ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ


Ο αρχιτέκτονας της μεγαλύτερης γέφυρας στον ποταμό Δούναβη

Ο Απολλόδωρος γεννήθηκε το 60 μ.Χ. στην Δαμασκό της Συρίας, μια ελληνική πόλη στην καρδιά της Ασίας. Έλαβε ανώτατη μόρφωση και σπούδασε αρχιτεκτονική και μηχανική δίπλα σε μεγάλους δασκάλους. Το όνομά του έγινε γνωστό έως τα πέρατα της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και τον καλούσαν να σχεδιάσει και να χτίσει δημόσια κτήρια σε όλη την επικράτειά της.


Κάποτε ήρθε κι’ η ώρα που τον κάλεσαν στην κοσμοκράτειρα Ρώμη για να λαμπρύνει με τα έργα του την πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας. Ο Απολλόδωρος, λόγω της υψηλής του μορφώσεως, δεν άργησε να μπει στην αυτοκρατορική αυλή και να γνωριστεί με τον αυτοκράτορα Τραϊανό, ο οποίος, εντυπωσιάστηκε από την προσωπικότητα του Απολλοδώρου και του έδωσε εντολή να κατασκευάσει νέα περίλαμπρα οικοδομήματα στην Ρώμη.

Έτσι λοιπόν, ο Απολλόδωρος ζήτησε έναν χάρτη της επταλόφου Ρώμης, για να δει πού υπήρχαν κενά σημεία ή κτήρια που θα μπορούσε να γκρεμίσει για να ανοικοδομήσει τις δικές του κατασκευές. Έκανε τα σχέδια για ένα ωδείο και τον ιππόδρομο. Βρήκε τους κατάλληλους συνεργάτες και τους καλύτερους τεχνίτες, τους έδειξε τα σχέδια και έδωσε τις εντολές για το πώς θα έπρεπε να γίνει το κάθε τι. Ήδη από το ξεκίνημα των εργασιών, όλοι αντιλαμβάνονται ότι τα κτήρια αυτού του εφευρετικού Έλληνα θα είναι κολοσσιαίων διαστάσεων, ακριβώς όπως αρμόζει στην πρωτεύουσα μιας αυτοκρατορίας. Μετά ξεκίνησε να κατασκευάσει την αγορά (forum) της Ρώμης, καθώς και το γυμνάσιο για την νεολαία της πόλης. Τέλος κατασκεύασε τις θέρμες για να αναζωογονούνται οι πολίτες.

Ο Αυτοκράτωρ Τραϊανός

Ο Τραϊανός ετοίμαζε χρόνια πριν μια εκστρατεία στην Δακία (Ρουμανία) για να προσθέσει, όπως επιβαλλόταν να κάνει κάθε Ρωμαίος αυτοκράτορας, νέα εδάφη στην Αυτοκρατορία. Η εκστρατεία τελικά ξεκίνησε το 101 μ.Χ. Μαζί με τον στρατό έφυγε κι’ ο Απολλόδωρος. Ο ίδιος ο αυτοκράτορας του είχε ζητήσει να πάει για να κατασκευάσει καινούρια έργα στις εσχατιές της αυτοκρατορίας (ο Ρωμαϊκός στρατός κατασκεύαζε πολλά τεχνικά έργα καθώς είχε έμπειρους τεχνίτες).

Οι μάχες του Δακικού πολέμου ήταν σκληρές και πολύνεκρες. Στην ανάπαυλα του πολέμου, ο Τραϊανός έδωσε εντολή στον Απολλόδωρο να ζεύξει τον ποταμό Δούναβη (Ίστρος ποταμός για τους αρχαίους Έλληνες). Το καλύτερο σημείο για να ενωθούν οι όχθες του ποταμού Δούναβη βρίσκεται κοντά στις «Σιδηρές Πύλες» (σημερινά σύνορα Σερβίας-Ρουμανίας-Βουλγαρίας). Σ’ αυτό το σημείο η απόσταση που χωρίζει τις δύο όχθες είναι η μικρότερη και η καταλληλότερη από πλευράς θέσης. Τόσο μεγάλη γέφυρα βέβαια δεν είχε ξαναγίνει μέχρι εκείνη την στιγμή. Αυτό για τον Απολλόδωρο ήταν μεγάλη πρόκληση. Συμβουλεύτηκε τα τεχνικά του βιβλία και ασχολήθηκε πολύ με το πώς θα μπορούσε να μείνει όρθια η γέφυρα, ενώ από κάτω της θα περνάει ο ορμητικός Δούναβης.

Στις όχθες που ήταν τα εργοτάξια επικρατούσε οργασμός εργασιών. Λόγω της ορμητικότητας του ποταμού Δούναβη, απαιτούνταν εξαιρετικά γερά θεμέλια. Έτσι λοιπόν, πόντισε κιβώτια με τεράστιους βράχους μέσα την κοίτη του για να στηριχτούν πάνω τους τα τόξα της γέφυρας. Τα τόξα ήταν επίσης λίθινα. Το πλάτος της γέφυρας προορίζονταν στα 18 μέτρα, ικανό να επιτρέπει την γρήγορη διέλευση του πολυπληθούς ρωμαϊκού στρατού, ώστε να επεμβαίνει έγκαιρα σ’ αυτήν την εσχατιά της αυτοκρατορίας. Το βάθος του ποταμού σ’ εκείνο το σημείο είναι περίπου 6 μέτρα. Τα ορθογώνια λίθινα βάθρα που στήριζαν την γέφυρα είχαν πλάτος 18 και ύψος 45 μέτρων, ικανά να αντέχουν το βάρος των λίθων και των διερχομένων επί αυτής αμαξών, ιππικού και πεζών. Τα βάθρα ήταν 20 μέσα στο ποτάμι και 6 στις όχθες ανά 3 σε κάθε όχθη. Το κάθε τόξο είχε άνοιγμα 35 μέτρων. Στην αριστερή όχθη του ποταμού έφτιαξε μια θολωτή πύλη, σε περίπτωση που υπερχειλίσει το ποτάμι, να μπορούν να φύγουν τα πλεονάζοντα νερά χωρίς να κάνουν ζημιά στην γέφυρα. Επιπλέον, κατασκεύασε έναν αύλακα για να διοχετεύονται τα νερά σε μακριά απόσταση από το σημείο της γέφυρας πάλι στον ποταμό. Το κατάστρωμα της γέφυρας το είχε επενδύσει με ξύλο σε διαγώνιο πλέγμα. Στα δύο άκρα της γέφυρας κατασκεύασε επίσης δύο φρούρια για να την προστατεύουν από τυχόν βαρβαρικές επιδρομές. Το ένα εξ αυτών ονομάστηκε Θεοδώρα.

Σωζώμενο τμήμα της γέφυρας του Απολλόδωρου

Όταν επιτέλους η γέφυρα ολοκληρώθηκε μετά από πολλούς κόπους και βάσανα τριών ετών, ο Απολλόδωρος μαζί με τον Τραϊανό στάθηκαν στην άκρη της γέφυρας για να θαυμάσουν αυτό το δημιούργημα της ανθρώπινης μεγαλοφυΐας, ενός Έλληνα αρχιτέκτονα. Τα στρατεύματα βάδιζαν με ασφάλεια πάνω της, από την μια όχθη στην άλλη. Η γέφυρα άντεχε όλο το βάρος και η στατικότητά της ήταν αξιοθαύμαστη παρά τα 1.135 μέτρα μήκος. Η γέφυρα έγινε σύμβολο στα νομίσματα της αυτοκρατορίας σαν ένα μεγάλο τεχνικό κατασκεύασμα.

Δυστυχώς όμως, η γέφυρα αν και χτίστηκε για να αντέξει τα στοιχεία της φύσης, δεν φτιάχτηκε για να αντέξει του ανθρώπινου «δαιμονίου». Μέσα στα επόμενα 20-30 χρόνια την γκρέμισε ο διάδοχος του Τραϊανού, Αδριανός. Αυτός φοβήθηκε ότι ίσως χρησιμοποιηθεί ως μέσον από τους Δάκες και εισβάλουν στην αυτοκρατορία. Αλλά δεν ήταν αυτό το μόνο κακό που βρήκε τον Απολλόδωρο. Έπεσε στην δυσμένεια του νέου αυτοκράτορα. Ο Αδριανός είχε δείξει στον Απολλόδωρο τα αρχιτεκτονικά σχέδια που είχε φτιάξει ο ίδιος για τα διάφορα κτίσματα που ήθελε να χτίσει. Ο Απολλόδωρος ορθά κοφτά του είχε απαντήσει πως αυτά τα σχέδια δεν μπορούν να υλοποιηθούν στην πράξη. Ο Αδριανός οργίστηκε και έβρισε τον μεγάλο αρχιτέκτονα, λέγοντάς του, πως δεν είναι άξιος αυτός να κρίνει έναν αυτοκράτορα. Η οργή του αυτοκράτορα ήταν τόσο μεγάλη που διέταξε τους στρατιώτες να τον πάρουν από μπροστά του και να τον εκτελέσουν.

Έτσι άδικα τελείωσε η ζωή του Απολλόδωρου του Δαμασκηνού στην Ρώμη το 124μ.Χ., έχοντας αφήσει όμως πίσω του κτίσματα που θα τον μνημονεύουν στην αιωνιότητα. Επίσης, συνέγραψε ένα έργο «τα πολιορκητικά», που σώζεται μονάχα ένα του απόσπασμα.

