ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ


ΕΧΘΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΦΙΛΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΕΡΙΞΕ ΜΙΑ ΙΔΕΑ.
ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΣΩΖΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. ΚΑΙ ΛΕΩ ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΔΙΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΝΗΝΕΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΙΩΠΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ.
ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΕΡΙΞΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΙΔΕΑ.......
Ο ΠΑΤΡΙΝΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΙΣ 4 ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΙΔΡΥΣΟΥΝ ΜΙΑ ΜΚΟ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΙΡΛΑΝΔΙΑ,ΙΤΑΛΙΑ,ΙΣΠΑΝΙΑ,ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΙΔΡΥΣΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΚΟ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΚΟΠΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΝ ΟΙ ΧΩΡΕΣ. ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΩΣ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΕΙΩΣΟΥΝ Η ΑΚΟΜΑ ΕΞΑΛΕΙΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΜΕΤΟΧΗ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 670.000.000.000 ΕΥΡΩ ΑΡΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΟΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ;
ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το θέμα των μετοχών από την Τράπεζα της Ανατολής είναι λίγο πολύ γνωστό. Δε θα κάνω αναφορά στα ιστορικά στοιχεία, μιας κι αυτά υπάρχουν άφθονα στον Ιστό. Έχω παρακολουθήσει το θέμα από την αρχή που βγήκε στη δημοσιότητα και θα προσπαθήσω να παίξω το δικηγόρο του διαβόλου, μιας και ο κόσμος είναι χωρισμένος σε δυο στρατόπεδα: σε αυτούς που πιστεύουν ότι όντως ο κ. Σώρρας έχει δίκιο και σε αυτούς που θεωρούν όλη την ιστορία γελοία. Οι απαντήσεις που δίνω ΔΕΝ είναι επίσημες, αλλά δικές μου, με βάση τα όσα έχω ακούσει και διαβάσει τόσες μέρες από τα μέσα ενημέρωσης. Θα προσπαθήσω να είμαι όσο το δυνατό πιο αντικειμενικός. Πάμε να δούμε λοιπόν κάποια εύλογα ερωτήματα:

- Πώς γίνεται τώρα, που η χώρα μας φαίνεται να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, να εμφανίστηκε ο κ. Σώρρας από το πουθενά να μας σώσει;

- Το θέμα δεν ανέκυψε τώρα. Απλώς τώρα δημοσιοποιήθηκε. Υπάρχουν επίσημα έγγραφα, τα οποία πιστοποιούν ότι ο κ. Σώρρας κινήθηκε πριν πολλούς μήνες, για να μάθει πόσο πραγματικά αξίζουν οι μετοχές που έχει στην κατοχή του και μάλιστα να ενημερώσει επισήμως πολλά σημαίνοντα πρόσωπα του τόπου μας.

- Πώς βρέθηκαν οι μετοχές στα χέρια του κ. Σώρρα; Μήπως είναι κλεμμένες;

- Οι μετοχές περιήλθαν στην κατοχή του κ. Σώρρα με απολύτως επίσημες και νόμιμες διαδικασίες μεταβίβασής τους από τη γιαγιά του. Εξάλλου, ο κ. Σώρρας έθεσε ερώτημα στην Interpol εάν έχουν αναφερθεί κλεμμένες μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής ή αν κάποιος τις αναζητεί. Η απάντηση που πήρε ήταν αρνητική.

- Μήπως οι μετοχές που έχει στην κατοχή του είναι πλαστές;

- Η εταιρεία Ellas Never Die (E.N.D.), που κατέχει τέσσερις μετοχές του κ. Σώρρα κατόπιν δωρεάς, απευθύνθηκε στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα, η οποία την παρέπεμψε στο γαλλικό Προξενείο, προκειμένου να λάβει πιστοποιητικό ότι οι μετοχές είναι γνήσιες. Η απάντηση ήταν θετική: Οι τέσσερις μετοχές είναι γνήσιες. Μετά από αυτή τη διαδικασία, για ανεξακρίβωτο ακόμα λόγο, το γαλλικό Προξενείο πήρε εντολή να μην εξετάσει άλλες μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής.

