ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

To τουρκικό λόμπι στις Η.Π.Α., χρηματοδοτεί όλες τις προσπάθειες των σκοπιανών οργανώσεων, με σκοπό τη δημιουργία πολλαπλών περιπλοκών στην Ελλάδα, όπως επίσης και να επιτευχθεί κοινό μέτωπο και στα Σκόπια.
Ο οργανισμός «The United Macedonian Diaspora», δέχθηκε κατ' επανάληψη χρηματικά ποσά χιλιάδων δολαρίων από την τουρκική οργάνωση «Turkish Coalition of America», η οποία τελεί υπό τον έλεγχο της τουρκικής «ΜΙΤ», παράγωγα της CIA και βασικό πυλώνα της Τουρκίας στις ΗΠΑ.
Πρόεδρός του (TCA), ο Αμερικανός πρώην πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη, αργυρώνητος και πράκτορας των τουρκικών συμφερόντων, στο κύκλωμα των υποστηρικτών της Τουρκίας στις ΗΠΑ.
Και, φυσικά, ο προαναφερόμενος δεν είναι ο μοναδικός, υπάρχουν πολλοί τέτοιοι τύποι στις ΗΠΑ, διότι, φυσικά, η Τουρκία έχει ουσιαστικά σχεδιάσει την εξωτερική της πολιτική να βασίζεται και να στηρίζεται από τις ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας όλες τις μεθόδους, προκειμένου να προωθεί τα πάγια σκοταδιστικά και σατανικά εργαλεία σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων.
Η εξωτερική πολιτική της Άγκυρας, είναι σταθερά προσανατολισμένη στην μείωση της ελληνικής ισχύος και αποβλέπει τελικά στη «φινλανδοποίηση» της Ελλάδος, ώστε ν' αποκτήσει τον έλεγχο στο Αιγαίο και τη Θράκη.
Ομοίως, πρέπει να καταγραφεί ότι οι σκοπιανές κοινότητες σε ΗΠΑ και Καναδά, έχουν αξιοποιήσει ιδιαίτερα το διαδίκτυο, βλάπτοντας, ουσιωδώς με μία ασύστολη προπαγάνδα που ασκούν σε βάθος, τα ελληνικά συμφέροντα.

Κατόπιν των παραπάνω, όπως γίνεται αντιληπτό, προβάλλει αδήριτη η ανάγκη συγκροτήσεως μιας «Γενικής Διεύθυνσης Εθνικής Ασφαλείας», η οποία θ' αναλάβει συνολικά την ευθύνη προγραμματισμού - οργάνωσης - συντονισμού και ελέγχου, της ολοκληρωτικής ανυπαρξίας, που υφίσταται σήμερα στον κρίσιμο αυτό τομέα της εθνικής ασφάλειας της χώρας. Παράλληλα, θα συνεργάζεται στενά με όλες τις ήδη υπάρχουσες συναρμόδιες υπηρεσίες (Κρατική Ασφάλεια και ΕΥΠ).
Η μέριμνα, επίσης, για την διεθνή εικόνα της χώρας, που πλήττεται αδίστακτα από τους διεθνείς προπαγανδιστές, θα αποτελεί βασικό στοιχείο για συνεργασία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες, που υφίστανται καταρτισμένοι εθνικοί διαφωτιστές, αντιπροπαγάνδας (Υπουργ. Εξωτερικών - Γεν. Γραμματεία Τύπου και Ενημέρωσης). Ασφαλώς, η στελέχωση αυτής της Διεύθυνσης, θα πρέπει να καλυφθεί απόλυτα, αξιολογικά και αξιοκρατικά:
ΜΕ ΕΞΙΔΕΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΜΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ-ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ-ΕΠΙΤΕΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΕ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ-ΑΝΑΛΥΣΗ-ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ
ΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ-ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΣΚΟΥΝΤΕΣ ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΑΦΩΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙ-ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Με όλα αυτά εφαρμοζόμενα πλέον σε καθημερινή βάση, ίσως καταφέρουμε ν' αντιστρέψουμε τη διεθνή εικόνα της χώρας και να εξουδετερώσουμε τον συστηματικό και ανελέητο πολιτικό και ψυχολογικό πόλεμο των εχθρών μας.

ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΑΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ



Μάθημα Ιστορίας από έναν «Ελληνα» εκτός συνόρων
Ο φιλέλληνας καθηγητής του Μπέρκλεϊ ρωτά τι θα σήμαινε εάν ένα νησί κοντά στις νοτιοδυτικές ακτές των ΗΠΑ άρχιζε να αυτοαποκαλείται Φλόριντα... «E» 7/3

«Σε όποια εθνικότητα και αν ανήκουμε, ξέρουμε ότι οι αληθινές μας ρίζες βρίσκονται στην Αρχαία Ελλάδα».

