ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Ποιος εγκαινίασε το πρώτο κατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα;

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ

Και άλλη προτομή έκανε φτερά στην Πάτρα


Στο μάτι έχουν βάλει και τις προτομές της Πάτρας οι συμμορίες «κυνηγών» χαλκού και μετάλλων, που δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο στην ευρύτερη περιοχή! Μετά την προτομή του ευεργέτη της πόλης Θεόδωρου Τριάντη, έκλεψαν και αυτή του μητροπολίτη Τραπεζούντας Χρυσάνθου.

Η μπρούτζινη προτομή του ιεράρχη Χρύσανθου Φιλιππίδη, ήταν τοποθετημένη σε βάθρο στην πλατεία Ποντίων της Πάτρας από το οποίο χάθηκε μυστηριωδώς τις τελευταίες ημέρες χωρίς κανείς να το αντιληφθεί. Η Αστυνομία, που ενημερώθηκε από πολίτες, διερευνά το περιστατικό και αναζητά τους δράστες.

Ο Χρύσανθος Φιλιππίδης, λόγιος, ακαδημαϊκός και επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπήρξε μια από τις μεγάλες μορφές της Ορθόδοξης εκκλησίας των νεοτέρων χρόνων. Μάλιστα, διετέλεσε και Αρχιεπίσκοπος Αθηνών την περίοδο 1938- 1941 οπότε καθαιρέθηκε από την κατοχική κυβέρνηση για την αντιναζιστική του δράση.

Φροντιστήρια αλβανικής γλώσσας για τα παιδιά των Αλβανών μεταναστών στην Καβάλα


Τα παιδιά των Αλβανών μεταναστών που γεννήθηκαν στην Καβάλα και φοιτούν σε ελληνικά σχολεία έχουν πλέον τη δυνατότητα να μαθαίνουν και τη μητρική γλώσσα της χώρας καταγωγής των γονιών τους με τη συνδρομή του δήμου Καβάλας.


Ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής στη διάρκεια εθιμοτυπικής επίσκεψης του γενικού προξένου της Αλβανίας στη Θεσσαλονίκη, Ριζά Πόντα, που έγινε πριν από λίγες μέρες έκανε δεκτό το αίτημα που του απηύθυνε, το οποίο αποτελούσε και αίτημα της αλβανικής κοινότητας της πόλης, να διαθέσει ο δήμος Καβάλας μια σχολική αίθουσα σε κεντρικό δημοτικό σχολείο ώστε τα παιδιά των αλβανών μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα να έχουν την ευκαιρία να μάθουν τη μητρική γλώσσα των γονιών και των παππούδων τους.


Τα μαθήματα αλβανικής γλώσσας πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο, απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 6 έως και 14 ετών και βασίζονται σε πρόγραμμα διδασκαλίας που ισχύει στην Αλβανία.


Ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ –ΜΠΕ τόνισε ότι «η ενσωμάτωση των μεταναστών είναι ένα σημαντικό ζήτημα για την ελληνική κοινωνία και προς αυτή την κατεύθυνση ο δήμος Καβάλας πήρε αυτή την καινοτόμα πρωτοβουλία.


Με την βοήθεια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της διεύθυνσης του 10ου Δημοτικού Σχολείου ξεκινούμε φροντιστήρια αλβανικής γλώσσας πιστεύοντας πως τα παιδιά των αλβανών μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην πόλη μας θα μάθουν τη γλώσσα της ιδιαίτερής τους πατρίδας.


Πιστεύουμε ότι ανάλογες πρωτοβουλίες όπως αυτή που πήραμε διευκολύνουν τη συμβίωση των λαών προωθώντας ταυτόχρονα την ιδέα της συνεργασίας και της ειρήνης στα Βαλκάνια».

Εκπληκτικό το ντοκιμαντέρ του Αντώνη Κανάκη για τα παιδιά της Σιέρα Λεόνε

Για την εμπειρία του να ζήσει μια εβδομάδα σε ένα χωριό της Σιέρα Λεόνε (στα πλαίσια προγράμματος της ActionAid) μίλησε ο Αντώνης Κανάκης.



«Οι άνθρωποι αυτοί φώναζαν ρυθμικά το όνομά μου και ήθελα να ανοίξει η Γη να με καταπιεί, άσχετα που δεν το έδειχνα. Τραγουδούσαν, όμως, και κάτι άλλο: "ο Αντώνης θα δώσει τέλος στη φτώχεια και την πείνα μας"! Πόσο άσχημα ένιωσα Θεέ μου! Πόσο ανάγκη έχουν να πιστέψουν ότι οποιοσδήποτε Ευρωπαίος επισκέπτης θα λύσει όλα τους τα προβλήματα». Αυτό δήλωσε ο Αντώνης Κανάκης στο ντοκιμαντέρ Impression (που προβλήθηκε χθες από τον Ant1) που αποτυπώνει την εμπειρία του παρουσιαστή να ζήσει -τον Οκτώβριο του 2012- μια εβδομάδα στο χωριό Φέγκεχουν στη Σιέρα Λεόνε.




Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό παγκόσμιο πρόγραμμα της ActionAid, σύμφωνα με το οποίο καλλιτέχνες, αθλητές, τηλεοπτικές προσωπικότητες και άλλοι επώνυμοι από κάθε χώρα ταξιδεύουν, ως πρεσβευτές της ActionAid, σε ένα από τα πιο φτωχά μέρη του πλανήτη.

Συγκεκριμένα στο χωριό Φέγκεχουν, που ταξίδεψε ο Αντώνης Κανάκης, οι οικογένειες ζουν σε λασποκαλύβες με αχυρένιες στέγες, χωρίς τρεχούμενο νερό και ηλεκτρικό.



