ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΧΑΜΕΝΗ ΠΟΛΗ


Οι θησαυροί της αρχαίας, χαμένης στο βυθό, πόλης του Ηρακλείου, ανοικτά από τις ακτές της Αιγύπτου αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά μετά από ενδελεχή έρευνα των αιγυπτιακών παραλίων.


Το Ηράκλειο ήταν το κύριο λιμάνι της Αιγύπτου από την εποχή των Φαραώ, αλλά μέχρι την ανακάλυψη του, ήταν γνωστό μόνο από τους ελληνικούς θρύλους και ιστορίες. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η αρχαία πόλη καταποντίστηκε εξαιτίας τρομερών σεισμών στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, οι οποίοι δεν έχουν καταγραφεί και οι οποίοι συγκλόνισαν την περιοχή πριν από περίπου 1.000 χρόνια.

Οι αρχαιολόγοι βρέθηκαν αντιμέτωποι, στην υποθαλάσσια έρευνά τους, με μια πόλη σχεδόν ανέγγιχτη από το χρόνο, γεμάτη με κολοσσιαία αγάλματα, ιερογλυφικά δισκία, εξαιρετικά χρυσά νομίσματα και κοσμήματα.

«Η τέχνη της ιστορίας είναι μέσα στα χέρια μας» είπε ο Υπουργός Πολιτισμού της Αιγύπτου. Εντοπίστηκαν, τουλάχιστον, 20.000 αρχαία αντικείμενα ή κομμάτια στο πυθμένα της θάλασσας!

Από τα πιο αξιόλογα είναι ένα τεράστιο πέτρινο δισκίο, μια γρανιτένια πλάκα χαραγμένη με διάταγμα του Φαραώ Νεκτανέμπο Α' ο οποίος κυβέρνησε από το 378 έως το 362 π.Χ. ο οποίος επέβαλε τις ελληνικές θεότητες και έκτισε και έναν ναό υπέρ της αιγυπτιακής θεάς Νέιθ.

Το Ηράκλειο ήταν τόπος λατρείας και εμπορίου, όπως αποκαλύπτεται από τα υποθαλάσσια ερείπια . Ήταν , επίσης, σύμφωνα με ένα μύθο, και μέρος της αγάπης, αφού όπως λέγεται η σύζυγος του Μενελάου της Σπάρτης, η Ελένη, κατέφυγε πρώτα στο Ηράκλειο με τον αγαπημένο της, σύμφωνα με το ομηρικό μύθο.

Μετά την πρώτη αυτή ανακάλυψη, που έγινε πριν από περίπου δέκα χρόνια, ίσως, θα έπρεπε να γίνει μια επαναξιολόγηση των αρχαίων αντικειμένων καθώς και μεγαλύτερη έρευνα του αρχαίου Ηρακλείου και γενικότερα στον παράλιο αιγυπτιακό γεωγραφικό χώρο, που αναμφίβολα κρύβει πολλά μυστικά.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

Λ
ΣΗΜΕΡΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΑΙΜΑΤΗΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΠΗΓΑΝ ΠΙΣΩ ΣΕ ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΧΗΜΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ.
ΑΥΤΗ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΘΕΣ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ .
ΑΥΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΝΩ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΘΕΣ ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΩΣΕ.
ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΘΕΣΕΩΣ.
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΥΣΤΙΧΩΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΑΝ.
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΗΝΕΣ ΩΡΕΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ,ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;
ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΥΤΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΦΩΝΑΖΕ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ; ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΗΡΑΤΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ; ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΤΩΧΕΥΣΕΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ. ΕΑΝ ΞΕΡΑΤΕ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΑΠΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΑΝ.
ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 74 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΝΑΛΛΑΣΟΤΑΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΑΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ.
ΑΡΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΠΛΑ ΤΑ ΑΦΗΝΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝΑΝ.
ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 37 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΑΡΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΓΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΝΟΜΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ,ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΟΥ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ.
ΞΕΡΑΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΟΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΑΤΕ ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ.
ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ ΑΠΟ ΠΑΙΔΕΙΑ,ΥΓΕΙΑ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΕΡΓΑΣΙΑ,ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.
ΕΧΟΥΜΕ ΗΤΤΗΘΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ,ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ, ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ,ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ.
ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΛΕΦΤΕΣ,ΠΡΟΔΟΤΕΣ
ΑΛΛΑ ΓΙΝΕΣΤΕ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΤΕ.
ΝΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
ΑΛΛΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΟΤΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑΤΙ;
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΟΓΗ;
ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΤΕ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟ ΕΥΡΩ; ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ
ΘΑ ΜΑΣ ΕΒΓΑΖΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε; ΟΧΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΑΝ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΔΙΕΛΥΟΤΑΝ Η ΕΝΩΣΗ, ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΣ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ ΦΟΒΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ,ΦΟΒΟΤΑΝ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΝΤΟΜΙΝΟ ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΣΕΤΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΜΕΜΠΤΟ.ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΤΟΥΤΟ
ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΑΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΛΛΟ 12% ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΑΜΕ ΚΑΙ 150.000 ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΚΑΙ ΚΟΨΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΡΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ,ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΛΛΑ 5%,ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΛΛΟ 26,4%,ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ 120.000.000 ΕΥΡΩ,ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 670.000.000.000 Η ΚΑΙ 1 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ,ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΗ, ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΜΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ,ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΜΕ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΓΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ,ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΝΗΣΙΑ(ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ) ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ( ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ ΧΑΘΗΚΑΝ),ΚΑΙ ΠΑΡΔΙΔΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΡΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ( ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ),ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΤΑ 70,ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 2%,ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΙΣ 5.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ,ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ 10% ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ,ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΦΠΑ ΣΤΟ 24,5%,ΚΑΙ ΕΞΙΣΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ-ΚΙΝΗΣΗΣ,ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ,ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ,ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ,ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ,ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΑ ΤΡΕΝΑ, ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΔΕΗ, ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΟΝ ΟΤΕ, ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΟΝ ΟΠΑΠ, ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΘΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΑΛΛΟΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ.
ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ
ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ΚΥΡΙΟΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ
Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΑΛΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΣ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΩ ΛΟΙΠΟΝ
ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΟΙΩΘΩ ΑΣΧΗΜΑ ΕΙΜΑΙ 45 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΜΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΝΩ ΕΓΩ ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ.
ΣΗΜΕΡΑ ΒΛΕΠΩ ΧΡΟΝΙΕΣ ΤΟ 1960 ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΑΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ, ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΜΩΣ
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΑΞΕΔΕΣ


