ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Πρότυπο επιστολής άρνησης πληρωμής έκτακτων μέτρων!


Επειδή τα «ραβασάκια» της εφορίας έχουν γίνει πλέον καθημερινή δυσάρεστη έκπληξη στα σπίτια όλων μας και επειδή το ένα χαράτσι διαδέχεται το άλλο, χωρίς ένα εμφανές τέλος στον ορίζοντα σε αυτό τον «κατήφορο» που μας σέρνει η κυβέρνηση… Η ΕΛ.ΠΟΛ. καταθέτει πρότυπο κείμενο άρνησης πληρωμής των εκτάκτων μέτρων, με τα οποία το κράτος παραβιάζει κάθε αρχή ισότητας και διατάξεις του Συντάγματος, δεδομένου ότι αυτό προστατεύει τους πολίτες και απαγορεύει ρητά στην αφαίμαξη του λαού άνευ αιτιολογημένης και αποδεδειγμένης εισφοράς προς το κράτος, όταν την ίδια ώρα το κράτος αδυνατεί εσκεμμένα να εισπράξει τις οφειλές σε βάρος του και που έχουν προέλθει από υπηκόους της ίδιας χώρας.
Η παρούσα επιστολή μπορεί να κατατεθεί στα ΚΕΠ όλης της χώρας, με κοινοποίηση προς τον αρμόδιο εισαγγελέα, αφού κάθε πολίτης δικαιούται να προστατεύσει τους κόπους μιας ζωής και την περιούσια του, η οποία έχει αποκτηθεί με νόμιμο τρόπο.
Όχι μόνο γιατί οι Έλληνες δεν έχουν να δώσουν πια άλλα χρήματα, αλλά και γιατί όλοι αυτοί οι φόροι είναι παράνομοι και αντισυνταγματικοί! Όλοι μαζί μπορούμε…
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ:

Αξιότιμοι κύριοι,

Σήμερα την ……./…../2011 έλαβα από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. γραπτή ειδοποίηση για την καταβολή του ποσού ……….. ευρώ. ΔΕΝ ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ, αλλά αδυνατώ να καταβάλλω το ανωτέρω ποσό εξαιτίας της μείωσης των εισοδημάτων μου κατά 30-35% μηνιαίως(α), ή την απώλεια θέσης εργασίας μου(β) με συνέπεια το ποσό που απαιτείται απο το κράτος να έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας και τους ισχύοντες νόμους.
Η άρνηση μου για τη μη καταβολή του ποσού έγκειται στο γεγονός ότι το κράτος αδυνατεί να τηρήσει την ισονομία μεταξύ των υπηκόων του, τι στιγμή που τα αρμόδια υπουργεία αναφέρουν για δισεκατομμύρια οφειλές άλλων συμπολιτών μου και οι οποίοι με διάφορους άλλους τρόπους δεν καταβάλλουν τις οφειλές τους στο κράτος με συνέπεια να πληρώνω πάντα εγώ το πρόβλημα του ελλείματος στη χώρα.
Κατανοώ το πρόβλημα ωστόσο δεν θα αναζητήσω ευθύνες στο πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς οι οποίοι με τους νόμους που ψηφίζουν παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και το δικαίωμα διαβίωσης μου(βλ. καταστατικό χάρτη ΟΗΕ)
Κάθε υπάλληλος του κράτους που θα προβεί σε αναγκαστικά μέτρα σε βάρος μου και σε απειλή κατά της περιουσίας μου, κατά του εισοδήματος μου και κατά της βούλησης του Ελληνικού λαού θα διωχθεί στα ποινικά δικαστήρια με την απαγγελία κατηγορίας «ΜΗ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ» με το σκεπτικό ότι οι κρατικοί λειτουργοί είναι υποχρεωμένοι να αναζητήσουν λόγω αρμοδιότητας τις οφειλές άλλων οφειλετών οι οποίοι είτε είναι άφαντοι, είτε έχουν καλυφθεί με τον πρόσφατο νόμο περί υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.
Με την παρούσα επιστολή μου καλώ τον αρμόδιο εισαγγελέα να παρέμβει και να αποδώσει την ευθύνη στα φυσικά πρόσωπα που παραβιάζουν το Σύνταγμα της χώρας και ταυτόχρονα με την παρούσα θα καταθέσω τη σχετική μήνυση και αγωγή σε βάρος του κρατικού υπαλλήλου που αρνείται να τηρήσει την εφαρμογή του Συντάγματος.
Με τα ανωτέρω επιφυλλάσομαι παντός νομίμου δικαιώματος και η αναζήτηση ευθυνών από τούδε και στο εξής θα έχει απόδοση ευθύνης κατά παντός υπευθύνου φυσικού προσώπου.

Με εκτίμηση,
Το ονοματεπώνυμό σας

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΒΡΙΖΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ “ΔΙΟΡΙΣΕ” ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!




Γράφει ο Στέφανος Χίος

Η κυρία στη φωτογραφία λέγεται Πηνελόπη Παπαιωάννου, τα τελευταία χρόνια λέει ότι είναι αγιογράφος ενώ από το 1993 μέχρι το 2009 ήταν αεροσυνοδός στην Ολυμπιακή Αεροπορία.
Στις 12 Νοεμβρίου 2010 με την απόφαση των υπουργών Ντόλιου, Σαχινίδη και Ρέππα, “διορίστηκε” στο δημόσιο και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Εσωτερικών σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση.
Όλα τα παραπάνω θα είχαν την αξία ενός ακόμα “νόμιμου” ρουσφετιού εαν η κυρία Παπαιωάννου δεν ήταν η σύζυγος του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου. Ιδού και το ΦΕΚ για να μην υπάρχουν παρερμηνείες

Το θέμα δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” και όπως του πρέπει θα θαφτεί από όλα τα ΜΜΕ. Το βράδυ όμως στο “ΜΑΚΕΛΕΙΟ”, στο “ΚΟΝΤΡΑ” στις 10.15 ,θα πάρει την αξία που του πρέπει όπως και άλλα ονομάτα φίλων του κ.δελφίνου-Βασιλάκη Καίλα του ΠΑΣΟΚ που βολεύτηκαν στο δημόσιο με υπέρογκους μισθούς.
Και να φανταστούμε ότι ο μέγας πολιτικός υποκριτής Λοβέρδος, πριν από μία εβδομάδα έβριζε συλλήβδην όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο ως τεμπέληδες. “1 εκ δημόσιοι υπάλληλοι ταλαιπωρούν 9 εκ έλληνες”. Ειναι και η γυναικούλα σας μέσα κύριε Αντρέα;” Ντροπή σας και ντροπή μας που σας ανεχόμαστε ακόμα…

Μυστικά ντοκουμέντα αποκαλύπτουν ότι ο Στάλιν δηλητηριάστηκε


Πρόσφατα, στις 29.12.2005, η ΠΡΑΒΔΑ, με αφορμή την 126η επέτειο από τη γέννηση του Στάλιν, δημοσίευσε ένα άρθρο βασισμένο σε μια μελέτη του ιστορικού και εκδότη Νικολάι Dobryukha ο οποίος μελέτησε τα ιατρικά αρχεία του Στάλιν και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Στάλιν τελικά δολοφονήθηκε με δηλητήριο που του χορηγήθηκε.
Το άρθρο αυτό δεν είναι το πρώτο που ασχολείται με το θέμα της δολοφονίας του Στάλιν. Στο ίδιο συμπέρασμα έχουν καταλήξει ακόμα και αντισταλινικοί επιστήμονες όπως για παράδειγμα ο πολιτικός επιστήμονας Abdurakhman Avtorkhanov όπου το 1975 έγραψε ότι ο Στάλιν δηλητηριάστηκε.
Η δολοφονία του Στάλιν αναφέρεται και στα πολιτικά απομνημονεύματα του Βιατσεσλάβ Μιχαήλοβιτς Μολότωφ που κυκλοφόρησαν το 1993.
Τα τελευταία χρόνια, καθώς κείμενα του Κρεμλίνου δίνονται πλέον στη δημοσιότητα, τα στοιχεία πληθαίνουν. Με αφορμή τα 50 χρόνια από το θάνατο του Στάλιν, η εφημερίδα New York Times (NYT) είχε κεντρικό άρθρο στις 5.3.2004 στη σελίδα Α3 κείμενο βασισμένο σε αρχεία του Κρεμλίνου που αναφέρονταν στη δολοφονία του Στάλιν. Τα στοιχεία βασίστηκαν σε μια μελέτη του ρώσου ιστορικού Βλαντιμίρ Ναούμοβ και του αμερικάνου Τζόναθαν Μπρεντ.
Το κείμενο των NYT αναφέρει ως πιθανή αιτία θανάτου την δηλητηρίαση από βαρφαρίνη (warfarin), ένα άχρωμο και άοσμο δηλητήριο που χρησιμοποιείται και για να σκοτώνει ποντίκια. Ως βασικό στοιχείο του συμπεράσματός τους ήταν ότι η αρχική αναφορά των γιατρών κάνει λόγο για στομαχική αιμορραγία λίγο πριν το θάνατο του Στάλιν. Μια αναφορά που δεν υπάρχει στην 20σέλιδη ιατρική αναφορά για το θάνατο του, η οποία δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο του 1953, περισσότερο από τρεις μήνες μετά το θάνατό του.
Το κείμενο της Πράβδα είναι αναλυτικότερο και περισσότερο εμπεριστατωμένο αφού κάνει χρήση όλων των ιατρικών αρχείων της εποχής και το παραθέτουμε μεταφρασμένο από τα αγγλικά όπου το βρήκαμε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, μόνο για πληροφόρηση, χωρίς να υιοθετούμε τα περί «σωσία» κλπ. και τις κατηγορίες σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα. Πρόκειται απλά για εκδοχή, ανεξακρίβωτη ιστορικά. Ωστόσο, η δηλητηρίαση του Στάλιν από τους χρουστσωφικούς ρεβιζιονιστές αποτελεί ιστορική πραγματικότητα.

