ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΕΛΛΑΣ


Γράφει ο Ευριπίδης Μπίλλης Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Δεν μας έκαναν πειραματόζωο μόνον για το οικονομικό αλλά και για την στα πλαίσια της Νέας Τάξης κατάργηση των εθνών.

Τι μπορούμε συνεπώς να προβλέψουμε, έστω και αν μας πουν συνωμοσιολόγους για τα επόμενα σχέδια της Μέρκελ και των «ημετέρων» που υποδούλωσαν την Ελλάδα μας;;

Για να προβλέψουμε, πρέπει να θυμηθούμε παλαιές ενέργειες της τελευταίας διετίας και όχι μόνο και να τις αναλύσουμε που ίσως απέβλεπαν.

Έτσι υπενθυμίζω τα εξής:

1. Άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του ο εφιάλτης κατήργησε το Υπουρφείο Μακεδονίας Θράκης. Ο σκοπός ύποπτος και σχεδόν προφανής, στόχευε εναντίον της Μακεδονίας μας και της Θράκης μας.

2. Το υπουργείο που κατήργησε ο εφιάλτης το επανιδρύει τώρα ως Γερμανικό η Μέρκελ με υφυπουργό Γερμανό τον 2ο Γκαουλάϊτερ Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη μας.

3. Είναι γνωστή η στάση του τέταρτου Ράϊχ στο θέμα της τέως Γιουγκοσλαβίας. Επίσης είναι γνωστή η στάση του ναζιστικού τρίτου Ράϊχ για το θέμα της Μακεδονίας μας. Είναι επισης γνωστή η διαχρονική στάση του Γερμανικού κράτους έναντι των τούρκων.

4. Στα πλαίσια αυτά και με ένα ανύπαρκτο Ελληνικό κράτος ο κίνδυνος σε πρώτο βήμα Κοσσοβοποίησης της Θράκης μας είναι άμεσος. Ήδη ο γκάουλάιτερ Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ ετοιμάζει στη Θράκη «Ειδική Οικονομική Ζώνη» που φαίνεται ότι αφαιρεί τη Θράκη μας ουσιαστικά από το Ελληνικό κράτος υπό την απαθή στάση των ημετέρων πολτικών (ακόμα και του κ. Τσίπρα που μόνον το οικονομικό δείχνει να τον ενδιαφέρει. Ούτε, Θράκη, ούτε Μακεδονία, ούτε Αιγαίο, ούτε Αννάν, ούτε Κύπρος).

5. Μέσα στα πλαίσια αυτά πρέπει να ιδωθεί και η προσπάθεια του πλέον έμπιστου του εφιάλτη, του Γιουνάν Αννανιακού κ. Μπεγλίτη, να διαλύσει τις ένοπλες δυνάμεις στην Βόρεια Ελλάδα.

6. Όλα δείχνουν ότι τόσον η Μακεδονία μας όσον και η Θράκη μας βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο αν δεν απελευθερωθεί γρήγορα η Ελλάδα από το νέο αντίστοιχο του ναζιστικού και συνέχεια του σημερινό Γερμανικό καθεστώς.

7. Μέσα στα πλαίσια αυτά της προσπάθειας της πλήρους διάλυσης του κράτους μας, θα πρέπει να ιδωθεί και η προσπάθεια απόλυσης των δημοσίων υπαλλήλων (του στενού δημόσιου Τομέα, της αυτοδιοίκησης, του στρατού, της Παιδείας κτλ). Στόχος είναι η πλήρης υποδούλωση και διάλυση του Ελληνικού κράτους μας για να αποδυναμωθέι κάθε αντίδραση.

Όσοι πολιτικοί δεν βάζουν υπεράνω όλων το στενό κομματικό τους συμφέρον αλλά το συμφέρον του Ελληνισμού απαιτείται, σε όποιο κόμμα και αν ανήκουν, να αντιδράσουν άμεσα βάζοντας φρένο στα θρασύτατα σχέδια της Μέρκελ μέσω του Φούχτελ της.

Επίσης κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν πρέπει να απολυθεί. Κανένας δεν περισσεύει και το ξέρετε καλά. Μπορεί να χρειάζονται συμπτύξεις και καταργήσεις οργανισμών κτλ, αλλά όπως γνωρίζετε οι συνολικές ελλείψεις προσωπικού είναι τεράστιες. Στόχος είναι η μέσω της απόλυσης των υπαλλήλων η διάλυση του Ελληνικού κράτους.

ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΞΕΤΥΛΙΓΕΤΑΙ


“Σημαντική ανακοίνωση για τις έρευνες που γίνονται στη Θράκη για χρυσό”,διαρρέουν πηγές Καναδικής εταιρείας.
Ο Πρόεδρος της Καναδικής εταιρείας Eldorado Gold Corporation, κ. Paul Wright, θα δώσει συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας στην οποία επισήμως καλεί για ενημέρωση για “το νέο αναπτυξιακό σχέδιο της Eldorado Gold Corporation στην Ελλάδα”.

Ωστόσο ανεπισήμως αναφέρεται ότι σ΄ αυτή τη συνέντευξη θα γίνει “μία σημαντική ανακοίνωση” και το μυαλό όλων πάει στο χρυσό!
Όχι τυχαία,αφού η εν λόγω εταιρεία ,είναι διεθνής εταιρεία χρυσού με μεταλλευτικές εγκαταστάσεις στην Κίνα, Βραζιλία και Τουρκία. Εδρεύει στο Βανκούβερ του Καναδά, και είναι μέτοχος 100% της εταιρείας "Χρυσωρυχεία Θράκης". Μεταξύ των άλλων δραστηριοτήτων της - έρευνα και ανάπτυξη νέων κοιτασμάτων ανά τον κόσμο-λειτουργεί με εξαιρετική επιτυχία και απόλυτη ασφάλεια πέντε σημαντικά μεταλλεία χρυσού, 3 στην Κίνα, 2 στην Τουρκία και ένα μεταλλείο σιδήρου στην Βραζιλία. Η προβλεπόμενη ετήσια παραγωγή για το 2012 αναμένεται να φτάσει τις 750.000 ουγκιές χρυσού. Εκτός απο τη λειτουργία των παραπάνω μεταλλείων, η Eldorado Gold Corporation κατασκευάζει άλλο ένα μεταλλείο χρυσού στην Κίνα και αναπτύσσει δύο έργα χρυσού στην Βραζιλία και στην Ελλάδα. Η εταιρεία έχει κατασκευάσει και λειτουργεί μεταλλεία ανά τον κόσμο, τα οποία έχουν κερδίσει πολλά βραβεία για την περιβαλλοντική τους συμβατότητα και τις υψηλές περιβαλλοντικές τους προδιαγραφές.

ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ

Μερικές φορές τα παιδιά διδάσκουν τους μεγαλύτερους, εξαιτίας της αγνής τους σκέψης και της άδολης λογικής που κουβαλούν σε αντίθεση με τον κόσμο των μεγάλων.

