ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

ΓΚΛΙΓΚΟΠΟΦ-ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΑΜΕΣΑ.

ΚΑΝΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΔΕΚΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ Η ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΗΑ ΛΕΞΕΩΣ-ΟΡΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Ο κ. Γκρουέφσκι, εμμένων στην πολιτική και ιστορική απάτη, που το 1944 επινόησαν οι Τίτο και Στάλιν και δημιούργησαν το τεχνητό «Μακεδονικό Έθνος» με σκοπό την απόσπαση της Μακεδονίας από την Ελλάδα προς έλεγχο του Αιγαίου εν όψει του Ψυχρού Πολέμου που ακολούθησε, ευρισκόμενος στην Αυστραλία, δήλωσε: «Οι Μακεδόνες έχουν την μοναδική ευκαιρία να ζουν όλοι μαζί. Μακεδόνες του Αιγαίου και Μακεδόνες του Πιρίν, όλοι συμπατριώτες».

O Κίρο Γκλιγκόρωφ, πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας των Σκοπίων, σε συνέντευξη του στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Σαββίδη που δημοσιεύθηκε την 25η Οκτωβρίου 2009 στην εφημερίδα «ΤΟ ΘΕΜΑ», «ΑΔΕΙΑΖΕΙ» την εθνικιστική κυβέρνηση του Νικόλα Γκρουέφσκι δηλώνοντας: «Είμαστε Σλάβοι και ήρθαμε μετά τον Μέγα Αλέξανδρο στην περιοχή», αγνοώντας την ‘'αρχαίομακεδονική'' υστερία των τελευταίων ετών στα Σκόπια. Σοβαροί ιστορικοί γελούν με όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μου τα τελευταία χρόνια. Προφανώς γελούν (προσθέτω) και για όσους θεωρούν τους Σκοπιανούς Μακεδόνες, απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου.»
Πλην των Στεττίνιους και Κίσσιγκερ, σε αυτή την προκλητική δήλωση του κ. Γκρουέφσκι απάντησαν επίσης:
• Αξιωματούχοι των Σκοπίων που γνωρίζουν ιστορία και δεν επιθυμούν να εξευτελίζονται.

•Ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας των Σκοπίων κ. Κίρο Γκλιγκόρωφ, ο οποίος στο βιβλίο του «Απομνημονεύματα» (σελ. 259), αναφέρει ότι, στην δεξίωση που έγινε στη Νέα Υόρκη την επομένη της αναγνωρίσεως ως ανεξαρτήτου Κράτους των Σκοπίων, μια ομάδα νέων από την Αυστραλία του είπαν: «Εσείς μιλήσατε, αλλά δεν είπατε το σημαντικότερο. Δεν είπατε ότι εμείς είμαστε απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αυτό μπορεί να ερμηνευτεί ότι αρνηθήκαμε την καταγωγή μας, τους προγόνους μας». «Δυσκολεύτηκα να βρω απάντηση αμέσως (συνεχίζει ο Γκλιγκόρωφ στο βιβλίο του) και τελικά τους είπα: «Ξέρετε, σέβομαι τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις σας. Είναι δικαίωμα σας. Αλλά σύμφωνα με την ιστοριογραφία στον Μακεδονικό λαό επικρατεί η γνώμη ότι είμαστε Σλάβοι. Έχουμε έλθει στα Βαλκάνια τον 6ο και 7ο αιώνα έχουμε εγκατασταθεί στα εδάφη που ονομάζονται Μακεδονία. Δεν γνωρίζω το κατά πόσο στις φλέβες μας συνεχίζει να ρέει κάποια σταγόνα αίματος των αρχαίων Μακεδόνων!». Έμειναν ακόμη μου φάνηκε μισή ώρα στην αίθουσα και έφυγαν ανικανοποίητοι, όπως μου φάνηκε».

