ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΟΙ


Έντονη αντίδραση της ομογένειας προκάλεσε το αποκλειστικό δημοσίευμα του «Νέου Κόσμου» του Σαββάτου, για τη δημιουργία Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φίλων «Μακεδονίας» από μέλη του κοινοπολιτειακού κοινοβουλίου.

Όπως αποκαλύψαμε το Σάββατο ο γερουσιαστής του Λίμπεραλ Πάρτι, Andrew Elsbury (Western Metropolitan), ο βουλευτής του Λίμπεραλ Πάρτι, Michael Gidley (Mount Waverley), και η βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, Natalie Hutchins (Keilor), συγκρότησαν την Επιτροπή «Parliamentary Friends of Macedonia » (Κοινοβουλευτική Επιτροπή Φίλων «Μακεδονίας») με αντικείμενο την προώθηση την ενδιαφερόντων της ΠΓΔΜ και των πολιτών της.
Ο κ. Elsbury υπογράφει ως προεδρεύων και την πρόσκληση σε συναδέλφους του κοινοβουλευτικούς να παραστούν στο «Ιnaugural meeting of parliamentary friends of Macedonia” (πρώτη συνάντηση των κοινοβουλευτικών φίλων της «Μακεδονίας») που θα γίνει στην πολιτειακή βουλή την Τρίτη, 22 Νοεμβρίου.
Απόλυτα έγκυρες πηγές πληροφόρησαν το «Νέο Κόσμο», ότι η κυκλοφορία της πρόσκλησης προκάλεσε συναγερμό στην κυβερνητική παράταξη και την αξιωματική αντιπολίτευση.

Στελέχη του Λίμπεραλ και του Εργατικού Κόμματος έσπευσαν να μηνύσουν στους αδαείς συναδέλφους τους, ότι η χρήση του ονόματος «Μακεδονία» αντιβαίνει στην εξωτερική πολιτική της Αυστραλίας και των κομμάτων τους, που έχουν υιοθετήσει το περιγραφικό FYROM.

Οι Λίμπεραλς υπέδειξαν στους κ. Elsbury και Gidley ότι ο πρώην Φιλελεύθερος πρωθυπουργός της Βικτωρίας Τζεφ Κένετ, διακήρυξε την ελληνικότητα της Μακεδονίας στις σκάλες της πολιτειακής βουλής και καθιέρωσε τα περιγραφικό «σλαβομακεδόνες» για τους πολίτες της Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.
Οι Εργατικοί υπέδειξαν στην κ. Hutchins ότι όφειλε, ως βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, να γνωρίζει, ότι η κυβέρνηση Κίτινγκ καθιέρωσε το 1994 το περιγραφικό FYROM (ντιρεκτίβα Έβανς 1994) για το νεοσύστατο κρατίδιο των Σκοπίων, που σεβάστηκαν και οι κυβερνήσεις Χάουαρντ.

Παρέπεμψαν, δε, την κ. Hutchins στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Κέβιν Ραντ, ότι «η πολιτική της Αυστραλίας στο «Μακεδονικό» παραμένει αμετάβλητη» («Ν.Κ.», 17/11/11).
Οι αυστηρές επιπλήξεις υποχρέωσαν τους «ιδρυτές» της Επιτροπής να κυκλοφορήσουν νέα, ανασκευασμένη πρόκληση με την οποία καλούν συναδέλφους τους στην «πρώτη συνάντηση των κοινοβουλευτικών φίλων της Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας». Τηρούν, όμως, υπό αυστηρή επιτήρηση από τα κόμματά τους και συναδέλφους τους, που αποδοκιμάζουν προβοκατόρικες κινήσεις στο χώρο του κοινοβουλίου.

Η δημιουργία Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Σλαβομακεδονικής Φιλίας είναι μία ακόμη απεγνωσμένη προσπάθεια των Σλαβομακεδόνων και των συνοδοιπόρων τους να επιτύχουν αναγνώριση του κρατιδίου τους από την Αυστραλία με το όνομα «Μακεδονία».
Η δημιουργία της φιλο-σλαβομακεδονικής επιτροπής στο κοινοβούλιο της Βικτωρίας εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο των σλαβομακεδόνων να ανατρέψουν την πολιτική της Αυστραλίας στο «Μακεδονικό».

Όπως έγραψε ο «Νέος Κόσμος» (17/11/2011) «οι Σλαβομακεδόνες θα καταβάλλουν μία ακόμη προσπάθεια αναγνώρισης του κρατιδίου τους με το συνταγματικό του όνομα στο Εθνικό Συνέδριο του Εργατικού Κόμματος, υπολογίζοντας στη στήριξη ηγετικών στελεχών της δεξιάς παράταξης του Εργατικού Κόμματος, στους οποίους είχαν ψήφους στις τελευταίες εθνικές εκλογές».

Ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Μελβούρνης και Βικτωρίας, κ. Δημήτρης Μηνάς, χαρακτήρισε «επικίνδυνη» την άγνοια των τριών μελών του πολιτειακού κοινοβουλίου και τα παρέπεμψε στην ιστορία και την πολιτική των κομμάτων τους στο θέμα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.
«Μας καταπλήσσει η άγνοια των ιδρυτικών μελών της εν λόγω Επιτροπής» είπε ο κ. Μηνάς. «Πρόκειται για επικίνδυνη ταύτιση εκλεγμένων μελών του πολιτειακού κοινοβουλίου με ομάδες που παραχαράσσουν συστηματικά την ιστορία, καλλιεργούν τον αλυτρωτισμό και εγείρουν ιστορικές και εδαφικές αξιώσεις σε βάρος της Ελλάδας.
Τους παραπέμπουμε στην ιστορία και τους προτρέπουμε να μελετήσουν προσεκτικά την πολιτική των κομμάτων τους στο θέμα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Η Παμμακεδονική και οι άλλοι μαζικοί φορείς της ομογένειας θα προβούμε στα ενδεδειγμένα διαβήματα προς τις ηγεσίες των κομμάτων τους» πρόσθεσε ο κ. Μηνάς.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More