ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΙ Η "ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ" ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!


Ύστερα από παρέμβαση του Συνηγόρου του Παιδιού, το Τμήμα Εθνικού Δημοτολογίου του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ζήτησε με έγγραφό του από τους ΟΤΑ όλης της χώρας να μην περιλαμβάνεται το στοιχείο... «Χώρα Προέλευσης» κατά την εκτύπωση όλων των πιστοποιητικών του Εθνικού Δημοτολογίου!

Η ανεξάρτητη αρχή παρενέβη όταν πολίτης κατήγγειλε στο Συνήγορο ότι στο πιστοποιητικό που της χορηγήθηκε από το Δήμο για σχολική χρήση από το ανήλικο τέκνο της περιλαμβάνεται το στοιχείο «Χώρα Προέλευσης», παρότι το παιδί έχει την ελληνική ιθαγένεια, από πολιτογράφηση φυσικά του γονέα! Όπως αναφέρει ο "Συνήγορος του Παιδιού", ο νόμος προβλέπει την κατάρτιση και τήρηση του Εθνικού Δημοτολογίου, το οποίο συγκροτείται από το σύνολο των εγγραφών και μεταβολών των Ελλήνων δημοτών που είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια των Δήμων και Κοινοτήτων της χώρας (Ν. 3274/2004, άρθ. 13 επ.).

Ο Συνήγορος του Πολίτη υποστήριξε ότι «η χώρα προέλευσης δεν πρέπει να περιλαμβάνεται στα εκδιδόμενα πιστοποιητικά, εφόσον δεν τεκμηριώνεται η αναγκαιότητα καταγραφής του προσωπικού αυτού δεδομένου για τη σκοπούμενη χρήση». Για το λόγο αυτό πρότεινε «να εξετασθεί καταρχήν η αναγκαιότητα επεξεργασίας του στοιχείου στο πλαίσιο του Εθνικού Δημοτολογίου και, στη συνέχεια, (εφόσον τεκμηριωθεί ο σκοπός τήρησής του) η δυνατότητα ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ ΤΟΥ κατά την έκδοση, δεδομένου μάλιστα ότι η αναγραφή του ευνοεί ενδεχομένως τις διακρίσεις σε βάρος Ελλήνων πολιτών προερχόμενων από τρίτες χώρες».

Μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου, το Τμήμα Εθνικού Δημοτολογίου του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης διευκρίνισε ότι η επεξεργασία του στοιχείου επιβάλλεται για την εξαγωγή στατιστικών στοιχείων, ζήτησε ωστόσο με έγγραφό του (118280/26690/30-4-2010) από τους ΟΤΑ όλης της χώρας να μην περιλαμβάνεται το στοιχείο «Χώρα Προέλευσης» κατά την εκτύπωση όλων των πιστοποιητικών του Εθνικού Δημοτολογίου.

Καταλάβατε δηλαδή τι επιχειρούν να κάνουν; Να επιτύχουν την πλήρη αλλοίωση και εξαφάνιση του Ελληνικού Έθνους!

ΕΩΣ ΠΟΤΕ!!!


ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΜΕ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΗΠΑ ΚΑΙ Ε.Ε. ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ» ΟΝΟΜΑΣΙΑ, καθώς όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο ίδιος ο Γκρούεφσκι σε συνέντευξή του, η Ελλάδα έπαψε να θέτει αξιώσεις για την Εθνότητα/Ταυτότητα και Γλώσσα των Σκοπίων! Για μείζον δηλαδή ζήτημα!

Το Αμερικανικό Σχέδιο απεμπλοκής από το αδιέξοδο, προβλέπει να μην υπάρχει καμμία δεσμευτική αναφορά για την Εθνότητα/Ταυτότητα και Γλώσσα των Σκοπιανών, ενώ για να διασκεδασθούν οι εντυπώσεις και να πανηγυριστεί σαν «επιτυχία» η Συμφωνία, προβλέπεται μόνο στα Κρατικά Διαβατήρια των Σκοπίων και στα πεδία Εθνότητα και Γλώσσα, η εντελώς τυπική αναφορά της νέας Κρατικής Ονομασίας!

Πρόκειται για ένα σχέδιο Συμφωνίας Εθνικής Εξαπάτησης, καθώς οι Σκοπιανοί θα μπορούν πλέον ανεμπόδιστα, εντός πια ΝΑΤΟ και Ε.Ε. και χωρίς δυνατότητα Ελληνικού ΒΕΤΟ, να αυτοαποκαλούνται (γραπτά, προφορικά, τουριστικά, διαφημιστικά) εθνικά «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ», που μιλούν τη «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ», ενώ δεν θα υποχρεούνται να αλλάξουν το εθνολογικό προπαγανδιστικό περιεχόμενο της Σχολικής Ιστορίας του δήθεν «Μακεδονικού Έθνους» και των «Μακεδόνων», καθώς και του δήθεν «προγόνου τους» «Αλεξάντερ Μακεντόσκι», καθώς επίσης δεν θα πάψουν και να εορτάζουν σαν «Εθνική Μακεδονική Εορτή» την ψευδοΕπανάσταση του Ίλιντεντ, για την απελευθέρωση και της «Μακεδονίας του Αιγαίου», όπου διαβιεί και σήμερα η δήθεν «Μακεδονική Μειονότητα»!

ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΥΔΝΑΣ



Η Μάχη της Πύδνας ήταν η τελευταία αποφασιστική μάχη του Τρίτου Μακεδονικού πολέμου (171 - 168 π.Χ.) μεταξύ Ρωμαίων και Μακεδόνων και έγινε στις 22 Ιουνίου του 168 π.Χ. Η έκβαση της μάχης αυτής σήμανε και την οριστική υποταγή της Ελλάδας στους Ρωμαίους.
Οι Ρωμαίοι, έπειτα από την κήρυξη πολέμου από το βασιλιά της Μακεδονίας Περσέα, εκστράτευσαν το 171 π.Χ. κατά του Μακεδονικού κράτους με αρχηγό το Ρωμαίο ύπατο Αιμίλιο Παύλο. Ύστερα από πολύχρονους αγώνες κατόρθωσαν να περάσουν τα στενά των Τεμπών, να κυριέψουν το Λιτόχωρο και τελικά εξανάγκασαν τους Μακεδόνες σε υποχώρηση μέχρι την περιοχή της αρχαίας Πύδνας.
Ο μακεδονικός στρατός αποτελούνταν από 30.000 φαλαγγίτες, 9.000 ελαφρά οπλισμένους («ψιλοί») και 4.000 ιππείς με αρχηγό το Βασιλιά Περσέα, ο οποίος έμελε να είναι ο τελευταίος Βασιλιάς της Μακεδονίας. Η Ρώμη είχε να αντιτάξει 23.800 λεγεωνάριους, 9.600 ελαφρά οπλισμένους και 4.200 ιππείς, με αρχηγό τον ύπατο Λεύκιο Αιμίλιο Παύλο. Η καθοριστική σύγκρουση έλαβε χώρα στην πεδιάδα μεταξύ των ποταμών Αίσονα (Μαυρονέρι) και Λεύκου (Πέλεκα), στην Πιερία.
Τον Ιούνιο του 168 π.Χ. στην Αρχαία Πύδνα επιτέθηκαν πρώτοι οι Μακεδόνες. Οι Ρωμαίοι αναγκάστηκαν αρχικά σε υποχώρηση. Αργότερα όμως προχώρησαν σε αιφνιδιαστική αντεπίθεση, έχοντας στη μάχη και ελέφαντες.
Ο ενθουσιασμός του μακεδονικού στρατού από την ευνοϊκή εξέλιξη της πρώτης αυτής συγκρούσεως παρέσυρε τον Περσέα και διέταξε γενική επίθεση του στρατού του. Οι Ρωμαίοι υποχώρησαν προς τα υψώματα, όπου διασπάστηκε η συνοχή της μακεδονικής φάλαγγας. Αυτό το γεγονός οδήγησε και στη μεγάλη ήττα. Οι απώλειες για τους Μακεδόνες ήταν τεράστιες.
Σε λίγο κατά μήκος όλου του μετώπου η μάχη εξελίχθηκε για τους Μακεδόνες σε αληθινή σφαγή. Οι νεκροί τους υπολογίζονται σε 20.000 έναντι 100 Ρωμαίων, ενώ 5.000 πιάστηκαν αιχμάλωτοι.
Οι Ρωμαίοι εκμηδένισαν πολιτικά και στρατιωτικά τη Μακεδονία, την ισχυρότερη ελληνική δύναμη ενάντια στον ρωμαϊκό επεκτατισμό. Η μάχη της Πύδνας ήταν η τελευταία νικηφόρα μάχη των Ρωμαίων στη Μακεδονία, η οποία και υποτάχτηκε στο σύνολό της. Ο Περσέας διέφυγε στη Σαμοθράκη, αιχμαλωτίστηκε όμως αργότερα με δόλιο τρόπο από τους νικητές Ρωμαίους και διαπομπεύτηκε σε θρίαμβο στη Ρώμη.

ΚΑΘΗΣΤΕ ΚΑΛΑ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ.


















ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΗ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΗΝ enet(http://www.enet.gr/?i=news.el.a8lhtismos&id=175554) OTI ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΟΥ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΖΩ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΗΣ FYROM KAI ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ ΟΤΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΤΗΜΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ Ή ΒΑΛΤΟΥΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΜΟΝΟ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ. ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΚΑΘΗΣΤΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΩΝΩΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΟΗΣΙΑ ΣΑΣ. ΚΑΘΗΣΤΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΟΡΙΟ... ΚΑΘΗΣΤΕ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΤΑΧΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΪΝΤΕ ΣΤΗΝ Β ΕΘΝΙΚΗ. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΠΕΣΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ( Π.Χ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΚΑΒΑΛΑ, ΠΙΕΡΙΚΟΣ, ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΒΕΡΟΙΑ, ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ) ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΤΛΟΥΣ. ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΗΣ. ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΣΑΣ....

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More