ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

του Μανώλη Παπά - Δικηγόρου
Μέλος Ομάδας Εθελοντικής Δράσης Ν.Πιερίας

Η αστική απαίτηση του δημοσίου κατά των καταχραστών ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΕ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ. Ξεκινήστε ! Τώρα οι πολίτες απαιτούν: να ψάξετε, να βρείτε και να πάρετε πίσω τα κλεμμένα. Τίποτα λιγότερο. Πλέον θέλουμε να δούμε μόνο πράξεις.

Καταιγίδα: Βατοπέδι, ομόλογα, SIEMENS, Μαντέλης και τελευταίο το εξής: Mεταβίβαση πανάκριβης κατοικίας από offshore εταιρεία στη σύζυγο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, κ. Άκη Τσοχατζόπουλου αποκαλύπτει σήμερα με δημοσίευμά της η "Καθημερινή της Κυριακής". Η αγοραπωλησία έγινε τρεις ημέρες πριν την ψήφιση νόμου που προέβλεπε 5πλασιασμό φορολογίας ακινήτων που ανήκουν σε εξωχώριες εταιρείες ! Ο ίδιος πολιτικός είχε απασχολήσει και πάλι αρνητικά την επικαιρότητα, προ ετών, όταν τέλεσε "αυτοκρατορικό" γάμο στο Παρίσι.

Δεν πάει πια άλλο με το βρώμικο πολιτικό χρήμα. Το ποτήρι ξεχείλισε και η λαϊκή έκρηξη πλησιάζει. Δεν το καταλαβαίνουν ότι στην επόμενη μεγάλη διαδήλωση υπάρχει το ενδεχόμενο να κάψουν τη Βουλή, μαζί με τους βουλευτές ;

Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει επιτέλους μία ιστορική ευθύνη, η οποία μπορεί να αλλάξει την πορεία αυτής της χώρας. Και πρέπει να το κάνει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, για να χρησιμοποιήσουμε την ιστορική φράση του πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού. Τι ακριβώς πρέπει να κάνει ; Δεν νομίζουμε ότι είναι και τόσο περίπλοκο. Ας πούμε:

  • Σύσταση ανεξάρητης Επιτροπής αποτελούμενης από ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς και επιφανείς οικονομολόγους.
  • Εργο της Επιτροπής: έλεγχος όλων το φορολογικών δηλώσεων, των εντύπων Ε9, των δηλώσεων "πόθεν έσχες" και άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών. Ποιών ; Ολων των υπουργών, υφυπουργών, γενικών γραμματέων υπουργείων, διοικητών ΔΕΚΟ και δημοσίων οργανισμών. Για ποιο χρονικό διάστημα ; Για την τελευταία εικοσαετία, αφού το δικαίωμα του Δημοσίου να αξιώσει ΑΣΤΙΚΑ την αποκατάσταση κάθε ζημίας του παραγράφεται σε 20 χρόνια από την επέλευση της ζημίας. Πρώτο ζητούμενο: ΤΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΕΙΧΕ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΡΙΝ ΕΙΣΈΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ.
  • Μετά τον έλεγχο και εφόσον πιθανολογείται απλά η τέλεση κάποιας παράνομης συναλλαγής να επιβάλλονται προσωρινά μέτρα για να αποτραπεί ο κίνδυνος μεταβιβάσεων, αναλήψεων κ.λπ.: πάγωμα λογαριασμών, εγγραφή υποθήκης σε ακίνητο, κατάσχεση κ.λπ. Δεν πρέπει να δοθεί καθόλου χρόνος στους ύποπτους να καλύψουν τις παρανομίες τους.
  • Ασκηση αγωγών αποζημίωσης του Ελληνικού Δημοσίου. Ας αφήσουμε επιτέλους τη συζήτηση για τις σύντομες παραγραφές και τον "βολικό" νόμο περί ευθύνης υπουργών. Αυτά αφορούν την ποινική ευθύνη και για να αλλάξει, πρέπει να τροποποιηθεί το Σύνταγμα. Η αστική απαίτηση όμως του δημοσίου κατά των καταχραστών ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΕ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ. Ξεκινήστε !
  • Αναλυτικοί φορολογικοί έλεγχοι των δηλώσεων των παραπάνω προσώπων και επιβολή προστίμων. Είναι ένα μεγάλο όπλο στα χέρια της πολιτείας και πρέπει να το χρησιμοποιήσει άμεσα. Μην ξεχνάμε ότι τον "άπιαστο" κορυφαίο μαφιόζο της Αμερικής, Αλ Καπόνε, τον έπιασαν λόγω φοροδιαφυγής !
Πρέπει να γίνει πλέον κατανοητό ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για "ελεγχόμενη" κάθαρση, όπως επιδιώκουν κάποιοι. Επιτέλους, μην ξανακούσουμε για "μαχαίρια που φθάνουν στο κόκκαλο", "θα ματώσουμε", "όλα στο φως" κ.λπ. Ούτε ικανοποιείται πλέον το λαϊκό αίσθημα με "ανάληψη πολιτικών ευθυνών" και ότι τάχα "μας τιμώρησε ο κόσμος και μας καταψήφισε". Τώρα οι πολίτες απαιτούν: να ψάξετε, να βρείτε και να πάρετε πίσω τα κλεμμένα. Τίποτα λιγότερο. Πλέον θέλουμε να δούμε μόνο πράξεις. Εγινε φανερό ότι οι εξεταστικές επιτροπές με τα πέντε πορίσματα ΔΕΝ φέρνουν αποτέλεσμα. Πάρτε έστω ως αφορμή τις παραπάνω προτάσεις μας και κινηθείτε γρήγορα. Μετά, δεν θα μαζεύεται τίποτα.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΗΛΙΓΙΑΝΝΗΣ (1826-1905 )


