ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΧ;


Του Μενέλαου Τασιόπουλου

Η πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών δείχνει χωρίς πάτο. Το όριο των 900 μονάδων έσπασε και το επόμενο όριο προς τα κάτω, που μπορούμε να υπολογίσουμε είναι στις 500 μονάδες. Ταυτόχρονα τα spread, για τα ελληνικά ομόλογα έχουν σημειώσει αρνητικό ρεκόρ από την ίδρυση της ευρωζώνης .

Το κλίμα στο εσωτερικό της Ευρώπης είναι ασαφές, ρευστό και με κυρίαρχο χαρακτηριστικό την δυσαρμονία των επιμέρους πολιτικών των κρατών μελών. Το καθεστώς εγγυήσεων σε ρευστό , στο οποίο συμφώνησε με την Φινλανδία η Αθήνα και οι Παπανδρέου- Βενιζέλος δημιούργησε αλυσιδωτές εξελίξεις, τινάζοντας στον αέρα κάθε έννοια συγκρότησης στην Ευρώπη. Είναι χαρακτηριστική η σημαντική διαφωνία Βερολίνου -Ελσίνκι για τις ελληνικές εγγυήσεις, με τη Φινλανδία να επιμένει στη συμφωνία, που έχει γίνει με την Αθήνα. Αλλά το ενδιαφέρον είναι ότι και στην ίδια τη γερμανική κυβέρνηση δεν υπάρχουν ταυτόσημες απόψεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εργασίας, την ίδια στιγμή που η Μέρκελ πιέζει για την αναστολή καθεστώτος εγγυήσεων , μιλά σε δημόσιες δηλώσεις της για εγγυήσεις σε χρυσό, έναντι της χρηματοδότησης στην Ελλάδα.

Η «φούσκα» της Ευρώπης

Όλα μοιάζουν πολύ ανόητα για να είναι πραγματικότητα και πολύ περισσότερο για να αντιμετωπίσουν την ύφεση που βαθαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη, ακουμπώντας και τη Γερμανία. Δεν είναι όμως ανοησίες αυτά που συμβαίνουν. Απλά η «φούσκα» της Ευρώπης του Μάαστριχτ και του διατραπεζικού νομισματικού συστήματος, που θα γεννούσε ενιαία οικονομία στην ευρωζώνη, σκάει. Το πείραμα έχει αποτύχει.

Το κρίσιμο μέγεθος εξακολουθεί να είναι η Ελλάδα. Πάνω σε αυτή δημιουργείται το κλίμα για ολόκληρη την Ευρώπη και την προοπτική της. Αυτό που και τους προηγούμενους μήνες σημειώναμε από το newscode.gr, επανέρχεται με μεγαλύτερη δριμύτητα ως ενδεχόμενο.

Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί, τους επόμενους μήνες, σε κατάσταση κραχ- χρεοκοπίας εξαιτίας της απουσίας ρευστότητας στην εσωτερική της αγορά και όχι εξαιτίας της αδυναμίας της να δανεισθεί. Το κράχ μπορεί να συμβεί όταν τράπεζες- επιχειρήσεις – νοικοκυριά πάψουν να διαθέτουν ρευστό, για να διαχειρισθούν την κατάσταση ύφεσης στην οποία έχουν περιέλθει και αρχίσει ένα ντόμινο χρεωκοπιών. Επιμέρους και όχι σε επίπεδο κεντρικής οικονομίας. Ο δανεισμός της Ελλάδας και η στρατηγική της Τρόικας και του γερμανογαλλικού άξονα, έχει ως μοναδικό στόχο να μην χάσουν οι πιστωτές τα λεφτά τους. Ή τουλάχιστον οι κυρίαρχοι πιστωτές αντί των χρεών , να αποκτήσουν σε απόλυτη υποτίμηση asset (δημόσια και ιδιωτικά), που θα υπερκαλύπτουν τις οφειλές, με αυτές και τα τοκοχρεολύσια να παραμένουν ακέραια και πολλαπλάσια , μέσω του πανάκριβου «μεσαίου δανεισμού» των Μνημονίων. Ο χρυσός κανόνας της προστιθέμενης αξίας στην πλήρη κυριαρχία του.

