ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΙ ΤΡΑΒΑΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ


Το ξέρατε ότι με απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου η ελληνική γλώσσα έχει νοικιαστεί και πληρώνουμε δικαιώματα στον Μπιλ Γκέιτς για να τη χρησιμοποιήσουμε;
Το ξέρετε ότι για να διαβάσουμε ελληνικά πληρώνουμε λογισμικό;
Το ξέρετε ότι οι Αιθίοπες, που έχουν 286 σύμφωνα αλλά καθόλου φωνήεντα, δεν πληρώνουν δικαιώματα;
Το ξέρετε ότι η ελληνική γλώσσα είναι η μοναδική στον κόσμο που έχει κωδικοποιηθεί από τα χάμπουργκερ; Ότι...

...απέκτησε τα 6ο εκατομμύρια λήμματά της με χορηγία;

Αυτά τα εκ πρώτης όψεως εξωφρενικά πράγματα δεν ειπώθηκαν σε κάποιο παρακάναλο λίγο πριν ή λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ούτε τα φώναξαν οι περίεργοι τύποι που εισέβαλαν προχτές στο Πειραματικό και έσκισαν “συμβολικά” τη σχολική γραμματική για να μοιράσουν μια δική τους (παρένθεση: με μεγάλη δυσκολία αντιστάθηκα στον πειρασμό να γράψω για το θέμα, επειδή έκρινα ότι δεν πρέπει να ταΐζουμε τα τρολ).
Όχι, οι παραπάνω απόψεις, που θυμίζουν λίγο τις αστειότητες του Λερναίου κειμένου, ειπώθηκαν στη Βουλή, στις 6 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια των εργασιών της κοινοβουλευτικής επιτροπής Άμυνας, από την βουλευτίνα του ΚΚΕ κυρία Λιάνα Κανέλλη (μετά το 2:00).


ΛΕΤΕ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ;


Τό παρακάτω άρθρο μάς τό έχουν στείλει μέ ηλεκτρονικό μήνυμα,εμείς όπως έχουμε δηλώσει από τήν πρώτη ημέρα πού ξεκινήσαμε αυτή τή προσπάθεια δέν θά φιμώσουμε κανέναν,θά γραφτούν όλες οί σκέψεις,όλες οι τοποθετήσεις,απλά εσείς πού μάς διαβάζετε,μπορείτε νά δεχθείτε ή όχι τίς τοποθετήσεις.
Εμείς ώς λεύκωμα έχουμε τό δικαίωμα νά υπερασπιζόμεθα έως τό τέλος τό δικαίωμα σας στήν ελευθερία τού λόγου,καί τήν ελευθερία τής Δημοκρατίας.

Διαβάζω τον τελευταίο καιρό διάφορες αναλύσεις για την άνοδο της Χρυσής Αυγής και το μόνο που με βεβαιότητα διαπιστώνω είναι ότι το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου δεν θα μπορούσε να ζητήσει πιο κατάλληλους εχθρούς. Μένουν στο Κολωνάκι ή στα Βόρεια Προάστια, αναμασούν χαζομαρίτσες και φυσικά...καταδικάζουν τη βια από όπου κι αν προέρχεται.

Μιας και πέρασα σχεδόν όλο το καλοκαίρι σε διάφορα μέρη της ελληνικής επαρχίας, το...
...πρώτο πράγμα που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας είναι ότι πολλοί γύρω μας παραθέτουν στη σχετική συζήτηση ένα σχεδόν αμάχητο επιχείρημα: γιατί; οι άλλοι καλύτεροι είναι;

Δυστυχώς, οι "άλλοι" δεν είναι καλύτεροι κι αυτό είναι το πρόβλημα. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος έχει πετύχει περισσότερα στη ζωή του από όσα ο αριστοκράτης ανεπάγγελτος Αντώνης Σαμαράς. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος την επομένη των εκλογών συνέχισε να λέει στους ψηφοφόρους του με συνέπεια τα ίδια πράγματα, τονίζοντας τους τα ψέματα των πολιτικών της Μεταπολίτευσης. Την επομένη των εκλογών, ο Αντώνης Σαμαράς συνέχισε τα ψέματα των πολιτικών της Μεταπολίτευσης, ίσως να είπε και μερικά από τα μεγαλύτερα όλων των εποχών.

Ο Αντώνης Σαμαράς και οι παλιοί πολιτικοί φωνάζουν ότι η Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να υποκαθιστά το Κράτος. Η Χρυσή Αυγή τους απαντά ότι δεν υπάρχει Κράτος. Οι πολίτες συμφωνούν μαζί της, κυρίως γιατί δεν υπάρχει Κράτος. Δεν είχε ο πολίτης την επιλογή μεταξύ μιας καλής Αστυνομίας κι ενός αιμοβόρου Χρυσαυγίτη. Είχε μόνο τον αιμοβόρο Χρυσαυγίτη και τον αξιοποίησε για να επανέλθει η τάξη στη γειτονιά του. Να τον πούμε "φασίστα"; Θα μας πει "καλύτερα φασίστας".

Ποιος μπορεί να απαντήσει στον Μιχαλολιάκο όταν τονίζει ότι ποτέ του δεν έχει καταχραστεί δημόσιο χρήμα; Πόσο πειστικές απαντήσεις για την ατιμωρησία των πολιτικών μπορεί να δώσει μια κυβέρνηση που στηρίζεται από τον εισηγητή του νόμου περί ευθύνης υπουργών και στελεχώνεται από υπουργούς και πολιτικούς που κακώς κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι;


Πώς να μην αξιολογήσει κάποιος θετικά την υποκριτική επίθεση των διεφθαρμένων ΜΜΕ στη Χρυσή Αυγή όταν οι ίδιοι σταθμοί ήταν εκείνοι που υποτίμησαν το πρόβλημα του κέντρου της Αθήνας και δεν ασχολήθηκαν ποτέ με το λιμάνι της Πάτρας και τη συνοριακή γραμμή του Έβρου; Όταν οι νεοναζί γυρίζουν τις γειτονιές, εμείς απαιτούμε να πειστούν οι πολίτες από τηλεσταρ που κυκλοφορούν εδώ και χρόνια με αστυνομικούς, απομονωμένοι από την κοινωνία;

Τέλος, πώς μπορούμε να πείσουμε τον οποιονδήποτε, ακόμα και τον ίδιο μας τον εαυτό, ότι οι πολιτικοί που μας κατέστρεψαν πρέπει να στηριχθούν για να μας....σώσουν; Η Χρυσή Αυγή παρουσιάζει 10-20 νέα πρόσωπα βουλευτών στους πολίτες. Πόσα νέα πρόσωπα ανέδειξαν τον τελευταίο χρόνο ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία; Πόσα χρόνια είναι υπουργός ο Αβραμόπουλος; Πόσα χρόνια πέρασαν από τότε που ο Στυλιανίδης συμμετείχε στο γαλάζιο χάος της διακυβέρνησης Καραμανλή;


Συνολικά, η Χρυσή Αυγή δεν έχει προξενήσει μέχρι στιγμής στον τόπο ούτε το 1% της ζημιάς που προξένησαν τα δυο μεγάλα κόμματα με τη βοήθεια της παλαβής Αριστεράς και δεν είναι καν αυτή η υπεύθυνη για τη δημιουργία ενός πολιτικού χώρου που δέχθηκε με ευκολία να οικειοποιηθεί τις ιδέες και -κυρίως- τις πρακτικές του φασισμού.


Την άνοδο της Χρυσής Αυγής δεν θα μπορέσουν να την σταματήσουν τα σημερινά κόμματα. Οι λεγόμενες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις επιμένουν στον κυνισμό του "άλλα λέμε κι άλλα κάνουμε" πολλαπλασιάζοντας τα κοπάδια των αγανακτισμένων κι από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να προστατεύει την παλιά Ελλάδα, η παρακμή της οποίας έφερε τους νεοναζί στις γειτονιές.


Θα χρειαστεί ένας νέος πολιτικός λόγος, λιγότερο φοβικός κι ελάχιστα συναισθηματικός. Η αντίπαλη ιδεολογία της Χρυσής Αυγής δεν χρειάζεται να είναι μια από εκείνες που καταδικάζουν μονοθεματικά τον φασισμό αλλά μια από εκείνες που περιγράφουν ένα απλούστερο αλλά ισχυρό Κράτος κι ένα πολιτικό σύστημα που αφιερώνει τη δημιουργικότητα του κυρίως στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.


Η Χρυσή Αυγή είναι το σύμπτωμα κι όχι η ασθένεια. Ας εστιάσουμε επιτέλους στον στόχο. Μέχρι τότε, ας μην αντιμετωπίζουμε ως εχθρό τον πολίτη που δεν εμπιστεύεται περισσότερο τον πολιτικό απατεώνα Σαμαρά από τον βίαιο Μιχαλολιάκο.

