ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΓΕΝΟΣΗΜΑ

«Επικίνδυνα τα ανώνυμα γενόσημα»... λέει η «δική σας» Welt, κ. Μέρκελ! 
Τους κινδύνους που κρύβουν τα φτηνά, ανώνυμα γενόσημα φάρμακα για την υγεία των πολιτών αποκαλύπτει έρευνα της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt». 
Με άλλα λόγια, οι ίδιοι οι Γερμανοί παραδέχονται ότι είναι επικίνδυνα για την υγεία τα σκευάσματα που θέλει –ντε και καλά- να μας ταΐζει η Μέρκελ! 
Η Γερμανίδα καγκελάριος θέλει να επιβάλει στον Έλληνα πρωθυπουργό το μοντέλο των φτηνών, ανώνυμων και αμφίβολης ποιότητας γενόσημων που παράγονται σε χώρες του Τρίτου Κόσμου (Ινδία, Πακιστάν, Μπαγκλαντές κ.α.). 
Την εκθέτουν, όμως, ανεπανόρθωτα οι ίδιες οι γερμανικές εφημερίδες που μιλούν με στοιχεία για τους τεράστιους κινδύνους που συνεπάγονται τα φάρμακα αυτά για τη δημόσια Υγεία.
 Και, με τον τρόπο αυτό, ξεσκεπάζουν τις προθέσεις της κ. Μέρκελ, που δε διστάζει να «διατάξει» τον αφανισμό ενός ολόκληρου λαού προκειμένου να εξασφαλίσει εκατομμύρια ευρώ για τις γερμανικές βιομηχανίες. 
Συγκεκριμένα, η έγκυρη εφημερίδα «Die Welt» παρουσιάζει έρευνα για τα ανώνυμα φάρμακα δραστικής ουσίας που κυκλοφορούν στη γερμανική αγορά, τις παρενέργειες και τους κινδύνους που κρύβουν. 
Μπορεί ένας Γερμανός πολίτης να πληρώνει τη δραστική ουσία στο ένα τρίτο της τιμής ενός επώνυμου φαρμάκου ή ενός εγκεκριμένου και ασφαλούς γενόσημου, όμως τη στιγμή που το αγοράζει πρέπει να ξέρει ότι ρισκάρει, τονίζει η εφημερίδα. 
«Το ανώνυμο γενόσημο μπορεί να έχει από 20% μικρότερη επήρεια μέχρι 25% μεγαλύτερη από ένα επώνυμο φάρμακο». 
Με άλλα λόγια, άλλες φορές δεν θεραπεύουν την ασθένεια για την οποία χορηγούνται και, άλλες, προκαλούν επικίνδυνες παρενέργειες. 
Τα ανώνυμα γενόσημα είναι πιο φτηνά και μπορούν να κατακλύσουν την αγορά, καθώς παρασκευάζονται με πολύ χαμηλό κόστος παραγωγής σε χώρες του Τρίτου Κόσμου. 
Αυτό σημαίνει ότι δεν τηρούνται τα στάνταρντ ποιότητας των δυτικών χωρών, δεν γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι και παράγονται από χαμηλής ειδίκευσης προσωπικό. 
Αντιθέτως, στα επώνυμα γενόσημα η ποσότητα της δραστικής ουσίας είναι ίση ή έχει μικρή απόκλιση από το πρωτότυπο φάρμακο και ενεργεί στον ίδιο χρόνο και με απόλυτη αποτελεσματικότητα. 
Επίσης, στην περίπτωση αλλεργιών, ο ασθενής έχει έναν παραπάνω λόγο να ανησυχεί, καθώς αν υπάρχει απόκλιση στο χρόνο επίδρασης της δραστικής ουσίας από το επώνυμο φάρμακο είναι πιθανό ο οργανισμός του να αδυνατεί να προσαρμοστεί στην αλλαγή.

ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ

Η αρχαία θρησκεία και ο Χριστιανισμός μοιράζονται πολλά κοινά στοιχεία (νηστείες, βαπτίσεις, σύμβολα, καινούργια ονόματα). 
Και καθώς ο Χριστιανισμός είναι νεώτερος των θρησκειών αυτών, είναι φανερό πόσο επηρεάστηκε στην τελική διαμόρφωσή του.
 Όπως λέει και ο Άγιος Αυγουστίνος "Αυτό που σήμερα αποκαλείται Χριστιανική θρησκεία, υπήρχε ήδη ανάμεσα στους αρχαίους και δεν έλειπε και στις απαρχές της ανθρώπινης φυλής. Όταν ο Χριστός εμφανίστηκε ένσαρκος , η αληθινή θρησκεία που ήδη υπήρχε, έλαβε την ονομασία Χριστιανική",ενώ πριν από αυτόν ο Αριστοτέλης είχε πει: "Η θεία ουσία βρίσκεται παντού στην φύση". 
Ό,τι ονομάζουμε Θεούς είναι απλώς οι πρωταρχικές ουσίες. 
Οι μύθοι και οι ιστορίες δημιουργήθηκαν για να κάνουν το θρησκευτικό σύστημα καταληπτό και ελκυστικό, από τους απλούς πολίτες. 
Έτσι οι ιστορίες του Δία , της Τροίας, του Ηρακλή είναι ιστορίες που κρύβουν βαθύτερα μηνύματα. Υπάρχουν πολλοί κατώτεροι θεοί αλλά ένας μόνο Δημιουργός. Οι θυσίες στις θεότητες είναι ένας τρόπος που εφευρέθηκε για να αναγκάσει τους ανθρώπους να υπακούουν στους νόμους. 
Η πρωταρχική ουσία όμως είναι μια και δεν είναι ούτε η φωτιά, ούτε η γη, ούτε το νερό ούτε οτιδήποτε άλλο που μπορούμε να αντιληφθούμε με τις αισθήσεις. 
Μια πνευματική υπόσταση είναι η αιτία του σύμπαντος , όλη η ομορφιά του, όλη η κίνηση, και όλα τα σχήματα που τόσο όλοι μας θαυμάζουμε. 
Τα πάντα πρέπει να μας οδηγούν σε αυτή την πρωταρχική ουσία που κυβερνά τα πάντα...". Πίσω από την φαινομενική πολυθεΐα της Ελληνικής μυθολογίας οι αρχαίοι Έλληνες πάντα αναγνώριζαν ένα αρχηγό των Θεών είτε ως Ουρανό, είτε ως Κρόνο ή Χρόνο, δηλώνοντας την αρχή κινήσεως του σύμπαντος, είτε σαν Δία ή Ζήνα, (για να εκφράσουν ότι χάρις σε αυτόν ζούμε) που κυβερνούσε τον κόσμο βοηθούμενος από επιμέρους δυνάμεις. 
Ο Όλυμπος ήταν, πέρα των άλλων, ένα σύμβολο των διαφόρων δυνάμεων μέσα στην ενότητα του Ύπατου Νου.
 Ίσως μάλιστα η αλήθεια αυτή να αποτελούσε τμήμα των αποκαλύψεων στα μυστήρια που αργότερα, όταν η αυστηρότητα της εχεμύθειας και ο φόβος του θανάτου λόγω αποκαλύψεων των μυστηρίων εξέλειψε, οι φιλόσοφοι προέβηκαν σε αποκαλύψεις μέσω του Πλωτίνου, του Πρόκλου, των Ερμητιστών και των Γνωστικών οι οποίοι μιλούσαν για Ένα Θεό.
 Χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των σοφών διαλόγων του Ερμή του Τρισμέγιστου. 
Ο μονοθεϊσμός των αρχαίων Ελλήνων που προηγείται της πολλαπλότητας αναγνωρίζεται στον Πλάτωνα "Πίσω από κάθε καθορισμένη ύπαρξη και δευτερεύουσα Αιτία ,πίσω από κάθε νόμο, ιδέα και αρχή υπάρχει μια Διάνοια ή Νους η πρώτη αρχή όλων των αρχών, η υπέρτατη ιδέα στην οποία βασίζονται όλες οι άλλες ιδέες.
 Ο μονάρχης και νομοθέτης του σύμπαντος, η υπέρτατη ουσία από την οποία τα πάντα αντλούν την ύπαρξη και την ουσία τους, η πρώτη και αποτελεσματική αιτία κάθε τάξης, αρμονίας, ομορφιάς, τελειότητας και καλοσύνης που διακατέχει τι σύμπαν", τον Θαλή "Το παλαιότερο από τα όντα είναι ο Θεός, διότι είναι αγέννητος", τον Εμπεδοκλή " Διπλή ιστορία θα σου πω.
 Κάποτε από τα πολλά βγήκε το ένα και από το ΕΝΑ τα πολλά", τον Ηράκλειτο "Εκ των πάντων εν και εξ ενός τα πάντα", τον Πλούταρχο "Ένας είναι ο Λόγος που διευθύνει το Σύμπαν και μία η Πρόνοια η οποία το κυβερνά.","δεν υποστηρίζουμε ότι υπάρχουν άλλοι θεοί σ' άλλους λαούς και διαφορετικοί σ' άλλους ούτε βαρβάρους ούτε Έλληνες θεούς, ούτε νότιους ούτε βόρειους. 
Αλλ' όπως ο ήλιος, και η σελήνη, ο ουρανός και η γη και η θάλασσα είναι κοινά σε όλους τους ανθρώπους, αλλά ονομάζονται αλλιώς από άλλους και διαφορετικά από άλλους, έτσι ένας είναι ο Λόγος που διευθύνει το σύμπαν και μια η Πρόνοια, η οποία το κυβερνά....", τον Επίκουρο "Οι Θεοί δεν είναι πολλοί , όπως πολλοί νομίζουν, και δεν είναι ασεβής όποιος αμφισβητεί αυτά που οι πολλοί πιστεύουν για τους θεούς. 
Ασεβής είναι αντίθετα, αυτός που πιστεύει για τους θεούς ό,τι και οι πολλοί , γιατί δεν έχουν αληθινές γνώσεις αλλά εντυπώσεις". 
Πρέπει κάποιος να ασχοληθεί πραγματικά με τα αρχαία κείμενα και να ψάξει τις βαθύτερες αλήθειες, για να αντιληφθεί ότι το "ένας" και "πολλοί" είναι έννοια αριθμητική, που μικρή αξία έχει στον υπεραισθητό κόσμο. 
Είναι διάκριση που έγινε μεταγενέστερα, όταν προσπαθούσαν να ερμηνεύσουν τον Θεό Πνεύμα, κατατάσσοντάς κι Αυτόν σε λογικές κατηγορίες, κι απετέλεσε απλώς αφορμή για συγκρούσεις μεταξύ φανατικών.
 Ο μυημένος αντίκριζε ταυτόχρονα τον Θεό και τους Θεούς. 
"Ο λατρεύων τους θεούς λατρεύει τον θεόν", έλεγε ο Πλωτίνος.
 Ο Θεός δεν έχει καμία νοητή ιδιότητα, προσέθετε.
 Είναι πέραν του νοητού, αδιανόητος και αδιάγνωστος. 
Μπορούμε να πούμε μόνον, τι δεν είναι, κι όχι τι είναι.
 Όλες οι αμέτρητες θεϊκές δυνάμεις, που γεμίζουν τον κόσμο, δεν είναι βέβαια ανεξάρτητες μεταξύ τους. 
Τα πάντα λειτουργούν αρμονικά, διότι μία είναι η θεία ουσία του κόσμου. 
Γι' αυτό, δεν υπάρχει επίσης αντίφαση μεταξύ Θεϊσμού και Πανθεϊσμού, αφού, όπως επισημαίνει ο Πλωτίνος, ο Θεός υπέρκειται των πάντων (Θεϊσμός), αλλά ταυτοχρόνως περιλαμβάνει και τα πάντα (Πανθεϊσμός). 
Οι μυριάδες θεϊκές δυνάμεις, που γεμίζουν τον κόσμο μας, μολονότι συμβαίνει συχνά και να ανταγωνίζονται μεταξύ τους, είναι εκφάνσεις και βουλήσεις του Ενός. 
Διαβάζοντας προσεκτικά λοιπόν τα κείμενα των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων, και τους Ορφικούς ύμνους διαπιστώνει κανείς ότι οι αρχαίοι Έλληνες δεν υπήρξαν ειδωλολάτρες, αλλά κατ' ουσία μονοθεϊστές και πανθεϊστές.
 Από τους πρώτους που μίλησαν για την μία και μοναδική αρχή Θεό ήταν οι Ορφικοί, όπως αποδεικνύεται και από τα ακόλουθα αποσπάσματα: 
"Ένας βασιλεύς-κύριος υπάρχει αυτογέννητος κι όλα όσα έχουν δημιουργηθεί, είναι γεννήματα αυτού του Ενός. 
Και αυτός ο βασιλεύς περιφέρεται μέσα στα δημιουργήματά του και δίνει το καλό και το κακό"," Ο Ζεύς έγινε πρώτος, ο Ζεύς και τελευταίος, ο Ζεύς είναι η κεφαλή, ο Ζεύς και το μέσον, από τον Δία γεννήθηκαν τα πάντα. 
Ο Ζεύς γεννήθηκε αρσενικός, ο Ζεύς υπήρξε η αθάνατη νύφη. 
Ο Ζεύς είναι το στήριγμα της γης και του έναστρου ουρανού. 
Ο Ζεύς είναι το θεμέλιο της θάλασσας, ο ήλιος και η σελήνη. 
Είναι ένα κράτος, ένας Θεός, ο μέγας κύριος των πάντων. 
Είναι η φωτιά και το νερό, η γη και ο αιθέρας, η νύχτα και η ημέρα, η Μήτις και ο Έρωτας με τις πολλές χαρές. 
Όλα αυτά βρίσκονται μέσα στο σώμα του μεγάλου Δία".

ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ

Μια κοινή μοίρα συνδέει όλους τους ελληνικούς πληθυσμούς που βρέθηκαν κάτω από την κομμουνιστική κυριαρχία. 
Απο την Αλβανία μέχρι την Σοβιετική Ένωση οι Έλληνες υπέστησαν τη βία της εξουσίας και τις τεχνικές αφομοιώσεις, γνώρισαν τα βασανιστήρια και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. 
Παρ' όλα αυτά παρέμειναν Έλληνες και όρθιοι, περιμένοντας καλύτερες μέρες και το έμπρακτο ενδιαφέρον του ελληνικού κράτους. 
Του Βλάση Αγτζίδη
Μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες συνιστώσες του σημερινού νεοελληνικού γίγνεσθαι είναι οι ελληνικές μειονότητες στην παλιά κομμουνστική Ανατολική Ευρώπη.
 Ελληνικές μειονότητες ένδημων κοινοτήτων, που η ιστορική τους μοίρα τις οδήγησε στη θέση του μειονοτικού. 
Η ύπαρξη τους ήταν γενικά άγνωστη μέχρι την κατάρρευση του ολοκληρωτισμού. 
Με την εξαίρεση των ολιγάριθμων συνειδητοποιημένων εθνοτοπικών ομάδων Ποντίων και Βορειοηπειρωτών της Ελλάδας, η υπόλοιπη ελλαδική κοινωνία αγνοούσε την ύπαρξή τους. 
Μια άγνοια καθόλου τυχαία αλλά αποτέλεσμα της γενικευμένης "συνομωσίας" των πολιτικών ομάδων της Ελλάδας και των βαθύτατα εσωτερικευμένων ενοχών του παλαιοελλαδικού κατεστημένου για τις ήττες του παρελθόντος που οδήγησαν τις πάλαι ποτέ ανθούσες κοινότητες στη θέση της μειονότητας. 
Παρακάτω παρουσιάζονται οι ελληνικές αυτές μειονότητες με βάση την πληθυσμιακή τους δύναμη: α) 500.000 Πόντιοι και Μαριουπολίτες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, β) 250.000-400.000 Βορειοηπειρώτες, ελληνόφωνοι και βλαχόφωνοι, γ) 100.000 στην πρώην Γιουγκοσλαβία (η πλειοψηφία τους είναι συγκεντρωμένη σε παλιές ελληνικές περιοχές της Βόρειας Μακεδονίας, όπως το Μοναστήρι, που σήμερα κατέχονται από τη Σλαβομακεδονία) δ) τουλάχιστον 50.000 στη Βουλγαρία, Σαρακατσάνοι και Ανατολικορωμυλιώτες, ε) 20.000 στη Ρουμανία. Ολες ανεξαιρέτως οι ελληνικές μειονότητες στην ανατολική Ευρώπη δέχτηκαν με ιδιαίτερη ένταση την πολιτική καταστολής και τρομοκρατίας των ολοκληρωτικών καθεστώτων. 
Αμέσως μετά την επικράτηση των επαγγελματιών "επαναστατών" διώχθηκαν οι θεωρούμενες αστικές ομάδες του πληθυσμού. 
Με δολοφονίες και βασανισμούς επιχειρήθηκε η υποταγή των ελληνικών κοινοτήτων. 
Οι διώξεις πήραν ιδιαίτερη ένταση εξ αιτίας της ένταξης της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και της ενοχοποίησης των ελληνικών κοινοτήτων λόγω θεωρούμενης ταύτισης με την "καπιταλιστική" Ελλάδα.
 Οι δύο μεγαλύτερες ελληνικές ομάδες, που συγκροτούσαν πραγματικές ελληνικές κοινωνίες, με εσωτερική συνοχή και συγκεκριμένο εδαφικό χώρο ήταν η βορειοηπειρωτική και η ποντιακή στη Σοβιετική Ενωση. 
Βέβαια η ιστορία είχε οδηγήσει και παλιότερα της ομάδες αυτές σε συνάντηση. Δεν είναι σπάνιος ο μύθος σε ποντιακά χωριά ότι κάποιος Ηπειρώτης κατέφυγε στα απάτητα βουνά του Πόντου για να ξεφύγει από τους Τούρκους. 
Στην πρόσφατη ιστορία οι δύο αυτές ομάδες είχαν προσπαθήσει να αυτοδιατεθούν και να κατοχυρώσουν με συγκεκριμένο πολιτικό τρόπο τα "Υψιστα δικαιώματα στη ζωή και στην ελευθερία" (από την διακήρυξη για την ανεξαρτησία του Πόντου στο Α' Παμπόντιον Συνέδριον στη Μασσαλία το 1917). Η ήττα σφράγισε την επανάσταση και των δύο αυτών ελληνικών ομάδων. 
Οι Βορειοηπειρώτες έχασαν τον αυτονομιακό αγώνα και υποχρεώθηκαν να ενταχθούν στο ξενοδημιούργητο αλβανικό κράτος. Οι Ελληνες του Πόντου ηττήθηκαν λίγο αργότερα από τον τουρκικό εθνικισμό στα πλαίσια της μικρασιατικής καταστροφής. 
Υπέστησαν γενοκτονία και υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν την ελληνική γή του Πόντου και να συγκεντρωθούν στις περιοχές της Ρωσίας που κυριαρχούσε το ελληνικό στοιχείο. 
Και οι δύο προσπάθειες αντιμετώπισαν την αντίθεση της ελλαδικής γραφειοκρατίας, η οποία αγνοούσε βασικές παραμέτρους του προβλήματος και αδυνατούσε να αντιτεθεί στα σχέδια των "προστατών". 
Θα ήταν παράληψη εάν δεν σημειώναμε ότι οι Ελληνες της Ανατολικής Ρωμυλίας (Βόρειας Θράκης) ήταν η πρώτη ελληνική εξωελλαδική ομάδα που διεκδίκησε την αυτονομία της και ηττήθηκε από τον βουλγαρικό εθνικισμό την έννατη δεκαετία του περασμένου αιώνα. 
Παράλληλη ήταν η πορεία των ελληνικών αυτών ομάδων κάτω από την κυριαρχία των κομμουνιστικών καθεστώτων. Από το Νοέμβριο του 1944 οι Βορειοηπειρώτες αναγκάστηκαν να υποστούν το καθεστώς του Εμβέρ Χότζα. Αρχισε κύμα διωγμών κατά των Ελλήνων που θεωρήθηκαν αστοί ή αυτών που αντιτάχθηκαν στο ολοκληρωτικό καθεστώς.
 Για δεκάδες χρόνια ο τρόμος σκέπαζε τις ελληνικές περιοχές της Αλβανίας. 
Εκατοντάδες ήταν οι εκτελεσμένοι από το καθεστώς του Εμβέρ Χότζα και χιλιάδες οι πολιτικοί κρατούμενοι. 
Το καθεστώς προσπάθησε να πειθαναγκάσει τις ελληνικές κοινότητες και μέσα από ένα απόλυτα υποταγμένο εκπαιδευτικό σύστημα. 
Οι Πόντιοι υπέστησαν λίγο νωρίτερα την σκληρή αυτή μεταχείρηση. 
Κατ' αρχάς ήρθαν αντιμέτωποι με τις ταξικές διώξεις της νέας κυβέρνησης, η οποία προσπάθησε να διαμορφώσει μια ελληνική διανόηση σοβιετικού τύπου. 
Κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου διαμορφώθηκε μια ελληνική σοβιετική εκπαίδευση, ενώ όλη η ελληνόφωνη πολιτιστική παραγωγή ήταν προσανατολισμένη στην προσπάθεια ιδεολογικής προσαρμογής των ελληνικών κοινοτήτων στο μπολσεβίκικο μοντέλο. 
Το 1937 οι διώξεις ολοκληρώθηκαν. 
Οι ελληνικές κοινότητες θεωρήθηκαν πλέον συλλήβδην "πρακτορες της αστικής Ελλάδας". Δεκάδες χιλιάδες Ελληνες του Πόντου εκτελέστηκαν με την κατηγορία των "Ελλήνων εθνικιστών" ή πέθαναν στα στρατόπεδα συγκεντρωσης της Σιβηρίας. 
Τα ελληνικά σχολεία έκλεισαν. 
Η ελληνική γλώσσα και ο πολιτισμός τέθηκαν υπό απαγόρευση. 
Στη δεκαετία του '40, οι διώξεις παίρνουν την μορφή της βίαιης μετακίνησης δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων στη Κεντρική Ασία. 
Είναι θαύμα το πως οι μειονότητες αυτές διατήρησαν την εθνική τους ταυτότητα, το πως επιβίωσαν σ' ένα τόσο άξενο περιβάλλον. 
Εκπληκτική είναι η διαμόρφωση και αντίστοιχων ιδεολογικών τάσεων. Μια ακατανόητη για τους Ελλαδικούς ελλαδολατρεία χαρακτήριζε τους πληθυσμούς αυτούς. 
Η Ελλάδα, περιβλημένη μ' όλα τα χαρακτηριστικά το μύθου, του ιδανικού τόπου της ελευθερίας που ταυτίζεται με την αρχέτυπη πατρογονική γη, αναδείχτηκε σε ανταγωνιστική προς τον ολοκληρωτισμό ιδεολογία.
 Η κατάρρευση των αυταρχικών καθεστώτων ευνόησε την επανεμφάνιση των ελληνικών κινημάτων στη Σοβιετική Ενωση και στην Αλβανία. 
Το εκπληκτικό είναι ότι με την αναγέννηση των Ελλήνων επανεμφανίστηκαν και οι παλιοί αυτονομιστικοί πόθοι και η βεβαιότητα ότι η εθνική επιβίωση ταυτίζεται με τον πολιτικό αυτοκαθορισμό. 
Η αυτονομία της Βορείου Ηπείρου υπήρξε ένας από τους βασικούς άξονες του νέου βορειοηπειρωτικού κινήματος. 
Οι Πόντιοι επαναδιατύπωσαν το αίτημα της επανασύστασης των παλιών αυτόνομων περιοχών στη ρωσική πλευρά της Μαύρης Θάλασσας τον Μάρτιο του 1991 στο συνέδριό τους στο Γελεντζίκ. 
Η πλέον πρόσφατη συνάντηση των δύο αυτών απομακρυσμένων ομάδων του ελληνισμού είναι η πλατεία Ομονοίας, όπου οι Ελληνες πρόσφυγες από την πρώην Σοβιετική Ενωση και την Αλβανία πωλούν πάμφτηνα την εργατική τους δύναμη σε αετονύχηδες νεοέλληνες επιχειρηματίες. 
Η επίσημη Ελλάδα αργησε να κατανοήσει την δυναμική αυτών των ελληνικών ομάδων. 
Οτι δηλαδή η πραγματική δύναμη του ελληνισμού είναι αυτές οι σκληροτράχηλες εξωελλαδικές ομάδες, οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν την μοναδική πραγματική γέφυρα αύξησης της επιρροής της Ελλάδας στα Βαλκάνια και στην πρώην Σοβιετική Ενωση και το μοναδικό μέσο για εδραίωση ουσιαστικών φιλικών δεσμών με τα διάφορα έθνη που σήμερα συγκατοικούν.

