ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ


ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΑΥΤΟ
Ο ΛΟΓΟΣ ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΓΗ
ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΥΛΗ
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ
ΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΟΣ Ο ΔΙΩΓΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ
Δρα ΑΡΗ ΠΟΥΛΙΑΝΟΥ

ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Δαφνομήλη 5, 114-71 Αθήναι, τηλ 01 36.10.251

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ



ΕΛΛΗΝΕΣ!
Μετά από 15ετείς Δικαστικούς αγώνες, από το 1983 που διώχθηκα παράνομα και βίαια από το Σπήλαιο "του Αρχανθρώπου" στα Πετράλωνα Χαλκιδικής, η Ανθρωπολογική Εταιρεία Ελλάδος, της οποίας υπήρξα πρόεδρος επί σειρά ετών, δικαιώθηκε σ' όλες τις Δικαστικές Αποφάσεις.
Το Εφετείο Αθηνών με την 3.798/97 απόφασή του, απορρίπτει κατ' ουσίαν τις Εφέσεις του ΕΟΤ και του Ελληνικού Δημοσίου και διατάσει με απόγραφο "ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ", να γίνει εκτελεστή η απόφαση 8507/96 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, σε εφαρμογή δύο αποφάσεων του Αρείου Πάγου, η οποία υποχρεώνει το Ελληνικό Δημόσιο να παραδώσει στην ΑΕΕ την χρήση του Σπηλαίου των Πετραλώνων, των κτισμάτων, (Μουσείου, Εργαστηρίου, Βιβλιοθήκης, Αναψυκτηρίου, Εκδοτηρίου) και της εν γένει περιοχής και σε περίπτωση αρνήσεώς τους να αποβληθούν βιαίως, καθώς και την άμεση και οριστική επανεγκατάσταση της Ανθρωπολογικής Εταιρείας Ελλάδος στο χώρο των ερευνών της, ως της μόνης κατάλληλης να συνεχίσει το ερευνητικό της έργο στη γύρω περιοχή. Διατάσει δε όλες τις Αρχές να συνδράμουν στην εκτέλεση της απόφασης.
Δυστυχώς όμως, αντιτάχθηκε έντονα σ' αυτές τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης ο Υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος τέθηκε επικεφαλής ενός πλέγματος συμφερόντων, που επιδιώκουν την εξόντωση του έργου και του κύρους της ΑΕΕ και εμού προσωπικά.

ΕΛΛΗΝΕΣ!
Αδίστακτα συμφέροντα, περιφρονούν τις Δικαστικές Αποφάσεις και την εφαρμογή τους "ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ" και κινήθηκαν άμεσα εναντίον του προσώπου μου, γιατί οι έρευνες και οι αποδείξεις μου για την καταγωγή των Ελλήνων και την προέλευση του ανθρώπου γενικότερα, καταρρίπτουν τις μέχρι σήμερα αντίθετα κρατούσες αβάσιμες και αναπόδεικτες θεωρίες.
Με τις Ανθρωπολογικές μου έρευνες, κατά την διάρκεια της επιστημονικής μου σταδιοδρομίας, κατέρριψα τις ανθελληνικές θεωρίες για την εξαφάνιση της βιολογικής συνέχειας του λαού της Ελλάδας και απέδειξα με αδιάσειστα στοιχεία, τα οποία έγιναν διεθνώς παραδεκτά, ότι η καταγωγή των Ελλήνων από την Παλαιολιθική εποχή μέχρι σήμερα είναι συνεχής και αδιάσπαστη.
Με τα ανθρωπολογικά στοιχεία που έφερα στο φως, μετά από μακροχρόνιες έρευνες στην Κρήτη απέδειξα ότι η καταγωγή των Κρητών από την Μινωική εποχή μέχρι σήμερα είναι αυτόχθων και όχι άλλη, όπως θέλουν να την παρουσιάζουν περίεργα κέντρα.
Με τις έρευνες μου μετά απά δεκαετίες στη Μακεδονία και ειδικά στο Σπήλαιο του "Αρχανθρώπου" στα Πετράλωνα Χαλκιδικής έφερα στο φως συγκλονιστικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο αρχαιότερος όρθιος και νοήμων άνθρωπος της Ευρώπης, ηλικίας μεγαλυτέρας των 700.000 χρόνων, προέρχεται από δώ και ότι η περιοχή του βορειοανατολικού Αιγαίου αποτελεί την κοιτίδα του ανθρωπίνου γένους. Εδώ βρέθηκε ο Αρχάνθρωπος των Πετραλώνων, τα αρχαιότερα ίχνη φωτιάς (πάνω από ένα εκατομμύριο χρόνια) και τελευταία, η κνήμη ανθρώπου που έζησε προ έντεκα εκατομμυρίων ετών.
Τα στοιχεία αυτά επαλήθευσαν ένδεκα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου και επικυρώθηκαν ομόφωνα από δύο τουλάχιστον Διεθνή Ανθρωπολογικά Συνέδρια, τα οποία με τις αποφάσεις τους επισημοποιούν τις θέσεις της ΑΕΕ και αναδεικνύουν τον Αρχάνθρωπο ως τον αρχαιότερο νοήμονα κάτοικο της Ηπείρου μας και των οποίων το κύρος προσπαθούν επίμονα να μειώσουν, εκθέτοντας διεθνώς την πατρίδα μας.
Για τις εργασίες μου που στηρίχθηκαν σε αδιάσειστα ανθρωπολογικά στοιχεία που έφερα στο φως, με πολέμησε ανηλεώς ένα Πανεπιστημιακό κατεστημένο, γιατί ξεσκέπασα τα λάθη και τις παρανομίες τους. Στον πόλεμο αυτόν πρωτοστάτησαν ιδίως καθηγητές χωρίς καν την ειδικότητα του ανθρωπολόγου, οι οποίοι αφού κατασυκοφάντησαν τις έρευνές μου με έναν πόλεμο λάσπης, παραπληροφόρησης και αντιεπιστημονικότητας, υπέπεσαν και στο βαρύτατο επιστημονικό παράπτωμα της καταστροφής του "σκελετού του Αρχανθρώπου" και για να το καλύψουν αυτό, αμφισβητούν την ύπαρξή του. Το ίδιο κατεστημένο επιδιώκει με διάφορες μηχανορραφίες την υφαρπαγή της πνευματικής μου εργασίας, με την προσπάθεια αποπομπής της ΑΕΕ από το χώρο των ερευνών της, και για να καλύψουν λαθρανασκαφές εντός του Σπηλαίου που διαπιστώθηκαν κατά την πρόσφατη απογραφή τόσο από μένα όσο και από τον Δικαστικό Επιμελητή, καθώς και λαθραίες εξαγωγές όπως π.χ. άνω των χιλίων ευρημάτων που φυγαδεύθηκαν λαθραία στο Πανεπιστήμιο του Ανόβερου. Κυρίως όμως βρέθηκα στο στόχαστρο ανθελλήνων γιατί με τις θεωρίες μου στάθηκα εμπόδιο στα πονηρά τους σχέδια να παραπλανήσουν τους λαούς και να τους πείσουν ότι δεν υπάρχει βιολογική συνέχεια του λαού της Ελλάδας, ότι οι Κρήτες δεν είναι αυτόχθονες και ότι κοιτίδα του ανθρωπίνου γένους υπήρξε η Αφρική.


ΕΛΛΗΝΕΣ !
Σήμερα πρωτοστατεί του πολέμου εναντίον μου ο Υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον Διευθυντή Αρχαιοτήτων του Υπουργείου του Ι. Τζεδάκι με τον οποίο βρισκόμασταν στα δικαστήρια για την φυγάδευση στο εξωτερικό του Μινωικού μικροκεφάλου της Ζάκρου, σπανιωτάτου ευρήματος και σοβαρού αποδεικτικού στοιχείου για την καταγωγή των Κρητών. Ευρήματος του οποίου τελικά, παρόλη την ύποπτη αδιαφορία επί εικοσηπενταετία των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού με τις ενέργειες μας, τόσο τις δικές μου όσο και του "Αδέσμευτου", επέστρεψε στην Ελλάδα πριν από λίγο καιρό.
Κατά την πρόσφατη απογραφή και επεισοδιακή εγκατάσταση μας, ενώπιον Δικαστικών Αρχών, διαπιστώθηκε η απώλεια του δεξιού μοιριαίου οστού του Αρχανθρώπου, καθώς και ενός κιβωτίου με στάχτη της αρχαιότερης μέχρι σήμερα φωτιάς στη γη μας, ηλικίας πλέον του ενός εκατομμυρίου χρόνων, με σκοπό τον κλονισμό του αποτελέσματος των ερευνών μας.
Ευρήματα τέτοιας τεράστιας Επιστημονικής αξίας αν βρισκόταν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της γης, όχι μόνο τα πανεπιστήμια, αλλά και οι κυβερνήσεις και οι λαοί θα επεδίωκαν με πάθος την διεθνή αξιοποίηση τους. Γιατί στην Ελλάδα συμβαίνει το εντελώς αντίθετο;
Γιατί ο Υπουργός Πολιτισμού όχι μόνο τους καλύπτει αλλά δίνει ρητή εντολή στον Νομάρχη Χαλκιδικής Β. Βασιλάκη (κατά δήλωση του), να εκτελέσει κατεπειγόντως άμεση σφράγιση του Σπηλαίου και του Μουσείου, και να μην με αφήσει ούτε δευτερόλεπτο να πλησιάσω τα δικά μου ευρήματα; Τι φοβούνται τόσο απεγνωσμένα ώστε να βάλουν ολόκληρη την εκτελεστική εξουσία όχι μόνο να παρεμποδίσει την εκτέλεση των Δικαστικών Αποφάσεων αλλά και να μου επιτεθούν με τραμπούκους για να με εξουδετερώσουν άμεσα σαν επικεφαλή των ανασκαφών και του Μουσείου; Τι προσπαθούν να καλύψουν;
Τι ήθελε νύχτα στις 14/2//97 ο καθηγητής κ. Κουφός μέσα στο σφραγισμένο Μουσείο με τους συνεργάτες του, ενώ εκκρεμούσε Δικαστική Απόφαση;
Γιατί η διεύθυνση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας του ΥΠ.ΠΟ με επικεφαλής τον κ. Τζεδάκι, εξαπέλησε εναν πόλεμο λάσπης και παραπληροφόρησης εναντίον της ΑΕΕ; Γιατί επικεφαλής της Εφορείας Παλαιοανθρωπο-λογίας-Σπηλαιολογίας, που ίδρυσα εγώ στο ΥΠ.ΠΟ είναι μια νομισματολόγος, ηοποία δέν μπήκε ποτέ σε σπήλαιο και παρόλα αυτά διατάσσει τη σύλληψη μου, για παράβαση του νόμου "περί αρχαιοτήτων", πρίν ακόμη προλάβω να αγγίξω τα ευρήματα μου; Τέλος, γιατί ο ίδιος ο Υπουργός λυσσαλέα προσπαθεί να απομακρύνει εμένα και την ΑΕΕ και μπαίνει επικεφαλής μιας τόσο αισχρής και ύποπτης εκστρατείας;
Για όλες αυτές τις ενέργειές μου κυνηγήθηκα ανηλεώς, ξυλοκοπήθηκα και διώχθηκα, γιατί οι εντολές ήταν να με εξουδετερώσουν. 1/4μως στάθηκα όρθιος και πολέμησα και από το 1983 αναγκάστηκαν να παρανομήσουν και να καταφύγουν στην επιστημονική οικονομική και ανθρώπινη εξόντωσή μου,
Ενώ αφιέρωσα την ζωή μου και την περιουσία μου υπερασπιζόμενος, από τα νεανικά μου χρόνια, την Επιστήμη την Αλήθεια και την Πατρίδα μου, κάνοντας το καθήκον μου σαν Επιστήμονας και Έλληνας, για αντάλλαγμα δέχθηκα λάσπη, ύβρεις, διώξεις και προπηλακισμούς. Έτσι αμείβει η πολιτείατα παιδιά της;
Επειδή εγώ έκανα το καθήκον μου απέναντί σου Ελληνικέ Λαέ, ζητώ τώρα από σένα να έρθεις να υπερασπιστείς και να πολεμήσεις αυτή την ετερόκλητη ομάδα που σκοπό έχει την εξόντωσή μου. Είμαι σίγουρος ότι θα ξεσηκωθείς και θα τσακίσεις όλους αυτούς που στο πρόσωπό μου μάχονται την Αλήθεια την Δικαιοσύνη την Επιστήμη με μόνο σκοπό να πλήξουν εσένα τον Ελληνικό Λαό και τα συμφέροντά σου. Για όλους αυτούς τους λόγους, σας απευθύνω έκκληση ,Έλληνες, και ζητώ την συμπαράσταση σας για την δικαίωση του αγώνα μας.