Με τα λόγια αυτά, ο φιλέλληνας Στέφεν Μίλερ, επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ στην Καλιφόρνια, ο οποίος ασχολείται με την Ελληνική Ιστορία από το 1970, απαντά στο προκλητικό δημοσίευμα του αμερικανικού περιοδικού «Αρχαιολογία» με τίτλο «Γράμμα από τη Μακεδονία», σύμφωνα με το οποίο τα Σκόπια αποκαλούνται Μακεδονία που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου.

Με μια εκτενή επιστολή-απάντηση προς τον εκδότη του περιοδικού, την οποία έστειλε επίσης στη Χίλαρι Κλίντον και την Ντόρα Μπακογιάννη, ο Αμερικανός καθηγητής με μια σειρά από επιχειρήματα προσπαθεί να αποτυπώσει στο χαρτί την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Στην προσπάθειά του να πείσει τον εκδότη του περιοδικού για τα αυτονόητα, προβάλλει ένα αντίστοιχο παράδειγμα που θα μπορούσε να συμβεί στη χώρα του: «Δεν ξέρω τι θα συμπεραίναμε εάν ένα μεγάλο νησί κοντά στις νοτιοδυτικές ακτές των ΗΠΑ άρχιζε να αυτοαποκαλείται Φλόριντα και εμφάνιζε σε χαρτονομίσματά του εικόνες από τον κόσμο του Ντίσνεϊ, ενώ παράλληλα κυκλοφορούσε χάρτες που θα παρουσίαζαν τη Μεγάλη Φλόριντα.

Ο Αμερικανός καθηγητής λέει ακόμα: «Ο προ-προ-πάππος του Αλεξάνδρου είχε πιστοποιηθεί ως Ελληνας στην Ολυμπία, ενώ και ο Ηρόδοτος είχε πει "συμβαίνει να γνωρίζω ότι οι πρόγονοι του Αλεξάνδρου είναι Ελληνες"».

Ο καθηγητής αναφέρεται ακόμη στον Φίλιππο και στους αγώνες τους οποίους είχε κερδίσει και που δεν ήταν επιτρεπτή η συμμετοχή μη Ελλήνων. «Εάν ο Φίλιππος ήταν Ελληνας, δεν ήταν επίσης και ο γιος του Αλέξανδρος Ελληνας;»

Ολο και λιγότεροι σας γνωρίζουν...

Μιλώντας στο «Εθνος της Κυριακής», ο κ. Μίλερ λέει χαρακτηριστικά ότι η ιστορία και η κουλτούρα της Αρχαίας Ελλάδας διδάσκονται ολοένα και λιγότερο και τα ποσοστά του πληθυσμού, τουλάχιστον στις ΗΠΑ, που γνωρίζουν την αρχαία ελληνική ιστορία έχουν μειωθεί κατά πολύ.
Χαρακτηριστική είναι η φράση "αυτό είναι πολύ ελληνικό για μένα".
ΕΛΠΙΖΩ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑ ΜΙΛΑΜΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΝΕΤΕ ΛΙΓΟ-ΛΙΓΟ
ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΟ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ
ΝΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΕ ΟΤΙ ΚΟΣΤΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

ΜΑΛΙΣΤΑ!!!!!!!!!!!! ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ.
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΠΑΡΕ ΤΟ ΜΑΛΛΙ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΟ.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΕ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;;;;;
ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΟΡΟΣ Η ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΞΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!
ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ .
ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΝ ΠΡΑΓΜ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΗΡΩΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ
ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΧΑΡΙΣΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ
ΑΣ ΕΙΣΤΕ ΑΝΤΑΞΙΟΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ

Αμετακίνητος στη θέση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ζήτημα της ονομασίας, στην περίπτωση που δρομολογηθεί πρόταση για την εξεύρεση λύσης στο θέμα αυτό, δηλώνει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι
, σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «ΜΙΑ», λίγο πριν την αναχώρησή του από τις Βρυξέλλες.
Παράλληλα ο κ. Γκρούεφσκι θεώρησε ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του στην Αυστραλία περί «Μακεδόνων του Βαρδάρη, του Αιγαίου και του Πιρίν», οι οποίες προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του προέδρου της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνοφ, αποδόθηκαν αποσπασματικά.
«Δημοψήφισμα για το θέμα της ονομασίας θα υπάρξει. Αυτό το θέμα έχει κλείσει για μένα. Δίχως τη διενέργεια δημοψηφίσματος, δίχως δηλαδή να αποφανθούν οι πολίτες επί της ενδεχόμενης πρότασης-λύσης δεν υπάρχει περίπτωση να επιλυθεί το πρόβλημα της ονομασίας», ανέφερε ο κ. Γκρούεφσκι και συμπλήρωσε ότι το θέμα του δημοψηφίσματος αποτελεί προεκλογική του δέσμευση.
«Είμαι βαθιά πεισμένος ότι ένα τόσο σημαντικό ζήτημα στην ιστορία ενός λαού δεν δύναται να επιλυθεί, δίχως να ζητηθεί η άποψη όλων των πολιτών. Το όνομα του κράτους έχει κληρονομηθεί και αυτό ήταν συστατικό μέρος του ερωτήματος του δημοψηφίσματος που διεξήχθη στις 8 Σεπτεμβρίου 1991. Για το όνομα αυτής της χώρας δεν μπορούν να αποφασίσουν μόνοι τους μία χούφτα πολιτικοί και μεμονωμένοι διανοούμενοι, μη κυβερνητικές οργανώσεις ή μεμονωμένα άτομα. Αυτό είναι ένα τόσο μεγάλο ιστορικό ζήτημα για το οποίο μόνον ο λαός μπορεί να αποφασίσει. Οι πολιτικοί επ' αυτού του ζητήματος απλώς μπορούν να διατυπώσουν την άποψή τους, όχι όμως και μόνοι τους να αποφασίσουν» πρόσθεσε ο κ. Γκρούεφσκι.
Αποστάσεις από το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ, για το θέμα της ονομασίας, τήρησαν πρόσφατα τόσο ο επικεφαλής της ΚΕΠΠΑ της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης, Χαβιέ Σολάνα, όσο και ο αρμόδιος Επίτροπος για την διεύρυνση της ΕΕ, Όλι Ρεν.
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, στην ίδια συνέντευξη, αναφέρθηκε και στη χθεσινή αντίδραση του Προέδρου της Βουλγαρίας, Γκεόργκι Παρβάνοφ, σχετικά με τις δηλώσεις του κατά την πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αυστραλία, για «Μακεδόνες του Βαρδάρη, του Αιγαίου και του Πιρίν».
«Δεν έχουμε διόλου εδαφικές βλέψεις ούτε έναντι της Βουλγαρίας, ούτε έναντι οποιασδήποτε άλλης γειτονικής χώρας. Οι δηλώσεις μου αποδόθηκαν εκτός πλαισίου και αποσπασματικά. Δεδομένης της κατάστασης της μακεδονικής κοινότητας στην Αυστραλία, στην ομιλία μου κάλεσα τους Μακεδόνες στην Αυστραλία να είναι περισσότερο ενωμένοι, να μην διαχωρίζονται πάνω σε καμία βάση, όπως είναι οι εκκλησιαστικοί διαχωρισμοί, υπό την έννοια υπέρ ή κατά του τοποτηρητή της Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ή πάλι βάσει του τόπου γεννήσεώς τους. Είπα πως εκεί στην Αυστραλία όλοι αυτοί ζουν σε ένα κράτος, εννοώντας την Αυστραλία, και ότι πρέπει να υπάρχει αλληλοσεβασμός μεταξύ τους. Πρόσθεσα πάνω σε αυτό ότι και στα Βαλκάνια, όταν όλες οι χώρες θα καταστούν μέλη της Ε.Ε. θα γκρεμιστούν τα σύνορα και όλοι οι λαοί των Βαλκανίων θα ζουν σε μια Ευρώπη δίχως σύνορα, όπως στην Αυστραλία ζουν σε ένα κράτος Μακεδόνες το γένος, ανεξάρτητα από το πού έχουν γεννηθεί, Κροάτες, Έλληνες, Αλβανοί κ.ο.κ. από διάφορες χώρες. Απηύθυνα έκκληση για ομόνοια, συνοχή και συγχώρεση», ανέφερε ο κ. Γκρούεφσκι.
Κατά τον ίδιο, το «μακεδονικό ζήτημα» δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως ζήτημα διχασμού, αλλά ως ζήτημα συμφιλίωσης και ενοποίησης.
«Λυπούμαι εάν κάποιος εξέλαβε λάθος τις δηλώσεις μου ή του μεταφέρθηκαν λανθασμένα. Εγώ είμαι συνεπής στις δηλώσεις. Αυτό που δηλώνω εντός, αυτό δηλώνω και εκτός της χώρας και αντιστρόφως», πρόσθεσε ο κ. Γκρούεφσκι.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More