ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΜΕΓΑΛΗ ΑΞΙΑ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Η επίσημη αξία των ορυκτών στην Ελλάδα που παραμένουν ανεκμετάλλευτα και ανέπαφα είναι 1,5 τρισεκατομμύρια ευρώ και με μια σταδιακή και ήπια εξόρυξη τους , χωρίς να πληρώνει ένα ευρώ το ελληνικό κράτος, θα αποσβεστεί σε 20 χρόνια όλο το ελληνικό χρέος των 360 δισ. ευρώ.

Η αποκάλυψη αυτή που προκαλεί σοκ στην ελληνική κοινή γνώμη περιέχεται σε επίσημη έρευνα – μελέτη των καθηγητών ορυκτολογίας και γεωλογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κ.Ανανία Τσιραμπίδη και Ανέστη Φιλιππίδη που στηρίζεται σε δικές τους έρευνες αλλά και σε διαπιστώσεις του Ινστιτούτου Γεωλογικών Μελετών των ΗΠΑ (USGS), του Ινστιτούτου Γεωφυσικών Ερευνών της Γαλλίας (FIGR) και της Νορβηγικής εταιρείας σεισμικών ερευνών TGS – Nor.

Μερικά από τα συγκλονιστικά στοιχεία της μελέτης των δυο καθηγητών του Πανεπιστημίου, την οποία έχει ολόκληρη το newsbomb.gr:

Μαγνησίτης ή Λευκόλιθος και Περλίτης: αξία 22 δισ. ευρώ.

Υπάρχουν σε Χαλκιδική, Κοζάνη, Εύβοια, Λέσβο, Αντίπαρο και Έβρο.

Ζεόλιθος: Αξία 18 δισ. ευρώ. Υπάρχουν 600 τόνοι στη Θράκη. Χρησιμοποιείται σε για καθαρισμό αστικών λυμάτων και βιομηχανικών υγρών αποβλήτων, βελτίωση ποιότητας πόσιμου νερού, ιχθυοκαλλιέργειες, συμπληρώματα διατροφής και πολλά άλλα.

Λιγνίτης: Σχεδόν όλος ο Ελληνικός λιγνίτης καταναλώνεται εγχώρια από τη ΔΕΗ για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα ενδεικτικά αποθέματα λιγνίτη ανέρχονται σε 6,7 δισ. τόνους και η αξία τους σε 268 δισ. ευρώ.

Πετρέλαιο: 10 δισ. βαρέλια – αξία 685 δισ. ευρώ

Φυσικό αέριο: Τα αποθέματα φυσικού αερίου στην Ελλάδα είναι 3,5 τρις κυβικά μέτρα συνολικής αξίας 409 δις € στη λεκάνη του Ιονίου , σε δυο υποθαλάσσιες λεκάνες Ν.Δ. (Λεκάνη της Σύρτης) και ΝΑ (Λεκάνη του Ηροδότου) της Κρήτης, στην Επανομή Θεσσαλονίκης και στο Μπάμπουρα Θάσου.

Νικέλιο – Χαλκός – Χρώμιο: Συνολική αξία των τριών ορυκτών στον ελλαδικό χώρο : 56,80 δις ευρώ.

Να σημειωθεί ότι επίσημα το ελληνικό κράτος δεν έχει προχωρήσει καν στη χαρτογράφηση των περιοχών που έχουν πλούσια κοιτάσματα ορυκτού πλούτου.

ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΣΦΑΓΕΣ


Οι πλέον αιματηρές και βίαιες στιγμές της ανθρωπότητας…
Οι μεγαλύτερες σφαγές στην ιστορία της ανθρωπότητας είχαν ως κίνητρο συνήθως είτε την ολοκληρωτική εκκαθάριση συγκεκριμένων πληθυσμών είτε διεπράχθησαν ως αντίποινα και ένδειξη εξουσίας από μέρους των ισχυρών.
Η λίστα που ακολουθεί περιλαμβάνει δέκα από τις πλέον αιματηρές και βίαιες σφαγές που έγιναν ποτέ.
Η σφαγή της Ντρογκέντα έλαβε χώρα στις 11 Σεπτεμβρίου του 1694 και ήταν μέρος της του αγώνα ανεξαρτησίας των Σκοτσέζων και των Ιρλανδών για να απαλλαγούν από την αγγλική κυριαρχία. Την εποχή εκείνη, ήταν και σε εξέλιξη εμφύλια σύγκρουση στο εσωτερικό της Αγγλίας μεταξύ των βασιλικών και των κοινοβουλευτικών.
Η πόλη της Ντρογκέντα, στην ανατολική Ιρλανδία, φυλάσσονταν από Ιρλανδούς καθολικούς και Άγγλους βασιλικούς. Ο Όλιβερ Κρόμγουελ εκ μέρους του αγγλικού κοινοβουλίου, πολιόρκησε την πόλη και όταν την κατέλαβε προχώρησε σε σφαγή τόσο του άμαχου πληθυσμού όσο και των στρατιωτών. Αν και οι ιστορικοί διαφωνούν στην εκτίμηση του αριθμού των νεκρών, οι εκτιμήσεις φτάνουν και τα 4.000 θύματα.
Το 1876, οι κάτοικοι της βουλγαρικής πόλης Batak σφαγιάστηκαν από Οθωμανούς ως αντίποινα στην εξέγερση των Βουλγάρων κατά της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Η πόλη είχε κηρύξει ανεξαρτησία για 9 μέρες, όταν οι Οθωμανοί πληροφορήθηκαν για την εξέγερση, στρατός υπό την ηγεσία του Ahmet Aga, εκστράτευσε εναντίον της πόλης. Μετά από την πρώτη μάχη, οι επαναστάτες δέχτηκαν να διαπραγματευτούν με τον Ahmet Aga. Αυτός υποσχέθηκε ότι θα αποσύρει τα στρατεύματα του υπό την προϋπόθεση ότι οι υπερασπιστές της πόλης θα αφοπλίζονταν. Όταν οι επαναστάτες, παρέδωσαν τα όπλα τους, ο στρατός του Ahmet Aga επιτέθηκε εναντίον του άοπλου πληθυσμού. Σύμφωνα με τις περισσότερες εκτιμήσεις 5.000 άνθρωποι σφαγιάστηκαν.
Η σφαγή της Θεσσαλονίκης διατάχθηκε από τον ρωμαίο αυτοκράτορα Θεοδόσιο τον πρώτο, το 390 μ.Χ. όταν οι κάτοικοι της πόλης εξεγέρθηκαν. Όλα ξεκίνησαν όταν ο στρατιωτικός διοικητής της περιοχής συνέλαβε έναν ηνίοχο με την κατηγορία της σεξουαλικής προσβολής. Οι κάτοικοι διεκδίκησαν την απελευθέρωση του και όταν ο διοικητής αρνήθηκε, ακολούθησε ανταρσία. Όταν ο Θεοδόσιος πληροφορήθηκε για τα τεκταινόμενα, έστειλε στρατιωτικές μονάδες οι οποίες έδρασαν σαν να επιτίθενται σε πόλη εχθρού, σφαγιάζοντας χιλιάδες κατοίκους. Σύμφωνα με τον Θεοδώρητο τον Κύρο ο αριθμός των σφαγιασθέντων έφτασε τις 7.000.
Η σφαγή της Σρεμπρένιτσα, που πολλοί χαρακτηρίζουν και γενοκτονία, διαπράχθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας το 1995. Σέρβοι επέλεξαν 8.000 ανθρώπους κυρίως άνδρες και αγόρια και τους σκότωσαν. Στη συνέχεια, έριξαν τα πτώματα σε ομαδικούς τάφους. Το 2007, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έδωσε στη σφαγή το χαρακτηρισμό γενοκτονία.
Η σφαγή του στρατού του Elphinstone έγινε από δυνάμεις του Αφγανιστάν καθοδηγούμενες από τον Akbar Khan τον Ιανουάριο του 1842. Τότε ο στρατός αποτελούμενος από 4.500 Βρετανούς και Ινδούς στρατιώτες και 12.000 προσωπικό, υπό τις διαταγές του αρχιστράτηγου Elphinstone, σφαγιάστηκε. Από τους 16.500 μόνο ένας επέζησε: ο William Brydon.
Η σφαγή του Κατίν ή όπως αλλιώς ονομάζεται «σφαγή στο δάσος του Κάτιν», αποκαλύφθηκε από τους Γερμανούς το 1943 όταν και βρέθηκαν ομαδικοί τάφοι στο δάσος της περιοχής. Τη σφαγή πραγματοποίησε το 1940 η μυστική αστυνομία των Σοβιετικών έπειτα από διαταγές του Soviet Politburo και του Στάλιν εναντίον Πολωνών εθνικιστών. Ο αριθμός των θυμάτων έφτασε περίπου τους 22.000 με τις μετριοπαθέστερες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 21.768 νεκρούς.
Κατά τη διάρκεια της ναζιστικής εκστρατείας εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης, η περιοχή του Μπάμπι Γιάρ στην ουκρανική πρωτεύουσα, Κίεβο, έγινε «μάρτυρας» μιας άνευ προηγουμένου σφαγής. 33.771 Εβραίοι σκοτώθηκαν σε μία και μόνο επιχείρηση. Η σφαγή του Μπάμπι Γιάρ, θεωρείται η μεγαλύτερη μεμονωμένη σφαγή του Ολοκαυτώματος.
Η «Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου» ήταν ένα από τα πλέον αιματηρά γεγονότα κατά τη διαμάχη καθολικών και προτεσταντών στο Παρίσι, στα τέλη του 16ου αιώνα. Το βράδυ της 23ης Αυγούστου του 1572 αποφασίστηκε η εξολόθρευση των προτεσταντών ηγετών. Οι Αρχές κλείνουν τις πύλες της πόλης και η σφαγή των προτεσταντών, που έμελε να κρατήσει αρκετές εβδομάδες, ξεκινάει. Ο αριθμός των προτεσταντών που σφαγιάστηκαν υπολογίζεται ανάμεσα σε 5.000 και 30.000.
Οι σφαγές των κρατουμένων από την NKVD, τη μυστική αστυνομία των Σοβιετικών, έγιναν το 1941 και θύματα ήταν Ανατολικοευρωπαίοι από την Πολωνία, την Ουκρανία και άλλες περιοχές από τις οποίες ο Κόκκινος Στρατός αποχωρούσε μετά τη γερμανική εισβολή. Η αποχώρηση των στρατιωτών, συνδυάστηκε με την εκκαθάριση των πολιτικών κρατουμένων και των αιχμαλώτων πολέμου. Ο αριθμός των θυμάτων υπολογίζεται στις 100.000.
Η σφαγή της Νανκίνγκ, θεωρείται από τις πλέον βίαιες και αποτρόπαιες στην ιστορία της ανθρωπότητας. Έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του δεύτερου Σινοϊαπωνικού πολέμου το 1937. Μετά την πτώση της τότε πρωτεύουσα της Κίνας, Νανκίνγκ, ο στρατός της Ιαπωνίας προχώρησε σε πράξεις απίστευτης βιαιότητας εναντίον των κατοίκων. Υπάρχουν πολλές εκτιμήσεις για το συνολικό αριθμό των θυμάτων που κυμαίνεται κάπου ανάμεσα στις 42 και 400 χιλιάδες.
.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΟΝΟΙ


«Το έγκλημα, είναι προμελετημένο, αυτό το έγκλημα, εγώ προσωπικά που δεν έχω τις γνώσεις τις οικονομικές που έχουν κάποιοι άλλοι δήθεν οικονομολόγοι οι οποίοι έχουν και θέση Υπουργού, είχα πει ότι υπάρχει ένα βρώμικο σχέδιο σήμερα μιλάμε για πολιτική απάτη, πολιτικοί απατεώνες, ορισμένοι της σημερινής κυβέρνησης είναι μέλη της παγκόσμιας οικονομικής συμμορίας. Σήμερα κιόλας να φύγει και ο Γιωργάκης και η τρόικα από την Ελλάδα, γιατί κατέστρεψαν τον ελληνικό λαό, κατέστρεψαν την Ελλάδα, δολοφονείται ο έλληνας και η Ελλάδα, σήμερα υποθηκεύεται το μέλλον των παιδιών μας, η αξιοπρέπεια μας, η περηφάνια μας. Τέλος», σημείωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 97,2, τόνισε πως «με εκβιαστικά διλήμματα κύριοι της κυβέρνησης, και δεν αναφέρομαι στο ΠΑΣΟΚ γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα αυτή, με εκβιαστικά διλήμματα, δεν κυβερνιέται ο ελληνικός λαός. Όλα είναι ένα μεγάλο ψέμα, μιλάμε για ψεύτες και για κλέφτες».