Μέσα λοιπόν στη μιζέρια της σημερινής Ελλάδας, υπάρχουν κάποια παιδιά που δίνουν μία αχτίδα ελπίδας πως υπάρχουν ακόμα πραγματικοί Έλληνες σ’ αυτό τον τόπο, που δεν έχουν αλλοτριωθεί από το πολιτικό σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα। Ο μαθητής Αλέξανδρος του 4ου Λυκείου Βύρωνα αποτελεί τέτοια περίπτωση, μιας και στη σχολική γιορτή του σχολείου για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου φρόντισε να διδάξει στους μεγαλύτερους όλα όσα απέτυχαν εκείνοι… Ποια είναι η πραγματική Ελλάδα…

ΕΥΓΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο του με τίτλο 1940-2011:


ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ


Η ΚΥΡΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ
Διατηρεί, ωστόσο, την ιδιότητά της ως ανεξάρτητης βουλευτού και μαζί με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα πάρουν πρωτοβουλίες με χαρακτηριστικά μετώπου. Και εξηγεί στην «Κ.Ε.» ότι βρέθηκε εκτός ΠΑΣΟΚ ακριβώς για να αποκατασταθούν οι αξίες και οράματα που γεννήθηκαν εντός του.
Τι σας οδήγησε στη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ;
Ζούμε τις συνέπειες ενός ανελέητου οικονομικού πολέμου, που έχει στόχο το λαό μας. Σε ανάλογες ιστορικές στιγμές, ο ελληνικός λαός αντιστάθηκε, μέσα από τη συγκρότηση ενός μετώπου με χαρακτηριστικά κοινωνικοαπελευθερωτικά και εθνικοανεξαρτησιακά. Η θέση μου αυτή συναντιέται με την πολιτική απόφαση της πανελλαδικής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη συγκρότησης ενός συνασπισμού εξουσίας, με άμεσο πολιτικό στόχο τον ανυποχώρητο αγώνα για την ήττα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών.
Η πολιτική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την απαρχή ευρύτατων διεργασιών στο χώρο της αριστεράς, αλλά και στη βάση του ΠΑΣΟΚ, με ζητούμενο τη συγκρότηση ενός ισχυρού αντιμνημονιακού και ανατρεπτικού πόλου, που με αξιώσεις θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος του μνημονιακού πόλου, όπως αυτός εκφράζεται μέσα από την κυβέρνηση Παπαδήμου. Μια κυβέρνηση εξαιρετικά επικίνδυνη, που απειλεί ευθέως την οντότητά μας ως λαού και ως ελεύθερης χώρας.
Κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ είπαν ότι θα έπρεπε να μείνετε εκεί και να αγωνιστείτε.
Εντός ΠΑΣΟΚ έχω δώσει πολλές μάχες. Σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, αλλά και στο επίπεδο της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Τούτη όμως είναι η στιγμή των μεγάλων διαχωριστικών γραμμών. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ αποτελεί κλειστό μηχανισμό εξουσίας και εξυπηρέτησης συμφερόντων, ένα σκληρό μηχανισμό με απολύτως ξεκάθαρο ιδεολογικό στίγμα, αυτό του άκρατου νεοφιλελευθερισμού. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται εκτός ΠΑΣΟΚ. Οποιαδήποτε περαιτέρω παραμονή μου θα νομιμοποιούσε με τον πιο επικίνδυνο τρόπο πολιτικές και πρακτικές, που είναι σε απόλυτη αναντιστοιχία με την ταυτότητα ενός σοσιαλιστικού κινήματος και το συμφέρον του ελληνικού λαού. Βρίσκομαι απολύτως συνειδητά εκτός ΠΑΣΟΚ ακριβώς για να αποκατασταθούν αξίες και οράματα που γεννήθηκαν εντός ΠΑΣΟΚ.
Μπορεί η αριστερά να καταθέσει πρόταση εξουσίας για έξοδο από την κρίση, χωρίς να διαλυθεί η κοινωνία;
Η άμεση απαλλαγή από το μνημόνιο, η επιθετική επαναδιαπραγμάτευση και η ταυτόχρονη άρνηση του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, ως απεχθούς, η κοινωνικοποίηση του τραπεζικού τομέα, η εφαρμογή ενός εναλλακτικού αναπτυξιακού σχεδίου, με πρώτο και άμεσο στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση, η αναδιανομή του πλούτου, η διασφάλιση των δημόσιων αγαθών, αποτελούν τους πυλώνες αυτού του συνασπισμού εξουσίας.
Δύο δρόμοι ανοίγονται μπροστά μας: αυτός της μνημονιακής βαρβαρότητας, ο οποίος διασώζει το χρηματοπιστωτικό σύστημα και εξοντώνει το λαό, και ο δρόμος που καταρχήν περιορίζει την απόλυτη κυριαρχία του κεφαλαίου και ισχυροποιεί σημαντικά την κοινωνική, οικονομική και πολιτική θέση του λαού μας. Αυτός ο δεύτερος δρόμος είναι η ευθύνη της αριστεράς και δεν τολμώ να σκεφτώ ποιο θα είναι το κόστος εάν την αποποιηθεί.
Θέλει να κυβερνήσει η αριστερά ή φοβάται;
Θυμάμαι τον Σλαβόι Ζιζέκ στη διάλεξη που έκανε πριν από μήνες στο Πολυτεχνείο. Είπε λοιπόν τότε ότι πρέπει να θέσουμε ένα ψυχαναλυτικού τύπου ερώτημα στους εαυτούς μας: Θέλουμε πραγματικά να κάνουμε αυτό που λέμε ότι θέλουμε να κάνουμε; Και το εξειδικεύω στο ερώτημά σας. Θέλουμε πραγματικά να ανατρέψουμε τη σημερινή κατάσταση ή θα περιμένουμε μεταφυσικά την επανάσταση ως Δευτέρα Παρουσία; Θέλουμε ν' ανατρέψουμε τη σημερινή βαρβαρότητα ή θα επιτρέψουμε στις διαφορές μας να αναδειχθούν πιο σημαντικές από το στόχο της ανατροπής;
Κάποιοι έχουμε κάνει τις επιλογές μας, μόνο που η πολιτική και ιστορική συγκυρία απαιτεί απαντήσεις από όλους, τώρα. Επαναλαμβάνω ότι ο πολυπόθητος κοινωνικός μετασχηματισμός είναι αδύνατος χωρίς την ισχυρότερη κοινωνική, οικονομική και πολιτική παρουσία του λαού μας. Αυτή η ανάγνωση μας υποχρεώνει να ανέβουμε στη σκηνή και να γίνουμε οι πρωταγωνιστές της ζωής μας. Μία απαραίτητη πράξη αυτής της συνολικής αντίληψης, ειδικά στις παρούσες συνθήκες, είναι σαφώς και η ανάληψη της ευθύνης για τη διακυβέρνηση της χώρας.

ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ Ο ΧΑΝΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;


Με το άρθρο του στη Real News, o Χατζηνικολάου διαλύει το μύθο Παπαδήμου και υποστηρίζει πως επιχειρηματικά και εκδοτικά κέντρα, σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την τρόικα, απεργάζονται σενάρια παράτασης του βίου της κυβέρνησης για 2 χρόνια ματαιώνοντας την προσυμφωνημένη εκλογική αναμέτρηση της 19ης Φεβρουαρίου.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου εκτιμά πως αυτό το πράττουν επικαλούμενοι λόγους εθνικού συμφέροντος καθώς όπως λένε πρώτον, ο Παπαδήμος «θα ενισχύσει την αξιοπιστία της χώρας έναντι των εταίρων», δεύτερον, «θα προχωρήσει δίχως αναστολές σε απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων και όποιο άλλο μέτρο χρειαστεί δίχως το φόβο του πολιτικού κόστους», και τρίτον, με την παράταση της θητείας της κυβέρνησης θα δοθεί χρόνος για να ολοκληρωθούν οι διεργασίες για τη δημιουργία νέων πολιτικών κομμάτων.

Ο δημοσιογράφος απαντά: Πρώτον, ο κ. Παπαδήμος δεν είναι αυτός που θα υψώσει το ανάστημα μπροστά στους δανειστές διότι υπήρξε υπάλληλος τους και άρα δεν μπορεί να τους αντιμετωπίσει ως ισοϋψής συνομιλητής. Κατά δεύτερον, κυβέρνηση και Πρωθυπουργός πρέπει να έχουν λαϊκή νομιμοποίηση. «Πολιτική που ασκείται ερήμην της κοινωνίας είναι καταδικασμένη σύντομα να καταρρεύσει», και συνεχίζει αναρωτώμενος: «Ποιοι είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι μπορούν να αποφασίζουν δίχως εμάς; Ποιοι είναι αυτοί που θεωρούν ότι ο λαός δεν πρέπει να έχει λόγο στα πολιτικά πράγματα της χώρας; Και ότι τον Πρωθυπουργό μπορούν να τον επιλέγουν αόρατες και ορατές δυνάμεις του παρασκηνίου;»

ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΡΙΑΚΟΣΙΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ;


Πόσα χρωστάει ακριβώς η Ελλάδα; Η αλήθεια είναι πως με τα νούμερα κάπως μας έχουν μπερδέψει. Το κανάλι BBC πάντως αποφάσισε να το «ξεκαθαρίσει».

