ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ

Η υπουργός πολιτισμού Ελισαβέτα Καντσέσκα-Μιλέφσκα δήλωσε σήμερα στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας στο Μουσείο των Σκοπίων ότι πρέπει να δημιουργηθεί σε αυτό το εθνικό ίδρυμα, μια ειδική έκθεση για παιδιά πρόσφυγες από τη Μακεδονία του Αιγαίου.

«Αυτή τη χρονιά θα ξεκινήσουμε στις δραστηριότητες της έκθεσης του Μουσείου, ένα ειδικό τμήμα για παιδιά πρόσφυγες από τη Μακεδονία του Αιγαίου. Σχεδιάζουμε μια ειδική έκθεση με τα διεθνή πρότυπα που διοργανώνονται με νέα γραφεία.
Θα ξεκινήσουμε φέτος και το έργο θα πραγματοποιηθεί. Αποτελεί πρόγραμμα της κυβέρνησης και του υπουργείου, είπε η υπουργός.

Αυτό το πρόγραμμα, εξήγησε είναι ένα σημαντικό στοιχείο της ιστορίας του κράτους.
«Νομίζω ότι αξίζει να υπάρχει μια αντιπροσωπευτική γωνιά όπου θα εκτεθούν πολύτιμα έργα τέχνης και ευρήματα που θα παρουσιάζουν την ιστορία τους και όλα όσα αντιμετώπισαν. Μέσω της ταινιοθήκης των Σκοπίων, θα παρουσιάσουμε μέχρι το τέλος του μήνα το πρώτο μέρος ενός ντοκιμαντέρ για τα παιδιά πρόσφυγες από τη Μακεδονία του Αιγαίου και στη συνέχει μέσω της τηλεόρασης θα παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό. Μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης μελέτης στο εξωτερικό, θα πρέπει να προωθηθεί και το δεύτερο μέρος αυτού του ντοκιμαντέρ», είπε η υπουργός.

ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ

"Εκπρόσωπος ομοφυλοφίλων", δημοσιογράφος, σύμβουλος πολιτικών, δημιουργός «ξέσαλων» χορευτικών club, ιδρυτικό στέλεχος... ΜΚΟ, υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Από τα ρετιρέ της πολιτικής μέχρι τα υπόγεια ενός gay bar, από τις ολυμπιακές επιτροπές ως το σωματείο εκδιδομένων γυναικών κι από την "βομβιστική" αρθρογράφησή του σε πολιτικές εφημερίδες μέχρι το τηλέ παράθυρο της Τσιμτσιλή, τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ και τον καινούργιο του ρόλο σαν πρόεδρος κόμματος. 
Είσαι σίγουρος ότι ξέρεις τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο, και αν ναι, πού και σε τι από όλα τα παραπάνω τον συνάντησες; 
Αυτός είναι ο “τρέντυ” τρόπος με τον οποίο πρόσφατα παρουσιάστηκε η “νέα σελίδα” στην ζωή του Γρηγόρη Βαλλιανάτου, η προεδρία του δηλαδή στο κόμμα “Φιλελεύθερη Συμμαχία”.
 Η οποία μάλιστα κατεβαίνει στις εκλογές μαζί με την “Δράση” του έτερου φιλελεύθερου Μάνου, ο οποίος σύμφωνα με φήμες οι οποίες κυκλοφόρησαν και τις οποίες διέψευσε το κόμμα, αποφάσισε αυτή την συνεργασία, αφού απορρίφθηκαν οι προτάσεις του για συνεργασία με την ΝΔ. 
 Και μάλιστα το “μέτωπο Φι.Συμ και Δράσης στις τελευταίες δημοσκοπήσεις λαμβάνει ποσοστό πολύ κοντά στο 1,5% που του εξασφαλίζει τουλάχιστον την χρηματοδότηση από το ελληνικό κράτος. 
Κάτι το οποίο δεν ξέρουμε φυσικά αν σαν φιλελεύθεροι οι Μάνος και Βαλλιανάτος θα απαρνηθούν, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα το μάθουμε μετά τις εκλογές. 
Στο πλαίσιο λοιπόν της προεκλογικής του δραστηριότητας ο κ. Βαλλιανάτος έχει δώσει μία σειρά συνεντεύξεων - κυρίως – στο διαδίκτυο, όπου αναλύει διάφορα πράγματα. 
Κεντρικό σχεδόν πάντα ζήτημα ο... σεξουαλικός του προσανατολισμός. Κάτι που σίγουρα δεν είναι τυχαίο, καθώς ο ίδιος δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο μόνος λόγος ανάδειξής του στην πολιτική σφαίρα είναι το ότι για χρόνια δήλωνε “Πρόεδρος των ομοφυλοφίλων”, χωρίς να ξέρει κανείς βέβαια με ποιόν τρόπο οι ομοφυλόφιλοι ... εκλέγουν Πρόεδρο. Ίσως με τον ίδιο τρόπο που οι έτεροι αγαπημένοι των ΜΚΟ οι τσιγγάνοι, γύφτοι, Ρομά (επιλέξτε μόνοι σας τον βαθμό πολιτικής ορθότητας) εκλέγουν τους... βασιλιάδες τους. Αυτό όμως το... τόσο κεντρικό για την ζωή του κ. Βαλλιανάτου, ο οποίος βάσισε σε αυτή του την επιλογή/φύση (για να μην παρεξηγηθούμε κιόλας) ένα μεγάλο μέρος όχι μόνο της ζωής αλλά και της καριέρας του, είναι έλασσον, μπροστά στα υπόλοιπα ζητήματα τα οποία φαίνεται να προωθεί ως μέρος της πολιτικής του ατζέντας.
 Και παρόλο που ως επικοινωνιολόγος πολύ θα ήθελε να επικεντρώσει την κουβέντα γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα, προκειμένου να αντλήσει όσους περισσότερους ψήφους από τους ακόλουθους του πολιτικά ορθού life style της εποχής, εμείς θα ασχοληθούμε με το να σας παρουσιάσουμε ένα κομμάτι της “φιλελεύθερης” ατζέντας του. 
Πρίν όμως από αυτό αξίζει να δούμε το πώς ο ίδιος παίζει το “χαρτί” της σεξουαλικότητάς του. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, σχετικά με το πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με τις εκλογές, δείτε τι απαντά:
 “Επί 30 χρόνια έχω ατομικό δημόσιο βήμα σε τηλεόραση, ραδιόφωνα, περιοδικά, εφημερίδες και ίντερνετ. 
Άρα είναι αστείο να κρίνονται οι απόψεις μου από τις απόψεις ενός πελάτη μου καμιά φορά. 
Για τον εαυτό μου διάλεξα την κοινωνία των πολιτών, τις εθελοντικές μη κυβερνητικές οργανώσεις, αυτές που κάνουν εξαιρετική δουλειά και όχι τις πολλές που είναι μαϊμούδες. 
Από το χώρο αυτό δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ, η δουλειά μου είναι πάντοτε εθελοντική και ως ομοφυλόφιλος και ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα αυτή ήταν η καριέρα που διάλεξα. 
 Ο μόνος λόγος που ασχολούμαι με την πολιτική είναι το ότι ζούμε μία καταστροφή, έτσι θα το ονόμαζα, και γιατί η γενιά μου έχει μια τεράστια ευθύνη. Εγώ λοιπόν, που είμαι αμφισβητίας όλα αυτά τα χρόνια ,θεωρώ ότι έχω υποχρέωση να ασχοληθώ με μία κρίση. Γι’ αυτό το λόγο πήρα μια απόφαση που για πολλά χρόνια είχα αρνηθεί για τον εαυτό μου ο ίδιος.” Ας πάμε στον ξεκάθαρα πολιτικό λοιπόν λόγο. 
Ενδιαφέρουσα είναι η “δικαιωματική” του απάντηση, στην ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με το μεταναστευτικό: 
Πρώτον, η Ε.Ε. δεν έχει εξωτερικά σύνορα κλειστά. Από τη στιγμή που μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η παγκόσμια κοινότητα συμφώνησε στη συνθήκη της Γενεύης το 1951 ότι ένας άνθρωπος ο οποίος καταδιώκεται θα πρέπει να τυγχάνει διεθνούς προστασίας, αυτό σημαίνει ότι κάθε άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να προσφύγει σε ένα από τα κράτη που έχουν υπογράψει, και την Ελλάδα, και να κάνει μια αίτηση για το αν του επιτρέπεται να τύχει διεθνούς προστασίας στη χώρα. Αυτό είναι το άσυλο. Όταν η χώρα μας έχει υπογράψει μια τέτοια συνθήκη και μέχρι να την καταγγείλει, είναι υποχρεωμένη τον κάθε άνθρωπο να τον εξετάζει υπό αυτό το πρίσμα. Άρα δεν μπορεί να υπάρχουν σύνορα-τείχη ή ναρκοπέδια ή φράχτες ή ηλεκτροφόρα. Επίσης, αυτό σημαίνει ότι όσοι έχουν το δικαίωμα διεθνούς προστασίας δεν έχουν κάνει ούτε κατάληψη ούτε είναι εισβολείς ούτε είναι παράνομοι. Αυτό διότι πρέπει να καταλάβουμε γιατί τα σύνορα δεν μπορούν να είναι κλειστά, γιατί ακούω κόμματα να λένε να βάλουν ναρκοπέδια πάλι, να χτίσετε τοίχους κλπ.” 
Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια;
 Σημαίνει ότι ο κ. Βαλλιανάτος επί της ουσίας μας πληροφορεί ότι στο όνομα μίας συνθήκης που έγινε για να προφυλάξει την ζωή συγκεκριμένων ανθρώπων που κυνηγιόντουσαν από τα απολυταρχικά καθεστώτα των χωρών τους, η χώρα μας δεν έχει επί της ουσίας το δικαίωμα να ... προστατέψει τα ίδια της τα σύνορα και να ελέγξει ποιός μπαίνει σε αυτά.
 Η άκρως αστεία όμως θέση έρχεται λίγο παρακάτω από τον κ. Βαλλιανάτο, όπου και μας πληροφορεί ότι η θέση του είναι κατά της ... νομιμοποίησης όλων των μεταναστών, αλλά ζητά την “προσωρινή” τους νομιμοποίηση. Τώρα τι νόημα βγάζετε από αυτό δεν ξέρω. Κατά πάσα πιθανότητα κανείς δεν βγάζει, αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία.
 Ιδιαίτερη σημασία όμως έχει και η στάση του στα ... ζητήματα των “μειονοτήτων” που βρίσκονται στην χώρα μας. 
Και από ό,τι φαίνεται θέλει να την κάνει με το ... ζόρι πολυεθνική, επειδή λέει τα πολυεθνικά κράτη όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς και οι ΗΠΑ δεν τα πάνε άσχημα.
 Και μας τονίζει ότι οι διάφοροι “μειονοτικοί” έχουν δικαίωμα όχι μόνο ατομικού αλλά και συλλογικού προσδιορισμού.
 Και αναφέρει “εν πάση περιπτώσει, σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν τον εαυτό τους Τούρκο ή Μακεδόνα, όχι Έλληνα Μακεδόνα”. Ενώ χαρακτηρίζει ... μάταιη κάθε προσπάθεια της χώρας μας σχετικά με το Μακεδονικό. Και αναφέρει ότι επειδή λέει ο Τίτο είχε ονομάσει τα Σκόπια “Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας “ και το μόνο που έγινε είναι ότι διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία” θα έπρεπε να ονομάζεται... Δημοκρατία της Μακεδονίας. 
 Δημήτρης Παπαγεωργίου

ΠΕΡΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Γνωρίζετε ότι επειδή το Ελληνικό κράτος έχει πάρει οικονομική "βοήθεια" για την υποδοχή αλλά και τη διαβίωση των λαθρομεταναστών αν τους...
απελάσει θα κληθεί να πληρώσει δυσβάσταχτα πρόστιμα;;; ."

1) Η «Συνθήκη του Δουβλίνου ΙΙ» προβλέπει την ΠΑΡΑΜΟΝΗ των ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ* στη χώρα εισόδου αλλά και την.....
ΑΜΕΣΗ μεταφορά και ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ σε αυτή (χώρα εισόδου)
όσων εισήλθαν από αυτήν σε άλλες χώρες της ΕΕ. Η εφαρμογή της «Συνθήκης του ΔουβλίνουΙΙ» της ΕΕ, προβλέπει την επιστροφή των παρανόμων μεταναστών, στην χώρα εισόδου τους, που δυστυχώς σε συντριπτικό ποσοστό είναι η Ελλάδα
ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ.(ενδεικτικά αναφέρω ότι) μέσα στο πρώτο 3μηνο του 2007 η Ολλανδική κυβέρνηση μετέφερε στην Ελλάδα, με ολλανδικά τσάρτερς 1.100 λαθρομετανάστες, οι οποίοι εισήλθαν στην Ευρώπη μέσο της Ελλάδος.

2) Βάσει της «Συνθήκης του Δουβλίνου ΙΙ» το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων έχει χορηγήσει την τελευταία επταετία στην Ελλάδα, οικονομική βοήθεια ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ μέσα στο 2008 χορήγησε βοήθεια ύψους 1,5 εκατομμυρίων(!!)

3)Η ουσία του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα είναι η «Συνθήκη του Δουβλίνου II».

