ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΠΟΤΕ.....


Κάποτε ήμουν πραγματικά ηλίθια. Αθώα, ευκολόπιστη, Κάποτε πίστευα με τη μία τους ανθρώπους, μ έπειθαν τα λόγια. Τώρα θυμώνω εύκολα, γιατί μάλλον ξύπνησα, βγήκα από το λήθαργο, μαζί με όλους, ξαφνικά. Εξοργίζομαι λοιπόν, όταν με κοροιδεύουν.

Ο Κάρολος Παπούλιας, υπήρξε πολύ φίλος μου. Έχουμε κάνει μαζί από τσιπουρομαχίες και συνεντεύξεις σέ βάρκα στή λίμνη Παμβώτιδα , μέχρι καταβάσεις σε γκρεμούς του Μετσόβου. Έχω απολαύσει αποκαλυπτικές εξομολογήσεις πολιτικού περιεχομένου και εντυπωσιακά περιστατικά με αρχηγούς κρατών και πιπεράτα παραλειπόμενα, που εννοείται θα κρατήσω μόνο για τον εαυτό μου. Τότε πίστευα, ότι στη μεγάλη σοσιαλιστική επανάσταση, ο Παπούλιας θα κρατούσε αυτοδικαίως το λάβαρο..

Τόσα χρόνια μετά, αγαπητέ Κάρολε, αισθάνομαι απελπιστικά προδομένη από σας, γιατί ΤΙΠΟΤΕ απ όσα σχεδιάζατε εκεί στην ψαροταβέρνα της Αναβύσσου, ΔΕΝ πραγματοποιήσατε.

Τι να κάνω την πολυδιαφημισμένη αντιστασιακή θητεία σας στον ΕΛΑΣ. κ. Πρόεδρε, όταν επιμένετε να είστε ακόμη Πρόεδρος..

Ξεγελάσατε όλοι σας, τόσα χρόνια τους Έλληνες, με χάντρες σαν να ήταν ιθαγενείς. Εξασφαλίσατε τη σιωπή και τη συναίνεσή τους με λίγα ψίχουλα, από τον κρατικό κορβανά, ως μισθό σε διορισμένους στο δημόσιο, με ελάχιστα χρήματα ως επιχορήγηση σε επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν απλά και μόνο για την επιχορήγηση (για την οποία πάρθηκαν και οι απαραίτητες μίζες), με επιδόματα και παροχές που προέρχονταν από τα δάνεια που καλούνται να πληρώσουν τώρα κ.α. Υπήρχε περίπτωση διαφορετικά, να μην πάρουν με τις πέτρες, βουλευτή - υπουργό, που ενώ δεν είχε δεύτερο παντελόνι να φορέσει, πριν ο ελληνικός λαός του κάνει την τιμή να τον εκλέξει, αρκούσαν λίγα χρόνια πολιτικής σταδιοδρομίας, για έπαυλη δίπλα στην Ακρόπολη; Ή μήπως θα γλίτωνε ο ανεπάγγελτος, πρώην ζιγκολό, όταν θα μετατρεπόταν σε έναν από τους πλουσιότερους πολιτικούς στην Ευρώπη; Θα γινόταν ποτέ, κάποιος υπουργός, σε υπουργείο, του οποίου οι αποφάσεις θα εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα των πεθερικών του (!) ή θα χρηματοδοτούσε γενναιόδωρα τις δραστηριότητες της μητέρας του και δε θα άνοιγε ρουθούνι; Ή θα επιτρεπόταν να γεμίζουν οι καταθετικοί λογαριασμοί των επιχειρηματιών – αφεντικών σας, μόνο και μόνο για τη ''φροντίδα'' της επανεκλογής σας;

Σε όλα τα παραπάνω και σε ακόμα περισσότερα, αν δεν ήσασταν συμμέτοχος, ήσασταν απλός παρατηρητής. Και τα δύο, εκ του αποτελέσματος, κρίνονται ως πράξεις προδοσίας. Έτσι το βλέπω πιά, Κάρολε...

