ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΑΔΑ

ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΙΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ ΑΣ ΣΑΣ ΘΥΜΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΣΛΑΒΩΝ ΤΟΝ ΟΡΟ Η ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΛΕΞΕΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ.
ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΑΜΑΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟ ΩΣ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΜΑΣ ΕΑΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΤΟ ΣΛΑΒΙΚΟ ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟΝ ΟΡΟ Η ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ : ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ,ΟΤΙ ΟΜΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΑΛΛΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ,ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΤΑΣΕΤΕ ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΑΡΑΧΑΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ.
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ:VARDRASKA 
ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
Ευθεία απορριπτική απάντηση στο αίτημα για συναντήσεις, ψευδών εντυπώσεων, χωρίς προηγούμενη συμμόρφωση προς τους αυστηρούς όρους της Ε.Ε. και χωρίς βούληση λύσης στο θέμα της ονομασίας, δίνει ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς σε επιστολή προς τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Ν. Γκρούεφσκι. 
Η επιστολή Σαμαρά, που απεστάλη στις 4 Σεπτεμβρίου προς απάντηση πρωτοβουλίας της ΠΓΔΜ της 31ης Ιουλίου, διαψεύδει την περίεργη φιλολογία των τελευταίων ημερών για «μυστικές συνομιλίες» και, κυρίως, γι’ απομάκρυνση του πρωθυπουργού από την απαίτηση υιοθέτησης ενός ονόματος για όλες τις χρήσεις κι έναντι όλων (erga omnes). 
Το κείμενο της επιστολής απορρίπτει τις αιτιάσεις των Σκοπίων γι’ αντιπαραγωγική στάση της Αθήνας, καθώς η ελληνική πλευρά επιβεβαιώνει την προσήλωση στο πλαίσιο διαλόγου του ΟΗΕ και στην ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας. 
Υπογραμμίζεται μάλιστα ότι, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση των σχέσεων καλής γειτονίας, η Αθήνα θα προωθήσει τις επαφές όλων των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων με την Ε.Ε. κατά την ελληνική προεδρία του 2014. 
Με το δεδομένο ότι η αλληλογραφία των δύο πρωθυπουργών είναι γνωστή στον ΟΗΕ και σε τρίτα μέρη, ελληνικές και ξένες διπλωματικές πηγές συμπίπτουν στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν πρόκειται να κάνει εκπτώσεις στα θέματα εξωτερικής πολιτικής υπό την πίεση της οικονομικής κρίσης. 
Αλλωστε στο ίδιο κλίμα υλοποιείται και η στρατηγική της Αθήνας στα θέματα ενεργειακής και αμυντικής συνεργασίας στη ΝΑ Μεσόγειο και στον διάλογο με την Αγκυρα. 
Το αίτημα στην τρισέλιδη επιστολή του, ο πρωθυπουργός της ΠΓΜΔ αναφέρει ότι απευθείας συναντήσεις σε υψηλότατο επίπεδο θα ήραν τα εμπόδια στην ευρω-ατλαντική ολοκλήρωση της χώρας του. 
Ο κ. Γκρούεφσκι παραδέχεται ότι οι συναντήσεις με τους προκατόχους του κ. Σαμαρά «ίσως δεν βοήθησαν να επιλυθεί η μακρά διένεξη», αλλά κρίνει ότι συνέβαλαν «στο να γνωριστούμε καλύτερα». 
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ισχυρίζεται ότι η «παρεμπόδιση» της έναρξης ενταξιακών συνομιλιών με την Ε.Ε. και εισόδου στο ΝΑΤΟ έχει συνέπειες στην ανάπτυξη της χώρας του, ενώ επικαλείται την (καταδικαστική για την Ελλάδα) απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995. 
Με άκομψο ύφος, αναφέρει ότι οι οικονομικές δυσκολίες της Ελλάδας δεν θα πρέπει να αποτελούν αιτία παθητικής στάσης και προτείνει συναντήσεις «σε διάφορα επίπεδα» επί έξι θεμάτων: συμφωνία φιλίας και συνεργασίας, κοινή εκπαιδευτική και ιστορική επιτροπή, πλαίσιο βελτίωσης των διμερών σχέσεων, μεικτή διασυνοριακή επιτροπή, αποφυγή διπλής φορολογίας και κέντρο επαφής των υπουργείων Εσωτερικών Υποθέσεων (σ.σ.: Δημοσίας Τάξεως). 
 Ο Ελληνας πρωθυπουργός στην τετρασέλιδη επιστολή του εκφράζει ειλικρινή διάθεση ανάπτυξης διμερών σχέσεων «σε πολύ περισσότερα πεδία» από τα έξι που αναφέρει ο κ. Γκρούεφσκι και υπογραμμίζει: «Θα ήθελα όμως να επαναλάβω ότι το ζήτημα του ονόματος παραμένει πρωταρχικής σημασίας για εμάς και ότι η επίλυσή του θα λειτουργήσει ως καταλύτης που θα επιτρέψει την πλήρη εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών μας. Διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις», υπενθυμίζει ο κ. Σαμαράς, «προσπάθησαν να επιλύσουν το θέμα και να γεφυρώσουν την απόσταση που χωρίζει τις δύο χώρες μας. 
Από την πλευρά σας, έχετε παραμείνει στάσιμοι σε αυτό το θέμα τα τελευταία 17 χρόνια. Αρνείστε ακόμα και την πλέον λογική και προφανή προϋπόθεση για την επίτευξη συμφωνίας, η οποία είναι ότι -ανεξαρτήτως από την ονομασία που τελικά συμφωνηθεί- αυτή θα πρέπει να είναι για όλες τις χρήσεις και να εφαρμόζεται από όλους (erga omnes). 
Αυτή η θέση σας έχει, επίσης, ευρέως μεταφερθεί στο παρελθόν από τους πρώην πρωθυπουργούς της Ελλάδας, κ. Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου.
 Εκτός από αυτό, επιμένετε στην προώθηση μιας αντιπαραγωγικής και εχθρικής ρητορικής έναντι της Ελλάδος, η οποία καθιστά μια λύση ακόμα πιο δύσκολη. 
Θα ήθελα να προσθέσω ότι αυτή η ρητορική προσβάλλει και ενοχλεί τους Ελληνες, όπως και οι προσπάθειές σας για σφετερισμό της ιστορίας και των συμβόλων μας, αυξάνοντας έτσι τις δικαιολογημένες αμφιβολίες ως προς το αν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από την πλευρά σας για την επίλυση του ζητήματος». 
Ο κ. Σαμαράς δίνει έμφαση στη διαδικασία στον ΟΗΕ, που εξελίσσεται επί 15 χρόνια, σημειώνοντας ότι προσβλέπει «στην παραγωγική συνέχιση» των καλών υπηρεσιών του απεσταλμένου Μ. Νίμιτς. 
Αποκαλύπτει δε ότι, σε πρόσφατη τηλεφωνική συνομιλία του με τον γ.γ. του ΟΗΕ, επιβεβαίωσε την εποικοδομητική θέση του, προσθέτοντας ότι «στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, θα πρέπει να επιδεικνύεται εμπράκτως ειλικρινής επιθυμία για αμοιβαία αποδεκτή λύση». 
Ο Ελληνας πρωθυπουργός, αφού αποκαθιστά την πραγματικότητα στα έξι θέματα που ήγειρε ο ομόλογός του, χαρακτηρίζει «απολύτως λανθασμένο» τον ισχυρισμό περί «παρεμπόδισης» της ευρωπαϊκής πορείας της ΠΓΔΜ, γράφοντας: «Σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προ-ενταξιακές και ενταξιακές διαδικασίες, η Ελλάδα, ακριβώς όπως και κάθε άλλο κράτος-μέλος, έχει το δικαίωμα αλλά και το καθήκον να παρακολουθεί την πρόοδο κάθε υποψήφιας χώρας στην εκπλήρωση των κριτηρίων και υποχρεώσεων». 
Επομένως, όπως αναλύει ο κ. Σαμαράς, οι όροι ένταξης «περιλαμβάνουν το σεβασμό προς την αρχή των καλών γειτονικών σχέσεων», η οποία αποτελεί «τον ακρογωνιαίο λίθο» της Ε.Ε. Ως αποτέλεσμα, ο σεβασμός προς την ίδια αρχή «απαιτεί την επίτευξη μιας συμφωνημένης και αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας». 
Αποκαθιστά την αλήθεια για θέματα συνεργασίας ο κ. Σαμαράς, αποδεικνύοντας την αναξιοπιστία του κ. Γκρούεφσκι, αποκαθιστά την αλήθεια ως προς τη διμερή συνεργασία: Μεικτή Επιτροπή Ιστορίας, καθοδηγούμενη από πολιτικές επιδιώξεις, δεν μπορεί να μεταβάλει τα επιστημονικά δεδομένα αιώνων, αλλά είναι χρήσιμη η διαγραφή εχθρικών αναφορών από τα σχολικά βιβλία. 
Συμφωνία αστυνομικής συνεργασίας υφίσταται από το 1998, ενώ η ΠΓΔΜ δεν έχει ανταποκριθεί σε ελληνική πρόταση, του 2011, για συχνές συναντήσεις. 
Η Ελλάδα πρότεινε συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας το 2006, η ΠΓΔΜ απάντησε το 2010 κι έκτοτε εξετάζονται επιμέρους στοιχεία. 
Οι προτάσεις για νέους συνοριακούς σταθμούς παραγνωρίζουν την έλλειψη υποδομών και τεχνικά προβλήματα. 
Η αμερικανική στάση με το μυαλό στην οικονομία Σχεδόν από την επομένη των εκλογών, μετεβλήθη η θέση των ΗΠΑ και των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, ότι στην οικονομική κρίση δεν έπρεπε να προστεθεί το -πάντα εκρηκτικό- θέμα της ΠΓΔΜ. Χάρη σε αυτήν τη θέση, είχε ξεπεραστεί η ελληνική ήττα στο Δικαστήριο της Χάγης τον Δεκέμβριο και είχαν προληφθεί επικίνδυνες συζητήσεις στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Μάιο στο Σικάγο. 
Η αλλαγή πολιτικής πρωτοδιατυπώθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία της υπουργού Εξωτερικών Χ. Κλίντον με τον ομόλογό της Δημ. Αβραμόπουλο και ακολούθησαν κινήσεις του Επιτρόπου Διεύρυνσης της Ε.Ε. Στ. Φούλε, για να επιτευχθεί συμβιβασμός ως το τέλος του έτους. Το Βερολίνο είχε επίσης αλλάξει άποψη, αλλά στηρίζει πάλι την Αθήνα μετά τη συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά. 
Αλέξανδρος Τάρκας