Μέσω ρεπορτάζ αλλά και σχεδιαγράμματος, αναφέρει πως χρωστάμε σχεδόν 400 δις, με εξωτερικό χρέος 252% και χρέος της κυβέρνησης 166% του ΑΕΠ...


Το τελευταίο είναι αυτό που με βάση το επιτυχημένο κούρεμα 50% και το PSI, θα φτάσει το 2020 στο 120% του ΑΕΠ όσο ήταν δηλαδή και το 2009., σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC. Κάθε Έλληνας πολίτης χρωστά πάνω από 38.000 ευρώ (ως στατιστικό στοιχείο για το χρέος), ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το διάγραμμα για να δούμε σε ποιες χώρες χρωστάμε.

Το μεγαλύτερο κομμάτι του χρέους το έχει η Γαλλία με 41 περίπου δις και μετά ακολουθεί η Γερμανία με 15,9 δις, αφού πρόλαβε να «ξεφορτωθεί» μαζικά ελληνικά ομόλογα κάτι το οποίο δεν έκανε η Γαλλία. Το δικό μας συμπέρασμα; Μάθαμε σε ποιες χώρες χρωστάμε. Αυτό το ποσό όμως δεν αγγίζει καν τα 400 δις που χρωστάμε γενικά. Σε ποιόν ανήκει λοιπόν, το υπόλοιπο χρέος των 300 + δις ευρώ.

Ο ΜΥΘΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ


Οι περιγραφές του Ομήρου στην "Ιλιάδα" και την "Οδύσσεια" και του Ησίοδου

στη "Θεογονία" και στα ...
"Έργα και Ημέραι", είναι απλά και μόνο αποκυήματα της ζωηρής φαντασίας τους; Ο Ηλίας Μαριολάκος, καθηγητής γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, καταθέτει την ενδιαφέρουσα επιστημονική του άποψη.

"Πολλοί πιστεύουν ότι οι ελληνικοί μύθοι είναι φανταστικές ιστορίες. Κατά τη γνώμη μου, η άποψη αυτή είναι εσφαλμένη, τουλάχιστον σχετικά με το θέμα των γεωγραφικών και φυσικών-ωκεανογραφικών χαρακτηριστικών του Ατλαντικού Ωκεανού και γενικότερα των ωκεανών, όπως αυτά περιγράφονται κυρίως από τον Όμηρο, τον Ησίοδο, τα Ορφικά και τον Πλούταρχο", υποστηρίζει στην έρευνά του, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών.

Η μελέτη καταλήγει σε πολλά συναρπαστικά συμπεράσματα, όπως ότι οι αρχαίοι Έλληνες που έζησαν την 3η και 2η χιλιετία π.Χ. γνώριζαν τους Υπερβόρειους, τη Βαλτική Θάλασσα, την Ιρλανδία, τη Βρετανία, την Ισλανδία και την απόστασή της από τη Βρετανία.

Επίσης, ότι δυτικά της Ισλανδίας υπήρχαν τρία νησιά, στα οποία ο ήλιος δύει για μόνο μία ώρα την ημέρα και ότι πέρα από αυτά τα νησιά και προς τα δυτικά υπάρχει μια μεγάλη ήπειρος, η οποία περιβάλλει τον Ωκεανό.

"Είναι δυνατόν για κάποιον (ή για περισσότερους ) να περιγράψουν όλα αυτά τα μέρη, εάν δεν είχαν επισκεφτεί ή διασχίσει τον Ωκεανό;", αναρωτιέται ο καθηγητής στο τέλος της εργασίας του, παραθέτοντας, μαζί με το σκεπτικό του, αποσπάσματα αρχαίων έργων αλλά και αναλύσεις, που τον οδηγούν στα παραπάνω.

Μύθος ή πραγματικότητα

Μέχρι το τέλος του 19ου αιώνα, αρχαιολόγοι και ιστορικοί πίστευαν πως από κάθε γραπτό αρχαίων συγγραφέων, όπως του Ησίοδου, του Πλάτωνα, του Στράβωνα, του Διόδωρου του Σικελιώτη και κυρίως του Ομήρου, που συνδέονταν με τη μυθολογία, έλειπε κάθε "σπέρμα" αλήθειας.

Μετά τις ανασκαφές του Σλήμαν, όμως, αποδείχθηκε ότι όλα όσα έγραψε ο Όμηρος για την Τροία ήταν αληθινά, ότι οι Μυκήνες υπήρχαν και ήταν αντίπαλες των Τρώων και πολλά ακόμα.

Ο κ. Μαριολάκος μελέτησε αποσπάσματα από έργα αρχαίων συγγραφέων, μεταφρασμένα και αξιολογημένα από διακεκριμένους επιστήμονες, πριν καταλήξει στα συμπεράσματα που αναφέρει.

Όπως ότι ο Όμηρος και ο Ησίοδος έγραψαν πως ο Ωκεανός είναι ένα "ποτάμι" που ρέει συνεχώς, ότι αυτό το ποτάμι περιβάλλει τη Γη και ότι η ροή του είναι τυρβώδης (στροβιλώδης), όχι μόνο στην επιφάνεια, αλλά και στο βάθος του, γεγονός που παραπέμπει στα ωκεάνια ρεύματα, τα οποία, όπως είναι γνωστό σήμερα, εκτείνονται σε βάθος περίπου 800 - 1200 μ.

"Δυστυχώς, όμως, όλη αυτή η γνώση σταδιακά ξεχάστηκε από όλους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Οδύσσεια θεωρείται απλώς ένα ψυχαγωγικό ποίημα και ο νόστος του Οδυσσέα μια φανταστική ιστορία, χωρίς ίχνη ιστορικής πραγματικότητας", υποστηρίζει.

Τα σύνορα ανάμεσα στον μύθο και την πραγματικότητα είναι ασαφή. Γι' αυτό, σύμφωνα με τον καθηγητή, "ορισμένοι από τους μυθικούς ήρωες είναι ιστορικά πρόσωπα, ενώ κάποιοι άλλοι δεν είναι. Όμως, σχεδόν όλοι και όλα εκπροσωπούν κάτι που περιγράφει κάποια δραστηριότητα του προϊστορικού ανθρώπου σε σχέση με το γεωπεριβάλλον του ή με το φυσικογεωλογικό γίγνεσθαι του χώρου του".

"Πιστεύω ότι είναι λάθος να θεωρούμε την ελληνική μυθολογία ως ένα όμορφο παραμύθι. Η ελληνική μυθολογία είναι στην πραγματικότητα η πιο αρχαία ιστορία των λαών που έζησαν στη γη η οποία, πολύ αργότερα, ονομάστηκε Ελλάς (Ελλάδα). Αυτή η γη είναι το Αιγαίο και ο Περι-Αιγαιακός χώρος. Η ελληνική μυθολογία επομένως αποτελεί την κρυπτογραφημένη προ-ιστορία των πρώτων Ελλήνων και κυρίως τις αγωνίες του και τον αγώνα του για επιβίωση αρχικά και την ανάπτυξή του στη συνέχεια", καταλήγει.

ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ


«Θα ήμασταν πολλαπλασίως φτωχότεροι αν χάναμε τις αρχαιοελληνικές επιγραφές, απ’ ό,τι αν χάναμε τα αγάλματα»...
Η συντροφιά που ξεναγήθηκε στους θησαυρούς του Επιγραφικού Μουσείου από έναν ανέλπιστο ξεναγό κρεμάστηκε κυριολεκτικά από τα χείλη του καθηγητή Μανώλη Κορρέ. Ο καθηγητής αρχιτεκτονικής που αφιερώθηκε στην αποκατάσταση του Παρθενώνα, τους σαγήνεψε με την εφηβική ζωντάνια, το άσβεστο πάθος και κυρίως το εύρος των γνώσεων που κατέχει σε βάθος. Ενώ η φιλική ξενάγηση τον βγάζει όπως είπε «έξω από τα νερά» του, μοιάζει σαν το ψάρι στο νερό στο απέραντο και δυσπέλαστο πεδίο της επιγραφικής επιστήμης. Το εν λόγω μουσείο της δύσμοιρης οδού Τοσίτσα με τις 14.000 επιγραφές του «δεν έχει όμοιό του» πουθενά στον κόσμο. Εντούτοις, ίσως και να είναι και το πιο υποτιμημένο στο πανελλήνιο.