ΕΝΑ ΚΟΥΤΙ ΖΩΗΣ


ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΞΗΓΗΜΕΝΗ!
ΚΑΝΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΡΙΧΤΟ ΣΤΟ ΓΥΑΛΟ.
ΕΧΟΝΤΑΣ ΛΑΒΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΣΥΝΑΘΡΩΠΟΥΣ ΜΟΥ,ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΛΕΥΚΩΜΑ,ΗΘΕΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΟΧΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ( ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ) ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.
ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙΚΟ Η ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ.
ΓΙΑΤΙ ΑΣ ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Η ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ.ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΩΝ ΣΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΣ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΕΝΑ ΚΟΥΤΙ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΠΑΝΤΟΥ. ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΚΟΥΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΗΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΧΩΡΟΥΣ ΜΕ ΥΨΗΛΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ,ΥΓΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ. ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΜΑΣ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ-ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΜΑΣ. ΕΓΩ ΘΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ.
ΕΝΑ ΚΟΥΤΙ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ
Α) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
1. ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ
2. ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΑΝΕΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΕΠΙΔΕΣΜΩΝ
3. ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΨΑΛΙΔΑΚΙ ΕΙΔΙΚΟ ΓΙΑ ΚΟΨΙΜΟ ΓΑΖΑΣ
4. ΕΝΑ ΤΣΙΜΠΙΔΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΞΕΝΑ ΣΩΜΑΤΑ ( ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΠΟ ΑΧΙΝΟ ΚΛΠ )
5. ΓΑΝΤΙΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ
6. ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΕΙΡΜΕΝΕΣ ΒΕΛΟΝΕΣ ( 19-21 G ) ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΚΙΔΕΣ
7. ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΕΣ ΣΥΡΙΓΓΕΣ ΤΩΝ 5 ml
ΟΙ ΒΕΛΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΡΙΓΓΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ 3-4 ΤΕΜΑΧΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ.

Β) ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ
1. ΑΝΤΙΠΥΡΕΤΙΚΟ ΣΙΡΟΠΙ ( DEPON,PONSTAN )
2. ΑΝΤΙΣΤΑΜΙΝΙΚΟ ΣΙΡΟΠΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΑ Η ΚΝΗΣΜΟ ( FENISTIL )
3. ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΓΛΥΚΟΖΗΣ
4. ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΑΛΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΜΕΤΩΝ ΔΙΑΡΡΟΙΑΣ ( ALMORA )
5. ΧΑΠΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΡΡΟΙΑ

Γ) ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ- ΥΠΟΘΕΤΑ
1. ΑΝΤΙΠΥΡΕΤΙΚΟ ( DEPON )
2. ΥΠΟΘΕΤΑ ΓΛΥΚΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ

Δ) ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΧΡΗΣΗ
1. ΑΝΤΙΣΤΑΜΙΝΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ( FENISTIL GEL)
2. ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΗ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΔΕΙΚΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ >30
3. ΔΙΑΛΥΜΑ ΙΩΔΕΙΟΥ ( BETADINE )
4. ΛΕΥΚΟ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ
5. ΟΦΘΑΛΜΙΚΟ ΚΟΛΛΥΡΙΟ Η ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΔΑΚΡΥΑ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΟΦΘΑΛΜΩΝ
6. ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΡΟΣ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΠΛΥΜΑ
7. ΜΙΑ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΩΛΩΠΕΣ
8. ΜΙΑ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ( FLAMYGEL )

Ε) ΓΑΖΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΜΑΤΑ
1. ΓΑΖΕΣ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΕΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ
2. ΒΑΜΒΑΚΙ
3. ΤΣΙΡΟΤΑ ( HANSAPLAST )
4. ΓΑΖΕΣ ΕΜΠΟΤΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΚΑΤΑΠΡΑΥΝΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΡΕΘΙΣΜΟΥΣ
5. ΕΝΑ ΡΟΛΟ ΥΠΟΑΛΛΕΡΓΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
6. ΕΛΑΣΤΙΚΟΙ ΕΠΙΔΕΣΜΟΙ ΜΕ ΣΥΝΔΕΤΗΡΕΣ
7. ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΡΙΓΩΝΙΚΟΣ ΕΠΙΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕΛΟΥΣ
8. ΔΥΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ ΟΦΘΑΛΜΩΝ ( ΒΟΗΘΑΕΙ ΑΝ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΦΕΛΙΖΟΝ).

Ζ) ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΕΙΔΙ
1. ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
2. ΑΝΑΓΡΑΜΜΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ,ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΟΥ
3. ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΟ ΚΑΙ ΜΟΛΥΒΙ ΓΙΑ ΤΥΧΩΝ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ
4. ΦΑΚΟΣ ΚΑΙ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ
5. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑΞΕΙΔΙΑ ΣΕ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ
6. ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ( ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ )
7. ΑΝΑΠΤΗΡΑΣ Η ΣΠΙΡΤΑ
8. ΕΝΑ ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΕΙΟ ( ΜΑΧΑΙΡΙ,ΚΟΥΤΑΛΙ ,ΚΑΤΣΑΒΙΔΙ)

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ: ΟΤΑΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ( ΠΧ 166,199,100 ) ΛΕΜΕ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ,ΤΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ,ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ,ΠΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ,ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ( ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΔΥΟ ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΤΑΘΕΡΟ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΜΑΣ ),

ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ : ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΑΝΑ ΤΑΚΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΝΕΩΝΟΥΜΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ. ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΦΑΡΜΑΚΟΥ
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΥΛΙΚΑ ΕΧΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΜΙΑ ΓΝΩΣΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ( ΠΧ DEPON,BETADIN) ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ Η ΟΤΙ ΣΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΩ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ. ΑΠΛΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΤΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΜΑΣ.



ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ


Σε κάθε έναρξη βουλευτικής περιόδου, θα έπρεπε ο πρόεδρος της Βουλής να διαβάζει στο Σώμα βιογραφικά ορισμένων επιφανών εντίμων πολιτικών, προς παραδειγματισμό. Να γνωρίζουν οι σύγχρονοι πολιτικοί, ότι στην πολιτική μπαίνουν για να προσφέρουν και όχι για να οικονομήσουν. Για να μην κάνουν εκείνο που είχε πει κάποτε ο αείμνηστος αγροτικός ηγέτης Αλέξανδρος Μπαλτατζής: « ορισμένοι πολιτικοί ζούν και μάχονται για την ιδεολογία τους και άλλοι ζούν και θησαυρίζουν από την ιδεολογία τους;»


Φαινόμενο εντίμου πολιτικού ανδρός, μεταξύ άλλων ( που δεν είναι πολλοί) ήταν ο στρατηγός Νικόλαος Πλαστήρας. Ο αείμνηστος συνάδελφος μου στην «Ακρόπολη» Βάσος Τσιμπιδάρος είχε διηγηθεί το εξής περιστατικό: « Κάποτε, ο στενός του φίλος Γιάννης Μοάτσος, είχε πάρει την πρωτοβουλία να του εξασφαλίσει μόνιμη στέγη, για να μην περιφέρεται εδώ κι εκεί σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Πήγε λοιπόν σε μια τράπεζα και μίλησε με τον διοικητή. « Τι;» Απόρησε εκείνος. « Δεν έχει σπίτι ο Πλαστήρας; Βεβαίως και θα του δώσουμε ό,τι δάνειο θέλει και μάλιστα με τους καλύτερους όρους!» Στη συνέχεια ο διοικητής έδωσε στον Μοάτσο έντυπο να το συμπληρώσει και να το υπογράψει, λέγοντας του: « Το δάνειο θα εγκριθεί αμέσως!»
Ο Μοάτσος έτρεξε περιχαρής στον Πλαστήρα, του το ανήγγειλε και εισέπραξε την αντίδραση: «Άντε ρε Γιάννη, με τι μούτρα θα βγω στο δρόμο, αν μαθευτεί πως εγώ ο συνταξιούχος πήρα δάνειο για σπίτι;» ΄Εσχισε το έντυπο στα τέσσερα και το πέταξε, ακολουθώντας την ρήση του σοφού Βία του Πριηνέως : «Δει τον αγαθόν άνδρα παυόμενον της Αρχής μη πλουσιώτερον, αλλ’ ενδοξότερον γεγονέναι». Αυτή την ρήση, θα έπρεπε ο Πρόεδρος της Βουλής να την αναρτήσει στην είσοδο της αιθούσης του Κοινοβουλίου.
Ο Πλαστήρας, άρρωστος απο φυματίωση σ’ ένα μικρό σπιτάκι στο Μετς κοντά στο Παναθηναϊκό Στάδιο, του πρότειναν να του βάλουν ένα τηλέφωνο δίπλα στο κρεβάτι και αρνήθηκε λέγοντας: « μα τι λέτε, η Ελλάδα πένεται κι εμένα θα μου βάλετε τηλέφωνο;» Δέχτηκε τελικά μόνο έναν ανεμιστήρα για να τον δροσίζει στις ανυπόφορες μέρες του καύσωνα…
Δανείζομαι από επιστολή που μου έστειλε ο Κρητοπόντιος φίλος μου στρατηγός Νικόλαος Σαμψών, το παρακάτω : «Δεν άφησε ο Πλαστήρας όταν πέθανε πίσω του σπίτι, ακίνητα ή καταθέσεις σε τράπεζες. Η κληρονομιά που άφησε στην ορφανή προσφυγοπούλα ψυχοκόρη του, ήταν 216 δρχ., ένα δεκαδόλαρο και μια λακωνική προφορική διαθήκη «όλα για την Ελλάδα!» Βρέθηκε επίσης στα ατομικά του είδη ένα χρεωστικό του Στρατού (ΣΥΠ 108) για ένα κρεβάτι που είχε χάσει κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων στη Μικρά Ασία και 8 δρχ. με τη σημείωση να δοθούν στο Δημόσιο για την αξία του κρεβατιού, για να μην χρωστά στην πατρίδα»
Όταν πέθανε ο Πλαστήρας στις 26-7-1953 και τον έγδυσαν για να του βάλουν το νεκρικό κοστούμι, που ήταν δώρο του φίλου του Διονύση Καρρέρ, ο γιατρός που ήταν παρών και υπέγραψε το σχετικό πιστοποιητικό θανάτου, μέτρησε στο ταλαιπωρημένο κορμί του: 27 σπαθιές και 9 σημάδια από βλήματα. Τον κιλλίβαντα, στον οποίο είχαν εναποθέσει το φέρετρο του, δεν το έσερναν άλογα, αλλά εβδομηντάρηδες εύζωνοι του Συντάγματός του, έως το Α’ Νεκροταφείο.

