ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΕ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ. ΑΞΙΟ ΤΕΚΝΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ. ΔΕΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟ 1204, ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΑΙΩΝΙΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ. ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ Η ΠΑΤΡΙΣ. ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ.








Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΕΣΤΑΛΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΗΝΥΜΑ. ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ.

Άνοιξαν οι Κερκόπορτες

-Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!

-Φταίει ο θεός που μας μισεί!

-Φταίει το κεφάλι το κακό μας!

Ποιος φταίει; Ποιος φταίει; κανένα στόμα

δεν το βρε και δεν τόπε ακόμα.

Έτσι, στην σκοτεινή ταβέρνα
πίνουμε πάντοτε σκυφτοί,
σαν τα σκουλήκια κάθε φτέρνα
όπου μας εύρει, μας πατεί:
δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα!
προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!

Κώστας Βάρναλης

Συνέλληνες Όλων των πολιτικών Παρατάξεων. Κίνδυνος εν όψει.

Η ανοχή του ανώτατου άρχοντα μπροστά στο προκλητικό φαινόμενο του εθνικού ξεπεσμού και της πολιτικής σαπίλας είναι πρωτοφανές φαινόμενο στην Ελληνική Ιστορία. Μπορεί ο ανώτατος άρχοντας να επικαλείται την έλλειψη εξουσιών, μπορεί όμως να παραιτηθεί, και να μιλήσει. Δεν το κάνει γιατί είναι δέσμιος του πολιτικού του παρελθόντος, αφού και ο ίδιος το 1994 ήταν ένας από τους δανειστές του τότε πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου στο σκάνδαλο αγοράς της «ροζ» βίλας της Εκάλης.

Την 8η Φεβρουαρίου 2005 όταν η πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε την Εκλογή του σημερινού ανωτάτου άρχοντα για την Προεδρία της Δημοκρατίας του είπε χαρακτηριστικά: «Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις ...τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν».

Πως δέχτηκε να αναλάβει με τέτοιες προϋποθέσεις; Σήμερα βλέπουμε την λυσσαλέα οικονομική επίθεση κατά της οικονομίας της χώρας ώσπου να μας βάλουν κάτω από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τότε αντίο Θράκη, Αιγαίο, Σκοπιανό, Κυπριακό και Γκρίζες ζώνες και αντίο Ελλάδα, μας τελείωσε. Αυτό το ήξεραν οι πολιτικοί. Το είδαμε από τον τρόπο παράδοσης της εξουσίας από τον ένα Πρωθυπουργό στον άλλο. Ο εν ενεργεία Πρωθυπουργός έχει την ιστορική ευκαιρία να αποδείξει ότι αγαπάει την Ελλάδα και είναι παλικάρι. Θα περιμένουμε.

Οι πολιτικοί άνδρες, έχουν μεταβληθεί σε λαφυραγωγούς, κλεπταποδόχους και μαφιόζους. Έχουν αποβάλλει κάθε ίχνος ντροπής και μετέτρεψαν το δημόσιο βίο σε κόπρο του Αυγεία από τον οποίο αναδύεται βρώμα και δυσωδία. Θεοποίησαν τη ρεμούλα και την κλεψιά, γκρέμισαν τα πάντα, διέφθειραν τους πάντες, υποβάθμισαν τους θεσμούς και υπηρετούν πάντοτε ένα διεφθαρμένο κατεστημένο το οποίο μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση αλλάζει απλώς κλέφτες και νονούς.

Τα σκάνδαλα των πολιτικών και της εκκλησίας ταλανίζουν τον ελληνικό λαό που έχει παραφρονήσει. Πολιτικοί και ιερωμένοι μεταβλήθηκαν σε ληστρικές συμμορίες που κατασπαράζουν ανενόχλητοι το δημόσιο πλούτο, συναγωνιζόμενοι ποιος θα κλέψει περισσότερα.

Επικρατεί στη χώρα μας ο νόμος της σιωπής, της κόζα νόστρα και της μαφίας. Όλα τα σκάνδαλα για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, αμνηστεύονται, οι εκβιασμοί, ο χαφιεδισμός, οι αυτοκτονίες έγιναν καθημερινότητα στο πολιτικό σκηνικό.

Το Ελληνικό κοινοβούλιο είναι γυμνό, και ανύπαρκτο, και έχει εκχυδαΐσει την πολιτική ζωή της χώρας.

