ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ



Γιατί καθυστερεί το ΦΕΚ για τον Επικούριο Απόλλωνα ?

Την ανησυχία του εκφράζει ο Νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας με επιστολή του προς τον Υπουργό Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο για την καθυστέρηση της δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης για την επαναφορά του Επικούριου Απόλλωνα στον Νομό Ηλείας και τη συνακόλουθη μεταφορά της ευθύνης του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα στη Ζ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Ο κ Καφύρας σε ένα αναλυτικό εξασέλιδο υπόμνημα προς τον Υπουργό και με πάνω από 50 σελίδες συνημμένα έγγραφα, με αποφάσεις, Δελτία Τύπου, ψηφίσματα, δηλώσεις και δημοσιεύματα τύπου, περιγράφει με ατράνταχτα επιχειρήματα το δίκιο των Ηλείων και καλεί τον Υπουργό να προβεί σε άμεσες ενέργειες.

Στο έγγραφο του ο κ Καφύρας:
• Τονίζει την θέση που πήρε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, στην ομιλία του στη Βουλή στις 23-12-09 είχε δηλώσει ότι « ο ναός του Επικουρείου Απόλλωνα ανήκε στο Δήμο Φιγαλείας από αρχαιόθεν εδώ και χιλιάδες χρόνια»
• Υπενθυμίζει ότι το θέμα της μετακίνησης του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα από τον Δήμο Φιγαλείας του Νομού Ηλείας στη Μεσσηνία, ξεκίνησε από την απαράδεκτη απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της κυβέρνησης στο Α.Α.Π.. Αρ. Φύλλου: 437/10-09-09.


• Υπογραμμίζει ότι και ο ίδιος ως Υπουργός Πολιτισμού, στις 21.01.2010 στην Βουλή είχε πει ότι «Το νομικό συμβούλιο του κράτους, σύμφωνα με γνωμοδότηση , αποφάνθηκε ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε, η διόρθωση σφάλματος της υπουργικής απόφασης του 1986, δεν ήταν νόμιμη (…) και καθορίζει και τα επόμενα βήματα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και επιμένει ότι πρέπει να αποστείλουμε στο Εθνικό Τυπογραφείο έγγραφο που θα ζητά να γίνει απάλειψη της διόρθωσης του σφάλματος της 10ης Σεπτεμβρίου 2009 και επαναφορά της υπουργικής απόφαση του 1986.»


• Θυμίζει την θέση της πολιτικής εκπρόσωπου του ΠΑΣΟΚ για θέματα πολιτισμού κ. Μαρία Δαμανάκη προεκλογικά στις 18-09-09 που είχε δηλώσει «Ας αφήσει ο Υπουργός τον Επικούριο Απόλλωνα, λοιπόν, στη γαλήνη του και στον τόπο του».
• Σημειώνει ότι μετά την τοποθέτηση στη Βουλή για την αποκατάσταση νομιμότητας, αναμέναμε και αναμένουμε ακόμα την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, την απάλειψη της διόρθωσης του σφάλματος της 10ης Σεπτεμβρίου του 2009 και την επαναφορά της Υπουργικής απόφασης του 1986. Όμως αυτό, με βάση την μέχρι τώρα ενημέρωση μας, δεν έχει συντελεστεί.


• Αντιτίθεται στη λογική του Πόντιου Πιλάτου με την οποία πάει να επιλυθεί ένα θέμα, που το έχει αποφασίσει η ίδια η ιστορία, οι νόμοι και οι υπάρχουσες αποφάσεις .
• Επαναλαμβάνει τα επιχειρήματα των Ηλείων για το ότι ανήκει ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα στην Ηλεία.
• Μετά την αναμενόμενη διόρθωση του σφάλματος της 10ης Σεπτεμβρίου του 2009 είναι δεδομένο ότι για τον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα θα έχει ευθύνη η Ζ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων με έδρα την Αρχαία Ολυμπία.


