ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΕΜΑΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΒΡΗΚΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΝΤΙΚΑΤΡΟΠΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εφ’ όλης της ύλης εν όψει εκλογών


Θεσσαλονίκη, 30/9/2009

Της Ζένιας Κατσούλη

Φιλολόγου – Λογοτέχνιδος


«…ξεχάσαμεν του Γένους μας τα φρένα»


Αντλώντας από τις ρίζες του, κανείς δεν εβλάφθηκε το αντίθετο, ωφελήθηκε τα μέγιστα. Έτσι λοιπόν ζώντας σε καιρούς χαλεπούς επαναφέρω στην μνήμη μου το ωραιότερο νανούρισμα που έχω ακούσει, από τα 21 Μαστιχοχώρια της Χίου μας και το παραθέτω:


Κάμε Χριστέ τσε Παναγιά τσε θρέψε το παιδί μου

να μεγαλώσει να θραφεί καλό παιδί να γίνει

Τύχη χρυσή ας του δίγετε τσε φώτιση μεγάλη

να μάθει γράμματα πολλά τσε φρόνιμο να γίνει

για να τσερδίζει χρήματα παντού καλά να κάμνει

ένα τσε είκοσι σχολειά μ’ αληθινούς δασκάλους,

να μάθουν γράμματα οι φτωχοί αθρώποι να γενούνε,

να μάθουν πώς ’ρφανέψαμεν από τους άρχοντάς μας,

να μάθουν πως ξεχάσαμεν του Γένους μας τα φρένα,

πως ο καθείς μας χρεωστεί βοήθειαν να δίνει

εις τα σκολειά, στις εκκλησιές τσε στα ορφανεμένα.


Αυτή είναι η Ελληνίδα μάνα, η Χιώτισα, και το όνειρό της και οι αρχές της, η οποία θέλει να μορφωθεί ο γιός της για να γίνει φρόνιμος και πλούσιος ώστε να ευεργετήσει το Γένος με το να χτίσει 21 σχολεία για να γίνουν οι φτωχοί Άνθρωποι και να μάθουν πως ορφανέψαμε από τους Άρχοντες μας και πως ξεχάσαμε του Γένους μας τα φρένα, την φρόνηση, την νοοτροπία. Τώρα περισσότερο από ποτέ τα λόγια αυτά είναι επίκαιρα. Τώρα που άνθρωποι, χωρίς Ελληνική νοοτροπία, χωρίς φρόνηση και σεβασμό όχι μόνο προς το Γένος των Ελλήνων και την διαχρονική ιστορική του ευκλεή διαδρομή δια μέσου των αιώνων, αλλά χωρίς σεβασμό προς την κοινή, απλή, ανθρώπινη λογική την οποία εθεμελίωσε ο Αριστοτέλης, πασχίζουν να κάνουν την νύχτα μέρα, ξεστομίζοντας ξεδιάντροπα ψεύδη ή σιωπώντας ένοχα για τα ποικίλλα σκάνδαλά τους και ζητώντας την ψήφο του ελληνικού Λαού ως επιβράβευση. Πώς γίνεται εμείς οι Έλληνες να ξεχνάμε του «Γένους μας τα φρένα», την αρχαία προγονική ρήση «μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η Πατρίς, και σεμνότερον και αγιότερον» και να παρασυρόμεθα από την ευτελή υπόσχεση κάποιων πολιτικάντηδων ότι θα μας διορίσουν το παιδί μας σε κάποια θεσούλα ή θα μας δώσουν μια αύξηση στον μισθό ή την σύνταξή μας και να τους ψηφίζουμε από ιδιοτέλεια και μόνο; Ενώ γνωρίζουμε ότι μας οδηγούν και οικονομικά και εθνικά κατά κρημνόν; Τι απέγινε η αξιοπρέπειά μας και η αγάπη μας προς την Πατρίδα; Πώς γίνεται Έλληνες να ψηφίζουν τον Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος:


α) δηλώνει σε εφημερίδα του εξωτερικού ότι «είναι ρευστής εθνικής συνειδήσεως»,

β) θα έδινε ελληνικά εδάφη στην Τουρκία για να ησυχάσει,

γ) πήγε στην Κύπρο με αντιπροσωπία από 40 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για να πείσει τον Κύπριο Πρόεδρο Τάσο Παπαδόπουλο να δεχθεί το κατάπτυστο Σχέδιο Ανάν (το οποίο θα εξαφάνιζε την Κύπρο από τον χάρτη ως κράτος και θα την μετέβαλε σε απλή κοινότητα, με τους Τούρκους και τους Άγγλους αληθινούς αφέντες της Νήσου και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου) και

δ) υπογράφει ως υπουργός των Εξωτερικών (επί πρωθυπουργίας Σιμήτη) διακρατική συμφωνία Ελλάδας – Τουρκίας κατά την οποία οι Τούρκοι θα μπορούν να έρχονται εις την Ελλάδα για να ελέγχουν τι γράφουμε στα Σχολικά Βιβλία μας και να μας υποδεικνύουν τις αλλαγές που θέλουν αυτοί και εμείς να υπακούμε όπως έγινε με το βιβλίο της Ιστορίας του Δημοτικού, όπου η απόκρυψη της ιστορίας της καταστροφής της Σμύρνης ήταν υπαγορευμένη από τουρκική επιτροπή, η οποία ήρθε το 2006 και η υπεύθυνη του βιβλίου Μαρία Ρεπούση, αντανακλώντας τις ιδέες και την καθοδήγηση της Άννας Φραγκουδάκη ενέδωσε προθύμως και έτσι «Ο Κεμάλ Ατατούρκ και ο Τουρκικός στρατός εμπήκαν στη Σμύρνη και ο Ελληνικός πληθυσμός της Σμύρνης συνωστίζετο εις την προκυμαία της πόλεως περιμένοντας τα ελληνικά καράβια να τους πάρουν», η Τουρκοκρατία μετονομάσθηκε σε «Οθωμανική Διοίκηση» και «οι κάτοικοι αυτής της περιοχής (δηλαδή της Ελλάδας) διάλεξαν για προγόνους τους τους αρχαίους Έλληνες».


Το βιβλίο αυτό εδιδάχθη εις τα ελληνικά σχολεία το 2007 και ήταν το μόνο βιβλίο κατά δήλωση της Νεοδημοκράτισας τότε υπουργού Παιδείας Μαριέττας Γιαννάκου το οποίο εδιάβασε και ενέκρινε απολύτως. (Για τον λόγο αυτό την ετιμώρησε ο ελληνικός λαός και δεν εξελέγη βουλευτής, όμως ο Καραμανλής ακυρώνοντας την βούληση των Ελλήνων, χωρίς αιδώ, την έθεσε επί κεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ).


