ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ........


Και εκεί που είπαμε να ηρεμήσουμε λόγω καλοκαιριού και αφού προηγήθηκε η «καθησυχαστική» Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών, ξαφνικά οι αγορές στην Ευρώπη δείχνουν να τινάζονται στον αέρα.

Αν και η Γερμανία δείχνει να μην ανησυχεί και κάποιοι άλλοι να θεωρούν ότι η πτώση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων είναι μεμονωμένη, πλέον έχει αρχίσει να αναγνωρίζεται από διεθνή μέσα ενημέρωσης πως η κρίση χρέους στην Ευρώπη είναι συστημική. Η καρδιά της Ευρώπης βρίσκεται λίγο πριν το έμφραγμα και η ελληνική κυβέρνηση αντιλαμβάνεται πως τα χειρότερα θα χτυπήσουν πρώτα την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος παρακολουθεί στενά τα όσα συμβαίνουν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και προχθές σε ειδική σύσκεψη ενημέρωσε τους αρμόδιους υπουργούς για το θέμα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος εξέφρασε την ανησυχία του εχθές σε συνέντευξή του και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επηρεαστεί η ελληνική οικονομία από την εικόνα που έχει αυτή τη στιγμή η ευρωπαϊκή στο σύνολό της.
Η Ιταλία ήδη φαίνεται να σκέφτεται να μην συμμετάσχει στην νέα βοήθεια για την Ελλάδα, κάτι που για πολλούς θα ισοδυναμεί με επιστροφή στο μηδέν για τις προσπάθειες όλων των χωρών της Ευρώπης προκειμένου να διασωθεί η Ελλάδα από τη χρεοκοπία. Η αδυναμία μιας μεγάλης χώρας να ανταποκριθεί στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής θα «ανησυχούσε» πολύ περισσότερο.

Συν τοις άλλοις ακόμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι λεπτομέρειες της απόφασης την ώρα που ακόμα και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παραδέχτηκε πως ο μηχανισμός βοήθειας δεν λειτουργεί. Η επίθεση κερδοσκοπίας σε συνδυασμό με την έλλειψη αποφασιστικότητας των Ευρωπαίων ηγετών έχει δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κλίμα για τη χώρα μας.

Στα απόνερα της κρίσης η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η 6η δόση να μην καταβληθεί βάση του νέου δανείου, αλλά βάση της πρώτης δανειακής σύμβασης. Αυτό θα σημαίνει καθυστέρηση υλοποίησης του δεύτερου προγράμματος, υψηλότερα επιτόκια και απουσία εμπιστοσύνης από τις αγορές.

Τα πράγματα κινδυνεύουν να εξελιχτούν χειρότερα από ότι τα έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα, αφού το «αποκούμπι» της Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενδέχεται σε λιγότερο από έξι μήνες να μην μπορεί να βοηθήσει ούτε τον εαυτό της.

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΟΣ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ.ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΧΩΡΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ.ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΓΙΓΑΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΓΥΑΛΙΝΑ ΠΟΔΙΑ.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΩΣΤΟ. ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΕΙ Ο ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ.

ΠΑΝΤΟΥ ΦΤΩΧΕΙΑ,ΑΝΕΡΓΙΑ,ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΟ 30%-40% ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ.ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ.

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΘΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,ΠΑΡΑΓΩΓΗ,ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ,ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ,ΙΣΤΟΡΙΚΑ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ,ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ,ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ,ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ.

ΕΓΩ ΕΧΩ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΕΙ Η ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ,ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.

ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ΦΤΗΝΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ, ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ΦΤΗΝΟ ΠΡΟΙΟΝ,ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕΛΗ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΠΙΟ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ Η ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ;


ΟΧΙ ΔΗΘΕΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ


Θεσμικό πλαίσιο, που θα διέπει τι; κινητοποιήσεις και τις διαμαρτυρίες, ζητεί η Δημοκρατική Συμμαχία, τονίζοντας πως η αποχώρηση των «δήθεν Αγανακτισμένων», όπως τους χαρακτηρίζει, άφησε πίσω της εικόνες ντροπής, καταστροφές δημόσιας περιουσίας και ζημιές τουλάχιστον 700.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει, αυτόν τον λογαριασμό θα τον χρεωθούν και πάλι οι συνεπείς φορολογούμενοι πολίτες, που βλέπουν κάθε τόσο τις δυνάμεις της ανευθυνότητας και της ασυδοσίας να τους φορτώνουν με επιπλέον βάρη, στο βωμό της επαναστατικής γυμναστικής τους.