Ο Γκλιγκόρωφ εμφανίζεται απαισιόδοξος για το ενδεχόμενο λύσης στο θέμα της ονομασίας, ενώ καυτηριάζει όσα υποστηρίζουν πολλοί στη χώρα του για την εθνική τους καταγωγή, λέγοντας: «Σιγά σιγά θα πούμε πως και οι πρωτόπλαστοι ήταν Μακεδόνες».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου: «Το 1993 στα Τίρανα είπατε ότι ο λαός σας είναι σλαβικής καταγωγής και ότι δεν συνδέεται με τον Μέγα Αλέξανδρο και πως βρεθήκατε στην περιοχή στον 6ο αιώνα μ.Χ.», ο κ. Γκλιγκόρωφ απάντησε: «Εξακολουθώ και σήμερα να πιστεύω και να δηλώνω ακριβώς τα ίδια». Και συνέχισε: «Η ιστορία είναι παγκόσμιο αγαθό. Αυτό ασφαλώς σημαίνει πως η ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά δεν μπορεί να μην είναι και ελληνική».
Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για εκείνους που ομιλούν περί Μεγάλης Μακεδονίας ο κ. Γκλιγκόρωφ απάντησε: «Αυτά είναι αστειότητες. Κομμάτι της Ελλάδος είναι σήμερα το μεγαλύτερο τμήμα της γεωγραφικής Μακεδονίας. Ασφαλώς κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το δικαίωμα της Ελλάδος στα εδάφη αυτά και βεβαίως το δικαίωμα να το διατηρήσει».


Βεβαίως, το 1912, ο Σερβικός Στρατός κατέλαβε μια λωρίδα της βόρειας Μακεδονίας (κατά την Ακαδημία Αθηνών), όπου το Μοναστήρι (σήμερα Βιτόλα) είχε 17 ελληνικά σχολεία. Η λωρίδα αυτή μπορεί (ως συμβιβαστική λύση) να ονομάζεται «Περιφέρεια Σλαβομακεδονίας», διότι ως Μακεδονία θα είναι ελληνική και ως Μακεδόνες Έλληνες.

Η Βουλγαρία, ως γνωστόν, κατέλαβε το 1912 τμήμα της βορείου Μακεδονίας που το ονόμασε Πιρίν και δεν το ονόμασε «Μακεδονία».
Η πρόταση να ονομαστεί η Δημοκρατία αυτή βόρεια Μακεδονία είναι παράλογη. Τα Σκόπια ήταν πρωτεύουσα της Βαρντάρσκα κατά την αρχαιότητα και την Ρωμαιοκρατία. Κατά την Τουρκοκρατία πρωτεύουσα του Κοσυφοπεδίου και τελευταία η Βαρντάρσκα της νοτίου Σερβίας. Δεν είναι σοβαρό τα Σκόπια να ονομαστούν σήμερα πρωτεύουσα της βόρειας Μακεδονίας.

Ο πρώην Δήμαρχος των Σκοπίων Μπενκόφσκυ, ο Αρχισυντάκτης Σκοπιανής εφημερίδας και ο Υπουργός Παιδείας Ολιζάνης, οι οποίοι είπαν στον Καθηγητή Βλασίδη ότι έχουν πρόβλημα με τα παιδιά τους και προσπαθούν να τα πείσουν ότι «δεν έχουμε σχέση με τους Αρχαίους Μακεδόνες», αλλά δεν μπορούν διότι τα παιδιά, αυτά διδάχθηκαν στα σχολεία. Το ανωτέρω αναφέρεται Στο βιβλίο «Αθήνα - Σκόπια. Η επτάχρονη συμβίωση 1995-2002» [σελ. 300, υποσημείωση 201] του ε.τ. Πρέσβεως Ευάγγελου Κωφού και του Καθηγητή Βλασίδη.

Επειδή η Σουηδία προεδρεύει της Ε.Ε. το εξάμηνο αυτό, αναφέρω ότι το Ινστιτούτο Εξωτερικών Υποθέσεων της Σουηδίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Lund και υπογραφή του διακεκριμένου συγγραφέα Staffan Stolpe, σε μελέτη τους το 1995 για την ταυτότητα της Μακεδονίας έγραψαν: «Όλοι μας πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, και οι Υπουργοί, ότι η Ιστορία της Μακεδονίας δεν είναι Ιστορία μόνο των Ελλήνων, αλλά και ημών των Ευρωπαίων, διότι οι Μακεδόνες διέδωσαν τον Ελληνικό Πολιτισμό στην Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο».