Dr, Καθηγητής Άρης Πουλιανός
Μέλος του Μονίμου Διεθνούς ΙνστιτούτουΑνθρωπολογικών
και Εθνολογικών Επιστημών της UNESCO.

Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ
των Μακεδονικών οργανώσεων από την Ελλάδα
και των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου


Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου για νέα συζητούμενη σύνθετη ονομασία των Σκοπίων ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη», οι απανταχού της γης Μακεδόνες απαντούμε και καταγγέλλουμε τα παρακάτω :.
Ν 1. Η συνεχιζόμενη εμμονή των Σκοπίων στην ανυπόστατη και πλαστή ιδεολογία του «Μακεδονισμού» και οι διευρυνόμενες διεκδικήσεις και προκλήσεις τους στο εθνικό και ιστορικό πεδίο, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για «καλόπιστο» (δηλαδή αφελή) συμβιβασμό του Ελληνισμού, στη βάση μιας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό (Βόρεια Μακεδονία – Μακεδονία του Βαρδάρη). Είναι βέβαιο ότι μια τέτοια λύση θα χρησιμοποιηθεί ως νομιμοποίηση και εφαλτήριο για σταδιακή διολίσθηση στους πάγιους διακηρυγμένους στόχους του επιθετικού «αλυτρωτισμού» της γνωστής προπαγάνδας των Σκοπίων για Μακεδονικό Έθνος, διαμελισμένη Μακεδονία κ.λ.π. που μόνο αστάθεια και αντιπαλότητες θα προκαλέσει στα Βαλκάνια.
2. Οι ονομασίες Μακεδονία – Μακεδόνες – Μακεδονικός , αποτελούν αναμφίβολα πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά της Ελλάδας και είναι αδιαπραγμάτευτα και αναπαλλοτρίωτα στοιχεία της ελληνικής εθνικής ταυτότητας και της πολιτιστικής μας αυτοδιάθεσης, εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια. Αυτό αποδεικνύεται και από επιστολή – δήλωση 356 διακεκριμένων ιστορικών ξένων και ελλήνων προς τον Πρόεδρο Ομπάμα. Καμιά κυβερνητική εξουσία δεν έχει το δικαίωμα να εκχωρήσει αυτήν την κληρονομιά των ελλήνων, χωρίς να ρωτήσει άμεσα τον Ελληνικό λαό ή αγνοώντας τις αταλάντευτες πεποιθήσεις των Μακεδόνων Ελλήνων.
3. Οι Μακεδονικές οργανώσεις απευθύνουμε κάλεσμα ευθύνης και συναγερμού προς κάθε Έλληνα, στην Ελλάδα και την διασπορά, για την σωτηρία της Μακεδονίας. Γνωρίζοντας ότι, μετά από μια απευκταία εθνική ταπείνωση και απώλεια στο θέμα της Μακεδονικής κληρονομιάς μας, ακολουθούν ορατοί κίνδυνοι για την εθνική μας ακεραιότητα στη Μακεδονία, στη Δ. Θράκη και το Αιγαίο. Η οικονομική κρίση καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνα και πιθανά τέτοια ενδεχόμενα. Ταυτόχρονα ο μακεδονικός μας πολιτισμός δίνει διεθνώς μοναδική ταυτότητα και ποιότητα στον τουρισμό μας ενώ η προέλευση Μακεδονία έχει συνδεθεί με εκατοντάδες εταιρείες και προϊόντα μας.
4. Καλούμε την Βουλή των Ελλήνων, άμεσα, να υιοθετήσει ψήφισμα στο οποίο θα διακηρύσσεται η αυτονόητη αλήθεια ότι η Μακεδονική ταυτότητα, πολιτιστικά, εθνικά και ιστορικά, ανήκει αποκλειστικά στον Ελληνισμό και είναι διαχρονικά ταυτισμένη μαζί του.
5. Απευθύνουμε έντονη έκκληση στην Κυβέρνηση και τις πολιτικές ηγεσίες, να μην αγνοήσουν την συντριπτική πλειοψηφία που καταδεικνύουν όλες οι δημοσκοπήσεις στην κοινή γνώμη για μη παραχώρηση του Μακεδονικού ονόματος, με οποιαδήποτε μορφή. Ας μην προσθέσουν στη τρέχουσα οικονομική δυσπραγία των Ελλήνων πολιτών και ένα, ακόμη τραύμα, τη φορά αυτή στην εθνική τους συνείδηση και υπερηφάνεια.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
(Εκπροσωπούσα 150 και πλέον Μακεδονικές Οργανώσεις )

1. Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θες/νίκης, Θεόδωρος Δαρδαβέσης, 2310220700
2. Σωματείο «Παναγία Σουμελά», Γεώργιος Τανιμανίδης ,6944724646
3. Θρακική Εστία Θεσσαλονίκης, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, 6977410432
4. Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων, Γεώργιος Τζούλης, 6977201384
5. Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης , Δημήτριος Γάκης, 2310211700
6. «Ομάδα 21» Μακεδονίας –Θράκης, Αντώνης Δασκόπουλος, 6944328901
7. Σύλλογος Απανταχού Πισοδεριτών «Η Αγία Τριάς»,Μιχαήλ Λιάκος, 6932906767
8. Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, Νίνα Γκατζούλη".

ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ


ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΧ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ
ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ΄΄ Η ΕΞΟΔΟΣ΄΄
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΓΛΩΣΣΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ;
ΠΑΝΤΩΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΡΑΒΟΥΣΑΝ ΛΑΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
ΑΙΓΑΙΟΥ
ΚΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΟΡΘΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ
Επιστολή του προέδρου του Αρείου Πάγου στην υπουργό Παιδείας και τι απάντησε.Με την κυρία Θάλεια Δραγώνα, την ειδική γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, ασχολείται η Δικαιοσύνη, έπειτα από ΑΜΕΣΗ παρέμβαση του προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Γεώργιου Καλαμίδα, μετά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του «ΠΑΡΟΝ» για το ότι η κυρία Δραγώνα εξελέγη καθηγήτρια ενώ στερείτο βασικού τίτλου σπουδών, όπως έχει βεβαιώσει το ΔΙΚΑΤΣΑ.

Όπως μας ενημέρωσε με επιστολή του ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, στις 16 Φεβρουαρίου είχε στείλει, με αφορμή το δημοσίευμα του «Συναξαριστή» στο φύλλο του «Π» της 14ης Φεβρουαρίου, επιστολή στην υπουργό Παιδείας, από την οποία ζητούσε «να μας γνωρίσετε αν συννόμως ή όχι αναγνωρίστηκε το διδακτορικό δίπλωμα της κ. Θάλειας Δραγώνα κι αν συννόμως ή όχι αυτή εξελέγη ως καθηγήτρια πανεπιστημίου».Την απάντηση της υπουργού Παιδείας ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Καλαμίδας διαβίβασε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε, ο οποίος ήδη την έστειλε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Εισαγγελέα κυρία Ράικου, με την παραγγελία να διερευνηθεί η νομιμότητα της εκλογής της κυρίας Δραγώνα ως καθηγήτριας πανεπιστημίου και η πραγματική διάσταση της υπόθεσης.