Το κάλλος των έργων της αρχαιοελληνικής τέχνης γίνεται εύκολα αντιληπτό ακόμα και στο αδαές, σύμφωνα με τον μουσειολόγο Ζαν Κλερ, σημερινό κοινό των μουσείων. Είναι, δε, ένας πλούτος ευκόλως εξαργυρώσιμος - το ιδανικό φόντο για τη φωτογράφιση υπουργών Πολιτισμού. Ο ιλιγγιώδης όμως αυτός πλούτος δεν γίνεται αντιληπτός, ακόμα και από ένα καλλιεργημένο κοινό, χωρίς τη διαμεσολάβηση ενός επαΐοντος. Το έργο της αποκατάστασης μιας επιγραφής είναι κολοσσιαίο, ανάλογο με τη χαρτογράφηση ενός απάτητου κόσμου. Μέσω των επιγραφών ανακαλύπτουμε την ιστορία της γραφής, τη μετάβαση από τον προφορικό στον γραπτό λόγο, τα διαφορετικά ελληνικά ιδιώματα, ενώ αποτελεί κλειδί για την αποκατάσταση του χρονολογικού συστήματος των αρχαίων Ελλήνων. Οι επιγραφές αποτυπώνουν την ιστορία και κυρίως το ήθος των αρχαίων. Οι περισσότερες διασώθηκαν ως δομικό υλικό μέσα στους τοίχους.

Εμείς σήμερα μοιάζουμε έτοιμοι να χάσουμε τα πάντα, ίσως και διότι δεν θεωρήσαμε ότι η επιγραφική χρήζει μιας έδρας στο ελληνικό πανεπιστήμιο.

Όψη αύλειου χώρου με τις επιγραφές

Το Επιγραφικό Μουσείο ιδρύθηκε το 1885 και στεγάσθηκε εξ αρχής στο χώρο όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα. Τροποποιήσεις και προσθήκες, που έγιναν στο κτήριο τη δεκαετία του 1950 από τον αρχιτέκτονα Πάτροκλο Καραντινό, εξασφάλισαν νέους χώρους στο μουσείο, το οποίο έλαβε έτσι τη σημερινή του μορφή.

Τον πρώτο πυρήνα των συλλογών του αποτέλεσαν οι επιγραφές, που με συγκινητική αυταπάρνηση και ζήλο συγκέντρωνε σε διάφορα σημεία των Αθηνών ο Κυριάκος Πιττάκης. Σε αυτές προστέθηκαν οι επιγραφές των παλαιών συλλογών της Αρχαιολογικής Εταιρείας - Βαρβακείου, καθώς και ευρήματα από τις ανασκαφές της Ακροπόλεως των Αθηνών. Βαθμιαία, οι συλλογές του μουσείου εμπλουτίζονταν με νέα ευρήματα από ανασκαφές ή περισυλλογές, κυρίως από την Αττική αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας. Λόγω έλλειψης χώρου, όμως, ο εμπλουτισμός του μουσείου διακόπηκε γύρω στο 1960, και έκτοτε προστίθενται ελάχιστες επιγραφές από δωρεές, καθώς και ενεπίγραφα θραύσματα από άλλα μουσεία των Αθηνών (κυρίως από την Αρχαία Αγορά), τα οποία συνανήκουν με επιγραφές που φυλάσσονται ήδη στο Επιγραφικό Μουσείο.

Η πρώτη ουσιαστική ταξινόμηση των συλλογών του μουσείου πραγματοποιήθηκε από το Βασίλειο Λεονάρδο, στα τέλη του 19ου - αρχές 20ού αιώνα. Καθώς η ταξινόμηση συνέπεσε περίπου με την έκδοση της σειράς Inscriptiones Graecae, οι επιγραφές καταγράφονταν στα ευρετήρια του μουσείου κατά ενότητες, ανάλογα με το περιεχόμενό τους, και τοποθετούνταν στις αίθουσες με την ίδια σειρά. Την ίδια αρχή τήρησε σε γενικές γραμμές και ο Μάρκελλος Μιτσός στη ριζική επανέκθεση του μουσείου, που πραγματοποιήθηκε μετά τον πόλεμο και ολοκληρώθηκε από την Κωνσταντίνα Δελμούζου. Στη δεκαετία του 1990 πραγματοποιήθηκε από τον Χαράλαμπο Κριτζά η ανακαίνιση του προθαλάμου και των δύο νεότερων αιθουσών (9η και 11η), η έκθεση των οποίων έγινε με σύγχρονες μουσειολογικές αντιλήψεις και έχει κυρίως εποπτικό και διδακτικό χαρακτήρα. Στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού της μόνιμης έκθεσης σύμφωνα με αυτή την αντίληψη, σταδιακά αντικαταστάθηκαν και εμπλουτίσθηκαν οι δίγλωσσες (ελληνικά-αγγλικά) ενημερωτικές πινακίδες των εκθεμάτων, ενώ από τον Απρίλιο του 2002 τοποθετήθηκε στον προθάλαμο του μουσείου ηλεκτρονικός υπολογιστής με οθόνη αφής, όπου προβάλλεται το CD-ROM «Η ελληνική γραφή›.

Σε παρακείμενο του Μουσείου χώρο έχει διαμορφωθεί αίθουσα περιοδικών εκθέσεων. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί δύο περιοδικές εκθέσεις. Η έκθεση ''Καττάδε έδοξε τοις Λακεδαιμονίοις. Επιγραφές δημόσιου χαρακτήρα από την Σπάρτη του 5ου αιώνα'' που διοργανώθηκε με τη συνεργασία της Ελληνικής Επιγραφικής Εταιρείας. Ακόμα, η έκθεση ''Πολιτεύεσθαι τούς Κείους κατά πόλεις. Η διάσπαση ως μέσον πολιτικού ελέγχου'' που διοργανώθηκε με τη συνεργασία του Κέντρου Ελληνικής και Ρωμαϊκής Αρχαιότητος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Στον ίδιο χώρο έχει διαμορφωθεί αίθουσα για την πραγματοποίηση επιστημονικών συνεδρίων και διαλέξεων και του Επιγραφικού Εργαστηρίου που πραγματοποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα με τη συνεργασία της Ελληνικής Επιγραφικής Εταιρείας.


ΕΡΕΙΠΩΜΕΝΑ ΜΝΗΜΕΙΑ


Φανερά είναι τα σημάδια ερείπωσης σε σπουδαία μνημεία της χώρας μας.

Χαρακτηριστικά παράδειγματα συνιστούν η πέτρινη θολωτή οδογέφυρα Μανάρη στην Τρίπολη η οποία σημειωτέον είναι η μεγαλύτερη σε όλη την Ελλάδα, αλλά και ο σιδηροδρομικός σταθμός της περιοχής ο οποίος αποτελεί κομψοτέχνημα και φέρουν εμφανή σημάδια αδιαφορίας.

Οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και ο Σύλλογος Μαναριωτών ζητούν την άμεση αποκατάστασή τους . Η αναδιαμόρφωση του μνημείου είναι υποχρέωση των αρμόδιων αρχαιολογικών υπηρεσιών και των αρχιτεκτόνων του ΟΣΕ», επισημαίνει ο κ. Σιαμπέκος, ο οποίος έχει δαπανήσει ατελείωτες ώρες σε γραφεία καθηγητών, σε δημόσιες υπηρεσίες, βιβλιοθήκες και αρχεία, υποστηρίζοντας ένθερμα την πολιτισμική αξία της γέφυρας, ενώ έφτασε ακόμη και μέχρι τη Γαλλία όπου κατάφερε να βρει τις επιμετρητικές μελέτες των Γάλλων μηχανικών του 1896 και τα αρχιτεκτονικά της σχέδια μήκους 2 μέτρων...

Για την ιστορία, εκεί κατευόδωναν οι φτωχοί χωριανοί τα άγουρα αγόρια τους, παιδιά 12 και 13 ετών, όταν τα έστελναν μετανάστες στην Αμερική και την Αφρική.

