ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΖΕΑ


Απαντώντας στην αδιέξοδη πολιτική των πολυεθνικών, για πλήρη έλεγχο της διατροφής του Ελληνικού πληθυσμού, μέσω του μονοπωλίου των σπόρων, στη σπορά εκατοντάδων στρεμμάτων του παραδοσιακού σταριού Ζέα, προχώρησαν αγρότες-μέλη-φίλοι του Κινήματος μας στη Βόρεια Ελλάδα.
Με την επιμέλεια του γραφείου του Κινήματος στη Βόρεια Ελλάδα, έσπειραν εκατοντάδες στρέμματα με τον παραδοσιακό ελληνικό σπόρο σιτηρών Ζέα. Έναν σπόρο, που έθρεψε γενιές και γενιές και θεωρείται μέγιστης θρεπτικής αξίας τρόφιμο. Η σπορά του οποίου, αυτή τη στιγμή, μεγαλώνει στη Μακεδονική γη.
Με την κίνηση αυτή, στέλνουμε ένα σαφές και καθοριστικό μήνυμα, σε πολλαπλούς αποδέκτες:
Στις πολυεθνικές όπως η Monsantο, Gargill και στους ομοίους τους, οι οποίοι, δυστυχώς ελέγχουν την παγκόσμια αγορά σπόρων και φυτών και προωθούν τα μεταλλαγμένα. Σπόροι, οι οποίοι δεν αναπαράγονται, κρατώντας αιχμάλωτους τους αγρότες μας αλλά και τη διατροφική ...
αυτάρκεια ολόκληρων χωρών.
Το παράδειγμα του Κινήματός μας, αποτελεί μονόδρομο σε μια χώρα η οποία επιθυμεί τη διατροφική της αυτάρκεια, στις αντίξοες συνθήκες που διαμορφώνονται διεθνώς, από την επερχόμενη λαίλαπα, της νέας τάξης πραγμάτων.
Σημειώνουμε εδώ, πως χιλιάδες επίσης στρέμματα, προετοιμάζονται αυτήν την στιγμή να φιλοξενήσουν τον σπόρο της ελπίδας και στη Θεσσαλία.
Πατριωτικό Μέτωπο
Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης
Κεντρικά Γραφεία Αθηνών: Νίκης 33,
10557, Σύνταγμα, Αθήνα
Τηλ. 2103311642 , Φαξ: 2103311652
Τηλ. Εκπροσώπου: 6980292626
Γραφεία Βόρειας Ελλάδας: Δελφών, 232,
54655, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310421940
Γραφεία Πελοποννήσου: Κλεομένους Οικονόμου 4-6,
Πλατεία Αγίας Λαύρας, Αίγιο
Τηλ. 2691026221
Ανταλλακτήριο Αγροτικών και Ελληνικών προϊόντων “Αλληλέγγυον”
Αγίας Σοφίας 50, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141443
ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Αργυρός στατήρας από το Μεταπόντιο της Ιταλίας με αναπαράσταση της Ζέας ( Triticum dicoccum ) 6ος αιώνας πΧ ΤΟ αρχαιοτερο απο τα δημητριακα στη λεκανη της μεσογειου

ΓΙΑΤΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ



Κλείνουν η μια μετά την άλλη, βιβλιοθήκες ιστορικές, όπως η Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη Αργοστολίου, εθνικά θέατρα, και την ίδια ώρα το υπουργείο Παιδείας αρνείται την πρόταση της κατασκευαστικής του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, που είναι γνωστές οι ευαισθησίες του για τη Θράκη, να αναλάβει τη δαπάνη λειτουργίας της Βιβλιοθήκης Μύκης της Ξάνθης!

Απίστευτο, θα πείτε…

Δυστυχώς όμως αληθινό. Και δείχνει το πώς λειτουργούν οι υπουργοί. Όχι με κριτήριο το συμφέρον του τόπου, αλλά με βάση την κομματική τους ταυτότητα και τις περίεργες ιδεοληψίες τους.

Άλλη εξήγηση δεν μπορεί να δώσει κανείς στην πρωτοφανή απόρριψη δωρεάς για τη λειτουργία μιας βιβλιοθήκης που βρίσκεται στην περιοχή όπου ζουν οι Πομάκοι. Ο λόγος ίσως να είναι για να μην… ενοχληθεί το τουρκικό προξενείο… Και η παρέα Δραγώνα – Φραγκουδάκη, γνωστής ταυτότητας και συμπεριφοράς, γνωστής και από τον άθλιο τρόπο που αντιμετώπισαν τη θαρραλέα δασκάλα του Δέρειου, Χαρά Νικοπούλου, παρέα που εξακολουθεί να επηρεάζει τις αποφάσεις στο υπουργείο Παιδείας.

Η πρωτοφανής αυτή στάση της υπουργού Παιδείας αφορά την πρόταση του διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου της Μηχανικής Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, ο οποίος στις 24 Μαΐου 2011 γνωστοποίησε με επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ότι προτίθεται να αναλάβει όλα τα έξοδα λειτουργίας της Βιβλιοθήκης Μύκης στην Ξάνθη.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών Βασ. Σκοπελίτης με έγγραφό του προς τον κ. Εμφιετζόγλου, του γνωστοποίησε ότι δεν χρειαζόμαστε τη δωρεά σου!