Φεύγει η Δραγώνα;
Σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες, έπειτα από συζητήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας (για τις οποίες πιθανότατα έχει ενημερωθεί και το Μαξίμου), η κυρία Δραγώνα, μετά και την παρέμβαση του προέδρου του Αρείου Πάγου (που ήρθε να προστεθεί στο βαρύτατο γι’ αυτήν κλίμα που έχει δημιουργηθεί όχι μόνο στη Θράκη, αλλά και στην κοινή γνώμη όλης της χώρας), που πλέον κάνει δύσκολη την παραπέρα παραμονή, πρόκειται να αποχωρήσει οικειοθελώς

Υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα…
Η παρέμβαση του προέδρου του Αρείου Πάγου προκλήθηκε από το άρθρο του «Συναξαριστή», στο φύλλο της 14ης Φεβρουαρίου, με τίτλο «Ζητείται Νομιμότητα και Επιστημοσύνη», στο οποίο σημειωνόταν:

«Υπάρχουν Δικαστές στο Βερολίνο»… Δυόμισι αιώνες μετά, όταν μεσούσης της πεφωτισμένης Δεσποτείας του Φρειδερίκου Βʼ του Μέγα (1712- 1786) της Πρωσίας, ο πρώσος χωρικός με την παροιμιώδη αυτή φράση του εξέφραζε τη βεβαιότητά του για τη Νομιμότητα στο κράτος του και παρέπεμπε στους «Φύλακες του Νόμου», παραμένει απορίας άξιο αν ο σημερινός Απλός Έλληνας Πολίτης έχει αυτήν τη βεβαιότητα και αυτήν τη δυνατότητα…

«Υπάρχουν άραγε Δικαστές στην Αθήνα;» Υπάρχουν «Φύλακες του Νόμου»; Υπάρχει Νομιμότητα στο λυκαυγές του 21ου αιώνα μ.Χ.;

Στην απορία του Απλού Έλληνα Πολίτη καλούνται ν’ απαντήσουν οι φύσει και θέσει «Φύλακες της Νομιμότητας», ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου…Η κορυφή της Ελληνικής Δικαιοσύνης ασφαλώς και είναι αδιανόητο να επικαλεσθεί άγνοια για την παραβίαση της Νομιμότητας στην περίπτωση της κ. Θάλειας Δραγώνα, ειδικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας και καθηγήτριας ΑΕΙ.Δημόσια έγγραφα τα οποία ήλθαν στο φως της δημοσιότητας (βεβαίωση ΔΙΚΑΤΣΑ) πιστοποιούν ότι «Η ενδιαφερόμενη (σ.σ.: η κ. Θάλεια Δραγώνα) στερείται βασικού τίτλου σπουδών».Η απορία του Απλού Έλληνα Πολίτη εστιάζεται εν προκειμένω όχι βεβαίως στις επιστημονικές απόψεις της κ. Δραγώνα -η ελευθερία της επιστημονικής σκέψης και των επιστημονικών απόψεων αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της Δημοκρατίας- αλλά κυρίως στο ποιοι νόμοι και από ποίους παραβιάσθηκαν στη διαδικασία εκλογής της κ. Δραγώνα στο αξίωμα της καθηγήτριας Πανεπιστημίου, ενώ εστερείτο, κατά την ομολογία του ΔΙΚΑΤΣΑ, «βασικού τίτλου σπουδών»!»

«Και αυτά μεν ως προς τη Νομιμότητα, αλλά η Ανώτατη Παιδεία στη χώρα μας, κατά κοινή παραδοχή επαϊόντων και μη, παρουσιάζει και πρόβλημα, σε οξύτατο βαθμό, Ποιότητας…

Ο Απλός Έλληνας Πολίτης διερωτάται, ομού μετά της κ. Άννας Διαμαντοπούλου, αν τα εκάστοτε τιτιβίσματα περί μεταρρυθμίσεων (;) και αξιοκρατίας (;) έχουν εφαρμογή στα ΑΕΙ και το διδακτικό προσωπικό τους.

Ο Απλός Έλληνας Πολίτης είναι αναντίρρητο ότι σέβεται τους πανεπιστημιακούς δασκάλους. Διευκρινίζει όμως urbi et orbi ότι ο βαθμός του σεβασμού του απορρέει και μόνο από τον βαθμό Επιστημοσύνης του διδακτικού προσωπικού των ΑΕΙ.

Απαιτεί να πληροφορηθεί από την υπουργό Παιδείας αν και σε ποιον βαθμό λειτουργεί η αξιολόγηση των πανεπιστημιακών δασκάλων… Αν και σε ποιον βαθμό εφαρμόζεται η σχετική νομοθεσία… Αν και σε ποιον βαθμό η επιστημονική αρτιότητα των πανεπιστημιακών αντικαθίσταται από τη συμμετοχή των τελευταίων σε “λέσχες” δημοσιογραφικών συγκροτημάτων και ρηχής επιφυλλιδογραφίας!

Ο Απλός Έλληνας Πολίτης την εποχή του διαδικτύου έχει την ευχέρεια, πολλώ μάλλον η υπουργός Παιδείας, να παρακολουθεί την Επιστημοσύνη των συγκεκριμένων δασκάλων…»

«Η κ. Άννα Διαμαντοπούλου, με θητεία στην Εσπερία, ακόμη και αν επικαλεσθεί “δυσκολίες” στην ικανοποίηση της ευλόγου αυτής απορίας του Απλού Έλληνα Πολίτη, δεν είναι δυνατόν να διασκελίσει το αίτημα αυτό ως προς τους πολυπληθείς επιστημονικούς συμβούλους της…

Ο γόος του Απλού Έλληνα Πολίτη για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα ΑΕΙ της Χώρας συμπυκνούται σε δύο και μόνο λέξεις: Νομιμότητα και Επιστημοσύνη».

Εξάλλου στις 6 Ιουνίου ο «Συναξαριστής» επανήλθε στο θέμα, σημειώνοντας ότι αυτές τις ώρες της βαθιάς οικονομικής κρίσης, που «η χώρα οδεύει προς την καταστροφή, η επιστημονική κοινότητα εμφανίζεται (;) να τελεί σε “χειμερία νάρκη” για τα τεκταινόμενα»:

«Η πνευματική ηγεσία σε περιόδους εθνικών κρίσεων, παντού και πάντοτε, έδιδε το “παρών” και διασάλπιζε το “δέον γενέσθαι”… Προς τι η σημερινή αιδήμων σιωπή;

Αλλά και οι θεματοφύλακες της νομιμότητας, η ηγεσία του Αρείου Πάγου, όταν κατά σκανδαλώδη εξοργιστικό τρόπο παραβιάζεται η νομιμότητα (περιπτώσεις της “καθηγήτριας” πανεπιστημίου κ. Θάλειας Δραγώνα, ειδικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας, για την οποία το ίδιο το ΔΙΚΑΤΣΑ πιστοποιεί ότι στερείται “βασικού τίτλου σπουδών”, αλλά και πλειάδας άλλων “καθηγητών” ΑΕΙ, που στερούνται διδακτορικού τίτλου σπουδών, στοιχείου sine qua non, αλλά αναδείχθηκαν παρανόμως στο αξίωμα του καθηγητή ΑΕΙ), τι πράττουν;

“Υπάρχουν Δικαστές στο Βερολίνο”; Ιδού η απορία…»


ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ


Mόλις με 1.000 ευρώ, αλλά με περίσσιο πάθος, δύο σπουδαστές της Σχολής Iκάρων κατάφεραν μέσα σε 200 ώρες να φτιάξουν ένα μικρό μη επανδρωμένο αεροσκάφος επιτήρησης - αναγνώρισης τροφοδοτούμενο με ηλεκτρική ενέργεια η οποία θα παράγεται από φωτοβολταϊκά στοιχεία!

Tο επίτευγμα ευρεσιτεχνίας των αυριανών αεροπόρων παρουσιάζεται σε μια περίοδο που η χώρα, με ελαφρά τη καρδία, δαπανά δισεκατομμύρια ευρώ για εξοπλιστικά προγράμματα, ορισμένα εκ των οποίων παραμένουν αναξιοποίητα μέχρι τη λήξη της ζωής τους.

Tο μικρό αυτό αεροπλανάκι που φέρει το όνομα «MOΛYBAΔAΣ I» προς τιμήν του Στέφανου Mολυβαδά, βετεράνου αεροπόρου του B΄ Παγκοσμίου Πολέμου -πρόκειται και για διεθνούς φήμης ερευνητή μηχανικού- θεωρείται ως ένα «μικρό θαύμα» ευρεσιτεχνίας που επιτεύχθηκε από τους Ίκαρους Γ. Φωτιάδη και M. Kατάκη, κατά τη διπλωματική τους εργασία υπό την επίβλεψη του σμηναγού K. Kουρούση, του αντισμήναρχου X. Σολομωνίδη και του λέκτορα A. Kόρα.

Oι δύο Ίκαροι που έγιναν δεκτοί από τον αρχηγό του ΓEA ανέφεραν ότι βασική επιδίωξη του εγχειρήματος είναι η μεγιστοποίηση της αυτονομίας του αεροσκάφους προκειμένου να καταστεί ικανό για μεγάλης χρονικής διάρκειας αποστολές επιτήρησης και αναγνώρισης με χρήση ασύρματης λήψης και απευθείας μετάδοσης εικόνας σε πραγματικό χρόνο.

Το μυστικό
Tο μυστικό της επιτυχίας -όπως οι ίδιοι εξήγησαν στον αρχηγό του ΓEA- έγκειται στο ότι ως πλατφόρμα μεταφοράς του συστήματος λήψης και ασύρματης μετάδοσης εικόνας (video) χρησιμοποιήθηκε κατάλληλα τροποποιημένο ηλεκτρονικό ανεμόπτερο. Στην πτέρυγα του αεροσκάφους τοποθετήθηκε συστοιχία φωτοβολταϊκών στοιχείων που τροφοδοτούν μία μπαταρία χωρητικότητας 1.500 mAh.

Tο αεροσκάφος προωθείται από ηλεκτρικό κινητήρα, η εικόνα λαμβάνεται και μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο μέσω ασύρματης μικροκάμερας που είναι τοποθετημένη στο κάτω μέρος της ατράκτου.

