ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΑΥΤΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ......ΕΜΕΙΣ ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ


Δεν πρόκειται να αφήσουν τίποτε όρθιο που να θυμίζει Ελλάδα οι ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ! Αφού δίνουν ιθαγένεια σε κάθε λαθρομετανάστη που μπούκαρε στην Πατρίδα ΜΑΣ, ήρθε η ώρα και για νομιμοποίηση των γενίτσαρων του "Ουράνιου Τόξου" που ανακινούν θέμα "διάκρισης των Μακεδόνων πολιτικών προσφύγων! Διαβάστε το Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν για να καταλάβετε τι μας περιμένει:

"Πριν λίγες ημέρες, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συνάντηση ανάμεσα στους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας-Ουράνιο Τόξο και τα μέλη της Ολομέλειας της Επιτροπής των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ).
Πρόκειται για την πρώτη επίσημη συνάντηση του κόμματος της Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα με θεσμικό όργανο του ελληνικού κράτους , καθώς η Επιτροπή έχει συμβουλευτικό ρόλο στον εκάστοτε Πρωθυπουργό-Κυβέρνηση, καταγράφει και επισημαίνει ζητήματα μειονοτικών ομάδων, αλλά και μεμονωμένων Ελλήνων πολιτών σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κύριος σκοπός της είναι η ενίσχυση - διεύρυνση της δημοκρατίας στη χώρα μας ενώ στην Ολομέλεια της συμμετέχουν εκπρόσωποι των Κοινοβουλευτικών κομμάτων, των αρμοδίων Υπουργείων της κυβέρνησης καθώς επίσης εκπρόσωποι φορέων και προσωπικότητες.

Παρουσιάσθηκε από πλευράς κόμματος, μεταξύ άλλων, το πρόβλημα της διάκρισης των “Μακεδόνων πολιτικών προσφύγων” του εμφυλίου όπου εφαρμόζεται νομοθετική διάταξη ρατσιστικού χαρακτήρα και ουσιαστικά απαγορεύεται η αποκατάσταση-επιστροφή στην Ελλάδα χιλιάδων Μακεδόνων που βιώνουν την πολιτική προσφυγιά δεκαετίες. Επίσης έγινε αναφορά στις αφαιρέσεις ιθαγενείας των Μακεδόνων οικονομικών μεταναστών κυρίως στις υπερ-ωκεάνιες χώρες τα τελευταία χρόνια. Επισημάνθηκε επίσης η ανάγκη απογραφής γλωσσικής-εθνοτικής διάστασης στη χώρα που για δεκαετίες ουδέποτε εφαρμόσθηκε ολοκληρωμένα, η ανάγκη εισαγωγής της σύγχρονης Μακεδονικής γλώσσας στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα στις περιοχές που ομιλείται αλλά και οι πολιτικές αποτροπής ισότιμης συμμετοχής στα πολιτικά τεκταινόμενα. Ένα νόμιμο κόμμα όπως η ΕΕΣ- Ουράνιο, στην πράξη αντιμετωπίζεται ως παράνομο από τις αρχές ακόμη και σε εκλογικές διαδικασίες διαχρονικά, με την καταστροφή-κατάσχεση προεκλογικού υλικού-ψηφοδελτίων και την άρνηση των ΜΜΕ να προβάλλουν όπως θα όφειλαν, σύμφωνα με τους νόμους, τις θέσεις του κόμματος.

Η παρουσίαση και η συζήτηση που επακολούθησε ήταν εποικοδομητική. Θεωρούμε την συνάντηση ιστορική, ως την απαρχή ενός διαλόγου ανάμεσα σε μέλη της εθνικής μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα και σε έναν αρμόδιο θεσμικό φορέα. Ελπίζουμε ότι αυτός ο διάλογος θα συνεχιστεί με στόχο να σταματήσει επιτέλους η χώρα μας να παρουσιάζει έλλειμμα δημοκρατίας, όσον αφορά την ύπαρξη και τον σεβασμό στοιχειωδών δικαιωμάτων της Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΧΑΛΙ.....ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ


Όσο διάστημα η Ελλάδα έχει «αφαιρέσει» από την ατζέντα των διμερών επαφών με τρίτες χώρες τα Ελληνοτουρκικά για να μην ενοχλήσει την Τουρκία, η Άγκυρα, σε κάθε ευκαιρία, προωθεί ζητήματα που αφορούν το Αιγαίο, τη Θράκη ή την Κύπρο. Η επικέντρωση αποκλειστικά στο οικονομικό πρόβλημα και στην υλοποίηση των υποχρεώσεων του Μνημονίου ήταν το χαρακτηριστικό της απεθνικοποιημένης παρουσίας του Έλληνα πρωθυπουργού και της συνοδείας του στη φετινή Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Η δημοσιονομική κρίση την οποία αντιμετωπίζει η χώρα μας δικαιολογεί σε ένα βαθμό την προσπάθεια του κ. Παπανδρέου να αξιοποιήσει την παρουσία του στο πιο σημαντικό διεθνές φόρουμ για να βελτιώσει την εικόνα της Ελλάδας και πιθανόν να πείσει ξένους επενδυτές ότι η χώρα μας μπορεί να προσφέρει επενδυτικές ευκαιρίες. Ελάχιστα όμως απασχόλησαν την παρουσία της πολυμελούς κυβερνητικής αντιπροσωπίας στη Νέα Υόρκη τα μεγάλα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής, όπως το Σκοπιανό και τα Ελληνοτουρκικά, και είναι ενδεικτικό ότι, παρά τις πολλές συναντήσεις στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να αποφύγει τον αιφνιδιασμό από τη Δαμασκό, που έσπευσε να αναγνωρίσει τα Σκόπια με το συνταγματικό όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Η κίνηση αυτή, πέραν της πραγματικής διπλωματικής αξίας της –είναι η 129η χώρα που συνάπτει διπλωματικές σχέσεις με τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας»–, έχει και συμβολική σημασία, καθώς επιβεβαιώνει τα τεράστια προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η χώρα εάν δεν υπάρξει καθαρή λύση για σύνθετη, έστω, ονομασία που θα ισχύει με συνταγματική κατοχύρωση erga omnes. Κυρίως όμως ανέδειξε τις σοβαρότατες αδυναμίες της εξωτερικής πολιτικής μας, καθώς το πλήγμα ήρθε από μια παραδοσιακά φίλη χώρα, η οποία το τελευταίο διάστημα –και πιθανόν και στη συγκεκριμένη απόφαση– επηρεάζεται από την Άγκυρα. Το «καλόπιασμα» της Αθήνας προς την Άγκυρα δεν φαίνεται να πιάνει τόπο και είναι χαρακτηριστικό ότι όσο διάστημα τώρα η Ελλάδα έχει σχεδόν αφαιρέσει από την ατζέντα των διμερών επαφών με τρίτες χώρες τα Ελληνοτουρκικά για να μην ενοχλήσει την Άγκυρα, αντίθετα η Τουρκία, σε κάθε ευκαιρία όχι μόνο προωθεί ζητήματα που αφορούν το Αιγαίο, τη Θράκη ή την Κύπρο, αλλά υιοθετεί και «παίκτες» όπως τα Σκόπια, με στόχο να πλήξουν την Ελλάδα. Στα σημαντικά θέματα εξωτερικής πολιτικής όμως φαίνεται ότι υιοθετείται η ίδια τακτική που υπήρξε μετά την 4η Οκτωβρίου 2009 στην Οικονομία. Τα πράγματα αφήνονται στην τύχη τους, ώστε να καταστεί κάποια στιγμή αναπόδραστη η καταφυγή όχι στο ΔΝΤ αυτή τη φορά, αλλά είτε σε απευθείας διάλογο είτε σε μηχανισμό επίλυσης διαφορών, όπως μπορεί να είναι η μεσολάβηση ή η προσφυγή στη Χάγη.


