ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΠΟΥΛΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΟΡΥΦΟΡΟ


Η πρώτη άμεση συνέπεια από την εκποίηση στρατηγικών υποδομών της χώρας στους ξένους δανειστές και συμφέροντα, φαίνεται ότι θα είναι η απώλεια αυτόνομων δορυφορικών επικοινωνιών από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΕΔ). Η γερμανική ιδιοκτησία του ΟΤΕ (σχετική συνέντευξη του Μιχάλη Τσαμάζ σε… σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων !)
προτίθεται να πωλήσει τον Hellas Sat 2 (ASTRIUM Eurostar 2000+ ) το μοναδικό δορυφόρο ελληνικής εθνικής ιδιοκτησίας από τον οποίο περνούν όλα τα κανάλια τηλεπικοινωνιών των ΕΕΔ σε εταιρεία του εξωτερικού.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν ενοικιαστούν νέα κανάλια από ξένους δορυφόρους πάντα θα υπάρχει δυνατότητα νέκρωσης των τηλεπικοινωνιών και ειδικά των δορυφορικών μεταδόσεων σε αληθινό χρόνο μεταξύ των υποκείμενων κλιμακίων και της κεντρικής διοίκησης των ΕΕΔ σε περίοδο κρίσης.

Όπως ανέφερε στην συνέντευξη του ο πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ η πώληση του δορυφόρου αποσκοπεί στην συγκέντρωση χρημάτων ώστε ο οργανισμός να καλύψει τις πιεστικές του οικονομικές ανάγκες οι οποίες φτάνουν τα 5 δις ευρώ στα επόμενα χρόνια.

Η εξέλιξη αυτή θα στερήσει από την χώρα ένα στρατηγικό εργαλείο, τον μοναδικό εθνικό τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο που διαθέτει η Ελλάδα, ο οποίος της παρέχει ασφαλής τηλεπικοινωνίες με 30 x 36 MHz αναμεταδότες υψηλής ισχύος σε ΚU συχνότητα (18 για την Ευρώπη, 6 για την Μέση Ανατολή, 6 για την Ν. Αφρική συν 8 επιπλέον) οποιαδήποτε στιγμή και αν χρειαστεί χωρίς την μεσολάβηση τρίτων.

Παράλληλα θα στερήσει, όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, από την εθνική άμυνα τους διαύλους δορυφορικής επικοινωνίας και μετάδοσης εικόνας σε αληθινό χρόνο που είχαν διατεθεί για τις ΕΔΔ, περιορίζοντας την αυτονομία τους στον τομέα των δορυφορικών τηλεπικοινωνιών.

Έτσι αν τελικά ο δορυφόρος Hellas Sat 2 πωληθεί σε ξένη εταιρεία, οι ΕΕΔ θα πρέπει να αναζητήσουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες από ένα άλλο δορυφόρο, χωρίς φυσικά να διασφαλίζεται ότι θα μπορούν ανα πάσα στιγμή να κάνουν χρήση αυτών των υπηρεσιών, αφού η ιδιοκτησία του νέου δορυφόρου δεν θα είναι ελληνική. Υπενθυμίζεται ότι ο δορυφόρος είχε αποκτηθεί μετά από συνεργασία της Ελλάδας και της Κύπρου με τις δύο χώρες να διαθέτουν σταθμούς ελέγχου.

Η εκτόξευση του δορυφόρου είχε πραγματοποιηθεί το 2003 και Hellas Sat 2 βρίσκεται σε σταθερή τροχιά πάνω από την Ευρώπη και κατευθυνόμενη πάνω από την Νότια Αφρική και την Μέση Ανατολή. Ο ελληνικός εθνικός δορυφόρος είχε θεωρηθεί από την τότε ελληνική κυβέρνηση ως ένα σημαντικό εργαλείο για την χώρα και την εθνική εξωτερική και αμυντική πολιτική.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η διαστημική θέση που βρίσκεται ο δορυφόρος, όπως και οι συχνότητες του, ανήκουν στο ελληνικό κράτος επομένως για την πώληση του απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης.

Όμως όπως φαίνεται οι πιεστικές ανάγκες του ΟΤΕ για την αποπληρωμή των δανείων δεν φαίνεται να επηρεάζονται από το γεγονός ότι η χώρα θα χάσει ένα εθνικό πολλαπλασιαστή δυνάμεων που προσδίδει συν τοις άλλοις αυτονομία και ασφάλεια στις τηλεπικοινωνίες και κύρος στην διεθνή σκηνή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του οργανισμού Μιχάλη Τσαμάζ, οι δανειακές υποχρεώσεις του ΟΤΕ ανέρχονται σε 5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3,4 δισ. πρέπει να αποπληρωθούν ή να αναχρηματοδοτηθούν έως το 2014.

Δυστυχώς για άλλη μία φορά μπροστά στα οικονομικά συμφέροντα μίας ελληνικής επιχείρησης που διοικείται από ξένη εταιρεία, η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει ένα σημαντικό εργαλείο για την προστασία της εθνικής ασφάλειας και άμυνας.

ΈΠΑΡΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ


Ήμουν στο Ναυτικό το 1952 και βρισκόμουνα στη Πλατεία Κλαυθμώνος,όχι όπως είναι σήμερα.Οι νεότεροι δέν γνωρίζουν πάρα πολλά από τά παλιά καί απορούν οταν ακούν ορισμένα γεγονότα τού τότε.
Εκείνη τή στιγμή έπεφτε ό ήλιος καί θά ..... γνωρίζετε ότι μέ τή δύση του,γίνεται υποστολή τής σημαίας.Τότε τό Υπουργείο Ναυτικού ήταν εκεί καί η σημαία κυματιζε ακόμα στό κτήριο.Σήμερα είναι άλλες υπηρεσίες τού Ναυτικού.Τότε πάντα κάθε πρωί,θά θυμούνται οί παλιοί,γινόταν έπαρση σημαίας καί σταματούσαν τά....πάντα,όπως καί στή δύση τού ηλίου γινόταν υποστολή.Ήταν στιγμές ωραίες,απίθανες πού ζούσαν τότε οί άνθρωποι.
Το άγημα αποδόσεως τίμων στο χώρο του, και ακούμε το σαλπιγκτή να δίνει το σύνθημα για την υποστολή της σημαίας. Το άγημα παρουσιάζει όπλα. Ο αξιωματικός χαιρετά και παίζεται ο Θούριος. Όλοι οι παριστάμενοι εκεί και οι περαστικοί, οπώς και εγώ σταθήκαμε σε στάση προσοχής.

Αποδίδεις με αυτό τον τρόπο την τιμή στο ιερό μας σύμβολο, στη γαλανολευκή σημαία. Εκείνη τη στιγμή που ο αρμόδιος αξιωματικός χαιρετά, η ματιά του πέφτει λοξά και βλέπει κάτι παράξενο, και η ψυχή του ταράζεται, για αυτό που θα σας πω παρακάτω.

Τελειώνοντας η διαδικασία της υποστολής της σημαίας, οι διαβάτες συνεχίζουν το δρομο τους, ενώ εγώ παρέμεινα από συνήθεια λίγο ακόμα. Τότε βλέπω το νεαρό αξιωματικό να κατευθύνεται θυμωμένος προς ένα γεροδεμένο πλανόδιο καστανά. Βλέπετε τότε η πλατεία ήταν κενή και στις γωνίες ήταν πάντα στιλβωτές (λούστροι) και καστανάδες που μας λείπουν τώρα.

Και του είπε: "γιατί δεν σηκώθηκες όρθιος για να τιμήσεις τη σημαία μας; Δεν έχεις φιλότιμο κλπ".

Ο άνθρωπος έμεινε βουβός, εγώ παρακολούθησα έντρομος και φοβερά συγκλονισμένος το τι έγινε. Μετά βλέπω τον καστανά ότι έγινε κατακόκκινος και άρχισε να τρέμει.

Ήθελε να φωνάξει, αλλά βλέπω με έκπληξη ότι συγκρατείται, σκύβοντας το κεφάλι του άρχισε να κλαίει με λυγμούς.

Όμως συνέρχεται γρήγορα σκουπίζει τα δάκρυά του και με πολλή δύναμη των χεριών του (αυτά ήταν γερά) στυλώνει το σώμα του δυνατά, σπρώχνει τον πάγκο του με τα κάστανα μπροστά και φωνάζει με όλη τη ψυχη του, στο νεαρό αξιωματικό δυνατά "πώς να σηκωθώ κύριε της τα έδωσα της Πατρίδας και τα δύο" και σηκώνει τα μπατζάκια του παντελονιού όπου φάνηκαν δύο πόδια κομμένα πάνω απο τα γόνατα.

Και ξαναρχίζει να κλαίει. Ο κόσμος όπως και εγώ γύρω του κλαίει και χειροκροτεί, όμως περισσότερο απο όλους κλαίει ο νεαρός αξιωματικός.

Έχουν περάσει περίπου 60 χρόνια. Ποιος ξέρει τι γίνεται... Εκείνη τη στιγμή έγινε κάτι το αλησμόνητο, φοβερή σκηνή για Όσκαρ. Ο αξιωματικός σκύβει και αγκαλιάζει και φιλά τον καστανά, και στη συνέχεια στέκεται ευθυτενής μπροστά στον ήρωα και φέρνει το δεξί του χέρι στην άκρη του γείσου του πηλίκιού του και τον χαιρετά στρατιωτικά.

Του απονέμει "τας κεκανονισμένας τιμάς" που δεν μπόρεσε εκείνος τυπικά να αποδώσει στη σημαία μας, γιατι της χάρισε και τα δύο πόδια στα βορειοηπειρώτικα βουνά μας για να μπορεί να κυμματίζει σήμερα ψηλά η κυανόλευκη σημαία σε λεύτερη πατρίδα.

Και οι άλλοι, οι πολλοί να μπορούν να πηγαίνουν με γρήγορο βήμα στις ειρηνικές απασχολήσεις τους, χωρίς να γνωρίζουν ότι περνούν μπροστά απο έναν ήρωα του αλβανικού μετώπου, τον Έλληνα ήρωα πολεμιστή, όποιο επάγγελμα και να 'χει.
Άλλοι δεν μιλούν, άλλοι όμως ειρονεύονται.

Γι' αυτό οι νέες γενιές πρέπει να μάθουν, να διδαχθούν από την οικογένεια και το σχολείο για το Έπος του 1940.
Για το καλό της Πατρίδας μας.

ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ


Υποθήκευση του συνόλου των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της Ελλάδας, θα περιλαμβάνει η δανειακή σύμβαση με επέκταση του επαίσχυντου άρθρου 13 του Κειμένου Συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της 27ης Οκτωβρίου ή περίληψη επιπλέον ειδικού άρθρου με το οποίο θα εκχωρούνται απ’ευθείας στους ξένους δανειστές τα έσοδα της χώρας από τα.....
κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Για την ακρίβεια αυτή την στιγμή η διαπραγμάτευση δεν είναι για τον αν τα χρήματα θα πηγαίνουν απ’ευθείας σε ένα ταμείο το οποίο θα αποπληρώνει τα δάνεια, αλλά αν θα συμβεί αυτό (το οποίο οι κυβερνώντες θεωρούν «θετική λύση» ή αν θα αναλάβουν την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων απ’ευθείας οι δανειστές!

Αυτό σημαίνει ότι θα κοστολογούν με ένα συγκεκριμένο κόστος παραγωγής το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο το οποίο θα χρησιμοποιείται για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους και εν συνεχεία θα το πωλούν αυτοί όπου και όσο θέλουν!

Τα παραπάνω, τα οποία βασίζονται σε απόλυτα έγκυρη πηγή του υπουργείου Οικονομικών, απλά επιβεβαιώνουν αυτά που το defencenet.gr έχει ήδη αποκαλύψει για την τύχη των κοιτασμάτων υδρογοναθράκων και την άρνηση για άμεση εκμετάλλευσή τους.

Τα παραπάνω θα αποτυπωθούν σε άρθρο ανάλογο με το άρθρο 13 του Κειμένου Συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της 27ης Οκτωβρίου, το οποίο επι λέξει αναφέρει ότι: «Greece commits future cash flows from project Helios or other privatisation revenue in excess of those already included in the adjustment programme to further reduce indebtedness of the Hellenic Republic by up to 15 billion euros with the aim of restoring the lending capacity of the EFSF».

Το συγκεκριμένο ταμείο στο οποίο θα συγκεντρώνονται τα χρήματα από ενέργεια (είτε ανανεώσιμες πηγές είτε υδρογονάνθρακες) και αποκρατικοποιήσεις θα πρέπει μέχρι το 2015 να έχει συγκεντρώσει 50 δισ. ευρώ!

Εύκολα γίνεται αντιληπτό (αν κρίνουμε και από το αποτραπέν, έστω προσωρινά, σκάνδαλο των Airbus) ότι οι αποκρατικοποιήσεις ακόμα και κατά 100% όλων των φιλέτων (ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, λιμάνια κλπ) είναι πρακτικά αδύνατο να συγκεντρώσουν περισσότερα από 15 δισ. ευρώ, αφού είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι τα έσοδα θα αφορούν περί το 20% της πραγματικής αξίας των υπό ιδιωτικοποίηση εταιρειών-φιλέτων. Άρα μένουν μόνο τα κοιτάσματα και το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ το οποίο όπως θα χρειαστεί πολλά χρόνια για να αποδώσει.

Ήδη το ΥΠΕΚΑ ανακοίνωσε ότι "η Ελλάδα σύντομα θα μπορεί να καλύπτει μέχρι και 30% των αναγκών της σε υδρογονάνθρακες από την εγχώρια παραγωγή και αυτό το ποσοστό δεν αφορά τα κοιτάσματα νότια της Κρήτης, αλλά μόνο αυτά της δυτικής Ελλάδας".

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ αρμόδιος για θέματα ενέργειας Γ.Μανιάτης «Σύμφωνα με τα στοιχεία που ήδη υπάρχουν στην διάθεσή μας μιλάμε για το 30% και μη συνυπολογίζοντας τα νέα θετικότερα δεδομένα που είμαστε σίγουροι πως θα προκύψουν από τις νέες έρευνες»!

Μιλάει δηλαδή μόνο για τις περιοχές, σε Ιόνιο (Πατραϊκός κόλπος, Κατάκολο) και Ιωάννινα.

Εν κατακλείδι: Πρόκειται για μία συντονισμένη επιχείρηση αρπαγής του εθνικού πλούτου με την κατ’αρχήν υποδούλωση της χώρας. Προσέξτε την αλληλουχία των γεγονότων: Το 2009, ο τότε πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου δηλώνει σε συνέντευξη στις Βρυξέλλες, ότι «Πετρέλαιο δεν υπάρχει ή τουλάχιστον δεν υπάρχει αρκετό».

Από το 2007 οι Αμερικανοί έχουν βεβαιωθεί για την ύπαρξη τεράστιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην δυνητική ελληνική ΑΟΖ, αλλά και στην δυτική Ελλάδα. Τον Απρίλιο του 2010 ο (ακόμα!) αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ειρωνεύεται στην Βουλή συντελεστές τηλεοπτικής εκπομπής (μεταξύ των οποίων και συνεργάτη του defencenet.gr), οι οποίοι με αποκαλύπτουν μέρος των συγκλονιστικών στοιχείων για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Α.Μεσόγειο και στο Ιόνιο και δηλώνει και αυτός ότι «Φυσικά πετρέλαιο δεν υπάρχει».

