ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑΝ 3.000.000 ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ


Οι πολιτικοί δεν ρώτησαν τρία εκατομμύρια Μακεδόνες για τη σύνθετη ονομασία

Συνέντευξη με τον Αντώνιο Δασκόπουλο, επικεφαλής της «Ομάδας 21 Μακεδονίας-Θράκης

daskopoulos_antonhsΟ επιχειρηματίας Αντώνης Δασκόπουλος, επικεφαλής της «Ομάδας 21 Μακεδονίας-Θράκης», μίλησε στην «ΕΩ» για την πρωτοβουλία των μακεδονικών οργανώσεων εσωτερικού και εξωτερικού, που εν όψει της συζήτησης του Δεκεμβρίου στο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ για τη χορήγηση ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων στα Σκόπια, εξέδωσαν ψήφισμα, ζητώντας από την κυβέρνηση καθώς και τους πολιτικούς αρχηγούς και βουλευτές όλων των κομμάτων, να διαφυλάξουν τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική αξιοπρέπεια από την επιβουλή των Σλάβων των Σκοπίων.

Σύμφωνα με τα όσα είπε σε συνέντευξή του τον περασμένο Σεπτέμβριο ο νυν υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, το ΠΑΣΟΚ είχε λάβει απόφαση το 2003, να κάψει «τα κόκκινα δελτία, δηλαδή τα δελτία των ανθρώπων σλαβομακεδονικής καταγωγής των οποίων απαγορεύεται η έλευση στην Ελλάδα», προσθέτοντας μάλιστα ότι «αν αυτό σημαίνει ότι ορισμένοι θα εγείρουν αξιώσεις σχετικά με παλαιές περιουσίες, μπορούν να πάνε στα δικαστήρια να τις διεκδικήσουν». Πώς σχολιάζετε;

Οι δηλώσεις του κ. Ανδρέα Λοβέρδου τον Σεπτέμβριο του 2009, περί ελεύθερης επανόδου όσων απαγορεύεται η έλευσή τους στην Ελλάδα και των αξιώσεών τους σε παλιές περιουσίες, προκάλεσαν τις αντιδράσεις των Μακεδονικών οργανώσεων, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Μάλιστα, όλες οι Παμμακεδονικές οργανώσεις ανά τον κόσμο με κοινή τους επιστολή προς τον κ. Λοβέρδο, εξέφραζαν την έντονη δυσαρέσκειά τους. Προσωπικά θεωρώ ότι η δήλωση αυτή του κ. Λοβέρδου ήταν ατυχής, διότι αντί να καούν τα δελτία, το καλύτερο θα ήταν να εξετασθούν οι λόγοι που επέβαλαν αυτές τις απαγορεύσεις και το αν εξακολουθούν οι λόγοι αυτοί να ισχύουν σήμερα. Ως προς το θέμα των περιουσιών, υπάρχουν τρία νομοθετικά κείμενα τα οποία ρυθμίζουν το θέμα, ως εκ τούτου δεν χρήζει πολιτική ρύθμιση αλλά εφαρμογή των σχετικών νόμων.

Ζητάτε από την κυβέρνηση και τους πολιτικούς αρχηγούς, να «διαφυλάξουν τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική αξιοπρέπεια από την επιβουλή των Σλάβων των Σκοπίων κατά της Ιστορίας και του Πολιτισμού της Μακεδονίας, αλλά και να μην δεχθούν τη συμπερίληψη του όρου Μακεδονία στο όνομα του κράτους των Σκοπίων». Κι όμως, όλοι μιλούν για «σύνθετη ονομασία». Πώς φτάσαμε εκεί;

Φθάσαμε στην σύνθετη ονομασία διότι ουδέποτε ζητήθηκε η γνώμη των τριών εκατομμυρίων Μακεδόνων. Αυτοί εξέφρασαν την άποψή τους με το γνωστό συλλαλητήριο του ενός εκατομμυρίου και πλέον Μακεδόνων και έκτοτε κανένας πολιτικός καμίας παράταξης δεν θεώρησε σκόπιμο να ζητήσει την γνώμη ημών των Μακεδόνων εσωτερικού και εξωτερικού. Άρα η σύνθετη ονομασία είναι απόφαση κάποιων πολιτικών που παραβίασαν τόσο την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992, όσο και την απόφαση της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Λισαβόνα, αδιαφορώντας για την θέση των 3 εκατομμυρίων Μακεδόνων η οποία περιλαμβάνεται στο ψήφισμα της 17/11/09.