Οι Ευρωπαίοι δηλαδή και οι πιστωτές, δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την φτώχεια στην οποία , με ραγδαίους ρυθμούς, πέφτει η Ελλάδα ως οικονομία και κοινωνική συγκρότηση. Αντίθετα την επιδιώκουν. Με τον τρόπο αυτό κινδυνεύουν να θυμίσουν το ανέκδοτο με τον Χότζα και τον γάιδαρο, που ενώ τον είχε εκπαιδεύσει στην πείνα και ήταν χαρούμενος , αυτός ψόφησε.

Τι θα συμβεί αν μέσα στους επόμενους μήνες «ψοφήσει» η Ελληνική οικονομία, εκ των έσω και ενώ στην Ευρώπη θα εξακολουθούν να συζητούν για το πώς και το κατά πόσον θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής του Ιουλίου;

Μια μη ελεγχόμενη χρεοκοπία

Πολύ απλά είτε μείνει είτε φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, ένα μεγάλο μέρος του χρέους της ίσο ή κατά τι μεγαλύτερο από το 55% θα διαγραφεί. Το υπόλοιπο μπορεί να εξαγορασθεί από τις ίδιες τις αγορές ή τρίτες δυνάμεις , εκτός Ευρώπης , την Αμερική, την Κίνα, την Ρωσία, ή το πιθανότερο να υπάρξει ένας συνδυασμός των παραπάνω. Το ελληνικό χρέος θα γίνει με τον τρόπο αυτό βιώσιμο. Οι επενδύσεις και οι εξαγορές στην απαξιωμένη χρηματιστηριακά και εντασσόμενη και πάλι στις αναπτυσσόμενες αγορές και όχι την ανεπτυγμένη της ευρωζώνης, Ελλάδα , ενδιαφέρουσες, ειδικά αν το νόμισμά της είναι ένα εθνικό νόμισμα και όχι το ευρώ. Ακόμη και τα κεφάλαια των Ελλήνων , που έχουν διαφύγει στο εξωτερικό, θα επιστρέψουν χωρίς καθυστερήσεις για να επαναεπενδυθούν. Εάν μάλιστα μέσα στις ραγδαίες εξελίξεις η Ελλάδα έχει βρει λύση στο πολιτικό και θεσμικό ζήτημα που έχει και δώσει εγγυήσεις για «καθαρό παιχνίδι», πέραν της τοπικής Κλεπτοκρατίας, τότε η αναστροφή είναι βεβαία.

Αντίθετα η Ευρώπη όσο και αν δεν το θέλει, αν η Ελλάδα βρεθεί σε κατάσταση κραχ, θα χάσει απολύτως τον έλεγχο των εξελίξεων. Ο πανικός που θα επικρατήσει και η εμμονή των Γερμανών και των άλλων ΑΑΑ για το «σκληρό» ευρώ, θα οδηγήσει τις εξελίξεις. Επίσης αν οι αγορές και οι διεθνείς τράπεζες και τρίτες Μεγάλες Δυνάμεις, βρουν τα εργαλεία και την μεθοδολογία να επαναφέρουν την Ελλάδα από την χρεοκοπία στην αναστροφή, την ανασυγκρότηση και τα πλεονάσματα, τότε η Ευρώπη και οι διαδικασίες της θα γίνουν απολύτως μισητές σε όλους τους Λαούς και τα οικονομικά συστήματα των ελλειμματικών χωρών, που αν τις μετρήσουμε θα δούμε ότι είναι η πλειοψηφία στην ευρωζώνη, θα επιζητήσουν την ίδια διαδρομή και μεθοδολογία, προσαρμοσμένοι στις ειδικές συνθήκες και τα προβλήματα της κάθε χώρας.