Τον Μάϊο η χώρα βιώνει την άλωσή της με την υπογραφή του Μνημονίου (μια εξέλιξη που ακόμα και ο Κώστας Σημίτης, τώρα –κάπως αργά βέβαια – καταγγέλλει ως «καταστροφή για την Ελλάδα»).

Ξαφνικά, αμέσως μετά εξαγγέλλεται η δημιουργία κρατικού φορέα αδειοδότησης ερευνών για υδρογονάνθρακες (αλήθεια, αφού «Δεν υπήρχε πετρέλαιο» γιατί ίδρυσαν τέτοιο φορέα;) και ακολουθεί ένα χρόνο μετά η διαβεβαίωση του υφυπουργού του ότι «Το 30% των αναγκών μας σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο θα καλύπτονται από ελληνικά κοιτάσματα, μόνο από τα γνωστά κοιτάσματα»!

Πως από το «Δεν υπάρχει πετρέλαιο» φτάσαμε στην κάλυψη του 30% (τουλάχιστον) της κάλυψης των αναγκών μας σε πετρέλιο και φυσικό αέριο; Μεσολάβησαν έρευνες και νεότερα στοιχεία; Όχι! Το ήξεραν και τότε και το έκρυβαν.

Και φυσικά δεν μιλάμε για το «30%», αλλά για τουλάχιστον 20 δισεκατομμύρια βαρέλια μόνο στις περιοχές που ήδη έχουν δεσμευθεί νότια της Κρήτης. Αλλά γιατί να το πουν τότε; Μόνο αυτά που έχουν βρεθεί εντός των περιοχών που έχουν ήδη δεσμευθεί υπολογίζεται η αξία τους σε περισσότερα από ένα τρισεκατομμύριο ευρώ!

Θα πρέπει να αναλογιστεί κάποιος το κλίμα που θα δημιουργούσε η ανακοίνωση για ύπαρξη τέτοιων κοιτασμάτων λίγο πριν αρχίσουν οι προδοσίες περί «Τιτανικού» κλπ και πριν «φουσκώσουν» το χρέος έτσι ώστε να εξυπηρετεί τα σχέδιά τους, οι Γ.Παπανδρέου και Γ.Παπακωνσταντίνου. Υπήρχε περίπτωση κανείς να δεχόταν Μνημόνια κλπ; Ποτέ; εκτός του ότι οι διεθνείς αγορές θα έβλεπαν πολύ πιο "ήπια" την ελληνική περίπτωση, όπως έπραξαν και με την Κύπρο.

Όλα αυτά έχουν μόνο ένα στόχο: Την εκποίηση της ίδιας της χώρας και ειδικότερα των στρατηγικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, σε τιμές … δώρου, του εθνικού πλούτου της χώρας. Θα τους επιτρέψουμε (και σε αυτούς και σε άλλους συνεργούς τους σε ΝΔ και ΛΑΟΣ) να ολοκληρώσουν το έγκλημα;

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 2010


Η καθολική κατηφόρα της Πατρίδας, σε όλα τα επίπεδα, και γενικευμένη διεθνής ανυποληψία της, κατέστησαν επιτακτική ανάγκη ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ της, την ανασύσταση της ιστορικής ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ, με την προσθήκη 2010, για λόγους σεβασμού προς την μοναδικότητα της πρωτότυπης και διάκρισης του αντιγράφου της.

Πράγματι, η Ιστορική Φ.Ε., εκτός του μέγιστου έργου της απελευθέρωσής μας, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ λειτουργική και κοινωνικά ωφέλιμη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν την άφησαν να εκπαιδεύσει και παρασκευάσει τους αναγκαιούντες σύγχρονους πολίτες με συνέπεια τον αυθαίρετο αποκλεισμό τους από την διοίκηση της Χώρας, από μία «παρέα» που σε σύγκριση με τους απαίδευτους ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ εγνώριζε «να συνεννοείται σε ξένη γλώσσα » ! Οι έλληνες που δεν είχαν αυτό το προνόμιο, παρέμειναν θύματα της ανυπαρξίας τεκμηριωμένης πληροφόρησης και της δυνατότητας αποτελεσματικού ελέγχου της Δημόσιας ζωής και διοίκησης. Βαθμιαία το σημερινό σύστημα, διαμορφώθηκε σε κλειστή ομάδα κληρονομικής οικογενειοκρατικής ολιγαρχίας «επαγγελματιών» πολιτικών, οι οποίοι είχαν στόχο την διαιώνισή τους στην Εξουσία.

Η δημιουργία των γνωστών κομμάτων και ο τρόπος αυθαίρετης, άρα αντιδημοκρατικής, λειτουργίας τους, απεθάρρυναν / απώθησαν την ανάμειξη στα «κοινά» των αξιοκρατικά καλυτέρων πολιτών, με αποτέλεσμα οι κατώτεροι, με ηθικές αξίες μικρού έως ανύπαρκτου βαθμού, πρόθυμοι να σκύβουν τον αυχένα στις εντολές ανθελληνικών συμφερόντων, δικών μας ατυχώς και ξένων, να κυβερνούν τη Χώρα. Τελικά το σαράκι της κομματοκρατίας, πρόσβαλε όλο τον κοινωνικό ιστό, κρατώντας σκόπιμα τους πολίτες απληροφόρητους ή παραπληροφορημένους, ώστε τίποτα να μην λειτουργεί έξω απ’ τις φατρίες, με στόχο την ανάπτυξη πίστης και αγάπης των πολιτών για την πατρίδα τους και ευπειθούς συμπεριφο-ράς προς τους νόμους της.

Το σημερινό κατάντημα που απειλεί πλέον την επιβίωση του Εθνους μας, είναι το νομοτελειακά αναμενό-μενο, μη υπάρχουσας μόνιμης, οργανωμένης και θεσμικά κατοχυρωμένης έκφρασης γνώμης-βούλησης των Πολιτών και ελέγχου των κυβερνών-των / διοικούντων, οι οποίοι «κάνουν ότι θέλουν, ατιμωρητί», καλώντας τους Πολίτες να πληρώσουν «τα σπασμένα» τους.

Πρόσφατα παραδείγματα :

Υπογραφή του Μνημονίου – ρωτηθήκαμε οι Πολίτες ; ΟΧΙ !

Χορήγηση Ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες, νόμιμους και λαθραίους και δικαιώματος εκλέγειν / εκλέγεσθαι – ρωτηθήκαμε οι Πολίτες ; ΟΧΙ !

Η παραμόρφωση της διδασκαλίας Ελληνικής Ιστορίας στα σχολικά βιβλία -- ζητήθηκε η γνώμη των πολιτών ή έστω των ειδικών ; ΟΧΙ !

Για τα ψέματα που μας έπνιξαν διαχρονικά οι κυβερνώντες όλων των χρωμάτων, λογοδότησε ή τιμωρήθηκε κανείς από τους περιούσιους εξουσιαστές ; ΟΧΙ !

Τόλμησε πολίτης ή ομάδα Πολιτών να τους ελέγξει για τις ανήθικες χαριστικές διατάξεις που ψήφισαν για τους εαυτούς τους σε βάρος του κοινωνικού συνόλου ; ΟΧΙ !

Για την είσοδό μας στην ΟΝΕ και ΕΥΡΩ, και μάλιστα με ψεύτικα στοιχεία που έκαναν την εθνική μας υπόληψη ρεζίλι, ενημερωθήκαμε για τους όρους και συνέπειες της μονομερούς « κυβερνητικής » έμπνευσης και ενέργειας, ; ΟΧΙ !

Τι γνωρίζομε οι Πολίτες γιά το αδιανόητο ανοσιούργημα των πρυτανικών αρχών των Πανεπιστημίων Πελοποννήσου - Πατρών, της ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ του εορτασμού της 28 Οκτωβρίου !

Τι γνωρίζομε για την εξέλιξη των Εθνικών μας θεμάτων, Β. Ηπειρο-Τσάμηδες, Μακεδονικό, Θράκη, ΑΟΖ με Αλβανία, ΑΟΖ με Τουρκία και εθνική κυριαρχία Καστελόριζου, έλεγχο Αιγαίου, εκμετάλλευση ορυκτού μας πλούτου, Κυπριακό ΤΙΠΟΤΑ ! Οι πολίτες βέβαια θα κληθούμε να ΠΛΗΡΩΣΟΜΕ τις ζημιές από τις ενέργειες και πράξεις των «πολιτικών» ΕΝ ΓΝΟΙΑ ΜΑΣ ! ! !

Τι γνωρίζομε για τις περιώνυμες Μή Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), ποιός ελέγχει το έργο που κάνουν ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝΣ / ΠΟΣΑ χρήματα απ’ αυτά που παίρνουν, δαπανούν ;

Τι γνωρίζομε για τη μείωση των στρατιωτικών δαπανών και ιδιαίτερα των μισθών των υπηρετούντων στους οποίους στηρίζεται η ανεξαρτησία και κυριαρχία της πατρίδας μας ;

Πότε θα κλείσουν, επιτέλους οι ορθάνοιχτες πόρτες εισόδου των λαθρομεταναστών ;

Ποιος νόμος δίνει το δικαίωμα σε υπουργό να ΚΛΕΙΝΕΙ δημόσια Βιβλιοθήκη στη Θράκη για λόγους Οικονομίας ( ! ) και να ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΔΩΡΕΑ πολίτη για να συνεχίσει η λειτουργία της, χωρίς να έχει το φιλότιμο να αιτιολογεί αυτή την πράξη ; Πως συγχωρείται να επιτρέπομε την έναρξη της σχολικής χρονιάς, χωρίς οι μαθητές να έχουν βιβλία ; Πως είναι δυνατόν να αφήνομε χωρίς ΕΛΕΓΧΟ δημόσιους υπαλλήλους να απεργάζονται την «απώλεια» της Θράκης μας, ξοδεύοντας κατά τις επιταγές των εντολέων τους, δικά μας χρήματα ; ή της Β.Ηπείρου που με το πρόσχημα «οικονομίας» η ελληνική Πατρίδα απουσιάζει !

Τι εξυπηρετεί ο νόμος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ; Η μη δημοσίευση φωτογραφίας και ονόματος, συλλαμβανομένων για παρανομία, απάτες, κλοπές, κατάχρηση δημόσιου χρήματος, παιδε-ραστία, μαστρωπεία, φυγάδευση κεφαλαίου απ’ την χώρα, κλπ ; κλπ ; ποιους προστατεύει ; Πως θα προφυλαχθεί ο σωστός Πολίτης ; Αυτή η « ανωνυμία» και έλλειψη δημοσιότητας, ΔΕΝ υποθάλπει την εγκληματικότητα ; Βάσει ποιάς λογικής, τα ΜΜΕ δεν πληροφορούν για ότι συμβαίνει στη χώρα, αλλά κρύβουν ότι ειδήσεις κρίνουν σκόπιμο ; Με ποιό δικαίωμα ασκούν «λογοκρισία» ; Πώς μπορεί ο απληροφόρητος Πολίτης, να αποφασίζει ορθά ; Γιατί ορισμένοι έχουν το προνόμιο του «απυρόβλητου » ; Δεν διαπράττομε παρανομία αγνοώντας και ποδοπατώντας το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ; Αν όχι, τότε γιατί δεν το καταργούμε ;

Μακρότατος ο κατάλογος των «άνευ λόγου και αιτίας» ΓΙΑΤΙ ! Η ιστοσελίδα της Φ.Ε. έχει ακριβώς αυτόν τον στόχο και σκοπό ! Να ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ανελλιπώς και χωρίς εξαιρέσεις τους Πολίτες, για ΟΛΑ τα θέματα που αφορούν την Πατρίδα που ζούμε ! Η μελετημένη, άρα σκόπιμη,απόκρυψη ειδήσεων αποτελεί ΕΓΚΛΗΜΑ ενάντια στο Εθνος μας και στα Ηθη μας. Για να μην πολυλογούμε, ήλθε η ΩΡΑ όλοι εμείς οι Πολίτες ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ απ’τον λήθαργο του καναπέ και να πάρουμε τις τύχες της χώρας μας, στα χέρια μας. Ποιόν άλλο εξευτελισμό χρειάζεται να υποστούμε, για να ξεσηκωθούμε, και να περάσομε στην οργανωμένη ΔΡΑΣΗ ; Να ενωθούμε ανεξαρτήτως πολιτικών, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για μάς και τα παιδιά μας. Η ΔΡΑΣΗ ΑΥΤΗ προϋποθέτει την είσοδο και παρουσία άφθαρτων πολιτών, όχι «πολιτικάντηδων», στη Βουλή ! με ένα στόχο ! Να απαλλαγούμε απ’τις βδέλλες που πίνουν την ικμάδα μας, και μετά εχομε όλο τον χρόνο να διαπραγματευτούμε και να συμφωνήσουμε το ΔΕΟΝ ΓΕΝΕΣΘΑΙ. Πρώτιστα όμως επιβάλλεται να γίνουμε ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ με μόνη ταυτότητα την ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ μας και να βροντοφωνάξουμε προς πάσα κατεύθυνση χωρίς ίχνος επιείκειας :

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ! ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ Σ’ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ !

Η εποχή της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας ξεπεράστηκε πλέον απ’ την εξέλιξη της τεχνολογίας που κατέστησε δυνατή την έκφραση της γνώμης των Πολιτών και το ταχύτατο άθροισμά της. Η Φιλική Εταιρεία 2010 είναι και παραμένει άγρυπνος φρουρός της χρηστής διοίκησης και προστασίας των πολιτών από κάθε είδους παρανομία σε βάρος τους ή σε βάρος του Εθνους, υιοθετώντας, όπου πρακτικά εφικτό, αρχές άμεσης δημοκρατίας που ενεργοποιεί τους Πολίτες. Με τον εξοβελισμό – αποκλεισμό του εκλογικού εργαλείου από τις διαδικασίες ανάδειξης των «ηγεσιών» οιασδήποτε συλλογικής δράσης, πιστεύεται ότι η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ελαχιστοποιείται μέχρι μηδενισμού !

Στόχος της Φιλικής Εταιρείας 2010 είναι

* Η εκ ΝΕΟΥ απελευθέρωσή μας από τον ορατό ΕΧΘΡΟ του οικογενειακού κομματικού καρκινώματος ! και του παράλογα υπερβολικά, συσσωρευμένου στα χέρια ελαχίστων, κεφαλαίου

* Η κατάργηση της ημιμαθούς, ανέμπνευστης γραφειοκρατίας που συνθλίβει κάθε προσπάθεια προόδου

* Η αποκατάσταση των Πολιτών στη θέση που φύσει και θέσει μας ανήκει και δόλια κι εκβιαστικά μας αφαιρέθηκε, δηλαδή ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Υ.Γ. ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΣ. ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ Φ.Ε.2010 ΣΤΟ

E-MAIL anto.vagelis@gmail.com.

ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ: ΟΛΑ ΚΑΛΑ


Τι λένε οι τραπεζίτες για τις επόμενες ημέρες…

Είναι πραγματικά καταπληκτικό. Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις για το κούρεμα του ελληνικού χρέους κρέμονται από μία κλωστή και ο Νταλάρα απειλεί ευθέως Ευρωπαίους και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, να αποδεχθούν την απόφαση της Παρασκευής, για τα επιτόκια, ώστε να μην υπάρξει ελληνική χρεοκοπία, οι Έλληνες τραπεζίτες βγαίνουν και διαρρέουν μέσω κύκλων τους ότι για την επιβάρυνση που προκύπτει από τους ελέγχους της BlackRock δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα…

Μνημείο πραγματικά της επικοινωνιακής πολιτικής των διοικήσεων των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών (Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, και Πειραιώς), να βγάλουν τέτοια είδηση στο κλείσιμο της εβδομάδας, την ώρα που παίζεται το μέλλον της χώρας, και βέβαια η δική τους κρατικοποίηση. Το θέμα πρόεκυψε όταν τη Τράπεζα της Ελλάδος ζήτησε από τις τράπεζες να λάβει έως το τέλος του μήνα τα τριετή business plans τους, και μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου τα σχέδια ανακεφαλαιοποίησής τους, με βάση τις ανάγκες που θα προκύψουν από το PSI και από τους ελέγχους της Blackrock.

Τι είπαν οι τέσσερις «αδελφές» που κλήθηκαν για τον λόγο αυτό σε γεύμα εργασίας από τον διοικητή και τον υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Προβόπουλο και Παπαδάκη; Ότι αναφορικά με τους ελέγχους της Blackrock, τα αποτελέσματά τους χαρακτηρίζονται ως «απολύτως διαχειρίσιμα», ενώ η συζήτηση για το PSI υπήρξε γενική και περιορισμένη στις μέχρι στιγμής διαθέσιμες πληροφορίες.

Εντάξει λοιπόν! Αφού οι τραπεζίτες τα βλέπουν όλα μια χαρά, γιατί άραγε όλοι οι υπόλοιποι βλέπουν ότι το κόστος κουρέματος και Blackrock θα φτάσει τα 25 δις.
για τράπεζες που έχουν κεφαλαιοποίηση 3-4 δις. όλα κι όλα με πάγια και ενεργητικό που δεν ξεπερνούν τα 10 -15 δις;

Από τη διαδικασία του από το PSI+ το haircut μπορεί να είναι 50%, στο καλό σενάριο, αλλά καθοριστική θα είναι η σωρευτική ζημία, περιλαμβανομένων των κουπονιών αλλά και της διάρθρωσης των μετρητών 15% επί των ομολόγων, όπως και 35% των νέων ομολόγων που θα αντικαταστήσουν τα παλαιά. Στα ποσά αυτά θα πρέπει να συμπεριληφθούν και τα 6,1 δις ευρώ ζημίες που έχουν ήδη εγγράψει οι τράπεζες. Επομένως η καθαρή ζημιά φτάνει στα 16 δις ευρώ. Για τις προβλέψεις της Blackrock η σωρευτική ζημία εκτιμάται στα 10 δις ευρώ.

Τώρα, το ποια από τις δύο είναι «απολύτως διαχειρίσιμη», θα σας γελάσω.

Λέτε οι τραπεζίτες μας να «ξεγελάστηκαν» από το καλό χρηματιστηριακό τριήμερο της προηγούμενης εβδομάδας και να τζόγαραν το κλίμα, ή το προκάλεσαν και οι ίδιοι; Μες τις μετοχές τους σε τέτοιο χάλι, σίγουρα μπορούν να κουμαντάρουν ένα τέτοιο παιχνίδι. Ιδιαίτερα, καθώς στο ενδεχόμενο ενός μεγάλου κουρέματος, θα οδηγηθούν στην αγκαλιά ενός (πτωχού πλέον) κράτους…

ΡΩΣΣΙΑ:ΑΣ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ


Σοκ προκάλεσε η άποψη που κατέθεσε η Ρωσία στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι η Ελλάδα πρέπει να αφεθεί να πτωχεύσει και πως δεν πρέπει να λάβει ούτε ένα ευρώ. Οι εκπρόσωποι της χώρας τάχθηκαν εναντίον της συμφωνίας για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θεωρώντας το PSI+ πεταμένα χρήματα και ζήτησαν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να μη συμμετάσχει σε νέο πρόγραμμα παροχής δανείων προς την Ελλάδα.

Η Ρωσία δεν είναι η μόνη χώρα που τάσσεται εναντίον ενός νέου δανείου στην Ελλάδα από το ΔΝΤ και τουλάχιστον άλλα τέσσερα μέλη του Ταμείου εξέφρασαν την άρνηση τους, μεταξύ των οποίων και η Βραζιλία.

Από την άλλη πλευρά, Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία ζήτησαν το χαμηλότερο δυνατό επιτόκιο και τάχθηκαν υπέρ των ελληνικών θέσεων καθώς έχουν και το μεγαλύτερο συμφέρον το PSI+ να προχωρήσει.

Όσο για την εξαιρετικά αρνητική έως εχθρική στάση της Ρωσίας απέναντι στην Ελλάδα, υπάρχει εξήγηση την οποία καθένας μπορεί να σκεφτεί με λίγο κόπο.

ΟΤΙ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ;


Μη μου πείτε πως δεν έχετε ακούσει πως αυτές οι περίφημες άσπρες γραμμές που αφήνουν πίσω τους τα αεροπλάνα αποτελούν μέρος ...
χημικών πειραμάτων που αφορούν στο κλίμα, τον έλεγχο της νοημοσύνης ή της ψήφου, γενετικά πειράματα και άλλα. Το Διαδίκτυο βρίθει από τέτοιου είδους αναρτήσεις!!!! Τόσοι πολλοί λάτρεις θεωριών συνωμοσίας, αλήθεια ή αστεία ψέματα?
Έκανα μια μικρή έρευνα και παραθέτω ότι τουλάχιστον το φτωχό πλην τίμιο μυαλό μου έβαλε σε μία τάξη.

Γεγονός Α: η σύγχρονη αεροπλοΐα χρησιμοποιεί υγρά καύσιμα τα οποία αποτελούν ένα είδος μίγματος πετρελαίου από διάφορα στάδια διύλισης. Η γνωστή σε όλους κηροζίνη. όπως όλα τα καύσιμα όταν καίγονται, απελευθερώνουν υδρατμούς και στερεά μικροσκοπικά (και όχι τόσο μικροσκοπικά) σωματίδια (ενώσεις θείου - το κοινό θειάφι, αζώτου άκαυστο άνθρακα κ.α.

Γεγονός Β: Τα αεροπλάνα πετούν σε ύψος που βέβαια διαφέρει αλλά η πλειοψηφία των εμπορικών και επιβατικών πετούν περίπου στα 36.000 πόδια ή περί τα 12 χιλιόμετρα. Η θερμοκρασία εκεί πα κατέρχεται στους -50 βαθμούς Κελσίου. Αν βγάζαμε το χέρι μας έξω θα γίνονταν ξύλο σε μερικά δευτερόλεπτα. Δεν ισχύει μόνο αυτό για το χέρι μας. Ισχύει για οτιδήποτε αποτελείτε από ύλη, και ειδικά υδρατμούς ή άλλες υγρές ενώσεις που βγαίνουν από την τουρμπίνα του αεροσκάφους. Άρα παγώνουν, και είναι πολύ πιο εύκολο να παγώσουν καθότι μαζί τους υπάρχουν στερεά σωματίδια. Για όσους δεν το γνωρίζουν, για να παγώσει το νερό ή οτιδήποτε υγρό στην ατμόσφαιρα χρειάζεται κάτι στερεό (βλέπε παραπάνω).

Γεγονός Γ: Η πυκνότητα του αέρα στα 12 χλμ, δεν είναι η ίδια με την επιφάνεια. Είναι κατά πολύ μικρότερη, δηλαδή ένας άνεμος 100 χλμ ανά ώρα θα γινόταν αισθητός πολύ λιγότερο. Οπότε και τα “παγάκια” που δημιουργούνται παρασύρονται πολύ λιγότερο και πλου πιο δύσκολα. Θα μου πείτε μα άλλες φορές τα αεροπλάνα δεν αφήνουν καμία γραμμή πίσω τους. Ναι, και σας απαντώ πως οι συνθήκες στην ανώτερη τροπόσφαιρα μπορεί να διαφέρουν και να είναι τέτοιες που να μην ευνοούν την συμπύκνωση (π.χ. υγρασία ακόμη και η ίδια η ποιότητα των καυσίμων των αεροσκαφών).
Τα παραπάνω είναι γεγονότα. Δεν είναι εικασίες ή παραμύθια της Χαλιμάς. Είναι αρχές θερμοδυναμικής. Και τότε ότι υπάρχει στο Διαδίκτυο είναι παραμύθια? Η απάντηση είναι όχι.

Γεγονός Δ: Ο άνθρωπος ψεκάζει τα σύννεφα εδώ και δεκαετίες. Το πιο κλασσικό παράδειγμα είναι για να αποφευχθεί έντονη χαλαζόπτωση (σύνηθες υλικό είναι ο ιωδιούχος άργυρος). Κατά καιρούς έχουν γίνει πειράματα ψεκασμού για να “αποδυναμωθούν” οι τροπικές καταιγίδες/τυφώνες στον Ατλαντικό και άλλους ωκεανούς. Όσον αφορά για τον έλεγχο του κλίματος, αυτό που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο είναι πως ψεκάζουν με ενώσεις του αλουμινίου έτσι ώστε να ανακλαστούν οι ακτίνες του Ηλίου μειώνοντας έτσι την θερμοκρασία. Κάτι δηλαδή αντίστοιχο με ηφαιστειακές εκρήξεις (π.χ. Πινατούμπο, 1991) που αποδεδειγμένα οδήγησαν ολόκληρη την θερμοκρασία του πλανήτη μας σε σημαντικά χαμηλότερες τιμές. Αν ήταν να ποντάρω θα έλεγα ότι τέτοια πειράματα έχουν σίγουρα γίνει.

Φυσικά δεν γνωρίζω την συχνότητα και την έκτασή τους γιατί αν ήξερα, δεν θα έγραφα αυτό το άρθρο, τουλάχιστον αρτιμελής. Σίγουρα είναι ένα πείραμα το οποίο δεν “θέλουν” να γίνει και βούκινο, αλλά ταυτόχρονα δεν είναι και κάτι το τραγικό, εφόσον βέβαια δεν έχει γίνει σε υπερβολικό βαθμό. Όσον αφορά τα γενετικά πειράματα, έχουμε αρκετούς περίεργους γύρω μας που σίγουρα είναι αποτέλεσμα αρειανών πειραμάτων. Αυτό που έχω να π είναι μην πιστεύετε τις άπειρες εικόνες δορυφόρων (απλά κάντε google τις λέξεις “chemtrails + satellite +image”) που κυκλοφορούν. Αρχικά προσέξτε ότι αρκετές από αυτές ΔΕΝ έχουν ημερομηνία κωδικό τροχιάς. Άλλες έχουν κωδικό και ημερομηνία αλλά έχουν όμως και Photoshop. Από την άλλη πρέπει να είναι εντελώς ηλίθιοι να επιχειρούν κάτι που ο δορυφόρος μπορεί να εντοπίσει στο ορατό φάσμα. Μπορούν με άλλα λόγια να τα αμολήσουν νύχτα, πολύ ψηλά στην ατμόσφαιρα εξασφαλίζοντας την παραμονή τους για αρκετό καιρό ώστε να εκτιμήσουν τα αποτελέσματα (και βέβαια αναφέρομαι σε πειράματα σχετικά με το κλίμα και όχι σε “χαζά” σχόλια περί γενετικών πειραμάτων. Αυτά μας τα κάνουν από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τους μισθούς και τις συντάξεις ούτως η άλλως).
Αυτό που όντως επίσης ισχύει είναι το εξής: Τα αέρια και οι “γραμμές” των αεροπλάνων έχουν επίπτωση στο κλίμα από την άποψη χημικών που καταλήγουν στην ατμόσφαιρα (και που συνδέονται και με την όξινη βροχή) καθώς και “τεχνητά) σύννεφα (ανθρωπογενούς προέλευσης) τα οποία όπως [προείπα) έχουν επίδραση στο τοπικό κλίμα.


ΟΔΗΓΕΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ


Ο Adrian Salbuchi είναι πολιτικός αναλυτής, συγγραφέας και παρουσιαστής ραδιοφωνικών εκπομπών στην πατρίδα του, την Αργεντινή.

Είναι ο ιδρυτής του κινήματος Second Republic, που γεννήθηκε μέσα από την συνειδητοποίηση ότι είναι αναγκαίο και επείγον να πολεμήσουν οι λαοί, με όση δύναμη διαθέτουν, τον νέο παλιό παγκόσμιο δυνάστη, γνωστό με...
το όνομα "Νέα Τάξη Πραγμάτων".


Στο βίντεο που ακολουθεί, ο Salbuchi αποκαλύπτει τα 10 πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να πολεμήσουμε τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, αλλά και το τι σημαίνει το καθένα από αυτά.

ΤΑΞΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Ένας 55χρονος πρώην ανθυποπλοίαρχος θα επιχειρήσει να ταξιδέψει από την Πάτρα έως το Σίδνεϊ της Αυστραλίας με σκάφος 6 μέτρων για να αποσπάσει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας!

Ο Απόστολος Καρδάρας από την Πάτρα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ελληνικό ραδιοσταθμό Symban World Radio του Σίδνεϊ αποκάλυψε τα σχέδια για ένα ταξίδι από την Πάτρα, με ειδικά εξοπλισμένο σκάφος, το οποίο θα διαρκέσει έως και 6 μήνες και θα περιλαμβάνει στάσεις σε λιμάνια της Αιγύπτου, Σαουδικής Αραβίας, Σρί Λάνκα, Μαλαισία, Σιγκαπούρη, Ινδονησία, Παπούα Νέα Γουινέα, μέχρι τον τελικό προορισμό που είναι το Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Ερωτηθείς από τον παρουσιαστή της εκπομπής «Ράδιο Συνεντεύξεις», κ. Θωμά Τσαμούρα τα αίτια ενός τόσου μεγάλου και επικίνδυνου ταξιδιού, ο κ. Καρδάρας υπογράμμισε «...προκειμένου να αναδείξουμε την Ελληνικότητα της Μακεδονίας αλλά και να αποδείξουμε τι μπορούν να κάνουν οι ‘Ελληνες όταν είναι ενωμένοι, αποφασίσαμε με τους συνεργάτες μου να κατασκευάσουμε ένα σκάφος κλειστού τύπου προκειμένου να κάνουμε την διάπλευση από την Πάτρα στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας...»!

Αξίζει να σημειωθεί ότι την κατασκευή του σκάφους ανέλαβε το Πανεπιστήμιο Πατρών με το ναυπηγικό τμήμα των ΤΕΙ Αθηνών. Το σκάφος θα είναι εξοπλισμένο με ειδικά ηλιακά πάνελ που θα παράγουν ρεύμα για την λειτουργία των μηχανημάτων, θα διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους για τρόφιμα και εξοπλισμό καθώς και μια δεξαμενή νερού 420 λίτρων. Επίσης θα υπάρχει ραδιοτηλέφωνο πάνω στο σκάφος με το οποίο ο κ. Καρδάρας θα μπορεί να έρχεται σε επαφή με την ομάδα υποστήριξης καθώς και με τις Ελληνικές πρεσβείες στα λιμάνια που θα επισκέπτεται.