Είχατε αμέτρητες ευκαιρίες, να ελαφρύνετε εαυτόν, από τις αμαρτίες του παρελθόντος (από το ''δάνειο'' του ''κωλόσπιτου'' της Εκάλης, μέχρι τη σημερινό ''τουμπεκί'' στο ξεπούλημά μας και τη νέα Κατοχή). Θα μπορούσατε να γίνετε Κάρολε, πραγματικό σύμβολο αντίστασης στα σχέδια εξόντωσης του Ελληνικού λαού, αν απλά δεν υπογράφατε τους νόμους και τα διατάγματα που σας έφερνε η ''κυβέρνηση''. Αν είσασταν μ εμάς κι όχι μ αυτούς. Αν υποβάλλατε την παραίτησή σας, εξηγώντας με διάγγελμα τους λόγους. (Εσείς οι λακωνικοί Δωριείς, γνωρίζετε τον τρόπο να είστε σαφείς...)

Τότε, μάλιστα, θα αξίζατε με χίλια, ένα νέο γύρο με τσίπουρα..


ΥΓ 1 Μαθαίνω, δεν περνάς καλά τελευταία, χτύπησαν το σπίτι σου (επανέρχομαι στον ενικό, αυτά δεν λέγονται σε πληθυντικό) στην Ασκληπιού, πάνω από 30 αναρχικοί. Τις προάλλες σε γιουχάρισαν άγρια στην παρέλαση και στα Θεοφάνεια.. Σε αποκάλεσαν προδότη. Ο κόσμος έχει θυμώσει πολύ.. Και πεινάει πολύ.. Και η αδικία δεν αντέχεται. Θάρθουν και χειρότερα, αν δεν κάνεις κάτι.

ΥΓ 2 Με θλίβει πραγματικά η εικόνα σου σήμερα... Έχω ακόμη τις φωτογραφίες μας στα Γιάννενα, σ εκείνο το γεύμα, μετά από μια συνέντευξη, που μας είχες καλέσει με το συνεργείο της ΕΡΤ, όταν σε απαθανάτιζε ο φακός, να κυνηγάς την τρίχρονη κόρη μου, για να την πείσεις να φάει. Θυμάμαι ακόμη, εκείνον τον πυροβολισμό, για ένα...κυκλάμινο.

Πού πήγε το χιούμορ σου, η επαναστατικότητά σου, αυτό το ''μέσα σε όλα'' που είχες, η εκπληκτική επαφή σου με τον κόσμο, αυτή η ..ψαγμένα κοσμοπολίτικη συμπεριφορά, που σε ξεχώριζε από τους υπόλοιπους ξελιγωμένους Πασοκάνθρωπους, από το κοπάδι με τους βλαχοδήμαρχους, που το έπαιζαν παράγοντες της Αλλαγής; Σου έλεγα τότε, ότι μου θυμίζεις στο προφίλ τον Μάρλον Μπράντο στην ''Ανταρσία'' και γέλαγες..

Ακόμη Κάρολε, μου τον θυμίζεις,

αλλά στον ''Νονό''...

Σεμίνα Διγενή

ΕΛΛΑΔΑ

Μια μεγάλη παραγωγή που αφορά στην Ελλάδα και στον αρχαίο Πολιτισμό της -και κατ’ επέκταση τις επιρροές της στον δυτικό πολιτισμό- έχει βγεί σε αίθουσες IMAX (γιγάντιες οθόνες) σε Αμερική, Αυστραλία, Καναδά, Δανία, Γερμανία, Ολλανδία, Σιγκαπούρη και Σουηδία.

Η ταινία, έχει δημιουργηθεί με τη βοήθεια της τεχνολογίας ωστε να αναπαραστήσει το παρελθόν όσο πιο πειστικά γίνεται. Χρησιμοποιούνται εναέριες λήψεις, που είναι αρκετά εντυπωσιακές.
Πάμπολλοι λαοί διέπρεψαν στις τέχνες και τις επιστήμες ανά τους αιώνες. Μόνο οι Έλληνες όμως μετέτρεψαν αυτόν τον πνευματικό πλούτο σε κοινή πανανθρώπινη κληρονομιά!

ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ


Αμερικανοί αρχαιοβοτανολόγοι κατάφεραν να “αποκρυπτογραφήσουν” χάπια τα οποία έφτιαχναν οι γιατροί στην αρχαία Ελλάδα. Τα φάρμακα εντοπίστηκαν σε γυάλινα δοχεία, μέσα σε ελληνικό πλοίο το οποίο ναυάγησε το 130 π.Χ. και μετέφερε γυαλικά από τη Συρία και φάρμακα, τα οποία είχαν παραμείνει άθικτα από το νερό, αφού τα προστάτευαν τα γυάλινα δοχεία, το ναυάγιο ανακαλύφτηκε το 1989 ανοικτά της Τοσκάνης.

