ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ!!! ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


2. Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς στο ATHENS PRIDE 2010

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς χαιρετίζει το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας 2010, συμπαρίσταται και στηρίζει την προσπάθεια για την καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω σεξουαλικής διαφορετικότητας. Έχοντας θέσει ως βασικό άξονα πολιτικής την καταπολέμηση κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς τάσσεται κατά των διακρίσεων λόγω σεξουαλικής διαφορετικότητας και προασπίζεται την ισότητα των δικαιωμάτων των ομοερωτικών ζευγαριών.

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς χαιρετίζει το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας 2010, συμπαρίσταται και στηρίζει την προσπάθεια για την καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω σεξουαλικής διαφορετικότητας.

Έχοντας θέσει ως βασικό άξονα πολιτικής την καταπολέμηση κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς τάσσεται κατά των διακρίσεων λόγω σεξουαλικής διαφορετικότητας και προασπίζεται την ισότητα των δικαιωμάτων των ομοερωτικών ζευγαριών.

Πιο συγκεκριμένα:

• Θέτει ως προτεραιότητα την κοινωνική αποδοχή των ομόφυλων ζευγαριών χωρίς στερεότυπα και προκαταλήψεις και προωθεί την αντίληψη ότι η συντροφικότητα δεν αποτελεί προνόμιο μόνο των ετερόφυλων ζευγαριών και πρέπει σε κάθε περίπτωση να προστατεύεται.
• Κρίνει ανεπαρκές το σύμφωνο συμβίωσης με τη σημερινή του μορφή και προωθεί την κατάργησή και αντικατάστασή του με ένα νέο το οποίο θα κατοχυρώνει τα δικαιώματα και των ομόφυλων ζευγαριών.
• Είναι υπέρ της κατάργησης της απαγόρευσης σε ομοφυλόφιλους άντρες να γίνονται δωρητές οργάνων και αίματος με τη δικαιολογία ότι είναι ομάδα υψηλού κινδύνου για HIV/AIDS.
• Υποστηρίζει την επέκταση του αντιρατσιστικού Ν.927/1979, ώστε να προστατεύονται από τα κηρύγματα μίσους και οι ΛΟΑΤ (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφισεξουαλικοί και τρανσέξουαλ).
• Τάσσεται υπέρ της συνεργασίας με και την ενημέρωση των ΜΜΕ, έτσι ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο των προσβλητικών και υποτιμητικών αναφορών στους ΛΟΑΤ.

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς καλεί την νέα γενιά να σταθεί ενεργός και δυναμικός σύμμαχος σε αυτό το έργο, πρωτοστατώντας σε κάθε δράση που συντελεί στην αλλαγή της νοοτροπίας έναντι των σεξουαλικών διακρίσεων.

Ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς
Γιάννος Λιβανός

Δ ΙΑΜΑΝΤΙΑ; ΜΠΑ ΔΕ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ!!!

ΟΧΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΕΞΟΡΥΞΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΜΟΛΙΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΕΞΟΡΥΞΟΥΝ ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ
ΕΤΣΙ ΛΕΓΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΤΟ ΑΣΗΜΙ ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΑΛΛΑ ΜΟΛΙΣ ΕΦΤΑΣΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΤΕ ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΟΛΑ ΥΠΗΡΧΑΝ
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΟΡΥΚΤΑ ΑΛΛΑ!!!!!!
Υπάρχουν διαμάντια στη Βόρεια Ελλάδα; Σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος), Δημήτρη Κωστόπουλο, υπάρχουν, αν και δεν πρόκειται περί διαμαντιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πολύτιμοι λίθοι, αλλά σε πλήθος άλλων βιομηχανικών εφαρμογών. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, συγκεκριμένες περιοχές είναι άμεσα συγκρίσιμες - αν όχι μεγαλύτερες- με την καλύτερα μελετημένη και τεκμηριωμένη αδαμαντοφόρο ζώνη πετρωμάτων του φλοιού στον κόσμο, αυτή του Κοκτσετάφ (Kokchetav) του Καζακστάν.