Iκανοποιημένοι από τις πτητικές δοκιμές οι μικροί ευρεσιτέχνες τόνιζαν ότι η εκλεξιμότητα του αεροσκάφους ήταν άριστη, ενώ το σύστημα παροχής ηλεκτρικής ισχύος απέδωσε αποτελεσματικά. Tο αεροσκάφος εκτέλεσε πτήσεις στον χώρο του γηπέδου της Σχολής Iκάρων, καταγράφοντας και μεταδίδοντας στο έδαφος με απόλυτη επιτυχία εικόνα (video) από τους χώρους των διδακτηρίων και του διοικητηρίου της Σχολής.

Λακωνικό το σχόλιο των επιβλεπόντων δασκάλων της Σχολής Iκάρων: «O στόχος επετεύχθη»! Δύο σπουδαστές έβαλαν τα... γυαλιά σε πολλούς. Aπέδειξαν ότι μπορούν να εφαρμοστούν τεχνολογικές λύσεις με ιδιαίτερα περιορισμένο κόστος και με υψηλή απόδοση. Kατάφεραν -δηλαδή- να αναπτύξουν ένα τόσο σημαντικό ιπτάμενο εργαλείο με απλότητα κατασκευής, ευκολία χειρισμού, περιορισμένες ενεργειακές απαιτήσεις, μεγάλη αυτονομία και δυνατότητα πτήσης σε μεγάλο υψόμετρο. Πρόκειται για ένα μικρό αεροπλανάκι «ιπτάμενο διαβολάκι» -όπως οι ίδιοι το αποκαλούν- που εύκολα μεταφέρεται και συναρμολογείται και επισκευάζεται σε περιπτώσεις αστοχιών ή ατυχημάτων...εξελιξη

Tο «MOΛYBAΔAΣ I» εκτιμάται ότι μπορεί να μετεξελιχθεί τόσο ως προς τα υλικά κατασκευής όσο και ως προς το μέγεθος. «Mπορούμε -είπαν στον αρχηγό ΓEA- να φτιάξουμε ένα αεροπλάνο μεγαλύτερου εκπετάσματος και μεικτού βάρους απογείωσης».

Όπως εξήγησαν στον αρχηγό τους, η χρήση σύνθετων υλικών (composites) δύναται να προσφέρει σημαντική μείωση στο δομικό βάρος του αεροσκάφους και βελτίωση της αντοχής του, ως εκ τούτου μπορεί να βελτιώσει αντίστοιχα τις επιδόσεις, αυξάνοντας, παράλληλα, την ικανότητα μεταφοράς μεγαλύτερου φορτίου (payload).

Όσο για το σύστημα καταγραφής και μετάδοσης video μπορεί να μετεξελιχθεί σ΄ ένα πλήρες σύστημα υψηλής απόδοσης. Mάλιστα, η χρήση υπέρυθμης ή θερμικής κάμερας θα επιτρέψει την αξιοποίηση του συστήματος σε αποστολές νυχτερινής επιτήρησης και αναγνώρισης κατά μήκος των συνόρων ή στον έλεγχο δασικών περιοχών.

ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΞΑΝΑΡΧΙΖΟΥΝ !


ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ !!!!!!!!
ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΞΑΝΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ !!! ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ

Σήμερα 18-6-2010 έφθασαν διαταγές στα σχολεία για ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ των εκπαιδευτικών ενάντια στη νέα φυματίωση !

Ο καθένας μας αντιλαμβάνεται οτι αφού η μαζική δηλητηρίαση απέτυχε με το παραμύθι "νέα γρίππη" , επανέρχονται τώρα με τη "νέα φυματίωση" και πρώτα με τους δημοσίους υπαλλήλους που δεν είναι εύκολο να αρνηθούν .

Αν πραγματικά υπήρχε κίνδυνος και άν πραγματικά ενδιαφερόταν για την υγεία του πληθυσμού να τι θα έκαναν :

1) Δεν θα επέτρεπαν την είσοδο σε μετανάστες ( την κύρια πηγή μεταδοτικών ασθενειών ) .

2) Θα επέβαλλαν τον εμβολιασμό και σε υπαλλήλους και άλλων υπηρεσιών ( εφορίες , τράπεζες , αεροδρομίων , πλοίων ) όπου υπάρχει κοσμοσυρροή . Θα τολμήσουν ;

3) Θα επέβαλλαν τον εμβολιασμό σε παπάδες και ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ διότι έρχονται σε επαφή με γεροντάκια που είτε είναι ευπαθή είτε είναι πιθανοί φορείς . Τολμάνε ;

4) Θα επέβαλλαν τον εμβολιασμό στους αστυνομικούς που έρχονται σε επαφή με μετανάστες και με άλλα υποκείμενα που πιθανόν είναι φορείς . Τολμάνε ;

5) Θα επέβαλλαν τον εμβολιασμό στους αξιωματικούς διότι τα στρατόπεδα ( λόγω πυκνότητας πληθυσμού ) είναι επικίνδυνα μέρη . Τολμάνε ;

6) Θα επέβαλλαν τον εμβολιασμό και στους υπαλλήλους της Βουλής , διότι το Κοινοβούλιο ( λόγω πυκνότητος πληθυσμού ) είναι επικίνδυνο μέρος . Εξ' άλλου εκεί τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ που είναι Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ !

7) Θα επέβαλλαν τον εμβολιασμό και στους μαθητές . Οχι μόνο στα "λαϊκά" σχολεία αλλά και στα ιδιωτικά κολλέγια της Κηφισιάς όπου φοιτούν τα παιδιά των βουλευτών ( το αύριο του Εθνους ) !

8) Θα ενημέρωναν πρώτα τον πληθυσμό και θα άρχιζαν τους εμβολιασμούς το φθινόπωρο . Ποιός κινδυνεύει απο φυματίωση στην καρδιά του καλοκαιριού ;

Όλη η ιστορία είναι άλλη μια προσπάθεια ξεπαστρέματος των Ελλήνων . Ιδού τα πειστήρια :

1) Το νέο μικρόβιο υπάρχει εδώ και καιρό . Τώρα τους έπιασε η ανησυχία για τον λαό ( εν μέσω οικονομικής κρίσης) ;

2) Αυτούς τους συμφέρει να πεθάνουμε απο φυματίωση . Θα μειωθεί η ανεργία και οι συνταξιούχοι . Θα μπορέσουν να φέρουν επιτέλους και άλλους μετανάστες . Γιατί τόση βιασύνη να μας "σώσουν" ;

3) Κανένα κόμμα δεν πρόκειται να εναντιωθεί στους εμβολιασμούς . Άρα υπάρχει διαταγή απο "πολύ ψηλά" .

4) Οι εμβολιασμοί ξεκινούν απο το Υπουργείο Παιδείας λίγες μέρες μετά την συμμετοχή της Υπουργού στην σύσκεψη της Λέσχης Μπίλντενμπεργκ !



Οι Νεοεποχίτες βιάζονται να "καθαρίσουν" αυτή τη χώρα απο τους ενοχλητικούς Έλληνες . Για όλους μας θα έρθει κάποια στιγμή η ώρα των μεγάλων αποφάσεων . Των ΓΕΝΝΑΙΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ . Τώρα ήρθε αυτή η ώρα για τους εκπαιδευτικούς .

Ας σκεφτούμε : Αξίζει να υπακούσουμε σε μια κυβέρνηση που ( σχεδόν σίγουρο ) θα κρέμεται απο τα κλαδιά των δένδρων το φθινόπωρο ;

Ας σκεφτούμε : Αυτό το καλοκαίρι παίζονται όλα . Του χρόνου τέτοια μέρα ή θα είμαστε εμείς νεκροί ή οι νεοεποχίτες .

Όποιος αγαπά αυτή τη χώρα τώρα είναι η ώρα να το δείξει :
# Οι γιατροί και οι νοσοκόμες να πετάνε στον νιπτήρα το περιεχόμενο των φιαλιδίων και να δίνουν ψευδείς βεβαιώσεις οτι το εμβόλιο έγινε .

# Οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί να αλλοιώνουν ( με θερμότητα ) το περιεχόμενο μερικών φιαλιδίων εμβολίου ώστε να υπάρχει δικαιολογία επιστροφής όλης της παρτίδας .

# Γενικός διαδικτυακός πόλεμος εναντίον του εμβολίου .

Να τους σπάσουμε τον τσαμπουκά ΤΩΡΑ !!!

Διαδώστε το παντού .

