ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

ΕΘΝΙΚΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ


ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΚΑΜΜΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ Η ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΩΡΑ ΘΑ ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΝΑΙ Η ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΝΑΙ Η ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑ ΨΕΥΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ (ΠΟΛΕΜΟΣ).
ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΕΔΩ ΚΡΑΤΟΥΝ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ ΥΠΟΔΟΥΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΘΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΘΗΤΕ;
ΑΣ ΓΕΛΑΣΩ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΝΑ ΧΑΡΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΧΟΥΜΕ KAI ΑΛΛΑ ΝΑ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΘΡΑΚΗ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟ ΝΗΣΙΑ ΑΙΓΑΙΟ ΜΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΤΕ

«Η εθνική κόκκινη γραμμή είναι: καμία υποχώρηση από τη μακεδονική εθνική ταυτότητα και καμία αλλαγή του Συντάγματος», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του ενώπιον της Βουλής.

Υποστήριξε ότι η χώρα του είναι θετική απέναντι σε έναν συμβιβασμό που θα βασίζεται στις αποφάσεις και στα ψηφίσματα του ΟΗΕ, πρόσθεσε όμως ότι "η λύση στο θέμα της ονομασίας, δεν πρέπει να θίξει την εθνική, γλωσσική και πολιτιστική ταυτότητα". ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας ισχυρίστηκε ότι η πολιτική ηγεσία τηρεί εποικοδομητική στάση: «Η Δημοκρατία της Μακεδονίας έδειξε την εποικοδομητική της διάθεση σε αυτή την παράλογη και επιβεβλημένη εκκρεμότητα, με συγκεκριμένες κινήσεις καλής θέλησης.

Πέρα από κάθε προηγούμενο συνταγματικής πρακτικής προχώρησε στην αλλαγή του Συντάγματος καθιστώντας σαφές αυτό που ήδη όλοι γνώριζαν: ότι δεν έχει εδαφικές βλέψεις έναντι άλλων.

Η Δημοκρατία της Μακεδονίας προχώρησε και σε ένα βήμα περαιτέρω: έπραξε το ασύλληπτο, να αλλάξει τη σημαία της», είπε.ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

«Ανένδοτος» ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ για το ζήτημα της ονομασίας
«Η εθνική κόκκινη γραμμή (σ.σ αναφορικά με την εκκρεμότητα της ονομασίας ) είναι: καμία υποχώρηση από τη μακεδονική εθνική ταυτότητα και καμία αλλαγή του Συντάγματος», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, στην ετήσια ομιλία του στη Βουλή.

Ο κ. Ιβάνοφ πρόσθεσε ότι «η λύση στο θέμα της ονομασίας, δεν πρέπει να θίξει την εθνική, γλωσσική και πολιτιστική ταυτότητα».

Σημείωσε ότι η χώρα του επιδιώκει την επίτευξη συμβιβασμού μόνο για ζητήματα που προκύπτουν από τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ και κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ να μην χρησιμοποιούν το θέμα της ονομασίας για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Χαρακτήρισε, επίσης, «εποικοδομητική» τη στάση της χώρας του, στο ζήτημα της ονομασίας.

«Η Δημοκρατία της Μακεδονίας έδειξε την εποικοδομητική της διάθεση σε αυτή την παράλογη και επιβεβλημένη εκκρεμότητα, με συγκεκριμένες κινήσεις καλής θέλησης. Πέρα από κάθε προηγούμενο συνταγματικής πρακτικής προχώρησε στην αλλαγή του Συντάγματος καθιστώντας σαφές αυτό που ήδη όλοι γνώριζαν: ότι δεν έχει εδαφικές βλέψεις έναντι άλλων. Η Δημοκρατία της Μακεδονίας προχώρησε και σε ένα βήμα περαιτέρω: έπραξε το ασύλληπτο, να αλλάξει τη σημαία της», σημείωσε ο κ. Ιβάνοφ.