ΒΟΤΑΝΑ

Μάραθος 
Χρήση σύμφωνα με τον Ιπποκράτη: 
Για τους πόνους της μήτρας και τη μητρορραγία. Θεωρείτο επίσης ότι βοηθά στη σύλληψη. Σύγχρονη χρήση: Για τους πόνους των ματιών, την κυστίτιδα, τα αρθριτικά. 
Προφυλάσσει από τη γρίπη, το βήχα, τον κοκίτη, το άσθμα, τις στομαχικές διαταραχές, τη ναυτία και τους κοιλιακούς πόνους των παιδιών. 
Oι σπόροι του βοηθούν την πέψη των μωρών. 
O μάραθος θεωρείται ότι αυξάνει το γάλα στις θηλάζουσες μητέρες, ενώ χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό και τον αρωματισμό του στόματος, είναι ευεργετικός για τα μαλλιά και αντιρυτιδικός. 
Μύθος: 
Oι αρχαίοι Έλληνες το έλεγαν... «μάραθρον» και το θεωρούσαν σύμβολο επιτυχίας. 
Το όνομά του οφείλεται στο ότι φύτρωνε στο Μαραθώνα.
 O Πλίνιος το αναφέρει σε συνταγές του, ενώ πίστευε ότι τα φίδια έτρωγαν μάραθο για να αλλάζουν δέρμα. 
Το 10ο αιώνα συνδέθηκε με τη μαγεία, ενώ την περίοδο του Μεσαίωνα ταυτίστηκε με το αδυνάτισμα, γιατί πίστευαν ότι οι σπόροι του έκοβαν την όρεξη. 
Μαντζουράνα 
Χρήση σύμφωνα με τον Ιπποκράτη: 
Ως καθαρτικό. 
Σύγχρονη χρήση: 
Ως αναλγητικό σε μυϊκούς πόνους, διαστρέμματα και νευραλγίες. 
Μύθος: Στην αρχαία Ελλάδα στεφάνωναν με αυτό νιόπαντρα ζευγάρια ως σύμβολο ευτυχίας. Στην Κρήτη το φορούσαν οι ηγέτες ως σύμβολο τιμής. 
Επίσης, χρησιμοποιήθηκε ως καρύκευμα, ρόφημα και θερμό επίδεμα για την ανακούφιση των μυϊκών πόνων. 
Oι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι αν ένα κορίτσι βάλει στο κρεβάτι της μαντζουράνα, η Αφροδίτη θα της αποκαλύψει το μελλοντικό της σύζυγο
 Δάφνη 
Χρήση σύμφωνα με τον Ιπποκράτη: Χρησιμοποιήθηκε σε καταστάσεις υστερίας και θεωρείτο ότι διευκολύνει τον τοκετό. 
Σύγχρονη χρήση:
Ως αφέψημα ή έγχυμα κατά των εντερικών προβλημάτων. 
 Το αιθέριο έλαιό της είναι αντισηπτικό και μυκητοκτόνο, θεωρείται ισχυρό αναλγητικό και έχει σπασμολυτική δράση. 
Μύθος: Στην Ελλάδα η δάφνη αναφέρεται ήδη από την εποχή του Oμήρου. 
Ήταν ιερό δέντρο, αφιερωμένο στο θεό Απόλλωνα. 
Πρώτα οι Έλληνες και έπειτα οι Ρωμαίοι συνήθιζαν να στεφανώνουν με κλαδιά δάφνης τους νικητές των αγώνων. 
Έτσι, ακόμα και σήμερα η δάφνη ταυτίζεται με τη δόξα, τη νίκη και την υπεροχή. 
Μυρτιά
 Χρήση σύμφωνα με τον Ιπποκράτη:
 Χρησιμοποιήθηκε για τις πλύσεις της ευαίσθητης περιοχής των γυναικών, ενώ ο χυμός από τα βρασμένα φύλλα της θεωρείτο ότι διευκόλυνε τον τοκετό. 
Σύγχρονη χρήση: 
Χρησιμοποιείται στην περίπτωση πονόδοντου, συνιστάται για τη θεραπεία των φλεγμονών και των μολύνσεων του γαστρεντερικού συστήματος, ενώ το έλαιό της έχει αντισηπτικές ιδιότητες. Μύθος: 
Η αρχαία Μύρτος ήταν αφιερωμένη στη θεά Αφροδίτη και αποτελούσε σύμβολο παρθενίας.
 Oι αρχαίοι Έλληνες φορούσαν μύρτινα στεφάνια στις διάφορες θυσίες. 
Ιεροβότανο
 Χρήση σύμφωνα με τον Ιπποκράτη: Κατά της στείρωσης. 
Σύγχρονη χρήση: 
Ως έγχυμα είναι εφιδρωτικό και διεγερτικό της λειτουργίας του συκωτιού, της πέψης και του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ χρησιμοποιείται και για την αντιμετώπιση του πυρετού. 
Παράλληλα, συμβάλλει στην απορρόφηση τροφών από τον οργανισμό και θεωρείται κατάλληλο για την αντιμετώπιση του πονοκεφάλου, της εξάντλησης, του άγχους και της αϋπνίας. 
Πλύσεις με το έγχυμα συστήνονται για στοματικά έλκη και αδύναμα ούλα.
 Ως κατάπλασμα είναι κατάλληλο για μώλωπες, εξαρθρώσεις και τσιμπήματα εντόμων. 
Μανδραγόρας 
Χρήση σύμφωνα με τον Ιπποκράτη: Ως αναισθητικό και ισχυρό εμμηναγωγό. 
Το αφέψημα της ρίζας του θεωρήθηκε ιδανικό σε περιπτώσεις μανιοκατάθλιψης. 
Σύγχρονη χρήση: 
Έχει αναισθητική δράση, γι' αυτό και χρησιμοποιείται ως σύμβολο της αναισθησιολογίας. 
Λέγεται και καλάνθρωπος, επειδή το σχήμα της ρίζας του θυμίζει ανθρώπινη μορφή, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί και ως (ψυχότροπο) ναρκωτικό. 
Μάλιστα, πιστεύεται ότι σε μεγάλη δόση προκαλεί παράνοια.
 Ως κατάπλασμα, με τη χρήση των φύλλων και της ρίζας του, είναι αναλγητικό των ρευματικών και αρθριτικών πόνων. 
 Ως αφέψημα, με τη χρήση της ρίζας του, βοηθά στην αντιμετώπιση δερματικών διαταραχών και ελκών. 
Κέδρος 
Χρήση σύμφωνα με τον Ιπποκράτη: 
Ως αναλγητικό μετά τον τοκετό και εναντίον της μητρορραγίας. 
Σύγχρονη χρήση:
 Ως έγχυμα, είναι κατάλληλο για τις στομαχικές διαταραχές, τα κρυολογήματα και τη δυσμηνόρροια. 
Καταπραΰνει τα νεύρα και δρα κατά των κολικών και των προβλημάτων της ουροδόχου κύστεως.
Ως αφέψημα, βοηθά την πέψη, λειτουργεί ως διουρητικό, αιμοκαθαρτικό και τονωτικό όλων των λειτουργιών του οργανισμού. 
Εξωτερικά χρησιμοποιείται με πλύσεις ως απολυμαντικό και αντισηπτικό. 
Εντριβές με το χυμό των καρπών του ανακουφίζουν από τις ισχιαλγίες. 
Φασκόμηλο
 Χρήση σύμφωνα με τον Ιπποκράτη: 
Για πνευμονικά νοσήματα και ως αναλγητικό της μήτρας. 
Σύγχρονη χρήση:
Ως έγχυμα, αποτελεί εξαιρετικό φάρμακο για το κρυολόγημα, τη λαρυγγίτιδα και την αμυγδαλίτιδα. 
Διεγείρει την πέψη, τονώνει το νευρικό σύστημα και σταματά την εφίδρωση. 
Βοηθά σε περιπτώσεις αμηνόρροιας και επώδυνης περιόδου.
 Oι κομπρέσες του ανακουφίζουν και επουλώνουν κοψίματα, τραύματα και πληγές, ενώ πλύσεις με το έγχυμα καταπολεμούν την πιτυρίδα.
Ως αφέψημα, είναι διουρητικό και αποτοξινωτικό, που ενδείκνυται για τη θεραπεία της αρθρίτιδας. 
Το αιθέριο έλαιό του είναι αντισηπτικό, δρα κατά των βακτηρίων και των μυκήτων, ενώ σε χαμηλή δόση είναι διεγερτικό και αποτελεσματικό κατά της αρθρίτιδας. 
Δυόσμος 
Χρήση σύμφωνα με τον Ιπποκράτη: 
Ως καθαρτικό της μήτρας.
 Σύγχρονη χρήση: 
Ως έγχυμα, έχει δράση αντισπασμωδική, εφιδρωτική, καταπραϋντική, ηρεμιστική και χωνευτική, ενώ συστήνεται για ναυτία, δυσπεψία, ημικρανία, κολικό, πυρετό, σπασμούς, κράμπες και πέτρες στη χολή. 
Ως κατάπλασμα, ανακουφίζει από τους ρευματισμούς και τις νευραλγίες, ενώ δρα κατά ορισμένων δερματοπαθειών. 
Παράλληλα, μειώνει το πρήξιμο του στήθους κατά το θηλασμό. 
Ως αιθέριο έλαιο, χρησιμοποιείται με εντριβές για να ανακουφίσει από τον πονοκέφαλο, τον πυρετό και τους πόνους της περιόδου. 
Με εισπνοές, βοηθά στη ρινική αποσυμφόρηση και με πλύσεις δρα κατά των δερματικών φλεγμονών, της φαγούρας, των εγκαυμάτων και των τσιμπημάτων από κουνούπια. 
Αγριοτριανταφυλλιά 
Χρήση σύμφωνα με τον Ιπποκράτη: 
Ως κατάπλασμα στα οιδήματα και στις φλεγμονές και ως εμμηναγωγό. 
Σύγχρονη χρήση:
Το έγχυμα των πετάλων είναι διουρητικό και καταπραϋντικό των νεύρων, ωφέλιμο στην αντιμετώπιση της αϋπνίας, της δυσκοιλιότητας και της χρόνιας εντερίτιδας. 
Το έγχυμα από τα φύλλα του είναι φάρμακο για τη διάρροια και τις πέτρες στα νεφρά. 
Oι καρποί του θεωρείται ότι έχουν διουρητική, αναζωογονητική και βιταμινούχο δράση.
Το αφέψημα των πετάλων είναι τονωτικό και καθαρτικό. 
Το αφέψημα από τους καρπούς βοηθά στην αντιμετώπιση της αϋπνίας και της εντερίτιδας, ενώ με εξωτερικές πλύσεις συμβάλλει στη θεραπεία οφθαλμολογικών φλεγμονών. Ροδιά 
Χρήση σύμφωνα με τον Ιπποκράτη: 
Ως αντιεμετικό και αιμοστατικό. 
Σύγχρονη χρήση:
Ως αφέψημα με τη χρήση των ανθών του είναι τονωτικό και στυπτικό, ενώ με πλύσεις του στόματος δρα κατά της ουλίτιδας.
 O χυμός του ροδιού δίνεται σε περιπτώσεις πυρετού και προβλημάτων του ουροποιητικού συστήματος. 
Θεωρείται ότι έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ

ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΣΤΟ ΑΔΙΚΟ 
Η ανωτέρω ρήση, που είναι γνωστή, ιδιαίτερα στους νομικούς και διατυπώνεται με επίφαση και σε βιβλία του γενικού Μέρους του Ποινικού Δικαίου από τους καθηγητές του Ποινικού Δικαίου, κους Γ.Α Μαγκάκη και Ν. Ανδρουλάκη δείχνει το γενικό πλαίσιο αναζήτησης της αυτοάμυνας στις πολεμικές τέχνες. 
Στα πλαίσια αυτού του βιβλίου δεν είναι δυνατόν να εξαντληθούν ή έστω να εξετασθούν ενδελεχώς όλα τα θέματα της αμύνης καθόσον δεν πρόκειται για εξειδικευμένο νομικό βιβλίο ούτε οι αναγνώστες αυτού νομικοί. 
Είναι βέβαιο ότι σε μια εξαιρετική περίπτωση που θα χρειαστεί να καταφύγουμε σε όσες γνώσεις έχουμε αποκομίσει από την επί μακρόν ή σε μικρότερο χρονικό διάστημα ενασχόλησή μας με τις πολεμικές τέχνες ή και ένα δυναμικό άθλημα, όπως το box, είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε που καλυπτόμαστε και που όχι από το νόμο. 
Πρώτα απ’ όλα καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε ότι χτυπώντας έναν άνθρωπο στο δρόμο ή σε δημόσιο χώρο διαπράττουμε μια άδικη πράξη. 
Στο πλαίσιο του Ποινικού Δικαίου άδικη είναι η πράξη που υπάγεται στην ποινική υπόσταση του εγκλήματος ( Γ.Α Μαγκάκης, Γενικό Μέρος του Ποινικού Δικαίου). 
Υπάρχουν, όμως, επιτρεπτοί κανόνες αυτής που αίρουν τον άδικο χαρακτήρα της πράξης. Τέτοιοι λόγοι είναι γενικοί και ειδικοί, όπως καθολικοί και ατομικοί. 
Ο πρώτος από αυτούς είναι η άμυνα, όπως περιγράφεται στο άρθρο 22 του Π.Κ. (Ποινικού Κώδικα). 
Γενικά, οι λόγοι που αποκλείουν το άδικο μιας πράξης περιγράφονται στα άρθρα 20 έως 25 του Π.Κ.
 Ενδιαφέρουσα για τους ασχολούμενους με τις πολεμικές τέχνες είναι και η κατάσταση ανάγκης που αίρει το άδικο (άρθρο 25 Π.Κ.), οπως και η ιδιαίτερη κατάσταση στην οποία κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να συλλάβει εκείνον που διαπράττει επ’ αυτοφώρω κακούργημα ή πλημμέλημα σύμφωνα με το άρθρο 275 (παράγραφος 1, κώδικας Ποινικής Δικονομίας). 
Αυτά, όμως, θα μπορέσουμε να τα αναλύσουμε αργότερα. 
Ο θεωρητικός λόγος της θεμελίωσης αυτής έγκειται στην έννομη προστασία μέσω της δραστηριότητας του αμυνόμενου. 
Δηλαδή, μπορείτε να προβάλετε άμυνα και σε άδικες πράξεις που δε συνιστούν εγκλήματα, όπως η φωτογράφηση χωρίς τη θέληση εκείνου που φωτογραφίζεται (παραπάνω Γ.Α. Μαγκάκης). 
Λόγω της αύξησης της εγκληματικότητας έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι πιθανότητες για τον ασκούμενο να κάνει χρήση των τεχνικών του σε καταστάσεις που θα τύχουν στο δρόμο ή οπουδήποτε αλλού (Street Fighting ή πρακτική αυτοάμυνα). 
Γι’ αυτό είναι χρήσιμο να μπορεί να ανταπεξελθει σε αυτές τις καταστάσεις. 
Επίσης, καλό είναι οι Δάσκαλοι των πολεμικών να εμμείνουν σ’ αυτές πέρα από την καλή υγεία, την καλή φυσική κατάσταση, την εσωτερική αρμονία που είναι περιεχόμενο όλων των πολεμικών τεχνών. 
Για να επικαλεσθούμε άμυνα κατά το άρθρο 22 Π.Κ. πρεπει: 
Πρώτον, να δεχθούμε επίθεση: ως επίθεση εννοούμε την ανθρώπινη συμπεριφορά που εκθέτει σε άμεσο κίνδυνο ένα έννομο αγαθό. 
Η επίθεση πρέπει να στρέφεται κατά εννόμων αγαθών που αφορούν το άτομο ή άλλο άτομο, δηλαδή προς χάριν τρίτου και αυτό είναι το δεύτερο στάδιο. 
Προσοχή, όμως, στη νομική κατάσταση της «συναίνεσης του παθόντος», όπου, δηλαδή, ο τρίτος συναινεί στην επίθεση που δέχεται (άρθρο 308 παρ. 2 Π.Κ.) σε απλή σωματική βλάβη και δεν προσκρούει στα χρηστά ηθη (π.χ. σύζυγος με σύζυγο, όπου η σύζυγος προς τρίτον του λέγει να μην ανακατεύεται στα οικογενειακά τους θέματα ενώ ο σύζυγος ετοιμάζεται να τη χτυπήσει προκαλώντας ελαφρά σωματική βλάβη). 
Τρίτον, η επίθεση πρέπει να είναι άδικη. Τέταρτον, πρέπει να είναι παρούσα (π.χ. δεν μπορείτε κάτω από τα όρια της αμύνης να επιτεθείτε –αν τον βρείτε- στον κλέφτη του κινητού σας τρεις μέρες μετά την κλοπή. 
Σε αυτήν την περίπτωση ή προβάλετε θεμιτή αυτοδικία (άρθρο 282 Α.Κ.) ή μηνύετε αυτόν που το έχει κλέψει). 
Αυτή, λοιπόν, είναι η κατάσταση άμυνας. 
Στην αμυντική πράξη, δηλαδή, την αναγκαία προσβολη του επιτιθέμενου, που γίνεται, για να αποκρουστεί η επίθεση, υποκείμενο μπορεί να είναι αυτός που δέχεται την επίθεση, αλλά, και ο τρίτος. 
Πρέπει να αντιπροσβάλλουμε έννομο αγαθό του ιδίου του επιτιθέμενου και τότε, όμως, είναι αναγκαίο να μην υπάρχει δυσαναλογία μεταξύ άμυνας και επίθεσης, γιατί έχουμε υπέρβαση των ορίων αμύνης (άρθρο 23 Π.Κ.). 
Σ’ αυτή την περίπτωση, για να μην τιμωρηθεί ο αμυνόμενος, οφείλει να αποδείξει ότι υπερέβει τα όρια της άμυνας, γιατί η επίθεση του προκάλεσε φόβο ή ταραχή και δεν μπορούσε ψύχραιμα να ελέγξει τον εαυτό του. 
Λόγω της εκμάθησης και προπόνησης συνδυασμένων τεχνικών (γροθιά-κλωτσιά-άλλου είδους γροθιά- χτύπημα με γυμνό χέρι πλάγια ή ευθεία και χιλιάδες συνδυασμοί) από τον ασκούμενο στις πολεμικές τέχνες με αυξημένη ταχύτητα και ιδιαίτερη δύναμη είναι αναγκαίο να σταθμίζει ο ασκούμενος το πότε ο άδικος (-οι) επιτιθέμενος (-οι) εξουδετερώνεται (-ονται). 
Δεν είναι δυνατόν να δέρνει ανηλεώς τον αρχικά επιτιθέμενο, όταν αυτός έχει εξουδετερωθεί και να επικαλείται ότι βρισκόταν στα όρια άμυνας. Εκτός, αν λόγω της αύξησης της αδρεναλίνης δεν ελέγχει τον εαυτό του. 
Ακολουθούν ορισμένες πρακτικές συμβουλές: 
1) Φροντίστε να έχετε μάρτυρες της άδικης επίθεσης και της άμυνας που προβάλετε. 
2) Ειδοποιήστε με μικρές κοφτές κουβέντες τον επιτιθέμενο να σταματήσει, π.χ. «σταμάτα» ή «κάνε πίσω» επιτακτικά (Κ. Wilkinson σελ. 80 περιοδ. COMBAT Μάρτιος 1999) και φροντίστε αυτό να το ακούν οι μάρτυρες που είναι παρόντες. 
3) Αποφύγετε την επίθεση, αν είναι μικρή ή ασήμαντη ή αποκρούεται τουλάχιστον με ίσης, παραπλήσιας δύναμης χτύπημα (δε χρειάζεται να επιδείξετε στο μεθυσμένο το επίπεδο όλων των τεχνικών σας). 
4) Χρησιμοποιείστε την κραυγή Κιαϊ ή Κία ή όποια άλλη της τέχνης σας. 
Σαστίζει, προκαλεί σύγχυση, γιατί-μην ξεχνάτε- ο εν αδίκω επιτιθέμενος είναι δειλός. 
(Κ.Wilkinson όπου παραπάνω). 
Αν τώρα βρεθείτε προ μεγάλου κινδύνου και ιδίως, αν ο επιτιθέμενος είναι ιδιαίτερα μεγαλόσωμος ή γυμνασμένος ή επαγγελματίας μπράβος ή εριστικός (τσαμπουκάς, ο νταής της γειτονιάς), ακολουθείτε τα στάδια 1, 2, 4 μέχρι του επιπέδου που θα εξουδετερώσετε πλήρως τον επιτιθέμενο και θα νιώσετε ασφάλεια. 
Όλα αυτά είναι απλώς ψήγματα ενός τεράστιου θέματος. 
Πάντως σε μια εμπλοκή σας να ξέρετε ότι ούτε αυτόματα απαλλάσσεστε ούτε όταν ηρεμήσετε, οι αρχές (αστυνομία, δικαστήριο) θα γνωρίζουν σε τι κατάσταση βρεθήκατε. 
Εσείς θα τους διαφωτίσετε και θα τους κάνετε να καταλάβουν ότι το δίκαιο δεν υποχωρεί στο άδικο, γιατί άλλωστε «καλύτερα να σε δικάζουν δώδεκα από το να σε κουβαλάνε έξι».(K. Wilkinson). 
Κών/νος Αθανασόπουλος, Δικηγόρος Αθηνών
 *Το κείμενο αυτό δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «μονοπάτι του πολεμιστή» τεύχος 12

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΓΕΝΟΣΗΜΑ


Ερώτηση – καταπέλτη κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Νικολόπουλος στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά για την ανεκδιήγητη απαίτηση της Μέρκελ να περικοπούν οι ζωές των Ελλήνων!

Ο κύριος Νικολόπουλος αποδεικνύοντας ότι διαθέτει τα πολιτικά και κοινωνικά αντανακλαστικά που απαιτεί ο τόπος, αντιλήφθηκε αμέσως τις προθέσεις της Γερμανίδας Καγκελάριου, η οποία κατά την επίσκεψή της στην Ελλάδα απαίτησε από τόν Αντώνη Σαμαρά νά υοθετίσει τή συνταγογράφηση μέ βάση τή δραστική ουσία, χωρίς καν αναφορά επωνυμίας φαρμάκου,  παρά το γεγονός ότι υπουργείο, γιατροί και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς είναι αντίθετοι σε μια πρακτική που θα έχει ολέθριες συνέπειες.

Στην ερώτηση του κ.Νικολόπουλου προς τον Πρωθυπουργό γίνεται αναφορά στις 20.000 ελληνικές οικογένειες που θα μείνουν στο δρόμο, αν τελικά συναινέσει η ελληνική κυβέρνηση στο έγκλημα.

Διότι όπως ο καθένας αντιλαμβάνεται, αν γίνουν πράξη οι απειλείς- απαιτήσεις της κ. Μέκρελ, το επώνυμο ελληνικό φάρμακο,  με τα υψηλά ποιοτικά στάνταρ, δε θα μπορεί να ανταγωνιστεί τα ανώνυμα γενόσημα που παράγουν οι πολυεθνικές  σε χώρες του Τρίτου κόσμου.

Έτσι οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες θα κλείσουν και οι 20.000 οικογένειες που τρέφει σήμερα ο κλάδος θα μείνουν στο δρόμο.

Παράλληλα στην ερώτηση του ο κ. Νικολόπουλος  θέτει το άλλο μεγάλο θέμα που προκύπτει από τα εγκληματική σχέδια της κ. Μέρκελ που είναι φυσικά ο κίνδυνος της Υγείας  των Ελλήνων πολιτών.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας διερωτάται το προφανές:

Εφόσον ο ΕΟΦ παρουσιάζει έλλειψη προσωπικού και υποδομών ποιος θα ελέγξει τα ανώνυμα γενόσημα που παράγουν οι πολυεθνικές (και κυρίως οι γερμανικές) σε χώρες του τρίτου κόσμου (όπως η Ινδία και το Μπαγκλαντές).

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για σκευάσματα που τόσες και τόσες φορές έχει αποδειχθεί είτε ότι δε θεραπεύουν τις ασθένειες, είτε ότι προκαλούν επικίνδυνες παρενέργειες.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση τέτοιου ανώνυμου γενόσημου αντικαταθλιπτικού τής ισραηλινής Teva που, μόλις πρίν από λίγες ημέρες,αποσύρθηκε από τήν αμερικανική αγορά γιατί προκαλούσε μέχρι καί τάσεις αυτοκτονίας!  

Επίσης, ο βουλευτής αναρωτιέται τι ρόλο μπορεί να παίζει, στην πρωτοφανή επιμονή της Μέρκελ να περάσει τη ρύθμιση για τα φάρμακα-δολοφόνους, το γεγονός ότι η μεγαλύτερη γερμανική φαρμακοβιομηχανία γενοσήμων Ratiopharm εξαγοράστηκε πρόσφατα από τον ισραηλινό κολοσσό ανώνυμων γενοσήμων Teva.

Διαβάστε τις δύο σχετικές ερωτήσεις του κ. Νικολόπουλου:


ΕΡΩΤΗΣΗ 1


ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ


Θέμα: Εντολή Μέρκελ… λουκέτο στις Ελληνικές Φαρμακοβιομηχανίες.


Η κοινή πολιτική της Γερμανίδας Καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ και του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο χώρο της υγείας, οδηγεί σε λουκέτο τις Ελληνικές Φαρμακοβιομηχανίες και 20.000 οικογένειες που εργάζονται σε αυτές στην ανεργία και ενώ μάλιστα ο οικονομικός στόχος που τέθηκε για τον έλεγχο και τελικά την δραματική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης επιτεύχθηκε και παρόλα αυτά προχωράτε στη λήψη νέων μέτρων στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας.


Συγκεκριμένα, την επόμενη της επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελαρίου Μέρκελ στη χώρα μας, ξέσπασε μια θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο, σχετικά με τη δήλωση της περί απολύτως κοινής πολιτικής στο χώρο της υγείας.


Η αλήθεια είναι, ότι διάβασα άρθρα και αναλύσεις, που είναι κάτι από παραπάνω από πειστικές και τεκμηριωμένες θα έλεγα. Κοινός όλων παρανομαστής είναι το λουκέτο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.