Η διακρατική Συμφωνία με αριθμό ΦΕΚ 142, 27 Ιουνίου 2001, και υπογραφές των τότε υπουργών του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, Δημήτρη Ρέππα, Πέτρου Ευθυμίου και Γιώργου Παπανδρέου και Προέδρου της Δημοκρατίας Κων/νου Στεφανόπουλου στην πραγματικότητα ισχύει μόνο για την Ελλάδα, διότι η Τουρκία έχει να αλλάξει τα βιβλία της από το 1962, ο δε τούρκος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Σμύρνης Χαλήλ Οσμπαράν εις το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Παιδαγωγικό Τμήμα: οργανωτές καθηγητές Ξωχέλης και Τερζής) έκλεισε το συνέδριο με τον τίτλο «Η εικόνα του Άλλου/Γείτονα στα Σχολικά Βιβλία» λέγοντας εις το έκπληκτο ακροατήριο:

«..Κοιτάξτε να πιέσετε τις κυβερνήσεις σας για να αλλάξουν την εικόνα του «Άλλου/Γείτονα» εις τα σχολικά βιβλία διότι εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για εσάς». Κι έτσι δύο ημέρες μετά το συνέδριο αυτό ο Γιώργος Παπανδρέου τότε υπουργός εξωτερικών ανεκοίνωσε ότι θα γραφτεί ένα κοινό βιβλίο Ιστορίας των Βαλκανικών χωρών (όπου θα αποκρύπτονται τα αληθινά γεγονότα με σκοπό την καλή γειτονία). Τρία χρόνια μετά υπεγράφη η διακρατική αυτή συμφωνία με τα ολέθρια επακόλουθα, δηλαδή την πνευματική υποδούλωση της Ελληνικής Νεολαίας εις την Τουρκία με τις ευλογίες των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ευτυχώς με παρέμβαση του κόμματος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού η Κυβέρνηση αναγκάστηκε να αποσύρει το βιβλίο αυτό.


Πώς γίνεται να ψηφίζουν Έλληνες το κόμα αυτό (ΠΑΣΟΚ) το οποίο ανέβασε το δημόσιο χρέος στα ύψη (ακριβώς όπως έπραξε μετά και η ΝΔ) και βάζοντάς μας εις την ΟΝΕ, έκανε το έγκλημα να μας μετατρέψει σε πένητες και ομφαλοσκόπους αφού όλα τα είδη από την μια μέρα στην άλλη αυξήθηκαν δύο και τρεις φορές και οι μισθοί και οι συντάξεις έμειναν καθηλωμένα εις τα ίδια επίπεδα, και όλοι μας πλέον έχουμε σαν κύρια και καθημερινή μας απασχόληση να μετράμε το περιεχόμενο της τσέπης μας για να υπολογίσουμε εάν θα βγει ο μήνας, και να προσπαθούν οι Καραμανλής και Παπανδρέου να μας πείσουν ότι θα φροντίσουν τα οικονομικά μας και πάλι δανειζόμενοι;


Πώς γίνεται να ξεχνούν οι Έλληνες ψηφοφόροι την άθλια συμπεριφορά του ΠΑΣΟΚ και τα σκάνδαλα του Χρηματιστηρίου (όταν βγήκε ο τότε πρωθυπουργός κ. Σημίτης στην τηλεόραση και προέτρεψε τους Έλληνες να παίξουν στο χρηματιστήριο διότι δείχνει «οικονομική ευρωστία» το κράτος) και μετά το φιάσκο αυτό να τινάζονται οι οικονομίες των πολιτών στον αέρα και να μην τιμωρείται κανείς; Το αντίθετο μάλιστα να ζητούν και το χειροκρότημά μας (την ψήφο μας);


Πώς γίνεται να ψηφίζουν οι Έλληνες τον Κ. Καραμανλή όταν κλείνει ξαφνικά την Βουλή για να παραγραφούν δια μιας όλα τα φοβερά σκάνδαλα της τελευταίας πενταετίας και μετά σε κάθε του ομιλία να χρησιμοποιεί σε βαθμό γελοιότητας πλέον την λέξη «ξεκάθαρος» περιφρονώντας την λογική την εντιμότητα και την μνήμη μας;


Πώς γίνεται να ψηφίζουν Έλληνες τον Κ. Καραμανλή όταν σε ομιλία του προεκλογική να βροντοφωνάζουν οι ακροατές του ότι η «Μακεδονία είναι ελληνική» και εκείνος να ωρύεται από του βήματος ότι «η θέση μας είναι ξεκάθαρη δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω από την κόκκινη γραμμή που έχουμε χαράξει», χωρίς να τολμάει να πει την αλήθεια: ότι το όνομα της Μακεδονίας το έχει δώσει στους Σκοπιανούς και τώρα προσπαθεί να διαπραγματευτεί μόνο το «Άνω Μακεδονία» για εκείνους και «Κάτω Μακεδονία» για εμάς ώστε στο βάθος του χρόνου να αποσπασθεί από την Ελλάδα και να ενωθούν η Άνω με την Κάτω με πρωτεύουσα την παραθαλάσσια Θεσσαλονίκη μας υπό τον βαρύγδουπο τίτλο “Πρωτεύουσα των Βαλκανίων”; που τόσο συχνά μας πιπιλίζουν το μυαλό, τελευταία.


Πώς γίνεται να ψηφίζουν οι Έλληνες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όταν είναι και τα δύο αυτά κόμματα υπεύθυνα για το ότι η χώρα μας έχασε την αυτάρκειά της αφού αναγκαζόμαστε να εισάγουμε πατάτες από την Αίγυπτο, σκόρδα από την Κίνα, πορτοκάλια από το Ισραήλ και σκούπες από την Τουρκία μεταξύ άλλων;


Πώς γίνεται να ψηφίζουν οι Έλληνες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όταν η «Δωρεάν παιδεία» είναι δυσβάσταχτη για τους γονείς οι οποίοι καλούνται να πληρώνουν πανάκριβα τα Φροντιστήρια για να μάθουν τα παιδιά από το Δημοτικό, ότι χωρίς την παραπαιδεία, το σχολείο είναι άχρηστο και δεν μπορούν να εισαχθούν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα αν δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να φοιτήσουν στα Φροντιστήρια; Και έτσι τα παιδιά και οι γονείς βιώνουν μια σκλαβιά τόσο από άποψη οικονομική όσο και από άποψη χρόνου και ποιότητος ζωής με οδυνηρά αποτελέσματα ακόμα και στην ψυχική υγεία όλων και της κοινωνίας γενικότερα.