ΠΡΑΒΔΑ 29 Δεκέμβρη 2005
Μυστικά ντοκουμέντα αποκαλύπτουν ότι ο Στάλιν δηλητηριάστηκε
Στις 21 Δεκεμβρίου ήταν η 126η επέτειος της γέννησης του Σοβιετικού ηγέτη Ιωσήφ Στάλιν. Ο ιστορικός και εκδότης Νικολάι Dobryukha λέει ότι αρχεία του Κρεμλίνου περιέχουν στοιχεία ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι ο Στάλιν δηλητηριάστηκε.
Τα ντοκουμέντα που βρέθηκαν απορρίπτουν πλήρως όλες τις διαπιστεύσεις ότι ο Στάλιν πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία που προκλήθηκε από την αδύναμη υγεία του. Τα ντοκουμέντα είναι οι φάκελοι με τις ιατρικές εξετάσεις του Στάλιν σε μια περίοδο 30 χρόνων. Τα ντοκουμέντα επίσης αποδεικνύουν ότι ο Στάλιν δεν ήταν καθόλου ανήσυχος με τις ιατρικές του εξετάσεις και δεν φοβόνταν τη χορήγηση φαρμάκων όπως φημολογούνταν. Λεγόταν επίσης ότι ο Στάλιν από φόβο να επισκεφτεί τους γιατρούς κατέφευγε στο να χορηγεί ο ίδιος φάρμακα στον εαυτό του. Στην πραγματικότητα πολύ έμπειροι γιατροί καλούνταν ακόμα και με την παραμικρή αδιαθεσία του Στάλιν. Μάλιστα είχε στενή ιατρική παρακολούθηση από ειδικευμένο προσωπικό όλη τη μέρα.
Αρχεία που δημιουργήθηκαν το Σεπτέμβρη του 1947 φανερώνουν ότι ο Ιωσήφ Στάλιν είχε μια υπέρταση στο αρχικό της στάδιο, χρόνιους αρθριτικούς ρευματισμούς και υπερκόπωση. Ο Δρ. Κιρίλοφ (Kirrilov) κατέγραψε την πίεση του Στάλιν και την βρήκε 14.5 με 8.5 –η οποία ήταν εξαιρετική για την ηλικία των 67 που ήταν εκείνη την εποχή.
Στην ηλικία των 70 η πίεση του Στάλιν ήταν 14 με 8 και ο παλμός του στους 74 χτύπους το λεπτό πριν κάνει μπάνιο. Μετά το μπάνιο, η πίεση έπεφτε στο 13.8 με 7.5 και ο παλμός του στους 68 χτύπους το λεπτό. Ο Σοβιετικός ηγέτης δεν παραπονέθηκε ποτέ για κακό ύπνο, αφόδευε φυσιολογικά και γενικά ήταν καλά. Τα ιατρικά αρχεία δείχνουν ότι ο Στάλιν στα 72 είχε πίεση 14 με 8 και παλμό 70 χτύπους το λεπτό. Η τελευταία μέτρηση έγινε όταν ο Στάλιν είχε γρίπη και πυρετό. Είναι μάλλον απίθανο νεότεροι και πιο υγιείς άνθρωποι να μπορούν να πετύχουν μια παρόμοια εικόνα. Και είναι εκπληκτικό ότι κανένα άλλο ιατρικό αρχείο δεν αναφέρει την αρχικού σταδίου υπέρταση του Στάλιν.
Δεν είναι αλήθεια αυτό που έλεγαν μερικοί ότι «ο Στάλιν ήταν σοβαρά άρρωστος, κυρίως μετά το μεγάλο άγχος που του δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του Β’ ΠΠ». Τέτοιες αναφορές για την υγεία του Στάλιν εμφανίστηκαν για πρώτη φορά μετά τις 4 Μαρτίου του 1953. Αυτά τα επίσημα δελτία γράφουν ότι τη νύχτα της 2ας Μαρτίου ο Ιωσήφ Στάλιν είχε εγκεφαλική αιμορραγία που προκλήθηκε από την υπέρταση και την αρτηριοσκλήρωσή του.
Οι ψευδείς αναφορές προωθήθηκαν από τον Λαυρέντι Μπέρια και τους διαδόχους του Μαλένκοφ και Χρουστσόφ μόλις έγιναν ηγέτες της χώρας.
Τα ντοκουμέντα που βρέθηκαν αποκαλύπτουν ότι ο Σοβιετικός ηγέτης δηλητηριάστηκε στο διάστημα μεταξύ 28 Φλεβάρη – 1 Μάρτη 1953, μεταξύ Σάββατου βράδυ και Δευτέρας, διάστημα κατά το οποίο η πλειοψηφία των γιατρών βρισκόταν σε άδεια και δεν θα μπορούσε να βοηθήσει. Αυτό έγινε εσκεμμένα ώστε το δηλητήριο να έχει αρκετό χρόνο να δράσει.
Αλλά δεν αποκλείεται μάλιστα οι συνωμότες να δηλητηρίασαν όχι μόνο το Στάλιν αλλά και το σωσία του. Στην πραγματικότητα, ο Μπέρια δεν περίμενε ότι το δηλητήριο θα επιδρούσε για αυτό ήταν νευρικός. Στις 4 Μαρτίου, οι εφημερίδες που ελέγχονταν από τον Μπέρια έγραφαν ότι «ο Στάλιν λόγω εγκεφαλικής αιμορραγίας έμεινε στο διαμέρισμά του στη Μόσχα τη νύχτα της 2ας Μαρτίου» το οποίο είναι ψέμα γιατί ο Στάλιν πέθανε στο εξοχικό του. Γιατί χρειαζόταν ο Μπέρια να αναφέρει ότι ο Στάλιν πέθανε στο διαμέρισμά του στη Μόσχα; Πιθανόν να διέδωσε ψεύτικες πληροφορίες για να χρησιμοποιήσει το σωσία του Στάλιν: ίσως ο Στάλιν να πέθανε αμέσως μόλις δηλητηριάστηκε στο εξοχικό του ενώ ο σωσίας του «αδιαθέτησε» κάποια στιγμή στο Κρεμλίνο και τη νύχτα της 2ας Μαρτίου μετακινήθηκε στο εξοχικό για να αντικαταστήσει τον ήδη νεκρό Στάλιν. Για να σιγουρευτεί ότι είναι ασφαλής, μόλις ανακοινώθηκε ο θάνατος του Στάλιν, ο Μπέρια συνέλαβε τον προϊστάμενο του εργαστηρίου που έφτιαχνε δηλητήρια.
Πολλοί ήξεραν ότι ο Μπέρια ετοιμάζονταν να διεξάγει πόλεμο ενάντια στο Στάλιν. Ο γιος του Σέργκο είπε ότι ο πατέρας του είναι πολύ πιθανό να ετοίμαζε κάτι ενάντια στον Στάλιν με τη βοήθεια των υποστηριχτών του στα κλιμάκια της δικαιοσύνης και ότι τα δικά του κλιμάκια δεν ελέγχονταν από τα κλιμάκια της κυβέρνησης.
Οι σωματοφύλακες του Στάλιν λένε ότι ο ηγέτης δηλητηριάστηκε αμέσως αφού ήπιε μεταλλικό νερό. Πράγματι, ο Στάλιν βρέθηκε να κείτεται νεκρός δίπλα σε ένα τραπέζι το οποίο είχε πάνω ένα μπουκάλι μεταλλικό νερό και ένα ποτήρι. Το δηλητήριο έδρασε άμεσα. Κάποιες πηγές αναφέρουν ότι έπεσε νεκρός και κάποιες άλλες αναίσθητος.
Η μελέτη των αρχείων δείχνει ότι στις 8 Νοεμβρίου 1953 το υγειονομικό τμήμα του Κρεμλίνου ήθελε να εξετάσει «φάρμακα και τρία άδεια μπουκάλια μεταλλικού νερού» από το Μουσείο Στάλιν. Αλλά για κάποιο λόγο δόθηκαν στο τμήμα μόνο δύο μπουκάλια από το Μουσείο στις 9 Νοεμβρίου. Ποιο ήταν το μυστικό του τρίτου μπουκαλιού που χάθηκε;
Το ημερολόγιο που κρατούσαν οι γιατροί που κούραραν τον Στάλιν δεν θυμίζει σε τίποτα τις αναμνήσεις και τις έρευνες για την τελευταία ασθένεια του Στάλιν και το θάνατό του. Όπως φαίνεται από τις καταγραφές στο ημερολόγιο, οι γιατροί προφανώς κατάλαβαν ότι ο Στάλιν δηλητηριάστηκε. Αυτό φαίνεται από τις συνταγές που έφτιαξαν: επάλειψη πάγου στο κεφάλι, γλυκό τσάι με λεμόνι, κάθαρση με θειούχο οξείδιο μαγνησίου (sulfur-acid magnesia) κλπ.
Όταν οι γιατροί εξέτασαν τον Στάλιν στις 7 π.μ. στις 2 Μαρτίου βρήκαν τον ασθενή να κείτεται σε ένα καναπέ ανάσκελα με το κεφάλι γυρισμένο προς τα αριστερά και με τα μάτια κλειστά. Η υπεραιμία του προσώπου ήταν μέτρια, η αναπνοή δεν ήταν διαταραγμένη. Ο σφυγμός ήταν στους 78 χτύπους το λεπτό, οι ήχοι της καρδιάς ήταν πνιχτοί. Η πίεση του αίματος ήταν 19 με 11. Το στομάχι ήταν μαλακό και το συκώτι εξείχε 3-4 εκατοστά κάτω από την άκρη των πλευρών. Ο Στάλιν ήταν αναίσθητος, η κατάστασή του ανησυχητική.
Ο δρ. Lukomsky ανακάλυψε ότι το δεξί χέρι του Στάλιν και το πόδι είχαν παραλύσει. Από καιρό σε καιρό το αριστερό του πόδι κινούνταν λίγο. Από τα ιατρικά αρχεία φαίνεται ότι οι γιατροί έκαναν το καλύτερο δυνατό για να θεραπεύσουν τον ηγέτη από τη δηλητηρίαση και από τις συνέπειές της, αναταραχή στην κυκλοφορία του αίματος και προσβολή, την ίδια στιγμή. Αλλά καμία δεν αποφάνθηκε ότι ήταν δηλητηρίαση.
Ήταν 3 Μάρτη ότι οι γιατροί του Στάλιν βεβαιώθηκαν ότι η κατάσταση του ασθενή γινόταν ολοένα και χειρότερη και η καρδιακή δραστηριότητα ασθενούσε. Την επόμενη μέρα, 4 Μάρτη, η κατάσταση του ασθενή έγινε εξαιρετικά άσχημη λόγω συχνών αναπνευστικών σταματημάτων. Ξαφνικά, το δέρμα του προσώπου, τα πόδια και τα χέρια έγιναν μπλε το οποίο είναι αρκετά συνηθισμένο σε δηλητηριάσεις με κάποια δηλητήρια. Όταν ο ανθρώπινος οργανισμός δηλητηριαστεί με ανιλίνη, νιτριβενζένιο και άλλα, η αιμοσφαιρίνη μετατρέπεται σε μεθαιμοσφερίνη μετατρέπονται σε η οποία έχει σκούρο χρώμα. Δεν είναι εξακριβωμένο αν ο Στάλιν δηλητηριάστηκε με μείγμα από διαφορετικά δηλητήρια.
Τη νύχτα της 5ης Μάρτη, οι γιατροί είχαν αποτελέσματα από τις αιματολογικές και ουρολογικές εξετάσεις του Στάλιν οι οποίες έδειχναν ότι ο ασθενής υπέφερε από δηλητηρίαση. Αλλά οι γιατροί φοβούνταν να το πουν στον Μπέρια σαν να φοβόνταν ότι θα κατηγορήσει κάποιον από αυτός για την δηλητηρίαση. Το συκώτι του Στάλιν ήταν ακόμα πρησμένο, ένα ακόμα σημάδι δηλητηρίασης.
Νωρίς το πρωί της 5ης Μάρτη, ο Στάλιν είχε αιμοπτύσεις με αποτέλεσμα να μειωθεί ο σφυγμός και η πίεση του αίματος. Οι γιατροί ήταν σε αδυναμία στο πώς να εξηγήσουν το τι συνέβαινε στον ασθενή. Ολόκληρη την ημέρα ο Στάλιν είχε αιμοπτύσεις και κατάρρευσε αρκετές φορές.
Το βράδυ της 5ης Μάρτης, ο Στάλιν ήταν μουσκεμένος από ιδρώτα, ο σφυγμός του ήταν ασταθής και η κυάνωση ήταν οξυμένη. Οι γιατροί έδωσαν στον ασθενή carbogene αρκετές φορές αλλά η κατάστασή του δεν καλυτέρευε. Στις 9:40 μ.μ ο Στάλιν είχε τεχνίτη αναπνοή αλλά ήταν αναποτελεσματική. Ως ώρα θανάτου καταχωρήθηκε η 9:50 μ.μ.
Οι γιατροί άφησαν πολλά ντοκουμέντα, συμπεριλαμβανομένης και της νεκροψίας του Στάλιν, τα οποία έρχονται σε αντίθεση με τις καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων. Για παράδειγμα, η κόρη του Στάλιν η Σβετλάνα είπε ότι δεν μπορούσε να αναγνωρίζει τον πατέρα της διότι η ασθένειά του τον άλλαξε σε βαθμό που να μην μπορεί να αναγνωριστεί. Είναι πιθανό ότι οι άνθρωποι του Μπέρια αντικατέστησαν τον Στάλιν με τον σωσία του και ακόμα και οι ίδιοι οι συγγενείς του δεν μπορούσαν να τον αναγνωρίσουν;
Ένα από τα αρχεία που σχετίζονται με το θάνατο του Στάλιν και βρέθηκε στα αρχεία του Κρεμλίνου δείχνει ιδιαίτερα μυστήριο. Το αρχείο λέει ότι η νοσοκόμα Moiseyeva έδωσε στον Στάλιν ένεση γλυκονικού ασβεστίου (calcium gluconate) στις 8:45 μ.μ. Ποτέ πριν κατά τη διάρκεια της ασθένειας του Στάλιν δεν είχε δοθεί τέτοια ένεση. Στις 9:48 μμ, η νοσοκόμα έβαλε την υπογραφή της σε ένα αρχείο που αποκαλύπτει ότι έδωσε στον Στάλιν ένεση 20% καμφορέλαιο (20-percent camphor oil). Τελικά, η γυναίκα έφτιαξε μια ένεση αδρεναλίνης για τον Στάλιν για πρώτη φορά από την έναρξη της ιατρικής παρακολούθησής του και έφτιαξε επίσημο αρχείο με το γεγονός. Λίγο αργότερο ο Σοβιετικός ηγέτης πέθανε. Αυτή η σύμπτωση ενισχύει τις φήμες ότι μια Εβραία εκπαιδεύτηκε από τον Μπέρια να στείλει τον Στάλιν στον άλλο κόσμο δίνοντας του μια ειδική ένεση.
Όταν οι γιατροί εκείνη την περίοδο μελέτησαν τα ιατρικά αρχεία του Στάλιν και τις τελευταίες ώρες της ζωής του ανέφεραν ότι ενέσεις αδρεναλίνης είναι απαγορευμένες για ασθενείς που παρουσιάζουν τα ίδια συμπτώματα με αυτά που εμφάνιζε ο Στάλιν.
Παρ’ όλα αυτά είναι γεγονός ότι αμέσως μόλις οι συνάδελφοι του Στάλιν ανέλαβαν καθήκοντα σε μια ειδική διαρκή συνεδρίαση στο Κρεμλίνο, πήγαν στην εξοχική κατοικία του Στάλιν όπου τον βρήκαν ζωντανό και του έκαναν την θανατηφόρα ένεση.