Σύμφωνα με τον Αντώνη Κανάκη (σ.σ. ο όποιος επίσης επιμελήθηκε τα κείμενα, την μουσική και έκανε την σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ) «Αυτός είναι ο πραγματικός πολιτισμός! Αυτοί οι μαύροι, πάμφτωχοι, φαινομενικά βρώμικοι, απολίτιστοι, σχεδόν πρωτόγονοι για τα δικά μας δεδομένα άνθρωποι, παραδίδουν μαθήματα πολιτισμού με τον σεβασμό που έχουν ο ένας για τον άλλον, τον σεβασμό για τον τόπο τους, τη φύση, το περιβάλλον και για τον εαυτό τους. Με την καλοσύνη και τη δοτικότητα που τους διακρίνει, έτοιμοι να δώσουν τα πάντα από το τίποτα που έχουν, απαλλαγμένοι από μίση, αλαζονείες, εξουσιομανία, διακρίσεις...».





Ενώ, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο TV Έθνος, είχε δηλώσει σχετικά «Ήταν ένα μάθημα ζωής, που επιθυμώ να το μοιραστώ με όσους περισσότερους μπορώ. Δουλέψαμε με πολλή αγάπη και θεωρώ ότι έχει ένα ιδιαίτερο συναισθηματικό αποτέλεσμα. (...) Θα μπορούσαμε να δείξουμε τις πιο ακραίες περιπτώσεις θανάτων από λιμοκτονίες ή ασθένειες, αλλά προτιμήσαμε να επικεντρωθούμε στη μέση καθημερινότητα».

Οι αρχαίοι Έλληνες ΔΕΝ έτρωγαν πρωινό




Τελικά τη συνήθεια να μην τρώμε πρωινό την κουβαλάμε αιώνες.
Διότι ούτε οι αρχαίοι πρόγονοί μας κάθονταν στο τραπέζι το πρωί για να γευματίσουν, πριν ξεκινήσουν τις καθημερινές ασχολίες τους.
Όπως σημειώνει η Δρ. Αρχαιολόγος Γεωργία Καραμήτρου-Μεντεσίδη – προϊσταμένη Λ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (Νομοί Κοζάνης – Γρεβενών) – στο ενδιαφέρον κείμενό της για τη διατροφή των αρχαίων Ελλήνων στην....

ιστοσελίδα του Μουσείου Αιανής, οι πρόγονοί μας σηκώνονταν νωρίς το πρωί και, πριν φύγουν από το σπίτι, έτρωγαν κάτι λιτό.

Αυτό το πρώτο γεύμα τους λεγόταν ακράτισμα και περιλάμβανε ψωμί βουτηγμένο σε λίγο ανέρωτο κρασί. Προς το μεσημέρι ή το απόγευμα έπαιρναν ένα απλό και γρήγορο γεύμα, το άριστον και πριν
από το βραδινό γεύμα έτρωγαν πάλι κάτι στα γρήγορα, το εσπέρισμα.

Το κανονικό γεύμα, που ήταν πλουσιοπάροχο, το έπαιρναν στο τέλος της μέρας και λεγόταν δείπνον. Έτρωγαν κανονικά μόνο τα βράδια, γιατί σχεδόν καθημερινά είχαν καλεσμένους.

Έλληνες οι ψωμοφάγοι
Οι αρχαίοι Έλληνες χαρακτηρίζονταν για τη λιτότητα στα φαγητά τους, μας πληροφορεί η κ. Καραμήτρου-Μεντεσίδη. Έτρωγαν συνήθως δημητριακά – σιτάρι και κριθάρι, γι’ αυτό ο Όμηρος τους αποκαλεί «ψωμοφάγους». Είχαν δύο ειδών ψωμιά: τη μάζα, που ήταν κριθάρι ζυμωμένο σε γαλέτα (φτηνό και το έψηναν είτε μόνοι τους στα σπίτια είτε στους φούρνους), και τον άρτο, που ήταν κανονικό ψωμί. Κάθε στέρεη τροφή (χόρτα, κρεμμύδια, ελιές, ψάρια, κρέας, φρούτα, γλυκίσματα) που συνόδευε το ψωμί ονομαζόταν όψον.

Μια πολύ αγαπημένη τους τροφή ήταν το έτνος, φάβα από κουκιά και φακές. Έτρωγαν επίσης πολλά σκόρδα και τυρί. Το κρέας ήταν ακριβό, γι’ αυτό σπάνια το είχαν στο τραπέζι τους. Βασική τροφή τους ήταν τα ψάρια, τα οποία κατανάλωναν φρέσκα ή παστά, (τάριχος).

Το δείπνο τελείωνε με επιδόρπιο, το τράγημα, που αποτελούνταν από φρούτα φρέσκα ή ξερά, γλυκά, μέλι και καρύδια.

Βασικό τους ποτό ήταν το κρασί, που το έπιναν συνήθως νερωμένο για να έχουν διαύγεια στη συζήτηση. Ένα άλλο ποτό που συχνά έπιναν και που καθόριζε το τελετουργικό στα Ελευσίνια μυστήρια ήταν ο κυκεών, ένα μείγμα κριθάλευρου, νερού και αρωματικών φυτών.

Ένα ακόμα στοιχείο είναι ότι οι πρόγονοί μας δε χρησιμοποιούσαν πιρούνια. Έκοβαν τη στέρεη τροφή σε μικρά κομμάτια και την έπιαναν με το χέρι. Ωστόσο χρησιμοποιούσαν κουτάλια – μερικές φορές και την κόρα του ψωμιού ως κουτάλι, όπως επίσης οβελούς (σούβλες) και κρεάγρες με δύο ή τρία στελέχη.

Απίστευτο βίντεο ΣΟΚ που θα κάνει πάταγο: Δείτε το πριν απαγορευθεί

Από την πείρα μας, σας λέμε ότι θα γίνει σάλος με αυτό το βίντεο, αλλά και θα κατέβει σε λίγες ώρες.
Δείτε το:

Τα πήραν στο κρανίο οι κάτοικοι του Αλάν Κογιού και τα έχουν βάλει με τον Μιχαλολιάκο και την Χρυσή Αυγή!!! Στα χέρια τους κρατούν τσεκούρια και πιστόλια... ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!!!