- Οι μετοχές μπορεί να είναι γνήσιες, αλλά μετά από τόσα χρόνια και πολεμικά γεγονότα είναι βέβαιο ότι θα έχουν χάσει την αξία τους, σωστά;

- Όχι, γιατί το εγγυητικό κεφάλαιο ήταν σε χρυσά γαλλικά φράγκα και όχι σε δραχμές ή σε οποιοδήποτε άλλο νόμισμα. Είναι γενικά αποδεκτό στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα ότι ο χρυσός δεν μπορεί να «υποτιμηθεί».

- Η Εθνική Τράπεζα έβγαλε ανακοίνωση, που λέει ότι το 1936 συγχωνεύθηκε με την Τράπεζα της Ανατολής και ό,τι ήταν να δοθεί στους μετόχους δόθηκε. Δεν τελείωσε η ιστορία τότε;

- Η Εθνική Τράπεζα μπορεί να συγχωνεύθηκε με την Τράπεζα της Ανατολής, αλλά για να γίνει αυτό έπρεπε να ακολουθηθεί μια απολύτως συγκεκριμένη διαδικασία εκκαθάρισης, η οποία προβλέπεται για τις Ανώνυμες Εταιρείες, όπως άλλωστε ήταν και η Τράπεζα της Ανατολής. Η εκκαθάριση αυτή δεν έγινε ποτέ και με βάση κάποια επίσημα έγγραφα, αναφέρεται πως «η εκκαθάριση παύθηκε απρόσμενα». Εάν γινόταν η εκκαθάριση, θα έπρεπε να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ. Το ότι δεν έγινε εκκαθάριση, σημαίνει ότι οι μετοχές ισχύουν ακόμα και μάλιστα συνεχίζουν τόσα χρόνια να τοκίζονται με 7%, σύμφωνα με την αρχική σύμβαση που υπογράφηκε.

- Εφόσον η Τράπεζα της Ανατολής ιδρύθηκε το 1906, υπήρχε τότε δίκαιο περί ανωνύμων εταιρειών;

- Ο νόμος περί ανωνύμων εταιρειών υπήρχε ήδη από το 1904.

- Δηλαδή αν η Εθνική Τράπεζα βγει και πει ότι η εκκαθάριση έγινε και δημοσιεύθηκε στο τάδε ΦΕΚ, ο κ. Σώρρας θα έχει στην κατοχή του ένα μάτσο παλιόχαρτα;

- Ακριβώς. Μετά από τόσες μέρες δημοσιότητας όμως, η Εθνική Τράπεζα δεν έχει βγει με επίσημα έγγραφα να δείξει ότι έγινε εκκαθάριση και δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.

- Είναι αλήθεια ότι η Εθνική Τράπεζα πλησίασε τον κ. Σώρρα και του πρόσφερε 1,5 δις ευρώ για 10 από τις 40 μετοχές που κατείχε;

- Είναι αλήθεια και υπάρχει μάρτυρας που το πιστοποιεί με άκρως νόμιμο και αδιάψευστο τρόπο. Αυτό έγινε στις αρχές του 2011.

- Πώς υπολόγισε ο κ. Σώρρας ότι κάθε μετοχή που κατέχει αξίζει 670 δις ευρώ;

- Ο υπολογισμός είναι περίπλοκος και βασίζεται πάνω σε κάποιες ειδικές μαθηματικές φόρμουλες. Η αποτίμηση έγινε από δυο διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες, τον κ. Γεωργαντζά και τον κ. Καρυώτη. Οι σχετικές μελέτες είναι δημοσιευμένες και οποιοσδήποτε μπορεί να τις ελέγξει.

- Ακόμα κι αν η Εθνική Τράπεζα παραδεχθεί ότι χρωστάει ένα τέτοιο ποσό στον κ. Σώρρα, το οποίο συνολικά φτάνει στα 30 τρις ευρώ, πού θα βρει τα χρήματα να του τα δώσει;

- Αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Σε κάθε περίπτωση, τα χρήματα υπάρχουν για να δοθούν. Τα χρήματα αυτά όμως βρίσκονται «σκόρπια» πάνω στον πλανήτη και σε τσέπες, που ποτέ δε θα έπρεπε να πάνε κατά τη διάρκεια των 80 τελευταίων ετών. Η Εθνική Τράπεζα από μόνη της προφανώς δεν έχει τόσα χρήματα.