Τρισκατάρατη ΧΟΥΝΤΑ




Καταραμένε Παπαδόπουλε.! Τρισκατάρατε Συνταγματάρχη Γεώργιε Παπαδόπουλε!
40 χρόνια μετά, και ακόμα τυραννάς τα καημένα παιδιά της νέας τάξης, τόσο που κάθε μέρα μας βάζουν και ένα άρθρο για σένα μήπως και αναστηθείς, ή ακόμα χειρότερα μήπως κάποιος άλλος αρχίσει να σκέπτεται σαν και σένα και τους βάλει σε μπελάδες.
Κανείς πια δεν θυμάται ότι μας άφησες με άδεια κασόνια από όπλα να πολεμήσουμε τους Τούρκους, και πήγες και πηρές, χωρίς ντροπή, μόνο κάτι Phantom F4, κάτι υποβρύχια, κάτι Αεροσκάφη Corsair, κάτι Άρματα AMX-30 και κάποιες πυραυλακατους!
Γιατί βρε άθλιε;
Κανείς δεν θυμάται ότι μου στέρησες την λάμπα πετρελαίου και τον χωματόδρομο μου, που τόσο αγαπούσα, και μου έφερες ηλεκτρικό, άσφαλτο και τηλέφωνο στην καλύβα μου, και που μου έδωσες 20ετες άτοκο δάνειο για να την κάνω σπίτι, με μόνο όρο να έχει την τουαλέτα μέσα.
Άθλιε εγώ την αγαπούσα την καλυβούλα μου, και όταν βλέπω στον Sky σκηνές από την Αφρική, όλο κλαίω, γιατί μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια.
Και ειλικρινά τσατίζομαι γιατί το κάθαρμα ο χουντικός κατάφερνε να φτιάχνει τα έργα σχεδόν δωρεάν, χρησιμοποιώντας την ΜΟΜΑ... Γιατί ρε χάλασες την πιάτσα? σε πείραζε να δώσεις την δουλειά σε κανένα εργολάβο γιά να βγάλει και εκείνος κανένα φράγκο παραπάνω και μην ανησυχείς δεν θα σε άφηνε και εσένα έτσι.... Ακούς εκεί τσάμπα!
Ποιός σου είπε ρε καθίκι ότι θέλαμε να γίνουμε Βιομηχανική χώρα και ξεκίνησες να φτιάχνεις σε όλη την Ελλάδα Βιομηχανικές περιοχές ξεκινώντας από τα Οινόφυτα? Αλλά ξέρω γιατί τα έκανες... Γιά να βρίσκουν χιλιάδες Έλληνες δουλειά εκεί τόσα χιλιόμετρα από την Αθήνα και να ταλαιπωρούνται... Ποιός σου είπε ρε ότι θέλαμε να παράγουμε προϊόντα? Εμείς να καταναλώνουμε θέλαμε! Ακούς εκεί η Ελλάδα Βιομηχανική χώρα... Κάθαρμα ε κάθαρμα!
Δεν φτάνει αυτό γελοίε δικτάτορα, αλλά νόμιζες ότι μπορούσες να μιμηθείς και τον Σόλωνα και εφάρμοσες και σεισάχθεια διαγράφοντας τα αγροτικά χρέη του μπαμπά μου. Βέβαια εσύ ποτέ δεν έμαθες ότι ο διευθυντής της Αγροτικής, κ. Δρακουμελ, έπαθε καρδιακό μετά αυτό, αλλά εγώ το έμαθα μετά όταν είδα το όνομα του στους νεκρούς του ...πολυτεχνείου.
Αλήθεια ρε φίλε μου για πες μας πως γίνεται αυτό;
Σαν να μην έφταναν όλα, αυτά έστελνες και εκείνο τον ηλίθιο τον Μακαρέζο και έκανε συμφωνίες ακόμη και με τους Κινέζους με του Βορειοβιετναμέζους και τους πουλούσες και το σιτάρι που έβγαζε ο μπαμπάς και δεν το έδινες στον δημοκράτη τον Λούλη να ζήσει και αυτός.
Τί κατάφερες άτιμε;
Τώρα όμως είμαι ευτυχισμένος και το δίνω σε δυο μόνο (δημοκρατικές) εταιρίες και ξεσκίζομαι στο φράγκο, τόσο, που κάθε Χριστούγεννα δίνω δωράκια στην Εθνική.
Καταραμένε βλάκα με την κακία σου έμεινες.
Τόλμησες και πήρες και βραβείο οικονομικής ανάπτυξης το 73 χωρίς να πάρεις δάνεια και να αφήσεις χρέη, και το λέω για να δείξω στους νεώτερους πόσο αντιδημοκρατικός ήσουν και το θυμήθηκα το 2002, όταν ο μεγάλος Σημίτης έφτασε στον ίδιο πληθωρισμό με σένα που τόσο ύπουλα μας είχες φέρει, έστω και με λίγο πειραγμένα στοιχεία.... Τι όλα θα τα λέμε στις κουφάλες τους Ευρωπαίους!
Αχρείε Παπαδόπουλε, αφού έφαγες, έφαγες, μας φλόμωσες στο ψέμα, στο τέλος είχες και το θράσος να μην αφήσεις καμμιά περιουσία και το μόνο σου περιουσιακό στοιχείονα ήταν η στολή σου! Και αντί να την δωρήσεις τρομάρα σου στο Κράτος είχες ζητήσει να σε θάψουν με αυτήν! Αφού σκέφτομαι να σε ξεθάψω να την πάρω και να την δώσω στον λαμπρό Πετσάλνικο να την βγάλει σε πλειστηριασμό και τα έσοδα να δοθούν υπέρ της πατρίδας.
Εκείνο που δεν κατάλαβα είναι γιατί έβγαλες τα πετρέλαια στον Πρίνο και ξεκίνησες να μας βάζεις σε περιπέτειες με τους γείτονες μας Τούρκους?;
Αλλά ξέρω εγώ τι νόμιζες? Σίγουρα σκόπευες στην μόλυνση της ατμόσφαιρας μιας και ήσουν Αμερικανοκίνητος.
Φυσικά και τα εργοστάσια που πρόσθεσες στην Πτολεμαΐδα και εκείνο που συμφώνησες και πλήρωσες στους Φιλίππους με τους Ρώσους για τον ίδιο λόγο τα έκανες, άθλιο υποκείμενο.
Ρε ζώον ποιός σου είπε ότι ήθελα να μπορώ να κοιμάμαι με την πόρτα ανοιχτή και να μην φοβάμαι μην μπει κανένας μέσα το βράδυ γιά πλιάτσικο? Ακους εκεί να μου κάνει κουμάντο στον αν θα αμπαρώσω την πόρτα... Ναι ρε εγώ ήθελα να την αμπαρώνω με 10 σύρτες και να βάζω και μιά καρέκλα από πίσω! Ποιός σου είπε ότι ήθελα τους μπάτσους να κάνουν περιπολίες σε όλους τους δρόμους και να ελέγχουν όποιον τους φαινόταν ύποπτος.... Ποιός σου είπε ότι δεν ήθελα να υπάρχει ποικιλία στην κοινωνία μας από όλους τους τύπους πχ κλεφτρόνια, πρεζόνια, νταβατζήδες, κλπ... Για την ασφάλεια μου? Ποιός σου είπε ότι ήθελα να νιώθω ασφαλής παλιοφασίστα?
Τέλος σιχαμερέ φασίστα αντί να κάνεις μνημεία για τον Ζαχαριάδη και όλα τα καλά παιδιά που πάλεψαν να μην υπάρχει Έλληνας πάνω από τον Όλυμπο, εσύ τους έστειλες εξορία και ακύρωσες όλα τα σχέδια τους που θα μας έκαναν ένα ευτυχισμένο παράδεισο με κολεχτίβες και κολχόζ, όπως τα κατάφεραν οι πλούσιοι γείτονες μας οι Βούλγαροι οι Αλβανοί οι Ρουμάνοι και λοιποί τυχεροί, ενώ σήμερα έχουν και συντάξεις και μνημεία και μουσεία.
Νάνε καλά ο εθνάρχης μας και ο λαμπρός του ανιψιός.
Αλλά μετά την γκέλα του πολέμου του Γιομ Κιπουρ, πλήγωσες ανεπανόρθωτα τους φίλους μου τους ισραηλίτες και την βρήκες από τον θεό (τον ιδιωτικό τους θεό, ναι υπάρχει και τέτοιος!!). Και έβαλαν να σε ρίξει ο Ιωαννίδης - και καλά σου έκανε άθλιε! Ακούς εκεί να μην δώσεις διευκολύνσεις στους Αμερικάνους και τους Εβραίους γιά χάρη των Αράβων!!!!!
Όλα αυτά τα γράφω γιατί μετά από 47 χρόνια εξακολουθώ να ακούω τον παλαβό τον γείτονα μου, που μου πρήζει τα αρχ..ια, να βγαίνει και να φωνάζει κάθε τέτοια μέρα ΖΗΤΩ Η 21 AΠΡΙΛΙΟΥ!!!
Ούστ Φασισταριά ... Εγώ είμαι Δημοκράτης και ας πεινάω, και ας μου έχει βγάλει στο σφυρί η Τράπεζα το σπίτι, και ας είμαι άνεργος και ας ταλαιπωρούμε από τον δυνάστη-υπάλληλο του ΟΑΕΔ όταν πάω γιά το επίδομα ανεργίας και ας κοιμάμαι κλειδαμπαρωμένος το βράδυ μπας και κάνει ντου κανένας Αλβανός...
Είμαι ....Δημοκράτης!

Αντε να χαθείς κάθαρμα... γελάς κιόλας... παξιμαδοκλέφτη που δεν αξιώθηκες να κάνεις μιά περιουσία της προκοπής στην ζωή σου! Άχρηστε!

Μέχρι και ο άχρηστος ο Κουλούρης που δούλευε στην ΔΕΗ ως καταμετρητής των ρολογιών, σε πέρασε με την βιλάρα που έκανε και τις πουράκλες του! Ακαμάτη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ( Η Megaλη παράσταση τρομοκρατίας)


Θα ξεκινήσουμε από τα απλά, για να πάμε στα πιο σύνθετα. Πώς αποκαλύπτεται ότι πρόκειται περί "στημένης" παράστασης;

Ο Μητσοτάκης είναι ο αρχηγός του ελληνικού παρακράτους και όταν εμφανίζεται στα κανάλια υπάρχει σοβαρός λόγος για να το κάνει.

Πριν όμως το εξετάσουμε αυτό και για την καλύτερη κατανόησή του, χρήσιμο είναι να δούμε μερικά άλλα πράγματα. Είδαμε ένα Mega να αγωνιά πραγματικά, για να "πείσει" τον λαό για την αναγκαιότητα της "παράδοσής" μας στο ΔΝΤ. Γιατί όμως τόση μεγάλη η αγωνία του Μπόμπολα και της Διαπλοκής για το ΔΝΤ; Γιατί τόση μεγάλη η αγωνία του μεγαλοδημοσιογράφου του ΔΟΛ για το ΔΝΤ; Για έναν πολύ απλό, αλλά επίσης πολύ σημαντικό, λόγο. Μόνον με την παράδοσή του ελληνικού λαού στο ΔΝΤ όλοι οι κλέφτες της "διαπλοκής" διασφαλίζουν τα κλοπιμαία τους.