• Εκφράζει την διαφωνία του για τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα κληθεί να αποφασίσει εκ νέου για αυτό το θέμα, και σε ποια Εφορεία Αρχαιοτήτων πρέπει να υπαχθεί, διότι ο Επικούριος Απόλλωνας βρίσκεται και ανήκει στην Ηλεία και πρέπει να μεταφερθεί στην ευθύνη της Ζ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων, διότι η μεταφορά του στην Εφορεία Αρχαιοτήτων στη Μεσσηνία συντελέστηκε μετά και λόγω αυτής της απόφασης, η οποία ακυρώθηκε από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και συνεπώς έχει πάψει να ισχύει.
• Για τις προσπάθειες που γίνονται για να αλλάξει «έδρα» ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα, επισημαίνει :
- Ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα ήταν πάντα εκεί, ανήκει στη Φιγάλεια Γη και η Φιγάλεια Γη ανήκει και είναι στην Ηλεία.
- Θεωρείται παγκόσμια ιεροσυλία ο αποχωρισμός από τη Μητέρα πόλη (Φιγάλεια) του παιδιού Ναός (Επικούριος).
- Ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το Μνημείο δεν περιορίζεται στα όρια ενός Νομού αλλά ανήκει σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.


- Όλοι εμείς οι Ηλείοι, οι Αρκάδες και οι Μεσσήνιοι αντί να ερίζουμε για το που ανήκει η κληρονομιά, θα πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για τη συνέχιση της αναστήλωσης του Ναού, τη δημιουργία Μουσείου και Αρχαιολογικού Πάρκου και να συγκροτήσουμε μέτωπο για την επιστροφή της Ζωοφόρου του Ναού.


• Καλεί τέλος , ο Νομάρχης Ηλείας , τον Υπουργό να παρέμβει , ώστε να επιλυθεί άμεσα :
Το θέμα της αποκατάστασης νομιμότητας και της δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Η μεταφορά της ευθύνης του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα στην Ζ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων.


Η δρομολόγηση πρωτοβουλιών και ενεργειών, οι οποίες να ενώνουν τους όμμορους Νομούς Ηλείας, Μεσσηνίας και Αρκαδίας και όχι να τους χωρίζουν.
Η ανάδειξη του Ναού και της ευρύτερης περιοχής των Βασσών της Φιγαλείας και του Λυκαίου Όρους.
Η διεκδίκηση της επιστροφής της Ζωοφόρου του Ναού.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΗΛΙΔΑ-ΟΛΥΜΠΙΑ


ΣΤΙΣ 22/03/2010 ΕΓΙΝΕ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΗΛΙΔΑ-ΟΛΥΜΠΙΑ

Με την εναπόθεση ενός κλαδιού ελιάς στο ναό της Ήρας στην Ολυμπία, από όπου το Ολυμπιακό Φώς κάθε τέσσερα χρόνια αναδύεται για να μεταλαμπαδέψει το Ολυμπιακό ιδεώδες σε κάθε γωνιά του πλανήτη, οι εξήντα πεζοπόροι ολοκλήρωσαν την διήμερη συμβολική πορεία τους για την αναβίωση της ιστορικής διαδρομής Αρχαίας Ήλιδος Ολυμπίας.


Εκεί σε μία εκδήλωση που έγινε με πρωτοβουλία της προέδρου του Ομίλου Ηλείων για τον Πολιτισμό και την Ανάπτυξη «Πολιτεία Ήλιδος Ολυμπίας» κ Σοφίας Χίτζιου-- Κοντογιάννη, παρουσία της προϊσταμένης της Ζ Εφορίας Αρχαιοτήτων κ Γεωργίας Χατζή τιμήθηκαν οι πεζοπόροι για την προσπάθεια αυτή που είχε ως στόχο να ξαναδώσει ζωή σε μία διαδρομή που πριν από χιλιάδες χρόνια έκαναν αυτοί που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Μία πεζοπορία που τείνει να γίνει θεσμός, με διοργανωτή το Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης του δήμου Αμαλιάδας και συγκεκριμένα το κ Γιάννη Λυκούση που πριν από τρία χρόνια συνέλαβε την ιδέα και την υλοποίησε.


