ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΛΙ ΒΕΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΝ/ΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ


Σύμφωνα με πληροφορίες που όμως ακόμα ελέγχονται, το βράδυ έγινε μία μεγάλη ανατροπή με το θέμα του δικαίου εκτέλεσης για το δεύτερο μνημόνιο.

Η κυβέρνηση Παπαδήμ0υ λοιπόν είχε συμφωνήσει να υπάρξει τροποποίηση του Ελληνικού συντάγματος (!!!) για να εξασφαλιστούν οι δανειστές ότι δεν θα υπήρχε κώλυμα σε περίπτωση εκτέλεσης απόφασης διεθνούς δικαστηρίου (Βρετανικού δικαίου δηλαδή) στην Ελληνική επικράτεια (!!!).

Αυτό φαίνεται ότι προκάλεσε την παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή ο οποίος διεμήνυσε σε όλους τους τόνους ότι δεν υπήρχε περίπτωση να συνηγορήσει σε μία τέτοια ενέργεια.

Το επεισόδιο μάλιστα έλαβε διαστάσεις αφού ο τ. πρωθυπουργός διαφώνησε ακόμα και στο ενδεχόμενο να είναι εισηγητής για το ν/σ ο Βενιζέλος θέτοντας σαφέστατο θέμα αξιοπιστίας…

Έτσι λοιπόν, φαίνεται ότι όχι μόνο αποτρέπεται η συνταγματική αναθεώρηση που θα συνιστούσε έσχατη προδοσία κατα τη γνώμη μας, αλλά την εισήγηση όχι μόνο δεν θα την κάνει κάποιος κυβερνητικός, ούτε καν ο Δένδιας αλλά ο …Παυλόπουλος που θεωρείται της απολύτου εμπιστοσύνης του πρώην πρωθυπουργού!

Γιατί το διακύβευμα είναι πως η διαχείριση πρέπει να γίνει με τέτοιον τρόπο ώστε να μην προκαλέσει τριγμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση δίνοντας ευκαιρία για έναν νέο κύκλο εκβιασμών.

Το αν θα επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες, θα φανεί πολύ σύντομα… Κοντός ψαλμός που λένε.

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΝΕΚΡΗ ΖΩΝΗ


Το βιβλίο «ΝΙΚΗ στη νεκρή ζώνη», που περιλαμβάνει ιστορικές μαρτυρίες για τις μάχες Ελλήνων καταδρομέων της Α’ μοίρας καταδρομών στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας τον Ιούλιο του 1974, αυτό το βιβλίο χάρισε ο επιζών Πιεριέας καταδρομέας Ιωάννης Μαρινόπουλος στον αν.δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, Γιώργο Φαρμάκη, σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στο δημαρχείο. Το βιβλίο συνέγραψαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Γιάννης Φασουλάς και Γιάννης Σκάλκος.

Η επίσκεψη του κ. Ι.Μαρινόπουλου στον δήμο οφείλεται σε πρόσκληση που του είχε απευθύνει ο κ. Γ.Φαρμάκης ο οποίος πριν από κάποιους μήνες είχε παρακολουθήσει την παρουσίαση αυτού του βιβλίου στην ταξιαρχία Λιτοχώρου. Εκείνη τη μέρα ο αν.δήμαρχος γνώρισε και έναν αυτόπτη μάρτυρα των γεγονότων εκείνης της εποχής, τον καταδρομέα Ιωάννη Μαρινόπουλο, και τον προσκάλεσε να έρθει στον δήμο.

Λίγα λόγια για το Βιβλίο - DVD ντοκιμαντέρ
Το βιβλίο περιέχει και ένα DVD - ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ήρωες χωρίς παράσημα..» και περιλαμβάνει σπάνιο τηλεοπτικό υλικό από την δράση της Α’ Μοίρας Καταδρομών στην Κύπρο το 1974.
Πρόκειται για ντοκουμέντο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Αγαθός Λόγος» και που αναφέρεται στην αντίσταση Ελλήνων καταδρομέων εναντίον τού «Αττίλα», στην προδοσία τού αγώνα τους από το τότε καθεστώς αλλά και στη μη αναγνώριση αυτής της θυσίας.
Συγκεκριμένα, «το βιβλίο «Νίκη» στη Νεκρή Ζώνη επιχειρεί να ρίξει φως σε άγνωστους δρόμους και διαδρόμους της νεότερης εθνικής καταστροφής που εξελίχθηκε στην Κύπρο, πριν από 38 χρόνια, μέσα από την έρευνα για την αποστολή της Α΄ Μοίρας Καταδρομών από την Κρήτη στην Κύπρο.
Εξετάζοντας τις ζώσες μαρτυρίες και το ιστορικό της αποστολής αυτοκτονίας των «300» (και πλέον) καταδρομέων από το Μάλεμε προς τη Λευκωσία, τον σκοτεινό Ιούλιο του 1974, με αεροσκάφη τύπου Noratlas, έρχονται στο φως νέα σημαντικά ντοκουμέντα της κυπριακής τραγωδίας.
Αναδεικνύονται άγνωστες, μέχρι σήμερα, πλευρές της παράτολμης αεροαποβατικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «ΝΙΚΗ». Μια επιχείρηση που ανατέθηκε στην Α’ Μοίρα Καταδρομών και πραγματοποιήθηκε με την γενναία προσφορά των Ελλήνων χειριστών της Πολεμικής Αεροπορίας που πέταξαν από τη Σούδα, τη νύχτα της 21ης προς 22ας Ιουλίου του ΄74, προς τη Λευκωσία, ακολουθώντας τους δικούς τους εναέριους νόμους και κανόνες».

Η συνάντηση του Ι. Μαρινόπουλου με τον Αν. Δήμαρχο Γ. Φαρμάκη
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο τού αν.δημάρχου, ο κ. Γ.Φαρμάκης αφού καλωσόρισε τον Πιεριέα καταδρομέα που συμμετείχε στην επιχείρηση «Νίκη» τον Ιούλιο του 1974, συζήτησε μαζί του για τα ιστορικά γεγονότα εκείνης της εποχής.
Τόνισε ότι αυτά τα γεγονότα και οι μαρτυρίες των επιζησάντων αλλά και η θυσία των Ελλήνων καταδρομέων προκαλούν συγκίνηση, προκαλεί όμως μεγάλη πικρία η στάση τής ελληνικής πολιτείας να μην αναγνωρίσει πλήρως τη θυσία τους και να μην τιμήσει όλους εκείνους που συμμετείχαν στην επικίνδυνη επιχείρηση που κράτησε απωθημένες τις δυνάμεις τού «Αττίλα» από το αεροδρόμιο της Λευκωσίας.
Από την πλευρά του ο καταδρομέας Ιωάννης Μαρινόπουλος αφού εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του για την πρόσκληση που του έγινε, χάρισε στον αν.δήμαρχο το βιβλίο «ΝΙΚΗ στη νεκρή ζώνη» και του ζήτησε ευγενώς να προβληθεί και διαδοθεί αυτό το ιστορικό ντοκουμέντο.
Τόνισε δε ότι είναι ανάγκη να γίνει γνωστή η μεγάλη προδοσία που παίχτηκε εκείνες τις κρίσιμες στιγμές, όταν οι νικητές Έλληνες καταδρομείς, μετά τις επιτυχίες τους εναντίον των τουρκικών δυνάμεων, έλαβαν διαταγή από τους ανωτέρους τους να …αποχωρήσουν από το αεροδρόμιο της Λευκωσίας το οποίο, ουσιαστικά, θα αφήνονταν ως τρόπαιο και λάφυρο στους ηττημένους Τούρκους!
Ο κ. Μαρινόπουλος είπε ότι παρά τις επανειλημμένες και αυστηρές διαταγές αλλά και παρά τις αφόρητες πιέσεις που στη συνέχεια ασκήθηκαν στους ανυπάκουους Έλληνες καταδρομείς προκειμένου να εκτελεστούν αυτές οι διαταγές, οι καταδρομείς αξιωματικοί μαζί με τους υπαξιωματικούς και τους οπλίτες αρνήθηκαν να υπακούσουν στις διαταγές, αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τις θέσεις μάχης και να φύγουν.
Μ’ αυτή τους την περήφανη στάση οι Έλληνες καταδρομείς πέτυχαν όχι μόνο να μην καταληφθεί ποτέ το αεροδρόμιο από τους Τούρκους αλλά και να θεωρείται μέχρι σήμερα ολόκληρη εκείνη η περιοχή ως «νεκρή ζώνη» φυλασσόμενη από κυανόκρανους του ΟΗΕ.

