ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ


Και οι 9 Μούσες στα Σκόπια!

Μετά την υφαρπαγή και οικειοποίηση της Ελληνικής ιστορίας οι γείτονες μας έβαλαν πλώρη προς την οικειοποίηση και της Ελληνικής μυθολογίας, καθώς οι αρχές των Σκοπίων πρόκειται να ανεγείρουν αγάλματα των 9 Μουσών, αξίας ύψους 500.000 ευρώ!

Ο Δήμος Centar θα καταβάλει περίπου 500.000 ευρώ για την ολοκλήρωση του τελευταίου τμήματος του έργου “ Σκόπια 2014″, το οποίο αποτελείται από αγάλματα των 9 Μουσών και δύο λιονταριών τα οποία θα τοποθετηθούν σε μια επίσης αρχαιοπρεπή κιονοστοιχία η οποία θα κτιστεί μεταξύ των κτιρίων του Οργανισμού Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και της Οικονομικής Αστυνομίας. (Στη φωτογραφία η κιονοστοιχία στην οποία θα τοποθετηθούν τα γλυπτά).

Σύμφωνα με την οικονομική έκθεση για την περίοδο μεταξύ 1/1-30/6-2011, ο Miroslav Slavković έλαβε ως πρώτη δόση 392.139 δηνάρια, ή περίπου 6.500 ευρώ για την κατασκευή των γλυπτών λιονταριών. Το ίδιο ποσό δόθηκε κατά την ίδια περίοδο στους Bogoja Anѓelkovski, Ibrahim Bedi και Žarko Baševski, οι οποίοι θα κατασκευάσουν τα γλυπτά των Μουσών (Ευτέρπη-Πολύμνια-Ουρανία,Καλλιόπη-Θάλεια-Τερψιχόρη,Κλειώ-Ερατώ-Μελπομένη αντίστοιχα)

Ο Δήμος Centar υπέγραψε συμβόλαιο με την εταιρεία “ RŽ Institute” AD για την χύτευση των γλυπτών σε μπρούντζο, αξίας περίπου 350.000 ευρώ.

Όπως είναι ήδη γνωστό, υπεύθυνη για την κατασκευή της αρχαιοελληνικής κιονοστοιχίας είναι η εταιρεία “ Beton”, η οποία θα κοστίσει 880.000 ευρώ.

Το μόνο που μένει είναι να κατασκευάσουν και μια αρχαία ελληνική Αγορά για να ολοκληρωθεί το κιτς της αρχαιοποίησης! Δεν γνωρίζουν οι αδαείς ότι δεν είναι τα κτίρια που δημιουργούν τον πολιτισμό, αλλά ο πολιτισμός τα κτίρια;

Η ΔΡΑΧΜΟΥΛΑ ΑΚΟΜΑ ΖΕΙ


Διόλου ευοίωνες είναι οι προβλέψεις για τα εισοδήματα και την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων σε περίπτωση που επιστρέψουμε στο εθνικό μας νόμισμα, τη δραχμή, ένα ενδεχόμενο που (καλώς ή κακώς) έχει αναζωπυρωθεί εντός και εκτός Ελλάδας το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ποιες είναι οι δυσκολίες
Σύμφωνα με το....
δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής, μελέτες τραπεζών (ING, UBS, Citigroup) αλλά και της ΕΕ καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η επιστροφή στη δραχμή «σκοντάφτει» σε νομικά και τεχνικά ζητήματα, αλλά και στο υψηλό κόστος. Ένα βασικό πρόβλημα που προκύπτει είναι η υποτίμηση θα γίνει όχι σε υπάρχον νόμισμα (όπως στην Αργεντινή) αλλά σε νέο που θα εκδοθεί.

Έτσι, προκύπτουν διάφορα θέματα, όπως ο χρόνος της εκτύπωσης, της προσαρμογής των τραπεζικών συστημάτων και λογιστηρίων, της εσωτερικής πληροφόρησης, της δραχμοποίησης των καταθέσεων, των δανείων αλλά και του χρέους, κλπ.

Πόσο πρέπει να υποτιμηθεί το νέο νόμισμα
Η γνωστή καθηγήτρια Οικονομικών Κάρμεν Ρέινχαρτ, από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, έχει διαπιστώσει ότι ιστορικά απαιτείται υποτίμηση 20-25% για να πάρει «μπροστά» μία οικονομία. Ο καθηγητής του Χάρβαρντ, Μάρτιν Φέλντστάιν, από την άλλη, κάνει λόγο για υποτίμηση 30%, ποσοστό στο οποίο συμφωνεί και ο παγκοσμίου φήμης οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, ο οποίος υπήρξε εξαρχής υποστηρικτής της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Πιο δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις των διεθνών τραπεζών, με τη Citigroup να αναφέρεται σε υποτίμηση από 30% έως 50%, την ING 50% και τη UBS 60%.

Ποιες οι επιπτώσεις από υποτίμηση 50-60% - Στα 10.000 ευρώ η μείωση εισοδήματος!

