ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΙΒΙΩΣΕ

Μία νέα σελίδα που πάει κόντρα στην κρίση, την ανεργία, την εκποίηση της ζωής μας και της αξιοπρέπειας μας. 
Επιλέξτε για κάθε εργασία ή προσφέρετε για κάθε εργασία το καλύτερο, το φθηνότερο, αυτό που είναι πιο προσιτό σε σας. 
To epiviose.com είναι η σελίδα που πρέπει να επισκεφθεί κάποιος με σκοπό: 
1) τη δημοπρασία εργασίας από εταιρία προς ιδιώτες 
2) τη δημοπρασία εργασίας από ιδιώτες προς εταιρίες 
3) την ανταλλαγή προϊόντων & υπηρεσιών 
4) την δημοπρασία & πώληση προϊόντων 
Μια σελίδα που σκοπό της έχει να μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να προτείνει ή να ζητήσει εργασία, να ανταλλάξει εργασία ή προϊόν. 
Μια σελίδα που θα ξυπνήσει στον Έλληνα την συνεργασία, και θα του δώσει τη δυνατότητα να πάει κόντρα στην επιθυμία ΚΑΠΟΙΩΝ που τον θέλουν ΔΟΥΛΟ. 
Ακόμα έχει την δυνατότητα να κοντράρει και τα σχέδια στήριξης των τραπεζών που θέλει να αγοράζουμε τσίχλες με πιστωτική κάρτα!!! 
Σε μία εποχή που οι εταιρείες ενοικιάσεως εργαζομένων χρησιμοποιούν μόνο αλλοδαπούς θα μπορεί ο καθένας να ζητήσει ελεύθερους Έλληνες που μόνοι τους θα διαχειρίζονται τους εαυτούς τους, την κούραση και τις γνώσεις τους.

Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ

Η 4η Οκτωβρίου 1582 ήταν η τελευταία ημέρα του Ιουλιανού Ημερολογίου... 
Η αμέσως επόμενη ημέρα και 1η του Γρηγοριανού Ημερολογίου ήταν η 15η Οκτωβρίου. 
Οι ημέρες από τις 5 Οκτωβρίου έως και τις 14 Οκτωβρίου «δεν υπήρξαν ποτέ», καθώς απαλείφτηκαν, προκειμένου οι ημερομηνίες να εναρμονιστούν με το νέο Γρηγοριανό Ημερολόγιο.
 Με το Ιουλιανό Ημερολόγιο, η εαρινή ισημερία μετατοπιζόταν κατά μία μέρα κάθε 128 χρόνια εξαιτίας ενός σφάλματος 11 λεπτών και 14 δευτερολέπτων που εμφάνιζε το χρόνο. 
Ο κίνδυνο να εορτάζονται τα Χριστούγεννα φθινόπωρο και το Πάσχα χειμώνα, οδήγησε τον Πάπα Γρηγόριο τον 13ο σε νέα μεταρρύθμιση του συστήματος. 
Για τη διόρθωση του σφάλματος, που είχε ήδη ενσωματωθεί στην μέτρηση του χρόνου κατά τη διάρκεια των δεκατριών αιώνων από την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο της Νίκαιας που καθιέρωσε το Ιουλιανό ημερολόγιο, κατά την εφαρμογή του νέου ημερολογίου κρίθηκε σκόπιμο να παραλειφθούν 10 ημέρες από το ηλιακό ημερολόγιο, από την 5η Οκτωβρίου έως και την 14η του ίδιου μήνα.
 Επειδή, όμως, οι περισσότερες Καθολικές χώρες δεν υιοθέτησαν το νέο ημερολόγιο την ακριβή ημέρα που καθορίστηκε από την παπική Βούλα, αλλά μήνες ή και χρόνια μετά, οι παραπάνω 10 ημέρες υφίστανται ακόμα σε σχεδόν όλες τις χώρες. 
Η πρώτη ημέρα του νέου έτους είχε ήδη καθοριστεί σε όλες τις Δυτικές χώρες την 1η Ιανουαρίου κατά τον δέκατο πέμπτο και δέκατο έκτο αιώνα, συμπεριλαμβανομένων των χωρών που έγιναν προτεσταντικές την περίοδο εκείνη, όπως η Γερμανία, η Σουηδία και η Αγγλία. 
Ωστόσο, παρ' ότι στην Αγγλία η 1η Ιανουαρίου ονομαζόταν «πρώτη ημέρα του έτους», το έτος άλλαζε την 25η Μαρτίου, ημέρα του Ευαγγελισμού μέχρι και το 1752. 
Για το λόγο αυτό, συχνά συναντάμε διπλές χρονολογίες λόγω της σύγχυσης των ημερολογίων και της αλλαγής της πρώτης ημέρας του έτους. 
Αυτή η σύγχυση ήταν προγενέστερη του Γρηγοριανού ημερολογίου, αφού κράτος και εκκλησία χρησιμοποιούσαν διαφορετικά συστήματα χρονολόγησης. 
Οι αντιδράσεις για το Γρηγοριανό ημερολόγιο ήταν έντονες, καθώς οι μη Καθολικές χώρες αρνήθηκαν να υιοθετήσουν μια καθολική εφεύρεση. 
Λίγες χώρες το υιοθέτησαν από τις 15 Οκτωβρίου 1582: μόνο η Ιταλία, η Πολωνία, η Ισπανία και η Πορτογαλία. 
Χρειάστηκε ένας περίπου αιώνας για να υιοθετηθεί από τα προτεσταντικά κράτη, ενώ Αγγλία και Αμερική το αποδέχτηκαν μόλις το 1752. 
Το ίδιο συνέβη και στην Ανατολή, όπου όλα τα ορθόδοξα κράτη συνέχισαν να ακολουθούν το Ιουλιανό έως τον 20ο αιώνα. 
Στην Ελλάδα, το Γρηγοριανό ημερολόγιο εφαρμόστηκε το 1923, όταν η 16η Φεβρουαρίου ονομάστηκε 1η Μαρτίου. 
Η Εκκλησία της Ελλάδος το εφάρμοσε στο εορτολόγιό της ένα χρόνο αργότερα.

ΕΠΩΛΗΘΗ Η ΔΩΔΩΝΗ

Υπογράφηκε η συμφωνία για την εξαγορά του ποσοστού της Αγροτική Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου Α.Ε. ΔΩΔΩΝΗ που κατέχει η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ από το κοινοπρακτικό σχήμα «S.I.», έναντι τιμήματος περίπου €21 εκ. 
Η σύνθεση του κοινοπρακτικού σχήματος είναι 90% Strategic Initiatives UK LLP, επενδυτική εταιρεία του εξωτερικού και 10% ΣΙΜΟΣ Food Group Α.Ε. 
Όπως αναφέρει η Αγροτική σε σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα και με τις ανειλημμένες από τον αγοραστή συμβατικές υποχρεώσεις, με την συμφωνία, εκτός των άλλων, επιδιώκεται : 
-Η ανάπτυξη της ΔΩΔΩΝΗ στην Εγχώρια και στη Διεθνή Αγορά με διατήρηση της έδρας της στα Ιωάννινα, 
-Η αξιοποίηση του προσωπικού, 
-Οι επενδύσεις στις υποδομές ,στις εγκαταστάσεις της εταιρίας και στην προώθηση των προϊόντων,
 -Η διατήρηση και ανάπτυξη της τοπικής ζώνης γάλακτος, 
-Η ενδυνάμωση των σχέσεων της εταιρίας με τους κτηνοτρόφους και γενικά με τους προμηθευτές της με σεβασμό στο περιβάλλον και 
-Η υποστήριξη της Τοπικής Κοινωνίας. Σύμβουλοι της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ υπό Ειδική Εκκαθάριση είναι η Alpha Bank Α.Ε., η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και η Δικηγορική Εταιρία Σαραντίτη.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More