Αυτοκαταστρέφεται ο Βενιζέλος

«Δεν είναι δυνατόν να βγαίνει ο κ. Βενιζέλος που εγώ στον στήριξα, τον στηρίζω, πιστεύω ότι πρέπει να επενδύσουμε, τον πάω τον άνθρωπο, αλλά με έχει απογοητεύσει. Τον βάλανε σε μια ηλεκτρική καρέκλα, σε λάθος ώρα σε λάθος θέση, αυτοκαταστρέφεται και βγαίνει και λέει δεν θα πάρουμε άλλα μέτρα, και την άλλη μέρα παίρνουν άλλα μέτρα. Ρε παιδιά με το ψέμα δεν κυβερνιέται ο έλληνας, θέλει φιλότιμο. Δώσε φιλότιμο στον Έλληνα και πάρτου ότι θέλεις», σημείωσε ο κος Ψωμιάδης.

Οφείλει να αντιδράσει ο Παπούλιας

«Είναι εξαθλίωση των πάντων, να έρθουν οι ξένοι και να μας πάρουν τα πάντα. Γι αυτό και κάλεσα προχθές εγώ ένας τιποτένιος, ένας μικρός, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, το λέει το σύνταγμα κ. Παπούλια όταν ο Πρόεδρος (της Δημοκρατίας) διαπιστώνει ότι ο λαός εξοντώνεται οφείλει να αντιδράσει. Εκτός αν ο Πρόεδρος δεν το έχει αντιληφθεί», σημείωσε ο Βορειοελλαδίτης Πολιτικός, ενώ αναφερόμενος στη ΝΔ, τόνισε πως δεν μπορεί να αφεθεί μόνο στα χέρια του κ. Σαμαρά, πρέπει να αντιδράσουν και οι άλλοι.
«Στη ΝΔ είναι ένας Σαμαράς, εγώ δεν το δέχομαι αυτό. Που είναι οι βασιλικότεροι του βασιλέως; Που είναι αυτοί που φέρανε τη ΝΔ σε αυτό το χάλι και περιμένουν στην ουρά να ξαναγίνουν Υπουργοί με τα ίδια μυαλά. Εγώ αυτό το πολεμάω. Μόνος του παλεύει».

ΟΤΙ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΤΕ


«Ότι είναι ο νους και η καρδιά για τον άνθρωπο,
είναι και η Ελλάδα για την ανθρωπότητα»
Γκαίτε

Άρθρο του κ. Γιάννη Δημαρά

Προέδρου του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών


Μια δεύτερη, δυστυχώς, δυσάρεστη «έκπληξη» επιφύλαξε το γερμανικό περιοδικό FOCUS για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Μετά την άσεμνη χειρονομία της Αφροδίτης της Μήλου, σειρά είχε τώρα να πνιγεί η Ακρόπολη, η χώρα μας και μαζί με αυτή τα ιερά και όσιά μας.

Δεν είναι ζήτημα λογοκρισίας, ούτε απαγορεύεται να υπάρξει σχόλιο ή εκτίμηση για τη χαώδη κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική οικονομία και κοινωνία από τις πράξεις και τις ενέργειες της σημερινής κυβέρνησης.

