ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΘΩΜΑΝΙΚΩΝ ΕΘΝΩΝ


«Η ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ Οθωμανικών Εθνών, το όνειρο του Νταβούτογλου». Αυτός είναι ο χθεσινός κύριος τίτλος της τουρκικής εφημερίδας “Μιλιέτ”, η οποία προβάλλει με τον τρόπο αυτό τις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στην αμερικανική εφημερίδα “Ουάσιγκτον Ποστ” την περασμένη Κυριακή.

Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην αμερικανική εφημερίδα, φιλοξενήθηκαν οι απόψεις του Νταβούτογλου, ο οποίος προβάλλοντας το παράδειγμα της Βρετανικής Κοινοπολιτείας, είπε ότι “η Αγγλία έχει κοινοπολιτεία με τις παλιές της αποικίες.
Για ποιο λόγο να μην εγκαθιδρύσει η Τουρκία ηγεσία στα παλιά Οθωμανικά εδάφη στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία;” Η “Μιλιέτ” αναφέρει ότι ο πρώην Υπουργός Χασάν Τζελάλ Γκιουζέλ, σε άρθρο του στην εφημερίδα “Ραντικάλ” το 2008 είχε γράψει ότι «στα εδάφη όπου κυριαρχούσε η Οθωμανική Αυτοκρατορία, υπάρχουν σήμερα 45 κράτη.
Ο πιο φυσικός και νόμιμος κληρονόμος της αυτοκρατορίας αυτής είναι η Τουρκική Δημοκρατία. Αναμφισβήτητα, ο τρόπος διακυβέρνησης της Τουρκίας είναι διαφορετικός από τον Οθωμανικό. Ωστόσο, πρέπει να λυτρωθούμε από τις ιδεολογικές προκαταλήψεις και να δεχθούμε ότι έχουμε πάρει την κοινωνική, οικονομική και πολιτισμική κληρονομιά των Οθωμανών».
Ο Γκιουζέλ την περίοδο 1983-1989 υπήρξε στενός συνεργάτης του τότε Πρωθυπουργού Τουργκούτ Οζάλ. Χρημάτισε Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Υπουργός Παιδεία

ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ


Τη δυνατότητα να σκανάρει τα στοιχεία πιστωτικών καρτών δίνει στους επιτήδειους μια νέα συσκευή. Το μόνο που χρειάζεται είναι, να περάσει κάποιος με αυτή δίπλα από το ανυποψίαστο θύμα.
Η νέα συσκευή επιτρέπει σε διάφορους επιτήδειους να κλέβουν τις πιστωτικές κάρτες χωρίς να χρειαστεί να τους κλέψουν το πορτοφόλι !
Έχει τη δυνατότητα να σκανάρει το pin της κάρτας και μέσω ενός προγράμματος μπορεί κάποιος να έχει όλα τα στοιχεία σας. Όνομα, επώνυμο, αριθμό κάρτας και ημερομηνία λήξης.Στη συνέχεια...... χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο μπορούν να αγοράζουν εντελώς δωρεάν, χρεώνοντας βεβαίως το θύμα.
Περνώντας λοιπόν μπροστά από έναν ανυποψίαστο πολίτη και τοποθετώντας τη συσκευή δίπλα στη τσέπη, που έχει το πορτοφόλι του, σκανάρει την κάρτα και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα έχει όσα στοιχεία χρειάζονται.


ΗΡΘΕ....





Κοίταξε τι συμβαίνει γύρω σου, τα τελευταία παγκόσμια νέα....

Θυμήσου το όνομα και το λογότυπο της εταιρείας MONDEX.
Εάν δεν αντισταθούμε, αυτή η ραγδαία και μυστική εξάπλωση... στο τέλος θα απειλήσει όλη την ανθρωπότητα.
Ξόδεψαν περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια δολάρια, στην έρευνα για να ανακαλύψουν ακριβώς την καλύτερη θέση για να παρεμβάλουν το " βίο-τσιπ " στο ανθρώπινο σώμα.
Βρήκαν μόνο δύο ικανοποιητικές και αποδοτικές θέσεις.
Το κεφάλι, κάτω από το κρανίο και την πίσω πλευρά του χεριού. Και συγκεκριμένα το δεξί χέρι ( όπως προφητεύει και η Αποκάλυψη, εδώ και 2000 χρόνια! )...
"Υποχρεώνει ώστε όλοι , μικροί και μεγάλοι,πλούσιοι και φτωχοί,ελεύθεροι και σκλάβοι, να λάβουν ένα χάραγμα στο δεξί τους χέρι ή μέτωπά τους και κανείς να μη μπορεί να αγοράσει ή να πωλήσει εκτός από εκείνον που θα έχει το χάραγμα του θηρίου ή το αριθμό του ονόματός του...Αριθμός γαρ ανθρώπου εστί, και ο αριθμός αυτού χξστ ( 666 )
Αποκάλυψη: Κεφάλαιο. ΙΓ΄16-18

