ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΝΤΙ ΕΥΡΩ; ΟΧΙ ΔΡΑΧΜΗ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ


Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν την Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ, όχι όμως αυτή τη φορά υπέρ της δραχμής αλλά υπέρ του… δολαρίου.

Μετά τον διάσημο οικονομικό αναλυτή Matthew Lynn ο οποίος μιλώντας στις 14 Μαρτίου στο CNBC προτείνοντας το δολάριο ως το νέο νόμισμα για την Ελλάδα, αφού θα έχει εγκαταλείψει το ευρώ, η...
καθηγήτρια του τεχνολογικού ινστιτούτου του πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης προτείνει, με ανάρτησή της στους Financial Times, την υιοθέτηση του δολαρίου έναντι του ευρώ από τη χώρα μας.

Πρόκειται για την Pelly Periasamy, της Επιχειρηματικής Σχολής Nanyang του πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης η οποία αναφέρει στο άρθρο της στους FT::

«Η αναπόφευκτη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα απαιτήσει την εφαρμογή ενός δικού της νομισματικού συστήματος. Αλλά η επαναφορά της δραχμής θα απαιτήσει επίσης εσωτερικό σχεδιασμό και εξωτερική βοήθεια, εάν μάλιστα δεν συνοδευτεί από καλούς χειρισμούς μπορεί να επιδεινώσει τα οικονομικά προβλήματα της χώρας.

Η δραχμή δεν θα δώσει στην Ελλάδα τον απαιτούμενο «χώρο» για να λύσει τα προβλήματά της σαν ανεξάρτητο έθνος.

Εάν αντικαθιστούσε ωστόσο τη δραχμή με το δολάριο ως ενδιάμεσο νόμισμα, η Ελλάδα θα είχε 'χώρο να αναπνεύσει' και να ξανακτίσει το νομισματικό της σύστημα (...) Το δολάριο παραμένει το κυρίαρχο νόμισμα παγκοσμίως παρά την εξασθένησή του την τελευταία δεκαετία», προσθέτει η καθηγήτρια που θεωρεί ότι ο συνδυασμός δολαριοποίησης με ελεύθερη διακύμανση της συναλλαγματικής ισοτιμίας ήδη επιτρέπει σε πολλές χώρες να σχεδιάζουν τις δημοσιονομικές τους πολιτικές έχοντας ταυτόχρονα την προστασία ενός ισχυρού νομίσματος.

Και η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης καταλήγει:

«Η Ελλάδα θα μπορούσε να υιοθετήσει τη δολαριοποίηση ως ενδιάμεση λύση όταν φύγει από την ευρωζώνη. Υιοθετώντας το δολάριο η Ελλάδα θα είναι ικανή να εκμεταλλευτεί και τη δύναμή του (παγκόσμιο στάτους) αλλά και την αδυναμία του (χαμηλότερη αξία του). Κάποια στιγμή στο μέλλον, όταν η Ελλάδα αποκτήσει χρηματοοικονομική σταθερότητα, η χώρα μπορεί να εισαγάγει το δικό της νόμισμα για να ασκήσει περισσότερο έλεγχο στα οικονομικά της πράγματα ή και να επανενωθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ούσα ισχυρότερη ως μέλος».

ΒΟΗΘΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ



1. Εάν σας γαργαλάει ο λαιμός σας, ξύστε το αυτί σας
Ένας έξυπνος τρόπος για να απαλλαγείτε από το γαργαλητό που νιώθετε στο λαιμό σας είναι να ξύσετε το αυτί σας.
«Όταν διεγείρονται τα νεύρα που υπάρχουν στο αυτί, προκαλείται μία αντανάκλαση στο λαιμό, που μπορεί να προκαλέσει σπασμούς στον μυ,» αναφέρει ο Δρ. Scott Schaffer, πρόεδρος του Κέντρου Ωτορινολαρυγγολογίας στο Γκίμπσμπορο του Νιού Τζέρσεϊ. «Ο σπασμός ανακουφίζει από το γαργαλητό.»
2. Αποκτήστε υπερηχητική ακοή...
Εάν βρίσκεστε σε ένα μέρος με θόρυβο και δυσκολεύεστε να ακούσετε τον συνομιλητή σας, ο οποίος μιλάει ψιθυριστά, τότε σκύψτε προς το μέρος του με το δεξί σας αυτί.Το δεξί αυτί έχει την ικανότητα να ακολουθεί τους γρήγορους ρυθμούς του λόγου, σύμφωνα με ερευνητές της Ιατρικής Σχολής David Geffen του UCLA. Εάν, από την άλλη, προσπαθείτε να αναγνωρίσετε το τραγούδι που παίζει χαμηλά σε έναν χώρο, τότε προβάλετε το αριστερό σας αυτί προς τον ήχο. Το αριστερό αυτί έχει την ικανότητα να ξεχωρίζει ευκολότερα τους μουσικούς τόνους.

