ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΝΤ


Τη «διαβρωμένη» ηγεσία του ΔΝΤ καταγγέλλει, με επιστολή του προς το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου που διέρρευσε στο CNN, ο κορυφαίος οικονομολόγος του Πίτερ Ντόιλ. Μάλιστα, επισημαίνει ότι «ντρέπεται» που εργαζόταν εκεί.

Στην επιστολή με ημερομηνία 18 Ιουνίου, ο Ντόιλ αναφέρει ότι επιθυμεί να εξηγήσει τους λόγους παραίτησής του έπειτα από 20 χρόνια στο Ταμείο.


Ο Ντόιλ, πρώην σύμβουλος στο Ευρωπαϊκό Τμήμα του ΔΝΤ (υπεύθυνο για τα προγράμματα της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας) κάνει λόγο για «ανικανότητα», «αποτυχίες» και «καταστροφικού» διορισμούς, τα τελευταία δέκα χρόνια, στο τιμόνι του Ταμείου.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι η καθυστερημένη προειδοποίηση του ΔΝΤ για την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση αποτελεί μια «πρώτης τάξεως» αποτυχία.

Για τη θέση του γενικού διευθυντή του οργανισμού, ο Ντόιλ επισημαίνει ότι «ακόμα και η τωρινή επικεφαλής είναι διαβρωμένη, καθώς ούτε το φύλο της, ούτε η ακεραιότητά της, ούτε ο ενθουσιασμός της μπορούν να αντισταθμίσουν τη θεμελιώδη έλλειψη νομιμότητας της διαδικασίας επιλογής», αναφερόμενος προφανώς στη συμφωνία Ευρωπαίων και Αμερικανικών να είναι Ευρωπαίος ο επικεφαλής του ΔΝΤ και Αμερικανός ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More