Οικογενειάρχης και πατέρας τριών κοριτσιών ο κ. Καρδάρας είπε ότι «βλέπουμε όλα αυτά τα χρόνια την προσπάθεια των Σκοπιανών να αμφισβητούν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και επειδή βλέπουμε ότι δεν υπάρχει κάτι μεγαλύτερο που θα μπορούσε να συγκινήσει την κοινή γνώμη αποφασίσαμε με τους συνεργάτες μου να πραγματοποιήσουμε αυτό το ταξείδι για να αποδείξουμε ότι εμείς μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας και μπορούμε να αναδείξουμε αυτό που άλλοι δεν μπορούν».

Ερωτηθείς γιατί επιλέχτηκε ραδιοσταθμός της Αυστραλίας για την ανακοίνωση του ταξιδιού και συγκεκριμένα του Symban World Radio, είπε ότι «δεν το ανακοινώσαμε εδώ στην Ελλάδα ακόμη γιατί βρισκόμαστε στο στάδιο της προετοιμασίας. Θεωρήσαμε ότι οι πρώτοι που θα έπρεπε να το μάθετε είναι εσείς εκεί στην Αυστραλία. Επιλέξαμε το Ράδιο Σύμπαν γιατί εκπέμπει σε παγκόσμια κλίμακα και εσείς έχετε τον τρόπο να το μεταδώσετε στον πανταχού κόσμο».

Το ταξίδι είναι να ξεκινήσει τον Ιούνιο από την Πάτρα και να διαρκέσει μεταξύ 5 έως 6 μήνες, λαμβάνοντας υπ' όψη τις καιρικές συνθήκες που θα αντιμετωπιστούν στην διαδρομή. Σύμφωνα με τον ίδιο, η 38χρονη πείρα ως ναυτικός, και ο λεπτομερής προγραμματισμός για το ταξίδι είναι αυτά τα στοιχεία που τον κάνουν να αισιοδοξεί ότι η προσπάθεια θα έχει αίσιο τέλος.

Στο μεταξύ, εκμεταλλεύοντας την δυνατότητα της επικοινωνίας που θα διαθέτει το σκάφος, ο ραδιοσταθμός SYMBAN της Αυστραλίας ανέλαβε να ενημερώνει τους ακροατές του για την εξέλιξη του ταξιδιού με ανταποκρίσεις που θα μπορεί να κάνει με τον κ. Καρδάρα δια μέσου ραδιοτηλεφώνου! Ερωτηθείς τι θα απογίνει το σκάφος μετά την άφιξή του στην Αυστραλία, ο κ Καρδάρας εξέφρασε την επιθυμία του να δωριθεί σε κάποια έκθεση για να μπορεί να το βλέπει και η μεταγενέστερη γενιά!

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ


Aπό διαρκείς εξετάσεις θα περνούν οι δημόσιοι υπάλληλοι με την ικανότητα επίτευξης...
των στόχων, τις δεξιότητες και τη συμπεριφορά τους να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο για την παραμονή τους στην υπηρεσία όπου εργάζονται.

Yπηρεσίες και υπάλληλοι θα τεθούν το επόμενο διάστημα υπό τον μεγεθυντικό φακό εμπειρογνωμόνων και του ΑΣΕΠ, ενώ ο μηχανισμός αξιολόγησης που θεσπίζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένεται να οδηγήσει σε μαζικές μετακινήσεις υπαλλήλων χωρίς να αποκλείονται ακόμη και απολύσεις. Μάλιστα, στους σχεδιασμούς είναι κρατικές δραστηριότητες που δεν εμπίπτουν στον πυρήνα του κράτους να αποδοθούν στον ιδιωτικό τομέα.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, το πρώτο βήμα για την αξιολόγηση 800.000 υπαλλήλων, υπηρεσιών και οργανισμών στον «στενό» και ευρύτερο δημόσιο τομέα -εκτός των εισηγμένων στο χρηματιστήριο εταιρειών- έγινε με την υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργών Δημ. Ρέππα και Ευ. Βενιζέλου, με την οποία καθορίζονται οι φορείς που θα τεθούν στο μικροσκόπιο των ειδικών. Τα κριτήρια έχει αναλάβει να διαμορφώσει μέχρι το τέλος του μήνα ομάδα ειδικών, Γάλλων εμπειρογνωμόνων, που παρέχουν τεχνική υποστήριξη στην κυβέρνηση.

Tο διπλό τεστ υπαλλήλων και υπηρεσιών, όπως εκτιμούν στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα επιφέρει σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο σε συνδυασμό με τη θεσμοθέτηση του Επιτελικού Κράτους, για το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σχετικό νομοσχέδιο.

Οι μετακινήσεις υπαλλήλων στον στενό δημόσιο τομέα θεωρούνται βέβαιες, ενώ την πόρτα εξόδου αναμένεται να περάσουν οι εργαζόμενοι φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα που θα καταργηθούν, ακόμα και μόνιμοι που απασχολούνται σε υπηρεσίες του Δημοσίου, οι οποίες θα καταργηθούν ή ιδιωτικοποιηθούν. Και τούτο, διότι ο στόχος των 150.000 λιγότερων υπαλλήλων έως το 2015 δύσκολα θα επιτευχθεί μόνο από συνταξιοδοτήσεις. Η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο.

Oι διαδικασίες αξιολόγησης τόσο των δομών όσο και των προσώπων θα βοηθήσουν, έχει πει ο κ. Ρέππας, «να γνωρίζουμε σε διαρκή βάση το ποιοτικό επίπεδο αναφοράς του ελληνικού κράτους». Aπό τα βασικά προβλήματα της λειτουργίας του Δημοσίου είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος των υφιστάμενων τμημάτων δεν διαθέτει το κρίσιμο μέγεθος για να είναι αποδοτικό, ενώ ο αριθμός των υπαλλήλων σε διευθυντικές θέσεις είναι δυσανάλογα μεγάλος σε σύγκριση με τον αριθμό των υπαλλήλων που εποπτεύουν.

Σε γενικές γραμμές, το 1/5 των τμημάτων δεν έχουν ούτε ένα υπάλληλο πέρα από τον προϊστάμενο του τμήματος, ενώ πάνω από 20 υπαλλήλους έχουν περίπου τα 10 στα 100 τμήματα.

H διαδικασία της αξιολόγησης θα γίνει με τη συμβολή εξωτερικών συμβούλων και κεντρικός άξονας των κριτηρίων που θα θεσπιστούν, είναι η μέτρηση του βαθμού ικανοποίησης των πολιτών από την εξυπηρέτηση που τους παρέχουν οι υπηρεσίες και για τη βαθμολόγηση των υπηρεσιών θα δοθούν ερωτηματολόγια στο κοινό για να καταγραφούν τα παράπονα, κυρίως σε ό,τι αφορά τον χρόνο ανταπόκρισης των υπηρεσιών σε αιτήματα. Επίσης, θα βαθμολογηθούν ο συντονισμός, ο προγραμματισμός και τα χρονοδιαγράμματα για την επίτευξη των στόχων μιας υπηρεσίας.


ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ


ΟΣΑ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΑΘΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.
Η ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.
ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.

ΧΡΥΣΟΙ ΒΟΗΘΟΙ
Ο Ήφαιστος είχε φτιάξει μερικές χρυσές γυναίκες (θεραπαινίδες) να τον βοηθάνε στο εργαστήριο, να τον στηρίζουν για να περπατάει καλύτερα, αλλά και για να έχει κάποιον να μιλάει.

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΣΚΥΛΟΙ
Οι Θεοί ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με τον βασιλιά Αλκίνοο και μέσω της τέχνης του Ήφαιστου, του χάρισαν χρυσούς και ασημένιους, αθάνατους και πανίσχυρους μηχανικούς σκύλους για την προστασία του παλατιού του.

ΚΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΚΟΥΚΛΕΣ
Ο Όμηρος και ό Πλάτωνας αναφέρουν ότι ο Δαίδαλος ανάμεσα στις άλλες εντυπωσιακές του κατασκευές έφτιαξε και κούκλες για τα παιδιά του Μίνωα. Σαν βασιλικά παιχνίδια δεν ήταν συνηθισμένες αλλά μπορούσαν να μιλάνε και να κινούνται. Λέγεται μάλιστα ότι αναγκαζόταν να τις δένουν για να μην τους φεύγουν μακριά και τις χάνουν. Το ίδιο λέγεται και για τους μηχανικούς ανθρωπόμορφους φύλακες του λαβύρινθου που κινούταν με υδράργυρο.

ΤΑΛΩΣ
Ένα από τα πιο γνωστά αρχαία ρομπότ στην Ελλάδα ήταν ο διάσημος Τάλως. Κατασκευάστηκε από τον Θεό Ήφαιστο σαν δώρο στον βασιλιά της Κρήτης Μίνωα. Ο Τάλως ήταν τεράστιος ανθρωπόμορφος και χάλκινος. Προστάτευε την Κρήτη από τους εχθρούς της και επέβλεπε την εφαρμογή των νόμων. Μπορούσε να κινείται πολύ γρήγορα και ήταν σε θέση να κάνει σε μία μέρα τρεις φορές τον γύρο της Κρήτης (περίπου 250 klm/h). Είχε την δύναμη να εκσφενδονίζει τεράστιους βράχους εναντίων των αντιπάλων του ή να τους καίει με την αναπνοή του που πετούσε φωτιά! Με αυτόν τον τρόπο έδιωχνε τα εχθρικά πλοία, προστατεύοντας την Κρήτη. Όπως λέει ο μύθος, όταν οι Αργονάυτες απ' την Κολχίδα, με την δύναμη της μάγισσας Μήδειας κατάφεραν να καταστρέψουν τον Τάλω. Η Μήδεια κατάφερε να προκαλέσει σύγχυση στον Τάλω και τραυματίστηκε άσχημα στο πόδι του. Το αίμα έφυγε απ' την μία και μόνη φλέβα του σαν λιωμένο μέταλλο! Μία άλλη εκδοχή της ίδιας ιστορίας αναφέρει ότι ο Ποίας (πατέρας του Φιλοκτήτη) τόξευσε ένα βέλος στην φτέρνα του ρομπότ, μία βίδα πετάχτηκε και το αίμα των Θεών, έρευσε έξω απ' το μεταλλικό σώμα! Αρκετά νομίσματα στα οποία εικονίζεται ο Τάλως βρέθηκαν στην πόλη της Φαιστού.

ΘΡΟΝΟΣ ΠΑΓΙΔΑ
Ένα αυτόματο μηχάνημα κατασκεύασε ο Ήφαιστος για να εκδικηθεί την μητέρα του Ήρα που τον απέρριψε σαν άσχημο μωρό. Ήταν ένας εντυπωσιακά καλοφτιαγμένος χρυσός θρόνος. Όταν όμως η Ήρα κάθισε πάνω του αυτόματα σφίχτηκαν γύρω της αλυσίδες κρατώντας την δέσμια! Κανένας δεν μπορούσε να την απελευθερώσει απ' τα δεσμά της και ο Ήφαιστος ούτε που δεχόταν να συζητήσει την απελευθέρωσή της. Τελικά ο Διόνυσος τον επισκέφτηκε και αφού τον μέθυσε για τα καλά τον έπεισε να ελευθερώσει την μάνα του απ' τα δεσμά. Οι υπόλοιποι Θεοί αναγνωρίζοντας τις δυνάμεις και τα ταλέντα του τον δέχτηκαν στον Όλυμπο σαν ίσο τους. Στον Όλυμπο, ο Ήφαιστος είχε εργαστήριο με είκοσι καμίνια και φυσερά που δούλευαν απλά με εντολές του. Κατασκεύασε επίσης αυτόματα τρίποδα χρυσά τραπέζια που τον ακολουθούσαν όπου τα χρειαζόταν. Αποδείχθηκαν χρησιμότατα και στα συμπόσια των θεών όπου ακολουθούσαν όποιον τα χρειαζόταν.

ΣΕ ΜΑΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ


Του Μενέλαου Τασιόπουλου

Πίσω από τις έννοιες εμπράγματες εγγυήσεις, ιδιωτικοποιήσεις, αποκρατικοποιήσεις, μείωση των δημοσίων δαπανών, προβληματικών επιχειρήσεων του Δημοσίου, αποκεφαλαιοποιήσεις, ανταγωνιστικότητα, άνοιγμα της αγοράς από το κρατικό μονοπώλιο, επενδύσεις στις αποκρατικοποιήσεις καιΤαμείο Αξιοποίησης τής Ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου κρύβεται κάτι πολύ απλό:

Ένα τεράστιο πλιάτσικο ελληνικών και ξένων ιδιωτικών συμφερόντων, στη Δημόσια αρχικά και στις ιδιωτικές περιουσίες των Ελλήνων στη συνέχεια.

Στη βάση του περίφημου Μεσοπρόθεσμου που ψήφισε η πλειοψηφία του Ελληνικού Κοινοβουλίου τον προηγούμενο Ιούλιο , προκειμένου να πάρουμε την περίφημη 6η δόση , «έκλεισε» το πρώτο μεγάλο πλιάτσικο σε βάρος των Ελλήνων.

Στις κανονιστικές του εφαρμογές, που πέρασαν από τη Βουλή το φθινόπωρο , περιέχεται και η ίδρυση του περίφημου Ταμείου για την Αξιοποίηση της ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Πίσω από τον πολύ επικοινωνιακό αυτό τίτλο, κρύβεται ένα Ταμείο, το οποίο ανήκει επί της ουσίας στους πιστωτές και στο οποίο περνάνε κομμάτια της Ελληνικής επικράτειας , για την εξόφληση του Δημοσίου χρέους, με τρόπο αμεταβίβαστο, ως προς την ιδιοκτησία τους.

Δηλαδή ότι μπαίνει στο Ταμείο, το οποίο διοικείται από ελληνόφωνους, πρώην ανώτατα στελέχη κατά βάση της Eurobank με διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Μητρόπουλο, δεν επιστρέφεται ότι και αν γίνει με την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας ή τις επιλογές των κυβερνήσεων.

Τι έχει περάσει στην ιδιοκτησία του Ταμείου

Με απόφαση στις 17 Νοεμβρίου του 2011, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, που η προσοχή της κοινής γνώμης ήταν αλλού και με την ψήφο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, πέρασαν στην ιδιοκτησία του Ταμείου, άρα έφυγαν από την ιδιοκτησία των Ελληνικών κυβερνήσεων και των Ελλήνων τα ακόλουθα :

-Όλα τα μερίδια του δημοσίου στις εξής τράπεζες. Συγκεκριμένα στην ΕΘΝΙΚΗ, ALPHA BANK. ΠΕΙΡΑΙΩΣ. . Άρα και οι τράπεζες αυτές είναι ιδιωτικές, αλλά εμείς συνεχίζουμε από τον προϋπολογισμό να τις στηρίζουμε με κρατικές εγγυήσεις και ρευστό για μην χρεοκοπήσουν. Σ

Σημειωτέον οι εμπορικές - ιδιωτικές τράπεζες είναι πλέον και οι μέτοχοι , που ελέγχουν την Τράπεζα τής Ελλάδος, που είναι επίσης ιδιωτική και δεν ελέγχεται από το ελληνικό Δημόσιο, άρα και τις κυβερνήσεις.