3. Απαλλαγείτε από τον πόνο!
Γερμανοί ερευνητές ανακάλυψαν πως εάν βήχουμε κατά τη διάρκεια μιας ένεσης, μειώνεται ο πόνος από το τσίμπημα της βελόνας. Σύμφωνα με τον Taras Usichenko, συγγραφέα μίας μελέτης πάνω σε αυτό το φαινόμενο, το κόλπο προκαλεί μία ξαφνική, προσωρινή αύξηση της πίεσης στο στήθος και το νωτιαίο σωλήνα, αναστέλλοντας τις δομές που προκαλούν πόνο στο νωτιαίο μυελό.
4. Καθαρίστε τη βουλωμένη μύτη σας
Ξεχάστε τα αποσυμφορητικά μύτης. Ένας ευκολότερος, γρηγορότερος και οικονομικότερος τρόπος για να ανακουφίσετε την πίεση της ρινικής κοιλότητας είναι να τοποθετήσετε τη γλώσσα σας στον ουρανίσκο και στη συνέχεια να πιέσετε με το δάχτυλό σας ανάμεσα στα φρύδια. Αυτό επιτρέπει στην ύνιδα, το οστό που περνάει από τις ρινικές οδούς και καταλήγει στο στόμα, να πάλλεται μπρος πίσω, σύμφωνα με την Lisa DeStefano, βοηθό καθηγητού οστεοθεραπευτικής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Η κίνηση χαλαρώνει τη συμφόρηση και μετά από 20 δευτερόλεπτα νιώθουμε τη μύτη μας άδεια.
5. Διώξτε την καούρα χωρίς νερό!
Φοβάστε ότι το φαγητό που φάγατε θα σας προκαλέσει καούρες και δεν θα μπορείτε να κοιμηθείτε το βράδυ; «Κοιμηθείτε με το αριστερό πλευρό,» συνιστά ο Anthony A. Star, γαστρεντερολόγος και βοηθός καθηγητού στην Ιατρική Σχολή της Νέας Υόρκης. Μελέτες έδειξαν πως, ασθενείς που κοιμούνται με το αριστερό τους πλευρό, δεν έχουν παλινδρόμηση γαστρικών υγρών. Ο οισοφάγος και το στομάχι συνδέονται σε γωνία. Όταν κοιμόμαστε με το δεξί μας πλευρό, το στομάχι είναι χαμηλότερα από τον οισοφάγο, επομένως η βαρύτητα λειτουργεί υπέρ της καούρας.
6. Απαλλαγείτε από τον πονόδοντο χωρίς να ανοίξετε το στόμα σας
Απλά τρίψτε πάγο στην παλάμη σας, στην καμάρα που κάνει ο αντίχειρας με τον δείκτη. Μία καναδέζικη μελέτη έδειξε πως αυτή η τεχνική μειώνει τον πονόδοντο μέχρι και 50%. Οι οδοί των νεύρων στη βάση της καμπύλης διεγείρουν μία περιοχή στον εγκέφαλο που μπλοκάρει τα σήματα πόνου από το πρόσωπο και τα χέρια.
7. Εξαφανίστε τα καψίματα
Αν κάψετε κατά λάθος το δάχτυλό σας πάνω στο μάτι της κουζίνας, καθαρίστε το δέρμα και πιέστε ελαφρά το σημείο που καήκατε με το μαξιλαράκι των δαχτύλων σας. Ο πάγος θα ανακουφίσει τον πόνο πιο γρήγορα, σύμφωνα με τη Δρ. DeStefano, αλλά η φυσική αυτή μέθοδος επαναφέρει το καμένο δέρμα στη φυσιολογική του θερμοκρασία, με αποτέλεσμα να μην δημιουργείται φουσκάλα.
8. Κάντε τον κόσμο να σταματήσει να γυρνά
Μήπως ήπιατε λίγο παραπάνω και βλέπετε τα πάντα γύρω σας να γυρνάνε; Ακουμπήστε το χέρι σας σε κάτι σταθερό. Το κομμάτι του αυτιού, που είναι υπεύθυνο για την ισορροπία -ο θόλος του κοχλία- εγχέει ένα υγρό, που είναι της ίδιας πυκνότητας με το αίμα. «Καθώς το αλκοόλ αραιώνει το αίμα στο θόλο, ο θόλος αποκτά μικρότερη πυκνότητα και ανεβαίνει,» εξηγεί ο Δρ. Schaffer. Όλο αυτό μπερδεύει τον εγκέφαλο. Η αφή ενός σταθερού αντικειμένου δίνει μία δεύτερη «άποψη» στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να νιώθουμε μεγαλύτερη ισορροπία.
9. Απαλλαγείτε από τις σουβλιές στα πλευρά
Εάν είστε σαν τους περισσότερους ανθρώπους, όταν τρέχετε εκπνέετε κάθε φορά που το δεξί σας πόδι πατάει στο έδαφος. Με την εκπνοή ασκείται πίεση στο συκώτι (που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά), το οποίο στη συνέχεια πιέζει το διάφραγμα και προκαλεί σουβλιές στα πλευρά. Ένας τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτό τον πόνο είναι να εκπνέετε κάθε φορά που πατάει το αριστερό πόδι στο έδαφος.