Εκεί, έσμιγαν η χαρά με τη λύπη και οι αγωνίες με την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από την Τρίπολη η γέφυρα Μάναρη και η ομώνυμη Στάση αποτελούν δύο μνημεία μεγάλης ιστορικής και πολιτιστικής αξίας που μετρούν περισσότερα από 110 χρόνια ζωής.

Πρόκειται για μια πέτρινη θολωτή οδογέφυρα τη μεγαλύτερη της Ελλάδας με ακτίνα κύκλου 165,84 μέτρα και τόξο σχεδόν 40 μοιρών. Πάνω της φέρει ράγες της σιδηροδρομικής γραμμής Μύλων - Καλαμάτας και έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο νεότερης αρχιτεκτονικής.

Κατασκευάστηκε λίγα χρόνια μετά την ίδρυση του ελληνικού κράτους από τη γαλλική εταιρεία Societe Anonyme Internationale de construction et d' enterprise des Traneaux Publiques με σχέδια του Γάλλου αρχιμηχανικού A. Cotteland και η κατασκευή της κράτησε τέσσερα χρόνια, από το 1892 έως το 1896.

Λίγο παραπέρα, η στάση Μάναρη, μια παραδοσιακή πέτρινη στάση εκείνης της εποχής, θεωρείται κομψοτέχνημα. Κι όμως τα σημαντικά αυτά μνημεία, όπως καταγγέλλουν οι ντόπιοι, δεν έχουν την απαιτούμενη φροντίδα από την πολιτεία.

Σήμερα το κτίριο της στάσης είναι ερειπωμένο, με ορθάνοιχτα παράθυρα και πόρτες και κατεστραμμένα ταβάνια, ενώ η γέφυρα έχει υποστεί ακρωτηριασμό των άκρων της από εργολάβους που ανέλαβαν τη συντήρησή της.

Αναγνωρισμένη είναι και η αρχιτεκτονική τους αξία

Σημεία αναφοράς η γέφυρα Μάναρη και ο σιδηρόδρομος που φιλοξενούσε, διαδραμάτισαν σπουδαίο ρόλο στο βιοτικό και εμπορευματικό επίπεδο των κατοίκων της περιοχής.

Παράλληλα η γέφυρα ενσωματώθηκε στις μνήμες εκατοντάδων παιδιών που έφταναν σε αυτήν για να πάνε στο σχολείο τους με το τρένο, το μοναδικό τότε διαθέσιμο μέσο για την Τρίπολη.

Η αρχιτεκτονική και ιστορική της αξία έχουν αναγνωριστεί από διακεκριμένους καθηγητές του Πολυτεχνείου, οι οποίοι δήλωσαν «εντυπωσιασμένοι» από το αρχιτεκτονικό της κάλλος και την περίτεχνη κατασκευή της, και ενδιαφέρθηκαν για την περαιτέρω ανάδειξή της.

ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ;


Ακόμη εάν το PSI+ υλοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το δημόσιο χρέος δεν υποχωρεί καν κάτω από το 100% του ΑΕΠ, δηλαδή, η Ελλάδα παραμένει με υψηλό χρέος, ευάλωτο σε μια σειρά από κινδύνους...


Το νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας είναι σε κάθε περίπτωση ένα πρόγραμμα υψηλού ρίσκου.
Ο νούμερο ένα κίνδυνος αυτή τη στιγμή είναι το PSI να μην οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή, στη μείωση του...
δημοσίου χρέους κατά 100 δισ. ευρώ και την υποχώρησή του στο 120% του ΑΕΠ σταδιακά έως το 2020, επίπεδα που εκτιμάται πως μπορεί να θεωρηθούν βιώσιμα, υπό προϋποθέσεις όμως.

Ολες οι πλευρές επιδιώκουν να καταλήξουμε σε μια συμφωνία για τους όρους του PSI, το συντομότερο δυνατό, αλλά οι γκρίζες ζώνες παραμένουν πολλές και τα αντικρουόμενα συμφέροντα τραπεζών και ελληνικού δημοσίου δεν καθιστούν εύκολη τη διαπραγμάτευση.

Ακόμη όμως και εάν το PSI + υλοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το δημόσιο χρέος δεν υποχωρεί καν κάτω από το 100% του ΑΕΠ, δηλαδή, η Ελλάδα παραμένει με υψηλό χρέος, ευάλωτο σε μια σειρά από κινδύνους. Ενδεικτικές του προβληματισμού που επικρατεί για τη βιωσιμότητα του νέου σχεδίου μείωσης του ελληνικού χρέους είναι και οι τελευταίες εκτιμήσεις του J. Ackerman σχετικά με το εάν η συμφωνία με τους ιδιώτες είναι επαρκής για να βελτιώσει την κατάσταση στην Ελλάδα: «Είναι μια σταγόνα στον ωκεανό» είπε.

Κατώτερη των προσδοκιών

Κυρίαρχος κίνδυνος είναι οι ελληνικές αρχές να μην καταφέρουν να τονώσουν την πραγματική οικονομία και να προχωρήσουν σε επανασύσταση του παραγωγικού μοντέλου, με αποτέλεσμα η ανάκαμψη να αργήσει και η όποια ανάπτυξη, εντός της προσεχούς δεκαετίας να είναι κατώτερη των προσδοκιών.

Σοβαρός είναι ο κίνδυνος αδυναμίας του ελληνικού πολιτικού συστήματος να βάλει τάξη στα δημόσια οικονομικά και να μην καταφέρει να σταθεροποιήσει την παραγωγή σταθερών πρωτογενών πλεονασμάτων, παράγοντας που εφόσον διασφαλιστεί μπορεί να βοηθήσει στην απορρόφηση αρνητικών σοκ για παράδειγμα στον τομέα της ανάπτυξης, αλλά και την υλοποίηση δραστικών μεταρρυθμίσεων.

Υψηλό είναι το ρίσκο η Ελλάδα να εισέλθει και σε μια περίοδο παρατεταμένης πολιτικής αβεβαιότητας και έντονων κοινωνικών αντιδράσεων υπό το βάρος του νέου κύματος λιτότητας, αλλά και απολύσεων που έρχεται. Το πολιτικό σύστημα έχει εισέλθει σε μια φάση εξαιρετικά δύσκολη αφού τόσο αυτή η κυβέρνηση, αλλά κυρίως εκείνη που θα προκύψει από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα είναι αντιμέτωπη με ιστορικές ευθύνες: Στο επίκεντρο βρίσκεται το εάν η όχι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ και πώς θα καταφέρει να τοποθετηθεί η χώρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται στην Ε.Ε.

Οπως προειδοποιούσε και το ΔΝΤ στην τελευταία του έκθεση ένας από τους κινδύνους που διέπουν το ελληνικό πρόγραμμα είναι και η... κούραση των Ευρωπαίων να συνεχίζουν να χρηματοδοτούν την Ελλάδα, ιδίως εάν αυτή συνεχίσει να παρουσιάζει απογοητευτικές επιδόσεις στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων..


ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΚΕΤΑΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ

[...] Βιώνουµε την τερµατική κρίση του καπιταλισµού, µας βεβαιώνει ένας µεγάλος ιστορικός κοινωνιολόγος, ο Ιµµάνουελ Βαλλερστάιν, τέως πρόεδρος της Παγκόσµιας Κοινωνιολογικής Εταιρείας. Ακόµη και αν κατορθώσει ο καπιταλισµός ν’ ανοίξει, µέσα από ανείπωτες καταστροφές, έναν νέο κύκλο συσσώρευσης, ο ισχυρός πόλος του µάλλον θα είναι η Κίνα, µας προειδοποιεί ο σοφός κοινωνικός γεωγράφος Ντέηβιντ Χάρβεϋ. Έστω και αν δεν ξέρουµε τι θα διαδεχτεί τον καπιταλισµό, αν δηλαδή φτιάχνουµε τώρα έναν κόσµο πολύ χειρότερο ή πολύ καλύτερο, ξέρουµε πάντως ότι ο καπιταλισµός τελειώνει.