Ποιος θα απαντήσει στον Ελληνικό λαό εάν παίζει ρόλο σε αυτή την απόφαση – σε συνδυασμό με το ταξίδι αστραπή της Γερμανίδας Καγκελάριου Μέρκελ – το γεγονός ότι η μεγαλύτερη γερμανική φαρμακοβιομηχανία γενοσήμων  Ratiopharm εξαγοράστηκε προ ενάμισι έτους από τον Ισραηλινό κολοσσό φαρμάκων Tevaq.


Οι πολίτες αγωνιούν και ρωτούν, σε ποιες χώρες παρασκευάζονται τα γενόσημα  φάρμακα, ισχύει ότι πολλά εκ των γενόσημων φαρμάκων, παρασκευάζονται σε χώρες όπως η Ινδία και το Μπαγκλαντές, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα και αποτελεσματικότητα αυτών.
 

Επειδή δεν μπορώ να δεχτώ ότι Έλληνας Πρωθυπουργός θα συναινέσει σε κάτι τέτοιο και δεδομένης της δικαιολογημένης αναταραχής που έχει προκύψει, σχετικά με την επικείμενη κυκλοφορία γενόσημων φαρμάκων αγνώστου προελεύσεως, ποιότητας παρασκευής και αποτελεσματικότητας, καθώς επίσης και με τον τρόπο εφαρμογής της δραστικής ουσίας,  που θίγει άμεσα τον μοναδικό στρατηγικής σημασίας για τη χώρα και παράλληλα υγιή κλάδο, της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.


Κατόπιν τούτων ΕΡΩΤΑΣΘΕ κε Πρωθυπουργέ:
Ισχύει το γεγονός ότι η εφαρμογή της δραστικής ουσίας  θα γίνει βάσει των οδηγιών της τρόικας (συνταγογράφηση μόνο με βάση τη δραστική ουσία και όχι αναγραφή επωνυμίας φαρμάκου), οδηγώντας έτσι τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες στο λουκέτο και τις 20.000 οικογένειες που εργάζονται σε αυτές στην ανεργία, αφού δε θα μπορούν να συναγωνιστούν τους πολυεθνικούς κολοσσούς που διατηρούν γραμμές παραγωγής σε τριτοκοσμικές χώρες;
Είναι αλήθεια ότι ο ΕΟΦ δεν είναι σε θέση, λόγω έλλειψης προσωπικού και υποδομών, να ελέγξει ούτε το 5% των σκευασμάτων που εισέρχονται στη χώρα, άρα και την πληθώρα των αγνώστου προελεύσεως γενόσημων φαρμάκων που θα εισαχθούν στην Ελλάδα, προκείμενου να καταναλωθούν από το μέσο Έλληνα και τη μέση Ελληνίδα;

Ο ερωτών βουλευτής

ΝΙΚΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

( Εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.)





ΕΡΩΤΗΣΗ 2



ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ


& ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ


Θέμα: Εντολή Μέρκελ… λουκέτο στις Ελληνικές Φαρμακοβιομηχανίες.


Η κοινή πολιτική της Γερμανίδας Καγκελάριου Μέρκελ και του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο χώρο της υγείας, οδηγεί σε λουκέτο της Ελληνικές Φαρμακοβιομηχανίες και 20.000 οικογένειες που εργάζονται σε αυτές στην ανεργία.


Συγκεκριμένα, την επόμενη της επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελαρίου Μέρκελ στη χώρα μας, ξέσπασε μια θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο σχετικά με τη δήλωση της περί απολύτως κοινής πολιτικής στο χώρο της υγείας. Η αλήθεια είναι ότι διάβασα άρθρα και αναλύσεις που είναι κάτι από παραπάνω από πειστικές και τεκμηριωμένες θα έλεγα. Κοινός όλων παρανομαστής είναι το λουκέτο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.


Επειδή δεν μπορώ να δεχτώ ότι Έλληνας Πρωθυπουργός θα συναινέσει σε κάτι τέτοιο και δεδομένης της δικαιολογημένης αναταραχής που έχει προκύψει σχετικά με την επικείμενη κυκλοφορία γενόσημων φαρμάκων αγνώστου προελεύσεως, ποιότητας παρασκευής και αποτελεσματικότητας, καθώς επίσης και με τον τρόπο εφαρμογής της δραστικής ουσίας, που θίγει άμεσα τον μοναδικό στρατηγικής σημασίας για τη χώρα και παράλληλα υγιή κλάδο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, ερωτάσθε τα εξής:
Σε ποιες χώρες παρασκευάζονται τα γενόσημα φάρμακα; Να κατατεθεί η σχετική λίστα.
Ισχύει ότι πολλά εκ των γενόσημων φαρμάκων παρασκευάζονται σε χώρες όπως η Ινδία και το Μπαγκλαντές, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα και αποτελεσματικότητα αυτών;
Είναι αλήθεια ότι ο ΕΟΦ δεν είναι σε θέση, λόγω έλλειψης προσωπικού και υποδομών, να ελέγξει ούτε το 5% των σκευασμάτων που εισέρχονται στη χώρα, άρα και την πληθώρα των αγνώστου προελεύσεως γενόσημων φαρμάκων που θα εισαχθούν στην Ελλάδα, προκείμενου να καταναλωθούν από το μέσο Έλληνα και τη μέση Ελληνίδα;
Ισχύει το γεγονός ότι η εφαρμογή της δραστικής ουσίας θα γίνει βάσει των οδηγιών της τρόικας (συνταγογράφηση μόνο με βάση τη δραστική ουσία και όχι αναγραφή επωνυμίας φαρμάκου), οδηγώντας έτσι τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες στο λουκέτο και τις 20.000 οικογένειες που εργάζονται σε αυτές στην ανεργία, αφού δε θα μπορούν να συναγωνιστούν τους πολυεθνικούς κολοσσούς που διατηρούν γραμμές παραγωγής σε τριτοκοσμικές χώρες;
Μήπως παίζει ρόλο σε αυτή την απόφαση – σε συνδυασμό με το ταξίδι αστραπή της Γερμανίδας Καγκελάριου Μέρκελ – το γεγονός ότι η μεγαλύτερη γερμανική φαρμακοβιομηχανία γενόσημων Ratiopharm εξαγοράστηκε προ ενάμισι έτους από τον Ισραηλινό κολοσσό φαρμάκων Tevaq
Ο οικονομικός στόχος που τέθηκε για τον έλεγχο και τελικά την δραματική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης επιτεύχθηκε; Εάν ναι, τότε γατί προχωράτε στη λήψη νέων μέτρων στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας;


Ο ερωτών βουλευτής


ΝΙΚΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ


( Εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.)

ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΨΕΜΜΑΤΑ

Αποστρατικοποίηση, αλλά και αποστέρηση των δικαιωμάτων (π.χ. υφαλοκρηπίδα) που απορρέουν από την ύπαρξη κατοικημένων νησιών, συνιστά, μεταξύ άλλων η πρόταση του Πολ Τόμσεν επικεφαλή της τρόϊκα για την εκκένωση των ελληνικών νησιών με πληθυσμό κάτω των 150 ατόμων και μεταφοράς τους σε μεγαλύτερα νησιά, για να υπάρξουν «οικονομίες κλίμακος» σε ιατρικές υπηρεσίες, στην εκπαίδευσης στην ακτοπλοϊα κλπ. 
Τα περισσότερα από αυτά τα νησιά φιλοξενούν ισχυρές φρουρές αφού αίναι μόνιμα «στο μάτι του κυκλώνα» από πλευράς Τουρκίας. 
Αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις στις οποίες τα νησιά συνιστούν υφαλοκρηπίδα, λόγω ύπαρξης κατοίκων (βάσει του διεθνούς δικαίου, ακατοίκητα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και φυσικά ΑΟΖ. 
Νησιά όπως η Γαύδος (με την πολλά υποσχόμενη ΑΟΖ νότια της Κρήτης) οι νήσοι Λεβίθα και Κίναρος που ουσιαστικά βρίσκονται μεταξύ των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων ελέγχοντας την στρατηγικής δίοδο βορρά-νότου του Αιγαίου. 
Για να μην σχολιάσουμε την πρόταση εκκένωσης των νήσων Αρκιοί, Φαρμακονήσι, Ψέριμος και Γαιδουρονήσι στα Δωδεκάνησα τα οποία αποτελούν το σύγχρονο πεδίο αντιπαράθεσης της Ελλάδας και της Τουρκίας για την αλλαγή του status quo στο Αιγαίο, με την Τουρκία να αμφισβητεί την κυριαρχία αυτών των νησιών και την τρόϊκα να μας προτείνει να τα εγκαταλείψουμε ! 
Σάλο προκάλεσε το αίτημα της Τρόικας να εκκενωθούν τα ελληνικά νησιά που έχουν έως 150 κατοίκους με το επιχείρημα ότι επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. 
Τα νησιά τα οποία θέλει να ερημώσει η τρόϊκα είναι τα εξής: 
Αιγαίο Πέλαγος 
Γαϊδουρονήσι 3 
Θύμαινα 152 
Αντίψαρα 4 
Κυρα Παναγιά Αλοννήσου 10 
Περιστέρα 5 
Πιπέρι 2 
Κυκλάδες 
Δήλος 14 
Μακρόνησος 5 
Κάτω Κουφονήσι 60 
Ηρακλειά 151 
Δωδεκάνησα 
Ψέριμος 130 
Φαρμακονήσι 74 
Τέλενδος 54 
Αρκιοί 54 
Λέβιθα 8 
Γυαλί 10 
Σαρία 22 
Κίναρος 2 
Αργοσαρωνικός 
Δοκός Ύδρας 43
 Επτάνησα 
Καστός Λευκάδας 78 
Αντικύθηρα 44 
Αντίπαξοι 64
 Λιβυκό Πέλαγος 
Γαύδος 88 κάτοικοι 
Εάν οι προτάσεις αυτές δεν προκαλούν τα αντανακλαστικά των Ελλήνων τότε τι άλλο θα μπορούσε να το κάνει και όλα αυτά σύμφωνα με την ΤΡΟΙΚΑ στο πλαίσιο της μείωσης των δαπανών του κράτους λές και οι 1077 κάτοικοι των 23 νησιών στο Αιγαίο τον Σαρωνικό και το Ιόνιο είναι υπεύθυνοι για την πτώχευση της χώρας, όταν το κλειστό γήπεδο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Γαλάτσι το οποίο παραμένει αχρησιμοποίητο εδώ και 8 χρόνια κόστισε στον Έλληνα φορολογούμενο 75 εκατ. ευρώ. 
Πάντως το ΥΕΝ διαψεύδει την πληροφορία για την εκκένωση των νησιών αλλά μετά από όλα αυτά που έχουμε το να πιστέψουμε τελικά.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΟΖ ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

Η Κ.Ο της Χρυσής Αυγής, κατέθεσε πρόταση νόμου για την ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ. «Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί σαφές μήνυμα στη διεθνή κοινότητα ότι το Ελληνικό Κράτος είναι αποφασισμένο να περιφρουρήσει την ανεξαρτησία του και τα νόμιμα δικαιώματά του... με κάθε τρόπο και μέσο» αναφέρει σχετική ανακοίνωση του κόμματος, επισημαίνοντας πως η Κ.Ο «κατέθεσε στη Βουλή μία ιστορική πρόταση νόμου, την πρώτη από την ίδρυση του νεώτερου ελληνικού κράτους, για την ανακήρυξη της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και (προ)καλεί άπαντες τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να την στηρίξουν και να την ψηφίσουν». 
Αναλυτικά η πρόταση νόμου της Χρυσής Αυγής για την ανακήρυξη ελληνικής ΑΟΖ, έχει ως εξής : 
ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ
 Για την «Ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης από την Ελληνική Δημοκρατία» Άρθρο 1 «Σκοπός και πεδίο εφαρμογής» Σκοπός του παρόντος νόμου είναι η άσκηση των δικαιωμάτων που προβλέπονται από το Μέρος V της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 και συγκεκριμένα από τα άρθρα 55επ. σχετικά με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. 
Άρθρο 2 «Ορισμοί» 1.Για την εφαρμογή του παρόντος νόμου οι όροι που χρησιμοποιούνται στις διατάξεις αυτού έχουν την ακόλουθη έννοια: 
α) «Σύμβαση»: η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, η οποία κυρώθηκε από τον Ν. 2321/1995. 
β) «Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη»: η πέραν και παρακείμενη της χωρικής θάλασσας της Ελληνικής Δημοκρατίας περιοχή, τα όρια της οποίας καθορίζονται στο άρθρο 3 και η οποία υπάγεται στο ειδικό νομικό καθεστώς που καθιερώνεται στο Μέρος V της Σύμβασης, δυνάμει του οποίου τα δικαιώματα και οι δικαιοδοσίες της Ελληνικής Δημοκρατίας ως παράκτιου Κράτους και τα δικαιώματα και οι ελευθερίες των άλλων κρατών διέπονται από τις σχετικές διατάξεις της Σύμβασης. 
γ) «Ζωντανοί πόροι»: περιλαμβάνουν ψάρια και οποιασδήποτε άλλης μορφής υδρόβια ζωή, εκτός των καθιστικών ειδών, όπως αυτά καθορίζονται στο άρθρο 77 της Σύμβασης. 
γ) «Μη ζωντανοί πόροι»: οι διάφοροι μεταλλευτικοί και άλλοι μη ζώντες πόροι που κατά κανόνα βρίσκονται στο βυθό της θάλασσας ή κάτω απ’ αυτόν. 
δ) «Ναυτικό μίλι»: απόσταση χιλίων οκτακοσίων πενήντα δύο μέτρων. 
2. Ορισμοί οι οποίοι δεν έχουν διαφορετικά ερμηνευθεί στο παρόν άρθρο θα έχουν την έννοια που δίδει σ’ αυτούς η Σύμβαση και σε περίπτωση αντίθεσης μεταξύ του παρόντος Νόμου και της Σύμβασης, υπερισχύει η ερμηνεία της Σύμβασης. 
Άρθρο 3 «Κήρυξη και καθορισμός ορίων της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης» 
1.Κηρύσσεται Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, το εξωτερικό όριο της οποίας εκτείνεται μέχρι την απόσταση των 200 ναυτικών μιλίων από τις γραμμές βάσης από τις οποίες μετράται το εύρος της αιγιαλίτιδας ζώνης. 
2.Ελλείψει συμφωνίας οριοθέτησης με γειτονικά κράτη των οποίων οι ακτές είναι παρακείμενες ή αντικείμενες με τις ελληνικές ακτές, το εξωτερικό όριο της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης είναι η μέση γραμμή, κάθε σημείο της οποίας απέχει ίση απόσταση από τα εγγύτερα σημεία των γραμμών βάσης (τόσο ηπειρωτικών όσο και νησιωτικών) από τις οποίες μετράται το εύρος της αιγιαλίτιδας ζώνης. 
3.Τα ακριβή όρια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης θα γνωστοποιούνται εκάστοτε με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών, που θα δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, όπως τα όρια αυτά διαμορφώνονται ανάλογα με τις συγκεκριμένες περιοχές και με τις ενδεχόμενες συμφωνίες οριοθέτησης σύμφωνα με τις πρόνοιες των παραγράφων 1 και 2.
 Άρθρο 4 «Δικαιώματα, δικαιοδοσία και υποχρεώσεις της Ελλάδος στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη»
 1. Στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, η Ελληνική Δημοκρατία ασκεί:
 α) κυριαρχικά δικαιώματα που αποσκοπούν στην εξερεύνηση, εκμετάλλευση, διατήρηση και διαχείριση των φυσικών πόρων, ζωντανών ή μη, των υπερκείμενων του βυθού της θάλασσας υδάτων, του βυθού της θάλασσας και του υπεδάφους αυτού, ως επίσης και με άλλες δραστηριότητες για την οικονομική εκμετάλλευση και εξερεύνηση της ζώνης, όπως η παραγωγή ενέργειας από τα ύδατα, τα ρεύματα και τους ανέμους. 
β) δικαιοδοσία, όπως προβλέπεται στα σχετικά άρθρα της Σύμβασης σχετικά με: 
i) την εγκατάσταση και χρησιμοποίηση τεχνητών νήσων, εγκαταστάσεων και κατασκευών.
 ii) τη θαλάσσια επιστημονική έρευνα. 
iii) την προστασία και διατήρηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος. 
γ) άλλα δικαιώματα και υποχρεώσεις που προβλέπονται από την Σύμβαση. 
2. Η Ελληνική Δημοκρατία, κατά την ενάσκηση των δικαιωμάτων της και την εκτέλεση των υποχρεώσεών της, σύμφωνα με τον παρόντα Νόμο και τις διατάξεις της Σύμβασης, στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, λαμβάνει υπόψη της τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των άλλων Κρατών και ενεργεί κατά τρόπο συνάδοντα με τις διατάξεις της Σύμβασης. 
3) Τα δικαιώματα που αναφέρονται στο παρόν άρθρο αναφορικά με το βυθό της θάλασσας και το υπέδαφος θα ασκούνται σύμφωνα με το Μέρος VI της Σύμβασης-Διατάξεις περί Υφαλοκρηπίδας. 
Άρθρο 5 «Δικαιώματα και υποχρεώσεις των άλλων κρατών στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη» Στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ελληνικής Δημοκρατίας, τα άλλα Κράτη απολαμβάνουν τα δικαιώματα και υπόκεινται στις υποχρεώσεις που προβλέπει η Σύμβαση. 
Κατά την άσκηση των δικαιωμάτων και την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους αυτών, λαμβάνουν δεόντως υπόψη τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας και συμμορφώνονται με τους νόμους και τους Κανονισμούς που υιοθετούνται απ’ αυτήν σύμφωνα με τις διατάξεις της Σύμβασης και τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, στην έκταση που αυτοί δεν είναι αντίθετοι με το σχετικό μέρος της Σύμβασης. Άρθρο 6 «Διατήρηση των ζωντανών πόρων» 
Με κοινή απόφαση των Υπουργών: 
α) Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και
 β) Ναυτιλίας και Αιγαίου που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζεται ο επιτρεπτός όγκος και τα είδη αλιεύματος των ζωντανών πόρων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.
 Άρθρο 7 «Εξερεύνηση και εκμετάλλευση των ζωντανών ή μη πόρων» 
1.Κανένα πρόσωπο δεν προβαίνει μέσα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη σε αναζήτηση, έρευνα ή εκμετάλλευση των ζωντανών ή μη πόρων, χωρίς να έχει λάβει άδεια σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. 
2. α) Σε περίπτωση που οποιοδήποτε πρόσωπο παραβαίνει τις διατάξεις της πρώτης παραγράφου του παρόντος άρθρου, τότε εφαρμόζονται ανάλογα οι διατάξεις των παραγράφων 7,8,9 και 10 του άρθρου 12Α Νόμου 2289/1995 όπως ισχύουν σήμερα. 
Άρθρο 8 «Έναρξη της ισχύος» Η ισχύς του νόμου αυτού αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά σε επιμέρους διατάξεις. 
Αθήνα, 08-10-2012 
Οι προτείνοντες Βουλευτές 
1. Νικόλαος Μιχαλολιάκος 
2. Ηλίας Κασιδιάρης 
3. Χρήστος Παππάς 
4. Ηλίας Παναγιώταρος 
5. Ελένη Ζαρούλια 
6. Πολύβιος Ζησιμόπουλος 
7. Ιωάννης Λαγός 
8. Γεώργιος Γερμενής 
9. Αρτέμης Ματθαιόπουλος 
10. Νικόλαος Μίχος 
11. Παναγιώτης Ηλιόπουλος 
12. Ευστάθιος Μπούκουρας 
13. Μιχαήλ Αρβανίτης 
14. Νικόλαος Κούζηλος 
15. Αντώνιος Γρέγος 
16. Δημήτριος Κουκούτσης 
17. Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης 
18. Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος

ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η Αρχαία Ελλάδα κατά την διάρκεια της μακράς και πανάρχαιας ιστορίας της, δια μέσου των αιώνων, μας παρουσιάζει μία ατελεύτητη διαδοχή Φιλοσόφων, Ποιητών, Νομοθετών, Καλλιτεχνών και Ηρώων, οι οποίοι κρατούν συνεχώς στα χέρια τους το ΡΟΠΑΛΟ της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, το ΜΑΣΤΙΓΙΟ του Ελέγχου και της Εξυγίανσης και θέτουν διαρκώς το δάκτυλο τους επί των πληγών του ατόμου και της κοινωνίας! 
Ο ρόλος των Φιλοσόφων και των ΗΡΩΩΝ, είναι να μας επισημαίνουν και μας βροντοφωνάζουν συνεχώς την ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ από την περίφημη Κόπρο του Αυγεία, που αποτελεί όπως όλοι γνωρίζουμε έναν από τους πρωταρχικούς άθλους του Ηρακλή. 
Διαπιστώνουμε επομένως ότι ο απώτερος στόχος και σκοπός της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ είναι να μας αναγκάσει πάση θυσία, να ΕΞΕΡΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΡΚΟ της κακίας, της ηδυπάθειας και της παρανομίας, που δυστυχώς συγκροτούν τις κύριες καταστάσεις που χαρακτηρίζουν την καθημερινή μας ζωή. 
Αναπόσπαστο κομμάτι της Φιλοσοφίας και απαραίτητο συμπλήρωμα της Ελληνικής παιδείας είναι η καταπληκτική ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ μας, η οποία είναι απολύτως συνδεδεμένη και συνυφασμένη με το ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ όλων των χρόνων και όλων των εποχών: 
Με τον Ηρακλή! 
Ο λόγος που ο Ηρακλής κινητοποιεί αμέσως το ενδιαφέρον των μικρών παιδιών, είναι διότι εμφανίζεται να έχει επιτελέσει, από την εφηβική του κιόλας ηλικία την αρχική Νίκη: 
Είναι γνωστή η εικόνα του Ηρακλή που βρίσκεται προβληματισμένος μπροστά σε ένα ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ, στο οποίο πρέπει να αποφασίσει αν θα ακολουθήσει στην ζωή του τον ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ που βρίσκεται στα δεξιά του ή τον ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ που βρίσκεται στα αριστερά του. 
Ο Ηρακλής, μετά από ώριμη σκέψη, επιλέγει βεβαίως τον δρόμο της ΑΡΕΤΗΣ καταφέρνοντας έτσι ένα αρχικό πολύ σημαντικό πλήγμα στην ΚΑΚΙΑ, η οποία παραμονεύει ανά πάσα στιγμή στην ζωή μας, ελπίζοντας να αλλάξουμε την πορεία μας και να την ακολουθήσουμε. 
Το μεγαλείο του Ηρακλή είναι ότι αντιλήφθηκε από την αρχή της ζωής του, από την πρώιμη νεανική του ηλικία, ότι ο πραγματικός προορισμός του Ανθρώπου είναι η ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΙΑ, η διαρκής δηλαδή σταδιοδρομία, η οποία σπέρνει σε κάθε μας βήμα την ΕΥΕΡΓΕΣΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ! 
Όμως οι λόγοι, οι σκέψεις, οι πράξεις, τα έργα τα μεγάλα, επιτελούνται μόνο όταν ο υποψήφιος για να κατακτήσει αυτήν την μέγιστη δόξα και αθανασία, πληρώσει και το ανάλογο τίμημα! 
Δηλαδή, θα πρέπει απαραιτήτως, αυτός ο υποψήφιος για την αθανασία, για τον θαυμασμό και λατρεία των επερχομένων γενεών πρέπει να πραγματοποιήσει μέσα του, την ΑΡΜΟΝΙΑ, την ΤΑΞΗ, την ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ. Αυτό είναι το πρότυπο που θέλει να μας μεταφέρει ο Ηρακλής δια μέσου των αιώνων. 
Ο μόνος τρόπος που θα μπορέσει να οδηγήσει τον Ηρακλή, στο να πραγματοποιήσει τον στόχο που έχει θέσει στην ζωή του, να καταφέρει δηλαδή να ακολουθήσει τον δρόμο της Αρετής, είναι να γίνει ο πρώτα ο ίδιος πηγή Φωτός, Σοφίας, Δικαιοσύνης, Κάλλους, Σωφροσύνης, και Ανδρείας, και κατόπιν να αρχίσει διά του ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ του, το έργο της Κάθαρσης και την Πνευματικής Ανόρθωσης των συνανθρώπων του. 
Και αυτό πραγματικά, όπως όλοι μας γνωρίζουμε, δεν είναι καθόλου εύκολο. 
Έτσι λοιπόν, η σοφότατη Μυθολογία μας, μάς παρουσιάζει πολύ σύντομα τον μέγιστο της Ήρωα, τον Ηρακλή, να επιτελεί τον πρώτο του Άθλο που δεν είναι άλλος από την Κάθαρση των Στάβλων του Αυγεία, ο οποίος είναι γεμάτος από την κόπρο, δηλαδή τις ακαθαρσίες των ζώων που βρίσκονται στο εσωτερικό του. 
Βεβαίως, θα πρέπει να έχει γίνει κατανοητό, ότι η εικόνα του Στάβλου αυτού δεν αντιπροσωπεύει ένα πραγματικό υλικό οικοδόμημα, αλλά αυτό που συμβολίζει είναι η ίδια μας η ΨΥΧΗ. 
Δηλαδή ο άθλος που καλείται να επιτελέσει ο Ηρακλής είναι να πραγματοποιήσει την Κάθαρση ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ από όλη την φαυλότητα και κακία που κρύβει μέσα της, προτού να ανακηρυχθεί και να επιβληθεί στην συνείδηση ολόκληρης της Ελλάδας, αλλά και όλων των επερχομένων γενεών παγκοσμίως, ως ο Μέγιστος των Ηρώων και Ευεργετών της τότε Ανθρωπότητας! 
Και πραγματικά, χρειάζεται ΗΡΩΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ για να καθαρίσει κανείς την Κόπρο του Αυγεία, η οποία ΔΕΝ ΕΜΦΩΛΕΥΕΙ στην ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΠΛΗΣΙΟΝ ΜΑΣ, αλλά βρίσκεται βαθιά κρυμμένη ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΨΥΧΗ. 
Μόνο τότε, ένας Άνθρωπος αρχίζει τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΒΙΟ ΤΟΥ. 
Όταν αρχίζει να ΜΑΧΕΤΑΙ και να ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ για την επίτευξη και πραγματοποίηση της ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΟΦΙΑΣ ή ΕΠΙΣΤΙΜΗΣ. 
Όταν αφυπνιστεί στην επίγνωση της Κόπρου του Αυγεία στην οποία κυριολεκτικά κυλιέται, όταν κατανοήσει ότι αυτή η Κόπρος ενοικεί στην Ψυχή του. 
Όταν κατανοήσει ότι ο ΑΥΓΕΙΑΣ, δεν είναι παρά ο ίδιος του ο ΕΑΥΤΟΣ! 
Ας προσπαθήσουμε όμως να προσδιορίζουμε ακριβώς αυτό που υποκρύπτεται πίσω την κωδικοποιημένη έννοια της Κόπρου του Αυγεία.
 Η Κόπρος του Αυγεία είναι: 
Η ΠΑΝΤΟΕΙΔΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΟΡΦΗ ΚΑΚΙΑ, Η ΗΔΥΠΑΘΕΙΑ, ΤΑ ΠΑΘΗ, Ο ΘΥΜΟΣ, Η ΑΠΛΗΣΤΙΑ, Η ΑΚΟΛΑΣΙΑ, Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ, Η ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΗ ΦΙΛΟΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ, 
Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι αυτή η ΚΟΠΡΟΣ είναι πολυπρόσωπη και μπορεί πολύ εύκολα, σαν μία δεύτερη Λερναία Ύδρα να μεταλλάσσεται συνεχώς σε κάποια άλλη μορφή. 
Πίσω από το μυστηριώδες όνομα του Α-ΥΓΕΙΑ, όπως είναι οφθαλμοφανές υποκρύπτεται η έννοια της ΥΓΕΙΑΣ. 
Επομένως η Ελληνική Μυθολογία γνωρίζει πάρα πολύ καλά, ότι το πρώτο πράγμα, το Α από το οποίο έχουμε ανάγκη για να ανακτήσουμε την ΥΓΕΙΑ μας, είναι η ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ μας, η οποία θα πρέπει να προηγηθεί απαραιτήτως από οποιαδήποτε Πνευματική ενασχόλησή μας. 
ΑΥΓΕΙΑ = Α + ΥΓΕΙΑ 
Αυτός είναι ο τρόπος που θα μας επιτρέψει να ακολουθήσουμε και εμείς στη ζωή μας τον δρόμο της ΑΡΕΤΗΣ, έτσι ώστε να υποτάξουμε κάθε είδους κακίας που κατατρώει την Ψυχή μας και βεβαίως αποτελεί τον κύριο λόγο που οδηγεί τον οργανισμό μας να βιώσει κάθε είδους ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ, από τις οποίες θα υποφέρει. 
Ο Ηρακλής λοιπόν και κατ’ επέκταση ολόκληρη η Ελληνική Μυθολογία, με το πλήθος των παραδειγμάτων και των παρασιτικότατων συμβόλων, εικόνων και ιερογλυφιών, που χρησιμοποιεί, προσπαθούν από τα βάθη των αιώνων να αφυπνίσουν την Ψυχή του Ανθρώπου την ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ. Και η αποστολή του Ανθρώπου, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ. 
Έχει γεννηθεί για να ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕΙ, ακολουθώντας στην ζωή του τους 12 Άθλους του Ηρακλή. 
Διότι από την στιγμή που ακολουθήσουμε στην ζωή μας το παράδειγμα του Ηρακλή, μπορούμε να γίνουμε και εμείς Ήρωες και τελικά να ΚΑΤΑΣΤΕΡΕΩΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΝΑΣΤΡΟ ΟΥΡΑΝΟ!

ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΗΔΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΡΩΜΑΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ

Ο βοµβαρδισµός του ρωµαϊκού στόλου µε τη δύναµη του ατµού το 214 π.Χ.
Ιταλός επιστήµονας ισχυρίζεται ότι έλυσε το µυστήριο του τρόπου µε τον οποίο ο Αρχιµήδης χρησιµοποίησε τις ακτίνες του ήλιου προκειµένου να καταστρέψει τον ρωµαϊκό στόλο κατά την πολιορκία των Συρακουσών.
 Ο καθηγητής Μηχανολογίας Τσέζαρε Ρόσι του Πανεπιστηµίου Federico ΙΙ της Νάπολης υποστηρίζει ότι ο Αρχιµήδης δεν χρησιµοποίησε κάτοπτρα για να εκµεταλλευτεί τις «φονικές ακτίνες» του ήλιου ώστε να πυρπολήσει τα ρωµαϊκά πλοία τον 3ο π.Χ. αιώνα, όπως αναφέρει ο θρύλος, αλλά απώθησε τους εισβολείς χρησιµοποιώντας... κανόνια ατµού.
 Σε µελέτη του µε τίτλο «Τα κανόνια του Αρχιµήδη εναντίον του ρωµαϊκού στόλου;» ο Ρόσι αναπτύσσει τη θεωρία του: ο Αρχιµήδης, ένας από τους σηµαντικότερους µαθηµατικούς, µηχανικούς και φυσικούς της αρχαίας Ελλάδας, αντί να στρέψει µέσω των κατόπτρων το φως του ήλιου στα κινούµενα πλοία, είναι πιθανό να χρησιµοποίησε καθρέφτες προκειµένου να ζεστάνει νερό που βρισκόταν σε ειδικές δεξαµενές. 
Το νερό έβραζε και ο παγιδευµένος ατµός προκαλούσε την έκρηξη του όπλου, στέλνοντας «οβίδες» στους Ρωµαίους – 1.500 χρόνια πριν γίνει γνωστή στην Ευρώπη η πυρίτιδα – και µάλιστα µε ταχύτητα άνω των 200 χλµ. ανά ώρα και βεληνεκές περίπου 150 µέτρα. 
Ο Ρόσι πιστεύει ότι οι «οβίδες» ήταν πήλινες και περιείχαν «υγρό πυρ», µια µάζα από εύφλεκτα υλικά. 
Ετσι, η βολή προκαλούσε εκρήξεις και τελικά πυρπόληση των στόχων. 
Η πολιορκία των Συρακουσών έγινε το 214 π.Χ., όταν η πόλη ανήκε ακόµα στην Ελλάδα. 
Η πόλη καταλήφθηκε έπειτα από 2 χρόνια και ο Αρχιµήδης δολοφονήθηκε. 
Σύµφωνα µε την παράδοση, κατά την κατάληψη της πόλης, έπειτα από προδοσία, ένας ρωµαίος στρατιώτης σκότωσε τον έλληνα επιστήµονα ενώ αυτός ήταν απασχοληµένος µε κάποιο γεωµετρικό πρόβληµα. «Μη µου τους κύκλους τάραττε», πρόλαβε να του πει ο Αρχιµήδης. 
Η αντιµετώπιση των Ρωµαίων µε κάτοπτρα αποτελεί στην πραγµατικότητα έναν θρύλο των µεσαιωνικών χρόνων. Από τις αρχαίες πηγές, ο φυσικός και φιλόσοφος Γαληνός αναφέρει µια συσκευή πυρπόλησης που χρησιµοποιήθηκε εναντίον του ρωµαϊκού στόλου, η λεπτοµέρεια όµως µε τα κάτοπτρα απουσιάζει, όπως και σε όλη την αρχαία γραµµατεία. 
Αντίθετα, ο Πλούταρχος κάνει αναφορά σε µια µακρόστενη µηχανή που ανάγκασε τους Ρωµαίους να εγκαταλείψουν την πολιορκία των Συρακουσών, ενώ άλλοι συγγραφείς αναφέρουν ένα κανόνι ατµού. 
Πολλούς αιώνες αργότερα, ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι σχεδίασε ένα παρόµοιο κανόνι χαρακτηρίζοντάς το ως επινόηση του µεγάλου αρχαίου µαθηµατικού. 
Ετσι, είναι πολύ πιθανό τα κάτοπτρα του θρύλου να ήταν στην πραγµατικότητα κανόνια ατµού.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΕΛΛΑΔΑ

Ο Γεώργιος Γκιόλβας έφυγε από αυτόν τον κόσμο στις 14 Νοεμβρίου 2003. 
Το όνομά του συνδέθηκε σε μεγάλο βαθμό με τη νέομυθολογία της περιβόητης ομάδας Έψιλον. Ο Γκιόλβας ήταν μηχανολόγος - πυρηνικός φυσικός και είχε 19 αναγνωρισμένες διεθνώς εφευρέσεις. 
Οι συνεντεύξεις που έδωσε στη ζωή του ήταν ελάχιστες και πάντα προκαλούσαν αίσθηση. 
Σε αυτό το άρθρο θα σας κάνω γνωστή μια συνέντευξη την οποία και έδωσε 1 περίπου μήνα πριν πεθάνει - συγκεκριμένα στα τέλη του Σεπτέμβρη(2003).
 Η συνέντευξη αυτή δόθηκε για να «παίξει» στην τηλεόραση κάτι όμως που δεν έγινε(ως τώρα Μάρτιος 2004) , καθώς μετά το θάνατό του τα δικαιώματα της συνέντευξης αυτής έχουν περάσει στη γυναίκα του Γ. Γκιόλβα , η οποία και προς το παρόν δεν επιθυμεί τη δημοσιοποίηση της. 
Τέλος , αξίζει να αναφέρω ότι οι άνθρωποι οι οποίοι και κατέχουν την κασέτα αυτή , είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. . . 
Ας περάσουμε όμως στα κυριότερα σημεία , στο περιεχόμενο δηλαδή της συνέντευξης. 
Η συνάντηση λαμβάνει χώρα σε γνωστή καφετέρια στην περιοχή της Πεντέλης. 
Η καφετέρια αποτελείται από δύο ορόφους και χάριν της συνέντευξης έχει «εκκενωθεί» ο επάνω όροφος . 
Ο κ. Γκιόλβας ξεκαθάρισε εξ αρχής πως ΔΕΝ επιθυμεί να μιλήσει για θέματα των Έψιλον ή οτιδήποτε άλλο τον έχει κάνει ευρέως γνωστό τα τελευταία χρόνια. 
Η συζήτηση λοιπόν κινήθηκε κυρίως στα πλαίσια των κοινονικοπολιτικών συνθηκών που επικρατούν σήμερα στην Ελλάδα και όχι μόνο. 
Η συζήτηση ξεκίνα με τη νεαρή δημοσιογράφο να ζητά την άποψη του Γκιόλβα για τις κλιματολογικές συνθήκες στον πλανήτη. 
Εκείνος απαντά πως αν συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση ΄΄ο πλανήτης Γη θα είναι ακατοίκητος ως το 2080 όπως ακριβώς συνέβη και με άλλους 8 πλανήτες στο μακρινό παρελθόν΄΄. 
Στη συνέχεια αναφέρεται στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ χαρακτηρίζοντάς τους ως ΄΄χωροφύλακες του Σιωνισμού΄΄. 
Αναφέρεται επίσης και στον πόλεμο στο Ιράκ , λέγοντας πως έγινε ΄΄για να εκπληρώσει τις γραφές τους΄΄( πόρνη Βαβυλών ). 
Ερωτάται και για τα θέματα των Ελληνοτουρκικών. 
Απαντά πως ΄΄η Τουρκία είναι ουσιαστικά μια προέκταση του Ισραήλ σήμερα΄΄ και ότι ΄΄ στο μέλλον επίκειται ίδρυση κράτους του Αιγαίου στο οποίο και είναι στα σχέδια να ανήκουν η Κύπρος , η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα΄΄. 
Και οι πολιτικοί της χώρας μας μπήκαν στο στόχαστρο του Γκιόλβα . 
Χαρακτηριστικά ανέφερε πως ΄΄τα τελευταία 20 χρόνια έχουν ξεθεμελιώσει την Ελλάδα , η οποία έχει καταντήσει μια χούφτα από 3% αμιγώς ελληνικό πληθυσμό΄΄. 
Κάνοντας μια μικρή αναφορά στο τεράστιο θέμα παιδεία -χαρακτηριστικά τόνισε πως ΄΄δεν υπάρχει παιδεία΄΄ , ο Γκιόλβας έκανε λόγο και για το πρόβλημα των μεταναστών στην χώρα μας. ΄
΄Όταν στους 100 μαθητές σε ένα σχολείο , οι 80 είναι αλλοδαποί , τότε αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα ότι η φυλή μας χάνεται σιγά σιγά. 
Περιμένουν απλά ένα «σύνθημα» να μας σφάξουν΄΄ συμπληρώνει. 
Συνεχίζοντας να εκθέτει τις απόψεις του για την σημερινή ελληνική κοινωνία , ο κ. Γκιόλβας κάνει λόγο και για τους στόχους των νεοελλήνων σήμερα. ΄
΄Το όνειρο του Νεοέλληνα σήμερα είναι να γίνει δημόσιος υπάλληλος και να προσληφθεί σε μια θέση΄΄. Αναφέρθηκε και στο θεσμό της απεργίας λέγοντας ότι ΄΄τελευταία γίνεται κατάχρηση΄΄. ΄΄Δεν είναι δυνατόν να απεργούν άνθρωποι που ασκούν λειτουργήματα (ανέφερε δασκάλους και γιατρούς). ΄΄Απαγορεύονται οι απεργίες στα λειτουργήματα΄΄ δήλωσε και έκλεισε τον κύκλο της συζήτησης για τα κοινωνικά θέματα. Ο Γκιόλβας αναφέρθηκε με πικρία σε ένα περιστατικό από το 1981. Όπως αναφέρει ΄΄εκείνο τον καιρό συνέβαινε στο κτίριο του ΟΤΕ στην Πατησίων ένα φαινόμενο ανεξήγητων λιποθυμιών των υπαλλήλων που δούλευαν εκεί. Αν και είχαν φέρει δεκάδες επιστήμονες από το εξωτερικό , ΄΄ κανείς δεν μπορούσε να βρει το αίτιο της ακτινοβολίας που προκαλούσε τα ατυχήματα΄΄. Τότε κάλεσαν και τον Γκιόλβα ο οποίος και πήγε πρόθυμα στο κτίριο του ΟΤΕ. ΄΄Παρακάλεσα τους υπευθύνους να φύγουν όλοι οι υπόλοιποι επιστήμονες από μέσα και να δουλέψω μόνος μου με τους βοηθούς μου. Εντόπισα με όργανα που φέραμε ότι το πρόβλημα προήρχετο από ακτινοβολία υποήχων , θέμα στο οποίο και δούλευα εκείνη την περίοδο΄΄. Λίγες μέρες μετά το πρόβλημα είχε λυθεί. Ο κ. Γκιόλβας ζήτησε αμοιβή 25 εκατ. δραχμών ως επιχορήγηση γα το Κέντρο Επιστημονικών ερευνών που είχε ιδρύσει . Αν και οι υπεύθυνοι συμφώνησαν , τα χρήματα αυτά δεν τα πήρε ποτέ , ενώ μετά από μήνες διαπίστωσε ότι του τα «έφαγε» συγκεκριμένο άτομο (δεν μου επιτρέπεται να δηλώσω το όνομα του). Η συνέντευξη κλείνει με αναφορά στις εφευρέσεις του Γκιόλβα. ΄΄Το Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών το ίδρυσα το 1957 και από τότε έχουμε 19 διεθνής εφευρέσεις ΄΄. ΄΄Με ανάγκασαν να τις πουλήσω όλες έξω΄΄ αναφέρει με παράπονο. Κάνει λόγο διεξοδικά για το ηχητικό κανόνι , ένα σύστημα ασφάλισης σιδηροδρομικών κόμβων , καθώς και την γνωστή συσκευή που απομακρύνει τις βλαβερές ουσίες του τσιγάρου. Μάλιστα για την τελευταία συσκευή υπάρχει και δοκιμή σε πραγματικό χρόνο. Σε εκείνο το χρονικό σημείο (της δοκιμής της μηχανής) εμφανίζονται δίπλα στον κ. Γκιόλβα και άλλοι δύο άντρες. Ο κ. Νεόφυτος Παπαδόπουλος (Πυρηνικός Φυσικός -Μηχανολόγος) και ο κ. Ιωάννης Κουτσιόπουλος (Οικονομολόγος) , οι οποίοι και μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον Γκιόλβα. Εδώ κάπου κλείνει και η συνέντευξη συνολικής διάρκειας περίπου 45:50 λεπτών Είναι Ελληνας και γεννήθηκε στη Θεσσαλία το 1920. Πρίν ακόμη πάρει το πτυχίο του μηχανολόγου και του πυρηνικού φυσικού, πήρε το πρώτο δίπλωμα από το Διεθνές Γραφείο Εφευρέσεως στην Ελβετία με την υπογραφή του Αϊνστάιν για την πρωτοποριακή θεωρία του πάνω στη σύντηξη της ύλης και τη φωτοδέσμη πλάσματος. Συνεργάστηκε πολλά χρόνια με το ΚΠΕ "Δημόκριτος", τη ΝΑΣΑ και το ΝΑΤΟ. Πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Στρατιωτικού Κέντρου Επιστημονικών Μελετών και του Εθνικού Ιδρυματος Ερευνών. Από το 55 δημιούργησε ένα δικό του πυρηνικό εργαστήριο και το Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών στην Αθήνα. Το 1954 κίνησε τανκς και αυτοκίνητα χωρίς καύσιμα, ενώ το 1958 πραγματοποίησε τηλεκατευθυνόμενη πτήση εκπαιδευτικού αεροσκάφους από την Ελευσίνα στη Ρόδο. Εχει επινοήσει 90 περίπου εφευρέσεις, ανάμεσα στις οποίες το σύστημα μιας αντιπυρηνικής ομπρέλας, ένα τρομακτικής ισχύος ηχητικό κανόνι, το "Giolvas' System", το καλύτερο παγκοσμίως σύστημα ασφαλείας στις διαβάσεις τρένων, το αντιαεροπορικό Αρτεμις" κ. ά. Είναι ο κατασκευαστής του μεγαλύτερου τελεφερίκ στον κόσμο (Αιθιοπία) και ο άνθρωπος που γιάτρεψε τον ΟΤΕ από τις λυποθυμίες των τηλεφωνητριών. 
Εχει αποκωδικοποιήσει άγνωστα κείμενα του Αριστοτέλη, ενώ υπήρξε μέλος της πρυτανείας της μυστικής οργάνωσης'Έ". Ανάμεσα στους καλύτερους φίλους του ο Αρ. Ωνάσης, οι Μποδοσάκηδες, ο Ι. Πασσάς, ο πρώην βασιλιάς Κωνσταντίνος και τόσοι άλλοι. Είναι μια αναμφισβήτητη διάνοια που το ελληνικό κράτος άφησε να πάει χαμένη. 
Ο Γ. Γκιόλβας, όμως, αυτός ο τόσο απλός και τόσο καλόκαρδος άνθρωπος, επιμένει ακόμη. . . 
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ 
Κύριε Γκιόλβα, πώς ξεκίνησε η ομολογουμένως λαμπρή σταδιοδρομία σας στο χώρο των Επιστημών;
Σπούδασα αρχικά μηχανολόγος, με ειδίκευση στους σιδηροδρόμους στην Πάντοβα της Ιταλίας. Αργότερα σπούδασα Πυρηνική Φυσική στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης των ΗΠΑ.
 Στην Ιταλία έμεινα συνολικά τριάμισι χρόνια, πήρα το πτυχίο και έφυγα. 
Είχα αρχίσει κιόλας από πολύ μικρός να κάνω τα πρώτα πειράματα και τις πρώτες μελέτες με βάση τη θεωρία μου για τη "Φωτοδέσμη πλάσματος". 
Γύρισα στην Αθήνα, όπου έπιασα αμέσως δουλειά στο τμήμα Μηχανικής Καλλιέργειας του υπουργείου Γεωργίας. 
Είδα πολλές λωποδυσίες εκεί μέσα. Μετά, παράλληλα με μια σειρά πυρηνικών πειραμάτων, δημιούργησα το Στρατιωτικό Κέντρο Επιστημονικών Μελετών (ΣΚΕΜ) , από το οποίο προήλθε το σημερινό Κέντρο Ερευνών Εθνικής Αμύνης (ΚΕΕΘΑ). 
Εκείνη την περίοδο συνεργαζόμουν με το ΝΑΤΟ, στα ερευνητικά κέντρα του οποίου είχε αρχίσει κιόλας η αξιολόγηση δύο σχεδίων μου υψίστης στρατηγικής σημασίας. 
Το πρώτο ήταν μια αντιπυρηνική ομπρέλα και το δεύτερο ένα σύστημα τηλεκατεύθυνσης οχημάτων πυραύλων. Από το 1955 δημιούργησα ένα ανεξάρτητο κέντρο πυρηνικών και επιστημονικών ερευνών με εργαστήρια προωθημένης τεχνολογίας.
 Μόνο το ΝΑΤΟ μας είχε χρηματοδοτήσει τότε με 150. 000. 000 περίπου!
Ενώ ήσασταν ακόμη φοιτητής στην Ιταλία, συναντηθήκατε για πρώτη φορά με τον Αϊνστάιν. 
Αυτός ο άνθρωπος, που άλλοι αποκαλούν γίγαντα της Επιστήμης και άλλοι κλέφτη ξένων ιδεών, επέδρασε αρνητικά ή θετικά στη ζωή σας;
Τον Αϊνστάιν τον γνώρισα στην Ελβετία, όταν ήταν διευθυντής στο Διεθνές Γραφείο Ευρεσιτεχνιών. Μου υπέγραψε το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας πάνω στο πολύ σοβαρό ζήτημα της "Φωτοδέσμης πλάσματος". 
Εκανα πολύ άσχημα τότε που πήγα να το πατεντάρω. 
Ημουν πολύ νέο παιδί. Ακόμη φοιτητής στην Πάντοβα.
 Ο Αϊνστάιν, και γενικότερα ο σιωνισμός, έχουν κάνει ό, τι χειρότερο για την ανθρωπότητα. 
Και το μεγαλύτερο κακό είναι ότι, όταν άνθρωποι των Εβραίων έκαψαν τις βιβλιοθήκες της Αλεξάνδρειας, της Κυρήνειας και της Ρώμης, οι σοφοί της Σιών, που εργάζονταν μυστικά μέσα σε αυτές για μια εικοσαετία , πήραν μαζί τους έντεκα χιλιάδες τόμους πριν την τελική καταστροφή .
 Σε αυτά τα βιβλία κρύβονται τρομερά μυστικά και οι Εβραίοι τα έκρυψαν, ενώ τα υπόλοιπα τα έκαψαν για να εμποδίσουν την πρόοδο της ανθρωπότητας. 
Και είναι ξεκάθαρο πια ότι οι Εβραίοι θέλουν την ανθρωπότητα στο σκοτάδι της άγνοιας. 
Αυτά τα ιερά βιβλία της γνώσης οι Εβραίοι, όπως ήταν φυσικό, τα αξιολόγησαν και τα εκμεταλλεύτηκαν με κάθε τρόπο. 
Οπως π. χ. ο Βαγer, διαβάζοντας όλα τα βιβλία του Ιπποκράτη, έφτιαξε μια "Ασπιρίνη" και έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος της γης. 
Πήραν την ατομική βόμβα, τον τετραγωνισμό του κύκλου και τόσα άλλα που αναφέρονται ξεκάθαρα στον Αριστοτέλη και στα κείμενα διαφόρων άλλων αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων. 
Τι τα θες, όμως, εμείς οι Ελληνες είμαστε σκλάβοι από τον καιρό που ιδρύθηκε η ορθόδοξη χριστιανική θρησκεία. 
Να σκεφτείς ότι για εκατοντάδες χρόνια σε όλο το Βυζάντιο δεν επιτρεπόταν ούτε καν να αναφέρεις ότι είσαι Ελληνας.
 Αν το έκανες, στις περισσότερες περιπτώσεις σε σκότωναν επιτόπου. 
Κατά τη γνώμη σας, έχουν τελικά κάποια βάση οι κατηγορίες εναντίον του Αϊνστάιν ότι ιδιοποιήθηκε ελληνικές και άλλες θεωρίες, όπως του φημισμένου Ελληνα μαθηματικού Καραθεοδωρή;
Είναι Βέβαιο ότι το σύστημα της ατομικής βόμβας ο Αϊνστάιν το πήρε από τον Καραθεοδωρή, που ήταν προχωρημένο μυαλό και μία από τις μεγαλύτερες μορφές του αιώνα μας στο χώρο της Επιστήμης. 
Αυτό είναι ξεκάθαρο και υπάρχουν αδιάσειστα ντοκουμέντα. 
Ενα μεγάλο χαρτοκιβώτιο, που έχω στη διάθεση μου, είναι γεμάτο με τέτοια στοιχεία . 
Στην αλληλογραφία με τον Καραθεοδωρή γίνονται πολλές αναφορές γi' αυτά τα ζητήματα. 
Ο Καραθεοδωρής ήταν φημισμένος σε όλο τον κόσμο των Επιστημών για τις προωθημένες γνώσεις του και τις πρωτότυπες θεωρίες του. 
Είχε οργανώσει κάπου τετρακόσια πανεπιστήμια σε διάφορες χώρες και κάποια στιγμή τον κάλεσαν επί Μεταξά να οργανώσει και στην Ελλάδα το πανεπιστημιακό σύστημα εκπαίδευσης. Ηρθε από τη Γερμανία γι' αυτόν το λόγο, αλλά σε ένα μόλις μήνα τον ανάγκασαν ουσιαστικά να ξαναφύγει στο εξωτερικό. 
Το τότε επιστημονικό κατεστημένο φοβήθηκε, προφανώς, ότι θα χάσει τις καρέκλες του από αυτή την ασυνήθιστη διάνοια . 
Και τον πολέμησαν με κάθε τρόπο .
 Ο άνθρωπος εξαφανίστηκε και έτσι όπως του είχαν συμπεριφερθεί "θυμήθηκε" να τηλεφωνήσει στους παρ' ολίγον εργοδότες του αρκετό καιρό μετά. 
Με αυτήν τη νοοτροπία, τους είχε πει, ούτε σε εκατό χρόνια δεν πρόκειται να γίνει τίποτε. Και δεν είχε καθόλου άδικο. 
Από την εποχή του Καραθεοδωρή, κανένας Ελληνας ερευνητής δεν ευδοκίμησε αποκλειστικά στη χώρα που τον γέννησε. 
Στις αρχές της δεκαετίας του '50, με βάση τη μελέτη σας για τη "Φωτοδεσμη πλάσματος", κάνατε κάποια πρωτοποριακά πειράματα στον Παρνασσό και αλλού. 
Τι ακριβώς έγινε σε εκείνα τα πειράματα και πώς σας αντιμετώπισαν;Ηταν το 1953, αν θυμάμαι καλά. 
Πήραμε τότε ένα τζιπ και πήγαμε προς την περιοχή του Παρνασσού, λίγο έξω από την Τιθορέα. Πλάι στις γραμμές του τρένου υπήρχαν δυο κουφάρια γερμανικων αυτοκινήτων από την περίοδο του πολέμου. 
Τα στόχευσα από απόσταση με το σύστημα που είχα επινοήσει και κόπηκαν σε δυοτρεις φέτες σαν να ήταν χαλβάς, που τον είχες κόψει με μαχαίρι. 
Υστερα στόχευσα τα χιόνια στην κορυφή του Παρνασσού από μεγάλη απόσταση. 
Σε ελάχιστο χρόνο τα χιόνια έλιωσαν. 
Αυτη η επινόηση στηριζόταν στην τεράστια θερμότητα που παράγουν τα αποθηκευμένα κινούμενα μόρια του πλάσματος. 
Ετσι, με ένα τόσο δα πραγματακι, οπως ένας αναπτήρας, μπορείς να καταστρέψεις δέκα πόλεις ταυτόχρονα σε κλάσματα δευτερολέπτου! 
Από το '53 έως το '58 έκανα διάφορα πειράματα. Είχαν αναφερθεί αρκετές φορές σε αυτά οι εφημερίδες της εποχής. 
Επόμενο ήταν, λοιπόν, να ενδιαφερθεί άμεσα ο Στρατός και το υπουργείο Εθνικής Αμύνης. 
Τους απέδειξα ότι το πετρέλαιο και η βενζίνη, εκτός από το ότι ήταν καταστροφικά για το περιβάλλον, δεν ήταν και καθόλου αναγκαία στην κίνηση των οχημάτων. 
Εκανα τότε τη διαδρομή θεσσαλονίκηΑθήνα χωρίς τα γνωστά καύσιμα. 
Χρειάστηκε μόνο ένα φιαλίδιο 150 γραμμαρίων με ένα υγροποιημένο αέριο που είχα επινοήσει. Μπροστά στον Καραμανλή, στη βασίλισσα Φρειδερίκη και πολλούς άλλους Ελληνες και ξένους στρατιωτικούς και επιστήμονες, το 1954 κίνησα ένα τανκ χωρίς καύσιμα, ενώ πραγματοποίησα στην πρώτη πτήση εκπαιδευτικού αεροπλάνου τύπου "Σιφτ" από την Ελευσίνα στη Ρόδο. 
Ολοι είχαν μείνει με το στόμα ανοιχτό. . . 
Με πήρε τότε ο επιφανής καθηγητής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Χόνδρος και με πήγε στον Καραμανλή, που ήταν πολύ ενθουσιασμένος. 
Τον εμπιστεύτηκα τότε και σε σύντομο χρόνο του έδωσα τα σχέδια του συστήματος για την αντιπυρηνική ομπρέλα. 
Παρέδωσε τα σχέδια αμέσως στο ΝΑΤΟ. Γι' αυτό και τον ανέβασαν τόσο ψηλά οι Εβραίοι.
 Να σου δώσω εγώ, λοιπόν, σχέδια στρατηγικής σημασίας, για να προστατευτείς από την πυρηνική ενέργεια και εσύ για αντάλλαγμα να δώσεις γαλόνια και καρέκλες. 
Αυτό έκανε ο Καραμανλής: 
Παρέδωσε άνευ όρων στο ΝΑΤΟ αυτό το φοβερό αντιπυρηνικό όπλο, χωρίς ουσιαστικά η Ελλάδα να πάρει το παραμικρό. 
Αν ήθελε τότε ο Καραμανλής, με τα σχέδια που είχε στα χέρια του, μπορούσε να έχει την Κύπρο, τα Σκόπια και τη Βόρεια Ηπειρο, να είχε ξεκαθαρίσει μια για πάντα το καθεστώς του Αιγαίου και να είχε ανοίξει έναν ποταμό χρήματος προς τηνΕλλάδα. 
Δεν πήρε, όμως, τίποτε, γιατί απλούστατα ήταν εθνοπροδότης. 
Στο παρελθόν παρακολουθήσατε μαθήματα υπερβατικής φιλοσοφίας στο Γενικό Επιτελείο Στρατού. Πρόκειται πράγματι για μια από τις πιο άγνωστες πτυχές στην ιστορία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. 
Είναι δυνατόν να μας δώσετε κάποιες λεπτομέρειες για την ταυτότητα αυτών των μαθημάτων; Συνεχίζονται ακόμη και σήμερα;Ναι, παρακολούθησα μαθήματα υπερβατικής φιλοσοφίας στο ΓΕΣ από το 1969 μέχρι το 1973. Καρδιά αυτών των μαθημάτων ήταν ο καθηγητής Πρόκος . Ηταν τρομερός και είχε κάνει πολλά πράγματα πάνω στη Φιλοσοφία. Μπορούσε να ερμηνεύσει όλους τους αρχαίους Ελληνες συγγραφείς. Τα μαθήματα Φιλοσοφίας με τον Πρόκο είχαν αρχίσει πολύ νωρίτερα. Και σε αυτά έπαιρναν μέρος κάπου εκατόν πενήντα επιστήμονες που εργάζονταν στο στρατό. Δυστυχώς σήμερα, από όσα γνωρίζω, τα μαθήματα υπερβατικής φιλοσοφίας έχουν πια σταματήσει. Πρέπει να ομολογήσω ότι ο καθηγητής Πρόκος, που τόσο εκτιμούσα τη σκέψη του, είχε επιμείνει να πάω στο Νέο Δελχί. 
Το 1975 έφυγα για την Ινδία. Κάθησα εκεί ενάμιση χρόνο. Η διαμονή μου σε κάποια μοναστήρια ήταν συγκλονιστική εμπειρία . Πιστεύω ότι ήταν μια καλή ευκαιρία να εισχωρήσω ακόμη περισσσότερο στο χώρο της υπερβατικής φιλοσοφίας και να γνωρίσω από πού είμαι, πού βρίσκομαι και πού θα πάω. Ταυτόχρονα, είχα την τύχη να διδαχθώ από σοφούς ανθρώπους και να αντικρίσω με τα μάτια μου συγκλονιστικά ντοκουμέντα, που, αν έρχονταν στο φως, 8α άλλαζαν πολλά στην κοινωνία των ανθρώπων. Ενα από αυτά πιστοποιούσε το πέρασμα του Ιησού Χριστού από την Ινδία. . . Από πολλές χώρες έχει δοθεί μεγάλο βάρος στις εφαρμογές της παραψυχολογίας και της μεταφυσικής σε στρατιωτικά ερευνητικά πειράματα στρατηγικής σημασίας. Τέτοια προγράμματα έχουν εφαρμοστεί και στην Ελλάδα; Εσείς είχατε μέχρι σήμερα κάποια σχέση με τέτοιου είδους εφαρμογές;Ενώ Βασίλευε το σταλινικό καθεστώς στη Σοβιετική Ενωση, με πάσα μυστικότητα κρατούσα επαφές με δυο Ελληνες ακαδημαϊκούς πυρηνικούς φυσικούς στη Μόσχα. Μάλιστα, πήγα τότε δυο φορές στη Μόσχα, όπου είχα πολύ ειδική ενημέρωση για τα προωθημένα πειράματα που έκαναν οι Σοβιετικοί επιστήμονες, χρησιμοποιώντας τα μυστικά της παραψυχολογίας. Οι Ρώσοι έχουν σημειώσει πολύ μεγάλες επιτυχίες στον τομέα αυτό. Αυτοί πρώτοι χρησιμοποίησαν την τηλεπάθεια για άμεση επικοινωνία με τα υποβρύχια και τους αστροναύτες. Αν το θελήσουν, μπορούν να δώσουν τηλεπαθητικά εντολές σε οποιονδήποτε από τη μία άκρη του κόσμου στην άλλη. Μέχρι τώρα έχουν χρεωθεί για πολλές καταστροφές και ανεξήγητα ατυχήματα , κυρίως της αμερικάνικης αεροπορίας. Για παράδειγμα , να σας θυμίσω την ταυτόχρονη πτώση πέντε αμερικάνικων καταδρομικών στο έδαφος των ΗΠΑ και σε ώρα γυμνασίων, καθώς και την πτώση ενός ιπτάμενου ραντάρ τύπου "Αwαcκs" στα συροτουρκικά σύνορα. Η μόνη πιθανολογούμενη εξήγηση, στην οποία έχουν καταλήξει μετά από πολλά χρόνια ερευνών οι Αμερικάνοι επιστήμονες, είναι ότι οι πιλότοι των αεροπλάνων πήραν με ισχυρή τηλεπάθεια εντολή να καρφώσουν τα αεροσκάφη τους στο έδαφος. Μπορεί ο Γκορμπατσόφ να διέλυσε τη σοβιετική αυτοκρατορία, αυτό όμως δε σημαίνει σχεδόν τίποτε. Οι Σοβιετικοί έχουν στα χέρια τους σήμερα δύο άγνωστα υπερόπλα. Το ένα τους το έδωσε ο Νικόλα Τέσλα, αυτός ο τόσο παρεξηγημένος Σέρβος επιστήμονας που είναι, αναμφισβήτητα, μία από τις μεγαλύτες μορφές του αιώνα μας. Αυτό το τρομερό όπλο το έχουν σήμερα στα χέρια τους και οι Σέρβοι. Επικοινώνησα γι' αυτό το σοβαρότατο ζήτημα με δυο καθηγητές της ΣορΒόνης και μετά ενημέρωσα σχετικά και τον πρόεδρο της Γαλλίας Μιτεράν. Τους προειδοποίησα και τους είπα ξεκάθαρα. Μην προχωρήσετε σε βομβαρδισμό στη Σερβία. θα ανάψετε μεγάλες φωτιές στα Βαλκάνια και την Ευρώπη. Αλλωστε, τους το είπαν και οι Σέρβοι ξεκάθαρα και φανερά: Εάν θα ρίξετε έστω και μια βόμβα στη Σερβία, θα καταστραφούν ταυτόχρονα πέντε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Μέσα σε τρία δευτερόλεπτα θα γίνουν όλα στάχτη. ΓΓ αυτό και μέχρι σήμερα καμία ξένη δύναμη δεν τόλμησε να ρίξει Βόμβα σε καθαρά σερβικά εδάφη. Τέτοια ζητήματα έχουν διερευνηθεί και στην Ελλάδα. Εχουμε τόσα μυστικά στα χέρια μας, που δεν ήταν ανάγκη να φοβόμαστε και να υπολογίζουμε τους μεγάλους. Το ζήτημα είναι πώς ξεμπερδεύουμε με αυτούς που μας κυβερνούν. Ο τόπος μας θα σωθεί εάν ξεμπερδέψουμε μια για πάντα από τη χολέρα αυτή που κυβερνάει την Ελλάδα από την ημέρα της γέννησης του ελληνικού κράτους. Γιατί από την ημέρα που δολοφόνησαν τον Καποδίστρια, η Ελλάδα συνεχίζει να κυβερνιέται από προδότες. Εδώ, φίλε μου, γίνεται γενοκτονία του ελληνικού λαού από τους ίδιους τους Ελληνες. Από όσα γνωρίζω, είστε ο μονός εν ζωή Ελληνας που έχει δηλώσει δημόσια ότι ανήκε στην παγκόσμια μυστική οργάνωση "Ε", για την οποία το "Penthouse" είχε κάνει ειδικό αφιέρωμα πριν από μήνες. Παραδεχτήκατε, μάλιστα, ότι ήσασταν και μέλος της πρυτανείας της οργάνωσης. Τι είναι, τελικά, αυτή η "Εψιλον" και γιατί δεν είστε πια μέλος της; Και, εν πάση περιπτώσει, τι σχέση μπορεί να έχει το πανανθρώπινο σύμβολο "Ε" στους Δελφούς με τις έρευνες για οπλικά συστήματα;Κακώς είπα ό, τι είπα. Να μην κάνουμε ζημιές μεγάλες. Να, τώρα που θα πάω σπίτι μου, όπως χτες και προχτές και κάθε μέρα, κάποιος πηγαινοέρχεται ή στέκεται απέξω και κάνει δήθεν πως διαβάζει εφημερίδα. Πιο πάνω είναι μόνιμα σταθμευμένο ένα αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες και κάποιους επιβάτες με άγνωστες προθέσεις. Ωστόσο, για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, η "Ε" είναι μια εθνική ομάδα με παγκόσμια δικτύωση και παρουσία, που ενδιαφέρεται για τον ελληνισμό. Μέσα στην ομάδα αυτή ήταν ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Γι' αυτό και τον εξόντωσαν. Οπως έκαναν με τον Μποδοσάκη και τον Πασσά, που ήταν μέλη της "Ε". Ετσι έφαγαν και τη Χριστίνα και τον Αλέξανδρο Ωνάση, ενώ δύο φορές επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον πρόεδρο της Αργεντινής Νικολαΐδη. Στείλαμε ειδική επιτροπή στην Αργεντινή και επί τρεις μήνες διερεύνησε με κάθε λεπτομέρεια τις συνθήκες θανάτου της Χριστίνας. Αυτήν τη στιγμή έχουμε ντοκουμέντα, μέσα από τα οποία αποκαλύπτεται η συμμετοχή της Μοσάντ. Η οικογένεια Ωνάση ήταν ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες της "Ε", όπως επίσης και ο Μποδοσάκης και ο Νικολαΐδης, που είναι ζάπλουτος. Ο Ωνάσης προ πάντων είχε δώσει πολλά. Ας αναφέρω μόνο τα υπερσύγχρονα εργαστήρια στη Νότια Αμερική, στα οποία έχουν κάνει προωτοποριακές έρευνες στον τομέα των οπλικών συστημάτων. Το "Ε" είναι για μας ένα πατριωτικό έμβλημα. Και τόσο η ομάδα'Έ" όσο και άλλες εθνικές μυστικές ομάδες, που υπάρχουν και δρουν σε όλο τον κόσμο, στα καταστατικά τους αναφέρονται στην αναβίωση του αρχαιοελληνικού πανθέου. Γιατί η κακοδαιμονία της Ελλάδας και η καταστροφή του ελληνισμού οφείλονται στους Εβραίους, που ίδρυσαν τη χριστιανική θρησκεία. Δεν είναι τυχαίο ότι μόνο στο εβραϊκό σύστημα βρίσκει κανείς να συνυπάρχουν η θρησκεία με την Ιερά Εξέταση, που τόσους και τόσους ανθρώπους οδήγησε στα πιο φρικτά βασανιστήρια και στην πυρά. Είναι γνωστό ότι στη ζωή σας έχετε ρίξει μεγάλο βάρος στην αποκωδικοποίηση αρχαίων ελληνικών κειμένων, ιδιαίτερα του Αριστοτέλη, θα μπω, λοιπόν, στον πειρασμό να σας ρωτήσω για τις δραστηριότητες της ομάδας Κατράκη, στην οποία συμμετείχατε και της τόσο συζητημένης περίπτωσης του δικηγόρουερευνητή Γ. Λευκοφρύδη. Γιατί ο κ. Λευκοφρύδης κυκλοφόρησε το παράξενο βιβλίο του "Κοσμοσκάφος στα ΓύροΕψιλονΤο Οργάνων Οργανο του Αριστοτέλη", το οποίο αμέσως μετά την έκδοση του αποσύρθηκε από τον ίδιο;Στο συνέδριο που έγινε τελευταία στη θεσσαλονίκη για τα 2. 