Η κυβέρνηση φαίνεται να πιστεύει ότι «η μη συμπερίληψη του θέματος της εθνότητας και της γλώσσας στις προτάσεις Νίμιτς, θα μπορούσε να διευκολύνει την επίλυση του προβλήματος», σύμφωνα τουλάχιστον με αυτά που μας έλεγαν προεκλογικά, εξηγώντας μάλιστα ότι «αν μπούμε σε μια συζήτηση περί γλώσσας και εθνότητας δεν πρόκειται να απεμπλακούμε ποτέ». Συμφωνείτε;

Διαφωνώ κάθετα διότι η συμπερίληψη στις διαπραγματεύσεις της εθνότητας, της υπηκοότητας και της γλώσσας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ονομασία του κράτους. Το ζητούμενο δεν είναι να διευκολυνθεί η οποιαδήποτε λύση του Εθνικού μας θέματος αλλά η κοινά αποδεκτή ονομασία να μην αφήνει δυνατότητες στους Σλάβους των Σκοπίων να διαιωνίζουν την υφαρπαγή της Ιστορίας και του πολιτισμού της Μακεδονίας μας.

Βλέπουμε συνεχώς μυστήρια άτομα, που ξεφυτρώνουν από το πουθενά, να βρίσκουν βήμα και να προπαγανδίζουν αντεθνικές θέσεις, να μιλούν για ανύπαρκτες μειονότητες, να διεκδικούν παράλογα πράγματα, να κατηγορούν τη χώρα μας σε διεθνή forums. Τι ακριβώς συμβαίνει;

Δεν γνωρίζω τι ακριβώς συμβαίνει, αλλά τέτοιου είδους φαινόμενα, δυστυχώς συχνά παρουσιάζονται στην χώρα μας και αυτό είναι καταδικαστέο διότι οδηγεί στην αποδόμηση της ελληνικής κοινωνίας και στην αποδυνάμωσή της.

Πολλοί λένε ότι κυρίως λόγω της εσωκομματικής εκλογής στη ΝΔ, ο πατριωτισμός είναι ξανά στο προσκήνιο και αποενοχοποιείται. Συμφωνείτε με αυτή την άποψη;

Διαφωνώ με την άποψη αυτή για τον λόγο ότι "ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ" που υπέγραψαν το ψήφισμα της 17/11/09, έχουν καθαρά εθνική υπόσταση και καμία πολιτική σκοπιμότητα ενυπάρχει. Το κοινό αυτό ψήφισμα που για πρώτη φορά στην ιστορία των Μακεδονικών Οργανώσεων εκδίδεται, δεν σχετίζεται καθόλου με εσωτερικές εξελίξεις πολιτικών κομμάτων, αλλά υπαγορεύτηκε από την ανακοίνωση ότι στην Διάσκεψη Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Δεκεμβρίου, θα συζητηθεί η πρόταση για ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ΠΓΔΜ.

Νίκος Χιδίρογλου

ΜΕΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΟΙ (ΕΛΛΗΝΕΣ) ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ-ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ-ΕΦΙΑΛΤΕΣ

ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ: ΣΑΦΗ ΚΑΙ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΗ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΣΚΟΠΙΑ


Μήνυμα Φ. Πετσάλνικου προς τη ΠΓΔΜ κατά την παρουσίαση κοινής έκδοσης της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών και υπουργείου Εξωτερικών της Σερβίας με θέμα: «Το Μακεδονικό και η Γιουγκοσλαβία».

«Σαφή», «κρυστάλλινη» και «ισχυρά λογική» χαρακτήρισε τη θέση της Ελλάδας στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ για «αμοιβαία αποδεκτή σύνθετη ονομασία, μία για όλες τις χρήσεις», που συνιστά και την εθνική «κόκκινη» γραμμή, ο πρόεδρος της βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, παρουσιάζοντας απόψε την κοινή έκδοση της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών και του υπουργείου Εξωτερικών της Σερβίας με θέμα: «Το Μακεδονικό και η Γιουγκοσλαβία - Απόρρητα γιουγκοσλαβικά έγγραφα 1950-1967», στην αίθουσα διαλέξεων της ΕΜΣ.