Ο Πλαστήρας και το ράντζο
Το1952, πρωθυπουργός ών, ο στρατηγός Νικόλαος Πλαστήρας ήταν κατάκοιτος στο σπίτι του στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας. ΄Ηξεραν όλοι για την ασθένεια του και μια μέρα, δέχτηκε τη επίσκεψη της βασίλισσας Φρειδερίκης. Όταν μπήκε στο λιτό διαμέρισμα του, εξεπλάγη σαν είδε τον πρωθυπουργό να χρησιμοποιεί ράντζο για τον ύπνο του, αντί αναπαυτικού κρεβατιού όπως θα περίμενε. « Νίκο γιατί το κάνεις αυτό;» ρώτησε με οικειότητα η βασίλισσα και η απάντηση ήρθε αφοπλιστική « Συνήθισα Μεγαλειοτάτη το ράντζο από το Στρατό και δεν μπορώ να το αποχωριστώ…»

Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ;

«Το πρόβλημα των ελλείψεων στα τρόφιμα και τις πρώτες ύλες είναι αυτονόητο και υπαρκτό και θα γίνει ακόμα πιο εμφανές μέσα στους πρώτους μήνες της άνοιξης», τονίζει ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Βιομηχανικών Επώνυμων Προϊόντων και γνωστός βιομήχανος τροφίμων κ. Νίκος Καραγεωργίου.

Για εικόνες Αργεντινής, όπου τα σούπερ μάρκετ δεν είχαν τρόφιμα στα ράφια...
προειδοποιούν ανοιχτά πλέον η αγορά
και η βιομηχανία ακόμα και στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν χρεοκοπήσει αλλά απλώς συνεχίσει να βιώνει τον ιδιότυπο εμπορικό αποκλεισμό της.

Το άτυπο εμπάργκο στο οποίο υποβάλλονται ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις με έδρα στην Ελλάδα, λόγω των προβλημάτων ρευστότητας και της δυσκολίας εισαγωγής πρώτων υλών, οδηγεί σε αδιέξοδες και πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Ο ίδιος συμπληρώνει πως «το στέρεμα της ρευστότητας οδήγησε εδώ και καιρό σε μια προβληματική κατάσταση ως προς τις πληρωμές των εμβασμάτων έναντι φορτωτικών. Κακά τα ψέματα, η κατάσταση της οικονομίας μας και η ανασφάλεια που επικρατεί οδηγούν τις ξένες επιχειρήσεις να πιέζουν. Οι πολυεθνικές εταιρείες ασφάλισης εμπορευμάτων έχουν πνίξει την αγορά».

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΖΟΛΩΤΑ



Οι λόγοι του Ζολώτα στην "αγγλική"

Στη σελίδα αυτή παρατίθενται οι εκπληκτικά ευρηματικοί λόγοι που εκφώνησε ο καθηγητής πανεπιστημίου, ακαδημαϊκός και πρώην πρωθυπουργός Ξενοφών Ζολώτας το 1957.
Σε αυτούς, μολονότι το κείμενο είναι γραμμένο στην αγγλική γλώσσα, ο συντάκτης χρησιμοποιεί αποκλειστικά (πλην κάποιων απαραίτητων συνδέσμων, άρθρων κτλ) ελληνικές λέξεις που αποτελούν δάνεια της ελληνικής προς την αγγλική γλώσσα! Η πρωτότυπη και ιδιαιτέρως ευφυής αυτή ιδέα, η οποία δεν προβάλλεται σχεδόν καθόλου, βρίσκεται στον αντίποδα της συνηθισμένης τακτικής μεγάλου μέρους των νεοελλήνων, οι οποίοι κάνουν το ακριβώς αντιστρόφως ανάλογο: χρησιμοποιούν, δηλαδή, ελληνικό λόγο με τόσα πολλά αγγλοσαξονικά δάνεια που αρχίζεις να αμφιβάλλεις για το αν ακούς ελληνικά ή αγγλοσαξονικά.

Διαβάστε τους, ακόμη κι αν δεν γνωρίζετε γρι αγγλικά! Δε χρειάζονται μετάφραση.

Α΄ λόγος: 26 Σεπτεμβρίου 1957

"Kyrie,

Ι eulogize the archons of the Panethnic Numismatic Thesaurus and the Ecumenical Trapeza for the orthodoxy of their axioms, methods and policies, although there is an episode of cacophony of the Trapeza with Hellas.

With enthusiasm we dialogue and synagonize at the synods of our didymous Organizations in which polymorphous economic ideas and dogmas are analyzed
and synthesized.

Our critical problems such as the numismatic plethora generate some agony and melancholy. This phenomenon is characteristic of our epoch. But, to my thesis, we have the dynamism to program therapeutic practices as a prophylaxis from chaos and catastrophe. In parallel, a panethnic unhypocritical economic synergy and harmonization in a democratic climate is basic.

I apologize for my eccentric monologue. I emphasize my eucharistia to you Kyrie, to the eugenic and generous American Ethnos and to the organizers and protagonists of this Amphictyony and the gastronomic symposia".

Β΄ λόγος: 2 Οκτωβρίου 1959

"Kyrie,

It is Zeus' anathema on our epoch for the dynamism of our economies and the heresy of our economic methods and policies that we should agonise between the Scylla of numismatic plethora and the Charybdis of economic anemia. It is not my idiosyncrasy to be ironic or sarcastic but my diagnosis would be that politicians are rather cryptoplethorists. Although they emphatically stigmatize numismatic plethora, energize it through their tactics and
practices.

Our policies have to be based more on economic and less on political criteria.

Our gnomon has to be a metron between political, strategic and philanthropic scopes. Political magic has always been antieconomic.

In an epoch characterized by monopolies, oligopolies, menopsonies, monopolistic antagonism and polymorphous inelasticities, our policies have to be more orthological. But this should not be metamorphosed into plethorophobia which is endemic among academic economists.

Numismatic symmetry should not antagonize economic acme. A greater harmonization between the practices of the economic and numismatic archons is basic.

Parallel to this, we have to synchronize and harmonize more and more our economic and numismatic policies panethnically. These scopes are more practical now, when the prognostics of the political and economic barometer
are halcyonic.

The history of our didymous organizations in this sphere has been didactic and their gnostic practices will always be a tonic to the polyonymous and idiomorphous ethnical economics. The genesis of the programmed organisations will dynamize these policies. I sympathise, therefore, with the aposties and the hierarchy of our organisations in their zeal to programme orthodox economic and numismatic policies, although I have some logomachy with them.

I apologize for having tyrannized you with my hellenic phraseology. In my epilogue, I emphasize my eulogy to the philoxenous autochthons of this cosmopolitan metropolis and my encomium to you, Kyrie, and the stenographers".

Τα σχόλια νομίζω περιττεύουν...

ΟΙ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ


Παρά την κρίση, προτιμούμε τους Έλληνες έχει ως τίτλο σε δημοσίευμα της, η μεγάλης...
κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα, Εστεραιχ, στο οποίο προβάλλεται ιδιαίτερα το γεγονός πως η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι, μετά την Ισπανία, ο δεύτερος αγαπητός τουριστικός προορισμός για τους Αυστριακούς, των οποίων μάλιστα, όπως επισημαίνει, οι αφίξεις στη χώρα μας σημείωσαν αύξηση της τάξης του 10%, μέσα στη χρονιά της ελληνικής κρίσης το 2011.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι Αυστριακοί δεν έλαβαν υπόψη τους την κρίση και δεν άφησαν να επηρεαστούν οι διακοπές τους στην Ελλάδα, ούτε από τους απεργούντες οδηγούς ταξί, ούτε από τα αποκλεισμένα λιμάνια, ούτε και από την καταθλιπτική ατμόσφαιρα.
Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, το ένα τρίτο από τα 5,8 εκατομμύρια των Αυστριακών σε σύνολο πληθυσμού 8,4 εκατομμυρίων κατοίκων, που μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου του 2011 έκαναν διακοπές στο εξωτερικό, μετακινήθηκαν αεροπορικά και από αυτούς το 17% είχαν ως προορισμό την Ισπανία, το 12% την Ελλάδα και το 11% την Τουρκία.
Ως καλοκαιρινός τουριστικός προορισμός , η Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει στην πρώτη θέση των προτιμήσεων στην αυστριακή τουριστική αγορά - και αυτό, παρά το γεγονός της, για πολλούς μήνες, έντονης αρνητικής ειδησεογραφίας για τη χώρα, σχεδόν στο σύνολο των αυστριακών Μέσων Ενημέρωσης, όπως είχε τονιστεί σε ειδική εκδήλωση-απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς, την οποία διοργάνωσε, παραμονές της αλλαγής του έτους, το Γραφείο Αυστρίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στη Βιέννη.
Αρκετά αισιόδοξα, για τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού κατά την φετινή χρονιά, ήταν και τα μηνύματα που δόθηκαν από τους εκπροσώπους αυστριακών τουριστικών επιχειρήσεων και ταξιδιωτικών γραφείων, οι οποίοι συμμετείχαν στην εκδήλωση, όπου επισήμαναν τη σημασία του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην αυστριακή τουριστική αγορά.
Η Ελλάδα βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στις πρώτες θέσεις, ή ακόμη και στην πρώτη θέση, των προτιμήσεων των Αυστριακών τουριστών ως χώρα προορισμού, η δε Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της καταλαμβάνει την πρώτη θέση, από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα, ενώ οι Αυστριακοί είναι σε αναλογία οι πλέον πιστοί επισκέπτες της χώρας μας.
Ως ένα είδος βαρόμετρου για τις εξελίξεις στην αυστριακή τουριστική αγορά, θεωρείται η διεθνής έκθεση τουρισμού της Βιέννης, που ανοίγει τις πύλες της την ερχόμενη Πέμπτη 12 Ιανουαρίου και στην οποία συμμετέχει παραδοσιακά η Ελλάδα με περίπτερο του ΕΟΤ και με μια σειρά συνεκθέτες, ενώ στο τετραήμερο της διάρκειάς της αναμένονται γύρω στις 150.000 επισκέπτες από την Αυστρία, αλλά και τις γειτονικές χώρες.


ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑΣ


Τα λιπαρά ψάρια κρύβουν ενδεχομένως το κλειδί για τη θεραπεία της λευχαιμίας. Επιστήμονες του τμήματος Κτηνιατρικών και Ιατρικών Επιστημών του Penn State University ανακάλυψαν ότι συστατικό που παράγεται από αυτά επιτίθεται επιτυχώς στα βλαστοκύτταρα που προκαλούν λευχαιμία και θεραπεύουν τη νόσο.

Σε πείραμα που έγινε σε ποντίκια, το συστατικό, που φέρει την ονομασία «delta - 12 protaglandin 3» ή «D12-PGJ3», κατάφερε να καταστρέψει τα βλαστοκύτταρα της χρόνιας μυελογενούς λευχαιμίας εκμηδενίζοντας τον κίνδυνο υποτροπής της νόσου.

«Παλαιότερες έρευνες είχαν επιβεβαιώσει τα οφέλη των λιπαρών οξέων στο καρδιαγγειακό σύστημα και την ανάπτυξη του εγκεφάλου, ιδιαίτερα στα βρέφη. Φάνηκε όμως ότι κάποιοι μεταβολίτες Ω-3 έχουν την ικανότητα να σκοτώνουν επιλεκτικά βλαστοκύτταρα που προκαλούν λευχαιμία στα ποντίκια.

Το σημαντικότερο ωστόσο είναι ότι τα ποντίκια θεραπεύτηκαν πλήρως από τη λευχαιμία, χωρίς υποτροπές» εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας Σαντίπ Πραμπχού.

Η ανακάλυψη αυτή αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο για νέες, αποτελεσματικότερες θεραπείες για τη χρόνια μυελογενή λευχαιμία, καθώς η τρέχουσες φαρμακευτικές αγωγές το μόνο που προσφέρουν είναι παράταση ζωής στους ασθενείς κρατώντας χαμηλά τον αριθμό των καρκινικών κυττάρων.

Επιπλέον, σε περίπτωση που σταματήσει η χορήγηση των φαρμάκων, η νόσος παρουσιάζει υποτροπή θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία του καρκινοπαθούς.

ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ Η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ


Για πολλούς είναι ένα ζιζάνιο, για αυτούς όμως που ξέρουν, είναι ένα από τα πιο θρεπτικά και θεραπευτικά φυτά που συναντάμε στην ελληνική ύπαιθρο. Η τσουκνίδα στην αρχαιότητα έχαιρε μεγάλης αναγνώρισης από τους γιατρούς της εποχής. Στην προσπάθεια τους να θεραπεύσουν τους ασθενείς τους, μελετούσαν τα βότανα και ανακάλυπταν τις ευεργερτικές τους ιδιότητες.

Για φαρμακευτικούς λόγους χρησιμοποιούνται τα φύλλα, τα άνθη και οι ρίζες της. Τα φύλλα της περιέχουν μυρμηκικό οξύ, χλωροφύλλη, σεροτονίνη, ακετυλοχολίνη, γλυκοκινόνες, και τανίνες. Είναι καλή πηγή βιταμίνης Α, C και Ε, βιταμίνης Β1, Β2, Β3 και Β5. Επίσης είναι καλή πηγή ασβεστίου, σιδήρου, φολικού οξέος, κάλιου, μαγγάνιου, μαγνήσιου, φωσφόρου, σελήνιου και ψευδάργυρου.

Η απουσία οξαλικού οξέος, την κάνει κατάλληλη για άτομα που πάσχουν από αναιμία, γιατί χωρίς το οξαλικό απορροφάται μεγαλύτερη ποσότητα σιδήρου. Επιπλέον, έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C που βοηθά στην ακόμα καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου.

Έχει βρεθεί ότι έχει αντισπασμωδική δράση, σε περιπτώσεις ρευματισμών ή ισχιαλγίας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και την αντιμετώπιση της οξείας ή χρόνιας νεφρίτιδας, του ίκτερου, παθήσεων της χολής, του έλκους του στομάχου, βρογχικών παθήσεων και χρόνιων διαρροιών ή δυσκοιλιότητας.

Η περιεκτικότητα της σε σεκρετίνη, βοηθά στη διατήρηση της ευγλυκαιμίας στους διαβητικούς, αφού διεγείρει το πάγκρεας. Η ισταμίνη τής προσδίδει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, ικανή να ανακουφίσει τα συμπτώματα φλεγμονωδών νοσημάτων.

Ακόμη, η τσουκνίδα έχει διουρητική δράση και προάγει την καλή λειτουργία των νεφρών. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποβολή πετρών από αυτά ή να θεραπεύσει τις ουρολοιμώξεις και την υπερπλασία του προστάτη, αν είναι σε αρχικό στάδιο.

Η κατανάλωσή της μπορεί να ωφελήσει ιδιαίτερα την γυναίκα, αφού βοηθά στις διαταραχές της έμμηνου ρύσεως και στο σταμάτημα της αιμορραγίας μετά τον τοκετό.

Με εξωτερική χρήση, ανακουφίζει τους ασθενείς που πάσχουν από αρθρίτιδα, ποδάγρα, νευραλγίες, τενοντίτιδες, ισχιαλγία και γενικότερα πόνους των αρθρώσεων. Επίσης μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση των πληγών, εγκαυμάτων, στα τσιμπήματα των εντόμων, στο έκζεμα και στις αιμορροΐδες.

Τέλος, στο πλαίσιο της γενικής τόνωσης του ανθρώπινου οργανισμού, θεωρείται ότι ενισχύει τη σεξουαλική λειτουργία.

ΕΠΙ ΜΗΝΥΣΕΩΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ


ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΜΕ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 71/04-01-2012

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΣΗΡΩΔΗ

ΑΝΑΦΟΡΑ

Του Δημητρίου ΑΝΤΩΝΙΟΥ, κατ. Χαλκίδος

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ»

Θέμα: Διαβίβαση στην Βουλή Μηνυτήριας Αναφοράς μου, σε συνέχεια και συνάφεια με την ΙΔ` 2010/19473/15-10-2010 Μήνυσής μου στην Εισαγγελία Αθηνών, εναντίον πολιτικών προσώπων για Εσχάτη Προδοσία κατά της Ελλάδος, η οποία διεβιβάσθη στην Βουλή κατ` άρθρο 86 Συντ..με το αρ. 3088/20-09-2011 διαβιβαστικό της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου

Κε Εισαγγελέα

Επειδή ή νέα «ελληνική» κυβέρνηση «συνεργασίας» που ορκίστηκε την 11 Νοεμβρίου 2011 με «πρωθυπουργό» τον μη-εκλεγέντα από τον Λαό, αλλά αντίθετα επιβαλλόμενο κατά διαταγήν των Τροικανών κατακτητικών δυνάμεων στην Ελλάδα, Λουκά Παπαδήμο,
α) συνεχίζει την εφαρμογή της από 08-05-2011 Προδοτικής Δανειακής Σύμβασης και του αναποσπάστου αυτής Μνημονίου και β) δεν την ακυρώνει άμεσα, λόγω των προδοτικών όρων των τις παραπάνω διεθνείς συμφωνίες, δια των οποίων εκχωρείται στις ξένες δανειακές και κατακτητικές δυνάμεις πλήρως και ουσιαστικά η Εθνική μας Κυριαρχία και καταλύονται βάναυσα θεμελειώδη άρθρα του Συντάγματος, όπως τα άρθρα 1, 28 παρ.2,3, 106 παρ.1-3,
διαπράττει κι αυτή (η νέα κυβέρνηση) το έγκλημα της Εσχάτης Προδοσίας κατά της Ελλάδος, για τους ίδιους λόγους που αναλυτικά αναφέρομαι στην με αρ. ΙΔ` 2010/19473/15-10-2010 Μήνυσής μου στην Εισαγγελία Αθηνών.