Υπάρχουν τραγούδια που καθαγιάζει με τον χρόνο η αγάπη του λαού μας, και τα φυλάσσει σαν ακριβό ...φυλαχτό μες στην ψυχή του. Ποτέ ένα καλό τραγούδι , αλλά και κάθε αληθινή τέχνη, δεν εξύμνησε στην ιστορία της ανθρωπότητας, τον τύραννο, τον...
δήμιο ή τον προδότη. Αντίθετα στάθηκε πάντα δίπλα στους αδύναμους και ταπεινούς , στους μάρτυρες των στρατοπέδων και στους ευγενικούς αγώνες των νέων ανθρώπων. ΄Εχοντας υπ όψιν μου αυτά, και ιδιαίτερα μετά τα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα, δεν επιτρέπω από εδώ και στο εξής στο σημερινό ΠΑΣΟΚ, να χρησιμοποιεί το τραγούδι μου «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες» , στίχοι Μ.Ελευθερίου, , που γράφτηκε για άλλους λόγους και συγκεκριμένα, για να εξυμνήσει την πιο ανιδιοτελή, την πιο τίμια και αγωνιστική μορφή του Ελληνισμού και του ’21, τον Μακρυγιάννη. Ηλίας Ανδριόπουλος

ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ


Αρκετά σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία συνήλθε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, τόσο για την ψήφιση από τη Βουλή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, το οποίο το χαρακτηρίζουν «μόρφωμα», όσο και για τα χθεσινά γεγονότα στο Σύνταγμα που υποκρύπτουν σοβαρούς κινδύνους εκτροπών του πολιτεύματός μας, σύμφωνα με τους δικηγόρους.

Οι πρόεδροι υπογραμμίζουν κατ’ αρχάς, ότι η Βουλή ψήφισε χθες «εν είδει νόμου, ένα πρωτόγνωρο στα χρονικά της μόρφωμα, στερούμενο κανονιστικών διατάξεων: το «Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής»».

Η Βουλή έπραξε αυτό «παρασυρόμενη από την εκτελεστική εκπροσώπηση των Ελλήνων, που παραβιάζοντας το Σύνταγμα και το κανονισμό της Βουλής εισήγαγε εν είδει «πλαισίου προϋπολογισμού» μια σειρά από πίνακες αβέβαιης οικονομικής εξέλιξης και οικονομικά μεγέθη που διατίμησαν στα χρηματιστήρια του κόσμου, τις αξίες της ισότητας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής Δικαιοσύνης και μάλιστα σε τιμή μικρότερη του ευρώ», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, η Ολομέλεια αναφέρει ότι χθες «οι ειρηνικές συγκεντρώσεις ενός μεγάλου και πρωτοφανούς αριθμού συμπολιτών μας, που εκφράζουν την αντίθεσή τους στα προωθούμενα δημοσιονομικής φύσης μέτρα της κυβέρνησης, εξελίχθηκαν, όχι με ευθύνη των συγκεντρωθέντων, σε θλιβερά σκηνικά πρωτόγνωρης και αλόγιστης για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα της χώρας χρήσης αστυνομικής βίας».