10. Σταματήστε το αίμα με το ένα δάχτυλο!
Εάν πιέσετε τη μύτη σας και σκύψετε προς τα πίσω μπορείτε να σταματήσετε την αιμορραγία στη μύτη -εάν φυσικά δεν σας πειράζει να καταπιείτε το ίδιο σας το αίμα. Ένας πιο «πολιτισμένος» τρόπος είναι να τοποθετήσετε βαμβάκι στα άνω ούλα σας -ακριβώς στο βαθούλωμα που βρίσκεται κάτω από τη μύτη- και να πιέσετε με δύναμη. «Οι περισσότερες αιμορραγίες προέρχονται από το μπροστινό μέρος του διαφράγματος, το χόνδρο που χωρίζει τη μύτη,» σημειώνει ο Peter Desmarais, ωτορινολαρυγγολόγος στο νοσοκομείο Entabeni του Ντάρμπαν, στη Νότιο Αφρική. «Ασκώντας πίεση στο συγκεκριμένο σημείο, σταματάτε την αιμορραγία.»
11. Σταματήστε το καρδιοχτύπι
Θέλετε να σταματήσετε το καρδιοχτύπι και τη νευρικότητα που νιώθετε στο πρώτο ραντεβού; Απλά φυσήξτε στον αντίχειρά σας. Το πνευμονογαστρικό νεύρο, που καθορίζει τον καρδιακό παλμό, μπορεί να ελεγχθεί μέσω της αναπνοής, όπως υποστηρίζει ο Ben Abo, γιατρός στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ. Εάν φυσήξετε στον αντίχειρά σας, ο καρδιακός παλμός θα επιστρέψει στα φυσιολογικά του επίπεδα.
12. «Ζεστάνετε» τον εγκέφαλό σας!
Εάν φάτε κάτι παγωμένο, πάρα πολύ γρήγορα, τότε θα παγώσει ο εγκέφαλος σας. Για να το αποφύγετε, πιέστε την επιφάνεια της γλώσσας σας στον ουρανίσκο σας, καλύπτοντας όσο μεγαλύτερη επιφάνεια μπορείτε. «Επειδή τα νεύρα στον ουρανίσκο παγώνουν υπερβολικά, το σώμα μας έχει την εντύπωση ότι παγώνει και ο εγκέφαλος,» υποστηρίζει ο Abo. «Σε αντιστάθμιση, υπερθερμαίνεται, προκαλώντας τον πονοκέφαλο του παγωτού, όπως λέγεται χαρακτηριστικά το φαινόμενο. Όσο μεγαλύτερη πίεση ασκήσουμε στον ουρανίσκο, τόσο πιο
γρήγορα θα υποχωρήσει ο πονοκέφαλος.
13. Αποφύγετε τη μυωπία
Η μυωπία οφείλεται κυρίως στα γονίδια, σύμφωνα με την Anne Barber, οπτομετρικό στην Ουάσιγκτον. «Συνήθως δημιουργείται από μυωπικό στρες.» Με άλλα λόγια, δημιουργείται εάν κοιτάζετε για πολύ ώρα στην οθόνη ενός υπολογιστή. Εάν θέλετε να έχετε τέλεια όραση, θα πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στη μέρα να κλείνετε τα μάτια σας, να τεντώνετε το σώμα σας, να παίρνετε μια βαθιά ανάσα και μετά από λίγα δευτερόλεπτα να εκπνέετε, χαλαρώνοντας ταυτόχρονα και τους μύες σας. Σφίγγοντας και χαλαρώνοντας τους μύες, όπως τους δικέφαλους και τους γλουτιαίους, ξεγελούμε ακούσια και άλλους μύες -όπως τα μάτια- οι οποίοι χαλαρώνουν και αυτοί.
14. Ξυπνήστε τους νεκρούς!
Εάν μουδιάσει το χέρι σας την ώρα που οδηγείτε ή κάθεστε σε περίεργη στάση, κουνήστε το κεφάλι σας πέρα δώσε και το μούδιασμα θα εξαφανιστεί σε λιγότερο από ένα λεπτό. Το μουδιασμένο χέρι είναι συχνά αποτέλεσμα της συμπίεσης των νεύρων που βρίσκονται στον αυχένα. Χαλαρώνοντας τους μύες του αυχένα, απελευθερώνετε την πίεση. Τα συμπιεσμένα νεύρα, που βρίσκονται χαμηλότερα στο σώμα, ευθύνονται για το μούδιασμα στο πόδι, επομένως μην επαναπαύεστε. Σηκωθείτε και αρχίστε να περπατάτε.
15. Εντυπωσιάστε τους φίλους σας!
Την επόμενη φορά που θα πάτε σε ένα πάρτι, δοκιμάστε το εξής κόλπο: Βάλτε κάποιον να κρατήσει το χέρι του τεντωμένο στα πλάγια, με την παλάμη προς τα κάτω και πείτε του να μείνει σε αυτή τη στάση. Στη συνέχεια τοποθετήστε τα δύο σας δάχτυλα στον καρπό του και σπρώξτε προς τα κάτω. Θα αντισταθεί. Στη συνέχεια, βάλτε τον να ακουμπήσει το πόδι του σε μία επιφάνεια που είναι 1- 2 εκατοστά πιο ψηλή (βάλτε 1-2 περιοδικά) και επαναλάβετε. Αυτή τη φορά, το χέρι του θα πέσει σαν τραπουλόχαρτο. Επειδή οι γλουτοί δεν είναι ευθυγραμμισμένοι, μετατοπίζεται η σπονδυλική στήλη. Ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται πως η σπονδυλική στήλη είναι ευάλωτη και έτσι απενεργοποιεί την ικανότητα του σώματος να αντιστέκεται.

16. Αναπνεύστε κάτω από το νερό
Εάν θέλετε οπωσδήποτε να φτάσετε στο βυθό της θάλασσας και να πιάσετε μια χούφτα άμμο, πάρτε μερικές μικρές παρατεταμένες ανάσες. Όταν βρίσκεστε κάτω από το νερό, δεν είναι η έλλειψη οξυγόνου που σας κάνει να θέλετε απεγνωσμένα να αναπνεύσετε, αλλά φταίει η συσσώρευση διοξειδίου του άνθρακα, που κάνει το αίμα όξινο και στέλνει σήματα στον εγκέφαλο πως κάτι πάει στραβά. Η υπεροξυγόνωση μειώνει την οξύτητα του αίματος,» όπως υποστηρίζει ο Δρ. Jonathan Armbruster, αναπληρωτής καθηγητής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Auburn. «Το κόλπο αυτό ξεγελά τον εγκέφαλο και νομίζει πως έχει περισσότερο οξυγόνο.» Έτσι, κερδίζετε μερικά δευτερόλεπτα επιπλέον.
17. Διαβάστε το μυαλό!
Το δικό σας! «Εάν έχετε να εκφωνήσετε μία ομιλία την επόμενη μέρα, κάντε μία επανάληψη πριν πέσετε για ύπνο,» όπως υποστηρίζει η Candi Heimgartner, καθηγήτρια βιολογικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Αϊντάχο. Επειδή το μεγαλύτερο μέρος της μνήμης εδραιώνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου, οτιδήποτε διαβάσετε λίγο πριν να κοιμηθείτε είναι πιο πιθανό να κωδικοποιηθεί ως μακροχρόνια μνήμη.

ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ


Χρειάστηκαν επτά χρόνια για να το κατασκευάσουν αλλά -όπως πιστεύουν- άξιζε τον κόπο… Ο λόγος για το φασματόμετρο MOSFIRE ή όπως το αποκαλούν οι επιστήμονες η «μηχανή του χρόνου».

Οι αστρονόμοι τώρα ανυπομονούν να τη θέσουν σε λειτουργία για να ξεκινήσουν ένα «ταξίδι» στους αρχαιότερους γαλαξίες του σύμπαντος.

Το MOSFIRE κατασκευάστηκε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες και εγκαταστάθηκε στο τηλεσκόπιο Keck I του Αστεροσκοπείου W.M. Keck, στο ηφαίστειο Μάουνα Κέα της Χαβάης. Το όργανο θα συλλέξει φως σε υπέρυθρα μήκη κύματος, αόρατα στο ανθρώπινο μάτι, προκειμένου να διαπεράσει την κοσμική σκόνη και να «δει» απομακρυσμένα αντικείμενα.

Κάποιοι από τους γαλαξίες που θα «βάλει στο μάτι» το τεράστιο τηλεσκόπιο μετρούν ακόμη και 10 δισεκατομμύρια χρόνια ζωής, δημιουργήθηκαν δηλαδή λίγο μετά την αρχή του χρόνου, το λεγόμενο Big Bang.