«Σε αυτό τον παραλογισμό πρέπει να μπει ένα τέλος», σημειώνει η Δημοκρατική Συμμαχία.
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΡΘΩ ΣΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΑΛΛΑ ΕΡΩΤΩ.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑΝ ΣΩΣΤΑ Η ΟΧΙ ΤΕΛΙΚΑ;
ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΛΕΤΕ (ΝΑ ΧΡΕΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ) ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΝΟΕΙΤΕ;
Ο ΛΑΟΣ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΚΟΜΜΑ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.
ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΙΡΙΟ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΑ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ.
ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ
ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΒΑΛΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΝΑ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ;
ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΔΗ.ΣΥ ΠΡΩΤΟΙ ΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΓΑΝΚΤΙΣΜΕΝΟΙ,ΛΕΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ;
ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ. ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.
ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΙΤΕ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΤΕ ΩΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.
ΔΕΧΘΗΚΑΤΕ,ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ.
ΦΥΛΑΚΗ ΒΑΛΑΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ Η ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ; ΟΧΙ
ΜΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΜΑΛΛΟΝ ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.
ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΡΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ.
ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΣΟ ΟΜΩΣ ΕΣΕΙΣ ΚΑΛΥΠΤΕΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΕ S&P ΚΑΙ MOODYS


Έφοδο στα γραφεία των οίκων αξιολόγησης Standard and Poor’s και Moody’s στη Ρώμη πραγματοποίησαν οι ιταλικές Αρχές μετά τις καταγγελίες που υποβλήθηκαν σε καταναλωτικές οργανώσεις για την αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Όπως ανέφερε εισαγγελέας μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο, οι πρόσφατες εκθέσεις των οίκων και οι αξιολογήσεις τους συνιστούν αποτυχημένες εκτιμήσεις σχετικά με την οικονομία της χώρας.

Οι δικαστικές Αρχές ανέφεραν ακόμη ότι κατέσχεσαν έγγραφα. Ακόμη, ερευνώνται οι δραστηριότητες τριών στελεχών της S&P και ενός από τη Moody’s.

Τις καταγγελίες είχαν διατυπώσει στα αρμόδια όργανα καταναλωτές που υποστήριξαν ότι οι αρνητικές και απαισιόδοξες εκτιμήσεις των οίκων προκάλεσαν την μεγάλη μείωση της τιμής των μετοχών.

«Έχουν χάσει κάθε αξιοπιστία», δήλωσε για τους οίκους επικεφαλής καταναλωτικής οργάνωσης

Από την πλευρά της η S&P μιλά για αβάσιμες κατηγορίες, ενώ η Moody’s επισημαίνει ότι συνεργάζεται με τις Αρχές.

Η Ιταλία έχει βρεθεί τις τελευταίες εβδομάδες και ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο κερδοσκοπικών πιέσεων που έχουν οδηγήσει στα ύψη τα επιτόκια δανεισμού, ενώ έχουν καταβαραθρώσει το Χρηματιστήριο του Μιλάνου.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, το πείραμα είναι ενδιαφέρον. Πρώτοι φορά οι διεθνείς οίκοι βρίσκονται ενώπιον μιας τέτοιας άμεσης αντίδρασης...

ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ


«Oι περιφερειάρχες της χώρας μπόρεσαν, μέσα σε δύο ώρες να κάνουν αυτό που δεν έκαναν ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Ραγκούσης για σχεδόν ένα μήνα», δήλωσε ο Γιάννης Μιχελάκης –αμέσως μετά τη λήξη της απεργίας των ιδιοκτητών ταξί- εκτιμώντας πως η εξέλιξη αυτή πείθει και τον πλέον δύσπιστο ότι ο υπουργός Μεταφορών σκόπιμα προκάλεσε το χάος που ζήσαμε για περισσότερο από μισό μήνα.

