ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ !!!!!!















Ας ελπίσουμε να μην είναι αλήθεια...!
Στρατηγικό σχέδιο Δρούτσα για αλλαγή της Ελληνικής σημαίας!
Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες και αποκλειστικές πληροφορίες που έχουν περιέλθει σε γνώση του www.zoomnews.gr , το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση μιας σύνθετης και εξαιρετικά ευαίσθητης διαπραγμάτευσης που αποσκοπεί στην ανόρθωση της εικόνας της χώρας μας διεθνώς και ιδίως στον ευρωπαϊκό χώρο.
Η διαπραγμάτευση γίνεται παράλληλα στο εσωτερικό της χώρας με διακριτική εμπλοκή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου αλλά και με διεθνή κέντρα στις Βρυξέλλες, Λονδίνο και Βερολίνο.
Από ελληνικής πλευράς οι μόνοι που είναι πλήρως ενήμεροι για τα τεκταινόμενα είναι, εκτός από τον Πρωθυπουργό, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας ο οποίος φέρεται και ως εμπνευστής του όλου σχεδίου. Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ο Υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έχει καν ενημερωθεί αλλά ο ρόλος του στην υλοποίηση αναμένεται να είναι καθοριστικός και λόγω του Υπουργείου στο οποίο προΐσταται αλλά και λόγω των παραδοσιακά καλών σχέσεων του με την εκκλησία.
Σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό του Δημήτρη Δρούτσα τελικός στόχος θα είναι η αλλαγή της ελληνικής σημαίας ώστε να μην εμφανίζεται πλέον το θρησκευτικό σύμβολο του Σταυρού στο άνω αριστερό μέρος της.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπαθεί να συντονίσει τις ελληνικές προσπάθειες με τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. που εμπίπτουν στην ίδια κατηγορία. Ως γνωστό μόνο 6 από τις 27 χώρες της ΕΕ έχουν το σύμβολο του σταυρού στη σημαία τους: Η Φιλανδία, η Σουηδία, η Δανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Μάλτα και βεβαίως η Ελλάδα. Στα πλαίσια των νέων αντιλήψεων που επικρατούν στην Ευρώπη και παγκοσμίως για τον "διάλογο των πολιτισμών" και την θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους η Ε.Ε. ενθαρρύνει τις 6 χώρες να ευθυγραμμισθούν με τις υπόλοιπες τροποποιώντας τις εθνικές τους σημαίες.
Ο Γιώργος Παπανδρέου αν και αναμένει ισχυρές αντιδράσεις από μέρος της κοινής γνώμης και από ορισμένα κόμματα και φορείς θεωρεί ότι μεσοπρόθεσμα η μάχη για τη διατήρηση του Σταυρού είναι χαμένη και γιαυτό προσανατολίζεται στο να διαπραγματευθεί τα ανταλλάγματα.
Η Άγκελα Μέρκελ που ηγείται του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος υποστηρίζει την κατάργηση του Σταυρού με το βασικό επιχείρημα ότι "γιατί να έχουν οι Έλληνες τον Σταυρό στη σημαία τους, που είναι και ψεύτες, και όχι η Γερμανία". Έχει μάλιστα εξομολογηθεί στον Πρόεδρο της Κομισιόν Μπαρόσο ότι αν το σχέδιο υλοποιηθεί είναι διατεθειμένη να αυξήσει την χρηματοδότηση των ελληνικών ελλειμμάτων ώστε να μην χρειαστεί τελικά η φορολόγηση της Εκκλησίας της Ελλάδος, διευκολύνοντας έτσι τους χειρισμούς του Έλληνα πρωθυπουργού στις διαπραγματεύσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Δεν επιθυμεί όμως η απόφαση για κατάργηση του Σταυρού να ανακοινωθεί πριν από τις εκλογές στην Ρηνανία Βεστφαλία φοβούμενη το πολιτικό κόστος. Θέλει επίσης να αποφύγει οποιοδήποτε συσχετισμό της απόφασης με το πρόσφατο ταξίδι της στην Τουρκία και τις συνομιλίες της με τον Ταγίπ Ερτογάν φοβούμενη ότι η πανούργα τουρκική διπλωματία θα εκμεταλλευτεί το γεγονός και θα ισχυρισθεί ότι ο Ερτογκάν είναι δήθεν αυτός που έπεισε την Μέρκελ.
Από πλευράς σκανδιναβικών χωρών δεν αναμένονται ιδιαίτερες αντιδράσεις καθότι η κοινή γνώμη φαίνεται ώριμη να αποδεχθεί τον εκσυγχρονισμό των σημαιών.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός φέρεται ενθουσιασμένος με το σχέδια Δρούτσα αφού ελπίζει ότι θα αυξήσει την δημοτικότητά του ενόψει των κρίσιμων εκλογών ανάμεσα στους πολυάριθμους μουσουλμάνους Βρετανούς πολίτες. Έχει πάντως ξεκαθαρίσει ότι η υλοποίηση της αλλαγής της βρετανικής και αγγλικής σημαίας από το Λονδίνο θα γίνει μετά το τέλος του Μουντιάλ ώστε οι χιλιάδες Άγγλοι φίλαθλοι που θα κατακλύσουν τα στάδια της Νότιας Αφρικής να μην αναγκαστούν να αγοράσουν καινούργιες σημαίες. Ας σημειωθεί ότι η σημαία της Μεγάλης Βρετανίας περιέχει δύο σταυρούς, τον χριστιανικό και τον σταυρό του Αγίου Ανδρέα.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιέζει για επιτάχυνση της απόφασης ώστε στην επικείμενη διαπραγμάτευση για την ένταξη της Ισλανδίας - που έχει και αυτή Σταυρό στη σημαία της- να τεθεί όρος αλλαγής της σημαίας και να αποφευχθεί νέο δημοψήφισμα με αμφίβολο αποτέλεσμα.
Έντονες αντιδράσεις αναμένονται ασφαλώς και από πλευράς Βατικανού αλλά έγκυροι διπλωματικοί κύκλοι της Ε.Ε. εκτιμούν ότι η Αγία Έδρα δεν έχει μεγάλα περιθώρια αντίδρασης καθότι βρίσκεται στη δίνη των σκανδάλων παιδεραστίας που συγκλονίζουν την Καθολική Εκκλησία τις τελευταίες εβδομάδες.