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Μπορεί οι περισσότεροι νεοέλληνες να γνωρίζουν ελάχιστα ή να αγνοούν παντελώς την αρχαία ελληνική γλώσσα… όχι όμως και μία απομονωμένη κοινότητα στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, στη βορειοανατολική Τουρκία. 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βρετανικού Independent , περίπου 5.000 άνθρωποι φαίνεται ότι μιλούν μία διάλεκτο που πλησιάζει εκπληκτικά στην αρχαία ελληνική γλώσσα.
 Όπως επισημαίνουν ειδικοί γλωσσολόγοι μέσω αυτής της διαλέκτου μπορούν να εξάγουν πολύ σημαντικά συμπεράσματα για τη γλώσσα του Σωκράτη και του Πλάτωνα, καθώς και το πώς αυτή εξελίχθηκε. 
Η κοινότητα ζει σε ένα σύμπλεγμα χωριών κοντά στην τουρκική πόλη της Τραπεζούντας, όπου κάποτε ήταν η αρχαία περιοχή του Πόντου. 
Οι γλωσσολόγοι διαπίστωσαν ότι η διάλεκτος, Romeyka, μια ποικιλία από ποντιακά ελληνικά, έχει δομικές ομοιότητες με την αρχαία ελληνική που δεν παρατηρούνται σε άλλες μορφές της γλώσσας που ομιλείται σήμερα. 
Επίσης η Romeyka παρουσιάζει και πολλές ομοιότητες με το αρχαίο λεξιλόγιο.
 Όπως λέει η λέκτορας Φιλολογίας Ιωάννα Σιταρίδου του Πανεπιστημίου του Cambridge η χρήση του απαρεμφάτου έχει χαθεί στα νέα ελληνικά. 
Όμως, στα Romeyka έχει διατηρηθεί . 
Μια πιθανότητα είναι ότι οι ομιλητές αυτής της διαλέκτου είναι οι απευθείας απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων που ζούσαν κατά μήκος των ακτών της Μαύρης Θάλασσας πριν από τον 6ο ή 7ο αιώνα π.Χ., όταν η περιοχή αποικίστηκε αρχικά. 
Αλλά είναι επίσης πιθανό να είναι απόγονοι αυτόχθονων πληθυσμών ή μίας μεταναστευτικής φυλής οι οποίοι αναγκάστηκαν να μιλούν τη γλώσσα των αρχαίων ελληνικών αποικιοκρατών. Οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής είναι ευσεβείς μουσουλμάνοι, γι΄ αυτό και είχαν το δικαίωμα να παραμείνουν στην Τουρκία μετά τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;

ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΕΝΝΟΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ. ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΣΟ ΘΕΤΙΚΑ ΟΣΟ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ! 
Ετοιμη να... ξελασπώσει την Ελλάδα και να εξαγοράσει το συνολικό χρέος της δηλώνει μία οργάνωση ομογενών... 
Θέτει ωστόσο έναν όρο: ότι το Σύνταγμα θα αλλάξει και θα προκηρυχθούν νέες εθνικές εκλογές. Συγκεκριμένα, η οργάνωση End Νational Debt που έχουν ιδρύσει ομογενείς -κυρίως από την Αμερική- υποστηρίζει ότι βρίσκονται ήδη κατατεθειμένα σε τράπεζες του Καναδά αμερικανικά ομόλογα ύψους 600 δισ. δολαρίων που προορίζονται για την εξαγορά του συνόλου του ελληνικού χρέους προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, τα ευρωπαϊκά κράτη αλλά και τους ιδιώτες πιστωτές. 
Οπως τόνισε όμως ο πρόεδρος της οργάνωσης Μανώλης Λαμπράκης που μίλησε στο tv creta τα χρήματα αυτά θα δοθούν με δύο όρους: 
-Πρώτον να αποδεχθεί η ελληνική κυβέρνηση την εξαγορά του χρέους που βρίσκεται στα χέρια οργανισμών και κρατών από τρίτους και 
-Δεύτερον να αλλάξει το Σύνταγμα της χώρας και να προκηρυχθούν νέες εθνικές εκλογές. Σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Λαμπράκη σε ένα δεύτερο λογαριασμό έχουν συγκεντρωθεί 50 δισ. για το χρέος της Κύπρου. 
Ηδη, είπε, μια αντιπροσωπεία 8 ατόμων επισκέφθηκε την Κύπρο προσκεκλημένη το προέδρου Δημήτρη Χριστόφια και συζήτησε μαζί του την προσφορά και τους όρους της. 
Ο κ. Λαμπράκης, τέλος, υποστήριξε ότι στελέχη του οργανισμού κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξαγοράσουν το ελληνικό χρέος που μέσω ομολόγων βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών επενδυτών.

Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

Θα θέλαμε σαν γονείς παιδιών του δημοτικού να εκφράσουμε την αγωνία μας για την συστηματική προπαγάνδα ανθελληνισμού, αφελληνισμού και άκρατου αντιχριστιανικού πνεύματος, που γίνεται με σκοπό το βιασμό του νου των παιδιών μας και τη μετατροπή τους σε νέους γενίτσαρους. 
Σας δίνουμε παρακάτω μια εικόνα μικρού μόνο τμή­ματος της κατάστασης που επικρατεί.
Αρχίζοντας με τη Γλώσσα της Ε' τάξης (σελ. 23) βλέπουμε τον άγιο Ιωσήφ χωρίς φωτοστέφανο να αγκα­λιάζει την Παναγία, χωρίς φωτοστέ­φανο και αυτή. 

Επίσης βλέπουμε τον Χριστό σαν ένα απλό μωρό χωρίς φωτοστέφανο. Όλο το βιβλίο έχει δυο φωτογραφίες για τα Χριστούγεννα.
 Συ­νεχίζοντας βλέπουμε ότι όλο το κεφά­λαιο για τα Χριστούγεννα αναφέρεται στη μάγισσα Φρικαντέλα (σελ. 26). 

Βά­ζουν ένα παιδί μετανάστη (σελ. 24) να θέτει σε αμφιβολία για το αν υπάρχουν άγγελοι, και αυτοί μόνο για τους χορτάτους. 
Ακόμη (σελ. 29) βλέπουμε τα Θε­οφάνεια να είναι ένας απλός αγώνας κολύμβησης. 
Βάζουν τα παιδιά να φαντάζονται ότι είναι δέντρα (σελ. 31) όχι πάντως νοήμονα όντα. 
Πλήση εγκε­φάλου επίσης γίνεται (σελ. 11 καί 12) ειδικά για τούς εξωγήινους.
Στο Ανθολόγιο της Γλώσσας Ε' (σελ. 154) ο Τα Κι Κο ο Κινέζος αναρωτιέται: « .. Τα μάτια του γιατρού ήταν γλυκά και τάα μάτια του Χρίστου ήταν γλυκά». Τι ωραία βλασφημία! Παρουσιάζουν επίσης το βάψιμο των αυγών σαν παλιό ειδωλολατρικό έθιμο που πήραμε και ότι ό Χριστός απλώς σήκωσε την πλάκα και βγήκε (σελ. 174, 175, 177).
Ο 'Άι-Βασίλης κάνει μπουγάδα με τα σώβρακά του (Δ' τάξη Γλώσσα σελ. 52). 

Τα παιδιά μαθαίνουν να γράφουν Χαίκου (Γ' τάξη, Γλώσσα σελ. 68) που είναι επηρεασμένα από το Βουδισμό Ζεν, αλλά όχι Όμηρο κ.τλ. Ελληνικά.
Διαβάζουμε (Γλώσσα, Β' δημοτικού σελ. 79) για το ημερολόγιο της Εβραιοπούλας Ροζίνας, για το 1940 αλλά όχι κάποιου Έλληνα ήρωα π.χ. Κώστα Περρίκου.
Από τη Γλώσσα Α' Δημοτικου μαθαί­νουν τα παιδιά: πως να μπαίνουν σε ξένα σπίτια νά κρυφακούν, να κρυφοκοιτάζουν τη νύκτα (σελ. 32, 34, 36, 38) όλα εικονογραφημένα.
Στη Μελέτη Περιβάλλοντος Δ' τάξης (σελ. 17,18) νιώθουμε περήφανοι που μιλάμε τά Τουρκικά. Το Τουρκάκι Εκρέμ δοξάζει τον Αλλάχ με ανύπαρκτο Χριστό.
Στα Μαθηματικά Γ' τάξης (σελ. 85) υπάρχουν μάγισσες, σεΐχιδες και
....
γενικά όλα τα ξενόγλωσσα ονόματα και κυρίως αγοριών.
Κάνουν συνεχώς διαφήμιση (Μαθηματικά Γ' Δημοτικού σελ. 102) στό Ταγκράμ, άλλά όχι στό αρχαιότερο Γεωμετρικό παιχνίδι τό "Λούκουλος" του Αρχιμήδη.
Στά Θρησκευτικά Δ' Δημοτικού (σελ. 98, μας κάνουν πλύση εγκεφάλου με τους μετανάστες, παρουσιάζοντας τους Έλληνες σαν ρατσιστές.
Στά Θρησκευτικά Ε' Δημοτικού (σελ. 92) αναφέρουν σαν αιρετικό τον Ρωμανό το Μελωδό, ότι αντλούσε τα θέματά του από τα απόκρυφα Ευαγγέλια.
Πηγαίνοντας στην Ιστορία (Δ' τάξη σελ. 79) αφαιρούν τις αποικίες της αρχαίας Ελλάδας από όλο το μεσογειακό χώρο και την δείχνουν σαν ψείρα.
Καλλιεργούν αισθήματα ήττοπάθειας των Ελλήνων (Ε' τάξη σελ. 11) ειδικά απέναντι στούς Ρωμαίους, χωρίς να μας πουν ότι πολυπληθέστεροι Ρωμαίοι μαζί με Έλληνες προδότες πολέμησαν εναντίον λίγων Ελλήνων.
Το διάταγμα της ανεξιθρησκείας του Μ. Κωνσταντίνου το δουλεύουν όπως θέλουν σαν τάχα να μην ισχύει στην Ελλάδα (στ. Ε' σελ. 22). 

Ρωτούν πονηρά τα παιδιά να αναρωτηθούν γιατί ο Μ. Κωνσταντίνος άφησε τους παλαι­ούς ναούς δίπλα στίς Χριστιανικές Εκκλησίες (σελ. 27, Ίστορ. Ε'). Γιατί άραγε;
Στην άλωση της Κωνσταντινούπο­λης Βιβλίο Εργασιών Ιστορίας Ε' Δημοτικού (σελ. 46), ρωτούν και ζητούν τα παιδιά να γράψουν τι τα εντυπωσίασε στον Μωάμεθ τόν Πορθητή. (Βάζοντας δεύτερο στη λίστα τον Κωνσταντίνο τον Παλαιολόγο).
Δίνουν ψευδή στοιχεία με μικρό Τουρκικό στρατό στην άλωση, Ιστορία Ε' Δημοτικού (σελ. 107) (αλλού γράφουν πάνω από 60.000, αλλού 100.000). 