«Για μια προσωπική βεντέτα με τον προκάτοχό του, αλλά και για να αποπροσανατολίσει τους Έλληνες από τα αδιέξοδα και τις επώδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης, δεν δίστασε να πλήξει τον Τουρισμό και την εθνική μας Οικονομία», σημειώνει ο «γαλάζιος» εκπρόσωπος, επικροτώντας την απόφαση των επαγγελματιών του κλάδου.

Πρόσθεσε δε, πως επέδειξαν υπευθυνότητα, μπροστά στην κυβερνητική ανευθυνότητα

ΣΕ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Δραματικές στιγμές, που αρχίζουν να θυμίζουν το φθινόπωρο του 2008…

και την εκδήλωση της χειρότερης παγκόσμιας ύφεσης μετά το κραχ του 1929, εξελίσσονται στις χρηματιστηριακές αγορές όλου του κόσμου.

Είναι ενδεικτικό ότι, σύμφωνα με το Bloomberg, από τις 28 Ιουλίου χάθηκαν στις διεθνείς χρηματαγορές συνολικά 4,4 τρισ. δολάρια!

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατέρρευσαν, με την πτώση να ξεπερνά το 3% σε Φρανκφούρτη και Λονδίνο, να αγγίζει το 4% σε Παρίσι και Μαδρίτη και να ξεπερνά το 5% στο Μιλάνο!

Στο δε χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με νέα αφορμή τα αδύναμα στοιχεία για την αμερικανική αγοράς εργασίας, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 4,11% ή σχεδόν κατά 500 μονάδες, με τον S&P 500, τον δείκτη με τις μετοχές των μεγαλύτερων εταιρειών στον κόσμο, να καταγράφει την εντονότερη πτωτική τάση εδώ και 2,5 χρόνια…

Και βέβαια, με τέτοια καταστροφή, τι μπορεί να περιμένει κανείς αύριο για την Οδό Αθηνών, η οποία έχει υποχωρήσει σχεδόν κατά 16% συνολικά στις τελευταίες εννιά σερί πτωτικές συνεδριάσεις;

Ανάλογα, υποχώρησε κατά περισσότερο από 5%, κάτω και από τα 86,50 δολάρια ανά βαρέλι, η τιμή του πετρελαίου, ενώ ακόμη και το ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο που ακούει στο όνομα “χρυσός” έχασε έδαφος υποχωρώντας στα 1.650 δολαρίων ανά ουγκιά.

Το ευρώ χάνει σχεδόν 2%, πέφτοντας στα 1,4120 δολάρια, αφού οι δηλώσεις Τρισέ μάλλον ανησύχησαν παρά καθησύχασαν τις αγορές, ενώ η συνειδητοποίηση ότι η συμφωνία της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής αποτελεί ουσιαστικά κενό γράμμα φέρνει μεγάλες πιέσεις στα ομόλογα (προς νέο ρεκόρ τα spreads σε Ιταλία και Ισπανία - διαβάστε στο http://www.capital.gr) με το spread του ελληνικού δεκαετούς ομόλογου να ανεβαίνει και πάλι προς τις 1.300 μονάδες.



ΜΟΡΙΑΚΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΣΤΟΝ ΩΡΙΩΝΑ


Μέχρι σήμερα, οι επιστήμονες είχαν εντοπίσει στο Διάστημα άτομα οξυγόνου μεμονωμένα ή ενσωματωμένα σε άλλα μόρια. Τώρα, για πρώτη φορά, το νέο τηλεσκόπιο Χέρσελ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) φαίνεται πως έφερε σε πέρας μία από τις μακροσκελέστερες αναζητήσεις στην αστρονομία: βρήκε μοριακό οξυγόνο –αυτό που αναπνέουμε- στο νεφέλωμα του Ωρίωνα.


Μετά το υδρογόνο και το ήλιο, το οξυγόνο είναι το τρίτο πιο άφθονο στοιχείο στο Σύμπαν. Η μοριακή του μορφή καθιστά εφικτή την ύπαρξη ζωής στη Γη και συνιστά το 20% του αέρα που αναπνέουμε. Εάν οι μορφές ζωής σε άλλους πλανήτες έχουν ομοιότητες με αυτές που απαντώνται στον δικό μας, τότε και εκείνες ενδέχεται να χρειάζονται O2.