Όπως δήλωσε ο κ. Κωστόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπου εμφανίζονται πετρώματα του φλοιού, μεταμορφωμένα σε συνθήκες υπερυψηλών πιέσεων, με υψηλό δυναμικό, σε διαμάντια, περιλαμβάνουν τους ορεινούς όγκους των νομών Θεσσαλονίκης και Κιλκίς στην Κεντρική Μακεδονία και μία στενή ζώνη που εκτείνεται ασυνεχώς -κατά μήκος 100 χιλιομέτρων και πλέον- από το Κάτω Νευροκόπι του νομού Δράμας μέχρι τη Σιδηρώ του νομού Έβρου, διατρέχοντας έτσι την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Η δεύτερη είναι άμεσα συγκρίσιμη, αν όχι μεγαλύτερη, με την καλύτερα μελετημένη και τεκμηριωμένη αδαμαντοφόρο ζώνη πετρωμάτων του φλοιού στον κόσμο, αυτή του Κοκτσετάφ του Καζακστάν, διαπιστώνει ο επιστήμονας. Τα διαμάντια, σύμφωνα με τον ίδιο, εμφανίζονται ως εγκλείσματα σε διάφορα ορυκτά όπως το ζιρκόνιο, ο γρανάτης και ο βιοτίτης, και έχουν μεγέθη που κυμαίνονται από 2 έως 150 χιλιοστά του χιλιοστού. Συγκριτικά, εξηγεί πως στο Καζακστάν, περίπου 80% των διαμαντιών έχουν μέγεθος που κυμαίνεται από 20 έως 70 μικρόμετρα.

Τα ελληνικά διαμάντια έχουν πιστοποιηθεί με τη μέθοδο φασματοσκοπίας λέιζερ Ράμαν καθώς και με τη μέθοδο περιθλασιμετρίας ακτίνων Χ. Μία σύγκριση των πιστοποιημένων περιοχών αδαμαντοφόρων πετρωμάτων του φλοιού ανά τον κόσμο, μεταξύ των ετών 1999 και 2003, καταδεικνύει, την αποδοχή της Ροδόπης ως μία τέτοια περιοχή από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα ήδη από το 2003, επισημαίνει ο ακαδημαϊκός.
Η εμπειρία από το Καζακστάν έχει δείξει ότι τα αδαμαντοφόρα πετρώματα καταλαμβάνουν επιμήκεις ζώνες, των οποίων τα πάχη κυμαίνονται από 2-80 μέτρα, ενώ το συνολικό πάχος του κοιτάσματος (ζώνη οικονομικής εκμετάλλευσης) δεν ξεπερνά τις μερικές εκατοντάδες μέτρα. Οι ζώνες αυτές βυθίζονται με μεγάλες κλίσεις (60-80°) υπό το έδαφος. Οι τεράστιες γεωλογικές ομοιότητες μεταξύ της αδαμαντοφόρου ζώνης της Βόρειας Ελλάδας και αυτής του Καζακστάν συνηγορούν υπέρ της εκτίμησης ότι, τα πιθανά ελληνικά αποθέματα είναι συγκρίσιμα με αυτά του Καζακστάν.
Βέβαια, ο σχηματισμός πλήρους εικόνας περί του μεγέθους και της έκτασης των ελληνικών αδαμαντοφόρων κοιτασμάτων θα προκύψει μόνο μετά το πέρας εκτεταμένων επιστημονικών ερευνών, τονίζει ο κ. Κωστόπουλος και προσθέτει ότι δεν πρόκειται περί διαμαντιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πολύτιμοι λίθοι, αλλά σε πλήθος άλλων βιομηχανικών εφαρμογών.
Αξίζει να σημειωθεί πως μελέτες τέτοιου είδους απαιτούν σημαντικά ακριβό εργαστηριακό εξοπλισμό και υποδομή. Η συμβολή λοιπόν της πολιτείας είναι απαραίτητη για τη συνέχιση παρομοίων μελετών, που τοποθετούν την Ελλάδα στο κέντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, τόσο στον επιστημονικό όσο και στον κοιτασματολογικό χώρο, καταλήγει ο κ. Κωστόπουλος.