Ιστορικά εμείς ξέρουμε ότι το νούμερο ήταν πολύ μεγαλύτερο.
Γράφουν (Ιστορία Ε' Δημοτικού σελ. 106) ότι την άμυνα τξς Κωνσταντινούπολης την ανέθεσε ο Πα­λαιολόγος στον Ιουστινιάνη λες και αυτός ήταν απλός παρατηρητής, τονίζοντας το με­γαλείο του Ιουστινιάνη και του Μωάμεθ.
Αυτά τα βιβλία είναι όλα σαβούρες. Σε τι vα πρωτοαναφερθεί κανείς; Και αυτά είναι μόνο λίγα.
Μέ σεβασμό Κουσίδου Πελαγία, Δράκα
Η Δράση, Ιούνιος – Ιούλιος 2012

ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΨΗ

Όσοι ισχυρίζονται ότι δήθεν η συνταγή της Τρόϊκας είναι αποτυχημένη είναι ή αφελείς ή βαποράκια ξένων συμφερόντων, χωρίς βεβαίως η μία ιδιότητα να αποκλείει την άλλη.
Γι αυτό άλλωστε ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει υπερβολικά οι φωνές αυτών που ασκούν έντονη και συνήθως ανέξοδη κριτική στην εμμονή της Τρόϊκα σε μια σειρά μέτρων υφεσιακής κατευθύνσεως, παρά τα προφανή καταστροφικά για την οικονομία αποτελέσματά τους.

Και είναι ενδιαφέρον ότι σ’ αυτή την ρητορική επιδίδονται με την ίδια σχεδόν ένταση πολιτικοί, δημοσιογράφοι και λοιποί παράγοντες του δημόσιου βίου, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης ή συμφεροντικού στρατοπέδου.

Από τον καταγγελτικό τόνο της αριστεράς μέχρι το παραπονιάρικο ύφος της δεξιάς η εν πολλοίς λαϊκιστική διαπίστωση της δήθεν αναποτελεσματικότητας των μνημονίων, επιμένουμε ότι μόνο την ανοησία ή την δολιότητα μπορεί να έχει ως αφετηρία.

 
Ο λόγος είναι πολύ απλός...


Βαδίζουμε ήδη αισίως στην τέταρτη «επικαιροποίηση» του μνημονίου. 

Αλλά και πριν από μας η ίδια συνταγή, που δεν είναι επινόηση της τρόϊκα, αλλά συγκροτημένο σύστημα του ΔΝΤ έχει εφαρμοσθεί σε δεκάδες χώρες σ’ όλο τον πλανήτη.
Παντού όπου εφαρμόσθηκε είχε ακριβώς τα ίδια καταστροφικά αποτελέσματα για τις κατά τόπους κοινωνίες και οικονομίες. 

Παρά τις όποιες μεταξύ τους διαφορές όλες βίωσαν την κόλαση της εξαθλίωσης και κυρίως της καταλήστευσης του εθνικού και ιδιωτικού τους πλούτου.
Όταν λοιπόν κάποιος λέει πως οι τεχνοκράτες της τρόϊκας εφαρμόζουν «λάθος συνταγή», εάν όντως το πιστεύει είναι ηλίθιος. Αν επιπλέον είναι και ..αρμόδιος να θέσει φραγμό στην εφαρμογή της συνταγής αλλά δεν το πράττει και απλώς περιορίζεται σε κλαψιάρικες διαπιστώσεις, τότε είναι μάλλον πολιτικός απατεώνας.

Η επιτυχία ή η αποτυχία μιας συνταγής κρίνεται με βάση τους πραγματικούς, όχι τους επικοινωνιακούς της στόχους.

Είναι λοιπόν τουλάχιστον ανόητος όποιος μετά από τόσα χρόνια ανακύκλωσης της ύφεσης πιστεύει ακόμα πως ο στόχος της τρόικας είναι η «δημοσιονομική εξυγίανση», «η αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας», «η σωτηρία του ευρώ» και άλλα ευτράπελα.
Περί της ελληνικής οικονομίας δεν τους καίγεται καρφί και όσο για το ευρώ έχει χυθεί πολύ μελάνι σε χιλιάδες άρθρα που εξηγούν ότι επρόκειτο για ένα κερδοσκοπικό εργαλείο με το οποίο κυρίως η Γερμανία (αλλά όχι μόνο αυτή) κατάφεραν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να απομυζήσουν τον επί αιώνες συσσωρευμένο πλούτο του ευρωπαϊκού νότου. 

Αν λοιπόν το ευρώ εξετέλεσε τον προορισμό του κανείς από τη ληστοσυμμορία των ωφελημένων δεν θα επιστρέψει τα «κλοπιμαία» για να το σώσει.
Αυτή λοιπόν η θεωρία της τεχνοκρατικής πλην ψυχωτικής τρόικας με τις παράδοξες εμμονές στη λάθος συνταγή και τους δήθεν αποτυχημένους υπαλλήλους, που θα έπρεπε να είχαν απολυθεί, αλλά παρ’ όλα αυτά παραμένουν στις θέσεις τους προσκυνούμενοι από την «ευφυή πλην ρεαλιστική» ελληνική πολιτική ελίτ, είναι τουλάχιστον παιδαριώδης, όταν προβάλλεται από αντιμνημονιακούς και καταφανώς υποκριτική όταν υποστηρίζεται από πολιτικά στελέχη των κομμάτων της μνημονιακής συγκυβέρνησης.

Είναι παιδαριώδης γιατί ο δείκτης σοβαρότητας οποιασδήποτε θεωρίας είναι ανάλογος με το πλήθος των πολιτικών, οικονομικών, κοινωνικών φαινομένων που ερμηνεύει. 

Η ποσότητα των ερωτημάτων στα οποία απαντά κρίνει την αξιοπιστία της θεωρίας.
Και αυτή η θεωρία δεν απαντά σχεδόν σε κανένα ερώτημα.
Γιατί άραγε επιμένουν οι Γερμανοί και οι τραπεζίτες στην ίδια «αποτυχημένη» συνταγή της ύφεσης, αφού κόπτονται για την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη;

Γιατί η τρόϊκα που υποτίθεται ότι επιδιώκει την «εξυγίανση» του δημόσιου επιμένει τόσο πολύ σε θέματα περικοπής μισθών και δικαιωμάτων στον ιδιωτικό τομέα;

Γιατί αφού αναζητούνται τρόποι αύξησης των δημοσίων εσόδων ξεπουλιούνται κυρίως οι κερδοφόρες επιχειρήσεις;

Γιατί με υποδειγματική μεθοδικότητα όλα τα μέτρα κατατείνουν στην αύξηση των φόρων με παράλληλη μείωση των εισοδημάτων;

Γιατί το σπιτάκι του μικροαστού και σε λίγο και το χωραφάκι του αγρότη γίνεται υπ’ αριθμόν ένα στόχος φορομπηχτικής επιβάρυνσης;

Γιατί δεν επιτρέπει η τρόϊκα περισσότερες δόσεις για το φόρο εισοδήματος καθιστώντας έτσι αμφίβολη την πληρωμή του από χιλιάδες ανήμπορους φορολογούμενους;

Γιατί ενώ υπάρχει άμεση ανάγκη εσόδων στο Δημόσιο, η έκπτωση για την εφ’ άπαξ καταβολή μειώθηκε στο αστείο ποσοστό του 1,5% το οποίο καταλήγει να γίνεται κίνητρο για επιλογή των δόσεων ακόμη και για εκείνους, που ενδεχομένως θα είχαν την δυνατότητα να καταβάλλουν εφ’ άπαξ;

Όλα αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα με αυτού του είδους τις θεωρίες επικοινωνιακής κατανάλωσης.
Αντίθετα μπορούν να απαντηθούν ικανοποιητικά αν αλλάξει η αντίληψη περί του διαχρονικού ρόλου του ΔΝΤ και περαιτέρω των αληθινών στοχεύσεων της τρόικας.


Η αληθινή λοιπόν στόχευση της τρόικας δεν είναι, ούτε ήταν ποτέ η διάσωση της Ελληνικής οικονομίας. 