340 Καθηγητές Ιστορίας Αμερικανικών και άλλων Πανεπιστημίων σε πρόσφατο γράμμα τους στον Πρόεδρο Ομπάμα, του ζητούν να ανακαλέσει την απόφαση του προκατόχου του που ονόμασε τα Σκόπια «Μακεδονία».

Κατόπιν των ανωτέρω, κόκκινη γραμμή για την Ελλάδα είναι η ταυτότητα της Μακεδονίας ως ελληνικής και η ταυτότητα των Μακεδόνων ως Ελλήνων, και φυσικά η γλώσσα η ελληνική και η ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας Την κόκκινη αυτή γραμμή εννοούν οι δηλώσεις Stettinious και Kissinger. Τον γεωγραφικό προσδιορισμό περιέχει στη δήλωση του ο Κίρο Γκλιγκόρωφ, αλλά και διεθνείς συνθήκες όπως πχ. Συνθήκη του Βουκουρεστίου.

ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ


Το "στοίχημα" των Σκοπίων για παγίωση εθνικής συνείδησης



Γράφει ο Μιχαήλ Χρυσανθόπουλος
καθ. Ιστορικού, συγγραφέας, δημοσιογράφος S.BS Αυστραλίας

“Να μη δύσει ο ήλιος από ανατολικά”, είναι ο πηχυαίος τίτλος της εφημερίδας των Σκοπίων “Duevnik” στις 18-11-2009, κατά την επίσκεψη του Nikola Gruevski στη Σόφια και τη συνάντησή του με τον ομόλογό του Bosko Borisov.

Το θέμα, η πλήρης υποστήριξη της Βουλγαρίας στη γειτονική χώρα για την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, και η άμεση απάντηση της Βουλγαρίας απροκάλυπτα, που δεν αφήνει περιθώρια για λάθος ερμηνείες: “ομογάλακτα έθνη, που θα μπορούν να συμμετέχουν στις κοινές εθνικές γιορτές, με μία γλώσσα και ένα κοινό σκοπό”, ήταν τα ξεκάθαρα λόγια του Βούλγαρου πρωθυπουργού, ο οποίος απλά υπογράμμισε αυτό το οποίο υποστηρίζουμε τόσο καιρό: ότι ο διεκδικητισμός των Σκοπίων είναι .....
....η σύγχρονη φάση του βουλγαρικού διεκδικητισμού. Είναι τα πολλαπλά πρόσωπα της Σόφιας, που μεταλλάσσεται ανάλογα με τις ιστορικές περιστάσεις, αλλά με ένα και μοναδικό σκοπό: τη Μακεδονία.