Πώς γίνεται να ψηφίζουν οι Έλληνες το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ όταν εψήφισαν και τα δύο κόματα «Ναι» στην άλλη κατάπτυστη Ευρωπαϊκή Συνθήκη (Το Ευρωσύνταγμα το οποίο απέρριψαν ευτυχώς οι Γάλλοι) εις την οποία αναφέρεται ρητά ότι «αφού περάσουν 5 χρόνια από την επικύρωση της από όλα τα κράτη μέλη, τα κράτη μέλη θα εκπροσωπούνται στην Ευρωβουλή μόνο κατά τα δύο τρίτα ανάλογα με τον πληθυσμό τους»; Με άλλα λόγια αν τα κράτη μέλη είναι 30 θα έχουν φωνή μόνο τα 20 τουτέστιν έξω η Κύπρος, έξω η Μάλτα, η Δανία, η Ελλάς κ.λ.π.). Εάν δε είμεθα τελικά μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο θα αντιπροσωπευόμεθα μόνο από 5 ευρωβουλευτές (λόγω μικρού πληθυσμού). Με άλλα λόγια τα δύο αυτά κόματα εψήφισαν υπέρ της φίμωσης του Ελληνικού Λαού ο οποίος τους ψηφίζει για να τον εκπροσωπούν και να υπερασπίζονται τα δίκαια συμφέροντά του.


Πώς γίνεται οι Έλληνες να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όταν και τα δύο αυτά κόματα είναι υπέρ του Ευρωπαϊκού προσανατολισμού της Τουρκίας, επιχειρηματολογώντας αφελώς ότι η Τουρκία θα αλλάξει επί το Ευρωπαϊκότερον, και η Τουρκία με αέρα Οθωμανικής Αυτοκρατορίας να μας απειλεί με «casus beli» και να προβαίνει καθημερινά σε παραβιάσεις του εναερίου χώρου μας, να κόβει βόλτες ο στόλος της στο Αιγαίο και στο Ιόνιο, να κατέχει την μισή Κύπρο (έδαφος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως) και αντί να εμποδίσουμε την ένταξή της, αντιθέτως δεχθήκαμε για πρώτη φορά από το 1821 τούρκο Στρατηγό στην Λάρισα για επιτελάρχη του ΝΑΤΟ οπότε υπάγονται και οι ελληνικές «Ένοπλες Δυνάμεις» στις διαταγές του και οι πλήρως εξοπλισμένες πτήσεις της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας πάνω από την Ελλάδα να ονομάζονται «φίλιες πτήσεις»;!!!


Να παραβιάζουν 150 αεροπλάνα της Τουρκίας τον εναέριο χώρο μας, να ρίχνουν το αεροσκάφος του Ηλιάκη μας, να μη βρίσκουμε ούτε το πτώμα του και η Ντόρα Μητσοτάκη-Μπακογιάννη-Κούβελου να δηλώνει ότι ήταν ατύχημα! Και επίσης τελευταία (προ 15 ημερών στην τηλεόραση) να δηλώνει επίσημα ότι είναι «παλαιά φίλη της Τουρκίας!!!» και μετά από αυτό να ζητάει την ψήφο του Ελληνικού λαού!!


Πώς γίνεται να ψηφίζουν οι Έλληνες το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. εναλλάξ όταν έχουν συμφωνήσει μυστικά (κατά δήλωση του καθηγητού Κουλουμπή σε δημοσιευμένο άρθρο του στην «Καθημερινή») σε όλα τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και γι’ αυτό δεν υπάρχει κανένας αντιπολιτευτικός λόγος στην Βουλή πάνω σε θέματα εξωτερικής πολιτικής εκτός του κόμματος του ΛΑ.Ο.Σ. Δεν καταλαβαίνει κανείς το αυτονόητο; Ότι δηλαδή εάν η Τουρκία γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως:

α) θα αντιπροσωπεύεται με 95 βουλευτές και εμείς στην καλύτερη περίπτωση (εάν δεν μας βγάλουν εντελώς) μόνο με 5 οπότε άντε να βρεις το δίκιο σου;

β) εάν μπει η Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι Τούρκοι θα έχουν δικαίωμα εγκαταστάσεως ελεύθερα σε όποιο μέρος της Ελλάδας θέλουν οπότε αυτό ισοδυναμεί με αυτοκτονία του Ελληνικού λαού, αφού η υποδούλωση θα γίνει με δημοκρατικές διαδικασίες και με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως άρα η Νέα Φραγκοκρατία που βιώνουμε σήμερα –Φραγκοκρατία: αφού το 65% των αποφάσεων τις οποίες η Ελλάς υποχρεούται να υπακούει λαμβάνεται εις τις Βρυξέλλες) θα συμπληρωθεί και με την Τουρκοκρατία, ενώ άλλα κράτη όπως η Γερμανία υπακούουν μόνο στο 6% των αποφάσεων.


Δηλαδή είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε τον φασισμό των Τούρκων και των άλλων (Άγγλων, Σκοπιανών, Αμερικανών, Αλβανών κλπ) αλλά για τον πατριωτισμό μας κατά την επικρατούσα αριστερή άποψη, θα πρέπει να ντρεπόμαστε;!!! Και με ποιο δικαίωμα ο κάθε Παπανδρέου ή ο κάθε Καραμανλής μπορεί να ακυρώνει τους αγώνες των Ελλήνων Προγόνων μας, που θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι και ανεξάρτητοι, και να διακυβεύουν το μέλλον των παιδιών μας; Όταν τους δίνουμε την ψήφο μας δεν σημαίνει ότι τους δίνουμε και την ψυχή μας, την Ιστορία μας για να την αποσιωπούν διαστρεβλώνοντάς την, την γλώσσα μας για να βάζουν σε πρώτη μοίρα την Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική και Τουρκική γλώσσα οι οποίες διδάσκονται στα Ελληνικά Σχολεία προκαλώντας κομφούζιο στα παιδικά μυαλά, και την Παιδεία μας γενικότερα η οποία χάρις στις εγκληματικές τους αποφάσεις παραπαίει μεταξύ αγραμματοσύνης, αμαθείας, αφελληνισμού και αποχριστιανοποιήσεως!!!