- Εφόσον ο κ. Σώρρας θέλει «να σώσει την Ελλάδα», γιατί δεν έδωσε μια μετοχή απ’ ευθείας στο Δημόσιο, παρά έδωσε τέσσερις μετοχές σε μια μη-κερδοσκοπική εταιρεία;

- Το έκανε με τη λογική ότι «δυστυχώς ζούμε στην Ελλάδα». Ενδέχεται, αν την έκανε δωρεά στο ελληνικό δημόσιο, να μην τη λάμβαναν υπόψη τους, είτε ακούσια είτε εκούσια. Τώρα όμως, πρέπει να φορολογήσουν μια εταιρεία για τη συγκεκριμένη δωρεά. Εάν τη φορολογήσουν, θα φανεί ότι οι μετοχές έχουν ισχύ. Εάν δεν τη φορολογήσουν, τότε το φορολογικό σύστημα θα καταρρεύσει, διότι όλες οι εταιρείες μετά θα αρνούνται να φορολογηθούν.

- Τελικά φορολόγησαν την εταιρεία;

- Όχι ακόμα. Ο κ. Σώρρας κατέθεσε τη δήλωση φόρου δωρεάς στην Γ’ Δ.Ο.Υ. Πατρών με αριθμό πρωτ. 20459/25-08-2011. Η εφορεία παρέπεμψε το θέμα στο Υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται απάντηση.

- Ποιοι είναι πίσω από την εταιρεία E.N.D.; Μήπως είναι μια εταιρεία-φάντασμα;

- Η Αστική Εταιρεία Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «Η Ελλάς Ποτέ Δεν Πεθαίνει» (Ellas Never Die E.N.D.) είναι καθόλα νόμιμη κι έχει Α.Φ.Μ. 998037980. Πρόεδρος της εταιρείας είναι ο γνωστός καρδιολόγος στη Νέα Υόρκη κ. Εμμανουήλ Λαμπράκης και Αντιπρόεδρος ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, ειδικός για το δίκαιο της θαλάσσης και ο πρώτος που ανέδειξε το θέμα της ΑΟΖ στην Ελλάδα,κ. Θεόδωρος Καρυώτης.

- Η εταιρεία E.N.D. θα δώσει σίγουρα τα χρήματά της για το ελληνικό χρέος; ‘Η θα τα πάρουν όσοι ανήκουν σε αυτήν;

- Αυτό δεν το γνωρίζω, αλλά πιστεύω ότι το καταστατικό τους θα προβλέπει αναλυτικά μια τέτοια συνθήκη. Επίσης, τα ονόματα των διακεκριμένων επιστημόνων και πατριωτών στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, αποτελούν ένα είδος εγγύησης.

- Πού μπορώ να μαθαίνω περισσότερα για τις εξελίξεις γύρω από το θέμα;

- Το θέμα το ανέδειξε ο δημοσιογράφος κ. Τριανταφυλλόπουλος μέσω του site zougla.gr. Εκεί μπορείτε να ενημερώνεστε άμεσα και έγκυρα για τις όποιες εξελίξεις. Το site της εταιρείας Ellas Never Die βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.end.org.gr και περιέχει πολλά και ενδιαφέροντα ντοκουμέντα, γύρω από την υπόθεση. Τέλος, υπάρχει μια σελίδα στο facebook, στη διεύθυνση http://www.facebook.com/ellasneverdie.org, όπου δημοσιεύονται πολλές αναφορές σχετικά με το θέμα.

ΤΟ ΤΑΞΕΙΔΙ


Ξεκίνησε από το Βέλγιο το 1989....Έφτασε στην Πάτρα !Στο Δημαρχείο της Πάτρας βρέθηκε προχθές ο Βέλγος Crirstian Van Limbergen, ο οποίος κάνει το γύρο του κόσμου με τα πόδια. Ο Van Limbergen ξεκίνησε το 1989 την προσπάθεια από το Βέλγιο και στόχος του είναι να σπάσει το ρεκόρ Γκίνες.

Μέχρι σήμερα έχει διασχίσει 13 κράτη.