Όμως, όλα έχουν ένα όριο. Έχουν μια «κόκκινη γραμμή». Την οποία το εν λόγω περιοδικό τις ξεπέρασε. Πιστεύω ηθελημένα και υστερόβουλα.

Ένα έθνος, όμως, δεν έχει τιμή αγαπητές κυρίες και κύριοι του FOCUS. Δηλητηριάζετε την χώρα μου, τους συμπολίτες μου και μας παρουσιάζετε σαν τα «παγκόσμια τέρατα» που θέλουν να καταστρέψουν τον κόσμο.

Και τι παράξενο;

Σκεφτόμενος αυτό που προσπαθείτε να κάνετε μου ήρθε στο μυαλό, ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Θυμάστε; Τότε που η χώρα σας ήταν κι αυτή δέσμια της συνθήκης των Βερσαλλιών. Που ο γερμανικός λαός πείναγε από τους δυσβάστακτους φόρους από το τότε «μνημόνιο» των δυνάμεων της Αντάντ. Που αποφασίσατε να δώσετε τέλος σε αυτό, επιλέγοντας έναν σχιζοφρενή ηγέτη που αιματοκύλησε την ανθρωπότητα, για το «καλό» σας.

Μέσα σε αυτά τα θύματα μιας «καλύτερης Γερμανίας» ήταν και η χώρα μου. Εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε οσφυοκάμπτες. Έχουμε ένα πρόβλημα με τους τεμενάδες. Σας πολεμήσαμε μέχρι τέλους. Όπως και τους Ιταλούς. Και σας νικήσαμε.

Την οχυρωματική γραμμή Ρούπελ δεν την καταλάβατε ποτέ. Μετά τη «μάχη της Κρήτης» οι επίλεκτες δυνάμεις των Fallschirmjager (αλεξιπτωτιστών) αποδεκατίστηκαν και έτσι το σχέδιο SeeAdler για την κατάληψη της Μεσοποταμίας και τη δημιουργία δεύτερου μετώπου στη Μέση Ανατολή και τον Καύκασο πήγε «περίπατο». Και η αντίστροφη μέτρηση για την ήττα των ναζιστικών δυνάμεων είχε αρχίσει…

Αυτό δεν μας το συγχωρήσατε ποτέ. Ο ελληνικός λαός είχε από εσάς την πιο βάρβαρη μεταχείριση.

Δίστομο, Καλάβρυτα, Κοκκινιά, Καισαριανή, Κλεισούρα: Αθώοι Έλληνες πολίτες, εκτελέστηκαν, βιάστηκαν, βασανίστηκαν, κάηκαν ζωντανοί από το «πνεύμα ελευθερίας» των προγόνων σας. Χιλιάδες άλλοι συμπατριώτες μου στάλθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που δεν ξέρατε. Έγιναν σαπούνι για να πλένονται από τις αμαρτίες τους οι πρόγονοί σας. Κι αυτά τα μάθατε αργότερα φυσικά…

Όμως, οι νεώτερες γενιές ακολουθήσατε τον δρόμο της λήθης. Μιλήσατε για «τρομερά συμβάντα» και «καθαρίσατε».
Και ερχόσαστε σήμερα, ξανά, να μας επιτεθείτε. Όχι βέβαια με τα όπλα, για να μη χαρακτηρισθείτε βάρβαροι, αλλά με έναν εξίσου βρώμικο και «πολιτισμένο» τρόπο. Αυτόν της οικονομίας.

Πατάτε στο κεφάλι έναν λαό ολόκληρο, ανελέητα και χωρίς αιδώ. Μας απομυζάτε κι όλα αυτά για να σώσετε όχι την Ελλάδα, αλλά τη χώρα σας για να μη καταρρεύσει η Ευρωζώνη και χάσετε τα χρήματά σας. Ακούγεται ίσως δίκαιο στους κύκλους των νεοφιλελευθέρων «δαρβινιστών» της οικονομίας, όμως ηθικά και ανθρωπιστικά είναι απαράδεκτο, απέναντι σε μια χώρα που τόσο έχει ενισχύσει την οικονομία σας, τις περασμένες δεκαετίες.