Η μεγίστη, μη-παραιτήσιμη και αναγκαστική αρχή του Διεθνούς και Εθνικού δικαίου είναι η αρχή της Εθνικής Κυριαρχίας, η οποί είναι υπέρτερη –υπό προυποθέσεις- κι αυτής ακόμα της αρχής της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας (άρθρο 1 Συντ.). Η αρχή της Εθνικής Κυριαρχίας είναι ταυτόσιμη εννοιολογικά με την υψίστη μορφή του Εθνικού Συμφέροντος, ήτοι του δικαιώματος και υποχρέωσης κάθε Ελληνα που ασκεί πολιτική εξουσία να ασκεί Διεθνή και Εθνική Πολιτική με αναγκαστικά πρώτιστο γνώμονα την άσκηση των πολιτικών αυτών ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ήτοι χωρίς εξωτερικές και εσωτερικές δεσμεύσεις, υποχρεώσεις, οποιασδήποτε μορφής, δανειακές και άλλες. Για την εξασφάλιση, διασφάλιση και προστασία του ΕΛΕΥΘΕΡΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΝ (ήτοι της Εθνικής κυριαρχίας) «θυσιάζονται» όλες οι λοιπές υπηρεσίες, πολιτικές και προβλήματα της χώρας (οικονομικά, πολιτιστικά, στρατιωτικά κλπ.). Το ίδιο ισχύει και για την εξασφάλιση και διασφάλιση της Λαικής Εξουσίας στην κοινοβουλευτική Δημοκρατία (άρθρο 1 Συντ.), αφού έχει εξασφαλιστεί η Εθνική Κυριαρχία.
Η Εθνική Κυριαρχία και η κοινοβουλευτική Δημοκρατία είναι ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (κι όλων των κρατών στον κόσμο και της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας στις περισσότερες), δηλ. αυτές ασκούνται ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΑ για την ΑΥΤΟ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ και ΑΥΤΟ-ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ και δεν χρησιμοποιούνται ως αναλώσιμα «εργαλεία» για την επίτευξη και «λύση» άλλων σκοπών και προβλημάτων του κράτους (π.χ. οικονομικών), εκτός της αυτό-εκπλήρωσής των.
Η αντιστροφή της ιεραρχίας των παραπάνω πολιτικών αξιών και αρχών -ήτοι η θυσία της Εθνικής Κυριαρχίας, της Λαικής Εξουσίας και Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, προς επίλυση- δήθεν-ενός άλλου εθνικού προβλήματος (π.χ. εξωτερικού δημοσίου χρέους)- συνιστά τον ΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ή/και ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και συνεπώς και τον ορισμό της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ. Και η αντιστροφή αυτή των παραπάνω πολιτικών αξιών και αρχών, ήτοι η κατάλυση της Εθνικής Κυριαρχίας και της κονοβουλευτικής δημοκρατίας από τους κυβερνώντες της Ελλάδος υπέρ των ξέων δανειστών-κατακτητών, για την –δήθεν- επίλυση του εξωτερικού χρέους της χώρας, δια των όρων της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου, συνιστά συνεπώς, αδιαμφισβήτητη διάπραξη Εσχάτης Προδοσίας κατά της Ελλάδος, για τους λόγους που έχω ήδη εξηγήσει εκτενώς στις μηνύσεις μου που έχουν ήδη διαβιβαστεί στην Βουλή.
Άλλωστε και οι καταγγελλόμενοι καθημερινά δηλώνουν με ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΥΝΙΣΜΟ, ότι τα μέτρα που νομοθετούν και εκτελούν επιβάλλονται από την Τρόικα των δανειστών, ότι η Κυβέρνηση θα προτιμούσε (αν ενεργούσε ελεύθερα) να μην τα πάρει, διότι είναι ΑΔΙΚΑ κι εναντίον του συμφέροντος των Ελλήνων πολιτών (συνεπώς κι εναντίον του Εθνικού συμφέροντος που ταυτίζεται με αυτό των πολιτών)
κι ότι η Κυβέρνηση ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΕΧΗ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ.!, η οποία εκβιάζει για την λήψη των μέτρων αυτών με την απειλή της μη-καταβολής επιπλέον δανείων (τα οποία πηγαίνουν εξ ολοκλήρου στην εξόφληση παλαιοτέρων!). Οι ομολογίες αυτές των ελλήνων προδοτών συνιστούν πλήρη ομολογία Εσχάτης Προδοσίας απ` αυτούς εναντίον της Ελλάδος, οι οποίοι μάλιστα και προπαγανδίζουν υπέρ της (άρθρο 135 ΠΚ), δεδομένου ότι περνούν το μήνυμα στους (νέους ιδιαίτερα Έλληνες) ότι η εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας και Δημοκρατίας και η Εσχάτη Προδοσία, μπορεί να «νομιμοποιηθούν», δικαιολογηθούν και εξαγοραστούν για και υπέρ οποιοδήποτε άλλου λόγου εκτός της διασφάλισής των.
Στο πλαίσιο αυτό, Εσχάτη Προδοσία συνιστά επιπλέον και η άρνηση άσκησης από τους κυβερνώντες και του αναγκαστικά ασκούμενου κυριαρχικό μας δικαιώματος για την ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΑΣ, για αντικειμενικούς λόγους διασφάλισης του (οικονομικού και κυριαρχικού) Εθνικού μας Συμφέροντος, σύμφωνα με το άρθρο 106 παρ.3 Συντ. και των Διεθνών Συνθηκών, που αναφέρω εκτενώς στις μηνύσεις μου.

H σύνθεση της νέας κυβέρνησης είναι η παρακάτω:

Πρωθυπουργός: Λουκάς Παπαδήμος
Αντιπρόεδρος: Θεόδωρος Πάγκαλος
Αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομικών: Ευάγγελος Βενιζέλος

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος-Υπουργός Επικρατείας
Παντελής Καψής

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Υπουργός: Δημήτρης Ρέππας
Υφυπουργός: Ντίνος Ρόβλιας
Υφυπουργός: Παντελής Τζωρτζάκης

Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργός: Αναστάσιος Γιαννίτσης
Αναπληρωτής Υπουργός: Φώφη Γεννηματά
Υφυπουργός: Πάρις Κουκουλόπουλος

Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός: Ευάγγελος Βενιζέλος

Αναπληρωτής Υπουργός: Φίλιππος Σαχινίδης
Αναπληρωτής Υπουργός: Παντελής Οικονόμου
Υφυπουργός: Ιωάννης Μουρμούρας

Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Σταύρος Δήμας
Αναπληρωτής Υπουργός: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Υφυπουργός: Δημήτρης Δόλλης

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Υπουργός: Δημήτρης Αβραμόπουλος
Αναπληρωτής Υπουργός: Ιωάννης Ραγκούσης

Αναπληρωτής Υπουργός: Γεώργιος Γεωργίου
Υφυπουργός: Κώστας Σπηλιόπουλος

Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
Αναπληρωτής Υπουργός: Σωκράτης Ξυνίδης
Υφυπουργός: Θάνος Μωραϊτης
Υφυπουργός: Άδωνις Γεωργιάδης

Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργός: Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Αναπληρωτής Υπουργός: Νίκος Σηφουνάκης

Υφυπουργός: Γιάννης Μανιάτης

Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Υπουργός: Άννα Διαμαντοπούλου
Αναπληρωτής Υπουργός: Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος
Υφυπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου

Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Υπουργός: Μαυρουδής Βορίδης
Υφυπουργός: Γιάννης Μαγκριώτης

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργός: Γιώργος Κουτρουμάνης

Υφυπουργός: Γιάννης Κουτσούκος

Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Υπουργός: Ανδρέας Λοβέρδος
Υφυπουργός: Δημήτρης Βαρτζόπουλος
Υφυπουργός:Μάρκος Μπόλαρης
Υφυπουργός: Μιχάλης Τιμοσίδης
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργός: Κώστας Σκανδαλίδης
Υφυπουργός: Γιάννης Δριβελέγκας
Υφυπουργός: Αστέριος Ροντούλης

Υπουργείο Δικαιοσύνης
Υπουργός: Μιλτιάδης Παπαϊωάννου
Υφυπουργός: Γιώργος Πεταλωτής

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός: Χρήστος Παπουτσής
Υφυπουργός: Μανώλης Όθωνας

Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
Υπουργός: Παύλος Γερουλάνος
Υφυπουργός: Γιώργος Νικητιάδης
Υφυπουργός: Πέτρος Αλιβιζάτος

Υπουργός Επικρατείας
Γιώργος Σταυρόπουλος

Για τους λόγους αυτούς

ΖΗΤΩ

α) Να συσχετιστεί η παρούσα αναφορά μου με την παραπάνω μήνυσή μου με αρ. ΙΔ` 2010/19473/15-10-2010 Μήνυσής μου στην Εισαγγελία Αθηνών,
και να διαβιβαστεί και αυτή (η αναφορά μου) στην Βουλή κατ` άρθρο 86 Συντ.
β) να μου χορηγηθεί πιστοποιητικό της διαβίβασης της αναφοράς μου στην Βουλή ταχυδρομικά στην διεύθυνσή μου Δημ. Βώκου 6, Χαλκίδα, ΤΚ.34100 (τηλ.22210-62743 και 6980-539011 )


Μετά Τιμής Δημ. Αντωνίου

Αθήνα 04-01-2011

ΣΧΟΛΙΟ: H εθνική συμόρφωση σε έναν ωμό και ομολογημένο από τον εκβιαζόμενο εκβιασμό, είναι ο ορισμός της Εθνικής Υποτέλειας, απώλειας της Εθνικής Κυριαρχίας και τελικά Εθνικής Προδοσίας, σε αυστηρά νομικούς όρους. Και την εθνική αυτή υποχώρηση και έγκλημα το ακούμε να ομολογείται καθημερινά σαδιστικά από τους εντεταλεμένους ημεδαπούς των ξένων κατακτητικών δυνάμεων της Τρόικας. Θυμίζω: Ο Εβρέν συνελήφθη στην Τουρκία και προφυλακίστηκε προχθές (05-01-2011) για Εσχάτη Προδοσία, για το προαξικόπημά του το 1980, ήτο μετά από 30 χρόνια. Το ίδιο γίνεται τώρα και στην Αργεντίνή...και στην Ελλάδα φυσικά πολύ συντομώτερα.
Δημ. Αντωνίου

ΕΥΡΩΧΡΕΟΚΟΠΙΑ


Σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal, o Τζιμ Ο΄Νιλ εκτιμά ότι το 2012 η ευρωζώνη όχι μόνον δεν θα διασπαστεί, αλλά δεν θα υπάρξουν και αποχωρήσεις κρατών-μελών.

Ακόμη και στην περίπτωση της Ελλάδας, ο επικεφαλής της αμερικανικής τράπεζας υποστηρίζει ότι οι συνέπειες της αποχώρησής της από την ευρωζώνη είναι τόσο απρόβλεπτες, που οι άλλες χώρες της ευρωζώνης ενδιαφέρονται να αποτρέψουν ένα τέτοιο σενάριο. «Νομίζω ότι το πιο πιθανό είναι η Ελλάδα να χρεοκοπήσει αλλά να παραμείνει στην ευρωζώνη», συμπλήρωσε.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι μακροπρόθεσμα θα είναι δύσκολο τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Πορτογαλία να παραμείνουν στο ευρώ.

Πάντως, ο Ο'Νιλ είχε και μια συμβουλή προς τους ηγέτες της ευρωζώνης: να συναντιούνται λιγότερο το 2012. Στις προηγούμενες συνεδριάσεις τους όχι μόνο δεν πέτυχαν πολλά, αλλά δημιούργησαν έναν καταστροφικό κύκλο προσδοκιών και απογοητεύσεων.

Η ΣΕΛΗΝΗ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ


Για χιλιάδες χρόνια η ανθρωπότητα έβλεπε την Σελήνη σαν πηγή δεισιδαιμονίας και θαυμασμού. Όταν ο Νίλ Άρμστρονγκ έκανε αυτό το ιστορικό πρώτο βήμα στην Σελήνη στις 21 Ιουλίου 1969, έμοιαζε σαν η ανθρωπότητα να κατακτούσε τελικά τον αινιγματικό μας δορυφόρο. Άλλα έτσι πραγματικά έγινε, ή απλά μόλις ξύσαμε την επιφάνεια και σπεύσαμε προς μια βιαστική υποχώρηση;
Υπάρχουν δεκάδες ανώμαλα γεγονότα που αφορούν την Σελήνη για τα οποία η επιστήμη δεν μπορεί να δώσει εξηγήσεις, όπως το χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι σύμφωνα με την ανάλυση των σεληνιακών πετρωμάτων, η Σελήνη είναι τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο χρόνια πιο αρχαία από την ίδια τη Γη. Αυτό το γεγονός από μόνο του μοιάζει να αψηφά την λογική, και είναι κάτι για το οποίο η μοντέρνα κοσμολογία δεν μπορεί να δώσει εξήγηση, εάν η Σελήνη δεν είναι ένα κομμάτι της Γης, τότε τι είναι και πως έχει έρθει εδώ;
Εάν συνδυαστεί αυτό με το γεγονός με το ότι ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων πιστεύουν ότι η Σελήνη είναι ένα είδος εξωγήινης βάσης, αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε ότι δεν είμαστε και τόσο ποιο κοντά στην κατανόηση της Σελήνης τώρα, σε σχέση με την κατανόηση των προγόνων μας χιλιάδες χρόνια πριν.