Συγκεκριμένα τσιγγάνοι - Ρομά με αρχηγό τον γνωστό δάσκαλο πολεμικών τεχνών Γιάννη Αλεξίου δηλώνουν σφόδρα δυσαρεστημένοι με δηλώσεις μελών του κόμματος περί μη ελληνικότητας των τσιγγάνων και απειλούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους αν και εφόσον κανείς επιχειρήσει να ενοχλήσει κάποιον δικό τους!!!!

Επίσημη αντίδραση από το κόμμα της Χρυσής Αυγής δεν είχαμε αλλά θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι θα έχουν να πούνε για την ξαφνική αντίδραση των Κομοτηναίων κατοίκων του Αλάν Κογιού και την δίκαιη απαίτησή τους να μην τους αντιμετωπίζει κανείς ρατσιστικά. Βεβαίως η Χρυσή Αυγή στην περιφέρεια ΑΜΘ και ιδιαίτερα στην Ροδόπη όλοι ξέρουν πως είναι κύριοι σε τέτοια θέματα, μάλιστα χάρη σε αυτούς το κόμμα το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να ανεβαίνει ακόμη και σε μουσουλμανικούς συνοικισμούς!!

Μένει μόνο να δούμε πως θα τα καταφέρουν με ...το απόρθητο φρούριο του Αλάν Κογιού που μέχρι σήμερα κανείς πολιτικός από κανένα κόμμα δεν τολμά να πάει χωρίς συνοδεία της αστυνομίας!!! Θα τα βρει η Χρυσή Αυγή με τους περήφανους Ελληνες τσιγγάνους όπως οι ίδιοι δηλώνουν στο Αλάν Κογιού;; Περιμένουμε και μόλις μάθουμε κάτι θα σας ενημερώσουμε!!!


Το ΣΔΟΕ "περνάει από κόσκινο" την αυτοδιοίκηση

Από κόσκινο θα περάσουν  154.000 πρόσωπα που υπηρέτησαν την τοπική αυτοδιοίκηση ...με εντολή του Γρηγόρη Πεπόνη. 


CDs με 154.000 ονόματα αιρετών αρχόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπαλλήλων διευθύνσεων συγκοινωνιών και πολεοδομιών που υπηρέτησαν σε πολιτικές θέσεις από το 2003 μέχρι σήμερα, βρίσκονται πλέον στα χέρια του ΣΔΟΕ από το υπουργείο Εσωτερικών, έπειτα από εντολή για έλεγχο του «πόθεν έσχες» από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη λίστα ονομάτων που καλείται να κάνει φύλλο και φτερό το ΣΔΟΕ, επιδιώκοντας να εντοπίσει επίορκους αιρετούς και αυτοδιοικητικούς υπαλλήλους που ...έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος περιλαμβάνει πρώην και νυν δημάρχους, αντιδημάρχους οικονομικών υπηρεσιών, όλα τα μέλη των οικονομικών επιτροπών και των ταμείων των ΟΤΑ. Επίσης, ο έλεγχος θα επεκταθεί σε όλους τους πρώην νομάρχες της χώρας που θήτευσαν από το 2003 μέχρι το 2010, στα μέλη των οικονομικών επιτροπών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, στα προεδρεία των αναπτυξιακών επιχειρήσεων, αλλά, επίσης, σε πρώην και νυν περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και μέλη των οικονομικών επιτροπών...
Στην ουσία, θα αφορά όλα τα πρόσωπα που κατείχαν δημοτικά, νομαρχιακά και περιφερειακά κρατικά αξιώματα σε τρεις αυτοδιοικητικές θητείες, δηλαδή από την περίοδο του «Καποδίστρια», όταν οι δήμοι στην επικράτεια υπερέβαιναν τους 1.000, μέχρι τις τωρινές θητείες των αιρετών κάθε αξιώματος, οι οποίοι εξελέγησαν το 2010 με τον «Καλλικράτη». Ο φορολογικός και περιουσιακός έλεγχος θα περιλαμβάνει όλους τους προϊσταμένους σε διευθύνσεις συγκοινωνιών ή πολεοδομιών που υπάγονται σε πρώην νομαρχίες και σήμερα σε δήμους.

Στο «πόθεν έσχες» 
Ανώτατη πηγή του ΣΔΟΕ ανέφερε στην «Ελευθεροτυπία» ότι ο έλεγχος θα επικεντρωθεί στο «πόθεν έσχες» των 154.000 αιρετών και για πλήρη αποτύπωση της οικονομικής κατάστασης του καθενός με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα θα γίνει άρση όλων των περιορισμών (τραπεζικών κ λπ ). Ο έλεγχος του «πόθεν έσχες» θα συνδυαστεί με τις φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβάλει την τελευταία δεκαετία και με τα περιουσιακά τους στοιχεία (ακίνητα, καταθέσεις, μετοχές κ.λπ.) που έχουν περιέλθει στην κατοχή τους ακόμη και μετά τη λήξη της θητείας τους.
Μάλιστα, θα ελεγχθούν, για προφανείς λόγους, και περιουσιακά στοιχεία συγγενών τους, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις βρέθηκαν ακίνητα, ακόμη και μετοχές, στο όνομα της συζύγου ή των παιδιών τους.
Αν από τη διασταύρωση των στοιχείων προκύψει αδικαιολόγητος πλουτισμός, και μάλιστα αδήλωτος στην εφορία, σειρά θα έχει η δεύτερη φάση ίου σχεδίου, που θα αφορά νομιμοποίηση εσόδων από ξέπλυμα μαύρου χρήματος, η οποία, ως γνωστόν, οδηγεί σε ποινικές διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.
Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί σε αιρετούς ή προϊσταμένους υπηρεσιών δήμων ή πρώην νομαρχιών που το ταμείο τους εμφανίζει μεγάλα ελλείμματα και έχουν ήδη υπαχθεί στην κατηγορία των υπερχρεωμένων αυτοδιοικητικών μονάδων, έχοντας μάλιστα και μεγάλα ανοίγματα αλλά και οφειλές σε τρίτους (ασφαλιστικά ταμεία, προμηθευτές κ.λπ.).
Στο «κόκκινο» Στην κατηγορία αυτή, δηλαδή στο «κόκκινο», βρίσκονται σήμερα τουλάχιστον 45 δήμοι, με χρέη και οφειλές σε τρίτους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ... Π' αυτό ο έλεγχος θα είναι ιδιαίτερα εξονυχιστικός για αιρετούς ή προϊσταμένους υπηρεσιών οι οποίοι κατείχαν αξιώματα ή καίριες θέσεις κυρίως σε προεδρεία δημοτικών συμβουλίων, αναπτυξιακών και επιχειρήσεων έργων με δραστηριότητες από έργα ύδρευσης και αποχέτευσης μέχρι οδοποιίας.
Στο στόχαστρο θα μπουν και οι δημοτικές επιχειρήσεις πολιτιστικού χαρακτήρα που διαχειρίστηκαν ακόμη και κοινοτικά κονδύλια για αναπαλαιώσεις διατηρητέων, διοργάνωση φεστιβάλ κ λπ., καθώς έχει διαπιστωθεί ότι σε αρκετές περιπτώσεις το χρήμα έρρεε άφθονο χωρίς την έκδοση καν τιμολογίων (κυρίως για σπόνσορες και δημόσιες σχέσεις)...
Ανάλογα ευρήματα κάνουν λόγο για όργιο υπερτιμολογήσεων σε τοπικού χαρακτήρα τεχνικά έργα (ασφαλτόστρωση δρόμων, φωτισμός, αναπλάσεις πλατειών και δρόμων κ.λπ ). Είναι χαρακτηριστικό ότι εντοπίστηκαν εργολαβίες που έχουν υπερβεί με υπερτιμολογήσεις τον αρχικό προϋπολογισμό τους μέχρι και 10 φορές...
Προσφιλή τακτική για να αποφεύγεται ο δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός αποτελούσε η κατάτμηση ενός έργου σε μικρότερου προϋπολογισμού, αξίας έως 45.000 ευρώ (τα γνωστά 45άρια), έτσι ώστε να δίνονται με το αζημίωτο σε φίλους εργολάβους με πρόχειρους διαγωνισμούς, που στην ουσία αποτελούσαν απευθείας αναθέσεις.

