ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ


Η Γιαννακά έλεγε ότι μόνο περιθωριακοί τύποι αντιδρούν στο μνημόνιο! Ο Ακης μοναδικός: «τελικά όλοι στην περιοχή σας θέλουν το μνημόνιο και σας λένε μπράβο που το ψηφίσατε και οι μόνοι που αντιδρούν είναι οι του ΣΥΡΙΖΑ;»!… Τα «έπαιξε» η Γιαννακά και άρχισε να του λέει ότι λαϊκίζει! Φοβερός ο Άκης..
ΑΚΗ ΜΟΥ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΟΥΣ ΕΙΠΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.....ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΑΚΗ ΜΟΥ
ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΝΟΟΥΣΕ
ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 300 ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ Η ΟΧΙ
ΑΝ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

5.843.560 ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ


Το ιλιγγιώδες ποσό των...
5.843.560 ευρώ άγγιξε το κόστος μετακίνησης του πρωθυπουργού, των Υπουργών της κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας ανά τον κόσμο σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα με αφορμή σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Μαργαρίτη Τζίμα. Το κόστος αφορά την χρήση τριών αεροσκαφών VIP και άλλων τριών ελικοπτέρων της αεροπορίας και του στρατού ξηράς.Αναλυτικά:


ΕΜΒRAER 209: Από 1.4.2010 έως 30.4 2011 το κόστος χρήσης για 41 συνολικά ταξίδια ανήλθε σε 1.598.751 ευρώ με τα μεγαλύτερα ποσά, 84.966, 82.859 και 81.455 ευρώ να αφορούν σε ταξίδια των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Επικρατείας στη Δαμασκό και το Άμπου Ντάμπι.
GULFSTREAM: Aπό 1.4.2010 έως 30.4.2011 το κόστος χρήσης για 36 συνολικά ταξίδια ανήλθε σε 2.020.143 ευρώ. Πλέον κοστοβόρα τα ταξίδια του πρωθυπουργού σε ΗΠΑ (162.962 ) και Βρυξέλλες-Ν.Υόρκη-Κωνσταντινούπολη ( 158.325 )
LEGACY: Από 1.4.2010 έως 30.4.2011 το κόστος χρήσης για 43 συνολικά ταξίδια ανήλθε σε1.912.096 ευρώ. Πλέον κοστοβόρο το ταξίδι του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών σε Μπακού-Καμπούλ ( 98.308 ) και το ταξίδι του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες και το Βελιγράδι ( 60.389 )
SUPER PUMA: Από 1.4.2010 έως 30.4.2011 το κόστος χρήσης για συνολικά 12 ταξίδια ανήλθε σε251.884 ευρώ με πιο κοστοβόρο το ταξίδι του Προέδρου της Δημοκρατίας σε Ρούπελ-Ακριτοχώρι-Λαγκαδά ( 29.393 )
Ε/Π Β12: Από 1.4.2010 ως 30.4.2011 το κόστος για δύο μετακινήσεις ανήλθε σε 20. 522 ευρώ.
CH-47D( στρατού ξηράς): Το κόστος για δύο μετακινήσεις του πρωθυπουργού και αντιπροσωπείας σε Σύρο και Καλάβρυτα ανήλθε σε 40.164 ευρώ.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ


Η όποια κρατική περιουσία υπάρχει – τα λιμάνια και τα αεροδρόμια μας, ο ορυκτός πλούτος, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ κ.λ.π.– παραχωρείται στα χέρια ξένων «ειδικών» που εγκαθίστανται στην Ελλάδα για να ξεπουλήσουν όπου θέλουν την περιουσία του ελληνικού λαού.

Εξωφρενικά και πρωτοφανή κρίνονται όσα περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου «επείγοντα μέτρα εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015, που καθιερώνει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου».

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε την Πέμπτη το βράδυ και οι διατάξεις του - που δεν συζητήθηκαν στη Βουλή ή τις πέρασαν με τη μέθοδο του express οι αρμόδιοι υπουργοί - κρύβουν απίστευτες παγίδες για την περιουσία του ελληνικού κράτους με το δεδομένο ότι οι πωλήσεις των «ασημικών» δεν θα γίνουν από Έλληνες, αλλά από ξένους που τους «φυτεύουν» στα ελληνικά υπουργεία.