Παγκόσμια αναδιάταξη του τραπεζικού χάρτη

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ουσιαστικά είναι μια συγκρότηση τραπεζών και η διάταξη τους στον παγκόσμιο χάρτη. Παρά τον βαρύγδουπο τίτλο της, μια διάλυση της θα σημάνει αναδιάταξη στον παγκόσμιο τραπεζικό χάρτη και νέα γεωοικονομικά δεδομένα , με τις ζώνες των διεθνών νομισμάτων. Εκτός από την ευρωζώνη, όπως αυτή διαμορφώθηκε από το Μάαστριχτ και μετά τη διεύρυνση της ένωσης, απέτυχε ως προς τους στόχους και τη λειτουργία της και η πρώτη, μετά τον Ψυχρό Πόλεμο , προσπάθεια παγκοσμιοποίησης. Η σύνθεση των δύο ατυχημάτων , μπορεί να μας δώσει μια διέξοδο από την παγκόσμια ύφεση , που δημιούργησε ο καπιταλισμός των παραγώγων και των αυτορυθμιζόμενων αγορών, που εγκαθίδρυσε η εποχή Κλίντον- Μπλερ και εξελίχθηκε μετά την ένωση των Γερμανιών. Αυτή θα συνίσταται σε έναν κόσμο Εθνών , με περιφερειακές ομοσπονδίες και συνομοσπονδίες συμφερόντων, που θα συνδέονται όμως μεταξύ τους οικονομικά , επενδυτικά και αναπτυξιακά , μέσω των διεθνών τραπεζών και των δικτύων που αυτές δημιούργησαν στον πλανήτη.

Τα Έθνη διατηρώντας την πολιτική , κοινωνική και πολιτιστική αυτοτέλεια τους, μπορούν να είναι πελάτες των τραπεζών. Τα Έθνη θα επιζητούν διεθνείς συνεργασίες στη βάση της συμπληρωματικότητας(προσφοράς- ζήτησης), ούτως ώστε να διατηρούν σταθερή την προσδοκία της ευημερίας των λαών τους. Οι τράπεζες έχουν την κατάλληλη τεχνογνωσία και τις διεθνείς σχέσεις για να συνδέουν συμπληρωματικά οργανικά Έθνη, ως προς τις οικονομίες τους, ούτως ώστε στη βάση της προσφοράς και της ζήτησης ο ανταγωνισμός των Εθνών και οι πολεμικές συγκρούσεις να περιορίζονται ή να καταλήγουν περιττές. Αντίθετα ο πλούτος να πολλαπλασιάζεται , αλλά στη βάση της παραγωγής και της κατανάλωσης και όχι της μόχλευσης, των στοιχημάτων και των παραγώγων.

Φραγμός στις φεουδαρχίες

Η πρώτη φάση δηλαδή της παγκοσμιοποίησης, αφήνει κάτι πολύ σημαντικό στη δεύτερη. Τα διεθνή δίκτυα, τα οποία όμως θα πρέπει να συγκροτηθούν σε μια επόμενη εποχή διεθνών τραπεζών, οι οποίες δεν θα είναι ούτε κράτη , ούτε funds. Τα Έθνη –κράτη προσβλέπουν στην ευημερία των κοινωνιών τους. Οι τράπεζες στο κέρδος, αλλά και στην προστιθέμενη αξία του πελατολογίου τους. Η διαφορά του κριτηρίου είναι ποιοτική. Οι αγορές με τον τρόπο αυτό θα αποκτήσουν όνομα και επίθετο.

Τα «λατιφούντια» της πρώτης παγκοσμιοποίησης και οι νέες φεουδαρχίες, τύπου Γερμανικής Ένωσης της Ευρώπης, είναι παρωχημένα και δεν λειτουργούν σαν μοντέλο και θεώρημα, όπως και οι αυτορυθμιζόμενες αγορές που κατέρρευσαν το 2008

ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΑΞΙΑΣ 6,000 ΕΥΡΩ


Η τράπεζα πέταξε στο δρόμο μία τετραμελή οικογένεια για ένα δάνειο που της έδωσε η ίδια!

«Η τράπεζα Citibank πέταξε εμένα και την οικογένειά μου στο δρόμο για 6.000 ευρώ! Μας πήρε το σπίτι, επειδή δεν καταφέραμε να πληρώσουμε ένα δάνειο!». Σοκ προκαλεί η καταγγελία της κυρίας Α.Μ.για την στυγνότητα και την αναλγησία που επέδειξε η τράπεζα Citibank. Όπως υποστηρίζει η καταγγέλλουσα, η Citibank κατέσχεσε το σπίτι της στη Ν. Ιωνία αξίας πάνω από 80.000 ευρώ, για ένα δάνειο 6.000 ευρώ, το οποίο μάλιστα της είχε προσφέρει η ίδια η τράπεζα! «Ήρθε ένα χαρτί στο σπίτι με παραλήπτη τον άνδρα μου, που έλεγε, ότι η τράπεζα του είχε βγάλει ένα δάνειο και μπορούσε να πάει να το πάρει όποτε ήθελε». Ήταν η περίοδος των παχέων αγελάδων, οπότε και οι τράπεζες έβγαζαν δάνεια για τους πολίτες χωρίς την έγκρισή τους! Αντίθετα με σήμερα, που έχουν κλείσει την κάνουλα και έχουν οδηγήσει στην απόγνωση και το λουκέτο χιλιάδες επιχειρηματίες.