Μοναδικός στόχος ήταν η ιδιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, η καταλήστευση της δημόσιας περιουσίας, η διαρπαγή των καταθέσεων και της ακίνητης ιδιοκτησίας των Ελλήνων και η εξόντωση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, ιδίως σε κλάδους ενδιαφέροντες συγκεκριμένες πολυεθνικές εταιρείες.
Αυτός εξ άλλου είναι και ο διαχρονικός ρόλος του ΔΝΤ σε όλες τις χώρες που επισκέφθηκε και αποδείχθηκε δοκιμασμένο εργαλείο απόλυτα επιτυχημένο σε αυτήν την κατεύθυνση η συνταγή του παντού, σε οποίο μέρος του πλανήτη εφαρμόσθηκε πανομοιότυπα μέχρι σήμερα.

Με βάση λοιπόν τη δική μας θεώρηση, που κάποιοι ίσως σπεύσουν να χαρακτηρίσουν συνομωσιολογική, αλλά για μας είναι απολύτως ρεαλιστική, κανένα από τα παραπάνω ερωτήματα δεν παραμένει αναπάντητο.

Τουναντίον κάθε μέτρο, κάθε παραμικρή λεπτομέρεια των δανειακών συμβάσεων, κάθε δράση και κάθε αντίδραση των τροϊκανών παύει να είναι ανεξήγητη, ανόητη, λαθεμένη ή αναποτελεσματική και αντιθέτως γίνεται αμέσως κατανοητή, ευεξήγητη και επιτυχημένη.

Δεν υπάρχει κανείς πλέον στη χώρα, που να μην έχει αντιληφθεί την μεγάλη επιθυμία ξένων παραγόντων να βάλλουν χέρι σε διάφορους τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας, που άπτονται δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας.

Άλλοι ενδιαφέρονται για την ενέργεια (ήλιος, ΔΕΗ, πετρέλαιο, φυσικό αέριο κ.λ.π) άλλοι για φυσικό πλούτο (νερό, ορυκτά κ.λ.π), άλλοι για μεταφορές (αεροδρόμια, λιμάνια σιδηρόδρομος), άλλοι για τουρισμό (νησιά, παραλίες, ξενοδοχεία), άλλοι για υπηρεσίες υγείας, παιδείας κ.λ.π Για κάθε τι που έχει οικονομική αξία ή παράγει κέρδος υπάρχει κάποιο ξένο μονοπώλιο, που ενδιαφέρεται.
Ποιος είναι λοιπόν ο ασφαλέστερος τρόπος για να αποξενωθεί ένας λαός, ένα κράτος ή ένας ιδιώτης από τα περιουσιακά του στοιχεία με ελάχιστο κόστος για τον επίδοξο «αξιοποιητή». Ποιος άλλος από την μεθόδευση της οικονομικής του εξαθλίωσης ώστε να πειθαναγκασθεί να υποκύψει αμαχητί στις ληστρικές ορέξεις των πολυεθνικών συμφερόντων με όρους μεσαιωνικής αποικιοκρατίας.

Διότι ποιό κράτος θα σκεφτόταν να πουλήσει αντί πινακίου φακής κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις στρατηγικής συμμαχίες σε περίοδο οικονομικής ευρωστίας και ποιός λαός θα έστεργε να του «κλέψουν» το νερό του και να του στερήσουν τη εθνική του αξιοπρέπεια αν δεν ερχόταν αντιμέτωπος με το φάσμα της λιμοκτονίας;

Και ποιος επιχειρηματίας θα επείθετο ποτέ να εγκαταλείψει μια πολυετή, συχνά οικογενειακή επιχείρηση, αν με την διάλυση της εσωτερικής αγοράς, την τραπεζική ασφυξία και την κρατική καταδίωξη δεν οδηγείτο στην απόγνωση, στην πτώχευση, στην φυλακή;

Εδώ και πολλά χρόνια τα «κοράκια» του πολυεθνικού real estate ανακάλυψαν ότι η Ελλάδα είχε μια ιδιομορφία. 

Ήταν η χώρα με το εξωφρενικό σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη ποσοστό ατομικής ιδιοκτησίας σε κατοικίες (αστικές και εξοχικές) και σε πάσης φύσεως κτήματα.
Πώς λοιπόν θα μπορούσε μια ξένη εταιρία αυτού του είδους να δραστηριοποιηθεί σ’ αυτή την χώρα αν δεν αποξενώνονταν όλα αυτά τα εκατομμύρια μικροϊδιοκτητών από τις ατομικές, συχνά πατρογονικές, ακίνητες περιουσίες τους;

Η συνταγή λοιπόν των Τροϊκανών δεν είναι αποτυχημένη. Τουναντίον είναι απόλυτα επιτυχής. Δεν είναι καθόλου ανόητη. 

Τουναντίον είναι μεγαλοφυής.
Όχι μόνο κρινόμενη εκ του αποτελέσματος επειδή εξόφθαλμα φαίνεται να επιτυγχάνει διάνα τους πραγματικούς της στόχους, αλλά κυρίως για την απλότητα στη σύλληψή της.

Η δημόσια και ιδιωτική περιουσία, τα δημοκρατικά δικαιώματα η εθνική κυριαρχία είναι σημαντικά αγαθά. 

Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να τα στερηθεί.
Ο μόνος τρόπος για να υποχρεωθεί να τα θυσιάσει είναι να βρεθεί ενώπιον του κινδύνου να χάσει άλλα αγαθά σημαντικότερα.

Αυτή είναι η απλούστατη μεγαλοφυής λογική της τρόϊκας και της συνταγής της.
Ο προσφορότερος τρόπος για να εξαναγκάσεις τον ιδιοκτήτη ακινήτου να θυσιάσει την ιδιοκτησία του είναι να απειληθεί η διατροφή, η υγεία, η ελευθερία του.

Τόσο απλά είναι α πράγματα και όσο πιο γρήγορα το πάρουμε χαμπάρι, από τον άνεργο μέχρι τον μεγαλοβιομήχανο και από τον ακροαριστερό μέχρι τον ακροδεξιό, τόσο μεγαλύτερη ελπίδα υπάρχει να σώσουμε τη χώρα και τον εαυτό μας.
Κοινή γαρ η τύχη όσων απόμειναν σ’ αυτόν τον τόπο, κοινός ο εχθρός και το μέλλον ζοφερό και τρισάθλιο αν συνεχίζουμε να το εμπιστευόμαστε σ’ αυτούς που το σχεδίασαν για μας χωρίς εμάς…

Σ’ αυτούς, που θεωρούν ότι η Ελλάδα θα ήταν το ομορφότερο μέρος του κόσμου, αν…. δεν την κατοικούσαν Έλληνες.