Με τη βοήθεια του φασματόμετρου, οι αστρονόμοι πιστεύουν ότι θα μπορούν να εντοπίζουν ευκολότερα μικρούς γαλαξίες, «οικογένειες γαλαξιών», αλλά και γαλαξίες που έχουν συγχωνευτεί. Το όργανο θα τους επιτρέψει επίσης να μελετήσουν λεπτομερώς πλανήτες, οι οποίοι βρίσκονται σε τροχιά γύρω από κοντινά άστρα, το σχηματισμό άστρων στο δικό μας γαλαξία, τη διανομή της σκοτεινής ύλης στο σύμπαν και πολλά άλλα.

To MOSFIRE ζυγίζει 5 τόνους και η κατασκευή του στοίχισε 14 εκατομμύρια δολάρια.

ΖΟΖΡΖ ΜΟΥΣΤΑΚΙ


Άφωνους άφησε τους αναγνώστες της Huffington Post ο Ελληνογάλλος τραγουδοποιός, Ζορζ Μουστακί, ο οποίος με περίσσια ωμότητα και χωρίς ίχνος αβρότητας εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στο ευρωπαϊκό οικονομικό στερέωμα: «Μακάρι η Ελλάδα να γαμ… το μπου…λο της Ευρωπαϊκής Ένωσης!» ανέφερε χαρακτηριστικά σε άρθρο του ο τραγουδοποιός, ο οποίος δεν παρέλειψε να εκφράσει τη λύπη του για τα νέα που μαθαίνει για την Ελλάδα.

«Σφίγγεται η καρδιά μου όταν μαθαίνω τα νέα της Ελλάδας» σχολίασε ο 78χρονος Μουστακί, υπενθυμίζοντας ότι η «Ευρώπη» είναι λέξη ελληνικής προέλευσης, που σημαίνει «αυτή που έχει ευρεία όραση».

«Μου αρέσει αυτή η αντίδραση, επειδή την κρίση δε τη δημιούργησε ο λαός. Σε αυτόν όμως φορτώνουν το βάρος. Στο κάτω κάτω ο λαός έχει πιο ανεπτυγμένη αίσθηση πολιτικής ευθύνης από όσους βολεύονται με τις ντιρεκτίβες των Βρυξελλών. Καλά θα κάνει λοιπόν η ελληνική κυβέρνηση να ανοίξει τα μάτια και τα αυτιά της».

Από το άρθρο του δεν απουσίασε ούτε ο φίλος του, Μίκης Θεοδωράκης, η αντίσταση κατά των χουντικών δυνάμεων και το νέο κύμα φτωχών μεταναστών, το οποίο δημιουργεί, όπως είπε χαρακτηριστικά «η ασυδοσία της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ


Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αμαυρωθεί με μονοκοντυλιά το αντιμνημονιακό κύμα που διαρκώς μεγαλώνει και θα τους εξαφανίσει, εμφάνισαν στο διαδίκτυο ένα κατάπτυστο βίντεο στο οποίο εξισώνουν ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-Καμμένο και ρίχνουν τις ευθύνες του μαύρου μετώπου που κατέστρεψε τις ζωές των Ελλήνων σε αυτούς που δεν ψήφισαν τα μέτρα-λαιμητόμο, σε αυτούς που αντιστέκονται, σε αυτούς που δεν κυβέρνησαν!

Το βίντεο που οι εγκέφαλοι της Συγγρού(;) δημιούργησαν απευθύνεται σε ανεγκέφαλους, τρόφιμους ιδρυμάτων ή σε γεννημένους χθες με παρθενογένεση ψηφοφόρους;

Είναι μια πρώτη γεύση του τι περιμένουμε να ακολουθήσει στην μίνι προεκλογική περίοδο…

Στο επόμενο σποτάκι αναμένουμε να δούμε και να ακούσουμε για κονσερβοκούτια και για εμφύλιο.

Ποιος μπορεί να παραπλανηθεί και να πιστέψει πως οι δυνάμεις που αντιμάχονται την καταστροφή της Ελλάδας μέσα από μνημόνια και υποτέλεια στους διεθνείς δανειστές είναι αυτοί που ευθύνονται για την κατάσταση που βιώνει η κάθε Ελληνική οικογένεια;

Από πότε αυτός που καταδεικνύει το πρόβλημα και δίνει προτάσεις και λύσεις εξόδου από αυτό είναι και ο υπαίτιος της κατάστασης;

Σα να μας λέτε πως όποιος φωνάζει για να σωθεί ο κόσμος από το επερχόμενο τσουνάμι είναι και ο δημιουργός του και ο φταίχτης

Σα να μην έχετε καταλάβει πως οι καιροί άλλαξαν και πως ο λαός σταμάτησε να τρώει το κουτόχορτο που τον ταΐζετε τόσα χρόνια τώρα…

Συνεχίστε έτσι… Μας δυναμώνετε.

Δείτε το κατάπτυστο βίντεο:



ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΩΝΤΑΝΗ


Την οργή και την απογοήτευσή της εξέφρασε η νέα γενιά, καταφεύγοντας στο γραπτό λόγο
προκειμένου να ακουστεί η φωνή της...

Η 15χρονη Μαρία Καλομοίρη, μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου, πήρε το θάρρος να εκπροσωπήσει επάξια τη γενιά της, έπειτα από προτροπή της φιλολόγου της στο σχολείο, και να κεντρίσει την προσοχή όσων μέχρι σήμερα αγνοούσαν τις συνέπειες που θα έχουν οι πράξεις τους. Με μία επιστολή που έστειλε στον «Ε.Τ.», η μικρή – στην ηλικία μόνο όπως αποδεικνύεται – Μαρία επιχειρεί να χτυπήσει το «καμπανάκι» στους πολιτικούς που κοιτάνε μόνο τον εαυτό τους, μόνο το σήμερα και τη θέση τους. «Αυθόρμητα έστειλα αυτή την επιστολή και πιστεύω πως αυτό είναι και το καλύτερο. Αύριο εμείς είμαστε αυτοί που θα υποστούμε τις συνέπειες των ενεργειών των σημερινών πολιτικών», λέει στον «Ε.Τ.» η Μαρία. «Είμαι πολύ απογοητευμένη από τη σημερινή κατάσταση. Δεν ξέρω τι θα γίνει ή τι μπορεί να γίνει . Εγώ ελπίζω, μόνο ελπίζω», συμπληρώνει.