Σεληνιακή Βάση

Οι προσσεληνώσεις των αποστολών Απόλλων προάγγειλαν μια νέα εποχή στην τεχνολογική ανάπτυξη της ανθρωπότητας, ο άνθρωπος κατάφερε επιτέλους να αφήσει τον πλανήτη του, ταξίδεψε γύρω στα 385.000 χλμ και περπάτησε σε νέα και άγνωστη περιοχή. Φάνηκε σε όλους ότι δημιουργήθηκε μια τέλεια ευκαιρία για να επεκτείνουμε την κατανόηση μας για το πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν και για τη γνώση μας σχετικά με την ίδια την Σελήνη. Κατά την διάρκεια των επόμενων τριών ετών, έξι αποστολές πραγματοποιήθηκαν προς τη Σελήνη και συνολικά δώδεκα αστροναύτες περπάτησαν στο έδαφος της.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες βγήκαν νικήτριες στην διαστημική κούρσα μεταξύ αυτών και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και έμοιαζε φυσικό ότι θα ολοκλήρωναν την νίκη τους και θα διεκδικούσαν την περιοχή με κάτι ποιο ουσιαστικό από το απλό στήσιμο της Αμερικανικής σημαίας. Το λιγότερο που αναμένονταν από την ΝASA ήταν να δημιουργήσουν μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για δειγματοληψία και συλλογή πετρωμάτων και ορυκτών καθώς και για περαιτέρω εξερεύνηση της σεληνιακής επιφάνειας.
Κάθε μία από τις έξι Σεληνιακές αποστολές που είχε αναλάβει η ΝΑSA ολοκληρώθηκαν, αν και η αποστολή Απόλλων 13 ήταν ανεπιτυχής. Ωστόσο, μετά την Απόλλων 17, δεν πραγματοποιήθηκαν νέες αποστολές. Σύμφωνα με την διαστημική υπηρεσία, ο λόγος ήταν ότι «δεν υπήρχε κάτι νέο που θα μπορούσε να μαθευτεί» από τις επισκέψεις στη Σελήνη και ολόκληρο το πρόγραμμα μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Παρομοίως η πρώην Σοβιετική Ένωση πραγματοποίησε την προγραμματισμένη σεληνιακή εξερεύνησή και μετά αθόρυβα απέσυρε όλα τα μελλοντικά σχέδια της. Κάποιοι αναλυτές πρότειναν ότι και οι δύο υπερδυνάμεις συνειδητοποίησαν ότι η ιδέα της δημιουργίας σεληνιακών βάσεων ή οι μακροπρόθεσμες αποστολές είχαν απαγορευτικό κόστος.
Ωστόσο, ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων, πείστηκαν ότι και οι δύο υπερδυνάμεις είχαν «προειδοποιηθεί να απομακρυνθούν» από μια εξωγήινη φυλή η οποία είχε ήδη δημιουργήσει μια βάση στην αθέατη πλευρά της Σελήνης. Σε κάθε περίπτωση, σχεδόν αμέσως μετά την «κατάκτηση», η Σελήνη εγκαταλείφθηκε και από τις δύο υπερδυνάμεις που αποφάσισαν τελικά να επενδύσουν δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια κάνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ κύκλους γύρω από τον πλανήτη μας. Για τα επόμενα τριάντα χρόνια οι συνεχιζόμενες αποστολές σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας πήραν την προτεραιότητα αντί για την επιστημονική εξερεύνηση της Σελήνης. Μόλις πρόσφατα ανακοινώθηκε η πρόθεση για μια νέα αποστολή και μια δημιουργία βάσης στη Σελήνη, ωστόσο την περισσότερη δουλεία είναι προγραμματισμένο να την αναλάβουν ρομπότ(και αυτοματοποιημένα διαστημόπλοια) ενώ οι άνθρωποι δεν θα επιστρέψουν πραγματικά στη Σελήνη τουλάχιστον μέχρι το 2018.

Μια βάση εξωγήινων στη Σελήνη

Η δημιουργία μιας βάσης πάνω στη Σελήνη υπήρξε ένα όνειρο για πολλούς ανθρώπους όλα τα χρόνια, αλλά υπάρχει πραγματικά μια βάση εκεί ήδη - μία η οποία δεν ανήκει στην ανθρωπότητα;
Για πολλούς ανθρώπους η ιδέα ότι η Σελήνη μπορεί να είναι μια βάση εξωγήινων φαντάζει εξωφρενική - ένας φανταστικός ισχυρισμός κατευθείαν βγαλμένος από τα βιβλία κόμικ και την επιστημονική φαντασία, ωστόσο υπάρχουν πολλά παράξενα γεγονότα σε σχέση με την Σελήνη και την ίδια την προσεδάφιση του Απόλλωνα που προτείνουν ότι η γνώση μας βρίσκεται πολύ μακριά από την ολοκλήρωσή της. Στην πραγματικότητα υπάρχουν αρκετές αποδείξεις για μας ώστε να λάβουμε υπόψη ακόμα και την ιδέα ότι η ίδια η Σελήνη είναι μια τεχνική κατασκευή, μια γιγαντιαία βάση εξωγήινων.
Ένα από τα ποιο σημαντικά σημεία για να υποστηρίξουν την θεωρία των εξωγήινων βάσεων είναι αρκετές από τις ραδιοεπικοινωνίες μεταξύ των πληρωμάτων του Απόλλωνα και του ελέγχου της αποστολής στη Γη. Τμήμα της μετάδοσης όπου ο Άρμστρονγκ ανάφερε «παράξενα φώτα» κατά τα φαινόμενα μεταδόθηκε απευθείας καθώς και το σχόλιο του Άρμστρονγκ: «Έχουμε παρέα» πριν οι επίσημοι της NASA βιαστικά διακόψουν την επικοινωνία. Mία πληθώρα πηγών ισχυρίζονται ότι ραδιοερασιτέχνες υπέκλεψαν την ακόλουθη επικοινωνία ακριβώς πριν το πλήρωμα γυρίσει σε κανάλι ασφαλείας.
«Αυτά τα πράγματα είναι τεράστια, κύριε...γιγαντιαία... Ώ Θεέ μου, δεν θα το πιστέψετε! Σας λέω υπάρχουν άλλα διαστημόπλοια εδώ πέρα...ευθυγραμμισμένα στην μακρινή πλευρά στην άκρη του κρατήρα... είναι πάνω στη Σελήνη και μας παρακολουθούν.»

Βραχύβια Σεληνιακά Φαινόμενα

Βραχύβια Σεληνιακά Φαινόμενα είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει ανεξήγητες αλλαγές στο χρώμα ή στο σχήμα που συμβαίνουν πάνω στην επιφάνεια της Σελήνης. Θα μπορούσαν να είναι αυτά που είδαν οι Αστροναύτες του Απόλλωνα 11; Έχει θεωρηθεί ότι κάποια από αυτά τα φαινόμενα που εμφανίζονται ως κόκκινες ή λευκές ομίχλες(ή λάμψεις) προκαλούνται από αέρια που εκτοξεύονται στην επιφάνεια από υπόγειες κοιλότητες μετά από σεληνιακούς σεισμούς, έτσι δεν μπορούν να αποκλειστούν ως φυσικά φαινόμενα. Το ερώτημα όμως είναι, μπορεί δύο υπερβολικά εκπαιδευμένοι αστροναύτες να μπερδέψουν διαφυγόντα αέρια με διαστημικά σκάφη; Ασφαλώς είναι πιθανό, αλλά εάν είναι αυτή η περίπτωση τότε σίγουρα η ΝASA θα έσπευδε να μας το διευκρινίσει αυτό.
Δεν είναι όμως μόνο παράξενα χρωματιστά φώτα που εμφανίζονται στη Σελήνη. Το 1953, οι Τζόν Ο'Νιλ και Δρ. Χ.Γουίλκενς και οι δυο ανεξάρτητα παρατήρησαν μια «γέφυρα» 12 μιλίων πάνω στον κρατήρα Μάρε Κρίσιουμ. Η γέφυρα αργότερα εξαφανίστηκε!

Σημαντικές απομαγνητοφωνήσεις και οι επίσημοι της ΝΑSA που μίλησαν

10 χρόνια μετά τις προσσεληνώσεις, ο Μάουρις Τσατελέϊν, πρώην διευθυντής των συστημάτων τηλεπικοινωνιών της NASA, επιβεβαίωσε ότι ο Άρμστρονγκ πράγματι ανάφερε ότι είδε δύο Α.Τ.Ι.Α. στην άκρη ενός κρατήρα. «Η συνάντηση ήταν κοινή γνώση μέσα στη NASA» αποκάλυψε, «αλλά κανείς δεν μιλούσε γι'αυτό μέχρι τώρα».
Ένας ακόμα επίσημος της NASA, o Κρίστοφερ Κραφτ, ο οποίος ήταν διευθυντής της βάσης εντοπισμού στο Χιούστον κατά την διάρκεια των αποστολών Απόλλων, αποκάλυψε τον ακόλουθο διάλογο μεταξύ των Νίλ Άρμστρονγκ, Μπάζ Όλντριν και του Ελέγχου της Αποστολής, αφότου έφυγε από την NASA:

Απόλλων11: "Αυτά είναι γιγαντιαία πράγματα. Όχι, όχι, όχι, αυτό δεν είναι οφθαλμαπάτη. Κανείς δεν πρόκειται να το πιστέψει!"