Τα τέρατα που νέµονται τούτο τον κόσµο θέλουν να µας γυρίσουν πίσω στην εποχή πριν από τη Γαλλική Επανάσταση. Οι αµερικανοί πρακτικά επανανοµιµοποίησαν τα βασανιστήρια, που στη Γαλλία είχε καταργήσει ήδη το Παλιό Καθεστώς. Τα lettres de cachet ωχρούν µπροστά στην άδεια που έχει επίσηµα πλέον ο Πρόεδρος των Ηνωµένων Πολιτειών, να καθαρίζει όποιον δεν του γουστάρει. Οι διπλωµάτες της υπερπόντιας δηµοκρατίας έχουν µετατραπεί σε κοινούς ρουφιάνους, αναλαµβάνοντας να συλλέγουν DNA ξένων συναδέλφων τους, ώστε να µπορούν να τους εκβιάζουν κατά βούληση. Ο επικεφαλής του Wikileaks, που αποκάλυψε αυτό το τελευταίο αίσχος, διώκεται σαν κοινός εγκληµατίας. Ο κόσµος του θεάµατος δεν χαρίζεται στους αντιπάλους του.

Άλλο τόσο θεαµατικές προόδους καταγράφει ο έτερος πόλος του καπιταλιστικού συστήµατος, στη νοτιοανατολική Ασία. Το ιαπωνικό κράτος, ένα από τα ισχυρότερα του κόσµου, αποδεικνύεται πως είχε αφήσει τους πολίτες του ολότελα ανυπεράσπιστους απέναντι στον κίνδυνο, ή µάλλον τη βεβαιότητα, ενός πυρηνικού ατυχήµατος. Κανείς δεν τιµωρήθηκε για την καταστροφή της Φουκουσίµα, πέρα από τους εργάτες που στάλθηκαν απροστάτευτοι στα ερείπιά της· αντίθετα, το κράτος, µπερδεύοντας την ασφάλεια µε το θέαµα της ασφάλειας, άφησε την ίδια την εταιρεία που χορογράφησε την καταστροφή να ελέγξει την ανοικοδόµηση, προασπίζοντας τα δικά της συµφέροντα µάλλον παρά την υγεία του πληθυσµού. Όταν αυτά συµβαίνουν στα πιο οργανωµένα και τεχνολογικά προηγµένα κράτη, εύκολα φανταζόµαστε τι γίνεται στα υπόλοιπα. Όπως η Κίνα, για την οποία καλύτερα να µη µιλήσουµε καθόλου.

Ο τρίτος πόλος, πάλι, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρωτοστατεί σ’ έναν άλλο τοµέα της οπισθοδρόµησης. Η πρώτη νίκη της Γαλλικής Επανάστασης ήταν όταν ο βασιλιάς Λουδοβίκος αναγνώρισε, στις 23 Ιουνίου του 1789, το δικαίωµα των Γενικών Τάξεων να εγκρίνουν την επιβολή φόρων και τη σύναψη δανείων. Σήµερα ο ελληνικός λαός, και οι άλλοι λαοί της ευρωπαϊκής περιφέρειας, αύριο βέβαια και ο γαλλικός λαός, έχουν στερηθεί αυτήν ακριβώς την ελευθερία. Οι τραπεζίτες αλώνουν µε πραξικοπήµατα, µια προς µία, τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και παγιδεύουν τους λαούς σ’ έναν φαύλο κύκλο λιτότητας και υπερφορολόγησης, που οδηγεί µε µαθηµατική ακρίβεια στην πτώχευση. Και στην εξέγερση, θα έλεγε ο στρατηγός µας. Η Βαλκυρία, ο γελωτοποιός της και οι στρατιές των γκρίζων αυλοκολάκων τους αγωνίζονται κατεξοχήν να µη χάσουν καµιά δεκάρα οι τράπεζες, οι ίδιες που βρίσκονταν στην αφετηρία της τωρινής κρίσης. Ματαιοπονούν. Θέλουν να σώσουν τις τράπεζες· όλες οι τράπεζες είναι σήµερα χρεωκοπηµένες. Θέλουν να σώσουν τις µετοχές· όλα τα χρηµατιστήρια έχουν πλέον φουντάρει. Θέλουν να σώσουν το ευρώ, και µε κάθε τους κίνηση το ξεχαρβαλώνουν. Θέλουν να τσακίσουν τους λαούς τους· οι λαοί εξεγείρονται ο ένας µετά τον άλλο. Αύριο βέβαια και ο γαλλικός, που σήµερα τηρεί µια ασυνήθιστη σιγή. Όπως τηρούσε και ο ελληνικός, ως προχτές.
[...]
Οι πραγµατικοί υπεύθυνοι, δηλαδή οι τραπεζίτες και το πολιτικό τους προσωπικό,µένουν στο απυρόβλητο. Στο µεταξύ, η ευρωπαϊκή περιφέρεια πλήττεται από µια πρωτοφανή κρίση χρέους, ανάλογη µε κείνες που ανέταµε στον Τρίτο Κόσµο ο καθηγητής Ερίκ Τουσσαίν, πρόεδρος της Comité pour l'annulation de la dette dutiers monde . Πρώτο της θύµα, η Ελλάδα. Αφορµή κι εργαλείο για την καταστροφή, το χρέος. Προς τράπεζες οι οποίες, αν πιστέψουµε τα βιβλία τους, κατέχουν σε χρηµατική µορφή πολλές φορές τον συνολικό παγκόσµιο πλούτο, προφανώς έχοντας από τώρα καπαρώσει και τον πλούτο που φαντάζονται ότι θα παράγουν οι ερχόµενες γενιές.
[...]
κάθε παιδί που γεννιέται σήµερα στην Ελλάδα είναι φορτωµένο µε χρέος σχεδόν σαράντα χιλιάδων ευρώ, και θα πρέπει να δουλεύει µέχρι θανάτου για να το ξεπληρώσει.
[...]
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει µηχανισµούς για ν’ απαλλάξει από αυτή την ανυπόφορη δουλεία τους πληθυσµούς της. Αντίθετα, κάνει τα πάντα για να ολοκληρώσει την καταστροφή και την υποδούλωσή τους. Πολιτικοί που έδωσαν όρκο πίστης στη δηµοκρατία σήµερα προωθούν τη Χρεοκρατία, όπως ονοµάζεται το γνωστό εκπληκτικό ντοκυµανταίρ, και τώρα ξαναφτιάχνουν χωρίς καµιά δηµοκρατική νοµιµοποίηση την Ένωση µέσα από την Καταστρόικα, όπως πολύ πετυχηµένα ονοµάζεται το µικρότερο αδερφάκι του. Για την ώρα, µόνο στην Ισλανδία πήραν την απάντηση που τους αρµόζει, και παραπέµφθηκαν σε δίκη. Αλλά σε καµιά χώρα δεν έχουν κοινωνική στήριξη, πέρα από ελάχιστες µερίδες καπιταλιστών και κάποια ποσοστά ηλίθιων που εµπιστεύονται τα τηλεοπτικά παπαγαλάκια.

Έρχεται λοιπόν η ώρα της επανάστασης. Δεν εκπλήσσει τον ιστορικό κάτι τέτοιο. Βάλτε στη σειρά τις χρονολογίες: 1789-1812, 1848, 1905-1922, 1968. Σχεδόν µισός αιώνας πέρασε από το τελευταίο επαναστατικό κύµα στην Ευρώπη. Είναι πολύς.

ΚΡΑΤΟΣ Η ΚΡΗΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΟΤΟΡΟΛΑ


Η Motorola σε ανακοίνωσή της ζητάει συγνώμη για το λάθος που έγινε σε αγγελία στο site της για θέση εργασίας στην Ελλάδα (Κρήτη) με τρόπο με τον οποίο εμφανιζόταν η Κρήτη ως ανεξάρτητο κράτος.

Ειδικότερα στην επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας αναφέρονται τα εξής :

“Η Motorola Solutions θα ήθελε να ζητήσει συγγνώμη για την εσφαλμένη αναφορά στην Κρήτη σε δημοσιευμένη αγγελία της για θέση εργασίας.