Ο Crirstian Van Limbergen έφτασε στην Πάτρα και ο Δήμος Πατρέων (αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Πρόνοιας) ανέλαβε τη σίτιση και τη διαμονή του στην πόλη .

ΑΚΟΜΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΟΙ ΝΑΖΙ


Στην αποκάλυψη της ΕΛΣΤΑΤ ότι ένας στους πέντε Έλληνες ζει κάτω από το όριο της φτώχειας αναφέρεται το περιοδικό Focus με ειρωνείες και κόμπλεξ κατωτερότητας. Αναφέρει ότι οι Έλληνες βγάζουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες και τα κρύβουν όπου μπορούν. «Τα χτίζουν ακόμα και σε …πισίνες».

«Οι Έλληνες προσπαθούν να σώσουν ότι τους έχει απομείνει», γράφει το γερμανικό περιοδικό στην ηλεκτρονική του έκδοση. «Οι πολίτες στην υπερχρεωμένη χώρα κάνουν σκληρή οικονομία – ένας στους πέντε Έλληνες είναι πλέον κάτω από το όριο της φτώχειας. Πολλοί… πεινούν».

«Η Ελλάδα είναι με την πλάτη στον τοίχο. Η χώρα αναμένει τη διεθνή βοήθεια των 130 δισ. ευρώ για να μην πτωχεύσει. Η κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι χωρίς αυτά τα χρήματα θα βγει από το ευρώ».

«Αυτά τα μηνύματα κάνουν τους Έλληνες να φοβούνται ακόμη περισσότερο και να αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο με τους εκατομμυριούχους αλλά και με τους μικρομεσαίους. Τα σηκώνουν και τα βάζουν σε χρηματοκιβώτια. Η δημιουργικότητά τους στην αποταμίευση έχει ξεπεράσει τα όρια…» αναφέρει η ηλεκτρονική εφημερίδα και επικαλούμενη τη δήλωση ενός Έλληνα τραπεζικού αποκαλύπτει ότι «ένας πελάτης του τα έχει χτίσει μέσα στην πισίνα του».

ΞΥΠΝΑΕΙ Ο ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ;


Μιλώντας στον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο και την εκπομπή Ελένη για την καινούργια του ταινία...
την υπερπαραγωγή ''Σέρλοκ Χολμς 2, Το Παιχνίδι των Σκιών'', ο Βρετανός ηθοποιός Steven Fry επανέλαβε τις φιλελληνικές του προτάσεις.

O γνωστός ηθοποιός και παρουσιαστήςμίλησε και πάλι για την επιστροφή των μαρμάρων στην Ελλάδα, ως μια ελάχιστη ένδειξη φιλίας και βοήθειας από τους Βρετανούς, αυτές τις δύσκολες εποχές.

Μιλώντας τελικά λιγότερο για την ταινία και περισσότερο για την Ελλάδα, ο Fry τόνισε το θυμό του με όσους στοιχηματίζουν κατά της Ελλάδας αυτήν την περίοδο, ενώ δήλωσε ότι είναι ''απαράδεκτο οι άνθρωποι να ζουν στους δρόμους και τα παγκάκια''.

Τέλος, για μια ακόμη φορά μίλησε για τον θαυμασμό του απέναντι στη χώρα μας, το χρέος για τον πολιτισμό και τη φιλοσοφία που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι τώρα πρέπει σαν ένδειξη σεβασμού, να επιστραφούν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.


ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΣΤΑ ΦΟΥΛΑΡΙΣΜΑΤΑ


Πολλοί από εμάς αναρωτιόμαστε όταν βάζουμε βενζίνη, γιατί δεν ανεβαίνει στο επιθυμητό...
σημείο ο δείκτης… Άλλοι πάλι παρατηρούμε το φαινόμενο η βενζίνη να εξαντλείται σε λιγότερο χρονικό διάστημα απ’ ό,τι συνήθως…

Ας εξετάσουμε προσεκτικά τα παλιά κόλπα των πρατηριούχων, αλλά και ένα νεοφερμένο, προκειμένου να μη βάζουν στον πελάτη τη βενζίνη που αντιστοιχεί στο χρηματικό αντίτιμο αυτού…

Τηλεχειρισμός. Τοποθετούν έναν ειδικό μηχανισμό στην αντλία που τους επιτρέπει να «μαγειρεύουν» με τηλεχειριστήριο το τελικό ποσό.