ΟΤΑΝ Ο ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ


Στην κατηγορία που του προσάπτεται για παραβίαση θρησκευτικών ελευθεριών από το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, απαντά χωρίς υπεκφυγές, και με την άρτια χρήση της ελληνικής, όπως και της αγγλικής γλώσσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφειμ, απαντά στην ίδια...
την Χίλαρι Κλίντον, με σωρεία στέρεων επιχειρηματων, και ενοχλητικά για τους Αμερικανούς ερωτήματα, που πιθανώς θα αποφύγουν να απαντήσουν.
Ο Σεβασμιώτατος αποτελεί ένα εκ των πλέον μαχητικών στελεχών της Εκκλησίας μας που διαθέτει μόρφωση που ελλαχιστοι μπορούν να παινευτούν ότι έχουν.
Ακολουθεί η επιστολή, και αμέσως μετά στα αγγλικά.
Εξ αφορμής τής δημοσιοποιήσεως τής ετησίας εκθέσεως τού Υπουργείου Εξωτερικών τών ΗΠΑ περί τών Θρησκευτικών ελευθεριών παγκοσμίως καί επειδή γίνεται ονομαστικώς λόγος γιά τόν Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Πειραιώς απεστάλη έγγραφος διαμαρτυρία του στήν Υπουργό Εξωτερικών διά τού ενταύθα Πρέσβεως.
Πρός τόν Εξοχώτατον Κύριον Daniel B. Smith Πρέσβυν τής ΗΠΑ Εις ΑΘΗΝΑΣ Εξοχώτατε κ. Πρέσβυ,
Σάς υποβάλλω τήν έγγραφη διαμαρτυρία μου γιά τήν αναφορά τού προσώπου μου στήν Έκθεση γιά τίς θρησκευτικές ελευθερίες τού Υπουργείου Εξωτερικών τής Χώρας Σας καί θερμώς παρακαλώ όπως είχατε τήν ευγενή καλωσύνην νά προωθήσετε αυτήν εις τήν Εξοχωτάτην κ. Υπουργόν.
Εκ προοιμίου ευχαριστώ τήν Εξοχότητα Σας καί διατελώ μέ θερμές ευχές, ο δωρεοδότης Θεός νά χαρίζη σέ Εσάς καί τήν οικογένειαν Σας υγιεία, ευτυχία καί κάθε πρόοδο.
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ + ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ
Πρός Τήν Εξοχωτάτην Hilary Clinton Υπουργόν Εξωτερικών Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής; Εις WASHINGTON
Εξοχωτάτη κ. Υπουργέ,
Εις τήν Έκθεσιν τού Υπουργείου Σας πού αναφέρεται στό σεβασμό τών θρησκευτικών ελευθεριών ανά τόν κόσμον καί ειδικώτερα εις τήν χώρα μου χρησιμοποιείται τό όνομά μου καί περιγράφονται ενέργειές μου καί λόγοι μου χωρίς νά μού δοθεί ουδεμία δυνατότης νά εξηγήσω τί παραγματικά συμβαίνει.
Ως πολίτης τού κόσμου καί κάτοικος αυτού τού πλανήτη αισθάνομαι τήν υποχρέωση νά εκφράσω τήν διαμαρτυρία μου διότι προφανώς μέ τόν τρόπο πού συντάσσονται οι συγκεκριμένες εκθέσεις τού Υπουργείου Σας παραβιάζονται τά ανθρώπινα δικαιώματα καί κατά βάσιν τό Σύνταγμα τών Η.Π.Α., χώρας τήν οποία εθεμελίωσαν οι Πατέρες τού Έθνους Σας επί τών πανανθρωπίνων αξιών πού γεννήθηκαν στήν χώρα μου, δηλ. τής ελευθερίας, τής δημοκρατίας καί τού σεβασμού τής ανθρώπινης προσωπικότητος.
Γνωρίζετε ασφαλώς ως έμπειρος πολιτικός καί πρόσωπο σημαντικής προσφοράς εις τήν μεγάλη Σας Χώρα ότι στά κράτη δικαίου είναι απαράδεκτο τό γεγονός νά καταδικάζεται κάποιος αναπολόγητος καί νά παραβιάζεται η παγκόσμια δικαστική αρχή «νά μήν εκδόσεις τήν κρίση σου γιά οποιοδήποτε θέμα πρίν ακούσεις καί τίς δύο πλευρές».
Διαμαρτύρομαι λοιπόν εντόνως διότι χωρίς νά ερωτηθώ γιά τό τί πράγματι συνέβη ή γιά τό τί πράγματι είπα, ουσιαστικά καταγγέλομαι παγκοσμίως ως δήθεν φονταμενταλιστής καί ως δήθεν παραβιάζων τά δικαιώματα τών συνανθρώπων μου. Εάν είχαν οι υπηρεσίες τού Υπουργείου Σας τήν ευγένεια καί τήν συνείδηση νά μέ ερωτήσουν πρίν μέ καταγγείλουν τί πράγματι συμβαίνει μέ τά αναφερόμενα θέματα, θά τούς ενημέρωνα ότι απηυθύνθην εγγράφως εις τόν Αρχιεπίσκοπον τών εν Αθήναις Ρωμαιοκαθολικών κ. Νικόλαον Φώσκολον καί τόν παρεκάλεσα ό,τι ακριβώς ισχύει στό Ρωμαιοκαθολικό Σχολείο τού Αγίου Παύλου Πειραιώς νά ισχύσει καί στό Ρωμαιοκαθολικό Σχολείο τής Αγίας Ιωάννας τής Λωραίνης Πειραιώς δηλ. ο αγιασμός ενάρξεως πού γιά τήν Ορθόδοξη Εκκλησία αποτελεί μυστηριακή πράξη τού νέου σχολικού έτους νά ευλογηθή γιά τούς Ορθοδόξους μαθητάς τού Σχολείου υπό Ορθοδόξου θρησκευτικού λειτουργού καί γιά τούς Ρωμαιοκαθολικούς μαθητάς πού σημειωτέον αποτελούν μειοψηφία υπό τού Ρωμαιοκαθολικού θρησκευτικού λειτουργού, δεδομένου ότι η Ορθόδοξη αυτοσυνειδησία καί τό Κανονικό δίκαιο απαγορεύουν τήν συμπροσευχή μέ ετεροδόξους καί μέ πρόσωπα πού δέν υφίσταται μυστηριακή κοινωνία.
Όμως ο Αρχιεπίσκοπος τών Ρωμαιοκαθολικών ουδεμία απάντηση καταδέχθη νά αποστείλει καί επομένως διά νά υπερασπίσω τήν αυτοσυνειδησία τών ορθοδόξων μαθητών τού Σχολείου ως επίσκοπος καί ποιμένας αυτών προσέφυγα στήν υπό τού Νόμου προβλεπομένη διαδικασία ενώπιον τών Αρμοδίων δικαστικών αρχών. Τί άλλο επομένως είχα τήν δυνατότητα νά πράξω ενώπιον τής αδιαλλαξίας καί τής πείσμονος εμμονής εις πρακτικήν απομειώσεως τής Ορθοδόξου αυτοσυνειδησίας. Υπάρχει κατά τήν γνώμη σας κάτι απαράδεκτο σέ αυτή τήν θέση; Τό εύλογο συμπέρασμα πού εξάγεται είναι ότι μεροληπτικώς ανεφέρθη η Έκθεσις εις τό πρόσωπόν μου ενώ δέν εγνώριζε τά πραγματικά περιστατικά καί αντιπαρήλθε εντελώς τήν συμπεριφορά τού Ρωμαιοκαθολικού Αρχιεπισκόπου. Η αναπόδεικτος σύνδεσις στήν Έκθεση απόψεων μου μέ εκφράσεις αντισημιτισμού αποτελεί άμεση διαστρέβλωση τών λόγων μου καί απόλυτη συκοφάντισή μου, διότι ουδέποτε έχω εκφρασθεί εναντίον τού Εβραϊκού Έθνους, τό οποίο σέβομαι όπως καί κάθε άλλο Έθνος στή γή, απλώς όμως επαναλαμβάνω τίς έντονες διαμαρτυρίες τών Ορθοδόξων Εβραίων κατά τής διαστροφής τού Ιουδαϊσμού καί τής εκτροπής από θεϊστική προσέγγιση τής ζωής σέ αποκρυφιστικό σύστημα μέ τήν σκοτεινή διδασκαλία τής Καμπαλά πού αποτελεί επιβίωση τού Εωσφορισμού καί τών πρακτικών τής μαύρης μαγείας.
Ουδέποτε συνεπώς έχω εκδηλώσει αντισημητικές ιδέες καί σκέψεις αλλά ως χριστιανός επίσκοπος ερμήνευσα τίς προφητείες τής Παλαιάς Διαθήκης όπως είχα τό δικαίωμα ειδικώτερα τόν Προφήτη Δανιήλ καί τόν Προφήτη Ησαΐα, απέδειξα ότι ο αναμενόμενος Μεσσίας ήλθε στόν κόσμο στό πρόσωπο τού Κυρίου Ιησού Χριστού καί ότι αυτός πού αναμένεται από τόν Ιουδαϊσμό νά έλθει καί προετοιμάζονται η ανέγερση τού τρίτου Ναού τού Σολομώντος καθώς καί λειτουργικά καί λατρευτικά σύμβολα όπως εμφαίνεται στό Διαδίκτυο δέν είναι άλλος από τόν αναφερόμενο στήν Αποκάλυψη τού Ευαγγελιστού Ιωάννου ως Αντίχριστος.
Τέλος θεωρείτε ως φονταμενταλισμό καί αντισημητισμό τήν πασίδηλη καί παγκόσμια πραγματικότητα ότι τό τραπεζιτικό σύστημα αποτελεί αγαπημένη οικονομική δραστηριότητα τού ισχυρού στήν χώρα Σας Εβραϊκού λόμπυ;
Μπορείτε νά μάς ενημερώσετε ποίας ιδιοκτησίας είναι οι τρείς παγκόσμιες εταιρείες αξιολόγησης τής χρηματοπιστοληπτικής ικανότητος τών χωρών καί τών οικονομιών Moody’s, Standart and Poors καί Fitch;
Μπορείτε νά μάς ενημερώσετε ποίας εθνικότητος είναι ο ιδρυτής τής Trilater Commision;
Μπορείτε νά μάς ενημερώσετε από ποίας εθνικότητος μέλη αποτελείται η στοά Ben Berith πού εδρεύει στήν Ουάσιγκτον καί παραρτήματά της έχει σέ όλο τόν πλανήτη καθώς καί στήν χώρα μου;
Μπορείτε νά μάς ενημερώσετε ποιό είναι τό κυβερνόν σώμα τής εμφανιζομένης ως think tank Λέσχης Bildeberg;
Κλείνοντας τήν επιστολή μου ειλικρινώς εύχομαι τήν επί τής γής επικράτηση τής ειρήνης τού Θεού καί τής αλληλοκατανοήσεως καί αλληλοπεριχωρήσεως τών ανθρώπων. Η ελευθέρα όμως έκφρασις τής συνειδήσεως εκάστου είναι αξία ανυπέρβλητος πού οφείλομεν νά τήν υπερασπιζόμεθα καί μέ τήν ζωήν μας καί ασφαλώς η δικαιοσύνη επιβάλλει τόν σεβασμό τών δικαιωμάτων τών ασθενεστέρων καί τών μή εχόντων κατά κόσμον δύναμιν.
Μετά τιμής καί ευχών Ο Μ Η Τ Ρ Ο Π Ο Λ Ι Τ Η Σ + ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ HELLENIC REPUBLIC HOLY METROPOLIS OF PIRAEUS AKTI THEMISTOKLEOUS 190 18539 PIRAEUS TEL. +30 210 4514833 FAX. +30 210 4518476
7 September 2012
To the Honourable Daniel Smith Ambassador of the USA ATHENS GREECE
Your Excellency
I submit in writing my strong protests concerning the way my name is mentioned in the report of the Foreign office concerning religious freedom and I would kindly request you to forward this letter to Her Excellency the Secretary of State. I would like to thank your Excellence in advance and may our Giftgiving Lord bless you with Health, Happiness and Progress.
HELLENIC REPUBLIC HOLY METROPOLIS OF PIRAEUS AKTI THEMISTOKLEOUS 190 18539 PIRAEUS TEL. +30 210 4514833 FAX. +30 210 4518476
7 September 2012 To: Hillary Clinton United States Secretary of State USA Minister of Foreign Affairs WASHINGTON U.S.A.
Your Excellency,
In the Report of your Department referring to the respect for religious freedom internationally and particularly in my country, my name is mentioned and my actions as well as my speeches are described without me having any chance to explain how things really stand. As a world citizen and inhabitant on this planet I feel I am obliged to express my protest since there is obviously a violation of the Human Rights and the USA constitution in the way this specific Department Reports are constructed.
The founding of your country by the Leaders of your Nation was based on the Universal values which were born in my country that is the freedom, democracy and respect of the human personality.
Since you are an experienced politician and a person of major contribution in your great country, you are certainly aware that according to the rules of law convicting someone without giving him the chance to apologize is unacceptable because the universal law of justice demands both sides to be heard before judgment.
Therefore I express my strong dissatisfaction as without being asked about what I really said or what really happened, I am literally accused internationally of being a so-called fundamentalist and violating the rights of my fellow men.
If the Services of your Ministry had the courtesy and the consciousness to ask me before accusing me about the specific issues, I would have informed them that I addressed in writing to the Roman Catholic Archbishop of Athens and requested the Blessing of the school year in the Roman Catholic School of Jean D’ Arc of Piraeus to come into effect exactly in the way the Roman Catholic School of Saint Paul of Piraeus does. I suggested that the blessing of the school year should be conducted by an Orthodoxy priest for the Orthodox students and by a Roman Catholic priest for the Roman Catholic students (who comprise a minority in this school), given the fact that in the Orthodox self consciousness and according to the canon law it is forbidden to pray together with people who believe in different dogmata and do not take part in the Holy Communion.
However, the Archbishop of the Roman Catholic Church did not condescend to give us an answer and in this way I was not able to protect the Orthodox consciousness of the students in this school and as their Bishop and Shepherd I had no other way but appealing to the justice of Law and to the corresponding Law Services.
What else could I have done to confront the intransigent attitude and the obstinate obsession against the Orthodox Self Consciousness. Is there, in your opinion irrationality in my view? The justifiable conclusion which is deducted is that the Report was biased against me since there was no knowledge of the real facts and no mention was made in the attitude of the Roman Catholic Archbishop. In your Report there are unprovable allegations about my beliefs and combine them with ant-semitic expressions which supposedly were mine but these are distortions of my words trying to defame me.
I have never expressed myself against the Jewish Nation which I respect exactly as much as every other Nation on Earth. However, I must communicate the strong opposition of the Orthodox Jewish against the distortion of Judaism and the deviation from the divine approach to life into an apocryphistic system based on the dark teaching of Kabbalah, the surviving of eosphorism and the practice of black magic. Therefore, I have never expressed anti-Semitic views, however as a Christian Bishop I had the right to interpret the Prophesies of the Old Testament and especially those of Prophet Daniel and Prophet Isaiah and prove that the longed for Messiah came in this world in the person of Lord Jesus Christ and the one who is expected by the Judaism to come (and for whom the restoration of the Third Temple of Solomon and ceremonial and worship symbols – as publicized though the Internet – are prepared) is the one who is referred in the Apocalypse of Evangelist John as the Antichrist.
Finally, do you consider as fundamentalism and anti-Semitism the obvious and universal reality that the bank system is one of the favorite economic activities of the powerful – in your country – Jewish lobby? Would you be kind enough to inform us who the three international Financial Institutions Moody’s Standard and Poor’s and Fitch belong to?
Could you inform us what Nationality the founder of the Tri later Commission is? Could you inform us what is the Nationality of the members of the Bene Berith Lodge, which sites in Washington and has branches all over the world including my country? Could you inform us who comprise the governing body of the appearing as think Tank Bildeberg Group?
As a conclusion, I sincerely wish the Peace of God and feelings of understanding and tolerance between people to prevail on Earth. However the freedom of consciousness is of ultimate value which we are obliged to defend even with our lives and surely justice imposes the respect of all people’s rights especially of the weaker ones and of those who do not have power in this world.
Yours respectfully The Metropolitan of Piraeus + Seraphim

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΣΑΡΞ ΕΚ ΤΗΣ ΣΑΡΚΟΣ ΤΟΥ


Είναι
η υπονόμευση του συλλογικού και η θρησκεία του άφατου ατομισμού που στην οικονομία λατρεύει τον «ιδιώτη» και στην πολιτική διακηρύττει το θατσερικό δόγμα «η κοινωνία δεν είναι τίποτα, το άτομο είναι το παν».
*
Είναι
το εγκατεστημένο ανταγωνιστικό μοντέλο συμβίωσης που αναπαράγει το πρότυπο «ο άνθρωπος λύκος για τον άνθρωπο» και σε συνθήκες κρίσης διαποτίζει τον κοινωνικό ιστό με το δηλητήριο «ο θάνατός σου η ζωή μου».
*
Είναι
η παραχάραξη της έννοιας «αλληλεγγύη» σε φαρισαϊκή «φιλανθρωπία», η προσπάθεια γελοιοποίησης ή και αντιποίησης του «ο ένας για όλους και όλοι για έναν», που στρώνει το έδαφος στη λογική «ο καθένας για την πάρτη του» και «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».
*
Είναι
η κρατική επιχορήγηση του «κοινωνικού αυτοματισμού» που αναγορεύει το «φραγγέλιο» σε «λύση» και δημιουργεί το περιβάλλον που εισάγει το μικροαστισμό στο ιδεολογικό κατακάθι, που ανάγει το λιντσάρισμα σε απενοχοποιημένη «πολιτική δράση».
*
Είναι
η ελεεινολόγηση του «άλλου» και του «διαφορετικού» που εκείνοι που τον φέρανε εδώ, αυτοί που τον εκμεταλλευτήκανε, αυτοί που τον θέλουνε για δούλο τους, τώρα θα τον κλείσουνε με «φράκτες» και σε στρατόπεδα για να «επανακαταλάβουνε τις πόλεις μας».
*
Είναι
η στοχοποίηση του αδύναμου ως εύκολου στόχου και ως ιδανικού αποδιοπομπαίου αντιπάλου.
*
Είναι
η κοινωνική και πολιτική αγριότητα που γυρεύει εξαγνισμό και νομιμοποίηση υποκρινόμενη ότι ασκείται στο όνομα του «υπέρτερου συμφέροντος», του «λαού», της «κοινωνίας».
*
Είναι
ο κατακερματισμός και η προώθηση της αντιπαλότητας μεταξύ των θυμάτων της κοινωνίας, ο διαχωρισμός τους σε αντιτιθέμενες μερίδες «κανιβάλων» που διαποτίζονται από την αρχή«χάνεις - κερδίζω», «αφανίζεσαι - υπάρχω», «πεθαίνεις - ζω».
*
Είναι
η διαστρέβλωση, το ψέμα, η ιστορική αφασία και ο γκεμπελισμός ως μόνιμων μεθόδων άσκησης και επιβολής πολιτικής.
*
Είναι
η ενοχοποίηση του μαζικού κοινωνικού, ταξικού, πολιτικού αγώνα και η ιταμή διασύνδεσή του - με στόχο την άνωθεν υποκατάστασή του - με τα «τάγματα εφόδου» των λούμπεν της ακροδεξιάς τρομοκρατίας.
*
***
Με δυο λόγια:
Η φασιστική - νεοναζιστική συμμορία των τραμπούκων του υποκόσμου που υποδύεται το πολιτικό κόμμα,
είναι
το δημιούργημα της σαπίλας, είναι η σαρξ εκ της σαρκός, ενός πολιτικού και οικονομικού καθεστώτος που για την αυτοπροστασία των δομών του και για την αναπαραγωγή του, μετατρέπει την ίδια τη βρωμιά του σε κοπριά με την οποία καλλιεργεί στα κεφαλαιοκρατικά θερμοκήπια τους Φρανκενστάιν, τους εντεταλμένους να υπηρετούν τη σαπίλα που τους δημιούργησε.

ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΑΠΟΓΥΜΝΩΝΟΝΤΑΙ

Συντάκτης: Κ ωνσταντνίνος Χολέβας, πολιτικός αναλυτής

Η γνωστή μειοψηφία των γκρινιάρηδων και ηττοπαθών στα εθνικά μας θέματα είχε προφητεύσει ότι στο θέμα των Σκοπίων αν δεν υποχωρήσουμε θα απομονωθούμε. Τελικά, όπως φαίνεται και από την πρόσφατη ειδησεογραφία, το γειτονικό μας κράτος της ΦΥΡΟΜ είναι εκείνο που δέχεται ραπίσματα πανταχόθεν και εκείνο απομονώνεται.
Δεν ισχυρίζομαι ότι τα πράγματα είναι ρόδινα για τα ελληνικά δίκαια, αλλά δεν είναι και τόσο άσχημα.
Άλλωστε και εμείς ευθυνόμαστε διότι δεν κρατήσαμε από την αρχή μία ξεκάθαρη θέση, όπως αυτή διαμορφώθηκε από τα συλλαλητήρια των Πανελλήνων στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στην Ομογένεια και από το Συμβούλιο των Πολιτικών αρχηγών τον Απρίλιο 1992.
Η μία ιστορικώς, νομικώς, και διπλωματικώς τεκμηριωμένη θέση είναι ότι δεν παραχωρούμε το όνομα ούτε με σύνθετη ονομασία ούτε με παράγωγο κ.λπ.
Οι καλόπιστες υποχωρήσεις μας απεδείχθη ότι δεν ωφέλησαν.
Ευτυχώς μέχρι σήμερα μας βοηθεί η αδιαλλαξία των Σκοπίων, η οποία ενοχλεί διεθνώς.
Θυμίζω ορισμένα γεγονότα της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου.
Πρώτον. Τα Σκόπια βρήκαν πάλι κλειστή πόρτα στο ΝΑΤΟ.
Ο Γεν. Γραμματέας κ. Ράσμουσεν τούς είπε να λύσουν πρώτα τις εκκρεμότητες με την Ελλάδα και κυρίως το όνομα και μετά να ξανακάνουν αίτηση.
Δεύτερον αντίστοιχη απάντηση έλαβαν και από υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρ. Ένωσης.
Η ένταξη της χώρας μας στη λέσχη των ισχυρών της Ευρώπης μας εξασφαλίζει τα κλειδιά για την ένταξη προβληματικών χωρών όπως η Τουρκία και η ΦΥΡΟΜ.
Είτε μας συμπαθούν οι εταίροι μας είτε όχι, η ουσία είναι ότι εμάς ακούν στο Σκοπιανό και όχι τον Γκρούεφσκι και τους οπαδούς του τεχνητού «μακεδονικού» έθνους.
Τρίτον και λίαν ενδιαφέρον. Ο Βούλγαρος Υπουργός Εξωτερικών Νικολάι Μλαντένοφ έστειλε αυστηρό και σαφές μήνυμα προς την ηγεσία της ΦΥΡΟΜ ότι αν θέλουν να ενταχθούν στην Ευρ. Ένωση οφείλουν να παύσουν να διαστρεβλώνουν και να σφετερίζονται τη βουλγαρική ιστορία.
Άρα από εδώ και στο εξής τα Σκόπια δεν θα αντιμετωπίζουν μόνο το δικό μας ΒΕΤΟ και τη δική μας διαμαρτυρία για τις ιστορικές αλχημείες τους.
Θα έχουμε και τη στήριξη της Βουλγαρίας, μέλους πλέον της Ε.Ε., η οποία και άλλες φορές έχει εκφράσει ενόχληση για τις αυθαιρεσίες των ψευδομακεδόνων.
Ας μην ξεχνούμε ότι η Βουλγαρία από το 1991 αναγνωρίζει το κράτος ως «Μακεδονία», αλλά δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη έθνους μακεδονικού ούτε γλώσσας «μακεδονικής».
Το 1992 η επίσημη άποψη της Βουλγαρίας, η οποία κατετέθη στη ΔΑΣΕ, σημερινό ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη) ήταν η εξής:
Στο κράτος των Σκοπίων κατοικεί μία πλειοψηφία Βουλγάρων και μία ελληνική μειονότητα 200.000 ανθρώπων!
Τέταρτη είδηση από την επικαιρότητα: ΟΙ Αλβανοί που αποτελούν το 30% του πληθυσμού της ΦΥΡΟΜ απαιτούν μέσω των κοινοβουλευτικών τους κομμάτων να αναγνωρισθούν ως επίσημοι ήρωες του πολυεθνικού αυτού κράτους οι Αλβανοί ένοπλοι, οι οποίοι συγκρούσθηκαν το 2001 με τους Σλάβους αστυνομικούς και στρατιωτικούς.
Τότε ζητούσαν την απόσχισή τους από το σκοπιανό μόρφωμα.
Η κυβέρνηση των εθνικιστών του Γκρούεφσκι και του κόμματος ΒΜΡΟ πήρε το διπλό μήνυμα.
Α) Οι Αλβανοί δεν αισθάνονται μειονότητα πλέον, αλλά συγκυβερνώσα εθνότητα, δηλαδή το κράτος δεν είναι των «Μακεδόνων» αλλά και των Αλβανών.
Β) Όσο οι Αλβανοί περνούν τα αιτήματά τους με επιτυχία μέσα από τη σκοπιανή Βουλή θα παραμείνουν εντός ΦΥΡΟΜ. Όταν δουν ότι οι ψευδομακεδόνες τους εμποδίζουν τότε θα αποσχισθούν και θα ενωθούν με τα αδέλφιά τους στο Κόοσοβο. Γι’ αυτό και τιμούν τους αποσχιστικούς αγωνιστές του 2001. Τ
ο κράτος των Σκοπίων απομονώνεται αφ’ ενός και παρουσιάζει διαλυτικά φαινόμενα αφ’ ετέρου. Η εμμονή μας στην εθνική αξιοπρέπεια δικαιώνεται.

ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΚΕ ΑΠΟΛΥΕΙ


Μετά την προ ολίγων μηνών υπαγωγή της Τυποεκδοτικής Α.Ε στο άρθρο 99, με απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ,ανακοινώθηκε:
( Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την παύση της λειτουργίας της τηλεόρασης του «902» 10/09/12.
Η τηλεόραση του «902» παύει να μεταδίδει το πρόγραμμά της, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής.
Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στο ιδιαίτερα μεγάλο κόστος λειτουργίας της με τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση.
Παρά τις προσπάθειες που έγιναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ώστε να μπορεί να λειτουργεί ο τηλεοπτικός σταθμός, αυτό σήμερα είναι αδύνατο για οικονομικούς λόγους.
Η ΚΕ έχει ήδη ενημερώσει, εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, όλα τα κομματικά όργανα και τις ΚΟΒ για τις δυσκολίες και το ενδεχόμενο να σταματήσει η λειτουργία της τηλεόρασης.
Είναι σε όλους γνωστό ότι ο «902» είναι μέσο προβολής των θέσεων και των προτάσεων του ΚΚΕ σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Δημιουργήθηκε, για να προβάλλει την πολιτική του, να υπηρετεί την καθημερινή ενημέρωση των εργαζομένων, του λαού, αποκαλύπτοντας την αντιλαϊκή πολιτική, προβάλλοντας τους εργατικούς, γενικότερα τους λαϊκούς αγώνες που συστηματικά αποσιωπούν ή συκοφαντούν τα αστικά ΜΜΕ.
Είναι, επίσης, γνωστό ότι για τη λειτουργία του χρηματοδοτείται από το ΚΚΕ.
Η οικονομική κρίση έχει επιδράσει και στη λειτουργία όλων των ΜΜΕ, επιδρά και στον «902».
Επίσης, ο «902», ως μέσο προπαγάνδας του ΚΚΕ δέχτηκε και δέχεται την επίθεση των επιτελείων της άρχουσας τάξης.
Το μοναδικό έσοδο των ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ είναι η διαφήμιση.
Τα έσοδα του «902» από αυτήν την πηγή είναι πενιχρά, επειδή είναι σταθμός του ΚΚΕ.
Οι καπιταλιστές που διαθέτουν μεγάλο πακέτο για διαφήμιση δεν ενισχύουν ένα μέσο προπαγάνδας που στηρίζει το λαϊκό κίνημα και το δίκιο των εργαζομένων. Ακόμη και από την κρατική διαφήμιση ο «902» έπαιρνε ψίχουλα.
Είναι μέρος της συνολικότερης επίθεσης στο ΚΚΕ, που εντείνεται και θα εντείνεται όσο οξύνεται η ταξική πάλη.
Στην 20χρονη μέχρι σήμερα λειτουργία της, η τηλεόραση του «902», χωρίς να διαθέτει τα μέσα και τις οικονομικές δυνατότητες των αστικών τηλεοπτικών σταθμών, αποτέλεσε το μέσο ενημέρωσης των εργαζομένων, του λαού, μέσα στην καταθλιπτική μονοφωνία της κυρίαρχης προπαγάνδας που βασιλεύει στο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας.
Είχε σημαντική συμβολή στην προβολή των εργατικών, λαϊκών αγώνων, στην αποκάλυψη του ταξικού χαρακτήρα των κοινωνικών προβλημάτων, των καθημερινών πολιτικών, οικονομικών και διεθνών εξελίξεων, στην προβολή και εκλαΐκευση της πολιτικής και της ιδεολογίας του ΚΚΕ, στην αντιμετώπιση του πολύμορφου αντικομμουνισμού και της παραχάραξης της Ιστορίας.
Αυτή η συμβολή στηρίχτηκε στην πολιτική του ΚΚΕ και στην ακούραστη δουλειά των εργαζομένων, στην καθημερινή μάχη της ενημέρωσης στο σταθμό, στη συνεχή συγκινητική στήριξη, υπεράσπιση και ενίσχυση του σταθμού από τους φίλους του Κόμματος και ευρύτερο κόσμο που εκτιμά την αλήθεια στην ενημέρωση και το δίκιο του λαού.
Κατανοούμε τη δραματική κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι που μένουν χωρίς δουλειά. Θα τους στηρίξουμε όσο μπορούμε περισσότερο.
Η προστασία των ανέργων πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του εργατικού και λαϊκού κινήματος.
Η εξάλειψη της ανεργίας αποτελεί για το ΚΚΕ κεντρικό πρόβλημα που η λύση του συνδέεται με ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της οικονομίας και εξουσίας.
Η παύση της λειτουργίας της τηλεόρασης αντικειμενικά δημιουργεί ένα σοβαρό κενό και δυσκολία στο χώρο της τηλεοπτικής προπαγάνδας.
Αυτό το κενό θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε με τη δημιουργία ειδησεογραφικού πόρταλ που λειτουργεί στο διαδίκτυο, αξιοποιώντας αυτήν τη μορφή ενημέρωσης και προπαγάνδας με εθελοντική δουλειά μελών του Κόμματος.
Στις σημερινές συνθήκες, της βαθιάς καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, η προβολή και εκλαΐκευση της πολιτικής του ΚΚΕ πρέπει να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη ένταση και έκταση μέσα στην εργατική τάξη και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, στη νεολαία, με την ακόμη πιο πλατιά αξιοποίηση και διάδοση του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» από τα στελέχη, τα μέλη, τους οπαδούς του Κόμματος και της ΚΝΕ, όπως και με όλες τις μορφές ζωντανής προπαγάνδας και ιδεολογικοπολιτικής διαφώτισης στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, στα μικρομάγαζα, στο χωριό, στις εργατογειτονιές.
Παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί η παύση λειτουργίας της τηλεόρασης του «902», με τον αναντικατάστατο, ως όργανο της ΚΕ, ρόλο του «Ριζοσπάστη», το ραδιόφωνο του «902», το πόρταλ και βασικά με την καθημερινή ακούραστη ζωντανή δουλειά εντείνουμε τις προσπάθειες, για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της δράσης του ΚΚΕ.
Να συμβάλουμε ολόπλευρα και πιο αποτελεσματικά στην ανάπτυξη των λαϊκών αγώνων, στη συσπείρωση δυνάμεων στην πολιτική του, στη δράση για τη λαϊκή κοινωνική συμμαχία, που θα συγκρούεται με τα μονοπώλια και την εξουσία τους, για την εργατική, λαϊκή εξουσία και οικονομία.
Το ΠΓ καλεί τα μέλη, τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ, κάθε εργαζόμενο, που αναγνωρίζει την αναγκαιότητα ύπαρξης και δράσης του ΚΚΕ, να υπερασπιστούν μαχητικά το Κόμμα από τις επιθέσεις που θα δεχτεί, επειδή η πολιτική του είναι ριζικά αντίθετη και εχθρική στο καπιταλιστικό σύστημα.
ΤΟ ΠΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Αθήνα 10/9/2012)
η παύση λειτουργίας της τηλεόρασης του 902.
Η "ιστορία" με τον 902 είναι λίγο-πολύ γνωστή.
Πριν από περίπου 1 χρόνο, άρχισε να διαφαίνεται ότι πλησιάζουν οι τίτλοι τέλους. Ήταν τότε που είχε απασχολήσει (και εμάς) το ζήτημα των απολύσεων:
(Από το Δεκέμβρη του 2010 η εργοδοσία του 902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM - 902 ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ έχει ξεκινήσει ένα κύμα απολύσεων εργαζομένων, που μέχρι σήμερα φτάνουν τους 21 (απολύει λίγους λίγους κάθε μήνα, χωρίς προειδοποίηση).
Αυτό η εργοδοσία του 902 το κάνει μιλώντας για μεγάλα οικονομικά προβλήματα λόγω κρίσης και μείωσης της κρατικής επιχορήγησης στο ΚΚΕ.
Οι φήμες για απολύσεις ακούγονταν καιρό.
Μέχρι και τις δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη του 2010, μας λέγανε ότι τα περί απολύσεων είναι ψέματα για να χτυπηθεί πολιτικά το ΚΚΕ.
Αμέσως μετά, τέλη Νοέμβρη του 2010, ο διευθυντής του σταθμού Τάκης Τσίγκας μας ανακοίνωσε ότι λόγω οικονομικών δυσκολιών, ο σταθμός θα κάνει μαζικές απολύσεις.
Μας είπε πως αυτές θα γίνουνε με κοινωνικά κριτήρια (οικογενειακές υποχρεώσεις του κάθε εργαζόμενου, ηλικία, οικονομική κατάσταση του κλπ.) και όχι με βάση το ποιος ανήκει ή στηρίζει το κόμμα που είναι και ο ιδιοχτήτης του σταθμού και ποιος όχι.
Παράλληλα, μας κάλεσε να στηρίξουμε συνδικαλιστικά το ΠΑΜΕ και να παλέψουμε για ψηλά επιδόματα ανεργίας (!).
Αυτό εμείς το πήραμε για ειρωνεία και βαριά προσβολή, όπως και ήτανε.
Χωρίς κανείς να μας εξηγήσει τα οικονομικά δεδομένα με νούμερα, να συζητήσει μαζί μας για λύσεις, να μας ενημερώσει καθαρά τι συμβαίνει και πώς μπορούσε να βρεθεί η πιο καλή για τους εργαζόμενους λύση, μας ξεκαθαρίσανε ότι από 1η του Δεκέμβρη (5 μέρες μετά την παραπάνω ξαφνική ανακοίνωση!!) πιάνουνε το τσεκούρι των απολύσεων.
Προσπαθήσαμε να οργανωθούμε για πρώτη φορά, γιατί μέσα στο σταθμό ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝΕ από πάντα η συνδικαλιστική οργάνωση.
Κάναμε μια σύσκεψη και βγάλαμε μια επιτροπή τριών συναδέλφων, για να πάνε στο σωματείο των τεχνικών τηλεόρασης (ΕΤΙΤΑ) και να ζητήσουνε συμπαράσταση.
Η εργοδοσία του 902-ΚΚΕ, αρνιόταν να συζητήσει μαζί μας, και έδειχνε ότι μας έγραφε -σαν εργαζόμενους και σαν προσωπικότητες- στα παλιά της τα παπούτσια. Την ίδια ώρα, όπως αποδείχτηκε αργότερα, είχε στείλει στη σύσκεψή μας εκείνη έναν δικό της άνθρωπο να μας χαφιεδέψει, κι έσπειρε έπειτα κατάλληλες φήμες για να μας διασπάσει.
Στη συνέχεια, έκανε κάτι ακόμα χειρότερο.
Έστειλε πέντε πρώην συναδέλφους μας (και με δική τους μεγάλη ηθική ευθύνη) να βρίσκονται στα γραφεία της ΕΤΙΤΑ, κι όταν πήγε η Επιτροπή μας να μιλήσει, τους είχε δασκαλέψει να πούνε ότι η Επιτροπή δεν εκφράζει τους εργαζόμενους του 902 κι ότι οι απολύσεις είναι αναγκαίες.
Έριξε δηλαδή εργαζόμενους ενάντια σε εργαζόμενους, υποχρέωσε τους συναδέλφους μας να γίνουν γενίτσαροι για να μην χάσουν τη δουλειά τους. Σ
τη συνέχεια, η εργοδοσία - καθοδήγηση του ΚΚΕ έβαλε «περιφρουρήσεις» κατά ανύπαρκτων εχθρών του κόμματος στο κτίριο του 902-ΚΚΕ στον Περισσό και την κατάλληλη στιγμή, βράδυ σαν τον κλέφτη, στις 10 του Δεκέμβρη, απόλυσε 2 από τους 3 της Επιτροπής μας και άλλον έναν εργαζόμενο, που είχε μπει μπροστά στον αγώνα κατά των απολύσεων.
Υποχρέωνε μάλιστα εργαζόμενους του 902 - μέλη του ΚΚΕ να συμμετέχουν σε αυτές τις περιφρουρήσεις κατά δήθεν «απειλής» από τους απολυμένους!!
Εκείνες οι πρώτες απολύσεις ρίξανε μια απαισιοδοξία σε πολλούς εργαζόμενους, που δεν είχανε προλάβει να οργανωθούνε καλά. «Πού ξέρεις, μπορεί να μην κάνουν άλλες απολύσεις», έλεγαν πολλοί.
Δυστυχώς δεν έγινε έτσι, κι αυτό είναι ένα μεγάλο μάθημα για το μέλλον.
Τα κοινωνικά κριτήρια για τα οποία μίλαγε η εργοδοσία πήγανε περίπατο από την πρώτη κιόλαςφουρνιά (αφού οι πρώτοι που απόλυσε με εκδικητικότητα ήταν οι εκπρόσωποί μας!).
Αυτό που νιώσαμε όλοι όσοι μείναμε στο σταθμό μετά τις 10/12/2010 μέχρι να μας διώξουνε, ήτανε το κλίμα πολέμου - γκέτο που φτιάξανε ενάντια στους μη οργανωμένους στο ΚΚΕ εργαζόμενους του σταθμού.
Οι προϊστάμενοι -χρόνια τώρα- μας προσβάλανε και μας αποκαλούσανε στα μουλωχτά τεμπέλήδες, τη στιγμή που αυτοί έπιναν ολημερίς καφέδες και χασκογελάγανε στα γραφεία τους, κι εμείς ιδρώναμε και μας έτρωγε το άγχος και οι δρόμοι.
Οι ίδιοι βάλανε μέλη του ΚΚΕ, δημοσιογράφους κυρίως, ανθρώπους που τρώγαμε μαζί το καθημερινό βάσανο του μεροκάματου, να μας κάνουνε το χωροφύλακα και να ακούνε τι λέμε.
Το αντάλλαγμα ήταν να τους κρατήσουνε στη δουλειά, στόχος να μας διχάσουνε σε κομματικούς και μη κομματικούς και έτσι να κάνουνε τη δουλειά τους.
Μας απολύανε και γελάγανε, λέγοντας την ψευτιά ότι οι αντιδράσεις μας για τις απολύσεις ήταν μέρος «επίθεσης στο ΚΚΕ», πράγμα που ποτέ δεν κάναμε και δεν είχαμε σκοπό να κάνουμε (άσχετα από πολιτικές απόψεις).
Κάνανε χυδαίες επιθέσεις προσωπικά σε συναδέλφους, απειλούσανε έμμεσα ή άμεσα, δείχνανε και δείχνουνε μια απανθρωπιά απέναντί μας που είναι σε πλήρη αντίθεση με αυτά που λένε συνέχεια στη θεωρία.
Μας μιλάγανε για δικαιοσύνη και εργατικά δικαιώματα, και είδαμε τη χειρότερη αδικία και εκδικητικότητα, γιατί ζητήσαμε να μη χάσουμε τη δουλειά μας, και αυτοί δεν μας εξηγούσανε καν αντρίκεια και καθαρά γιατί δεν μπορούμε να μείνουμε και γιατί δεν ίσχυε κανένα κοινωνικό κριτήριο στις απολύσεις μας, παρά μόνο κομματικό.
Και δε μας εξηγήσανε ποτέ γιατί ΠΟΤΕ δε μας υπολογίσανε, γιατί περνιούνται για «ανώτεροι» από μας και μας περιφρονούνε επειδή δεν ξέρουμε τσιτάτα σαν κι αυτούς, οι ίδιοι που ορκίζονται στα λόγια στο όνομα του εργαζόμενου και του λαού. Δε σεβαστήκανε ούτε εργαζόμενους που είχανε άνεργες γυναίκες και παιδιά στην κούνια.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει απολυθεί ούτε ένα κομματικό μέλος (έχουνε παραιτηθεί δύο). Είμαστε εργαζόμενοι με αξιοπρέπεια και δε ζητάμε να είχανε απολυθεί άλλοι στη θέση μας.
Άλλωστε, οι περισσότεροι βάλαμε το κεφάλι μας στο ντορβά με τη θέλησή μας, αντιδράσαμε ανοιχτά, αν και ξέραμε ότι μας περίμενε η ανεργία.
Δε μας ένοιαξε, αν και γνωρίζαμε ότι θα περάσουμε δύσκολα, γιατί δεν αντέχαμε αυτό το κλίμα της τρομοκρατίας, του γκέτο, της σπιουνιάς, που είχε φτιάξει η εργοδοσία μαζί με τους προϊστάμενους.
Αν μέναμε στη δουλειά, θα μέναμε με το κεφάλι ψηλά και όχι σα δούλοι, όπως μας αντιμετώπιζε για χρόνια η εργοδοσία του 902 με ατάκες όπως «αυτοί τρώνε τα λεφτά του ΚΚΕ», «συνδικαλισμοί στο ΚΚΕ δεν περνάνε» κλπ. Εμείς ξέραμε πάντα ότι αριστερός είναι αυτός που σέβεται όσους βγάζουνε με κόπο το ψωμί τους, τους εργαζόμενους και το λαό, αγαπάει την αλήθεια, είναι ντόμπρος, δίκαιος, δε σηκώνει τη βρωμιά, τη ρουφιανιά, την υπουλοσύνη, δεν κοιτάει να τη γλιτώσει αυτός και να πονέσουν ή να πεινάσουν άλλοι.
Δυστυχώς με σας κύριοι της εργοδοσίας εκεί μέσα, είδαμε τα ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ. Ξαναλέμε: αν ήσαστε πραγματικά προοδευτικοί άνθρωποι, θα αγκαλιάζατε την Επιτροπή μας, θα μας ανοίγατε τα οικονομικά κιτάπια σας, θα εξηγούσατε το οικονομικό πρόβλημα του σταθμού, θα καθόμασταν μαζί να στύψουμε το κεφάλι μας να βρούμε την πιο δίκαιη για όλους λύση.
Και μάλιστα -χωρίς αυτό να το απαιτούσαμε ποτέ, γιατί είμαστε περήφανοι άνθρωποι και συναδελφικοί- θα δίνατε μόνοι σας το καλό παράδειγμα, ξεκινώντας πρώτα από τους εαυτούς σας, από μέλη του ΚΚΕ-ΚΝΕ, φυσικά με κοινωνικά κριτήρια, για να δείξετε το διαφορετικό χαραχτήρα σας από έναν κλασσικό καπιταλιστή εργοδότη, από αυτούς που καταγγέλλετε καθημερινά στα λόγια.
Επειδή έχουμε δουλέψει κι αλλού, σας λέμε ότι τη δικιά σας συμπεριφορά δύσκολα τη συναντάς στην πιάτσα.
Η εικόνα να πετάτε εργαζόμενους με παιδιά στο δρόμο, να έχετε κινητοποιήσει τη μισή ΚΝΕ της Αττικής για να μην «εισβάλλουνε οι προβοκάτορες απολυμένοι στον Περισσό» (δηλαδή εμείς) και την ίδια ώρα να διασκεδάζετε γελώντας στο γνωστό μικρό δωματιάκι δίπλα στους δημοσιογράφους, θα σας είναι στίγμα και λεκές για πολλά χρόνια.
Εμείς δε θα σταματήσουμε να ξεσκεπάζουμε το αντεργατικό όργιο που σκαρώσατε στον 902 (μέχρι να το σταματήσετε), την ίδια ώρα που φωνάζετε «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ» και κάνετε τους μεγάλους υπερασπιστές των εργαζομένων.
Θα το αποκαλύψουμε σε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε, όχι γιατί μας στερήσατε το ψωμί μας ή γιατί είχαμε κανένα προηγούμενο με το ΚΚΕ ή τον 902, αλλά γιατί μας συκοφαντήσατε, μας βάλατε απέναντι σας σαν δήθεν εχθρούς της εργατικής τάξης, προσπαθήσατε να μας ταπεινώσετε. -
NΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝΕ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ 902 - ΟΧΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ στον 902.)
Η ΚΕ τοποθετείται με μια ανακοίνωση περίπου 1000 λέξεων, στην οποία η αναφορά στους πρώην εργαζόμενους στον 902 είναι μόλις 4 γραμμές!
Μερικές αποσαφηνίσεις και ερωτήματα (και σε σχέση με την ανακοίνωση παύσης λειτουργίας του 902) σαν ελάχιστο δείγμα ταξικής αλληλεγγύης (που είναι αυτονόητο ότι και ένα κκ πρέπει να δείχνει) απέναντι στους εργαζόμενους που χάνουν τις δουλειές τους:

α) Θεωρούμε τουλάχιστον ατυχές το επιχείρημα που διατυπώνεται στην ανακοίνωση για το ότι δεν υπάρχει πλέον η οικονομική δυνατότητα συνέχισης της λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού, εξαιτίας της έλλειψης διαφημίσεων (..επειδή μάλιστα πρόκειται για τον σταθμό του ΚΚΕ).
Εξαιρετικά ατυχές για ένα κκ (ενίοτε αυτοαποκαλούμενο επαναστατικό), το οποίο αγωνίζεται για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και επιδιώκει την ανεξαρτησία του από την αστική πολιτική, τους μηχανισμούς της, όπως πχ την κρατική επιχορήγηση, τις κρατικά επιχορηγούμενες διαφημίσεις, τις διαφημίσεις των πολυεθνικών κλπ.

Για εμάς είναι ξεκάθαρο πως τα κομμουνιστικά κόμματα, οι πολιτικές συλλογικότητες, τα εργατικά σωματεία, πρέπει να εξασφαλίζουν/διασφαλίζουν την οικονομική ανεξαρτησία τους ως αναγκαία προϋπόθεση για την πολιτική τους ανεξαρτησία.
Το ίδιο επιχείρημα (των οικονομικών δυσκολιών) είχε διατυπωθεί με αφορμή την υπαγωγή της Τυποεκδοτικής Α.Ε στο άρθρο 99.
Απόλυτα σεβαστό και κατανοητό!
Άλλωστε, δεν ήταν το ΚΚΕ που έφερε τα μνημόνια, που ψήφισε τη δανειακή σύμβαση, που νομοθέτησε αντεργατικούς νόμους και ούτω καθεξής.
Είναι όμως διαφορετικό ως επιχείρημα όταν στελεχώνονται οι μηχανισμοί προπαγάνδας (επιχειρήσεις του κόμματος: έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος) από στελέχη-μέλη του κόμματος και διαφορετικό όταν στελεχώνονται από εργαζόμενους με μισθωτή σχέση εργασίας (εκμετάλλευσης).
Στη δεύτερη περίπτωση (που είναι και αυτή που ισχύει στην περίπτωση του 902) το ατυχές αυτό επιχείρημα νομιμοποιεί από κάθε άποψη τις απολύσεις σε επιχειρήσεις που έχουν "οικονομικές δυσκολίες".
Αυτό άλλωστε δεν είναι και το βασικό επιχείρημα για χιλιάδες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα;
β) Οι επιχειρήσεις που εξυπηρετούν λειτουργίες μιας συλλογικότητας δεν μπορούν να λειτουργούν με κριτήρια κερδοφορίας (αλλά με λογική παραγωγής δημόσιου αγαθού). Θα μπορούσε, το ΚΚΕ, να καλύψει τις όποιες «τρύπες» από τις συνδρομές των μελών του ή από έκτακτη οικονομική ενίσχυση; Πιθανόν ναι.
Λέγοντας επιχειρήσεις, για την αποφυγή παρανοήσεων, εννοούμε την έκδοση των εντύπων τους, εφημερίδων, την λειτουργία/συντήρηση ενός τηλεοπτικού σταθμού κλπ.
Δεν αναφερόμαστε σε επιχειρήσεις που στηρίζουν την λειτουργία τους στην κερδοφορία, κάτι που έτσι κι αλλιώς αποτελεί εξάρτηση από τον μηχανισμό της αγοράς.
γ) Τι εννοεί η ΚΕ λέγοντας πως θα στηρίξει όσο μπορεί περισσότερο τους άνεργους πλέον, πρώην εργαζόμενους στον 902 (εκτός από την κατανόηση που δείχνει στο πρόβλημά τους..);
Θα τους στηρίξει ψυχολογικά ή υλικά; Θα στηρίξει μόνο τους άνεργους-κομματικά μέλη ή και τα μη μέλη του κόμματος (..αν δεν έχουν ήδη απολυθεί αυτοί);
Ή μήπως θα παραπέμψει τη λύση των προβλημάτων τους στην λαϊκή εξουσία;
δ) Η παύση της λειτουργίας του τηλεοπτικού 902 "χρεώνεται" (με βάση και την ανακοίνωση) στην συνολικότερη επίθεση στο ΚΚΕ.
Ακόμα κι αν δεχτούμε ότι όντως είναι έτσι, αποσιωπούνται (αναμενόμενο είναι αυτό) οι ευθύνες της ηγεσίας του κόμματος (η οποία εποπτεύει την λειτουργία των μέσων του) για την πρότερη αντιμετώπιση των εργαζομένων-μη μελών, ενώ φαίνεται ότι το "πάθημα" της Τυποεκδοτικής δεν έγινε μάθημα.
Θεωρούμε ότι η όποια κριτική στο ΚΚΕ για τις επιλογές του αναφορικά με τις επιχειρήσεις που διαθέτει, έχει την ιδιαίτερη σημασία της σε μια περίοδο που εργατικές κατακτήσεις δεκαετιών ανατρέπονται, επομένως και το πώς απαντά σε αυτή την επίθεση η αριστερά με το παράδειγμά της - και δη η κομμουνιστική αριστερά - έχει τη σημασία του επίσης.
Θεωρούμε, επίσης, πως οι κομμουνιστές δεν είναι αλάνθαστοι ούτε οι συλλογικότητες τους. Σημασία έχει, όμως, τα λάθη να μην επαναλαμβάνονται...

ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΡΩΕΣ


Στέλιος Κυριακίδης!
Πόσοι απ'εμάς έχουν ακούσει γι'αυτόν;
Κι 'όμως! Δεν θάπρεπε να υπάρχει Έλληνας που να μην γνωρίζει γι'αυτόν, γιατί πρόκειται για έναν πραγματικό ήρωα της μεταπολεμικής Ελλάδας, έναν μεγάλο αθλητή, που κατέκτησε την Αμερική με μοναδικό του κίνητρο την αγάπη του για την πατρίδα!
Και ενώ στο Χόλιγουντ ετοιμάζουν ταινία για τον Κυριακίδη, στην Ελλάδα χρειάστηκε αγώνας για αν παραλάβουμε το άγαλμά του ως δώρο!!!απο τους Αμερικάνους!
Το 1946 ο 36χρονος Στέλιος Κυριακίδης αποφάσισε να συμμετάσχει στον περίφημο πεντηκοστό Διεθνή Μαραθώνιο της Βοστώνης(42.195μ) μετά απο τιμητική πρόσκληση των διοργανωτών.
Η σύζυγός του έσπευσε να τον αποθαρρύνει αφού λόγω της Κατοχής ήταν αδύναμος και υποσιτισμένος.
Είχε πέντε χρόνια να αγωνιστεί.
Ο ίδιος όμως είχε πάρει την απόφασή του...πουλώντας προσωπικά του αντικείμενα και μετά απο πολλές και αγωνιώδεις προσπάθειες , ο Κυριακίδης κατάφερε τελικά να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο για την Αμερική και στις 4.4. 1946 έφτασε στην Βοστώνη.
Οι γιατροί των αγώνων βλέποντάς τον αδύναμο εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους και δίστασαν για το αν έπρεπε να του δώσουν άδεια να συμμετάσχει.
Στην ουσία φοβόντουσαν για την ίδια του την ζωή.
Ο Στέλιος όμως δεν δεχόταν κουβέντα και δήλωνε αποφασιστικά:
Ηρθα για να τρέξω για επτά εκατομμύρια πεινασμένους Έλληνες και θα τρέξω!"
Ετσι υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση ότι παίρνει ο ίδιος την ευθύνη για τον εαυτό του.
Στις 20 Απριλίου του 1946 δόθηκε η εκκίνηση του φημισμένου 50ου μαραθωνίου της Βοστώνης με μεγάλο φαβορί τον Αμερικανό Τζόνι Κέλι.
Ο Έλληνας μαραθωνοδρόμος έτρεξε με την γνωστή του τακτική(ξεκινούσε χαλαρά για να κρατά δυνάμεις και επιτάχυνε μετά το μέσο της διαδρομής).
Με την δύναμη της ψυχής του, κατάφερε να είναι μπροστά στα τελευταία χιλιόμετρα. Δεν του επιτρεπόταν να μη νικήσει...
΄Ενας ηλικιωμένος μετανάστης στην διαδρομή έτρεχε κοντά του και του έδινε κουράγιο φωνάζοντάς του:
" Για την Ελλάδα Στέλιο μου! Για τα παιδιά σου!!!"
Οι κουβέντες αυτές έδωσαν κουράγιο στον Στέλιο και μ'όλα τα σωματικά του αποθέματα κατάφερε να φτάσει στην νίκη, φωνάζοντας στον τερματισμό:
"FOR GREECE!!!"
( Χρόνια αργότερα...μια Βούλα θα φώναζε το ίδιο: Για την Ελλάδα ρε Γαμώτο!"
Ο χρόνος του 2.29.27 αποτέλεσε τον καλύτερο χρόνο στην Ευρώπη και για 22 χρόνια τον καλύτερο στην Ελλάδα.
Ο Κέλι όταν ρωτήθηκε γιατί δεν κατάφερε να κερδίσει απάντησε:
Πώς θα μπορούσα να κερδίσω ποτέ έναν τέτοιο αθλητή? Εγώ έτρεχα για τον ευατό μου κι'αυτός για μια ολόκληρη πατρίδα..!"
Η νίκη του προκάλεσε πάταγο!
Οι Αμερικανοί έσπευσαν να του δώσουν χρήματα και να του προτείνουν να μείνει στις ΗΠΑ.
Ο ίδιος όμως άφησε άφωνο ακόμη και τον πρόεδρο της Αμερικής Τρούμαν όταν τον ρώτησε τι θα ήθελε να του προσφέρει ως δώρο.
" Για μένα δεν θέλω τίποτα! Μόνο για την Ελλάδα βοήθεια!"
Έμεινε στην Αμερική και για ένα μήνα πάλεψε να μαζέψει βοήθεια για την πατρίδα... Καθώς η νίκη του είχε συγκινήσει τους Αμερικάνους και τους ομογενείς, το ποσό που κατάφερε να συγκεντρώσει έφθασε τα 250.000 δολάρια (τεράστιο ποσό για την εποχή) ενώ η οικογένεια Λιβανού έστειλε έξι πλοία με είδη πρώτης ανάγκης στην δοκιμαζόμενη Ελλάδα.
Η βοήθεια αυτή ονομάστηκε" Πακέτο Κυριακίδη"
Στις 23 Μαίου 1946, ο Κυριακίδης επέστεψε στην Ελλάδα , όπου τον περίμεναν ένα εκατομμύριο Έλληνες για να τον υποδεχτούν με τιμές ήρωα ενώ για πρώτη φορά μετά την κατοχή, φωταγωγήθηκε η Ακρόπολη προς τιμή του!
Δακρυσμένος κατά την διάρκεια της επίσημης τελετής στους Στύλους το Ολυμπίου Διός δήλωνε:
"Eίμαι υπερήφανος που είμαι Έλλην!"
Μέχρι το τέλος της ζωής του, αφιερώθηκε σε φιλανθρωπικά έργα και στον προσκοπισμό ενώ προέτρεπε τα παιδιά να στραφούν στον αθλητισμό, δημιουργώντας το γυμναστήριο "Αθλητικός όμιλος Φιλοθέης"
Ο ήρωας Στέλιος Κυριακίδης γεννήθηκε στην Κύπρο το 1910.
Μετακόμισε στην Αθήνα το 1934 και εργάστηκε ως εισπράκτορας στην ηλεκτρική εταιρεία χωρίς να εγκαταλείψει ποτέ τον αθλητισμό με τον οποίο ασχολιόταν απο μικρό παιδί.
Ηταν αυτός που κατέρριψε την πανελλήνια επίδοση του Σπύρου Λούη.
Ο ίδιος ο Λούης κάλεσε τον Κυριακίδη στο σπίτι του και του είπε:
"Παιδί μου Στέλιο, να τρέχεις πάντα, γιατί εμείς οι Έλληνες γεννηθήκαμε για να τρέχουμε. Μόνο έτσι καταφέραμε να ζήσουμε τόσους αιώνες".
Μετά την είσοδο των Ναζιστών στην Αθήνα το 1941 , ο Κυριακίδης παντρεύτηκε την Ιφιγένεια και απέκτησαν τρία παιδιά.
Το 1943 συνελήφθη απο τους Γερμανούς με άλλα 49 άτομα(τα οποία εκτελέστηκαν). Για καλή του τύχη ο Γερμανός αξιωματικός ήταν μαραθωνοδρόμος και τον άφησε ελεύθερο, όταν βρήκε στο πορτοφόλι του την κάρτα διαπίστευσης των Ολυμπιακών αγώνων του 1936 στο Βερολίνο.
Πέθανε στις 10 Δεκεμβρίου του 1987 και τάφηκε στον Πύργο Κορινθίας.
Οι Αμερικανοί έγραψαν βιβλία για τον Κυριακίδη, ετοίμασαν ντοκιμαντέρ που βραβεύτηκε, και ετοιμάζουν ταινία προς τιμή του!
Και το κράτος της Ελλάδας πώς τίμησε και τιμά τον ήρωά της?
Ακούστε πώς: Στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 Αμερικανοί και Έλληνες ομογενείς, σκέφθηκαν να κάνουν δώρο στην Ελλάδα ένα άγαλμα του Στέλιου.
Τα έξοδα κατασκευής τ'ανέλαβε ο Ελληνοαμερικάνος επιχειρηματίας Τζιμ Ντέιβις.
Ο τότε δήμαρχος Αθηναίων όμως Δημήτρης Αβραμόπουλος άφησε άφωνους τους Βοστωνέζους όταν γύρισε και τους είπε:
"Άγαλμα? Δεν θυμάμαι να έχουμε συμφωνήσει για κάτι τέτοιο!"
Ο γιος του Στέλιου, ο Δημήτρης Κυριακίδης έσπευσε να τους ηρεμήσει..."
Σε λίγο καιρό υπάρχουν δημοτικές εκλογές και ο δήμαρχος θ'αλλάξει!"
Και πράγματι ο δήμαρχος άλλαξε και στο Δημαρχείο μπηκε η Ντορα Μπακογιαννη.
Νέα συνάντηση, νέα συμφωνία για το να έρθει το άγαλμα και να μπει μπροστά στο Καλλιμάρμαρο.
Ομως η Ντορα Μπακογιαννη άλλαξε στην πορεία γνώμη και ενημερώνει εκ νέου τους Βοστωνέζους πως δεν θέλουμε το άγαλμα.
Σε απόγνωση και ντροπιασμένος ο Δημήτρης Κυριακίδης, έρχεται σε επαφή με τον δήμο Μαραθώνα που δέχεται το άγαλμα και ο υιός Κυριακίδης αποφασίζει να πληρώσει αυτός για την μεταφορά, και έτσι επιτέλους το άγαλμα φτάνει στην χώρα μας!
Για τον εκτελωνισμό απαιτούνται περίπου 50.000 ευρώ και οι υπάλληλοι του τελωνείου είναι ανένδοτοι, και έχουμε φτάσει δύο μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
Ο Κυριακίδης μαθαίνει ότι ο εκτελωνισμός θα γίνει δωρεάν αν φανεί ότι το άγαλμα είναι προσφορά ελληνικού συλλόγου της ομογένειας.
Τρέχει ο Κυριακίδης, τρέχουν και οι ομογενείς , ετοιμάζουν χαρτιά και το άγαλμα του Έλληνα ήρωα απελευθερώνεται απο τα χέρια της ελληνικής γραφειοκρατίας!
Τοποθετείται στην παραλία του Μαραθώνα, αλλά ....κανένα ελληνικό κανάλι δεν καλύπτει τηλεοπτικά το γεγονός!.
Ήσαν όμως εκεί 18 τηλεοπτικοί σταθμοί απο όλον τον κόσμο!
Το άγαλμα μπορείτε να το θαυμάσετε στην παραλία του Μαραθώνα ενώ στο Μουσείο του Μαραθώνα(Λεωφ. Μαραθώνος και 25ης Μαρτίου) θα μπορέσετε να δείτε τα κειμήλια του Στέλιου Κυριακίδη.
Αυτό που δεν θα δείτε βέβαια είναι το γιατί καταντήσαμε σήμερα έτσι όπως καταντήσαμε!
Γιατί εμείς ο Λαός ξέχασε τους ήρωές του!
Γιατί αφήσαμε τους άχρηστους πολιτικάντηδες να ιεροσυλούν επί της Ιστορίας μας!
Γιατί γίναμε αγνώμονες!
Γιατί δεν έχουμε πρότυπα και οδηγούς Κυριακίδηδες στην νέα κατοχή που περνά η πατρίδα μας!

Ο ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ


Είχαν φθάσει οι Αχαιοί στην αρχαία Κίνα; Γιατί οι Κινέζοι αναφέρουν την Ελλάδα με το όνομα «Σελλά»; Ποιος λαός ήταν οι ψηλοί,κοκκινομάλληδες με ανοιχτόχρωμα μάτια,των οποίων οι μούμιες βρέθηκαν στην έρημο Τακλαμακάν; Η αρχαιολογική σκαπάνη φέρνει εσχάτως στο φως εκπληκτικά ευρήματα.

Οταν η Ευρώπη συνάντησε την Κίνα

Τυπικά, ο Αλέξανδρος κατέκτησε και κράτησε την αυτοκρατορία του Δαρείου για μόλις εννέα χρόνια (334-323 π.Χ.), αλλά το σοκ που επέφερε στην ιστορία αυτού του κόσμου έμελλε να κρατήσει αιώνες.
Χάρη στην αίγλη του ονόματός του, οι επίγονοι κατόρθωσαν μετά τον θάνατό του να κρατήσουν για δύο αιώνες τα φέουδα που μοιράστηκαν, παρά τους συνεχείς πολέμους μεταξύ τους.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Πείθων που είχε αναλάβει τις ινδικές κτήσεις στην κοιλάδα του Ινδού και ο Εύδεμος που είχε πάρει τη διοίκηση του Παντζάμπ έμειναν στις κτήσεις τους ως το 316 π.Χ., για να πάρει τη θέση τους η ινδική δυναστεία του Τσαντραγκούπτα Μαουρία.
Ως τον πρώτο αιώνα π.Χ.- μας λέει η Ιστορία- τις κτήσεις της Δύσης τις κατέλαβαν οι Ρωμαίοι και εκείνες της Ανατολής οι διάδοχοι των Περσών, Πάρθοι.
Σε πείσμα της ιστορίας όμως, οι Ελληνες κατόρθωσαν να συστήσουν στα εδάφη του Αφγανιστάν και του Πακιστάν το ΕλληνοΒακτριανό βασίλειο (206-140 π.Χ.) και να το επεκτείνουν ανατολικά, συστήνοντας το Ελληνο-Ινδικό βασίλειο (180 π.Χ.- 10 μ.Χ.) Τότε, με τα πρώτα κύματα των Ούννων (Ξιον Γκνου για τους Κινέζους) να σαρώνουν τα πάντα, τελείωσε το παιχνίδι εξουσίας των Ελλήνων.

Οσο για τους Κινέζους… γνωρίζαμε μόνο ότι οι στρατιώτες του Ευθύδημου (με πρωτεύουσα την Αντιόχεια τη Μαργιανή και ορμητήριο την Αλεξάνδρεια την Εσχάτη) είχαν εξερευνήσει τις ερημιές στο τωρινό κινεζικό Τουρκεστάν.
Ο Στράβων έγραψε χαρακτηριστικά ότι οι Ελληνο-Βακτριανοί «επέκτειναν την αυτοκρατορία τους μακριά ως την Κίνα και τους Φρύνους (βλ. www.perseus.tufts.edu/cgibin/pte xt? lookup=Strab. +11.11.1 στο Διαδίκτυο).
Αλλά λεπτομέρειες για εμπορικές σχέσεις δεν ανέφερε. Τους Κινέζους τους γνώρισαν έμμεσα οι Ρωμαίοι, επειδή εκείνοι πουλούσαν μετάξι στους Πάρθους και οι Πάρθοι στους Ρωμαίους.
Η επαφή τους έγινε άμεση μετά το 14 μ.Χ., όταν ο έλληνας πλοίαρχος Εύπαλος έδειξε στον ναύαρχο του Αυγούστου το πώς να εκμεταλλεύεται τους μουσώνες για να συντομεύει το ταξίδι στην Ινδία.
Σύμφωνα με τα κινεζικά αρχεία, ως τον 2ο αιώνα οι έλληνες ναυτικοί είχαν φτάσει στο Βιετνάμ και το 166 μ.Χ. επισκέφθηκαν την αυτοκρατορική αυλή του Χουάν Τι, ως απεσταλμένοι του αυτοκράτορα Μάρκου Αυρηλίου.
Από τότε και ως τον Μάρκο Πόλο (1266 μ.Χ.) οι Ευρωπαίοι γνώριζαν ότι ο στεριανός δρόμος για την Κίνα ήταν στα χέρια Ούννων και Μογγόλων.

Παράδοξα, συμπτώσεις και ανατροπές

Αυτή η παγιωμένη εικόνα απομόνωσης της Κίνας ανατρέπεται άρδην τα τελευταία χρόνια, από τη διασταύρωση τόσο ιστορικών όσο και αρχαιολογικών ευρημάτων.
Σύμφωνα με το αρχείο του κινέζου ιστορικού Σίμα Κιάν, ο αυτοκράτορας Γου αποφάσισε το 138 π.Χ. να στείλει τον πρεσβευτή του Ζανγκ Κιάν στους λαούς της Δύσης, ψάχνοντας για συμμάχους κατά των Ούννων.
Εκείνος, έπειτα από την ατυχή σύλληψή του και αιχμαλωσία δέκα χρόνων στα χέρια των Ούννων, δραπέτευσε και διέσχισε την έρημο του Τακλαμακάν για να συναντήσει… τους «Νταϊουάν» (Δαναοί;).
Ηταν λευκοί χωρίς λοξά μάτια και είχαν γενειάδες. Ηταν εκτροφείς υπέροχων αλόγων, είχαν πολύ όμορφα κτίρια και αγάλματα, φέρονταν με σεβασμό στις γυναίκες και… τις άκουγαν.
Η περιοχή διέθετε 60.000 οικογένειες και 30.000 στρατιώτες. Με βάση τις γεωγραφικές συντεταγμένες που έδινε ο Ζανγκ Κιάν στην αναφορά του, η πόλη που συνάντησε ήταν η Αλεξάνδρεια η Εσχάτη, στα όρια Φεργάνας και Σογδιανής, στο πέρασμα του Παμίρ.
Το πολύ περίεργο είναι ότι στην πόλη αυτή έκοβαν ήδη νομίσματα με μια τεχνική που γνώριζαν μόνον οι Κινέζοι.
Συγκεκριμένα, οι βασιλείς Αγαθοκλής και Πανταλέων της Βακτρίας είχαν κυκλοφορήσει- γύρω στο 170 π.Χ. – το πρώτο δυτικό νόμισμα «λευκού χαλκού», από κράμα χαλκού- νικελίου σε αναλογία 75/25. Προφανώς, κάποιοι είχαν προλάβει να κάνουν εισαγωγές…

Ο Ζανγκ προχώρησε στη Βακτρία και έφθασε ως την Ινδία. Επέστρεψε- έπειτα από μία ακόμη αιχμαλωσία στα χέρια των Ούννων- και πληροφόρησε τον αυτοκράτορα για τα θαυμαστά που είδε.
Τον αυτοκράτορα τον ενδιέφερε κυρίως η αγορά των αλόγων που είχαν οι Ελληνες, αλλά μαζί με αυτό ξεκίνησε το αλισβερίσι που, τον 19ο αιώνα, βαφτίστηκε από τον γερμανό μελετητή von Richthofen «δρόμος του μεταξιού».
Τους Ελληνες αντικατέστησαν στη συνέχεια οι Σκύθες, οι οποίοι πιεζόμενοι από τους Ούννους εισέβαλαν στη Βακτρία και στην Ινδία, για να δημιουργήσουν την αυτοκρατορία του Κουσάν, ώσπου την περιοχή κατέλαβε η Κίνα (70 μ.Χ.).
Τα καραβάνια έφευγαν από την Κίνα με μετάξι, κεραμικά και σιδηρικά και επέστρεφαν με χρυσό, ελεφαντόδοντο και γυάλινα αντικείμενα. Ωστόσο οι επιθέσεις από ληστές ήταν συχνές.
Για την προστασία του εμπορίου, το νεότευκτο Σινικό Τείχος επεκτάθηκε δυτικά, ως την έρημο Τακλαμακάν.

Τα σημάδια και η μεγάλη έκπληξη

Το πέρασμα των καραβανιών από την έρημο αυτή ανά τους αιώνες άφησε πάμπολλα σημάδια πίσω του.
Οι πρώτοι δυτικοί μελετητές που έφθασαν στην περιοχή το 1900- ο Σουηδός γεωγράφος Sven Ηedin και ο Ούγγρος Αurel Stein- βρήκαν πολλά από αυτά, όπως και 2.000 χειρόγραφα που εξιστορούσαν τα δρομολόγια του δρόμου του μεταξιού τους προηγούμενους αιώνες.
Ακολουθώντας τον δρόμο στις περιοχές της Κίνας, έβρισκαν παντού επιρροές από την τέχνη των Ελλήνων: Γεωμετρικά σχέδια στα υφαντά και στα κεραμικά, αγάλματα φτερωτών αλόγων, απεικονίσεις του Βούδα με φτερά αγγέλου… αλλά και ζωγραφιές με έλληνες στρατιώτες και Κενταύρους.
Πολλοί σύγχρονοι αρχαιολόγοι επιμένουν ότι και ο πήλινος στρατός, που συνόδευσε το 210 π.Χ. τον αυτοκράτορα Κιν στον τάφο, είχε πηγή έμπνευσης τα αγάλματα των Ελλήνων!

