ΕΛΛΑΔΑ

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ


Και οι 9 Μούσες στα Σκόπια!

Μετά την υφαρπαγή και οικειοποίηση της Ελληνικής ιστορίας οι γείτονες μας έβαλαν πλώρη προς την οικειοποίηση και της Ελληνικής μυθολογίας, καθώς οι αρχές των Σκοπίων πρόκειται να ανεγείρουν αγάλματα των 9 Μουσών, αξίας ύψους 500.000 ευρώ!

Ο Δήμος Centar θα καταβάλει περίπου 500.000 ευρώ για την ολοκλήρωση του τελευταίου τμήματος του έργου “ Σκόπια 2014″, το οποίο αποτελείται από αγάλματα των 9 Μουσών και δύο λιονταριών τα οποία θα τοποθετηθούν σε μια επίσης αρχαιοπρεπή κιονοστοιχία η οποία θα κτιστεί μεταξύ των κτιρίων του Οργανισμού Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και της Οικονομικής Αστυνομίας. (Στη φωτογραφία η κιονοστοιχία στην οποία θα τοποθετηθούν τα γλυπτά).

Σύμφωνα με την οικονομική έκθεση για την περίοδο μεταξύ 1/1-30/6-2011, ο Miroslav Slavković έλαβε ως πρώτη δόση 392.139 δηνάρια, ή περίπου 6.500 ευρώ για την κατασκευή των γλυπτών λιονταριών. Το ίδιο ποσό δόθηκε κατά την ίδια περίοδο στους Bogoja Anѓelkovski, Ibrahim Bedi και Žarko Baševski, οι οποίοι θα κατασκευάσουν τα γλυπτά των Μουσών (Ευτέρπη-Πολύμνια-Ουρανία,Καλλιόπη-Θάλεια-Τερψιχόρη,Κλειώ-Ερατώ-Μελπομένη αντίστοιχα)

Ο Δήμος Centar υπέγραψε συμβόλαιο με την εταιρεία “ RŽ Institute” AD για την χύτευση των γλυπτών σε μπρούντζο, αξίας περίπου 350.000 ευρώ.

Όπως είναι ήδη γνωστό, υπεύθυνη για την κατασκευή της αρχαιοελληνικής κιονοστοιχίας είναι η εταιρεία “ Beton”, η οποία θα κοστίσει 880.000 ευρώ.

Το μόνο που μένει είναι να κατασκευάσουν και μια αρχαία ελληνική Αγορά για να ολοκληρωθεί το κιτς της αρχαιοποίησης! Δεν γνωρίζουν οι αδαείς ότι δεν είναι τα κτίρια που δημιουργούν τον πολιτισμό, αλλά ο πολιτισμός τα κτίρια;

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More