ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Η ΚΡΙΣΗ ΛΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ


Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης, Διευθυντής του Τομέα Πολιτικής Οικονομίας του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, στη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche, στην οποία αναλύει την δυσχερή οικονομική κατάσταση της χώρας, τους κερδοσκόπους και τη δική του λύση-πρόταση στα ευρωπαϊκά οικονομικά αδιέξοδα.

Sueddeutsche: Κύριε Βαρουφάκη, η Ελλάδα θέλει να……
βγει από το ευρώ;

Γιάννης Βαρουφάκης: Δεν κρύβεται κάτι πίσω από την είδηση που διέδωσε το Spiegel- Online το Σαββατοκύριακο. Μια έξοδος από το ευρώ, είναι ένα «παιχνίδι» της κυβέρνησης, το οποίο δεν πρόκειται να το εφαρμόσει ποτέ. Ο έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, επέρριψε ευθύνες το Σαββατοκύριακο στους κερδοσκόπους, ότι διέδωσαν αυτή τη φήμη. Αλλά αυτό είναι απόλυτα αβάσιμο.

Sueddeutsche: Εάν δεν ήταν οι κερδοσκόποι, τότε ποιος ήθελε να δει την Ελλάδα και το ευρώ να ταλαντεύονται;

Γιάννης Βαρουφάκης: Από τις αρχές Απριλίου, εμφανίστηκαν μια σειρά από δημοσιεύματα σε διάφορες εκδόσεις, οι οποίες έδιναν έμφαση στις διαπραγματεύσεις και στόχευαν, να επιταχύνουν την συζήτηση σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης χρέους και της κρίσης των τραπεζών. Η εφημερίδα Financial Times, τοποθέτησε τα αντίστοιχα αποσπάσματα σε χρονολογική σειρά. Στη συνέχεια ανέφερε ότι, γερμανικοί κυβερνητικοί κύκλοι, διαδίδουν αυτές τις πληροφορίες. Εγώ πιστεύω, ότι πίσω από αυτή τη φήμη, ότι δηλαδή η Ελλάδα θέλει να εγκαταλείψει το ευρώ, κρύβεται το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών.

Sueddeutsche: Το υπουργείο Οικονομικών δεν θέλει να το σχολιάσει. Σε τι ωφελεί να διαδίδει τέτοιες φήμες;

Γιάννης Βαρουφάκης: Ο Υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εδώ και αρκετό καιρό θεωρεί ότι η συζήτηση για την κρίση χρέους γίνεται σωστά . Εδώ και ένα χρόνο, η ευρωπαϊκή κρίση, είναι ένα ζήτημα που δεν έχει λυθεί. Για αναδιάρθρωση ή για μεταρρύθμιση της «ευρω- αρχιτεκτονικής» δεν γίνεται λόγος. Ο Σόιμπλε, πολύ σοφά προβλέπει ότι, η «χαλάρωση» της επιβολής προϋποθέσεων για χορήγηση δανείων στην Ελλάδα δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά αντιθέτως, ρίχνει λάδι στη φωτιά. Η καγκελάριος Μέρκελ και ο πρωθυπουργός Παπανδρέου, αντιθέτως, θεωρούν ότι πρέπει να καλύψουν με «μανδύα της σιωπής» αυτές τις υποθέσεις. Η αναδιάρθρωση ή μια «ευρω-μετατροπή» θεωρείται για αυτούς ταμπού. Το δημοσίευμα ήταν απλώς ένα «ξυπνητήρι», το οποίο προκάλεσε για λίγο πανικό, και αυτό έγινε επίτηδες, γι αυτό είμαι σίγουρος. Με αυτό τον τρόπο «έσπασε» ένα ταμπού: δεν πρέπει να φοβόμαστε τις μεταρρυθμίσεις, εάν γνωρίζουμε, ότι τα πράγματα μπορούσαν να είναι χειρότερα – όπως η κατάρρευση του ευρώ.

Sueddeutsche: Συζητιέται ευρέως στην αγορά και το σενάριο ενός νέου δανείου…

Γιάννης Βαρουφάκης: Είναι γκροτέσκο το γεγονός ότι γερμανοί φορολογούμενοι εγγυώνται δάνεια, τα οποία πηγαίνουν στο ελληνικό, το ιρλανδικό και το πορτογαλικό κράτος. Καθώς οι χώρες αυτές, δεν τονώνουν με αυτά την οικονομία τους, αλλά τα χρήματα εξαφανίζονται στις μαύρες τρύπες των κρατικών τραπεζών, οι οποίες τα τοποθετούν στον ισολογισμό τους και δεν μεταδίδουν τα χρήματα στην οικονομία. Τα δάνεια δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα.

Sueddeutsche: Εάν όχι τα δάνεια, τότε τι;

Γιάννης Βαρουφάκης: Εάν υπήρχε η πολιτική θέληση, η ευρωπαϊκή κρίση θα μπορούσε να ξεπεραστεί μέσα σε έναν μήνα. Γι αυτό είναι απαραίτητα τρία πράγματα: πρώτον, η «ομπρέλα διάσωσης» του EFSF δεν πρέπει να ενισχύει τα κράτη με δάνεια, τα οποία η καπιταλιστική αγορά έχει κόψει, αλλά πρέπει να ανακεφαλοποιήσει τις τράπεζες. Δεύτερον, πρέπει να λυθεί το πρόβλημα του χρέους. Αυτό γίνεται με τα ευρωομόλογα, τα οποία εκδίδει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Με αυτό τον τρόπο θα πέσουν τα επιτόκια, κάτω από 3%. Τρίτον πρέπει να προωθηθεί η ανάπτυξη. Όχι όμως από κρατικές δαπάνες, αλλά από απευθείας δάνεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Θα μπορούσε να βγάλει ένα πανευρωπαϊκό επενδυτικό πρόγραμμα.

Sueddeutsche: Για μια τέτοια αλλαγή της «ευρω-αρχιτεκτονικής» γράφετε εδώ και μήνες στο blog σας. Γιατί ξεκινήσατε να γράφετε για αυτό;

Γιάννης Βαρουφάκης: Με έχει συγκλονίσει η ευρωπαϊκή κρίση, γιατί στις συζητήσεις υπερέχει η ανοησία έναντι των λογικών επιχειρημάτων. Η κρίση συνεχίζεται, γιατί η πολιτική αποτυγχάνει. Κάτω από αυτό υποφέρει όλη η Ευρώπη. Οι έλληνες γίνονται αντί-γερμανοί και οι γερμανοί αντί- έλληνες. Ειδικά τώρα όμως, η Ευρώπη έπρεπε να κρατάει γερά με όλους μαζί ενωμένους.

ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΝΤ


Τη «διαβρωμένη» ηγεσία του ΔΝΤ καταγγέλλει, με επιστολή του προς το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου που διέρρευσε στο CNN, ο κορυφαίος οικονομολόγος του Πίτερ Ντόιλ. Μάλιστα, επισημαίνει ότι «ντρέπεται» που εργαζόταν εκεί.

Στην επιστολή με ημερομηνία 18 Ιουνίου, ο Ντόιλ αναφέρει ότι επιθυμεί να εξηγήσει τους λόγους παραίτησής του έπειτα από 20 χρόνια στο Ταμείο.


Ο Ντόιλ, πρώην σύμβουλος στο Ευρωπαϊκό Τμήμα του ΔΝΤ (υπεύθυνο για τα προγράμματα της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας) κάνει λόγο για «ανικανότητα», «αποτυχίες» και «καταστροφικού» διορισμούς, τα τελευταία δέκα χρόνια, στο τιμόνι του Ταμείου.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι η καθυστερημένη προειδοποίηση του ΔΝΤ για την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση αποτελεί μια «πρώτης τάξεως» αποτυχία.

Για τη θέση του γενικού διευθυντή του οργανισμού, ο Ντόιλ επισημαίνει ότι «ακόμα και η τωρινή επικεφαλής είναι διαβρωμένη, καθώς ούτε το φύλο της, ούτε η ακεραιότητά της, ούτε ο ενθουσιασμός της μπορούν να αντισταθμίσουν τη θεμελιώδη έλλειψη νομιμότητας της διαδικασίας επιλογής», αναφερόμενος προφανώς στη συμφωνία Ευρωπαίων και Αμερικανικών να είναι Ευρωπαίος ο επικεφαλής του ΔΝΤ και Αμερικανός ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΓΙΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΙΣΙΟ


Γιατί ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αρνείται όλα αυτά τα χρόνια να κάνει Άγιο τον πατέρα Παΐσιο, κάτι που επιθυμούν βαθύτατα 10 εκατομμύρια Έλληνες. Θυμίζουμε ότι ο Βαρθολομαίος την προ-περασμένη Κυριακή στην Καστοριά έκανε Αγία την μακαριστή γερόντισσα Σοφία της Κλεισούρας (1883 – 1974), μια πονεμένη Πόντια που έζησε 50 χρόνια σε μία σπηλιά της Καστοριάς και δεν την ήξερε κανείς!

Η πληροφορία λέγεται ότι είναι απολύτως έγκυρη, γιατί προέρχεται από ανώτατο Αρχιερέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου: Ο Βαρθολομαίος αρνείται πεισματικά όλα αυτά τα χρόνια να αγιοποιήσει τον πατέρα Παΐσιο, διότι ο μακαριστός γέροντας σιχαινόταν τους Τούρκους, τους είχε ζήσει ως Πόντιος και τους θεωρούσε δολοφόνους. Όπως μας έλεγε ο Φαναριώτης Αρχιερέας, ο Βαρθολομαίος προτιμά να κάνει Άγιο της Ορθοδοξίας τον... Κεμάλ Ατατούρκ, παρά τον κοσμαγάπητο Παΐσιο!.. Κι αυτό, εξαιτίας μιάς καρτούλας με την Αγία Σοφία που είχε στείλει τον Οκτώβριο του 1974 ο μακαριστός γέροντας σε κάποιο πνευματικοπαίδι του και γύρω – γύρω από την κάρτα είχε γράψει τα εξής:

«Αγαπητέ μου αδελφέ Ιωάννη, Εύχομαι ο Θεός να δώση γρήγορα να έλθη η χάση του τουρκικού φεγγαργιού. Αμήν. Του Αγίου Δημητρίου κλείνω δύο χρόνια που προσευχήθηκα στην Αγιά Σοφιά μας, και είπα τα παράπονα μου στον Καλόν Θεόν. Με κατάλαβε ο Τούρκος φύλακας πού προσευχὀμουν και με έδιωχνε έξω... Πιστεύω δεν θα την αφήση την Αγία Σοφιά μας στα χέρια των βρώμικων Τούρκων. Είναι ένας Λαός σαν τους γύφτους βρώμικος και φοβιτσιάρικος. Τώρα δεν έχουν ιδανικά, διότι πριν πιστεύανε στον Μωάμεθ, αργότερα στον Κεμάλ. Τώρα ούτε στον Μωάμεθ πιστεύουν (γιατί μορφώθηκαν κάπως, και είδαν ότι ήτο ένας αγύρτης ο Μωάμεθ), ούτε και στον Κεμάλ πιστεύουν, αλλά στην σαρκολατρία. Ενώ εμείς πιστεύουμε στον Χριστό, ο οποίος έχει συνέχεια την Θεϊκή Του Αξία. Και ο Ελληνικός Λαός έχει πάντα ιδανικά. Και τον Χριστό και την Παναγία μαζί του. Με αγάπη Χριστού, Μοναχός Παΐσιος»

Η καρτούλα του πατρός Παϊσίου πρωτοδημοσιεύτηκε στην σελίδα 450 της εγκυρώτερης βιογραφίας του, που έγραψε 2002 ο απόστρατος αξιωματικός Νίκος Ζουρνατζόγλου υπό τον τίτλο «Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924 – 1994» και κυκλοφορεί σε 6η έκδοση. Όπως μας έλεγε η πηγή μας στο Φανάρι, γι' αυτή την καρτούλα φοβάται να κάνει Άγιο της Ορθοδοξίας τον πατέρα Παΐσιο ο Πατριάρχης: Διότι αποκαλεί ΑΓΥΡΤΗ τον Προφήτη Μωάμεθ και τους Τούρκους... «Λαό βρώμικο και φοβιτσιάρικο»... Ήδη έχουν υπάρξει προειδοποιητικά δημοσιεύματα σε τουρκικές εφημερίδες, για το πώς θα αντιδράσουν οι Τούρκοι σε περίπτωση που το Φανάρι τολμήσει να κάνει Άγιο τον πατέρα Παΐσιο...

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ ΤΟΥ ΠΟΡΘΗΤΗ


Άλλη μια τρανταχτή απόδειξη για την μεγάλη κλίση και προτίμηση που είχε ο Μωάμεθ ο Πορθητής στους Ελληνορθόδοξους, έρχεται να προκαλέσει έκπληξη και μεγάλη αίσθηση στην Τουρκία.
Αυτή είναι ένα μοναδικό πορτραίτο του Μωάμεθ του Πορθητή, του δεκάτου πέμπτου αιώνα, φιλοτεχνημένο από Έλληνα ζωγράφο με ελληνικές επιγραφές παρά του ότι όπως είναι γνωστό σύμφωνα με την μουσουλμανική θρησκεία αποτελεί μεγάλη αμαρτία η προσωπογραφία.
Μέχρι σήμερα το μόνο γνωστό πορτραίτο του Μωάμεθ του Πορθητή ήταν το γνωστό πορτρέτο που φιλοτέχνησε ο Ιταλός ζωγράφος Μπελίνι, λίγους μήνες πριν από τον θάνατό του, ενώ όσα άλλα υπάρχουν είναι φανταστικά και μεταγενέστερα και βασίζονται κυρίως στα γεγονότα της άλωσης της Κωνσταντινούπολης.

