ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ .....ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Κίελο της Γερμανίας, η τελετή ύψωσης σημαίας και παραλαβής από το Πολεμικό Ναυτικό του...
υποβρυχίου «Παπανικολής», παρουσία του αρχηγού ΓΕΝ αντιναύαρχου Δημήτριου Ελευσινιώτη.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας Δημήτριος Ράλλης, η πρόξενος της Ελλάδας στο Αμβούργο Αικατερίνη Δημάκη και ο πρόεδρος της HDW Andreas Burmester.

Η ελληνική σημαία υψώθηκε στο υποβρύχιο μετά από τέσσερα χρόνια διαπραγματεύσεων, καθώς το 2006 ο υποβρύχιο παρουσίασε προβλήματα, εκ των οποίων το σημαντικότερο ήταν η μεγάλη κλίση που εμφάνιζε κατά την ανάδυσή του.

Μετά τον απόπλου του θα ακολουθήσουν νέες δοκιμές εν πλω πριν το υποβρύχιο καταπλεύσει στο ναύσταθμο Σαλαμίνας

ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ........ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΕΦΙΑΛΤΗΣ


Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανών και Δήμαρχος του Πρέσεβο, Ραγκμί Μουσταφά, δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι αλβανοί πολιτικοί που εκπροσωπούν τα Δυτικά Βαλκάνια, απαιτούν τη σύσταση της «φυσικής Αλβανίας» και την αναθεώρηση της Διάσκεψης του Λονδίνου και του Συνεδρίου του Βερολίνου.


Ο Μουσταφά έλαβε μέρος στη συνεδρίαση των Αλβανών πολιτικών που πραγματοποιήθηκε χθες στα Τίρανα, ύστερα από πρόσκληση του πολιτικού αναλυτή Κότσε Ντανάι - Koço Danaj .

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος του Πρέσεβο στο πρακτορείο Beta, «στη συνάντηση συμμετείχαν πολιτικοί εκπρόσωποι των Αλβανών από το Πρέσεβο, το Μπουγιάνοβατς και Μεντβέντια, Δυτικά Σκόπια, το Κοσσυφοπέδιο και από την Αλβανία, οι οποίοι έχουν επιδιώξει δημόσια να βρεθεί μια λύση στα προβλήματα των Αλβανών που ζουν σε διάφορες χώρες»

Επιπρόσθετα, σε χθεσινό δημοσίευμα της σκοπιανής ‘In Press’ αναφέρθηκε η συνάντηση αυτή, όπου αναφέρθησαν τα δημοσιεύματα της παρούσας ιστοσελίδας, από τον παρελθόντα, ήδη, Απρίλιο: Πως θα γίνει η Μεγάλη Αλβανία

Στο δημοσίευμα του 'Inpress', χθες, αναφερόταν ότι ο ‘φυσικός χώρος της Αλβανίας’ είναι η σημερινή Αλβανία, μέρος της βορειοδυτικής Ελλάδας, μέρος του Μαυροβουνίου, το Κοσσυφοπέδιο, η δυτική περιοχή της πΓΔΜ και το νότιο τμήμα της Σερβίας.

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.....ΠΑΡΕΛΘΟΝ


Ορθάνοιχτο παράθυρο για κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας άφησε σήμερα η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη. Συγκεκριμένα, η κ. Κατσέλη δήλωσε πως οι επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας θα μπορούν να......
υπερισχύσουν της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης και των κλαδικών συμβάσεων κατ' εξαίρεση ή σε ειδικές περιπτώσεις. Ανακοίνωσε ότι έως το τέλος του έτους, θα ενεργοποιηθεί πρόγραμμα για την επιδότηση των ανέργων με 1.000 ευρώ προκειμένου να επιμορφωθούν. Το πρόγραμμα επιδότησης των ανέργων αναμένεται να ενεργοποιηθεί έως το τέλος του χρόνου. Το υπουργείο Εργασίας, αναμένεται να παρουσιάσει άλλα τρία προγράμματα με στόχο την απορρόφηση των ανέργων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
Τον εντοπισμό 32 συνταξιούχων οι οποίοι ενώ είχαν πραγματικά εισοδήματα άνω των 200.000 ευρώ, εισέπρατταν ΕΚΑΣ, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης. Για να εξαλειφθεί το φαινόμενο, θα απαιτηθεί τροποποίηση του νόμου. Κι αυτό διότι με το ισχύον σύστημα, δεν λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα από τόκους, μερίσματα κλπ, προκειμένου να εξεταστεί αν πληρούνται ή όχι τα εισοδηματικά κριτήρια χορήγησης του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