Μετά από 20 χρόνια ερευνών, οι μελετητές κατάφεραν να αναλύσουν τα σκευάσματα, διαπιστώνοντας πως κάθε χάπι ήταν μείγμα από τουλάχιστον δέκα διαφορετικά εκχυλίσματα φυτών, όπως ο ιβίσκος και το σέλινο, και τα οποία χρησίμευαν για τη θεραπεία των ασθενών στην αρχαία Ελλάδα.

Στα χάπια εντοπίστηκαν ίχνη από καρότο, ραπανάκι, σέλινο, άγριο κρεμμύδι, βαλανίδια, λάχανο, ήμερο τριφύλλι (αλφάλφα), αχίλλεια, όπως και ιβίσκος, που πιθανώς είχε εισαχθεί από την Ανατολική Ασία, την Ινδία ή την Αιθιοπία.

Ο Πεδάνιος Διοσκουρίδης, ιατρός και βοτανολόγος (πρόδρομος των φαρμακοποιών), κατά τον 1ο αιώνα μ.Χ., περιέγραφε στα κείμενά του το καρότο ως πανάκεια για πολλά προβλήματα υγείας, θεωρώντας, για παράδειγμα, ότι αν κανείς το έχει φάει προκαταβολικά, δεν τον βλάπτουν τα ερπετά, ενώ παράλληλα βοηθά στη σύλληψη παιδιού.

Η ανάλυση των αρχαίων παρασκευασμάτων-χαπιών, εκτός από τις νέες πληροφορίες, έχει δημιουργήσει και νέα μυστήρια για τους αρχαιοβοτανολόγους. Η μελέτη του DNA δείχνει ότι τα χάπια πιθανότατα περιείχαν και ηλίανθους, ένα φυτό που οι επιστήμονες ως τώρα πίστευαν ότι δεν υπήρχε στον «παλαιό κόσμο», πριν οι Ευρωπαίοι το ανακαλύψουν στην Αμερική.

Αν το εύρημα επιβεβαιωθεί, οι βοτανολόγοι θα πρέπει να αναθεωρήσουν την παραδοσιακή ιστορία του φυτού και την παγκόσμια διασπορά του, όπως δήλωσε ο Τουγουέιντ, αν και παραμένει ακόμα η πιθανότητα η παρουσία ηλίανθου στα αρχαία χάπια να προέρχεται από πρόσφατη γενετική «μόλυνση».

Ελπίζουν μάλιστα οι επιστήμονες πως θα καταφέρουν να αποκρυπτογραφήσουν και τις ακριβείς μετρήσεις που έκαναν οι αρχαίοι Έλληνες γιατροί για να παρασκευάσουν τα φάρμακά τους, αισιοδοξώντας πως ίσως ανοίξουν έτσι νέοι δρόμοι στη φαρμακολογική έρευνα.

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ


Nα πάρει καθαρή θέση στην εντεινόμενη αλυτρωτική προπαγάνδα των Σκοπίων, ζήτησαν από τον Eιδικό Διαμεσολαβητή του Ο.Η.Ε. κ.Μάθιου Νίμιτς, η ηγεσία της Παμμακεδονικής Ένωσης Η.Π.Α, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν μαζί του την Παρασκευή και η οποία διήρκησε 90 λεπτά.

Παράλληλα ο γραμματέας της Παμμακεδονικής, κ. Δημήτρης Χατζής, παρατήρησε πως ο αλυτρωτισμός και οι προκλήσεις των Σκοπίων έχουν φθάσει σε σημείο που μπορεί να χαρακτηριστούν ως απειλή της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας, ενώ ζήτησε από τον κ.Νίμιτς να απευθυνθεί στο λαό των Σκοπίων και όχι στη ηγεσία, επισημαίνοντας πως ο αλυτρωτισμός θα έχει αρνητικά αποτελέσματα για την ευρύτερη περιοχή.



Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος Δρ. Παναγιώτης Μπαλτατζής ανέφερε πως είναι πλέον ευθύνη της διεθνούς κοινότητας να βοηθήσει την ΠΓΔΜ να ξεφύγει από την παγίδα του μακεδονισμού στην οποία η ίδια έχει αυτοπαγηθευτεί και να βοηθήσει το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας να σταματήσει να φανατίζει τη νεολαία της με οράματα και ψευδαισθήσεις μιας δήθεν «Ενωμένης» Μακεδονίας.