-Όλα τα ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ της χώρας: Ως προς την διοίκηση, διαχείριση, λειτουργία, ανάπτυξη, επέκταση, συντήρηση, εκμετάλλευση. Την ιδιοκτησία επί κινητών και ακινήτων σε αυτά. Κέλυφος μένει πλέον η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, που στερείται με τελευταίες υπουργικές αποφάσεις και προσωπικού και πόρων.

-Όλα τα κεντρικά ΛΙΜΑΝΙΑ της χώρας: Συγκεκριμένα τους Οργανισμούς Λιμένος ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΛΑΥΡΊΟΥ, ΡΑΦΗΝΑΣ, ΠΑΤΡΑΣ, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΒΟΛΟΥ, ΚΑΒΑΛΑΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ,ΚΕΡΚΥΡΑΣ

-Όλες τις κρατικές συμμετοχές σε κεντρικούς αυτοκινητόδρομους και τη Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου: Συγκεκριμένα τα δικαιώματα στα έσοδα στις ΜΩΡΕΑΣ Α.Ε, ΟΛΥΜΠΙΑ Α.Ε, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ Α.Ε , ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε, ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε, ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε . Σημειωτέον ότι όλοι αυτοί οι αυτοκινητόδρομοι έγιναν τάχα αυτοχρηματοδοτούμενοι, κόστισαν πολλαπλάσια σε κρατικές εγγυήσεις, με αποκορύφωμα την Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου, που στοίχισε στον κρατικό προϋπολογισμό 25 φορές παραπάνω από το αν είχα κατασκευασθεί από το ελληνικό Δημόσιο με δανεισμό.

Η επιβάρυνση θα μείνει στο χρέος μας και τα έσοδα από τα πανάκριβα διόδια θα πηγαίνουν σε Έλληνες και ξένους ιδιώτες.

- Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ, στην πλήρη κυριότητα τους

- Τα ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε, στα οποία συμπεριλαμβάνονται φιλέτα σε παραλίες και πολύ ενδιαφέροντα επενδυτικά σημεία.
-
- Το ΝΕΡΟ και η εκμετάλλευση του, μέσα από την παραχώρηση της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, μαζί με τα φράγματα και τα δίκτυα.

- Τα υφιστάμενα και μελλοντικά έσοδα από την ΚΑΒΑΛΑ OIL Α.Ε . μιλάμε για τον πρίνο . πρελούδιο με το τι θα συμβεί με τα μελλοντικά έσοδα από το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο σε Αιγαίο και Ιόνιο.

Συνεχίζουν με το Πολυνομοσχέδιο

Πέραν των παραπάνω προβλέπεται στο Πολυνομοσχέδιο , που θα περάσει από το Κοινοβούλιο την ερχόμενη Τρίτη, να περάσουν στην ιδιοκτησία του Ταμείου, όλα τα κρατικά ακίνητα του Δημοσίου, προκειμένου να αξιοποιηθούν σε real estate από ιδιώτες προς όφελος των πιστωτών.

Δηλαδή αντί να συγκεντρωθούν οι υπηρεσίες του κράτους στα ιδιόκτητα κτίρια του Δημοσίου, προκειμένου να περιορισθούν και οι δημόσιες δαπάνες αντί για τους μισθούς και τις συντάξεις, τα δημόσια κτίρια παραχωρούνται. Οι δημόσιες δαπάνες με τον τρόπο αυτό θα εκτοξευθούν, αφού όλες οι υπηρεσίες του κράτους θα πληρώνουν ενοίκια , τεράστια σε κόστος για την χρεοκοπημένη οικονομία μας.

Πέραν αυτού οι Έλληνες θα χάσουν την ιδιοκτησία των κρατικών κτιρίων, πολλά και τα πλέον σημαντικά των οποίων αποτέλεσαν δωρεές των μεγάλων Ευεργετών και της Εκκλησίας , προκειμένου να στεγασθεί το ελληνικό κράτος. Όλα τα παραπάνω δίδονται χωρίς να διεκδικείται καμία τιμή για την πώληση τους, αλλά μόνον έναντι του δημοσίου χρέους.

Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα παραπάνω προστίθενται στην σκανδαλώδη πώληση των Τηλεπικοινωνιών στους Γερμανούς, ο ΟΤΕ στην Deutch Telekom, με τις πανάκριβες εθελουσίες εξόδους και τα ελλείμματα του να έχουν επιβαρύνει το χρέος των Ελλήνων. Με ανάλογη διαδικασία τα προηγούμενα χρόνια πωλήθηκε και η Ολυμπιακή Αεροπορία, πάλι σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου.

Τα ακίνητα και τα δικαιώματα του Δημοσίου, που έχουν παραχωρηθεί είναι πριν την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και των «εμπράγματων εγγυήσεων» που αυτή θα προβλέπει. Όπως επίσης πριν το Μνημόνιο 2.

Για παράδειγμα τώρα έχει αρχίσει ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και κλιματικής αλλαγής ,Γ.Παπακωσταντίνου την «ναρκοθέτηση» της ΔΕΗ και την απαξίωση της ιδιοκτησίας σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ώστε να παραχωρηθούν στους Γερμανούς.

Το «πλιάτσικο» με την έννοια αυτή βρίσκεται στην μέση και προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2015, αφού όπως όλα δείχνουν οι «αποκρατικοποιήσεις» θα συνεχισθούν με αυξανόμενο ρυθμό. Με τον τρόπο αυτό οι Έλληνες δεν χάνουν μόνον την εθνική τους κυριαρχία , ως προς την Διοίκηση, αλλά και την ιδιοκτησία τους επί την Ελλάδος ως επικράτειας. Πράγματι η Ελλάδα στο μεγαλύτερο μέρος της αρχίζει να μην ανήκει στους Έλληνες.

Σε αυτούς θα μείνει μόνον …ο λογαριασμός !

ΠΑΛΙ ΤΣΑΜΠΑ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ


Αρχαιολογικοί θησαυροί, όπως η Ακρόπολη και ο ιερός χώρος των Δελφών, θα είναι διαθέσιμοι για κινηματογραφικά γυρίσματα και φωτογραφίσεις, στην πολύ συμφέρουσα τιμή των 1.600 ευρώ την ημέρα


Με τα σημάδια της κρίσης να είναι πλέον ορατά παντού, η Αθήνα έχει στραφεί στη δόξα που ήταν κάποτε η Ελλάδα, προκειμένου να βρει ένα τρόπο να κάνει κάτι για την κατεστραμμένη οικονομία της. Η ελληνική κυβέρνηση, βλέποντας τη χώρα να πλήττεται από το χρέος, έχει πάρει τη δραματική απόφαση να εκμεταλλευτεί κάποια από τα πάλαι ποτέ μεγαλεία του παρελθόντος της, αξιοποιώντας την Ακρόπολη και άλλες αρχαιότητες, πολύτιμους λίθους του παγκόσμιου πολιτισμού, οι οποίοι μέχρι σήμερα θεωρούνταν πολύ ιεροί για να “ μολύνονται” από εμπορικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με σχέδιο που αποκαλύφθηκε αυτή την εβδομάδα, ξένα κινηματογραφικά συνεργεία, διαφημιστικές εταιρείες και άλλες εμπορικές επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να φωτογραφίζουν,ανάμεσα σε άλλα μνημεία, τα αριστουργήματα της εποχής του Περικλή, που χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα π.Χ., όπως τον Παρθενώνα, με την ελπίδα ότι αυτό θα συμβάλει στην ενίσχυση των δημόσιων ταμείων και της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό.

Αρχαιολογικοί θησαυροί, όπως ο χώρος των Δελφών, ο δεύτερος σε προτίμηση των ξένων επισκεπτών αρχαιολογικός χώρος στην Ελλάδα μετά την Ακρόπολη, θα είναι διαθέσιμοι για κινηματογραφικά γυρίσματα και φωτογραφίσεις, σε τιμές απίστευτα λογικές, που σε ορισμένες περιπτώσεις δεν θα ξεπερνούν τα 1.600 ευρώ την ημέρα.

Ωστόσο, έχοντας πλήρη επίγνωση της ευαισθησίας γύρω από αυτή την απόφαση, οι αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης διευκρίνισαν ότι το άνοιγμα των χώρων θα παραμείνει υπό αυστηρό έλεγχο. Μετά την αίσθηση που προκάλεσε η είδηση στα ελληνικά ΜΜΕ, ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, έγραψε στη σελίδα του στο Tweeter ότι οποιαδήποτε δημοσιεύματα έκαναν λόγο για “ ενοικίαση” των αρχαιολογικών χώρων ήταν απλά “ ανακριβή”. Σύμφωνα με αξιωματούχους, σε καμμία εταιρεία και σε κανένα πρόσωπο δεν θα δοθούν “ αποκλειστικά δικαιώματα” σε αυτούς τους χώρους.

Η απόφαση ήταν συνεπακόλουθο της έντονης πίεσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τους ξένους δανειστές που κρατούν την Ελλάδα στη ζωή. Λόγω των αυξανόμενων φόβων για μια χρεοκοπία της Ελλάδας, οι αξιωματούχοι της ΕΕ παρενέβησαν, θυμίζοντας στην ελληνική κυβέρνηση ότι ίσως είχε έρθει η στιγμή να αξιοποιήσει κατάλληλα τους πολιτιστικούς θησαυρούς της χώρας. Στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού συμφώνησαν να ψηφιστεί νομοθεσία, με την οποία θα διευκολυνθεί η πρόσβαση σε αρχαιολογικούς χώρους μέσω της μείωσης του κόστους των αδειών.

Πολιτικοί τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας έχουν από καιρό υποστηρίξει ότι τα κλασικά αριστουργήματα της χώρας δεν έχουν αξιοποιηθεί αρκετά, παρά το γεγονός ότι είναι “ το εκπληκτικότερο εταιρικό όνομα στη γη”, όπως έχουν πει κάποιοι. “ Θα είναι προς όφελός μας, εάν αυτό που έχουμε να αναδείξουμε τελικά αναδειχθεί”, δήλωσε στην Guardian ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Στέφανος Μάνος.

Πριν από την συγκεκριμένη απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο της χώρας, ένας από τους πιο ισχυρούς οργανισμούς του κράτους, αρνιόταν συστηματικά να δώσει την έγκρισή του για πρόσβαση στους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από επιστημονικές έρευνες. Αιτήματα για κινηματογραφικά γυρίσματα δεν γίνονταν δεκτά ή χορηγούνταν μόνο εάν κατέβαλλε κανείς ένα αστρονομικό ποσό. Αφού οι επαγγελματίες φωτογράφοι ήταν αδύνατον να έχουν πρόσβαση στους χώρους, οι διεθνείς εκδότες βιβλίων είχαν σταματήσει την εκτύπωση σύγχρονων εικόνων.

Στα 2.500 χρόνια της ιστορίας της, η Ακρόπολη έχει ενοικιαστεί για κινηματογραφικά γυρίσματα μόνο δύο φορές: μια στον Φράνσις Φορντ Κόπολα και μια στην Νία Βαρντάλος, την Ελληνοκαναδέζα σταρ του “ Γάμος α λα Ελληνικά”, για την ταινία της “ Έρωτας α λα Ελληνικά” (“ My Life in Ruins”). To 2009, όταν τελικά γυρίστηκε η ταινία, η Βαρντάλος είπε σε συνέντευξή της ότι είχε ξοδέψει “ πάρα πολλή ενέργεια και χρόνο” στην προσπάθειά της να πείσει τις ελληνικές αρχές ότι η έγκριση θα ήταν προς όφελος της χώρας.

Αναγκασμένο να επιβιώσει με μόλις το 0,7% του εθνικού προϋπολογισμού, το υπουργείο Πολιτισμού ευελπιστεί ότι τα έσοδα από την ενοικίαση θα συμβάλουν στην αύξηση της ικανότητάς του να φροντίσει τα μνημεία, τα οποία έχουν πληγεί σοβαρά από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Η έλλειψη κονδυλίων συντήρησης είχαν, π.χ., ως αποτέλεσμα να αναβάλλεται συνεχώς το έργο της κατασκευής νέας πρόσβασης στον χώρο των Δελφών. Τελικά η κατασκευή του έργου θα ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα.

Όλα τα έσοδα από την ενοικίαση των αρχαιολογικών χώρων θα χρησιμοποιηθούν από το αρμόδιο υπουργείο, του οποίου τα κονδύλια έχουν μειωθεί κατά περισσότερο από 30% από το 2010.
“ Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο βήμα και μια σοβαρή απόφαση. Δεν πρόκειται να μείνουμε άπραγοι εάν αντιληφθούμε ότι τα μνημεία δεν χρησιμοποιούνται όπως πρέπει”, μας είπε ένας αρχαιολόγος. Πρόσθεσε επίσης ότι πολλοί συνάδελφοί του μόνο ικανοποιημένοι δεν είναι από την είδηση.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΚΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ


Η διοργάνωση του πανελλήνιου πρωταθλήματος ορειβατικού σκι (Οpen) στον Όλυμπο τον Απρίλιο ήταν το αντικείμενο συνάντησης που είχαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης κ. Δημήτριος Γεωργουλης. To Οpen αυτό θα αποτελέσει παράλληλα και ένα test event για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ορειβατικού σκι, που η περιφέρεια Θεσσαλίας φιλοδοξεί να διοργανώσει το 2013, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 ετών από την κατάκτηση του Ολύμπου. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Χιονοδρομικού Συλλόγου Ελασσόνας κ. Γιώργος Τριαντάφυλλου, ο έφορος ορειβατικού σκι κ. Βασίλης Βουτσελας και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αθανάσιος Παιδης

Σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός επεσήμανε την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει η Αιρετή Περιφέρεια στην ανάπτυξη και ανάδειξη του Ολύμπου αλλά και την προστασία του ως φυσικό μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς. «Για το λόγο αυτό την προηγούμενη βδομάδα παρουσιάσαμε στη Βουλή των Ελλήνων μια ολοκληρωμένη μελέτη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Ελασσόνας, η οποία έχει σαν στόχο την αξιοποίηση του Ολύμπου μέσα από ήπιες μορφές ανάπτυξης, με γνώμονα πάντα την περιβαλλοντική προστασία του μυθικού Όρους. Η διοργάνωση των αγώνων ορειβατικού σκι θα είναι ένα test event για τη διοργάνωση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που στοχεύουμε για το 2013 και το οποίο θα προσελκύσει μεγάλο αριθμό αθλητών και συνοδών δημιουργώντας προστιθέμενα οφέλη για την τοπική κοινωνία», τόνισε ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός

Απ’ την πλευρά του πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης κ. Γεωργουλης δήλωσε: « Η συνάντηση που έγινε με τον περιφερειάρχη ήταν ουσιαστική. Πιστεύουμε ότι θα είναι μια αρχή συνεργασίας για την ανάδειξη του Ολύμπου μέσα από μεγάλα αθλητικά γεγονότα». Ενώ ο κ. Παιδης ανέφερε: «Κάνουμε κάθε εφικτή προσπάθεια να δώσουμε νέεςδυνατότητες ανάπτυξης στην περιοχή. Ο αθλητικός τουρισμός είναι έναςτομέας που μπορεί να συμβάλει σε αυτό και με τον συγκεκριμένο αγώνα θαέχουμε μια σημαντική ευκαιρία να γίνει ο Όλυμπος παγκόσμιος προορισμόςτου ορειβατικού σκι» . «Τα τόσα χρόνια διασκέψεων και ομιλιών παίρνουν σάρκα και οστά και αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω την Αιρετή Περιφέρεια για αυτό. Οι αγώνες ορειβατικού σκι – πιστεύω και αυτό εισέπραξα και από η σημερινή συνάντηση – θα είναι η αρχή πολλών αξιόλογων δράσεων που θα λάβουν χώρα στο βουνό των βουνών των θεών με τη συνεργασία όλων των πολιτών που ζούνε εκεί», δήλωσε ο πρόεδρος του Χιονοδρομικού Συλλόγου Ελασσόνας κ. Τριανταφύλλου.