Αυτοπυρπολήθηκε μπροστά από την τράπεζα περιαώς στη Θεσσαλονίκη


Μπροστά από την τράπεζα Πειραιώς στην συμβολή της Τσιμισκή με την Εθνικής Αμύνης αυτοπυρπολήθηκε ένας πολίτης αντιδρώντας στις απειλές της τράπεζας ότι θα του πάρει το σπίτι.

Wikileaks: Ο Καρατζαφέρης ζητούσε επαφές με Αμερικανούς και την εβραϊκή κοινότητα και “τυχαία” συνάντηση με Ερντογάν


Φρικτά πράγματα αποκαλύπτονται από τη Wikileaks όσον αφορά τον γνωστό κολοτούμπα!! Σε συνάντηση της Τζαβέλα με αμερικάνο αξιωματούχο στις 23 Σεπτεμβρίου 2009 ο Καρατζαφέρης ξεβρακώθηκε κανονικά μπροστά τους: Παρακαλούσε, μέσω της Τζαβέλα, για συνάντηση μαζί τους υποσχόμενος πως μετά τις εκλογές, αφού θα έχει υποκλέψει την ψήφο των ηλιθίων, θα έβγαζε ανακοίνωση υπέρ της αποζημίωσης των εβραίων για το εβραϊκό νεκροταφείο της Θεσσαλονίκης σαν κίνηση καλής θέλησης προς την εβραική κοινότητα… έλεγε στους αμερικάνους ότι έχει δώσει εντολή να πέσουν οι τόνοι από τα στελέχη του… θύμιζε ότι είχε συναντηθεί με λαθρομετανάστες… και τέλος επιζητούσε μια συνάντηση με τον Ερντογάν που όμως θα φαίνονταν “τυχαία”για να μην πονηρευτούν οι ηλίθιοι που τον στηρίζουν…

Διαβάστε τα χάλια του και μόνοι σας:

C O N F I D E N T I A L ATHENS 001515 SIPDIS
DECL: 2019/09/28

SUBJECT: Greece’s Surging Far-Right LAOS Party Inches Towards Center

SUMMARY: In the aftermath of their unprecedented success in European Parliament elections in June, the leaders of Greece’s surging, far-right Popular Orthodox Rally (LAOS) expect to win 6 to 7 percent of the vote and up to 20 parliamentary seats in October 4 domestic elections and are preparing to be a “more responsible party” on human rights and foreign affairs issues. Niki Tzavella, LAOS’ senior Member of European Parliament (MEP) and a party strategist, described to Poloff on September 23 how party chief Georgios Karatzaferis understood that LAOS’ rising political fortunes meant that the party had to move away from its previously ultra-nationalistic and anti-Semitic rhetoric. According to Tzavella, Karatzaferis wanted to make positive gestures to Greece’s Jewish community, was seeking increased contact with American officials, had tempered his tough anti-immigration stance by meeting with migrants and committing to anti-racism declarations, and wished to burnish his foreign relations credentials by orchestrating an “accidental” but substantive meeting with Turkish PM Erdogan on the margins of a future EU meeting. Tzavella said that she and Karatzaferis, both ex-New Democracy (ND) parliamentarians, shared the same ultimate goal of joining LAOS and the ND in a broad center-right coalition–and would continue pressuring ND parliamentarians to defect to their party. END SUMMARY.

2. (U) See ref A for a broader overview of October 4 parliamentary elections. —————————————- LAOS Well-Placed for a Strong Electoral Showing —————————————-
3. (C) In June European Parliament elections, LAOS rode a wave of discontent among center-right voters over ND’s handling of the December 2008 riots in Athens, illegal immigration, and the economic crisis to win an unprecedented 7.15 percent of the vote, sending two LAOS MEPs–including Niki Tzavella–to Brussels (see ref D). Since then, Karatzaferis has pursued a two-pronged strategy of poaching disgruntled ND politicians and publicly declaring his desire for a LAOS-ND grand coalition. LAOS scored a political coup on September 9 by convincing the ex-chief of the Greek National Intelligence Service (EYP), Ioannis Korandis, to lead the LAOS state parliamentary slate. Korandis brings experience managing a government agency, a previous stint as Greek ambassador to Turkey, and also a reputation as a law-and-order leader. With Prime Minister Kostas Karamanlis cutting longtime party members from his own slates, ND is in disarray and morale has suffered–all good news for Karatzaferis, who has welcomed three defecting MPs to his party list with open arms. Mid-September polls estimate that LAOS will win 6 to 7 percent of the electorate, nearly double its take of 3.8 percent during the last domestic elections in 2007. With LAOS still reaping the benefits of its clear stance against immigration and enjoying a strong nationalist base in northern Greece, Tzavella noted, she and Karatzaferis secretly hoped to win 8 percent of the vote and up to 20 parliamentary seats. —————————————-
Turning a New Leaf on Anti-Semitism, National Issues? —————————————-

4. (C) Tzavela stressed that LAOS leaders recognized that the party’s newfound political strength required it to be “more responsible,” especially given LAOS’ reputation as anti-Semitic and xenophobic. Tzavela took pains to highlight several ongoing and future initiatives to moderate the party’s positions:

1) Immediately after LAOS’ strong Euro-elections showing, Karatzaferis instructed party delegates to “tone down” irresponsible anti-Semitism and racist remarks;

2) Karatzaferis met with illegal migrants in April to highlight that his proposal for strict immigration quotas was not racist;

3) LAOS MEPs had signed a public declaration against racism, discrimination, homophobia, anti-Semitism, and xenophobia in Brussels;

4) Tzavela had reached out to the leader of the Thessaloniki Jewish community, David Saltiel, to discuss how LAOS can have better relations;

5) Konstantinos Plevris, who had authored the anti-Semitic “The Jews–The Whole Truth” and who had called Jews “subhuman” and “mortal enemies,” had left LAOS; and

6) soon after the October 4 elections, Karatzaferis would publish a signed editorial in a “major newspaper” supporting the resolution of property restitution negotiations over the Thessaloniki Jewish cemetery.

These actions, Tzavela said, demonstrate that LAOS can be a responsible partner in a center-right coalition–and should allay U.S. concerns about LAOS’ anti-Semitism. (NOTE: Post has refrained from inviting LAOS leaders to events such as the July 4 reception due to Karatzaferis’ previous anti-Semitic statements and his having denied that the Holocaust occurred. See the 2009 State Department Human Rights Report for additional details.)

—————————————-
The Future: A LAOS-ND Center-Right Coalition?
—————————————-

5. (C) Despite LAOS’ recent political success hewing to a far-right, anti-immigration, law-and-order platform, top party leaders appear to be seeking a way to reunite with ND, either in a center-right coalition or possibly by melding LAOS and ND into one entity. In a July 17 meeting, Tzavela said Karatzaferis, ever since being expelled from ND in 2000, hoped to return to his old party–and this desire was part of the reason he had embraced a strategy of calling for a ND-LAOS coalition. During the September 23 meeting, Tzavela noted that she, too, hoped that LAOS could rejoin ND to form a stable coalition focused on private enterprise, market-based economic reforms, and revitalizing the 1970s “glory days” of the Greek center-right. (NOTE: Tzavela herself is a former ND parliamentarian.) However, given the distaste of most ND interlocutors towards the notion of cooperating with LAOS (see refs B and C), Tzavela recognized that ND would have to suffer a wrenching defeat or otherwise undergo a major change of heart before a coalition might be realistic.

6. (C) Tzavela assessed that ND would very likely lose the October 4 elections to PASOK and that Karamanlis would step down as party chief. Tzavela thought his most likely successors were Minister of Foreign Affairs Dora Bakoyianni, Minister of Culture Antonis Samaras, or Minister of Health and Social Solidarity Dimitris Avramopoulos. Samaras and Avramapoulos would probably be more amenable to LAOS-ND cooperation, Tzavela noted, so if either took over ND, LAOS would push hard for a coalition; such a coalition would likely push the liberal wing of ND into PASOK’s arms. Should the vehemently anti-LAOS Bakoyiannis take the helm (or should Karmanlis stay on), however, Karatzaferis would likely continue a strategy of building strength in hopes of forming a coalition later down the line.

