ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΡΟΟΔΟΣ


Την Κυριακή το μεσημέρι ήμουν σε ένα από τα καφενεία της Κόνιτσας και έπινα τα τσιπουράκια μου με την παρέα μου. Αρκετός ο κόσμος, πολλές οι παρέες και αναπόφευκτα κάποια στιγμή ήρθε και η κουβέντα σε τί άλλο; Στα πολιτικά και τις επικείμενες εκλογές.

Όπως καταλαβαίνετε... ο καθένας το "μακρύ του και το κοντό του". Ο καθένας με την γνώμη του και την άποψή του. Εξάλλου έχω ξαναγράψει πως οι γνώμες και οι απόψεις, είναι σαν τις ... μύτες ( η μύτη, πληθυντικός οι μύτες)!
Όλοι έχουμε από μία!
Μερικές φορές όμως, οι απόψεις ορισμένων "σε βγάζουν από τα ρούχα σου".
Έτσι και έγινε.

Μια δασκάλα λοιπόν, που δήλωνε πως στα φοιτητικά της χρόνια ήταν "Κνίτρια" (στη σπουδάζουσα της ΚΝΕ), αλλά τώρα προσκείμενη και υποστηρίζουσα το ΠΑΣΟΚ, μας έλεγε περί ιστορίας!
Έλεγε λοιπόν πως ο Κολοκοτρώνης κάποια στιγμή στον...


πόλεμο στην απελευθέρωση του γένους, ούτε λίγο ούτε πολύ, πως ήταν εγκληματίας πολέμου! Πως έσφαζε τα παιδιά των ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ και τα κρέμαγε έξω από τις πόρτες των σπιτιών τους.

ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ........

Τι να της πείς τώρα αυτής της γυναίκας; Που η "πλάκα" είναι πως αυτά που λέει στην παρέα, θα τα λέει και στα παιδιά που υποτίθεται πως τα μαθαίνει γράμματα. Πως τους μαθαίνει την Ιστορία του Ελληνικού γένους!
Μαθαίνει στα παιδιά μας ........... που έλεγε σε εμάς. ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ...........


Όχι ότι ήταν κατακτητές...
Όχι ότι έσφαξαν τους Έλληνες...
Όχι ότι μας είχαν σκλαβωμένους 400 χρόνια...
Όχι ότι έφεραν τις γυναίκες τους και τις οικογένειές τους εδώ και κάνανε παιδιά...

Διαστρέβλωση της Ιστορίας σε όλο το μεγαλείο της!
Και όχι από την Δραγώνα ή δεν ξέρω ποιόν άλλο πολιτικό και "κατέχοντα", αλλά από μια δασκάλα!

Τι να της πείς αυτής της γυναίκας που δήλωνε "ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" και όχι Έλληνας πολίτης.


Το μόνο που έχω να πω σε όσους λένε και ισχυρίζονται τέτοια πράγματα, είναι πως έχετε "ξεφύγει".
Επίσης έχω να πω σε αυτούς που είναι στο ΠΑΣΟΚ και ακόμη δεν έχουν διαγράψει την λέξη ΕΛΛΑΔΑ από το λεξιλόγιό τους, πως όταν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι, απόψεις και ιδέες στο Κίνημα, τότε σωστά φωνάζουν όλοι οι υπόλοιποι................
Χάνετε κόσμο κύριοι!
Πάρτε το χαμπάρι!
Σταματήστε το "πολυσυλλεκτικό" και το "πολυπολιτισμικό" ΠΑΣΟΚ.
Μείνετε σταθεροί στις αξίες, τις ιδέες και τις αρχές που πρέπει!


Γιατί όπως λέει και ο σοφός λαός μας:
"ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ".
Και εσείς αν συνεχίσετε όλα αυτά ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ!


Kαι για την αποκατάσταση της αλήθειας, από τα απομνημονεύματά του:

"Όταν έμβηκα εις την Τριπολιτσά, με έδειξαν τον Πλάτανο εις το παζάρι όπου εκρέμαγαν τους Έλληνας. Αναστέναξα και είπα: «Άϊντε, πόσοι από το σόγι μου και από το έθνος μου εκρεμάσθηκαν εκεί», και διέταξα και το έκοψαν".

"O Ιμπραΐμης μου επαράγγειλε μια φορά διατί δεν στέκω να πολεμήσωμεν (κατά μέτωπον). Εγώ του αποκρίθηκα, ας πάρη πεντακόσιους, χίλιους, και παίρνω και εγώ άλλους τόσους, και τότε πολεμούμε, ή αν θέλη ας έλθη και να μονομαχήσωμεν οι δύο. Αυτός δεν με αποκρίθηκε εις κανένα. Και αν ήθελε το δεχθή το έκαμνα με όλην την καρδιάν, διότι έλεγα αν χανόμουν, ας πήγαινα, αν τον χαλούσα, εγλύτωνα το έθνος μου".