300 χρόνια από τη γέννηση του Αριστοτέλη, με εκάλεσαν να μιλήσω, καθώς όλοι στον επιστημονικό κύκλο γνώριζαν ότι έχω αποκωδικοποιήσει Αριστοτέλη. Μα άμα μιλήσω, τους είπα, θα κάνω μεγάλο κακό στον τόπο μας και τα συμφέροντα του και εγώ τόσα χρόνια παλεύω και αγωνίζομαι για το καλό του λαού μας. Στα βιβλία του Αριστοτέλη κρύβονται τόσα μυστικά, που, αν αποκαλυφθούν, θα αλλάξει άρδην η κατάσταση στη γη με ανυπολόγιστες συνέπειες. Η ομάδα του καθηγητή Στ. Κατράκη ήταν μια μυστική υποομάδα, μπορούμε να πούμε, της "Εψιλον". Ο Στ. Κατράκης ήταν μέλος του συμβουλίου, ενώ υπήρχαν και εργάζονταν σε αυτήν και κάμποσοι άλλοι επιφανείς επιστήμονες. Μέλημα της ομάδας αυτής ήταν κυρίως η αποκρυπτογράφηση αρχαίων ελληνικών κειμένων και η αξιοποίηση τους στο χώρο της επιστήμης. Ο Λευκοφρύδης ήταν δικηγόρος μου, νέος τότε, τον είχαμε προσλάβει και εργαζόταν ως νομικός σύμβουλος στο Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών. Ηταν αδαής στα επιστημονικά θέματα, αλλά πολύ περίεργος. Ηθελε όμως να μάθει. Ερχόταν, λοιπόν, στα εργαστήρια πολλές φορές ελεύθερα, έβλεπε, άκουγε, ώσπου κάποια στιγμή νόμισε ότι έμαθε όλα τα μυστικά και προχώρησε στην έκδοση αυτού του "βιβλίου". Φυσικά εμείς αμέσως τον διώξαμε, γιατί στο μεταξύ τρελάθηκε. Ζημιά δεν έκανε, αλλά έδωσε το έναυσμα και τώρα στη ΝΑ5Α προσπαθούν απεγνωσμένα να κάνουν αυτό που κατάφερα μετά από πολύχρονη εργασία πάνω στα κείμενα του Αριστοτέλη . Δε θα πετύχουν, όμως, οι Αμερικάνοι. Είναι τρομακτικά δύσκολο κάτι τέτοιο. Εδώ πρέπει να υπενθυμίσω ότι στο συνέδριο της θεσσαλονίκης πολλοί σύνεδροι, και ιδιαίτερα δυο νομπελίστες, παραδέχτηκαν ότι ο Αριστοτέλης πάθαινε ορισμένες διαλείψεις. Γιατί σε κάποια βιβλία του ο Αριστοτέλης, ενώ έγραψε ένα κείμενο σωστό και λογικό, ύστερα έδινε λέξεις με τριάντα π. χ. γράμματα ή ένα κεφάλαιο ολόκληρο με συνεχόμενες κώδικες λέξεις. Εκεί μέσα σε αυτά τα σημεία των υποτιθέμενων "διαλείψεων" βρίσκεται το μεγάλο μυστικό. Μετά από χιλιάδες ξενύχτια και σκληρή δουλειά, βρήκα το κλειδί της αποκρυπτογράφησης. Στηρίχτηκα σε μια έκδοση της Οξφόρδης του 1809, που υπάρχει μόνο εκεί και πουθενά αλλού, θα είμαι ο ευτυχέστερος άνθρωπος του κόσμου, αν κάποια μέρα το επιτρέψουν οι συνθήκες και όλα τα έργα του Αριστοτέλη εκδοθούν στην Ελλάδα. Ετσι λοιπόν αποκάλυψα μια σειρά σημαντικών πληροφοριών, οι οποίες αφορούν μυστικά της εξωγήινης ζωής, κάποιες πυρηνικές συγκρούσεις μεταξύ εχθρικών φυλών στο μακρινό διάστημα και τον τρόπο ανατροπής της εξουσίας στον πλανήτη που ζούσε ο Αριστοτέλης , πριν έρθει στη Γη με τον πατέρα του Νικόμαχο και το πολύ προχωρημένης τεχνολογίας κοσμοσκάφος του. Ακόμη κατάφερα να αποκωδικοποιήσω κείμενα που ο ίδιος περιγράφει την ικανότητα του να ταξιδεύει στο διάστημα, καθώς και πολλές λεπτομέρειες για το ανεπανάληπτο κοσμοσκάφος του: Από τι είναι κατασκευασμένο, τι καίει, πώς κινείται και το φοβερότερο από όλα, πώς μπορούν να καλυφθούν 5έτη φωτός μέσα σε δώδεκα γήινες ώρες. . . Ο Αριστοτέλης σήμερα ζει ακόμη και θέλει κάπου δεκαοχτώ χρόνια για να φτάσει στον πλανήτη του, τον Α' Λαγού. Στα Στάγειρα της Χαλκιδικής, όπου ο Αριστοτέλης προσγειώθηκε για πρώτη φορά, υπάρχει ακόμη και σήμερα ασυνήθιστη εκπομπή ραδιενέργειας. "Μαύρη πέτρα" λένε οι ντόπιοι την περιοχή. Και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Είχατε την ευτυχία να συναντήσετε κάποιες φορές το Νικόλα Τέσλα, μία από τις πιο πρωτοποριακές μορφές στο χώρο τον επιστημών του 20ού αιώνα. Είχατε καλές σχέσεις μεταξύ σας;Ναι, συναντηθήκαμε με το Σέρβο επιστήμονα τέσσερις φορές. Δύο στην Αμερική και δύο στην περιοχή μας. Ηταν φοβερό μυαλό και ο σημερινός άνθρωπος του χρωστάει πολλά. Πολλές από τις επινοήσεις του βρίσκονται παντού γύρω μας. Τι τα θες , όμως, ήταν και αυτός ένας πολύ παρεξηγημένος και παραμελημένος από τους εξουσιαστές του κόσμου όσο ζούσε. Στο τέλος του περασμένου αιώνα έκανε πειράματα με τηλεκατευθυνόμενα υποβρύχια και τόσα άλλα. Την τελευταία φορά που τον συνάντησα στη Νέα Υόρκη ήταν πολύ άρρωστος και πολύ φτωχός. Σε λίγο καιρό μετά πέθανε . Μου έδωσε πολλά ο Τέσλα, αλλά του έδωσα και εγώ. Το μηχάνημα που κάνει ιονισμό της ατμόσφαιρας ήταν δική μου επινόηση, που βγήκε στην αγορά από αυτόν . Για πολλά σοβαρά επιστημονικά ζητήματα, όπως η κένωση των καταιγίδων και η μεταφορά ενέργειας από το διάστημα , είχα ασχοληθεί και εκφράσει άποψη πριν ακόμη από το Νίκολα Τέσλα. Υπάρχουν αδιάσειστα ντοκουμέντα γι' αυτό στο Γενικό Επιτελείο Στρατού και αλλού και όποιος το αμφισβητεί μπορεί να το επιβεβαιώσει. Η περισσότερο γνωστή επινόηση σας στην Ελλάδα είναι το αντιαεροπορικό σύστημα "Αρτεμις", το οποίο όχι μόνο δεν περπάτησε στην παγκόσμια αγορά όπλων, όχι Βέβαια εξαιτίας σας, αλλά πίσω από την παραγωγή του περιμένει για ξεκαθάρισμα ένα οικονομικοπολιτικό σκάνδαλο ύψους 75 δισ. δραχμών περίπου. Αν και ακόμη η ελληνική Δικαιοσύνη δεν έχει πει τον τελευταίο λόγο, μπορείτε να δώσετε κάποιες πληροφορίες για το τι κρύβεται πίσω από αυτή την ιστορία και αν το αντιαεροπορικό αυτό παραδόθηκε στην τελική μορφή του στις Ενοπλες Δυνάμεις, που το είχαν παραγγείλει;Ηταν μετά το '74. Ενα Βράδυ γύρω στις 9 με πήρε στο τηλέφωνο ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Κατσαδήμας και με παρακάλεσε να πάω αμέσως στο ΓΕΣ για μια πολύ σοβαρή σύσκεψη. Τότε εγώ έφτιαχνα το "Μπέβατρο", ένα σύστημα για τη σύντηξη της ύλης. Το αντιαεροπορικό "Αρτεμις" ήταν μέρος μόνο των γενικότερων σχεδίων του "Μπεβάτρου", το οποίο έχει μέσα "Φωτοδέσμη πλάσματος" . 
Τι σημαίνει αυτό; Με απλά λόγια το πλάσμα που προέρχεται από τη σύντηξη της ύλης, εξαγόμενο από το μαγνητικό πεδίο, γίνεται φωτοδέσμη, δηλαδή ακτινοβολία. 
Στη σύσκεψη εκείνο το βράδυ πήραν μέρος πέντε άνθρωποι μαζί με μένα. 
Στις 12 τα μεσάνυχτα τους παρέδωσα τα σχέδια του "Αρτεμις" και τους είπα, αν διαρρεύσει οτιδήποτε, αυτός που θα κάνει τη ζημιά πρέπει να εκτελεστεί επιτόπου. 
Ταυτόχρονα τους ξεκαθάρισα πως πρόκειται για ένα υπερόπλο στρατηγικής σημασίας, που θα εξασφαλίσει μια για πάντα τον εναέριο χώρο της Ελλάδας. 
Με αυτό το σύστημα δεν μπορούσε να περάσει κανένα αεροπλάνο σε οποιοδήποτε ύψος, αν δεν θέλαμε εμείς. Ο εντοπισμός του οποιουδήποτε αεροσκάφους γινόταν ταυτόχρονα με την είσοδο στον εναέριο χώρο μας και η στόχευση δεν χρειαζόταν καν ανθρώπινους χειρισμούς, ήταν αυτόματη. Τους έδωσα τα σχέδια για το σύστημα αυτό, εκπροσωπώντας το Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών που ίδρυσα το 1955 και είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. 
Μου είπαν αυτό δεν μπορεί να το φτιάξει κανείς. Βοήθησε μας . 
Και τους βοήθησα και εγώ και άλλοι. 
Το "Αρτεμις" παρήχθη. Αλλά ο πρώτος που το παρήγαγε ήταν πριν τέσσερα χρόνια το Ισραήλ, που τώρα τροφοδοτεί μεταξύ άλλων και την Τουρκία. 
Το ένα βράδυ εγώ τους έδωσα τα σχέδια του συστήματος αυτομάτουτυφλής σκοπεύσεως και την άλλη μέρα τα είχαν στα χέρια τους οι Ισραηλίτες. 
Εμείς έχουμε μόνο ένα πειραματικό αρχικό, που έφτιαξα εγώ με τους συνεργάτες μου, που το γυρίζουν από εδώ κι από εκεί στις εκθέσεις οπλικών συστημάτων. 
Είναι να τρελαίνεσαι δηλαδή. Να δίνεις την ψυχή σου για ένα τέτοιο υπερόπλο που θα προστατεύσει μια για πάντα την πατρίδα σου και άνθρωποι που υποτίθεται ότι υπηρετούν την άμυνα της, και μάλιστα σε θέσεις κλειδιά, να παραδίνουν τα σχέδια στους χειρότερους εχθρούς τους ελληνισμού. 
Είχα τότε γραφεία στην Πανεπιστημίου 58. Μες στη στοά ήταν η "Αστόρια". 
Εκεί στην "Αστόρια" ήρθε και με βρήκε ένα πρωί, εκείνες τις μέρες, ένας πράκτορας της CIΑ. Γκιόλβα, μου λέει, τι έγινε με το αντιαεροπορικό; 
Ποιο αντιαεροπορικό, του λέω, παριστάνοντας τον ανήξερο. 
Είχε μια τσάντα σαν μικρό μπαούλο, έτσι το θυμάμαι σα να 'ναι τώρα.
 Την ανοίγει, βγάζει ένα φάκελο και μου δείχνει το περιεχόμενο του. Ηταν τα δικά μου σχέδια για το "Αρτεμις". 
Ο πράκτορας ερχόταν από το Τελ Αβίβ και πήγαινε στην Ουάσιγκτον, μεταφέροντας τις εντολές προς το εβραϊκό λόμπι των ΗΠΑ.  
 Οταν στην Ελλάδα κυβερνούν εθνοπροδότες σαν τον Καραμανλή και τον Παπανδρέου, τι άλλο να περιμένεις; Αυτήν τη στιγμή γνωρίζω πολύ καλά ότι υπάρχει μια λίστα με 9. 080 προγραμμένους. 
Εάν τελικά δεν φύγουν από μπροστά μας αυτοί οι 9. 080 και δεν φάει η φαλκονέρα ψάρια, εδώ μέσα στο ελληνικό κράτος δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα (Σ. Σ. : Μετά την παράδοση τεχνικών σχεδίων από τον κ. Γκιόλβα, υποτίθεται ότι άρχισε η παραγωγή του "Αρτεμις" από την ΕΒΟ. 
Οχι όμως με την τυπική διαδικασία. 
Πολιτικοί και στρατιωτικοί σε θέσεις κλειδιά εκμεταλλεύτηκαν προς ίδιον όφελος αυτήν την φοβερή ανακάλυψη. 
Αρχικά τα πήραν χοντρά από την πώληση των σχεδίων στους Ισραηλινούς. 
Δεν είναι τυχαίο ή και άσχετο το τελευταίο ερωτοχτύπημα του Α. Παπανδρέου με την κυβέρνηση του Τελ Αβι'β. 
Στη συνέχεια, η ΕΒΟ με άνωθεν εντολές άρχισε να παραγγέλνει εκατοντάδες πανάκριβα όμοια εξαρτήματα από διάφορες πολυεθνικές εταιρείες οπλικών συστημάτων, τα οποία, όμως, όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων, δεν μπορούσαν να ταιριάξουν μεταξύ τους για την παραγωγή του "Αρτεμις". 
Μέχρι σήμερα έχει στοιχίσει στους Ελληνες φορολογούμενους 75 δισ. δραχμές περίπου. 
Η υπόθεση βρίσκεται τώρα στα χέρια της Δικαιοσύνης, αλλά κανένας σοβαρά σκεπτόμενος δεν μπορεί να περιμένει ξεκαθάρισμα με καμιά δεκαριά πολυεθνικές οπλικών συστημάτων μέσα στο κόλπο και κάμποσους πολιτικούς και στρατιωτικούς σε θέσεις κλειδιά όλων των κυβερνήσεων από το 1974 μέχρι σήμερα. 
Σύμφωνα, άλλωστε, με ασφαλείς πληροφορίες, ο ανακριτής της υποθέσεως έκανε προσπάθειες να πειστούν οι ουσιώδεις μάρτυρες, ώστε "να μην καταθέσουν στοιχεία σε βάρος υψηλών πολιτικών και στρατιωτικών προσώπων, γιατί έτσι η υπόθεση θα περιπλεκόταν ακόμη περισσότερο με σύσταση εξεταστικής στη Βουλή" και τρέχα γύρευε. 
Γι' αυτό, λοιπόν, ψάχνουν να βρουν τίποτε παρακατιανούς φαντάρους και λοχίες να τους φορτώσουν τα 75 δισ. και έτσι αυτοί να πάνε στη φυλακή, οι άλλοι να εξασφαλίσουν τις μίζες και οι Ελληνες πολίτες να ζουν μια ζωή κοιμισμένοι από την άγνοια). 
Κύριε Γκιόλβα, είχατε παλιότερα μια τεχνική εταιρεία, την "Giolvas ΗelΙαs Α. Ε". 
Ποιο ήταν το μεγαλύτερο τεχνικό έργο που είχατε κάνει;Μου θυμίζετε τώρα μια απίθανη περιπέτεια. 
Το 1958 ανέλαβα, ύστερα και από παράκληση του τότε βασιλιά Παύλου, να κατασκευάσω ένα τελεφερίκ στην Αιθιοπία. Μας βγήκε τελικά το μεγαλύτερο τελεφερίκ στον κόσμο. Αρχίζει από τη Μασάουα στα παράλια και καταλήγει στην πρωτεύουσα της Ερυθραίας, Ασμάρα, σε 2. 750 μέτρα ύψος. 
Εχει μήκος 74 χμ. και ο συρμός έχει δυνατότητα 78 βαγονιών συνολικά. 
Αυτό το τελεφερίκ ήταν επιτακτική ανάγκη για τη μεταφορά του αιθιοπικού καφέ με την τόσο ωραία γεύση. Το έργο τέλειωσε μέσα σε τρία χρόνια. 
Τα εξαρτήματα είχαν κατασκευαστεί στην Μπρέντα της Ιταλίας, ενώ απασχολούνταν συνέχεια 2. 500 εργάτες. 
Κινδυνέψαμε πολλές φορές. 
Στη μισή διαδρομή είχαμε μεγάλο πρόβλημα από τις επιδρομές των πιθήκων. 
Μετά το 35ο χμ. άρχιζαν τα φίδια. 
Από τους βόες μόνο είχα χάσει πάνω από δεκαπέντε εργάτες. 
Για μένα αυτά τα έργα ήταν μια καλή ευκαιρία να ξεμουχλιάζω από τα εργαστήρια. 
Είχα τότε και τρεις τέσσερις μόνιμους σωματοφύλακες. 
Ο ένας ήταν συνταγματάρχης της ΚΥΠ, ο άλλος ο ταγματάρχης Μουστής από το Αίγιο. 
Ο τρίτος, ο Γιάννης ο δεκανέας, που δοκίμαζε το φαγητό για να μπορέσω εγώ να φάω μισή ώρα αργότερα, έγινε μετά από χρόνια γαμπρός του Τομ Πάππας. . . . Μια από τις εκατό περίπου εφευρέσεις σας, που επέδρασε σημαντικά στην εξέλιξη της Ιατρικής, αλλά και των οπλικών συστημάτων, ήταν το λεγόμενο "ηχητικό κανόνι" ή "η σάλπιγγα του θανάτου", θα μας πείτε το ιστορικό αυτής της εφεύρευσής σας; 
Το 1970, ενώ εργαζόμουν πάνω στο πρόγραμμα GG 4 της φωτοδέσμης πλάσματος, μια μέρα παρατήρησα ότι όσο βρισκόμουν στο χώρο των εργαστηρίων, αισθανόμουν σωματικά άσχημα με ζαλάδες, ναυτία, πόνους στο στομάχι, γενική αδιαθεσία κ. λ. π. Ενώ το πρόβλημα συνεχιζόταν για ένα μήνα, κάποια στιγμή διαπίστωσα ότι στους τοίχους είχαν σχηματιστεί ρωγμές και έπεφταν οι σοβάδες. 
Ενας φίλος από τη ΝΑΣΑ μου έστειλε στο μεταξύ ένα μηχάνημα για τη μέτρηση των decibeΙ. 
Ετυχε εκείνες τις ημέρες να διαβάσω στη Βίβλο το σχετικό εδάφιο για τις περίφημες σάλπιγγες, με τις οποίες οι Ισραηλίτες κατέστρεψαν τα φοβερά τείχη της Ιεριχούς, πάχους εφτά μέτρων, ενώ μετά κατέσφαξαν τους Φιλισταίους (Κρήτες). 
Ακολούθησαν πολλές μετρήσεις, αλλά αποτέλεσμα μηδέν. Από διαίσθηση η σκέψη μου πήγε στους υπόηχους. 
Μέχρι τότε δεν υπήρχε καμία επιστημονική μελέτη πάνω στην ακτινοβολία υποήχων στην παγκόσμια βιβλιογραφία. Μελέτησα προσωπικά το μηχάνημα της ΝΑΣΑ και αφού το έκανα "πούπουλο και φτερό", το μετέτρεψα σε μετρητή υποήχων. 
Αρχισα άλλες μετρήσεις και αμέσως σχεδόν διαπίστωσα ότι είχα δίκιο. 
Υπήρχε ένα σημείο στο εργαστήριο όπου παράγονταν υποηχητικά κύματα χαμηλής συχνότητας με τελική ισχύ τα 1. 250 Watt, ενώ γινόταν εκπομπή ακτινοβολίας σε συχνότητα κάτω των 4, 3 Hertz. 
Επόμενο ήταν, λοιπόν, με τέτοια ακτινοβολία να έχω προβλήματα υγείας και να ραγίζουν οι τοίχοι. 
Το "ηχητικό κανόνι" στηρίχτηκε σε αυτήτην παρατήρηση, καθώς οι υπόηχοι παράγουν σκληρές παλμικές δονήσεις στην ατμόσφαιρα και διασπούν τα μόρια της ύλης και κυρίως το σκυρόδεμα. 
Επιπλέον, επιδρούν στον εγκέφαλο μέσω των παλμικών δονήσεων και των πιέσεων της ατμόσφαιρας και προκαλούν τραύμα στο νευρικό σύστημα, κοκκίνισμα του δέρματος, ναυτία, ισχυρούς πονοκεφάλους και γενική σωματική κατάπτωση. Με βάση αυτές τις παρατηρήσεις, έλυσα και το πρόβλημα που βασάνιζε τον ΟΤΕ για 34 χρόνια με τις απανωτές λιποθυμίες των τηλεφωνητριών. 
Την αμοιβή όμως των 25 εκατομμυρίων, που είχαμε συμφωνήσει τη μοιράστηκαν τελικά ο Μούτσιος με το Σέκερη. Στις 201 Ι 1970 κατέθεσα στο αρμόδιο υπουργείο τα σχέδια του "ηχητικού κανονιού" και πήρα το υπ7 αριθμόν 41 297 δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, που συνοδευόταν με πρακτικό μυστικότητας για ένα χρόνο. Οπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, η εφεύρεση εξετάστηκε από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, η οποία προς έκπληξίν μου, αποφάνθηκε ότι η πατέντα δεν θεωρείται απαραίτητη για τις Ενοπλες Δυνάμεις, ενώ μου έδωσαν την άδεια να την αξιοποιήσω κατά την κρίση μου! 
Μετά από καιρό και από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες να μη φύγει η πατέντα στο εξωτερικό, αναγκάστηκα να την παραχωρήσω σε έναν επιστήμονα μιας ευρωπαϊκής χώρας. Μου έδωσαν τότε δυόμισι εκατομμύρια, ενώ υποχρεώθηκα να υπογράψω μια "δήλωση τιμής" να μην αποκαλύψω ποτέ σε ποια χώρα παραχώρησα την πατέντα αυτή. Υστερα από λίγο καιρό, η χώρα που πήρε την πατέντα κατασκευάστηκε ένα από τα τρομερότερα μυστικά όπλα, ένα κανόνι οχτώ μέτρων μήκους, το οποίο μπορεί με ένα πάτημα ενός διακόπτη να κόψει στα δυο ένα αεροπλανοφόρο! 
Ταυτόχρονα αξιοποίησαν την επινόηση μου στην κατασκευή ιατρικών συσκευών που διαλύουν με υπόηχους τους λίθους των νεφρών και της χολής και σε πολλές άλλες εφαρμογές χρήσιμες για την ανθρωπότητα. Είναι αλήθεια ότι από την αλόγιστη αδιαφορία του ελληνικού κράτους έχουν φύγει και άλλες πολύ σημαντικές πατέντες σας στο εξωτερικό; Ναι, δυστυχώς έτσι είναι. Στη γερμανική Τiessen έδωσα εδώ και πολλά χρόνια το "Giolvas System", ένα σύστημα ασφαλείας ισόπεδων διαβάσεων τρένων, που ήδη έχει εγκατασταθεί σε πολλές χώρες, ενώ πρόσφατα έδωσα στους Κινέζους το δικαίωμα κατασκευής μόνο στην Κίνα ενός διατρητικού μηχανήματος. Πρόκειται για ένα αντίρροπο ηλεκτρικό κινητήρα διπλής ενέργειας δι' αντιπεριστρεφομμένου στατόρος. Από την έλλειψη αυτού του μηχανήματος στην Ευρώπη σημειώνονται κάθε χρόνο περίπου 4. 500 σοβαρά ατυχήματα. Μέσα στα σχέδια μου είναι η ίδρυση μιας μεγάλης βιομηχανικής μονάδας για την παραγωγή του τρυπανιού και του "Giolvas System" και τη διεθνή εκμετάλλευση τους.
 Μια τέτοια μονάδα θα μπορούσε να απασχολήσει τριάντα χιλιάδες εργατοτεχνίτες και να φέρει στην Ελλάδα πολλά δισεκατομμύρια ετησίως, θα ήταν η πρώτη ελληνική επιχείρηση με προϊόντα μονοπωλιακά χωρίς να υπάρχει συναγωνισμός. 
Πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά κάποιο προϊόν δικής σας επινόησης;
Ναι, σε λίγο καιρό πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα μικρό μηχάνημα που σίγουρα θα αποδειχτεί σωτήριο για τους καπνιστές. 
Η λειτουργία του στηρίζεται στη χρήση ενός υγρού με έξι διαφορετικές ουσίες. 
Βάζεις μέσα τα τσιγάρα και σε λίγη ώρα εξαφανίζονται κατά 90% όλες οι τοξικές ουσίες του τσιγάρου, χωρίς να αλλοιώνεται η γεύση του. θα είναι εύχρηστο και αρκετά φτηνό για όλους τους καπνιστές. 
Ηδη αυτήν τη στιγμή το προϊόν αυτό έχει προωθηθεί στον Καναδά, στην Αυστραλία και άλλες χώρες. 
Υπάρχει, κατά τη γνώμη σας/ κάποιος σοβαρός λόγος που έχει προκληθεί τόσος θόρυβος γύρω από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία και τα άλλα μυστικά της Σπηλιάς του Νταβέλη στην Πεντέλη;