«Θα πρέπει να αντιληφθούν οι γείτονες μας ότι οι εποχές, όπου κανείς μπορούσε να επιδιώκει να χτίζει για εσωτερικούς λόγους πάνω σε εθνικισμούς και σε υπερβολές, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί» τόνισε ο κ. Πετσάλνικος και πρόσθεσε: «Ενοχλούν και οι υπερβολές και οι εμμονές. Είναι καιρός αυτά να περάσουν στο παρελθόν. Η δική μας θέση είναι πολύ καθαρή. Δεν θέλουμε να επιβάλλουμε όλες τις απόψεις μας σε κανέναν, αλλά δεν δεχόμαστε βέβαια να μας επιβάλλουν τις απόψεις τους».

Ο κ. Πετσάλνικος υπογράμμισε ότι «πρέπει να αντιληφθεί και η ηγεσία της γειτονικής χώρας, της ΠΓΔΜ, ότι η επίλυση του ζητήματος του ονόματος θα σημάνει την απαρχή μιας νέας εποχής», στις σχέσεις των δύο χωρών, στην ανάπτυξη και τη μελλοντική πορεία της, καθώς και όλων των δυτικών Βαλκανίων «στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της Ευρωπαϊκής ενοποίησης» και πρόσθεσε: «Είναι η ώρα τώρα να αντιληφθεί η ηγεσία της γειτονικής χώρας ότι τόσο απλά μπορεί να είναι τα πράγματα και τόσο εύκολα μπορεί να επιλυθούν ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια πολύπλευρη ανάπτυξη, με επίκεντρο τον άνθρωπο, που πρέπει να είναι ο στόχος όλων μας».

Ο κ. Πετσάλνικος αναφερόμενος στο βιβλίο, τόνισε ότι αποτελεί «πολύτιμο εργαλείο» για την κατανόηση «και της τρέχουσας κατάστασης», μέσω της παρουσίασης της επίσημης γιουγκοσλαβικής διπλωματικής αλληλογραφίας για τα θέματα, που απασχόλησαν τις ελληνο-γιουγκοσλαβικές σχέσεις μετά τον εμφύλιο και τις πτυχές που «τραυμάτιζαν» και «δυναμίτιζαν» κατά καιρούς το «εύκρατο πολιτικό κλίμα» μεταξύ των δύο κυρίαρχων χωρών. Μεταξύ αυτών ήταν η ίδρυση της ομόσπονδης γιουγκοσλαβικής σοσιαλιστικής δημοκρατίας με το όνομα της Μακεδονίας, η ταυτότητα των κατοίκων της, ο αλυτρωτικός «μακεδονισμός» των Σκοπίων, ο ελληνικός εμφύλιος, το προσφυγικό και οι περιουσίες, η ανυποχώρητη, από τότε, άρνηση της Ελλάδας να αναγνωρίσει γλώσσα και εθνότητα με το όνομα «μακεδονική» σε γιουγκοσλαβικά εδάφη, ούτε και «μακεδονική μειονότητα» σε ελληνικά εδάφη κ.ά.

Ο πρόεδρος της βουλής έφερε ως παραδείγματα, προσωπικά του βιώματα του από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την περιοχή της Καστοριάς, αναφέροντας ότι για πολλά χρόνια, ακόμη και από παράγοντες του ελληνικού κράτους «υπήρχε δυσπιστία και συμπεριφορές, που πλήγωσαν» συμπατριώτες του, επειδή «χρησιμοποιούσαν το ιδίωμα». Υπογράμμισε ότι από την Οθωμανική αυτοκρατορία ακόμη, αρκετοί πολίτες -μεταξύ αυτών και ο μακεδονομάχος παππούς του - ήταν πολύγλωσσοι, κάνοντας εμπόριο με όμορες χώρες.