Τη αποκάλυψη αυτή έκανε η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία τουρκική εφημερίδα, Ζαμάν, στις 7 Ιουλίου, αναφερόμενη σε ειδική τηλεοπτική εκπομπή της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης, «TRT», σε εδικό αφιέρωμα για τα προσωπικά αντικείμενα του Μωάμεθ του Πορθητή που έχουν διασωθεί μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα λοιπόν με τις αποκαλύψεις αυτές, τα πορτραίτα αυτά που αφορούν την νεανική περίοδο της ζωής του Μωάμεθ του 2ου, βρέθηκαν στην βενετική βιβλιοθήκη «Marciana», με τον χαρακτηριστικό τίτλο, «Greek Codex» δηλαδή Ελληνικός Κώδικας, (οι Τούρκοι το μετέφρασαν σαν «Yunan Antolojisi», δηλαδή «Ελληνική Ανθολογία» και αυτό είναι άλλο ένα χαρακτηριστικό της ελληνικής ταυτότητας που αποδίδεται σε αυτά τα πολύτιμα κειμήλια).
Όπως αναφέρεται, βάση ιστορικών δεδομένων, ο Μωάμεθ ο Πορθητής όταν ακόμα ήταν διάδοχος και πριν γίνει σουλτάνος είχε παντρευτεί την Sitti Mükrime Hatun, που ήταν κόρη του Süleyman Bey, ηγεμόνα των Ντουλκαντίρογλου, άλλης μιας τουρκομανικής ηγεμονίας από αυτές που είχαν ξεφυτρώσει σε όλη την Μικρά Ασία μετά την ατυχή για τους βυζαντινούς μάχη του Μαντζικέρτ, το 1087.
Ο γάμος αυτός κράτησε μόνο τρεις μήνες και αποτέλεσε μια μικρή παρένθεση στην πολύκροτη ζωή του μεγαλυτέρου ίσως σουλτάνου της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Όταν λοιπόν η νύφη είχε φτάσει στην Μαγνησία, όπου τότε βρίσκονταν ο νεαρός Μωάμεθ, ο διάδοχος του οθωμανικού θρόνου ανέθεσε σε ένα στενό του φίλο, Ελληνορθόδοξο ζωγράφο, να φιλοτεχνήσει και να αποθανατίσει την σκηνή της άφιξης της νύφης και συνάμα να κάνει και το δικό του πορτρέτο κατά παράβαση όλων των θρησκευτικών νόμων της επίσημης θρησκείας των Οθωμανών, δηλαδή του σουνίτικου Ισλάμ.
Έτσι ο ελληνορθόδοξος ζωγράφος, το όνομα του οποίου δεν έγινε ποτέ γνωστό, αποθανάτισε με το μεγάλο ταλέντο του την χαρακτηριστική στιγμή που έφτασε η νύφη με την χαρακτηριστική ανατολίτικη φορεσιά, καβάλα σε ένα άρμα με ελέφαντες.
Εδώ εντύπωση μας κάνει ότι είχε ακάλυπτο το πρόσωπό της, δηλαδή δεν φορούσε τον κλασικό φερετζέ, κάτι που ήταν τότε απαραίτητο για τις μουσουλμάνες της Ανατολίας.
Δίπλα στο πορτραίτο της νύφης, (αριστερά στην εικόνα), ο Ρωμηός ζωγράφος φιλοτέχνησε και ένα μοναδικό και μεγάλης ιστορικής αξίας πορτραίτο του ίδιου του Μωάμεθ, του μετέπειτα Πορθητή, να κάθεται σταυροπόδι με την χαρακτηριστική ανατολίτικη στάση.
Αλλά το πιο σημαντικό στοιχείο στα δυο αυτά χαρακτηριστικά πορτραίτα είναι ότι έχουν τίτλους στα ελληνικά, απόδειξη της ελληνικής τους ταυτότητας.
Το σπάνιο αυτό ντοκουμέντο που αποτυπώνει άλλο ένα ελληνορθόδοξο μη μουσουλμανικό στοιχείο του Μωάμεθ του Πορθητή, αναζωπυρώνει τις συζητήσεις για την πραγματική θρησκευτική του ταυτότητα και σίγουρα είναι ενδεικτικό της συμπάθειας και της κλίσης που είχε για καθετί το ελληνορθόδοξο, καθώς ζούσε και μελάνωνε σε ένα ελληνορθόδοξο περιβάλλον.
Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, υπάρχουν και άλλα πολλά προσωπικά αντικείμενα του Μωάμεθ του Πορθητή που ακόμα δεν έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας και ίσως μας επιφυλάσσουν και άλλες εκπλήξεις για την ταυτότητά του. Οι έρευνες, όπως αναφέρεται, συνεχίζονται στην ίδια την Κωνσταντινούπολη, στην Προύσα, στην Μαγνησία, στην Αδριανούπολη, πόλεις όπου είχε ζήσει ο Μωάμεθ, όπως επίσης και στην Ιταλία, στην Φλωρεντία, στην Βενετία και στο Βατικανό.
Όπως είναι γνωστό το «άστρο» του Μωάμεθ του Πορθητή είχε ανατέλλει όταν είχε ήδη αρχίσει η αναγέννηση στην Ευρώπη, καθώς οι περισσότεροι Έλληνες διανοούμενοι από την Κωνσταντινούπολη είχαν διαφύγει στην Δύση.
Μάλιστα αναφέρεται ότι κατά την σύντομη επιδρομή του Μωάμεθ στο Οτράντο της νότιας Ιταλίας, είχε έρθει σε επικοινωνία με κάποιους από αυτούς και είχε ανταλλάξει κάποια δώρα.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ


Με ταχύτατους ρυθμούς, η κυβέρνηση προχωρά το πρόγραμμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων δημόσιων οργανισμών.
Η σχετική λίστα, που αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», αφορά περισσότερους από 6.000 εργαζόμενους οι οποίοι αναμένεται να μεταταγούν.
Τη λίστα των 255 Οργανισμών που απασχολούν...
περισσότερους από 6.000 εργαζομένους και πρόκειται να καταργηθούν, να συγχωνευθούν ή να ολοκληρωθεί τάχιστα η διαδικασία κατάργησής τους αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής».
Την κατάσταση με τους δημόσιους φορείς επεξεργάζεται ομάδα εργασίας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθώς και στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να καταλήξουν στην τελική λίστα πριν από το τέλος Αυγούστου, η οποία θα συμπληρώσει το μεγάλο κύμα καταργήσεων δημοσίων φορέων που προγραμματίζει η κυβέρνηση.
Μεταξύ τους συμπεριλαμβάνονται και Οργανισμοί που έχουν καταργηθεί βάσει νόμων που έχει ψηφίσει το ελληνικό Κοινοβούλιο (ΔΕΚΑ ΑΕ, ΟΓΕΕΚΑ «Δήμητρα», OΠΕΠ, ΑΓΡΟΤΗΜΑ), αλλά, όπως αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, η συγκεκριμένη λίστα των προτάσεων θα ξεκαθαριστεί και θα εμπλουτιστεί με νέους φορείς.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν από το πρωθυπουργικό γραφείο οι πρώτοι 20 φορείς που θα αποτελέσουν τον «πιλότο» των συγχωνεύσεων για ολόκληρο το Δημόσιο. Το αρχικό μοντέλο θα περιλαμβάνει συγχώνευση ομοειδών φορέων, σύμπτυξη παραρτημάτων Οργανισμών αλλά και καταργήσεις Οργανισμών που δεν έχουν αντικείμενο.
Ενας φορέας
Ενδεικτικό παράδειγμα, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, θα αποτελέσει άμεσα η συγχώνευση της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, της HELEXPO και του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών σε έναν ενιαίο Φορέα Εξωστρέφειας με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Η κυβέρνηση, με απόφαση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς το πρόγραμμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων δημοσίων Οργανισμών, με στόχο να μειώσει το Δημόσιο, να περιορίσει τα λειτουργικά έξοδα, αλλά και να στείλει μήνυμα στους δανειστές ότι είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει τη μεταρρύθμιση του κράτους.
Η εντολή του πρωθυπουργού προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το υπουργείο Οικονομικών είναι να έχει προηγηθεί όλη η απαραίτητη προετοιμασία πριν ανακοινωθούν οι Οργανισμοί, για να αποφευχθούν φαινόμενα που παρατηρήθηκαν σε προηγούμενες κυβερνήσεις, που ανακοινώνονταν ονόματα φορέων διαρκώς, χωρίς όμως να εντάσσονται στο πρόγραμμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων.
Πιέσεις
Η πρώτη λίστα των 255 Οργανισμών περιλαμβάνει φορείς που έχουν συμπεριληφθεί στις προτάσεις της διυπουργικής επιτροπής υπό τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο, Οργανισμούς που είχαν προταθεί από μελέτη ιδιωτικών εταιρειών την οποία έχει στα χέρια της η κυβέρνηση, αλλά και Οργανισμούς που έχουν περιληφθεί στους νόμους για τις συγχωνεύσεις (3895/2010 και 4002/2011) για τους οποίους όμως δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι διαδικασίες για την κατάργησή τους και η μεταφορά του προσωπικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα πιέζει για την ολοκλήρωση των διαδικασιών, αφού σε αρκετές περιπτώσεις η λύση και εκκαθάριση δεκάδων δημόσιων φορέων δεν έχει πραγματοποιηθεί αν και έχει συμπεριληφθεί σε νόμο του κράτους.
Παράλληλα, εξετάζεται η μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων διαφόρων ανώνυμων εταιρειών του Δημοσίου που εκκρεμεί εδώ και αρκετά χρόνια.
Οπως αναφέρουν κυβερνητικοί παράγοντες, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση εξετάζουν το θέμα των καταργήσεων Οργανισμών από μηδενική βάση και επιδιώκουν με την ευκαιρία αυτή να κλείσουν εκκρεμότητες που ταλαιπωρούν χρόνια το Δημόσιο.
Είναι αποφασισμένοι, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, να τα βάλουν με τη γραφειοκρατία που καθυστερεί μήνες, ακόμα και χρόνια, τη λύση και εκκαθάριση εταιρειών και την πώληση περιουσιακών στοιχείων τους (π.χ. Πάνθεον Airways AE). Η πώληση των τεσσάρων αεροσκαφών που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από το υπουργείο Οικονομικών είναι ένα δείγμα γραφής από την κυβέρνηση για την ταχύτητα με την οποία θα κινηθεί στον συγκεκριμένο τομέα.
Τα σενάρια
Οι 6.000 και πλέον εργαζόμενοι δεν κινδυνεύουν με απόλυση, όπως δηλώνει επισήμως ο υπουργός Διοικη­τικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκης. Σύμφωνα όμως με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, σε περίπτωση συγχωνεύσεων και καταργήσεων Οργανισμών, το μισό διοικητικό προσωπικό πρέπει να τεθεί σε εφεδρεία για έναν χρόνο με αμοιβή το 60% του μισθού του και κατόπιν να απολυθεί. Παράλ­ληλα οι μετατάξεις στον στενό δημόσιο τομέα εκλαμβάνονται ως προσλήψεις από την τρόικα, με αποτέλεσμα να εντάσσονται στην αναλογία προσλήψεων-αποχω­ρήσεων (1 προς 5). Κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν ότι θα πραγματοποιηθούν όλες οι αναγκαίες νομοθετικές παρεμβάσεις προκειμένου να αποφευχθεί το καθεστώς της εφεδρείας και της μετέπειτα απόλυσης.
Τα κριτήρια
Ολες οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων θα συνοδεύονται από αναλυτικό επιχειρησιακό πρόγραμμα, που θα προβλέπει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, τις θέσεις όπου θα μετακινηθεί το προσωπικό, καθώς και τη διατήρηση της προσφερόμενης υπηρεσίας του καταργούμενου φορέα. Οπως ανέφερε πρόσφατα και ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Μανούσος Βολουδάκης, το βασικό κριτήριο με το οποίο θα αξιολογηθούν οι 1.500 φορείς του Δημο­σίου θα είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών σε σχέση με το κόστος της υπηρεσίας. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι υπηρεσίες που είναι ασύμφορες οικονομικά θα αποδοθούν στον ιδιωτικό τομέα.
Οι 255 οργανισμοί που καταργούνται ή συγχωνεύονται
1 Κατάργηση του Επιστημονικού και Ερευνητικού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας (Υπουργείο Εσωτερικών), διότι, εν όψει του επιχειρησιακού προγράμματος του ΕΣΠΑ, διανοίγονται νέες προοπτικές διενέργειας των απαιτούμενων μελετών και προώθησης έργων εφαρμογής τους στο πλαίσιο του σχεδιασμού για τη δημιουργία ενιαίου κέντρου διαχείρισης κινδύνων.
2 Απορρόφηση της «Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας της Κορίνθου» (ΑΕΔΙΚ) από τη Δημόσια Επιχείρηση Κινη­τών Αξιών ΑΕ (ΔΕΚΑ Α.Ε.) (Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών).
3 Συγχώνευση του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ Α.Ε.) με το Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων (ΕΛΚΕ) (Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών).
4 Eνταξη της Σχολής Επιμόρφωσης Υπαλλήλων ΥΠΟΙΟ (ΣΕΥΥΟ) στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΑΑ) (Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομίας και Οικονομικών).
5 Ενταξη του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ) στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ως ειδικός κλάδος δραστηριότητας (Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών).
6 Ρευστοποίηση περιουσίας της «ΑΕ Εκμεταλλεύσεως Ακινήτων» (Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών).
7 Ενταξη του Ειδικού Ταμείου Ελέγχου παραγωγής και ποιότητας αλκοόλης αλκοολούχων ποτών στη γενική ρύθμιση για τους ειδικούς λογαριασμούς (Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών).
8 Συγχώνευση σε έναν φορέα του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης (ΕΛΟΤ), του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης (ΕΣΙΔ) και του Ελληνικού Ινστιτούτου Μετρολογίας (ΕΙΜ) (Υπουργείο Ανάπτυξης).
9 Συγχώνευση σε μία εταιρεία της Εταιρείας Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κεραμικών & Πυρίμαχων Υλικών ΑΕ (ΕΚΕΠΥ ΑΕ), της Εταιρείας Βιομηχανικής Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Μετάλλων (ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε.) και της «Ελληνικό Κέντρο Αργιλλομάζης ΑΕ) (ΕΛΚΕΑ ΑΕ) (Υπουργείο Ανάπτυξης).
10-11 Συγχώνευση της Εταιρείας Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κλωστοϋφαντουργίας, Ενδυσης και Ινών ΑΕ (ΕΤΑΚΕΙ ΑΕ), της «Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοΐας Α.Ε.» (ΕΛΚΑ ΑΕ) και της «Κέντρο Ελληνικής Γούνας ΑΕ» (ΚΕΓ ΑΕ) με την «Κέντρο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού ΑΕ (ΕΛΚΕΔΕ ΑΕ) (Υπουργείο Ανάπτυξης).
112-14 Συγχώνευση του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης με τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Αθήνας - Πειραιά σε έναν οργανισμό (Υπουργείο Ανάπτυξης).
16 Κατάργηση του Ιχθυοκαλλιεργητικού Κέντρου Αχελώου (Υπουργείο Ανάπτυξης).
17 Κατάργηση του Τεχνολογικού Πάρκου «Λεύκιππος» (Υπουργείο Ανάπτυξης).
18 Συγχώνευση της «Εταιρείας Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της Βιομηχανίας Τροφίμων ΑΕ» (ΕΤΑΤ ΑΕ) με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) που εποπτεύεται πλέον από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Υπουργεία Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων).
19 Συγχώνευση του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) με το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ) σε ένα ενιαίο ερευνητικό κέντρο με δραστηριότητα στον τομέα Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (Υπουργείο Ανάπτυξης).
20 Συγχώνευση του Κέντρου Ερευνας Τεχνολογίας & Ανάπτυξης Θεσσαλίας (ΚΕΤΕΑΘ) στο Εθνικό Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) (Υπουργείο Ανάπτυξης).
21 Απορρόφηση της «Εθνικό Δίκτυο Ερευνας και Τεχνολογίας Α.Ε» (ΕΔΕΤ ΑΕ) από την «Αθηνά» - Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας, των Επικοινωνιών και της Γνώσης (Υπουργείο Ανάπτυξης).
22 Κατάργηση της Εταιρείας Διανομής Αερίου ΑΕ (Υπουργείο Ανάπτυξης).
23 Κατάργηση της Δημόσιας Επιχείρησης Πολεοδομίας και Στέγασης (ΔΕΠΟΣ) (Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων).
24-39 Συγχώνευση των 29 φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών σε 13, ανά διοικητική περιφέρεια, υπό μελέτη και μείωση του αριθμού των διοικητικών τους συμβουλίων (Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων).
40 Κατάργηση της Εθνικής Ακαδημίας Γραμμάτων και Επιστημών, η οποία είναι ανενεργής (Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων).
41 Κατάργηση της Ιονίου Ακαδημίας, η οποία είναι ανενεργός (Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων).
42 Κατάργηση του Ινστιτούτου Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης (Ι.Π.Ο.Δ.Ε.), λόγω επικάλυψης αρμοδιοτήτων με την Διεύθυνση Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης (ΔΙΠΟΔΕ) του Υπουργείου καθώς και με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων).
43 Συγχώνευση σε έναν φορέα του Εθνικού Γυμναστηρίου Αθηνών (Ι. Φωκιανός) με το Δημόσιο Πρότυπο Παιδικό Γυμναστήριο Καισαριανής (Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων).
44-108 Συγχώνευση 65 Κεφαλαίων Αποζημίωσης Φορτοεκφορτωτών (ΚΑΦ) Ξηράς και Λιμένος σε 7 μεγάλα ΚΑΦ Λιμένων - Ξηράς (Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας).
109 Ενοποίηση του Εθνικού Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΚΕΠ), του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης και Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΚΕΠΙΣ) και του Εθνικού Συμβουλίου Σύνδεσης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με την Απασχόληση (ΕΣΣΕΕΚΑ). (Υπουργεία Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων).
110-202 Συγχώνευση των διοικήσεων 102 Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας σε 9 ξεχωριστά εθνικά δίκτυα κοινωνικής φροντίδας (Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης).
203 Κατάργηση του «Οργανισμού Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης» (ΟΓΕΕΚΑ «Δήμητρα») και μεταφορά αρμοδιοτήτων στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων).
204 Κατάργηση της Εθνικής Επιτροπής Γάλακτος Ελλάδος και μεταφορά των αρμοδιοτήτων της στον Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος και Κρέατος (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων).
205 Κατάργηση του Επαγγελματικού Κέντρου Επιμόρφωσης Δασικών Υπαλλήλων (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων).
206 Συγχώνευση του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης με το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Υπουργείο Πολιτισμού).
207 Συγχώνευση του ΟΠΕΠ με το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού και με το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ως προς τα εκμαγεία) (Υπουργείο Πολιτισμού).
208 Κατάργηση του Οργανισμού Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης, λόγω εκπλήρωσης του σκοπού του (Υπουργείο Πολιτισμού).
209 Συγχώνευση του Εθνικού Σκοπευτηρίου Χανίων με το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων (Υπουργείο Πολιτισμού).
210 Συγχώνευση του Πανηπειρωτικού Εθνικό Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων με το Εθνικό Αθλητικό και Ναυτικό Κέντρο Ιωαννίνων (Υπουργείο Πολιτισμού).
211 Κατάργηση της «Αγροτουριστική ΑΕ» (ήδη υπό εκκαθάριση), λόγω της ανάληψης των αρμοδιοτήτων της από τη νέα εταιρεία «ΑΓΡΟΤΗΜΑ ΑΕ» (Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης).
212 Συγχώνευση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης ΑΕ (ΕΤΑ) με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου ΑΕ (ΚΕΔ ΑΕ) (Υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών και Τουριστικής Ανάπτυξης).
213 Συγχώνευση της «ΓΑΙΑ ΟΣΕ ΑΕ» με την «ΕΡΓΑ ΟΣΕ ΑΕ» (Υπουργείο Μεταφορών).
214 Συγχώνευση της «ΕΔΙΣΥ ΑΕ» με την «ΟΣΕ ΑΕ» (Υπουργείο Μεταφορών).
215 Κατάργηση της Διεθνούς Ικαρίου Αεραθλητικής Ακαδημίας, διότι στο μεταξύ έχει καταστεί ανενεργής (Υπουργείο Μεταφορών).
216 Λύση και θέση σε εκκαθάριση της «Ολυμπιακές Αερογραμμές ΑΕ» (Υπουργείο Μεταφορών).
217 Λύση και θέση σε εκκαθάριση της «Ολυμπιακή Αεροπλοΐα ΑΕ» (Υπουργείο Μεταφορών).
218 Μεταβίβαση της «Γαλιλαίος Ελλάς ΑΕ» (Υπουργείο Μεταφορών).
219 Λύση και θέση σε εκκαθάριση της «Ολυμπιακή Αεροπορία ΑΕ - Υπηρεσίες» (Υπουργείο Μεταφορών).
220 Μεταβίβαση της «Ολυμπιακή Εταιρεία Καυσίμων ΑΕ (66%)» (Υπ. Μεταφορών).
221 Μεταβίβαση της «Ολυμπιακή Ανώνυμη Ανεφοδιαστική Εταιρεία Αεροπορικού Καυσίμου ΑΕ» (65%) (Υπουργείο Μεταφορών).
222 Μεταβίβαση της «Πάνθεον Airways AE» (Υπουργείο Μεταφορών).
223 Μεταβίβαση της «Ελληνική Εταιρεία Επίγειας Εξυπηρέτησης Αεροσκαφών ΑΕ» (Υπουργείο Μεταφορών).
224 Μεταβίβαση της «Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης και Επισκευής Αεροσκαφών ΑΕ» (Υπουργείο Μεταφορών).
225-255 31 Λιμενικά Ταμεία θα εκχωρηθούν στους αντίστοιχους ΟΤΑ (Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής).

ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ


Γράφει ο Περικλής Αθανασόπουλος ( Ηλ/γος Μηχ/κος).
Θα επανέλθω για άλλη μια φορά σε προσωπική μου εμπειρία και αυτή τη φορά αφορά πάλι την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004.
Όπως έχω ξαναγράψει...
σε παλαιοτέρα σχόλια μου, αυτή την περίοδο ήμουν από τους βασικούς συντελεστές της λειτουργία του Ολυμπιακού Χωριού και συγκεκριμένα των Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων.

Με την ευκαιρία του σημερινού φαινομένου όχι μόνο των αποκωδικοποιητών αλλά και των συνδρομητικών καναλιών στη χώρα μας έχω να αναφέρω τα παρακάτω.
Κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ολυμπιακό Χωριό είχαμε εγκαταστήσει ένα νέο σύστημα για την λήψη τηλεοπτικού σήματος το οποίο το ονομάζαμε « καλωδιακή τηλεόραση» και ερχόταν στο διαμέρισμα μέσο ενός καλωδίου του ΟΤΕ οπότε δεν ήταν απαραίτητη ούτε η κεραία η κάποιο δορυφορικό πιάτο, αλλά ούτε και αποκωδικοποιητής για κάποια συνδρομή η κάτι διαφορετικό.
Με αυτό το σύστημα υπήρχε η δυνατότητα λήψης όλων των τηλεοπτικών καναλιών του πλανήτη, περίπου 700.000 που εκπέμπουν μέσω δορυφόρων.
Το κόστος εγκατάστασης του είναι όσο το κόστος ενός καλωδίου του ΟΤΕ από το ΚΑΦΑΟ έως την κατοικία, δηλαδή περίπου 50 ευρώ.
Από εκεί και πέρα ο κάθε πολίτης επιλέγει μια γκάμα καναλιών που επιθυμεί να συνδέεται και πληρώνει αντίστοιχα ένα χαμηλό τίμημα στον ΟΤΕ γιατί κάνει χρήση στα δίκτυα του.
Σήμερα αντί να εφαρμόσουν το σύστημα της καλωδιακής τηλεόρασης που είχαμε στο Ολυμπιακό Χωρίο το καταργήσανε επαναφέροντας την συμβατική τηλεόραση με τις κεραίες, συνδρομές στη NOVA , FILMNET, κλπ, ξεζουμίζοντας τον κόσμο σε καθημερινή βάση και μάλιστα υπέρ των ιδιωτών επιχειρηματιών, απαξιώνοντας τις υπηρεσίες και αξιοποιώντας τα Κρατικά Μέσα ( δίκτυα του ΟΤΕ και δορυφόρο).
Με τους αποκωδικοποιητές έγινε μια αρπαχτή 400.000 εκατομμύρια ευρώ, και σε 20 μέρες θα γίνει μια ακόμα περίπου ίδια ως που τελικά θα αρπάξουν 1.000.000.000 δίς ευρώ οι επιτήδειοι.
Ξέχωρα από τις σταθερές αρπαχτές που γίνονται κάθε μήνα από τα συνδρομητικά κανάλια.
Σε χώρες προηγμένες όπως οι ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ, ΓΑΛΛΙΑ, ΑΓΓΛΙΑ, ΔΑΝΙΑ, ΟΛΑΝΔΙΑ, ΝΟΡΒΗΓΙΑ, ΣΟΥΙΔΙΑ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ κλπ τέτοιες πρακτικές είναι αδιανόητες.
Η Πλάκα είναι ότι όχι μόνο το υπάρχον σύστημα δεν καταργείται, δηλαδή η κεραία ενισχυτές , μίκτες, κλπ, αλλά προστίθεται και ένα ακόμα εξάρτημα για την βελτίωση του σήματος.
Μην ξεχνάμε ότι με μια καλή εγκατάσταση του συστήματος δεν υπήρχε σοβαρό πρόβλημα της εικόνας.
Μπορεί κάποιος κυβερνητικός να μας απαντήσει γιατί δεν προοθείται η πάμφθηνη καλωδιακή τηλεόραση;
Μην ξεχνάμε την προπαγάνδα των γνωστών ΜΜΕ για την εξαγορά των αποκωδικοποιητών…λέτε να προσδοκούν σε όφελος;
Τρέξε “βλάκα” Έλληνα να προμηθευτείς τον αποκωδικοποιητή , δεν πρέπει να χάσεις την «έγκυρη» ενημέρωση…

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΒΙΤΟΡΙΑ

Η ΕΛΠΙΔΑ ΛΕΝΕ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΥΛΙΑΝΙΤΗΣ ΚΟΣΜΑΣ ΖΕΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙΩΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ.
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΟΣΕΡΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΦΛΕΒΑ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΣΑΜΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.







Τα τελευταία 4 χρόνια βρίσκεται στην Βραζιλία καθώς είναι δάσκαλος που ζει
και εργάζεται στην Βιτόρια, αλλά ταυτόχρονα, αποτελεί και έναν διαφημιστή μιας άλλης Ελλάδας
που δεν έχει καμιά σχέση με αυτή του Μνημονίου.
Ο λόγος για τον Κοσμά Πουλιανίτη, από
το Δροσερό Τρικάλων που μέσα από την καλλιτεχνική
«φλέβα» του, ουσιαστικά, «παντρεύει» την Σάμπα με την
Ελληνική μουσική και μέσα από την Αρχαία Ελλάδα
Τ

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ


Το ρεπορτάζ φωτογραφίζει ευθέως το MEGA, το ΣΚΑΙ και συγκεκριμένους μεγαλοδημοσιογράφους που οφθαλμοφανέστατα έχουν ταχθεί υπέρ του Μνημονίου, των χρηματοπιστωτικών οίκων και των Κυβερνήσεων που υπηρετούν όλα αυτά, θεωρώντας οποιαδήποτε ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ πρόταση «ένα βήμα στο γκρεμό».