REUTERS: Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΖΩΕΣ - ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ



Η κρίση χρέους στην Ευρώπη κοστίζει ζωές, με τις αυτοκτονίες και τις μεταδοτικές ασθένειες να αυξάνονται, αλλά οι πολιτικοί δεν κινούνται για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, τονίζουν ειδικοί στην Υγεία
Οπως γράφει το Reuters, οι μεγάλες περικοπές δαπανών και η αυξανόμενη ανεργία ωθεί τους ανθρώπους στην κατάθλιψη και η μείωση εισοδήματος σημαίνει ότι λιγότεροι άνθρωποι μπορούν να απευθυνθούν σε γιατρό ή να πάρουν τα κατάλληλα φάρμακα.
Το αποτέλεσμα είναι η ανακοπή της τάσης που υπήρχε ως το 2007 για σταθερή μείωση σε αυτοκτονίες, επιδημίες ασθενειών όπως το AIDS ή και η ελονοσία, τονίζουν οι ερευνητές που συνέταξαν μεγάλη έρευνα για την Υγεία στην Ευρώπη και δημοσιεύτηκε στο κορυφαίο ιατρικό περιοδικό Lancet.

Στα συμπεράσματά τους τονίζουν ότι απαιτείται ισχυρό σύστημα πρόνοιας για την αντιμετώπιση αυτών των κινδύνων, αλλά η λιτότητα ειδικά στον ευρωπαϊκό Νότο έχει αφαιρέσει πολλά «δίχτυα ασφαλείας».
«Υπάρχει σαφές θέμα άρνησης της πραγματικότητας για τις επιπτώσεις της κρίσης στην Υγεία, παρά το ότι είναι πολύ προφανείς ... Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει θεσμική υποχρέωση να αξιολογήσει τις επιπτώσεις των πολιτικών που εφαρμόζει στην Υγεία, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει καμία μελέτη για όσα προκαλούν τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλει η τρόικα», σημείωσε ο Μάρτιν ΜακΚι του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Συστημάτων και Πολιτικών Υγείας, που υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Ενα από τα πιο «αθώα» αλλά επικίνδυνα φαινόμενα είναι η χρονική μετάθεση της προσφυγής σε ένα γιατρό από τους πολίτες, κάτι που μειώνει τις πιθανότητες έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας, ενώ ταυτόχρονα κάνει ακριβότερη την αντιμετώπιση για τα Ταμεία.
Τα νοσοκομεία στην Ελλάδα αγωνίζονται να διατηρήσουν έστω τα βασικά πρότυπα λειτουργίας, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι ενδονοσοκομειακές, ανθεκτικές στα αντιβιοτικά λοιμώξεις, ενώ υπάρχουν ελλείψεις σε σειρά κρίσιμων φαρμάκων, μεταξύ τους και αυτών για την πρόληψη των κρίσεων επιληψίας.
Το Reuters σχολιάζει και το διαφορετικό παράδειγμα της Ισλανδίας, που επέλεξε την στήριξη του συστήματος πρόνοιας αντί της επιβολής λιτότητας.
Παρά την σαρωτική κρίση και με δημοψήφισμα οι πολίτες επέλεξαν έναν εναλλακτικό δρόμο, ο οποίος δεν είχε καμία παρατηρήσιμη επίπτωση στην Υγεία.
Η χώρα επέστρεψε σε αναπτυξιακούς ρυθμούς, αν και η ανάκαμψη είναι δύσκολη και ο πληθωρισμός επίμονα υψηλός.

Δένδιας: Η χώρα είναι γεμάτη καλάσνικοφ

«Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται μπροστά σε μια πρόκληση. Η χώρα είναι γεμάτη με καλάσνικοφ» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας αναφερόμενος στην εγκληματικότητα και σε όλα όσα διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες στις φυλακές Μαλανδρίνου καιΤρικάλων.
 
Ο κ. Δένδιας απόφυγε  ωστόσο να αναφερθεί περαιτέρω στο θέμα καθώς όπως είπε αυτό έγκειται στις αρμοδιότητες του υπουργού Δικαιοσύνης κου Ρουπακιώτη.
 