Το 2007, Σουηδοί αστρονόμοι είχαν υποστηρίξει ότι εντόπισαν μοριακό οξυγόνο σε γειτονική περιοχή σχηματισμού άστρων, όμως σε αντίθεση με την ανακάλυψη του Χέρσελ, τότε δεν είχε υπάρξει ανεξάρτητη επιβεβαίωση.

«Το αέριο οξυγόνο ανακαλύφθηκε τη δεκαετία του 1770, ωστόσο χρειαστήκαμε περισσότερα από 230 χρόνια για να πούμε επιτέλους με βεβαιότητα ότι αυτό το πολύ απλό μόριο υφίσταται στο Διάστημα», λέει ο Πολ Γκόλντσμιθ, ερευνητής του Jet Propulsion Laboratory της NASA, η οποία συνεργάστηκε με την ESA σε επίπεδο τεχνολογικής υποστήριξης των οργάνων του Χέρσελ.

Όσο για το πού «κρυβόταν» το οξυγόνο, στην έκθεσή τους που δημοσιεύεται αυτήν την εβδομάδα στο Astrophysical Journal, οι επιστήμονες διατυπώνουν την υπόθεση ότι βρισκόταν μέσα στον πάγο, ο οποίος καλύπτει την επιφάνεια των σωματιδίων διαστρικής σκόνης. «Αυτό εξηγεί πού μπορεί να κρυβόταν το οξυγόνο», λέει ο Γκόλντσμιθ.

Η αναζήτηση όμως συνεχίζεται, αφού όπως παραδέχεται, «δεν βρήκαμε μεγάλες ποσότητες και εξακολουθούμε να μην κατανοούμε τι το ιδιαίτερο έχουν τα σημεία, όπου το εντοπίσαμε. Το Σύμπαν έχει ακόμη αρκετά μυστικά.»

Η ΗΡΑ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑ


Πριν από λίγες μέρες το διαστημικό λεωφορείο Ατλαντίς έκανε το τελευταίο ταξίδι του. Εχθές εκτοξεύθηκε (γύρω στις 19.30 ώρα Ελλάδας) πάνω σε έναν πύραυλο «Άτλας» απ’ το Ακρωτήριο Κένεντι το διαστημόπλοιο «Ήρα» με προορισμό τον πλανήτη Δία, τον μεγαλύτερο πλανήτη του ηλιακού συστήματός μας.
Το διαστημικό ταξίδι θα διαρκέσει πέντε ολόκληρα χρόνια.


Το διαστημόπλοιο θα τεθεί σε τροχιά, για ένα έτος, γύρω απ τον Δία στη διάρκεια του 2016.
Η προγραμματισμένη εκτόξευση καθυστέρησε ελαφρά, έως ότου να ελεγχθεί απ’ τις αρχές ασφάλειας η «ταυτότητα» ενός πλοίου, που είχε πλησιάσει στη θαλάσσια περιοχή μπροστά απ το Ακρωτήριο Κένεντι.

Επειδή ο Δίας πιστεύεται ότι είναι ο παλαιότερος πλανήτης σε τροχιά γύρω απ τον Ήλιο, οι επιστήμονες της Nasa πιστεύουν ότι μπορούν να συλλέξουν ενδιαφέροντα στοιχεία για τη δημιουργία του ηλιακού συστήματός μας με αυτήν την χρονοβόρα αποστολή στο Διάστημα.

Πάντως το «Ήρα» θα πλησιάσει τον Δία περισσότερο από κάθε άλλο διαστημόπλοιο προηγουμένως.
Έτσι, θα μπορέσουν να συλλεγούν χάρη σε υπερσύγχρονους αισθητήρες, που το «'Ηρα» μεταφέρει, πολύτιμα στοιχεία για την ατμόσφαιρα αυτού του μακρινού πλανήτη, που εκτιμάται ότι περιέχει τοξικά στοιχεία.