H συγκεκριμένη συνέντευξη αφ'ενός θα ικανοποιήσει όσους πρεσβεύουν κι οι ίδιοι αυτά που εκφράζει, αφ'ετέρου μπορεί (και το ελπίζω) να δώσει στους αριστερούς τροφή για σκέψη, αφού καταδεικνύεται γλαφυρά το κοινό σημείο αναφοράς μεταξύ παγκοσμιοποίησης την οποία (υποτίθεται;) αντιπαλεύουν και του διεθνισμού που πρεσβεύουν. Και απλά δε γίνεται να αντιπαλεύεις κάτι που ταυτόχρονα πρεσβεύεις.

Θα πρέπει κάποτε να το σκεφτούν σοβαρά και να αποφασίσουν τι ακριβώς υπηρετούν/εξυπηρετούν εδώ. Επί της φιλοσοφικής θεώρησης ίσως υπάρχουν ερείσματα για τη συγκεκριμένη ιδεολογική θέαση, αλλά επί του πρακτέου, η εφαρμογή κανόνων που θα επιφέρουν την ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ εισροή διαφορετικών εθνοτήτων στις χώρες της Ευρώπης, (και σε οποιαδήποτε χώρα εκτός Ευρώπης δηλαδή), θα έχει σαν (Δείτε στο τέλος το Βίντεο) ...

λογικό αποτέλεσμα κάτι, που δε θα'ναι η "καλύτερη ζωή για τους ταλαίπωρους", αλλά η χειρότερη διαβίωση των πάντων, και η μετατροπή και των "αξιοπρεπώς διαβιούντων", επίσης σε ταλαίπωρους. Κι αυτός είναι ουσιαστικά ο τελικός στόχος των παγκοσμιοποιητών. Μια πληθυσμιακή μάζα στην εξαθλίωση, υποταγμένη σε ό,τι τους επιβληθεί μέσα από νομοθεσίες που θα επικυρώνονται και θα επιβάλλεται στους παντες, με γραφειοκρατικές και καθόλου δημοκρατικές διαδικασίες.

Η ομοιογένεια που επιθυμούν τα σκοτεινά κέντρα εξουσίας της ελίτ, είναι το βασικό συστατικό για να πετύχει ο φασισμός που δε θα έχει ιστορικό προηγούμενο και θα επιβάλλουν στο εγγύς μέλλον, μέσω της "παγκόσμιας διακυβέρνησης" που ήδη άρχισαν να στήνουν και ανυπομονούν να ενεργοποιήσουν.

Το δόκιμο και καθόλου φανατισμένο-πλην λογικότατο συμπέρασμα που εξάγεται είναι το εξής:
Η εθνική ταυτότητα δεν είναι αυτό που κάποιοι ( που είτε στην αφέλειά τους , είτε εσκεμμένα-μεθοδευμένα) δαιμονοποιούν ως ύψιστο αντιανθρώπινο κακό, είναι η φυσιολογική ανάγκη μιας εθνότητας (λαού μιας συγκεκριμένης χώρας τέλος πάντων) να διατηρήσει αφ'ενός τα κυριαρχικά της δικαιώματα (πράγμα ζωτικής σημασίας), αφ'ετέρου όλα αυτά που την κάνουν να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες. Δείτε, κρίνετε και σχολιάστε.

ΑΡΧΑΙΑ ΣΤΟ ΒΥΘΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ


Έκπληκτα έμειναν τα μέλη κλιμακίου της Εφορείας Ενάλιων Αλοννήσου, όταν ανακάλυψαν ...ναυάγιο μεσοβυζαντινών χρόνων στην περιοχή του Θαλάσσιου Πάρκου του νησιού.