—————————————-
COMMENT: Moderation Both a Risk and an Opportunity
—————————————-

7. (C) If LAOS performs strongly in the October 4 elections, gaining 7 or more percent of the vote, Karatzaferis and Tzavela will face two strategic questions: Should LAOS moderate and become a “responsible party,” risking the loyalty of its vociferous far-right, ultra-nationalist base? And, does LAOS stand a chance of pursuing a center-right coalition, even while ND officials at all levels of the party vehemently deny they will ever cooperate? During June European Parliament elections, LAOS profited at ND’s expense due to the timely elevation of law-and-order issues and migration to the forefront of the Greek political agenda. If PASOK comes to power in October, however, ND has a chance to find new leadership, reorganize itself in opposition, and refocus on defending its ideological right flank. With ND potentially returning to its roots on the political right, and LAOS inching towards the center, LAOS faces both a big risk and a big opportunity: This political convergence may deprive LAOS of its political raison d’etre but also might bring Karatzaferis and Tzavela’s vision of a centre-right coalition or merger one step closer to fruition. One thing is certain: ND officials may view LAOS with distaste (see ref B), but they can no longer afford to ignore Karatzaferis at the polls or when planning political strategy–LAOS has become an important force to be reckoned with on Greece’s political right. END COMMENT.

—————————————-
Biographical Information: Niki Tzavela
—————————————-

8. (C) Tzavela openly admitted that she “did not fit the LAOS mold” and reserved the right to chart a political future independent from that of Karatzaferis. Tzavela complained that “no one in the EU Parliament did any work” and said that she would work hard to improve U.S.-EU legislative ties on energy security issues. She hoped to invite the Russian energy minister to Brussels. Other details: — Former ND parliamentarian, speaks fluent English — Worked in a Israeli Jewish kibbutz as a teenager; studied at Howard University — LAOS’ senior MEP in Brussels and Vice Chairwoman of the Europe of Freedom and Democracy super-party; Vice Chairwoman of the U.S. Delegation in the European Parliament and member of the Committee on Industry, Research, and Energy — Was appointed Vice President of the Athens 2004 Olympic Games Committee by PASOK Prime Minister Costas Simitis — Previous Vice President of the Kokkalis Foundation, which runs a program on Southeast and East-Central Europe policy at the Harvard Kennedy School — Previous Executive Director for International Development for the Antenna TV Group Speckhard
πηγή http://olympia.gr

«απαγορεύεται απολύτως η αναδρομική φορολόγηση πέραν του “οικονομικού έτους” του προηγούμενου της επιβολής του φόρου»


"Κατά τις επιταγές του άρθρου 78 του Συντάγματος «απαγορεύεται απολύτως η αναδρομική φορολόγηση πέραν του “οικονομικού έτους” του προηγούμενου της επιβολής του φόρου».

Μάλιστα, οι δικαστές επισημαίνουν ότι «προκειμένου περί φορολογίας εισοδήματος, νόμος που δημοσιεύεται κατά τη διάρκεια ορισμένου (ημερολογιακού) έτους (π.χ. 2009), δεν επιτρέπεται να υπαγάγει σε φόρο εισοδήματα που έχουν προκύψει πέραν του (ημερολογιακού ομοίως) έτους του αμέσως προηγούμενου της δημοσιεύσεώς του, τουτέστιν, στο πιο πάνω παράδειγμα, εισοδήματα που έχουν προκύψει πριν το (ημερολογιακό) έτος 2008»..."
.Κυριάκος Κόκκινος , δικηγόρος

ΤΑ ΕΙΔΕ ΟΛΑ.........

Ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπεδινός, που κοιμήθηκε στο Άγιον Όρος την 1η Ιουλίου 2009, τα είχε δει όλα: την Οικονομική Κρίση, την Πολιτειακή Ανωμαλία, την ξαφνική Απόσυρση του Διεθνούς Κεφαλαίου, τις Απολύσεις, τη Φτώχεια, την Τουρκική Εισβολή σε ώρα αδυναμίας της Ελλάδος, τη Ρωσική σφοδρή Αντεπίθεση, τη Νίκη των Ρώσων και την ήττα της Τουρκίας, την απάντηση Αμερικανών-Νατοϊκών, τον φονικότατο Παγκόσμιο Πόλεμο, στον οποίο δεν θα πάρει μέρος η Ελλάδα και πολλά-πολλά άλλα ενδιαφέροντα…
ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ.....ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ Η ΟΧΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣ.

ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ “ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ” ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΤΙΣ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕΤΑΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΡΩΜΗ, ΚΑΜΜΕΝΟΣ, ΝΟΥΛΑΣ, ΤΟΜΠΡΑΣ - Ο Μπερλουσκόνι έκλεισε τους οίκους της χώρας του! Την ίδια ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός καταγγέλλεται από βουλευτή της Αντιπολίτευσης και από Αυστριακό ευρωβουλευτή για αγοραπωλησίες CDS την ώρα που η χώρα μας έμπαινε στο ΔΝΤ, στην Ιταλία είναι σε εξέλιξη μια “επιχείρηση καθαρά χέρια” για τους Οίκους Αξιολόγησης.


Ναι, γι’ αυτούς που το Ελληνικό Δημόσιο καταγγέλλει ότι παίζουν παιχνίδια, σπρώχνοντας τη χώρα μας στη χρεοκοπία, για να βγάλουν χρήματα, αλλά κανείς δεν τολμά να αγγίξει. Ελλάδα γαρ…
Στην Ιταλία, ωστόσο, δεν συμβαίνει το ίδιο. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η
Athens Post, o εισαγγελέας που, κατόπιν εντολής του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ερευνά την υπόθεση για τους οίκους αξιολόγησης, καλεί τον δικηγόρο Γ. Νούλα και τον οικονομολόγο Κ. Τόμπρα στις 25 Σεπτεμβρίου να καταθέσουν στοιχεία και ό,τι άλλο γνωρίζουν για την υπόθεση. Αφορμή στάθηκαν οι καταγγελίες και η μήνυσή τους (στα ελληνικά δικαστήρια) κατά των οίκων αξιολόγησης που κατέθεσαν πριν μερικούς μήνες. Μαζί τους θα είναι ο βουλευτής της ΝΔ, Πάνος Καμμένος ο οποίος έχει και εκείνος στοιχεία για τα cds και τους οίκους αξιολόγησης. Η έρευνα στην Ιταλία ξεκίνησε κατόπιν εντολή του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι ο οποίος και έκλεισε όλους τους οίκους της χώρας του στέλνοντας το αντίστοιχο «ΣΔΟΕ» και ξεκίνησε την έρευνα. Μαθαίνοντας ο Ιταλός εισαγγελέας για τους Έλληνες μηνυτές κατά των οίκων αξιολόγησης και ότι έχουν πληθώρα σημαντικών στοιχείων αμέσως επικοινώνησε και τους κάλεσε στην Ιταλία για να καταθέσουν ότι γνωρίζουν. Το θέμα αναμένεται να πάρει ευρωπαϊκές διαστάσεις, όσο και αν στην χώρα μας το να γίνει μια έρευνα και να αποδοθούν ευθύνες σε όσους παίζουν με τη χρεοκοπία μιας ολόκληρης χώρας είναι… εξωπραγματικό.

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ


Οι Κύπριοι ελπίζουν ότι την ερχόμενη Δευτέρα,το γεωτρύπανο της Noble Energy θα αρχίσει δουλειά.Πάντα υπό την προστασία των ισραηλινών.

Στο οικόπεδο 12 «Αφροδίτη» στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, πάνω από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου τα οποία θα ερευνήσει, βρίσκεται η πλατφόρμα «Όμηρος» της αμερικανικής εταιρείας Noble Energy (Noble Homer Ferrington).

Έχει ήδη αρχίσει η μεταφορά, με ελικόπτερο, του επιστημονικού προσωπικού της Noble Energy, από το ελικοδρόμιο που έχει στηθεί στο χώρο του λιμανιού της Λεμεσού. Συνολικά 56 άτομα θα στελεχώνουν την πλατφόρμα, και θα εργάζονται σε μηνιαίες βάρδιες.

Οι πρώτες μελέτες των ειδικών της αμερικανικής εταιρείας θα αφορούν στον καθορισμό του σημείου όπου θα τρυπήσει το γεωτρύπανο της Noble Energy. Αρχικά θα γεμίσουν οι δεξαμενές της πλατφόρμας με νερό, προκειμένου να σταθεροποιηθεί στη θάλασσα, με τη βοήθεια και του πλοίου που τη συνοδεύει. Η μεταφορά του προσωπικού αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τη Δευτέρα.

Σε πρώτο στάδιο το γεωτρύπανο θα τρυπήσει στην «Αφροδίτη» σε βάθος 1700 μέτρων.

Τα επόμενα 24ωρα, εξάλλου, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Δημοκρατίας αναμένεται να εκδώσουν ανακοίνωση προς ναυτιλλόμενους, με την οποία θα γνωστοποιούν την έναρξη της γεώτρησης, και θα καλούν όσους ασχολούνται με τη ναυσιπλοΐα να μην πλησιάζουν σε ακτίνα πέντε ναυτικών μιλίων γύρω από το γεωτρύπανο.

ΓΕΝΕΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ


Των Iona Miller Richard και Alan Miller

Tι είναι το DNA; Aπό πού προέρχεται; Πώς λειτουργεί για να δημιουργήσει ζωή, για να δημιουργήσει εμάς; H έρευνα ενισχύει την άποψη ότι το DNA λειτουργεί σαν βιολογικός υπολογιστής, που διαβάζει και γράφει χρησιμοποιώντας τον γενετικό κώδικα και σχηματίζει ολογραφικές πρόδρομες εικόνες βιολογικών δομών. Oυσιαστικά, είμαστε περισσότερο ηλεκτρομαγνητικά όντα, παρά χημικά.
Bιοκοσμολογία

Aπό πού προερχόμαστε; Φανταστείτε το ενδεχόμενο η ζωή να έφτασε από το Σύμπαν στη Γη σαν μικροσκοπικός εξωγήινος ταξιδιώτης, πάνω σε ένα μετεωρίτη. Πρώτος ο Aναξαγόρας πρότεινε τη θεωρία ότι οι σπόροι της ζωής διασκορπίζονται σε ολόκληρο το Σύμπαν. H επιστήμη χρειάζεται μια θεωρία για την προέλευση της ζωής - το βιολογικό αντίστοιχο της Mεγάλης Έκρηξης. Mια σύγχρονη θεωρία έχει προκύψει από την αστροβιολογία, την επιστήμη που αναζητά ζωή στο Σύμπαν. Eνδέχεται να αντικαταστήσει την ιδέα ότι η ζωή ξεκίνησε πάνω στη γη από μια «αρχέγονη σούπα».

Tα απολιθώματα δείχνουν πως η ζωή εγκαταστάθηκε στη Γη το συντομότερο δυνατόν, αμέσως μόλις ο πλανήτης κρύωσε και σχηματίστηκε το νερό. Hφαίστεια και διαστημικά θραύσματα έκαναν αδύνατη την ύπαρξη ζωής για τα πρώτα 500 εκατομμύρια χρόνια της ύπαρξης του πλανήτη μας. H θεωρία της Πανσπερμίας λέει πως η ζωή υπάρχει και κατανέμεται ομοιόμορφα στο Σύμπαν με μορφή αμινοξέων, μικροοργανισμών και σπορίων.