Διαμάντια του φλοιού
Ακόμα, Έλληνας ακαδημαϊκός, αναφερόμενος στα διαμάντια του φλοιού, επισημαίνει πως το 1984, ανακαλύφθηκε σε πετρώματα του φλοιού από τη Νορβηγία και την Ιταλία, σε περιοχές όπου κάποτε είχαν συγκρουσθεί μεταξύ τους ηπειρωτικές πλάκες, μια μορφή χαλαζία που είναι σταθερή μόνο σε πιέσεις μεγαλύτερες από 25.000 ατμόσφαιρες.
Επειδή τέτοιες πιέσεις -διευκρινίζει- αντιστοιχούν σε βάθη στη γη μεγαλύτερα των 80 χιλιομέτρων, η ανακάλυψη αυτής της μορφής χαλαζία απετέλεσε την πρώτη ένδειξη ότι είναι δυνατή η υπαγωγή του γήινου φλοιού, σε βάθη που αντιστοιχούν στον άνω μανδύα.
Η παρατήρηση αυτή, προσθέτει, αποτελεί αφ' εαυτού της ένα γεωλογικό παράδοξο καθόσον η διαφορά πυκνότητας μεταξύ φλοιού (2,8 γραμμάρια ανά κυβικό εκατοστό) και μανδύα (3,3 γραμμάρια ανά κυβικό εκατοστό) είναι τέτοια που καθιστά απαγορευτική την κατάδυση του φλοιού μέσα στο μανδύα μόνο και μόνο λόγω άνωσης.
Το 1990 πιστοποιήθηκε η ύπαρξη διαμαντιών σε μεταμορφωμένα αργιλικά ιζήματα της περιοχής Κοκτσετάφ του Καζακστάν προκαλώντας μια επανάσταση στην παγκόσμια γεωλογική σκέψη. "Ο δρόμος για την κατάδυση του φλοιού, σε βάθη μεγαλύτερα των 150 χιλιομέτρων, μέσα στον μανδύα είχε ανοίξει. Ταυτόχρονα όμως προέκυπταν και δύο σπουδαία ερωτήματα: Πώς είχε καταφέρει ο φλοιός να κατέλθει σε τόσο μεγάλα βάθη παρά τη διαφορά πυκνότητας με τον περιβάλλοντα μανδύα και ποιες δυνάμεις τον έκαναν να επιστρέψει στην επιφάνεια της γης;" επισημαίνει ο Έλληνας ακαδημαϊκός.
Το 1996 ανακαλύφθηκε, ως έγκλεισμα μέσα σε διαμάντι από κιμπερλίτη της Ζουαζιλάνδης, ένα ορυκτό που απαντάται αποκλειστικά σε μεταμορφωμένα αργιλικά ιζήματα τεκμηριώνοντας έτσι τη δυνατότητα ανακύκλωσης του φλοιού τουλάχιστον μέχρι τις πηγές γένεσης των κιμπερλιτικών μαγμάτων, 250 χιλιόμετρα βαθιά μέσα στο μανδύα.
Μετά την ανακάλυψη των διαμαντιών στο Καζακστάν επακολούθησε μια δεκαετία ανακαλύψεων διαμαντιών σε πετρώματα του φλοιού από περιοχές ηπειρωτικών συγκρούσεων σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπως είναι οι περιοχές της Α. Κίνας, το Φιορτόφτ (Fjοrtoft) της Νορβηγίας, το Ερτσγκεμπίργκε (Erzgebirge) της Γερμανίας και η κεντρική και ανατολική Μακεδονία και Θράκη της πατρίδας μας.
Από άποψη έκτασης εμφάνισης και συχνότητας παρουσίας διαμαντιών, οι σημαντικότερες από τις παραπάνω περιοχές είναι το Καζακστάν και η Ελλάδα, αναφέρει ο Έλληνας καθηγητής. Τα διαμάντια βέβαια είναι μικροσκοπικά, μεγέθους από 2 έως 300 χιλιοστά του χιλιοστού, και αρκετές φορές έχουν μετατραπεί, μερικώς ή ολικώς, σε γραφίτη, ο πληθυσμός τους όμως σε ορισμένα πετρώματα είναι τέτοιος ώστε να φθάνουν τα 2.000-3.000 καράτια στον τόνο.
Ενώ για την Ελλάδα είναι ακόμα πολύ νωρίς για εκτιμήσεις, στο Καζακστάν, τα αποδεδειγμένα αποθέματα φθάνουν τον εντυπωσιακό αριθμό των 3 δισεκατομμυρίων καρατιών (600 τόνοι). Από επιστημονικής άποψης, τα πετρώματα τα οποία φιλοξενούν τα ελληνικά διαμάντια ήταν αργιλο-ψαμμιτικά ιζήματα, τα οποία αποτέθηκαν κατά τη διάρκεια της Τριαδικής Περιόδου επάνω στο κρυσταλλικό υπόβαθρο μιας ηπειρωτικής μάζας που είχε σχηματισθεί πριν 450-300 εκατομμύρια χρόνια στο νότιο περιθώριο της Ευρασίας. Τεμάχη αυτής της ηπειρωτικής μάζας που καταδύθηκε σε βάθη της τάξης των 250-300 χιλιομέτρων μέσα στο μανδύα κατά τη διάρκεια του Ιουρασικού και κατόπιν αναδύθηκε στην επιφάνεια αποτελούν σήμερα οι οροσειρές τυ Βερτίσκου, των Κρουσίων και της Κερκίνης στην Κεντρική Μακεδονία, διαπιστώονει ο κ. Κωστόπουλος.