Σ’ αυτούς τους αιμοσταγείς νεοαποικιοκράτες, που προφανώς πιστεύουν ότι καλός Έλληνας είναι ο ξεψυχισμένος Έλληνας, όπως παλιότερα οι πρόγονοί τους εκτιμούσαν ότι καλός Ινδιάνος ήταν ο νεκρός Ινδιάνος…

ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Του Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ
– Σε μια ανιστόρητη, αντιεπιστημονική και – κυρίως- προκλητική με όρους σύγχρονης διπλωματίας αναφορά προέβη ο Τουρκος Υπουργός Εξωτερικών Νταβούτογλου θέτοντας σε προσωρινότητα την ανεξαρτησία και την εθνική ταυτότητα της Ελλάδας και όλων των Βαλκανικών και άλλων λαών που απελευθερώθηκαν από τον Οθωμανικό ζυγό μέσα από εθνικές εξεγερσεις και επαναστάσεις και δεν ”αποσχίσθηκαν” όπως λέει ο ”τρελλός επιστήμονας ”’ που κάνει τον υπουργό.
Εμμένοντας στην τρελλή θεωρία του περί νεοθωμανισμού ( περί παλινόρθωσης δηλαδή της ”αυτοκρατορίας” των Σουλτάνων) για την οποία γελούν όλοι οι σοβαροί επιστήμονες ανά τον κόσμο, ο κ. Νταβούτογλου χαρακτήρισε ..προσωρινή και …τεχνητή την διαδικασία των εξεγέρσεων και των εθνικών επαναστάσεων των σκλαβωμένων λαών και εθνών ενοώντας έτσι ότι κάποια στιγμή αυτή η προσωρινοτητα θα τελειώσει και ότι οι Ελλάδα και οι άλλες ανεξαρτητες χώρες – μέλη του ΟΗΕ θα μπούν πάλι υπό τον Νεοθωμανικό ζυγό! 

Και προφανώς επειδή κανένα ανεξάρτητο κράτος δεν θά …πάει μόνο του στο …στόμα του λύκου, προφανώς ο κ Νταβούτογλου θα εννοεί οτι με κάποιο τρόπο θα …υποβοηθεί αυτήν ”εξέλιξη” .
Και επειδή δεν θα εννοεί ότι αυτό θα γίνει μέσω των τηλεοπτικών δεκτών και τον …Σουλειμάν τον Μεγαλοπρεπή ή την …Ασι, μήπως εννοεί’οτι αυτό θα επιδιωχθεί δια άλλων μεθόδων;
Ας δούμε όμως τι ακριβώς είπε και ιδιαίτερα το άκρως προκλητικό , ανιστόρητο και αντιεπιστημονικό σημείο με τις …”προσωρινές και τεχνητές αντιθέσεις και ταυτότητες” και …”αποσχίσεις”:
Μιλώντας τις προάλλες στην Χουριέτ είπε μεταξύ άλλων ο κ. Νταβούτογλου:
«Σε αντίθεση με την Ευρώπη, όπου προκάλεσε την ένωση διαλυμένων συνόλων, ο εθνικισμός ευνόησε στην Ανατολή τη διάσπαση και γέννησε τα έθνη κράτη, δημιουργώντας τεχνητές αντιθέσεις και ταυτότητες».
Μάλιστα – κατά τα ρεπορτάζ που στάθηκαν μέχρι τώρα στο θέμα των Κούρδων – ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας στάθηκε στη δημιουργία των εθνικών κρατών στον τέως οθωμανικό χώρο με μια ιδιαίτερα προκλητική δήλωση, λέγοντας πως «πριν από δύο αιώνες αποσχίστηκαν με τη διαδικασία αυτή από την τουρκική εκδοχή των «οργανικών συνόλων» οι Αρμένιοι, οι Άραβες, οι Έλληνες και πολλές άλλες εθνοτικές και θρησκευτικές ταυτότητες».
Η δήλωση του κ. Νταβούτογλου – που έχει συνέχεια – ήταν απάντηση στο ερώτημα του δημοσιογράφου σχετικά με τα σχέδια της Άγκυρας για το κουρδικό, το οποίο πέρα από θέμα εσωτερικής ασφάλειας για τη γειτονική χώρα, μπορεί, όπως αναφέρθηκε, να αποσταθεροποιήσει την ευαίσθητη γεωπολιτικά περιοχής της Μέσης Ανατολής.
Πρόσέξτε τωρα:
«Ο εθνικισμός, ως ιδεολογία του 19ου αιώνα, συγκέντρωσε στην Ευρώπη τα διχοτομημένα, λόγω φεουδαλισμού σύνολα.
Σε μάς, όμως, διέλυσε τα ιστορικά οργανικά σύνολα και δημιούργησε προσωρινές και τεχνητές αντιθέσεις και ταυτότητες.
Ήλθε η ώρα να τα βάλουμε με την αποσχιστική αυτή κουλτούρα.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε νέες αποσπάσεις» ανέφερε ε ο κ. Νταβούτογλου.
Και πρόσθεσε ένα ακόμη κουφό και φυσικά ανιστόρητο και αντιεπιστημονικό: «οι πολιτισμικές ταυτότητες και οι γλώσσες έχουν αξία από πλευράς της ανθρωπότητας, αλλά αυτό θα πρέπει να ερμηνευθεί ως μέσο ενότητας και όχι απόσχισης και με τρόπο που θα ενισχύσει τη συνείδηση της κοινής καταγωγής».
Δυστυχώς μέχρι σήμερα οι σχετικές αναφορές και επισημάνσεις έμειναν μόνο στην επιφανειακή, κατά την γνώμη μας, προσέγγιση ότι ο Νταβούτογλου είπε πως η Αγκυρα δεν θα επιτρέψει στους Κούρδους να αποσχιστούν όπως οι Έλληνες.
Ωστόσο για μας το πραγματικά επικίνδυνο – και αποκαλυπτικό της δόλιας ( και ”τρελλής” ) σκέψης του Τούρκου Υπουργού, είναι τα περί …προσωρινότητας!
Αλήθεια καταπιάστηκε κανένας αρμόδιος – και ειδικός – να τα αναλύσει όλα αυτά;
Έστω και αν – για να πουμε και αυτό – κανένα από τα σημεία της ”θεωρίας” Νταβούτογλου δεν έχει επιβεβαιωθεί…

ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;