Οι δικηγόροι υπογραμμίζουν ότι αδυνατούν να πιστέψουν πως υπήρξε επιχειρησιακή εντολή σε κεντρικό επίπεδο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με το βάναυσο αυτό τρόπο, που όλοι διαπιστώσαμε, συμπολίτες μας, οι οποίοι ασκούσαν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθαι».

«Δυστυχώς», τονίζουν οι πρόεδροι, «ενέργειες της Αστυνομίας, της οποίας το δικαίωμα να καταστέλλει τη βία και να επιβάλλει την τάξη είναι αδιαμφισβήτητο σε μια ευνομούμενη πολιτεία, είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δεκάδων συμπολιτών μας, που βρέθηκαν αντιμέτωποι με βάναυσες συμπεριφορές αστυνομικών οργάνων και με υπερβολική και αλόγιστη χρήση χημικών, τα οποία εξαπολύονταν αδιακρίτως προς κάθε κατεύθυνση ακόμα και σε κλειστούς χώρους».

Η Ολομέλεια των προέδρων «δηλώνει για μία ακόμα φορά παρούσα, εκφράζοντας τις έντονες θεσμικές ανησυχίες της για τις συνέπειες που συνεπάγονται γεγονότα θλιβερά όπως τα χτεσινά».

Παράλληλα, οι 60 από τους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, καταδικάζουν «απερίφραστα την αλόγιστη και χωρίς διάκριση χρήση αστυνομικής βίας κατά πολιτών, οι οποίοι ουδόλως παρανομούν, αλλά απλώς ασκούν συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους εκφράζοντας την αντίθεσή τους σε αποφάσεις που υποθηκεύουν το μέλλον των επόμενων γενεών».

Επίσης, καταδικάζουν «όλους εκείνους που, υποκινούμενοι ή όχι, με το πρόσχημα άσκησης συνταγματικών δικαιωμάτων καταστρέφουν περιουσίες, προκαλούν την επέμβαση των ΜΑΤ και υπονομεύουν τις μαζικές και ειρηνικές διαδηλώσεις των πολιτών».

Οι δικηγόροι της χώρας δηλώνουν ότι «θα είμαστε έμπρακτα στο πλευρό κάθε δοκιμαζόμενου συμπολίτη μας, ο οποίος τυγχάνει θύμα της κρατικής ή μη κρατικής αυθαιρεσίας και θα εξετάσουμε κάθε νόμιμο και θεσμικό τρόπο αποτελεσματικής προστασίας των συμφερόντων και των δικαιωμάτων του».

Τέλος, εκφράζουν «την αγωνία τους για ό,τι ακολουθήσει».

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΙΣΒΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ


Την παρέμβαση της Ε.Ε. για να προστατεύσει την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου και να συμβάλει στην εύρεση μίας δίκαιης λύσης για τη Μεγαλόνησο ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, μιλώντας σε εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Μακαριώτατος στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση που πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διοργανώνεται από την ευρωβουλευτή κυρία Αντιγόνη Παπαδοπούλου αναφέρθηκε στην καταστροφή των ανεκτίμητης πολιτιστικής αξίας θησαυρών από την τουρκική εισβολή, ζητώντας την παρέμβαση των αρμοδίων της Ε.Ε.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας:

"Θερμά συγχαίρουμε την Έντιμη Ευρωβουλευτή και ἀγαπητή μας Κυρία Αντιγόνη Παπαδοπούλου για την ωραία πρωτοβουλία της να διοργανώσει τη σημερινή εκδήλωση, που περιλαμβάνει την Έκθεση Φωτογραφίας «Window on European Cyprus», και, στη συνέχεια, το Κονσέρτο «Songs of our Soul».

Θερμά ευχαριστούμε, επίσης τον Έντιμο Πρόεδρο της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο κ. Martin Schulz, που λαμπρύνει την εκδήλωση τόσο με την παρουσία του, όσο και με την προσφώνησή του.

Θερμά ευχαριστούμε, όμως, και όλους εσάς, που με την παρουσία σας τιμάτε την εκδήλωση και συμβάλλετε στην επιτυχία της.

Τόσο η Έκθεση Φωτογραφίας, όσο και το Κονσέρτο, τονίζουν δύο πράγματα:

Πρώτο, διαγράφουν την ταραγμένη ιστορική πορεία της Κύπρου και ασφαλώς και τη σημερινή δύσκολη κατάσταση, που επικρατεί στη νήσο από το 1974, ως αποτέλεσμα της τουρκικής εισβολής, της διαίρεσης, της βίαιης εκδίωξης του μισού πληθυσμού από τα χωριά και τις πόλεις τους και της μεταφοράς και εγκατάστασης σ’ αυτά Τούρκων εποίκων, σε μια προσπάθεια αλλοίωσης της δημογραφικής σύνθεσης του πληθυσμού.