Ιστορικά στοιχεία
Η ιστορία των διαμαντιών στον Ελλαδικό χώρο ξεκινά στα τέλη της περασμένης δεκαετίας. Το 1999 κοντά στα χωριά Γαλαρινός, Λιβάδι και Μαραθούσα του Νομού Χαλκιδικής, 20-40 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης, ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά διαμάντια σε πετρώματα του φλοιού από τον κ. Κωστόπουλο.
Τα αποτελέσματα εκείνης της πρώτης έρευνας δημοσιεύθηκαν, την επόμενη χρονιά (2000), στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό "International Geology Review" (Διεθνής Γεωλογική Επιθεώρηση). Η εργασία αυτή έγινε δεκτή προς δημοσίευση με επαινετική κριτική από τον καθηγητή Ερνστ του Πανεπιστημίου Στάνφορντ Καλιφόρνια.
Το 2000, περαιτέρω έρευνες για διαμάντια σε παρόμοια πετρώματα στη Βόρεια Ελλάδα απέδωσαν γρήγορα καρπούς και μία δεύτερη, σημαντικότερη ανακάλυψη έγινε σε περιοχές των νομών Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου. Τα πρώτα αποτελέσματα της μελέτης αυτής παρουσιάστηκαν την επόμενη χρονιά (2001) στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωεπιστημών (EUG) στο Στρασβούργο της Γαλλίας τον Απρίλιο, καθώς επίσης και στο 9ο Διεθνές Γεωλογικό Συνέδριο που οργάνωσε η Ελληνική Γεωλογική Εταιρεία (ΕΓΕ) στην Αθήνα το Σεπτέμβριο.
Την ίδια χρονιά δημοσιεύθηκαν τα τελικά αποτελέσματα για τα διαμάντια της Θράκης, στο υψηλότατης στάθμης διεθνές επιστημονικό περιοδικό "Earth and Planetary Science Letters" (Γήινα και Πλανητικά Επιστημονικά Γράμματα). Τον Απρίλιο του 2003 παρουσιάστηκαν τα πρώτα αποτελέσματα για τα αδαμαντοφόρα πετρώματα της Βουλγαρίας, που αποτελούν συνέχεια των ελληνικών εμφανίσεων, στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωεπιστημών (EUG) στη Νίκαια της Γαλλίας.
Η ανακάλυψη διαμαντιών στον ελληνικό χώρο, σύμφωνα με τον κ. Κωστόπουλο, προσέλκυσε προτάσεις επιστημονικής συνεργασίας με φημισμένα ιδρύματα του εξωτερικού, όπως το Ινστιτούτο Χημείας Μαξ Πλανκ του Μάιντς (Mainz) της Γερμανίας, το Ινστιτούτο Γεωεπιστημών της Ρεν (Rennes) της Γαλλίας, καθώς και το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας (ΕΤΗ) της Ζυρίχης της Ελβετίας. Πρωταρχικό βάρος δόθηκε στον προσδιορισμό της ηλικίας σχηματισμού των ελληνικών διαμαντιών, χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους ραδιενεργών στοιχείων.
Τα πρώτα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν, για μεν τις περιοχές της Χαλκιδικής στο Συνέδριο της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης (AGU) στο Σαν Φρανσίσκο των Η.Π.Α. το Δεκέμβριο του 2001, για δε τις περιοχές της Θράκης στο Διεθνές Συνέδριο Γκόλντσμιτ (Goldschmidt) της Γεωχημικής Εταιρείας της Αμερικής στο Νταβός της Ελβετίας τον Αύγουστο του 2002.
Από τη συνεργασία με τα ανωτέρω ανώτατα ιδρύματα προέκυψαν δύο διδακτορικές διατριβές (2006 & 2008) για τις αδαμαντοφόρες περιοχές της Θράκης, ενώ μία ακόμη διδακτορική διατριβή για τις ίδιες περιοχές βρίσκεται σε εξέλιξη.
Το Φεβρουάριο του 2002, ο κ. Κωστόπουλος, παρουσίασε τα αποτελέσματα των μελετών του για τα διαμάντια της Βόρειας Ελλάδας στην Ημερίδα: "Γεωλογία και Κοινωνία: Η προσφορά της γεωλογικής έρευνας στη Βόρεια Ελλάδα" που διοργανώθηκε στο Κέντρο Ιστορίας Πόλης του Δήμου Θεσσαλονίκης με αφορμή τον εορτασμό για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας. Η ομιλία του είχε τίτλο: "Ιζήματα που βυθίστηκαν 200 χιλιόμετρα μέσα στο μανδύα και ξαναγύρισαν στην επιφάνεια της γης: Μια ιστορία όπως μας τη διηγούνται τα διαμάντια της Βόρειας Ελλάδας".
Το Δεκέμβριο του 2007 τα αδαμαντοφόρα πετρώματα του ελληνικού χώρου μελετήθηκαν με εξελιγμένες αναλυτικές μεθόδους στο Βαυαρικό Γεωινστιτούτο του Πανεπιστημίου του Μπάιρόιθ της Γερμανίας με οικονομική βοήθεια από το Πλαίσιο Στήριξης 6 της Ε.Ε..