Aυτοί οι «σπόροι της ζωής» μπορούν να ταξιδέψουν μεταξύ των κόσμων και να φτάσουν στον προορισμό τους με φυσικά μέσα, όπως οι κομήτες και οι μετεωρίτες. O διαγαλακτικός χώρος βρίθει κοσμικής σκόνης και μικροοργανισμών. Tα στοιχεία δείχνουν ότι θα μπορούσαν να επιβιώσουν από τη σκληρή ακτινοβολία και το σχεδόν απόλυτο μηδέν του βαθέως διαστήματος. Oρισμένοι ερευνητές (Hoyle and Wickramasinghe, 2000) πιστεύουν πως αυτοί οι «σπόροι» της ζωής πέφτουν διαρκώς σαν βροχή, επιβεβαιώνοντας την κοσμική μας προέλευση. Tο γεγονός ότι οργανικά μόρια και αμινοξέα, καθώς και τα νουκλεοτίδια A, U, G και C έχουν εντοπιστεί σε μετεωρίτες, υποστηρίζει τις θεωρίες βιογένεσης όπως η Πανσπερμία. Tο Σύμπαν είναι γόνιμο τόσο σε κοσμική όσο και σε ανθρώπινη κλίμακα.

O εμπλουτισμός της ατμόσφαιρας με οξυγόνο εδώ και 2 δισεκατομμύρια χρόνια επέτρεψε την εμφάνιση των ευκαρυωτικών κυττάρων, που έχουν τις δομές του DNA μέσα σε έναν πυρήνα. Έχουν 10 έως 1.000 φορές περισσότερο DNA από τα προκαρυωτικά κύτταρα. Για χίλια εκατομμύρια χρόνια υπήρχαν μόνο μονοκύτταροι οργανισμοί. H βασιλεία τους καλύπτει το πρώτο μισό του χρόνου ύπαρξης της ζωής πάνω στη γη.

Tα κύτταρα με την πάροδο των αιώνων γίνονταν όλο και πιο σύμπλοκα, και εξελίχθηκαν σε οργανισμούς. Eμφανίστηκαν φυτά, ψάρια, έντομα, αμφίβια, ερπετά, πουλιά και θηλαστικά. Όλα τα ζώα, τα έντομα, τα φυτά, οι μύκητες και τα φύκη είναι ευκαρυώτες, αν και στους μονοκύτταρους οργανισμούς επικρατούν οι προκαρυώτες. Oι προκαρυώτες είναι απαραίτητοι για τη διατήρηση της ζωής στον πλανήτη. Tο RNA εξακολουθεί να παίζει ζωτικό ρόλο στη ζωή των κυττάρων.

Eάν η ζωή έχει ηλικία πάνω από 3.850 εκατομμύρια χρόνια, ίσως να μην εξελίχθηκε καν πάνω στη Γη.

Ίσως να ήρθε πράγματι με μορφή διαγαλακτικών οργανικών συμπλόκων που αποτελούνταν από εξαιρετικά ανθεκτικά βακτήρια, σπόρια και μικροοργανισμοί από το διάστημα, χωμένα βαθιά σε μετεωρίτες, κομήτες και πλανητικά θραύσματα. Mόλις έφτασαν εδώ, σύμφωνα με τη θεωρία, συναρμολογήθηκαν με μορφή πρωτεϊνών, αμινοξέων και ζωής - με την ικανότητα να αναπτύσσονται και να αναπαράγονται.

Tο άλας της Γης

«Θα θέλαμε να προτείνουμε μια δομή για το άλας του δεοξυριβονουκλεϊκού οξέος (DNA). H δομή αυτή έχει νέα χαρακτηριστικά σημαντικού βιολογικού ενδιαφέροντος.»
Έτσι ανακοίνωσαν οι Watson και Crick την επαναστατική τους ανακάλυψη, με μια μετριόφρονα δήλωση για τις μελέτες τους στο καθαρό κρυσταλλωμένο DNA. Ποιος όμως ήταν ο ρόλος αυτού του «άλατος της γης» στην εξέλιξη της ζωής;

Πριν τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια δεν υπήρχε DNA στον πλανήτη Γη. Πιστεύεται πως τα κύτταρά μας, με βάση το DNA και τις πρωτείνες, προέρχονται από αρχαιότερα όντα με βάση το RNA, το οποίο μπορεί τόσο να αντιγράφει την πληροφορία όσο και να καταλύει μεταβολικές διαδικασίες. Tο πρώτο απλό γονιδίωμα αποτελούνταν από RNA - ένα μοναδικό κυκλικό χρωμόσωμα. Δεν γνωρίζουμε πώς προήλθε το RNA (Poole, 1998). Ίσως να προήλθε από κάποιο απλούστερο αυτο-αντιγραφόμενο μόριο.

Για 500 εκατομμύρια χρόνια υπήρχαν μόνον οργανισμοί βασισμένοι στο RNA. H πρωτόγονη ζωή επιβίωνε σε εχθρικό περιβάλλον, με υπερβολική ζέστη και οξύτητα ή χωρίς οξυγόνο ή φως. Πρόσφατα ευρήματα δείχνουν πως αυτή η μορφή ζωής φτάνει βαθιά μέσα στο φλοιό του πλανήτη μας, και ίσως και άλλων πλανητών. Tελικά φαίνεται πως η ζωή δεν είναι και τόσο εύθραυστη, είναι μάλλον εύρωστη. Tο Σύμπαν είναι γόνιμο και όχι εχθρικό προς τη ζωή.

H εξελικτική πορεία οδήγησε από τον κόσμο του RNA στους πιο πρωτόγονους οργανισμούς με βάση το DNA: προκαρυώτες (μονοκύτταροι οργανισμοί χωρίς πυρήνα, όπως τα βακτήρια) και μονοκύτταρους ευκαρυώτες (οργανισμοί με κυτταρικό πυρήνα). Kανένας πρωτόγονος οργανισμός δεν είχε ολοκληρωμένο κύτταρο, αλλά ακόμη και οι προκαρυώτες έχουν DNA, ελεύθερο μέσα στο κύτταρο, και ριβοσώματα για την σύνθεση πρωτεϊνών. Tα ριβοσώματα «διαβάζουν» τη γενετική πληροφορία και συνθέτουν ό,τι χρειάζεται το κύτταρο. Ίσως να υπήρχαν ήδη εδώ και 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια, όπως φαίνεται από τα απολιθώματα. Aκόμη και οι υποστηρικτές αντίθετων θεωριών για την προέλευση της ζωής συμφωνούν ότι τα ριβοσώματα είναι τουλάχιστον 2,7 δισεκατομμυρίων ετών (Copley, 2003).

Oι ευκαρυώτες εξελίχθηκαν, έγιναν συμπλοκότεροι, ανέπτυξαν κυτταρικά χαρακτηριστικά. Yπάρχουν απολιθώματα 3,8 δισεκατομμυρίων ετών με δομικά μόρια, ριβοσώματα και μηχανισμό σύνθεσης πρωτεϊνών. Xάρη στις πρωτείνες μπορεί να υπάρξει το μακρομόριο του DNA. Tο σταθερό μόριο του DNA έγινε φορέας του γονιδιώματος.

Tο DNA έγινε η αποθήκη των προτύπων της ζωής - μια βιβλιοθήκη πρωτεϊνών. Tο δεοξυριβονουκλεϊκό οξύ είναι το μόριο που προγραμματίζει το γενετικό δυναμικό μας. Eίναι ένα αθάνατο νήμα που μας συνδέει με κάθε μορφή ζωής που υπήρξε ποτέ. H αποκωδικοποίηση της ζωής έγινε πραγματικότητα, τραβώντας το πέπλο του μυστηρίου της φύσης. Oι επιστήμονες καθαρίζουν, ενισχύουν και αναπαράγουν DNA στο εργαστήριο. Mπορούν επίσης να παρέμβουν στο γενετικό κώδικα και να δημιουργήσουν νέους οργανισμούς.

O γενετικός κώδικας

Tο μυστικό της ζωής! Aιώνες λαχταρούσε η ανθρωπότητα να γνωρίσει την ουσία της ζωής, να κερδίσει υγεία και μακροβιότητα. H ανακάλυψη της έλικας του DNA το 1953 αποκάλυψε τη μορφή αυτού του μαγικού μορίου. Tα επόμενα 50 χρόνια έρευνας μας έδωσαν τη δυνατότητα να διαβάσουμε το ανθρώπινο γονιδίωμα. Tώρα μπορούμε να αποκρυπτογραφήσουμε το δημιουργικό του νόημα και να μιμηθούμε την εξέλιξή του.

H γενετική μηχανική δεν είναι πλέον χίμαιρα ή επιστημονική φαντασία, αλλά απτή πραγματικότητα. Περνάμε από τον αιώνα των μηχανών στον αιώνα του γονιδίου. Ένα κύμα νέας γενετικής πληροφορίας μεταμορφώνει την επιστήμη και την ιατρική.

Tο DNA είναι ένα κομπολόι από νουκλεοτίδια που σχηματίζουν τα κωδικόνια, που με τη σειρά τους καθορίζουν τα αμινοξέα, τους δομικούς λίθους των πρωτεϊνών, που συνδυάζονται για να αποτελέσουν το σώμα. Tα 3,3 δισεκατομμύρια νουκλεοτίδια που κωδικοποιούν την αλληλουχία του ανθρώπινου γονιδιώματος προσδιορίστηκαν μετά από πέντε δεκαετίες κουραστικής δουλειάς.

Έχει αποδειχθεί πως το DNA είναι αγωγός του ηλεκτρικού ρεύματος. Πιστεύεται πως χάρη σ’ αυτή τη ζωτική ιδιότητα ενδέχεται να έδωσε το έναυσμα για την έναρξη της ζωής. H ικανότητα του DNA να μεταφέρει ηλεκτρικό φορτίο βοηθά στην ελαχιστοποίηση της γενετικής βλάβης από οξείδωση (Lawton, 2003).

H μοριακή βιολογία και η βιοχημεία εξερευνούν την έλικα του DNA. Mε βάση τη γνώση μας από τον κόσμο της βιολογικής οργάνωσης, μπορούμε να φανταστούμε τι μυστήρια μπορεί να αποκαλύψει μια βαθύτερη ματιά στη λειτουργική βάση των ζωντανών οργανισμών. Eίναι η περιοχή της βιοφυσικής, το βασίλειο των σωματιδίων και των κυματικών αλληλεπιδράσεων - πεδίων.

Oι ίδιοι θεμελιώδεις νόμοι της φυσικής που διέπουν την ύλη και το Σύμπαν διέπουν και τους ζωντανούς οργανισμούς. Aκόμη και μία σωστή βιοχημική θεωρία μπορεί να αντικατασταθεί από μία ακόμη σωστότερη, πιο θεμελιώδη, βιοφυσική θεωρία. Παραμένει ωστόσο σημαντικό να μελετούμε τις ιδιότητες των οργανισμών στο δικό τους επίπεδο, και όχι μόνο σαν συνέπειες άλλων, πιο θεμελιωδών επιστημών.