«Είμαστε όλοι πραγματικά συγκινημένοι αυτή την στιγμή. Δεν έχουμε λόγια να εκφράσουμε την ευτυχία μας που για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά ενώσαμε τον ιερό χώρο της Αρχαίας Ήλιδας με τον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας. Πραγματικά νιώσαμε όλοι υπερήφανοι σαν Έλληνες, για την προσπάθεια μας, για την ιστορία μας, για αυτό που μπορούμε να κάνουμε, για αυτό που οι πρόγονοί έχουν δώσει σε εμάς σαν κληρονομιά,

ένα μονοπάτι το οποίο περπατάμε από χθες το πρωί και σήμερα το μεσημέρι, απλά, λιτά όπως έτσι ορίζει η φιλοσοφία της αρχαίας Ελλάδος αφήσαμε απλά ένα κλαδάκι ελιάς στο ναό της Ήρας. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό. Για εμάς είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Για εμάς είναι θέμα πίστης», τόνισε ο κ. Λυκούσης.


Τιμήθηκαν…


Οι πεζοπόροι έφθασαν στην Ολυμπία λίγο μετά τις 13:30 το μεσημέρι και κατευθύνθηκαν προς το Αρχαιολογικό Χώρο, στην είσοδο του οποίου τους υποδέχθηκε η προϊσταμένη της Ζ Εφορίας κ Γεωργία Χατζή και τους συνόδευσε μέχρι το ναό της Ήρας. Αμέσως μετά οι εξήντα πεζοπόροι κατευθύνθηκαν στο χώρο που βρίσκεται μπροστά από το μουσείο της Αρχ Ολυμπιας όπου εκεί ο σύλλογος «Πολιτεία Ήλιδος—Ολυμπία» είχε ετοιμάσει μία μικρή εκδήλωση για να τιμήσει τους ανθρώπους αυτούς.

Η πρόεδρος κ Σοφία Χίτζιου-- Κοντογιάννη αφού ευχαρίστησε τους ανθρώπους αυτούς για την προσπάθεια που κάνουν να ξαναδώσουν ζωή σε μία ιστορική διαδρομή, τίμησε όλους όσους συμμετείχαν στην πεζοπορία στο πρόσωπο του κ Γιάννη Λυκούση με μία πλακέτα.


«Σας καλοσωρίζουμε στην ιερή γη της Ολυμπίας. Ο Όμιλος Ηλείων για τον Πολιτισμό και την Ανάπτυξη, Πολιτεία Ήλιδος Ολυμπίας, σας συγχαίρει για την πρωτοβουλία σας να περπατήσετε στην νοητή διαδρομή του αρχαίου μονοπατιού και να συμβάλλετε με τον τρόπο σας στην προσπάθεια που κάνουμε για την αναβίωσή του. Η κοινή μας προσπάθεια πιστεύουμε ότι θα συμβάλλει στην ανάπτυξη και στην προβολή του τόπου μας», τόνισε μεταξύ άλλων η κ Χίτζιου—Κοντογιάννη.


Η προϊσταμένη της Ζ Εφορίας κ Χατζή αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της πρωτοβουλίας αυτής, ενώ στο τέλος το χορευτικό τμήμα Ανδραβίδας παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς.
α μέλη το συλλόγου είχαν φροντίσει για την ύπαρξε εδεσμάτων τα οποία προσφέρθηκαν στους πεζοπόρους.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης, η πολιτευτής της ΝΔ κ Δήμητρα Λυγούρα καθώς και αρκετός κόσμος.

ΜΥΚΗΝΑΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ ΣΤΟ ΓΟΥΜΕΡΟ ΗΛΕΙΑΣ



Ιδιαίτερο αρχαιολογικό ενδιαφέρον φαίνεται πως παρουσιάζει ο Μυκηναϊκός Τάφος που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στη θέση «Άγιος Γεώργιος» του Γουμέρου.

Οστά από τέσσερις ανθρώπινους σκελετούς και αρκετά πήλινα δοχεία είναι τα ευρήματα που συγκέντρωσαν οι αρχαιολόγοι της Ζ΄ ΕΠΚΑ και έχουν ήδη μεταφερθεί στα εργαστήρια για καθαρισμό και μελέτη.