Διαβάστε (και δείτε) τι λέει για το Alter, την Ελευθεροτυπία και την σύγχυση στην ενημέρωση που προκαλούν συγκεκριμένοι μεγαλοδημοσιογράφοι…

Το ρεπορτάζ κλείνει με τα εξής λόγια της δημοσιογράφου του Al Jazeera: «Γιατί σε μια χώρα που έδωσε στον κόσμο την δημοκρατία, θα έπρεπε να υπάρχει χώρος για ενναλακτικές απόψεις».

Φωτογραφίζει – σαφώς – ως φερέφωνα της Τρόικας τους μεγαλοδημοσιογράφους Γιάννη Πρετεντέρη, Μανώλη Καψή, Μπάμπη Παπαδημητρίου!

Το βίντεο αναφέρει:

«Οι έλληνες δημοσιογράφοι βρέθηκαν όχι μόνο να καλύπτουν την ιστορία της κρίσης αλλά …έγιναν και μέρος της!»

«Τα media της χώρας επηρεάστηκαν πάρα πολύ. Τηλεοπτικοί σταθμοί έκλεισαν, πολλοί απολύθηκαν και όσοι κατάφεραν να έχουν δουλειά είχαν σημαντικη μείωση μισθού».

«Πολλά παράπονα από τους πολίτες ότι ξεπέρασαν τα συμφέροντα τον κερδοσκόπων το δημοσιογραφικό λειτούργημα».

«Πολλές «εναλακτικές» δημοσιογραφικές απόψεις για την κρίση κόπηκαν».

«Γιαούρτια πετάγονταν μέσα σε τηλεοπτικούς σταθμούς εναντίον πολιτικών».

«Tο τηλεοπτικό κανάλι ΑLTER κατελήφθηκε από τους ίδιους τους εργαζόμενους για καθυστερησεις μισθων πολλών μηνών».

«H εφημεριδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ χρεοκόπησε και έχασε την δουλεια του ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τρίμης που είναι ο πρόεδρος του κλάδου δημοσιογραφίας».

«Διαφορετικοί σταθμοί με διαφορετικές ιστορίες για τη κρίση που φέρνουν το χάος στο πληθυσμό».

«Όσοι από τα media έχασαν την δουλειά τους πρέπει να ενωθούν».

«Πρέπει να βρεθούν εναλλακτικοί τρόποι ενημερωσης και όχι μόνο από την τηλεόραση».


ΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ


ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΓΗΣΕΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΚΙΝΕΖΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ.
ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.
ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ.

Ειλημμένη είναι η απόφαση των μετόχων του εμπορικού κέντρου του Mediterranean Cosmos στην Θεσσαλονίκη να χρεώνουν τον απέραντο χώρο του πάρκινγκ στους πελάτες τους.

Η πλειοψηφία των επισκεπτών δεν έχει ενημερωθεί για αυτή την πρόθεση παρόλο που ήδη έχουν τοποθετηθεί οι απαραίτητες βάσεις.

Είναι βέβαιο ότι όταν εφαρμοστεί δεν θα λείψουν οι αντιδράσεις από τους πολίτες-πελάτες που σε καιρούς μεγάλης κρίσης θα υποχρεωθούν να πληρώσουν το αντίτιμο για να παρκάρουν το αμάξι για να κάνουν ψώνια, να πιουν καφέ, ή να φάνε στο συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο.

Ακόμα και η τιμή να είναι της τάξεως του 1 ευρώ την ώρα θα θεωρηθεί «βαρίδιο» για την οικογενειακή τσέπη.

Αντίδραση και από καταστηματάρχη

Όμως ξεκίνησαν ήδη αντιδράσεις από τους καταστηματάρχες που αισθάνονται ότι αυτό θα αποτελέσει έναν ανασταλτικό παράγοντα για να επισκέπτονται οι πολίτες το εμπορικό κέντρο.

Αυτό φοβούνται ότι θα έχει αποτέλεσμα να χάσουν σημαντικό μέρος της πελατείας τους.

Μάλιστα κάποιοι έχουν ήδη κάνει και το επόμενό τους βήμα. Όπως ο ιδιοκτήτης καταστήματος στο COSMOS που έχει αναρτήσει την ταμπέλα αυτή με την οποία ενημερώνει τους λόγους που αποχωρεί από το εμπορικό κέντρο.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΟΖ


Ν. Λυγερός
Η πορεία της ελληνικής ΑΟΖ δεν σταματά!
Την ΑΟΖ τη θέλει ο ελληνικός λαός όχι μόνο επειδή είναι ένα σύμβολο πλέον, αλλά διότι είναι η αρχή μιας νέας περιόδου για την Ελλάδα με το κεφάλι ψηλά, που δεν ξέρει να γονατίζει ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες.
Αφού το θέλει η κυβέρνηση και μάλιστα δυναμικά, αφού το θέλουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε άλλο για να περάσουμε στο στάδιο της υλοποίησης.

Μελετάμε όλες τις λεπτομέρειες πια, όχι για να ξέρουμε αν θα κάνουμε ή όχι την ελληνική ΑΟΖ, αλλά το πώς θα την υποστηρίξουμε πρακτικά και αποτελεσματικά, αφού θα την κάνουμε.
Ο καθένας πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ζούμε ιστορικές στιγμές για την πατρίδα μας. Κι αν αυτός ο αγώνας φαίνεται ασήμαντος ή ανύπαρκτος για μερικούς, δεν έχει καμία σημασία, διότι είναι οι ίδιοι που θα αλλάξουν γνώμη μόλις υλοποιηθεί η όλη διαδικασία.
Δεν υπάρχει σημείο που δεν εξετάζουμε, έτσι ώστε να διευκολύνουμε κάθε βουλευτή της Βουλής των Ελλήνων την ώρα που θα ψηφίσει για την θέσπιση της ελληνικής ΑΟΖ. Πρέπει να εξαντλήσουμε όλες τις περιπτώσεις, για να πάψουν πια οι επιφυλάξεις και οι φοβίες που χαρακτηρίζουν την πολιτική μας εδώ και χρόνια.
Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκες και έχει ανάγκη από αποφασιστικότητα, διότι ξέρει να αντέχει, αλλά αγαπά και την ελευθερία του.
Δεν μπορεί να είναι συνεχώς πολιορκημένος και να μην έχει καμία προοπτική εξόδου από την κρίση. Η ελληνική ΑΟΖ ετοιμάζεται και πρέπει να το μάθει, για να χαμογελάσει πρώτα το χειλάκι κι ύστερα να μπορέσει να ακολουθήσει την κραυγή των αετών, όταν διεκδικούν τα δικαιώματά τους.
Μπορεί να μελετάμε τακτικές της κότας, επιχειρησιακά της πάπιας, στρατηγικές του γερακιού, αλλά δεν ξεχνάμε ποτέ την υψηλή στρατηγική των αετών. Δεν είμαστε εδώ για τη μιζέρια. Ακόμα και η αθλιότητα έχει μεγαλοσύνη.
Η Ελλάδα μπορεί να είναι μία μικρή χώρα, όπως λένε μερικοί, αλλά έχει μέσα της το βάθος του χρόνου κι όταν απτά συνειδητοποιήσει ότι έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη στη Μεσόγειο, τότε θα καταλάβει ως γη θάλασσας ότι έχει το δικαίωμα να ζήσει ελεύθερη και μάλιστα να είναι όχι μόνο ενεργειακός κόμβος, όπως ήδη μπορεί μέσω του φυσικού αερίου της Κύπρου, αλλά να είναι αυτή ένας γνήσιος ευρωπαϊκός γεωπολιτικός παίκτης.
Διότι μία μέρα κάποιος πρέπει να πει «φτάνει» σε αυτήν την οικονομική καταπίεση. Μπορούμε να τα καταφέρουμε και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, όπως το κάνουμε εδώ και αιώνες, γι’ αυτό το λόγο είμαστε ακόμα εδώ, δίχως να έχουμε υποκύψει σε κανέναν, δίχως να έχουμε προσκυνήσει τους εχθρούς.
Έτσι είμαστε ελεύθεροι πολιορκημένοι, αλλά ελεύθεροι με το μέλλον μας στα χέρια μας, με την ελληνική ΑΟΖ στο κεφάλι μας.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ


Και τα Σκόπια ''Μακεδονία''...
Χάρτης που δημοσιεύθηκε σε ορισμένα αμερικανικά και ρωσικά μέσα ενημέρωσης, έφεραν στην επιφάνεια την ενοποίηση της Αλβανίας με το Κοσσυφοπέδιο με την προσάρτηση ορισμένων εδαφών από τα Σκόπια, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο κλπ. όπως δημοσιεύεται στο αλβανικό πρακτορείο ΙΝΑ.
Από τα Σκόπια, γράφει το δημοσίευμα, αφαιρείται ένα μέρος του εδάφους τους κυρίως αυτό των δυτικών εδαφών, αλλά ο χάρτης δεν παρουσιάζει συρρίκνωση του σκοπιανού εδάφους στο νότια, ανατολικά ή βόρεια.
Από CIA και ГРУ οι αναλύσεις
Αναλύσεις και μελέτες για ην προετοιμασία του χάρτη έγιναν από ειδικούς μελετητές κύρους των ΗΠΑ – από τη CIA-Central Intelligence Agency(Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών), και των σχετικών υπηρεσιών της Ρωσίας- από ГРУ –Главное Разведывательное Управление (στρατιωτική μυστική υπηρεσία εξωτερικού τομέα), αλλά και άλλων σημαντικών πηγών των διεθνών οργανισμών που ασχολούνται με γεωστρατηγικές μελέτες, όπως του Δρ. Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι του Σάμουελ Χάντινγκτον κλπ.
Ο Χάρτης προβλέπει διαχωρισμό της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης μεταξύ της Κροατίας και της Σερβίας.

Αλλαγές Στην Ευρώπη
Προοιωνίζεται νέα διαίρεση στην Ευρώπη. Εδαφικές αλλαγές θα ξενικήσουν στις Βρετανικές Νήσους, όπου η Σκωτία θα ανακηρύξει την ανεξαρτησία της με το δημοψήφισμα του 2013. Αυτό θα δώσει ώθηση στην ενοποίηση της Ιρλανδίας. Η χώρα των Βάσκων και η Καταλωνία θα γίνουν οι νέες χώρες με την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας τους από την Ισπανία που θα λάβουν ένα μέρος της γαλλικής επικράτειας.
Κατάρρευση της πολυπολιτισμικότητας
Η κατάρρευση της πολυπολιτισμικότητας θα ξεκινήσει στη Γαλλία.
Η αδυναμία της αφομοίωσης των διαφορετικών εθνοτήτων από τις πρώην αποικιακές χώρες, θα οδηγήσουν τη κυβέρνηση της Γαλλίας να καταφύγει στην απέλαση των μεταναστών.
Υψηλή συγκέντρωση των ισλαμικών ομάδων, θα ανοίξει το δρόμο για ένα αυξανόμενο αραβικό ισλαμικό κράτος στη νότιο Γαλλία.
Η Λωρραίνη για ομοσπονδοιακούς λόγους θα ενταχθεί στη Γερμανία.

Στο Βέλγιο θα διαιρεθούν οι Φλαμανδοί, οι οποίοι θα συνταχθούν με τους Ολλανδούς.
Θλιβερή είναι η μοίρα της Πολωνίας, η οποία θα χάσει τη Σιλεσία, Πομερανία και Πρωσία, οι οποίες θα γίνουν στόχοι διαπραγμάτευσης συμφωνιών μεταξύ Βερολίνου και Μόσχας.

Από την άλλη πλευρά η Μόσχα θα χάσει την περιοχή του Καλλίνινγκραντ που θα μεταφερθεί στην εποπτεία της Γερμανίας.
Η Λευκορωσία θα εξαφανιστεί ως κράτος και θα γίνει επαρχία της Ρωσίας.
Η Ρωσία θα εκμεταλλεύεται επίσης τις ανατολικές περιοχές της Λετονίας, της Εσθονίας και της Ουκρανίας (συμπεριλαμβανομένης της νότιας Ουκρανίας και της Κριμαίας).
Σημαντικές αλλαγές θα γίνουν στον Καύκασο, λόγω αδυναμίας της Ρωσίας να κρατήσει την Τσετσενία και το Νταγκεστάν.


ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

Όταν ένα έθνος χάνει την ελπίδα του, τότε αρχίζει η κλονίζεται η πίστη στους δημοκρατικούς θεσμούς και η κοινωνική αναταραχή είναι περισσότερο πιθανή είπε η Σάραν Μπάροου, γενική γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ITUC), παρουσιάζοντας τα θλιβερά για τους Έλληνες εργαζομένους και την αγορά εργασίας συμπεράσματα πανευρωπαϊκής έρευνας, βάσεις της οποίας το 91% των Ελλήνων εργαζομένων έχουν δει τα εισοδήματά τους να μειώνονται.

Η Μπάροου μίλησε για ζοφερή κατάσταση στην Ελλάδα και ζήτησε αποκατάσταση του βασικού μισθού, σεβασμό των συλλογικών συμβάσεων και των αποφάσεων των εταίρων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δε, με δεδομένο ότι είχε συναντήσεις τόσο με την Κρ.Λαγκάρντ του ΔΝΤ αλλά και με αξιωματούχους της ΕΕ, έχει η κατηγορηματική άρνησή της όταν ρωτήθηκε από το ΑΜΠΕ αν η τρόικα έχει αντιληφθεί τις κοινωνικές διαστάσεις της κρίσης στην Ελλάδα και το ενδεχόμενο να προκληθεί κοινωνική έκρηξη. Το μόνο που μελετά η τρόικα έως τώρα μόνο που μελετούν είναι οι αριθμοί, είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε αλλαγή της μνημονιακής πολιτικής που ούτως ή άλλως «δεν λειτουργεί».

Ειδικότερα, βάσει της πανευρωπαϊκής έρευνας που διεξήχθη για λογαριασμό της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ITUC) ποσοστό 91% των Ελλήνων εργαζομένων έχουν δει τα εισοδήματά τους να μειώνονται, 7% εκτιμούν ότι βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο και 3% θεωρούν ότι έχουν ενισχυθεί τα εισοδήματά τους.