Τούτο προσδοκάται να γίνει «για πρώτη φορά στο τμήμα της ατμόσφαιρας και πέραν της νέφωσης, με τη μορφή στροβίλων, που καλύπτει ολόγυρα τον πλανήτη Δία».
Το κόστος της φιλόδοξης διαστημικής αποστολής προϋπολογίστηκε στο 1,1 δισ. δολάρια.

Θα μελετηθούν τα όποια υδάτινης σύστασης στοιχεία στην ατμόσφαιρα του πλανήτη, ώστε να μπορέσει να τεκμηριωθεί μια θεωρία για την δημιουργία του, αναφέρει η Nasa.

Συνολικώς, το «Ήρα» θα περιστραφεί γύρω απ τον Δία 30 φορές, χαρτογραφώντας όλα τα μαγνητικά πεδία του πλανήτη, ώστε να εξελιχθούν οι μελέτες για τα φυσικά στοιχεία, που συναποτελούν τον πυρήνα του.

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΛΑΒΡΑ


Φωτιά και λάβρα για το ΠΑΣΟΚ και τον πρωθυπουργό είναι σε συνέντευξή της η χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου. Για το κυβερνών κόμμα υποστηρίζει πως «εκλήθη το ΠΑΣΟΚ από ξένα κέντρα να κυβερνήσει, για να περάσουν » όπως λέει «αυτά τα μέτρα για την οικονομία, γιατί δεν θα μπορούσαν να περάσουν σε καμία περίπτωση με δεξιά κυβέρνηση. Τα μέτρα αυτά δεν τα.... εφάρμοσε ο λαός, έρχονται από κάποια ξένα κέντρα εξουσίας, όπως το ΔΝΤ». τονίζει.

Δηλώνει επίσης ότι ο Γιώργος Παπανδρεόυ δεν είναι ιδιαίτερα ευφυής. «Δεν τον υποτιμώ, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι μεθοδικός δεν τον θεωρώ ιδιαίτερα ευφυή, αλλά είναι πράγματι μεθοδικός σε αυτό που κάνει».

Μιλώντας στο περιοδικό ΕΓΩ, η Δήμητρα Λιάνη- Παπανδρέου, δηλώνει πως την ενδιαφέρει η υστεροφημία της. » Το κεφάλαιο «Δήμητρα» δεν έχει κλείσει ακόμη, σε ότι αφορά την ιστορία της Δήμητρας. Όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, θα απαντήσω, γιατί είμαι μόνη μου και κουράστηκα να παλεύω με μια «Λερναία Ύδρα» σημειώνει χαρακτηριστικά

ΤΡΕΛΟ ΣΧΕΔΙΟ




«Η Ελλάδα νυχθημερόν σκάβει τα ελληνοτουρκικά σύνορα» γράφει η Τουρκική εφημερίδα Hürriyet και χαρακτηρίζει το έργο ως «τρελό σχέδιο. Η Ηürriyet κάνει αναφορά στα δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου και γράφει πως τα 20 χιλιόμετρα της τάφρου έχει πλάτος 30 μέτρων και βάθος 7 μέτρων. «Όταν το έργο ολοκληρωθεί και φτάσει σε μήκος 120 χιλιομέτρων μέρος της ελληνικής στρατιωτικής δύναμης που.....
βρίσκεται στη Θράκη θα μπορεί να μεταφερθεί στα νησιά του Αιγαίου».

Η Τουρκική εφημερίδα γράφει πως «η τάφρος θα αποκλείσει το πέρασμα των αρμάτων μάχης, θα εμποδίσει και το πέρασμα των λαθρομεταναστών». Η Ηürriyet γράφει πως σύμφωνα με στρατιωτικούς αποκλείεται το πέρασμα καθώς όλες οι μεταφερόμενες γέφυρες έχουν μέγιστο μήκος 26 μέτρων.