Ως σημαντικά γεγονότα για το 2009, ανέφερε την κατάργηση του καθεστώτος χορήγησης θεωρήσεων για τους πολίτες της ΠΓΔΜ και τη θετική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με την ενταξιακή πορεία της χώρας.

«Παρ΄όλα αυτά, η μη χορήγηση ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατέδειξε ότι το πραγματικό πρόβλημα εντοπίζεται στην ανορθολογική αντίρρηση του νότιου γείτονά μας σχετικά με την ένταξη της Μακεδονίας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο κ. Ιβάνοφ.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ: ΕΧΑΣΑΜΕΝ:


Η στάση των Ευρωπαίων αντανακλά τη δική μας ψοφοδεή στάση
Του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ Προέδρου της Δημοκρατικής Αναγέννησης

Ημείς δε αυτοί ημάς αυτούς
και ενικήσαμεν και ηττήθημεν.
Πλάτωνος Μενέξενος ΧΙΙΙ, 242 D
(Εμείς οι ίδιοι και νικήσαμε εμάς τους ίδιους και ηττηθήκαμε)

Η κυβέρνηση εξέφρασε την ικανοποίησή της. Η αντιπολίτευση –μα όλη!– στάθηκε αφωνότερη ιχθύος. Τα κατεστημένα ΜΜΕ εσιώπησαν αιδημόνως. Ελάχιστοι δημοσιογράφοι επεσήμαναν την πανωλεθρία των Βρυξελλών.
Δεν τρέφαμε αυταπάτες ότι θα ετίθετο απ’ τους ημετέρους το μέγιστο θέμα της κατοχής και του εποικισμού ευρωπαϊκού εδάφους από τα στρατεύματα της υποψήφιας «νύφης». Δεν αναμέναμε να βάλουμε veto.
Αλλά το έλασσον, το εγγύς του μηδενός, δηλαδή την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για την άρνησή της να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο της Άγκυρας, το έσχατον φύλλον συκής της εθνικής μας αξιοπρέπειας, το περίμεναν όλοι.
Μετά από τρεις προθεσμίες, αθροιστικά πενταετούς διάρκειας, ανεκπλήρωτης υποχρέωσης, διεγράφη η υποχρέωση! «Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος»!
Το άκρον άωτον της θλιβερής αυτής ιστορίας είναι ότι οι ευρωπαίοι υπουργοί των Εξωτερικών, στη δικαιοδοσία των οποίων εγκλωβίσθηκε, ημών συναινούντων, το ζήτημα, δεν έταξαν νέα προθεσμία, έστω για τα μάτια του κόσμου. Τύφλα να ’χουν η «κοινοτική αλληλεγγύη» και άλλα κουραφέξαλα.
Οι Μπιλντ και Μίλιμπαντ έσυραν τους δικούς μας στο γνωστό παιχνίδι του Νασρεντίν Χότζα, όπου μια οικογένεια που ασφυκτιά στο αδιαχώρητο του φτωχικού της παροτρύνεται και βάζει μέσα το βόδι, το άλογο, την κατσίκα κ.λπ., και όταν φτάνει στα όρια της τρέλας, της επιτρέπουν να βγάλει την κατσίκα, και τότε δηλώνει ικανοποιημένη!
Έτσι περίπου δήλωσε και ο κ. Δρούτσας: «Αθήνα και Λευκωσία κατάφεραν μια σημαντική και ουσιαστική βελτίωση των συμπερασμάτων σε ό,τι αφορά την Τουρκία». Ιδού δε εις τι συνίσταται η πολυθρύλητη «βελτίωση»:
– Διεγράφη η παράγραφος που ανέφερε ότι οι διμερείς διαφορές δεν πρέπει να εμποδίζουν την ενταξιακή πορεία.
– Ανεφέρθη ότι η Τουρκία υποχρεούται να δεσμευθεί για σχέσεις καλής γειτονίας και ειρηνική διευθέτηση διαφορών.