Έλεγχος Αποστολής (Χιούστον):"Πως... πως... πως; Tι διάολο συμβαίνει; Τι πάει στραβά με εσάς;"

Απόλλων11: "Είναι εδώ, κάτω από την επιφάνεια"

Έλεγχος Αποστολής: "Τι είναι εκεί; -διακοπή επικοινωνίας- έλεγχος παρεμβολών καλεί Απόλλων11."

Απόλλων11: "Είδαμε κάποιους επισκέπτες. Ήταν εδώ για λίγο, παρατηρούσαν τα όργανα. "

Έλεγχος Αποστολής: "Επανέλαβε την τελευταία πληροφορία σου."

Απόλλων11: "Επαναλαμβάνω, βρίσκονται εδώ άλλα διαστημόπλοια. Είναι ευθυγραμμισμένα πάνω στην άλλη πλευρά του κρατήρα."

Έλεγχος Αποστολής: "Επανέλαβε...επανέλαβε! "

Απόλλων11: "Ας εξετάσουμε αυτή την τροχιά, ε...Σε 625 προς 5... σύνδεση αυτόματης αναμετάδοσης...Τα χέρια μου τρέμουν άσχημα δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Να το κινηματογραφήσω; Θεέ μου, εάν αυτές οι καταραμένες κάμερες κατέγραψαν κάτι; Τι κάνουμε μετά;"

Έλεγχος Αποστολής: "Κατέγραψες κάτι;"

Απόλλων11: "Δεν είχα κάποιο φιλμ πρόχειρο στα χέρια μου. Τρία πλάνα από τους δίσκους ή οτιδήποτε ήταν αυτά που καταστρέψανε το φιλμ."

Έλεγχος Αποστολής: "Έλεγχος, έλεγχος εδώ. Είσαι καθοδόν ; Έχει τελειώσει η αναταραχή με τα Α.Τ.Ι.Α.;"

Απόλλων11: Έχουν προσεδαφιστεί εδώ. Είναι εδώ και μας παρακολουθούν. "

Έλεγχος Αποστολής: "Οι καθρέπτες, οι καθρέπτες... τους έχετε στήσει;"

Απόλλων11: "Ναι, βρίσκονται στο σωστό σημείο. Αλλά οποιοσδήποτε έχει κατασκευάσει αυτά τα διαστημόπλοια σίγουρα μπορεί να έρθει αύριο και να τους αφαιρέσει. Όβερ και κλείνω"

Eάν αυτή η αναφορά από το Απόλλων ήταν η μόνη, θα μπορούσαμε πιθανόν να καταλογίσουμε τα όσα αναφέρονται σε αυτή ως επιδράσεις του διαστήματος ή ως κάποια άλλα άγνωστα και ανώμαλα σεληνιακά φαινόμενα. Ωστόσο, υπήρξαν αρκετές άλλες «επαφές» μεταξύ σκαφών της NASA και Α.Τ.Ι.Α., κυρίως στις αρχές της δεκαετίας του '90 όταν, σύμφωνα με τον συγγραφέα Γουίλιαμ Κίλνερ, καταγράφηκε ο ακόλουθος διάλογος μεταξύ του Ντέιβιντ Γουόκερ, του διαστημικού λεωφορείου Εντέβορ και του ελέγχου της αποστολής.

Γουόκερ: "Άγνωστο αντικείμενο στις 3 η ώρα ...Θεέ... τι είναι; Θεέ μου... έρχεται κατευθείαν πάνω μας..."

NASA: "Τι είναι εκεί;"

Γουόκερ: "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ! Ω Θεέ μου! Πήγαινε πίσω. ΚΟΥΝΗΣΟΥ! "

NASA: "Εντέβορ! Εντέβορ! Τι;... εξήγησε..."

Γουόκερ: "Τι στο... που βρισκόμαστε; Που είναι; Που ... χάθηκε, ΧΑΘΗΚΕ! Όχι (ακατάληπτο)... A.T.I.A... διαστημόπλοιο... τεράστιο... ευφυές ... ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ!"

NASA: "Εντέβορ... άλλαξε... ΤΩΡΑ! "

H κασέτα τελειώνει απότομα με κάτι που μοιάζει να είναι η διαταγή της NASA προς τον Γουόκερ να αλλάξει ραδιοσυχνότητα.
Σύμφωνα με τον Κίλνερ, «το διαστημόπλοιο είχε το μέγεθος μιας μικρής πόλης και έλαμπε με μια ανοιχτόχρωμη πράσινη αύρα καθώς πλησίαζε το διαστημικό λεωφορείο. Σε κάποιο σημείο κατά την διάρκεια της συνάντησης, το Α.Τ.Ι.Α. άλλαξε πορεία για να αποφύγει την σύγκρουση.»
Εάν αυτό ήταν πράγματι ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο, από που προέρχονταν και που πήγαινε; Aναρωτιόμαστε... Θα μπορούσε να βρίσκεται εκεί, στην αθέατη πλευρά της σελήνης, σε μια βάση εξωγήινων;

Η Αθέατη πλευρά της Σελήνης

Η σελήνη είναι ο μόνος δορυφόρος του ηλιακού συστήματος που έχει μια σταθερή, σχεδόν τέλεια κυκλική τροχιά. Ανά τους αιώνες, οι βαρυτικές δυνάμεις της Γης επιβράδυναν την περιστροφή της σελήνης γύρω απ' τον άξονά της εωσότου η περιστροφική της περίοδος έγινε ακριβώς ισάξια με την περιστροφική περίοδο γύρω από τη Γη. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια πλευρά της σελήνης που ποτέ δεν μπορεί να γίνει ορατή από τη Γη. Θεωρητικά, η αθέατη πλευρά της σελήνης, συχνά αναφερόμενη και ως σκοτεινή πλευρά, θα μπορούσε εύκολα να περιέχει μια βάση εξωγήινων, καθώς αυτή είναι η πλευρά της σελήνης που δεν βλέπουμε ποτέ, ακόμα και τα ραδιοσήματα μας δεν μπορούν να φτάσουν σε αυτή την περιοχή.
Υπάρχει μία ακόμα θεωρία σχετικά με βάσεις εξωγήινων που υπάρχουν στη σελήνη, η οποία αναφέρει ότι ολόκληρο το φεγγάρι είναι μια τεράστια τεχνική κατασκευή που τοποθετήθηκε εκεί από μια ράτσα εξωγήινων όταν ξεκίνησε η ζωή στη Γη.

Ο αφύσικος δορυφόρος μας

Ένα από τα ποιο παράξενα πράγματα σχετικά με την σελήνη είναι ότι μοιάζει να είναι κενή εσωτερικώς. Ο φυσικός δορυφόρος της Γης, η σελήνη, πάντα θεωρούνταν ότι είναι μια ομογενής σφαίρα που δημιουργήθηκε ταυτοχρόνως με την Γη, αλλά υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι αυτό δεν ισχύει, καθώς όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, η σελήνη είναι αρχαιότερη από την Γη.
Αποδείξεις ότι η σελήνη είναι κοίλη σφαίρα έρχονται από μια σειρά δηλώσεων ειδικών που σε ορισμένες περιπτώσεις προηγούνται χρονικά των προσσεληνώσεων. Το 1962, ο Δρ. Γκόρντον ΜακΝτόναλντ, ένας από τους επιστήμονες της NASA, ανασκόπησε δεδομένα που σχετίζονταν με την πυκνότητα της Γης, από τα οποία υπολόγισε ότι η μέση πυκνότητα της Σελήνης είναι 3.34 γρ./εκ3 (3.34 φορές έναν ίδιο όγκο νερού), σε σύγκριση η πυκνότητα της Γης είναι 5.5 γρ./ εκ3 . Αυτό τον οδήγησε να παρατηρήσει ότι, «Εάν τα αστρονομικά δεδομένα ελαττωθούν, βρίσκουμε ότι τα δεδομένα απαιτούν το εσωτερικό της σελήνης να είναι περισσότερο κενό παρά μια ομογενής σφαίρα.»
Ο βραβευμένος με Νόμπελ χημικός Δρ. Χάρολντ Ούρει, έχει επίσης προτείνει ότι η σελήνη περιέχει «κοιλότητες» και ο Δρ. Σον Κ. Σόλομον έχει καταγραφεί να λέει ότι: «Τα πειράματα του Λούναρ Όρμπιτερ έχουν βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την γνώση μας για το βαρυτικό πεδίο της Σελήνης, καταδεικνύοντας την τρομαχτική πιθανότητα η σελήνη να είναι κενή εσωτερικώς.»
Σύμφωνα με τον διάσημο αστρονόμο Δρ. Κάρλ Σάγκαν στην πραγματεία του, «Ευφυής Ζωή στο Σύμπαν», «Ένας φυσικός δορυφόρος δεν μπορεί να είναι κοίλο αντικείμενο. Εάν αυτό είναι αλήθεια και η σελήνη είναι πράγματι κοίλη τότε προκύπτει ότι κάτι πολύ παράξενο πρέπει να συμβαίνει με τον δορυφόρο μας.»
Υπάρχουν επιπλέον αποδείξεις από αποστολές της NASA που προτείνουν ότι η σελήνη είναι κοίλη. Όταν τα πληρώματα των αποστολών Απόλλων 12 και Απόλλων 13 εκτίναξαν τμήματα από τα σκάφη τους και τα έριξαν στην σεληνιακή επιφάνεια, διαπίστωσαν ότι δημιούργησαν τεχνητούς σεληνιακούς σεισμούς. Η κρούση από την εκτίναξη του Απόλλων12 έκανε την σελήνη να δονείτε σαν καμπάνα για πάνω από μια ώρα. Αυτό το φαινόμενο επαναλήφθηκε με τον Απόλλωνα13 με ακόμα περισσότερο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Συνολικά η αντήχηση κράτησε για τρεις ώρες και είκοσι λεπτά και ταξίδεψε σε ένα βάθος 25 μιλίων. Η ανάλυση αυτών των δεδομένων οδήγησε στο συμπέρασμα ότι η σελήνη δεν έχει ουσιαστικό πυρήνα. Εάν η σελήνη είναι πράγματι τεχνητή, θα μπορούσε να έχει τοποθετηθεί εδώ σε οποιοδήποτε χρόνο κατά την συνολική διάρκεια της προϊστορίας της Γης.