Πώς γίνεται και ψηφίζουν οι Έλληνες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όταν καίγεται η Χώρα και δεν αναρωτιέται κανείς ποιοι είναι οι εμπρηστές; Όταν τόσα χρόνια που διοικούν (εναλλάξ) δεν έχουν φροντίσει να θεσπίσουν νόμους αυστηρούς ώστε αφ’ ενός να αποθαρρύνονται οι καταπατητές και να τιμωρούνται οι ένοχοι; Δεν έχουν φροντίσει να προστατεύσουν από τις πλημμύρες τους κατοίκους των πόλεων καθαρίζοντας συχνά- πυκνά τα φρεάτια και γκρεμίζοντας τα αυθαίρετα που κτίζονται σε παράνομα μπαζωμένες κοίτες των φυσικών ροών των υδάτων;


Πώς γίνεται και ψηφίζουν οι Έλληνες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όταν ποταμοί όπως ο Ασωπός, ο Αξιός, ο Στρυμών, ο Νέστος και λίμνες όπως του Αγίου Βασιλείου εις την Θεσσαλονίκη και αλλού μολύνονται και έτσι πεθαίνει κάθε έμβιον όν, εντός και εκτός, χωρίς να εμποδίσουν τους ρυπαντές υπευθύνους, αλλά αφήνοντάς τους στο απυρόβλητο;


Πώς γίνεται και ψηφίζουν οι Έλληνες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αφού έδωσαν ανεξέλεγκτα και χωρίς περιορισμούς εκατομμύρια στους Βιομηχάνους και εκείνοι έκλεισαν τις Βιομηχανίες τους στην Ελλάδα και άνοιξαν στα Σκόπια, στην Αλβανία, στην Βουλγαρία, στην Τουρκία και αλλού προς ίδιον όφελος, αφήνοντας στην Πατρίδα στρατιές ανέργων, οι οποίοι βγαίνουν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν μαζικά (αφού δεν δέχεται τους τοπικούς βουλευτές ο Κώστας Καραμανλής όπως θα έπρεπε να γίνεται σε μια σωστά ευνομούμενη χώρα) και αντιμετωπίζουν τα ΜΑΤ; Ο δε Κώστας Καραμανλής να κομπάζει εις το εξωτερικό δια το ότι ανοίξαμε στα Βαλκάνια 3000 επιχειρήσεις στηρίζοντας έτσι την οικονομία τους με αποτέλεσμα να καταβαραθρώνεται η δική μας;


Πώς γίνεται και ψηφίζουν οι Έλληνες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αφού παραδίδουν κατά διαταγή των Αμερικανών το ιερό όνομα της Μακεδονίας μας εις τον Νίμιτς και τον Γκρουέφσκυ κατά παράβαση του Συντάγματος και τις έννοιας της Πατρίδος με φυσικό επακόλουθο την διεκδίκηση εδαφών εκ μέρους των Σκοπίων από την Ελλάδα, ώστε να εμφανισθεί ο δικός μας εξευτελισμός και η προδοσία των ιθυνόντων σε όλο τους το Μεγαλείο!!!


Πώς γίνεται κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να μην διοικούν δημοκρατικά τα ίδια τους τα στελέχη αφού εάν κάποιος έχει διαφορετική γνώμη «θέτει εαυτόν εκτός κινήματος ή κατεβαίνει απ’ το τραίνο» δηλαδή διώχνεται από το κόμμα ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΜΑΣ ΤΟΝ ΛΑΟ;


Και ερχόμαστε εις τα κόμματα της Αριστεράς.

Πώς γίνεται να απαγορεύει το ΚΚΕ τον νόμιμο έλεγχο της εφορίας εις τα οικονομικά του κόματος για να προστατεύσει δήθεν τους χορηγούς του; Μήπως είναι υπεράνω και άρα εκτός νόμου το ΚΚΕ; Αλλά εάν είναι έτσι τα πράγματα, δεν έχουν καμία θέση στην Βουλή των Ελλήνων αντάρτες – συμμορίτες (κατά τον αποδεδειγμένα αληθή χαρακτηρισμό βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, όπως αναφέρει σε μελέτη του ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Σαρτζετάκης).


Πώς γίνεται να διαδηλώνουν ενάμισι εκατομμύριο Έλληνες στη Θεσσαλονίκη ότι η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική από πάντα, όπως είναι η απόλυτη αλήθεια (εορτάσαμε άλλωστε πρόσφατα τα 2300 χρόνια από την ίδρυση της Θεσσαλονίκης από τον Κάσσανδρο) και το ΚΚΕ να απαγορεύει εις τα μέλη του να συμμετάσχουν εις το πανελλαδικό αυτό συλλαλητήριο; (Και ο λόγος βέβαια είναι το ότι εις την Τρίτη Διεθνή είχαν υποσχεθεί οι ηγέτες του την Μακεδονία εις τους Σέρβους).


Πώς γίνεται να χτυπούν λυσσαλέα το Κεφάλαιο καλλιεργώντας εργασιακό μίσος και όχι εργασιακή ειρήνη και όταν χρεοκοπήσει μια επιχείρηση και διώξει τους εργάτες της, το ΚΚΕ να διαμαρτύρεται, αφού έκανε το παν (υποκινώντας απεργίες και στάσεις εργασίας) για να κλείσει την επιχείρηση αυτή;

Πώς γίνεται να μην έχει ζητήσει το ΚΚΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ για τα εγκλήματά του κατά των Ελλήνων κατά τα Δεκεμβριανά, για τα 3000 κατακρημνισμένα θύματα εις το γκρεμό του Φενεού, για τα αμέτρητα σφαγιασθέντα θύματα εις την Πηγάδα του Μελιγαλά και το αισχρό Παιδομάζωμα και να ζητάει συγγνώμη ο Κώστας Καραμανλής για τους εξόριστους κομμουνιστές στον Αη Στράτη και ο Κ. Στεφανόπουλος εις το χωριό Μπελογιάννης στην Ουγγαρία;


Πώς γίνεται ο Σύριζα να είναι αναφανδόν υπέρ του εμπρησμού και λεηλασίας των καταστημάτων της Αθήνας κατά το Δεκέμβριο του 2008 και μάλιστα από το βήμα της Βουλής να προτρέπουν και σε άλλα έκτροπα; (Βουλευτής κ. Ψαριανός του Σύριζα : «Και λίγα έκαιγαν, έπρεπε να κάψουν περισσότερα»), και ο Αλέξης Τσίπρας να δηλώνει στην αναμέτρηση αρχηγών των κομάτων «ότι είμαστε υπέρ των οργισμένων» και να υπάρχουν άνθρωποι να τους ψηφίζουν;


Πώς γίνεται οι Οικολόγοι Πράσινοι να θέλουν την ψήφο μας όταν ο Πρόεδρός τους Τρεμόπουλος είχε προτείνει στην Νομαρχία της Θεσσαλονίκης να μετονομαστεί η οδός Αγίου Δημητρίου (του πολιούχου Αγίου μας) σε Λεωφόρο Κεμάλ Ατατούρκ για να τιμηθεί ο άνθρωπος που ξερίζωσε και εξόντωσε ποικιλοτρόπως τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας και του Πόντου και ο οποίος εξόντωσε ενάμισι εκατομμύριο Αρμενίους (με τη βοήθεια των Τσετών Κούρδων και τον εξοπλισμό των Γερμανών και των Ρώσων Μπολσεβίκων του Λένιν).