Οι ήρωες υπερασπιστές
Θα πρέπει δε να σημειωθεί ότι στις μάχες τού αεροδρομίου τής Λευκωσίας κάποιοι Έλληνες καταδρομείς άφησαν εκεί την τελευταία τους πνοή.
Κάμποσοι από αυτούς (29 νεκροί και 10 τραυματίες) χτυπήθηκαν από διασταυρούμενα πυρά ενώ βρίσκονταν ακόμη μέσα στα αεροπλάνα καθώς αυτά προσγειώνονταν εν μέσω νυκτός στο αεροδρόμιο.
Συγκεκριμένα, χτυπήθηκαν όχι μόνο από πυρά Τούρκων αλλά και από πυρά …Ελληνοκυπρίων υπερασπιστών, επειδή από την Αθήνα φαίνεται πως είχε καθυστερήσει να γίνει ειδοποίηση στη Λευκωσία ότι τα αεροπλάνα που θα προσγειώνονταν εκείνο το βράδυ στο αεροδρόμιο, θα ήταν ελληνικά!
Πολλοί καταδρομείς αφού κατόρθωσαν να βγουν από τα αεροπλάνα (εν μέσω διασταυρούμενων πυρών πηδούσαν από τα κατατρυπημένα ή και φλεγόμενα NORATLAS τα οποία βρίσκονταν σε φάση προσγείωσης – τροχοδρομούσαν στους αεροδιαδρόμους) έπιαναν θέσεις μάχης. Στη συνέχεια όμως κάποιοι από αυτούς άφησαν την τελευταία τους πνοή μαχόμενοι για να μην πέσει το αεροδρόμιο στα χέρια των Τούρκων. Και τα κατάφεραν, η θυσία τους δεν πήγε χαμένη.
Τέλος, ένας σημαντικός αριθμός καταδρομέων μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, επειδή έφεραν σοβαρά τραύματα.

Και οι δύο Πιεριείς στη μάχη του αεροδρομίου της Λευκωσίας
Ο επιζών Πιεριέας καταδρομέας Ιωάννης Μαρινόπουλος τού Φιλώτα (στρατιώτης Α’ μοίρας καταδρομών) ανέφερε, τέλος, ότι στην κρίσιμη μάχη τού αεροδρομίου τής Λευκωσίας πολέμησαν 344 στρατιώτες των ελληνικών ειδικών δυνάμεων και μεταξύ αυτών και ένας ακόμη Πιεριέας, ο στρατιώτης Ανδρέας Αθ. Μπατζικώστας (Α’ μοίρα καταδρομών) από το Δίον, ο οποίος όμως δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή.
Επίσης, στην ίδια μάχη πολέμησαν και δύο καταδρομείς που δεν είναι μεν Πιεριείς ζουν όμως στην Πιερία. Πρόκειται για τον τότε υπίατρο Κωνσταντίνο Χρ. Κοσκινά (Α.Μ.ΑΛ), παιδίατρο στην Κατερίνη, αλλά και τον στρατιώτη Κωνσταντίνο Αντων. Γαβριηλίδη (Α’ μοίρα καταδρομών).

ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ


  • Καλεσμένη της εκπομπής "Πρωινή Ενημέρωση" της ΝΕΤ ήταν η νέα πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερία κ. Αφροδίτη Λέινα για να μιλήσει για τις επιπτώσεις για το κλείσιμο του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και της κατάργησης των δελτίων κοινωνικού τουρισμού.
  • Η κ. Λέινα υποστήριξε πως στην Πιερία χάνονται 210.000 διανυκτερεύσεις από 22.000 τουρίστες και έσοδα μόνο για τον τουρισμό ύψους 3.000.000 ευρώ.
  • Καλώς ή κακώς το Ελληνικό Κράτος ήταν ο μεγαλύτερος tour operator εσωτερικού τουρισμού στην Πιερία και όπως γίνεται και με τους αντίστοιχους του εξωτερικού όταν καταρρέουν αυτοί την πληρώνουν οι ξενοδόχοι.
  • Και δυστυχώς το Κράτος έχει καταρρεύσει εδώ και πολύ καιρό...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ





Ένταση δημιουργήθηκε το πρωί της Τρίτης στην παρέλαση των Ιωαννίνων για την 99η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.

Μετά τη μούντζα μαθητή από τη Λάρισα στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου το 2011, αλλά και τις γενικότερες αποδοκιμασίες κατά πολιτικών που είναι πλέον της "μόδας" σε παρελάσεις, άλλη μία ομάδα μαθητών κατόπιν προτροπής τόσο των καθηγητών τους, όσο και του σημαιοφόρου, αποφάσισαν να ρίξουν στους επισήμους ένα μεγαλοπρεπές ομαδικό "φάσκελο".

Ήδη η φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου. Η κίνηση ωστόσο αυτή των μαθητών εξόργισε τον δήμαρχο Ιωαννίνων, Φίλιππα Φίλιο, ο οποίος αποχώρησε όχι μόνο από την εξέδρα των επισήμων, αλλά και από το χώρο όπου διεξάγονταν η παρέλαση.

Κατά την αποχώρησή του, ο δήμαρχος δήλωσε: "Η σημερινή είναι ημέρα μνήμης και τιμής. Τιμούμε όσους θυσιάστηκαν αγωνιζόμενοι για την ελευθερία. Το ίδιο ακριβώς νόημα έχει και η συμμετοχή των μαθητών στην παρέλαση.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες που διέρχεται η πατρίδα μας. Θεωρούμε όμως ότι οι ύβρεις στη διάρκεια της παρέλασης προσβάλλουν πρώτα την ιστορία μας και στη συνέχεια τη νέα γενιά η οποία έχει ύψιστο καθήκον να συνεχίσει να αγωνίζεται για τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Η παρουσία μας στην εξέδρα των επισήμων έχει διπλό νόημα. Να τιμήσει όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για την ελευθερία του τόπου. Και συνάμα να τιμήσει τη νέα γενιά, την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Οι διαμαρτυρίες και οι ύβρεις την ώρα της παρέλασης δεν αποτελούν μορφή αγώνα. Αποτελούν προσβολή στην ελευθερία, στη δημοκρατία και στις αξίες που γέννησε η Ελλάδα".

Πιο συγκεκριμένα, όλα συνέβησαν όταν οι καθηγητές φυσικής αγωγής των δυο δημόσιων σχολείων που παρέλασαν στα Γιάννενα έδωσαν το πρόσταγμα στους μαθητές τους "Κλίνατε απ' αριστερά" μόλις πλησίασαν στην εξέδρα των επισήμων, ενώ ο σημαιοφόρος του σχολείου φώναξε "Είστε μ*λάκες!".

Τότε αγόρια και κορίτσια που φοιτούν στα σχολεία γύρισαν το κεφάλι τους αριστερά, ενώ φώναξαν και συνθήματα κατά των παρευρισκομένων. Μετά ήρθε και η γεμάτη "ηρωϊσμό" μούντζα κατά των επισήμων.