Και ιδού η επιβεβαίωση μέσα από τα επίμαχα άρθρα του σχετικού νομοσχεδίου:

Στο άρθρο 2, παράγραφος 11 αναφέρονται τα εξής χαρακτηριστικά: «Τα περιουσιακά στοιχεία του Ταμείου και των εταιρειών, των οποίων το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει στο Ταμείο αξιοποιούνται σύμφωνα με επιχειρησιακό πρόγραμμα, το οποίο εγκρίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο ύστερα από γνώμη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων».

Ποιοι όμως αποτελούν αυτό το συμβούλιο εμπειρογνωμόνων;

Η απάντηση βρίσκεται στο άρθρο 4 παράγραφος 1 που αναφέρει τα εξής: «Στο ταμείο συνιστάται επταμελές συμβούλιο εμπειρογνωμόνων που τα μέλη του διορίζονται για 3 χρόνια και τα τρία από τα επτά αυτά μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων υποδεικνύονται για τοποθέτηση από τους εκπροσώπους που προβλέπονται στην παράγραφο 11 του άρθρου 3.

Και τι προβλέπει η παράγραφος 11 του άρθρου 3; Γιατί εδώ είναι το κλειδί της όλης ιστορίας. «Στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου παρίστανται δύο εκπρόσωποι που προτείνονται από τα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι εκπρόσωποι ενημερώνονται πλήρως επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και μπορούν να ζητούν εγγράφως από το Διοικητικό Συμβούλιο πληροφορίες που αφορούν τη λειτουργία του Ταμείου, το οποίο υποχρεούται να τους παρέχει τις πληροφορίες αυτές χωρίς καμία καθυστέρηση».

Δηλαδή η Κομισιόν «φυτεύει» 2 τοποτηρητές στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, οι οποίοι με τη σειρά τους «φυτεύουν» τρεις ανθρώπους με τη σειρά τους στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου, που βεβαίως αυτοί θα αποφασίζουν που και πόσο θα ξεπουληθεί η περιουσία του ελληνικού Κράτους.

Συμπέρασμα: η Ελλάδα έχει περάσει ήδη στα χέρια των ξένων μεταπρατών.

ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Η Ρωσία από ότι φαίνεται βιάζεται να είναι προετοιμασμένη για κάτι. Το Russia Today (RT) ΑΝΑΦΕΡΕΙ (

Nearly 5,000 new emergency bomb shelters will be built in Moscow by 2012 to save people in case of potential attacks.

Moscow authorities say the measure is urgent as the shelters currently available in the city can house no more that half of its population.

In the last 20 years, the area of air-raid defense has been developed little, and the existing shelters have become outdated. Moreover, they are located mostly in the city center, which makes densely populated Moscow outskirts especially vulnerable in the event of a nuclear attack.

In order to resolve the issue, the city has given architects a task to construct a typical model of an easy-to-build shelter that will be located all over the city 10 to 15 meters underneath apartment blocks, shopping centers, sport complexes and parks, as in case of attack people will need to reach the shelters within a minute.

Moscow saw its first mass building of shelters in the 1930s, after which 7,000 of them were constructed. Some of Russia’s metro stations have been built very deep underground so that they could double as air raid shelters.

However, in the early 1990s, many shelters were privatized by commercial firms that used them as warehouses, parking lots, and even restaurants.)

ότι 5.000 νέα πυρηνικα καταφυγια θα κατασκευαστούν στην πόλη τηςΜόσχας έως το τέλος του 2012. Οι Ρωσικές αρχές πιστεύουν ότι αυτά τα νέα καταφύγια χρειάζονται επειγόντως, επειδή τα πυρηνικά καταφύγια που υπάρχουν σήμερα έχουν την ικανότητα να φυλάξουν μόνο το μισό περίπου του πληθυσμού και είναι αρκετά ξεπερασμένα.