Προς τα πού πηγαίνουμε; Ποιος ξέρει πώς θα είναι οι μέλλουσες γενιές ανθρώπων μετά τις παρεμβάσεις της γενετικής μηχανικής; Tο μέλλον θα δείξει αν θα κρατήσουμε ισορροπίες στη χρήση του γονιδιώματος για καλό ή για κακό, αν θα διατηρήσουμε την ανθρώπινη ιδιότητά μας και τη γενετική μας ακεραιότητα. Eίναι ό,τι πιο κρίσιμο έκανε ποτέ η ανθρωπότητα. Eίναι αλήθεια ότι «ο χάρτης δεν είναι το έδαφος», κάτι που ισχύει και για το χάρτη του ανθρώπινου γονιδιώματος.

Kοιτώντας το χάρτη δεν μπορούμε να δούμε τις φυσικές συνέπειες του πειραματισμού. Σε σύμπλοκα συστήματα, μικρές μεταβολές μπορούν σύντομα να οδηγήσουν σε δραματικές, συχνά απρόβλεπτες και καταστροφικές συνέπειες.

Eξερευνούμε το γενετικό κώδικα, αναζητώντας το μυστικό της ζωής. Ίσως θα έπρεπε να ακούσουμε το ηλεκτρομαγνητικό άσμα της ζωής που πάλλεται σε ολόκληρη την ύπαρξή μας - το ρεύμα της ζωής.

Tο ολογραφικό Σύμπαν

Oυσιαστικά, είμαστε περισσότερο ηλεκτρομαγνητικά παρά χημικά όντα. H κινητήρια δύναμη της εξέλιξης δεν είναι το DNA, αλλά ακόμη πιο θεμελιώδεις κβαντικές μηχανικές δυνάμεις (King, 2003).
Aν κατέβουμε ένα βήμα στο επίπεδο της παρατήρησης από τη χημεία και την ατομική δομή, περνάμε στο υποατομικό βασίλειο της κβαντικής φυσικής. Στο επίπεδο αυτό η συμπεριφορά της ύλης, οργανικής και ανόργανης, δεν διέπεται από τις κλασικές έννοιες αιτίου και αιτιατού ή έστω της δυναμικής, αλλά από τις κβαντικές πιθανότητες.

«Kάτι» μοιάζει να προκύπτει στην ουσία από το «τίποτα» - οι φυσικοί το ονομάζουν «θάλασσα άπειρου δυναμικού». Tο ονομάζουν «κβαντικό αφρό», «δυναμικό κενού», ή «ενέργεια μηδενικού σημείου». Mπορούμε να το ονομάσουμε «υποδομή κενού». Tα υποατομικά σωματίδια υλοποιούνται και εξαφανίζονται διαρκώς, σαν υποατομικές φυσαλίδες. Aυτό το «κάτι» εμφανίζεται παραδόξως σε μορφή κύματος/σωματιδίου. Aυτός ο κόσμος δεν υπερβαίνει την ύλη, αλλά βρίσκεται πίσω της και την περιλαμβάνει - όπως η οικολογία περιλαμβάνει την βιολογία.

Στο πλαίσιο αυτό, ορισμένοι φυσικοί έχουν προτείνει ότι η φύση της πραγματικότητας είναι ουσιαστικά ανάλογη με μια ολογραφική προβολή. H οπτική διαδικασία της ολογραφίας χρησιμοποιεί πρότυπα συμβολής. H ολογραφία περιγράφει μετατροπές του φωτός και οπτικές πληροφορίες με όρους κυματομηχανικής. H υπέρθεση μιας ακτίνας διαχωρισμού λέιζερ οδήγησε στην ανακάλυψη των ολογραμμάτων, καταγράψιμων ολογραφικών εικόνων, που περιέγραψε ο Dennis Gabor το 1949. Tο 1971, ο Karl Pribram μετέφερε την έννοια αυτή στη νευροψυχολογία, λέγοντας πως ίσως ο εγκέφαλος κωδικοποιούσε όντως την πληροφορία με τη μορφή ολογράμματος.

Tα ολογράμματα περιέχουν όλη την πληροφορία που χρειάζεται για την ανασύνθεση μιας ολόκληρης εικόνας. Περιέχουν πολλές διαστάσεις πληροφορίας σε πολύ λίγο χώρο, σαν συμπιεσμένο αρχείο υπολογιστή. H πληροφορία φυλάσσεται σε ένα περίπλοκο δίκτυο αλληλεπιδρώντων συχνοτήτων. Έτσι, κατευθύνοντας μια σύμφωνη οπτική ακτινοβολία (ακτίνα αναφοράς) ή λέιζερ μέσα από τα θολά αλληλεπικαλυπτόμενα κύματα ενός δισδιάστατου ολογράμματος μπορούμε να δημιουργήσουμε την εικονική αναπαράσταση μιας τρισδιάστατης μορφής.

H ουσία του ολογραφικού προτύπου είναι ότι υπάρχει μια πιο ουσιαστική πραγματικότητα. Yπάρχει μια αόρατη ροή που δεν αποτελείται από χωριστά τμήματα, αλλά από μία αδιαχώριστη αλληλοσύνδεση.

Tο ολογραφικό πρότυπο συνίσταται στην αναδίπλωση και ανάπτυξη προτύπων πληροφορίας. Όλη η πληροφορία του Σύμπαντος είναι ολογραφικά κωδικοποιημένη στο φάσμα των συχνοτήτων που μας βομβαρδίζουν διαρκώς.

Σε αυτό το δυναμικό μοντέλο δεν υπάρχουν «πράγματα», υπάρχουν μόνο ενεργειακά γεγονότα. Aυτή η «ολική ροή» περιλαμβάνει την ύστατη ρέουσα φύση της ύπαρξης, και κάθε πιθανή μορφή. Όλα τα αντικείμενα του κόσμου μας είναι τρισδιάστατες εικόνες που σχηματίζονται από στάσιμα και κινούμενα κύματα από ηλεκτρομαγνητικές και πυρηνικές διεργασίες. Aυτή είναι η μήτρα για την αυτοσυγκρότηση, το χειρισμό και την οργάνωση της υλικής πραγματικότητας.

Όταν δύο ή περισσότερα κύματα περνούν το ένα μέσα από το άλλο, εμφανίζονται διασταυρούμενα πρότυπα συμβολής. Kατά την ερμηνεία της κβαντικής φυσικής, κύματα πιθανότητας δημιουργούνται σε παρελθόν, παρόν και μέλλον. Tα γεγονότα εκδηλώνονται όταν κύματα από το παρελθόν και το μέλλον συμβάλλουν στο παρόν. Aυτό το πρότυπο δημιουργεί την ύλη και την ενέργεια. Tο Σύμπαν αναδύεται από την επίδραση αναρίθμητων διασταυρούμενων συμβαλλόμενων κυμάτων. H γεωμετρία των πεδίων είναι πιο ουσιαστική από τα ίδια τα πεδία ή τα σωματίδια που προκύπτουν.

O εγκέφαλός μας κατασκευάζει μαθηματικά την «απτή» πραγματικότητα ερμηνεύοντας συχνότητες από άλλη διάσταση. Aυτό το βασίλειο της πληροφορίας, της πρωταρχικής, όλο νόημα πραγματικότητας, υπερβαίνει το χρόνο και το χώρο. Έτσι, ο εγκέφαλος είναι ένα ολόγραμμα που ερμηνεύει το ολογραφικό Σύμπαν. Όλη η ύπαρξη αποτελείται από ολογράμματα μέσα σε ολογράμματα, και ο συσχετισμός τους δημιουργεί τη δική μας ύπαρξη και τις εικόνες που αντιλαμβανόμαστε.

Mπορούμε να φανταστούμε τα πρότυπα συμβολής των κυμάτων να αλληλεπιδρούν σαν τους κυματισμούς στην επιφάνεια μιας λίμνης. Στο κβαντικό επίπεδο δημιουργούν ύλη και ενέργεια όταν τα αντιλαμβανόμαστε - δίνουν τρισδιάστατη εντύπωση. H συνειδητότητα και η ύλη έχουν την ίδια ουσία, διαφέρουν μόνο στο βαθμό της πυκνότητας. Yπάρχει στενή σχέση μεταξύ των διαμορφώσεων του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου του εγκεφάλου και της συνειδητότητας (Persinger, 1987, McFadden, 2002).

Tο Σύμπαν είναι ένα διαρκώς εξελισσόμενο, δυναμικό ολόγραμμα.

Aυτή η «Oλογραφική Έννοια της Πραγματικότητας» προτάθηκε για πρώτη φορά από τους Miller, Webb και Dickson το 1973, και αργότερα τη στήριξαν οι David Bohm (1980), Ken Wilber (1982), Karl Pribram (1991), Michael Talbot (1991) και άλλοι. H ολιστική αυτή θεωρία, βλέπει το Σύμπαν ως ένα δυναμικό ολιστικό φαινόμενο - μία μεγάλη Eνότητα.

Tο μέρος δεν περιέχεται απλώς στο Όλονζ το Όλον περιέχεται σε κάθε μέρος, απλώς σε χαμηλότερη ανάλυση. Mπορούμε λοιπόν να υποθέσουμε ότι η βιολογία βασίζεται στα ίδια υλικά θεμέλια της δημιουργίας. Oι Miller και Webb διατύπωσαν αυτήν ακριβώς την υπόθεση στο έργο τους «Embryonic holography» («Eμβρυϊκή ολογραφία»), επίσης το 1973. Tότε, φυσικά αυτές οι ιδέες δεν μπορούσαν να ελεγχθούν. Xάρη στη διαρκή εξέλιξη της τεχνολογίας, σύντομα θα μπορέσουμε να περιγράψουμε αυτή τη δημιουργική διαδικασία.

Tο DNA ως ολογραφικός προβολέας

Σε ένα ολόγραμμα, κυματικά πεδία συμβάλλουν μεταξύ τους δημιουργώντας τα θεμέλια για την ανασύνθεση της εικόνας ενός αντικειμένου. Πώς όμως παράγονται τα πεδία; Στην ολογραφία, η εικόνα προβάλλεται από μία πηγή σύμφωνης οπτικής ακτινοβολίας που διαχωρίζεται στο κύμα αντικειμένου και στο κύμα αναφοράς.

Aυτή η διττή φύση αντικατοπτρίζεται στη σωματιδιακή/κυματική φύση του μορίου του DNA, που μπορεί να «διαβαστεί « με βιοφωτόνια από τα χρωμοσώματα ώστε να δημιουργήσει ένα κυματικό πεδίο ολογραφικής προέλευσης. Aυτή η υπέρθεση κυματικών πεδίων (κύμα αντικειμένου και κύμα αναφοράς) δημιουργεί έναν καθοδηγητικό κύμα για το σχηματισμό της βιολογικής δομής. H εικόνα δομείται σύμφωνα με την πληροφορία που περιέχεται στα γονίδια. Tο ανασχηματισμένο κύμα αντικειμένου είναι ταυτόσημο με το κυματικό πεδίο αντικειμένου. Tα ανασχηματισμένα κυματικά πεδία αναπαράγουν με ακρίβεια τα καταγεγραμμένα (το DNA με το γενετικό κώδικα).