Η επιστολή

«Ίσως είναι η ώρα να πάρουμε το αίμα μας πίσω»
«Σε μία δημοκρατική χώρα όπως η Ελλάδα θα έπρεπε να υπήρχαν άνθρωποι που θα στήριζαν το λαό και θα ενδιαφέρονταν για το καλό σου.
Καθημερινά βλέπουμε τη χώρα μας αλλά και τους συνανθρώπους μας να καταρρέουν, ξεχνάμε ότι είμαστε άνθρωποι και καταλήγουμε απάνθρωποι, πασχίζοντας μόνο και μόνο για το προσωπικό μας συμφέρον.
Μήπως λοιπόν θα έπρεπε να είμαστε πιο προσεκτικοί με τις επιλογές μας; Μήπως θα έπρεπε να σκεφτούμε το μέλλον μας και το κοινό καλό ή απλώς προτιμάμε να αφήσουμε μια χώρα με ιστορία και πολιτισμό να χαθεί εξαιτίας μιας περαστικής αλλά ταυτόχρονα μιας δύσκολης κρίσης;
Εδώ θα δείξουμε την αξία μας ως άνθρωποι και τη φιλοπατρία μας ως λαός και ως έθνος. Έχοντας στο μυαλό μας τις αρετές των προγόνων μας, αλλά και την απαράμιλλη και ανυπολόγιστης αξίας ιστορία μας. Χωρίς να ξεχνάμε πως είμαστε Έλληνες, δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν να αλλοιώσει αυτόν τον τόπο που λέγεται Ελλάδα. Οφείλουμε και έχουμε την υποχρέωση να υπερασπιζόμαστε την πατρίδα μας και τα δικαιώματα που έχουμε ως πολίτες. Πρέπει να πάρουμε στα σοβαρά τα προβλήματα που δημιουργούνται και μας επιβάλλονται. Επιτέλους... ας γίνει αντιληπτό ότι δεν είναι καλοδεχούμενα!
Ο ελληνικός λαός έχει υποστεί πάρα πολλά δεινά. Σήμερα βιώνουμε εμείς οι εκσυγχρονισμένοι πια άνθρωποι την εξέλιξη και την τεχνολογία, και δεν μπορούμε να βρούμε λύση σε ένα από τα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν;
Κατά τ’ άλλα ονομαζόμαστε έλλογα όντα και υπερηφανευόμαστε για την προσωπική μας ιδεολογία. Αν πιστεύαμε πραγματικά στη χώρα μας θα καταφέρναμε να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε; Κάποιοι επωφελήθηκαν από αυτόν τον “ύπνο” μας. Ίσως είναι η ώρα να πάρουμε το αίμα μας πίσω.
Φτάνει πια η υποκρισία του... “πατριώτη”. Όποιος θέλει να λέγεται “πατριώτης” ας σκεφτεί ότι έχει μια πατρίδα που γονατίζει από σκάνδαλα, λιτότητα, περικοπές, ανεργία... και ΤΩΡΑ τον χρειάζεται.
Έχει σκεφτεί κανείς τη νέα γενιά; Γιατί νομίζω πως όποιος δε νοιάζεται για την πατρίδα του, ούτε για τα παιδιά του νοιάζεται. Και αυτό το λέω εγώ... ένα παιδί... που βλέπει, αντιλαμβάνεται , κρίνει και γίνεται σκληρό... νωρίτερα απ’ όσο θα έπρεπε.
Με απόλυτο σεβασμό στο πρόσωπο των υπουργών και των άλλων ανώτατων αρχόντων, έχω να τους πω πως οι θέσεις που κατέχουν δεν είναι ιδιωτικές αλλά δημόσιες και πως αλλάζουν. Θα έπρεπε να αφήσουν στην άκρη τον κακό “εγωισμό”, έχοντας στο μυαλό τους το μέλλον, αλλά και το κακό όνομα που κάποιοι απ’ αυτούς αφήνουν.
Σε εμάς τα παιδιά, κάποια στιγμή θα πέσουν στα χέρια μας και στα στόματά μας τα αποτελέσματα των εξελίξεων. Είμαστε υποχρεωμένοι να καταδικαζόμαστε εμείς για ένα αβέβαιο μέλλον και οι γονείς μας για ένα τόσο επώδυνο παρόν; Ακούστε με... Με σεβασμό και ταπεινότητα σας λέω ότι ο πόνος του παρόντος θα προκαλέσει την οργή του μέλλοντος!
Αν λοιπόν τα μέτρα που ΤΩΡΑ λαμβάνονται και αυτόματα νομιμοποιούνται αλλά και μπαίνουν σε λειτουργία δεν μας ενοχλούν και τα αποδεχόμαστε χωρίς δεύτερη σκέψη, τότε είμαστε άξιοι της μοίρα μας... που δεν είναι άλλη από τη θέλοντας και μη ολοκληρωτική καταστροφή της Ελλάδας μας.
Κι αν ακόμα και έναν “άρχοντα” πονέσει η αλήθεια, τότε ελπίζω να μετανιώσει και να καταλάβει τις πράξεις του. Είναι κάτι κι αυτό...
Εμείς τα παιδιά απαιτούμε την Ελλάδα ζωντανή... γι’ αυτό και περιμένουμε...».

ΑΛΒΑΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΙΛΙΑ


Ο Μπουτάρης σκόπευε να καλέσει και Τούρκους στις εκδηλώσεις για την 100ή επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης. Τελικά, δεν εορτάζει ο Δήμος την επέτειο (οι κάποιες ανούσιες εκδηλώσεις που αναγγέλθηκαν μπορούν να γίνουν οποιοδήποτε έτος) κι έτσι δεν θα πάρουν πρόσκληση οι νέο-οθωμανοί φίλοι του δήμαρχου.
Επειδή όμως τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται, τού έκλεψε την ιδέα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, ο οποίος ανακοίνωσε πως «είχε την τιμή να καλέσει τον έξοχο φίλο των Αλβανών, τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να παρευρεθεί στους εορτασμούς των 100 χρόνων της ανεξαρτησίας της Αλβανίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία».