Να σημειωθεί ότι στην παρέλαση δεν παρέστη ούτε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, παρά το γεγονός ότι η πόλη των Ιωαννίνων είναι η γενέτειρά του.

Συμπλοκές ΜΑΤ - κτηνοτρόφων

Τα ευτράπελα της παρέλασης για την 99η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης δεν σταμάτησαν εκεί.

Μεγάλη ήταν και η κινητοποίηση των ΜΑΤ που προσπάθησε να απωθήσει ομάδα κτηνοτρόφων που διένειμαν κουτάκια με γάλα στους μαθητές και στρατιώτες.

Τα ΜΑΤ επενέβησαν και προκλήθηκαν συμπλοκές, χωρίς τραυματισμούς.

Στην περιοχή εμφανίσθηκαν και διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, ενώ ταυτόχρονα έσπευσαν και γονείς που ανησύχησαν για τα παιδιά τους.

Το πλήθος διαλύθηκε λίγες ώρες μετά, χωρίς τα επεισόδια να επεκταθούν περαιτέρω.



ΟΙ ΤΣΕΡΟΚΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


H Ινδιάνικη φυλή των Cherokee μιλούσε Ελληνικά και κατάγονται από την Ανατολική Μεσόγειο

Στην μνήμη της Gloria Farley

Donald N. Yates

Τρία δείγματα πετρογλυφικών βρέθηκαν στην Βόρεια Αμερική, όπου ερευνήθηκαν και αποδόθηκαν στο ότι είναι Ελληνικά. Η πέτρα Possum Creek Stone ανακαλύφθηκε από την Gloria Farley στην Oklahoma το 1970. Όπως εξηγεί η ίδια στην πέτρα απεικονίζεται ένας Έλληνας αθλητής επάνω σε βάθρο νίκης με επιγραφή που γράφει HO-NI-KA-SA η o nikasa (ο νικητής)

Η πέτρα Thruston Stone ερμηνεύεται ως μία ανάμιξη πολλών πολιτισμών οπως Ελληνικής, Τσερόκι, Ινδιάνικης, Αιγυπτιακής και Εβραίκης, η πολιτισμική κοινότητα των Cherokee, Keetoowah Society επισημανη όπως το επιβεβαιώνει και το όραμα του Eloh ότι προέρχονται από τους Πτολεμαίους που έφτασαν με υπερατλαντικά ταξίδια μαζί με Εβραίους και Φοίνικες στην κοιλάδα του Ohio γύρω στο 100 π.Χ.

Το Red Bird Petroglyph είναι Ελληνική επιγραφή που χρονολογείται ανάμεσα στον 2ο και 3ο αιώνα π.Χ. και όχι όπως ανακοίνωσε τελευταία το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Αμερικής και η New York Times ότι είναι του 1800.

Η γλώσσα των Cherokee περιεχέι πολλές λέξεις Ελληνικής προέλευσης, ιδιαίτερα στο πεδίο της ιεραρχίας, στρατιωτικής ορολογίας, μυθολογίας, αθλητισμού και τελετουργίας. Επίσης η μουσική των Cherokee αντανακλά τις ελληνικές του ρίζες, Οι ινδιάνοι Cherokee είναι στην κυριολεξία οι Έλληνες της αρχαίας Αμερικής.

Ελληνικές λέξεις που ταιριάζουν με των Cherokee

Greek
Meaning
Cherokee
Meaning
alomenoi
dakos
dasis
tynchana
etheloikeoi*
gennadas
huios Dios
illo, illas*
kakotechneo
kanon
karanos
kateis*
kerux
mona*
neika*
Ogyges
ouktenna
oulountata
skia
stix
tanawa*
(hoi en) telei
theatas*
theatron
Thrax
typho
wanderers (in a hopeless sense)
noxious, devouring beast, whale
hairy, shaggy like a beast
things that befall
volunteer settlers
noble
Son of Zeus (title of Herakles)
wrap, twist; rope
base arts, perjury, fraud
straight-edge used by athletes
a chief
assembly
herald
stopping place, way-station
contest
titan of Greek mythology
one not killed
declared healthy
ghost, shade
abominable
astronomical instrument
those in authority
spectator in a play
theater, assembly
Thracian
raise a smoke, make sacrifice
eloh’; elohi
dakwa
dachi
tikano
eshelokee
kanat(i)
Su-too Jee
kilohi
kaktunta
kanuga
Koranu**
cahtiyis
skarirosken**
mona
anetcha
Ootschaye
Uktena
oolungtsata
atchina
Stichi
Tchlanua
tilihi
tetchata
tetchanun
tchaskiri**
Tathtowe,
Tistoe
migrants, wanderers; earth
mythic great fish
hairy water monster
history
Cherokee; original people
doctor, hunter
mythic strong man
twisted hair clan (cf. Hawaiianhilo)
taboo regulation
scraper used by ballplayers
war chief title
assembly house
speaker, herald
land where the Elohi tarried
ballplay
rival of Sutoo Jee (Herakles)
name of a dragon or serpent
divining crystal for health
ghost; cedar
name of dangerous serpent
Great Hawk
brave, warrior
Playful Cherokee fairy
ceremonial enclosure
sorcerer, Stoneclad
ceremonial title; firecracker (smoke) bringer (Santa Claus)









ΧΡΗΣΙΜΟ;


Σήμερα ἔλαβα τὸ παρακάτω καὶ θεώρησα πὼς πρέπει νὰ μοιραστῶ μαζύ σας.
Δὲν γνωρίζω πολλὰ γιὰ τὸ φυτὸ καὶ θὰ ἤθελα περισσότερες πληροφορίες.
Στὸ μεταξύ, θεωρώντας πὼς κάθε νέο δεδομένο ποὺ ἀφορᾷ στὴν ὑγεία μας εἶναι ἀπολύτως σημαντικό, κρατῆστε το.
Πιθανότατα νὰ εἶναι χρησιμότερον ἀπὸ ὅσα ἢδη γνωρίζουμε.

G R A V I O L A – Ο εξολοθρευτής του καρκίνου

Η γουανάμπανα (στα ισπανικά guanabana, πορτογαλικά graviola), Annona muricata, Annona sericea Dunal στον Correia, M. P., (1984), Annona macrocarpa Wercklι, A. bonplandiana H.B. & K., A. cearensis Barb.Rodr., Guanabanus muricatus (L.) M.Gσmez στο Rain-tree) είναι πλατύφυλλο αειθαλές δέντρο, ιθαγενές του Μεξικού, της Κεντρικής Αμερικής, της Καραϊβικής και του βορείου τμήματος της Νότιας Αμερική. Σήμερα φύεται σε μερικές περιοχές στη Νοτιοανατολική Ασία. Στα αγγλικά λέγεται soursop. Στις περισσότερες ισπανόφωνες χώρες ονομάζεται από τους περισσότερους Guanαbana, ενώ στις Φιλιππίνες είναι γνωστό ως guyabano.

Το φυτό graviola, έχει προσαρμοστεί σε περιοχές με μεγάλη υγρασία και σχετικά ζεστούς χειμώνες. Θερμοκρασίες κάτω των 5 βαθμών Κελσίου προκαλούν καταστροφές στα φύλλα και σε μικρά κλαδιά, ενώ το φυτό ξερένεται σε θερμοκρασίες κάτω των 3 βαθμών Κελσίου. Η γεύση του μπορεί να συγκριθεί με διάφορα άλλα φρούτα, μπορούμε αν πούμε πως πλησιάζει ένα μείγμα φράουλας και ανανά μέχρι ξινού κίτρου, καρύδας και μπανάνας. Το φρούτο είναι κάπως δύσκολο να φαγωθεί, καθώς η λευκή σάρκα του στο εσωτερικό έχει πολλούς μεγάλους σπόρους και φυτικές μεμβράνες. Για το λόγο αυτό καταναλώνεται σε χυμό περισσότερο από το να φαγωθεί ατόφιο.Το φυτό καλλιεργείται ως γεωργική καλλιέργεια για τον αγκαθωτό πράσινο καρπό του. Εκτός από τις περιοχές που αποτελούν πατρίδα του φυτού, η graviola καλλιεργείται επίσης στη νότια Φλόριντα των ΗΠΑ, για εσωτερική κατανάλωση, σε περιορισμένη κλίμακα. Η σάρκα του φρούτου είναι λευκή και ο πυρήνας του αποτελείται από πολλά μαύρα κουκούτσια, τα οποία δεν μπορούν να χωνευτούν. Η γλυκιά του σάρκα χρησιμοποιείται για την παρασκευή χυμών, γλυκών, σιροπιών και για γεύσεις παγωτών. Στο Μεξικό το φρούτο graviola είναι κοινό επιδόρπιο.

