ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

ΞΑΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.
ΕΧΩ ΡΩΤΗΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΟΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ;
ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΙΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ.
ΜΙΣΘΟΣ: 1200 ΕΥΡΩ
Α) ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ 20%
ΜΙΣΘΟΣ: 1200-20%= 1000 ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ
Β) ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ 20%
ΜΙΣΘΟΣ: 1200-20%-20%=800 ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ
Γ)ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ,ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ 20%
ΜΙΣΘΟΣ: 1200-20%-20%-20%=640 ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ
Δ) ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ Ο ΝΕΟΔΙΟΡΙΖΟΜΕΝΟΣ 700 ΕΥΡΩ ΜΕΙΟΝ 23%
ΜΙΣΘΟΣ 700-23%=550 ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ
ΚΑΙ ΞΑΝΑΡΩΤΩ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΚΟΨΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΟ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.
ΕΓΩ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ ΕΞΕΛΕΞΑ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΛΑΘΗ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΦΟΡΤΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΑΣ.
ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ 13 ΑΚΟΜΑ ΔΟΣΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΤΕ;
«Νέα μέτρα ή χρεοκοπία». Για μια ακόμα το δίλημμα μπαίνει στο τραπέζι των συζητήσεων, αυτή τη φορά του Λ. Παπαδήμου με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Καθοριστικής σημασίας η συνάντηση το απόγευμα του πρωθυπουργού με τον Α. Σαμαρά καθώς οι κόκκινες γραμμές που έχει θέσει η ΝΔ, είναι ακριβώς ότι ζητά ο Λ. Παπαδήμος μεταφέροντας τους όρους της τρόικα , για να συνεχιστεί η διαδικασία εκταμίευσης της νέας δόσης και να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση.
Από τους πολιτικούς αρχηγούς θα ζητηθεί να ψηφιστεί το νομοσχέδιο με τις νέες περικοπές που θα έρθει στη Βουλή ενδεχομένως στο τέλος της εβδομάδας «άλλως θα υπάρξει κυβερνητική κρίση εκλογές και χρεοκοπία».Το μήνυμα του Μεγάρου Μαξίμου ήταν άλλωστε σαφές ήδη από την περασμένη εβδομάδα όταν ο Λ. Παπαδήμος τόνισε ότι η δική του κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της χώρας. Το ερώτημα βέβαια είναι ανεξάρτητα με την στάση των πολιτικών αρχηγών , ποια θα είναι η στάση των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων τους σε ένα νομοσχέδιο με νέες περικοπές μισθών και συντάξεων.

Η συζήτηση να περάσουν όλα αυτά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου χωρίς να περάσουν από τη βουλή έχει ήδη ξεσηκώσει συζητήσεις μεταξύ των βουλευτών οι οποίοι μιλούν για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Κι όλα αυτά τη στιγμή που τρόικα έχει ήδη διαμηνύσει ότι τα μέτρα πρέπει να έχουν ψηφιστεί πριν την 15η Ιανουαρίου και ενώ το PSI (είναι το θέμα συζήτησης του Λ. Παπαδήμου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τους αρχηγούς των κομμάτων) είναι ακόμα μετέωρο με τους δανειστές να ζητούν μεγαλύτερο κούρεμα ,επιτόκιο γύρο στο 5% και η βρετανική νομοθεσία να διέπει το όλο εγχείρημα με ότι σημαίνει αυτό για τα ομόλογα ειδικά των ελληνικών ασφαλιστών ταμείων.

Και το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι και από την πλευρά των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση είναι ποιο είναι το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και των ελληνικών πολιτών με κούρεμα της τάξης του 60-70% που ουσιαστικά ελάχιστα διαφέρει -και μόνο τυπικά- από την χρεοκοπία.
Το Μέγαρο Μαξίμου πάντως αν δεν βρεθεί κοινός τόπος στις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς δεν αποκλείει σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών «για να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More