ΆΡΗΣ ΔΕΣΛΗΣ - ΗΠΑ


A .Λομβερδος-Η Επιβραβευση της Τρομοκρατιας!!!

Ανδρεα Λομβερδο.!!!


Με θυμασαι?Ειμαι Ο Αριστειδης Δεσλης .Ζω μονιμα στις ΗΠΑ και η αιτια εσαι εσυ!!!!Εξ αιτιας σου εχω μπει τα τελευταια 30 χρονια σε ενα λαβυρινθο Νοσηλειας λογω των Σοβαρων Περιπλοκων Υγειας που με προξενησες με την εις Βαρος μου Τρομοκρατικην Ενεργειαν εις την Πολιν της Θεσσαλονικης στις 8 Οκτωβριου 1974.Ημουν ο πρωτος Φοιτητης -Θυμα της Μεταπολιτευτικης Τρομοκρατιας την οποια εσυ και οι Ομοιοι σου εγκαθιδρυσατε εις την Πατριδα μου.Εσυ ησουν ο Αρχηγος Χιλαδες αλλοι τιμιοι Αγωνισται -Πατριωτες και Εθνικισται -Εντιμοι Αξιωματικοι των....
Ενοπλων Δυναμεων και της Αστυνομιας κατεστραφησαν η δολοφονηθηκαν απο ομαδες Τρομοκρατων που εσυ και οι ομοιοι σου εκπαιδευσατε και κατευθυνατε!!!!!.


Διπλωματες και Αμερικανοι Υπηκοοι επεσαν το ιδιο θυματα της Τρομοκρατιας την οποιαν εσυ οταν δεν κατηυθυνες υπηρξες ο Ιδεολογικος Πατερας!!!


Για ολα αυτα το Συστημα !!!!Αρχιτρομοκρατη!!!!! σε ανταμειψε και σε εκανε μεχρι Υπουργο Εργασιας.Και εξακολουθεις Φαρισαιε να κοπτεσαι δηθεν για τα συμφεροντα του Ελληνικου Λαου οταν ολοι ξερουμε οτι αν η Πατριδα μας εχει γινει διεθνως Ρεζιλι και ειναι καταχρεωμενη εξ αιτιας σου και των Ομοιων σου.

Ισως αν δεν εφευγα για την Αμερικη να ημουν απεναντι σου στη στην πολιτικη και να πολεμουσα τις ατιμιες που ολοι εσεις- το μεταπολευτικο σκυλολοι που κυβερνα την πατριδα μου 35+ χρονια- επισωρευσατε στον Τοπο.


Νιωθω ΕΝΟΧΟΣ οτι επειδη εφυγα- αφησα ην Πατριδα μου στο ελεος ολων σας που σημερα απαρτιζετε την αρχουσα ταξη-και την εχετε φθασει στον πατο.

Το μισος ενος ξενητεμενου που οδηγηθηκε στην ξενητεια χωρις να το επιδιωξει θα σε κατατρεχει σε ολη σου τη ζωη!!!


Ακομα και παιδια μου και τα παιδια τους εχουν διδαχτει να σας μισουν και να επιδιωξουν εκδικηση για ολες τις ατιμιες που κανατε εις βαρος του Λαου μας και της Πατριδος.

Σ' εσένα μιλώ, ναι εσύ που κρύβεσαι, που γυρνάς την πλάτη και δεν δίνεις σημασία.
Εσύ που τόσα χρόνια πέρναγες όμορφα, πλούσια στην υγεία των κορόιδων χωρίς ήθος, χωρίς φραγμούς, αδίστακτος όπως πάντα, σε εσένα μιλάω που τόσα χρόνια πλούτιζες εις βάρος μας...
Σ' εσένα μιλάω που με κυνήγησες, με χλεύασες, με χτύπησες, με ποδοπάτησες.
Σε εσένα μιλάω μικρέ άνθρωπε, που μόλις με σκεφτοσουν τα μάτια σου σκοτείνιαζαν, το χαμόγελο σου χαμόγελο εκδίκησης.
Σε εσένα μιλάω που τόσα χρόνια έτριβες τα χεριά σου , "στην υγεία του κορόιδου" έλεγες...
Σ' εσένα μιλάω που μια νύχτα κόντεψες να πάθεις εγκεφαλικό όταν έμαθες ότι ημουν εγω απο την Αμερικη στο τηλεφωνο σε ζωντανη εκπομπη του ΑΛΤΕΡ και αμφισβητουσα αυτα που ελεγες. Κόντεψες να με φας γιατί δεν ήμουν σαν και σας, δεν εξυπηρετούσα συμφέροντα.
Σε εσένα μιλάω, που με μια κίνηση με έριξες στην άκρη της ζωής γιατί δεν είχα την ματιά την δικιά σου, η δική μου ήταν ξεκάθαρη , γαλήνια, η δικιά μου απλωνόταν στον ουρανό και έβλεπα πίσω από τα σύννεφα.
Σε εσένα μιλάω που μόλις με είδες να κάνω τον σταυρό μου πήγες να με σκοτώσεις, με έφτυσες, με ποδοπάτησες,
Σε εσένα μιλάω Που "ανατρίχιασες" οταν με πηρες τηλεφων λιγο πριν τις Εκλογες και με ενα απρεπεστατο θρασος μου ειπες -ΡΕ ΔΕΣΛΗ Ειλικρινα δεν ξερω γιατι σε κακοποιησα - όταν έμαθες ότι ζω,.υπαρχω τραγουδούσα τον Εθνικό Ύμνο..και ζηταω την ΤΙΜΩΡΙΑ σου.

Αυτός είμαι εγώ!!

Ποιος είμαι εγώ; Μα δεν είναι για γέλια να ρωτάς;
Αλλά αφού θες να ακούσεις θα σου απαντήσω, θα ικανοποιήσω την περιέργεια σου μικρέ απαίδευτε υπάνθρωπε.
Με έχεις συναντήσει πολλές φόρες και πολλά χρόνια πίσω. Και θα με συναντάς συνεχεία και όσο μπορώ θα αντιστέκομαι.
Και με το ένα γόνατο κάτω, εγώ θα αντιστέκομαι εναντία στα κρυφά τα πονηρά σου σχέδια
Ποιος είμαι εγώ;;
Εγώ είμαι αυτός που έτρεχε κάποτε στα βουνά για να πολεμήσει τους εχθρούς.
Εγώ είμαι αυτός που έχυσε το αίμα του για να μπορείς εσύ να ζεις ελεύθερος και να κάνεις τις βρομοδουλειές σου.
Εγώ είμαι ο Κουκίδης ο απλός Eύζωνας που τυλίχθηκα με την Γαλανόλευκη και έπεσα από τα βράχια της Ακρόπολης για να μην την παραδώσω. Εγώ είμαι ο Έκτορας, ο Παναγιώτης, ο Χριστόδουλος, ο Ηλιάκης , ο Σαλμάς.
Εγώ είμαι αυτός που με το άλογο του έτρεχε πάνω κάτω στα τείχη και στα κάστρα της ΘΕΟΥ ΠΟΛΗ και υπερασπιζόμουν με νύχια και με δόντια αυτά.
Ποιοι είναι όλοι αυτοί; Ψιλά γράμματα ε; δεν είναι για σένα το ξέρω.
Εγώ είμαι αυτός που δεν πήρα την σειρά του συνανθρώπου μου στο λεωφορείο αλλά περίμενα καρτερικά να έρθει η δική μου.
Εγώ είμαι αυτός που ο Μεγαλοδύναμος δεν μου έδωσε μπράτσα , δύναμη, ομορφιά, αλλά δίνω κάθε μέρα τον αγώνα μου για την επιβίωση, πάνω σε ένα καροτσάκι , ή με ένα απλό λευκό μπαστούνι κοιτώ την ζωή.
Εγώ είμαι αυτός που κάποτε είχα όνειρα για την ζωή αλλά του κόπηκαν στην μέση χωρίς λόγο.
Εγώ είμαι αυτός που από μικρό παιδί έμαθε να σέβεται τον συνάνθρωπο του, να του αρέσει η αλήθεια και να την λέει, εγώ είμαι αυτός που στο άκουσμα του Εθνικού Ύμνου νιώθει αυτή την όμορφη ανατριχίλα να διαπερνά το κορμί του.
Εγώ είμαι αυτός που σε κάποια πόλη του εξωτερικού κύλησε ένα δάκρυ όταν ένιωσε στα μάτια των ξένων την κατάντια του να λέγεσαι Έλληνας!!!!!!!!
Εγώ είμαι αυτός που πληγώθηκε, εγώ είμαι αυτός που σκοτώθηκε για να κοιμάσαι εσύ ελεύθερος, άνετος, χαλαρός,
Εγώ είμαι αυτός που κάπου σε ένα βουνό, μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα φυλάω το σημείο για να μπορείς εσύ ήσυχος να με βρίζεις...
Εγώ είμαι αυτός που κάπου κάπου διαβάζει και κάποιον Έλληνα συγγραφέα ή ποιητή γιατί κάτι έχει να του πει, και όχι αυτά τα σκουπίδια που βλέπετε εσείς.
Εγώ είμαι αυτός που πήγα και μάζεψα λεφτά για να μην πέσει το σπίτι του Εθνικού μας ποιητή για το κράτος το είχε ξεγράψει,
Εγώ είμαι αυτός που πήγα και έδωσα την μάχη στις φωτιές όταν εσύ και η παρέα σου είχατε κανονίσει και είχατε μοιράσει ήδη την γη.
Εγώ είμαι αυτός που τα μάτια του θαμπώσανε από τα δάκρυα όταν έπεσε το ελικόπτερο εκείνη την βραδιά.
Εγώ είμαι αυτός που τιμά και δοξάζει τους ήρωες που εσύ ξεφτίλισες...
Εγώ είμαι αυτός που φυλάει το πανί και νιώθει ολοκληρωμένος, ενώ εσύ το έκαψες το κυνήγησες το έπνιξες.
Εσύ που το είπες απλό πανί ενώ εγώ το λέω Σημαία.
Εγώ είμαι αυτός που πέφτω στα νερά της μαγικής θάλασσας του Αιγαίου γιατί η πατρίδα το προστάζει .
Εγώ είμαι αυτός που κάποτε, 300 ήμασταν θαρρώ, και πέσαμε υπέρ βωμών και εστιών.
Εγώ είμαι η μάνα που δίνει την ευχή στα παιδιά της να γίνουν καλοί άνθρωποι στην κοινωνία.
Εγώ είμαι ο πατέρας που κάθε μέρα δίνω τον αγώνα μου για να μεγαλώσω και να δω να προοδεύουν τα παιδιά μου,
Αλλά όχι βέβαια με τον τρόπο που προόδευσες εσύ.!!!!!!
Τώρα όμως ήρθε η ώρα να πληρώσεις!!
Και θα πληρώσεις. Ήρθε η ώρα να κάνουμε τους λογαριασμούς μας.
Ήρθε η ώρα να σου κάνω αυτές τις ερωτήσεις που τις κρατούσα τόσα χρόνια μέσα μου.
Με ποιο δικαίωμα μου καταστρέφεις την ζωή μου;
Με ποιο δικαίωμα καταστρέφεις την ζωή των παιδιών μου;
Με ποιο δικαίωμα παραδίνεις την χώρα μου στα αρπακτικά;
Με ποιο δικαίωμα μου καταστρέφεις την Άγια γη μου;
Με ποιο δικαίωμα μου καταστρέφεις τον αέρα που αναπνέω;
Με ποιο δικαίωμα με κάνεις να ντρέπομαι που είμαι Έλληνας;
Εσύ δεν ήσουν που με κορόιδευες όταν σου έλεγα ότι δεν πιστεύω στην πολιτική;
Εσύ δεν ήσουν που στηνόσουν από νωρίς στα κομματικά γραφεία για να δεις ποιος βουλευτής βγήκε για να πας να προσφέρεις τα σάλια σου, να γίνεις ένα με το πάτωμα για να μπορείς να εξυπηρετήσεις τα συμφέροντα σου;
Με ποιο δικαίωμα ρε λαμόγιο αφήνεις και μιλάνε έτσι για την πατρίδα μου αυτοί οι άπλυτοι, οι άξεστοι, αυτοί που αιματοκύλησαν τον κόσμο;
Επειδή εσύ, είσαι ένας τιποτένιος, ένας αλήτης, χωρίς ιερό και όσιο, χωρίς ήθος, που θέλει όλα να τα ξεπουλήσει, που δεν πιστεύει σε θεό ούτε σε άνθρωπο, εσύ που είσαι ένας προδότης, ένας νέος Εφιάλτης, εσύ που πιστεύεις σε κερκόπορτες και θεός σου είναι η μισαλλοδοξία, το χρήμα, το σκοτάδι, η ανηθικότητα και η ψευτιά.

Αλλά όχι. Είμαι απέναντι σου. Ήρθε η ώρα σου τιποτένιε και θα πληρώσεις.
Θα πληρώσεις για τις χαμένες πατρίδες, θα πληρώσεις για την προδοσία του Έθνους,
Θα πληρώσεις για τα δεινά μου, θα πληρώσεις για τα δεινά των παιδιών μου.
Δεν θα σε λυπηθώ, όχι. Οι προδότες στον τοίχο.

Ποιος είμαι εγώ;
Είμαι ο Κώστας , ο Χρήστος , ο Γιώργος, η Κατερίνα , η Μαρία, είμαστε πολλοί.
Και έρχονται χιλιάδες !!!!!!!!!!
Εντιμοτατε Αντιπροεδρε της Βουλης Γιωργο Σουρλα που εξ αιτιας σου ακομα εχω την ορασιν μου σε καλω να με επιβεβαιωσεις !!!!


Προεδρε του Ιατρικου Συλλογου Λάρισας-Γιατρε Κοκκαλη που με αρπαξες αναισθητο απο τα δολοφονικα χερια του Λομβερδου και εξ αιτιας σου ευρισκομαι εν ζωη επιβεβαιωσε με!!!!
ΆΡΗΣ ΔΕΣΛΗΣ - ΗΠΑ

ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΜΑΚΕΛΕΙΟ


ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΠΕΡΙ ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ.
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΡΙΕ ΛΟΒΕΡΔΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΑΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΑΘΗ ΕΓΙΝΑΝ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ Η ΜΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ; Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΡΙΕ ΛΟΒΕΡΔΟ ΖΗΤΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.
ΟΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ,ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΛΕΨΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ,ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΝΗΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

«Όποιος επιχειρήσει να πειράξει τον Γ. Παπανδρέου, θα μετατρέψει τη χώρα σε μακελειό», τόνισε ο κ. Λοβέρδος, σχολιάζοντας την διαβίβαση της δικογραφίας για το έλλειμμα του 2009 στη Βουλή. «Όποιος επιχειρήσει πολιτικά να τον προσβάλλει για την πολιτική του, η χώρα θα αλλάξει πορεία. Από εκεί που πηγαίνει να μην γονατίσει, θα γίνει μακελειό», εκτίμησε.