Και η “Duevnik” σχεδόν εκλιπαρεί, “παρακαλάει”, “πιέζει”, αν θέλετε, την εσωτερική πολιτική σκηνή, τη διανόηση, όλη την κοινωνία, να γίνει επιστροφή στις ρίζες, στη ΜΗΤΕΡΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.
Και αυτό, γιατί πίσω από την κουρτίνα του σύγχρονου “νοτιο-σλαβίζοντος μακεδονισμού”, που γίνεται αγωνιώδης προσπάθεια να αποκτήσει και αρχαία αναφορά, κρύβεται -και είναι γνωστό στο γειτονικό κράτος, στον βόρειο γείτονά μας- ο βουλγαρισμός, στον οποίο οφείλουμε όλη αυτή την πρωτοφανή, στα παγκόσμια χρονικά, ιστορικά απάτη της αποεθνικοποίησης των όρων “Μακεδονία”, “Μακεδονικός”, “Μακεδών” από την εθνολογική - εθνογραφική - γεωγραφική - πολιτιστική ελληνική προαιώνια συνέχειά τους. Αλλά στο προσκήνιο, στον βόρειο γείτονά μας, αυτό συντελείται με συστηματικότητα με ανθρώπινα πειραματόζωα τη “σλαβική” μάζα μετά τον Βʼ Παγκόσμιο Πόλεμο ως συνέχεια του Μεσοπολέμου, με σερβική συνταγή, στην ήδη δοκιμασμένη βουλγαρική, που αιματοκύλισε το μακεδονικό χώρο στους περασμένους αιώνες:
την παγίωση της “μακεδονικής συνείδησης εθνικά” (διαφορετικής από την ελληνική, εφόσον έχει πετύχει ο διαχωρισμός εθνοτικά του όρου “Μακεδών” από τον όρο “Έλλην””), όχι σε μια ελίτ ακραίων στοιχείων “εθνικιστών”, που τόσο αφελώς υποστηρίζεται από τους “δήθεν ειδικούς” του θέματος, αλλά σε όλο τον λαό. Και αυτό έχει πετύχει απόλυτα, γιʼ αυτό και το επιχείρημα των Σκοπίων για τη μη αποδοχή όποιας λύσεως για το όνομα είναι ένα και το αυτό: “Το όνομά μας είναι η ταυτότητά μας”. Αυτό είναι η καρδιά του ζητήματος ως προς το γειτονικό κράτος, που είναι η τερατογένεση εθνοτικών εργαστηρίων, με έντονο άρωμα των ισχυρών συμφερόντων, των κάθε λογής, σε κάθε ιστορική εποχή, μεγάλων δυνάμεων, με σκοπό τον “διαμελισμό, κατακερματισμό” της ελληνικής χερσονήσου για γεωστρατηγικές χρήσεις, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Για το γειτονικό κράτος, οι συνομιλίες γίνονται όχι για το όνομα, το οποίο του ανήκει από τους αιώνες -όπως υποστηρίζει- αλλά για τις διαφορές γύρω από το συνταγματικό όνομα, ένα πρόβλημα το οποίο έχει η Ελλάδα και το επιβάλλει στα Σκόπια. Οι Έλληνες παρουσιάζονται ως κλέφτες, ως σφετεριστές της ιστορίας, “γενοκτόνοι” του γειτονικού λαού, που είναι η “φυσική, ιστορική, εθνολογική” συνέχεια των αρχαίων Μακεδόνων, και εφόσον δεν έχουν κανένα δικαίωμα στη μακεδονική ιστορία και προπαντός στα μακεδονικά εδάφη, πώς “τολμούν να προσπαθούν να αλλάξουν το όνομα ενός λαού που νομικά - ιστορικά - εθνογραφικά έχει δίκαιο”;

Και μάλιστα υποστηρίζουν: “Ό,τι και να κάνουν οι Έλληνες, το ξέρουν ότι είναι οι χαμένοι της υπόθεσης. Όλα αυτά είναι μια απάντηση του βόρειου γείτονά μας στις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται από παντού, ακόμα και από τους Αμερικανούς (πρωτοσέλιδο της εφημερίδος “Vest” της 20-11-2009, στο οποίο ξεκάθαρα γράφεται ότι: “Η Αμερική πλένει τα χέρια της από τη ʽΜακεδονίαʼ”), να δεχθούν ένα όνομα συμβιβαστικό στις συνομιλίες με την Ελλάδα. Όλα τα ΜΜΕ της γείτονος με εκτενή σχόλιά τους, εμπρηστικά στις περισσότερες των περιπτώσεων, προσπαθούν να ξεσηκώσουν τον “πατριωτισμό” των κατοίκων της χώρας, του πολιτικού κόσμου, των κομμάτων, των διανοουμένων και της πανίσχυρης ομογένειας για την “προστασία” του “ονόματος”, προαναγγέλλοντας σχεδόν με βεβαιότητα ότι ούτε με θαύμα δεν είναι δυνατόν να βρεθεί λύση μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, που εξετάζεται, αν τα Σκόπια πάρουν το πράσινο φως για έναρξη συνομιλιών προς ένταξη στην Ε.Ε.