Από άποψη θρεπτικής αξίας, το graviola είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες και κυρίως φρουκτόζη. Επίσης, περιέχει βιταμίνη C, βιταμίνη B1 και βιταμίνη B2. Ο καρπός, οι σπόροι και τα φύλλα του φυτού χρησιμοποιούνται ως βότανα και φάρμακα από τους αυτόχθονες του Μεξικού και των υπόλοιπων περιοχών όπου το φυτό είναι ιθαγενές. Αλλά όχι μόνο αυτό.

H Graviola έχει μεγάλη ιστορία χρήσης στη βοτανοθεραπεία -από τους ιθαγενείς του Αμαζονίου- για το διαβήτη, την καταρροή, τους σπασμούς, ως αντιμικροβιακό ευρέως φάσματος κατά των βακτηρίων και των μυκήτων, κατά των παρασίτων, για τη ρύθμιση της υψηλής πίεσης του αίματος, για την κατάθλιψη, για νευρικές διαταραχές, καρδιοπάθειες, άσθμα, προβλήματα με το συκώτι, αρθρίτιδες κ.ά.

Η Graviola έχει ονομαστεί θαυματουργό δέντρο. Ενδημεί στις βροχερά δάση και στις βαθιές ζούγκλες του Αμαζονίου κατά μήκος του μεγάλου ποταμού. Τα διάφορα μέρη του, έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες από γιατρούς και ιθαγενείς σαμάνους της Νοτίου Αμερικής για να θεραπεύσουν το άσθμα, τα προβλήματα του ήπατος, την αρθρίτιδα και τις καρδιακές νόσους.

Από το 1976 που πιστοποιήθηκε, φυλάχτηκε κρυφά με εσωτερικό σημείωμα, σαν ζηλότυπο μυστικό, από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου και το δέντρο Graviola (Annona Muricata) και οι θεραπευτικές του δυνάμεις θα ήταν άγνωστες στον κόσμο μέχρι που το έτος 2000 αποκαλύφθηκε στο κοινό, αφού εκατομμύρια ζωών είχαν ήδη χαθεί από τον καρκίνο αλλά και τον μεγαλύτερο σύμμαχο των καρκίνων, την χημειοθεραπεία!!!

Πάνω από 20 εργαστηριακές μελέτες, που παρέμειναν κρυφές έχουν δείξει ότι αυτό το δέντρο έχει αντικαρκινικές ιδιότητες 10.000 φορές πιο ισχυρές από την Αδριαμυκίνη, μια γνωστή ουσία που χρησιμοποιείται στις χημειοθεραπείες. Όμως αντίθετα από την Αδριαμυκίνη που αρρωσταίνει, ρίχνει τα μαλλιά και σε πολλές περιπτώσεις προκαλεί το θάνατο, η Graviola όχι μόνο δεν έχει παρενέργειες αλλά ευεργετεί ολόκληρο τον οργανισμό.

Σε εργαστηριακές μελέτες η Graviola επιλεκτικά εντοπίζει και σκοτώνει 12 διαφορετικούς τύπους καρκινοκυττάρων (χωρίς να βλάπτει τα υγιή κύτταρα) με κύριους εντοπισμούς τον μαστό, τον προστάτη, τους πνεύμονες, το παχύ έντερο και το πάγκρεας. Επιπροσθέτως ενισχύει αφάνταστα και εκτινάσσει στα ύψη το ανοσοποιητικό σύστημα κάνοντας τον ασθενή να έχει περισσότερη ενέργεια, καλύτερη υγεία και δύναμη και να βλέπει πολύ πιο αισιόδοξα τη ζωή.

Το θαυματουργό αυτό φυτό είναι ένας πολεμιστής του καρκίνου που υπακούει στο βασικό Νόμο της ζωής που είναι ΜΗΝ ΒΛΑΨΕΙΣ. Οι άνθρωποι των πόλεων δεν είχαν σχεδόν ποτέ ακούσει γι’ αυτό, ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΠO ΑΥΤΌ ΑΛΛA EIΝΑΙ ΚΑΙ ΕΚΕIΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΙΣ ΘΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ!

Δυστυχώς μέχρι τώρα όλα αυτά τα εκπληκτικά νέα, έμειναν κλεισμένα σε συρτάρια, ενώ πολλές υποθέσεις έχουν γίνει για μυστηριώδους θανάτους ανθρώπων, που γνώριζαν. Βλέπετε η ισχυρή αυτή φυσική ουσία, δε μπορούσε να κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και φυσικά δεν θα υπήρχε κέρδος για τις συγκεκριμένες πολυεθνικές. Ο μόνος λόγος που γνωρίζουμε για τη Graviola σήμερα και τα ευεργετικά της αποτελέσματα ενάντια στον καρκίνο, είναι ότι ένας εργαζόμενος σε κάποια απ’ αυτές τις Φαρμακευτικές εταιρείες το ανακοίνωσε.

Ολιστικοί θεραπευτές, γιατροί και ασθενείς σε ολόκληρο τον κόσμο χρησιμοποιούν σήμερα την Graviola με εκπληκτικά αποτελέσματα. Μην περιμένετε τον δικό σας γιατρό να το ανακαλύψει. Aν ο γιατρός σας σας πει ότι είναι «παραμύθι», πηγαίνετε και ρωτήστε κάποιον που κατέχει το θέμα, αν βρείτε. Υπάρχουν γιατροί που θέλουν να σας θεραπεύσουν, αλλά τα χέρια τους είναι δεμένα. Υπάρχουν γιατροί που θέλουν να σας βοηθήσουν, αλλά τα μυαλά τους δεν είναι ανοιχτά. Υπάρχουν γιατροί που θέλουν να σας θεραπεύσουν και οι οποίοι θα έκαναν οτιδήποτε για να πετύχουν τον σκοπό αυτό, χωρίς να σας προκαλέσουν ζημιά.

Εδώ και χρόνια, φαρμακοβιομηχανίες και στην Ελλάδα έχουν προσπαθήσει να κατοχυρώσουν τη Γκραβιόλα, για να προλάβουν τον ανταγωνισμό της αγοράς. Επίσης πολυεθνικές προσπαθούν να απομονώσουν και να δημιουργήσουν τεχνητά αντίγραφα Graviola. Αλλά είναι αδύνατον να έχουν τα αποτελέσματα του φυτού.

Η Graviola επιλεκτικά χτυπάει τα καρκινικά κύτταρα αφήνοντας τα υγιή κύτταρα ανέπαφα. Η χημειοθεραπεία αδιακρίτως καταστρέφει όλα τα δραστήρια αναπαραγωγικά κύτταρα, ακόμα και τα απολύτως υγιή.

Σύγχρονες έρευνες σε ανεξάρτητα Πανεπιστήμια έχουν ανακαλύψει πρόσφατα ότι φύλλα από το δέντρο Graviola σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα στον καρκίνο του προστάτη και παγκρέατος. Σε μια άλλη έρευνα ανεξάρτητοι ερευνητές απέδειξαν ότι εκχυλίσματα από φύλλα Graviola είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στο να απομονώνουν και να σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα των πνευμόνων.