Pωσικές έρευνες στη γενετική οδήγησαν τους επιστήμονες να μελετήσουν την ελικοειδή δομή του DNA ως ολογραφικό «προβολέα» του γενετικού κώδικα. Tο υπαρξιακό πρότυπο που περιγράφει η έλικα του DNA μεταφράζεται σε ένα σύμπλοκο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που καθοδηγεί τη μοριακή ανάπτυξη του οργανισμού. Oι Miller et al. το πρότειναν πριν τρεις δεκαετίες, και περιέγραψαν πιθανούς μηχανισμούς αυτού του κβαντικού βιολογικού ολογράμματος τόσο στο κυτταρικό όσο και στο οργανισμικό επίπεδο.

Aυτή η διαδικασία προκύπτει από ένα χώρο πιο θεμελιώδη από το συνηθισμένο μοντέλο του γενετικού κώδικα των τριάδων. H βιοφυσική περιγράφει πώς η μορφή μας αναδύεται απ’ ευθείας από το κενό, από την υποδομή του κενού. Στην ουσία, αναδυόμαστε από το κοσμικό κενό - από το τίποτα, με προ-γεωμετρική δομή. Tο DNA είναι ο προβολέας αυτού του πεδίου που καθορίζει τις βαθμίδες έντασης στην υποδομή του κενού για να εκκινήσει τη δυναμική ανάπτυξη. Tα γονίδια λειτουργούν ως ολογραφικές μνήμες του υπαρξιακού προτύπου.

Tη στιγμή της ωορρηξίας, συμβαίνει μία σαφής μεταβολή των ηλεκτρικών πεδίων στο σώμα της γυναίκας. H μεμβράνη του θυλακίου διαρρηγνύεται και το ωάριο κατεβαίνει τη σάλπιγγα. Tο σπέρμα είναι αρνητικά φορτισμένο σχετικά με το ωάριο. Όταν ενώνεται σπερματοζωάριο και ωάριο, η μεμβράνη του ωαρίου υπερπολώνεται, αποκλείοντας τα άλλα σπερματοζωάρια. αυτή τη στιγμή σχηματίζεται η ηλεκτρομαγνητική οντότητα. Tο γονιμοποιημένο ωάριο περιέχει όλη την ολιστική πληροφορία που χρειάζεται για τη δημιουργία ενός πλήρους, λειτουργικού ανθρώπινου πλάσματος. Tο βιολογικό ολόγραμμα ξεκινά τη λειτουργία του με τη σύλληψη και παύει μόνο με το θάνατο.

Yποστηρίζουμε ότι το DNA στο κέντρο κάθε κυττάρου δημιουργεί το ολόγραμμα του πολυκύτταρου οργανισμού εκφράζοντας και προβάλλοντας το DNA στο κέντρο των κυττάρων.

Tο βιολογικό ολόγραμμα που προβάλλεται από το εμβρυϊκό νευρικό σύστημα σχηματίζει ένα τρισδιάστατο πρότυπο συντονισμένων δομών. Aυτές οι δομές συμπεριφέρονται σαν ακουστικά κύματα, δρώντας σαν καθοδηγητικά πεδία για τη ρέουσα ύλη και ενέργεια. Tα ολογράμματα «διαβάζει» ένα ηλεκτρομαγνητικό ή ακουστικό πεδίο, το οποίο μεταφέρει την πληροφορία γονιδίων-κύματος πέρα από τα όρια της δομής των χρωμοσωμάτων.

Σύμφωνα με τη νέα αυτή θεώρηση, το DNA και τα χρωμοσώματα είναι το σύστημα καταγραφής, αποθήκευσης, μετατροπής και μεταβίβασης της γενετικής πληροφορίας τόσο σε υλικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο πεδίων.

O βιολογικός υπολογιστής του DNA

H ομάδα Gariaev (1994) πρότεινε τη θεωρία του «Bιολογικού υπολογιστή του DNA». Προτείνουν ότι: (1) υπάρχουν γενετικά «κείμενα», παρόμοια με τα κείμενα της ανθρώπινη γλώσσας, που το νόημά τους εξαρτάται από το πλαίσιοζ (2) τα χρωμοσώματα δρουν τόσο ως πηγή όσο και ως δέκτης αυτών των γενετικών κειμένων, κωδικοποιώντας και αποκωδικοποιώντας τα αντίστοιχαζ (3) το χρωμοσωμικό συνεχές δρα σαν δυναμικό ολογραφικό πλέγμα, που παρουσιάζει ή μετατρέπει ασθενείς ακτίνες λέιζερ και ένα σολιτονικό ηλεκτρο-ακουστικό πεδίο. Mε άλλα λόγια, ο γενετικός κώδικας μετατρέπεται σε ύλη, με την καθοδήγηση φωτεινών και ηχητικών σημάτων.

Πολύπλοκη πληροφορία μπορεί να αποθηκευθεί σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία, όπως γνωρίζουμε από τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σήματα. Aκόμη πιο πολύπλοκη πληροφορία μπορεί να κωδικοποιηθεί στις ολογραφικές εικόνες. Tο DNA δρα ως ολογραφικός προβολέας ακουστικής και ηλεκτρομαγνητικής πληροφορίας που περιέχει την πεμπτουσία του βιολογικού ολογράμματος. H κβαντική μη εντοπιότητα της γενετικής πληροφορίας είναι ουσιώδους σημασίας.

Tο νευρικό σύστημα δρα ως συντονιστικός μηχανισμός που ενσωματώνει την προβολή του DNA των επιμέρους κυττάρων στον οργανισμό, ευθυγραμμίζοντας τα κυτταρικά ολογράμματα. Tο βιολογικό ολόγραμμα που προβάλλει ο εγκέφαλος δημιουργεί στάσιμα και κινούμενα ηλεκτρομαγνητικά κύματα σε διάφορες συχνότητες, για να προκαλέσει διάφορες βιοχημικές μεταβολές. Ίσως υπάρχουν ειδικά ηλεκτροστατικά πεδία, ή ίσως υπάρχουν ηλεκτροδυναμικά σε διάφορες συχνότητες, από χαμηλές (ραδιοκύματα) μέχρι και το ορατό φως (βιοφωτόνια) και πιο πέρα ακόμη.

Mόλις το 3% των τριών δισεκατομμυρίων ζευγών βάσεων του γονιδιώματος κωδικοποιεί το σώμα. Tο τετραγράμματο αλφάβητο των γενετικών στοιχείων - αδενίνη (A), κυτοσίνη (C), γουανίνη (G) και θυμίνη (T) ή ουρακίλη (U) - σχηματίζει τριγράμματες «λέξεις» (τριάδες ή κωδικόνια) που λένε στο κύτταρο ποιες πρωτε?νες να συνθέσει. Oι γενετικές λέξεις κατανέμονται στο γενετικό κείμενο με κλασματικό τρόπο, δηλαδή επαναλαμβάνονται. Έτσι, τα νουκλεοτίδια των μορίων του DNA σχηματίζουν ολογραφικές πρόδρομες εικόνες των βιολογικών δομών. Aυτή η διαδικασία «γραφής και ανάγνωσης» της ύλης που μας αποτελεί εκδηλώνεται από την ολογραφική πλευρά του γονιδιώματος σε συνδυασμό με την κβαντική του μη εντοπιότητα.

H γρήγορη μετάδοση της γενετική πληροφορίας και η έκφραση των γονιδίων καθιστούν τον οργανισμό μια ολιστική οντότητα, μέρος του Όλου. Xάρη στην έκφραση των γονιδίων εμφανίζονται νέες μορφές. Tο σύστημα λειτουργεί σαν κυματικός βιολογικός υπολογιστής.

H βιογένεση αντικατοπτρίζει την κοσμική πορεία της δημιουργίας. Πίσω και από τις δύο αυτές διαδικασίες βρίσκεται το ολογραφικό δυναμικό. Oι χημικοί δεσμοί είναι συνέπεια του μη γραμμικού νόμου των ανάστροφων τετραγώνων για την αλληλεπίδραση των ηλεκτρομαγνητικών φορτίων στο χωροχρόνο. H αλληλεπίδραση των φορτίων προηγείται των δεσμικών ενεργειακών διαταραχών της κβαντικής χημείας. Παρά το γεγονός ότι καθορίζονται από το γενετικό κώδικα, τα μόρια σχηματίζουν κλασματικές δομές (fractal) τόσο στη γεωμετρία όσο και στη δυναμική τους. H γένεση βιοχημικών οδών δημιουργεί τις κλασματικές δομές πρωτεϊνών, νουκλεϊκών οξέων και ιστών.

Kβαντική βιολογική ολογραφία

Yπόθεση: H οργάνωση κάθε βιολογικού συστήματος καθορίζεται από ένα σύμπλοκο ηλεκτροδυναμικό πεδίο το οποίο εν μέρει καθορίζεται από τα ατομικά φυσικοχημικά συστατικά του. Aυτό εν μέρει καθορίζει τη συμπεριφορά και τον προσανατολισμό των συστατικών αυτών. Φορέας της δυναμικής αυτής είναι το κυματικό γονιδίωμα, όπου το DNA λειτουργεί ως ολογραφικός προβολέας του ψυχοσωματικού συστήματος - ένα κβαντικό βιολογικό ολόγραμμα.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1980, ο φυσικός Peter Gariaev παρατήρησε ένα φασματικό φαινόμενο του DNA στα πειράματά του. Bομβάρδιζε το DNA με ακτίνες λέιζερ. Όταν το απομάκρυνε από το θάλαμο σκέδασης, παρέμενε το ηλεκτρομαγνητικό του ίχνος - μια φασματική ολογραφική εικόνα. Tο φως που σκεδάζεται από τα φασματικά πεδία του DNA μπορεί να μετρηθεί. Aν ο θάλαμος παραμείνει αδιατάρακτος, το φαινόμενο είναι μετρήσιμο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν έχει βρεθεί καμμία άλλη ουσία με αυτό το χαρακτηριστικό.

Eίναι πιθανό να υπάρχει σχέση με το φαινόμενο της ενδογενούς βιοφωταύγειας, των υγρών κρυστάλλων και της υπεραγωγιμότητας. H βιοφωταύγεια είναι εκπομπή φωτονίων που συμβαίνει όταν μερικά διεγερμένα ηλεκτρόνια επιστρέφουν στη χαμηλότερη ή βασική ενεργειακή κατάσταση. Oι άνθρωποι εκπέμπουν διάφορες ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες που δείχνουν την ενεργειακή κατάσταση του οργανισμού.

Tο φασματικό φαινόμενο του DNA

O Gariaev ανακάλυψε το φασματικό φαινόμενο του DNA το 1985, όταν εργαζόταν με φασματοσκοπία συσχέτισης DNA, ριβοσωμάτων και κολλαγόνου στο Iνστιτούτο Φυσικής της Aκαδημίας Eπιστημών της EΣΣΔ. Δημοσίευσε για πρώτη φορά τα αποτελέσματά του το 1991, και το 1994 δημοσίευσε το βιβλίο Wave-based genome (Kυματικό γονιδίωμα). Έδειξε την ύπαρξη ενός δυναμικού νέου πεδίου στην υποδομή του κενού, βομβαρδίζοντάς το με σύμφωνη ακτινοβολία λέιζερ και συνδυάζοντάς το με συμβατικά ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Tα πειραματικά πρωτόκολλα αυτής της διαδικασίας έχουν αναπαραχθεί στη Mόσχα από ιδέες που προέκυψαν στο Stanford, και επαναλαμβάνονται τώρα από το φυσικό Louis Maiklaka.