Επιπλέον, υπάρχουν προφανώς πολύ λίγα πυρηνικά καταφύγια για εκείνους που ζουν έξω από το κέντρο της πόλης. Οι αρχές θέλουν σχεδόν ολόκληρο τον πληθυσμό της Μόσχας να είναι σε θέση να καταφύγει σε κάποιο καταφύγιο μέσα σε λίγα λεπτά. Αλλά σε αυτή την εποχή, όταν ο "ψυχρός πόλεμος" υποτίθεται ότι έχει τελειώσει, γιατί τα 5.000 πυρηνικά καταφύγια αποτελούν μια τέτοια επιτακτική ανάγκη;





Αλλά δεν είναι μόνο η Ρωσία που ασχολείται με την κατασκευή καταφυγίων.
Πριν από μερικά χρόνια, Γραφείο Πολιτικής Άμυνας τηςΣαγκάης ανακοίνωσε την ολοκλήρωση ενός απόλυτα τεράστιου υπόγειου καταφυγίου. Έχει αναφερθεί ότι το καταφύγιο έχει έκταση πάνω από 90.000 τετραγωνικά μέτρα και θα μπορουσε να φιλοξενήσει μέχρι 200.000 ανθρώπους τήν φορά.
Αλλά αυτό γιγαντιαίο καταφύγιο δεν είναι ακόμη τόσο μεγάλο όσο το " Υπόγειο Σινικό Τείχος" που χτίστηκε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 και του 1970. Εκτιμάται ότι το "Υπόγειο Σινικό Τείχος" περιέχει σήραγγες και καταφύγια έκτασης 19 μιλίων (δηλαδή γύρω στα 30.5 χιλιόμετρα) και θα μπορούσε να χωρέσει μέχρι και 300.000 ανθρώπους. Έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, αποθήκη πυρομαχικών, νοσοκομείο, θέατρο, ακόμα και βιβλιοθήκη
Έτσι τι γίνεται με την κυβέρνηση των ΗΠΑ; Χτίζουν κανένα καταφύγιο για το λαό της Αμερικής;
Όχι.
Σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης, οι περισσότεροι θα είναι τυχεροί αν έχουν αρκετό χρόνο να κάνουν την προσευχή τους.
Η πικρή αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί ότι η απειλή του πυρηνικού πολέμου είναι κάτι που ανήκει στο παρελθόν.
Για δεκαετίες, το πυρηνικό οπλοστάσιο ήταν η πρωταρχική προστασία του λαού των ΗΠΑ σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης, αλλά χάρη σε μερικούς τελευταίους προέδρους το αμερικάνικο στρατηγικό πυρηνικό οπλοστάσιο έχει ως επί το πλείστον διαλυθεί.
Σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μόνο 5.113 πυρηνικές κεφαλές σε αποθέματά, που αντιπροσωπεύει μία μείωση κατά 84 τοις εκατό από τη μέγιστη τιμή των περίπου 31.255 που υπήρχαν το 1967.
Αλλά αυτό δεν είναι αρκετά για τον Μπαράκ Ομπάμα. Επί του παρόντος, ο Ομπάμα εργάζεται για μια συνθήκη σύμφωνα με την οποία στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ρωσία θά επιτρέπεται μόνο κατ ανώτατο όριο 1.550 κεφαλές.
Με τα πυρηνικά όπλα γρήγορα να εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο, και με τις ΗΠΑ να έχουν μόνο ένα μικρό κλάσμα πυρηνικών, δεν μοιάζει ένα πυρηνικό πλήγμα εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών να είναι πιο πιθανό;
Φυσικά, αλλά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης λένε στους Αμερικανούς ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πλέον, για ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου.
Μόνο που η Ρωσία έχει προφανώς μια διαφορετική προσέγγιση. Χτίζει 5.000 καταφύγια μόνο σε μια πόλη.





ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗ ΗΠΕΙΡΟΣ


Ένας τεράστιος πλούτος κρύβεται στους φυσικούς και ορυκτούς πόρους της Ηπείρου, που αν αξιοποιηθούν ορθολογικά θα μπορούσαν να αλλάξουν την πορεία της Περιφέρειας και να την μετατρέψουν σε μία δυναμικά αναπτυσσόμενη περιοχή.