Σύμφωνα με μελέτες, έξοδος από το ευρώ και υποτίμηση της τάξεως του 50-60%, θα έχει τις εξής επιπτώσεις:
1. Φόβο μετάδοσης φυγής από το ευρώ και άλλων χωρών (Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία, κλπ) και ανησυχία για διάλυση της Ευρωζώνης
2. Πληθωρισμός στην Ευρωζώνη λόγω πιέσεων στην ισοτιμία ευρώ-δολαρίου
3. Ύφεση 17,6% στην Ελλάδα, ανεργία στο 18,5% και πληθωρισμός άνω του 20%
4. Μείωση εισοδημάτων και περιουσίας κατά 10.000 ευρώ κατά κεφαλήν. Στο σύνολο, το κόστος για την ελληνική οικονομία υπολογίζεται σε περίπου 90-100 δισ. Ευρώ
5. Διψήφια επιτόκια καταθέσεων και δανείων
6. Η ισοτιμία θα διαμορφωθεί πχ. στις 5 δραχμές ανά δολάριο και 4,6 δραχμές ανά ευρώ. Αυτό σημαίνει υποτιμημένο νέο νόμισμα κατά 75% σε σχέση με το σημερινό ευρώ που έχουμε
7. Η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων θα κυμαίνεται γύρω στο 14-15%
8. Οι τιμές των κατοικιών θα υποχωρήσουν κατά 10% σε ετήσια βάση, ενώ κατά 25% θα υποχωρήσουν οι τιμές των εμπορικών ακινήτων
9. Το δεύτερο έτος οι επιπτώσεις θα είναι ηπιότερες και το τρίτο έτος αναμένεται ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

Ο μισθός των 1.200 ευρώ θα ισούται με μισθό 461 ευρώ!
Οι μελέτες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει κίνδυνος φυγής ξένων κεφαλαίων στο μεταβατικό στάδιο από ευρώ προς τη δραχμή, ενώ το πραγματικό εισόδημα των Ελλήνων θα μειωθεί σημαντικά, τόσο λόγω της υποτίμησης όσο και του πληθωρισμού.

Παραδείγματος χάριν, σε μία υποτίμηση της τάξεως του 50%, ο σημερινός μισθός των 1.200 ευρώ θα έχει αγοραστική δύναμη σε δραχμές ίση με 923 ευρώ. Αυτό, όμως, όταν γίνει η πρώτη μετατροπή, δηλαδή πριν την κυκλοφορία της δραχμής. Μετά, ο μισθός των 1.200 ευρώ θα έχει αξία 461 ευρώ όταν αγοράζουμε προϊόντα και υπηρεσίες σε ευρώ (πχ. ταξίδια), ενώ 769 ευρώ θα είναι η αξία του μισθού στο εσωτερικό της χώρας!

Πως θα γίνει η διαδικασία
Οι μήνες που θα απαιτηθούν για να ολοκληρωθούν τα βήματα προς την επιστροφή στη δραχμή είναι αρκετοί. Σύμφωνα με ένα από τα πιο πιθανά σενάρια, τα βήματα είναι τα εξής:
1. Αποφασίζεται τι δραχμοποιείται και πως
2. Καθορίζεται σχέση μετατροπής των ευρώ σε δραχμές, πριν την κυκλοφορία της δραχμής
3. Γίνεται η δραχμοποίηση και ταυτόχρονα «κούρεμα» του χρέους σε ευρώ
4. Υπολογίζεται το πόσες δραχμές θα τυπωθούν
5. Προστασία από κερδοσκοπία και κατάρρευση τραπεζών (κλείσιμο τραπεζών, ημερήσιο όριο ανάληψης)
6. Προσαρμογή όλων των μηχανογραφικών συστημάτων τραπεζών, εταιρειών και λογιστηρίων
7. Η δραχμή αφήνεται ελεύθερη και υποτιμάται από 60% μέχρι και 80%

Η ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΗ ΤΑ ΕΙΠΕ

Με μια άκρως πατριωτική εμφάνιση και φόντο την Ακρόπολη, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη έδωσε χθες το δικό της στίγμα στη βραδική εκπομπή του Channel 4. Φορώντας μπλε σακάκι και αποκαλώντας το γνωστό βρετανό παρουσιαστή....



John Snow «dear, τόνισε πως αντιτίθεται στο δημοψήφισμα που ζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς δεν δίνει καμία ουσιαστική λύση στο ζήτημα και απλά ρωτά τους Έλληνες να πουν τη γνώμη τους για το κατά πόσο επιθυμούν να «πεθάνουν ή να σκοτωθούν». Τόνισε πάντως σε σχετικό σχόλιο του δημοσιογράφου πως σήμερα δεν υπάρχει ζήτημα για το κατά πόσοι ο ελληνικός λαός πληρώνει τους φόρους του καθώς πλέον δεν έχει κανένας τη δυνατότητα να το πράξει λόγω της κατάστασης


ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More