Πέρα από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία και την αρνητική βαρύτητα που μπορούν με κατάλληλες μεθόδους να γίνουν τρομερά υπερόπλα, στη Σπηλιά του Νταβέλη πιστεύω πως κρύβεται ο πνευματικός θησαυρός των Αθηναίων από την εποχή της Αλωσης της Κωνσταντινούπολης. 
Εχω φωτογραφήσει συγκεκριμένα σημεία που υποδηλώνουν όλα αυτά που σας λέω. 
Ας πούμε κάπου υπάρχει μια επιγραφή που λέει "προς βίδα". 
Βίδα" είναι μια σκάλα κυκλική που μοιάζει με βίδα και κατεβαίνει από μια κρύπτη σε κάποιες αίθουσες αποθήκης. 
Αυτές τις αίθουσες τις έχω δει.
 Υπάρχουν στοιχεία στους βράχους που τα διαβάσαμε και τα ξανακαλύψαμε με λάσπες. 
Ευτυχώς, παρά τις δαιμονισμένες προσπάθειες των Εβραίων, ο πνευματικός θησαυρός των Αθηναίων, που έχει ιστορία τουλάχιστον 100. 000 ετών, δεν έχει βρεθεί ακόμη επίσημα.
 Αυτά τα μυστικά θα αποκαλυφθούν μόνο όταν το θελήσουν οι θεοί των Ελλήνων και τότε θα μάθουμε τι ήταν τα Ελευσίνια Μυστήρια, τι ήταν η Αθηνά, ο Δίας, ο Απόλλωνας και πώς αυτοί οι διαστημάνθρωποι θεοποιήθηκαν. 
Κύριε Γκιόλβα, ασχολείστε ακόμη και την έρευνα στα εργαστήρια; 
Και βέβαια ασχολούμαι. 
Προχωράω με εντυπωσιακούς ρυθμούς ένα φοβερό πρόγραμμα για την παραγωγή ενέργειας από την ατμοσφαιρική πίεση. 
Υπάρχει όμως ένα σοβαρό πρόβλημα:
 Οι κληρονόμοι του Αλ. Εμπειρίκου μας πήραν τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών που μας είχε παραχωρήσει στο Κεφαλάρι έναντι συμβολικού ενοικίου.
 Το "Μπέβαρτο" μεταφέρθηκε σε υπόγειες αποθήκες στον Ολυμπο, ενώ τα άλλα μηχανήματα μεταφέρθηκαν από δω και από εκεί . 
Και να σκεφτείς ότι όλα αυτά κάνουν δισεκατομμύρια 
Ζητήσαμε ένα κτήμα πέντε στρεμμάτων από το υπουργείο Γεωργίας, το οποίο είναι άχρηστο, αφού έχει μέσα τέσσερις πυλώνες της ΔΕΗ 600. 000 Υοΐί η καθεμία. 
Υψηλές τάσεις δηλαδή, που είναι απαραίτητες για μας. 
Ο προϊστάμενος της αρμόδιας υπηρεσίας μας ζήτησε μίζα ΙΟ εκατομμύρια για να εγκρίνει την παραχώρηση. 
Αν είναι δυνατόν, τέτοια ξετσιπωσιά και αθλιότητα. 
Γι' αυτό, λοιπόν, κάνουμε τελευταία μια πολύ σοβαρή προσπάθεια για την ίδρυση μιας ανώνυμης εταιρείας που στόχο της θα έχει την αξιοποίηση, προώθηση και εκμετάλλευση κάθε ελληνικής εφεύρεσης, για να σταματήσουν οι ξένοι και οι εχθροί μας να εκμεταλλεύονται κάθε ελληνική διάνοια.
 Ο Εφευρέτης των θαυμάτων 
Ο Γιώργος Γκιόλβας είναι πυρηνικός φυσικός, μηχανολόγος, εφευρέτης και ερευνητής, ιδρυτής και πρόεδρος του Κέντρου Εφαρμοσμένων Επιστημονι κών Ερευνών, το οποίο ίδρυσε προ 42 ετών. 
Πρόκειται για έναν άνθρωποθρύλο, μια πολυσυζητημένη φιγούρα που έχει ταράξει πολλούς χώρους με τις συνεντεύξεις του και τις έρευνες του, και κατά τη γνώμη μου είναι ίσως ο τελευταίος τζέντλεμαν και άνθρωπος της περιπέτειας στην Ελλάδα, κι ένας από τους ανθρώπους που δεν διστάζουν παρ' όλο το κύρος τους και τη μεγάλη ηλικία τους να υποστηρίξουν ανοιχτά τα πιο παράξενα και πρωτοποριακά πράγματα. 
Φέρεται ως ο εφευρέτης του οπλικού αντιαεροπορικού συστήματος «Άρτεμις», του αυτόματου συστήματος ασφαλείας των σιδηροδρομικών διαβάσεων, πρωτοποριακών μηχανολογικών δράπανων που διέθεσε στους Κινέζους (αφού οι'Ελληνες αδιαφόρησαν), του μεγαλύτερου ειδικά σχεδιασμένου τελεφερίκ του κόσμου στην Αφρική, μιας καινοτομικής συσκευής που αφαιρεί τα χημικά δηλητήρια από τα τσιγάρα, μιας ειδικής συσκευής ακτίνων λέιζερ, και αμέτρητων άλλων απίστευτων εφαρμογών, ενώ με τις μελέτες του στους υποήχους κατάφερε να απαλλάξει τον Ο. Τ. Ε. από το σύνδρομο της λιποθυμίας των τηλεφωνητριών, αλλά και να σχεδιάσει «ηχητικά κανόνια». 
Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, οι φήμες τον θέλουν να είναι ένα από τα επιζώντα μέλη της πρυτανείας της «Ομάδας Έψιλον», ενώ ο ίδιος γνωρίζει πάρα πολλά πράγματα σχετικά με τις «μυστικές ελληνικές δυνάμεις», τη διεθνή συνωμοσιολογία και τα μυστήρια της αρχαιότητας. 
Πρόκειται για έναν από τους πιο ενδιαφέροντες συνομιλητές που έχω την τιμή να γνωρίζω, και μέσα από αυτές τις σελίδες του ευχόμαστε καλή τύχη στις περιπέτειες του στον κόσμο των θαυμά των, που συνεχίζονται παρά τη σεβάσμια ηλικία του. . 
Όπως γνωρίζουμε είστε πυρηνικός φυσικός και μηχανολόγος, ιδρυτής του θρυλικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών, και ξέρω ότι έχετε επιτύχει πολλές αξιόλογες καινοτομίες μέχρι σήμερα. 
Ασχολούνται πολλοί επιστήμονες με το Κέντρο σας; 
Και ποια είναι τα βασικά προ γράμματα των πειραμάτων σας; 
Το Κέντρο μας σήμερα ημιαπασχολεί 62 επιστήμονες, εκτός του βοηθητικού και διοικητικού προσωπικού. 
Τα βασικά προγράμματα και πειράματα του Κέντρου αυτή την εποχή είναι τα εξής: 
1) Η Φωτοδέσμη ΠλάσματοςBEVATRON, ένα ελληνικό υπερόπλο ακτίνων, 
2) η κατασκευή κινητήρα ηλεκτρικής ενέρ­γειας με πρώτη ύλη λειτουργίας τα πυρηνικά απόβλητα σε συνεργασία με τους πυρηνικούς φυσικούς του πανεπιστημίου της Θράκης που παράγει ηλεκτρική ενέργεια από αυτά,
 3) το σύστημα VACUM, μια προωθημένη μέ θοδος δημιουργίας κενού στο μπρο στινό μέρος ενός σκάφους, πράγμα που θα σημαίνει άμεση φυσική ώθηση α πό το πίσω μέρος του, 
4) η παραγωγή της συσκευής GIOLVA'S SYSTEM2, που αφαιρεί όλα τα βλαβερά χημικά των τσιγάρων, και η διεθνής διάθεση της για συγκέντρωση κεφαλαίων που θα χρηματοδοτήσουν πιο σημαντικές ε φαρμογές. . . 
Ας τα πάρουμε ένα ένα. 
Κατασκευή κινητήρα ηλεκτρικής ενέργειας από πυρηνικά απόβλητα; 
Ακούγεται πολύ προωθημένη έρευνα για να έχει γίνει στην Ελλάδα, θέλετε να μας μιλήσετε λίγο γι' αυτή την εργασία σας;
Κι όμως, είναι σχεδόν πραγματικότητα: κινητήρες που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια από πυρηνικά απόβλητα. 
Κλείσαμε τον κεντρικό διακόπτη της ΔΕΗ στα εργαστήρια μας και όλα τα μηχανήματα μας λειτούργησαν με ηλεκτρική ενέργεια παραγόμενη από αυτό το νέο σύστημα. 
Μέχρι τώρα πληρώναμε 7ΟΟ. ΟΟΟ δρχ. ρεύμα το μήνα, αλλά τώρα απαλλαγήκαμε από αυτό το βάσανο. 
Ξέρω πως θα προσπαθήσουν να σταματήσουν με κάθε τρόπο τις εργασίες μας αυτές. 
Συχνά έχει απειληθεί η ζωή μου και η ζωή των συνεργατών μου, αλλά δεν θα καταφέρουν να μας ανακόψουν τα πειράματα.
 Η κατασκευή για την οποία σας μιλώ είναι τόσο εύκολη, που είναι δυνατόν μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες μας να μάθει ένας μηχανικός μέσα σε μια μέρα να την κατασκευάζει και να μπορεί ο καθένας να παράγει ενέργεια για το σπίτι του, το αυτοκίνητο του, το εργοστάσιο του κ. λπ.
 Έτσι, θα διαδοθεί παντού πριν προλάβει κανείς να την ανακόψει. 
Έχουμε έτοιμο έναν κινητήρα 500 ίππων με τον οποίο μπορεί να γίνει κίνηση οχήματος με ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από μικρή ποσότητα πυρηνικών αποβλήτων, για τα οποία σήμερα δεν ξέρουν πώς να τα ξεφορτωθούν και τα θάβουν, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος να καταστήσουν μια μέρα τον πλανήτη ακατοίκητο. 
Ηλεκτρική ενέργεια από ακτινοβολία, καταλαβαίνετε ότι οι μέρες του πετρελαίου που η καύση του επίσης καταστρέφει τον πλανήτη είναι μετρημένες. 
Έχω δώσει όρκο, μια μέρα να αναγκάσω όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται τα πετρέλαια, να πλένουν τα πόδια τους μ' αυτά και να τους είναι άχρηστα για οτιδήποτε άλλο. . . 
Οι εχθροί της ανθρωπότητας κατευθύνουν τους επιστήμονες σε έρευνες για άλλου είδους εναλλακτικές πηγές ενέργειας, όπως η ηλιακή, υποτίθεται για να αντικαταστήσουν αυτή του πετρελαίου, αλλά είναι αδύνατον να εξασφαλίσουν μ' αυτούς τους τρόπους τα τεράστια ποσά ενέργειας που απαιτούνται για τις καθημερινές μηχανικές και τεχνολογικές εφαρμογές της ανθρωπότητας. 
Οι έρευνες αυτές είναι κατευθυνόμενες για να καθιστούν το πετρέλαιο αναντικατάστατο. 
Αλλά δεν κοιμούνται όλοι, ξέρετε, κι αυτή τη στιγμη την τεχνογνωσία των εφαρμογών που αναφέρατε την γνωρίζουν πολλοί συνεργάτες επιστήμονες υπό την καθοδήγηση μου, κι έτσι δεν κινδυνεύει να εξαφανιστεί αν εξαφανιστώ εγώ αύριο το πρωϊ. . . 
Στοχεύουμε να καταθέσουμε τα αποτελέσματα όλων των εργασιών μας στη διάθεση ενός νέου Ελληνισμού, ανεξάρτητου και «δυναμικού». . . 
Μιλήστε μας για το VACUM, το οποίο απ' ότι ξέρω ως σχέδιο ξεπερνά κάθε επιστημονική φαντασία. . . 
Νομίζω πως το ευρύτερο ζήτημα σχετίζεται και με τα αινιγματικά πειράματα του Τέσλα. . . 
Πρόκειται κυρίως για εργασίες πάνω σ' αυτό που ονομάζουμε αντιβαρύτητα. 
Η επιτυχία της μεθόδου που δημιουργεί εκπληκτική πίεση από το κενό θα σημαίνει π. χ. ιπτάμενα αυτοκίνητα ή διαστημόπλοια μεγάλων ταχυτήτων και αποστάσεων. 
Έχω ιδία πείρα από τα αποτελέσματα των πειραμάτων του Τέσλα, τον οποίο γνώριζα και προσωπικά. 
Τα αποτελέσματα των πειραμάτων του Τέσλα θα τα χρησιμοποιήσω μεταξύ άλλων στο VACUM. 
Πειραματίζομαι να πετύχω δημιουργία κενού σε ελεύθερη ατμόσφαιρα. 
Αν επιτευχθεί αυτό το κενό, υπάρχει μια τεράστια δύναμη που μπορούμε να εκμεταλλευθούμε. 
Για παράδειγμα, αν από τη μια πλευρά του περιοδικού πετύχουμε να δημιουργήσουμε κενό, η επιφάνεια που θα είναι ελεύθερη η ατμοσφαιρική πίεση, μου δίνει π. χ. 550 κιλά ώθηση, δηλαδή κάθε τετραγωνικό εκατοστό μου δίνει ένα κιλό. 
Μιλάμε για απίστευτη προωθητική δύναμη, δεν υπάρχει μεγαλύτερη. 
Αυτό σημαίνει ότι αύριο το πρωί σηκώνω ένα ολόκληρο διαστημόπλοιο αν θέλω και πιστεύω ότι δουλεύουν άγνωστα σε μας διαστημόπλοια με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή με την ικανότητα δημιουργίας κενού, αντιβαρύτητα με δημιουργία κενού όπως αυτό από το οποίο δημιουργούνται οι καταιγίδες και οι τυφώνες, μέσω των ηλεκτρομαγνητικών δυνάμεων της ίδιας της φύσης. . . δεν τα φτιάχνει κάποιος αυτά, γίνονται μόνα τους. 
Μιλώντας για τον Τέσλα, όλα τα σχέδια του Τέσλα που είχαν εμπορική αξία, του τα πήραν όλα οι Σιωνιστές και τον άφηναν νηστικό για να μην έχει πόρους να αξιοποιήσει μόνος του καμία δική του καινοτομία, διότι αν είχε τα χρήματα θα έκανε κι αυτός αυτά που κάνουμε εμείς τώρα, ανεξάρτητα. 
Οι επιστήμονες τους αυτή τη στιγμή έχουν π. χ. το φάρμακο για τον καρκίνο, αλλά το ιατρικό κατεστημένο και οι φαρμακοβιομηχανίες δεν τους αφήνουν να το προχωρήσουν. 
Έχω υπόψη μου κάποιο βιολογικό ινστιτούτο, μια ομάδα από τη Σορβόννη, που ανακάλυψε θεραπεία, εμβόλια, τα πάντα, για τον καρκίνο, αλλά δυστυχώς τα πούλησαν λόγω ανάγκης σ' αυτούς τους λωποδύτες για ένα κομμάτι ψωμί κι αυτοί το θάψανε.
 Σε πάσης φύσεως εφευρέτες και ερευνητές, δεν πληρώνουν ποτέ μεγάλα ποσά.
Εχουν ειδική εντολή να τους δίνουν ίσα ίσα τα προς το ζην, για να τους έχουν συνέχεια στο χέρι, αλλά και γιατί αν τους δώσουν μεγάλα ποσά, θα ανεξαρτοποιηθούν και θα φτιάξουν τις δικές τους μονάδες ερευνών, εφαρμογών και παραγωγής. 
Είμαι πεπεισμένος ότι πίσω από όλες τις τράπεζες του κόσμου και πίσω από τα περισσότερα Μ. Μ. Ε. , βρίσκονται σιωνιστικές λέσχες, όλοι οι μεγάλοι επιχειρηματίες βρίσκονται μπλεγμένοι στα δίχτυα τους. 
Γi' αυτό και είναι πανίσχυροι αυτή τη στιγμή, προωθώντας μια παγκόσμια σιωνιστική κυβέρνηση. 
Ορίστε, καταθέτω έγγραφο του 1976 για πειράματα που είχα κάνει δέκα χρόνια νωρίτερα αίτησης για χρηματικό ποσό πενήντα εκατομμυρίων, δηλαδή όσα απαιτούνταν για τη συνέχιση των πειραμάτων, τότε που είχαμε ξεμείνει από λεφτά: 
Αυτόματος λήψις και μετάδοσις ηλεκτρικής ενέργειας δια Φωτοδέσμης Πλάσματος, G. Giolvas2.
Ούτε ο στρατός, ούτε η κυβέρνηση δέχθηκε να δώσει δεκάρα, ενώ παρουσιάστηκαν όλα τα πειστήρια των εργασιών, για εφαρμογές που θα έβγαζαν την Ελλάδα από το τέλμα. 
Παραθέτω έγγραφο με την υπογραφή του κ. Πέτσου ως Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας το 1982, που αφορά την έγκριση εκ μέρους του Υφυπουργού ενός αρχικού ποσού 18 εκατομμυρίων δρχ για τις εφαρμογές μελετών μου πάνω σε ακτίνες λέιζερ.
 Όπως βλέπετε, η έκθεση αναφέρει ότι η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολεμικές εφαρμογές, και δεν νομίζω ότι οι σημερινές υπερδυνάμεις διαθέτουν όπλο τέτοιας τρομακτικής ισχύος. 
Δυστυχώς, ο κ. Πέτσος εκδιώχθηκε από Υφυπουργός δυο εβδομάδες μετά την έγκριση. Παραδόξως, αργότερα, έγινε και η γνωστή δολοφονική απόπειρα από «τρομοκράτες» εναντίον του. 
Το ΒΕVATRΟΝ, η φωτοδέσμη πλάσματος, θέλει ακόμη 850 εκατομμύρια για να τελειώσει, από τα οποία συγκεντρώνουμε όλο και μεγαλύτερα ποσά για τις εργασίες, κι έχουμε εγκαταστάσεις στον Όλυμπο για να αρχίσουμε τις εφαρμογές. 
Μπορείς να σκοπεύσεις ολόκληρες πολιτείες από τεράστια απόσταση. . . 
Λέτε ότι γνωρίζετε τις αληθινές κατευθύνσεις των ερευνών του Νίκολα Τέσλα. 
Ξέρουμε ότι είχε πετύχει τη συλλογή ηλεκτρικής ενέργειας από την ατμόσφαιρα.
 Τί ξέρετε γι' αυτές τις εφαρμογές;. . . 
Έχουμε στα χέρια μας και σχέδια και μηχανήματα που χρησιμοποίησε ο ίδιος ο Τέσλα. 
Τα σχετικά πειράματα του Τέσλα έγιναν πάνω σε δικές μου ιδέες. 
Σας παραθέτω έγγραφο που κατέθεσα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας το 1960, το οποίο αναφέρεται στην παραγωγή συσκευών συλλογής ενέργειας από την ατμόσφαιρα. 
Το πείραμα του Τέσλα αποσκοπούσε στο να απορροφήσει ηλεκτρική ενέργεια από το διάστημα, η οποία δημιουργείται από την κίνηση των σωματιδίων στο σύμπαν. 
Πρόκειται για τα λεγόμενα «Στοιχειώδη». 
Υπάρχει ένα μεγάλο μυστικό σε σχέση μ' αυτά. 
Αυτά, ξέρεις, είναι ψυχές. 
Τα ίδια τα ηλεκτρόνια είναι ψυχές, κατωτέρου επιπέδου. 
Οι ανώτερες ψυχές ανεβαίνουν σε ανώτερες κλίμακες, μια ψυχή ενός ανεπτυγμένου εγκεφάλου πηγαίνει σε υψηλότερη διάσταση, αυτό συμβολίζουν και οι σκάλες που βλέπεις στις θρησκευτικές εικόνες, αυτά οι Χρι­στιανοί τα ξέρανε από την ελληνική φιλοσοφία. 
Αλλά υπάρχουν και οι ψυχές, όπως αυτή μιας σαρδέλας ή άλλων πραγμάτων που τρως, που είναι κατωτέρου επιπέδου: όταν πίνεις ένα ποτήρι νερό, παίρνεις ένα εκατομμύριο ψυχές. 
Αυτές οι ψυχές λέγονται Στοιχειώδη. 
Υπάρχει ένα είδος «αιθερικής μεμβράνης» γύρω από τον πλανήτη, πάχους γύρω στα τριακόσια χιλιόμετρα, που απο τελείται από αυτές τις ψυχές. 
Το ηλεκτρικό ρεύμα, το ρεύμα που καίμε και ανάβουμε τις λάμπες μας, είναι ψυχές. 
Όλα αυτά που σας λέω συνδέονται με τρομερά πράγματα, τα οποία για να τα αναπτύξω ολοκληρωμένα θα χρειαστούμε πολλών μηνών κατήχηση, αλλά δεν ήρθε ακόμη και ο καιρός για να μιλήσουμε ανοιχτά για αυτά τα πράγματα. 
Όλα συνδέονται. 
Μιλήστε μας για τις εργασίες σας πάνω στη φωτοδέσμη πλάσματος και στο ΒΕVATRΟΝ, που συνδέονται με όλα αυτά, αφού όλα συνδέονται. . . 
Υπάρχει άκρως απόρρητο έγγραφο μου προς το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, της 02/09/76, στο οποίο τους εκθέτω λεπτομέρειες για ασύρματη λήψη και μετάδοση «ηλεκτρικής ενέργειας δια φωτοδέσμης εξ αεριώδους πλάσματος G. G. 2»: Πέρα από τις έρευνες μου για νέα ειδικά καύσιμα για μηχανές εσωτερικής και εξωτερικής καύσης, και από τις έρευνες μου περί της κινητικής των μαγνητικών πεδίων και της αύξησης των διαστημικών ταχυτήτων, παρακινήθηκα σε ειδικές έρευνες στο θέμα της ασύρματης λήψης και μετάδοσης ηλεκτρικής ενέργειας. 
Έπειτα από μακροχρόνιες προσπάθειες, διατύπωσα ολόκληρη θεωρία, βάσει της οποίας μπόρεσα να το πετύχω αυτό. 
Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της εκπομπής «πειθαρχημένων φωτονίων» με παρεμβολή ειδικού ταλαντευτή παραγωγής φωτός. 
Το αποτέλεσμα της «πειθαρχίας» αυτής των φωτονίων, είναι η συγκέντρωση όλης της ενέργειας της ακτινοβολίας σε μία «απόλυτη παράλληλο», η οποία χρησιμοποιείται ως αγωγός για μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας ηλεκτρονίων δε δομένου ότι τα κύματα του φωτός είναι ηλεκτρομαγνητικές διαταραχές του χώρου, όπως και τα ραδιοκύματα. 
Η μάζα είναι ενέργεια και κάθε μορφή ενέργειας έχει μάζα, υπαγόμενη και αυτή στους νόμους της έλξης των σωμάτων. 
Έτσι, σε ένα πολύ ισχυρό πεδίο βαρύτητας, το φως δεν μεταδίδεται σε ευθεία γραμμή, αλλά ακολουθεί τη δια δρομή, την οποία θα ακολουθούσε οποιοδήποτε υλικό σώμα, αν κινούνταν με την ταχύτητα του φωτός. 
Αλλά επειδή η ταχύτητα αυτή είναι πολύ μεγάλη, η τροχιά της φωτοδέσμης G. Giolvas 2, εντός των συνηθισμένων πεδίων βαρύτητας όπως είναι το γήινο, προσεγγίζει πολύ την ευθεία γραμμή. 
Αντιθέτως, σε πεδία βαρύτητας όπως εκείνα των υπέρπυκνων αστέρων της κατηγορίας των «λευκών νάνων» και των μυστηριωδώς παλλόμενων «Ρυlsar», η ακτινοβολία τους δεν κατορθώνει να διαφύγει στο διάστημα και ξαναπέφτει στο αστέρι αυτό ή περιστρέφεται γύρω του σαν δορυφόρος. 
Η «ανάπαλση» μάλι στα αυτή της ακτινοβολίας των μυστηριωδών τούτων αστεριών, έσωσε στο παρελθόν αφορμή στους αστρονόμους να αναγγείλουν τη δήθεν ανακάλυψη εκπομπών από νοήμονα όντα του διαστήματος. 
Γι' αυτόν το λόγο η φωτοδέσμη G. G. 2, που είναι «φωτομάζα», με κατάλληλη σύνθεση, καλλιέργεια και εκπομπή της μπορεί να καταστεί ένας Φωτονιοαγωγός ηλεκτρικής ενέργειας. 
Το συμπέρασμα μου αυτό το επιβεβαίωσα πειραματικά, σε πείραμα της 11/02/69, στο όρος Παρνασσός, όπου με τη φωτοδέσμη μου πραγματοποίησα «ασύρματο ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα» από απόσταση 11 χιλιομέτρων, με αποτέλεσμα να λιώσουν τα χιόνια στην κορυφή του όρους αυτού. 
Επίσης, με τις μεθόδους αυτές, μπορούμε να λαμβάνουμε και να μεταδίδουμε ασύρματα, απεριόριστες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας από το διάστημα, από τις αστείρευτες ενεργειακές πηγές. 
Η φωτοδέσμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως τρομακτικό στρατηγικό όπλο, αφού στη διαδρομή της δημιουργεί ακαριαίο θανατηφόρο αποτέ λεσμα όλων των ζώντων οργανισμών που θα εκτεθούν, αλλά και ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα όταν έρχεται σε επαφή με μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία μεταβάλλει ακαριαία σε πύρινη λάβα. 
Επίσης μου παρέχει τη δυνατότητα να προκαλώ εκφόρτιση των καταιγίδων, ενώ είναι άπειρες οι εφαρμογές της στη διαστημική επιστήμη. . . 
Έχουμε πληροφορηθεί για την ίδρυση μιας Ανώνυμης Εταιρείας που επιτέλους θα ασχοληθεί με όλα αυτά. 
Ποιοί θα είναι οι σκοποί της;. . . 
Η Ανώνυμης Εταιρεία που δημιούργησε το Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών, έχει ως σκοπό την ίδρυση κατάλληλης βιομηχανίας, για παραγωγή αρχικώς των συσκευών που αφαιρούν τα δηλητήρια από τα τσιγάρα, προς διεθνή εκμετάλλευση και έχουμε διεθνές δίπλωμα ευρεσιτεχνίας γι' αυτή τη συσκευή για να συγκεντρωθούν απ' αυτές κε φάλαια για τη χρηματοδότηση άλλων σημαντικών εφαρμογών. 
Η εταιρεία αυ τή θα χρηματοδοτεί με τα κέρδη της τα πειράματα του Κέντρου Ερευνών και θα εκμεταλλεύεται όλες τις καινοτομίες του Κέντρου, έτσι ώστε να μην πουληθεί καμμία στους εχθρούς της Ελλάδας όπως γινόταν δυστυχώς μέχρι σήμερα αλλά και ώστε να δημιουργηθούν βιομηχανίες στην Ελλάδα με καινοτομικά προιόντα που δεν θα τα έχει κανείς στον κόσμο, με αποτέλεσμα να προβληθεί διεθνώς η χώρα μας επιστημονικά και οικονομικά, να αντιμετωπιστεί η ανεργία και να δημιουργηθούν νέοι χώροι ερευνών, εργασίας και απασχόλησης. 
Από κατασχεθέντα εργοστάσια της ΕΤΒΑ, υπάρχει ένα στην Κάτω Κηφισιά, 2. 600 τετρ. μέτρων, που περνά αυτή τη στιγμή στην κατοχή μας, πλήρη εξοπλισμένο, εκεί στήνω το πρώτο εργοστάσιο κατασκευής της πρώτης ευρεσιτεχνίας του Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών, και θα ακολουθήσουν άλλες δέκα, είναι έτοιμες, αλλά αναζητούμε νέους οι κονομικούς πόρους. . . 
Κυκλοφορούν πολλές φήμες για τη μυστική υποστήριξη των εργασιών σας από κύκλους που συνδέονται με τη θρυλική Ομάδα Έψιλον, την οποία συχνά σας έχουν συνδέσει και προσωπικά. . . Δεν έχει έρθει ακόμη ο καιρός για να μιλήσουμε ανοιχτά με λεπτομέρειες για όλα αυτά. 
Οι πληροφορίες μου λένε ό τι η «Ε» αυτή τη στιγμή συγκεντρώνει 137 εθνικές οργανώσεις. 
Τα κέντρα τους βρίσκονται σε θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Βόλο, Αθήνα, αλλά και σε πολλά μέρη του εξωτερικού (ΗΠΑ, Ν. Αμερική, Αυστρία, Ιταλία, Ιρλανδία, Αυστραλία, κ. ά. ).
Ακόμη και στην ίδια τη ΝΑSΑ υπάρχουν δύο αντισιωνιστικές οργανώσεις. 