«Είναι χαρακτηριστικά τα παραδείγματα και στον Μακεδονικό Αγώνα. Κάποιοι από αυτούς (που αγωνίστηκαν) δεν μιλούσαν καν ελληνικά. Αλλά, η συνείδηση τους ήταν κρυστάλλινη ελληνική. Ο Καπετάν Κώττας ήταν ένας από αυτούς» τόνισε ο κ. Πετσάλνικος.

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών απένειμε με ομόφωνη απόφαση της το Χρυσό Μετάλλιό της, στον πρόεδρο της βουλής, τονίζοντας ότι ο Φίλιππος Πετσάλνικος είναι ο πρώτος «από την ίδρυση του ελληνικού κράτους, Μακεδόνας που εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων», ενώ είναι εκ μητρός εγγονός του γηγενούς Μακεδονομάχου Χρυσού Μπίβουλα.

Τα γιουγκοσλαβικά αρχεία της περιόδου (1950-1967)

Όπως ανέφερε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΕΜΣ, Νικόλαος Μέρτζος, στην έκδοση δημοσιεύονται για πρώτη φορά διεθνώς, εβδομήντα απόρρητα έγγραφα από το ομοσπονδιακό αρχείο του πρώην Υπουργείου Εξωτερικών της Γιουγκοσλαβίας, που παραχωρήθηκαν στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, από το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας. Τα αρχεία δημοσιεύονται αυτούσια στο πρωτότυπό τους και σε πιστή ελληνική μετάφραση και θεωρούνται εξαιρετικής σημασίας, διότι φωτίζουν αυθεντικά, από την γιουγκοσλαβική πλευρά, όσα κρίσιμα θέματα συνθέτουν το επίκαιρο πρόβλημα στις σχέσεις, αλλά και στις εκατέρωθεν αξιώσεις Αθηνών-Σκοπίων. Εστιάζονται μάλιστα σε μια κομβικής σημασίας, χρονική περίοδο ( 1950-1967), αμέσως μετά την λήξη του ελληνικού εμφυλίου, οπότε η Γιουγκοσλαβία είχε αποχωρήσει από τον σοβιετικό συνασπισμό και αποκαθίσταντο σταδιακά οι ελληνο-γιουγκοσλαβικές σχέσεις.

Στον πρόλογο της κοινής έκδοσης, το Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Σερβίας σημειώνει: «Το ιστορικό και η γέννηση των επί μέρους διεργασιών στα Βαλκάνια είναι ουσιαστικής σημασίας για την εξέταση της παρούσας κατάστασης και των πιθανών κατευθύνσεων για την άρση των παρεξηγήσεων. Μέσω αυτών ενισχύεται με τον καλύτερο τρόπο το πνεύμα συνεργασίας και η καλύτερη κατανόηση, που στηρίζεται σε κοινές πολιτισμικές και δημοκρατικές αξίες».

Σε ιστορικές πτυχές των σχέσεων των δύο χωρών, όπως αποκαλύπτονται στα γιουγκοσλαβικά έγγραφα, αναφέρθηκε ο επιμελητής της έκδοσης Κωνσταντίνος Κατσάνος.

Στην εκδήλωση παρέστη ο γενικός πρόξενος της Σερβίας, Μίλαν Μιλουτίνοβιτς, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, κ.α.

ΑΠΛΑ ΑΣ ΘΥΜΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ Κ.ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ(ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ) ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΟΡΟ Η ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΛΕΞΕΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ(ΠΧ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ ΚΑΜΜΙΑ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ ΑΛΛΑ Η ΠΕΡΙΟΧΗ)

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ Κ.ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΕ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΟΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ



Λορίνγκ Ντάνφορθ: Οι Μακεδόνες(της FYROM) είναι Σλάβοι και δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες.

Στο σαιτ history-of-macedonia.com σε άρθρο της Γκατζούλης με θέμα το γνωστό συνέδριο στην Γιούτα, υπάρχει μία ενδιαφέρουσα δήλωση του γνωστού για τις φιλοσκοπιανές θέσεις του Loring Danforth για την καταγωγή των Σλαβομακεδόνων. Είμαι σίγουρος ότι αυτό δεν θα αρέσει στους γείτονες αλλά ειδικά αυτών της διασποράς που ως γνωστό πρωταγωνιστούν σε αυτό το κομμάτι της ιστορίας : ότι είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων.