Μόλις το σφάλμα αυτό (το οποίο οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος) περιήλθε σε γνώση μας, διορθώσαμε αμέσως τη σχετική δημοσίευση στην ιστοσελίδα.

Η Motorola Solutions, ως εταιρία με παγκόσμια δραστηριότητα, ενεργεί με ακεραιότητα και σεβασμό προς την εθνική κυριαρχία των κρατών και τους εφαρμοστέους διεθνείς και τοπικούς νόμους και έθιμα.

Με τη συγκεριμένη δημοσίευση δεν υπήρξε καμία πρόθεση εκ μέρους μας να προκαλέσουμε κάποια ενόχληση και ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη εάν οποιαδήποτε ενόχληση προκλήθηκε ως αποτέλεσμα ενεργειών μας.”

Υπενθυμίζεται πως ο σάλος προκλήθηκε όταν η εταιρία ανάρτησε στο site της αγγελία για έναν υπάλληλο για το διεθνές τμήμα εξυπηρέτησης πελατών, ο οποίος θα δραστηριοποιείται σε πολλές χώρες, μεταξύ αυτών η Ιταλία, η Ισπανία, το Μπαχρέιν και η...Κρήτη.

H εταιρία συνειδητοποίησε το λάθος της και απέσυρε την αγγελία από την ιστοσελίδα της, ενώ ακολούθησε και η επίσημη....συγνώμη.

ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ


Όπως μεταδίδεται από τα Τίρανα, το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας με απόφασή του κατήργησε πλήρως τον όρο «εθνικότητα» ή τον όρο «σύμφωνα με την εθνικότητα των γονέων» από τις ληξιαρχικές πράξεις. Το Δικαστήριο απεφάνθη, ότι οι όροι αυτοί, όπως ορίζονται στα σχετικά άρθρα του Αστικού Κώδικα, παραβιάζουν την αρχή της ασφαλείας δικαίου και είναι αντίθετοι προς το Σύνταγμα. Συνεπώς στα έγγραφα «περί οικογενειακής κατάστασης», που θα εκδίδουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, θα γίνεται αναφορά μόνο στην υπηκοότητα, το ονοματεπώνυμο και τον τόπο καταγωγής.

Η εξέλιξη αυτή πλήττει ευθέως την Ελληνική Εθνική Μειονότητα στη Βόρειο Ήπειρο, στερώντας από τους Έλληνες το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και αφαιρώντας συνεπώς από την ΕΕΜ τη δυνατότητα να αποδείξει ή να διεκδικήσει την αναγνώρισή της.

Το θέμα έφερε στο ελληνικό Κοινοβούλιο ο βουλευτής του ΛΑ.ΟΣ Ιωάννης Κοραντής, ο οποίος ρώτησε το υπουργείο Εξωτερικών, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, προκειμένου να ανατραπεί αυτή η αρνητική εξέλιξη. «Προτίθεστε, ειδικότερα, πέραν των διμερών παραστάσεων προς τα Τίρανα, να φέρεται το ζήτημα ενώπιον, μεταξύ άλλων, της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, της ΕΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης;», συμπληρώνει ο κ.Κοραντής.

Για ακόμη μία φορά τα γεγονότα προλαβαίνουν την ελληνική κυβέρνηση, η οποία εμφανίζεται ανίκανη να προασπίσει τα εθνικά μας συμφέροντα.

ΠΑΛΙ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ


Μετά τις διαμαρτυρίες που δέχτηκε από Έλληνες φοιτητές στην Γαλλία και στην Αγγλία, εκπρόσωπος της ομάδας εργαζομένων και φοιτητών, Real Democracy Now, εξέφρασε «την πραγματική εικόνα της κρίσης, της ανεργίας, των περικοπών, των απολύσεων και της φτώχειας» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η συγκεκριμένη ομάδα.

Παράλληλα, θέλησε να εκφράσει την αλληλεγγύη της στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στην χαλυβουργία.

Στην συνέχεια, τόνισε την απόλυτη αντίθεση της στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση « η οποία εφαρμόζει πολιτικές που καταργούν εργατικά και ανθρώπινα δικαιώματα» καθώς και ότι «το επιτελείο της κυβέρνησης των τραπεζιτών είναι παντού ανεπιθύμητο».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης δεν φάνηκε να πτοείται ούτε από τα λεγόμενα της νεαρής κοπέλας, ούτε από τα πανό που είχαν αναρτηθεί.

Μάλιστα, πήρε το λόγο και επεσήμανε πως αποτελεί μέλος μιας εκλεγμένης κυβέρνησης η οποία κέρδισε με μεγάλη πλειοψηφία τις εκλογές πριν δύο έτη και πως αυτή η διαμαρτυρία προέρχεται από μια μεμονωμένη ομάδα ανθρώπων και όχι από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου

"ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ

Βερολίνο 16/12/11

Σήμερα Παρασκευή 16/12/11, ο αντιπρόεδρος του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, Θ. Πάγκαλος, επισκέφθηκε το Βερολίνο για να πάρει μέρος σε συνέδριο με θέμα «Πολιτιστική Διπλωματία».

Η ομάδα εργαζόμενων και φοιτητών Real Democracy Now ήμασταν στην αίθουσα, όπου με τοποθέτηση και πανό αναδείξαμε την πραγματική εικόνα της κρίσης, της ανεργίας, των περικοπών, των απολύσεων και της φτώχειας. Ταυτόχρονα εκφράσαμε θερμά την αλληλεγγύη μας στο μεγαλειώδη αγώνα των χαλυβουργών. Ένας αγώνας στον οποίο προσβλέπουμε και ακουμπάμε όλοι!

Όσο και αν χαρακτηρίζουν τον αγωνιζόμενο λαό «μειοψηφία», «μαλάκες” και «αλήτες», το επιτελείο της κυβέρνησης των τραπεζιτών είναι παντού ανεπιθύμητο. Ούτε στο Βερολίνο – ούτε πουθενά!

Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για έναν κοινό αγώνα διεθνούς αλληλεγγύης, ενώνοντας τις δυνάμεις μας παντού! Νίκη στον αγώνα των απεργών της χαλυβουργίας!

(ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης)

Σήμερα η Ελλάδα εξουσιάζεται από μια κυβέρνηση, ο αντιπρόεδρος της οποίας βρίσκεται εδώ. Μια κυβέρνηση, στην οποία συμμετέχει η ακροδεξιά, μια κυβέρνηση η οποία εφαρμόζει πολιτικές που καταργούν εργατικά και ανθρώπινα δικαιώματα, κλείνει σχολεία και νοσοκομεία, οδηγεί το 20% του πληθυσμού στην απόλυτη φτώχεια και την ανεργία, αγνοεί την βούληση των πολιτών όπως αυτή εκφράζεται μέσα από πλήθος διαδηλώσεων με συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών.

Μια κυβέρνηση που πουλάει κάθε είδους εθνική περιουσία, που ανέχεται και ενθαρρύνει την αστυνομική βία.

Είμαστε Έλληνες μετανάστες, που οδηγηθήκαμε να αφήσουμε τη χώρα μας για να αναζητήσουμε δουλειά. Θεωρούμε ότι ο κ. Πάγκαλος και η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει, δεν νομιμοποιούνται ούτε να κυβερνούν, ούτε να εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό μέσα ή έξω από την Ελλάδα.

Επιπλέον εκφράζουμε την απόλυτη στήριξή μας σε άλλου είδους πολιτική:

Εκφράζουμε την στήριξή μας στον αγωνιζόμενο λαό της Ελλάδας, στους Έλληνες και τους μετανάστες, στους εργαζόμενους που μένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους 400 εργάτες χαλυβουργούς που βρίσκονται στην 47η ημέρα της απεργίας τους. Ο αγώνας τους για αξιοπρέπεια αντιπροσωπεύει τον αγώνα κάθε ανθρώπου στην Ελλάδα και η νίκη του θα είναι σημαντική καμπή για την τυραννία σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Νίκη στους απεργούς της χαλυβουργίας!

Real Democracy Now!"

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΑΝΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ

"Προς κάθε ΕΛΛΗΝΙΔΑ ,...............