Πάντως, ο κ. Λοβέρδος παραδέχθηκε ότι η δημαγωγία του ΠΑΣΟΚ κατά την προεκλογική περίοδο προκάλεσε καθυστερήσεις στη λήψη αποφάσεων και επέφερε λάθη, καθώς η κυβέρνηση Παπανδρέου, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, υιοθέτησε μια επιδοματική πολιτική.

«Έπρεπε να έχουμε αποφασίσει πολύ πιο σκληρές πολιτικές», επεσήμανε, προσθέτοντας ότι οι όποιες πολιτικές παροχές θα έπρεπε να δοθούν σε σύνδεση με τη μείωση της σπατάλης του κράτους.

Επίσης, άσκησε κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση για την έλλειψη αναπτυξιακής πολιτικής, μη άρση γραφειοκρατικών εμποδίων σε πέντε κρίσιμους τομείς. «Δεν υπήρχε αντίβαρο στις υφεσιακές πολιτικές», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο Μνημόνιο, ο κ. Λοβέρδος υπενθύμισε ότι η κατάρτιση του κειμένου χρειάστηκε να γίνει εντός λίγων ημερών και υπό το βάρος μιας επικείμενης πτώχευσης. «Αν η χώρα πήγαινε στη δραχμή, δεν θα είχαμε να φάμε», ανέφερε.

Ωστόσο, υπενθύμισε ότι «η αναπτυξιακή πολιτική είναι δικό μας θέμα και όχι του μνημονίου», ενώ υπογράμμισε ότι η νέα δανειακή σύμβαση θα πρέπει να εμπεριέχει θεσμικές και διαρθρωτικές αλλαγές που οδηγούν στην ανάπτυξη.

Ο ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ


Ένα σπουδαίο μνημείο βρέθηκε στην Πύλη του Παντοκράτορα για την πρόοδο των εργασιών της οποίας ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης.

Ο Δήμαρχος επισκέφτηκε και τον εξωτερικό κυλινδρικό θόλο, πάνω από την κεντρική αίθουσα της πύλης, όπου γίνονται εργασίες για την αποκατάσταση του, όπου ενημερώθηκε επίσης ότι στην Νοτιοδυτική πλευρά αποκαλύφθηκε ο ανεμόμυλος και γίνεται μελέτη για την ανάδειξη του (πιθανολογείται ότι είχε κατασκευαστεί προγενέστερα της πύλης).

Ακόμα στην Βορειοανατολική πλευρά γίνονται εργασίες αποκατάσταση του αεραγωγού της στοάς.

Ο κ. Κουράκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρόοδο του έργου και τόνισε ότι μια από τις σημαντικότερες – μεγαλύτερες θολοσκεπής στοές αλλά και η χαμηλή της πλατεία θα δοθούν σε χρήση μέχρι τον Ιούνιο του 2012

ΟΙ 122 ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ


1. "Αυτό μιά μέρα θά γίνη Ρωμαίικο καί καλότυχος όποιος ζήση σέ κείνο τό βασίλειο."
(Συνήθιζε νά λέγη εις διάφορα μέρη τής υποδούλου Ελλάδος, τά οποία μετά ταύτα απηλευθερώθησαν)
2. "Ω ευλογημένο βουνό, πόσες ψυχές γυναικόπαιδα θά σώσης όταν έλθουν τά χαλεπά χρόνια ! "
(Είπε τήν προφητείαν αυτήν εν Σιατίστη καί αλλαχού αντικρύζων τά βουνά, τά οποία κατά τούς χρόνους τής Ελληνικής Επαναστάσεως έγιναν κρησφύγετα τών γυναικοπαίδων).
3. "Καλότυχοι σείς, οι οποίοι ευρέθητε εδώ πάνω εις τά ψηλά βουνά, διότι αυτά θά σάς φυλάξουν από πολλά δεινά. Θά ακούτε καί δέν θά βλέπετε τόν κίνδυνο. Τρείς ώρες ή τρείς μέρες θά υποφέρετε."

(Ελέχθη είς τήν περιφέρειαν Σιατίστης)
4. "Τό ποθούμενο θά γίνη στήν τρίτη γενεά. Θά τό ιδούν τά εγγόνια σας. "
(Ελέχθη εν Χειμάρρα - Η σπουδαιοτάτη αύτη προφητεία τού Αγίου, η οποία έτρεφε τήν γλυκυτέραν ελπίδα τού υποδούλου Γένους, έλαβε καταπληκτικήν επαλήθευσιν. Διότι οι χρόνοι τής απελευθερώσεως τού Έθνους είναι πράγματι η τρίτη γενεά από τών χρόνων πού προεφήτευσεν αυτήν ό 'Aγιος, καθόσον, ώς γνωστόν, εκάστη γενεά υπολογίζεται εις 25 έτη)
5. "Θάρθη καιρός νά σάς πάρουν οι εχθροί σας καί τή στάχτη από τή φωτιά, αλλά σείς νά μήν αλλάξετε τήν πίστι σας, όπως θά κάμνουν οί άλλοι. "
(Ελέχθη εν Σιατίστη)
6. Σάς λυπάμαι γιά.......
τήν περηφάνεια, οπού έχετε. Τό ποδάρι μου εδώ δέν θά ξαναπατήση. Καί εάν δέν αφήσετε αυτά τά πράγματα πού κάνετε, τήν αυθαιρεσία καί ληστεία, θά καταστραφήτε. Σέ κείνο τό κλαρί, πού κρεμάτε τά σπαθιά σας, θάρθή μιά μέρα πού θά κρεμάσουν οί γύφτοι τά όργανά τους. "

(Ελέχθη εις τό χωρίον 'Aγιος Δονάτος Σουλίου)

7. "Θάρθουν οι κόκκινοι σκούφοι κι ύστερα οι 'Aγγλοι επί 54 χρόνια, καί κατόπιν θά γίνη Ρωμαίικο."

(Ελέχθη εν Κεφαλληνία περί τής απελευθερώσεως τής Επτανήσου - "Κόκκινοι σκούφοι" ονομάζονται οι Γάλλοι στρατιώται ως εκ τού χρώματος τών καλυμμάτων τής κεφαλής κατά τούς ναπολεοντείους χρόνους. Η προφητεία αύτη εύρε καταπληκτικήν εκπλήρωσιν. Διότι...... μετά τούς Ενετούς εις τήν Επτάνησον εγκατεστάθησαν οι Γάλλοι, καί μετά τήν αναχώρησιν τούτων ήλθον οι 'Aγγλοι, τών οποίων η παραμονή διήρκεσε 54 έτη, δηλαδή όσα καί προεφήτευσεν ο 'Aγιος. Τώ 1810 κατέλαβον ουσιαστικώς οι 'Aγγλοι τήν Επτάνησον (εκτός τής Κερκύρας, η οποία παρεδόθη τώ 1815 είς τόν Κάμπελλ), καί τώ 1864 παρέδωκαν αυτήν είς τήν Ελλάδα.)

8. "Τά όρια τού Ρωμαίικου θάνε η Βωβούσα (ο ποταμός Αώος) ".

(Ελέχθη εν Παλαιά 'Aρτη)

9. "Εκείθε θάρθη τό Ρωμαίικο".

(Τήν προφητείαν ταύτην είπεν ο 'Aγιος εν Πρεβέζη δεικνύων τό μέρος τής Στερεάς, από τό οποίον θά προήρχετο ο στρατός τής ελευθερίας. Ή προφητεία επραγματοποιήθη τώ 1912).

10. "Τά βάσανα είναι ακόμη πολλά. Θυμηθήτε τά λόγια μου · προσεύχεσθε, ενεργείτε καί υπομένετε στερεά. Έως ότου νά κλείση αυτή η πληγή τού πλατάνου, τό χωριό σας θάνε σκλαβωμένο καί δυστυχισμένο".

(Ελέχθη είς Τσαραπλανά, τό σημερινόν Βασιλικόν τής Ηπείρου. Η πληγή τού πλατάνου έκλεισε τώ 1912, έτος απελευθερώσεως τής Ηπείρου)

11. "Πότε θαρθή τό ποθούμενον; " ηρώτησαν τόν 'Aγιον εις Τσαραπλανά τής Ηπείρου. "Όταν σμίξουν αυτά", απήντησεν ο 'Aγιος δεικνύων δύο δενδρύλλια.

(Τά δενδρύλλια εμεγάλωσαν, επάχυναν καί έσμιξαν τώ 1912)

12. "Τό ποθούμενον θά έρθη όταν θαρθούν δύο πασχαλιές μαζί".

(Πράγματι τώ 1912 αι εορταί Ευαγγελισμού καί Πάσχα συνέπεσαν)

13. "'Aμα κλείση τό δένδρον καί κλεισθή μέσα τό παλούκι, τότε θά έλθη τό ποθούμενον. Θά γίνη κάποιο σημάδι καί νά μή φοβηθήτε. Νά πηγαίνετε βασίλεμα ηλιού σ εκείνα τά βουνά (τής Ομάλιας καί τής Μερόπης), όπου θά γλυτώσουν πολλές ψυχές. Μαζί σας μή πάρετε τίποτε, μόνον τίς ψυχές σας νά γλυτώσετε. Καί δέν θά βαστάξη τό κακό περισσότερο από 24 ώρες".

14. "Τά χωριά τού κάμπου θά πάθουν χαλάστρα, ενώ στίς ποδιές τού Κισσάβου θά κοιμηθούν σκλάβοι καί θά ξυπνήσουν ελεύθεροι".

(Ελέχθη εν Λαρίση)

15. "'Aν τό κυπαρίσσι αυτό ξεραθή από τήν κορυφή, η Ελλάς θά ελευθερωθή· άν ξεραθή από κάτω, δέν θά ελευθερωθή".

(Ελέχθη εν Ζελενίτσα (Πρασιά) τής Ευρυτανίας)

16. "Μέ δυσκολία θάρθη"

(Εννοείται τό ποθούμενον)

17. "Όταν θά ιδήτε τό χιλιάρμενο στήν 'Aσπρη Θάλασσα, τότε θάρθη".

18. "Οταν θά ιδήτε τό χιλιάρμενο στά ελληνικά νερά, τότε θάρθη".
19. "Όταν θά ιδήτε τό χιλιάρμενο στά ελληνικά ύδατα, τότε θά λυθή τό ζήτημα τής Πόλης"

20. "Θάρθη ξαφνικά. Νά έχετε ένα σακκούλι σιτάρι κρεμασμένο στή θύρα. Αυτό θά σάς εμποδίση φεύγοντας. Μή τό αφήσετε. Νά τό πάρετε μαζί σας, γιά νά φάνε τά παιδια σας".

21. Στήν Αυλώνα θά γίνη χαλασμός. Θά έλθουν στρατεύματα νά ελευθερώσουν τόν τόπο".

22. "Στό Μπουκορμέ θά χυθή πολύ αίμα".

23. "Όταν ακούετε ότι ο πόλεμος άρχισε, τότε κοντά είναι".

24. "Όσα χωριά είναι κοντά σέ δρόμο πολλά θά τραβήξουν".

25. "Η Δρόπολις θά πάθη, διότι ο τόπος είναι γυμνός".

26. "Η Δρόπολις θά είναι γεμάτη στρατεύματα".

27. "Θά χαθή η σοδιά τής χρονιάς από τήν εύφορη Δρόπολι καί - μάνα μου ! - αίμα πολύ πού έχει νά χυθή".

28. "Λάκκοι καί βράχοι στή Δρόπολι θά είναι γεμάτοι φεύγοντας".

(Είς τό αλβανικόν χειρόγραφον, η προφητεία αύτη έχει ώς εξής: "Τά βουνά, οι χαράδρες καί οι κάμποι τής Δρόπολης θά γεμίσουν προσφυγιά").

29. "Είς τά χωριά Πέπελη σείς άδικα θά φοβάσθε· τίποτε δέν θά πάθετε. Μόνον τά παιδιά σας πού θά είναι στούς δρόμους τά κλαίτε".

30. "Οί αντίχριστοι θά φύγουν, αλλά θάρθουν πάλι· έπειτα θά τούς κυνηγήσετε έως τήν Κόκκινη Μηλιά".

31. "Θαρθή όταν έρθουν δυό καλοκαίρια καί δυό πασχαλιές μαζί".

32. "Ξένος στρατός θά έλθη, Χριστό θά πιστεύη, γλώσσα δέν θά ξέρη ...; ".

33. "Θαρθή καί μιά φορά ασκέρι ξένο πού τό Χριστό θά πιστεύη. Αλλά σείς δέν θά τό ξέρετε".

34. "Μέ άλλους θά κοιμηθήτε καί μέ άλλους θά ξημερώσετε".

35. "Θά ιδήτε τρείς φαμίλιες σ΄ένα σπίτι".

36. "Εσείς θά πάτε νά κατοικήσετε αλλού καί άλλοι θάρθουν νά κατοικήσουν σέ σάς".

37. "Θά δήτε 40 άλογα νά τά δένουν σέ ένα παλούκι".

38. "Πολλοί θά χάνωνται από τήν πείνα".

39. "Οι πλούσιοι τά γίνουν πτωχοί καί οι πτωχοί θά πεθάνουν".

40. "Μιά χούφτα μάλαμα μιά χούφτα αλεύρι".

41. " Θά έρθη καιρός πού οι Ρωμιοί θά τρώγωνται αναμεταξύ τους. Εγώ συστήνω ομόνοιαν καί αγάπην".

42. "Θά ιδήτε καί τακτικό στρατό, θά ιδήτε καί ρέμπελο (αντάρτικο)· από αυτούς πολλά θά υποφέρετε".

43. "Θά σάς ζητήσουν τά ντουφέκια· νά έχετε διπλά· νά δώσετε τό ένα καί νά κρατήσετε τό άλλο. Ένα ντουφέκι 100 ψυχές θά γλυτώση".

44. "Θά έρθη καιρός πού θά διευθύνουν τόν κόσμο τά άλαλα καί τά μπάλαλα".

("Τά άλαλα καί τά μπάλαλα" - Εννοεί τά άψυχα μηχανήματα τών διαφόρων εφευρέσεων. Αυτά αντικατέστησαν καί ολονέν αντικαθιστούν τάς εργατικάς χείρας καί κυριαρχούν εις τήν ζωήν τών ανθρώπων, ώς νεώτερα είδωλα προσκυνούμενα υπό τού υλόφρονος κόσμου.)

45. "Η αιτία τού γενικού πολέμου θά είναι από τή Δαλματία".

46. "Η αιτία τού γενικού πολέμου θάρθη από τή Δαλματία. Πρώτα θά διαμελισθή η Αυστρία καί ύστερα η Τουρκία".

47. "Ο χαλασμός θά γίνη από ένα κασσιδιάρη".

(Η προφητεία εις τό αλβανικόν χειρόγραφον φέρεται ως εξής: "Ο χαλασμός θάρθη από τυφλό καί κασσιδιάρη")

48. "Θά προσπαθούν νά τό λύσουν μέ τήν πέννα, μά δέν θά μπορούν. 99 φορές μέ τόν πόλεμο καί μιά μέ τήν πέννα".