Η κωμωδία είναι ότι «πριν αλέκτορα φωνήσαι» η Τουρκία έδωσε δείγμα γραφής της.
Το ίδιο μεσημέρι 6 μαχητικά της εισέβαλαν σε «κλειστή περιοχή» στην Ικαρία νομοτύπως δεσμευθείσα με προηγηθείσα ΝΟΤΑΜ την ώρα που διεξαγόταν ελληνογαλλική άσκηση. Την επομένη τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το υπηρεσιακό αεροσκάφος του έλληνα υπουργού Άμυνας. Ελλάδα και Κύπρος παρείχαν άφεση αμαρτιών στους πασάδες. Ενώ οι Φαρισαίοι της Ένωσης εξέφρασαν «βαθιά λύπη» (σιγά τα δάκρυα) διότι η Άγκυρα δεν συμμορφώθηκε στις υποχρεώσεις της. Και οι «τεθλιμμένοι» αποποινικοποίησαν το έγκλημά της καταργώντας πάσαν προθεσμίαν. Το Βατερλώ της στρατηγικής μας τα περί άλλα τριτεύοντα μεριμνώντα και αλαλάζοντα ΜΜΕ το «κατάπιαν».
Ενώ κατέρρευσε η όλη ratio της, που βασίσθηκε στο κενό, ότι τάχα καθ’ οδόν προς την Ευρώπη η γείτων θα εξευρωπαϊζόταν οσημέραι και θα καθίστατο νομιμόφρων, ώστε εν τέλει όπως στα παιδικά παραμύθια θα ζούσε αυτή καλά κι εμείς καλύτερα... Παραμύθια!
Η στάση των Ευρωπαίων δυστυχώς αντανακλά εξ ολοκλήρου τη δική μας ψοφοδεή στάση.
Οι εταίροι είναι αξιοκατάκριτοι αλλά δεν μπορούμε να αξιώσουμε από αυτούς να συμπεριφέρονται «ελληνικότερα» από μας. Ποιες συμμαχίες επιδιώξαμε εντός της ΕΕ; Ο πρωθυπουργός πάει παντού. Δεν έπρεπε πρωτίστως να πάει στον Σαρκοζί και τη Μέρκελ όπου δεν πήγε; Πρέπει να επισπεύσει, όσο είναι εφικτό, την επίσκεψη στον Ομπάμα, ο οποίος προχθές υπεδέχθη ως ίσος προς ίσον τον Ερντογάν.
Αλλά και να ξεκινήσει τη συγκρότηση στην Ουάσινγκτον ενός ελληνικού μηχανισμού επιρροής, ανταγωνιστικού και εξουδετερωτικού του τουρκικού.
Η Τουρκία σήμερα διαπραγματεύεται με τη Δύση ως ισότιμη και το αποδέχεται η Δύση. «Δεν απομακρύνεται από αυτήν όπως φαντάζονται κάποιοι. Ανακαλύπτει ξανά τη γειτονιά της (Καύκασο, Μέση Ανατολή, Μαύρη Θάλασσα).
Δεν θέλει να είναι μόνο η νοτιοανατολική φάλαγγα του ΝΑΤΟ» («Sϋddeutsche Zeitoung» 9/12/09). Διαπραγματεύεται και συγκρούεται ως ισότιμη.
Μείναμε παρασάγγες πίσω. Πρέπει να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο. Έχουμε δύναμη. Επίγνωση της δυνάμεώς μας δεν έχουμε.
Καιρός του ποιήσαι.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ

ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΘΑΥΜΑΣΤΕ,ΝΙΩΣΤΕ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΛΟΥ ΔΙΝΕΙ
ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΩ
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ

ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΣΚΟΠΙΑ: ΠΡΩΤΑ Η ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ


Στις 4 Νοεμβρίου ο πρόεδρος των Σκοπίων έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ελληνικής δημοκρατίας, για να επισκεφτεί ο Έλληνας πρόεδρος τα Σκόπια. Σήμερα έδωσαν στη δημοσιότητα οι Σκοπιανοί την απάντηση Παπούλια. «Με ενδιαφέρον έλαβα και διάβασα την επιστολή σας.Η Ελλάδα...