Πώς γίνεται να ζητούν την ψήφο μας και να δηλώνει ο πρόεδρος τους Τρεμόπουλος ότι αποδέχεται τις θέσεις των Σκοπιανών και του Ουράνιου Τόξου στην Φλώρινα περί Μακεδονικής Γλώσσης και Δικαιωμάτων αυτοπροσδιορισμού των Makedonski, επικροτώντας έτσι την απίστευτη παραχάραξη της Ιστορίας μας και την Αλήθεια, αφού είναι πασίγνωστο ότι ήλθαν στην περιοχή τον 7ο αιώνα και η γλώσσα τους είναι Βουλγαρική διάλεκτος.


Ζούμε προφανώς την παρακμή μας! Η τρικυμία εν κρανίω έχουν κάποιοι από εμάς ή «εξεχάσαμε του Γένους μας τα Φρένα».


Ενώ στην Ιαπωνία οι πολιτικοί που έσφαλαν και ενεπλάκησαν σε κάποιο σκάνδαλο έχουν το φιλότιμο και αυτοκτονούν κάνοντας χαρακίρι, ενώ στην Αγγλία οι εμπλεκόμενοι σε σκάνδαλο παραιτούνται και λήγει εκεί άπαξ και δια παντός η πολιτική τους καριέρα, ενώ στην Γαλλία και Ιταλία τιμωρούνται με φυλάκιση, ενώ στην Κίνα με εκτέλεση, εδώ στην Ελλάδα οι ενεχόμενοι σε σκάνδαλα πολιτικοί αποθρασυνθέντες από την διαρκώς αυξανόμενη νωθρότητα και ανεκτικότητα του Ελληνικού λαού ζητούν ξανά την ψήφο μας! Εμπρός λοιπόν για μια Ελλάδα γεμάτη νέες Βατοπεδιάδες, Ζαχοπουλιάδες, Ζιμενσιάδες, Χρηματηστηριάδες! Να έχουμε και κάτι νέο να βλέπουμε στο Σήριαλ που λέγεται «Ειδήσεις»! Άλλωστε φρόντισαν να μας εθίσουν στην νοοτροπία της αναισθησίας του καναπέ! Πώς αλλιώς θα ενάρκωναν έναν ολόκληρο Λαό, για να του πάρουν όχι το χαλί αλλά το έδαφος κάτω από τα πόδια!!!


Κοιμηθείτε λοιπόν τον ύπνο του δικαίου Έλληνες και μην ανησυχείτε! Και την Τουρκία θα βάλουνε στην Ευρωπαϊκή Ένωση είτε βγεί το ΠΑΣΟΚ είτε η ΝΔ αφού αυτό είναι η βασική τους επιδίωξη στην εξωτερική πολιτική, και το όνομα Μακεδονία θα δώσουν στους Σκοπιανούς και την υπόλοιπη Κύπρο στους Τούρκους και τους Άγγλους και την Ήπειρο στους Τσάμηδες και την Θράκη, το Αιγαίο και το Ιόνιο στους Τούρκους. Και για όλα αυτά «τις πταίει;» Οι ξένοι;! Όχι! Ο Ελληνικός Λαός!, δηλαδή Εμείς που «….. ξεχάσαμε του Γένους μας τα φρένα» και τώρα βιώνουμε όχι μόνο την παρακμή μας αλλά την απώλεια της ίδιας μας της ψυχής! Θλίβομαι που έτυχε να ζω στην εποχή του ψυχορραγήματος του Ελληνισμού! Στην εποχή της αθλιότητας της Μεγάλης κατάντιας! Ανάξιοι Απόγονοι Παναξίων Προγόνων!


Όπως και να έχει το πράγμα είμαστε αξιοθρήνητοι για την έκπτωση των αξιών μας, την απουσία οραμάτων, την επιβράβευση των αναξίων, την έλλειψη προσωπικής και εθνικής αξιοπρέπειας, την εθελοδουλία μας, τον ιδιοτελή ατομικισμό μας, την συνειδητή καταστροφή της φύσης. Παραδώσαμε την εξουσία σε Εφιάλτες γι’ αυτό ζούμε Εφιαλτικά! Έστω και την ύστατη ώρα ας προσέξουμε ποιους ψηφίζουμε. Έχουμε τεράστια ευθύνη. Γιατί όπως λέει και ο Μεγάλος μας ποιητής Κ.Παλαμάς: «Θα μας δικάσουν οι αγέννητοι και οι νεκροί».


Και κλείνω αυτόν τον εκτεταμένο σχολιασμό της ελληνικής μας πραγματικότητας εν όψει εκλογών και με σκοπό την αφύπνιση των συμπατριωτών Συνελλήνων και θέτοντας τους προ των ευθυνών τους ως ψηφοφόρων, με την ρήση του Ρήγα Φερραίου: «Μην ελπίζετε εις ξένους και υιούς νενοθευμένους».


Ο Θεός να μας λυπηθεί! Καλή Φώτιση πατριώτες!



Ζένια Κατσούλη

Φιλόλογος - Λογοτέχνης



Σημειώσεις: Η Άννα Φραγκουδάκη είναι καθηγήτρια της Κοινωνιολογίας της εκπαίδευσης εις το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και συγγραφεύς του άρθρου εις το Βιβλίο «Η Ελληνική Γλώσσα» έκδοση του Υπουργείου Παιδείας και του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσης όπου εις την σελ. 31 γράφει «ο Βενιζέλος έκαμε τους Βαλκανικούς Πολέμους και κατέκτησε εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και άλλων Βαλκανικών Κρατών», οπότε όπως καταλαβαίνετε Συνέλληνες δεν ελευθέρωσε τα εδάφη της Ηπείρου, Μακεδονίας και της Θράκης αλλά κατέκτησε εδάφη που δεν μας ανήκαν ποτέ, όπως έκαμε και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης το 1821 και οι άλλοι αγωνιστές που δεν απελευθέρωσαν την Ελλάδα αλλά κατέκτησαν εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας!!! Και αυτό το βιβλίο το δίνει δώρο ο Υπουργός Παιδείας (τότε ήταν ο Αρσένης) εις τους ξένους που έρχονται και γιαυτό δεν θα σας δώσουν αντίτυπό του εις το Υπουργείο Παιδείας, εάν το ζητήσετε, αλλά πιθανώς να το βρείτε εις το Κέντρον Ελληνικής Γλώσσας εις την Πλατεία Σκρά στην Καλαμαριά εάν επιμείνετε να του ρίξετε μια ματιά δια του λόγου το αληθές. Το βιβλίο αυτό είναι το καμάρι του Καθηγητού Μαρωνίτη ο οποίος επεμελήθη της εκδόσεως και το παρουσίασε εις την Expolangue των Παρισίων το 1996 (Βλέπε σχετικό άρθρο του με τον τίτλο «Expolangue” Κυριακής της 10ης Μαρτίου του 1996!!!)