Του Χρήστου Μακρυγιάννη 
Πόσο κοντά είμαστε σε ένα νέο εμφύλιο ; 
Πόσο κοντά είμαστε πριν την καταστροφή μας ; 
Πολλές φορές αναρωτήθηκα γιατί εμείς οι νέα γενιά των Ελλήνων να έχουμε τόσο μίσος μεταξύ μας ; 
Τι μας χωρίζει και πόσα μας ενώνουν; 
Που το πάμε σήμερα ; 
Τι ετοιμάζουμε και τι αφήνουμε στα παιδιά μας ; 
Όταν έγραφα ότι μετά τον Καντάφι είναι η σειρά του Άσαντ της Συρίας ,κάποιοι γέλασαν ειρωνικά ... 
Όταν έγραψα ότι μετά την Συρία έρχεται η σειρά της Ελλάδος πολλοί μας λοιδόρησαν! 
 Τότε είχα προσπαθήσει να γράψω και να μεταφέρω αυτά που έβλεπα και που δυστυχώς γίνονται ! 
Σήμερα η Πατρίδα μας είναι δυστυχώς στο χείλος ενός ακόμη εμφυλίου πολέμου και αυτό θα το εκμεταλλευθούν άπαντες οι εχθροί μας ! 
Ενώ οι φωστήρες της ΣΙΑ πέτυχαν παντού ,Κόσοβο ,Σερβία , Λιβύη ,Συρία απέτυχαν στην Ελλάδα γιατί η Ελλάδα έχει γηγενείς κατοίκους που έχουν πίστη στην Πατρίδα και στο Θεό ...Σήμερα όμως ; 
Σήμερα εκμεταλλεύτηκαν αυτό που μας τάισαν ...Κατανάλωση , οικονομικός πόλεμος ,φτώχεια ,υπηρεσίες υγείας μηδαμινές ,δικαιοσύνη ανύπαρκτη , χωρίς αύριο οι νέοι μας, χωρίς στερνά οι γεροντότεροι ! 
Το πόσο εύκολο είναι αυτόν τον λαό να τον κατευθύνεις σε αυτούς που φταίνε λίγο η πολύ για την κατάντια μας δεν λέγεται ...
Αυτοί που τους ψήφισαν και τους αποθέωναν σε ελάχιστο χρόνο μπορούν να τους κρεμάσουν !! Το πόσο εύκολο είναι πλέον να στρέψεις αυτούς τους εξαθλιωμένους Έλληνες εναντίον Ελλήνων που απλά έτυχε να έχουν κάτι παραπάνω από τους άλλους, με την καθοδήγηση των καναλιών είναι πανεύκολο ! 
Θα φτάσουμε σε σημείο όχι απλά να καταγγέλλουμε αλλά να κατεβάζουμε ανθρώπους από τα αυτοκίνητα ,θα φτάσουμε στο σημείο να αρπάζουμε τα τρόφιμα από τους άλλους ,θα φτάσουμε σε σημείο να εγκαταλείπουμε τους γονείς μας στην τραγική τους μοναξιά ! 
 28 δις ευρώ μας στοιχίζουν οι λαθρομετανάστες και ο Τσίπρας ζήτησε από τον Αβραμόπουλο να ερευνήσει αν μπορούμε να φιλοξενήσουμε και Σύριους πρόσφυγες ...
Την στιγμή που η Τουρκία των 90 εκατομμυρίων κατοίκων κρατά στα σύνορά της ,τους πρόσφυγες και απειλεί να εισβάλει στη Συρία αν οι πρόσφυγες ξεπεράσουν τις 100.000 ! 
Στη Θράκη μας η Τουρκία δημιουργεί με την ανοχή του Ελληνικού Κράτους ένα παράλληλο κράτος με διανομή τροφίμων σε Μουσουλμάνους Έλληνες και παροχή υπηρεσιών υγείας
Στα Μουσουλανόπαιδα δίνουν επίδομα 500 ευρώ αν εγκαταλείψουν το Ελληνικό σχολείο ! 
Το θέμα ήρθε και στη Βουλή από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ! 
Επιχειρούν αλλοίωση του πληθυσμού με τις Τουρκικές σειρές χαρίζοντας τις σχεδόν στα Ελληνικά κανάλια ! ...
Μοναδικός όρος να ακούγεται η Τουρκική γλώσσα ,μπροστά στο χρήμα οι καναλάρχες δεν υπολογίζουν τίποτε ,πότε υπολόγιζαν ; 
Ζήσαμε όλοι μας την εκτέλεση του Αμερικανού Πρέσβη στη Λιβύη και την προσβολή της σορού του ...Τυχαίο ; 
Πότε αυτοί οι φτωχοί άνθρωποι μπήκαν στο ιντερνέτ και είδαν το τρέιλερ της ταινίας ; Ποτέ ! απλά τους τους το μεταφέραν στα τζαμιά οι Μουλάδες του Ισλάμ ... 
Θυμηθείτε οτι  ο Ομπάμα είναι Μουσουλμάνος και οτι έχουμε εκλογές τον Νοέμβρη στον Πλανήτη ...
Τι χρειάζεται να ξανά εκλεγούν οι ''δημοκρατικοί'' ; 
Το Λόμπι των Εβραίων ,των Ελλήνων αλλά και την αποδοχή των Μουσουλμάνων ... 
 Για θυμηθείτε ,στην πληροφορία ότι έσκισε φωτοτυπία του Κοράνι αστυνομικός... 
Κάηκε η Αθήνα ..
Τι θα συμβεί αν ο Ψευτομουφτής της Κομοτηνής που παίρνει εντολές από την Άγκυρα ανακοινώσει στην προσευχή της Παρασκευής στο πιστούς του Ισλάμ ότι προσβάλαμε τον Αλλάχ; 
 Τι θα ψάχνουν οι λαθρομετανάστες με την καθοδήγηση των μουλάδων αλλά και οι φτωχοί και χωρίς πληροφόρηση Έλληνων Μουσουλμάνων της Θράκης ; ΄
Όταν βλέπουν ότι το Ελληνικό κράτος τους αφήνει στην μοίρα τους και στα νύχια του Τούρκικου Προξενείου που φροντίζει να τους μοιράζει ψωμί ,γάλα και μόρφωση για τα παιδιά τους ; 
Το πόσο απέχουμε από έναν ακόμη εμφύλιο ;
Δυστυχώς για εμάς και τα παιδιά μας είμαστε πολύ κοντά ...
Το κακό είναι ότι ακόμη και ακόμη και τώρα πολιτικές δυνάμεις προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν μόνο που μετά από αυτό, δεν θα υπάρχει μέρος να σταθούν, ούτε λαός να κυβερνήσουν ! 
Εμείς τι θα κάνουμε εμείς ,θα πέσουμε στα γόνατα να μας σφάξουν ; 
Τι καλό είδε η Σερβία όταν υπάκουσε στις εντολές των Αμερικανών ; 
Είδε την επαρχία της να ανεξαρτητοποιείται και να μετατρέπεται σε προτεκτοράτο και αφού της έριξαν το δόλωμα της Ε.Ε την εξαθλίωσαν και τώρα που το κατάλαβε πήρε το δρόμο της Ρωσίας ...
Οι δημοκρατικοί του Κλίντον κυβερνούσαν και τότε αν θυμάστε ! 
 Εμείς όμως οι 'Ελληνες πρέπει να στηριχθούμε μόνο σε εμάς τώρα , πριν να είναι πολύ αργά ! Το να δούμε και στην Ελλάδα μας το κάρφωμα του Σταυρού στο στόμα των γυναικών μας, δεν είναι πολύ μακριά !
Το να τρώμε ο ένας τις σάρκες του άλλου απέχει ελάχιστα !
 Είναι κρίμα να βάλουμε μυαλό ύστερα από τον τεμαχισμό της Πατρίδος και την εξαθλίωση των παιδιών μας ! 
 Μακρυγιάννης Χρήστος Ανώτερος Αξιωματκός ε.α

ΑΛΕΞ ΤΖΟΟΥΝΣ:ΝΟΘΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ

Η νόθευση των βασικών καλλιεργιών του πλανήτη, Γενετικά Μεταλλαγμένη Οργανισμοί (ΓΜΟ) και εκ προθέσεως αλλαγμένο νερό, τροφή και αέρα που συνολικά λειτουργούν ως μια επιχείρηση Ευγονικής για να αδυνατίσουν τις μάζες και να επιτύχουν την πλύρους του φάσματος κυριαρχία. Ασπαρτάμη (Sugar Free), τα ΓΜΟ, τα υδραργύρου μολυσμένα, τα φυτοφάρμακα, το υψηλής φρουκτόζης σιρόπι καλαμποκιού, το κλωνοποιημένο κρέας, το rBGH και όλα μπήκαν στην διατροφή μας και στο περιβάλλον – είτε το θέλουμε είτε όχι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ

 ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΕΣΕΙΣ ΑΠΛΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ.

Αυτή τη φορά δεν έχουμε καμιά δικαιολογία.

Εάν ενδιαφερόμαστε πραγματικά για την πνευματική καλλιέργεια των παιδιών μας, έχουμε υποχρέωση να προστατέψουμε την ελληνική γλώσσα, αυτόν τον πολύτιμο πνευματικό θησαυρό που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας.
Η σωστή εκμάθηση και κατανόηση της ελληνικής γλώσσας είναι το κλειδί, με το οποίο μπορεί ο μαθητής να ξεκλειδώσει όλες τις επιστήμες. Είναι το απαραίτητο εργαλείο στα χέρια του μαθητή που θα του επιτρέψει να κατανοήσει με ευκολία της έννοιες της φυσικής, των μαθηματικών, της χημείας, της βιολογίας κ.τ.λ.