Ερωτώμενος για τις αναφορές της Χρυσής Αυγής προς το πρόσωπό του ανέφερε «πως όποιος είναι εναντίον της νομιμότητας είναι εχθρός του υπουργού προστασίας του Πολίτη».

«Δεν έχω ανοίξει μέτωπο με την Χρυσή Αυγή, εγώ απλώς υπερασπίζομαι τη νομιμότηταΕχει την καλοσύνη να με στολίζει με διάφορα συχνά πυκνά και γι' αυτό θα καυχώμαι στο υπόλοιπο της ζωής μου. Τις ύβρεις τους, τις θεωρώ επαίνους» πρόσθεσε ο υπουργός .

Τέλος σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Κύπρο ανέφερε ότι «υπήρξαν κακοί χειρισμοί από την Κυπριακή πλευρά που τους οδήγησε σε αυτή την κατάσταση» και επέρριψε ευθύνες για όλα όσα συμβαίνουν στον Ευρωπαϊκό Νότο στην κυβέρνηση Μέρκελ, τονίζοντας πως «η  κυριαρχική θέση Γερμανίας είναι βλαπτική και για την ίδια».

H Tουρκία καλεί την Κύπρο στην τουρκική λίρα

Και της υπόσχεται κάλυψη των χρεών

Η Τουρκία «παίζει» με την κυπριακή κρίση καλώντας την Κύπρο να υιοθετήσει την τουρκική λίρα, δια των πιο επίσημων μάλιστα χειλέων.   Ο Τούρκος επίτροπος Εγκεμέν Μπαγίς δήλωσε ότι θα υποστήριζε ενδεχόμενη μετάβαση της Κύπρου στην τουρκική λίρα, νόμισμα που...χρησιμοποιούν και οι Τουρκοκύπριοι", στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.  Μάλιστα σύμφωνα με τον Σκάι, ο κ. Μπαγίς  τονίζει ότι η χώρα του θα υποστήριζε την προοπτική εγκατάλειψης του ευρώ από τους Κύπριους, προς την κατεύθυνση της τουρκικής λίρας.   "Δεν είναι σωστό, όταν κάποιος είναι πεσμένος κάτω να τον χτυπάς" είπε ο Τούρκος επίτροπος, σημειώνοντας ότι ως αντάλλαγμα η Τουρκία θα .μπορούσε να καλύψει τα 5 δισεκατομμύρια που προβλέπει το σχέδιο διάσωσης για την κυπριακή οικονομία. Ο κ. Μπαγίς δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι πριν εννέα χρόνια ο πρόεδρος Αναστασιάδης είχε υποστηρίξει το σχέδιο Ανάν. 
Πηγή: www.lifo.gr

Ο Ρώσος πρωθυπουργός προειδοποιεί, "Πάρτε όλα τα χρήματα από δυτικές τράπεζες τώρα!" ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