Στην αντίθετη περίπτωση τα πάντα είναι πιθανά γι' αυτούς. Οι σημερινοί δισεκατομμυριούχοι και ψευδομεγιστάνες της μίας δεκαετίας δεν γνωρίζουν τι ακολουθεί. Οι μέχρι πρόσφατα βρομοπόδαροι νεομεγιστάνες τύπου Κογκό, Γουατεμάλας ή Αζερμπαϊτζάν, δεν γνωρίζουν αν το μέλλον τούς επιφυλάσσει κρεμάλες ή απλές νυχτερινές δραπετεύσεις από τη χώρα. Τι σημαίνει αυτό;

Ότι, μόνον αν συμφωνήσει ο λαός να δεχθεί το ΔΝΤ, μπορούν όλοι οι κλέφτες Μπομπολαίοι να κοιμούνται ήσυχοι και χωρίς τα διαβατήρια κάτω από τα μαξιλάρια τους. Γιατί; Γιατί τα δισεκατομμύρια, τα οποία τα εμφανίζουν σαν προσωπικές τους περιουσίες, οφείλονται στη λεηλασία του κράτους.

Όμως, τα δισεκατομμύρια αυτά δεν τα είχε το κράτος, για να τους τα παραδώσει. Τα δανείστηκε. Άρα; Άρα, η περιουσία του Μπόμπολα και των ομοίων του στην πραγματικότητα είναι μέρος του δημοσίου χρέους της χώρας. Μέχρι να "κλειδώσει" αυτό το χρέος και να εξυπηρετείται με κάθε δυνατό τρόπο αυτή η περιουσία, στην πραγματικότητα δεν τους ανήκει. Αυτό είναι το πρόβλημά τους. Οι περιουσίες τους αποτελούν ιδιοκτησία τους μόνον για όσο διάστημα ο ελληνικός λαός εξυπηρετεί το χρέος του. Αν για τον οποιονδήποτε λόγο αυτός δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τα χρέη αυτά —όπως φαίνεται να συμβαίνει σήμερα— τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα.

Από αυτό το σημείο και μετά μόνον το ΔΝΤ τους διασφαλίζει ότι δεν θα πειραχθούν οι περιουσίες τους. Για όσο διάστημα λοιπόν ο κόσμος αρνείται να συμβιβαστεί με το ΔΝΤ, αρνείται ταυτόχρονα ν' αποδεχθεί σαν αληθινό και το δημόσιο χρέος και άρα όλες οι περιουσίες, οι οποίες δημιουργήθηκαν σαν "λείες" της διαπλοκής, κινδυνεύουν. Οι περιουσίες του Μπόμπολα, του Κόκκαλη ή του Λάτση παραμένουν υπ’ ατμόν.

Το Mega, δηλαδή, με την "παράστασή" του δεν λειτουργεί μόνον υπέρ του Μπόμπολα. Ενεργεί υπέρ όλων των ομοίων του. Ενεργεί υπέρ του Μπόμπολα, ο οποίος θέλει να "κρατήσει" σαν "λεία" την Αττική Οδό, αλλά ενεργεί και υπέρ του Λάτση, ο οποίος θέλει να κρατήσει σαν "λεία" τα ΕΛΠΕ. Ενεργεί υπέρ του Κόκκαλη, ο οποίος θέλει να κρατήσει τη "λεία" του, αλλά ενεργεί και υπέρ της Deutsche Telekom, που θέλει να κρατήσει τη "λεία" του ΟΤΕ ή της Hoch-Τief, που θέλει να κρατήσει τη "λεία" του Αεροδρομίου Αθηνών.

Κατάλαβε ο αναγνώστης τι θέλουμε να πούμε; Αν ο ελληνικός λαός αρνηθεί να αποδεχθεί το ΔΝΤ και ό,τι αυτό σημαίνει, υπάρχει πρόβλημα για όλους αυτούς. Μόνον αν ο λαός αποδεχθεί το ΔΝΤ, αυτοί σώζονται μαζί με τις περιουσίες τους. Γιατί;

Γιατί το ΔΝΤ στην πραγματικότητα θα εξυπηρετήσει ένα δεδομένο διεθνές χρέος, ρευστοποιώντας μια δεδομένη δημόσια περιουσία. Από το δημόσιο χρέος δημιουργήθηκαν οι περιουσίες τους και από το δημόσιο κεφάλαιο περιμένουν να ξεπληρωθεί το χρέος αυτό, προκειμένου οι φερόμενες σαν περιουσίες τους να παραμείνουν στην κατοχή τους.

Γι' αυτόν τον λόγο κάποιοι χαίρονται, που η δημόσια περιουσία του ελληνικού κράτους καταγράφηκε και βρέθηκε να είναι περίπου ίση με το δημόσιο χρέος. Αν αυτή η περιουσία —και άρα η περιουσία του ελληνικού λαού— "ξεπληρώσει" το χρέος, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι περιουσίες της διαπλοκής, τότε αυτοί όλοι σώθηκαν.

Σε μια τέτοια περίπτωση ο λαός θα καταστραφεί, αλλά όλοι οι κλέφτες θα σωθούν. Ο λαός θα χάσει τη συλλογική του ιδιοκτησία, αλλά οι διαπλεκόμενοι θα γίνουν πραγματικοί ιδιοκτήτες των περιουσιών τους, εφόσον ούτε χρέος θα υπάρχει που να τους απειλεί ούτε λαός που να αρνείται να το πληρώσει και άρα να το μετακινεί προς τις περιουσίες τους. Σε μια τέτοια περίπτωση τα πάντα θα "πληρωθούν" από το κορόιδο. Γι' αυτόν το λόγο όλοι οι κλέφτες και οι διαπλεκόμενοι "λατρεύουν" το ΔΝΤ και προσπαθούν να το εμφανίσουν σαν μονόδρομο. Τα πράγματα γι' αυτούς γίνονται επικίνδυνα μόνον αν ο λαός αρνηθεί το ΔΝΤ.

Άρνηση σ' αυτήν την περίπτωση σημαίνει επαναδιαπραγμάτευση του δημοσίου χρέους, εφόσον αυτό δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί στο σημερινό του μέγεθος.

Αν όμως ο ελληνικός λαός αποφασίσει να επαναδιαπραγματευτεί το χρέος του, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να επανεξετάσει το σύνολο της πορείας που το δημιούργησε. Άρα; Άρα θα πρέπει να επανεξετάσει το σύνολο των δανείων που σύνηψε το ελληνικό κράτος, αλλά και το σύνολο των δραστηριοτήτων όπου ξόδεψε τα χρήματα αυτά. Εκεί κινδυνεύει ο Μπόμπολας και η υπόλοιπη Διαπλοκή.

Επαναδιαπραγμάτευση σημαίνει ότι πρέπει να επανεξεταστούν όλες οι πράξεις δανειοδότησης. Όλοι οι όροι και οι προδιαγραφές αυτής της δανειοδότησης.

Να γίνει έρευνα κατά πόσο τα δάνεια ήταν νόμιμα. Να γίνει έρευνα κατά πόσο οι εμπλεκόμενοι σ' αυτά είχαν εμπλακεί σε παρανομίες, προκειμένου να τα εξασφαλίσουν.

Όλα αυτά είναι απαραίτητα για να "πείσεις" τους δανειστές σου ότι δεν είσαι υποχρεωμένος να τους αποζημιώσεις στο ύψος που κάποιοι "κακοποιοί" πολιτικοί τούς "υποσχέθηκαν". Για να το κάνεις όμως αυτό, θα πρέπει να αποδείξεις ότι έπεσες θύμα εγκληματιών …Ότι ως λαός έπεσες θύμα κακοποιών και ότι δεν τα έφαγες τα χρήματά τους σε "λούσα" και κατόπιν ως "αλητήριος" αρνείσαι να τους πληρώσεις.

Θα πρέπει να αποδείξεις στους πιστωτές σου ότι διεφθαρμένοι και φασίστες πολιτικοί δανείζονταν χρήματα, για να τα μοιράζουν σε ομοίους τους κλέφτες, οι οποίοι παρίσταναν τους επιχειρηματίες. Αυτό είναι το όλο μυστικό για μια νόμιμη επαναδιαπραγμάτευση του χρέους. Να αποδείξεις ότι τα δάνεια, που έπαιρναν οι Έλληνες πολιτικοί, δεν συνέφεραν τον ελληνικό λαό και ότι στην πραγματικότητα αυτά δεν έφταναν ποτέ στον λαό. Γιατί αυτό είναι το μυστικό; Γιατί, όταν θέλεις να επαναδιαπραγματευθείς το εξωτερικό σου χρέος, χωρίς να έχεις προβλήματα με τη διεθνή κοινότητα, θα πρέπει να εξασφαλίσεις νομικά "πατήματα".

Έχει ανάγκη ένα κράτος τέτοια "πατήματα", προκειμένου να επαναδιαπραγματευθεί το χρέος του, χωρίς να αποβληθεί δια παντός από τη διεθνή κοινωνία. Χωρίς να οδηγηθεί στην απομόνωση και ό,τι αυτή η απομόνωση μπορεί να συνεπάγεται για τη λειτουργία ενός κράτους και την ευημερία του λαού του.

Στο διεθνές δίκαιο υπάρχει ένας νομικός όρος, που λέγεται "Επαχθές Χρέος" ή στα αγγλικά "Odius Debt". Τι σημαίνει αυτός ο όρος; Ότι ένα κράτος —και άρα ο λαός του— μπορεί νόμιμα να αρνηθεί να πληρώσει ένα χρέος του, το οποίο έχει συναφθεί από δάνεια κυβερνητών, οι οποίοι ήταν είτε τύραννοι είτε προδότες είτε κοινοί απατεώνες.

Ο αναγνώστης αρχίζει τώρα να καταλαβαίνει τι συμβαίνει. Αν μια νέα ηγεσία του ελληνικού κράτους αποδείξει ότι οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις ήταν κάτι από όλα αυτά —ή όλα μαζί— υπάρχει πρόβλημα για όλους τους εμπλεκομένους στα δάνειά μας. Αν οι κυβερνήσεις του Μητσοτάκη ή του Σημίτη ή του Καραμανλή, οι οποίες δημιούργησαν το χρέος, ήταν διεφθαρμένες, υπάρχει πρόβλημα γι' αυτούς. Αν αυτές οι κυβερνήσεις κατηγορηθούν για εγκληματική οικονομική πολιτική σε συνδυασμό με διαφθορά και "διαπλοκή", είναι ό,τι πιο εύκολο να επικαλεστούμε τη νομική έννοια του "Επαχθούς Χρέους".