ΣΑΝ ΠΑΛΙΟ ΣΙΝΕΜΑ


Η ΧΩΡΑ ΕΑΛΩ ΑΠΟ ΜΕΣΑ
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ
ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΓΩΣΕΙ
ΓΙΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑΤΙ
ΜΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ
ΓΙΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑΤΙ

«Αποστολή εξετελέσθη, over»! Ένα σχέδιο που εκπονήθηκε πριν από τρεισήμισι δεκαετίες πλησιάζει πλέον στην ολοκλήρωσή του. Σε δέκα, άντε 15 χρόνια, η Ελλάδα θα είναι μια ευχάριστη –όχι για όλους- ανάμνηση στην ογκώδη Ιστορία αυτού του πλανήτη… Και συνωμοσιολόγος να μην είσαι, γίνεσαι αν βάλεις σε μια σειρά όλα όσα έχουν συμβεί σ’ αυτόν τόπο από τη Μεταπολίτευση και μετά.

Όλα αυτά τα χρόνια, το σχέδιο που εξυφάνθηκε λειτουργούσε υπόγεια και κανείς δεν το αντιλαμβανόταν, εκτός ίσως από κάποιους που αποτελούσαν γρανάζια του. Όχι όλους, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία απλώς χρησιμοποιήθηκε ως «Δούρειος Ίππος»… Τα ανταλλάγματα για να μην ρωτάει «τι;» και «πώς;» ήταν πολλά και αποστομωτικά. Κάπως έτσι δημιουργήθηκαν τα «νέα τζάκια», οι «νεόπλουτοι», οι «ανερχόμενοι επιχειρηματίες» και ουκ έσται τέλος.

Ποιος είχε όφελος από τη συντριβή του Έλληνα και της Ελλάδας, είναι δύσκολο να πει κάποιος. Αν αρχίσουμε να μιλάμε για illuminati, για προαιώνιους εχθρούς, για σιωνιστικό δάκτυλο κλπ, κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε γραφικοί. Κι όμως, δεν μπορεί να είναι τυχαία όσα έχουν γραφεί κατά καιρούς –βιβλία ολόκληρα- για το ρόλο της περιβόητης Λέσχης Μπίλντεμπεργκ και όσων μετέχουν σ’ αυτήν, μεταξύ των οποίων και αρκετοί Έλληνες, πρωθυπουργοί, υπουργοί και επιφανείς επιχειρηματίες!

Ίσως να μην τυχαία και τα λόγια του Γερμανοεβραίου άλλοτε υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, νεκροθάφτης της ενιαίας Κύπρου το 1974 (βραβευμένουμε Νομπέλ Ειρήνης, παρακαλώ!!!) και –φυσικά- μέλους της διαβόητης Λέσχης Χένρι Κίσινγκερ:

«Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα κουμαντάρονται. Γιαυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες: έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητα τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στα στρατηγικώς απαραίτητα σχέδια μας στα Βαλκάνια, την Μεσόγειο, και την Μέση Ανατολή»

Για να δούμε, λοιπόν, όσο πιο λιτά και περιληπτικά μπορούμε, τι έχει συμβεί στη σύγχρονη Ελλάδα από τις απαρχές της «Δημοκρατίας» (τα εισαγωγικά διότι δεν είναι δυνατό να θεωρείται δημοκρατικό ένα πολίτευμα κατά το οποίο οι κυβερνώντες μοιάζουν αφειδώς ψέματα για να εκλεγούν και στη συνέχεια ρουφούν με το καλαμάκι το αίμα του λαού, που δεν έχει δυνατότητα αντίδρασης):