Απειλούν με αποχώρηση από τις συνομιλίες, ακόμη και με δεύτερη προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης εναντίον της Ελλάδος. Και εμείς ακόμη έχουμε την ανόητη αφέλεια να πιστεύουμε ότι μπορούμε να συμβιβαστούμε με τον βόρειο γείτονά μας, για να επιβεβαιώσουμε, να επικυρώσουμε τη μεγίστη ιστορική κλοπή της Μακεδονίας και της συνέχειάς της, παρακαλώντας τους να μας επιτραπεί να μετέχουμε και εμείς, αν το “επιτρέψουν”, στην μακεδονική ιστορία, ονομάζοντας αυτό ως πολιτικό πραγματισμό - πολιτικά εφικτό “real politic” κλπ., κλπ. Η απάντηση πρέπει να είναι αποφασιστική, χωρίς παλινωδίες, υποχωρήσεις, αμφιβολίες, χωρίς κραυγές - απειλές, αλλά σοβαρή, σταθερή, αμετακίνητη απόδειξη:
α) της ιστορικής κλοπής της μακεδονικής ιστορίας, β) της αναγνώρισης των σλαβικών εγκλημάτων απέναντι στους Μακεδόνες διαμέσου των αιώνων, γ) της αναγνώρισης της μακεδονικής (ελληνικής) μειονότητας στις προαιώνιες εστίες της, Μοναστήρι, Γευγελή, Κρούσοβο, Στρώμνιτσα, Αχρίδα, δ) της προστασίας του ελληνικού πολιτισμού, αρχαίου, μεσαιωνικού, νεότέρου, που καταστρέφεται συστηματικά στη γειτονική χώρα, ε) τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της γειτονικής χώρας στα Βαλκάνια, με την έμμεση ή άμεση αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδος, με τα κηρύγματα περί “ενιαίας Μακεδονίας”.
Σε αντίθετη περίπτωση, θα πληρώσουμε βαρύ το τίμημα της ολιγωρίας μας και οι επόμενες γενιές, όπως και η ιστορία, θα μας καταδικάσουν αμετάκλητα και ανελέητα. “Οι καιροί ου μενετοί”.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΕΙΣ ΧΑΡΑ ΣΕ ΕΣΑΣ

ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ HELEXPO!

Στον χώρο της HELEXPO (Διεθνής Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης) πραγματοποιείται αυτό το τετραήμερο η διεθνής έκθεση POLIS (αφορά τομείς της τοπικής αυτοδιοίκησης).

Η έκθεση εγκαινιάστηκε από την Υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κυρία Θεοδώρα Τζάκρηπαρουσία του Δημάρχου κ.Παπαγεωργόπουλου και του Νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Ψωμιάδη.

Παρουσιάζουμε τις πελώριες διαφημιστικές γιγαντοαφίσες (μήκους 7 περίπου μέτρων) στην είσοδο της HELEXPO (γωνία Εγνατία-Αγγελάκη).




Παρατηρείστε προσεκτικά τις σημαίες στα ανθρωπάκια.





δείτε τα σε μεγένθυση εδώ:



Όπως μπορείτε να δείτε ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ τον ΣΤΑΥΡΟ από το ανθρωπάκι που φέρει την Ελληνική σημαία ενώ ΟΛΑ τα υπόλοιπα ανθρωπάκια ΦΕΡΟΥΝ κανονικά στο κέντρο το σήμα της κάθε σημαίας. (πχ η τουρκική την ημισέληνο, η αλβανική τον αετό κλπ).


Και για να μην ισχυριστούνε ότι το λάθος έγινε μόνο στις γιγαντοαφίσες, παραθέτουμε το σήμα της POLIS από την επίσημη σελίδα της HELEXPO όπου επίσης απουσιάζει ο σταυρός από την Ελληνική σημαία (υπάρχουν μόνο μπλε άσπρες λωρίδες).
δείτε εδώ: http://www.helexpo.gr/default.aspx?lang=el-GR&loc=1&page=1187

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More