Ο σύζυγος της καταγγέλλουσας πήρε το δάνειο των 6.000 ευρώ από την τράπεζα. Όμως, κάποια οικονομικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν, είχαν ως αποτέλεσμα, να μην καταφέρει να είναι συνεπής με την αποπληρωμή των δόσεων. Χωρίς κανένα οίκτο και καμία ανθρωπιά, η τράπεζα κατέσχεσε το σπίτι του ζευγαριού, όπου έμενε με τα δύο του παιδιά. «Εκείνη την περίοδο δεν μπορούσε να δώσω χρήματα ούτε στο παιδί μου που ήταν φαντάρος», λέει η άτυχη γυναίκα. Όμως, οι εκκλήσεις της δεν εισακούσθηκαν από τα golden boys των τραπεζών. Στις 22 Μαρτίου του 2006 είδε το δικαστικό επιμελητή να της χτυπάει την πόρτα του σπιτιού της και να την πετάει έξω. Το συνολικό χρέος, μαζί με τους τόκους και τους άλλους ληστρικούς όρους των τραπεζών, είχε φτάσει τις 6.391,74 ευρώ. Το απίστευτο είναι, ότι η τράπεζα ζητούσε να πληρωθεί ακόμη 314,02 ευρώ, ως έξοδα για τη σύνταξη του εγγράφου της κατάσχεσης και της επίδοσή του!

Ευτυχώς για την οικογένεια της κυρίας Α.Μ., είχε ένα εξοχικό στον Κάλαμο, όπου και μετακόμισε αναγκαστικά όλη η οικογένεια. Όμως, ακόμη και αυτό κινδυνεύει να το χάσει εξαιτίας των χρεών που συσσωρεύτηκαν. Και φυσικά, καμία τράπεζα δεν δείχνει την παραμικρή ευαισθησία να διευκολύνει την οικογένεια. Πόσο μάλλον, να την ενισχύσει με κάποιο χαμηλότοκο δάνειο, όπως είχε κάνει πριν από μερικά χρόνια. Την εποχή, δηλαδή, που οι τράπεζες έριχναν το «τυράκι», για να πιάσουν στη «φάκα» τα σπίτια των μεροκαματιάρηδων…

ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ


Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, είπε αυτό που όλοι γνωρίζουμε. Ότι πολλοί από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «αναγκάζονται» να ψηφίσουν νομοσχέδια με τα οποία δεν συμφωνούν, αλλά οι… καταστάσεις τους υποχρεώνουν να προσυπογράφουν αποφάσεις σκληρές. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, δηλώνει μάλιστα ότι «κάποια πράγματα τα ψηφίζουμε κι εμείς οι βουλευτές στο γενικότερο και με το πιστόλι τον κρόταφο», στην ουσία επιβεβαιώνοντας ότι η ίδια η πολιτική που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ οδηγεί σε σκληρές και πολλές φορές άδικες αποφάσεις. Όσο για τους όρους του Μνημονίου και τυχόν επαναδιαπραγμάτευσή τους, αφήνει ένα μικρό παράθυρο ανοιχτό: «Δεν σημαίνει ότι επειδή πήραμε ένα μονοπάτι πρέπει να το συνεχίσουμε μέχρι τέρμα και να περιμένουμε συνεχώς από κάτι το οποίο είναι μη τελέσφορο». Πιο ξεκάθαρος δε θα μπορούσε να είναι.