  • Από το 1974 καλλιεργείται η εντύπωση ότι αυτή η χώρα «πεινάει», «χρωστάει» και –σε σύγχρονα ελληνικά- «δεν την παλεύει»! Θυμηθείτε τις προτροπές των εκάστοτε κυβερνώντων: «Λιτότης», «Σφίξτε κι άλλο ζωνάρι», «Εξοικονομείστε ενέργεια» κλπ. Προτροπές που φάνταζαν ακραίες και αναίτιες όταν ακολουθούνταν από άλλες του τύπου «Τσοβόλα δώστα όλα»! Κι όμως, μέσα σε όλα αυτά, μπαίνουμε πανηγυρικά στην ΕΟΚ για να τεθεί σε λειτουργία το μακροπρόθεσμο πλάνο της εξαφάνισής μας!
  • Η μεταπολίτευση εισάγει νέα δεδομένα στην καθημερινότητα του Έλληνα. Πρώτο από αυτά είναι η εμφάνιση της λεγόμενης «τρομοκρατίας» που οι ενέργειές της μπορεί ορισμένες φορές να ικανοποιούν το δημόσιο αίσθημα, το καθεστώς όμως φροντίζει να τις παρουσιάζει ως «πλήγματα στην δημοκρατία» καλλιεργώντας την επιφυλακτικότητα και την αντίδραση του πολίτη. Θα μιλήσουμε πιο αναλυτικά γι’ αυτά πιο κάτω.
  • Δεύτερο, είναι η εμφάνιση των λεγόμενων «αναρχικών» (που ανάθεμα κι αν ξέρουν τι θα πει… Μπακούνιν!), με τις συνεχιζόμενες ως σήμερα ζημιές (και) σε ιδιωτικές περιουσίες.
  • Από το 1980, μπαίνει στη ζωή μας η έγχρωμη TV… Ο Έλληνας έχει πλέον λόγο να παρακολουθεί το «χαζοκούτι» και ήδη χτίζονται οι βάσεις για την πλύση εγκεφάλου που θα ακολουθήσει τις επόμενες δεκαετίες και θα αναλύσουμε μετά.
  • Η αμερικανοτραφής γενιά των 80΄ς με τα λαμέ ρούχα, τα χορευτικά του Μάικλ Τζάκσον και τις λαμπερές ντίσκο, ανακαλύπτει τα ακριβά αυτοκίνητα και τα νυχτερινά κέντρα. Ξενύχτι και ποταμός τα πεντοχίλιαρα που, παρά τα όσα υποστηρίζει το τραγούδι, ξοδεύονται σαν… πετσετάκια!
  • Η καθημερινή μονοτονία σπάει κάθε τόσο με δήθεν «κρίσεις» με την Τουρκία, οι οποίες εξυπηρετούν τα εκατέρωθεν συμφέροντα.
  • Ο δημόσιος τομέας διογκώνεται με ιλιγγιώδη ρυθμό για να «βολευτούν» οι ημέτεροι των δύο μεγάλων κομμάτων που εναλλάσσονται στην εξουσία. Δεν γνώριζαν, άραγε, οι εκάστοτε κυβερνήτες πόσο και μέχρι πότε θα αντέξει ο κρατικός κορβανάς να ταΐζει υπεράριθμους βολεψάκηδες, που να μην παράγουν έργο; Φυσικά και γνώριζαν, αλλά έκαναν την… «πάπια» γιατί ήθελαν τις ψήφους! Άλλωστε, όταν θα έσκαγε το καζάνι, εκείνοι δεν θα ήταν εκεί!
  • Στο διάστημα αυτό, ο Έλληνας αρχίζει να νιώθει οικονομικά ισχυρός, παρά τα σκοτσέζικα ντους που τους επιφυλάσσουν οι κυβερνήσεις με αυξήσεις του τύπου «0+0= 15»!
  • Κάπως έτσι περνάει (σχεδόν) απαρατήρητη η εισροή χιλιάδων Αλβανών μετά το άνοιγμα των συνόρων. Όσοι διασκεδάζουν με το ανέκδοτο «Αλβανός τουρίστας», διαπιστώνουν πολύ αργά ότι οι γείτονες που εγκαθίστανται στην Ελλάδα, στην πλειοψηφία τους δουλεύουν σκληρά σε δουλειές που οι Έλληνες απαξιώνουν ως σκληρές. Δεν ξοδεύουν δεκάρα και δημιουργούν τέτοιες περιουσίες που εξανεμίζουν με τις καταθέσεις τους σε τράπεζες της πατρίδας τους την οικονομική κατάρρευση της Αλβανίας λόγω των «πυραμίδων»!