Οι Εψιλον είναι παντού. 
Μπορούν αυτή τη στιγμή, να κατασκευάσουν απαράμιλλα υπερόπλα ή να το έ χουν ήδη κάνει.
 Η Ελλάδα χρειάζεται μόνο δύο απ' αυτά, ένα στον Όλυμπο και ένα στον Ψηλορείτη, και θα είναι τελείως απρόσβλητη από κάθε δύναμη, θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα ανεξάρτητο κράτος, με δική μας τεχνολογία και πλουτοπαραγωγικές πηγές πολύ σύντομα. . . . 
Και δεν ξέρουμε ούτε την ταυτότη τα των Έψιλον, αλλά ούτε και ποιοί είναι αυτοί οι εχθροί που έχουν τα πράγματα στα χέρια τους και θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν μια τέτοια έκβαση. . . 
Σας είπα, πίσω από το Διεθνές Τραπεζικό Σύστημα και τις μεγάλες εταιρείες που κυβερνούν μεγάλο μέρος του κόσμου, βρίσκεται ο Διεθνής Σιωνισμός. 
Ετοιμάζουν παγκόσμια σιωνιστική κυ βέρνηση. 
Για να αποκωδικοποιήσει κανείς τα σχέδια τους, πρέπει να είναι γνώστης πολύ ειδικών πληροφοριών.
 Αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι μια μέρα να επικρατήσουν μόνον αυτοί από τη λευκή φυλή ο «περιούσιος λαός» δηλαδή μόνον οι 610. 000 Εβραίοι Σιωνιστές. 
Αληθινοί Εβραίοι είναι μόνον αυτοί που έχουν στο αίμα τους τα ίχνη μιας ειδικής λέπρας, της «Λέπρας του 4ου Τύπου», που ήταν και η αληθινή αιτία για την οποία εκδιώχθηκαν από την Αίγυπτο. 
Οι Εβραίοι ξεκίνησαν από την Αίγυπτο και ήρθαν σε αντιπαράθεση με τους Φιλισταίους που ήταν 'Ελληνες από την Κρήτη. 
Ο γιος του Μίνωα, ο Σόλυμος, πολέμησε με τον αδελφό του για το θρόνο και τελικά μετα νάστευσε με το στρατό του απέναντι, όπου και ίδρυσαν την Παλαιστίνη και τα Ιεροσόλυμα. . . 
Μάλιστα, οι «αληθινοί Εβραίοι» είναι μόνο 610 χιλιάδες λεπροί, και φυσικά οι αληθινοί Έλληνες είναι εξωγήινοι. 
Μιλήστε μας ανοιχτά επιτέλους για την εξωγήινη καταγωγή των Ελλήνων και για την αποκωδικοποίηση των κειμένων του Αριστοτέλη, για την οποία όλοι συζητούν πως είστε ο κύριος γνώστης, φήμες που έφτασαν μέχρι τη ΝΑΣΑ. . . 
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μου στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, ενημερώθηκα ότι έχει ανακαλυφθεί «περικεφαλαία» αστροναύτη, από ένα κράμα μετάλλου που κανείς δεν μπορεί να αναγνωρίσει, η οποία γράφει με αρχαία ελληνικά γράμματα: «Έρχομαι α πό τη Μεγάλη Ελλάδα στη Μικρή Ελλάδα». 
Έχει χρονολογηθεί με τον άνθρακα14, ότι είναι ηλικίας 127. 000 ετών. 
Ελληνικά γράμματα πριν από 127000 χρόνια! 
Το είδα με τα μάτια μου. Από πού ήρθε αυτός; 
Πού είναι η «Μεγάλη Ελλάδα»;
ΟιΈλληνες έχουν εξωγήινη καταγωγή από το ΜΛαγού, της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας.
 Σ' εκείνες τις αστρικές περιοχές έγινε ο «Πόλεμος των Άστρων», όπου το ελληνικό ΜΛαγού πολέμησε με τους στασιαστές του ΑΛαγού, στον οποίο κατοικούν σατανάδες και όχι άνθρωποι. 
Έχουν ύψος 1. 10, είναι τελεί ως άτριχοι και πρόκειται για ιδιαιτέρως μοχθηρά όντα. 
Αυτοί είναι οι αληθινοί εχθροί της ανθρωπότητας και της διαστημικής Ελληνικής Σποράς. 
Εδώ ήρθαν οι επισκέπτες από το ΜΛαγού και έφτιαξαν τους ανθρώπους με βιολογικές μεταλλάξεις. 
Τους ακολούθησαν οι ΜΛαγού, όπου έφτιαξαν κι αυτοί εδώ κάποιες φυλές και υποχώρησαν αργότερα στην εσωτερική κοιλότητα της Γης.
 Όλα αυτά τα αναφέρει ο Αριστοτέλης κώδικα, αν και είναι πολύ δύσκολο να αποκρυπτο γραφηθούν, ούτε η ΝΑΣΑ δεν μπορεί. . .
 Ο ελληνισμός προέρχεται από άλλους πλανήτες. 
Την πρώτη εξελιγμένη ζωή στη Γη την δημιούργησαν οι Ελληνες από τα άστρα. 
Η ίδια η Αθηνά ήταν διακεκριμένος βιολόγος, οι «θεοί» των Ελλήνων έκαναν επεμβάσεις στο γενετικό κώδικα. 
Και υπήρχε ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας με τα άστρα, για πάρα πολλά χρόνια. 
Μ' αυτές τις επισκέψεις σχετίζεται και το μυστήριο του Αριστοτέλη. 
Τον Αριστοτέλη τον έφερε στη Γη ο πατέρας του όταν ήταν πέντε χρονών. 
Προσγειώθηκαν εδώ από το ΜΛαγού όταν συνεχιζόταν ακόμη ο πόλεμος με τον ΑΛαγού. 
Οι σατανάδες αυτοί τους ακολούθησαν για να κυνηγήσουν το Νικόμαχο, τον πατέρα του Αριστοτέλη. 
Ο Νικόμαχος προσγειώθηκε στα Στάγιρα. 
Όπως ξέρεις, έχω αποκρυπτογραφήσει τα «ακατανόητα» κείμενα του Αριστοτέλη που τα έχουν χαρακτηρίσει «παραληρήματα» και «διαλείψεις» στα οποία υπάρχουν με όλες τις λεπτομέρειες αυτές οι διηγήσεις.
 Ο Νικόμαχος έγινε με τις «θαυμα ουργές» γνώσεις του γιατρός του βασιλιά Φίλιππου.
 Ο Αριστοτέλης στάλθηκε σε ειδικούς ανθρώπους στην Αθήνα και αλλού για να διδαχθεί, και αφού έγραψε μερικά βιβλία με τις γνώσεις που απέκτησε, όταν γεννήθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος επέστρεψε στη Μακεδονία για να αναλάβει τη μόρφωση του.
 Ο Αριστοτέλης μύησε τον Αλέξανδρο, τον έκανε διανοούμενο, τον έκανε στρατηγό, του είπε: «ό,τι θέλεις, μπορείς να το κάνεις, έχεις τη δύναμη, αρ­κεί να θέλεις.
 Όπου υπάρχει θέλω υπάρχει και Δρόμος. . . ». Του έδωσε και έναν γιο του, τον έκανε υπασπιστή του Αλέξανδρου και του είχε δώσει την οδηγία: «κάθε πρωί που θα ξυπνάει ο βασιλιάς θα του υπενθυμίζεις γιατί βρίσκεστε εδώ, ποια είναι η αποστολή σας.
Να του λες: μην ξεχνάς βασιλιάς μου γιατί ήρθαμε εδώ. . . ». Μέχρι που μια μέρα ο Αλέξανδρος βαρέθηκε να τον ακούει και τον σκότωσε. 
Σκότωσε το γιο του Αριστοτέλη. 
Αυτό για το οποίο τον έστειλε να του υπενθυμίζει: «γιατί κάναμε αυτή την εκστρατεία βασιλιά μου; γιατί σε μύησε ο πατέρας μου;. . . », ήταν το εξής: οι εχθροί που κυνήγησαν τον Αριστοτέλη και τους δικούς του από τα άστρα μέχρις εδώ στη Γη, δέκα εχθρικά διαστημόπλοια, τον ψάχνανε παντού, προσγειώθηκαν στην Ινδία. 
Αυτά είναι τα Βιμάνας που διη­γούνται στα έπη τους οι Ινδοί. 
Ο Αλέξανδρος είχε μεταξύ άλλων την εντολή από τον Αριστοτέλη, να συλλάβει έστω και έναν απ' αυτούς και να τον οδηγήσει στο δάσκαλο του. 
Ο Αλέξανδρος ύστερα από τόση δόξα, το ξέχασε, δεν θυμόταν πια το δάσκαλο του, ίσως και να μην βρήκε τελικά ίχνη αυτών, γιατί και αυτοί ήξεραν ότι ο Αλέξανδρος είναι μαθητής του Αριστοτέλη. . . 
Και ποιο είναι το ελληνικό μήνυμα από τα άστρα, που καθοδηγεί ανθρώπους σαν κι εσάς; Μπορείτε να μας το μεταδώσετε;. . . 
Όταν θέλεις, υπάρχει και δρόμος. Αρκεί να πεις θέλω και μπορείς να το κάνεις. 
Δεν υπάρχει δεν μπορώ για τον άνθρωπο, ο άνθρωπος κρύβει πάρα πολλές δυνάμεις. «Όπου υπάρχει 0έλω, υπάρχει Δρόμος». 
Και μην ξεχνάς, όπως λέει ο Ηράκλειτος: «Εάν μη έλπηται, ανέλπιστον ουκ εξευρήσει, ανεξερεύνητον εόν και άπορον. . . ». 
Στην αρχαιότηταόπως αναφέρει ο μύθος ο Κρόνος «έτρωγε» τα παιδιά του. 
Στη σύγχρονη εποχή ο στίχος του ποιητή παρετυμολογώντας τον αρχαιοελληνικό μύθο αναφέρεται στην Ελλάδα που κι αυτή με το δικό της τρόπο. . . τρώει τα παιδιά της. 
Οπως το Γεώργιο Γκιόλβα, πυρηνικό φυσικό και κορυφαίο εφευρέτη ο οποίος ξετυλίγοντας το νήμα του χρόνου μονολογεί, αποκαλύπτει και αιφνιδιάζει αναφερόμενος στη μυθοποιημένη από αρκετούς ζωή του. . . 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΙΟΛΒΑΣ - Ο αδικημένος Ελληνας 
Tυπικά είναι αρκετά δύσκολο να συναντήσεις τον κ. Γκιόλβα κι ακόμη δυσκολότερο να επιτύχεις την κάρπωση αποκαλυπτικών δηλώσεων του. 
Ο ίδιος αποφάσισε - όντας σε μεγάλη ηλικία πλέον - να είναι φειδωλός σε αναφορές γύρω από την ενδια­φέρουσα ζωή του, τις συνεργασίες του με κορυφαίες προσωπικότητες σε ολόκληρο τον κόσμο (όπως ο Αϊνστάιν και ο Νίκολα Τέσλα) και κυρίως σε ορισμένες εφευρέσεις τις οποίες ο Ελληνας εφευρέτης χαρακτηρίζει «απόρρητες» για την υπάρχουσα κατάσταση. 
Δεν διστάζει όμως να μιλήσει για άλλες σημαντικές ανακλύψεις του, να εκφράσει παράπονα για την αδιαφορία της Πολιτείας προς το έργο του και να διακινδυνεύσει απόψεις του σε σχέση με τις εξωγήινες οντότητες που κατά τους ισχυρισμούς του συνδέονται με το γένος των Ελλήνων. 
Γιώργος Γκιόλβας: Συνεργάστηκα αρκετά με τον Ελληνικό Στρατό και με δική του προτροπή πήγα στις ΗΠΑ, στο Πα­νεπιστήμιο της Βοστόνης για να σπουδάσω Πυρηνική Φυσική. 
Ομως αντί να με διδάξουν, τους δίδαξα τελικά εγώ, αναπτύσσοντας τη θεωρία για τη «σύντηξη της ύλης». 
Ετσι οι σπουδές μου τελείωσαν αρκετά γρήγορα παίρνοντας το πτυχίο Πυρηνικής Φυσικής σε τρία χρόνια. 
Οσον αφορά στη μηχανολογία, σπούδασα και πήρα το πτυχίο μου στην Πάδοβα της Ιταλίας. 
Η ζωή μου είναι γεμάτη από διάβασμα, έρευνες και πειράματα που στο σύνολο τους κατέληξαν σε σημαντικές για την Ελλάδα εφευρέσεις. 
Διότι είμαι Ελληνας και τα επιτεύγματα των προσπαθειών μου ήθελα να τα προσφέρω στην πατρίδα μου.
 Δυ­στυχώς ορισμένοι προτίμησαν να με κρατήσουν στην αφάνεια κι εγώ να αναγκάζομαι να παραχωρώ την εκμετάλλευση κάποιων εκ των εφευρέσεων μου σε ξένες εταιρίες. 
Τη «σύντηξη της ύλης» εργαστηριακά την κατακτήσαμε θα 'λεγα αρκετά νωρίς, την εντάξαμε σε τεχνολογικό εξοπλισμό ώστε να παραχθεί μια μορ φή ενέργειας, η «φωτοδέσμη πλάσματος». 
Κατά τη γνώμη μου πρόκειται για σημαντικότατη ανακάλυψη που θα μπορούσε να ισχυροποιήσει σε μεγάλο βαθμό την Ελλάδα. 
Εγώ και οι συνεργάτες μου ολοκληρώσα με πριν από αρκετά χρόνια τις πειραματικές δοκιμές. 
Μια από αυτές έγινε στην Τιθορέα όπου εφαρμόζοντας τη «φωτοδέσμη» στο βουνό που ήταν χιονισμένο, εξαφανίσαμε μέσα σ' ένα σύννεφο το χιόνι σε χρόνο που διήρκεσε κάτι λιγότερο από δύο λεπτά. 
Ετσι δημιουργήθηκε το Μπέβατρον, το «υπέρ όπλο» που εκπέμπει τη «φωτοδέσμη πλάσματος». 
«Φαινόμενα»: Πότε ξεκινήσατε τις πειραματικές εφαρμογές; 
Γεώργιος Γκιόλβας: Τα πρώτα πειράματα σύντηξης της ύλης αποφασίσαμε να τα κάνουμε στην Αργεντινή, υστέρα από πρόσκληση του φίλου μου και τότε πρωθυπουργού της χώρας αυτής, το Νικολαϊδη που ήταν ελληνικής καταγωγής. 
Ομως διάφορα γεγονότα δεν μας επέτρεψαν την ολοκλήρωση πειραμάτων που είχαν απο φασιστεί. 
«Φαινόμενα»:. Τι ακριβώς κάνει αυτό που αποκαλείτε «υπερόπλοΜπέβατρον»; 
Γ. Γκ. : Εχει παρουσιαστεί από τους επι­στήμονες ότι τα σύγχρονα υπερόπλα που θα «εξουσιάζουν» την ανθρωπότητα θα βασίζονται στις εφαρμογές των ακτίνων λέιζερ. 
Ωστόσο η συγκεκριμένη δύναμη της ενέργειας υπό μορφή ακτίνων λέιζερ έχει τρωτά σημεία. 
Η βασική αρχή τους υπάγεται στην κβαντοθεωρία. 
Ομως μια ακτίνα λέιζερ είναι διακοπτόμενη κι όχι συνε χούς ροής άσχετα αν φαίνεται οπτικά ως «συνεχής δέσμη». 
Βεβαίως μπορεί να κόψει μέταλλα 3040 χιλιοστών και να καταστρέψει ένα τεθωρακισμένο άρμα μάχης. 
Αντίθετα η «φωτοδέσμη πλάσματος» που εκπέμπεται από το Μπέβατρον και βασίζεται στη σύντηξη της ύλης παράγει πολλές εκατοντάδες ακτίνες ασύγκριτα ισχυρότερες και «συνεχούς ροής». 
Με το πάτημα ενός κουμπιού ακόμη και το μεγαλύτερο πλοίο μπορεί να μετατραπεί σε «λειωμένο σίδηρο». 
Κι αυτό μέσα σε ελάχιστο χρόνο. 
Οσα μας περιγράφετε με απλό τρόπο μας μεταφέρουν κάποιες σκέψεις από πολύ παλιές εποχές, εκείνες της αρχαϊκής εποχής. 
Αναφέρομαι στα αναφερόμενα «υπερόπλα» του ιερού των Δελφών που εξέπεμπαν τρομακτική δύναμη και διέλυαν τις στρατιές των εχθρών. 
Αυτές οι περιγραφές υπάρχουν σε ιστορικά κείμενα. 
Γ. Γκ. : Λίγα στοιχεία έχουν δοθεί σχετικά με τα μυστήρια και τη δύναμη του ιερού του Απόλλωνος. 
Εγώ γνωρίζω πως υπήρχαν κρυμμένα μυστικά (ξέχωρα από τα τρομερά όπλα) στο άβατον του ιερού.
 Υπήρχαν οντότητες και τεχνολογία που είχαν προέλθει από το Σείριο, όπως κι όσοι λατρεύτηκαν ως «θεοί του Ολύμπου».
Δικαιολογημένα τους χάρισαν «θεϊκές» ικανότητες αφού κατείχαν ασύλληπτες γνώσεις και τεχνολογία. 
Υπάρχουν αρκετά που δεν έχουν διατυπωθεί κι ακόμη περισσότερα που έχουν διοχετευτεί λαθεμένα και μάλιστα με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιάζουν παραμύθια ή παρατραβηγμένη «επιστημονική φαντασία». 
Οπως δήλωσα δημόσια σε τηλεοπτική εκπομπή, αναλαμβάνοντας το κόστος όσων είπα, οι εξωγήινοι είναι υπαρκτοί ως πολιτισμοί στα πέρατα του Γαλαξία μας. 
Εκεί βέβαια δεν γίνονται πόλεμοι μεταξύ των λαών ενός πλανήτη αλλά διαπλανητικοί. 
Οι ηττημένοι έφευγαν και μετοικούσαν οε άλλους πλανήτες διαμορφώνοντας με τις γνώσεις και την τεχνολογία τις κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης. 
Οι επιστήμονες ειδικά είχαν τον πρώτο λόγο. 
Οπως έγινε και με τη Σελήνη.
 Κατά την άποψη αρκετών επιστημόνων με τους οποίους συμφωνώ κι εγώ είναι «κατασκευασμένη» κι όχι φυσικός πλανήτης. 
Τις διαπιστώσεις αυτές έχει κάνει και η ΝΑΣΑ άσχετα αν δεν το υποστηρίζει επίσημα. 
Και για να μην φανώ τρελός πρέπει να σας πω ότι με τη ΝΑΣΑ είχα ανέκαθεν σχέσεις και συνεργασία. 
Εχει ανακαλυφθεί πλέον ότι εσωτερικά η Σελήνη είναι κούφια. 
Ο σκοπός που κατασκευάστηκε είναι ο έλεγχος και εποπτεία της Γης. 
Αναφέρεται άλλωστε και σε ιστορικά-αρχαϊκά κείμενα η ξαφνική εμφάνιση της Σελήνης με τους Αρκάδες να αναφέρονται από τον Αριστοφάνη Βυζάντιο ως «προσέληνοι» πριν εμφανιστεί δηλαδή ο συγκεκριμένος πλανήτης. 
Εχετε αναφερθεί σε προηγούμενο τεύχος των «Φαινομένων». 
Η Σελήνη ονομάστηκε Κιβωτός; Αντίχθων (Χθων = Γη = ο πλανήτης μας). 
Το τεχνητό κατασκεύασμα την εποχή που εμφανίστηκε δεν είχε τις επιστρώσεις από την κοσμική σκόνη και τους μετεωρίτες που δέχεται καθημερινά. 
Εσωτερικά όπως αναφέρεται και σε κείμενα αρχαίων συγγραφέων υπάρχει τεχνητή ατμό σφαιρα, φωτισμός με «τεχνητό ήλιο», κτίρια κλπ. 
Η είσοδος βρίσκεται από τη σκοτεινή πλευρά της και οι κάτοικοι της προέρχονται από το Σείριο τους οποίους «ενοχλούν» άλλες οντότητες. 
Αυτά ανα φέρονται από τον Αριστοτέλη. 
Ευτύχισα να αποκρυπτογραφήσω τον «Αριστοτέλειο Κώδικα» διότι ως γνωστόν ο μεγάλος φιλόσοφος και επιστήμων χρησιμοποιούσε στα κείμενα του ένα «μυστηριώδη κώδικα γραφής» για να περάσει διάφορα μηνύματα και οδηγίες.
 «Φαινόμενα»: Τι πιστεύετε σχετικά με τον Αριστοτέλη. Γιατί τόσος μυστικισμός στα έργα του; Γ. Γκ. : Ο Αριστοτέλης ήρθε στη Γη από άλλο «αστέρι». 
Τον έφερε στη Χθώνα (Γη) ο πατέρας του Νικόμαχος σε ηλικία 5 ετών. 
Ο Νικόμαχος ήρθε από τον πλανήτη Α του αστερισμού του Λαγού τον οποίο κατέστρεψαν οι Λίλιοι, κάτοικοι ενός άλλου πλανήτη. Μετά την καταστροφή πήρε το διαστημόπλοιο του κι έφτασε στη Γη. 
Προσγειώθηκε στα Στάγειρα της Χαλκιδικής στην τοποθεσία «Μαύρη Πέτρα», η οποία εκτός από το χρώμα ακόμη και σήμερα εκπέμπει ποσοστό ραδιενέργειας. 
Τέτοιες μετρήσεις έκανα προσωπικά ο ίδιος, χρησιμοποιώντας όργανα δικά μου και άλλα που πήρα από το Δημόκριτο. 
«Φαινόμενα»: Τι σημαίνει το εν Δελφοίς «Γνώθι σ' αυτόν»; 
Γ. Γκ. : Μας προτρέπει να ξανααποκτήσουμε τη λειτουργία συγκεκριμένων κέντρων του εγκεφάλου που έχουν αδρανοποιηθεί. 
Τα συγκεκριμένα εγκεφαλικά κύτταρα κέντρα προσφέρουν, όταν είναι ενεργά, πολλές δυνατότητες στον εγκέφαλο και μέσω των λειτουργιών του στον άνθρωπο. 
Για παράδειγμα, θα ανάφερα την υγεία. 
Πολλά από τα συγκεκριμένα αδρανή κέντρα, αρχικά είχαν την ικανότητα να ελέγχουν ζωτικά όργανα του ανθρώπινου οργανισμού (καρδιά, ήπαρ, νεφροί κ, λπ. ). 
Οταν κάποιο από αυτά δυσλειτουργούσε, τότε το αντίστοιχο κέντρο έθετε σε λειτουργία ειδικούς μηχανισμούς για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. 
Αυτό το έχουν κατανοήσει ή κληρονομήσει ως γνώση πολιτισμοί της Ανατολής. 
Χρησιμοποιούν μεθόδους με αυτοσυγκέντρωση κι «αναπνέοντας σωστά» διοχετεύουν την ενέργεια προς τα συγκεκριμένα εγκεφαλικά κέντρα για να τα θέσουν σε λειτουργία. 
Δεν αποτελούν λοιπόν «θαύματα» οι διάφορες αυτοϊάσεις αλλά γνώση και τεχνική. 
Βασισμένος σε αυτά έφτιαξα ένα μηχάνημα που εξωτερικά διοχετεύει ενέργεια που διεγείρει μέχρι ενεργοποίησης, τα α­δρανοποιημένα αδρανοποιημένα κέντρα του εγκεφάλου.
 Κανείς όμως δεν ενδιαφέρθηκε για το μηχάνημα που θα έσωζε αρκετούς ανθρώπους από διάφορες παθήσεις. 
Ετσι αναγκάστηκα να το παραδώσω σε συνεργάτες μου, οι οποίοι νοίκιασαν ξενοδοχείο στην Εύβοια και δέχονται εκεί ασθενείς. 
Εκείνους όμως που έχουν «ξεγράψει» οι γιατροί λόγω βαρύτατων παθήσεων και βρίσκονται ίσως ένα κατώφλι πριν το θάνατο. 
«Φαινόμενα»: Ποιες ασθένειες βοηθά το συγκεκριμένο μηχάνημα να αντιμετωπιστούν;
 Γ. Γκ. : Σχεδόν όλες. Κυρίως όμως τον καρκίνο, ηπατικές παθήσεις, δυσλειτουργίες των νεφρών, καρδιακές παθήσεις, προ βλήματα στο πάγκρεας, τη χολή, το στο­μάχι κλπ. 
Υπάρχουν σημαίνοντα πρόσωπα απ' όλη την Ευρώπη που ως ασθενείς δέχθηκαν τη θεραπευτική συνδρομή του μηχανήματος. 
Ομως κι αυτή η εφεύρεση όπως η συσκευή που απαλλάσσει το τσιγάρο απ' όλες τις βλαβερές και δηλητηριώδεις ουσίες δεν έτυχαν προσοχής και αξιοποίησης τους από αρμόδιους φορείς της πατρίδας μας. 
Η συσκευή καθαρισμού του τσιγάρου, για παράδειγμα, είναι επαναστατική εφεύρεση κατοχυρωμένη διεθνώς και διαθέτει επίσημα πιστοποιητικά, όπως από το Ελληνικό Ινστιτούτο Καπνού κι άλλων ινστιτούτων (Αυστραλίας, Γερμα νίας κ. λπ. ). 
Αρκετοί επιστήμονες χαρακτήρισαν την εφεύρεση «δώρο θεού». 
Εκτός από το κυρίως στέλεχος και την ηλεκτρονική πλακέτα υπάρχει η συμβολή αποστάγματος από φυτά της ελληνικής χλωρίδας. 
Με τη χρήση της θα σωθούν εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο από παθήσεις που προκαλούνται από το κάπνισμα. 
Το κόστος είναι μικρό. 
Δυστυχώς όμως απουσιάζουν και σε αυτή την περίπτωση οι επιχειρηματίες που θα τη θέσουν σε μαζική παραγωγή. . . 
_Μιλήσαμε αρκετή ώρα με τον Ελληνα επιστήμονα και εφευρέτη. 
Αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της συζήτησης εξέφρασε παράπονα για την αδιαφορία με την οποία αντιμετώπισαν τις εφευρέσεις του. 
Κι όμως ορισμένες από αυτές λειτουργούν σε ξένα κράτη προσφέροντας ανάλογα οφέλη. 
Συζητήσαμε επίσης για το «υποηχητικό πυροβόλο, ή σάλπιγγα του θανάτου», τους μηχανισμούς φύλαξης των σιδηροδρομικών διαβάσεων που είναι δική του εφεύρεση αλλά κι άλλες ανακαλύψεις του τις οποίες επιθυμεί να αφήσει παρακαταθήκη στους Ελληνες. 
«Εχω ελάχιστο χρόνο ζωής», δήλωσε με θλιμμένο σκεπτικισμό όχι διότι φοβάται το θάνατο αλλά από την αγωνία του να προφτάσει την ολοκλήρωση σημαντικών πειραμάτων που βρίσκονται οε εξέλιξη και την αποδοχή τους, όταν ολοκληρωθούν και ενταχθούν σε εφαρμογή, από την πατρίδα του για την οποία καθόλου δεν κρύβει την αγάπη και αφοσίωση του. 
O επιστήμονας ερευνητής αίνιγμα που ισχυρίζεται πως μπορεί κυριολεκτικά να σώσει την Ελλάδα!
Η ιστορία του μοιάζει με κλασικό διήγημα επιστημονικής φαντασίας!
Πυρηνικός φυσικός και μηχανολόγος, με δεκάδες τεχνολογικές ευρεσιτεχνίες, παγκόσμια αναγνωρισμένες. 
Εφευρέτης του περιβόητου αντιαεροπορικού «Άρτεμις» και σήμερα δύο καυτών πολεμικών και ενεργειακών εφαρμογών, παραμένει άγνωστος και παραγκωνισμένος από το ελληνικό κράτος. Γιατί άραγε; 
Είναι απλά η συνηθισμένη κατάρα της χώρας μας να «τρώει» τα παιδιά της, ή μήπως φταίει το γεγονός ότι ο κ. Γκιόλβας συνδέεται πολύ στενά με την περίφημη «Ομάδα Ε»; 
Στον κ. Γιώργο Γκιόλβα έχουμε αναφερθεί και παλιότερα χωρίς όμως να τον κατονομάσουμε. Πρόκειται για τον ερευνητή που μνημόνευσε στη συνέντευξη του ο κ. Γ. Φουράκης (ΤΜ τεύχος 36). Μας παρουσίασε μάλιστα και ένα έγγραφο του Πενταγώνου που ενέκρινε για τις έρευνες του ένα αρχικό ποσό 18 εκατομμυρίων δραχμών! 
Ο κ. Φουράκης ισχυρίστηκε πως μετά από λίγες μέρες ο κ. Πέτσος υφυπουργός άμυνας τότε παύθηκε ανεξήγητα, ακριβώς επειδή είχε εγκρίνει την παραπάνω έρευνα, η οποία και σταμάτησε. 
Τους ισχυρισμούς μάλιστα αυτούς αρνήθηκε να σχολιάσει στο ΤΜ ο κ. Πέτσος. . . 
Ο κ. Γ. Γκιόλβας έμαθε για το δημοσίευμα του ΤΜ όταν είχε πάει σε μια από τις τακτικές του επισκέψεις στο Πεντάγωνο. «Μου έδειξε εκεί το περιοδικό σας κάποιος φίλος στρατηγός, » μας λέει. 
Είναι λοιπόν καιρός να πιάσουμε το νήμα απ'την αρχή. 
Τι άνθρωπος είναι αυτός ο κ. Γκιόλβας, όταν μάλιστα δηλώνει πως έχει φτάσει πολύ κοντά σε μια συγκλονιστική ανα κάλυψη που θα λύσει το ενεργειακό πρόβλημα της ανθρωπότητας, αλλά και θα σώσει τον πλανήτη από την οικολογική καταστροφή; 
Υπάρχουν στοιχεία στο επιστημονικό παρελθόν του, που να καθιστούν πιθανούς τους ισχυρισμούς του; 
Κι αν είναι έτσι τα πράγματα, τότε ποιες «δυνάμεις» μπλοκάρουν την όποια προσπάθεια του;

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More