...στηρίζει σθεναρά τις φιλικές και τις σχέσεις καλής γειτονίας με όλες τις γείτονες χώρες, εννοείται συμπεριλαμβανομένης και της δική σας. Θα ήθελα να επισκεφθώ την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας δίχως,όμως,να υπάρχει το εμπόδιο του ανεπίλυτου ζητήματος της ονομασίας. Εγώ δεν θα ήθελα να σας υποδείξω το τί θα ήταν προς όφελος της χώρα σας.Ωστόσο, πιστεύω ακράδαντα ότι είναι απαραίτητο να εκτιμήσετε την κατάσταση ρεαλιστικά. Η λύση στο ζήτημα της ονομασίας θα αποδειχθεί ωφέλιμη για τις θεμιτές επιδιώξεις του λαού σας. Πρέπει να τονίσω ότι όσο περισσότερο διαρκεί η αναζήτηση της λύσης για το όνομα, τόσο περισσότερο θα παραμείνει ανεπίλυτο το ζήτημα της προσχώρησης της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Ελπίζω ότι θα έχω τη δυνατότητα να σας επισκεφθώ μόλις αυτή η διαφορά μεταξύ μας αποτελέσει παρελθόν».
ΒΕΒΑΙΑ Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΝΑΙ ΜΕΝ ΠΓΔΜ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΑ ΗΤΑΝ VARDASKA ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΡΟΣ Η ΛΕΞΗ Η ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΑΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΤΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΚΛΕΒΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΧΩΡΑΣ
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΕΜΠΑΙΔΗΝ ΚΑΡΑΧΟΤΖΑ; ΠΙΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ


Το ανέκδοτο της ημέρας από την Άννα Διαμαντοπούλου


211209-diamantopoulouΉταν μόλις πριν ένα μήνα και πιο συγκεκριμένα τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου όταν ύστερα από την πολύ τιμητική για μένα πρόσκληση του δήμου Ασπροπύργου, βρέθηκα στο πνευματικό του κέντρο ως ο κεντρικός ομιλητής σε μια εκδήλωσης με θέμα «οι πιέσεις που δέχονται οι μουσουλμάνοι της Θράκης προκειμένου να αποδεχτούν την τουρκική ταυτότητα και η αδιαφορία της ελληνικής πολιτείας» Σε κάποιο σημείο της ομιλίας μου, αναφερόμενος στον τομέα της μειονοτικής εκπαίδευσης, εξέφρασα το φόβο ότι μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον μόνο στα χαρτιά Έλληνα Γιώργο Παπανδρέου, τα ελληνόφωνα για την ώρα νηπιαγωγεία στους μουσουλμανικούς οικισμούς της περιοχής θα μετατραπούν σε δίγλωσσα αφού πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα της Άγκυρας και κατά συνέπεια και των μειονοτικών βουλευτών της νέας κυβέρνησης.
Είναι κάτι που δε θέλει και πολύ σκέψη, όλοι ξέρουμε εδώ και πολλά χρόνια τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για το μειονοτικό ζήτημα της Θράκης, δε θα τη μάθουμε τώρα. Τους φόβους μου αυτούς λοιπόν ήρθε να επιβεβαιώσει πολύ γρήγορα η υπουργός παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου η οποία κατά την επίσκεψη της στην Κομοτηνή την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, μίλησε καθαρά για προσπάθειες εισαγωγής της τουρκικής γλώσσας στα νηπιαγωγεία που φοιτούν μουσουλμανόπαιδα. Δεν κατάλαβα μόνο γιατί η κυρία Διαμαντοπούλου μέσα στις δηλώσεις της, αποφάσισε να μας πει και το ανέκδοτο της ημέρας, ότι δηλαδή η Τουρκία δεν έχει το δικαίωμα να ζητάει σχολεία στη Θράκη. Η σωστή φράση κυρία Διαμαντοπούλου είναι η εξής: Η Τουρκία δεν έχει κανέναν λόγο να ζητάει σχολεία στη Θράκη γιατί πολύ απλά η κυβέρνηση σας φροντίζει να κάνει όλα όσα ζητάει η Τουρκία πριν καν αυτή προλάβει να τα ζητήσει.
Επίσης δεν κατάλαβα γιατί η κυρία Διαμαντοπούλου τόνιζε και ξανατόνιζε πως βασική προϋπόθεση για αν μάθει ένα μουσουλμανόπαιδο την ελληνική γλώσσα, είναι να διδαχτεί σωστά τη μητρική του γλώσσα. Μήπως ξεχνά η κυρία Διαμαντοπούλου πως με ευθύνη των κυβερνήσεων του κόμματος της, ορισμένοι μουσουλμάνοι της Θράκης δεν είναι σε θέση να διδαχτούν τη μητρική τους γλώσσα; Ή μήπως η κυρία αυτή που την έκαναν και υπουργό είναι τόσο άσχετη με το θέμα ώστε να μη γνωρίζει ότι στη Θράκη δεν είναι η τουρκική, μητρική γλώσσα όλων των μουσουλμάνων;
Γιατί δε μας ξεκαθάρισε αν μαζί με τα δίγλωσσα αυτά νηπιαγωγεία θα εξακολουθούν να λειτουργούν και τα ελληνόφωνα ώστε, όπως άλλωστε ορίζουν και οι κανόνες της δημοκρατίας, ο κάθε μουσουλμάνος γονέας να έχει το δικαίωμα της επιλογής, του κατά τη γνώμη του καλύτερου σχολείου για το παιδί του; Γιατί δεν είπε ούτε λέξη για το δικαίωμα των μουσουλμάνων να έχουν και ελληνόφωνα δημοτικά σχολεία; Μέχρι εκείνη φτάνουν οι ευαισθησίες της κυρίας υπουργού για τα ανθρώπινα δικαιώματα;
Ποιος της είπε της κυρίας Διαμαντοπούλου πως όλοι οι μουσουλμάνοι θέλουν την τουρκική γλώσσα στα σχολεία των παιδιών τους; Ποιος φωστήρας της είπε πως ένα παιδί που μέχρι τα 6 του χρόνια μιλάει μόνο την πομάκικη γλώσαα, μπορεί να διδαχτεί και να μάθει τέλεια δυο ξένες γι' αυτό γλώσσες, την ελληνική και την τουρκική; Με τέτοιους υπουργούς παιδείας θα πάει μπροστά η μειονότητα και γενικότερα η χώρα μας; Γιατί η κυρία υπουργός απέφυγε όπως ο διάβολος το λιβάνι, να αναφερθεί στα ήδη υπάρχοντα τέσσερα (4) ιδρυθέντα ελληνόφωνα δημοτικά σχολεία στα πομακοχώρια της ορεινής Ξάνθης; Γιατί δε μας είπε αν σκοπεύει να τα λειτουργήσει ή όχι; Μήπως δεν ήθελε να διαταράξει την ηρεμία του τουρκικού προξενείου; Αν είναι αυτό, το καταλαβαίνω απόλυτα, 17000 ψήφοι είναι αυτοί, δε μπορεί να τις πετάξει έτσι εύκολα.
Αλήθεια, έχει ενημερωθεί η κυρία Διαμαντοπούλου για τον αριθμό των μουσουλμανοπαίδων που φοιτούν σε ελληνόφωνα δημοτικά σχολεία της πόλης και μάλιστα τα περισσότερα από αυτά, διανύουν κάθε πρωί και μεσημέρι δεκάδες χιλιόμετρα αφού κατοικούν σε οικισμούς της ορεινής Ξάνθης; Γιατί δε μας είπε τίποτα γι' αυτό;
Τελικά εκδηλώσεις όπως αυτή που προανέφερα για το δήμο Ασπροπύργου, στη θεματολογία τους δε θα έπρεπε να μιλάνε για αδιαφορία της ελληνικής πολιτείας αλλά για πόλεμο εναντίων εκείνων που με τόσες θυσίες αγωνίζονται να διασώσουν τη μητρική τους γλώσσα και τον πολιτισμό που κληρονόμησαν από τους προγόνους τους. Ας τα δώσουμε λοιπόν όλα στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής κυρία Διαμαντοπούλου, ας θυμόμαστε ότι υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα μόνο γι' αυτούς και ότι οι Πομάκοι της Θράκης εξαιρούνται από αυτά. Να σας χαίρονται αυτοί που σας ψήφισαν, να ξέρετε όμως ότι για τους αληθινούς Πομάκους της Θράκης είστε ανίκανη να διαχειριστείτε σωστά το θέμα της μειονοτικής εκπαίδευσης. Εδώ μιλάμε για το μέλλον των παιδιών μας και εσάς το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να ικανοποιήσετε τα αιτήματα των μειονοτικών βουλευτών της παράταξης σας.
Αν μια ολόκληρη κυβέρνηση αντιλαμβάνεται έτσι το θέμα της παιδείας και παίζει με τόση ευκολία με το μέλλον των παιδιών μας, τότε εγώ ντρέπομαι που είμαι Έλληνας αλλά παράλληλα καμαρώνω που όπως αποδεικνύεται, είμαι πολύ πιο Έλληνας από εσάς.