Στο ναυάγιο βρέθηκαν σπασμένοι κυρίως αμφορείς, που εντοπίζονται σε επικλινή βραχώδη πυθμένα σε βάθος από 17 μέχρι 42 μέτρων. Οι επιστήμονες τράβηξαν ψηφιακές φωτογραφίες που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του ναυαγίου ενώ ανέλκυσαν έναν αμφορέα προκειμένου να λάβουν δείγματα.

Σημειώνεται ότι το κλιμάκιο της Εφορείας μαζί με τους αρχαιολόγους και τους τεχνικούς του αμερικανικού Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου, στο διάστημα 24 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου, πραγματοποίησαν υποβρύχια αρχαιολογική έρευνα στη συγκεκριμένη περιοχή με σκοπό τον εντοπισμό, καταγραφή και τεκμηρίωση αρχαίων ναυαγίων.

Στην έρευνα χρησιμοποιήθηκε ένα αυτόνομο υποβρύχιο όχημα που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά παγκοσμίως σε υποβρύχια αρχαιολογική έρευνα.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ


Ευτυχώς ο κόσμος ενημερώνεται και από το ίντερνετ αλλά και από άλλα μέσα, εκτός των μεγάλων γνωστών και συγκεκριμένων συμφερόντων τηλεοπτικών σταθμών.
Το κίνημα ΟΧΙ ΔΙΟΔΙΑ έχει πλέον γίνει γνωστό σε αρκετό κόσμο, και καθημερινά όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας ενημερώνονται για το συνταγματικό τους δικαίωμα της ελεύθερης διέλευσης των διοδίων.
Το άνοιγμα της μπάρας δεν αποτελεί καμία παράβαση του ΚΟΚ και φυσικά κανένα άλλο ποινικό αδίκημα.

Δικαιούμαστε να μην πληρώνουμε
Νομική προσέγγιση:
Με τον νόμο 3555/2007 κυρώθηκε η αποικιακού χαρακτήρα σύμβαση της εταιρείας «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» με το ελληνικό Δημόσιο. Για τους χρήστες της ΠΑΘΕ ισχύει ο νόμος αυτός, αλλά φυσικά ισχύει και το Σύνταγμα της Ελλάδας. Με τον παραπάνω νόμο προβλέπεται ότι η «παραχωρησιούχος» εταιρεία μπορεί να απαιτήσει απ’ τον χρήστη που δεν πλήρωσε την καταβολή του 20πλάσιου του αντιτίμου σαν ΑΣΤΙΚΗ ποινή, με κάποιες προϋποθέσεις και διαδικασίες, ζητώντας εντέλει την έκδοση διαταγής πληρωμής.Η διάταξη όμως αυτή είναι αντισυνταγματική, αφενός γιατί δεν παρέχει σ! τον πολίτη το δικαίωμα της προηγούμενης ακρόασης και αφετέρου γιατί παρέχει στο προσωπικό της «παραχωρησιούχου» ιδιωτικής εταιρείας αρμοδιότητες δημοσίου υπαλλήλου (παράβαση άρθρων 20 και 103 αντίστοιχα του Συντάγματος).Συγχρόνως ο ίδιος ο νόμος (3555/07) ορίζει ότι το Δημόσιο (Αστυνομία, Τροχαία, Δ.Ο.Υ.) δεν έχει καμιά ανάμειξη στη διαδικασία επιδίωξης είσπραξης του αντιτίμου και της αστικής ποινής. Πρόκειται δηλαδή για μια ιδιωτική οικονομική διαφορά μεταξύ χρήστη και του ιδιώτη ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.Για όλους τους παραπάνω λόγους πρέπει να θεωρε! ίται βέβαιο ότι εάν ο «παραχωρησιούχος» εταιρεία προσπαθήσει μέσω διαταγής πληρωμής να εισπράξει πρόστιμα απ’ τους πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν διόδια, τα Δικαστήρια, που θα προσφύγουν αυτοί, θα τους δικαιώσουν και η εταιρεία θα έχει γενικότερα προβλήματα σχετικά με τη νομιμότητα της Σύμβασής της (που μπάζει από παντού).
Σε κάθε περίπτωση η άρνησή μας να πληρώνουμε διόδια και το ανέβασμα της μπάρας για να περάσουμε δεν συνιστά κανένα ποινικό αδίκημα. Ούτε παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας έχουμε. Γι’ αυτό και η Τροχαία δεν επεμβαίνει.Η μπάρα των ιδιωτικών εταιρειών στα διόδια αντιστρατεύεται και παραβιάζει την ελευθερία και δη την ελευθερία μετακίνησής μας στους εθνικούς δρόμους, που προστατεύεται απόλυτα για όσους βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια.

ΜΑΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ......ΜΑΤΙ


Σύμφωνα με πληροφορίες που μπορούν να θεωρηθούν ασφαλείς, ο Βασίλειος Μαρκεζίνης προαλείφεται για πρωθυπουργός της Ελλάδος, "για να βγάλει τη χώρα μας από την κρίση." Κατά τη δική μου άποψη, ο εν λόγω Μαρκεζίνης θα είναι μια βελτιωμένη ἐκδοση του "Γιώργου" Παπανδρέου, άρα πιο αποτελεσματικός από αυτόν - και κατά συνέπεια ακόμη πιο επικίνδυνος για εμάς και τη χώρα μας.

Για να κάνουν, πάντως, τον κόσμο να χάψει το.....
. χάπι (μιλάμε για την Ελλάδα, όπου σχεδόν όλοι εύκολα πιστεύουνε αυτά που λέει το καθεστώς), ποντάρουνε σε δύο σημεία: Α) Ο Βασίλειος Μαρκεζίνης είναι ομογενής επιτυχημένος. Β) Είναι γυιος του Σπύρου Μαρκεζίνη. Από την πλευρά μου λοιπόν, σπεύδω λοιπόν να επισημάνω τα εξής:

α) Το ότι είναι ομογενής δεν σημαίνει τίποτα, απολύτως τίποτα. Και ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο "Γιώργος" Παπανδρέου ομογενείς ήτανε. Το ΕΛΙΑΜΕΠ άλλωστε το έστρεψε κατά της Ελλάδας άλλος ομογενής, ο Θεόδωρος Κουλουμπής. Και για όσους ασχολούνται με την Ιστορία, τους πληροφορώ κατά τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα, το Βορειοηπειρωτικό ομογενείς το θάψανε - ειδικώς στην περιοχή της Κορυτσάς. Και γιατί, άλλωστε, αγαπητή "Έσχατη Ανάσχεση" να είναι τα πράγματα διαφορετικά; Οι ομογενείς αφήσανε την Ελλάδα, επειδή δεν μπορούσαν εδὠ να προκόψουν. Είναι πολύ φυσικό, κατά συνέπεια, να είναι αφοσιωμένοι στην άλλη από την Ελλάδα χώρα, που τους έδωσε εκείνα τα οποία ζητούσανε από τη ζωή. Οι χοροί, τα τσολιαδίστικα, το αρνί του Πάσχα και η λειτουργία της Ανάστασης δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα. Και οι εξαιρέσεις που κάθε τόσο εντοπίζονται, ιδίως στους μάλλον φτωχούς από τους ομογενείς, απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

β) Ο Βασίλειος Μαρκεζίνης έχει άλλη διαδρομή από εκείνη του πατέρα του. Ο Σπύρος Μαρκεζίνης, πράγματι, ήταν ιδιοφυής και είχε πάρει θέσεις που στη συνέχεια αποδείχτηκαν ορθές. Ο γυιος του όμως έζησε και... ευδοκίμησε στην Αγγλία, χωρίς νἀ έχει καμία από τις -δραματικές- εμπειρίες του πατέρα του. Η Βασίλισσα της Αγγλίας τον έχρισε ιππότη. Για ποιον λόγο λοιπόν αυτός, εάν μας κάτσει σαν "σωτήρας" στον σβέρκο, θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Ελλάδας και όχι εκείνα του αγγλικού κατεστημένου; Και μόνο το γεγονός, άλλωστε, ότι προωθείται κυρίως από το συγκρότημα Λαμπράκη αρκεί για να θεωρηθεί πρόσωπο που δεν μπορεί να έχει την εμπιστοσύνη του Ελληνικού Λαού.