Τα συμπεράσματα της έρευνας παρουσίασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), η γενική γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας, Σάραν Μπάροου, η οποία συναντήθηκε πρόσφατα με τη διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρτ, ενώ κατά την παραμονή της στην Αθήνα συνομίλησε και με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Κατά τις συναντήσεις της η κυρία Μπάροου ζήτησε την αποκατάσταση του βασικού μισθού στην Ελλάδα, στα επίπεδα που βρισκόταν πριν από την εφαρμογή του δεύτερου μνημονίου «ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια», όπως είπε.

Ζήτησε, επίσης, να γίνονται σεβαστές οι αποφάσεις των κοινωνικών εταίρων και να αποκατασταθούν οι οργανισμοί κοινωνικής πολιτικής, όπως οι οργανισμοί Εργατικής Εστίας και Κατοικίας που καταργήθηκαν με το δεύτερο μνημόνιο.

Η κυρία Μπάροου και κλιμάκιο της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας πραγματοποίησαν χθες και σήμερα (Δευτέρα) διαδοχικές συναντήσεις με συνδικάτα και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις, στα πλαίσια της καταγραφής εκ μέρους της οργάνωσης των παραβιάσεων των εργασιακών δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των καταστρατηγήσεων της εργατικής νομοθεσίας στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.

Η γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας χαρακτήρισε την κατάσταση στην Ελλάδα «ζοφερή» και πρόσθεσε, ότι κατά τις συναντήσεις της με τους Έλληνες εργαζομένους, είδε «ανθρώπους τρομαγμένους, ανθρώπους που φοβούνται να κάνουν παιδιά, γιατί δεν γνωρίζουν αν μπορούν να τα εξασφαλίσουν».

«Έτσι, όμως, καταστρέφεται ο ιστός αυτής της ωραίας χώρας» τόνισε.

«Όταν ένα έθνος χάνει την ελπίδα του, τότε αρχίζει η κλονίζεται η πίστη στους δημοκρατικούς θεσμούς και η κοινωνική αναταραχή είναι περισσότερο πιθανή» είπε η κ. Μπάροου.

Απαντώντας δε σε ερώτηση του ΑΜΠΕ, αν κατά τις επαφές που είχε με εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπίστωσε ότι αντιμετωπίζουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ήταν κατηγορηματική.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΟΙ

Σκληρή επίθεση κατά της «κυβερνητικής τρόικας» εξαπέλυσε ο Δημήτρης Τσουκαλάς, βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ για την τοποθέτηση του Αθανάσιου Ανδρεουλάκου στη θέση του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τον οποίο περιγράφει ως υμνητή της Χούντας. Την ίδια ώρα, κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο φωτογραφία της εφημερίδας "Μακεδονία" που επιβεβαιώνει ότι ο κ. Ανδρεουλάκος ήταν αντιεισαγγελέας σε πολιτική δίκη της χούντας το 1968. (Φωτογραφία στη κορυφή)

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Τσουκαλά, ο οποίος είναι υπεύθυνος του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ως εξής :

«38 χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας , τα φαντάσματα της δικτατορίας αναβιώνουν με τον πιο απρόσμενο τρόπο. Η Ελληνική Τρόικα Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, που τόσο πολύ νοιάζεται για τη σωτηρία αυτού του τόπου τοποθέτησε στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης τον Αθανάσιο Ανδρεουλάκο. Ο κύριος αυτός ήταν βασιλικός επίτροπος και αντιεισαγγελέας πρωτοδικών του έκτακτου στρατοδικείου της 09/11/1968 όπου κατακεραύνωσε τους κατηγορούμενους της αντιστασιακής οργάνωσης κατά της Χούντας , αγωνιστές της Δημοκρατικής Άμυνας, Στέλιο Νέστωρα, Παύλο Ζάννα, Γεώργιο Σηπιτάνο, Σωτήριο Δέδε, Κ.Πυρζά, και Αργύριο Μαλτζίδη, προτείνοντας να τους επιβληθούν βαριές ποινές.

Για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νέοι, εφημερίδες της εποχής δημοσιεύουν την αγόρευση του επιτρόπου Ανδρεουλάκου. Χαρακτηριστικά είπε." η αρχή ότι η επικρατούσα επανάστασις δημιουργεί δίκαιον είναι διεθνώς αναγνωρισμένη. Η επανάστασις της 21ης Απριλίου επικράτησε πλήρως εσωτερικώς και ανεγνωρίσθη εφ´ όλων των κρατών εξωτερικώς. Επομένως εδημιούργησεν δίκαιον. Οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται ως σκοπούντες την ανατροπή του κρατούντος πολιτεύματος και την ανατροπή της καθεστηκυίας τάξεως του παρόντως επαναστατικού καθεστώτος ως τρόπου και μορφής πολιτεύματος.."

Πολλά ερωτηματικά γέννα η τοποθέτηση ενός εκπροσώπου της πιο βίαιης εποχής της Νεώτερης Ελλάδας σε ένα από τα πιο ευαίσθητα Υπουργεία. Άραγε, δεν υπήρχε άλλο ικανό πρόσωπο για τη θέση αυτή ή μήπως χρειάζεται πρόσωπο με ειδικές ικανότητες και εμπειρίες, άλλα και ένα βιογραφικό που να ανταποκρίνεται στα καθήκοντα που το Υπ. Δημόσιας τάξης θέτει σήμερα για την άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής;

Η κυβέρνηση μέρα τη μέρα αποκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπο, δίνει το στίγμα της λειτουργίας της, και στο όνομα της κρίσης ισοπεδώνει αγώνες και θυσίες. Αυτή η κυβέρνηση αναδεικνύει μνήμες που ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του δεν φανταζόταν ο σύγχρονος Έλληνα.

Απορίας άξιον είναι η συναίνεση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ σε τέτοιες πρακτικές που στα πλαίσια της συμμετοχής τους σε αυτό το ερμαφρόδιτο σχήμα, απεμπολούν δημοκρατικές ευαισθησίες και πρωτάγματα».

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΙΛΙΑΔΑ


Η πεποίθηση ιστορικών και αρχαιολόγων ότι υπάρχει πολλή ιστορική αλήθεια σε έργα όπως η «Ιλιάδα» και δεν είναι σκέτος μύθος, ενισχύεται από μία απρόσμενη επιστημονική πηγή: τους φυσικομαθηματικούς.

Τα μαθηματικά και ο πολιτισμός εκ πρώτης όψεως δεν έχουν μεγάλη σχέση, όμως Βρετανοί επιστήμονες πήραν την τολμηρή πρωτοβουλία να αναλύσουν την Ιλιάδα και άλλα διάσημα έργα της λογοτεχνίας, χρησιμοποιώντας μαθηματικούς υπολογισμούς που εμπνέονται από τη λειτουργία του Facebook και ειδικότερα από τις σχέσεις που δημιουργούν οι πρωταγωνιστές με τους γύρω τους.

Μ’ αυτό τον ασυνήθιστο στατιστικό τρόπο, πιστεύουν ότι μπορούν να φθάσουν σε συμπεράσματα για τον βαθμό ιστορικής αλήθειας που κρύβεται σε διάσημα φιλολογικά έργα της αρχαιότητας. Παράλληλα, αποκαλύπτουν ότι τα πιο σύγχρονα μυθιστορήματα είναι όντως αυτό που λέει η λέξη: προϊόν δημιουργικής φαντασίας δηλαδή σκέτοι μύθοι.

Έτσι, οι φυσικοί Πάντρεγκ Μακ Κάρον και Ραλφ Κένα του πανεπιστημίου Κόβεντρι, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ευρωπαϊκό περιοδικό φυσικής «Europhysics Letters», σύμφωνα με το «Science» και τη βρετανική «Τέλεγκραφ», εκτιμούν ότι ο Αχιλλέας είναι όντως πιο ιστορικό πρόσωπο από τον Χάρι Πότερ.

Γενικότερα, έργα όπως η «Ιλιάδα» του Ομήρου και το αγγλοσαξονικό έπος «Μπέογουλφ» (γραμμένο περίπου το 800 μ.Χ.) περιέχουν σαφώς περισσότερα πραγματικά γεγονότα από ό,τι τα έργα του Σαίξπηρ, του Τόλκιεν (συγγραφέα του «Άρχοντα των δαχτυλιδιών») και του Βίκτωρος Ουγκώ (συγγραφέα, μεταξύ άλλων, των «Άθλιων»).

Η πρωτοτυπία της νέας έρευνας -που είναι αμφίβολο πάντως κατά πόσο θα εκτιμηθεί από τους περισσότερους φιλολόγους- έγκειται στην μέθοδό της, αφού χρησιμοποιεί μαθηματικούς αλγορίθμους εμπνευσμένους από τα κοινωνικά δίκτυα.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τελικά η «Ιλιάδα» είναι πιο αληθοφανής από τα έργα του Σαίξπηρ ή της Τζ. Ρόουλινγκ (συγγραφέα του «Χάρι Πότερ»), επειδή οι σχέσεις ανάμεσα στους πρωταγωνιστές στο έργο του Ομήρου είναι πιο κοντά σε αυτές που αναπτύσσονται στην πραγματική ζωή – και αποκαλύπτονται από την μαθηματική-στατιστική ανάλυση των σχέσεων στα online κοινωνικά δίκτυα.

Αντίθετα, στα λογοτεχνικά έργα που είναι ξεκάθαρα προϊόν της φαντασίας του δημιουργού τους, υπάρχει κάτι λιγότερο αληθοφανές στις σχέσεις των ηρώων. «Στους μύθους (σ.σ. σε επικά έργα όπως η «Ιλιάδα»), όπως και στα πραγματικά κοινωνικά δίκτυα, τείνουν να υπάρχουν υπο-κοινότητες όπου δεν είναι όλοι γνωστοί μεταξύ τους. Αντίθετα, στα μυθιστορήματα, όλοι τείνουν να είναι πλήρως συνδεδεμένοι με όλους τους άλλους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μακ Κάρον.

«Στην πραγματική ζωή υπάρχουν μερικοί δημοφιλείς άνθρωποι με εκατοντάδες φίλους, λίγοι με ίσως 70 φίλους και πολλοί με πολύ λιγότερους φίλους. Όμως στην πεζογραφία οι περισσότεροι χαρακτήρες έχουν τον ίδιο αριθμό φίλων. Για παράδειγμα, σχεδόν καθένας που ξέρει και σχετίζεται με τον Χάρι Πότερ, έχει ανάλογες επαφές με τον Ρον και την Ερμιόνη (σ.σ. τους άλλους φίλους του)», πρόσθεσε.

Αντίθετα, όπως είπε, σε έργα όπως η «Ιλιάδα» ή ο «Μπέογουλφ», «οι κοινωνίες που απεικονίζονται σε αυτές τις ιστορίες, είναι πιο πιστευτές. Όχι τα γεγονότα ή οι πραγματικοί άνθρωποι, αλλά η όλη κοινωνία είναι πιο ρεαλιστική.

Δεν εννοούμε ότι το ένα ή το άλλο γεγονός συνέβη ή ότι είναι πραγματικοί οι συγκεκριμένοι χαρακτήρες. Όμως η όλη κοινωνία και οι σχέσεις ανάμεσα στους χαρακτήρες (σ.σ. στα έπη) είναι ρεαλιστική. Η «Ιλιάδα» ή ο «Μπέογουλφ» μοιάζουν με πραγματικά κοινωνικά δίκτυα, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με τα δίκτυα στα πιο σύγχρονα μυθιστορήματα», τόνισε.

Οι δύο βρετανοί φυσικομαθηματικοί ανέλυσαν στα φιλολογικά έργα -αρχαία και πιο σύγχρονα- ποιός ήρωας είναι φίλος με πόσους και ποιους άλλους, με την ίδια λογική που σε ένα δίκτυο όπως το Facebook, αναπτύσσονται πολύπλοκες ηλεκτρονικές σχέσεις ανάμεσα στα μέλη της κοινότητάς του. Μ’ αυτή τη λογική, μελέτησαν τον διαφορετικό βαθμό δικτύωσης και δημοτικότητας που παρατηρείται ανάμεσα στους ήρωες των επικών και άλλων λογοτεχνικών έργων (για όσους ενδιαφέρονται, εντοπίστηκαν 716 χαρακτήρες στην «Ιλιάδα» και μόλις 74 στον «Μπέογουλφ»).

Μία παρόμοια ανάλυση φιλολογικών έργων, έχουν κάνει ο Ντέηβιντ Έλσον και ερευνητές από τα τμήματα επιστήμης των υπολογιστών και αγγλικής φιλολογίας του πανεπιστημίου Κολούμπια, οι οποίοι εφάρμοσαν την υπολογιστική ανάλυση των κοινωνικών δικτύων στην μελέτη των χαρακτήρων των αγγλικών μυθιστορημάτων του 19ου αιώνα, όπως του Κάρολου Ντίκενς και της Τζέην Όστεν.

Ο Έλσον, που τώρα εργάζεται στη Google, πιστεύει ακράδαντα ότι οι υπολογιστές μπορούν να προσφέρουν νέες ενοράσεις στους φιλολόγους, αποκαλύπτοντας πτυχές των κειμένων κρυφές έως τώρα – χωρίς αυτό να καταργεί την παραδοσιακή ανάλυση των κειμένων από τους κριτικούς της λογοτεχνίας.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ


Θέλετε εναλλακτικές διακοπές; Τα κάμπινγκ πάντα αποτελούν την καλύτερη πρόταση. Όχι μόνο γιατί είναι πολύ πιο οικονομικά από τις διακοπές σε ένα ξενοδοχείο αλλά διότι σας δίνεται η δυνατότητα να μένετε στη φύση.

Οπότε, σκεφτείτε μόνο πόσα χρήματα θα εξοικονομήσετε και θα πάτε και όπου θέλετε. Ιδού λοιπόν, ένας οδηγός με τα περισσότερα κάμπινγκ στην Ελλάδα.

Δείτε λοιπόν που θα πάτε και πόσα χρήματα θα χρειαστείτε.

ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

BLUE DREAM: Περιοχή: Σάνη Τηλ: 23740-31435
Κόστος: 8 ευρώ το άτομο, 8 ευρώ η σκηνή, 4 ευρώ το αυτοκίνητο, 4 ευρώ το ρεύμα. Στην τελική τιμή γίνεται 10% έκπτωση.

ALIKES CAMPING: Περιοχή: Αμμουλιάνη, Χαλκιδική Τηλ: 23770-51379 Κόστος: 7 ευρώ σκηνή, 7 ευρώ το άτομο, 1 ευρώ το ρεύμα.

ANAMOUR: Περιοχή: Συκιά Τηλ: 23750-51112
Κόστος: 6 ευρώ άτομο, 6 ευρώ σκηνή, 4 ευρώ αυτοκίνητο, 4 ευρώ την ημέρα το ρεύμα (δεν είναι υποχρεωτικό).

ΑΙΓΕΑΣ: Περιοχή: Νέα Καλλικράτεια Τηλ: 2399023871
Κόστος: 5 ευρώ το άτομο, 6 ευρώ σκηνή, 3,20 ευρώ το αυτοκίνητο, 3,80 ευρώ ρεύμα.

Αρμενιστής: Περιοχή: Ακτή Αρμενιστής Τηλ: 2375091511
Κόστος: 7,20 ευρώ το άτομο, 7,30 ευρώ η σκηνή, 4 ευρώ το αυτοκίνητο

ΙΣΑ: Περιοχή: Συκιά Τηλ: 2375051235 Κόστος: 7,5 ευρώ το άτομο, 6,50 ευρώ η σκηνή, 3,50 ευρώ το αυτοκίνητο, 4 ευρώ ρεύμα

ΚΑΛΑΜΙΤΣΙ: Περιοχή: Καλαμίτσι Τηλ: 23750-41411
Κόστος: 7 ευρώ το άτομο, 6,50 ευρώ η σκηνή, 3,70 ευρώ το αυτοκίνητο

ΚΑΛΑΝΔΡΑ: Περιοχή: Καλάνδρα Τηλέφωνο: 23740-41345
Κόστος: 6 ευρώ άτομο, 7 ευρώ η σκηνή, 4 ευρώ το αυτοκίνητο, 3,5 ευρώ το ρεύμα

ΚΑΣΤΕΛΛΟ: Περιοχή: Νέος Μαρμαράς Τηλέφωνο: 23750-71095 Κόστος: 7 ευρώ το άτομο, 10 ευρώ αυτοκίνητο και σκηνή, 4 ευρώ ρεύμα

ΛΑΚΑΡΑ: Περιοχή: Άγιος Νικόλαος Τηλέφωνο: 23750-91444
Κόστος: 6,5 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ μικρή σκηνή και 7 ευρώ η μεγάλη, 4 ευρώ το αυτοκίνητο και 4 ευρώ το ρεύμα

ΛΙΝΑΡΑΚΙ: Περιοχή: Συκιά Τηλέφωνο: 23750-41718 Κόστος: 5 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ η σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο, 3 ευρώ το ρεύμα

MITARI: Περιοχή: Νικήτη Τηλέφωνο: 2375071775 Κόστος: 7 ευρώ το άτομο, 9 ευρώ σκηνή και αυτοκίνητο, 3 ευρώ το ρεύμα

ΜΑΡΜΑΡΑΣ: Περιοχή: Νέος Μαρμαράς Τηλ: 23750-71901 Κόστος: 6,5 ευρώ το άτομο, 6,5 ευρώ η σκηνή

ΜΕΛΙΣΣΗΣ: Περιοχή: Συκιά Τηλ: 2375041631 Κόστος: 5 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ η σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο

ΜΥΛΟΣ: Περιοχή: Ξυλένιος Πύργος Τηλ: 2375091444 Κόστος: 6,5 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ η σκηνή, 4 ευρώ το αυτοκίνητο

ΡΕΑ: Περιοχή: Βουρβουρού Τηλ: 2375091100 Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 8 ευρώ η σκηνή


ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ


ΓΥΘΕΙΟ: Περιοχή: Γύθειο Τηλέφωνο: 2733022522 Κόστος: 6 ευρώ άτομο, 5 ευρώ σκηνή, 4 ευρώ αυτοκίνητο, 4 ευρώ το ρεύμα

ΜΑΝΗ ΑΚΤΗ: Περιοχή: Μαυροβούνι Τηλέφωνο: 27330-23450 Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ η σκηνή, 4 ευρώ το αυτοκίνητο

ΜΕΛΤΕΜΙ: Περιοχή: Μαυροβούνι Τηλέφωνο: 2733022833 Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 5,5 ευρώ η σκηνή, 4 ευρώ το αυτοκίνητο

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΕΙΟ ΜΥΣΤΡΑΣ: Περιοχή: Παλαιολόγειο Τηλ: 2731022724 Κόστος: 7 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ η σκηνή, 3,5 ευρώ το αυτοκίνητο

ΣΙΜΟΣ:
Περιοχή: Πελοπόννησος Τηλ: 27340-22672 Κόστος: 8 ευρώ το άτομο, 10 ευρώ η σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο

MANI BEACH: Περιοχή: Μαυροβούνι, Γύθειο Τηλ: 27330-23450 Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ η σκηνή, 4 ευρώ το αυτοκίνητο

ΠΟΡΤΟ ΑΓΕΡΑΝΟΣ: Περιοχή: Βαθύ, Γύθειο Τηλ: 27330-93342 Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 9 ευρώ η σκηνή

ΜΥΣΤΡΑΣ CAMPING: Περιοχή: Σκλαβική, Μυστράς, Λακωνία Τηλ: 27310-22724 Κόστος: 7 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ η σκηνή, 4 ευρώ το αυτοκίνητο


ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΛΑΣΠΟΛΟΥΤΡΑ ΚΡΗΝΙΔΩΝ: Περιοχή : Κρηνίδες Τηλέφωνο: 2510-516162 Κόστος: 3 ευρώ το άτομο ημερησίως και 4 ευρώ η σκηνή

ΜΠΑΤΗΣ: Περιοχή: Μπάτης Τηλ: 2510243051 Κόστος: 22 ευρώ ημερησίως για δύο άτομα, περιλαμβάνεται σκηνή και αυτοκίνητο στην τιμή.

ΠΕΥΚΑΡΙ: Περιοχή Πευκάρι στη Θάσο Τηλ: 2593051190 Κόστος: 4 ευρώ το άτομο, 5, 40 ευρώ η σκηνή

PRINOU CAMPING: Περιοχή: Σκάλα Πρίνος, Θάσος Τηλ: 25930-71170 Κόστος: 4,30 ευρώ το άτομο, 3 ευρώ η σκηνή, 2,60 το αυτοκίνητο

PARADISO CAMPING: Περιοχή: Νέα Ηρακλίτσα, Καβάλα Τηλ: 25940-21595 Κόστος: 6,40 ευρώ το άτομο, 6,40 ευρώ η σκηνή

LASPOLOUTRA CAMPING: Περιοχή: Παραλία Νέα Καρβάλη, Καβάλα Τηλ: 2510–316240 Κόστος: 4 ευρώ σκηνή, 3 ευρώ το άτομο
ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ

ΜΟΛΥΒΟΣ CAMPING
: Περιοχή: Μόλυβος, Λέσβος Τηλ: 22530-71169 Κόστος: 5 ευρώ το άτομο, 2 ευρώ η σκηνή, 2 ευρώ το αυτοκίνητο.



ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ, ΚΡΗΤΗ

ΜΗΘΥΜΝΑ: Περιοχή: Δραπανιάς Κισσάμου Τηλέφωνο: 2822031444 Κόστος: 7 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ η σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο

ΧΑΝΙΑ: Περιοχή: Άγιοι Απόστολοι Τηλ: 28210-31138 Κόστος: 7 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ η σκηνή, 4 ευρώ το αυτοκίνητο

NOPIGIA CAMPING
: Περιοχή: Νοπήγια, Κίσσαμος Χανίων Τηλ: 28220-31111 Κόστος: 7 ευρώ το αυτοκίνητο, 4 ευρώ η σκηνή, 3,5 ευρώ το αυτοκίνητο.

ΓΡΑΜΜΕΝΟ: Περιοχή: Παραλία Γραμμένο, Κουντούρα, Παλαιόχωρα Χανίων Τηλ: 28230-42125 Κόστος: ευρώ το άτομο, 4 ευρώ η σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο


ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑΣ ΑΚΤΗ: Περιοχή: Ασπρόβαλτα Τηλ: 2397022249 Κόστος: 4,5 ευρώ άτομο, 3,50 ευρώ σκηνή, 3 ευρώ αυτοκίνητο, 3,50 ευρώ ρεύμα

CASTLE VIEW: Περιοχή: Μυστράς Τηλέφωνο: 27310-83303
Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ η σκηνή, 4 ευρώ το αυτοκίνητο

RETZIKAS CAMPING: Περιοχή: Ποταμός, Επανομή, Θεσσαλονίκη Τηλ: 23920-41090 Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 6 ευρώ η σκηνή, 2 ευρώ το αυτοκίνητο, 2 ευρώ το ρεύμα


ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

APOLLON VILLAGE: Περιοχή: Γιαννιτσοχώρι Τηλ: 26250 61200
Κόστος: 5,50 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ σκηνή, 3,50 ευρώ το αυτοκίνητο, 4 ευρώ το ρεύμα

ΑΛΦΕΙΟΣ: Περιοχή: Αρχαία Ολυμπία Τηλ: 2624022951
Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο, 3,80 ευρώ ρεύμα

ΘΟΛΟ ΑΚΤΗ: Περιοχή: Θολό Τηλέφωνο: 2625061345
Κόστος: 5,5 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ σκηνή, 4 ευρώ το αυτοκίνητο

ΙΟΝΙΟΝ ΑΚΤΗ: Περιοχή: Γλύφα Τηλέφωνο: 26230 96396
Κόστος: 7 ευρώ το άτομο, 7 ευρώ η σκηνή, 4 ευρώ το αυτοκίνητο

ΜΕΛΙΣΣΑ: Περιοχή: Κάστρο Κυλλήνης Τηλ: 26230-95213 Κόστος: 18 ευρώ ημερησίως για δύο άτομα. (περιλαμβάνεται σκηνή αυτοκίνητο)

ΝΤΙΑΝΑ: Περιοχή: Αρχαία Ολυμπία Τηλ: 2624022314 Κόστος: 7 ευρώ το άτομο, 6 ευρώ η σκηνή, 4 ευρώ το αυτοκίνητο

FOURNIA BEACH
: Περιοχή: Κάστρο Κυλλήνης Τηλ: 26230-95095 Κόστος: 5,40 ευρώ το άτομο, 3,90 ευρώ η σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο

Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ: Περιοχή: Παλούκι Τηλ: 2622022721 Κόστος: 20 ευρώ για δύο άτομα ημερησίως


ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΑΣΤΡΟΣ: Περιοχή: Άστρος Τηλ: 2755051500
Κόστος: 5,50 ευρώ το άτομο, 5,50 ευρώ σκηνή, 2,30 ευρώ το αυτοκίνητο, 3,10 ευρώ το ρεύμα

ΖΑΡΙΤΣΙ: Περιοχή: Τύρος Τηλέφωνο: 2757041429
Κόστος: 6,20 ευρώ άτομο, 5,8 ευρώ η σκηνή, 3,5 ευρώ το αυτοκίνητο, 3,90 ευρώ ρεύμα

ΘΥΡΕΑ: Περιοχή: Μελιγού (Πόρτες) Τηλέφωνο: 2755-051002
Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ η σκηνή, 4,5 ευρώ το αυτοκίνητο

ΡΕΝΤΙΝΑ:
Περιοχή: Παράλιο Άστρος Κυνουρίας, Αρκαδία Τηλ: 27550-91090 Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ η σκηνή, 3,5 ευρώ το αυτοκίνητο


ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ

ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ ΚΑΜΠΙΝΓΚ: Περιοχή: Αστυπάλαια: Τηλ: 2243061900 Κόστος: 7 ευρώ άτομο, 2 ευρώ η σκηνή

ΛΕΡΟΣ: Περιοχή: Ξηρόκαμπος Τηλέφωνο: 2247023372 Κόστος: 8 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ η σκηνή, αυτοκίνητο δωρεάν

Μπορεί φυσικά να σας φανεί παράξενο, όμως, τα Δωδεκάνησα ενδείκνυνται περισσότερο για ελεύθερο κάμπινγκ και γι' αυτό πηγαίνουν εκεί αρκετοί παραθεριστές. Αρκεί όμως να μην δώσετε δικαιώματα (γυμνισμό, σκουπίδια στην παραλία κ.ά).


ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ARGOLIC STRAND: Περιοχή: Δρέπανο
Τηλ: 27520 92376 Κόστος: 6 ευρώ άτομο, 5 ευρώ σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο, 3 ευρώ το ρεύμα

ΒΕΡΔΕΛΗΣ: ΠΕΡΙΟΧΗ: Γαλιάσι, Παλαιά Επίδαυρος Τηλ: 2753041425 Κόστος: 5,50 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ η σκηνή, 4 ευρώ το αυτοκίνητο

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ: Περιοχή: Νέα Επίδαυρος Τηλέφωνο: 27530-31181
Κόστος: 5 ευρώ το άτομο και 3 ευρώ η σκηνή ημερησίως

ΣΚΑΛΑ: Περιοχή: Κάντια Αργολίδας Τηλ: 27520-94366 Κόστος: 5 ευρώ το άτομο, 3,5 ευρώ η σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο

LIDO: Περιοχή: Τολό Αργολίδας Τηλ: 27520-59396 Κόστος: 7,50 ευρώ το άτομο, 6 ευρώ η σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο

ΚΑΣΤΡΑΚΙ: Περιοχή: Ασσίνη Τηλέφωνο: 2752059386 Κόστος: 8 ευρώ το άτομο, 7,50 ευρώ σκηνή, 4,50 ευρώ το αυτοκίνητο

ΛΕΥΚΑ: Περιοχή: Δρέπανο Τηλέφωνο: 2752092334 Κόστος: 7 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ η σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο

ΛΙΝΤΟ ΙΙ: Περιοχή: Τολό Τηλέφωνο: 27520-59396 Κόστος: 7,5 ευρώ το άτομο, 6 ευρώ η σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο

ΜΠΕΚΑΣ: Περιοχή: Παλιά Επίδαυρος Τηλ: 2753041524 Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ η σκηνή, 4 ευρώ το αυτοκίνητο

ΝΕΑ ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ: Περιοχή: Νέα Επίδαυρος Τηλ: 2753031296 Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ η σκηνή, 2,5 ευρώ το αυτοκίνητο

ΝΙΚΟΛΑΣ: Περιοχή: Παλιά Επίδαυρος Τηλ: 2753041297 Κόστος: 6,5 ευρώ το άτομο, 5,5 ευρώ η σκηνή, 4 ευρώ το αυτοκίνητο

ΞΕΝΗ: Περιοχή: Ασσίνη Τηλ: 2752059338 Κόστος: 7 ευρώ το άτομο, 3 ευρώ η σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο

ΤΡΙΤΩΝ: Περιοχή: Πλάκα Δρεπάνου, Αργολίδα Τηλ: 27520-92228 Κόστος: 7 ευρώ το άτομο, 7 ευρώ η σκηνή, 3 ευρώ το ρεύμα, 2 ευρώ το αυτοκίνητο


ΝΟΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΒΡΑΧΟΣ ΚΑΣΤΡΑΚΙ: Περιοχή: Καστράκι Τηλ: 2432-023744
Κόστος: 18 ΕΥΡΩ για δύο άτομα ημερησίως

INTERNATIONAL: Περιοχή: Καλαμπάκα Τηλέφωνο: 24320-22239
Κόστος: 5,5 ευρώ το άτομο, 3,5 ευρώ σκηνή, 3,5 ευρώ το αυτοκίνητο

PHILOXENIA: Περιοχή: 3χλμ Τρικάλων - Καλαμπάκας, Τρίκαλα Τηλ: 24320-24466 Κόστος: 17 ευρώ τα δύο άτομα ημερησίως. (Περιλαμβάνεται σκηνή και αυτοκίνητο).


ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ATHENS: Περιοχή: Περιστέρι Διεύθυνση: 7ο χλμ. Αθηνών-Κορίνθου Τηλ: 2105814114 Κόστος: 8,50 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ η σκηνή για δύο άτομα, 4 ευρώ το αυτοκίνητο, 4 ευρώ το ρεύμα

ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ: Περιοχή: Μαραθώνας Τηλ: 2294055577 Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ η σκηνή

ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ: Περιοχή: Αδάμες Τηλ: 210-8075579 Κόστος: 26 ευρώ την ημέρα για δύο άτομα

ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ: Περιοχή: Νέα Μάκρη Τηλ: 2294092719 Κόστος: 7,5 ευρώ το άτομο, 7 ευρώ η σκηνή, 4 ευρώ το αυτοκίνητο

ΠΟΣΕΙΔΩΝ: Περιοχή: Αλεποχώρι, Τηλ: 22960 51492 Κόστος: 6 ευρώ το άτομο μαζί με τη σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο


ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ: Περιοχή: Αγία Άννα: Τηλ: 22270 97250
Κόστος: 10 ευρώ το άτομο μαζί με πρωινό+ 5,50 ευρώ το αυτοκίνητο, 3,60 ευρώ το ρεύμα

ΡΟΒΙΕΣ¨Περιοχή: Ροβιές, Εύβοια Τηλ: 22270-71120 Κόστος: 6,50 ευρώ το άτομο, 3,50 ευρώ το αυτοκίνητο, 8,50 ευρώ η σκηνή, 4 ευρώ παροχή ρεύματος

ΠΕΥΚΙ CAMPING: Περιοχή: Πευκί, Αρτεμίσιο, Εύβοια Τηλ: 22260-40469 Κόστος: 5 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ η σκηνή, 3,50 ευρώ το αυτοκίνητο

ΜΥΛΟΣ: Περιοχή: Μύλος, Ερέτρια Τηλ: 22290-60420 Κόστος: 6,20 ευρώ το άτομο, 4,40 ευρώ η σκηνή, 3,20 ευρώ το αυτοκίνητο

DALUZ: Περιοχή: Παραλία Αλυκές, Δροσιά, Χαλκίδας Τηλ: 22210-62142 Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 5,50 ευρώ η σκηνή

ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ: Περιοχή: Πολιτικά Εύβοιας Τηλ: 22280-32889 Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ η σκηνή


ΝΟΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΑΛΥΚΕΣ: Περιοχή: Αλυκές Τηλ: 2695083233
Κόστος: 6,5 ευρώ το άτομο, 5,50 ευρώ σκηνή,3,50 ευρώ αυτοκίνητο, 3,50 ευρώ το ρεύμα

ΖΑΝΤΕ: Περιοχή: Τραγάκι Τηλέφωνο: 2695061710
Κόστος: 5 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ η σκηνή, δωρεάν το αυτοκίνητο

ΛΑΓΑΝΑΣ: Περιοχή Άγιος Σώστης Τηλέφωνο: 26950-51585 Κόστος: 15 ευρώ για δύο άτομα εάν μείνουν από τέσσερις ημέρες και πάνω. (Στην τιμή περιλαμβάνεται σκηνή και αυτοκίνητο)

PARADISE: Περιοχή: Μέσο Γερακάρι Τηλ: 2695061888 Κόστος: 16 ευρώ ημερησίως για δύο άτομα


ΚΥΘΗΡΑ

KAPSALI CAMPING:
Περιοχή: Καψάλι, Κύθηρα Τηλ: 27360-31580 Κόστος: 5 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ η σκηνή, 6 ευρώ το αυτοκίνητο


ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΚΡΗΤΗ

ΑΓΙΑ ΓΑΛΗΝΗ: Περιοχή: Αγία Γαλήνη στο Ρέθυμνο Τηλ: 2832091386 Κόστος: 6,50 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ σκηνή, 2 ευρώ το αυτοκίνητο,2 ευρώ το ρεύμα

ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ: Περιοχή: Πλακιάς Τηλ: 28320-31507
Κόστος: 7 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ σκηνή, 4 ευρώ αυτοκίνητο

ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ: Περιοχή: Μυσίρια Τηλέφωνο: 28310-28694
Κόστος: 7,5 ευρώ το άτομο, 5,4 η σκηνή, 4 ευρώ το αυτοκίνητο


ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ


ΕΛΛΑΣ: Περιοχή: Κάτω Γατζέα Τηλέφωνο: 24230-22267
Κόστος: 7 ευρώ το άτομο, 4 σκηνή, 3 αυτοκίνητο

ΟΛΙΖΩΝ: Περιοχή: Μηλίνα Τηλ: 2423065236 Κόστος: 6,5 ευρώ το άτομο, 4,5 ευρώ σκηνή, 4 ευρώ αυτοκίνητο

ΠΑΠΑ ΝΕΡΟ: Περιοχή: Παραλία Παπά Νερό, Άγιος Ιωάννης, Πήλιο Τηλ: 24260-31319 Κόστος: 6,5 ευρώ το άτομο, 6 ευρώ η σκηνή, 5 ευρώ το αυτοκίνητο

ΣΥΚΙΑ:
Περιοχή: Κάτω Γατζέα, Πήλιο Τηλ: 24230-22279 Κόστος: 7 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ η σκηνή, 4 ευρώ το αυτοκίνητο. Γίνεται ένα 10% έκπτωση στις τιμές που αναγράφονται

CAMPING ROCKS
: Περιοχή: Πατητήρι, Αλόννησος Τηλ: 24240-65410 Κόστος: 7,5 ευρώ το άτομο, 3 ευρώ η σκηνή, 2 ευρώ το αυτοκίνητο

CAMPING IKAROS: Περιοχή: Στενή Βάλα, Αλόννησος Τηλ: 24240-65568 Κόστος: 5 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ η σκηνή, δωρεάν θέση αυτοκινήτου.

HELLAS CAMPING: Περιοχή: Κάτω Γατζέα, Πήλιο, Βόλος Τηλ: 24230-22267 Κόστος: 7 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο.

KOUKOUNARIES: Περιοχή: Κουκουναριές, Σκιάθος Τηλ: 24270-49250 Κόστος: 11 ευρώ το άτομο ημερησίως.


ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ: Βρίσκεται στην Πάρο Τηλ: 2284091496
Κόστος: 8 ευρώ, 2 ευρώ σκηνή, δωρεάν πάρκινγκ και ρεύμα

FAR OUT: Περιοχή: Μυλοπότας, Ίος Τηλ: 22860-92301 Κόστος: 11 ευρώ το άτομο, αυτοκίνητο δωρεάν. Στην περίπτωση που επιθυμείτε να το βάλετε μέσα στο κάμπινγκ, η θέση κοστίζει 10 ευρώ ημερησίως.

ΑΙΓΙΑΛΙ: Βρίσκεται στην Αμοργό Τηλ: 2285073500
Κόστος: 5,50 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ σκηνή, δωρεάν αυτοκίνητο και ρεύμα

ΑΝΔΡΟΣ: Περιοχή: Γαύριο στην Άνδρο Τηλ: 2282071444
Κόστος: 6, 50 ευρώ το άτομο,3,50 ευρώ σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο

PLAKA CAMPING: Περιοχή: Αγία Άννα, Πλάκα, Νάξος Τηλ: 22850-42700 Κόστος: 9 ευρώ το άτομο, 2 ευρώ η σκηνή

ΚΕΑ CAMPING: Περιοχή: Παραλία Ποίσσες, Τζιά Τηλ: 22880-31302 Κόστος: 5,50 ευρώ το άτομο, 5,5 ευρώ σκηνή, 3,50 αυτοκίνητο

ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ: Περιοχή: Άγιος Θεολόγης Τηλ: 2284061410
Κόστος: 8 ευρώ το άτομο (Στην τιμή η σκηνή ), 2 ευρώ το αυτοκίνητο

ΚΟΡΑΛΛΙ: Περιοχή: Λιβαδάκια, Σέριφος Τηλ: 22810-51500 Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ η σκηνή

ΛΙΒΑΔΙ: Περιοχή: Φολέγανδρος Τηλέφωνο: 22860-41204 Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 3 ευρώ η σκηνή

ΜΑΚΗΣ: Βρίσκεται στη Σίφνο και στην περιοχή Καμάρες. Τηλ: 22840-32366 Κόστος: 7 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ η σκηνή

ΜΑΡΑΓΚΑΣ: Περιοχή: Αγία Άννα, Νάξος Τηλ: 22850-42599 Κόστος: 9 ευρώ το άτομο, 2 ευρώ η σκηνή, 2 ευρώ το αυτοκίνητο

ΜΗΛΟΣ – ΑΧΙΒΑΔΟΛΙΜΝΗ: Περιοχή: Αχιβαδολίμνη στη Μήλο Τηλ: 2287031410 Κόστος: 5 ευρώ η σκηνή, 6,5 ευρώ το άτομο

ΜΥΚΟΝΟΣ: Περιοχή: Παράγκα στη Μύκονο Τηλ: 2289024578 Κόστος: 10 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ η σκηνή, δωρεάν παρκινγκ αυτοκινήτου

ΝΑΟΥΣΑ: Περιοχή: Νάουσα στην Πάρο Τηλ: 2284051595 Κόστος: 7 ευρώ το άτομο μαζί με την σκηνή

PARADISE BEACH: Περιοχή Καλαμοπόδι, Μύκονος Τηλ: 2289022129 Κόστος: 10 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ η σκηνή

ΠΕΡΙΣΣΑ: Περιοχή Περίσσα στη Σαντορίνη Τηλ: 2286081343 Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 3 ευρώ η σκηνή

SURFING BEACH
: Περιοχή: Σάντα Μαρία στην Πάρο, Τηλ: 22840-52491 Κόστος: 7,5 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ σκηνή, 3,60 αυτοκίνητο

ΤΗΝΟΣ:
Περιοχή: Τήνος Τηλ: 22830-22344 Κόστος: 6,5 ευρώ το άτομο, 3 ευρώ η σκηνή

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
: Περιοχή: Φηρά Τηλ: 22860-22944 Κόστος: 12,5 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ το αυτοκίνητο

ΣΤΑΡΣ: Περιοχή: Μυλοπότας στην Ίο, Τηλ: 2286091302, Κόστος: 9 ευρώ το άτομο

KASTANIS: Περιοχή: Κατάπολα, Αμοργός Τηλ: 22850-71277 Κόστος: 5 ευρώ το άτομο, 3 ευρώ η σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο. Υπάρχει και χώρος για δωρεάν παρκάρισμα.


ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ, ΚΡΗΤΗ

ΣΙΣΙ: Περιοχή: Σίσι Τηλ: 28410-71247 Κόστος: 6,90 ευρώ το άτομο, 5,2 ευρώ σκηνή, 3,5 ευρώ το αυτοκίνητο

ΚΟΥΤΣΟΥΝΑΡΙ
: Περιοχή: Κουτσουνάρι, Ιεράπετρα Τηλ: 28420-61213 Κόστος: 6,5 ευρώ το άτομο, 4,5 ευρώ σκηνή, 3,5 ευρώ το αυτοκίνητο.


ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΦΑΝΑΡΙΟΥ: Περιοχή: Φανάρι Τηλ: 2535-031217 Κόστος: 21,75 ευρώ για δύο άτομα ημερησίως

ΚΡΥΟΝΕΡΙ CAMPING: Περιοχή: 4 χλμ. Προσκυνητών-Κρυονερίου, Κρυονερί Ροδόπης Τηλ: 25350-31217 Κόστος: 5,90 ευρώ το άτομο, 5,25 ευρώ η σκηνή, 4,70 ευρώ το αυτοκίνητο, 3,95 ευρώ παροχή ρεύματος.


ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

ΑΓΙΑΝΝΗΣ: Περιοχή: Κίρρα Τηλ: 2265032555
Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ το αυτοκίνητο, 4 ευρώ σκηνή, 3,50 ευρώ το ρεύμα

ΑΠΟΛΛΩΝ: Περιοχή: Δελφοί Τηλ: 22650-82762
Κόστος: 8,50 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ αυτοκίνητο, 4 ευρώ η σκηνή

ΔΕΛΦΟΙ: Περιοχή: Χρισσό Τηλέφωνο: 22650-82745
Κόστος για δύο άτομα 21 ευρώ (περιλαμβάνεται σκηνή και αυτοκίνητο)

ΧΡΥΣΑ: Περιοχή: Χρισσό, Δελφοί Φωκίδας Τηλ: 22650-82050 Κόστος: 6,50 ευρώ το άτομο, 6 ευρώ η σκηνή, 3,50 ευρώ το αυτοκίνητο.


ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΚΤΗ: Περιοχή: Επίσκοπος Τηλέφωνο:2645071388
Κόστος: 7,5 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ η σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο

ΔΕΣΙΜΙ: Περιοχή: Βλυχό Τηλέφωνο: 26450-95374
Κόστος: 25 ευρώ για δύο άτομα (περιλαμβάνεται σκηνή, αυτοκίνητο και ρεύμα)

ΚΑΡΙΩΤΕΣ ΑΚΤΗ: Περιοχή: Λευκάδα Τηλέφωνο: 26450-71103 Κόστος: 18 ευρώ για δύο άτομα (σκηνή αυτοκίνητο)

ΠΟΡΟΣ: Περιοχή Πόρος Τηλ: 26450-95452 Κόστος: 25 ευρώ για δύο άτομα ημερησίως

SANTA MAVRA: Περιοχή: Δεσίμη Τηλ: 26450-95007 Κόστος: 20 ευρώ ημερησίως για δύο άτομα


ΝΟΜΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΑΓΙΑΝΝΗΣ: Περιοχή: Μεθώνη Τηλ: 2353041216
Κόστος: 5 ευρώ το άτομο, 6 ευρώ αυτοκίνητο και σκηνή

ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ: Περιοχή: Σκοτίνα Τηλ: 2352091478
Κόστος: 5 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ σκηνή, 3 ευρώ αυτοκίνητο,

ΑΡΙΩΝ: Περιοχή: Παραλία Παντελεήμονα Τηλ: 2352041500
Κόστος: 7 ευρώ άτομο, 7 ευρώ σκηνή, 4 ευρώ αυτοκίνητο

ΑΦΡΟΔΙΤΗ: Περιοχή: Σκοτίνα Τηλ: 2352091300
Κόστος: 5 ευρώ το άτομο, 5,50 ευρώ σκηνή, 4 ευρώ αυτοκίνητο, 4 ευρώ ρεύμα

GOLDEN BEACH: Περιοχή: Παραλία Παντελεήμονα Τηλ: 2352042129
Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο

ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ: Περιοχή: Παραλία Παντελεήμονα Τηλέφωνο: 23520 41991 Κόστος: 20 ευρώ συνολικά για δύο άτομα

ΗΡΑΚΛΕΙΑ: Περιοχή: Παραλία Παντελεήμονα Τηλέφωνο: 23520-41403 Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 6 ευρώ σκηνή, 3 αυτοκίνητο

CASTLE: Περιοχή: Αγ. Παντελεήμονας Τηλέφωνο: 23520-41252 Κόστος: Τα 2 άτομα πληρώνουν ημερησίως 20,70 ευρώ

ΚΑΛΑΜΑΚΙ: Περιοχή: Πλαταμώνας Τηλέφωνο: 23520-41676
Κόστος: 7 ευρώ το άτομο, 7 ευρώ η σκηνή, 4 ευρώ το αυτοκίνητο

ΝΕΦΕΛΗ: Περιοχή: Παραλία Παντελεήμονα Τηλ: 23520-41643 Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 6 ευρώ η σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο.

ΝΗΡΕΑΣ: Περιοχή: Βαρικό Τηλ: 2352061290 Κόστος: 5 ευρώ το άτομο, 3 ευρώ η σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο


ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΚΑΛΑΜΙ: Περιοχή: Πλαταριά Τηλέφωνο: 2665-071211
Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 4,5 ευρώ σκηνή, 3,5 ευρώ το αυτοκίνητο

ΝΑΥΤΙΛΟΣ: Περιοχή: Πλατάρια Τηλ: 2665071416 Κόστος: 8 ευρώ το άτομο, 4,5 ευρώ η σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο

ΣΟΦΑΣ: Περιοχή: Παραλία Σοφάς, Πέρδικα Θεσπρωτίας Τηλ: 26650-91478 Κόστος: 6,5 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ η σκηνή, 3,5 ευρώ το αυτοκίνητο

ΕΛΕΝΑ: Περιοχή: Πλατάρια, Ηγουμενίτσα Τηλ: 26650-71031 Κόστος: 6,5 ευρώ το άτομο, 4,5 ευρώ η σκηνή, 5 ευρώ το αυτοκίνητο


ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

BLUE BAY: Περιοχή: Άγιος Κωνσταντίνος Τηλ: 2235031131
Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 4,50 ευρώ η σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο

INTERSTATION: Περιοχή: Στυλίδα Τηλέφωνο: 2238023828
Κόστος: 6,7 ευρώ το άτομο, 4,10 αυτοκίνητο, 5,30 σκηνή, 4 ευρώ το ρεύμα. Στη συνολική τιμή γίνεται έκπτωση 10%

ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ: Περιοχή: Καμμένα Βούρλα Τηλέφωνο: 2235022053 Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 6,5 ευρώ η σκηνή, 4 ευρώ το αυτοκίνητο

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
: Περιοχή: Καμμένα Βούρλα, Φθιώτιδας Τηλ: 22350-41691 Κόστος: 5,90 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ η σκηνή, 3,50 ευρώ το αυτοκίνητο


ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗ


ΚΑΡΑΒΑΝ: Περιοχή: Λιμένας Χερσονήσου Τηλέφωνο: 28970-22025 Κόστος: 7,5 ευρώ το άτομο, 3,5 ευρώ η σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο

ΜΑΤΑΛΑ: Περιοχή: Μάταλα Τηλ: 2892045720 Κόστος: 4,5 ευρώ το άτομο, 3 ευρώ η σκηνή

CRETA
: Περιοχή: Γούβες, Ηράκλειο Τηλ: 28970-41400 Κόστος: 18,30 ημερησίως για δύο άτομα. Στην τιμή περιλαμβάνεται σκηνή και αυτοκίνητο.


ΝΟΜΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟΣ
: Περιοχή: Σάμη Τηλέφωνο: 26740-22480 Κόστος: 8,5 ευρώ άτομο, 5 ευρώ σκηνή, 3,5 ευρώ αυτοκίνητο


ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΜΜΟΣ: Περιοχή: Φοινικούντα Τηλ: 27230-71262
Κόστος: 6,5 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ σκηνή, 3 ευρώ αυτοκίνητο, 3 ευρώ το ρεύμα

ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΣ: Περιοχή: Ανεμόμυλος, Φοινικούντα Μεσσηνίας Τηλ: 27230-71360 Κόστος: 6,5 ευρώ το άτομο, 4,5 ευρώ σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο

FARE CAMPING: Περιοχή: Καλαμάτα, Μεσσηνία Τηλ: 27210-29520 Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ η σκηνή, δωρεάν το αυτοκίνητο.

ΚΑΛΟΓΡΙΑ: Περιοχή: Στούπα Τηλέφωνο: 27210-77319 Κόστος: 5 άτομο, 4 ευρώ σκηνή, 2,5 ευρώ αυτοκίνητο

ΛΟΥΤΣΑ: Περιοχή: Λούτσα Φοινικούντας Τηλέφωνο: 2723071169 Κόστος: 7 ευρώ το άτομο, 5,5 ευρώ η σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο

ΝΑΥΑΡΙΝΟ ΙΙ: Περιοχή: Γιάλοβα Τηλ: 2723022973 Κόστος: 6,5 ευρώ το άτομο, 3,5 ευρώ το αυτοκίνητο, 5 ευρώ η σκηνή

ΦΟΙΝΙΚΕΣ:
Φοινικούντα Μεσσηνίας Τηλ: 27230-28524 Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 3 ευρώ το αυτοκίνητο, 5 ευρώ η σκηνή

ΕΡΩΔΙΟΣ
: Περιοχή: Γιάλοβα, Πύλος Μεσσηνίας Τηλ: 27230-28240 Κόστος: 7 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ το αυτοκίνητο, 5 ευρώ η σκηνή

ΠΡΩΤΗ: Περιοχή: Μαραθόπολη Γαργαλιάνοι Μεσσηνίας Τηλ: 27630-61211 Κόστος: 6,5 ευρώ το άτομο, 3,5 ευρώ το αυτοκίνητο, 5 ευρώ η σκηνή


ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΑΚΤΗ ΚΑΡΔΑ: Περιοχή: Δασιά Τηλ: 2661093595
Κόστος: 7,2 ευρώ το άτομο, 4,50 αυτοκίνητο, 5,30 ευρώ σκηνή, 4,6 ευρώ ρεύμα

ΔΙΟΝΥΣΟΣ: Περιοχή: Λίμνη Τηλέφωνο: 26610 91417
Κόστος: 6,5 ευρώ το άτομο, 4,5 ευρώ σκηνή, 4 ευρώ αυτοκίνητο, 4 ευρώ ρεύμα

ΡΟΔΑ: Περιοχή: Ρόδα Τηλ: 2663063120 Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 3,5 ευρώ σκηνή, 3,5 ευρώ το αυτοκίνητο, 3,80 ευρώ το ρεύμα. 20% έκπτωση στην τελική τιμή.


ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ

ΒΑΡΑΔΕΣ: Θερμά Λουτρά Στη Σαμοθράκη ΤΗΛ: 25510-98291
Κόστος: 4 ΑΤΟΜΟ, 3 ΣΚΗΝΗ, 2,5 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ
: Περιοχή: Θερμά Λουτρά, Σαμοθράκη Τηλ: 25510-98244 Κόστος: 4 ευρώ το άτομο, 3 ευρώ η σκηνή, 2,5 ευρώ το αυτοκίνητο.


ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


ΑΛΚΥΩΝΗ: Περιοχή: Σχίνος Τηλ: 2744057294
Κόστος: 4,95 ευρώ το άτομο, 5,90 ευρώ σκηνή, 3 ευρώ αυτοκίνητο

BLUE DOLPHIN: Περιοχή: Λεχαιό Τηλ: 2741025766
Κόστος: 15 ευρώ για δύο άτομα ημερησίως

ΙΣΘΜΙΑ
: Περιοχή: Ισθμια Τηλέφωνο: 27410-37447 Κόστος: 5,5 ευρώ το άτομο, 4,80 σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο. Σε αυτή την τιμή γίνεται έκπτωση 20%

ΜΠΙΑΡΙΤΣ: Περιοχή: Αλμυρή Τηλ: 2741033441 κόστος: 4,5 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ η σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο


ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΛΥΖΙΑ: Περιοχή: Μύτικας Τηλ: 2646081454
Κόστος: 5 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ η σκηνή


ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΑΙΓΕΑΣ: Περιοχή: Αγιόκαμπος Τηλ: 2494051580
Κόστος: 4,50 ευρώ το άτομο, 3,80 ευρώ σκηνή, 2,75 ευρώ αυτοκίνητο, 3,15 ευρώ το ρεύμα

STOMIO: Περιοχή: Στόμιο Λάρισας Τηλ: 24950-91431 Κόστος: 17 ευρώ ο χώρος (υπολογίζεται για 4 άτομα, μαζί με ρεύμα κλπ).


ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΪΑΣ

ΑΚΡΑΤΑ ΑΚΤΗ: Περιοχή: Ακράτα Τηλ: 2696031067
Κόστος: 5,50 ευρώ το άτομο, 3,90 ευρώ η σκηνή, 3,50 ευρώ το αυτοκίνητο

ΚΑΤΩ ΑΛΙΣΣΟΣ: Περιοχή: Κάτω Αλισσός Τηλέφωνο: 26930-71249 Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 4,80 σκηνή, 3,70 αυτοκίνητο. 20% έκπτωση

ΡΙΟΝ: Περιοχή: Ρίο Τηλ: 2610991585 Κόστος: 20 ευρώ για δύο άτομα ημερησίως


ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ: Περιοχή: Ρίζα Τηλ: 2682056382
Κόστος: 5,50 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ σκηνή, 3 ευρώ αυτοκίνητο

ΠΑΡΓΑ CAMPING
: Περιοχή: Πάργα, Πρεβέζης Τηλ: 26840-31161 Κόστος: 5 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ η σκηνή, 2 ευρώ το αυτοκίνητο

ΑΣΤΕΡΙΑΣ
: Περιοχή: Καστροσυκιά, Πρέβεζα Τηλ: 26820-54098 Κόστος: 6,20 ευρώ το άτομο, 4,30 ευρώ η σκηνή, 3,60 ευρώ το αυτοκίνητο

CORALI EPIRUS: Περιοχή: Ριζά, Πρέβεζα Τηλ: 26820-56386 Κόστος: 5,5 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ η σκηνή, 2,5 ευρώ το αυτοκίνητο

ΒΑΛΤΟΣ: Περιοχή: Πάργα Τηλ: 2684031287
Κόστος: 6,50 ευρώ το άτομο, 6 ευρώ η σκηνή, 4,50 ευρώ το αυτοκίνητο, 4 ευρώ το ρεύμα

ΛΥΧΝΟΣ:
Περιοχή: Πάργα Τηλέφωνο: 26840-31171 Κόστος: 7 ευρώ το άτομο, 6,5 ευρώ η σκηνή, 3,3 ευρώ το αυτοκίνητο

ΠΑΝΟΡΑΜΑ: Περιοχή: Μονολίθι Τηλ: 2682041513 Κόστος: 6,5 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ η σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More