Η χαμένη ευκαιρία
Ο ΟΗΕ, ειδικά φέτος που η Γενική Συνέλευση συνέπεσε με τη Σύνοδο Κορυφής για τους αναπτυξιακούς στόχους για τη χιλιετία, αποτελούσε το ιδανικό βήμα για να προωθηθούν οι ελληνικές θέσεις τόσο στο Κυπριακό και στο Σκοπιανό όσο και στα Ελληνοτουρκικά. Αν και το Σκοπιανό ήρθε έστω και με διαφορετικό τρόπο στην επικαιρότητα –λόγω Συρίας–, τα Ελληνοτουρκικά, που αποτελούν και το μείζον πρόβλημα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, ήταν σαν να είχαν διαγραφεί από το μαυροπίνακα.
Αντίθετα, έμεινε χωρίς αντίλογο –κι αν το επιχειρούσε μία εβδομάδα αργότερα με την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση ο κ. Δρούτσας δεν θα είχε φυσικά την ίδια βαρύτητα και σημασία– η τουρκική θεώρηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων όπως την περιέγραψε στο κείμενο της ομιλίας του ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ. Ο κ. Γκιουλ είπε ότι η Τουρκία είναι αυτή που επιδιώκει τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και τη μετατροπή του Αιγαίου σε θάλασσα ειρήνης και φιλίας και ότι η χώρα του επιθυμεί την επίλυση όλων των «εκκρεμών προβλημάτων στο Αιγαίο, στη βάση των νόμιμων συμφερόντων και των ζωτικών δικαιωμάτων των δύο χωρών».
Με την απουσία επίμονου και συνεχούς αντιλόγου στην τουρκική αυτή επιχειρηματολογία δημιουργείται διεθνώς η εντύπωση ότι η Τουρκία υποστηρίζει το αυτονόητο, καθώς κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να προβάλλει από κάθε βήμα και με κάθε τρόπο την ύπαρξη του casus belli, αλλά και τη συνεχή αμφισβήτηση της ελληνικής εδαφικής ακεραιότητας.


Απενοχοποίηση της Άγκυρας
Η κυβέρνηση επενδύει τα «ρέστα» της στην κυβέρνηση Ερντογάν, αποδυναμώνοντας όμως την εθνική διαπραγματευτική γραμμή, καθώς μετά από τη συστηματική στήριξη και απενοχοποίηση της Άγκυρας θα είναι δύσκολο να πειστεί η διεθνής κοινότητα, αλλά και η ίδια η ΕΕ, ότι πράγματι αξίζει τον κόπο να υποχρεωθεί η Τουρκία να εγκαταλείψει την αναθεωρητική πολιτική της έναντι της Ελλάδας. Αυτή η αδιέξοδη τακτική γίνεται ακόμη πιο εμφανής ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα στις 22 Οκτωβρίου για το Συνέδριο περί Κλιματικής Αλλαγής στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Ο κ. Ερντογάν θα έρθει εδώ με το σύνολο της ατζέντας του στο τραπέζι και φυσικά θα καταγραφεί στην ετήσια έκθεση της Κομισιόν ως ένα «ακόμη θετικό βήμα στην προσπάθεια βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων»…Η πολιτική της Συρίας δεν είναι τίποτ’ άλλο από το δείκτη στη ζυγαριά της διεθνούς επιρροής και ισχύος. Οι Σύριοι φίλοι μας αντιλήφθηκαν ότι οι ισχυροί στην παρτίδα είναι οι Τούρκοι και με αυτούς παίζουν και τους δικούς τους προστατευόμενους θα στηρίξουν. Εμείς ελπίζαμε ότι θα μας ανέθεταν κάποια μεσανατολική πρωτοβουλία. Αν κρίνουμε από το βασικό παίκτη της περιοχής, τους Σύριους, μάλλον θα πρέπει να προηγηθεί η αποκατάσταση της αξιοπιστίας και του κύρους μας στην περιοχή. Γιατί ακόμη και η διαμεσολάβηση είναι «παιχνίδι» για τους ισχυρούς…

ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ


Την έκδοση πιστοποιητικών γεννήσεως αιτήθηκαν από τις διοικητικές υπηρεσίες του δήμου Αριδαίας στο νομό Πέλλας, περισσότεροι από 40 Σκοπιανοί, που το πρωί της Δευτέρας πέρασαν τα σύνορα από τον μεθοριακό σταθμό της Νίκης και βρέθηκαν στην περιοχή.

Η κίνηση των Σκοπιανών εντάσσεται στη συντονισμένη προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη του τελευταίο διάστημα από την εθνικιστική κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, να αποδείξει στα διεθνή φόρα πως στην βόρεια Ελλάδα υπάρχουν Μακεδόνες που δεν αισθάνονται Έλληνες και πως οι ελληνικές αρχές την περίοδο του καταστροφικού εμφυλίου, πραγματοποίησαν … «γενοκτονία» εναντίον τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας VREME, απόγονοι Σκοπιανών που εγκατέλειψαν την δυτική Μακεδονία πριν το 1949, προσέφυγαν κατά της Ελλάδας στο δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Στρασβούργου, αλλά εισέπραξαν αρνητική απάντηση επειδή αδυνατούν να αποδείξουν τα όσα ισχυρίζουνται και κυρίως πως κατάγονται από την Ελλάδα.