Τέλος, η κυρία Νίνα Γκατζούλη, Συντονίστρια της Επιτροπής Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, επέδωσε στον κ. Νίμιτς σχετικό ψήφισμα προς των ΟΗΕ εκ μέρους του «Κοινού των Μακεδόνων» το οποίο αντιπροσωπεύει Μακεδονικούς συλλόγους από την Ελλάδα και το εξωτερικό το οποίο απερίφραστα τονίζει:



«Δεν νομιμοποιούμε κανέναν Έλληνα πολιτικό να παραχωρήσει τα ονόματά μας “Μακεδόνας” και “Μακεδονία”, αποδεχόμενος σύνθετο ή γεωγραφικό προσδιορισμό της λέξης “Μακεδονία” στην οριστική ονομασία της ΠΓΔΜ».


Επίσης έθεσε υπόψιν του Ειδικού Διαμεσολαβητή συγκεκριμένα άρθρα και μελέτες Σκοπιανών οι οποίοι συμβουλεύουν την ηγεσία των Σκοπίων στη λήψη δημοκρατικών μέτρων σε όλους τους τομείς και το φάσμα της κοινωνίας τους.

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ


Αναστάτωση έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες πληροφορίες που βλέπουν το φως τη δημοσιότητας στον τοπικό τύπο της Καβάλας. Σύμφωνα με αυτές έχουν αποσταλεί επιλεκτικές προσκλήσεις στελέχωσης της τοπικής εθνοφυλακής με οπλοφόρους πολίτες ενώ παράλληλα γίνεται λόγος για έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που αναφέρεται σε Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης Ανθρώπινων Απωλειών οφειλόμενων μεταξύ άλλων και σε «Άλλα συμβάντα που μπορεί να οφείλονται στο πλήθος ή τη διασάλευση της τάξης και στην υπερσυγκέντρωση πλήθους». Όλα τα παραπάνω προκαλούν αρνητικούς συνειρμούς σε μια περίοδο που στη χώρα υπάρχει γενικευμένη κοινωνική οργή.

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα της τοπικής πρωινής ημερήσιας εφημερίδας «Η ΕΒΔΟΜΗ» περίπου 400 προσκλήσεις έχουν αποσταλεί σε πολίτες της περιοχής για την στελέχωση της τοπικής εθνοφυλακής. Ο υπεύθυνος για την περιοχή Διοικητής της Ταξιαρχίας Σερρών επιβεβαιώνει το γεγονός των προσκλήσεων αλλά τονίζει ότι πρόκειται για υπηρεσιακό και δρομολογημένο σχέδιο με εθελοντικό χαρακτήρα και υπογραμμίζει ότι ο στρατός ασχολείται μόνο με εξωτερικές απειλές.

Ταυτόχρονα όμως, σύμφωνα πάντα με τα ίδια δημοσιεύματα, υπάρχει αδιαβάθμητο έγγραφο της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας με ημερομηνία 12ης Ιουλίου 2011 το οποίο και τιτλοφορείται «Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης Ανθρώπινων Απωλειών». Το έγγραφο αυτό είχε τη μορφή του κατεπείγοντος προκειμένου να συμπληρωθεί το Γενικό Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας Ξενοκράτης. Ωστόσο, στην υποπαράγραφο όπου ορίζονται οι προϋποθέσεις ενεργοποίησης του Σχεδίου αυτού πέρα από τις μέχρι πρότινος τυπικές προϋποθέσεις (Φυσική καταστροφή, Τεχνολογική καταστροφή, Λοιπές καταστροφές, Εγκληματική-Τρομοκρατική ενέργεια) έχει προστεθεί και «Άλλα συμβάντα που μπορεί να οφείλονται στο πλήθος ή τη διασάλευση της τάξης και στην υπερσυγκέντρωση πλήθους». Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ΥΑ 3384/20006 για την συμπλήρωση του σχεδίου «Ξενοκράτης» με το Ειδικό Σχέδιο «Διαχείρισης Ανθρώπινων Απωλειών», υπόχρεοι κατάρτισης είναι τα υπουργεία: Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Επειδή, οι πληροφορίες αυτές έχουν δημιουργήσει εύλογη ανησυχία στην τοπική κοινωνία της Καβάλας, επειδή νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι και σε πολίτες της Δράμας στάλθηκαν παρόμοιες κλήσεις και επειδή τέλος τέτοια σχέδια και μάλιστα σε περίοδο τόσο κρίσιμη για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του συνόλου των πολιτών σε όλη την Ελλάδα, απαιτούν καθαρές εξηγήσεις,

ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  1. 1. Υλοποιείται πράγματι σχέδιο στελέχωσης τοπικής εθνοφυλακής με εθελοντές οπλοφόρους πολίτες επιλεκτικά προσκαλεσμένους; Αν ναι, ποια είναι η νομική βάση αυτού του σχεδίου; Ποιος είναι ο χαρακτήρας του και ποιοι οι στόχοι του;
  2. 2. Υπάρχει οποιαδήποτε συσχέτιση της κλήτευσης των εθνοφυλάκων με το Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης Ανθρώπινων Απωλειών ή με οποιοδήποτε άλλο σχέδιο αντιμετώπισης διαδηλώσεων ή λαϊκών κινητοποιήσεων στο εσωτερικό της χώρας;
  3. 3. Για ποιο λόγο προστέθηκε η φράση «Άλλα συμβάντα που μπορεί να οφείλονται στο πλήθος ή τη διασάλευση της τάξης και στην υπερσυγκέντρωση πλήθους» ως κριτήριο ενεργοποίησης του Ειδικού Σχεδίου Διαχείρισης Ανθρώπινων Απωλειών;
  4. 4. Υπάρχει πρόβλεψη ή ενδεχόμενο εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων για την ενεργοποίηση του προαναφερόμενου Ειδικού Σχεδίου;

Οι ερωτώντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Θοδωρής Δρίτσας

Παναγιώτης Λαφαζάνης

Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου

Μιχάλης Κριτσωτάκης

Βασίλης Μουλόπουλος

Τάσος Κουράκης

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΔΙΠΛΩΝΕΙ


Το «Hiriko», το σούπερ μίνι αμάξι που διπλώνει παρουσίασε ο Δημήτρης Παπανικολάου μαζί με άλλους έξι ερευνητές του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ).

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο, το οποίο έχει τη δυνατότητα να διπλώνει, ενώ είναι σταθμευμένο, δίνοντας λύση σε ένα από τα βασικά προβλήματα των οδηγών στις πόλεις, που είναι ο χώρος στάθμευσης.

Οι επιβάτες του διθέσιου αυτοκινήτου μπαίνουν από το παρμπρίζ. Όταν διπλώνει το μήκος του δεν ξεπερνά το ενάμιση μέτρο. Όλα τα συστήματα ελέγχονται ψηφιακά, με την καλωδιακή επικοινωνία των...μηχανικών τμημάτων.

Ο κος Παπανικολάου σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και συνέχισε για μεταπτυχιακές σπουδές στο MIT.

Εκεί ειδικεύτηκε στις ψηφιακές τεχνολογίες, τον σχεδιασμό και την κατασκευή και στην συνέχεια εντάχθηκε στην ερευνητική ομάδα του εργαστηρίου Media Lab, όπου συνέχισε για ένα δεύτερο μεταπτυχιακό πρόγραμμα.

Πλέον είναι διδακτορικός ερευνητής στο Χάρβαρντ.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου προτείνει για την αποσυμφόρηση των πόλεων κάτι που ονομάζεται Mobility on Demand (μετακίνηση σύμφωνα με την ζήτηση) και θυμίζει ένα δίκτυο ενοικίασης οχημάτων στον κόσμο η διαχείριση του οποίου θα γίνεται εξ ολοκλήρου από τους ίδιους τους χρήστες, όπως λέει.

Το Hiriko θα διατίθεται και προς πώληση με την τιμή του να διαμορφώνεται περίπου στις 12.500 ευρώ, κάτι όμως που θα εξαρτηθεί και από τον αριθμό των παραγγελιών.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ


Επιστολή – κόλαφο στην Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ έστειλε η «Νέα Φιλική Εταιρεία», η οποία συστάθηκε πρόσφατα από 8.500 Έλληνες μονίμους κατοίκους των κρατών- μελών της Ε.Ε. Δείτε τι γράφουν στην επιστολή τους:

«Αν δεν θυμάστε κάτι κα. Μερκελ… δεν πειράζει, θα σας βοηθήσουμε εμείς. Διαθέτουμε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία …για τόπο, χρόνο, τραπεζικούς λογαριασμούς και διαπλεκόμενα πρόσωπα ……έως και για τα εσώρουχα που φορούσαν.

1. Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα. Μερκελ, ότι από τον Ιούνιο του 1998 έως σήμερα, η γερμανική καγκελαρία επιστατεί, προωθεί και κατευθύνει τόσο την είσπραξη όσο και την ¨νομιμοποίηση¨ των παράνομων προμηθειών όλων των πολιτικών προσώπων τόσο των εκάστοτε κυβερνήσεων όσο και των κομμάτων της αντιπολίτευσης σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Σλοβενία, η Σλοβακία, η Τσεχία, η Κροατία και η Ρουμανία;

2. ΑΛΗΘΕΥΕΙ ότι ένα ποσοστό του 15% επί του συνόλου των εισπραχθέντων προμηθειών, ρέει σε μυστικούς λογαριασμούς του χριστιανοσοσιαλιστικού κόμματος της Βαυαρίας ( CSU ) και από εκεί διανέμεται στα άλλα γερμανικά κόμματα, εξασφαλίζοντας έτσι τη χρηματοδότηση των μυστικών επιχειρήσεων;

3. ΑΛΗΘΕΥΕΙ ότι η αρχή αυτού του επενδυτικού ταμείου της πολιτικής μάσας έγινε στις 06 Ιουνίου του 1998 με την παραλαβή στο Βερολίνο ενός πακέτου αμερικανικών ομολόγων αξίας 80 εκ. $, που απεστάλη από ένα ελληνικό κόμμα ( προμήθειες από το πρόγραμμα των ολλανδικών φρεγατών) και παρελήφθη από τους εκπροσώπους των γερμανικών υπηρεσιών, μιας κεντρικής γερμανικής τραπέζης και μιας γαλλικής τραπέζης;

4. Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα. Μερκελ ότι για αντάλλαγμα των συνταξιοδοτικών εξασφαλίσεων που προσφέρετε σε αυτούς τους διεφθαρμένους πολιτικούς, τους πείθετε(!!!) να παίρνουν πάντα αποφάσεις ανάλογες με τις ορέξεις και τα συμφέροντα της γερμανικής κυβέρνησης;

5. ΑΛΗΘΕΥΕΙ ότι από τα ίδια ταμεία προέρχονται τα 2 εκ. Δυτ. Μάρκα που εισέπραξε ο προκάτοχος σας Χέλμουτ Κολ;

6. Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα. Μερκελ, ότι τον Απρίλιο του 2009 έγιναν επώνυμες καταγγελίες στην ευρωπαϊκή υπηρεσία κατά της διαφθοράς ( OLAF ) για το ίδιο θέμα, τις οποίες ο τότε γερμανός διευθυντής της υπηρεσίας ( κατ εντολή της κυβέρνησης σας ) φρόντισε να τις θάψει;

7. ΑΛΗΘΕΥΕΙ ότι την ίδια χρονική στιγμή κατετέθη στην Εισαγγελία του Βερολίνου για το ίδιο θέμα εμπεριστατωμένα στοιχειοθετημένη μήνυση, η οποία κατ εντολή της κυβέρνησης σας θάφτηκε, κατά το γερμανικό ρητόν, ότι όπου δεν υπάρχει καταγγελία …δεν υπάρχει και δικαστής;

8. ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ ότι τόσο εσείς, ως πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος όπως και οι προκάτοχοι σας στο ίδιο αξίωμα κ.κ. Κολ και Σόιμπλε, δεν σεβαστήκατε ποτέ τους γερμανικούς νόμους που διέπουν την χρηματοδότηση των κομμάτων στην Γερμανία;
Η μήπως δηλώσατε στο προεδρείο της Βουλής αναδρομικά τα 18 εκ. Μάρκα που μεταφέρθηκαν με βαλίτσες σε συμβολαιογράφο του Μονάχου από δυο βιομήχανους, προκειμένου να διατεθούν στον προεκλογικό αγώνα του κόμματος σας, μέσω μιας συγκεκριμένης διαφημιστικής εταιρείας;!

9. Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα. Μερκελ, ότι τον Φεβρουάριο του 2006 ασκήσατε πιέσεις μέσω εκβιασμού στον τότε Έλληνα Πρωθυπουργό, προκειμένου να θάψει την υπόθεση των υποκλοπών;

10. Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα. Μερκελ, ότι από τον Οκτώβριο 2002 οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες έβαλαν χέρι σε Έλληνες πολίτες που διέμεναν ως τουρίστες στην Δρέσδη και ήταν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης της 17Ν ( υπεύθυνοι για την χρηματοδότηση της οργάνωσης) καθώς και κορυφαία μέλη του ελληνικού υποκόσμου;
Τους αφήσατε να εισπράξουν μια επιταγή ύψους 5,7 εκατ. ευρώ και μετά τους κρύψατε στην πόλη Σους της Τυνησίας μέχρι να ξεχαστεί η υπόθεση;
Δουλεύουν αυτά τα άτομα τώρα στην Ελλάδα για τις γερμανικές υπηρεσίες;
Γιατί δεν δώσατε καμία πληροφόρηση στην ελληνική αντιτρομοκρατική υπηρεσία;

11. ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ, ότι γερμανός αξιωματούχος ανάγκασε το 2007 τον πολιτικό αρχηγό ενός ελληνικού κόμματος της αριστεράς , με την απειλή ότι θα δημοσιευτούν λεπτομέρειες από την προσωπική του ζωή, να παραιτηθεί από μια νέα υποψηφιότητα για την αρχηγία του κόμματος;

13. ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ ότι φέτος χρηματοδοτήθηκαν τρία ελληνικά κόμματα με 16.4 εκατ. € από την κυβέρνηση σας μέσω μυστικών κονδυλίων;

14. Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα. Μερκελ, ότι υπάρχει πρόβλεψη και σχεδιασμός μιας στρατιωτικής κάλυψης και προστασίας των γερμανών υπηκόων που δρουν για λογαριασμό της κυβέρνησης σας στην Ελλάδα;
Ανέλαβε το 4ο γραφείο ( GNTA ) του γερμανικού αρχηγείου στρατού στο στρατόπεδο φαλκενστάιν στην πόλη του Κόμπλενζ τον επιχειρησιακό σχεδιασμό μιας «νατοϊκής» αστυνομικοστρατιωτικής επέμβασης στην Ελλάδα;

15. ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ, ότι η κυβέρνηση σας επινόησε, χρηματοδότησε και υποστήριξε την προσφυγή της κυβέρνησης των Σκοπίων στο δικαστήριο της Χάγης;

16. ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ, ότι σε συζητήσεις με αντιπροσώπους δυο κρατών, προβλέψατε πως στο εγγύς μέλλον ορισμένες περιοχές της Δυτικής Θράκης και μια ζώνη γύρω από την Φλώρινα θα ανεξαρτητοποιηθούν, προκειμένου να παράσχουν προστασία στις μειονότητες που διαμένουν εκεί;

17. ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ, ότι μέλη της ελληνικής κυβέρνησης σας εζήτησαν, υπό τον φόβο μελλοντικών διώξεων εκ μέρους της ελληνικής δικαιοσύνης, να δεσμευτείτε ότι θα τους προστατέψετε;

18. ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ, ότι οι γερμανικές εμπορικές αλυσίδες στην Ελλάδα πληρώνουν μέσω υπερτιμολογήσεων των προϊόντων τους, μίζες προς τρίτους;
Ήταν αυτός ο λόγος που αποχώρησε από την ελληνική αγορά η εταιρεία ALDI;
Χρησιμοποιούνται αυτές οι μίζες για να εξαγοραστούν οι συνειδήσεις ελλήνων πολιτικών και δημοσιογράφων;

19. Εν τέλει κα. Μερκελ είναι ΑΛΗΘΕΙΑ ότι ένας υπουργός της κυβέρνησης σας μάζεψε την άνοιξη του 2010 στο Βερολίνο όλους τους εισαγωγείς και εξαγωγείς της ελληνικής αγοράς των φωτοβολταϊκών και έστησε ένα καρτέλ με προσυμφωνημένες τιμές και διανομή περιφερειών ανά την ελληνική επικράτεια;»