Ένα δισεκατομμύριο "βιο-τσιπ " παράγονται από την MONDEX ετησίως. Είναι στη παραγωγή για τουλάχιστον ένα έτος. Ανακάλυψαν, ότι εάν θα ήταν σε μια κάρτα , θα είχαν να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα. Η κάρτα θα μπορούσε να κλαπεί, να πλαστογραφηθεί , ενώ το χέρι και το κεφάλι ποτέ!
Υπάρχει μόνο μία λύση σ' αυτό το πρόβλημα που υποστηρίζεται από τη MOTOROLA ... εμφυτεύοντας το " βίο-τσιπ " , στο δεξί χέρι ή στο κεφάλι, όπου δε μπορεί να αφαιρεθεί ποτέ.
Εάν προσπαθήσει κάποιος να το αφαιρέσει με χειρουργική επέμβαση, τότε η κάψουλα θα εκραγεί και το άτομο θα μολυνθεί βαριά από το λίθιο και τη χημικά ουσία microbacteria, ενώ το σύστημα θ' ανιχνεύσει την αφαίρεση και θα σηματοδοτήσει αμέσως προς την Αστυνομία!

Λογότυπο MONDEX σημαίνει: "τα χρήματα στη διάθεσή σας " (ΜΟΝ=ΜΟΝetary και DEX=DEXter= δεξιά πλευρά ).
Τώρα που έχετε ενημερωθεί, αλλά ωστόσο αμφιβάλλετε πηγαίνετε στο google.com.
Κάντε αναζήτηση στη λέξη: "VERICHIP" και διαβάστε μερικές από τις συνδέσεις...
Κάντε το ίδιο πράγμα με τη λέξη: " MONDEX SMARTCARD " (έξυπνες κάρτες).
Δεν μπορείτε πλέον να ισχυρίζεστε άγνοια. Είστε τώρα γνώστες και υπεύθυνοι...

ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙΑ


Σίγουρα θα έχετε ακούσει πάρα πολλά παρατσούκλια για τους κατοίκους από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Ξέρετε όμως τι σημαίνουν; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε…

Κως – Μπόχαλοι

Προέρχεται από την τοπική διάλεκτο στην οποία το μπουκάλι το λένε μποχάλι.

Ρόδος – Τσαμπίκοι

Από το γνωστό τοπικό όνομα.

Θεσσαλονίκη – Καρντάσια

Καρντάσι είναι ο αδερφός στα τουρκικά. Παλιά επεφτε πολυ δούλεμα από τους Αθηναίους επί του θέματος. Σαλονίκη δε, γνωστή και ως Καρντασούπολη! Οι θεσσαλονικείς είναι επίσης γνωστοί ως μπαγιάτηδες και ως παυλοκαταραμένοι.

Έβρος – Γκάτζοι ή Γκάτζολοι

Στο Σουφλί του νομού Έβρου παλαιότερα υπήρχαν πολλά γαϊδούρια, τα οποία τα έλεγαν αλλιώς και γκάτζους. Έτσι οι φαντάροι έβγαλαν κοροϊδευτικά την περιοχή Γκατζολία και έμεινε να φωνάζουν τους κατοίκους Γκάτζολους. Η ιστορική αμαξοστοιχία 604 ΕΒΡΟΣ ΕΞΠΡΕΣ λέγεται και Γκάτζος Εξπρές.

Πτολεμαΐδα – Καϊλαριώτες

Αυτό συμβαίνει γιατί η Πτολεμαϊδα λέγεται αλλιώς και Καϊλάρια. Επίσης λέγεται και λασποχώρι γιατί παλιά όταν έβρεχε ήταν ένα χωριό γεμάτο λάσπες.

Κοζάνη – Σούρδοι

Λέγονται έτσι διότι προσποιούνταν ότι δεν άκουσαν κάτι – κοινώς ποιούσαν τη νήσσαν – όταν φυσικά δεν τους συνέφερε. Και ενώ οι μεν υπόλοιποι Έλληνες τους δέχτηκαν με αυτήν τους τη νοοτροποία, οι δε Εβραίοι δεν κατάφεραν να στεργιώσουν ούτε στιγμή στην περιοχή. Στα βλάχικα σούρδος σημαίνει κουφός / βλάκας.