Για να δούμε λοιπόν τι υποστηρίζει ο Ντάνφορθ:......

Έχω δηλώσει πάντα, και το επαναλαμβάνω και εδώ, ότι οι σύγχρονοι Μακεδόνες (άτομα που έχουν Μακεδονική και όχι Ελληνική εθνική ταυτότητα) δεν είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων, είναι Σλάβοι. Αυτό σημαίνει ότι μιλούν μια σλαβική γλώσσα. Ομοίως, οι Έλληνες είναι Ινδο-Ευρωπαίοι, επειδή μιλούν μία Ινδο-ευρωπαϊκή γλώσσα. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι Μακεδόνες πρέπει να ονομάζονται Σλαβομακεδόνες, περισσότερο από Ρώσους θα πρέπει να ονομάζονται Σλάβοι Ρώσοι ή οι Έλληνες θα πρέπει να ονομάζεται Ινδο-Ευρωπαίοι Έλληνες. Κατά τη γνώμη μου, οι Μακεδόνες εθνικιστές, οι οποίοι αρνούνται ότι είναι Σλάβοι και ισχυρίζονται ότι είναι απευθείας απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και των αρχαίων Μακεδόνων είναι εξτρεμιστές. Κάνουν ανακριβείς δηλώσεις που είναι κακή επιστημοσύνη και κακή πολιτική. Η οικοδόμηση αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια στα Σκόπια, και η ονοματοδοσία του αεροδρόμιου ως Μέγας Αλέξανδρος είναι κατά τη γνώμη μου, ανεύθυνες ενέργειες που δεν είναι προς το συμφέρον της Δημοκρατίας της Μακεδονίας.


Έχω, επίσης, επανειλημμένως δηλώσει ότι οι άνθρωποι που έχουν Ελληνική εθνική ταυτότητα και Μακεδονική εθνική ή περιφερειακή ταυτότητα ως Μακεδόνες και έχουν κάθε δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες. Κατά τη γνώμη μου, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μονοπωλήσει τον όρο «Μακεδόνες» και άλλοι να αμφισβητούν το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες. Οι αναφορές σε «κατεχόμενα» τμημάτα της Μακεδονίας είναι επίσης εξαιρετικά ανεύθυνο και ακατάλληλο. Υποστηρίζω τα ανθρώπινα δικαιώματα της Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα, όπως και τα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία, και της αλβανικής μειονότητας στη Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Με ενδιαφέρον θα περιμένω τις αντιδράσεις των Σλαβομακεδόνων ανά την υφήλιο.
ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΕΣ ΠΛΑΓΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΤΥΠΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΙΦΘΕΙ ΠΑΜΠΟΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.
ΟΠΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΝΔΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ .Η ΓΛΩΣΣΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.
ΚΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΟ.
ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ. ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ
ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΗΤΑΝ-ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕ ΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΧΩΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 700 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.
ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΕ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΕΣ ΠΡΟΣΜΥΞΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ.
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΗ. ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΕΙΝΑΙ

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ!

ΤΕΛΙΚΑ Η ΡΕΠΟΥΣΙΑ ΣΧΟΛΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΡΕΠΟΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ
ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΕΙΔΗ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ
ΤΗΝ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ
ΤΗΝ ΔΡΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΕΝΑ ΛΙΒΑΝΗ
ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΩ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΧΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΕ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΕΤΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ.ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
ΚΥΡΙΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΖΕΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ ΝΑ ΜΗΝΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΣΩΣΤΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΜΙΣΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΓΙΝΕΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ.

ΣΕ ΛΙΓΟ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΤΟ ΚΑΘΕΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ( ΒΕΛΙΟΣ) ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ (ΒΑΛΙΑΝΑΤΟΣ) ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ
Η ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΛΕΝΑ ΛΙΒΑΝΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΚΑΙ ΟΜΟΙΔΕΑΤΙΣΣΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΡΕΠΟΥΣΗ

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More