Αυτό προκύπτει από την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ημερίδα που πραγματοποίησε η Ελληνική Γεωλογική Εταιρεία και η Περιφερειακή Μονάδα Ηπείρου του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών με θέμα «Η Γεωλογική Έρευνα ως μοχλός ανάπτυξης της Ηπείρου». Οι εισηγήσεις κατά τη διάρκεια της ημερίδας από εξειδικευμένους επιστήμονες επιβεβαίωσαν τον τίτλο της Ημερίδας και τις...
αναπτυξιακές δυνατότητες που δίνουν στην Περιφέρεια οι φυσικοί και ορυκτοί πόροι, που στις περισσότερες περιπτώσεις παραμένουν ανεκμετάλλευτοι.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο υδρογεωλόγος του ΙΓΜΕ Ηπείρου Βαγγέλης Νικολάου η Ήπειρος είναι το πλουσιότερο υδατικό διαμέρισμα της Ελλάδας και η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου μπορεί να βγάλει την περιοχή, ακόμη και την χώρα από την οικονομική κρίση. Δεν είναι τυχαίες εξάλλου οι συχνές αναφορές στον υπόγειο πλούτο της Ελλάδας και οι προσπάθειες του υπουργείου Περιβάλλοντος να προωθήσει τις έρευνες.

«Η Ήπειρος είναι ένα απέραντο γεωλογικό πάρκο. Παρότι πρόκειται για μία υποβαθμισμένη Περιφέρεια έχει ως πλεονέκτημα τους ορυκτούς πόρους, τα επίγεια και υπόγεια ύδατα που επαρκούν για δύο πόλεις μεγέθους της Αθήνας. Πρόκειται για μία τεράστια εθνική περιουσία και μία αναπτυξιακή δύναμη που θα πρέπει να αξιοποιηθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά. Τα νερά δεν είναι το μόνο στοιχείο που μπορεί να αξιοποιηθεί στην Ήπειρο. Υπάρχουν αποθέματα αδρανών υλικών, γεωθερμικών πεδίων, κοιτάσματα αργίλου και τύρφης και πέτρα.

Επιπλέον στην Ήπειρο εντοπίζονται σημαντικά γεωλογικά «μνημεία» όπως για παράδειγμα η χαράδρα του Βίκου – Αώου που έχει ενταχθεί στα Γεωπάρκα της Ουνέσκο. «Η ορθολογική αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις για το περιβάλλον και όχι με άναρχη εκμετάλλευση μπορούν να δώσουν μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στην Ήπειρο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολάου. Αξιοποίηση της γεωθερμίας Το πρώτο διαπιστωμένο γεωθερμικό πεδίο με μεγάλες δυνατότητες αξιοποίησης έχει χωροθετηθεί στην Άρτα, ωστόσο αρχικές έρευνες έχουν γίνει και στην Κόνιτσα και στο βόρειο τμήμα του νομού Άρτας, όπου εκτιμάται πως μπορούν να βρεθούν νέα πεδία.

Οι έρευνες στην περιοχή ξεκίνησαν από το 1996 και παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά το γεωθερμικό πεδίο στις Συκιές Άρτας, οι έρευνες συνεχίστηκαν με το Γ’ ΚΠΣ και βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες νερού σε θερμοκρασία άνω των 50 βαθμών Κελσίου. Σήμερα το πεδίο αυτό «αναμένει» την ολοκλήρωση της υπουργικής απόφασης ώστε να αρθούν όλα τα εμπόδια και να μπορέσει να μισθωθεί για να καταστεί αξιοποιήσιμο, πιθανότατα από κάποια ιδιωτική επένδυση.