Κέρκυρα – Παγανέλια ή Φρανκολαντσέρηδες

Ονομάστηκαν έτσι γιατί παγανέλι στην κερκυραϊκή διάλεκτο σημαίνει περιστέρι και η Κέρκυρα (κυρίως οι πλατείες, αλλα γενικά όλη η πόλη της) είναι γεμάτη περιστέρια. Το φρανκολαντσέρηδες είναι άγνωστο από που βγαίνει.

Ιωάννινα – Παγουράδες

Αποκαλούνται έτσι, γιατί παλιά λέγανε ότι στη λίμνη στα Γιάννενα καθρεπτιζόταν το φεγγάρι και οι Γιαννιώτες έτρεχαν με τα παγούρια για να μαζέψουν και καλά το μαγικό νερό!

Λάρισα – Πλατυποδαράδες ή Πλατύποδες ή Τυρόγαλα

Οι Λαρισαίοι λέγονται έτσι λόγω του κάμπου που είναι επίπεδος και δεν βοηθάει στο σχηματισμό καμάρας στο πόδι. Το τυρόγαλα βγαίνει απ’ το τοπικό προϊόν.

Βόλος – Αυστριακοί

Kυκλοφορούν διάφορες εκδοχές:
* Διότι οι Βολιώτες είναι τσιγκούνηδες – σαν τους Αυστριακούς
* Διότι είναι ψυχροί άνθρωποι – σαν τους Αυστριακούς
* Διότι είναι μοχθηροί – επί Τουρκοκρατίας, οι Αυστριακοί είχαν χειρότερη φήμη κι απ’ τους Τούρκους.
* Διότι στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν μπήκε στον Παγασητικό ένα αυστριακό πολεμικό, αν και εχθρικό, οι Βολιώτες το υποδέχθηκαν με μπάντες και αυστριακές σημαίες.
Αυτά τα λένε οι Λαρισαίοι. Οι εξηγήσεις που δίνουν οι ίδιοι οι Βολιώτες είναι:
* Επί Τουρκοκρατίας, η πόλη είχε διάφορα εμπορικά προνόμια, ένα από τα οποία ήταν και η ύπαρξη αυστριακού προξενείου και η δυνατότητα που είχαν οι Βολιώτες να εμπορεύονται υπό αυστριακή προστασία.
* Μετά το 1881, που ο Βόλος ενσωματώθηκε στο ελληνικό κράτος, η νέα διοίκηση φορολόγησε βαριά τη Θεσσαλία. Μπήκε ένας ιδιότυπος νέος κεφαλικός φόρος σε όλους τους "Έλληνες το γένος" (κατά κύριο λόγο εμπόρους), κάτι το οποίο οδήγησε στους μαγαζάτορες να βάλουν ξένες, αυστριακές σημαίες στα μαγαζιά τους για να αποφύγουν να φορολογηθούν.
Υπάρχει και η εκδοχή της Φρικηπαίδειας.
* Ο Βόλος είναι μία πόλη στην κεντρική Ελλάδα. Γνωστή αυστριακή αποικία που εξελίχθηκε σε αποικία των ΕΛ, μετά την εκδίωξή τους από την αφιλόξενη προσωρινή τους κατοικία, τη γνωστή υποβαθμισμένη περιοχή της Αθήνας.

Άρτα – Νερατζοκώληδες

Λόγω του ότι στην Άρτα έχουν πολλά νεράτζια και μεγάλους κώλους, άρα έχουν κώλους σαν νεράτζια.

Πρέβεζα – Σαρδέλες

Διότι λέγεται ότι βάζουν τις σαρδέλες στο κλουβί.

Αθήνα – Γκάγκαροι

Γκάγκαρο ήταν το βαρύ ξύλο που ήταν κρεμασμένο με σκοινί πίσω από τις αυλόπορτες, τις οποίες έκλεινε με το βάρος του (gaga στα τούρκικα το ράμφος). Γκάγκαρος λεγόταν επί τουρκοκρατίας ο Αθηναίος της ανώτερης κοινωνικής τάξης, ο οποίος στην πόρτα του είχε γκάγκαρο. Σημαίνει σήμερα ο γνήσιος Αθηναίος.

Φλώρινα – Απόγονοι της Γιουργίας

Γιατί η γιούργα ήταν η Γεωργία στα φλωρινιώτικα. Ήταν η μεγαλύτερη πόρνη της Φλώρινας. Απ’ τις μεγαλύτερες βρισιές για τους Φλωρινιώτες!