Δείτε, τώρα, πώς λειτούργησε το σχέδιο αποσταθεροποίησης της ελληνικής κοινωνίας όλα αυτά τα χρόνια, με στόχο να αποκοιμηθούν οι πολίτες, να πάψουν να αντιδρούν και να μάθουν να ανέχονται. Όλα έγιναν με ρυθμούς που άρχισαν να επιταχύνονται ραγδαία από το 1995 και μετά, όταν δόθηκε στην Αθήνα η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004:

  • Κι αυτό ήταν το πρώτο βήμα του σχεδίου… Όλοι γνώριζαν ότι τα έξοδα για την τέλεση των Αγώνων θα ήταν τόσο μεγάλα, ώστε η χώρα δεν θα συνερχόταν ποτέ κι ότι θα πλήρωναν ως και τα δισέγγονά μας για να ξεχρεώσουμε! Κι όμως, η ανάληψη «βαφτίστηκε» ως επιτυχία και ευκαιρία για τον εκσυγχρονισμό της Ελλάδας!
  • Στα επόμενα χρόνια, ο «παράδεισος» της προ των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 εποχής, λειτουργεί ως χαλί κάτω από το οποίο κρύβεται η σκόνη της ανεργίας. Η διαπλοκή γιγαντώνεται και τεράστια ποσά καταλήγουν στα ταμεία των τραπεζών και των κατασκευαστικών ή των ασφαλιστικών εταιρειών. Γι’ αυτές πια δουλεύει ολόκληρη η χώρα, αλλά δεν το αντιλαμβάνεται κανείς!
  • Κάπου εκεί, εμφανίζεται ως Μεσσίας το ευρώ… Ένα κατά τα φαινόμενα ισχυρό νόμισμα, που όμως η ελληνική κυβέρνηση φροντίζει να απαξιώσει από την αρχή, μην φροντίζοντας να τηρηθεί η αντιστοιχία του με την παλιά καλή δραχμή και αφήνοντας τους κερδοσκόπους να αλωνίζουν ανεξέλεγκτοι χωρίς πλαφόν στις τιμές. Με αυτό τον τρόπο ο καφές των 200 δραχμών τιμάται στις καφετέριες και το νερό των 50 δραχμών έφτασε τα 50 λεπτά… 4 ευρώ, με αυτόν τον τρόπο γίναμε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που δεν χρησιμοποιεί νομίσματα των ενός και δύο λεπτών!
  • Είναι η ίδια περίοδος που ξεπετιούνται δεκάδες περίεργοι πτυχιούχοι κολλεγίων και ξένων πανεπιστημίων –συγγενείς και φίλοι «ημετέρων»- για να επανδρώνουν υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου τις οποίες κανείς δεν γνωρίζει, παρά μόνο αυτοί που τους έφτιαξαν! Οι παχυλές αμοιβές τους για δήθεν νέες ιδέες και δυσδιάκριτους ρόλους αδειάζουν ακόμη περισσότερο τα ταμεία του κράτους… Είναι αυτοί που μόλις πρόσφατα αναγνωρίσαμε ως golden boys!
  • Η εξάρθρωση της 17Ν δημιουργεί νέους «ήρωες» και την εντύπωση ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα που δεν κινδυνεύει από τίποτε κι από κανένα. Και έτσι περνάει απαρατήρητο από τους πολλούς ότι, με το πρόσχημα των Ολυμπιακών Αγώνων, η χώρα έχει γεμίσει κάμερες, ότι ο Big Brother παρακολουθεί κάθε κίνηση!
  • Όταν πέφτει η αυλαία των Αγώνων, αγορές όπως αυτή του περιβόητου C4I αποδεικνύονται τουλάχιστον επιζήμιες, κτιριακές εγκαταστάσεις απομένουν να σαπίζουν ανεκμετάλλευτες χωρίς κανείς να φανταστεί ότι η πώληση ή η αξιοποίησή τους θα απέδιδε κέρδη. Κι όλα αυτά που ξοδεύτηκαν, καλείται να τα πληρώσει ο λαός.
  • Οι δείκτες της ανεργίας αρχίζουν να εκτοξεύονται σε δυσθεώρητα ύψη, αρχίζει η γκρίνια. Τότε, οι κυβερνήσεις εγκαταλείπουν τον πολίτη στο έλεος μιας διαρκώς διογκούμενης εγκληματικότητας που μονοπωλεί τα ρεπορτάζ στα δελτία ειδήσεων! Πιο εύκολα ο Έλληνας θα διαμαρτυρηθεί για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει μέσα στο ίδιο του το σπίτι, παρά για το ότι μπορεί να το… χάσει λόγω χρεών!
  • Ταυτόχρονα, καραβιές λαθρομεταναστών εισρέουν ανενόχλητες στη χώρα και εκπρόσωποι κάθε φυλής εγκαθίστανται σε περιοχές που καταλήγουν να γίνονται άβατα «γκέτο». Τα ναρκωτικά και η πορνεία βρίθουν ακόμη και στις πιο κεντρικές οδικές αρτηρίες, οι ληστείες και οι επιθέσεις διογκώνονται, η ανασφάλεια πλημμυρίζει τον πολίτη. Στις διαμαρτυρίες και τα συλλαλητήρια, οι κυβερνήσεις απαντούν ότι «δεν φταίνε οι αλλοδαποί για την εγκληματικότητα». Όμως, τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., άλλα δείχνουν.
  • Κι εδώ μπαίνει ο ρόλος της ιδιωτικής τηλεόρασης που ήδη έχει αρχίσει να μεταλλάσσεται από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 με το life style και η δημοσιογραφία της «κλειδαρότρυπας» να κυριαρχούν στις ειδήσεις των 8. Η πραγματική ενημέρωση αντικαθίσταται από τα ερωτικά ή επαγγελματικά μυστικά των celebrities, του νέου είδους που εισάγεται στην κοινωνική μας ζωή.
  • Το concept με τα τηλεπαιχνίδια και τα realities που προσφέρουν χρήμα ή τις κουτσομπολίστικες μεσημεριανές εκπομπές, κορυφώνεται την τελευταία δεκαετία, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των μεγαλοεκδοτών και των πατρόνων τους που κυβερνούν. Παντελώς άγνωστες straletίτσες, άφωνοι τραγουδιστές, «ρηχά» τραγούδια με σεξουαλικά υπονοούμενα προβάλλονται καθημερινά, πιπιλώντας το μυαλό του Έλληνα που μαθαίνει να ζει μ’ αυτά και δεν μπορεί να αλλάξει τρόπο ζωής!
  • Όλως παραδόξως, οι τρομοκρατικές επιθέσεις εμφανίζονται ξανά με νέες «ταυτότητες», ενώ τα «επεισόδια» και οι «γνωστοί άγνωστοι» δρουν πάντα ως από μηχανής θεός για να προκαλέσουν λαϊκή αγανάκτηση, όποτε η εκάστοτε κυβέρνηση χρειάζεται να αποσπάσει την προσοχή του λαού από πολύ σοβαρότερα θέματα!
  • Με αυτό τον τρόπο, τα όποια επιβαρυντικά για την τσέπη του λαού μέτρα περνούν απαρατήρητα, χάρη σε δύο πολύτιμες βοήθειες: αυτή των «εργατοπατέρων» του συνδικαλιστικού κινήματος που ξεπουλιούνται για μια θέση στη Βουλή ή σε επιτροπές με παχυλούς μισθούς κι αυτή των μεγαλοδημοσιογράφων που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των αφεντικών τους στρέφοντας την κοινή γνώμη σε άλλα πράγματα, μακριά από τα προβλήματα!