Από την χρονολογική καταγραφή των εγκλημάτων που διέπραξε και διαπράττει το τουρκικό κράτος στους Ρωμηούς της Πόλης:



2009 Σεπτέμβριος. Τούρκοι εισέβαλαν εις το Ελληνικό Νεκροταφείο του Μπαλουκλί και έσπασαν 99 τάφους Πατριαρχών και Ομογενών Ευεργετών της Ελληνικής Μειονότητος, (Δεν έγινε κανένα διπλωματικό διάβημα εκ μέρους της αρμοδίας Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Ντόρας Μητσοτάκη – Μπακογιάννη – Κούβελου. Άκρα του τάφου σιωπή για να μην εμποδιστεί η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκη Ένωση!)

ΒΕΒΑΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ Η ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΤΟΝ Κ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟ ΝΑ ΤΙΜΗΣΗ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

ΕΧΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΔΕΩΔΗ




ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ;


Στο ντοκυμανταίρ "the Obama deception" του Alex Jones


Θεωρείται δεδομένη η ύπαρξη του Κρατιδίου "Μακεδονία"




ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ
ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΗ
ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ IΔΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ
ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΚΙΑΖΕΙ ΦΟΒΕΡΑ ΚΑΜΜΙΑ


ΚΥΠΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ-ΣΑΜΟΣ

Επικίνδυνες μεθοδεύσεις γίνονται εδώ και καιρό, όπως γνωρίζετε όλοι. Μεθοδεύσεις που γίνονται χωρίς να έχουμε ερωτηθεί ποτέ από αυτούς που μας κυβερνούν, αλλά τις οποίες όλοι μας βιώνουμε στην καθημερινή μας ζωή και, ακόμη χειρότερα, θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στο μέλλον.
Πριν λίγες μέρες και τυχαίως, υπέπεσε στην αντίληψή μας δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Aksam», το οποίο έκανε αναφορά στην Σάμο ως προορισμό τούρκων τουριστών. Ανάμεσα στις αμέτρητες και δυσφημιστικές ανακρίβειες (όπως ότι όλοι στις παραλίες είναι γυμνοί- κάτι που ήταν και ο τίτλος του άρθρου- και ότι τα φαγητά παντού είναι απαίσια και κανείς δεν μιλάει αγγλικά στο νησί), υπάρχει κάτι ανησυχητικό, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την μεθοδικότητα των «γειτόνων» και το πώς χρησιμοποιούν δημοσιογράφους για να πετύχουν τις διεκδικήσεις τους σε βάρος της χώρας μας (δες Ίμια).
Στο τέλος του άρθρου γίνεται αναφορά σε ένα χωριό Καραβέλι, το οποίο παρακινούνται να επισκεφτούν οι Τούρκοι, αφού εκεί λέγεται ότι οι κάτοικοι μιλούν τουρκικά. Αναλογιζόμενοι τις κινήσεις των «καλών» μας γειτόνων για αναγνώριση μειονοτήτων σε Ρόδο και Κω, καταλαβαίνει κανείς ότι κάτι ψήνεται εδώ.
Συνδυάστε και το γεγονός ότι οι τούρκοι δουλέμποροι που συλλαμβάνονται να μεταφέρουν λαθρομετανάστες καθημερινά από τα Μικρασιατικά παράλια, ζητούν να επισκεφτούν το τουρκικό προξενείο (δεν υπάρχει στη Σάμο), λέγοντας ότι τους δίνουν τις οδηγίες να ζητούν επιμόνως να δουν τον πρόξενο και ότι οι Έλληνες θα τους πουν ψέματα πως δεν υπάρχει, και έχετε έτοιμη την συνταγή για μια καλή σούπα που αρχίζει να μαγειρεύεται.
Όμως, οι επικίνδυνες μεθοδεύσεις δεν αφορούν τις κινήσεις των τούρκων, τις οποίες γνωρίζουμε και δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ. Αφορούν τα δικά μας «μπουμπούκια», που βρίσκουν κάθε τρεις και λίγο την ευκαιρία να προάγουν την «ελληνοτουρκική φιλία», υπονομεύοντας πολλές φορές τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος. Ένα τέτοιο «μπουμπούκι» είναι και ο, προσκείμενος στο ΠΑΣΟΚ, νομάρχης Σάμου, Μανώλης Κάρλας. Δεν πρόλαβε να βγει ο Γιωργάκης πρωθυπουργός και αμέσως ανέλαβαν δράση με μεγαλύτερη θέρμη οι υποστηρικτές της πολιτικής του με την Τουρκία.
Σε επιστολή του ο νομάρχης Σάμου προς τον πρωθυπουργό, ζήτησε την «διοργάνωση μιας εκδήλωσης που θα διοργανωθεί στα στενά της Μυκάλης, όπου από εκεί ελληνικές βάρκες θα συναντηθούν με τουρκικές και θα «χτίσουν» μια γέφυρα ειρήνης με την αντίθετη πλευρά της τουρκίας»! Ο νομάρχης τόνισε στον πρωθυπουργό και υπουργό εξωτερικών (να μην ξεχνιόμαστε) ότι η νομαρχία Σάμου έχει την επιθυμία να προσεγγίσει και να συμβάλλει στην «ελληνοτουρκική φιλία». Το χειρότερο; Ο νομάρχης στην ίδια επιστολή επικαλείται την σύμφωνη γνώμη του Τούρκου επάρχου (μυστική διπλωματία;) αλλά και... όλων των Σαμίων!Αλλά να μην απορούμε. Όλοι οι Έλληνες συμφωνούν με την ονομασία «Μακεδονία» για τα Σκόπια, όλοι συμφωνούν στο Ευρωσύνταγμα, όλοι συμφωνούν σε νέο σχέδιο Ανάν, όπως όλοι συμφωνούσαν να μπούμε στην ΟΝΕ και να αντικαταστήσουμε την δραχμή με το ευρώ και πάει λέγοντας. Και έχουν αυτοί που κυβερνούν την συμφωνία μας για δεδομένη, καθώς αντιδράσεις δεν φαίνονται από πουθενά και για τίποτα, τουλάχιστον σε ότι αφορά την αξιοπρέπειά μας και το μέλλον της πατρίδας μας, που με τόσο κόπο και αίμα εξασφάλισαν οι πρόγονοί μας για μας και τα παιδιά μας. Ως πότε θα τους αφήνουμε να αποφασίζουν για μας;
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΩΣ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΘΡΑΚΗ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΗΡΘΕ ΚΑΙ Η ΣΑΜΟΣ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΑΡΧΙΑ.
ΑΛΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΩΣΤΕ;
ΕΙΠΑΜΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΑΛΛΑ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ

ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Γιῶργος Σεφέρης - Ὁμιλία κατὰ τὴν ἀπονομὴ τοῦ Νομπέλ Λογοτεχνίας στὴ Στοκχόλμη
The Nobel Prize in Literature 1963
"for his eminent lyrical writing, inspired by a deep feeling for the Hellenic world of culture"...


Τούτη τὴν ὥρα αἰσθάνομαι πὼς εἶμαι ὁ ἴδιος μία ἀντίφαση. Ἀλήθεια, ἡ Σουηδικὴ Ἀκαδημία, ἔκρινε πὼς ἡ προσπάθειά μου σὲ μία γλώσσα περιλάλητη ἐπὶ αἰῶνες, ἀλλὰ στὴν παροῦσα μορφή της περιορισμένη, ἄξιζε αὐτὴ τὴν ὑψηλὴ διάκριση. Θέλησε νὰ τιμήσει τὴ γλώσσα μου, καὶ νὰ - ἐκφράζω τώρα τὶς εὐχαριστίες μου σὲ ξένη γλώσσα. Σᾶς παρακαλῶ νὰ μοῦ δώσετε τὴ συγγνώμη ποὺ ζητῶ πρῶτα - πρῶτα ἀπὸ τὸν ἑαυτό μου.

Ἀνήκω σὲ μία χώρα μικρή. Ἕνα πέτρινο ἀκρωτήρι στὴ Μεσόγειο, ποὺ δὲν ἔχει ἄλλο ἀγαθὸ παρὰ τὸν ἀγώνα τοῦ λαοῦ, τὴ θάλασσα, καὶ τὸ φῶς τοῦ ἥλιου. Εἶναι μικρὸς ὁ τόπος μας, ἀλλὰ ἡ παράδοσή του εἶναι τεράστια καὶ τὸ πράγμα ποὺ τὴ χαρακτηρίζει εἶναι ὅτι μας παραδόθηκε χωρὶς διακοπή. Ἡ Ἑλληνικὴ γλώσσα δὲν ἔπαψε ποτέ της νὰ μιλιέται. Δέχτηκε τὶς ἀλλοιώσεις ποὺ δέχεται καθετὶ ζωντανό, ἀλλὰ δὲν παρουσιάζει κανένα χάσμα. Ἄλλο χαρακτηριστικὸ αὐτῆς τῆς παράδοσης εἶναι ἡ ἀγάπη της γιὰ τὴν ἀνθρωπιά, κανόνας της εἶναι ἡ δικαιοσύνη. Στὴν ἀρχαία τραγωδία, τὴν ὀργανωμένη μὲ τόση ἀκρίβεια, ὁ ἄνθρωπος ποὺ ξεπερνᾶ τὸ μέτρο, πρέπει νὰ τιμωρηθεῖ ἀπὸ τὶς Ἐρινύες.

Ὅσο γιὰ μένα συγκινοῦμαι παρατηρώντας πῶς ἡ συνείδηση τῆς δικαιοσύνης εἶχε τόσο πολὺ διαποτίσει τὴν Ἑλληνικὴ ψυχή, ὥστε νὰ γίνει κανόνας τοῦ φυσικοῦ κόσμου. Καὶ ἕνας ἀπὸ τοὺς διδασκάλους μου, τῶν ἀρχῶν τοῦ περασμένου αἰώνα, γράφει: «... θὰ χαθοῦμε γιατί ἀδικήσαμε ...». Αὐτὸς ὁ ἄνθρωπος ἦταν ἀγράμματος. Εἶχε μάθει νὰ γράφει στὰ τριάντα πέντε χρόνια τῆς ἡλικίας του. Ἀλλὰ στὴν Ἑλλάδα τῶν ἡμερῶν μας, ἡ προφορικὴ παράδοση πηγαίνει μακριὰ στὰ περασμένα ὅσο καὶ ἡ γραπτή. Τὸ ἴδιο καὶ ἡ ποίηση. Εἶναι γιὰ μένα σημαντικὸ τὸ γεγονὸς ὅτι ἡ Σουηδία θέλησε νὰ τιμήσει καὶ τούτη τὴν ποίηση καὶ ὅλη τὴν ποίηση γενικά, ἀκόμη καὶ ὅταν ἀναβρύζει ἀνάμεσα σ᾿ ἕνα λαὸ περιορισμένο. Γιατί πιστεύω πὼς τοῦτος ὁ σύγχρονος κόσμος ὅπου ζοῦμε, ὁ τυρρανισμένος ἀπὸ τὸ φόβο καὶ τὴν ἀνησυχία, τὴ χρειάζεται τὴν ποίηση. Ἡ ποίηση ἔχει τὶς ρίζες της στὴν ἀνθρώπινη ἀνάσα - καὶ τί θὰ γινόμασταν ἂν ἡ πνοή μας λιγόστευε; Εἶναι μία πράξη ἐμπιστοσύνης - κι ἕνας Θεὸς τὸ ξέρει ἂν τὰ δεινά μας δὲν τὰ χρωστᾶμε στὴ στέρηση ἐμπιστοσύνης.