Πλησιάζουμε τις 1000 υπογραφές, στόχος μας οι 1500 υπογραφές

ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ. ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ


Αγαπητοί συμπολίτες,

Έχοντας εμπειρία 9 ετών από τις καταχρηστικές πρακτικές των καρτέλ και τον πόλεμο εναντίον τους, πιστεύω ότι ο άμεσος τρόπος να «τους κόψει τα πόδια» σε ελάχιστο χρόνο είναι η νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα τιμωρούνται όχι μόνο οι εταιρείες που παρανομούν αλλά και οι διευθυντές τους που «εκτελούν» τις παρανομίες. Οι «εκτελεστές» μας. Η χειρότερή τους τιμωρία είναι η απαγόρευση να γίνουν διευθυντές για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 5 ετών (όπως έναν παιδόφιλο δεν τον αφήνεις να πλησιάζει παιδιά για να μην πράξει το ίδιο έγκλημα).

Υπογράψτε τώρα στο αίτημα προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο για να ισχύσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση για την τιμωρία των «εκτελεστών» των παρανόμων πρακτικών που οδηγούν τις αγορές σε ασφυξία και τις τιμές των αγαθών στα ύψη. Στόχος μας η συλλογή όσο περισσοτέρων υπογραφών ώστε να ακουστεί δυνατά η φωνή του αγανακτισμένου καταναλωτή. Αυτό εφήρμοσε η Βρετανική Επιτροπή Ανταγωνισμού και εξόντωσε σε ελάχιστο χρόνο τα καρτέλ http://www.oft.gov.uk/

Ψηφίστε τώρα στο http://www.petitiononline.com/45kl98df/petition.html και ενημερώστε όλους τους γνωστούς σας να υπογράψουν και εκείνοι.

Η διαδικασία είναι απλή και γρήγορη. Επισκεφθείτε τον σύνδεσμο, κάντε κλικ στο εικονίδιο «click here to Sign Petition», συμπληρώστε το όνομά σας και το email σας και είστε έτοιμοι. Προωθήστε το μήνυμα σε φίλους σας ώστε να μαζέψουμε σημαντικό αριθμό υπογραφών για να το στείλουμε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ (βλέπετε κουτάκια) ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΗΝ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ ΣΤΟΝ BROWSER ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΧΡΗΣΗ

Με εκτίμηση

Φλωράς Γιώργος Δεληγιώργη 55-59 Αθήνα Τηλ. 210523621

Σας ζητώ συγνώμη αν το μήνυμα μου αποτελεί ενόχληση για εσάς. Κάθε παρατήρηση δεκτή στο george.floras@floras.gr

Ακολουθεί η σχετική πρόταση:

Προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο


Πρόταση νομοθετικής ρύθμισης για άμεση δράση κατά των καρτέλ και των «ισχυρών» εταιρειών που οδηγούν τις τιμές των αγαθών στα ύψη και έχουν καταστήσει την Ελλάδα την ακριβότερη χώρα της Ευρώπης και τον Παράδεισο των καρτέλ

Ποιο είναι το προφίλ της εταιρείας που θα καταχραστεί την δύναμή της στην αγορά?

