ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

"Η ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ" ΥΠΕΡ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ


Η "ιερή αγελάδα" της Αριστεράς στην Ελλάδα, η "είμαστε όλοι εβραίοι", η "ηρωική εκφωνήτρια του Πολυτεχνείου", η πρώην βουλευτής του ΚΚΕ, πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, πρώην βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και νυν διορισμένη Ευρωπαϊκή Επίτροπος από την κυβέρνηση, η ενδεικτικής αριστερής ηθικής Μαρία Δαμανάκη, με τις "οικολογικές και σοσιαλιστικές ανησυχίες", φέρνει τα μεταλλαγμένα στην χώρα μας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν λίγες μέρες ενέκρινε τη παραγωγή γενετικά τροποποιημένης πατάτας με το όνομα Amflora, από μία γερμανική χημική εταιρεία ως ζωοτροφή και για βιομηχανική χρήση κυρίως για την παραγωγή χαρτιού. Παράλληλα ενέκρινε και 3 είδη γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού. 

Με επίσημη ανακοίνωση η υπουργός κα Μπατζελή τόνισε πως η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει την καλλιέργεια της γενετικά τροποποιημένης νέας πατάτας. Και όμως η Ελληνίδα νέα Επίτροπος κ Μαρία Δαμανάκη ψήφισε υπέρ της παραγωγής μεταλλαγμένων προϊόντων μέσα στην Ευρώπη, όσο και η Κύπρια Επίτροπος κ. Ανδρούλα Βασιλείου. Ως γνωστόν ο πρώην Επίτροπος για το Περιβάλλον ο κ. Σταύρος Δήμας είχε μπλοκάρει τη διαδικασία έγκρισης και είχε αντιμετωπίσει σθεναρά για μεγάλο διάστημα κάθε περίπτωση έγκρισης μεταλλαγμένου προϊόντος στην Ευρώπη. Κατά λογική συνέπεια, ή η Δαμανάκη δεν ξέρει τί ψηφίζει και απλά δηλώνει "ναι" σε όλα, ή είναι σε ενταταλμένη υπηρεσία ψηφίζοντας θετικά στην Ευρώπη αυτά που η κυβέρνηση δηλώνει στο εσωτερικό ότι αρνείται. Προσωπικά ποντάρω στο δεύτερο.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More