Αλλά η μεγάλη έκπληξη ήλθε όταν πέρασε το «καθαρτήριο» της Πολιτιστικής Επανάστασης και η Κίνα άρχισε να ανασκάπτει επιστημονικά το παρελθόν της: Η έρημος Τακλαμακάν μόνον έρημη δεν ήταν.
Θαμμένες πόλεις βρέθηκαν κάτω από τις αμμοθίνες της και τάφοι με μούμιες άρχισαν να έρχονται στην επιφάνεια. Δεκάδες μούμιες χιλιετηρίδων, τέλεια διατηρημένες από την ξηρασία.
Ωστόσο… οι νεκροί δεν ήταν Κινέζοι!
Ηταν ψηλοί, κοκκινομάλληδες, με ανοιχτόχρωμα μάτια. Οι πιο παλιοί ανάγονταν στο 1800 π.Χ. και οι πιο πρόσφατοι στο 300 π.Χ.
Μεταξύ αυτών ήταν και ένα μωρό ενός έτους, που είχε στη θέση των ματιών του γαλάζιες πέτρες, και κάποιες γυναίκες, του 4ου και 3ου π.Χ. αιώνα, που φορούσαν μυτερά καπέλα όπως οι Αμαζόνες. Τι συνέβαινε; Ποιοι ήταν αυτοί οι άνθρωποι και πώς ζούσαν σε μια περιοχή τελείως άνυδρη;

Για το τελευταίο ερώτημα η απάντηση είναι μάλλον γεωλογική: Η έρημος Τακλαμακάν βρίσκεται πολύ χαμηλότερα από το επίπεδο της θάλασσας και- σε παλιότερη εποχή, με άλλο κλίμα- ήταν πιθανότατα εύφορη πεδιάδα με λίμνη.

Κατά τα λοιπά, τα απρόσμενα αυτά ευρήματα- της δεκαετίας του 1990- δημιούργησαν μεγάλο μειονοτικό πρόβλημα στην Κίνα.
Οι τουρκογενείς Ουιγούροι της περιοχής άρχισαν να λένε ότι οι μούμιες αποδείκνυαν ότι κατάγονταν από μη Κινέζους, τους Τοχάριους, άρα και η γύρω χώρα έπρεπε να γίνει αυτόνομη.
Ολοι θυμήθηκαν τους αρχαίους κινεζικούς μύθους για έναν λευκό λαό στα δυτικά, ψηλό, με πράσινα και γαλανά μάτια, και βοστρυχωτά γένια.
Επειτα από πολλές διελκυστίνδες, η κινεζική κυβέρνηση δέχτηκε να γίνει εξέταση DΝΑ από κοινή ομάδα ερευνητών από πανεπιστήμια της Κίνας, της Σουηδίας και των ΗΠΑ.

Τα πορίσματα από το DΝΑ ξεκαθάρισαν ένα πράγμα: Οι μούμιες δεν είχαν καμία σχέση με τους Ουιγούρους Τούρκους, οι οποίοι άλλωστε είχαν καταλάβει την περιοχή μόλις τον 9ο αιώνα μ.Χ. Αλλά δεν επήλθε συμφωνία για τίποτε από τα υπόλοιπα.
Οι ανθρωπολόγοι είχαν βρει γονιδιώματα που παραπέμπουν άλλοτε σε Κιμμέριους Κέλτες της Κριμαίας, άλλοτε σε Σκύθες του Κιργιστάν και άλλοτε σε κατοίκους της Ανατολικής Μεσογείου.

Τι λένε οι αρχαιολόγοι; Πολύ απλά, ότι τα σχέδια των ρούχων των νεκρών έχουν ελληνικής τεχνοτροπίας μοτίβα.
Μάλιστα, ένα από τα εγχάρακτα ταφικά αναθήματα φέρει το σύμβολο της γνωστής σβάστικας. Ακόμη πιο εντυπωσιακά, μια μούμια που βρέθηκε πολύ νοτιότερα της ερήμουστο Γινγκπάν της ΝΔ Κίνας- χρονολογείται από το 1000 π.Χ., έχει ύψος γύρω στο 1.90(!) και φέρει χρυσή νεκρική προσωπίδα, κατά το συνήθειο των Μυκηναίων.

Μα… υπάρχει ιστορική διασταύρωση; Εχουμε ξανακούσει ποτέ για τέτοιον λαό; Ψάχνοντας στα κείμενα του Πλίνιου του Πρεσβύτερου (ΧΧΙV, Τaprobane) βρίσκουμε μια απροσδόκητη περιγραφή των Κινέζων, από έναν πρεσβευτή της Κεϋλάνης, προς τον αυτοκράτορα Κλαύδιο: «Ο πατέρας μου έχει επισκεφθεί συχνά τη χώρα τους. Αυτοί οι άνθρωποι ξεπερνούν στο ύψος τους συνηθισμένους ανθρώπους, έχουν πυρόξανθα μαλλιά και γαλανά μάτια…».
Σημειωτέον ότι ένας επισκέπτης από την Κεϋλάνη προφανώς θα πήγαινε στην Κίνα με πλοίο και θα έπιανε λιμάνι στη νοτιοδυτική μεριά της, κοντά στο Γινγκπάν.

Επειτα από αυτό, η φαντασία οργιάζει. Βρήκαμε, μήπως, πού κατέληξαν οι Μυκηναίοι, όταν μετανάστευσαν λόγω κλιματικής αλλαγής μετά τον Τρωικό Πόλεμο; Τα κείμενα των Χετταίων μιλούν για τους Αχιγιάβα (Αχαιούς) που προχώρησαν πολεμώντας μέσα από τη Συρία.
Αλλά και οι Κιμμέριοι σάρωσαν εκείνα τα μέρη, για να καταλήξουν να γίνουν οι Πάρθοι.
Μήπως, απλά, βρήκαμε αυτούς που τους κυνήγησαν ως την εσχατιά της Γης και τους εξολόθρευσαν, κλέβοντας ακόμη και τα ταφικά τους έθιμα; Κάποτε, η αλήθεια θα έλθει στο φως.

Το άνοιγμα του δρόμου του μεταξιού έδωσε ανατολικούς ορίζοντες όχι μόνο στους εμπόρους αλλά και στους απόστολους νέων ιδεών. Τα κινεζικά χρονικά αναφέρουν ότι ένας από τους πρώτους κήρυκες του ινδογενούς βουδισμού στην Κίνα ήταν ο Αν Σινγκάο.
Ηταν ευγενούς καταγωγής, από τον βασιλικό οίκο των Ανξί, της χώρας του.
Το όνομα Ανξί είναι η απόδοση στα κινεζικά του ονόματος Αρσάκης, της γνωστής δυναστείας που βασίλεψε στους Πάρθους μεταξύ του 240 π.Χ. και του 224 μ.Χ., με πρωτεύουσα την Αντιόχεια Μαργιανή (ή Μερβ). Λίγο μετά τον Αν Σιγκάο, στο δεύτερο μισό του 2ου αιώνα μ.Χ., ένας άλλος βουδιστής ιεραπόστολος στην Κίνα είχε «αρσάκειο όνομα», ο Αν Ξουάν.
Επίσης, την ίδια εποχή, εμφανίστηκε στην Νταρόν της Αρμενίας ομάδα βουδιστών από την Ινδία, για τους οποίους ο μελετητής Ε. Seldeslachts ισχυρίζεται ότι τουλάχιστον οι δύο αρχηγοί τους ήταν Ελληνες του πρώην ελληνο-ινδικού βασιλείου. Να ήταν οι απόστολοι αυτοί δημιουργήματα της τότε παγκοσμιοποιημένης κρίσης, μια μείξη ελληνικής φιλοσοφίας με τον φιλειρηνικό τρόπο ζωής που δίδασκε ο ινδός «πεφωτισμένος πρίγκιψ»;

Οποια και αν ήταν η ακριβής καταγωγή των αποστόλων του βουδισμού στην Κίνα, το γεγονός είναι ότι ο δρόμος του μεταξιού λειτούργησε τελικά ανασχετικά στη μετατροπή της μεγάλης αυτής χώρας σε μουσουλμανική.
Αντίθετα, η ιστορία παίζει τελευταία ένα περίεργο πολιτικοθρησκευτικό παιχνίδι: Οπως διαβάσαμε στην επίσημη ιστοσελίδα της κινεζικής πρεσβείας στην Αυστραλία, η κυβέρνησή της προωθεί από το 2006 το… πάντρεμα του κομμουνισμού με τον βουδισμό.
«Η ανισοκατανομή του πλούτου και ο καταναλωτισμός δεν έχουν εγείρει μόνον άγχος και εντάσεις στη μοντέρνα Κίνα» γράφει, «αλλά και ένα ιδεολογικό κενό. Πολλοί αισθάνονται χαμένοι, πνευματικά και ηθικά.
Οι ιερείς του βουδισμού πιστεύουν ότι η κοσμοθεωρία τους προσφέρει την αναγκαία πνευματική γαλήνη για να γεμίσει αυτό το κενό».
Τον νέο αυτό προσανατολισμό, οι κομματικοί αξιωματούχοι που τον εμπνεύστηκαν τον ονομάζουν «αρμονική κοινωνία της Κίνας».

ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΧΘΕΣ


Μία προφητικὴ ματιὰ δίνει σὲ ἄρθρο-ἀνοικτὴ ἐπιστολὴ πρὸς τὸν Ἑλληνικὸ λαὸ ὁ Ἀργεντινὸς ἀναλυτῆς Adrian Salbuchi.
Στὸ ἄρθρο τοῦ –τὸ ὁποῖο δημοσιεύεται στὸ ρωσικὸ ἰστολόγιο τοῦ Russia Today- ὁ Salbuchi κάνει μία παράλληλη περιγραφὴ τῶν γεγονότων ποὺ ἔφεραν στὴν Ἀργεντινὴ στὴν οἰκονομικὴ κατάρρευση καὶ τὴν πτώχευση μία δεκαετία πρὶν σὲ σχέση μὲ αὐτὰ ποὺ συμβαίνουν στὴν Ἑλλάδα σήμερα, ἀλλὰ καὶ πρόκειται νὰ συμβοῦν.
Πολλὲς λεπτομέρειες τῶν δύο αὐτῶν ἱστοριῶν εἶναι «ἀνατριχιαστικὰ» παρόμοιες σὲ σημεῖο ποὺ ὅλοι νὰ ἀποροῦν:
Θὰ ζήσουμε αὐτὰ ποὺ πέρασε ἡ Ἀργεντινὴ τὸ 2001 καὶ 2002;
Μία συμβουλὴ ἀπὸ τὴν Ἀργεντινή:
"Χρεωκοπῆστε τώρα... Ἐδῶ στὴν Ἀργεντινὴ παρακολουθοῦμε τὰ τραγικὰ πράγματα ποὺ συμβαίνουν σήμερα στὴν Ἑλλάδα καὶ μποροῦμε νὰ δώσουμε μόνο μία ἐξήγηση γιὰ ὅλα αὐτά: Ε, αὐτὸ εἶναι ὅτι ἀκριβῶς συνέβη στὴν Ἀργεντινὴ τὸ 2001 καὶ τὸ 2002...! Δέκα χρόνια πρὶν καὶ ἡ Ἀργεντινὴ ἐπίσης πέρασε μία συστημικὴ οἰκονομικὴ κατάρρευση ἐξαιτίας τοῦ ἐξωτερικοῦ της χρέους, τὸ ὁποῖο κατέληξε σὲ κοινωνικὴ ἀναταραχή, μεγάλη ταλαιπωρία γιὰ τοὺς ἐργαζομένους, βία καὶ....
συγκρούσεις μὲ τὴν Ἀστυνομία.
Μερικοὺς μῆνες πρὶν ἡ Ἀργεντινὴ «ἐκραγεῖ», καὶ πιὸ συγκεκριμένα στὶς 20 Μαρτίου 2001 ὁ τότε πρόεδρος τῆς χώρας Fernando de la Rua – ὁ ὁποῖος ἀργότερα ἀναγκάστηκε νὰ παραιτηθεῖ κάτω ἀπὸ τὸ βάρος τῆς κοινωνικῆς κρίσης- κάλεσε στὸ ὑπουργεῖο Οἰκονομικῶν ὡς ὑπουργὸ τὸν διαβόητο Domingo Cavallo φίλο τῶν τραπεζῶν, μέλος τῆς γνωστῆς trilateral καὶ προστατευόμενο τοῦ συστήματος Rockefeller/Soros/Rhodes.
Ο Cavallo ἦταν ὁ φρικτὸς ἀρχιτέκτονας τῆς οἰκονομικῆς αἰχμαλωσίας τῆς Ἀργεντινῆς στὶς ΗΠΑ καὶ τὴ Βρετανία, ὅταν ἦταν πάλι ὑπουργὸς Οἰκονομικῶν ἀλλὰ καὶ ὑπουργὸς Ἐξωτερικῶν κατὰ τὴ δεκαετία τοῦ ΄90 ἐπὶ προεδρίας Carlos Menem. Ο Menem καὶ ὁ Cavallo εἶναι οἱ βασικοὶ πρωτεργάτες, τῆς παράδοσης τῆς Ἀργεντινῆς στὶς ΗΠΑ καὶ τὴ Βρετανία μετὰ τὸν πόλεμο τῶν νησιῶν Falklands, ἀνοίγοντας τὴν οἰκονομία στὶς ἀνεξέλεγκτες ἰδιωτικοποιήσεις, στὴν ἀπελευθέρωση καὶ στὴν ὑπερχρέωση στὸ ἀμερικανικὸ δολάριο κάτι ποὺ ὁδήγησε στὴν αὔξηση τοῦ ἐξωτερικοῦ δανεισμοῦ σχεδὸν τρεῖς ἐπάνω μέσα σὲ λίγα χρόνια.
Τὸ σχέδιο αὐτὸ προετοίμασε πρακτικὰ τὴν κατάληψη τῆς Ἀργεντινῆς ἀπὸ τοὺς τραπεζίτες, καὶ χρειάστηκε ἕνας συγκεκριμένος κύκλος γιὰ νὰ ὁλοκληρωθεῖ καὶ γιὰ αὐτὸ τὸ λόγο ὁ Cavallo ἐπέστρεψε στὸ πόστο τοῦ τὸ 2001, γιὰ νὰ ὁλοκληρώσει τὸ ἔργο του. Τῆς παραίτησης τῆς κυβέρνησης –στὶς 20 Δεκεμβρίου παραιτήθηκε ἡ κυβέρνηση de la Rua καὶ μαζί της καὶ ὁ Cavallo- διαδέχθηκε μία πρωτοφανὴς ἀκυβερνησία στὴ χώρα.
Κατὰ τὴ διάρκεια ἐκείνου τοῦ ζεστοῦ καλοκαιριοῦ τοῦ Δεκεμβρίου τοῦ 2001 οἱ κυβερνήσεις ἄλλαζαν πιὸ συχνὰ ἀπὸ τὴν «ἡμέρα καὶ τὴ νύχτα». Μέσα σὲ μία ἑβδομάδα μόνο εἶχαν ὁρκιστεῖ καὶ παραιτηθεῖ τουλάχιστον 4 πρόεδροι. Ἕνας ἐξ αὐτῶν ὁ Adolfo Rodriguez Saa ἡ θητεία τοῦ ὁποίου ἄντεξε δὲν ἄντεξε τρία 24ωρα, ἔκανε τὸ μόνο σωστὸ πράγμα, ἔστω καὶ ἂν τὸ ἔκανε λάθος: Κήρυξε ἐπίσημα τὴν πτώχευση τῆς Ἀργεντινῆς.
Τότε ἄνοιξαν οἱ πύλες τῆς κολάσεως: Οἱ διεθνεῖς τραπεζίτες καὶ τὸ IMF (ΔΝΤ) ἔκαναν ὅτι περνοῦσε ἀπὸ τὸ χέρι τους γιὰ νὰ «σπάσουν τὴ ραχοκοκαλιὰ» τῆς χώρας. Τὰ διεθνῆ ΜΜΕ προέβλεπαν ὅλων τῶν εἰδῶν τὶς καταστροφές. Ἡ πτώχευση τῆς χώρας σήμαινε πὼς ἡ Ἀργεντινὴ θὰ ἔπρεπε νὰ ὑποφέρει μόνη της καὶ μέσα στὴν ἀγωνία, ὄντας ἐξοστρακισμένη ἀπὸ τὴ «διεθνῆ οἰκονομικὴ κοινότητα».
Ἀλλὰ ἄσχετα μὲ τὸ πόσο στραβὰ πῆγε, ἦταν πολὺ καλύτερα χωρὶς τὴ «βοήθεια» τῶν τραπεζιτῶν, χωρὶς τὸ IMF, τὶς εὐρωπαϊκὲς κεντρικὲς τράπεζες καὶ τὸ ἀμερικανικὸ ὑπουργεῖο Οἰκονομικῶν. Καλύτερα νὰ ξεκαθαρίζεις τὰ προβλήματα μόνος σου παρὰ νὰ εἶσαι ἀναγκασμένος νὰ ζεῖς παρασιτικὰ ἀπὸ τοὺς «γύπες» τοῦ διεθνοῦς τραπεζικοῦ συστήματος οἱ ὁποῖοι ξεσκίζουν τὶς σάρκες τῆς χώρας σου, μία χώρας ποὺ παρακμάζει κοινωνικὰ καὶ οἰκονομικά.