Καταρχήν όλες τις παράνομες πρακτικές τις κάνουν οι άνθρωποι που εργάζονται στις «ισχυρές» εταιρείες. Κίνητρό τους είναι το κέρδος. Οι εταιρείες αυτές έχουν πολύ μεγάλη οικονομική δύναμη και εξουσιάζουν «καταστάσεις» με αυτήν. Απασχολούν τα καλύτερα στελέχη της αγοράς και τους καλύτερους νομικούς συμβούλους. Η οικονομική δύναμη τους δίνει αντοχή στον χρόνο, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές τους. Αν ένας ανταγωνιστής τους είναι επίσης δυνατός τότε επιλέγουν την συνεννόηση μαζί του (καρτέλ) ώστε να μοιραστούν ανώδυνα την αγορά.

Είναι αδιάφορες για το νομικό πλαίσιο, όσο σκληρό και αν είναι, αφού γνωρίζουν με ακρίβεια χιλιοστού τα παραθυράκια που αφήνει η νομοθεσία. Η έλλειψη μιας τελείας σε ένα κείμενο αρκεί για να κερδίσουν χρόνο ή και όλη την υπόθεση. Βασικό πλεονέκτημά τους είναι ότι απασχολούν τους καλύτερους που δεν τιμωρούνται ποτέ για τις παράνομές πράξεις τους και τιμωρείται μόνο η εταιρεία για αυτές.

Πόσοι είναι?


Όλοι τους δεν ξεπερνάνε τους 500-1000 ανθρώπους. 500-1000 άνθρωποι διαφεντεύουν με παράνομες πρακτικές τις τσέπες μας και μας αναγκάζουν να δουλεύουμε σκληρά για να αγοράσουμε αγαθά που όλη η Ευρώπη τα αγοράζει φθηνότερα. Αυτοί ζούνε ζωή χαρισάμενη ενώ όλοι μας πληρώνουμε για να ζούνε αυτοί καλά.

Η άμεση λύση στον πόλεμο κατά των καρτέλ και των ισχυρών εταιρειών


Υπάρχει ένα σημείο «κλειδί» στον πόλεμο κατά των ισχυρών εταιρειών. Και το σημείο αυτό είναι οι «άνθρωποι». Όλες οι καταχρηστικές πολιτικές των εταιρειών διαπράττονται από τα στελέχη τους, στο όνομα της εταιρείας και των μετόχων αυτής. Όλες οι παράνομες ενέργειες διαπράττονται από πολύ αξιόλογα στελέχη, τα καλύτερα στελέχη της αγοράς, που οι ισχυρές εταιρείες θα προσελκύσουν με υψηλό κόστος. Όλες οι παράνομες ενέργειες έχουν την έγκριση των Διοικητικών Συμβουλίων των ισχυρών εταιρειών.


Η πρόταση είναι όπως στους διευθύνοντες μια εταιρεία που θα καταδικαστεί για παραβάσεις του δικαίου του ανταγωνισμού θα απαγορεύεται να απασχοληθούν σε διευθυντική θέση του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα για διάστημα κατ’ελάχιστο 5 ετών και κατά μέγιστο 15 ετών από την καταδίκη της εταιρείας.

Η απαγόρευση θα ισχύει είτε για άμεση παροχή εργασίας (σαν μισθωτοί) είτε για έμμεση παροχή εργασίας (με παροχή υπηρεσιών).

Η απαγόρευση θα ισχύει ανεξάρτητα αν η εμπλοκή τους αποδειχθεί ή όχι.

Η απαγόρευση θα ισχύει για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των εταιρειών, τους διευθύνοντες συμβούλους, τους γενικούς διευθυντές σε τμήματα σχετικά με τις καταχρηστικές πρακτικές και τους διευθυντές πωλήσεων κάθε εταιρείας που θα τιμωρηθεί για καταχρηστικές πρακτικές ή για εναρμονισμένη πρακτική.

Η απαγόρευση θα ισχύει για όσους είχαν την ανάλογη θέση εργασίας το επίμαχο διάστημα που η Επιτροπή Ανταγωνισμού αποφάσισε ότι οι πρακτικές της εταιρείας ήταν παράνομες.