"Όταν αποφασήσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλογισθήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχομε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε: «Που πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα;», αλλά , ως μία βροχή, έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και οι κληρικοί, και οι προεστοί, και οι καπεταναίοι, και οι πεπαιδευμένοι, και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση".




Η ΕΥΡΩΠΗ............ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Στον ουσιαστικό ρόλο της Ελλάδας στην πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης, της Γαλλίας και της Μεσογείου αναφέρθηκε ο σύμβουλος του Προέδρου της Γαλλίας Ανρί Γκενό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τι θα σήμαινε το όνομα Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα;»

Κατά τη διάλεξή του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με θέμα τις ηθικές, πολιτιστικές και οικονομικές συνέπειες της κρίσης, ο κ. Γκενό τόνισε ότι ο κόσμος δε θα ήταν αυτός που ξέρουμε χωρίς την Ελλάδα, προσθέτοντας πως από μόνος του αυτός είναι επαρκής λόγος για να βοηθηθεί και να στηριχτεί η Ελλάδα.

Ο σύμβουλος του Γάλλου Προέδρου άσκησε δριμεία κριτική στο σύστημα του «χρηματιστικού καπιταλισμού» των τελευταίων δεκαετιών και διερωτήθηκε αν «πέθανε ο Καρτέσιος», αναφερόμενος στο πόσο γρήγορα ξεχάστηκε η κρίση του 2008 και επικράτησε σε πολλούς η εντύπωση ότι όλα μπορούν να γίνουν όπως και πριν.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το κατά πόσο συμφωνεί με το πρόγραμμα δραστικών κοινωνικών περικοπών που επιβλήθηκε στην Ελλάδα από την ΕΕ, ο σύμβουλος του Γάλλου Προέδρου υποστήριξε ότι η χώρα του ήταν η πιο φιλική προς την Ελλάδα και τις ανάγκες της.

Αναφερόμενος στις γερμανικές προτάσεις για αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας υποστήριξε ότι δεν έχει πολύ νόημα να βάζεις χρηματικά πρόστιμα σε χώρες με μεγάλο έλλειμμα, γιατί κάνεις δυσκολότερη τη μείωσή του.

«Χρειαζόμαστε όχι ένα πιο αυστηρό, αλλά ένα πιο έξυπνο Σύμφωνο Σταθερότητας, χωρίς βεβαίως να παραβιάζεται ένα μίνιμουμ συλλογικής πειθαρχίας. Αλλά η Γαλλία δεν αποφασίζει μόνη της», κατέληξε ο κ. Γκενό.

ΚΥΠΡΟΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ


Το Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης και τα περιοδικά «Πολιτική Ενημέρωση» και «Ενδοχώρα» σας προσκαλούν στην ημερίδα με θέμα «Κύπρος – Μακεδονία: Ώρα Μηδέν». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Imperial Palace (Αντιγονιδών 11, Θεσσαλονίκη) το Σάββατο 2 Οκτωβρίου, 7:30 το απόγευμα.
Πρόγραμμα....

19:00-19:20 Χαιρετισμός
Σταύρος Καρκαλέτσης, Πρόεδρος ΕΛΚΕΔΑ Αθηνών
19:20-20:40 Εισηγήσεις
Ιωάννης Κουριανίδης, εκδότης περιοδικού «Ενδοχώρα», δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης
«Η Κλιμάκωση των Σκοπιανών προκλήσεων μέσα στον Ελλαδικό χώρο»
Στέλιος Παπαθεμελής, τέως υπουργός, υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης
«Μόνον η επιστροφή του αλυτρωτισμού θα συνετίσει τα Σκόπια»
Παναγιώτης Κλεοβούλου, Νομικός, αντιπρόεδρος ΚΕΑ
«Κυπριακό ώρα ευθύνης»

Κρίνος Μακρίδης, πρόεδρος ΚΕΑ
«Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης – Τροχοπέδη στην συνομωσία αφελληνισμού της Κύπρου»
20:40-21:00 Συζήτηση
Ελληνικές Γραμμές
Πλατεία Αργεντινής Δημοκρατίας 2 - 11472 Αθήνα - τηλ: 211 7109128, fax: 210 3219181, email: webmaster@e-grammes.gr - http://www.e-grammes.gr

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More