From HEIL GAP ( or mind the GAP)
Kremlin
Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) με "επείγουσα ανακοίνωση " που απέστειλε την Πέμπτη στις Πρεσβείες του σε όλο τον κόσμο, συμβουλεύει τόσο τους Ρώσους πολίτες όσο και τις επιχειρήσεις να αρχίσουν την ανάληψη των περιουσιακών στοιχείων τους από τα Δυτικά τραπεζικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα "αμέσως" …. καθώς αυξάνονται οι φόβοι του Κρεμλίνου …. ότι τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση … όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες …. « ετοιμάζονται για την μεγαλύτερη κλοπή του ιδιωτικού πλούτου στη σύγχρονη ιστορία ».
Σύμφωνα με αυτή την "επείγουσα ανακοίνωση ," αυτή η προειδοποίηση γίνεται κατ' εντολήν του πρωθυπουργού Μεντβέντεφ (Medvedev) ο οποίος νωρίτερα καταφέρθηκε κατά των ενεργειών των δυτικών τραπεζικών συστημάτων εναντίον της Κύπρου, ενός μέλους της ΕΕ δηλώνοντας :
" Όλα τα πιθανά λάθη που θα μπορούσαν να έχουν γίνει έγιναν από αυτούς …. το μέτρο που προτείνεται έχει τις φυσικές ιδιότητες της κατάσχεσης, και είναι πρωτάκουστο σε χαρακτηριστικά. Δεν μπορώ να το συγκρίνω με τίποτα .... εκτός από αποφάσεις των σοβιετικών αρχών ... αλλά τώρα ζούμε στον 21ο αιώνα, κάτω από τις οικονομικές συνθήκες της αγοράς και ο καθένας μας απαιτεί ότι πρέπει να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα της ιδιοκτησίας του . "
Η συμφωνία για την Κύπρο.
Απτόητοι όμως από τη δυστυχία που έχουν καταφέρει εναντίον ολόκληρης της ηπείρου, και παρά τις προειδοποιήσεις της Ρωσίας, οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης σκλήρυναν τη στάση τους έναντι της Κύπρου σήμερα, ανακοινώνοντας ότι, οι κάτοχοι των τραπεζικών καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ θα πρέπει να λάβουν απώλειες ο δε φόρος της εισφοράς των θα ανέλθει σε 30 τοις εκατό. Οι καταθέσεις έως και 100.000 ευρώ δεν θα υποστούν καμία συνέπεια.
Οι όροι, όπως ήταν αναμενόμενο αυτοί που ήθελαν οι Γερμανοί, και είναι οι εξής:
i) Η Λαϊκή θα διαλυθεί.
ii) Τράπεζα της Κύπρος να επιβιώσει, αλλά με κουρέματα των καταθέσεων που δεν καλύπτονται από ασφάλιση έως και 40%, και ….
iii) η συμφωνία όπως θα δείτε εξασφάλισε τις καταθέσεις στη Λαϊκή η οποία μετακόμισε στην Τράπεζα της Κύπρου.
Φαίνεται ότι έχουν επιληφθεί οι τραπεζίτες ... η ΕΚΤ υπαγορεύει στην Εθν. Τραπ.Κύπρου ... τι πρέπει να κάνει !
Μια πιθανή επιπλοκή που θα πρέπει να επιλυθεί αφορά την παροχή βοήθειας έκτακτης ανάγκης ρευστότητας (ELA) και στις δύο τράπεζες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Όπως διευκρινίζει περαιτέρω το Bloomberg, οι ανασφάλιστοι καταθέτες, ή εκείνοι με πάνω από 100, 000 σε καταθέσεις μπορεί να αφανιστούν εντελώς: 
Με άλλα λόγια, μια συμφωνία στη συνέχεια … πολύ χειρότερη από την πρωτότυπη προτεινόμενη από το Eurogroup την περασμένη εβδομάδα -
Η λέξη κλειδί του επικοινωνιακού κόλπου φαίνεται να είναι η «εξασφάλιση» των ασφαλισμένων καταθετών (ζωτικής σημασίας για να αποφευχθεί μια πανευρωπαϊκή επιχείρηση αναλήψεων των καταθέσεων από κάθε ευρωπαϊκή τράπεζα) και. η σύνθλιψη των «μεγάλων» καταθετών.
Όπως προ ήμερων …. το κλειδί ήταν « τα ναρκωτικά και η πορνεία » 
Χα, χα, χα …. Μόνο που όταν συζητάμε για « μαύρα » χρήματα δεν εννοούμε ότι αυτά προέρχονται αναγκαστικά από τα ναρκωτικά, το εμπόριο όπλων και πορνεία …. όπως έσπευσαν να συμπεράνουν πολλοί επαΐοντες Έλληνες δημοσιογράφοι, διότι η Κύπρος είναι επίσημα ο τρίτος μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στη ρωσική οικονομία με τις περισσότερες από τις άμεσες ξένες επενδύσεις που προέρχονται από ρωσικά κεφάλαια … κρυμμένα offshore …. για φορολογικούς αλλά και νομικούς λόγους προστασίας.
Η οποία όμως Κύπρος .... ωχριά σε σύγκριση με τα 127 δισεκατομμύρια € ευρώ (δηλαδή 166.000.000.000 δολάρια) …. που διατηρούν σε παρόμοιους offshore λογαριασμούς οι 60 από τις μεγαλύτερες εταιρείες των Ηνωμένων Πολιτειών για να αποφύγουν την καταβολή φόρων στην Αμερική.
Αναμένουμε την τελική επιβεβαίωση των τελικών όρων της τελικής συμφωνίας . 
UPDATE: Υπάρχει η συζήτηση ότι μπορεί να μην υπάρξει ανάγκη για την κυβέρνηση να ψηφίσει και για αυτό - δεδομένου ότι δεν είναι ένας «φόρος», αλλά μια αναδιάρθρωση των τραπεζών.
Οι Ρωσoi ολιγάρχες αποχαιρετούν τα χρήματα τους.
Οι κανόνες της χθεσινής συμφωνίας μας δείχνουν ξεκάθαρα ό, τι " μια απάτη σε ένα σύστημα έπρεπε πρώτα να «συνουσιασθεί» με τη δημοκρατία, προκειμένου να καταστεί και νομικά αποδεκτή ." …. 
Κάνεις βέβαια δεν φαίνεται να πιστεύει ότι από εδώ και πέρα …. ότι ο Πρόεδρος της Κύπρος θα έχει μια μακρά και υγιή ζωή …..
Η ρωσική ελίτ δεν είναι μονολιθική. Υπάρχουν τουλάχιστον δύο διαφορετικά στρατόπεδα, που ανταγωνίζονται για την εξουσία και τον έλεγχο της κρατικής ιδεολογίας.
Μια τέτοια ομάδα πιστεύει ότι η Ρωσία μπορεί να ενσωματωθεί στο δυτικό κόσμο και μπορεί κάποια μέρα να γίνει δεκτή από Δύση ως ισότιμος εταίρος.
Αυτή η ομάδα είναι αρκετά ισχυρή ό, και ένας μεγάλος αριθμός εκ των ολιγαρχών υποστηρίξει τις απόψεις και τις πολιτικές της δράσεις. 
Από την αρχή του τρέχοντος έτους, όμως, αυτή η ομάδα έχει κατατρεχθεί από την τύχη και τώρα διακινδυνεύει … να της τελειώνουν και τα χρήματα.
Η άλλη ομάδα πιστεύει στη Ρωσία για την αυτάρκεια και θα ήθελαν να δούνε την κατάρρευση του δολαρίου ως βάση του παγκοσμίου νομισματικού συστήματος. Τα μέλη αυτής της ομάδας δεν εμπιστεύονται τη Δύση. 
Είναι εύκολο να δούμε ότι αυτή η ομάδα γιορτάζει αυτή τη στιγμή. Οι αντίπαλοί τους έχουν λάβει ένα σχεδόν θανάσιμο πλήγμα.
Ο Πούτιν δεν θυμώνει.
Η επίσημη θέση του Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν πάντα αντί-offshore. Πολλοί δυτικοί δημοσιογράφοι ΔΕΝ είναι πρόθυμοι να ενημερώσουν τους αναγνώστες τους σχετικά με το ακόλουθο απόσπασμα ομιλίας του από το 2002:
"Υπάρχουν λόγοι να πιστεύουμε ότι οι κανόνες για τα υπεράκτια αμοιβαία κεφάλαια θα γίνουν αυστηρότεροι. Δεν σας λέω ότι τα χρήματά σας θα πρέπει να δεσμευθούν αύριο, αλλά αν ληφθεί η απόφαση αυτή, θα κουραστείτε από την κατάποση της σκόνης στις Δυτικές δικαστικές αίθουσες, προσπαθώντας να ξεπαγώσετε τους λογαριασμούς σας. "
Στα τέλη του 2012 και το 2013, Κρεμλίνο φαίνεται να είχε εγκαταλείψει την ιδέα να πείσει τους πλούσιους Ρώσους να έρθουν στην Ρωσία… Αλλά τώρα …. πώς να σας το πω … «η απόφαση για την Κύπρο του … ήρθε λουκούμι»
Το μόνο πλεονέκτημα που η Δύση είχε πάνω από τη Ρωσία ήταν η ψευδαίσθηση της ιερότητας της ιδιωτικής ιδιοκτησίας. 
Τώρα, αυτή η ψευδαίσθηση έχει φύγει για πάντα.
Οι ευρωκράτες κατάφεραν να σκοτώσουν την ψευδαίσθηση της "ευρωπαϊκής δικαιοσύνης" και του "ευρωπαϊκού κράτους δικαίου". 
Καμία προπαγάνδα θα ήταν τόσο επιτυχής. 
Το μέλλον της Κύπρου και των ευρωπαϊκών τραπεζικών συστημάτων είναι ζοφερό.
Δεν έχει σημασία κατά πόσο θα ολοκληρωθεί η κυπριακή πανωλεθρία, οι ρώσοι φοβούνται και μεταφέρουν τα χρήματα τους στην πατρίδα .
Άλλωστε αυτά γράφουμε συνεχώς στα τελευταία άρθρα στο heilgap.blogspot.com
Αυτός ο -αγώνας θανάτου μόλις έχει αρχίσει. 
Θα πάρει καιρό ακόμα. 
Προβλέπω ένα πολύ θερμό καλοκαίρι και στη συνέχεια …. ένα εξαιρετικά ψυχρό χειμώνα στην Ευρώπη.
Τα πράγματα … μπορεί να είναι χειρότερα για τους Αμερικανούς,
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα πράγματα … μπορεί να είναι χειρότερα για τους Αμερικανούς,
Στην παραπάνω εντολή του πρωθυπουργού Μεντβέντεφ περιλαμβάνονται επίσης και οι Ηνωμένες Πολιτείες …. διότι εκεί τα πράγματα μπορεί να είναι χειρότερα για τους Αμερικανούς, οι οποίοι στις 31 Ιανουαρίου έχασαν την απεριόριστη εγγύηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ που χορηγήθηκε για τις τραπεζικές καταθέσεις τους πάνω από 1.5 τρισεκατομμύριο δολάρια κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 ώστε να τους εξασφαλίσει.