Ο Κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ καθιστά την Ελλάδα μία χώρα που αναγκάζεται να αντιμετωπίσει μοναχική και αδύναμη ένα τεράστιο κύμα παράνομης μετανάστευσης, χωρίς να υπάρχουν μηχανισμοί πραγματικής ευρωπαϊκής κοινοτικής αλληλεγγύης.
Διότι υπάρχει ένα διεθνές πρόβλημα. Υπάρχουν χώρες υψηλού κινδύνου, που ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση χαρακτηρίζουν ως χώρες υψηλού κινδύνου.
Υπάρχουν χώρες, όπως η Σομαλία, υπάρχουν περιοχές, όπως η Υεμένη, το Μπαγκλαντές κλπ., στις οποίες ζουν άνθρωποι υπό άθλιες συνθήκες, με καθημερινή απειλή της ζωής τους.
Και αυτοί αναζητούν μία καλύτερη τύχη.όμως αυτοί που απειλούνται ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ με στοιχειά του ΟΗΕ και της unesco.. δεν έχουν τη δυνατότητα να μεταφερθούν σε μακρινές χώρες, αλλά καταλήγουν σε προσφυγικά στρατόπεδα των γειτονικών κρατών!!


Αντελήφθη κανείς πως τα αρμόδια όργανα της ΕΕ, μας δικάζουν γιατί δεν κρατάμε τους λαθρομετανάστες στην Χώρα μας, και μάλιστα μας υποχρεώνουν να τους δώσουμε και άσυλο;
Ενώ την ίδια στιγμή.άλλες χώρες όπως Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία.απελαύνουν κακήν κακώς.ότι θεωρούν παράνομο(πχ τσιγγάνους.)και η Ελβετία διώχνει κάθε εγκληματία μετανάστη(νόμιμο ή παράνομο)με ειδικό νόμο που κατάθεσε στη βουλή της, αφού πραγματοποίησε δημοψήφισμα(υπέρ του νόμου ψήφισε το 53% των Ελβετών).
Γνωρίζει ο Ελληνικός Λαός, που με βάση το Σύνταγμα της Ελλάδος είναι «κυρίαρχος» πως επειδή το Ελληνικό κράτος έχει πάρει οικονομική "βοήθεια" για την υποδοχή αλλά και τη διαβίωση των λαθρομεταναστών αν τους απελάσει θα κληθεί να πληρώσει δυσβάσταχτα πρόστιμα;;;
Και ότι με την υπογραφή της «Συνθήκης του Δουβλίνου ΙΙ» έχει υποχρεωθεί να ζήσει αυτός και οι επερχόμενες γενεές, πιθανότατα με εκατομμύρια μετανάστες από Ασιατικές Χώρες;

ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Μία ακόμη απόδειξη για το ότι είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων. Η αριστερή προπαγάνδα έχει κατακλείσει τα σχολεία της Ελλάδας από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο. Κυριολεκτικά χιλιάδες καθηγητές και δάσκαλοι διδάσκουν στα παιδιά μας ότι δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν οι Κινέζοι δάσκαλοι και καθηγητές δίδασκαν ότι οι σημερινοί Κινέζοι δεν είναι απόγονοι των αρχαίων Κινέζων και πόσοι από αυτούς θα πήγαιναν στα στρατόπεδα εργασίας ή στο εκτελεστικό απόσπασμα. Στα μέσα Φεβρουαρίου δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο ότι Ελληνίδα καθηγήτρια στη Β’ Γυμνασίου εξοργισμένη φώναζε στους μικρούς μαθητές της ότι είναι ανοησία να πιστεύουν πως είναι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων και του μεγάλου Αλεξάνδρου. Και όταν κάποιοι από τους μαθητές της ανέφεραν την έρευνα του καθηγητή μοριακής βιολογίας, κ. Τριανταφυλλίδη από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η μεγάλη αυτή καθηγήτρια που παρεμπιπτόντως δίδασκε γεωγραφία, άστραψε και βρόντηξε και είπε επι λέξη: «Αυτά είναι σαχλαμάρες και κανένας δεν έχει αποδείξει τίποτα. Οι συγκεκριμένες θεωρίες είναι ανεπίσημες και ως εκ τούτου μη αποδεκτές από εμένα». Στο βίντεο που θα δείτε ο Καθηγητής κ. Παπαγρηγοράκης στηρίζει την έρευνά του σε γενετική και σε σύγκριση κρανίων νεοελλήνων και αρχαίων Ελλήνων. Είναι πολύ σημαντικό να δείξετε αυτό το άρθρο και το βίντεο σε όσους περισσότερους εκπαιδευτικούς μπορείτε, αναρτήστε το στο facebook και προωθήστε όπως και όπου μπορείτε.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More