-Όλοι οι Έλληνες έναντι του νόμου είναι ίσοι εκτός από τους απατεώνες πολιτικούς που έχουν ασυλία.

-Πρέπει να μας πουν οι πολιτικοί πως δημιουργήθηκε το τεράστιο εξωτερικό χρέος των 265.000.000.000 ευρώ, και γιατί δεν ενημερώνουν τον λαό και δεν λογοδοτούν οι υπεύθυνοι για κακοδιαχείριση. Πρέπει να τους μηνύσουμε, να δημιουργήσουμε θέμα στην Ευρώπη, να επιστρέψουν τα κλοπιμαία του Ελληνικού λαού.

-Οι εκάστοτε εξεταστικές επιτροπές ανοίγουν τις υποθέσεις της απάτης για να νομιμοποιήσουν νομότυπα την κλοπή και να αμνηστεύσουν τους απατεώνες πολιτικούς.

-Οι βουλευτές κατά κανόνα, αποτυχημένοι επαγγελματίες, τεμπέληδες και μειωμένης νοημοσύνης, παρασιτούν σε βάρος του Ελληνικού λαού και στοιχίζουν με μισθούς επιτροπές επιδόματα, τηλεφωνικές ατέλειες κλπ, κλπ πάνω από 15.000 ευρώ τον μήνα, τι τους χρειαζόμαστε τόσους πολλούς και τέτοιους κηφήνες. Πρέπει αυτά τα λαμόγια να μας πουν με ποιο τρόπο απέκτησαν τις τεράστιες περιουσίες τους, και όχι με τα πλαστά πόθεν έσχες.

Ξεπούλησαν όλους τους κερδοφόρους οργανισμούς, το πλουσιότατο υπέδαφος, και σχεδόν χάρισαν εκατοντάδες χιλιάδες στρεμμάτων οικοπεδοποιημένων εκτάσεων στους σε ξένους οίκους εχθρικούς προς την Ελλάδα».

Το κράτος είναι ξεχαρβαλωμένο. Η αποσύνθεση, είναι ανεξέλεγκτη και καθολική σε όλους τους τομείς. Τίποτε δεν λειτουργεί. Μέσα σε μια τέτοια κατάσταση, άθλια και ζοφερή αλλά καθ’ όλα νόμιμη, διεφθαρμένοι πολιτικοί, διεφθαρμένοι δικαστές, διεφθαρμένοι αστυνομικοί, διεφθαρμένοι δημόσιοι λειτουργοί, διεφθαρμένοι ιερωμένοι, όλοι οπλισμένοι με το μακρύ χέρι των νόμων που οι ίδιοι επινόησαν, μετέτρεψαν την Ελλάδα σε ανυπεράσπιστο θύμα των σαρκοβόρων ανθρωποειδών.

Οι λαθρομετανάστες διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό της χώρας η οποία φιλοξενεί αριθμό οχτώ φορές περισσότερους από αυτούς που προβλέπει η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι έμποροι ναρκωτικών, οι ληστές, οι μαστροποί και όλα τα κατακάθια Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής βρήκαν άσυλο από την ανικανότητα των πολιτικών και έφεραν τον Ελληνικό λαό σε κατάσταση αλλοφροσύνης. Καμία προστασία από πουθενά και το κράτος λάμπει δια της απουσίας του.

-Το Ισραήλ που συμμετέχει άτυπα στην Ευρωπαϊκή Ένωση(Διαγωνισμό τραγουδιού, μπάσκετ, ποδοσφαίρου και άλλα) δεν δέχεται λαθρομετανάστες και φτηνά εργατικά χέρια για να ανορθώσουν την οικονομία τους και να νοιώσουν και εκείνοι την διαφορετικότητα τους. Γιατί άραγε; Ξέρουν μόνο να κάνουν τους φιλάνθρωπους.

Μην περιμένει κανένας το θαύμα της τελευταίας στιγμής για να σωθεί η Ελλάδα. Είμαστε όλοι υπεύθυνοι και πρέπει να δράσουμε τώρα, εμείς οι ανώνυμοι Έλληνες. Προωθείστε το μήνυμα παντού, πρέπει να μας ακούσουν.

Τελειώσανε τα ψέματα κι αστεία.

Κάνει νερά και τρίζει η Πολιτεία.

Το σάπιο, το κουρσάρικο καράβι

δεν το σώζουν των φασισμών οι μπράβοι.

Κώστας Βάρναλης

Οι Αργοναύτες

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More