49. "΄Αν βρεθούν 3 δυνάμεις σύμφωνες, τίποτε δέν θά πάθετε".

50. "΄Αν τό ζήτημα λυθή μέ τόν πόλεμο, θά πάθετε πολλές καταστροφές· σέ τρείς χώρες μιά θά μείνη ...; "

51. "Θά έρθη καιρός πού δέν θά ακούτε (=μαθαίνετε) τίποτε".

52. "΄Οτι σάς ζητούν, νά δίνετε· ψυχές μόνον νά γλυτώνετε".

53. "΄Αν βρίσκουν στό δρόμο ασήμι, δέν θά σκύβουν νά τό πάρουν. Γιά ένα όμως αστάχυ θά σκοτώνωνται ποιός νά τό πρωτοπάρη ...; ".

54. "Τό κακό θά σάς έρθη από τούς διαβασμένους".

55. "΄Η τρείς μέρες ή τρείς μήνες ή τρία χρόνια θά βαστάξη".

56. "Θάρθη καιρός πού δέν θά υπάρχη αυτή η αρμονία πού είναι σήμερα μεταξύ λαού καί κλήρου".

57. "Οι κληρικοί θά γίνουν οι χειρότεροι καί οι ασεβέστεροι τών όλων".

58. "Στήν Πόλι θά χυθή αίμα πού τριχρονίτικο δαμάλι θά πλέξη (=πλεύση) ".

59. "Καλότυχος όποιος ζήσει μετά τό γενικό πόλεμο. Θά τρώγη μέ ασημένιο κουτάλι ...; ".

60. "Μετά τό γενικό πόλεμο θά ζήση ο λύκος μέ τ΄αρνί".

61. "Θάρθη πρώτα ένα ψευτορωμαίικο· νά μή τό πιστέψετε· θά φύγη πίσω".

62. "Θά μαζωχτή τό χιλιάρμενο στό Σκάλωμα ('Aγιοι Σαράντα) καί θάρθουν κοκκινογέλεκοι, νά πολεμήσουν γιά σάς".

63. "Οί Τούρκοι θά φύγουν, αλλά θά ξανάρθουν πάλι καί θά φθάσουν ώς τά Εξαμίλια. Στό τέλος θά τούς διώξουν είς τήν Κόκκινη Μηλιά. Από τούς Τούρκους τό 1/3 θά σκοτωθή, τό άλλο τρίτο θά βαπτισθή καί μονάχα τό 1/3 θά πάη στήν Κόκκινη Μηλιά".

("Κόκκινη Μηλιά". Τοποθεσία, τήν οποίαν η φαντασία τών υποδούλων Ελλήνων έθετεν εις τά βάθη τής Μ. Ασίας).

64. "Τόσα πολλά θά γίνουν, πού οι μανάδες θά γεννήσουν πρόωρα από τό φόβο τους".

65. "Ζώα δέν θά μείνουν· θά τά φάνε. Φάτε καί σείς μαζί μ΄αυτούς. Στά Τζουμέρκα θά πάρετε σπόρο".

(Εις τό αλβανικόν χειρόγραφον διαβάζομεν: "΄Αλογα δέν θά μείνουν. Θά πάτε καί σείς μαζί μ΄αυτά. Από τά Τζουμέρκα θά ξαναπιάσετε τή ράτσα τους")

66. "'Σπίτια μεγάλα μή κάμνετε. Λιάσες νά κάμνετε νά μή σάς έρχωνται μέσα".

67. "Θά σάς επιβάλουν μεγάλο καί δυσβάστακτο φόρο, αλλά δέν θά προφθάσουν".

68. "Θά βάλουν φόρο στίς κόττες καί στά παράθυρα".

69. "Θά ζητήσουν νά σάς πάρουν καί στρατιώτας. Δέν θά προφθάσουν όμως".

70. "Οι Τούρκοι θά μάθουν τό μυστικό 3 μέρες γρηγορώτερα από τούς Χριστιανούς".

(Τό αλβανικόν χειρόγραφον έχει τήν προφητείαν ως εξής: "Οι Τούρκοι θά τό καταλάβουν τρείς ημέρες γρηγορώτερα από τούς Χριστιανούς")

71. "΄Οταν ακούσετε ότι ο πόλεμος πιάστηκε από κάτω, τότε κοντά θά είναι".

72. "΄Αν ο πόλεμος πιαστή από κάτω, λίγα θά πάθετε· άν πιαστή από πάνω, θά καταστραφήτε".

73. "Οι βράχοι καί οι λάκκοι θά είναι γεμάτοι κόσμο".

74. "Θάρθη ξαφνικά· ή τό βόιδι στό χωράφι ή τό άλογο στ΄ αλώνι".

75. "Λυπηρόν είναι νά σάς τό ειπώ· σήμερον, αύριον καρτερούμεν δίψες, πείνες μεγάλες πού νά δίδωμεν χιλιάδες φλουριά καί νά μήν ευρίσκωμεν ολίγον ψωμί".

76. "Μετά τόν πόλεμο οι άνθρωποι θά τρέχουν μισή ώρα δρόμο, γιά νά βρίσκουν άνθρωπο καί νά τόν κάμουν αδελφό".

77. "Αμπέλια μή φυτεύετε, διότι θά χαλάσουν καθώς εκείνα στή Δρυϊνούπολι".

78. "Θά γίνη ένα χαρτοβασίλειο, πού θά έχει μέγα μέλλον στήν Ανατολή".

79. "Ο κόσμος τόσον θά πτωχεύση, πού θά ζώνεται μέ κληματσίδες".

80. "Η αιτία θά έλθη από τά Δελειατά".

81. "Η Γαλλία θά ελευθερώση πολλά ελληνικά μέρη καί ιδίως οι Ιταλοί".

82. "Η Γαλλία θά λευτερώση τήν Ελλάδα, τήν Ήπειρο η Ιταλία".

83. "Από τρία μπουγάζια στενά, Κρά, Κράψη καί Μουζίνα, θά περνούν πολλά στρατεύματα γιά τήν Πόλι. Καλόν είναι τά γυναικόπαιδα νά βγούν στά βουνά. Θά σάς ρωτούν άν είναι μακρυά η Πόλι· εσείς νά μή λέτε τήν αλήθεια, διότι θά σάς κακοποιήσουν. Ο στρατός αυτός δέν θά φθάση στήν Πόλι, στή μέση τού δρόμου θά μάθη ότι ο πόλεμος ετελείωσε".

84. "Θά έρθη καιρός, πού θά φέρη γύρες ο διάβολος μέ τό κολοκύθι του".

85. "Θά βλέπετε νά πηγαίνουν άλλοι επάνω καί άλλοι κάτω".

86. "Η λευτεριά θαρθή από κάτω από όπου χύνονται τά νερά".

87. "Από πάνω καί από τή σκάλα χαλασμό μή περιμένετε".

88. "΄Ενα ψωμί θά χαθή τό μισό, καί ένα ολόκληρο".

89. "Θά έρθη καιρός πού μιά γυναίκα θά διώχνη δέκα Τούρκους μέ τή ρόκα".

90. "Τόν Πάπαν νά καταράσθε, διότι αυτός θά είναι η αιτία".

91. "Ο χαλασμός στόν τόπο θά γίνη από ένα όνομα αξιωματούχου ...; (δυσανάγνωστον) ".

92. "Πολλά χωριά θά καταστραφούν, οι τρείς χώρες θά γίνουν μία".

93. "Νά έχετε τρείς θύρες· άν σάς πιάσουν τή μιά, νά φύγετε από τήν άλλη".

94. "Πίσω από τή μιά θύρα νά κρυφθή κανείς, γλυτώνει· θά είναι βιαστικό".

95. "Νά παρακαλήτε νά είναι μέρα καί όχι νύκτα, καλοκαίρι καί όχι χειμώνας".

96. "Οι άνθρωποι θά μείνουν πτωχοί, γιατί δέν θάχουν αγάπη στά δένδρα".

97. "Οι άνθρωποι θά μείνουν πτωχοί, γιατί θά γίνουν τεμπέληδες".

98. "Από ψηλά, μέσα από τό λιμάνι θάρθη ο χαλασμός".

99. "Θά σάς ρίξουν παρά πολύ· θά σάς ζητήσουν νά τόν πάρουν πίσω, αλλά δέν θά μπορέσουν".

100. "Εσείς θά σώσετε άλλους καί οι άλλοι εσάς".

101. "Εσείς θά φύγετε απ΄τ΄ αριστερά βουνά· από τή δεξιά μεριά όχι· από τίς σπηλιές μή φοβάστε".

102. "Θαρθή ξαφνικά· τ΄ άλογα θ΄ απομείνουν ζεμένα στίς δουλειές τους καί σείς θά φύγετε".

103. "Θάνε όγδοος αιώνας πού θά γίνουν αυτά". (Δηλαδή κατά την διάρκεια της όγδοης χιλιετίας από τον Αδάμ)

104. "Νά κρυφθήτε ή κοντά στήν πόρτα ή κοντά στήν πλάκα, άν είναι βιαστικό καί γρήγορο".

105. "Πολλά θά συμβούν. Οι πολιτείες θά καταντήσουν σάν μπαράγκες".

106. "Θαρθή καιρός πού θά βγή ο καταραμένος δαίμονας από τό καυκί του".

107. "Θαρθή μιά φορά ένας ψευτοπροφήτης· μή τόν πιστέψετε καί μή τόν χαρήτε. Πάλι θά φύγη καί δέν θά μεταγυρίση".

108. "Θάρθή καιρός πού οι χριστιανοί θά ξεσηκωθούν ο ένας κατά τού άλλου".

109. "Νάχετε τό σταυρό στό μέτωπο, γιά νά σάς γνωρίσουν ότι είσθε χριστιανοί".

110. "Δέν θά φθάση ο στρατός στήν Πόλι· στή μέση τού δρόμου θάρθη τό μαντάτο, ότι έφθασε τό ποθούμενο".

111. "Πήγαινε καί στό δρόμο θ΄ανταμειφθής".

(Ελέχθη εν Δερβιστάνη περί τινος, όστις ειρωνεύθη τόν ΄Αγιον. Ούτος μετ΄ολίγν ετραυματίσθη καθ΄οδόν υπό τινος εχθρού του)

112. "Ειπέ εις τά είδωλα εκείνα νά μήν έρθουν εδώ, αλλά νά γυρίσουν εις τά οπίσω".

(Καθώς ο ΄Αγιος εδίδασκεν εις ΄Ασσον τής Κεφαλληνίας, διέκοψε μίαν στιγμήν τό κηρυγμά του καί απέστειλεν ένα ακροατήν του εις τήν οικίαν τού άρχοντος τού τόπου ειπών τούς λόγους τούτους. Ούτος απελθών εύρε 4 κυρίας τής αριστοκρατίας ασέμνως ενδεδυμένας, αί οποίαι ήσαν έτοιμοι νά έλθουν καί παρακολουθήσουν τό κήρυγμα τού Αγίου)

113. "Φτιάνετε σπίτια τορνευτά καί δέν πρόκειται νά κατοικήσετε σ΄ αυτά".

(Είπε τούς λόγους τούτους ο 'Aγιος εις 'Aσσον τής Κεφαλληνίας, όταν μίαν ημέραν διήρχετο πρό μιάς νεοκτίστου οικίας. Μετ΄ ολίγον όλοι οι ιδιοκτήται απέθανον πλήν μιάς μοναχής).

114. "Τό παιδί αυτό θά προκόψη, θά κυβερνήση τήν Ελλάδα καί θά δοξασθή".

(Ελέχθη περί τού Ιωάννου Κωλέττη).

115. "Θά γίνης μεγάλος άνθρωπος, θά κυριεύσης όλη τήν Αρβανιτιά, θά υποτάξης τήν Πρέβεζα, τήν Γάργα, τό Σούλι, τό Δέλβινο, τό Γαρδίκι καί αυτό τό τάχτι τού Κούρτ πασά. Θά αφήσης μεγάλο όνομα στήν οικουμένη. Καί στήν Πόλι θά πάς, μά μέ κόκκινα γένεια. Αυτή είναι η θέλησι τής θείας προνοίας. Ενθυμού όμως είς όλην τήν διάρκειαν τής εξουσίας σου νά αγαπάς καί νά υπερασπίζεσαι τούς χριστιανούς, άν θέλης νά μείνη η εξουσία εις τούς διαδόχους σου".

(Ελέχθη εν Τεπελενίω περί του Αλή πασά)

116. "Θά βγούν πράγματα από τά σχολεία πού ο νούς σας δέν φαντάζεται".

117. "Θά δήτε στόν κάμπο αμάξι χωρίς άλογα νά τρέχη γρηγορώτερα από τόν λαγό".

118. "Θάρθη καιρός πού θά ζωσθή ο τόπος μέ μιά κλωστή".

(Ελέχθη εν 'Aσσω τής Κεφαλληνίας).

119. "Θαρθή καιρός πού οι άνθρωποι θά ομιλούν από ένα μακρυνό μέρος σέ άλλο, σάν νάνε σέ πλαγινά δωμάτια, π.χ. από τήν Πόλι στή Ρωσία".

120. "Θά δήτε νά πετάνε άνθρωποι στόν ουρανό σάν μαυροπούλια καί νά ρίχνουν φωτιά στόν κόσμο. Όσοι θά ζούν τότε θά τρέξουν στά μνήματα καί θά φωνάξουν: Εβγάτε σείς οι πεθαμένοι νά μπούμε μείς οι ζωντανοί".

(Αι πέντε κατά σειράν προφητείαι (116η - 120ή) του Αγίου αναφέρονται προφανώς εις τάς μεγάλας εφευρέσεις τού αιώνός μας. Τό αμάξι χωρίς άλογα είναι οι σιδηρόδρομοι καί τ΄ αυτοκίνητα. Η κλωστή πού θά ζώση όλον τόν κόσμον είναι τά καλώδια τών τηλεγραφείων. Μέ τάς συσκευάς τής τηλεπικοινωνίας η φωνή ακούεται εξ αποστάσεως χιλιάδων χιλιομέτρων ως νά προήρχετο εκ γειτονικής οικίας. Τά μαυροπούλια, πού θά ρίψουν τό πύρ εις τήν γήν, είναι τά αεροπλάνα τής πολεμικής αεροπορίας. Αυται αί προφητείαι τού αγίου Κοσμά είναι γεγραμμέναι εις τά βιβλία χρόνους πολλούς, αιώνα περίπου πρίν γίνουν αι σχετικαί εφευρέσεις)

121. "Το κακόν θα έλθη μέχρι τόν Σταυρόν και δεν θα μπορέση να πάη κάτω. Μή φοβηθήτε. Μή φύγετε από τα σπίτια σας".

(Ελέχθη εις την περιοχήν Πολυνερίου Γρεβενών. Πράγματι τώ 1940 οι Ιταλοί έφθασαν μέχρι την τοποθεσίαν Σταυρός, όπου είχε κηρύξει ο ΄Αγιος, και εσταμάτησαν)

122. "Όταν θα πέση ο κλώνος (πού είναι στημένος ο Σταυρός), θά γίνη μεγάλο κακόν, που θά έλθη από τό μέρος όπου θα δείξη ο κλώνος· και όταν θα πέση τό δένδρον, θα γίνη ένα μεγαλύτερον κακόν".

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More