Ο Θεόδωρος Δηλιγιάννης (Λαγκάδια Αρκαδίας 1826-Αθήνα 1905)νομικός και πολιτικός. Ήταν γιος του Πανάγου Δελληγιάνη.Παππούς του ήταν ο Ιωάννης Δεληγιάννης.Εκλεγόταν βουλευτής από το 1862. Χρημάτισε υπουργός Εξωτερικών, Οικονομικών, Παιδείας και Εσωτερικών σε διάφορες κυβερνήσεις.Το 1883 αναδείχθηκε αρχηγός του Εθνικού Κόμματος και το 1885 χρίσθηκε για πρώτη φορά Πρωθυπουργός, αξίωμα στο οποίο ανήλθε άλλες πέντε φορές σε βραχύβιες κυβερνήσεις.Διατέλεσε έξι φορες Πρωθύπουργος 1885-1886 1895-1897 1902-1903.
Διατέλεσε και πληρεξούσιος της Β΄ Εθνόσυνελευσης 1862 καί Υπουργός εξωτερικών το 1863.
Θεωρείται ο κύριος υπεύθυνος για την χρεοκοπία του ελληνικού κράτους το 1893. Αφού διαδέχθηκε στην πρωθυπουργία τον Χαρίλαο Τρυκούπη το 1885, αναίρεσε ορισμένους κρίσιμους θεσμούς που είχε θεσπίσει ο προκάτοχος του. Μείωσε τους φόρους και δημιούργησε ένα σύστημα προσλήψεων στο δημόσιο χωρίς απαίτηση τυπικών προσόντων.
Δημιούργησε ένα κλίμα προσδοκίας για εισβολή στην Τουρκία, που εκείνη την εποχή κατέρρεε ως αυτοκρατορία και επέκταση των ελληνικών συνόρων προς την Μακεδονία (τότε έφταναν μέχρι την Θεσσαλία). Πρώτη συνέπεια των πράξεών του ήταν ο ναυτικός αποκλεισμός της Ελλάδας από τους συμμάχους. Όταν στην συνέχεια ξεκίνησε εξωτερικό δανεισμό για να αντεπεξέλθει στην δυσμενή οικονομική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η Ελλάδα , ο βασιλιάς τον έπαυσε και ανέλαβε και πάλι ο Τρικούπης.
Τα συσσωρευμένα χρέη ήταν τόσα που το 1893 η Ελλάδα πτώχευσε.
Όμως ο Δηλιγιάννης θεωρείται υπεύθυνος και για τον ΔΟΕ που επιβλήθηκε στην Ελλάδα το 1897. Η Ελλάδα ενεπλάκη τελικά σε πόλεμο με τους Τούρκους τον Απρίλιο του 1897 ο οποίος όμως είχε κριθεί πριν να αρχίσει. Η Ελλάδα αναγκάστηκε να πληρώσει πολεμικές αποζημιώσεις στην Τουρκία και έτσι στράφηκε και πάλι στον δανεισμό. Αυτή την φορά όμως οι προστάτιδες δυνάμεις ανέλαβαν οι ίδιες να εισπράξουν τα δάνεια και επέβαλαν στην Ελλάδα τον Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο που κράτησε για 50 περίπου χρόνια, μέχρι και μετά την λήξη του Β' παγκοσμίου πολέμου.
Ο Θεόδωρος Δηλιγιάννης έχει μείνει στην ιστορία ως πολιτικός λαϊκιστής και πολλές φορές δημαγωγός.
Δολοφονήθηκε στις 31-05-1905 στις σκάλες της Βούλης απο τον Κώστα Γερακάρη χαρτοπαίκτη και μόνιμο θαμώνα χαρτοπαικτικών λεσχών επειδή είχε απαγορεύσει τη λειτουργία τους γιατι Ο Δηλιγιάννης ήταν πολέμιος των χαρτοπαικτικών λεσχών και ο λόγος ήταν ότι οι χαρτοπαικτικές λέσχες υπήρξαν μάστιγα για την εποχή του.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More