Σύμφωνα με τον Μπερίσα «ο Τούρκος πρωθυπουργός δέχθηκε με ικανοποίηση» την πρόσκληση. Βέβαια τα μπέρδεψε λίγο ο Αλβανός πρωθυπουργός (έχει κι αυτός χόμπι την οινολογία;) και αμέσως μετά υπογράμμισε «την προσφορά των Αλβανών στην επικράτηση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας». Αφού ήταν συνεταιράκια Αλβανοί και Τούρκοι, από ποιους απελευθερώθηκε η Αλβανία;

Οι Αλβανοί, είναι ο μόνος λαός στην παγκόσμια ιστορία, που δεν πολέμησε για την απελευθέρωσή του, αλλά για τη διατήρηση του κατακτητή. Το 1912, οι Έλληνες και οι Βαλκάνιοι, εναντίον Αλβανών και Τούρκων πολεμούσαν. Οι Ιταλοί όμως, για τα δικά τους συμφέροντα, δημιούργησαν το αλβανικό κράτος αφαιρώντας την Βόρειο Ήπειρο από την Ελλάδα. Μάλιστα, ο ηγέτης των Αλβανών Εσάτ Πασά Τοπτανί, επαναστάτησε για να ξαναβάλει την Αλβανία στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Τόσο ωραία.

Είναι λοιπόν αλήθεια, ότι οι Αλβανοί συνεισέφεραν στην επικράτηση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τις φρικιαστικές αιματηρές καταστολές των δεκάδων τοπικών εξεγέρσεων της ηπειρωτικής Ελλάδας, στους Αλβανούς τις ανέθεταν οι Σουλτάνοι. Που σημαίνει, ότι οι Αλβανοί δεν θα γιορτάσουν την απελευθέρωση, αλλά μάλλον θα θρηνήσουν την απώλεια των προνομίων που είχαν επί οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Οπότε, ως οθωμανολάτρεις, καλώς έκαναν και κάλεσαν τον Ερντογάν.

Η ΡΩΣΙΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΟΣΕ


Η Ρωσία κατέθεσε πρόταση για την αγορά του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) της πλέον ζημιογόνου ΔΕΚΟ της ΕΕ και μάλιστα η πρόταση δεν αφορά τον τεμαχισμό ή κανιβαλισμό της με κάποια κομμάτια "φιλέτα", αλλά ολόκληρη τον Οργανισμό, ο οποίος επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 1 δισ. ευρώ περίπου ετησίως!


Στην πρόταση προβλέπεται η διασύνδεση με το σύνολο των ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού δικτύου, αλλά και με το σύνολο του αχανούς δικτύου σιδηροδρόμων της Ρωσίας! Οπως σημείωνε Ρώσος, στέλεχος της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων "Θα μπορεί κάποιος να επιβιβάζεται στην Αθήνα και να φτάνει μέχρι το Βλαδιβοστόκ στον Ειρηνικό Ωκεανό"!

Συνολικά τρεις είναι οι μοναδικές εταιρείες που έχουν ενδιαφερθεί να αγοράσουν τον ΟΣΕ και η μία (η ρουμανική GFR) δεν πρέπει να θεωρείται ότι είναι πρώτης γραμμής φαβορί. Αντίθετα η γαλλική SNCF με μεγάλη εμπειρία στην διαχείριση σιδηροδρομικών δικτύων είναι ένας επίσης ισχυρός υποψήφιος αγοραστής έστω και κατά πολύ μικρότερος από την ρωσικής εταιρεία σιδηροδρόμων, αλλά το κυριότερο μειονέκτημα της πρότασης είναι ότι ενδιαφέρεται μόνο για τμήματα του ΟΣΕ.

Σε τηλεγράφημα του Reuters, αναφέρεται ότι "Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει ολόκληρο το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελλάδας καθώς και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενώ η μεγαλύτερη ιδιωτική σιδηροδρομική εταιρεία της Ρουμανίας, η Grup Feroviar Roman (GFR) έχει εκφράσει ενδιαφέρον για το κομμάτι των εμπορικών δρομολογίων, σύμφωνα με μη κατονομαζόμενους υψηλόβαθμους Έλληνες αξιωματούχους".

Ρώσος αξιωματούχος ανέφερε ότι έχει συζητηθεί η αγορά όλου ή τμήματος του δικτύου ενώ ο επικεφαλής των ρωσικών σιδηροδρόμων (RZD), Βλαντίμιρ Γιακούνιν, ανέφερε στο βρετανικό πρακτορείο: «Είμαστε σε επαφή με τους Έλληνες. Δεν έχουν ακόμη αποφασίσει για το μοντέλο που θα ακολουθήσουν, για αυτό είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για τη συμμετοχή μας. Πάντωε εμείς θέλουμε ολόκληρο τον ΟΣΕ όχι μόνο ένα κομμάτι του».

Ο ένας από τους Έλληνες αξιωματούχους ανέφερε πως η γαλλική SNCF θέλει να αναλάβει τα εμπορικά και επιβατικά δρομολόγια. Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν ήδη γίνει επαφές και συνομιλίες, που έφτασαν μέχρι και το επίπεδο των υπουργών Μεταφορών, στην Αθήνα και το Παρίσι το 2010 και στα τέλη του 1011.

Εκπρόσωπος των SNCF από το Παρίσι ανέφερε ωστόσο ότι η εταιρεία δεν επιδιώκει να αγοράσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ούτε οποιαδήποτε σιδηροδρομική εταιρεία ή σιδηροδρομική γραμμή στην Ελλάδα.

Παράλληλα, δύο Έλληνες κυβερνητικοί αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες είπαν ότι ασκούνται πιέσεις από αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να πωληθούν οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι νωρίτερα από το προβλεπόμενο στο χρονοδιάγραμμα, γεγονός που, όπως είπαν, θα είναι επιζήμιο αφού η τιμή της εκχώρησής τους θα είναι χαμηλή.

Το βασικό εμπόδιο για την πώληση είναι η εκκρεμότητα με την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τη χορήγηση κρατικής ενίσχυσης στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον ΟΣΕ. «Κανείς σοβαρός επενδυτής δεν θα αγόραζε την εταιρεία χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί το θέμα αυτό» ανέφερε μία από τις πηγές.

ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΣΑΛΠΙΓΓΑ


Βρέθηκε το 1922 στον τάφο του Τουταγχαμόν, κάποιοι 17 χρόνια μετά δοκίμασαν αν “δουλεύει” αν βγάζει δηλαδή ήχο. Η σάλπιγγα ήχησε και λίγο μετά ξέσπασε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος.
Κάποιοι τη δοκίμασαν ξανά... λίγο πριν ξεσπάσει ο πρώτος Πόλεμος του Κόλπου... Καταραμένη είπαν, κι αυτή όπως τόσα άλλα που συνδέονται με τον τάφο. Δεν είναι τυχαίο λένε ότι με το που την άγγιξαν τα χέρια ενός αρχαιολόγου για πρώτη φορά μετά από 3.000 χρόνια μέσα στον τάφο... έσπασε!

Δεν είναι τυχαίο ότι μαζί με τη “δίδυμη αδελφή της” κάποιοι θέλησαν να την κλέψουν από το μουσείο του Καΐρου την ώρα που οι ταραχές έκαναν το αίμα να ρέει στους δρόμους της πόλης...

Τώρα κάποιοι θέλουν να την ξαναδοκιμάσουν. Το Μεγάλο Σάββατο η σάλπιγγα θα ηχήσει και πάλι χάρη σε ένα πρόγραμμα του BBC που όχι τυχαία λέγεται “Ghost Music”.

Το BBC άλλωστε έχει το προνόμιο να κατέχει την μοναδική ηχογράφηση της φαραωνικής σάλπιγγας, που είχε γίνει το 1939 στο Μουσείο του Καΐρου. Όπως δημοσιεύει “Το Βήμα” “η ηχογράφηση του BBC ήταν μία εντελώς εξαιρετική περίπτωση, αφού χρειάσθηκε πρώτα να πεισθεί η αιγυπτιακή Αρχαιολογική Υπηρεσία ενώ το πρόγραμμα είχε αναλάβει να παρουσιάσει σε περίπου 150 εκατομμύρια ακροατές ο πρωτοπόρος ραδιοφωνικός παραγωγός Ρεξ Κίτινγκ. Παρών εξάλλου ήταν και ένας από τους τελευταίους επιζώντες της ομάδας Κάρτερ, ο Αλφρεντ Λούκας, ο άνθρωπος που πραγματοποίησε την αποκατάσταση των θησαυρών του Τουταγχαμών. Πέντε λεπτά όμως πριν να ηχήσει η σάλπιγγα το μουσείο βυθίστηκε στο σκοτάδι και όπως περιέγραψε αργότερα ο Κίτινγκ είδε στο φως των κεριών τον Λούκας, που ενώ προσπαθούσε να είναι ψύχραιμος, το χέρι του έτρεμε...

Γιατί;
Ο Λούκας ήταν παρών και στη πρώτη απόπειρα, που είχε γίνει για να παίξει η ασημένια σάλπιγγα στην Αίγυπτο μπροστά στον βασιλιά Φαρούκ και τότε το πολύτιμο αντικείμενο έσπασε, πιθανώς λόγω του σύγχρονου επιστομίου που χρησιμοποιήθηκε, όπως θεωρήθηκε από τους ειδικούς. Αλλά και ο ίδιος ο Λούκας έπεσε και χρειάστηκε να νοσηλευθεί στο νοσοκομείο. Το όργανο όμως επισκευάστηκε. Όσο για την αναπαραγωγή του BBC, ο μουσικός που είχε επιλεγεί για αυτή τη θρυλική εκπομπή ήταν ένας στρατιώτης, μέλος μπάντας, ονόματι Τζέιμς Τέιπερν.”

ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ


Στο σφυρί βγαίνει πολύτιμο γενετικό υλικό αφού η κυβέρνηση διαλύει την τράπεζα διατήρησης της βιοποικιλότητας με νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επισημαίνουν οικολογικές ομάδες που θεωρούν λάθος τις συγχωνεύσεις οργανισμών χωρίς κριτήρια.
Αποστολή της τράπεζας γενετικού υλικού ήταν η προστασία και διάσωση των φυτών της ελληνικής βιοποικιλότητας.
Από το 1981 έως σήμερα συγκέντρωσε και διατηρεί 14.500 πολύτιμους σπόρους άγριων και καλλιεργούμενων συγγενών φυτών.
Τα αγροτικά ιδρύματα που υπάγονται στο Εθνικό Ιδρυμα Αγροτικής Ερευνας βάσει του «σχεδίου» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συγχωνεύονται-διαλύονται και τριάντα χρόνια κόπων τινάζονται στον αέρα, τονίζουν η ΒΙΟΖΩ και το ΗΛΕΣΙΟΝ.
Ασφαλές θησαυροφυλάκιο
Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η παγκόσμια τράπεζα σπόρων «είναι ένα ασφαλές θησαυροφυλάκιο σπόρων που βρίσκεται στο ...
νησί Spitsbergen του νορβηγικού αρχιπελάγους Svalbard και είναι σε απόσταση 1.120 χιλιομέτρων από το Βόρειο Πόλο. Ξεκίνησε να λειτουργεί το 2008 και στόχος της είναι να συμβάλει στη συντήρηση της βιοποικιλότητας του πλανήτη και να συγκεντρωθούν εκεί σπόροι από κάθε γνωστό είδος φυτού της γης».
Το θησαυροφυλάκιο σπόρων, όπως μας ενημερώνει το «ΗΛΕΣΙΟΝ», χτίστηκε σε ένα παλιό ορυχείο, στο εσωτερικό του οποίου υπάρχουν κρυμμένα αποθέματα σπόρων απ' όλη τη διατροφική αλυσίδα. Το υψόμετρο που βρίσκεται δεν επιλέχθηκε τυχαία αφού έτσι μπορεί να αποφευχθεί το πρόβλημα ενδεχόμενης αύξησης της στάθμης της θάλασσας και είναι πολύ βαθιά στη γη ώστε να προστατεύεται ακόμη και από πυρηνική έκρηξη και ακόμα από σύγκρουση μετεωρίτη.
Την κατασκευή του «θησαυροφυλακίου» χρηματοδότησαν οι ΗΠΑ και η Νορβηγία.
Στην Ελλάδα, τις τελευταίες δεκαετίες, φορείς που ξεκίνησαν από διαφορετικές αφετηρίες συνειδητοποίησαν τον κίνδυνο απώλειας των τοπικών ποικιλιών και την πολύπλευρη αξία τους.
Οι τοπικές ποικιλίες των καλλιεργούμενων ειδών είναι δημιούργημα της επιλογής των αγροτών και της προσαρμογής τους στο περιβάλλον όπου καλλιεργούνται. Ορισμένες από αυτές, που είναι και αρκετά εμπορεύσιμες, είναι τα ρόδια Ερμιόνης, η κορινθιακή σταφίδα, τα φασόλια Πρεσπών, το τοματάκι Σαντορίνης, ο ξινόμαυρος οίνος της Νάουσας, οι επιτραπέζιες ελιές Χαλκιδικής κ.λπ.
Καρποί με φυσικό τρόπο
Η ομάδα του ΗΛΕΣΙΟΝ έχει στόχο να προστατεύσει το αγαθό της διατροφής και βλέπει το περιβάλλον σαν ένα κοινωνικό και συλλογικό αγαθό προσπαθώντας να βάζει φρένο στην κερδοσκοπία, δίνοντας συνάμα εναλλακτικές λύσεις και προβάλλοντας την αξία της εμπειρίας των προγόνων μας και την αξία της ποικιλίας.
Οι βασικές παραγωγικές διαδικασίες που επέλεξε η ομάδα είναι: Η πρωτογενής παραγωγή των καρπών να γίνεται με φυσικό τρόπο και χωρίς τεχνητά λιπάσματα ή φυτοφάρμακα. Το λιγότερο αποδεκτό είναι τα πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα.
Η συλλογή των αγαθών γίνεται αφού ωριμάσει ο σπόρος τους και η φυσική συντήρησή τους γίνεται «χωρίς ακρότητες».
Η τράπεζα διατήρησης γενετικού υλικού στη Θεσσαλονίκη μαζί με άλλα ιδρύματα του ΕΘΙΑΓ έπαιξαν αποφασιστικό ρόλο διασώζοντας τα φυτά της ελληνικής βιοποικιλότητας. Ας ελπίσουμε να μη χαθούν όλοι οι κόποι με μία υπουργική απόφαση.