Σεμπαϊδήν Καραχότζα

ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ Κ Κ.ΚΑΡΑΧΟΤΖΑ



ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΣΤΡΣΒΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ


ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΕΡΩΜΑ.
ΑΠΛΑ ΕΛΠΙΖΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ
Οι θρησκευτικές εικόνες στις σχολικές αίθουσες
αποτελούν στοιχείο της ιστορίας και της παράδοσής μας
Με αφορμή την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
με την οποία καταδικάζεται η Ιταλία για την ανάρτηση του Εσταυρωμένου στις
σχολικές αίθουσες, ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Παπανικολάου
πραγματοποίησε παρέμβαση σε σχετική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε κατά την
Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Στην παρέμβασή του, ο κ. Παπανικολάου δήλωσε:
"Θεωρώ πως το Δικαστήριο κρίνει λάθος με το να εξισώνει την παραμονή του Εσταυρωμένου στις σχολικές αίθουσες με την ασέβεια προς τη θρησκευτική πίστη των άλλων. Το θέμα που συζητάμε είναι περισσότερο κοινωνικό παρά νομικό. Και είναι δεδομένο ότι για το ευαίσθητο αυτό ζήτημα πρέπει να μένουμε προσηλωμένοι στην αρχή της επικουρικότητας.
Δηλαδή είναι θέμα της εσωτερικής έννομης τάξης των Κρατών - Μελών.
Η παρουσία θρησκευτικών συμβόλων δε συνιστά ένδειξη θρησκευτικής διάκρισης
ή καταναγκασμού. Πηγάζει από την παράδοση και την ιστορία κάθε χώρας. Συχνά
και από το Σύνταγμα αυτής, όπως ισχύει στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα έχουμε στις
σχολικές αίθουσες θρησκευτικές εικόνες, όχι για να επιβάλλουμε κάποια
συγκεκριμένη θρησκεία στους μαθητές, αλλά γιατί αυτό αποτελεί στοιχείο της
παράδοσής μας, άμεσα συνδεδεμένο με τις αξίες και τις δομές της κοινωνίας μας.
Άμεσα συνδεδεμένο με τις διώξεις και τη θρησκευτική καταπίεση επί τέσσερεις
αιώνες από την Οθωμανική Αυτοκρατορία", συμπλήρωσε ο κ. Παπανικολάου.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More