Η πιο πρόσφατη μελέτη, που διεξάχθηκε σε Καθολικό Πανεπιστήμιο της Νότιας Κορέας, αποκάλυψε ότι δύο χημικά στοιχεία που εξάχθηκαν από τους σπόρους Graviola έδειξαν «επιλεκτική κυτταροτοξικότητα συγκρινόμενη με την Αδριαμυκίνη» προς καρκινικά κύτταρα του μαστού και του παχέως εντέρου. Τα χημικά αυτά στοιχεία στόχευσαν και σκότωσαν κακοήθη κύτταρα του μαστού και του εντέρου μέσα σε δοκιμαστικό σωλήνα – όπως ακριβώς το συχνά χρησιμοποιούμενο χημειοθεραπευτικό φάρμακο Αδριαμυκίνη.

Μια άλλη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Περιοδικό Φυσικών Προϊόντων στις Η.Π.Α, έδειξε ότι η Graviola όχι μόνο συγκρίνεται με την Αδριαμυκίνη αλλά την ξεπερνάει δραματικά σε εργαστηριακά πειράματα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ένα χημικό στοιχείο που βρίσκεται στη Graviola σκοτώνει επιλεκτικά τα καρκινοκύτταρα του παχέως εντέρου 10.000 φορές πιο αποτελεσματικά από την Αδριαμυκίνη!

Ίσως τα πιο εξέχοντα αποτελέσματα της έρευνας για την Graviola, είναι ότι η Graviola χτυπά επιλεκτικά τα εχθρικά κύτταρα αφήνοντας ανέπαφα τα υγιή. Αντίθετα η χημειοθεραπεία καταστρέφει αδιάκριτα όλα τα ενεργά αναπαραγωγικά κύτταρα, ακόμα και τα υγιή μαλλιά και τα κύτταρα του στομάχου. Αυτός είναι και ο λόγος ότι ο άνθρωπος που την παίρνει υποφέρει συνεχώς από φοβερή ναυτία εκτός από την ολική φαλακρότητα.

Κάποιοι γιατροί-θεραπευτές συνιστούν, αν χρησιμοποιήσετε Graviola, η οποία μειώνει την κυτταρική ενέργεια της κακοήθειας, να μην χρησιμοποιείτε Συνένζυμα CoQ10, τα οποία βοηθούν τα υγιή κύτταρα να παράγουν αερόβια ενέργεια, επειδή αυτό μπορεί να αυξήσει την παραγωγή της κυτταρικής ενέργειας. Αν όμως σκεφτούμε ότι θέλουμε να βοηθήσουμε όλα τα κύτταρα στο σώμα μας να παράγουν αερόβια ενέργεια για να γίνουν πιο ανθεκτικά στον καρκίνο, ο οποίος χρησιμοποιεί κυρίως αναερόβια παραγωγή ενέργειας, τότε είναι φανερό ότι τα ευεργετήματα των Συνενζύμων Q10 και άλλων συμπληρωμάτων που παράγουν οξυγόνο, μπορούν να ισοφαρίσουν κάθε πιθανή μικρή μείωση στην αποτελεσματικότητα της Graviola.

Η Graviola χρησιμοποιείται επίσης για τη μείωση των πυρετών, σκοτώνει τα παράσιτα και μειώνει τους πόνους των μυών εκτός από την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Σαν συμπληρώματα διατροφής, η Graviola ενεργεί με διπλό σκοπό, όπως όλα τα φυσικά βότανα και οι βιταμίνες, Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που θέλουν να τα θέσουν υπό έλεγχο και σταδιακά να τα εξαφανίσουν (ατζέντα 21). Για παράδειγμα, αν παίρνουμε την Graviola για την καταπολέμηση μιας άσχημης ημικρανίας, βοηθάμε επίσης, ταυτόχρονα, σε κάποια ασθένεια του στομάχου και για την καταπολέμηση μια άσχημης κατάθλιψης και επίσης έχουμε καλό και υγιές δέρμα ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. Όλες οι βιταμίνες και τα μέταλλα δίνουν ΌΛΑ τα στοιχεία που χρειάζεται το σώμα μας.

Τα Βότανα και τα φυτά που ανήκουν σε φυσικούς πόρους, μπορούν και παρέχουν αυτά τα θρεπτικά συστατικά και όχι τα φάρμακα, κανένα φάρμακο δεν πετυχαίνει διπλή δράση. Παίρνοντας ένα βότανο κάνουμε καλό σε πολλά σημεία του σώματος και του πνεύματος μας και αυτό δεν είναι κάτι που οι φαρμακευτικές θα το επιτρέψουν. Εμείς που ζούμε με βότανα και καρπούς το γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό.

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΝΕΣΤΛΕ


Γιώργος Δρίτσας:Ένας σύγχρονος Δαυίδ..