Με αφορμή την συνέντευξη του Γιώργου Καρατζαφέρη στην εκπομπή του κ. Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 στις 13/12/11, όπου ανέφερε ότι είμαστε στη θέση των μανάδων που πρέπει να εκπορνεύσουν τα παιδιά τους, προκειμένου να μην πεθάνουν από την πείνα (!), καλώ, προσκαλώ και προκαλώ ΟΛΕΣ τις Ελληνίδες μητέρες, γιαγιάδες και μέλλουσες μανούλες να ορθώσουν τη φωνή τους -με όποιον τρόπο μπορούν- και να κάνουν σαφές σε κάθε επίδοξο διεστραμμένο Δυτικο-Ευρωπαίο ή ημεδαπό που θεωρεί ότι η φτώχεια θα μάς οδηγήσει στο να εκπορνεύσουμε τα παιδιά αυτής της χώρας, πως οι ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ από την αρχαία ήδη εποχή προτιμούν να πεθάνουν τα παιδιά τους και οι ίδιες παρά να λυγίσουν στη δύναμη οποιουδήποτε εισβολέα!!


Οι Σπαρτιάτισσες δέχονταν μόνο τη Δόξα ή το θάνατο από τα παιδιά τους στα πεδία των μαχών, οι Σουλιώτισσες τα έπαιρναν μαζί τους στο γκρεμό προκειμένου να μην παραδοθούν, οι Αντάρτισσες πήραν τα όπλα για τη Λευτεριά!


Εγώ προσωπικά δηλώνω:



1) Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν διεστραμμένο Δυτικο-ευρωπαίο ή ημεδαπό ούτε καν να διαννοηθεί ότι υπάρχει περίπτωση να μπορέσει να πλησιάσει τα παιδιά μου!!!


2) Οι οικονομικές δυσκολίες όχι μόνο δεν θα με οδηγήσουν στην εκπόρνευση των παιδιών μου αλλά με έχουν ήδη βγάλει στο δρόμο, στον υπέρτατο αγώνα για την ανατροπή της συγκεκαλυμμένης δουλείας στην οποία μάς έχουν οδηγήσει οι πολιτικοί μας από τη δολοφονία του Καποδίστρια και μετά, αλλά και για την αποτίναξη κάθε πλαστού χρέους απειλεί την εθνική μας κυριαρχία και αξιοπρέπεια!


3) Προειδοποιώ κάθε επίδοξο διεστραμμένο εισβολέα αλλά και όποιον από τους πολιτικούς νομίζουν ότι έχουμε τα πάντα για πούλημα, ότι ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!!!


Η οικογένειά μου και εγώ όχι μόνο δεν είμαστε προς πώληση αλλά είμαι διατεθειμένη και ικανή -αν χρειαστεί- να κόψω οποιοδήποτε κεφάλι, οποιουδήποτε έχει αρρωστημένες βλέψεις για τα παιδιά μου!


4) ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ κανένα νομικίστικο τερτίπι μπορεί να σκαρφιστεί οποιοσδήποτε αήθης διαννοηθεί να με διώξει ποινικά για το κείμενο αυτό!



Είμαι σίγουρη, ότι θα βρεθούν δεκάδες γυναίκες και άντρες δικηγόροι, οι οποίοι οικοιοθελώς θα υπερασπιστούν το αναφαίρετο δικαίωμά μου να προστατεύω την σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών μου!

Όχι μόνο σας επιτρέπω αλλά και σας παρακαλώ να διαδώσετε με κάθε τρόπο τις δηλώσεις μου αυτές (σε blogs, ιστότοπους, εφημερίδες, κ.α.), ώστε να διαβαστούν από όσους περισσότερους γίνεται εντός και εκτός συνόρων! Θα χαρώ ακόμα περισσότερο εάν, όσοι συμφωνείτε, το προσυπογράψετε!

Μετά τιμής, Βασιλική Ιακ. Μαύρου μητέρα τριών παιδιών (3-10-13 χρόνων).

(Υ.Γ.: Το επίμαχο βίντεο υπάρχει στο webtv του ΑΝΤ1, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα κυκλοφορήσει παντού! Παρακαλείται όποιος γνωρίζει τον τρόπο, να το επισυνάψει στο κείμενό μου.Ευχαριστώ!) Τρίτη 13/12/2011 Αντ1 (εκπομπή Παπαδάκη) "ε, τι να κάνουν; Από το να τα δούνε νεκρά...." Δείτε ποιοί είναι αυτοί που ανέλαβαν εργολαβικά την σωτηρία της πατρίδας μας

ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΧΡΕΗ


Πάνω από 72.000 άνθρωποι έχουν μέχρι στιγμής υπογράψει την σύμβαση για την επιστροφή των χρημάτων αποζημιώσεων από τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο που η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα.

Τον Οκτώβριο του 1940, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να μπει στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με την απρόκλητη εισβολή των στρατευμάτων του Μουσολίνι στην Ήπειρο. Ο Χίτλερ, για να σώσει τον Μουσολίνι από μία ταπεινωτική ήττα, εισέβαλε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941.

Η Γερμανία και η Ιταλία επέβαλαν στην Ελλάδα όχι μόνο υπέρογκες δαπάνες κατοχής, αλλά και ένα αναγκαστικό δάνειο (κατοχικό δάνειο) ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο ίδιος ο Χίτλερ είχε αναγνωρίσει την υποχρέωση της Γερμανίας να πληρώσει αυτό το χρέος και είχε δώσει οδηγίες να αρχίσει η διαδικασία πληρωμής του.

Μετά το τέλος του πολέμου, η Συνδιάσκεψη των Παρισίων επιδίκασε στην Ελλάδα 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια για πολεμικές επανορθώσεις έναντι της Ελληνικής απαίτησης 14,0 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Ιταλία πλήρωσε στην Ελλάδα το μερίδιο της από το κατοχικό δάνειο. Η Ιταλία και η Βουλγαρία πλήρωσαν πολεμικές επανορθώσεις στην Ελλάδα, και η Γερμανία πλήρωσε πολεμικές επανορθώσεις στην Πολωνία το 1956 και στην Γιουγκοσλαβία το 1971.

Η Ελλάδα απαίτησε από την Γερμανία την πληρωμή του κατοχικού δανείου το 1945, 1946, 1947, 1964, 1965, 1966, 1974, 1987, και το 1995. Παρά ταύτα, η Γερμανία αρνείται συστηματικά να πληρώσει στην Ελλάδα τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις. Το 1964, ο Γερμανός Καγκελάριος Erhard υποσχέθηκε την πληρωμή του δανείου μετά την ενοποίηση της Γερμανίας, που πραγματοποιήθηκε το 1990. Βεβαίως 21 χρόνια μετά η Γερμανία αρνείται να πληρώσει αυτά που οφείλει…

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ


Σύμφωνα με τον Ρέγκλινγκ, το ταμείο διαθέτει περίπου 600 δισ. ευρώ σε μη δεσμευμένα κεφάλαια, ενώ για το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας «ενδεχομένως να χρειαστούν περίπου 100 δισ. ευρώ.

Επίσης, υποστήριξε ότι η Ευρώπη θα διαθέσει νέα κεφάλαια για την καταπολέμηση της κρίσης χρέους το Μάρτιο, εφόσον κάτι τέτοιο θεωρηθεί αναγκαίο.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ρέγκλινγκ διαβεβαίωσε ότι αν η Ιταλία ή η Ισπανία χρειαστούν στήριξη, υπάρχουν διαθέσιμα κεφάλαια και δεν θα χρειαστεί να βγουν εκτός αγορών.

«Μου προκαλεί εντύπωση ότι ακούω συνέχεια ότι μόνον η ΕΚΤ διαθέτει κεφάλαια για την αντιμετώπιση της κρίσης», υποστήριξε ο επικεφαλής του EFSF, προσθέτοντας ότι έχει υπάρξει μεγάλη πρόοδος στην αντιμετώπιση της κρίσης. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι «οι πληθυσμοί δεν είναι έτοιμοι για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης.»
ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΘΕΛΟΥΝ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΤΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΩΣΗ

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More