Βέβαια οι λεπτομέρειες για το έργο αναφέρονται, από αναφορές του ελληνικού τύπου. «210 ημέρες 12 αξιωματικοί και 452 φαντάροι που σκάβουν καθημερινά»γράφει η εφημερίδα.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΒΙΑ


Με τον τίτλο «Η Ελλάδα προτίθεται να χαλαρώσει την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων» το γερμανικό περιοδικό Focus θέτει το σχετικό θέμα ωμά: «Ως αντίδραση στην αυξανόμενη χρήση βίας από την πλευρά των διαδηλωτών, η Ελλάδα σχεδιάζει μια χαλάρωση των θεμελιωδών δικαιωμάτων… Από τότε που ξέσπασε η κρίση χρέους το 2009, οι βίαιες διαδηλώσεις δεν σταμάτησαν. Το πακέτο μέτρων, που παρουσιάστηκε, προβλέπει πως το υλικό, που καταγράφεται από δημόσιες κάμερες, θα μπορεί να προσκομίζεται στο δικαστήριο σαν αποδεικτικό υλικό! Από τότε που ξέσπασε η κρίση το 2009, έγιναν πάρα πολλές βίαιες διαδηλώσεις. Μερικοί διαδηλωτές γίνονται όλο και πιο επιθετικοί. Σύμφωνα με τις αρχές, επιτίθενται στους αστυνομικούς με διάφορά οξέα, λοστούς, και μεταλλικά αντικείμενα».
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΗΡΕΜΗ; ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΗΡΕΜΗ;ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ;ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΜΥΣΤΙΚΟΥΣ; Η ΜΑΛΛΟΝ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΕ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΣΤΗΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΕΙΑ: ΠΧ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ ΕΠΡΕΠΕ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ ; ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ ΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ.ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ; ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ; ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΛΕΥΚΩΜΑΤΩΝ( ΜΠΛΟΓΚ) ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΝΟΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ. ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ( ΜΠΛΟΓΚ ) ΜΑΘΑΙΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΕΣΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΜΑΘΗΣ ΠΕΣΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ .
ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΑΚΟΥΩ.
ΞΕΡΩ ΟΤΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΑΚΟΥΩ ΟΤΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΜΕ.
ΞΕΡΩ ΟΤΙ Η ΘΡΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΜΕ.
ΞΕΡΩ ΟΤΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ, ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΜΕ.
ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΜΕ ΣΤΑ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΗΛΙΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΟΜΩΣ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΜΕ.
ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ( ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ Η ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΓΡΑΜΜΑΤΑ).
ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ( ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΖΗΛΕΥΟΥΝ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΟΣΟ ΕΝΔΟΞΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ).
ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ( ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΤΟΜΑ ΣΕ ΣΤΟΜΑ ΑΠΟ ΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΓΕΝΕΙΑ) ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ.
ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΜΟΥ, ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ,ΑΥΤΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ,ΤΩΝ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΩΝ,ΤΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ,ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ( ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΛΟΜΒΟ ΑΛΛΑ ΞΕΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΩΤΟΣ ΠΗΓΕ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ), ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ( ΑΥΤΗΣ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΝΙΚΕΣ) , ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑΣ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΟΤΙ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΑΥΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ; ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΑΝ ΩΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ( ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΟΝ ΕΚΑΙΓΑΝ ΩΣ ΜΑΓΟ, Η ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΚΑΙΓΑΝ ΩΣ ΜΑΓΟ) ΕΝΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΠΛΑΤΩΝΑ ΑΠΟ ΣΤΡΑΒΩΝΑ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ.
ΕΔΩ ΕΓΡΑΨΑ ΛΙΓΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΚΑΝΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΩΤΑ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΙΑ ΤΗΝ ΒΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ,ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ,ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ,ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ,ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ,ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.



ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΑΡΗ


Εντυπωσιακές εικόνες από τον πλανήτη Άρη αποτελούν τις καλύτερες ως σήμερα ενδείξεις σχετικά με την ύπαρξη ρέοντος νερού , βασικό στοιχείο για την ύπαρξη ζωής στον Κόκκινο Πλανήτη!

Τα νέα ευρήματα τα οποία δημοσιεύονται στην επιθεώρηση ''Science'' αποτελούν ''προϊόν'' μιας αμερικανο-ελβετικής ερευνητικής συνεργασίας.

