ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ


ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ!


Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Φλώρινας ο επίσημος εορτασμός του Μακεδονικού Αγώνα, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα που εξεδόθη από την Π.Ε. Φλώρινας.

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011



α) Ομιλίες από κατάλληλους ομιλητές σε ειδικές συγκεντρώσεις των σπουδαστών και μαθητών των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων, Τεχνικών και Επαγγελματικών Σχολών. Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν τις δύο τελευταίες ώρες.


β) Προσκύνημα των προτομών των Μακεδονομάχων και κατάθεση στεφάνων από τους σπουδαστές, μαθητές/τριες των Σχολείων, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές, δασκάλους.

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011


ώρα 08:30 π.μ.: Επίσημη έπαρση της σημαίας στην πλατεία Γ. Μόδη
ώρα 10:30 π.μ.: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονος όπου θα παρευρίσκονται οι σημαιοφόροι των σχολείων της πόλης με τις σημαίες τους.
ώρα 11:00 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο της Πλατείας Γ. Μόδη όπου θα παρευρίσκονται οι σημαιοφόροι των σχολείων της πόλης με τις σημαίες τους.


* Ομιλία από την κ. Μούζα Βασιλική – Καθηγήτρια Φιλόλογο
* Κατάθεση στεφάνων
* Σιγή ενός λεπτού στη μνήμη αυτών που έπεσαν για την πίστη και την Πατρίδα
* Εθνικός Ύμνος

ΑΥΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ


Μίσος, φανατισμό αλλά και πλαστογραφημένη Ιστορία που καμία σχέση...
δεν έχει με την πραγματική, διδάσκει η αλβανική κυβέρνηση στους μαθητές των σχολείων. Οι νεαροί Αλβανοί μέσα από τα νέα επίσημα σχολικά βιβλία τους μαθαίνουν την Ιστορία της «Μεγάλης Αλβανίας» και διδάσκονται, μεταξύ άλλων, ότι «η Βορειοδυτική Ελλάδα, από τη Φλώρινα έως την Πρέβεζα, είναι αλβανικό εθνικό έδαφος στο....
οποίο “αιμοσταγείς” Έλληνες πραγματοποίησαν “εθνοκάθαρση” στους Τσάμηδες που πλειοψηφούσαν στα χώματα αυτά». 


Η νέα γενιά Αλβανών μαθαίνει, μεταξύ άλλων, πως… έχει ίδιο DΝΑ με τον βασιλιά Πύρρο της Ηπείρου και την Ολυμπιάδα, μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όλα αυτά τυπώθηκαν φέτος στα επίσημα σχολικά εγχειρίδια με την έγκριση του αλβανικού υπουργείου Παιδείας.

Στο νέο βιβλίο «Γεωγραφία της Αλβανίας», που εκδόθηκε φέτος και ήδη αποτελεί διδακτική ύλη στα λύκεια της χώρας, οι μαθητές διδάσκονται όχι μόνο για τη γεωγραφία της χώρας τους αλλά και για περιοχές όμορων χωρών που, σύμφωνα με τους συγγραφείς, κατοικούνται από Αλβανούς.

Στις «αλβανικές περιοχές» (treva shqiptare) που έμειναν εκτός αλβανικού κράτους περιλαμβάνονται το Κοσσυφοπέδιο, τμήματα του Μαυροβουνίου και της Σερβίας, η μισή έκταση των Σκοπίων και βέβαια ολόκληρη η ΒΔ Ελλάδα, με τους Νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και το βόρειο τμήμα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στη χώρα μας, στο κεφάλαιο «Οι αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα», αναφέρονται τα εξής: «Είναι αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών.


Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων δυσκολεύουν των προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των συγκεκριμένων περιοχών. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη Βορειοδυτική Ελλάδα, νότια της “Μακεδονίας” και νοτιοανατολικά της Αλβανίας μέχρι τον κόλπο της Άρτας και αποτελείται από τις περιοχές Τσαμουριά, Φλώρινα, κ.λπ.».
Οι συγγραφείς του βιβλίου υποστηρίζουν πως η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει «εθνοκάθαρση» με στόχο τον αφανισμό των Αλβανών που ζούσαν εκεί. Ο χάρτης με τη Μεγάλη Αλβανία και τις όμορες «αλβανικές περιοχές» κοσμεί το εξώφυλλο τόσο του βιβλίου όσο και του τετραδίου ασκήσεων των μαθητών που καλούνται, για παράδειγμα, να ζωγραφίσουν τις περιοχές της Ελλάδας όπου ζουν… Αλβανοί ή να απαντήσουν στα ερωτήματα: «Ποιες είναι οι αλβανικές περιοχές της Ελλάδας;» ή «Αναφέρετε τις εκδιώξεις που υπέστησαν οι Αλβανοί από τις ελληνικές αρχές».






ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.