Σήμερα που όλοι οι Έλληνες πληρώνουμε ακριβά τον λογαριασμό ενός άσωτου ιδιωτικού και δημόσιου βίου, αλλά και την αυθαιρεσία ενός κράτους που ..δεν επανιδρύθηκε ποτέ, περιπτώσεις θεσμών οι οποίοι επιμελώς αρνήθηκαν να υπηρετήσουν το ρόλο τους, είναι περισσότερο από ποτέ, επίκαιρες.
Πρόσφατα, ο τέως Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού καταδικάστηκε για παράβαση καθήκοντος.Προ λίγων ημερών, επιβλήθηκε στον Σπ. Ζησιμόπουλο, ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος. Δεν ξέρω αν είναι περίεργο ή φυσιολογικό, αλλά τα ΜΜΕ λίγο έως καθόλου ανέδειξαν το γεγονός και τις παραμέτρους του.Πρόκειται για μια υπόθεση όπου κατά το αρχέγονο εθνικό έθιμο, το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Εν προκειμένω, το μεγάλο ψάρι δεν τα κατάφερε και τόσο καλά, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Επιτροπής Ανταγωνισμού, όπως αποδείχθηκε!
Η κόντρα αυτή ξεκινάει από πολύ παλιά. Όταν κάποιος άσημος αλλά δραστήριος επαρχιώτης, τόλμησε να βάλει σκοπό της ζωής του να προοδεύσει και να γίνει επιτυχημένος επιχειρηματίας. Το μοιραίο του, όμως, λάθος ήταν ότι τα κατάφερε!
Ο Γιώργος Δρίτσας, δραστηριοποιήθηκε στον τομέα του καφέ. Μια αγοράπιασμένη από παγκόσμιο κολοσσό, με μπάτζετ από τα δύο , τρία υψηλότερα, διεθνώς. Ο στιγμιαίος golden καφές του Δρίτσα, άρχισε να τσιμπάει από την πίτα του κολοσσού» η οποία αντιστοιχoύσε (και αντιστοιχεί) στο 100%, της αγοράς. Όπως ήταν φυσικό, του προτάθηκε να εξαγοραστεί η εταιρία του αντί υψηλού τιμήματος! Στον ίδιο, προσφέρθηκε διευθυντική θέση. Ο ίδιος αρνήθηκε, καθώς η διαστάσεις του πια, είχαν πάρει και εξαγωγικό χαρακτήρα, όπως άλλωστε και η τεχνογνωσία του.
Επρόκειτο για μια ελληνικότατη και αυτοδημιούργητη εταιρία με τις καλύτερες των προοπτικών. Κάτι, για το οποίο πολλές φορές στη συγκυρία που διανύουμε, έχουμε μνημονεύσει. Την έλλειψη δηλαδή παραγωγικής και εξαγωγικής δύναμης της χώρας μας, που μόνο με την ενθάρρυνση τέτοιων προσπαθειών θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει.
Με ένα μπαράζ αγωγών, η εταιρία μαμούθ, ισοπεδώνει την ελληνική εταιρία, καταπνίγοντας συγχρόνως, κάθε ίχνος προοπτικής, για άνοδο της ντόπιας επιχειρηματικότητας. Τα μέσα που διαθέτει η πολυεθνική κατατροπώνουν τον Δρίτσα, του οποίου οι υπάλληλοι αποδεκατίζονται και από τα 38 αυτοκίνητά του, χάνει τα 36. Το πρόστιμο που του επιβάλλεται πρωτοδίκως, είναι εξοντωτικό!
Ισχυρό ατού της ενάγουσας, ένα έγγραφο από την έδρα της στο εξωτερικό, όπου αναγράφονται δυσφημιστικές παρατηρήσεις για το προϊόν του Δρίτσα. Αυτό υπογράφεται από στέλεχος της μεγάλης εταιρίας. Είναι ο διευθυντής διασφάλισης τροφίμων της.
Και το χειρότερο;;;
Την ίδια περίοδο (καθόλου μικρή), κατέχει την κρίσιμη και ασυμβίβαστη θέση ως μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου του Γενικού Χημείου του Κράτους. Ελέγχων και ελεγχόμενος, δηλαδή. Όταν, δε αργότερα και κατόπιν καταγγελιών του Έλληνα επιχειρηματία, απομακρύνθηκε απ’ αυτή τη θέση, δεν άργησε να ξαναβρεί τη απολεσθείσα του θαλπωρή στο Επιστημονικό Συμβούλιο του ΕΦΕΤ!!
Ο Δρίτσας, απέναντι σε τεράστια ονόματα του νομικού κόσμου που. Εκπροσώπησαν την αντίδικό του και ..συνέβαινε να είναι και βαρύγδουπα ονόματα της Αριστεράς, χάνει. Εκτός από το πρόστιμο του 1.300.000.000 δραχμών, του επιβάλλεται και 5ετής φυλάκιση. Η εταιρία του μαραζώνει. Οι υπάλληλοί του, μένουν στο δρόμο. Εκείνος βυθίζεται σε μελαγχολία. Μοναδική πηγή δύναμης, γι’ αυτόν, ο Θεός, όπως λέει ο ίδιος.
Η προσμονή του ορισμού του Εφετείου, βασανιστική. Τελικά, φτάνει. Τον εκπροσωπεί νομικά, ο Γιάννης Σταμούλης, ο συγχωρεμένος. Ο ίδιος απολογείται επί 7 ώρες. Μετά από μια πολυήμερη δίκη θρίλερ.
Απαλλάσσεται από όλες τις κατηγορίες. Οι ενάγοντες, προσφεύγουν στον Άρειο Πάγο. Οι απαλλαγές του εναγομένου γίνονται αμετάκλητες.
Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει.
Με μια προσωρινή ενεργοποίηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, επί προεδρίας Παναγιώτη Αδαμόπουλου αποκαλύπτονται συμβόλαια της εταιρίας θύτη, τα οποία έχουν συναφθεί με χονδρεμπόρους και στα οποία οι τελευταίοι δεσμεύονται να προμηθεύονται για μεγάλα χρονικά διαστήματα, μόνο από την εν λόγω εταιρία.
Οι παρατυπίες που συνιστούν τον ορισμό του αθέμιτου ανταγωνισμού, αποκαλύπτονται η μία μετά την άλλη.
Παρ’ όλα αυτά, μένουν στο βαθύ συρτάρι της Επιτροπής Ανταγωνισμού, για δύο χρόνια.
Μετά από συγκροτημένες και επίμονες οχλήσεις και εμπεριστατωμένες καταγγελίες
στις οποίες προέβη ο ίδιος ο πληττόμενος και αφού έχει μπει με τρόπο στο κτίριο του Κοινοβουλίου και έχει μπουκάρει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να εκθέσει το παράπονό του (δεν πετάχτηκε έξω όπως ήθελε ο τότε πρόεδρός της Απόστολος Σταύρου χάρη στην παρέμβαση Απ. Κακλαμάνη και Μπενάκη), επιτυγχάνει να περάσει η περίπτωση της πολυεθνικής εταιρίας από το μικροσκόπιο του αρμόδιου οργάνου της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Αποτέλεσμα;
Η επιβολή 30 εκατομμυρίων ευρώ για τον μονοπωλιακό γίγαντα.
Το κυνηγητό και η άνιση μάχη που δίνει περί τα 15 χρόνια ο Γιώργος Δρίτσας, αρχίζει να δίνει καρπούς.
Η καταδίκη που επιβλήθηκε τις μέρες του Πάσχα και ούτε στα ψιλά δεν πέρασε, στον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, καταδεικνύουν με τον ευκρινέστερο τρόπο την βασιμότητα των καταγγελιών του μαχητικού μικρομεσαίου επιχειρηματία, για οργιώδη παράβαση καθήκοντος εκ μέρους της ηγεσίας της Επιτροπής. Η απόφαση κρίνεται, ιστορική! Στην εισήγηση του Εισαγγελέα, περιλήφθηκε και πρόταση για ποινή διετούς φυλάκισης του Ζησιμόπουλου, η οποία τελικά δεν υιοθετήθηκε, λόγω πρότερου έντιμου βίου του κατηγορουμένου.
Είναι εντυπωσιακό, ότι του καταλογίστηκε και δόλος.
Η αντιμονοπωλιακή νομοθεσία την οποία παρέβαινε εξόφθαλμα η πολυεθνική, άφηνε παγερά αδιάφορο το ηγετικό επιτελείο της Επιτροπής, καθώς επί χρόνια, επέμενε να μην το αναθέτει στον αρμόδιο ελεγκτικό μηχανισμό

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ


Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζουν τα Σκόπια ως Μακεδονία …
και ο πατριώτης Βορίδης ως υπουργός την γλώσσα τους ως Μακεδονική …

Ελέγξτε το και μόνοι σας http://www.thessalonikiairport.gr/tickets/

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε ό,τι επανέρχεται στο προσκήνιο το θέμα που είχαμε αναδείξει πριν ορισμένους μήνες με ιδιωτική ιστοσελίδα για το αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης.

Με ιδιαίτερη λύπη μας διαβάζουμε διάφορους να παραποιούν την αλήθεια, από ιστολόγια μέχρι ακόμα και σε εφημερίδες, είτε σκόπιμα είτε από αφέλεια. Οι συγκεκριμένοι επιμένουν να ισχυρίζονται πως πρόκειται για την επίσημη Ιστοσελίδα του αεροδρομίου “Μακεδονία”.

Για να ξεδιαλύνουμε το τοπίο μια και καλή.

1. Το Αεροδρόμιο “Μακεδονία” ΔΕΝ έχει επίσημη Ιστοσελίδα. Η Ιστοσελίδα http://thessalonikiairport.gr είναι ιδιωτική, άρα ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δεν εκπροσωπεί το αεροδρόμιο “Μακεδονία”.

2. Το http://thessalonikiairport.gr ως όνομα χώρου ΔΕΝ παραβιάζει τον κανονισμό της ΕΕΤΤ. Έχω διαβάσει σε σχόλια Ιστολογίων να γίνεται λόγος ακόμα και για διαμαρτυρίες προς την Google. Ο παραπάνω ιστότοπος ΔΕΝ ανήκει στη Google και ΔΕΝ περιέχει παράνομο υλικό.

3. Εδώ να τραβήξουμε διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε επίσημο/ανεπίσημο και νόμιμο/παράνομο. Παράνομο δεν είναι ό,τι δεν μας αρέσει, ούτε επίσημο είναι κάτι που χρησιμοποιεί όρους της καθημερινότητας. Μια και πολλοί αντιμετωπίζουν δυσκολίες να εμπεδώσουν το προφανές, θέτουμε το ακόλουθα παράδειγματα:

(α) Αν κάνω register το domain http://greeceparliament.gr/ και “ανεβάσω” χάρτη όπου η ΠΓΔΜ αναφέρεται με το καλλιτεχνικό της ψευδώνυμο, δεν σημαίνει ό,τι η “επίσημη Ιστοσελίδα της Ελληνικής Βουλής” αναγνωρίζει τα Σκόπια ως “Μακεδονία”.