Μπορείτε να σκεφτείτε το: «πώς»;

Αυτοκίνητα, οικιακές συσκευές, προϊόντα ένδυσης, τρόφιμα, είδη και συσκευές επικοινωνίας, άρματα μάχης, πύραυλοι, πυρομαχικά, τυφέκια εφόδου, αυτοκινούμενα πυροβόλα, υποβρύχια, είναι μερικά από αυτά που αγόρασε και αγοράζει η πατρίδα μου από εσάς. Έχουμε δώσει δισεκατομμύρια ευρώ για να είστε σήμερα η δεύτερη ισχυρότερη οικονομία του κόσμου. Δεν σας τα ζητάμε πίσω. Εξάλλου, «ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από το ταμείο».

Όμως, είδαμε στο χρηματοκιβώτιό μας, πως υπάρχουν κάτι απλήρωτες «συναλλαγματικές» με την ένδειξη: «Γερμανικές αποζημιώσεις».

Κάποια «χρωστούμενα» από τους προγόνους σας, προς τον λαό μας. Κάποια «χρωστούμενα» από τότε, ξέρετε, που θέλατε να γεμίσετε τον κόσμο ξανθούς με γαλάζια μάτια και να μεταφέρετε τον «πολιτισμό» σας σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Τότε που ένας τρελός με ένα «κολοβό» μουστάκι σας έπεισε πως είστε οι «εκλεκτοί», σπέρνοντας τρόμο και αίμα ξεπερνώντας και την πιο νοσηρή φαντασία.

Αυτά τα «χρωστούμενα» λοιπόν σας τα ζητάμε. Και επειδή τώρα, «δεν έχουμε απομακρυνθεί από το ταμείο» είναι καιρός να μας τα δώσετε.

Ποια είναι αυτά;
α) Το ποσό των 7.100.000.000 δολαρίων ΗΠΑ, που της επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (1946) για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στην οικονομική υποδομή της χώρας.
β) Το αναγκαστικό δάνειο των 3.500.000.000 δολαρίων ΗΠΑ που εισέπραξε κατά τα έτη 1942-43.
γ) Την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών που αφαίρεσε από Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους.
δ) Τις αποζημιώσεις προς τα θύματα των εγκλημάτων του Γερμανικού στρατού κατοχής, σε βάρος αμάχων Ελλήνων πολιτών.

Θα σας αναφέρω πιο αναλυτικά μερικά από αυτά που έκαναν στην πατρίδα μου οι πρόγονοί σας. Μερικές φορές είναι καλύτερα κάποιος να σιωπά, όταν δεν γνωρίζει ιστορία ή όταν την παραφράζει κατά το δοκούν.

Οι κατασχέσεις χρυσού, πολύτιμων μετάλλων και αρχαιολογικών θησαυρών ήταν σημαντικές (σ.σ. από τον Γερμανικό στρατό κατοχής). Ειδικότερα οι Γερμανοί κατέσχεσαν 83 κιλά χρυσού από την Τράπεζα της Ελλάδος και 19.000 κιλά ασήμι. Είναι προφανές πως οι ελληνικές Αρχές δεν μπόρεσαν να διασώσουν το σύνολο του αποθέματος πολύτιμων μετάλλων.

Παράλληλα οι Γερμανοί έκλεψαν αρχαιότητες από 42 μουσεία, 4 αρχαιολογικές συλλογές και επιπρόσθετα έκλεψαν 140 τεμάχια αγγείων, 12 κιβώτια με λοιπά αρχαιολογικά αντικείμενα, 122 νομίσματα αξίας και χρυσά στεφάνια, 8 ιερά σκεύη εκκλησιών, 8 άλλα ευρήματα, 2 πίνακες, πλήθος βιβλίων, κειμηλίων, ενώ έκαναν 24 παράνομες ανασκαφές με άγνωστα αποτελέσματα. (1)

Και συνεχίζουμε.