ΑΣ ΔΟΥΜΕ


Συνάδελφοι Blogers Έλληνα αναγνώστη!!!

Όπως προβλέψαμε εδώ και μερικές ημέρες τα κόμματα άρχισαν τις διαφημίσεις τους στο διαδίκτυο.
Ήδη βομβαρδίζουν με σποτάκια μέσω Adsense σε Blog και Site ενώ πληροφορίες μας λένε ότι σύντομα θα σκάσουν και απευθείας διαφημίσεις σε μεγάλα Blog και Site που είναι προσκείμενα σε αυτά.

Τα χρήματα των διαφημίσεων όμως δεν είναι των κομμάτων.
Είναι αυτά τα 30 εκατομμύρια ευρώ που μόλις προχθές μπήκαν στα ταμεία των κομμάτων από το υστέρημα του Ελληνικού λαού.

Τα κόμματα αφού διέλυσαν το κράτος μας, αφού έσπειραν την φτώχια σε έναν ολόκληρο λαό, αφού αναγκάζουν 1 εκατομμύριο και πλέον Έλληνες να μην έχουν εργασία, αφού μας στέρησαν την δυνατότητα να ξεπληρώσουμε τα δάνεια των σπιτιών και της περιουσίας μας, αφού αναγκάζουν τους συμπολίτες μας να ψάξουν για φαγητό ακόμα και στα σκουπίδια, θέλουν τώρα να θερίσουν και τις ψήφους του κόσμου κοροϊδεύοντας τους με αυτές τις διαφημίσεις!!!

Καλούμε όλα τα ελεύθερα Ελληνικά Blog και Site, να ...Blogaρουμε όλοι μαζί αυτές τις διαφημίσεις.
Σταματήστε τις διαφημίσεις Adsense μέχρι τις εκλογές τώρα.
Μην δεχτείτε να διαφημίσετε κανένα κόμμα από αυτά που μας οδήγησαν στα μνημόνια ή που έχουν τηχθεί υπέρ των μνημονίων.

Ελάτε να Blogαρουμε τα μεγάλα Blog των μεγαλοδημοσιογράφων που θα διαφημίσουν τα Μνημονιακά κόμματα τώρα.

Η δύναμη των Blog είναι οι αναγνώστες τους, αυτοί μας διαβάζουν και αυτοί μας δίνουν χρήματα μέσω των κλικ που κάνουν στις διαφημίσεις μας, ΔΕΝ είναι τα κόμματα η δύναμη μας.

Τα κόμματα κάνουν ότι μπορούν για να μας υποτάξουν, αλλάζοντας τον νόμο περί ανωνυμίας των Blog και εμείς θα τα υποστηρίξουμε διαφημίζοντας τα κι από πάνω???


Τώρα ήρθε η ώρα να φανεί πιο Blog είναι πραγματικά ανεξάρτητο και πιο είναι πίσω από κομματικά και μνημονιακά συμφέροντα.

Διαγράφοντας τα μεγάλα Blog που θα διαφημίσουν τα κόμματα του μνημονίου τα εκμηδενίζουμε, τους αφαιρούμε την δημοφιλία και τους αναγνώστες που τους δίνουμε να τους ποτίσουν το δηλητήριο των διαφημίσεων τους.

Ελληνίδες και Έλληνες, Συνάδελφοι Bloger ας ενώσουμε τη δύναμη μας τώρα για το καλό της Πατρίδας.
Ούτε ένας δεν διαφημίζει Μνημονικό κόμμα.
Blogαρουμε και διαγράφουμε από τις λίστες μας όσα Blog και Site διαφημίσουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ, ΚΟΙΝΣΥΝ και γενικά τα κόμματα που ψήφισαν ή υποστηρίζουν τα μνημόνια.

Τασσόμαστε στο πλευρό του Λαού.

Τασσόμαστε στο πλευρό της Ελλάδας.

Περήφανε Έλληνα αναγνώστη, μην ενημερώνεσαι από Blog που διαφημίζει τα μνημονιακά κόμματα.
Αυτά είναι μέσα των κομμάτων που μοναδικό σκοπό έχουν να χειραγωγούν τους πολίτες όπως αυτοί θέλουν, όπως κάνουν άλλωστε με την TV και τις εφημερίδες.

Ενημερώσου άχρωμα και ανεξάρτητα από μικρότερα Blog που είναι ελεύθερα και αντικειμενικά.
Τώρα είναι η ώρα να απαλλαχτούμε μια για πάντα από αυτούς που μας έφεραν σε αυτό το σημείο.

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More