Δεύτερο, η Κύπρος, και στο παρελθόν, παρά την ταραγμένη ιστορική της πορεία, παρήγαγε μοναδικά έργα ανεκτίμητης αξίας, που ανήκουν και αποτελούν κτήμα του Ευρωπαϊκού και γενικότερα του Παγκόσμιου Πολιτισμού μας, αλλά και σήμερα, η σύγχρονη Κύπρος, παρά τα δεινά και τη συμφορά από τη συνεχιζόμενη τουρκική εισβολή, είναι καθ’ όλα μια πολιτισμένη χώρα, μέλος της Ενωμένης Ευρώπης, που με συνέπεια δημιουργεί κουλτούρα, παράγει έργα και προσφέρει πολιτισμό στον κόσμο.

Η νήσος μας, παρ’ όλες τις σημερινές αντιξοότητες, βρίσκεται συστρατευμένη, υπερασπίζοντας τις ευρωπαϊκές αρχές, αξίες και ιδανικά.

Ο λαός μας, σεβόμενος και όλους τους άλλους λαούς, και όλους τους άλλους ανθρώπους ανεξαίρετα, παλεύει μέσα από τον Πολιτισμό, την Κουλτούρα, τη Μουσική και την Τέχνη να βρει και να φτάσει στην Ιθάκη του προορισμού του.

Ως Εκκλησία, στηρίζουμε το λαό μας σ’ όλες αυτές τις πολιτιστικές του δραστηριότητες, δημιουργίες και αναζητήσεις.

Από την άλλη, βέβαια, δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε τα αισθήματα βαθύτατου πόνου και λύπης μας για τις παντοειδείς συλήσεις και τις άλλες φοβερές καταστροφές, που υφίστανται συστηματικά τα μοναδικά και ανεκτίμητης αξίας έργα της χριστιανικής μας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Θλιβόμαστε βαθύτατα, βλέποντας Ιερούς μας Ναούς, Ιερές μας Μονές και άλλους Ιερούς μας χώρους και σεβάσμια προσκυνήματά μας να καταστρέφονται, να μετατρέπονται σε κέντρα διασκέδασης και ψυχαγωγίας, να μεταβάλλονται σε σταύλους αλόγων ζώων, ή ακόμη να γίνονται τουρκικά τεμένη.

Θλιβόμαστε, επίσης, να βλέπουμε ιερές εικόνες μας και άλλα εκκλησιαστικά μας σκεύη και αντικείμενα να λεηλατούνται και να πωλούνται στο εξωτερικό.

Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν στρεφόμαστε ενάντια στους Τουρκοκυπρίους, οι οποίοι, σε τελευταία ανάλυση, υποφέρουν και αυτοί από την τουρκική εισβολή.

Στρεφόμαστε, όμως, ενάντια στην κατοχική δύναμη, την Τουρκία.

Και εδώ είναι που ζητούμε, και αναμένουμε, και τη δική σας ενεργό και αποτελεσματική παρέμβαση, την παρέμβαση της Ενωμένης Ευρώπης, για τη διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ζητούμε, ακόμη, τη βοήθειά σας, ώστε να πεισθεί η Τουρκία να αποσύρει από την Κύπρο τα στρατεύματα εισβολής και τους εποίκους της, συμβάλλοντας έτσι στην εξεύρεση μιας σωστής και δίκαιης λύσης, σύμφωνης με τις ευρωπαϊκές αρχές, αξίες και ιδανικά.

Προσωπικά, βλέποντας το λαό μας να μην κάμπτεται, να μην απογοητεύεται και να μη λυγίζει μπροστά στην τουρκική εισβολή, στη διαίρεση της πατρίδας του και στην καταστροφή της πολιτιστικής του κληρονομιάς, αλλ’ αντίθετα να βρίσκει τη δύναμη και να έχει τη θέληση να τραγουδά, να παράγει, να δημιουργεί και να προσφέρει στην Ενωμένη Ευρώπη, αισιοδοξούμε για το ευτυχέστερο μέλλον της πατρίδας μας. Ευχαριστούμε."

ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ

ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΡΟΜΠΛΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΕΣΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΜΕΙΣ ΕΣΥ ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΡΟΜΠΛΗ 18 ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕΣ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΑΥΤΑ ΛΕΠΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ;
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΑΣ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΩΣ ΔΗΘΕΝ ΗΡΩΕΣ.
ΑΛΛΑ ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ

ΜΝΗΜΟΝΙΟ Η ΝΟΜΟΣ

ΑΝ ΑΜΟΙΞΗ ΜΥΤΗ ΘΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΗΝ ΣΚΑΝΔΑΛΗ



ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More