Μια βόλτα το πρωί του Σαββάτου στην παραπάνω δασική περιοχή από τον Στάμο Σφυρή κάτοικο Γουμέρου και η…περιέργειά του, αποτέλεσαν την αφορμή για την ανεύρεση του Μυκηναϊκού τάφου. Κάτω από πέτρα που ανασήκωσε – με αφορμή ένα κενό που είδε σε κάποιο σημείο – διαπίστωσε ότι υπάρχει ταφικό μνημείο και πήλινα δοχεία. Αμέσως ενημέρωσε τη Ζ΄ ΕΠΚΑ και στο σημείο βρέθηκε η Προϊσταμένη Γεωργία Χατζή.

Οι πρώτες έρευνες στο σημείο έδειξαν ότι υπάρχει αρκετό και ενδιαφέρον υλικό εντός του τάφου και έτσι, δόθηκε εντολή να φυλαχτεί κατά την διάρκεια της νύχτας από αστυνομική δύναμη, προκειμένου να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη λαθρανασκαφή.


Σημαντικά ευρήματα

Με το πρώτο φως της ημέρας, συνεχίστηκαν οι έρευνες από το εργατικό προσωπικό της Ζ΄ ΕΠΚΑ με τις οδηγίες και υποδείξεις του Αρχαιολόγου Παναγιώτη Μουτζουρίδη. Εντός του ταφικού μνημείου που τοποθετείται στη Μυκηναϊκή περίοδο βρέθηκαν τέσσερις σκελετοί και αρκετά πήλινα αγγεία.

«Ο αρχαιολόγος και το εργατικό προσωπικό βρέθηκαν στην περιοχή από νωρίς το πρωί και πριν το απόγευμα ολοκλήρωσαν τις εργασίες και τις έρευνές τους και πήραν ότι ευρήματα είχε ο Μυκηναϊκός τάφος», σημειώνει ο πρόεδρος του Τ.Σ Γουμέρου Κώστας Κολοβάδης.

Τόσο η μελέτη των οστών από τους ανθρώπινους σκελετούς που βρέθηκαν όσο και τα υπόλοιπα ευρήματα και δη τα πήλινα αγγεία – τα οποία αποτελούν συχνό κτέρισμα σε Μυκηναϊκούς τάφους, με πολλές χρήσεις – είναι αυτά που θα βοηθήσουν τους Αρχαιολόγους να καταλήξουν στην ακριβή χρονολόγηση του τάφου, αν και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για την περίοδο μεταξύ 1.350-1.300 π.Χ.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Λάβαμε μια επιστολή από καθηγήτρια σε ΕΠΑΛ στον Πειραιά.
Δείτε τι λένε τα παιδιά των (λαθρο)μεταναστώ
ν για τη χώρα μας.