Για το λόγο αυτό, απευθύνονται στις ελληνικές αρχές για την έκδοση πιστοποιητικών, που θα αποδεικνύει την ελληνική τους καταγωγή, με απώτερο στόχο την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας, την έκδοση ταυτότητας και διαβατηρίου και τη δικαστική διεκδίκηση περιουσιών, που όπως ισχυρίζονται άφησαν πίσω τους οι προγονοί τους την περίοδο του εμφυλίου.

Οι υπάλληλοι του δήμου Αριδαίας, που ξαφνιάστηκαν από την «εισβολή» των Σκοπιανών, ενημέρωσαν τους Σκοπιανούς πως το κοινό αίτημα για έκδοση πιστοποιητικών, θα ακολουθήσει τη νόμιμη οδό.

Το φιλοσκοπιανό κόμμα «Ουράνιο Τόξο» παροτρύνει στα μέλη συλλόγων Σκοπιανών που υποστηρίζουν πως κατάγονται από ελληνικές περιοχές, να έρχονται οι ίδιοι στην βόρεια Ελλάδα και να αιτούνται από τις αρχές έγγραφα, με τα οποία θα μπορούν να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους.

Το 2008 με επιστολή του στον τότε Έλληνα πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο Νίκολα Γκρούεφσκι, είχε θέσει επίσημα αίτημα επιστροφής Σκοπιανών, που υποστηρίζουν πως κατάγονται από περιοχές της Μακεδονίας, καθώς και των περιουσιών τους, ενώ είχε ζητήσει την αναγνώριση της υποτιθέμενης «μακεδονικής μειονότητας» στη χώρα μας.
Την ίδια ώρα που η προκλητικότητα των Σκοπιανών κορυφώνεται και εντός ελληνικού εδάφους, πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Εξωτερικών, ζητώντας ευθέως την επιστροφή στην βόρεια Ελλάδα, όσων εγκατέλειψαν τη χώρα την περίοδο του εμφυλίου και σήμερα δηλώνουν «Μακεντόνετς» υιοθετώντας πλήρως την σκοπιανή προπαγάνδα, που κάνει λόγο για μειονότητα … 500.000 Σκοπιανών στη χώρα μας και «Μεγάλη Μακεδονία» μέχρι τον Όλυμπο.

ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΝΩΡΙΖΑΝ

ΨΕΥΤΕΣ


Οργάνωση καταγόμενων από την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας στην Αυστραλία εμφανιζόταν ως ελληνική.

Η αποκάλυψη έγινε από το ομογενειακό Αυστραλιανό Μακεδονικό Συμβούλιο το οποίο, σε ανακοίνωσή του τονίζει, πως πίσω από τον συγκεκριμένο οργανισμό, το Australia-Greece Advisory Council δεν είναι ομογενείς, όπως ισχυρίζονται, αλλά καταγόμενοι από την ΠΓΔΜ.

Η οργάνωση αυτή, που εμφανίζεται για πρώτη φορά , εξέδωσε ανακοίνωση την περασμένη εβδομάδα με την οποία καλούσε την Ελλάδα "να αποδεχθεί την πραγματικότητα πως υπάρχουν άνθρωποι που λέγονται Μακεδόνες, δεν ανήκουν στο ελληνικό έθνος" και σε αντίθεση με την επίσημη άποψη "είναι οι καλύτεροι φίλοι που έχει η Ελλάδα".

Σύμφωνα με το Αυστραλιανό Μακεδονικό Συμβούλιο περίπου δέκα άτομα από την ίδια κίνηση των καταγόμενων από την ΠΓΔΜ και κάποιοι φορώντας φανελάκια με τον ήλιο της Βεργίνας, εμφανίστηκαν σε διάλεξη που έγινε στο πανεπιστήμιο Νοτρ Νταμ και επιχείρησαν να διανείμουν το κοινό δελτίο τύπου του δήθεν Australia-Greece Advisory Council.

"Στόχος τους ήταν να προκληθεί πρόβλημα" υποστηρίζει το Αυστραλιανό Μακεδονικό Συμβούλιο, το οποίο υποστηρίζει ότι "είναι ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση το γεγονός ότι ανέντιμα κάποιοι προσπαθούν να εμφανιστούν ως μέλη της ομογένειας, ενώ δεν είναι, για να προωθήσουν τα πιστεύω τους

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More