«Αγανακτισμένος» με τους πολιτικούς είναι ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, που δεν δίστασε να τα πει έξω από τα δόντια και να φωνάξει μέσα από συνέντευξή του: «Δεν τα φάγαμε μαζί». Ο δημοφιλής ηθοποιός εξηγεί ακόμα την διαφορά των πολιτικών της σύγχρονης εποχής από αυτούς του έργου. Στο έργο υπάρχει η τιμωρία, ενώ στην ελληνική πραγματικότητα «Κάνουμε ερωτήσεις φλέγουσες και δεν τις απαντάει κανείς: «Γιατί δεν πληρώνουν αυτοί που τα έφαγαν;», «Γιατί δεν πάνε φυλακή όσοι έκαναν ρεμούλες». Αν εγώ δεν πληρώσω τους μου στο κράτος, θα έρθουν να με συλλάβουν και θα με κλείσουν φυλακή. Αυτούς που εξακριβωμένα δεν έχουν πληρώσει και έχουν φάει λεφτά, γιατί δεν τους συλλαμβάνουν και δεν τους κλείνουν μέσα;», αναρωτιέται. Μάλιστα, τονίζει ότι όχι μόνο δεν απαντούν στα ερωτήματα του κόσμου «αλλά λένε και «μαζί τα φάγαμε»! Μόνοι σας τα φάγατε. Ας πληρώσετε τώρα και μη στέλνετε τον λογαριασμό σε αυτούς που δεν έχουν να τον πληρώσουν – σε συνταξιούχους, σε μισθωτούς».

ΕΚ ΤΗΣ ΠΛΑΓΙΑΣ ΟΔΟΥ


Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας PRESS TIME, ο Πρόεδρος της τουρκικής κατασκευαστικής εταιρίας FIYAPI, Φικρέτ Ινάν, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ελληνικά μεσιτικά γραφεία για την αγορά έξι ελληνικών νησιών. Σχετικός νόμος που υπάρχει στη χώρα μας απαγορεύει να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο σενάριο. Αυτό όμως λίγο ενδιαφέρει το τούρκο επιχειρηματία που δηλώνει σε φιλικό του περιβάλλον πως η πρώτη προσφορά για την αγορά τριών νησιών που θα καταθέσει εντός ολίγων ημερών θα είναι τόσο ελκυστική που θα είναι ικανή να ανατρέψει ακόμη και νομοσχέδια!

Τα έξι νησιά που έχει βάλει στο “μάτι” ο τούρκος επιχειρηματίας είναι το Λυχνάρι, το Καλτσονήσι, η Μικρή Αμοργός, η Καρδυώτισσα, η Ναυσικά και το Βούβαλο. Ο ίδιος δηλώνει πως θέλει να χτιστούν εκεί ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, ενώ τα συγκεκριμένα νησιά θα τα συνδέσει ακτοπλοϊκώς με τη Τουρκία. Το συνολικό κόστος αγοράς θα πλησιάσει τα 20 εκατομμύρια ευρώ και παρότι ο ίδιος αναγνωρίζει πως η κίνησή του θα δημιουργήσει στη χώρα μας αντιδράσεις, εντούτοις παραμένει αισιόδοξος γιατί θεωρεί πως οι ελληνικές αρχές θα σταθούν στο …πλευρό του!

Το επόμενο χρονικό διάστημα σκοπεύει να ιδρύσει θυγατρική της εταιρίας του στην Ελλάδα μέσω της οποίας θα γίνει και η εξαγορά. Το δημοσίευμα της εφημερίδας PRESS TIME ολοκληρώνεται επισημαίνοντας πως τις κινήσεις του τούρκου επιχειρηματία παρακολουθούν και κάποιοι από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) που διαρρέουν πως δεν θα επιτρέψουν να ολοκληρωθεί με τίποτα το συγκεκριμένο σενάριο.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΧ


Η Ευρώπη βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάρρευση ισχυρίζεται ο μεγαλοεπενδυτής, Τζορτζ Σόρος, σε άρθρο του στους Financial Times.

Ο αμερικανός επικεφαλής του ομόνυμου fund αναφέρει ότι αν δεν γίνει κάτι άμεσα, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ζήσει την δική της Lehman Brothers. Αυτό θα έχει επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία καθώς η Ευρώπη έχει μεγάλο μέρος της πίτας των εισαγωγών από ΗΠΑ και Κίνα.

Όπως αναφέρει αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα είναι να υψωθούν αναχώματα σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας, που θα χτυπήσει τις τράπεζες και χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία, αλλιώς δεν είναι απίθανο η Ευρώπη να υποστεί μία "Μεγάλη Ύφεση".

Προτείνει μάλιστα τρία μέτρα για την αποφυγή αυτού του σεναρίου. Πρώτον αναφέρει η Ευρωζώνη πρέπει να υιοθετήσει μία
νέα συνθήκη δημιουργώντας κοινό ταμείο για τις χώρες της Ευρώπης.

Οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες πρέπει να τεθούν υπό την εποπτεία της ΕΚΤ, ώστε σε αντάλλαγμα αυτή να τους παρέχει προσωρινή εγγύηση και μόνιμη επανακεφαλαιοποίηση.

Τέλος, η ΕΚΤ πρέπει να βοηθήσει χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία να αναχρηματοδοτήσουν το χρέος τους με χαμηλό κόστος.

Όλα αυτά τα βήματα, σύμφωνα με τον Σόρος, θα βοηθήσουν την ΕΕ να κερδίσει χρόνο, μέχρι να βρεθεί η πολυπόθητη λύση που θα σώσει το ευρώ.

"Αυτό που δεν έχουν την πολυτέλεια οι αγορές να δώσουν στην Ευρώπη είναι χρόνος" λέει και προσθέτει: "Υπάρχει έλλειψη ηγεσίας στον κόσμο και το γεγονός ότι οι ηγέτες δεν μπορούν να βρουν μία κοινή γραμμή για την αντιμετώπιση του προβλήματος κάνει τα πράγματα χειρότερα".

"Οι αγορές μπορούν να ζήσουν με καλά, κακά ή και καθόλου νέα. Αυτό που δεν μπορούν να αντέξουν είναι η αβεβαιότητα για το μέλλον"... καταλήγει.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More