Πόντος – Ντουντούμια / Τουρκούλια

Άγνωστη προέλευση.

Λέσβος – Γκαζμάδες

Τη Μυτιλήνη τη λένε Γκασμαδία ή Κασμαδία οι φαντάροι που υπηρετούν εκεί, επειδή η στρατιωτική ζωή εκεί έχει πολύ σκάψιμο, σκάβουν ορύγματα. Επίσης, υπάρχει και ο παλιός μύθος που λέει ότι (σύμφωνα με την παράδοση από στόμα σε στόμα των φαντάρων) όταν ήταν να φτιαχτεί το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, όλοι οι κάτοικοι πήγαν να συνδράμουν κρατώντας από έναν κασμά (και κανένας δεν κρατούσε φτυάρι ή σκαπέτι).

Σέρρες – Ακανέδες

Λόγω του ότι στη πόλη των Σερρών φτιάχνονται ακανέδες (ένα είδος γλυκού σαν λουκούμι).

Πάτρα – Μινάρες

Λίγο υποτιμητική λέξη για τους Πατρινούς που σημαίνει μ..άκας αλλά σε πιο light εκδοχή. Τυπικός χαιρετισμός: “που ‘σαι ρε μιναρα”

Ηράκλειο – Σουμπερίτες ή Καστρινούς

Σουμπερίτες, διότι στην κατοχή ο Σούμπερ είχε την έδρα του στο Hράκλειο και Καστρινούς επειδή το Ηράκλειο ονομαζόταν και Κάστρο.

Αγρίνιο – Βλάχοι

Έτσι τους αποκαλούν οι Μεσολογγίτες, οι οποίοι θεωρούν τον εαυτό τους πολύ διακεκριμένο.

Ναύπλιο – Κωλοπλένηδες

Οι Aργίτες τους αποκαλούν έτσι διότι πλένονταν στις τούρκικες τουαλέτες.

Άργος – Πρασάδες

Ως αντίποινα τους έβγαλαν έτσι, διότι έτρωγαν το πράσο με το οποίο χτυπούσαν το γαϊδούρι τους.

Καβάλα – Ψαροκασέλες

Έτσι τους αποκαλούν οι Ξανθιώτες.

Αρκαδία – Σκορδάς ή Αβγοζύγης

Σκορδάς λόγω των τοπικών προϊόντων και αβγοζύγης γιατί πρώτοι οι Αρκάδες πουλούσαν αυγά βάσει του μεγέθους τους – των αυγών -.

Κόρινθος – Λαΐδες

Γιατί Λαΐδα ήταν μια εταίρα της αρχαιότητας από την Κόρινθο.

Κρήτη – Πέτσακες ή Σβούρους

Μάλλον από Ρέθυμνο, Ηράκλειο. Ο ορεσίβιος ή χωρικός που κατεβαίνει στην πόλη με ιμπεριαλιστικές διαθέσεις ως προς γυναίκες, μπάρια κλπ. με τα γνωστά αξεσουάρ (4χ4, μαύρο πουκάμισο κλπ κλπ). Τείνει να αντικαταστήσει και στα Χανιά το "κούργιαλος". Σβούροι είναι οι κάγκουρες στην τοπική διάλεκτο.

Σαλαμίνα – Μπακαουκες ή Μανάρια

Για το “Μπακαουκας” υπάρχει και το γνωστό ανέκδοτο ότι στη σαλαμίνα επικρατεί… εμφύλιος μεταξύ των Μπακις και των Ουκας.

Xαλκίδα – Τρελονερίτες

Απο το φαινόμενο της παλίρροιας. Τα τρελά νερά του Ευρίπου λένε οτι έχουν πειράξει και τα μυάλα των Χαλκιδέων.

Τρίκαλα – Κασέρια ή Σακαφλιάδες

Κασέρια λόγω τοπικού τυριού και Σακαφλιάδες λόγω του Σακαφλιά, ο οποίος έζησε την εποχή του Μεσοπολέμου, λίγο μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και ήταν ο Δον Ζουάν της εποχής. Ήταν ένας ωραίος άντρας που είχε αναστατώσει την τρικαλινή κοινωνία με τα καμώματά του, ώσπου κάποιοι του στήσανε καρτέρι στα στενά σοκάκια του Βαρουσίου και τον μαχαιρώσανε (εξού και το γνωστό στιχάκι “Στα τρίκαλα στα δυό στενά σκοτώσανε τον Σακαφλιά”). Το σακαφλιάς κατά λέξη σημαίνει ο φίλος της σάρκας.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More