Διδάσκω σε ΕΠΑΛ του Πειραιά στο οποίο φοιτούν πολλά Πακιστανάκια, Αλβανάκια και από λοιπές χώρες. Στα ΕΠΑΛ υπάρχουν πολλοί αλλογενείς μαθητές των οποίων οι γονείς μπήκαν παράνομα στο έδαφός μας και αυτό συμβαίνει γιατί δεν τα καταφέρνουν στο Γενικό Λύκειο και αναγκαστικά έρχονται σε εμάς. Όχι επειδή θέλουν να ειδικευθούν κάπου για να μπουν στην αγορά εργασίας, αλλά επειδή είναι δύσκολα (ακόμα τουλάχιστον) στο γενικό Λύκειο. Έτσι έχουμε αναγκαστεί να ρίξουμε τον πήχυ πολύ χαμηλά και να σβήνουμε και απουσίες πολλές φορές. Υπάρχει μεγάλη παραβατικότητα μέσα κι έξω από το σχολείο. Όσο και να προσπαθούν να μας πείσουν κάποιοι, ότι οι αλλοδαποί μαθητές είναι οι καλύτεροι, σας λέω υπεύθυνα ότι αυτό οφείλεται , κατά κύριο λόγο, στο ζήλο των Συριζαίων συναδέλφων να πριμοδοτούν με βαθμούς τα παιδιά αυτά, αδικώντας παράλληλα κάποια Ελληνόπουλα τα οποία βαθμολογούν αυστηρά ή κανονικά.
Κατά καιρούς ρωτάω τους μαθητές μου, τι θα κάνουν σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία. Η απάντηση που παίρνω από τους Αλβανούς, Πακιστανούς και λοιπούς μαθητές είναι ίδια για όλους:
- Εγώ, κυρία, είμαι μουσουλμάνος και η θρησκεία μου με υποχρεώνει να πολεμήσω στο πλευρό της Τουρκίας!
Ισχύει και για κάποια Αλβανάκια που είναι βαπτισμένοι χριστιανοί. Κι αυτοί το ίδιο λένε, ΕΙΜΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ!
Για να είμαι ειλικρινής τα ρώτησα κάποια φορά γιατί βαπτίστηκαν αφού δεν το πιστεύουν και μου απάντησαν:
- Για να έχουμε επιπλέον βοήθεια από τη εκκλησία και για να κυκλοφορώ πιο άνετα στη χώρα σας. Προσέξετε τα λόγια παιδιού που είναι γεννημένο στην Ελλάδα: στη χώρα σας. Δεν την αισθάνεται δική του χώρα, αλλά ξένη!. Μου είπε ακόμα ότι όταν κυκλοφορούν στην Αλβανία, κρύβουν αυτά τα χαρτιά και παρουσιάζουν τα αληθινά!!!!! Μου είπε ότι έτσι κάνουν όλοι οι Αλβανοί!
Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν αρπαχτεί Αλβανοί μαθητές με Ελληνόπουλα. Το θράσος των Αλβανών δεν περιγράφεται. Πολλά περιστατικά φθάνουν μέχρι το γραφείο όπου οι Αλβανοί μαθητές ξεσαλώνουν. Μια μέρα μπροστά μας, κάποιος Αλβανός μαθητής είπε ότι η μισή Ελλάδα είναι αλβανική και θα επιστρέψει στην Αλβανία! Αν τα λέει αυτά παιδί που γεννήθηκε εδώ, φανταστείτε τι θα λένε οι γονείς τους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Αλβανία. Ο διευθυντής μας τους ρώτησε από πού το ξέρουν αυτό κι αυτοί απάντησαν με άνεση ότι το ότι η Αλβανία θα αποκτήσει και την υπόλοιπη Ήπειρο αλλά όχι αμέσως, τους το έχουν εγγυηθεί Αλβανοί που ζούνε στην Ελλάδα και «έχουνε πιάσει θέσεις» χωρίς να κατονομάσουν κανένα, βέβαια, αλλά είπαν ότι αυτό θα γίνει, γι αυτό τα άτομα αυτά πασχίζουν χρόνια τώρα να δοθεί ελληνική ιθαγένεια σε Αλβανούς!!!!
Το ότι η Βόρειος Ήπειρος ήταν 4000 χρόνια ελληνική, ούτε που τους ενδιαφέρει καθόλου.
Αυτούς τους ανθρώπους θα κάνουμε Έλληνες πολίτες; Για να μας δημιουργήσουν πρόβλημα - δήθεν μειονοτήτων - μέσα στην ίδια μας τη χώρα;
Επίσης, τσακώνονται με Βορειοηπειρώτες μαθητές στους οποίους κάνουν φραστικές επιθέσεις με τα λόγια:
- Ποιο πολύ μετράει ο δικός μου λόγος που είμαι ξένος από το δικό σου που είσαι Έλληνας! Με τα αυτιά μου το άκουσα.
Το λειτούργημα που εξασκώ με υποχρεώνει να αντιμετωπίζω τα παιδιά όλα με τον ίδιο τρόπο, αλλά σκέφτομαι ότι αν οι Αλβανοί μας κοροϊδεύουν μέσα στα μάτια μας, τότε αυτά τα παιδιά που δεν αισθάνονται Έλληνες, μεθαύριο αν μπει η χώρα σε κίνδυνο, τι θα γίνει;
ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΘΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ. Ιθαγένεια μόνο σε ομογενείς, σε κανέναν άλλο.
Μ. Ι. Κ.
Καθηγήτρια σε ΕΠΑΛ στον Πειραιά.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More