Αν αυτοί όλοι οι πολιτικοί αποδειχθούν απατεώνες, που έπαιρναν παράνομα και άδικα δάνεια, για να δίνουν έργα στους "χορηγούς" Μπόμπολες, τότε αυτοί οι Μπόμπολες και οι περιουσίες τους κινδυνεύουν. Μαζί μ' αυτούς κινδυνεύουν και οι πιστωτές του ελληνικού κράτους, εφόσον εύκολα μπορεί ν' αποδειχθεί αν γνώριζαν ή δεν γνώριζαν τι πραγματικά συνέβαινε στο ελληνικό κράτος. Αν γνώριζαν σε ποιους δάνειζαν και τι έκαναν αυτοί τα χρήματα που δανείζονταν. Μπορεί μάλιστα να αποκαλυφθεί και δική τους εμπλοκή στις παρανομίες.

Αν αποδειχθεί, για παράδειγμα, ότι οι δανειστές μας έδιναν "φιλοδωρήματα" σε φασίστες ή διεφθαρμένους πολιτικούς, προκειμένου να δανείζονται αφειδώς και άνευ λόγου. Υπάρχουν πιθανότατα ποινικές ευθύνες και από την πλευρά αυτών, οι οποίοι σε κανονικές συνθήκες επαναδιαπραγμάτευσης χρέους θα ήταν οι "χαμένοι" της υπόθεσης και άρα θύματα.

Κατάλαβε ο αναγνώστης τι θέλουμε να πούμε; Μπορεί το ελληνικό κράτος να εξετάσει από την αρχή τη συσσώρευση του χρέους του. Στις περιπτώσεις αυτές δεν υπάρχει παραγραφή. Ακολουθείς το χρέος και προσπαθείς να δεις με ποιες πράξεις και επιλογές αυτό αυξήθηκε. Ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας η "ανίχνευση" αυτή είναι πολύ εύκολη, γιατί δεν υπάρχει μεγάλο "βάθος" χρόνου. Η δανειοληπτική πολιτική του ελληνικού κράτους άλλαξε σχετικά πρόσφατα με δεδομένο πάντα ότι μελετάμε μια συμπεριφορά κράτους και άρα η έννοια του χρόνου αλλάζει κλίμακα. Μερικές δεκαετίες δεν είναι μεγάλο "βάθος" χρόνου, όταν εξετάζεται η πορεία ενός κράτους.

Τα πάντα ξεκίνησαν στην αρχή της δεκαετίας του 90. Στην αρχή της δεκαετίας που "χτιζόταν" η Νέα Τάξη και έπρεπε τα κράτη να προσαρμοστούν στον τραπεζικό της ιμπεριαλισμό και στη χρηματοδοτική της "τρομοκρατία". Ποιος κυβερνούσε την Ελλάδα εκείνη την κρίσιμη εποχή; Από αυτόν ξεκινάμε τη μελέτη μας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δημιούργησε την πρώτη "έκρηξη" του χρέους. Ο Μητσοτάκης πήγε το χρέος από το 75% του ΑΕΠ στο 110%. Αυτήν την πρακτική συνέχισαν όλοι οι επόμενοι. Εξαιτίας των πιέσεων των ιδίων ιμπεριαλιστών οι κυβερνήσεις άλλαζαν, αλλά δεν άλλαζαν οι πολιτικές τους. Οι πολιτικές εκείνες, που "φούσκωναν" το κέρδος και συνέφεραν τους ιμπεριαλιστές, οι οποίοι επεδίωκαν μέσω του χρέους να ελέγχουν τα πάντα.

Από εκεί ξεκινάμε λοιπόν και φτάνουμε έως τις ημέρες μας. Μπορεί να ελεγχθεί ο Μητσοτάκης με τον Σουφλιά για τις Hoch-Τief, οι οποίες έγιναν πλούσιες με τα Αεροδρόμια που έπαιρναν τζάμπα από έναν λαό, ο οποίος φορτωνόταν χρέη για να τα φτιάξει. Μπορεί να ελεγχθεί ο Σημίτης με τον Παπαντωνίου για την οικονομική τους πολιτική, που έκαναν πλούσιους τους Μπόμπολες με τις δανεικές επενδύσεις στην οδοποιία. Μπορεί να ελεγχθεί ο Καραμανλής με τον Αλογοσκούφη για την οικονομική τους πολιτική, που έκαναν πλούσιες τις Deutsche Telekom, δίνοντάς τους "κοψοχρονιά" τον ΟΤΕ. Μπορούν να πάνε όλοι φυλακή και να πάρει πίσω το κράτος τα κλοπιμαία.

Παντού, δηλαδή, μπορεί να γίνει διαχειριστικός έλεγχος και να πάνε φυλακή όλοι όσοι διαχειρίστηκαν με μη-λογικό και φασιστικό τρόπο τους δημόσιους πόρους. Από αυτούς, οι οποίοι διαχειρίζονταν τους πόρους των δημοσίων ταμείων, αγοράζοντας "τοξικά", μέχρι αυτούς, οι οποίοι μοίραζαν δημόσια έργα στους εθνικούς εργολάβους, δημόσια διαφήμιση στους εθνικούς διαφημιστές, δημόσια προμήθεια στους εθνικούς προμηθευτές. Είναι εύκολα εντοπίσημοι όσοι συμμετείχαν στο —δημοσία δαπάνη— "πάρτι" της τελευταίας εικοσαετίας.

Αυτόν τον έλεγχο φοβούνται τώρα όλοι αυτοί οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες και μαζί τους και οι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες, οι οποίοι πλούτισαν από τη διαφθορά και το πλιάτσικο του δημόσιου πλούτου. Αυτόν τον έλεγχο φοβούνται όλοι αυτοί που υπέγραφαν και αυτοί που επωφελούνταν από τις υπογραφές τους. Γι' αυτόν τον λόγο —και χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που διαθέτουν— προσπαθούν να πείσουν τον λαό ότι πρέπει να αποδεχθεί το ΔΝΤ και τους όρους του. Προσπαθούν να καλλιεργήσουν την άποψη ότι "ΟΛΟΙ" φταίμε και άρα όλοι πρέπει να πληρώσουμε. ΟΛΟΙ επωφεληθήκαμε από τα φτηνά ευρωπαϊκά —και όχι μόνον— δάνεια, που έπαιρναν οι τράπεζες και το κράτος και άρα ΟΛΟΙ πρέπει να πληρώσουμε τις συνέπειες της σπατάλης.

Φταίει δηλαδή εξίσου ο κακομοίρης ο εργάτης, που, εξαιτίας των "σπάταλων" δανείων, αγόραζε Volkswagen Golf —και όχι Nissan Sunny, όπως θα αγόραζε στην εποχή της δραχμής— με τον Μπόμπολα, ο οποίος απέκτησε την Αττική Οδό. Φταίει εξίσου ο κακομοίρης ο δημόσιος υπάλληλος, που, εξαιτίας των "σπάταλων" δανείων, αγόρασε ένα εξοχικό στην Λούτσα, με τον Λάτση, ο οποίος απέκτησε τα ΕΛΠΕ. ΟΛΟΙ συνένοχοι και άρα πρέπει να αναγνωρίσουν τα λάθη τους, που σημαίνει ν' αποδεχθούν τους όρους του ΔΝΤ. Αυτό προσπαθούν να επιβάλουν τα ΜΜΕ του Μπόμπολα και του ΔΟΛ στους πολίτες, προκειμένου να τους πείσουν ότι το ΔΝΤ αποτελεί "μονόδρομο".

Προσπαθούν όλοι αυτοί με ψέματα να πείσουν το "θηρίο", που λέγεται λαός, ότι δεν πρέπει ούτε καν να διανοηθεί να περάσει τον "φράχτη", που λέγεται επαναδιαπραγμάτευση του χρέους ή αναγνώριση χρεοκοπίας.

Κανένας και πουθενά δεν εξηγεί στον λαό τι σημαίνει επαναδιαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους και αν συμφέρει ή δεν συμφέρει τον λαό να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση. Κανένας και πουθενά δεν εξηγεί στον λαό τι σημαίνει κήρυξη πτώχευσης για ένα κράτος και τι ακριβώς σημαίνει αυτό για τον λαό του. Κανένας δεν εξηγεί τίποτε από όλα αυτά, παρά τα δαιμονοποιούν όλοι. Οι πάντες προσπαθούν να τρομοκρατήσουν το λαό με πιθανές χρεοκοπίες, οι οποίες θα οδηγήσουν στην καταστροφή και το χάος. Ωρύονται και κραυγάζουν κάθε ημέρα οι πολυεκατομμυριούχοι υπάλληλοι της διαπλοκής.

ΑΛΗΘΙΝΑ ΙΕΡΑΡΧΗΣ


ΣΕ ΜΙΑ εποχή όπου όλοι γνωρίζουν την Τζούλια και ελάχιστοι τους πραγματικά αξιόλογους ανθρώπους αυτού του τόπου, σήμερα ας κάνουμε τη διαφορά. Και ας ασχοληθούμε με μια είδηση που πέρασε στα ψιλά. Κανείς δεν τη συζήτησε, κανείς δεν τη σχολίασε, κανείς δεν της έδωσε τη σημασία που της αρμόζει.

Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος ζήτησε διακοπή της μισθοδοσίας του.

Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο του Αlter:

«Η Εκκλησία πρέπει να συμμετέχει στον αγώνα και την προσπάθεια που γίνεται. Θεωρώντας ότι εγώ δεν έχω τίποτα άλλο να κάνω, ζήτησα να επιστραφεί ο μισθός μου στο κράτος. Μια συμβολική κίνηση την οποία έκαναν και άλλοι άνθρωποι. Σκέφτηκα αφού την κάνει μια ευρωβουλευτής, γιατί να μην την κάνει και ένας επίσκοπος!».

(Να σημειώσω εδώ ότι το ίδιο έπραξε και ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, βάζοντας όμως την παράμετρο να μη φορολογηθούν οι επαρχιακές μητροπόλεις!)