Παρατήρησαν, τὸν περασμένο χρόνο γύρω ἀπὸ τοῦτο τὸ τραπέζι, τὴν πολὺ μεγάλη διαφορὰ ἀνάμεσα στὶς ἀνακαλύψεις τῆς σύγχρονης ἐπιστήμης καὶ στὴ λογοτεχνία. Παρατήρησαν πὼς ἀνάμεσα σ᾿ ἕνα ἀρχαῖο Ἑλληνικὸ δράμα καὶ ἕνα σημερινό, ἡ διαφορὰ εἶναι λίγη. Ναί, ἡ συμπεριφορὰ τοῦ ἀνθρώπου δὲ μοιάζει νὰ ἔχει ἀλλάξει βασικά. Καὶ πρέπει νὰ προσθέσω πὼς νιώθει πάντα τὴν ἀνάγκη ν᾿ ἀκούσει τούτη τὴν ἀνθρώπινη φωνὴ ποὺ ὀνομάζουμε ποίηση. Αὐτὴ ἡ φωνὴ ποὺ κινδυνεύει νὰ σβήσει κάθε στιγμὴ ἀπὸ στέρηση ἀγάπης καὶ ὁλοένα ξαναγεννιέται. Κυνηγημένη, ξέρει ποὺ νἄ 'βρει καταφύγιο, ἀπαρνημένη, ἔχει τὸ ἔνστικτο νὰ πάει νὰ ριζώσει στοὺς πιὸ ἀπροσδόκητους τόπους. Γι' αὐτὴ δὲν ὑπάρχουν μεγάλα καὶ μικρὰ μέρη τοῦ κόσμου. Τὸ βασίλειό της εἶναι στὶς καρδιὲς ὅλων τῶν ἀνθρώπων τῆς γῆς. Ἔχει τὴ χάρη ν᾿ ἀποφεύγει πάντα τὴ συνήθεια, αὐτὴ τὴ βιομηχανία. Χρωστῶ τὴν εὐγνωμοσύνη μου στὴ Σουηδικὴ Ἀκαδημία ποὺ ἔνιωσε αὐτὰ τὰ πράγματα, ποὺ ἔνιωσε πὼς οἱ γλῶσσες, οἱ λεγόμενες περιορισμένης χρήσης, δὲν πρέπει νὰ καταντοῦν φράχτες ὅπου πνίγεται ὁ παλμὸς τῆς ἀνθρώπινης καρδιᾶς, ποὺ ἔγινε ἕνας Ἄρειος Πάγος ἱκανὸς νὰ κρίνει μὲ ἀλήθεια ἐπίσημη τὴν ἄδικη μοίρα τῆς ζωῆς, γιὰ νὰ θυμηθῶ τὸν Σέλλεϋ, τὸν ἐμπνευστή, καθὼς μᾶς λένε, τοῦ Ἀλφρέδου Νομπέλ, αὐτοῦ τοῦ ἀνθρώπου ποὺ μπόρεσε νὰ ἐξαγοράσει τὴν ἀναπόφευκτη βία μὲ τὴ μεγαλοσύνη τῆς καρδιᾶς του.

Σ' αὐτὸ τὸν κόσμο, ποὺ ὁλοένα στενεύει, ὁ καθένας μας χρειάζεται ὅλους τοὺς ἄλλους. Πρέπει ν' ἀναζητήσουμε τὸν ἄνθρωπο, ὅπου καὶ νὰ βρίσκεται.

Ὅταν στὸ δρόμο τῆς Θήβας, ὁ Οἰδίπους συνάντησε τὴ Σφίγγα, κι αὐτὴ τοῦ ἔθεσε τὸ αἴνιγμά της, ἡ ἀπόκρισή του ἦταν: ὁ ἄνθρωπος. Τούτη ἡ ἁπλὴ λέξη χάλασε τὸ τέρας. Ἔχουμε πολλὰ τέρατα νὰ καταστρέψουμε. Ἂς συλλογιστοῦμε τὴν ἀπόκριση τοῦ Οἰδίποδα.

(11 Δεκεμβρίου 1963)


ΚΑΙ ΝΕΚΡΟ ΑΚΟΜΑ ΤΟΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ !!!

ΣΥΛΗΣΑΝ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Ένα χρόνο μετά τον θάνατο του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, κι ενώ το Σάββατο ήταν προγραμματισμένο να τελεσθεί το πρώτο ετήσιο μνημόσυνο, άγνωστοι, κατά τη διάρκεια της νύκτας, άνοιξαν τον τάφο του και έκλεψαν από το φέρετρο το λείψανό του.

Η γνωστοποίηση του πρωτοφανούς γεγονότος έχει προκαλέσει σοκ στην κυπριακή κοινή γνώμη. Σοκαρισμένη η οικογένεια του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει σπεύσει στο νεκροταφείο, όπου επίσης βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις και μέλη της εγκληματολογικής υπηρεσίας διεξάγοντας έρευνες.

ην πληροφορία για το μακάβριο γεγονός έδωσε στην αστυνομία πολίτης που αντιλήφθηκε ότι ο τάφος είχε ανοιχθεί, ενώ κατά άλλες πληροφορίες το άδειο φέρετρο εντόπισε γύρω στις 8 το πρωί πρώην μέλος της φρουράς του Τάσσου Παπαδόπουλου, που πήγαινε κάθε πρωί στο κοιμητήριο για να ανάψει το καντήλι...»»»


Ως εγκληματική, βανδαλιστική πράξη ιεροσυλίας χαρακτήρισε το γεγονός ο στενός πρώην συνεργάτης του Τ.Παπαδόπουλου, Χρύσης Παντελίδης, δηλώνοντας: «Εγκληματίες, ιερόσυλοι άνοιξαν τον τάφο του Προέδρου και αφαίρεσαν τη σορό».

«Δεν υπάρχει Κύπριος που θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο»

Σε δήλωσή του στο Eθνος Οnline, o επί σειράν ετών στενός συνεργάτης του Τάσσου Παπαδόπουλου και σύμβουλος επικοινωνίας της Κύπρου στην Ελλάδα, κ. Ανθος Λυκαύγης σημειώνει: «Πρόκειται για πρωτοφανή υπόθεση. Είναι φοβερή αθλιότητα, απίστευτη για την Κυπριακή ιδιοσυγκρασία, η οποία στέκεται πάντοτε με απόλυτο, ευλαβικό σεβασμό απέναντι στη μνήμη ενός νεκρού. Είμαστε όλοι περιδεείς μπροστά σε αυτή την άθλια σκύλευση. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει Κύπριος που θα μπορούσε να διαπράξει κάτι τέτοιο. Το θεωρώ αδιανόητο»
ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙΡΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΟΣΟΙ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΠΕΘΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΖΟΥΝ.
Ακόμα και νεκρό τον φοβούνται

Άρπαξαν το σεπτό σώμα του τελευταίου των Ελλήνων που τόλμησε να πει ΟΧΙ στα σχέδια της Νέας Τάξης και των ντόπιων - Ελλάδα και Κύπρο- λακέδων της
Το Πνεύμα του είναι μαζί μας. Μας οδηγεί και δείχνει τον δρόμο.
Ζει στην καρδιά μας στην ψυχή μας.

Αθάνατος






ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More