Πολύ κοντά στην αξιοποίηση του πεδίου είχε φτάσει η Νομαρχία Άρτας πριν δύο χρόνια, ωστόσο στάθηκε εμπόδιο ένα κενό στη νομοθεσία, το οποίο βέβαια σε άλλες Περιφέρειες είχε παρακαμφθεί. Η γεωθερμία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη καλλιεργειών και ιχθυοκαλλιεργειών όπως σημείωσε ο Γεωλόγος διευθυντής ΔΙΓΕΘΜΥ ΙΓΜΕ Γιώργος Χατζηγιάννης, ο οποίος υπογράμμισε πως θα πρέπει άμεσα να αξιοποιηθεί αυτή η μορφή ενέργειας, που είναι η φιλικότερη προς το περιβάλλον. Μάλιστα, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από επιχειρήσεις θερμοκηπίων για την αξιοποίηση της γεωθερμίας με στόχο την θέρμανση, κάτι που εξασφαλίζει εξαγωγές στο εξωτερικό αλλά και πολλές θέσεις εργασίας.

Ως ενδεικτικές καλλιέργειες ανέφερε ο κ. Χατζηγιάννης τη ντομάτα και τα σπαράγγια, που μπορούν να πωληθούν σε υψηλές τιμές. Αισιοδοξία για πετρέλαιο Κατά τη διάρκεια της ημερίδας σημαντική ήταν η εισήγηση του γεωλόγου των ΕΛΠΕ Φαίδωνα Μαρνέλη που αναφέρθηκε στην έρευνα υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα. Ο κ. Μαρνέλης έκανε μία αναδρομή στις έρευνες που έχουν γίνει στο παρελθόν και εξήγησε γιατί ορισμένες τεχνικές εξόρυξης δεν απέδωσαν τους αναμενόμενους «καρπούς».

Πρόσθεσε επίσης πως οι νέες τεχνικές που αναπτύσσονται δίνουν τη δυνατότητα για εγκυρότερες έρευνες σε μεγαλύτερο βάθος και με λιγότερο κόστος, το οποίο ωστόσο παραμένει πολύ υψηλό. Πάντως σε ότι αφορά το ενδεχόμενο κοιτασμάτων πετρελαίου στην Ήπειρο υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία και στόχος είναι να βρεθεί χρηματοδότηση για την συνέχιση των ερευνών και στη συνέχεια των απαραίτητων γεωτρήσεων.

Εξάλλου είναι γνωστό πως έρευνες είχαν ξεκινήσει στην περιοχή του Καλπακίου και οι τοπικοί φορείς αναμένουν τις εξελίξεις από την πλευρά του υπουργείου Περιβάλλοντος προκειμένου να γίνει μία ακόμη απόπειρα εξόρυξης πετρελαίου.

¨"ΛΟΓΟΣ¨" ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ


Την έναρξη των εργασιών, για τη δημιουργία Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Τμήματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Flinders Νότιας Αυστραλίας, κήρυξε ο πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας. Σύμφωνα με το “Νέο Κόσμο” τη δημιουργία του Κέντρου επιβεβαίωσαν ο πρωθυπουργός της Πολιτείας Μάϊκ Ραν και ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστραλία Αλέξης Χριστόπουλος, στις ομιλίες τους κατά την έναρξη των εργασιών του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ελληνικής Έρευνας, την Πέμπτη το βράδυ, που οργανώνει το Τμήμα Ελληνικών του Πανεπιστημίου.
Ο κ. Ραν ανακοίνωσε χορηγία 600.000 δολάρια από την κυβέρνησή του για την ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου με την επωνυμία “ΛΟΓΟΣ”. Ο κ. Ραν ανέφερε:”Η χορηγία της κυβέρνησης της Νότιας Αυστραλίας στοχεύει στη διατήρηση, καλλιέργεια και μεταβίβαση στις νέες γενιές των βασικών στοιχείων του ελληνικού πολιτισμού, ενός μοναδικού και αξιόλογου πολιτισμού που αποτελεί βασικό στοιχείο της ζωής πολλών ανθρώπων σε πολλές χώρες και γι’ αυτό δεν επιτρέπεται να τον σφετερίζονται άλλοι”. Τέλος, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, κάλεσε όλους “να προσφέρουν στήριξη και αλληλεγγύη στη χώρα”.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More