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ


«Μπαράζ» δημοσιευμάτων στον σκοπιανό τύπο για το θέμα που άνοιξε ο ΛΑΟΣ με τη δημοσιοποίηση στο Συμβούλιο της Ευρώπης της συνέντευξης του εκλιπόντος Προέδρου των Σκοπίων Γκλιγκόρωφ, ο οποίος μιλούσε για 100.000 Έλληνες στην ΠΓΔΜ.Ακολούθησε επείγουσα παρέμβαση προς τον νέο Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Jean-Claude Mignon, από το μέλος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Κ. Αϊβαλιώτη, το γραμματέα της Κ.Ο. του ΛΑΟΣ Η. Πολατίδη, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Α. Χρυσανθακόπουλο και τον αναπληρωτή κοιν. εκπρόσωπο Α. Κολοκοτρώνη. Ζητούν τη συγκρότηση «Ομάδας Έρευνας και Ελέγχου» στα Σκόπια, ώστε να διερευνηθούν οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων.


Η επιστολή των βουλευτών του ΛΑΟΣ έχει ως εξής :
Αξιότιμε Κύριε
Jean-Claude Mignon
Πρόεδρε της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης
του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΡΑCΕ)
F-67075 CEDEX, Στρασβούργο-ΓΑΛΛΙΑ

Aξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κ. Γ. Καρατζαφέρης, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Ευρωβουλευτής (2004-2007), έθεσε πολλές φορές στα Κοινοτικά Όργανα το ζήτημα των Ελλήνων που ζουν στα Σκόπια και δεν απολαμβάνουν των αυτονόητων ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως π.χ. το να μπορούν να διδαχθούν τη γλώσσα τους, αφού ούτε ελληνικά σχολεία υπάρχουν ούτε δάσκαλοι. Ζώντας σε ένα κλίμα τρομοκρατίας, οι Έλληνες των Σκοπίων δεν μπορούν ούτε καν την εθνοτική καταγωγή τους να δηλώσουν και παράλληλα αντιμετωπίζουν σειρά διώξεων. Είναι γνωστή σε όλους η προκλητική (και οπερετική) τακτική παραχάραξης της ιστορίας εκ μέρους των Σκοπιανών, κάτι που ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ έχει κατ’ επανάληψη καυτηριάσει.

Τα παραπάνω ζητήματα έθεσε στις 24 και 25/1/2012 στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην οποία προεδρεύσατε, και ο Εκπρόσωπος του Κόμματός μας σε αυτό το Όργανο, Βουλευτής Κ. Αϊβαλιώτης, ο οποίος είναι και εκ των υπογραφόντων την παρούσα επιστολή. Θυμίζοντας την προσπάθεια του Προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη, ο Κ. Αϊβαλιώτης ζήτησε την αποστολή «Ομάδας Έρευνας και Ελέγχου» στα Σκόπια με τη συμμετοχή του νέου Επιτρόπου του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ώστε να ελεγχθεί η κατάσταση των μειονοτήτων (και φυσικά των Ελλήνων) στη χώρα αυτή καθώς και το επίπεδο προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκλιπών πρώην Πρόεδρος των Σκοπίων Κίρο Γκλιγκόρωφ είχε παραδεχθεί το 1993 σε συνέντευξή του στην τσεχική εφημερίδα «CESKY DVENIK» την ύπαρξη 100.000 Ελλήνων στα Σκόπια, ενώ στην πραγματικότητα ο αριθμός φαίνεται να είναι τουλάχιστον διπλάσιος.

Παρακαλούμε, λοιπόν, αξιότιμε κ. Πρόεδρε να συσταθεί - όπως προβλέπει ο Κανονισμός του Συμβουλίου της Ευρώπης - το συντομότερο δυνατόν η «Ομάδα Έρευνας και Ελέγχου» για τα Σκόπια. Υπενθυμίζουμε παράλληλα ότι το 2006 ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης είχε συνεισφέρει έμπρακτα και με εποικοδομητικό τρόπο στην εμπέδωση της σταθερότητας στην περιοχή καθώς είχε προτείνει επισήμως στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να λυθεί οριστικώς το πρόβλημα της ονομασίας της χώρας αυτής με την υιοθέτηση του ονόματος «VARDARSKA» το οποίο ήταν άλλωστε και το επίσημο όνομα της περιοχής αυτής ως το 1945, όπως όλα τα έγγραφα και τα στοιχεία της πρώην ενιαίας Γιουγκοσλαβίας έχουν καταδείξει.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More