Αντλίες με ειδικά τσιπ. Βάζουν ειδικά τσιπ στην πλακέτα της αντλίας, ώστε να γράφει παραπάνω. Η μέθοδος γνωστή και ήδη έχουν υπάρξει συλλήψεις από τις αστυνομικές αρχές.

Θέρμανση. Το κόλπο εδώ είναι η αύξηση της θερμοκρασίας (άρα και η αύξηση του όγκου) του καυσίμου μέσα στη δεξαμενή με μια ειδική «σερπαντίνα ζεστού νερού». Έτσι, αμέσως μετά την είσοδό του στο ρεζερβουάρ, ο δείκτης της βενζίνης ανεβαίνει πολύ, για να υποχωρήσει λίγα λεπτά μετά.

Πρόσμειξη με αιθανόλη. Είναι η νέα «μόδα» στα πρατήρια βενζίνης και ήδη αρκετά διαδεδομένη, αφού η αιθανόλη, που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία χημικών και χρωμάτων, δε φορολογείται με ειδικό φόρο κατανάλωσης (ΕΦΚ). Επομένως, το κόστος για τους πρατηριούχους είναι ιδιαιτέρως χαμηλό. Έτσι ο οδηγός πληρώνει βενζίνη, αλλά αγοράζει ένα μείγμα με αιθανόλη, που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και ζημιές στον κινητήρα, εφόσον γίνει σε υψηλό ποσοστό.

Για όλους τους προαναφερόμενους λόγους να προσέχετε που βάζετε βενζίνη…


ΧΑΡΙΣΕ ΤΟ


"Μου χαρίζεις το ακίνητο σου, σου διαγράφω τα χρέη".
Αυτό είναι το πνεύμα της ρύθμισης για τα ληξιπρόθεσμα χρέη που θα παρουσιάσει αύριο ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στο Υπουργικό Συμβούλιο...

Η διάταξη για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών που θα περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο με τις παρεμβάσεις που έχει ζητήσει η τρόικα προβλέπει συγκεκριμένα τα εξής:
Η εξόφληση των οφειλών θα μπορεί να πραγματοποιηθεί εφάπαξ προκειμένου να διαγραφεί το 100% των προσαυξήσεων.

-Σε 2 έως 12 μηνιαίες δόσεις προκειμένου να διαγραφεί το 90% των προσαυξήσεων.

-Σε 13 έως 24 δόσεις για να διαγραφεί το 75% των προσαυξήσεων.

-Σε 25 έως 36 δόσεις για απαλλαγή του 60% των προσαυξήσεων.

-Σε 37 έως 48 δόσεις για διαγραφή του 45% των προσαυξήσεων.

-Σε 49 έως 60 μηνιαίες δόσεις με διαγραφή του 25% των προσαυξήσεων. Η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 100 ευρώ.

Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμιση πρέπει να κατατεθεί μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2012 στην αρμόδια εφορία ή τελωνεία όπου είναι βεβαιωμένες οφειλές μέχρι την ημερομηνία αυτή.
Ωστόσο, φορολογούμενοι που θέλουν να εξοφλήσουν τις οφειλές και να μην διωχθούν ποινικά και στην παρούσα φάση δεν έχουν μετρητά και αδυνατούν να πωλήσουν τα ακίνητά που τυχόν διαθέτουν για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους στο Δημόσιο, θα μπορούν σύμφωνα με τη ρύθμιση να μεταβιβάσουν εν είδη "Δωρεάς Εις Είδος" στο Δημόσιο τα εν λόγω ακίνητα και να διαγραφεί έτσι το χρέος τους.
Έτσι, εάν ένας φορολογούμενος οφείλει στο Δημόσιο 200.000 ευρώ, αλλά δεν έχει τη δυνατότητα να τα εξοφλήσει, μπορεί να μεταβιβάσει ένα ακίνητο αντικειμενικής αξίας 200.000 ευρώ ή γενικότερα εμπράγματα δικαιώματα επί ακινήτων (επικαρπία, ψιλή ή πλήρη κυριότητα) στο Δημόσιο και να αποπληρώσει τα χρέη του.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More