Η είδηση με κέντρισε και άρχισα να ψάχνω στο Διαδίκτυο ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος. Ακόμα περισσότερο με κέντρισαν τα ευρήματα της έρευνάς μου. Μεταφέρω εδώ μέρος του βιογραφικού του (ολόκληρο θα χρειαζόμασταν τρεις σελίδες της εφημερίδας):

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος Χατζηνικολάου γεννήθηκε το 1954 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές του στον τομέα της Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο του Ηarvard. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τη μελέτη της Μηχανικής των Ρευστών και της Μαθηματικής Φυσιολογίας στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), όπου έλαβε μεταπτυχιακούς τίτλους και διδακτορικό.

ΟΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ σπουδές του στο κοινό πρόγραμμα αυτών των δύο πανεπιστημίων επικεντρώθηκαν στον τομέα της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας. Αντικείμενό τους ήταν η αιμοδυναμική μελέτη του κυκλοφορικού συστήματος (καρδιάς και αγγείων) με χρήση Μηχανικής των Ρευστών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών. Συγκεκριμένα, ασχολήθηκε με την επινόηση, τον σχεδιασμό και τη μελέτη μιας μη αιματηρής μεθόδου διαγνώσεως βαλβιδικών παθήσεων με τη μέθοδο της ακουστικής ανάλυσης!

Εργάστηκε ως ερευνητής και επιστημονικός συνεργάτης στο αγγειολογικό εργαστήριο του Νew Εngland Deaconess Ηospital στην Αμερική. Παράλληλα εργάστηκε ως επιστήμων στη ΝΑSΑ.

Δίδαξε σε σεμινάρια του Χάρβαρντ και στις Ιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων Αθηνών και Κρήτης.

Η επιστημονική και ερευνητική ενασχόλησή του με τον φυσικό κόσμο και τον άνθρωπο και η προσωπική του αναζήτηση οδήγησαν αυτό τον κορυφαίο επιστήμονα στην Ορθοδοξία. Σπούδασε Θεολογία στη Βοστώνη και ανακηρύχθηκε διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Υπήρξε διευθυντής του Κέντρου Βιοϊατρικής Ηθικής και Δεοντολογίας και πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Βιοηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το 1989, γίνεται πρώτα μοναχός, έπειτα διάκονος και στη συνέχεια πρεσβύτερος. Από το 1990 μέχρι το 2004 διακονούσε ως εφημέριος το αγιορείτικο μετόχι της Αναλήψεως (Μονής Σίμωνος Πέτρας) στον Βύρωνα.

Το 2004 εκλέγεται Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, ενώ πριν από δύο χρόνια αναγορεύεται επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

ΑΥΤΟΣ Ο λαμπρός επιστήμων απαρνήθηκε τιμές, δόξες και πλούτη και στράφηκε στην Εκκλησία. Ο μισθός του είναι μικρότερος από 2.000 ευρώ. Αυτό τον μισθό δωρίζει στο κράτος, για να συμβάλει όπως μπορεί στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Και όπως λέει:

«Αυτό είναι μια συμβολική κίνηση συμπαράστασης στον αγώνα που γίνεται για την αντιμετώπιση των οικονομικών δυσχερειών της πατρίδας μας».

Σεβασμιώτατε, με ταπεινότητα το χέρι σας φιλώ!

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΝΕΙ

Με τη συνέντευξή της στην Κυριακάτικη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της 30.5.2010 η κ. Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.
Το Βυζάντιο, είπε, ήταν μεν πολυεθνικό, αλλά μονοπολιτισμικό, είχε μόνο τον ελληνικό πολιτισμό. Έτσι η διαπρεπής βυζαντινολόγος μάς έδωσε και το μυστικό της επιβιώσεως ενός κράτους επί 1100 χρόνια. Τα μονοπολιτισμικά κράτη έχουν μέλλον, τα πολυπολιτισμικά διαλύονται είτε ειρηνικά είτε με τη βία των όπλων. Θυμηθείτε την περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας, παρατηρήστε τα διαλυτικά φαινόμενα στα Σκόπια (μουσουλμάνοι Αλβανοί κατά Χριστιανών Σλάβων), ακόμη και στο Βέλγιο (οι Ολλανδόφωνοι Φλαμανδοί θέλουν να αποσχισθούν από τους γαλλόφωνους Βαλλόνους)..Μπορεί μία κοινωνία σήμερα να αντέξει ένα συγκεκριμένο –όχι απεριόριστο- αριθμό μεταναστών από άλλες χώρες, αλλά πρέπει να τους ενσωματώνει σε ένα και μοναδικό πολιτιστικό πρότυπο. Ο μονοπολιτισμός σώζει τις κοινωνίες, διατηρεί τις ισορροπίες και απομακρύνει τη διάσπαση και την γκετοποίηση. Στην Ελλάδα, δυστυχώς, δεν διδασκόμαστε από την Ιστορία. Αντί να θαυμάζουμε το μονοπολιτισμικό Βυζάντιο (Ρωμανία) έχουμε διδαχθεί από ξενόφερτες προπαγάνδες και από θορυβώδεις μειοψηφίες να υμνούμε την πολυπολιτισμικότητα. Κάποιοι θέλουν να μεταφέρουν άκριτα στη χώρα μας πρότυπα κοινωνιών που δεν έχουν καμμία σχέση με την ιστορία μας, την ψυχοσύνθεσή μας, τις κοινωνικές ανάγκες μας.


Το πολυπολιτισμικό πρότυπο δοκιμάσθηκε στις ΗΠΑ που είναι εξ ολοκλήρου χώρα μεταναστών. Στην Ευρώπη οι σοβαρές χώρες καταπολεμούν την πολυπολιτισμικότητα και μιλούν για ένα και μοναδικό πολιτιστικό πρότυπο που οφείλουν όλοι να ακολουθούν. Απόρροια της πολυπολιτισμικής ψυχώσεως στην Ελλάδα είναι και η αδράνεια των ελληνικών αρχών κατά τα τελευταία είκοσι χρόνια έναντι του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης. Όποιος μιλούσε δημοσίως κατά του αλόγιστου και ανεξέλεγκτου αριθμού λαθρομεταναστών κινδύνευες να δεχθεί τα γνωστά κοσμητικά επίθετα που χρησιμοποιούν οι δήθεν προοδευτικοί. Ευτυχώς τα πράγματα αλλάζουν και σ’ αυτό συντελεί και η συμμετοχή μας στην Ευρ. Ένωση. Μπορεί για άλλα θέματα να έχουμε παράπονα από την Ε.Ε., όμως στο θέμα των λαθρομεταναστών μάς βοηθεί εμπράκτως. Η αστυνομική δύναμη ΦΡΟΝΤΕΞ της Ε.Ε. περιπολεί με πλοία και ελικόπτερα στα θαλάσσια σύνορά μας προς την Τουρκία και όπως μαθαίνουμε από τη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 12-6-2010 ήδη μειώθηκε κατά 70% η λαθραία είσοδος ασιατών μεταναστών , τους οποίους έστελναν οι Τούρκοι δουλέμποροι.

Αν δεν υπήρχε η ΦΡΟΝΤΕΞ και η πολιτική βούληση της Ευρ. Ενώσεως, θα πελαγοδρομούσαμε ακόμη σε ιδεολογικές συζητήσεις περί «ανοικτών συνόρων» και πολυπολιτισμικών παραδείσων. Σε όλη την Ευρώπη καταρρέει η ιδεολογία της πολυπολιτισμικότητας. Οι λαοί τονώνουν την εθνική συνείδηση και θέτουν όρια στον αριθμό των μεταναστών που μπορούν να αντέξουν. Όταν σε μία χώρα οι κυβερνώντες δεν λαμβάνουν μέτρα υπέρ της μονοπολιτισμικής κοινωνίας τότε διογκώνεται η Ακροδεξιά. Το είδαμε στις Ολλανδικές εκλογές του Ιουνίου. Όποιοι ειλικρινά δεν θέλουν να αφήσουν τη λύση των προβλημάτων σε ακραία πολιτικά κινήματα θα πρέπει να ωθήσουν τα κόμματα εξουσίας, κεντροδεξιά και κεντροαριστερά , να λάβουν καίρια μέτρα κατά των πολυπολιτισμικών μύθων. Ο ρατσισμός δεν κερδίζει έδαφος όταν προστατεύουμε τις εθνικές και θρησκευτικές αξίες της πλειοψηφίας του λαού μας. Αντιθέτως κερδίζει έδαφος όταν αγνοούμε τα δικαιώματα των πολλών στο όνομα ενός κίβδηλου ανθρωπισμού που αφήνει την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι και οδηγεί σε αύξηση της εγκληματικότητας και σε διάλυση του κοινωνικού ιστού. Ως Ορθόδοξος Χριστιανός αντιτίθεμαι στα δύο άκρα. Και στον φυλετισμό-ρατσισμό, αλλά και στους πολυπολιτισμικούς και εθνομηδενιστικούς μύθους. Η ελληνική κοινωνία οφείλει να σταματήσει την κίνηση του εκκρεμούς από το ένα στο άλλο άκρο και να χαράξει τη μέση οδό της Αριστοτελικής λογικής. Ούτε μπορούμε να γίνουμε φρούριο με κλειστές πόρτες ούτε να μετατραπούμε σε παράδεισο του κάθε λαθρομετανάστη και δουλεμπόρου.

Η μονοπολιτισμικότητα της Αρχαίας Ελλάδος και του Βυζαντίου διέσωσαν τη συνέχεια του Ελληνισμού.

Έχουμε χρέος απέναντι στους νέους μας να συνεχίσουμε αυτή την πορεία, αυτόν τον πολιτισμό. Η ελληνορθόδοξη ταυτότητα μας διδάσκει κατανόηση και ανεκτικότητα προς τους άλλους πολιτισμούς. Όχι όμως εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων και της ιστορικής μας αυτοσυνειδησίας. Ας διδάξουμε λοιπόν στα παιδιά μας την ελληνορθόδοξη παράδοση και την Ιστορία του Έθνους μας και ας αξιοποιήσουμε την ευρωπαϊκή βοήθεια για τον περιορισμό της λαθρομεταναστεύσεως.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More