Από 1ης Ιανουαρίου, μόνο 250.000 δολάρια σε κάθε «άτοκο» λογαριασμό θα να υποστηρίζεται από την Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων

Ενδιαφέρον είναι να σημειωθεί είναι ότι το «master plan» του καθεστώτος Ομπάμα για να κλέψουν τον πλούτο των πολιτών τους που δεν προστατεύεται .... εκτέθηκε λεπτομερώς από τον παγκόσμιο γίγαντα παροχής διαχειριστικών συμβουλών, και κορυφαίο σύμβουλο σχετικά για την επιχειρηματική στρατηγική, « Boston Consulting Group ( BCG )», στην έκθεση του Σεπτεμβρίου του 2011 με τίτλο « Παράπλευρες απώλειες: Επιστροφή στη Μεσοποταμία;» η οποία στο έδαφιο της έκθεσης με τίτλο "Η απειλή της αναδιάρθρωσης του χρέους" προειδοποίησε για το σχέδιο των αμερικανικών κυβερνήσεων να κατάσχουν μέχρι και το 30% όχι μόνο από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Αμερικανών, αλλά και από άλλες πηγές του πλούτου τους.
Λοιπόν, πολύ κακό.
Διαβάζοντας αυτή την έκθεση, η οποία δεν προέρχεται από κάποιο έμπορο ή από αμφίβολης αξιοπιστίας συνέντευξη από το BBC, ούτε ακόμη και από κάποια-ον παθιασμένο …. αλλά από το εργοστάσιο παραγωγής συμβούλων Boston Consulting Group …. επιβεβαιώνει τις προθέσεις της νέας τάξης πραγμάτων !

Και τώρα ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε τα γεγονότα.
Ποια γεγονότα;
Τα γεγονότα .... τα οποία αναφέρουν ότι μεταξύ των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων και του δημόσιου χρέους, ο ανεπτυγμένος κόσμος έχει 20 τρισεκατομμύρια δολάρια σε χρέος πέρα και πάνω από το όριο της βιώσιμου χρέους προς το ΑΕΠ .
 