Αναμνήσεις της γης χωρίς φεγγάρι

Kαταγεγραμμένες στην προφορική παράδοση λαών και στην αρχαία ελληνική γραμματεία.
Ο Δημόκριτος και ο Αναξαγόρας δίδαξαν ότι υπήρχε μιά εποχή όπου η Γη ήταν χωρίς φεγγάρι.
Ο Αριστοτέλης έγραψε ότι η Αρκαδία, πριν κατοικηθεί από τους Ελληνες, είχε Πελασγικό πληθυσμό και ότι αυτοί οι αυτόχθονες κατοικούσαν σε αυτή την περιοχή από μία πολύ μακρινή εποχή όπου ακόμα δεν υπήρχε η σελήνη στον ουρανό. Γι αυτό τον λόγο τους ονόμασε και Προσέληνες.
Ο Απολλώνιος ο Ρόδιος ανέφερε την εποχή "όταν δεν υπήρχαν όλα τα περιφερόμενα σώματα στον ουρανό, πριν εμφανιστούν οι φυλές της Δανάης και του Δευκαλίωνα, και υπήρχαν μόνο οι Αρκάδες, για τους οποίους λεγόταν ότι κατοικούσαν πάνω στα βουνά και τρέφονταν με βελανίδια, πριν την ύπαρξη της σελήνης".
Παρόμοιες αναφορές έχουμε από τον Πλούταρχο, τον Οβίδιο, τον Ιππόλυτο, τον Λουκιανό, τον Censorinus.
Είναι πιθανόν να υπάρχουν κάποιες αναφορές για το θέμα και στην Παλαιά Διαθήκη (για γη χωρίς φεγγάρι) και υπάρχουν σίγουρα ανάμεσα στους Ινδιάνους της Αμερικής.

Από την Αρχή του Χρόνου

Κείμενα από τόσο μακρινές περιοχές μεταξύ τους όπως η Ευρώπη και η Νότια Αμερική μιλούν για αρχαίους λαούς που έζησαν στην Γη πριν αυτή αποκτήσει φεγγάρι. Στην Ελλάδα ονομάζονταν Προσέληνες, που σημαίνει «προ της Σελήνης». Κατά τα φαινόμενα, στην Νότια Αμερική, σύμβολα που βρέθηκαν στους τοίχους του προαύλιου του Καλασάγια, κοντά στην πόλη του Τιαχουανάκο (στην Βολιβία), καταγράφουν την σελήνη να πρωτοεμφανίζεται πριν από περίπου 12.000 έτη. Η εμφάνιση της Σελήνης λέγεται ότι προκάλεσε μεγάλες αναταραχές στην Γη, στη μορφή σεισμών, μαζικών πλημμυρών και κλιματολογικών αλλαγών. Ενδιαφέρον παρουσιάζει, ότι αυτή η μακρινή περιοχή έχει προταθεί από κάποιους λόγιους ως η πραγματική περιοχή της μυθικής Ατλαντίδος του Πλάτωνα και αυτή η μεγάλη πλανητική αναταραχή ως το κατακλυσμιαίο γεγονός που κατάστρεψε την Ατλαντίδα.
Η ιδέα ενός κόσμου δίχως σελήνη επίσης επιβιώνει στην προφορική παράδοση ανάμεσα στους Ινδιάνους των υψιπέδων της Μπογκότα στις ανατολικές Κορδιλέρας της Κολομβίας. «Στους πρώιμους καιρούς, όταν η σελήνη δεν ήταν ακόμα στους ουρανούς», αναφέρουν οι φύλαρχοι των Τσιμπχας, σε συνάφεια με τους αρχαίους καιρούς. Εάν αυτή η μέθοδος ιστορικής διήγησης σχετίζεται με την πραγματική φυσική απουσία της Σελήνης ή απλά χρησιμοποιείται ως μεταφορά για να δείξει ένα πολύ μακρινό παρελθοντικό χρόνο, είναι ένα θέμα ανοιχτό προς συζήτηση. Η αλήθεια είναι ότι απλά δεν γνωρίζουμε εάν και κατά πόσο είναι ένα ακόμα δελεαστικό κομμάτι του όλου παζλ.
Η σελήνη κυβερνά τις παλίρροιες και τις εποχές μας, έτσι πιθανόν ο ευκολότερος τρόπος για να επιβεβαιώσουμε τα δεδομένα είναι να κοιτάξουμε στα γεωλογικά αρχεία που καταγράφουν τις παλίρροιες. Στους αρχαίους καιρούς πολλά ημερολόγια ήταν βασισμένα στη σελήνη και αποδείξεις παλαιολιθικής γνώσης των σεληνιακών φάσεων χρονολογούνται πίσω περίπου μέχρι το 23.000 π.Χ. καθώς πιστοποιείται από το περιγορδιανό γλυπτό γνωστό ως «η θεά του Λαουζέλ», στο οποίο η ημισέληνος αναπαριστάτε ως ένα κέρατο. Υπάρχουν 13 καθαρώς σκαλισμένα κάθετα χτυπήματα τα οποία λέγεται ότι αναπαριστούν τον αριθμό των πανσέληνων σε ένα σεληνιακό έτος. (* Δεν είναι σίγουρο κατά πόσο η θεά του Λαουζέλ αναπαριστά 13 μήνες του Σεληνιακού έτους ή τους εμμηνορροϊκούς κύκλους, διότι οι σεληνιακοί κύκλοι σε ένα χρόνο είναι 12,368 δηλαδή πιο κοντά στο δώδεκα και όχι στο 13 ενώ οι εμμηνορροϊκοί κύκλοι είναι 13,044 δηλαδή σχεδόν ακριβώς 13 όσες και οι χαράξεις της θηλυκής θεάς) Πρώιμες αποδείξεις για το ενδιαφέρον του ανθρώπου προς τη σελήνη είναι περιέργως δυσεύρετες, πράγμα το οποίο προκαλεί έκπληξη καθώς αυτή θα έπαιζε ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην καθημερινή τους ζωή, ,εξάλλου η σελήνη θα βρισκόταν από πάνω τους σχεδόν κάθε νύχτα.
Ο Ισαάκ Ασίμοφ μια φορά είχε σχολιάσει ότι: "Δεν υπάρχει αστρονομική λογική για ποιο λόγο η σελήνη και ο ήλιος ταιριάζουν τόσο καλά. Είναι από τις πιο καθαρές συμπτώσεις, και μόνο η Γη ανάμεσα σε όλους τους πλανήτες έχει ευλογηθεί κατά αυτό τον τρόπο."
Αυτή η «σύμπτωση» σημαίνει ότι η σελήνη είναι ακριβώς στο σωστό μέγεθος και απόσταση, ώστε να κρύβει τελείως τον ήλιο κατά την διάρκεια μιας ολικής έκλειψης. Οι εκλείψεις είναι σπάνια γεγονότα αλλά συχνά σχετίζονται με σοβαρούς σεισμούς. Τοποθετήθηκε άραγε η Σελήνη σε μια πολύ συγκεκριμένη τροχιά από μια υψηλή νοημοσύνη ενός άλλου κόσμου που επιθυμούσε, είτε να μας παρακολουθεί ως είδος, ή να εξασκήσει ένα στοιχείο ελέγχου πάνω στον πλανήτη μας;
Αυτό που μπορούμε να πούμε στα σίγουρα είναι ότι παρόλο την υποτιθέμενη υψηλή τεχνολογία μας, η NASA μοιάζει να μπορεί να δώσει μόνο λίγες απαντήσεις στις ερωτήσεις μας σχετικά με την Σελήνη. Το πέπλο της μυστικότητας που σκεπάζει την αλήθεια σημαίνει ότι τα γεγονότα συχνά συγκαλύπτονται επειδή θεωρούνται ότι δεν είναι «προς το συμφέρον του κοινού» για να γίνουν γνωστά. Αργά η γρήγορα όμως, είναι αναπόφευκτο ότι η Σελήνη θα αποκαλύψει τα μυστικά της, και ένα εντελώς νέο κεφάλαιο στην κατανόηση μας για το σύμπαν μπορεί να ανοιχτεί όταν αυτό τελικά συμβεί.

Μια πόλη και ένα τεράστιο διαστημόπλοιο μήκους περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων ανκαλύφθηκαν στην αθέατη πλευρά της Σελήνης !!

Βρήκαν επίσεις και κάποιο απολιθωμένο σώμα οντότητας, το οποίο ονομάστηκε από τους επιστήμονες: «Μόνα Λίζα» !!(Προφανώς ήταν μέλος του πληρώματος του τεράστιου διαστημοπλοίου). Το σώμα, η πόλη και το σκάφος, είναι αρχαιότατα. Η ηλικία τους υπολογίστηκε σε 1,5 δισεκατομμύρια χρόνια....
Η πιστοποίηση αυτή, έγινε από τις συγκρούσεις των μετεωριτών που ανάκαλυψαν πάνω στο διαστημόπλοιο και από την μερική επικάλυψη του από διαστημική σκόνη. Οι περισσότεροι σχεδόν αμέσως, θεώρησαν πλαστά τα αποκαλυπτικά ντοκουμέντα για την αθέατη πλευρά της σελήνης. Και ισχυρίζονται οτι η «πόλη» είναι απλά κάποια σχέδια με κιμωλία πάνω σε μαύρο καλλιτεχνικό χαρτί, τα οποία παίρνει στη συνέχεια ο φακός....

'Ομως υπάρχουν και πολλοί ανοιχτόμυαλοι επιστήμονες, που είναι πεποισμένοι οτι υπάρχουν πάρα πολλά εκπληκτικά διαστημικά απολιθώματα αρχαίων πολιτισμών στην αθέατη πλευρά της Σελήνης, που εντέχνως αποκρύπτονται απο την παγκόσμια σκέψη, προκειμένου να εφαρμοστούν απρόσκοπτα κάποια άλλα σχέδια....










ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More