Η απαγόρευση θα ισχύει αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ή άλλης αρμόδιας αρχής) και όχι μετά την τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου σε ανώτατο βαθμό (λόγο της σημαντικής καθυστέρησης που μπορεί να λάβει η τελεσίδικη απόφαση και της πρόνοιας για αποφυγή των αναλόγων «εγκλημάτων» στο ενδιάμεσο διάστημα.

Θα πρέπει να δίδεται η δυνατότητα σε στέλεχος εταιρείας (που ανήκει στην επίμαχη ομάδα) να υπαχθεί σε καθεστώς επιείκειας εάν καταμαρτυρήσει τις παράνομες πρακτικές της εταιρείας του. Η υπαγωγή του σε καθεστώς επιείκειας θα είναι ανάλογη της υπαγωγής σε καθεστώς επιείκειας εταιρειών (για υποθέσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού) με ανάλογες προσαρμογές λόγω του προσωπικού χαρακτήρα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ


Άμεση συνέπεια η μείωση των τιμών πώλησης των προϊόντων, η αύξηση του ανταγωνισμού, η ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εντός και εκτός συνόρων. Αμέσως, την επαύριο της ψήφισης του νομοσχεδίου, τώρα που η Ελληνική Κοινωνία έχει την μεγαλύτερη ανάγκη.

Με την νομοθετική αυτή παρέμβαση οι ισχυρές εταιρείες αντί να απασχολούν τους νομικούς τους συμβούλους στο να πολεμάνε τις προσπάθειες της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ενώπιόν της και ενώπιον των δικαστηρίων, θα τους απασχολούν ώστε η καθημερινή τους πολιτική να μην πλησιάζει καν σε παραβιάσεις του δικαίου του ανταγωνισμού.

Με την νομοθετική αυτή παρέμβαση οι εταιρείες που επιθυμούν να έχουν καλά στελέχη στην διάθεσή τους θα αναγκαστούν αμέσως να προσαρμοστούνε με την νομοθεσία και κατά συνέπεια θα «ανοίξει» αμέσως στον ανταγωνισμό η σχετική αγορά. Και όχι σε πολλά χρόνια που θα καταλήξει η κάθε προσπάθεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού (σήμερα ο μέσος όρος που καταλήγει οριστικά μια υπόθεση ξεπερνάει τα 12 χρόνια).

Με την νομοθετική αυτή παρέμβαση τα στελέχη των μεγάλων εταιρειών δεν θα τολμάνε πλέον να παρανομήσουν, άρα δεν θα παρανομεί η «ισχυρή» εταιρεία. Παρά το ότι δεν θα έχουν ποινικές ευθύνες, η ενδεχόμενη απομάκρυνση τους από την αγορά εργασίας για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα θα είναι καταστροφική για την καριέρα τους. Επίσης η επιστροφή τους θα είναι πολύ δύσκολη αφού κάθε εταιρεία που θα τους προσλάβει και θα γνωρίζει το παράπτωμά τους θα φοβάται πλέον να τους απασχολήσει, μην και κριθεί η συνεργασία μαζί τους σαν ύποπτη για παράνομες πρακτικές στο δίκαιο του Ανταγωνισμού. τα δύο αυτά γεγονότα θα είναι και ο αποτρεπτικός παράγοντας αποδοχής όρων «αποζημίωσης» των στελεχών από την εταιρεία, σαν κίνητρο να προχωρήσουν σε παράνομες πρακτικές.

Τι προβλέπει η Πολιτεία για τις πρακτικές αυτές και ποιο είναι το αποτέλεσμα σήμερα?


Η Ευρωπαϊκή Ένωση, στην προσπάθεια της να πολεμήσει τις πρακτικές αυτές, έχει καθιερώσει τον θεσμό της Ανεξάρτητης Εθνικής Αρχής Ανταγωνισμού παρέχοντας στην Αρχή αυτή υπερεξουσίες.

Οι υπερεξουσίες αποδόθηκαν γιατί είναι εις γνώση του Ευρωπαίου και του Έλληνα νομοθέτη ότι ο πόλεμος με τις ισχυρές εταιρείες είναι αδυσώπητος. Ο πόλεμος λαμβάνει χώρα στις δικαστικές αίθουσες και εκεί συνήθως το οπλοστάσιο των μεγάλων εταιρειών είναι ασυναγώνιστο.