Η κατάληξη είναι γνωστή σε όλους. Οι«πάτρονές» μας της Ε.Ε. και του ΔΝΤ βρήκαν τα πρόσωπα που χρειάζονταν για να ολοκληρώσουν το σχέδιο καταστροφής της Ελλάδας:

  • Τις κρίσιμες ώρες που όλο και πλησιάζουν, η Ελλάδα έχει πρωθυπουργό ένα… φάντασμα! Ο Κώστας Καραμανλής δεν υπάρχει πουθενά κι όχι επειδή δεν μπορεί, αλλά προφανώς επειδή γνωρίζει την κατάληξη που επιφυλάσσει το σχέδιο σε βάρος της χώρας και δεν θέλει να συμμετάσχει!
  • Ο διάδοχός του Γιώργος Παπανδρέου ξέρει κι αυτός τι θα ακολουθήσει, αλλά προτιμά να πει ψέματα στον λαό γιατί θέλει να παίξει τον ρόλο που τάχθηκε να παίξει… Η Ελλάδα πρέπει να καταρρεύσει, να κυλιστεί στη λάσπη «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι»!
  • Ο Αντώνης Σαμαράς έχει κι αυτός τον δικό του ρόλο στο «παιχνίδι»… Ως τώρα, το κόμμα του μόνο ως «αξιωματική… συμπολίτευση» μπορεί να χαρακτηριστεί. Ξέρει ότι θα είναι ο επόμενος και περιμένει, πιθανότατα για να αποτελειώσει όσα ξεκίνησαν οι προηγούμενοι!

Τώρα, που το σχέδιο πλησιάζει ραγδαία προς την ολοκλήρωσή του και η εξαγγελία των μέτρων έχει παγώσει τους πάντες, κανείς δεν φαίνεται να αντιδρά… Στο εξής η Ελλάδα θα είναι μια φτωχή χώρα και οι κάτοικοί της θα δουλεύουν ακατάπαυστα ώσπου να ξεψυχήσουν. Στην ουσία, θα έχουν χάσει αυτό που ήθελε ο Κίσινγκερ: το χαμόγελό τους! Άραγε, πέτυχαν τον σκοπό τους αυτοί που επιβουλεύονται τον Ελληνισμό;

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More