Μετά απο ότι διαβάζουμε σήμερα στις ιστοσελίδες για την « λύση » της Κύπρου …. πονηρευόμαστε ότι σε λίγο καιρό από τώρα …. θα αρχίσουν να στοιβάζονται στα στούντιο ειδήσεων των ΜΜΕ …. όλα τα πουλημένα κορμιά …. και θα προσπαθούν να μας πείσουν …. ότι ο μόνος τρόπος να επιλυθεί το τεράστιο φορτίο χρέους θα είναι μέσα από μια παγκόσμια συντονισμένη αναδιάρθρωση του χρέους (που θα ήταν μεταξύ άλλων και η πτώχευση όλων των τραπεζών ), αλλά για να γίνει, θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί από τα περιουσιακά στοιχείων του κόσμου: η μεσαία και ανώτερη τάξη, η οποία, αν BCS είναι σωστό, θα έχουν περίπου 30% εφάπαξ φόρο σε όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία για να έλθει η μεγάλη αναστροφή και τελικά να γυρίσει και ο κόσμος πίσω σε μια βιώσιμη πορεία.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : (όλα αυτά έχουν ήδη ανακοινωθεί από τα διάφορα think tank και μάλιστα το 30% κούρεμα του παγκοσμίου χρέους …. ήταν να γίνουν από το 2012 …. μαζί με την αρπαγή της παγκοσμίας εκκλησιαστικής περιουσίας )
Οι μόνοι επιζώντες θα είναι εκείνοι που άκουσαν.
Τα λεγόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης εξακολουθούν να καλύπτουν την αλήθεια - μέχρι την ερχόμενη καταστροφή – παρέχοντας ελάχιστα αποδεικτικά στοιχεία, ώστε να μην μπορέσουν οι μάζες των Ευρωπαίων ή Αμερικανών πολιτών να αρχίσουν να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα προστασία τους .
Αλλά, όπως προειδοποίησε και η Ρωσία σήμερα, ο χρόνος για την προστασία του εαυτού μας εξαντλείται γρήγορα, και οι μόνοι επιζώντες θα είναι εκείνοι που άκουσαν.
Λαμβάνοντας χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό του πολίτη είναι λίγο περισσότερο από κλοπή …. ακόμη και στην περίπτωση ενός κλεισίματος τράπεζας, όπου υπάρχει μια διαδικασία πτώχευσης υπάρχει η «νόμιμη διαδικασία», όπου οι αποφάσεις λαμβάνονται από τη δικαστική εξουσία και δεν καλύπτονται από τη σύνοδο του Κοινοβουλίου.
Εξίσου ανησυχητικό για μένα ήταν η ευρωπαϊκή διαδικασία.
Η ΕΚΤ έδωσε στην Κύπρο τέσσερις ημέρες για να καταλήξει με τη συμφωνία χρηματοδότηση που απαιτούσε η Γερμανία ... πριν απενεργοποιήσει τον δανεισμό της Κύπρος.
Θυμάμαι τον κ. Draghi, να λεει "Εμείς θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται", αλλά αυτό που δεν είχα σκεφτεί ήταν ότι αυτό σήμαινε. "εκφοβισμός" ενώ τώρα έρχεται στο νου μου επίσης και η λέξη "εκδίκηση".
Υπάρχει μια μακρά ιστορία ληστειών των τραπεζών ανά τον κόσμο , αλλά αυτό που έγινε στην Κύπρο είναι μια ληστεία που κάνει τον John Dillinger ή τον Jessie James «πιτσιρικάδες» συγκρινόμενους με τα σημερινά κλεφτρόνια της ΕΕ. ( Αλλά τι θέλω και τα λέω … το καλοκαίρι χιλιάδες ήταν οι @#$%^& που ψηφίσαν εκείνο το κήτος τον μπένυ …. το αρχικλεφτρόνι του PSI )
Jörg ο άνθρωπος-ιγουάνα
Ο Jörg Asmussen σήμερα βρίσκεται στη θέση του «υπουργού» στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και είναι το αστέρι της γερμανικής δημοσιονομικής πολιτικής.
Ο Asmussen. είναι ένας άνθρωπος του SPD.
Υπηρέτησε κάτω από Hans Eichel και Peer Steinbrück.
Ο Σόιμπλε τον προώθησε γιατί αποτίμησε τις «ιδιότητες» του «τιμωρού» Asmussen ….
Είναι ο άνθρωπος που αποφασίζει ποιες από τις χώρες της ζώνης του ευρώ (συμπεριλαμβανομένων και των πολιτών τους) …. θα πρέπει να μαδήσει η Γερμανία.
Αυτή η δουλειά …. είναι ένα βαρύ φορτίο.
Ο άνθρωπος έχει μεγάλη ευθύνη.
Εκείνος όμως έχει οριστεί να είναι εκεί και κανένας ψηφοφόρος δεν μπορεί να τον στείλει στο σπίτι του .
Αυτοί οι άνθρωποι …. απλά ζουν πέρα από την δημοκρατία ..
Αλλά το χειρότερο όλων ήταν η πρόταση που έθεσε ο Joerg Asmussen την Τετάρτη στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΕΚΤ .
Ευκρινής και ακριβής: «Η λύση που έχει βρεθεί για την Κύπρο, σημαίνει: .. Καμία άλλη χώρα δεν θα χρειαστεί ένα τέτοιο πρόγραμμα»
Αυτό ακούγεται καλό.
Ακούγεται σαν ένα σαφές μήνυμα.
Η δήλωση του , όμως, σημαίνει ακριβώς το αντίθετο. 
Είναι μια προειδοποίηση.
Είναι πρωτοφανής διακήρυξη τι μπορεί, πράγματι, να συμβεί με τους λαούς της Ευρώπης.
Η πλειοψηφία των Ευρωπαίων δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει τι θεμελιώδη αλλαγή που έλαβε στην Ευρώπη από το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Κάποιος μπορεί να μιλήσει με σιγουριά περί ενός πραξικοπήματος από τα επάνω …. καθώς τα στρατεύματα διασώστες του ευρώ αποφάσισαν ότι ούτε η Κύπρος ούτε κανένας πολίτης δεν θα πρέπει να έχει περισσότερα μετρητά.
Μια ομάδα που κανείς δεν την ψήφισε, αποφάσισε την καταστροφή μιας χωράς μέλους της ευρωζώνης .
Το καταπληκτικό πράγμα δεν ήταν μόνο η απόφαση.
Το ανήκουστο ήταν το γεγονός ότι η "απόφαση" αυτή …. η εντελώς αντιδημοκρατική, αδιαφανής απόφαση …. τέθηκε σε εφαρμογή από μια επιτροπή με ένα άγγιγμα του Σόιμπλε.
Με μια μονοκοντυλιά η Κύπρος …. η χώρα που λίγους μόνο μήνες πριν κατείχε την προεδρία της ΕΕ διαλύεται οικονομικά !
Αλλά όπως γράφαμε και στο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
http://heilgapormindthegap.blogspot.com/2012/05/blog-post_15.html
Η ΕΕ λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό στα κρυφά .
Τα διατάγματα της υλοποιούνται μέσω των παραδοσιακών κοινοβουλίων, τα οποία γίνονται ολοένα και χάνουν την εξουσία τους , ελεγχόμενα από τις διαφορές τρόικες και τις διορισμένες επιτροπές των Βρυξελλών , καταντώντας τελικά διακοσμητικά εξαρτήματα.
“Η αστεία πλευρά αυτού είναι ότι αυτοί που είμαστε εναντίον της ΕΕ, επισημαινόμαστε ως ξενόφοβοι , εθνικιστές ή απλά αντιδημοκρατικές δυνάμεις”
HEIL GAP ( or mind the GAP) .... ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΙ ΞΑΝΑΠΡΟΣΘΕΣΑΜΕ .... ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΛΙΓΟ .

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More