Τώρα για ποιον λόγο, μόνο η… Πυθία μπορεί να αντιληφθεί διαβάζοντας το κείμενο της επιστολής, που έχει ως εξής:
«Η Βιβλιοθήκη Μύκης του Ν. Ξάνθης ανήκει στο δίκτυο παιδικών και εφηβικών βιβλιοθηκών της αρμοδιότητας του Οργανισμού Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών (Ν2174/1993, ΦΕΚ210/Α/22-12-1993 »Κύρωση Σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Εταιρείας Ίδρυσης Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών και άλλες διατάξεις»).
Το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων έχει προχωρήσει από 3-6-2011 σε καταγγελία της σύμβασης που είχε συνάψει με την Εταιρεία Ίδρυσης Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών για την ίδρυση του ως άνω οργανισμού.
Ως εκ τούτου δεν είναι δυνατή η αποδοχή της ευγενούς δωρεάς σας».

Ούτε καν ένα ευχαριστώ για την πρόθεση του κ. Εμφιετζόγλου να καλύψει τα έξοδα για να κρατηθεί στη ζωή μια Βιβλιοθήκη! Να μιλήσουμε για αθλιότητα; Λίγο δεν είναι, όταν μάλιστα προέρχεται από ένα υπουργείο που υποτίθεται διδάσκει αξίες;
Είναι δυνατόν, κυρία Διαμαντοπούλου, να απορρίπτετε δωρεές; Να διώχνετε κόσμο που θέλει να προσφέρει;

ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ....ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ


Eτοιμες για όλα τα σενάρια, ακόμη και για την πλήρη διάλυση της ευρωζώνης, είναι οι κεντρικές τράπεζες αρκετών ευρωπαϊκών χωρών που έχουν διαπιστώσει ότι το μέλλον της ευρωζώνης και της Ε.Ε. συνολικότερα παίζεται κορώνα-γράμματα στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

Δημοσίευμα της «Wall Street Journal» με τον τίτλο «Οι τράπεζες προετοιμάζονται για τη μετα-ευρώ ζωή» υποστηρίζει ότι ήδη εκπονούνται σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση «επιστροφής στο παρελθόν».

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η οικονομική εφημερίδα, οι τράπεζες εξετάζουν «σενάρια επαναφοράς εθνικών νομισμάτων που αποσύρθηκαν μετά την είσοδο του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος» στο μπλοκ της ευρωζώνης.

Το δημοσίευμα κάνει συγκεκριμένη αναφορά στην Κεντρική Τράπεζα της ...
Ιρλανδίας, που εξετάζει σε ποια νομισματοκοπεία θα απευθυνθεί εάν κληθεί να επανατυπώσει το νόμισμά της, καθώς τίθεται και το θέμα της πρόσβασης «σε περισσότερες εκτυπωτικές μηχανές σε περίπτωση που αναγκαστεί να τυπώσει εθνικό νόμισμα».

Η ιρλανδική Κεντρική Τράπεζα υποχρεώθηκε σε διάψευση χαρακτηρίζοντας «φήμες» το δημοσίευμα.

Αναφορά γίνεται και στην Ελλάδα, ενώ φιλοξενούνται δηλώσεις εκπροσώπου της Τραπέζης της Ελλάδος, που υποστηρίζει ότι δεν αναζητούνται τρόποι αύξησης της ικανότητάς της να εκτυπώνει και ότι «δεν υπήρξε καμία συζήτηση σχετικά με το θέμα».

Σύμφωνα με τη «WSJ» κι άλλες κεντρικές τράπεζες εκτός ευρωζώνης λαμβάνουν προληπτικά μέτρα.
Η Ελβετία ήδη σχεδιάζει την αποσύνδεσή της από το ευρώ ως «εξωτερικό σημείο αναφοράς ισοτιμίας, σε μια προσπάθεια να κρατήσει την αξία του νομίσματος της σταθερή».

Αναφορά γίνεται επίσης στο Μαυροβούνιο που, αν και δεν είναι στην ευρωζώνη, χρησιμοποιεί το ευρώ ως επίσημο νόμισμα και αναζητά το νέο εθνικό του νόμισμα σε περίπτωση που το ευρώ καταρρεύσει.

Οι άλλες κεντρικές τράπεζες που αναφέρονται είναι της Αγγλίας, της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και της Λετονίας.

Στην περίπτωση μάλιστα της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας επισημαίνεται η ανησυχία για την κατάσταση που θα δημιουργηθεί στην εταιρία De La Rue PLC στο Γκέιτσχεντ, όπου εκτός από τις αγγλικές στερλίνες τυπώνονται και ευρώ.

«Ο προγραμματισμός των κεντρικών τραπεζών είναι προληπτικός.
Δεν συνεπάγεται εκτίμηση για διάλυση της ευρωζώνης» καταλήγει η «Wall Street Journal» κα συμπληρώνει: «Το γεγονός όμως ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες εξετάζουν μια πιθανότητα που ως το φθινόπωρο θεωρούνταν αδιανόητη επισημαίνει πόσο ραγδαία έχουν επιδεινωθεί οι συνθήκες».

Αυτά που διακυβεύονται είναι πολλά. Μια ενδεχόμενη αποτυχία των Ευρωπαίων ηγετών να επιλύσουν την κρίση θα πυροδοτήσει τις ήδη αυξανόμενες αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα της ευρωζώνης. Τραπεζίτες και ειδικοί φοβούνται ότι η διάλυση της ευρωζώνης θα ανοίξει την πόρτα στο οικονομικό χάος.

Η JP Morgan στην ανάλυσή της συμβουλεύει επενδυτές και εταιρίες να αντισταθμίσουν τον κίνδυνο κατάρρευσης της ευρωζώνης, αν και η τράπεζα εκτιμά ότι οι πιθανότητες είναι στο 20%. Πριν από δέκα ημέρες ο Αντριου Μπέιλι, ανώτατο στέλεχος της εποπτικής αρχής του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Βρετανίας, είχε αποκαλύψει ότι οι βρετανικές τράπεζες προετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More