Άλλωστε ο Βασίλειος Μαρκεζίνης τώρα, που τον πάνε για πρωθυπουργό, θυμήθηκε την Ελλάδα; Τόσα χρόνια, τόσες δεκαετίες που περνάμε των παθών μας τον τάραχο, πού ήτανε; Και εάν, τελικώς, αποδειχθεί ορθή η άποψη ότι μόνο ξένος μπορεί να μας βγάλει από την κρίση (τόσα χρόνια ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως πραγματικά έχουνε εξαλείψει την έμφυτη στον Έλληνα ευφυία), ας φέρουμε τον Nigel Farage, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αυτός, πράγματι, με θάρρος περίπου αρχαιοελληνικό εξήγησε στον "πρόεδρο της Ευρωπαϊκής" ότι δεν εκπροσωπεί τίποτα, εφόσον κανένας ευρωπαϊκός Λαός δεν τον εξέλεξε, και ότι το μόνο "επίτευγμα" της "προεδρίας" του ήταν, έως τώρα, να γίνει η Ελλάδα προτεκτοράτο. Και αυτό το πλήρωσε,γιατί του επιβλήθηκε πρόστιμο πάνω από δύο χιλιάδων ευρώ.

Ποιος Έλληνας ευρωβουλευτής, ιθαγενής ή ομογενής, τόλμησε να τα κάνει αυτά και να υποστεί τις συνέπειες; Κανείς, απολύτως κανείς! Κατά συνέπεια, αυτός, ο Nigel Farage, είναι ο εκπρόσωπός μας στην Ευρώπη - και όχι οι κατά καιρούς επιλογές της Μητσοτάκη/Μπακογιάννη/Κούβελα κ.ο.κ., του Καρατζαφέρη και του υπόλοιπου δημοκρατικού εσμού. Γιατί λοιπόν αυτός ο γενναίος Βρεταννός, εφόσον είναι Ευρωπαίος όπως εμείς, να μη γίνει αύριο ο πρωθυπουργός μας; Όπως έδειξε είναι άξιος να περιβληθεί εμπιστοσύνη πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που σφαλερώς δίνεται σε κάθε Έλληνα βουλευτή και ευρωβουλευτή.

Δημήτρης Μιχαλόπουλος
ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΛΕΜΕ ΚΑΤΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΑΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΓΝΟΜΩΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΕΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ
ΕΧΟΥΜΕ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ ΚΥΡΙΟΙ
ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΜΕΤΕ

ΣΤΙΣ ΣΠΕΤΣΕΣ.....ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ

Η ΡΩΣΣΙΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΟΡΤΗ 2/10/2010 ΣΤΕΛΝΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΣΠΕΤΣΕΣ ΕΝΑ ΑΓΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΣΟΥΣ
"...Ο καθένας πρέπει να ξέρει ότι σ'αυτόν έλαχε να σώσει το

Έθνος του,

έτσι

θα προσπαθήσουν πολλοί και θα το σώσει όποιος

μπορέσει......Δε με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση μια

κυβέρνηση που

δεν

την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση

ή για το κράτος, έγινα για το Έθνος, και το ξέρω επειδή

γι'αυτό ίσα-ίσα

πονώ.

Για την κυβέρνηση μού έρχεται σιχαμός και

καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω,

μαργώνω και

μαραίνομαι. Σηκώνομαι ξανοίγω και ανθοβολώ άμα

νοιώθω τον Ελληνισμό......Όταν ένας του Γένους δε θέλει

να χαθεί το

Γένος,

πώς μπορεί το Γένος να χαθεί? Αφού εγώ δεν το

θέλω, πώς μπορεί να χαθεί το Έθνος μου? "

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ (Μαρτύρων και Ηρώων Αίμα)

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More