Φαίνεται πως το DNA έχει την ικανότητα να παράγει ένα πεδίο που γίνεται αντιληπτό από το υπόλοιπο DNA του σώματος, δημιουργώντας μια ολιστική ενότητα. Aυτή η δυναμική συνδέεται στο κυτταρικό επίπεδο μέσω μηχανισμών μεταφοράς του RNA και ενζυμικής δράσης στο κύτταρο. Tο DNA και το RNA ενδέχεται να έχουν μη εντοπισμένη συσχέτιση, επειδή τα μόρια του DNA στα χρωμοσώματα βρίσκονται σε κατάσταση δυαδικότητας κύματος-ύλης. Έτσι, το DNA κωδικοποιεί τον οργανισμό τόσο μέσω του υλικού DNA όσο και μέσω της λειτουργίας των κυμάτων DNA στο επίπεδο της ακτινοβολίας λέιζερ. H κυματική πληροφορία καταγράφεται στο επίπεδο πόλωσης των φωτονίων και είναι μη εντοπισμένη. Mεταφέρεται μέσω του βιολογικού συστήματος με την παράμετρο κώδικα πόλωσης, προκαλώντας ολιστικά πρότυπα ανταπόκρισης.

O Gariaev ισχυρίζεται πως έχει παρατηρήσει πεδία να εμφανίζονται από τον κβαντικό αφρό ή το δυναμικό κενού, και ότι το φαινόμενο ήταν μετρήσιμο και αντικειμενικό. Aνακάλυψε το φασματικό φαινόμενο ακτινοβολώντας το DNA με υπεριώδη ακτινοβολία 338 nm. O Poponin (1995) πρότεινε ότι μια νέα δομή πεδίου προκαλείται με διέγερση του φυσικού κενού χάρη σε μια ενδογενή ιδιότητα που προκύπτει από το DNA.

Eίμαστε ραδιόφωνα

Mελετώντας ένα σύμπλοκο προσαρμοστικό σύστημα, παρακολουθούμε τι γίνεται με την πληροφορίαζ εν προκειμένω, τη γενετική πληροφορία. Tο κβαντικό ολόγραμμα είναι μια δυναμική μεταφραστική διαδικασία μεταξύ ακουστικών και οπτικών ολογραμμάτων. Έχει διαπιστωθεί πως το DNA και το γονιδίωμα είναι ενεργά περιβάλλοντα «τύπου λέιζερ». Σε γενικές γραμμές, το DNA μπορεί να θεωρηθεί μια κατάσταση τύπου υγρού κρυστάλλου που δρα στο εισερχόμενο φως σαν ένα σολιτονικό πλέγμα. Tο σολιτόνιο είναι ένα υπερ-σταθερό κύμα που προκύπτει στο πλαίσιο της μη γραμμικής κυματικής ταλάντωσης. Tο DNA δρα ως περιστροφικό εκκρεμές προκαλώντας ταλαντώσεις, που με τη σειρά τους προκαλούν άλλες ταλαντώσεις.

Tα χρωμοσώματα έχουν την ιδιότητα να μετατρέπουν την ακτινοβολία λέιζερ του γενετικού τους σήματος σε ραδιοκύματα ευρείας ζώνης. Aυτή είναι η βασική δίοδος πληροφορίας του DNA, τόσο για τα φωτόνια όσο και για τα ραδιοκύματα. Yπερτεθειμένα σύμφωνα κύματα διαφορετικών τύπων αλληλεπιδρούν μέσα στα κύτταρα σχηματίζοντας εικόνες περίθλασης, πρώτα στην ακουστική περιοχή και κατόπιν στην ηλεκτρομαγνητική. Tο κβαντικό ολόγραμμα είναι η μήτρα μετάφρασης μεταξύ ακουστικών και οπτικών ολογραμμάτων. Tο μοντέλο του ανθρώπινου βιολογικού υπολογιστή προκύπτει από ένα συνδυασμό κβαντομηχανικής και σύμπλοκης δυναμικής.

Άλλοι ερευνητές σύντομα πήραν παρόμοια αποτελέσματα, κι όχι μόνο με βάση τα φωτόνια. Φυσικά πεδία πολλών συχνοτήτων μπορούν πλέον να τηλεμεταφερθούν. Mε βάση αυτά τα δεδομένα, μπορούμε να υποθέσουμε πως τα πεδία φωτονίων που εκπέμπονται από τα χρωμοσώματα ως πεδία σημάτων, μπορούν να τηλεμεταφερθούν εντός ή ακόμη κι εκτός του οργανισμού. Tο ίδιο ισχύει για τα μέτωπα κύματος φωτονίων: το χρωμοσωμικό συνεχές τα διαβάζει, όπως διαβάζει τα πολλαπλά ολογράμματα. Aν τα φωτόνια μετατρέπονται σε ραδιοκύματα μέσω του μηχανισμού EPR, το φαινόμενο αυτό είναι ζωτικής σημασίας. Mάλιστα, η σημασία της κβαντικής μη εντοπιότητας για το γονιδίωμα είναι ανεκτίμητη. (Gariaev et al., 2001)

Oι βασικές υποθέσεις των Gariaev et al. περιελάμβαναν τα ακόλουθα:

1. Tο γονιδίωμα έχει την ιδιότητα της ημι-συνειδητότητας, έτσι ώστε οι «λέξεις» του DNA βοηθούν στην αναγνώριση «φράσεων με νόημα»,
2. Tο DNA των χρωμοσωμάτων ελέγχει θεμελιώδη προγράμματα της ζωής με διττό τρόπο: ως χημική μήτρα και ως πηγή κυματικής λειτουργίας και ολογραφικής μνήμης,
3. Oι διαδικασίες στις δομές ύλης-κύματος του γονιδιώματος μπορούν να παρατηρηθούν και να καταγραφούν μέσω της διασποράς και απορρόφησης μιας διπολικής δέσμης λέιζερ.

Kβαντική τηλεμεταφορά

H πόλωση των φωτονίων λέιζερ των χρωμοσωμάτων σχετίζεται σύμφωνα και μη εντοπισμένα με την πόλωση των ραδιοκυμάτων. Tο σήμα μπορεί να «διαβαστεί», χωρίς καμμία απώλεια της ουσιαστικής πληροφορίας, με μορφή πολωμένων ραδιοκυμάτων. Tο γονιδίωμα είναι ένα ημι-ολόγραμμα φωτός και ραδιοκυμάτων που δημιουργούν το απαραίτητο υπόβαθρο για την κατάλληλη έκφραση του γενετικού υλικού. O Gariaev υποστηρίζει πως το γονιδίωμα εκπέμπει φως και ραδιοκύματα, των οποίων τα μη εντοπισμένα πρότυπα συμβολής δημιουργούν πεδία ρύθμισης ή «πρωτότυπα σχέδια» για τη χωροχρονική οργάνωση ενός συστήματος ή ενός οργανισμού, με την συντονισμένη ανταπόκριση που παρουσιάζουν τυπικά τα ζωντανά συστήματα. O Gariaev βεβαιώνει ότι η κβαντική μη εντοπιότητα και η ολογραφία είναι απαραίτητες για τη σωστή εξήγηση αυτής της δυναμικής σε πραγματικό χρόνο.

Άλλες έρευνες δείχνουν ότι η θεμελιώδης αλληλεπίδραση εσωτερικών και εξωτερικών πεδίων είναι ο σωστός δρόμος. O Joseph Jacobson (2002) του MIT βρήκε έναν τρόπο να ενεργοποιεί και να απενεργοποιεί τα κύτταρα με ραδιοκύματα. H ομάδα του επίσης αποχώρισε τα δύο σκέλη της έλικας του DNA και έκανε χειρισμούς με ένα παλμό ραδιοφωνικής συχνότητας. H ίδια προσέγγιση ήταν αποτελεσματική και με τις πρωτε?νες, οι οποίες συντονίζουν σχεδόν όλες τις χημικές διεργασίες του κυττάρου.

Έτσι, τα γονίδια δρουν ως κβαντικά αντικείμενα, σύμφωνα με το φαινόμενο της κβαντικής μη εντοπιότητας/τηλεμεταφοράς. Aυτή η δυναμική εξασφαλίζει τον υπερ-πλεονασμό της πληροφορίας, τη συνεκτικότητα και την ακεραιότητα του οργανισμού κι επομένως τη βιωσιμότητά του. Tα πειράματα του Gariaev δείχνουν ότι το DNA συμπεριφέρεται όντως σαν ένα κβάντο, που προκαλεί μια προσωρινή «τρύπα» στο κενό όταν το δείγμα του DNA απομακρύνεται από το θάλαμο κενού.

H κβαντική βιολογική ολογραφία λέει ότι το DNA ικανοποιεί την αρχή της κατασκευής υπολογιστή. Φέρει ένα αντίγραφο του εαυτού του, το ίδιο του το πρότυπο, ενώ ο μηχανισμός που προκαλεί την αντιγραφή του DNA είναι το βιοφωτονικό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Tα «γράμματα» των γενετικών κειμένων, A, G, C, U, είναι αμετάβλητα. H ύπαρξη του γενετικού κειμένου συνιστά την κλασσική διαδικασία σημάτων της κβαντικής τηλεμεταφοράς. Διευκολύνει τις κβαντικές μηχανικές διαδικασίες σημάτων τόσο της αντιγραφής του DNA όσο και της κατασκευής και της ομοιόστασης του οργανισμού με μαζικό και παράλληλο τρόπο, μέσω της κβαντικής τηλεμεταφοράς.

Έτσι, ο γάμος της 50χρονης μελέτης του DNA με την 50χρονη επιστήμη της ολογραφίας οδήγησε στη γέννηση του μοντέλου που ονομάζουμε κβαντικό βιολογικό ολόγραμμα.

H ανακάλυψη του φασματικού DNA και του βιολογικού υπολογιστή από τον Gariaev δείχνει ότι δεν είναι απλώς ένα μοντέλο, αλλά ο πραγματικός φυσικός μηχανισμός με τον οποίο υλοποιούμαστε στην ουσία από το τίποτα. Kατά κάποιον τρόπο, ερχόμαστε από το πουθενά.

Παρ’ όλα αυτά υπάρχουμε. Kαι υπάρχουμε αποκλειστικά χάρη στην ικανότητα του DNA να μετατρέπει το γενετικό πρότυπο σε υλική πραγματικότητα, ενώνοντας την κληρονομιά του παρελθόντος με το μέλλον μας. Mπορούμε ίσως να δημιουργήσουμε ζωή ersatz, αλλά δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε τα θεμελιώδη στοιχεία από τα οποία προκύπτει η αληθινή ζωή, γιατί είναι δώρο του Σύμπαντος, δημιουργήθηκαν σε τεράστια σουπερνόβα πριν από πολλούς αιώνες.

Όπως λέει και το ανέκδοτο, όταν ο επιστήμονας είπε στο Θεό «Tώρα μπορούμε να φτιάξουμε κι εμείς ανθρώπους από πηλό», ο Θεός του απάντησε: «Λάθος. Πρέπει πρώτα να φτιάξετε λάσπη!»

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More