Οι φωτογραφίες, που ελήφθησαν από το διαστημικό όχημα Reconnaissance Orbiter της NASA, αποκαλύπτουν υδάτινα μονοπάτια ανάμεσα σε βραχώδεις πλαγιές επί εκατοντάδες μέτρα στα όρη του νότιου ημισφαιρίου του Άρη.
Βρίσκονται σε σημεία που ζεσταίνονται από τον καλοκαιρινό ήλιο, χωρίζονται ή συναντιούνται, ωστόσο όταν ο χειμώνας φθάνει, χάνονται.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της νέας μελέτης καθηγητή Αλφρεντ ΜακΓιούεν από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα τα στοιχεία μαρτυρούν ότι το νερό που ρέει στον Άρη είναι αλμυρό. Η αλμυρότητα μειώνει τη θερμοκρασία στην οποία το νερό παγώνει.

Οι περιοχές όπου απαντώνται, ζεσταίνονται αρκετά ώστε να ρέει σε αυτές νερό σε υγρή μορφή το οποίο είναι εξίσου αλμυρό με εκείνο των ωκεανών της Γης.

Εάν το νερό δεν ήταν αλμυρό τότε θα ήταν μονίμως παγωμένο με βάση τις θερμοκρασίες που παρατηρούνται στον Κόκκινο Πλανήτη.
Τα μονοπάτια νερού που εντόπισαν οι επιστήμονες έχουν μικρό πλάτος και μήκος εκατοντάδων μέτρων. Ο αριθμός τους όμως είναι μεγάλος.

Τα καινούργια στοιχεία ανοίγουν νέους ορίζοντες στην κατεύθυνση της αναζήτησης μορφών εξωγήινης ζωής. Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες είχαν εντοπίσει νερό μόνο σε παγωμένη μορφή κοντά στην επιφάνεια πολλών περιοχών του Κόκκινου Πλανήτη.

ΦΙΜΩΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


Σκληρή είναι η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου, στον φιμωτικό νόμο που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση στο διαδίκτυο.. Δείτε αναλυτικά τι λένε..

"Η Ένωση Συντακτών Διαδικτύου σχετικώς με τα δρομολογούμενα από τη...



Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, περί κατασκευής ειδικού φιμωτικού Νόμου κατά των ελευθερολαλούντων blogs... έχει να επισημάνει τα εξής:

1) Πρόκειται περί νέας φαιδρότητας αποχαμένων κυβερνητικών και των όσων ιδιωνύμως κρύπτονται πίσω από το πλάνο ελέγχου της ελευθερολαλιάς ιδίως του ενημερωτικού-ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟΥ blogging.

2) Oι προβαλλόμενοι ισχυρισμοί αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας, σοβαρότερης εκείνης που μας προέκυψε με το υποτελικό Μνημόνειο. Η κυβέρνηση των κλόουν σχοινοβατεί οραματιζόμενη ... προστασία των λαμόγιων τέκνων της από την κριτική του μπλογκερ. Πρωτοτυπεί παγκοσμίως... διότι ουδείς-πλην ολοκληρωτικών καθεστώτων, τόλμησε να θίξει τη δημοκρατία του διαδικτύου. Θα το αντιληφθεί συντόμως... αν υποτεθεί ότι τα υποτακτικά της τολμήσουν να ψηφίσουν Νόμο που εξυπηρετεί λαμόγια και βρώμικους. Και να μη λησμονεί:

Η πρώτη δύναμη ενημέρωσης είναι οι συντάκτες των ενημερωτικών σελίδων, που έχουν δώσει δείγματα σοβαρής γραφής στα τελευταία τουλάχιστον τρία χρόνια. Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, θλίβεται απείρως διότι άφρονες τινες φαντάστηκαν να βάλλουν χέρι στην ελευθεροτυπία του διαδικτύου, να κοσμήσουν την ΑΝΌΗΤΗ απόπειρά τους με νομικό μανδύα... αλλά ποιοί; Οι αποδεδειγμένα συνεχώς παρανομούντες και βισσοδομούντες κατά πάσης εννοίας νομιμότητας;
Κάτω τα χέρια από τα ενημερωτικά μπλογκς και τους συντάκτες τους."

Για την ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Π.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ, Πρόεδρος - Κώστας Τζαννάκης, Γεν. Γραμματέας

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More