Στην Ελλάδα οι επιδόσεις του πολέμου κατά των καρτέλ είναι, δυστυχώς, απογοητευτικές. Η καθημερινή αίσθηση του καταναλωτή είναι τρανή απόδειξη. Η Ελλάδα είναι το «Βασίλειο των καρτέλ». Ακριβές τιμές, έλλειψη ανταγωνισμού, εναρμονισμένες πρακτικές, εξαφάνιση της εγχώριας παραγωγής. Η μάχη έχει ήδη κερδισθεί από τις ισχυρές εταιρείες, παρά την μοναδική εξουσία που ο νομοθέτης έχει δώσει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ήδη το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ετοιμάζει νέα αλλαγή του Νόμου 703/77 περί Ανταγωνισμού. Η τρίτη αλλαγή από το 2005. Και η αλλαγή αυτή πιθανόν να αναλωθεί σε ενίσχυση του νομικού οπλοστασίου της Επιτροπής Ανταγωνισμού και άλλων αρχών καταπολέμησης των «μονοπωλίων». Μέτρα που έως σήμερα, επανειλημμένα, κρίθηκαν απολύτως αναποτελεσματικά.

Όσο η μάχη είναι στις δικαστικές αίθουσες, τόσο το κέρδος θα είναι πάντα στα καρτέλ και στις ισχυρές εταιρείες. Η ζημιά τους ποτέ δεν θα είναι μεγαλύτερη από το κέρδος τους.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΗ


ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ
ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟ













ΚΑΤΙ ΣΤΙΓΜΕΣ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΡΙ
ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ, 1992
..................................................................................................
Η Εξ-ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, του ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ, 2005

«Το πρωτότυπο αυτό πόνημα του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου, με τη δομή και το περιεχόμενό του, παρέχει όλες τις πληροφορίες για την οργάνωση, τη λειτουργία ενός επιτυχημένου Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων και την κατανόηση της ουσίας της επικοινωνίας».
ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ π.Υπουργός,Βουλευτής
(από το προλογικό του σημείωμα στο βιβλίο)

΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄


Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΡΟΜΠΟΛΑ, 2003
ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄

Η ΒΑΛΙΤΣΑ, Μονόπρακτο, του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου

«…Το θεατρικό έργο του Χάρη Μπικηρόπουλου ΔΕΝ είναι αλληγορία.
ΔΕΝ είναι δράμα, ούτε κωμωδία, ούτε τραγωδία, ούτε σάτιρα,
ούτε αβάν γκάρντ που λέμε. Δεν είναι τίποτε απ΄ αυτά.
Είναι ένα χρονογράφημα. Είναι βγαλμένο απ ευθείας από την υποθηκευμένη, χρεοκοπημένη οικογενειακή μας πραγματικότητα.
Είναι κομμάτι της ίδιας μας της ζωής».
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ)
Η ΒΑΛΙΤΣΑ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ



΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄

Mobbing, Η κρυμμένη βία
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΛΥΜΠΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Γ. ΡΑΠΤΗΣ, 2010

Μελέτη -προσέγγιση του φαινομένου της σεξουαλικής παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο, ενός κοινωνικού φαινομένου που προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και παραβιάζει την αρχή της ίσης μεταχείρισης.

......................................................................................................................................
ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ΝΥΧΤΕΣ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΤΙ
ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ
.................................................................................................................................
ΕΓΩ; ΕΣΥ....
ΘΕΑΤΡΟ, ΜΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΜΑΥΡΗ ΕΡΩΤΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ
ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ

ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΛΛΑΔΑ


ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ( ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ) ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ
ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ.
ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΣΩΣ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΥΡΙΕ ΒΑΓΙΑΝΑΤΟ ΑΝ ΣΑΣ ΠΗΡΑΝ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΑΣ.
ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΑΤΟΜΑ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥ ΣΑΣ ( ΚΑΙ ΔΕΝ ΟΜΙΛΩ Η ΕΝΝΟΩ ΤΙΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΣΑΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ) ΑΛΛΑ ΕΝΝΟΩ ΤΙΣ ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΕΙΧΤΕΣ ΦΑΡΦΑΡΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΟ ΑΡΡΩΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ.
ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ(ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ) ΘΕΛΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ.
ΘΕΛΕΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΩΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ.
ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΩΣΑΤΕ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΟΣΟ Ο ΙΟΥΔΑΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΞΑΠΛΩΘΗΚΕ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ
ΕΣΕΙΣ;
ΠΑΡΑΛΑΒΑΤΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΛΑΒΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΛΑΒΩΜΕΝΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΜΕΛΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΙΖΕΤΕ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ
ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ
ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More