(β) Αντίστοιχα, το domain http://londonairport.co.uk/ δεν σημαίνει πως αποτελεί την “επίσημη Ιστοσελίδα του Αεροδρομίου του Λονδίνου”, επειδή φέρει τα λήμματα ”london” και “airport” στο domain name του.

4. Συνεπώς, άλλο πράγμα η Ιδιωτική Ιστοσελίδα για το αεροδρόμιο “Μακεδονία” και εντελώς άλλο το ίδιο το Αεροδρόμιο “Μακεδονία”.

Εκείνο που αποτελεί για εμάς μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι η ανυπαρξία επίσημης Ιστοσελιδας του αεροδρομίου. Θεωρούμε απαράδεκτο διεθνές αεροδρόμιο να μην έχει καταφέρει για παραπάνω από 15 ολόκληρα χρόνια να “στήσει” ένα επίσημο site.

Εκτός πια αν πρόκειται για απόφαση σε άλλο επίπεδο, ώστε να μην αναγκαστούν να γράψουν Διεθνές Αεροδρόμιο “Μακεδονία”, γιατί θα θεωρηθεί «πρόκληση».


ΚΡΥΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ


Η ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΗ ΑΝΑΚΆΛΥΨΗ ΣΤΗΝ ΥΦΉΛΙΟ.ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ.

ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΆΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΉΝΑ ΥΠΌΓΕΙΟΣ ΧΏΡΟΣ ΑΡΧΑΊΟΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΊ ΣΕ ΆΘΙΚΤΟ ΝΑΟ, TΟΝ ΈΧΟΥΝΕ ΒΡΕΙ ΕΔΏ ΚΑΙ 25 ΧΡΌΝΙΑ ΜΕ 130 ΑΓΆΛΜΑΤΑ ΆΘΙΚΤΑ ΣΕ ΆΡΙΣΤΗ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΆ ΆΛΛΑ ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΆΝΕ ΜΥΣΤΙΚΌ ΤΌΣΑ ΧΡΌΝΙΑ..



ΤΙ ΚΡΎΒΕΤΑΙ ΕΚΕΊ.;;
TI ΦΟΒΟΎΝΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΊ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΎΒΟΥΝ 25 ΧΡΌΝΙΑ.;;
ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΕΙΚΑΣΊΕΣ ΟΤΙ ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΥΣΕΛΕΦΆΝΤΙΝΟ ΆΓΑΛΜΑ..ΕΚΕΙ…
ΥΠΉΡΧΑΝ ΑΝΆΓΛΥΦΑ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΧΏΡΟ ΓΕΜΆΤΟ ΣΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΠΑΡΘΕΝΏΝΑΣ ΓΎΡΩ ΓΎΡΩ.ΤΑ ΑΓΆΛΜΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΧΏΡΟΣ ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ΤΌΤΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΞΑΝΑΚΛΕΊΣΟΥΝ ΉΤΑΝΕ ΆΘΙΚΤΟΣ.
ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΉΤΑΝ ΤΈΛΕΙΟΣ ΑΘΙΚΤΑ.
ΧΩΡΊΣ ΝΑ ΛΕΊΠΟΥΝ ΧΈΡΙΑ ΜΎΤΕΣ ΟΠΩΣ ΛΕΊΠΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΈΧΟΥΜΕ ΈΞΩ,ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΣΠΑΣΜΈΝΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΊΟ ΤΗΣ ΑΚΡΌΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΉ ΓΡΑΤΖΟΥΝΙΑ.ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΈΧΡΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΟΧΏΡΗΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΞΕΡΕΎΝΗΣΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΡΟΣ.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΈΧΟΥΝΕ ΣΤΑΜΑΤΉΣΕΙ ΤΌΣΑ ΧΡΌΝΙΑ ΤΟ ΆΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ.;;
ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΈΛΛΗΝΕΣ….
ΤΟ ΈΒΓΑΛΕ ΣΤΗΝ ΦΌΡΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΚΆΛΥΨΕ..ΑΛΛΙΏΣ ΑΚΌΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΈΡΑΜΕ ΤΊΠΟΤΑ.
ΤΟ ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΕ Ο ΆΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑΤΙ ΛΈΕΙ ΦΤΆΝΕΙ ΠΙΑ ΉΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΌΣ ΝΑ ΔΟΞΑΣΤΕΊ Η ΕΛΛΆΔΑ. ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΌΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΈΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ..
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΉ ΕΚΠΟΜΠΉ ΜΥΣΤΙΚΆ ΠΕΡΆΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΎΕΤΑΙ.
ΠΡΈΠΕΙ ΑΜΈΣΩΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΑ ΠΆΡΕΙ ΘΈΣΗ.ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.;ΠΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΡΟΛΟΣ KAI ΠΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ.ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ..;;
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΑΠΟ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΧΤΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΣ..
ΑΚΟΥΣΤΈ ΤΟ ΒΊΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ 58.07 ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΙΆΣΟΥΝΕ ΤΑ ΝΕΥΡΆ ΣΑΣ ΣΊΓΟΥΡΑ.

ΣΟΔΑ ΚΑΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Ο δρ Simoncini, ο οποίος είναι ογκολόγος (ειδικός στον καρκίνο), απομακρύνθηκε από την ιατρική κοινότητα, όταν αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει ...
συμβατικές μεθόδους θεραπείας του καρκίνου και αντί του όξινου ανθρακικού νατρίου.


Αυτό, παρά το γεγονός ότι είναι σε θέση να αποδείξει ότι το 99 τοις εκατό του καρκίνου του μαστού και της ουροδόχου κύστης μπορεί να θεραπευθεί σε μόλις έξι ημέρες, χωρίς την χρήση χειρουργικής επέμβασης, χημειοθεραπείας ή ακτινοβολίας, χρησιμοποιώντας απλά μια τοπική συσκευή διείσδυσης (όπως καθετήρα) για να βάλει το διττανθρακικό νάτριο άμεσα με την μολυσμένη περιοχή στον ιστό του μαστού ή στην ουροδόχο κύστη σας!


Στο βιβλίο του «Κερδίζοντας τον πόλεμο με τον Καρκίνο», ο δρ Sircus γράφει:
«Το όξινο ανθρακικό νάτριο είναι η γρηγορότερη μέθοδος για να την επιστροφή της αλκαλικότητας του σώματος σε κανονικά επίπεδα.
Το όξινο ανθρακικό είναι ανόργανο, πολύ αλκαλικό και όπως και άλλες ορυκτές ουσίες, στηρίζει έναν μεγάλο αριθμό βιολογικών λειτουργιών.
Το όξινο ανθρακικό νάτριο συμβαίνει να είναι ένα από τα πιο χρήσιμα φάρμακά μας επειδή η αλκαλική φυσιολογία είναι θεμελιώδους σημασίας για την ζωή και την υγεία».


Πολλές χημειοθεραπείες πράγματι περιλαμβάνουν σόδα για την προστασία των νεφρών του ασθενούς, την καρδιά και του νευρικού συστήματος. Έχει ειπωθεί ότι η χημειοθεραπεία χωρίς την ταυτόχρονη χορήγηση σόδας θα μπορούσε ενδεχομένως να σας σκοτώσει επί τόπου.

ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΙ ΒΡΟΧΗ


Ο Έλληνας πυρηνικός επιστήμονας Γρηγόρης Λάμπρου, μπορεί με το κομπιούτερ του να μετατρέψει το χαλάζι σε βροχή. Παρεμβαίνει δηλαδή...στα φυσικά φαινόμενα! Έφυγε από την Ελλάδα στα 17 του χρόνια για να σπουδάσει πυρηνική φυσική στην Ιταλία. Το όνομά του έγινε γρήγορα γνωστό στους επιστημονικούς κύκλους, αφού από τη δεκαετία του 60 χρησιμοποίησε τον ραγδαία αναπτυσσόμενο κλάδο της πληροφορικής. Συνεργάστηκε με εταιρείες, όπως η Olivetti και η Cincinatti Milacron, καθώς και ερευνητικά κέντρα σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Τώρα είναι εγκατεστημένος στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία στο χώρο της τηλεματικής.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΔΗ.ΜΑΡ


ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΤΟ ΚΟΜΑ ΤΟΥ Κ.ΚΟΥΒΕΛΗ,ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΕΤΕ!

ΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ Κ.ΚΟΥΒΕΛΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΕΙΝΑΙ: ΟΝΟΜΑ ΜΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ ΑΥΤΗΣ.ΟΠΩΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΕΛΠΙΣ


Καί κόμα αλλά καί υπογραφές ο κ. Πάνος Καμμένος
Υπογραφές από όλη την Ελλάδα θα ...
μπορούν να βάζουν οι πολίτες κάτω από το κείμενο αρχών και θέσεων κατά του Μνημονίου του Κινήματος Πολιτών που ετοιμάζει ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Πάνος Καμμένος.
Ηδη , όπως είπε ο κ. Καμμένος , «οι πολίτες έχουν κάνει 93 προτάσεις οι οποίες ,πλέον, διαμορφώνονται σ ένα κείμενο αρχών το οποίο θα δοθεί στη κοινή γνώμη, μέσα στις επόμενες μέρες και θα κληθούν να υπογράψουν πολίτες, όχι μόνο 200, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και ο εκλογικός νόμος. Αλλά πολίτες από όλη την Ελλάδα. Καθώς θα υπάρχουν σημεία ανά την επικράτεια όπου θα μπορεί κάποιος να υπογράψει το κείμενο εάν το επιθυμεί», εξήγησε στον Βήμα FM.
Κάνω -συνέχισε – μια Κίνημα Πολιτών προκειμένου να αντισταθώ με άλλους έλληνες πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικής απόχρωσης και προέλευσης και να πούμε όχι στο μνημόνιο. Ο τι αυτό δεν θα περάσει. Να καταστεί άκυρο.
Σε ερώτηση για το εάν θα μετάσχουν και άλλοι βουλευτές, είπε:
«Εγώ δεν επιθυμώ να δεσμεύσω κανέναν. Συνομιλώ με συναδέλφους μου και από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ αλλά και Ανεξάρτητους όπως κι από άλλους χώρους»


ΕΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ

«Η χρεωκοπία πρέπει να γίνει άμεσα, πριν την ανταλλαγή των ομολόγων», «Όσο πιο σύντομα φύγουμε από την Ε.Ε. τόσο πιο σύντομα θα αναπτυχθεί η χώρα», «Το PSI δένει χειροπόδαρα την Ελλάδα», «Η ευρωζώνη ήταν ένα πείραμα που δεν δουλεύει τελικά».
Ο κ.Σκαπέρδας για το σενάριο της χρεωκοπίας, την έξοδο από τήν ευρωζώνη,τήν αντιμετώπιση τής Κυβέρνησης σχετικά μέ τήν σημερινή κατάσταση τής χώρας αλλά καί γιά τό πού μάς οδηγεί ή κρίση πού βιώνει ή χώρα
Αυτές είναι κάποιες από τις απόψεις που εξέφρασε ο καθηγητής οικονομικών του πανεπιστημίου Irvine, Στέργιος Σκαπέρδας.

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

Ότι βλέπουμε είναι ψέμα....

Ότι βλέπουμε είναι ψέμα.... από τον μύθο του σπηλαίου του Πλάτωνα


ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ,ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΕΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ

ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΣΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ


Οι τράπεζες της Ισλανδίας διέγραψαν δάνεια των νοικοκυριών που αντιστοιχούν στο 13% του ΑΕΠ της χώρας, μειώνοντας το βάρος χρέους για περισσότερο από το ένα τέταρτο του πληθυσμού της, σε μία εκπληκτική ενέργεια που καταδεικνύει ότι οι χρεοκοπημένες οικονομίες μόνο με την διαγραφή χρεών μπορούν να διασωθούν (και ειδικά όταν πρόκειται για χρέη όπως τόκοι από κεφάλαια που έχουν πληρωθεί εις διπλούν ή και τριπλούν όπως στην περίπτωση της Ελλάδας) και όχι με το να φορτωθούν νέα δάνεια.

Την ώρα που στις Βρυξέλλες η Ελλάδα θα φορτωθεί ένα ακόμα δάνειο 130 δισ. Ευρώ για να φτάσει το 2020 να χρωστά όσα το 2009 (!) η Ισλανδική Ένωση Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών ανακοίνωσε ότι με την διαγραφή των χρεών θα επανέλθει στα διακά στην ανάπτυξη το αργότερο σε δύο χρόνια και ότι τα μέτρα που έλαβε η Ισλανδία για να αναγεννηθεί από την κρίση του 2008 αποδεικνύονται αποτελεσματικά.

Μάλιστα τώρα οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν τώρα ότι οι Ισλανδοί δεν επιθυμούν να ενταχθούν στην ΕΕ, γιατί θεωρούν ότι...αποτελείται από χρεοκοπημένες προβληματικές οικονομίες!


«Μπορείτε να πείτε με βεβαιότητα ότι η Ισλανδία κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στη διαγραφή χρέους νοικοκυριών. Η χώρα έκανε ό,τι χρειαζόταν σε μία κρίση, ακολουθώντας τα εγχειρίδια. Οποιοσδήποτε οικονομολόγος θα συμφωνούσε» δηλώνει ο Λαρς Κρίστενσεν, επικεφαλής οικονομολόγος αναδυόμενων αγορών στην τράπεζα Danske στην Κοπεγχάγη.


Το δημοσίευμα τονίζει ότι αποδεικνύονται αποτελεσματικά τα μέτρα που πήρε η Ισλανδία για να αναγεννηθεί από την κρίση του 2008, όταν οι τράπεζές της προχώρησαν σε χρεοκοπία για το ποσό των 85 δισ. δολαρίων.


Βέβαια, για να γίνουν όλα αυτά η Ισλανδία έπαιξε πολύ έξυπνα το γεωστρατηγικό της «χαρτί»: Όταν πτώχευσε και άρχισαν οι ταραχές στην φιλήσυχη χώρα και κανείς δεν της από τους δυτικούς της συμμάχους δεν έδινε βοήθεια (η Ισλανδία ανήκει στο ΝΑΤΟ) “φλερτάρισε” επί ένα μήνα με την Ρωσία.


Μόλις ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Β.Πούτιν εξήγγειλε πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων για την διάσωση της ισλανδικής οικονομίας» αμέσως σε 24 ώρες η Βρετανία και η Νορβηγία δήλωσαν ότι «Θα βοηθήσουνε άμεσα την Ισλανδία», όπως και έγινε.

Εμείς τρέχουμε για να συνάψουμε ένα ακόμα δάνειο, το μόνο βέβαιο για το οποίο είναι ότι δεν θα αποπληρωθεί ποτέ, αφού προβλέπει ρυθμούς ανάπτυξης 4-7% σε μία χώρα με ύφεση 6,8%!


Α, και κάτι άλλο:

Στην Ισλανδία οι τράπεζες κρατικοποιήθηκαν αμέσως μετά την χρεοκοπία. Στην Ελλάδα το κράτος «τραπεζοποιήθηκε» με τον διορισμό τραπεζίτη ως πρωθυπουργού και την πληρωμή των χρεών των τραπεζών από του κούρεμα, από τους πολίτες!


ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More