Οι τιμές που θα αναφέρουμε παρακάτω, είναι σε δολάρια ΗΠΑ με την αξία που είχε το αμερικανικό νόμισμα το 1947. Η σημερινή είναι πολλαπλάσια.
- Η αξία των κατασχεθέντων αγροτικών προϊόντων από τους Γερμανούς ανήλθε σε 136.432.135$
- Στον τομέα της κτηνοτροφίας, οι Γερμανοί κατέστρεψαν ζωικό κεφάλαιο αξίας 58.636.446$ και κατέσχεσαν ζωικό κεφάλαιο αξίας 152.042.127$
- Στον τομέα της αλιείας, οι Γερμανοί προξένησαν ζημιά αξίας 806.307$ και κατέσχεσαν ψάρια αξίας 1.101.953$
- Στον τομέα γεωργικών εγκαταστάσεων οι Γερμανοί προξένησαν ζημιές αξίας 48.722.243$ και κατέσχεσαν εγκαταστάσεις αξίας 14.519.466$
- Στον τομέα των δασών, οι Γερμανοί κατέστρεψαν δάση αξίας 18.816.969$ και άντλησαν ξυλεία αξίας 22.312.322$ (2)
Και αυτά βέβαια χωρίς να υπολογιστεί η ζημιά στην ελληνική βαριά βιομηχανία και τα χιλιάδες μηχανήματα που κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν στην Γερμανία, καθώς και τα εμπορικά πλοία που κατασχέθηκαν για τη μεταφορά υλικών και στρατευμάτων για την Γερμανία.

Εδώ πρέπει να προσθέσουμε ότι, η Ελλάδα πλήρωσε-αναλογικά με το μέγεθός της-το βαρύτερο τίμημα από την πολιτική της εξοντωτικής εκμετάλλευσης του γεωργικού, κτηνοτροφικού, βιομηχανικού και φυσικού πλούτου της. Οι νεκροί από πείνα μεταξύ 1941-1944 έφτασαν τους 360.000 χιλιάδες, ενώ λόγω της ασιτίας, το 1946, υπήρχαν 400.000 νέοι φυματικοί και άλλα 2,5 εκατομμύρια Έλληνες που έπασχαν από ελώδη πυρετό και από επιδημικές ασθένειες.

Αυτά εν ολίγοις αγαπητοί-πλέον σύμμαχοι-Γερμανοί.

Περί «χρωστούμενων» και «συναλλαγματικών» προς τον ελληνικό λαό και το ελληνικό κράτος. Και αν θέλετε την επόμενη φορά στο εξώφυλλό σας, μπορείτε να βάλετε φωτογραφίες από τις θηριωδίες των προγόνων σας, για να «μη ξεχάσετε». Γιατί έθνος που ξεχνά είναι καταδικασμένο να χαθεί στη λήθη, όπως έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες. Ξέρετε, αυτοί που έδωσαν τα φώτα του πολιτισμού στην ανθρωπότητα. Μπορεί να χρεοκοπήσουμε οικονομικά, αλλά ήμασταν, ήμαστε και θα παραμείνουμε υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες.

Και το κυριότερο: Σαν λαός της Θάλασσας ξέρουμε πολύ καλά από μπάνιο. Όσο και να προσπαθήσετε να μας «πνίξετε» εμείς θα κολυμπάμε…


Βιβλιογραφία-πηγές
1. Ιωάννης-Διονύσιος Σαλαβράκος, «Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος-Γερμανική Οικονομία, Εκδόσεις Ιωλκός, σελίδα 285. Πρακτικά Διεθνούς Συνεδρίου για το «Χρυσό των Ναζί» στο Λονδίνο 2-4 Δεκεμβρίου 1997, Κ. Δοξιάδης, «Οι θυσίες της Ελλάδας» στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, εκδόσεως 1947
2. Ιωάννης-Διονύσιος Σαλαβράκος, «Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος-Γερμανική Οικονομία, Εκδόσεις Ιωλκός, σελίδα 271-272. Κ. Δοξιάδης, «Οι θυσίες της Ελλάδας» στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, εκδόσεως 1947

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More