Καὶ πόσο ἄσχημο ἦταν τὸ 2002 γιὰ τὴν Ἀργεντινή; Πολὺ ἄσχημο: Τὸ ΑΕΠ ἔπεσε κατὰ 40%, ἡ ἀνεργία ἀνῆλθε στὸ 30% καὶ τὸ 50% τοῦ πληθυσμοῦ πέρασε κάτω ἀπὸ τὸ ὅριο τῆς φτώχειας ἐνῶ τὸ πέσος ὑποτιμήθηκε ἐν μία νυκτὶ ἀπὸ 1:1 σὲ 1:4ενώ ὅσοι εἶχαν σὲ τραπεζικοὺς λογαριασμοὺς δολάρια ἀναγκάστηκαν νὰ τὰ ἀνταλλάξουν σὲ πέσος μὲ ἰσοτιμία 1,40 πέσος πρὸς 1 δολάριο.

Ναὶ ἀλλὰ τί εἶχε κάνει λάθος ἡ κυβέρνηση τῆς Ἀργεντινῆς; Στοὺς μῆνες ποὺ ἀκολούθησαν τὴν οἰκονομικὴ κατάρρευση, ὑπέκυψε στὶς ἐντολὲς καὶ τὶς συνταγὲς τοῦ IMF οἱ ὁποῖες ἦταν στὴν οὐσία ἡ ἴδια ἡ αἰτία γιὰ τὴν οἰκονομική της καταστροφή. Ἡ Ἀργεντινὴ δανειζόταν πολὺ περισσότερα ἀπὸ ὅσα μποροῦσε νὰ ἐπιστρέψει πίσω καὶ οἱ τραπεζίτες τὸ γνώριζαν αὐτό!

Οἱ κυβερνήσεις ποὺ ἀκολούθησαν συνέχισαν νὰ λειτουργοῦν γιὰ τοὺς τραπεζίτες μεταθέτοντας τὸ χρέος σὲ βάθος 30 καὶ 40 ἐτῶν, ἐνῶ τὸ 2006 ἡ Ἀργεντινὴ κατάφερε νὰ ξεπληρώσει ὅλο τὸ χρέος της στὸ IMF σχεδὸν 10 δισ. $ σὲ ρευστό.

Οἱ ἴδιοι «γύπες» πετοῦν γύρω ἀπὸ τὴν Ἑλλάδα

Σήμερα ἡ Ἑλλάδα ἀντιμετωπίζει μία παρόμοια ἀπόφαση. Εἴτε κρατᾶ τὴν κυριαρχία της, ἢ παραδίδεται στὴν «Τρόικα» τὴν Εὐρωπαϊκὴ Κεντρικὴ Τράπεζα, τὴν Εὐρωπαϊκὴ Ἐπιτροπή, καὶ τὸ IMF ποὺ ἐργάζονται γιὰ τοὺς τραπεζίτες καὶ ὄχι γιὰ τοὺς ἀνθρώπους.

Χωρὶς νὰ ἀποτελεῖ ἔκπληξη σήμερα βρίσκουμε στὴν Ἑλλάδα ἕνα ἄνθρωπο τῆς Trilateral καὶ τοῦ συστήματος Rockefeller/Rothschild νὰ διοικεῖ τὴ χώρα, πράττοντας τὰ ἴδια ἀκριβῶς ποὺ εἶχαν πράξει ἄλλοι στὴν Ἀργεντινὴ τὸ 2001 καὶ 2002.

Ἡ Ἀργεντινὴ ὄχι μόνο ὑπέστη τὸν Cavallo ἀλλὰ καὶ ὁ τότε πρόεδρός της De la Rua ἦταν ἐπίσης σὺν-ἱδρυτὴς τοῦ ἐγχώριου lobby CARI – τοῦ Ἀργεντινοῦ Συμβουλίου Διεθνῶν Σχέσεων- ἑνὸς τοπικοῦ «ὑποκαταστήματος» τῆς Trilateral καὶ τῆς μαφίας τῆς Bilderberg.

Ἡ Ἑλλάδα σήμερα πρέπει νὰ κάνει αὐτὸ ποὺ ἀποφάσισε ἡ Ἀργεντινὴ νὰ κάνει πρὶν ἀπὸ μία δεκαετία. Καλύτερα νὰ ὑποφέρετε τὸν πόνο καὶ τὴν δοκιμασία, ξεκαθαρίζοντας τὸ χάος ποὺ δημιούργησαν οἱ πολιτικοί σας σὲ συνεννόηση μὲ τοὺς διεθνεῖς τραπεζίτες, κρατώντας ὅποια Ἐθνικὴ κυριαρχία ἐξακολουθεῖτε νὰ ἔχετε παρὰ νὰ ἀφήσετε τοὺς τραπεζίτες ποὺ ἑδρεύουν στὸ Λονδίνο, τὴ Νέα Ὑόρκη ἢ τὴν Φρανκφούρτη νὰ καθορίζουν τὸ μέλλον σας.

Εἶναι τὸ «νέο-ἀποικιακὸ» μοντέλο τῆς οἰκονομικῆς ἰσχύος

Ἢ νομίζετε πὼς εἶναι ἁπλὰ κακὴ τύχη, ἢ κακὴ ἐκτίμηση καὶ σύμπτωση ποὺ χῶρες ὅπως ἡ Ἑλλάδα, ἡ Ἀργεντινή, ἡ Ἱσπανία, ἡ Πορτογαλία, ἡ Βραζιλία, ἡ Ἰσλανδία, ἡ Ἰρλανδία, ἡ Ρωσία, ἡ Μαλαισία, ἡ Οὐκρανία, ἡ Ἰνδονησία, ἡ Νότιος Κορέα, ἡ Ταϊλάνδη, ἡ Γαλλία καὶ ἀκόμη ἀκόμη οἱ ΗΠΑ καὶ ἡ Βρετανία, ποὺ δανείζονται πάντα τόσο πολλὰ ἀπὸ τοὺς τραπεζίτες γιὰ νὰ «διαπιστώσουν» στὴ συνέχεια πὼς ὅτι δὲν μποροῦν νὰ τὰ ξεπληρώσουν καὶ κατὰ τρόπο συστηματικὸ οἱ ἴδιοι τραπεζίτες (CitiCorp, HSBC, Deutsche, Commerz, BNP, Goldman Sachs, Bank of America, JPMorganChase, BBVA) δανείζουν τόσα πολλὰ σὲ χῶρες γιὰ νὰ «διαπιστώσουν» στὴ συνέχεια πῶς δὲν μποροῦν νὰ τὰ εἰσπράξουν;
Ὄχι! Εἶναι ὁ δρόμος ποὺ ὁδηγεῖ στὶς «ἀναδιαρθρώσεις χρέους», στὶς «ἐπαναχρηματοδοτήσεις χρέους» καὶ στὶς «ἀνταλλαγὲς ὁμολόγων» οἱ ὁποῖες ἐπεκτείνουν τὸ κρατικὸ χρέος πρακτικὰ σὲ ὁρίζοντα 20, 40 ἢ περισσοτέρων ἐτῶν.
Ἡ παραπάνω διαδικασία ἐγγυᾶται ἀπίστευτα μεγάλα καὶ κολοσσιαία ἐπιτόκια, γιὰ τοὺς μεγάλους τραπεζίτες καὶ ὅλους αὐτοὺς τοῦ «καλοὺς» πολιτικούς, βαρόνους τῶν ΜΜΕ, ἐπενδυτὲς καὶ μεσίτες χωρὶς τοῦ ὁποίους κάτι τέτοιο δὲ θὰ ἦταν δυνατό.
Αὐτὸ εἶναι τὸ μοντέλο. Πρέπει νὰ τρέχει καὶ νὰ τρέχει μὲ αὐτὸν τὸν τρόπο… Αὐτὴ εἶναι ἡ τερατώδης μηχανὴ ποὺ συντρίβει ὄνειρα καὶ ἐλπίδες τῶν ἀνθρώπων καὶ δὲν τὴν ἐνδιαφέρει ποιοὶ εἶναι τὰ θύματά της: Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι ἢ Βουδιστές, γιατί δὲν ἔχει καμία ἠθική.

Φέρτε πίσω τὴ Δραχμὴ

Ἔτσι λοιπὸν Ἑλλάδα: Ἁπλὰ χρεωκοπῆστε τὸ κρατικό σας χρέος: Ἁπλὰ ἐπιστρέψτε στὴ Δραχμή: Ἁπλὰ πεῖτε «Ὄχι εὐχαριστῶ» στοὺς Γερμανοὺς τραπεζίτες, καὶ στὰ ἁρπακτικά της Τρόικα. Πεῖτε ὄχι στὸν δικό σας πρόεδρο τῆς Trilateral.

Μὲ αὐτὸν τὸν τρόπο θὰ θέσετε ἕνα ἰσχυρὸ προηγούμενο γιὰ τοὺς Εὐρωπαίους γείτονές σας: Ὅπως ἡ Ἱσπανία ποὺ ἔχει πληγωθεῖ τόσο ἄσχημα γιὰ τοὺς ἴδιους λόγους. Ὅπως ἡ Ἰταλία μὲ τὸν δικό της πρωθυπουργὸ τῆς τριμεροῦς, Mario Monti –καὶ ἐπίσης πρόεδρος τῆς εὐρωπαϊκῆς Trilateral.
Ἡ Ἑλλάδα τὸ λίκνο τῆς Δημοκρατίας, μπορεῖ νὰ διδάξει στὸν κόσμο ἕνα μάθημα ἀληθινῆς Δημοκρατίας μὲ τὸ νὰ πετάξει ἔξω τὰ παράσιτα ἀπὸ τὴ χώρα, μία κίνηση ἡ ὁποία πὰρ΄ ἐλπίδα μπορεῖ νὰ ὁδηγήσει στὸ νὰ τὰ πετάξουν ἔξω ἀπὸ τὴν Εὐρώπη καὶ ἴσως ἀργότερα ἀπὸ τὸ παγκόσμιο οἰκονομικὸ σύστημα.
Γιατί αὐτὸ ποὺ ἡ Ἑλλάδα, ἡ Ἀργεντινή, ἡ Ἰταλία καὶ ἡ Ἱσπανία περνοῦν τώρφα δὲν εἶναι μία ἀληθινὴ Δημοκρατία, ἀλλὰ μᾶλλον μία διαστρεβλωμένη μίμησή της ἡ ὁποία συστηματικὰ τὶς ὁδηγεῖ στὸν ἔλεγχο τῶν παγκόσμιων ἀφεντικῶν, στὸν ἔλεγχο τῆς Trilateral τῆς Bilderberg καὶ τῆς διεθνοῦς τραπεζικῆς κυριαρχίας.
Αὐτοὶ διοικοῦν τώρα τὸ «παιχνίδι» ὅπου ὅλες οἱ χῶρες καταλήγουν νὰ ἔχουν τὴν «καλύτερη δημοκρατία ποὺ τὰ λεφτὰ μποροῦν νὰ ἀγοράσουν» κάτι τὸ ὁποῖο δὲν εἶναι Δημοκρατία…
Τὰ μεγαθήρια τῆς οἰκονομικῆς ἰσχύος ἐπελαύνουν μὲ πλήρη ταχύτητα ἐναντίον ὅλων μας. Ἐὰν ἡ Ἑλλάδα καταρρεύσει, ποιὸς θὰ εἶναι ὁ ἑπόμενος; Ἡ Ἱσπανία; Ἡ Ἰταλία; Ἡ Πορτογαλία; Ἡ Ἀργεντινή; (ξανά;)
Καὶ τί θὰ γίνει ἐὰν ἡ Ἑλλάδα γυρίσει πίσω στὴν Δραχμή;

Ἀφῆστε καὶ τὴν Ἰταλία νὰ γυρίσει πίσω στὴν Λιρέτα, τὴν Ἱσπανία στὴν Πεσέτα, τὴν Πορτογαλία στὸ Ἐσκοῦντο…! Ἕνα ἐθνικὸ νόμισμα εἶναι τὸ κλειδὶ στὴν ἐθνικὴ κυριαρχία. Ὅλες οἱ κυβερνήσεις πρέπει νὰ καταλάβουν ὅτι εἴτε θὰ κυβερνᾶς γιὰ τὸν κόσμο ἐνάντια στοὺς τραπεζίτες, εἴτε γιὰ τοὺς τραπεζίτες ἐνάντια στὸν κόσμο.

Adrian Salbuchi γιὰ τὸ Russia Today
Ο Adrian Salbuchi εἶναι πολιτικὸς καὶ οἰκονομικὸς ἀναλυτῆς, καὶ ραδιοφωνικὸς καὶ τηλεοπτικὸς παραγωγὸς στὴν Ἀργεντινὴ

ΝΗΣΙΑ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ


Θεωρίες συνωμοσίας που προκαλούν γέλιο, ασύστολα ψεύδη με στόχο την κοινωνική αποσταθεροποίηση, βλακείες που μεταδίδονται στο διαδίκτυο. Κάπως έτσι χαρακτήριζαν την πιθανότητα ιδιωτικοποίησης της ελληνικής γης, δημοσιογράφοι του μνημονίου, επιφανείς πολιτικοί, κρατικοδίαιτοι πολίτες και ευκολόπιστοι ψηφοφόροι.

Χάρη σε εσάς τους ηλίθιους με δικαίωμα ψήφου, οι βλακείες, οι θεωρίες συνωμοσίας και τα ασύστολα ψεύδη, γίνονται πραγματικότητα. Ιδού η λίστα με τα 40 ελληνικά νησιά, που παραχωρούνται σε ιδιώτες για 40-99 χρόνια, με τη μέθοδο της μακρόχρονης ενοικίασης, έτσι ώστε να εισέλθουν λεφτά στα κρατικά ταμεία και να μην πεινάσουν οι ηγέτες μας.

Στη Βουλιαγμένη, το νησάκι Φλέβες με έκταση 1400 στρέμματα.

Στην Εύβοια, τα νησάκια Νέων Στύρων, έκτασης 2.763 στρεμμάτων .

Τρία νησάκια στα Σύβοτα: Το Μαύρος Όρος με 742 στρέμματα, ο Άγιος Νικόλαος με 540 στρέμματα και η Μπέλα Βράκα με έκταση 154 στρέμματα

Στη Σητεία δύο νησιά απέναντι από την Ελούντα: η Ελάσα με 1.700 στρέμματα και το νησί Γράντες Ήρα με έκταση 3000 στρέμματα.

Στην Αλόννησο τέσσερις νησίδες: Η βραχονησίδα Μανώλας 96 στρεμμάτων, το Μίκρο 83 στρεμμάτων, το Στρογγυλό 15 στρεμμάτων και το Σκαντήλι. Στην περιοχή του Θαλάσσιου Πάρκου Σποράδων υπάρχουν ακόμα δεκάδες βραχονησίδες προς αξιοποίηση.

