ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ


Μετά το 1993, όταν και εφάνη ότι ο Ελληνικός Λαός διατηρεί ισχυρά Εθνικιστικά και Πατριωτικά στοιχεία με αφορμή τα λαϊκά συλλαλητήρια για την Μακεδονία μας, ετέθη η νεολαία μας κάτω από ένα αυστηρό πρόγραμμα ανθελληνισμού και αποεθνικοποιήσεως.

Άρχισε ένα νέο «παιδομάζωμα» στην κυριολεξία, παιδομάζωμα ψυχών, που είχε σαν αποτέλεσμα γενίτσαρους δύο ειδών: Τους συνειδητούς προδότες, που δεν θέλουν η Ελλάδα να είναι ένα κράτος εθνικό, αλλά μια απλή επαρχία μέσα στα πλαίσια μίας άχρωμης, χωρίς καμμία ταυτότητα, παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας, και οι γενίτσαροι, που είναι το μέρος εκείνο της κοινής γνώμης, που αποδέχεται (όντας άβουλο από του φυσικού του όπως και κάθε πλειοψηφία…) χωρίς αντίδραση τα κηρύγματα της «νέας εποχής».

ΕΝΑΣ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ.


Ο Ξενοφών Ζολώτας ως πρέσβης της της ελληνικής γλώσσας εκφώνησε ενώπιον του ΔΝΤ ένα λόγο στα ελληνικά χρησιμοποιώντας την αγγλική, προκαλώντας παγκόσμια αίσθηση

Έκπληξη προκάλεσε ο Ξενοφών Ζολώτας, ως αντιπρόσωπος της Ελλάδας, από τον απροσδόκητο λόγο του στις 26 Σεπτεμβρίου 1957, ενώπιον του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σε μία από τις πιο ουσιαστικές του ενέργειες για την προβολή της ελληνικής γλώσσας.
Aν και μίλησε ελληνικά, τον κατάλαβαν όλοι γιατί χρησιμοποίησε ατόφια την αγγλική γλώσσα! Επακολούθησε ανυπόκριτος ενθουσιασμός και χειροκροτήματα από όρθιους τους συνέδρους.
Την επομένη είχαν πρωτοσέλιδο το λόγο του οι "New York Times" και η "Washington Post", περνώντας σε όλο τον κόσμο το μήνυμα, ότι η ελληνική γλώσσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να λειτουργήσει σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες.
Μάλιστα, τόση ήταν η εντύπωση, που προκάλεσε η πρώτη αυτή ομιλία στα αγγλικά, ώστε ο τότε Πρόεδρος της Διεθνούς Τράπεζας, Γιουτζίν Μπλάκ, τον παρακάλεσε και σε επόμενη ετήσια συνεδρίαση του ΔΝΤ και της Διεθνούς Τράπεζας να μιλήσει πάλι αγγλικά, αλλά με ελληνικές λέξεις, κάτι, που επανέλαβε το 1959.
Ο ίδιος ο Ξενοφών Ζολώτας ανέφερε σχετικά: "Βέβαια τη δεύτερη φορά ο λόγος είχε περιεχόμενο ουσιαστικό . Αναφερόταν στην ουσία: για το νομισματικό και οικονομικό πρόβλημα της εποχής". Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφέρει, ότι οι πατέρες της αμερικανικής ανεξαρτησίας, ο Ουάσιγκτον, ο Τζέφερσον, ο 'Ανταμς και άλλοι όταν συνέτασσαν το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών, το 1787, είχαν προτείνει η γλώσσα του νέου κράτους να είναι η ελληνική, προς τιμή της γλώσσας του Έθνους εκείνου, που πρώτο γέννησε τη Δημοκρατία και τη διέδωσε στον κόσμο.
Μία ψήφος, όμως ήταν αρκετή για να προκριθεί η αγγλική.

Ο λόγος του 1957

Kyrie,
I eulogize the archons of the Panethnic Numismatic Thesaurus and the Oecumenical Trapeza for the orthodoxy of their axioms methods and policies, although there is an episode of cacophony of the Trapeza with Hellas.
With enthusiasm we dialogue and synagonize at the synods of our didymous Organizations in which polymorphous economic ideas and dogmas are analyzed and syntherized.
Our critical problems such as the numismatic plethora generate some agony and melancholy. This phenomenon is charateristic of our epoch. But, to my thesis we have the dynamism to program therepeutic practices as a prophylacis from chaos and catastrophe.
In parallel a panethnic unhypocritical economic synergy and harmonization in a democratic climate is basic.
I apologize for my eccentric monologue. I emphasize my eucharistia to your Kyrie to the eugenic and generous American Ethnos and to the organizers and protagonists of this Ampitctyony and the gastronomic symposia.

ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΧΙ


Το 1940 ένας Έλληνας δικτάτορας είπε Όχι στις προσταγές των ξένων, κι ας ήταν ιδεολογικοί του σύμμαχοι. Είπε Όχι στην ξένη Κατοχή.
Το ίδιο έγινε και το 1973 από τους Απριλιανούς δικτάτορες. Είπαν Όχι στους Αμερικάνους και αρνήθηκαν να παράσχουν βοήθεια στους Ισραηλινούς που δέχονταν την επίθεση των Αράβων.
Σαν σήμερα 24 Οκτωβρίου του 1973 τέλειωσε ο Πόλεμος του Γιομ Κιπούρ με τους Ισραηλινούς νικητές να φτάνουν 100 χιλιόμετρα έξω από το Κάιρο και 45 χιλιόμετρα έξω από τη Δαμασκό.
Ένας πόλεμος που ξεκίνησε στις 6 Οκτωβρίου ημέρα της εβραικής γιορτής του Γιομ Κιπούρ (Ημέρα της Εξιλέωσης), από όπου πήρε και το όνομά του.
Αίγυπτος και Συρία με τη βοήθεια κι άλλων 10 αραβικών χωρών, αιφνιδιάζουν τις ισραηλινές δυνάμεις, περνούν τη Διώρυγα του Σουέζ και εισχωρούν στα υψίπεδα του Γκολάν. Θέλουν να ξαναπάρουν πίσω τα χαμένα εδάφη από τον Πόλεμο των 6 ημερών του ’67.

Κι ενώ τις πρώτες μέρες οι Άραβες νικούν, στη συνέχεια μετά τις 10 Οκτωβρίου οι Ισραηλινοί οργανώνονται και περνούν στην αντεπίθεση. Αναγκάζουν τους Σύριους να υποχωρήσουν βαθιά μέσα στο έδαφός τους φτάνοντας σε απόσταση βολής πυροβόλου από τη Δαμασκό. Περνούν τη Διώρυγα και περικυκλώνουν τους Αιγύπτιους (την 3η Στρατιά τους).
Ο πόλεμος πήρε διεθνείς διαστάσεις καθώς οι πετρελαιοπαραγωγικές χώρες της περιοχής αποφασίζουν να κάνουν εμπάργκο στις εξαγωγές πετρελαίου στις Δυτικές Χώρες που υποστήριζαν το Ισραήλ, οδηγώντας έτσι στην Α’ Πετρελαϊκή Κρίση.
Μετά από παρέμβαση Αμερικανών και Σοβιετικών στον ΟΗΕ η Συρία αποδέχεται κατάπαυση του πυρός και επανέρχεται στα προ του πολέμου σύνορά της με το Ισραήλ. Ανάλογη συνθήκη υπογράφει στις 24 Οκτωβρίου οπότε και έληξε επισήμως ο πόλεμος και η Αίγυπτος, η οποία όμως βγαίνει ωφελημένη, καθώς ανακτά τον πλήρη έλεγχο και στις δύο όχθες του Καναλιού του Σουέζ, ενώ κερδίζει και μία λωρίδα γης στη δυτική όχθη του Σινά. Επίσης στέλνεται και ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην περιοχή.

Ο Πόλεμος του Γιομ Κιπούρ είχε και μία ελληνική παράμετρο. Ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος αρνήθηκε να επιτρέψει την προσγείωση αμερικανικών αεροπλάνων στα αεροδρόμια Ελευσίνας και Σούδας, τα οποία θα λάμβαναν μέρος στις επιχειρήσεις στο πλευρό των Ισραηλινών. Πολλοί πιστεύουν ότι η άρνησή του να ικανοποιήσει το αμερικανικό αίτημα ίσως να συνέβαλε και στην πτώση του από τον Δημήτριο Ιωαννίδη στις 25 Νοεμβρίου 1973.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: οι δικτάτορες ενίοτε λένε ΌΧΙ στις εντολές των ξένων και οι “ δημοκράτες” και “ σοσιαληστές”, λένε ΝΑΙ και “Yes sir” σκύβοντας τη μέση και προσφέροντας πρόθυμα Γη και Ύδωρ και Ήλιο και Βάσεις απογείωσης μαχητικών και το λαό ολόκληρο πακέτο στους ξένους κυρίαρχους.
Πρόθυμοι.
Ο πόλεμος στη Λιβύη τελείωσε. Επόμενος σταθμός: Συρία.

ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 18-4-1964
- 400.000.000 ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ ΕΔΑΝΕΙΣΕΝ Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑΝ ( Δώστε μας πίσω αυτά που σας ΔΑΝΕΙΣΑΜΕ το 1942 μαζί με τους τόκους που μας χρεωστάτε. ). ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ; ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ 2011 ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΤΟ 1940 ΤΟΥΣ ΣΩΣΑΜΕ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΣΕ ΚΑΤΟΧΗ.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More