ΚΑΤΙ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ


Ανακριβές χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ, ρεπορτάζ φιλοκυβερνητικού σταθμού των Σκοπίων, περί επαφών της κ. Γκίλαρντ για την αναγνώριση της ΠΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία.
Με τίτλο «Η Αυστραλία ετοιμάζει δώρο την αναγνώριση του συνταγματικού ονόματος για τα είκοσι χρόνια ανεξαρτησίας», ο φιλοκυβερνητικός τηλεοπτικός σταθμός Kanal 5, ανέφερε, ότι «Σλαβομακεδόνες απόδημοι που ζουν στην Αυστραλία, προγραμματίζουν συναντήσεις με Αυστραλούς βουλευτές και το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστραλίας, προκειμένου να συζητήσουν για τους δεσμούς Αυστραλίας-ΠΓΔΜ με απώτερο σκοπό την αναγνώριση της ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα».


«Τα δημοσιεύματα αυτά είναι ανακριβή», δήλωσε στην ελληνική ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος» ο εκπρόσωπος της Τζούλια Γκίλαρντ.

ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΗ ΤΥΡΑΝΝΙΑ


«Ντρέπομαι για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα μας», δηλώνει ο Κώστας Ζουράρις μιλώντας σε πρόσφατη συνέντευξη του. Χειμαρρώδης για μια ακόμη φορά ο πρώην βουλευτής αναλύει το φαινόμενο της κρίσης στα πλάισια της «Δημοκρατίας», σε συνέντευξη του στο περιοδικό Εγώ. «Θεωρώ κι εγώ περίπου συνυπεύθυνο τον εαυτό μου ως προς το ότι δεν ήμουν αρκετά δυνατός να τους διώξω κλοτσηδόν όλους αυτούς τους αλήτες και να τους στείλω στη φυσική τους θέση, που είναι ο Κορυδαλλός», δηλώνει και συνεχίζει υποστηρίζοντας πως στην πράξη δεν έχουμε Δημοκρατία. «Αυτό είναι έμμεση ολιγαρχική τυραννία. Των πλουσίων, των ισχυρών και των κατ’ επάγγελμα κηφήνων. Αυτοί οι αργόσχολοι κηφήνες, που δεν έχουν εργαστεί ποτέ στη ζωή τους επί 15-20 χρόνια βουλευτές και γενικοί γραμματείς».

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ....ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ


Η ιδέα και μόνο ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να δώσει εμπράγματες εγγυήσεις για να λάβει μέρος τους πακέτου βοήθειας θα ξεσηκώσει τον ελληνικό λαό, θα τον βγάλει και πάλι στις πλατείες. Αυτή τη φορά, όμως, ο ελληνικός λαός ξέρει ότι δεν κινδυνεύει άμεσα η δουλειά του, ο μισθός του, η σύνταξή του, αλλά κινδυνεύει η χώρα με άμεσο ξεπούλημα!

Ξεπούλημα με συνοπτικές διαδικασίες και στην περίπτωση αυτή, η οργή του ελληνικού λαού δε μπορεί να συγκρατηθεί. Δε θα μπορέσουν να τον σταματήσουν όλα τα σώματα ασφαλείας όλων των χωρών μελών της ευρωζώνης! Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι Ευρωπαίοι. Έλαβαν το μήνυμα από τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα. Και γνωρίζουν πολύ καλά ότι με τα μέτρα, που έχουν πάρει, έχουν εξωθήσει τον ελληνικό λαό στα άκρα…

Ο Έλληνας πλέον είναι αποφασισμένος για όλα! Δεν έχει, άλλωστε, να χάσει τίποτα, αφού ό,τι κερδήθηκε με αγώνες και αίμα γενεών, χάθηκαν μέσα σε λίγους μήνες. Αυτό είναι και το μόνο που φοβούνται οι Ευρωπαίοι. Τον ελληνικό λαό. Τον λαό που δε φοβάται…

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΡΑΘΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΤΑΛΑΘΟΣ ΕΛΠΙΖΩ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ......Από τη σημερινή τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή:

Γιατί η Ελλάδα δεν είναι το πρόβλημα της Ευρωζώνης, ούτε το πρόβλημα της διεθνούς οικονομίας. Είναι ένα εργαστήριο στο οποίο δοκιμάζονται ζητήματα και μέθοδοι, είναι ένας καταλύτης που μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο τα δεδομένα της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά δεν είναι «το» πρόβλημα. Δεν προκαλέσαμε εμείς την πρόσφατη όξυνση της κρίσης.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More