Στα Κύθηρα μια νησίδα το Αβγό έκτασης 40 στρεμμάτων που βρίσκεται απέναντι από το Καψάλι. Έχει σπήλαιο και εύκολη πρόσβαση.

Στη Ζάκυνθο, οι νήσοι Στροφάδες.

Στην Καβάλα, η Θαλασσοπούλα.

Στη Μεσσηνία, το νησί Πρώτη με έκταση 3.100 στρέμματα.

Στη Σκιάθο, το νησί Τσουγκριά με έκταση 1.100 στρέμματα. Βρίσκεται μόλις δύο ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Σκιάθου.

Στην Άνδρο, δύο πολύ μικρά νησάκια: το Λαγονήσι με έκταση 11 στρέμματα και το Μεγάλο Νησί με 20 στρέμματα. Στην περιοχή υπάρχουν δεκάδες ακόμα νησάκια όπως το Πρασονήσι, η Κοπητήτα, και τα οκτώ Γαυρονήσια κοντά στο Γαύριο.

Στη Μήλο, η νησίδα Άγιος Γεώργιος με έκταση 120 στρέμματα. Βρίσκεται ανάμεσα στη Μήλο και την Κίμωλο.

Στη Σύρο, τρία νησάκια: η νησίδα Σχοινονήσι 42 στρεμμάτων, το Ασπρονήσι 110 στρεμμάτων και το Ψαθονήσι μόλις 6 στρεμμάτων. Και τα τρία βρίσκονται κοντά στην παραλία Αγκαθοπές.

Στην Λευκάδα, δύο νησάκια: Ο Άγιος Νικόλαος 15 στρεμμάτων και το νησάκι Αλεξάνδρου 12 στρεμμάτων.

Στην Τήνο, δύο ακόμα νησίδες: Το Δρακονήσι 20 στρεμμάτων και η νησίδα Απόκοφτος 14 στρεμμάτων.

Στον Πόρο, το νησί Πλατεία 25 στρεμμάτων.

Στην Άρτα το Πέρα Νησί 270 στρεμμάτων.

Τέλος, στις Σπέτσες το νησί Φαλκονέρα με έκταση 6.700 στρέμματα. Απέχει 42 χιλιόμετρα από το Ακρωτήριο Μαλέας.

Τώρα θα πιστέψετε ότι σας κορόιδεψαν για άλλη μια φορά, ή θα ψάξετε να βρείτε τα θετικά γιατί δε δέχεστε να αυτοχαρακτηριστείτε ηλίθιοι;

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΙ ΕΣΤΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ

Το "ξέπλυμα" της ελληνικής Κου Κλουξ Κλαν!


Γρίβας... ο καπετάν δοσίλογος


"Το βιβλίο του Μακάριου Δρουσιώτη απομυθοποιεί τον αγώνα της ΕΟΚΑ και του Γεωργίου Γρίβα" Η πρόσφατη έκδοση της μελέτης του Μακάριου Δρουσιώτη ("ΕΟΚΑ, Η σκοτεινή όψη", εκδόσεις "Στάχυ", Αθήνα 1998), προκάλεσε μιαν αναπάντεχη αντίδραση. Δεν αναφερόμαστε στα θέματα "ταμπού" του Κυπριακού, τα οποία αναλύει τεκμηριωμένα ο δημοσιογράφος και ιστορικός. Σ' αυτά είναι αναμενόμενες οι αντιδράσεις, εφόσον για πρώτη φορά εξετάζονται όλες οι πτυχές του ζητήματος, χωρίς αποσιωπήσεις και διαστρεβλώσεις, που συνήθως επιβάλλονται από "υπέρτατους εθνικούς λόγους".

Το παράδοξο είναι ότι κινητοποιήθηκαν ακόμα και νοσταλγοί της Οργάνωσης "Χ", διαμαρτυρόμενοι για την υπόμνηση περί της συνεργασίας της "Χ" με τις γερμανικές αρχές κατοχής αλλά και την απόλυτη εξάρτησή της από τους Αγγλους.

Ενα πρώτο δείγμα αυτών των αντιδράσεων φιλοξενήθηκε ως επιστολή προς την "Ελευθεροτυπία" -με μικρή δική μας απάντηση- στο φύλλο της περασμένης Δευτέρας. Είναι αδιανόητο, για όποιον έχει μάθει ότι ο Γρίβας υπήρξε ηγέτης του Κυπριακού αγώνα, να συλλάβει το γεγονός ότι ξεκίνησε ως πράκτορας των Αγγλων. Και εξίσου αδιανόητο σε όποιον έχει μάθει ιστορία μόνο από τον "Μικρό Ηρωα", να διανοηθεί ότι ο άνθρωπος των Αγγλων του '44-'45, υπήρξε και άνθρωπος των Γερμανών το '43-'44. Από τους Γερμανούς στους Άγγλους!

Στο πρώτο "παράδοξο" δίνει αναλυτική απάντηση ο Μακάριος Δρουσιώτης. Στο δεύτερο, απαντούν οι σοβαρότεροι ιστορικοί της περιόδου. Ο Θανάσης Χατζής, στην πιο εμπεριστατωμένη ιστορική μαρτυρία που έχει γραφτεί για την Αντίσταση κατατάσσει σαφώς τη "Χ" στην κατηγορία των ομάδων που πέρασαν από τον δοσιλογισμό στην "αγγλοφιλία":
"Αυτόν τον καιρό (άνοιξη 1943) κάνουν την εμφάνισή τους και οι 'μπουραντάδες' αστυνομικοί με τις χαρακτηριστικές κάσκες των SS, οι 'μαντουβαλαίοι' στον Πειραιά, τα κοινωνικά αποβράσματα της Ειδικής Ασφάλειας, οι 'Χίτες' του Γρίβα, οι εδεσίτες του Παπαγεωργίου και μια σειρά άλλοι εθνοπροδότες με επικεφαλής 'εθνοσωτήρες της 'Στρατιωτικής ιεραρχίας' σαν τους Βεντήρη, Σπηλιωτόπουλο, Ζερβέα, Αντωνόπουλο, Σταθόπουλο, όλοι στην υπηρεσία του Ράλλη και μέσον αυτού των Γερμανών και ταυτόχρονα των Αγγλων." ("Η νικηφόρα επανάσταση που χάθηκε", εκδόσεις "Παπαζήση", Αθήνα 1977-1979, τ. Α', σελ. 433)

Ανάλογη είναι η εκτίμηση και του νέου ιστορικού Mark Mazower:
"Στους δρόμους κάτω από το ναό του Θησείου, οι ένοπλοι της "Χ" αντάλλασσαν πυρά με τα περίπολα του ΕΛΑΣ κι έπαιρναν μέρος σε σημαίνουσες επιχειρήσεις πλάι στα Τάγματα Ασφαλείας. 'Σήμερα είναι με τους Γερμανούς, αύριο, όταν ξανάρθει ο ευλογημένος ο βασιλιάς, μ' αυτούς που θα τον φέρουν πίσω'. Ετσι εκτιμούσε το πιστεύω τους ένας παρατηρητής." ("Στην Ελλάδα του Χίτλερ", εκδόσεις "Αλεξάνδρεια", Αθήνα 1994, σελ. 378). Από πολλές μαρτυρίες στη δίκη των δωσίλογων μαθαίνουμε ότι τα γερμανικά όπλα τα προμηθευόταν η "Χ" μέσω της κυβέρνησης Ράλλη: "Κατά το πλείστον τα όπλα αυτά τα επήρεν η "Χ" κατ' Αύγουστον ή Σεπτέμβριον του 1944." (Κατάθεση του Κ. Ροδοκανάκη του ΕΔΕΣ, βλ. Λευτέρη Αποστόλου "Η παρωδία της δίκης των δοσιλόγων", εκδόσεις "Ο Ρήγας", Αθήνα, Ιούνης 1945, σελ. 67)
Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι οι πηγές αυτές είναι μονόπλευρες.

Επικαλούμαστε, λοιπόν, τη μαρτυρία του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Lincoln Mac Veagh. Σε απόρρητη έκθεσή του για τη "Χ", ο Mac Veagh (26/10/1945) αναφέρεται σαφώς στη συνεργασία της με τους κατακτητές.
"Καθώς μεγάλωνε ο έλεγχος των κομμουνιστών πάνω στον ΕΛΑΣ, η "Χ" γινόταν όλο και περισσότερο μια καθαρά αντί-κομμουνιστική οργάνωση.
...
Λέγεται ότι συνεργάστηκε με τους Γερμανούς, δίνοντάς τους πληροφορίες για τα πιθανά μέρη που βρίσκονται οι κομμουνιστές ηγέτες, και την ίδια στιγμή δεχόταν κάποια όπλα από τις γερμανικές αρχές, με τα οποία διεξήγε κατά καιρούς οδομαχίες κατά των Ελασιτών."

Οσο μειωνόταν ο έλεγχος των Γερμανών πάνω στην Αθήνα, αυξάνονταν οι σποραδικές συγκρούσεις μεταξύ ΕΛΑΣ και "Χ", κι αυτό ήταν σε βάρος της "Χ"." (Yiorgos Chouliaras, Dan Georgakas, "Documents: Dispatches of Lincoln Mac Veagh", στο Journal of the Hellenic Diaspora, Vol. XII/No 1, Spring 1985).

Μια αναπάντεχη επιβεβαίωση της παντελούς απουσίας αντιστασιακής δράσης από τη "Χ" περιέχεται στο βιβλιαράκι "Ο άγνωστος πόλεμος της Χ" (εκδόσεις "Μάχη", 1988), το οποίο εκδόθηκε από ακροδεξιό εκδοτικό οίκο για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Διαβάζουμε, λοιπόν, στον επίλογο αυτού του απολογητικού βιβλίου με τον χαρακτηριστικό τίτλο:
"Είναι φυσικό ο καλύτερος ανταρτοπόλεμος να οργανώνεται και να διεξάγεται από τον καλύτερο αντάρτη. Κι αυτό τον τίτλο, του καλύτερου αντάρτη, τον κατέχει αναμφισβήτητα ο Γεώργιος Γρίβας. Τον κέρδισε στο Θησείο τον Δεκέμβριο του 1944, όπου επικεφαλής 150 μόνο επιλέκτων αντιμετώπισε επιτυχώς επί ημέρας τις επιθέσεις πολλαπλασίων κομμουνιστών, υποχρεώνοντάς τους να αφήσουν στο πεδίο της μάχης πάνω από 200 νεκρούς."
Ιδού, λοιπόν, το "αντάρτικο" του Γρίβα. Σύμφωνα με τους οπαδούς και τους θαυμαστές του, ο αρχηγός της "Χ" βγήκε στο κλαρί μετά την απελευθέρωση, για να σκοτώσει όχι Γερμανούς, αλλά Ελληνες. Και τους "τίτλους" του δεν τους κέρδισε κατά τη διάρκεια της Κατοχής, αλλά την περίοδο της αγγλικής επέμβασης. Μια τρομοκρατική οργάνωση. Σ' αυτό το σημείο συμφωνούν όλοι οι ιστορικοί. Η "Χ" έγινε γνωστή ως όργανο των πιο αντιδραστικών πολιτικών κύκλων και διέπρεψε σε δολοφονικές μεθόδους κατά των κομμουνιστών (με την πιο διασταλμένη έννοια του όρου). Τρεις μόλις μέρες μετά την απελευθέρωση, μια ομάδα "Χιτών" πυροβόλησε στα τυφλά, πάνω σε μια διαδήλωση και δολοφόνησε 7 πολίτες.
"Οι συγκρούσεις των εξοπλισμένων από τους Αγγλους πια δεξιών ομάδων (χθεσινών συνεργατών των Γερμανών) και ειδικά της "Χ", γίνονται καθημερινό φαινόμενο στην Αθήνα.
...
Στις 15/11/1944, μια διαδήλωση με αίτημα την τιμωρία των προδοτών και την εκκαθάριση του κρατικού μηχανισμού από τους συνεργάτες του κατακτητή, χτυπήθηκε στην πλατεία Ομονοίας από "Χίτες". Αποτέλεσμα 7 νεκροί και πολλοί τραυματίες." (Περικλή Ροδάκη, "Δεκέμβρης 1944", εκδόσεις "Επικαιρότητα", Αθήνα 1984)
Η κυβέρνηση Παπανδρέου και οι Αγγλοι, ενώ στα λόγια παραδέχονται την ανάγκη να αφοπλιστεί η "Χ", τη θεωρούν χρυσή εφεδρεία και την προστατεύουν:
"Πώς γίνεται ώστε παρά τις δηλώσεις του κ. Κατσώτα, ότι θα διαλυθούν οι θρασύτατες συμμορίες των ενόπλων εγκληματιών της "Χ", αυτές δεν διαλύονται, αλλά αντίθετα εξοπλίζονται περισσότερο;"
αναρωτιέται ο Κώστας Καραγιώργης στις 22/11/1944, από τις στήλες του "Ριζοσπάστη". Την απάντηση θα την πάρει δέκα μέρες αργότερα. Η "Χ" θα ενταχθεί στον "εθνικό σχεδιασμό" των Δεκεμβριανών, και θα αποτελέσει την κύρια παραστρατιωτική δολοφονική και εκβιαστική οργάνωση στην περίοδο της τρομοκρατίας μετά τη Βάρκιζα. Η θλιβερή αυτή οργάνωση δεν θα μας απασχολούσε σήμερα, αν το όνομα του Γρίβα δεν είχε "ξεπλυθεί", εξαιτίας της ανάμειξής του στο Κυπριακό.

Πατώντας σ' αυτό το "ξέπλυμα" και ποντάροντας στη συλλογική αμνησία που προκάλεσε το μετεμφυλιακό κράτος και η δικτατορία, οι νοσταλγοί της "Χ" κάνουν δειλά δειλά την εμφάνισή τους. Δεν είναι μόνο οι υπέργηροι δοσίλογοι, που θέλουν να διηγούνται παραμύθια στα εγγόνια τους. Από κοντά και οι εναπομείναντες χουντοβασιλικοί, ο φέρελπις Ελλην Λεπέν Μάκης Βορίδης, και επικεφαλής ο απαραίτητος Γιώργος Καρατζαφέρης. Η ιστορία ξαναγράφεται. Αυτή τη φορά, με τα πόδια. Η άγνωστη "Χ" Μια οργάνωση, για την οποία πολλά έχουν λεχθεί από την εποχή της Κατοχής, με την επωνυμία "Χ".
"...Αυτή η οργάνωση, που έγινε αργότερα γνωστή σαν όργανο "αμέσου δράσεως" της μοναρχικής Δεξιάς, κάτω από την ηγεσία του συνταγματάρχη Γρίβα, έχει ισχυρισθεί ότι ήταν αντιστασιακό κίνημα κατά την Κατοχή. Αν ο ισχυρισμός αυτός αλήθευε, θα μπορούσε να θεωρηθεί σαν η μοναδική οργάνωση της Δεξιάς που δρούσε στην Αθήνα. Στην πραγματικότητα, όμως, το όνομά της ήταν άγνωστο, ακόμα και λίγο πριν φύγουν οι Γερμανοί. Αλλά και τότε, πάλι, το όνομα αυτό δεν σήμαινε τίποτα, που να είχε σχέση με Αντίσταση. Μόνο στα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια απόκτησε μια ορισμένη σημασία: την απαίσια σημασία μιας Κου Κλουξ Κλαν. Κι αυτή επομένως η οργάνωση δεν έχει θέση σ' αυτή την παρουσίαση (των αντιστασιακών οργανώσεων)."
Κρις Γούντχαουζ ("Το μήλο της έριδος", εκδόσεις "Εξάντας", Αθήνα 1976)

(*) Ο Κρις Γούντχαουζ βρέθηκε στα ελληνικά βουνά από τον Οκτώβριο του 1942 μέχρι το τέλος της κατοχής, ως υπαρχηγός και στη συνέχεια αρχηγός της Συμμαχικής Στρατιωτικής Αποστολής.

(Ελευθεροτυπία, 2/1/1999)

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More