Είναι το εργαλείο με το οποίο θα ανοίξει το παράθυρο στη γνώση.

Αυτό το πολύτιμο εργαλείο θέλουν να στερήσουν από τα παιδιά μας, «οι πεφωτισμένοι» του Υπουργείου Α-παιδείας και οι δήθεν Υπερεπιστήμονες γλωσσολόγοι του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, σε συνεργασία με τους «έλληνες» δασκάλους και τους καθηγητές, οι οποίοι συνεργούν στην πνευματική εξόντωση των παιδιών μας και τον αφελληνισμό των Ελλήνων.

Οι συγγραφείς του νέου βιβλίου Γραμματική Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού είναι οι κ. Ειρήνη Φιλιππάκη – Warburton, ομότιμη καθηγήτρια του πανεπιστημίου Reading U.K., ο David Holton γλωσσολόγος, Καθηγητής Πανεπιστηµίου Cambridge και Peter Mackridge, γλωσσολόγος, Οµότιµος Καθηγητής Πανεπιστηµίου Οξφόρδης. (Τα ονόματα των οποίων βρίσκονται στην λίστα των 140 γλωσσολόγων που υπέγραψαν για να μας πείσουν για την ορθότητα του βιβλίου και για να κατασπαράξουν, οι ανωτάτου επιπέδου καθηγητές πανεπιστημίου την ταπεινή δασκάλα της Ραφήνας, που τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για την κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας. Δεν αμφισβητούμε την καταλληλότητα του βιβλίου για τα ξενόγλωσσα παιδιά).

Η κυρία Φιλιππάκη – Warburton συμμετείχε ως σύμβουλος σε προγράμματα Εκπαίδευσης Μουσουλµανοπαίδων , με τον κ. Σπύρο Μοσχονά (ο οποίος συνυπογράφει στη λίστα των 140) και τις κυρίες Δραγώνα, Φραγκουδάκη κ.τ.λ. για την εκμάθηση της ελληνικής ως δεύτερης, ξένης γλώσσας

Το βιβλίο αυτό έχει εκδοθεί στα αγγλικά και απευθύνεται σε ξένους μαθητές για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας ως ΔΕΥΤΕΡΗ Ή ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ!

Και οι δάσκαλοι το μοιράζουν και το διδάσκουν στα ελληνόπουλα! Αν αυτό δεν είναι ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, τότε τί ειναι;

Ο τίτλος του πρωτότυπου βιβλίου είναι Greek grammar : A comprehensive grammar of the modern language.

Στην Ελλάδα κυκλοφορεί με τον τίτλο: «Γραμματική της ελληνικής γλώσσας», σε μετάφραση του Βασίλη Σπυρόπουλου, εκδόσεις Πατάκη από το 1999.

Μειώνουν τα φωνήεντα, από 7 γίνονται 5. Στη σελίδα 36 στη σακούλα με τίτλο ΦΩΝΗΕΝΤΑ (άνω φώτο) έχουν τα α,ε, ι, ο, ου και προσπαθούν να μας πείσουν οι υπερασπιστές του βιβλίου πως γράφουν ΦΩΝΗΕΝΤΑ αλλά εννοούν φθόγγους, ενώ στη σακούλα με τα ΣΥΜΦΩΝΑ έχουν 15 σύμφωνα και τα δίψηφα γκ,μπ, ντ, (Μέχρι να γίνουν g,b,d την επόμενη φορά), ενώ το ζ το γράφουν z σχεδόν παντού.

Το όνειρο της Διαμαντοπούλου γίνεται επιτέλους πραγματικότητα.

Η καταστροφή της ελληνικής γλώσσας είναι γεγονός!

Στη σελίδα 40 στην στήλη με τα γράμματα που αντιστοιχούν στους φθόγγους λείπουν τα γράμματα ξ και ψ και δίπλα, σε παραθυράκι εξηγούν ότι προέρχονται από τα κ+σ και π+σ αντίστοιχα, γι’ αυτό και δεν τα περιλαμβάνουν στον πίνακα με τα γράμματα. (Δηλαδή δεν χρειαζόμαστε τα ξ και ψ γιατί έχουμε τα κ, σ, και π. Επιφυλάσσονται να τα καταργήσουν οριστικά την επόμενη φορά). Επίσης σημειώνουν πως το σ προφέρεται z και όχι ζ.

Με αυτό το βιβλίο κάνουν ένα μεγάλο βήμα για την κατάργηση της «ιστορικής ορθογραφίας» και την εισαγωγή της «φωνητικής ορθογραφίας», δηλ. ένα ι , ένα ο κ.τ.λ. ,με την οποία χάνεται η ετυμολογία των λέξεων και μας αποσυνδέει οριστικά από τους αρχαίους αλλά και τους νεότερους έλληνες συγγραφείς. Η νέα ελληνική γραφή δεν θα έχει καμία σχέση μ’ αυτή των αρχαίων ελληνικών. Καταργούν την αρχαιότερη γλώσσα του κόσμου, η οποία μετέδωσε την γνώση, τις επιστήμες, τον πολιτισμό και τον χριστιανισμό σε όλο τον κόσμο, ενώ εξακολουθούν να επιμένουν σε όλα τα σχολικά βιβλία, της ιστορίας , των θρησκευτικών αλλά και της γεωγραφίας (Α΄ Γυμνασίου) πως το ελληνικό αλφάβητο προέρχεται από το Φοινικικό, παρά τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις που τους διαψεύδουν καθημερινά και συνεχίζουν τις ψευτοθεωρίες περί ινδοευρωπαϊκής φυλής με τις οποίες γελάει κάθε πικραμένος, σοβαρός ιστορικός και αρχαιολόγος στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η ΟΛΜΕ απέστειλλε ανοικτή επιστολή με την οποία μας καλεί σε συστράτευση για το θέμα των περικοπών στους μισθούς, για τον περιορισμό των θέσεων εργασίας τους και για τα νέα μέτρα, αδιαφορώντας (για άλλη μια φορά) για το επίπεδο της παιδείας και μας προτρέπει να ασχολούμαστε με θέματα που αφορούν την φυσική μας επιβίωση και να μην ασχολούμαστε με τις γραμματικές.

Σ’ αυτό το συμπέρασμα μας οδηγεί η φράση στην επιστολή της ΟΛΜΕ ότι: «Όταν οι μαθητές μας διπλώνονται από την πείνα στην τάξη ή στην αυλή, όταν η άνεργη μάνα μιλάει “για το άδειο ψυγείο”, καμία γραμματική δε μπορεί να αποδώσει τον ανθρώπινο πόνο».

Να υποθέσω ότι τυχαία αναφέρεστε στη γραμματική;

Ασφαλώς προέχει η φυσική επιβίωση των παιδιών μας, αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα κλείσουμε τα μάτια στα εθνικά εγκλήματα που συντελούνται εις βάρος του ελληνικού λαού, συμπεριλαμβανομένης και της παιδείας. Αυτός άλλωστε ήταν και ο στόχος της οικονομικής μας εξαθλίωσης, να μας απασχολούν με τα οικονομικά ζητήματα για να ολοκληρώσουν ανενόχλητοι τα υπόλοιπα σχέδιά τους, όπως τον διαμελισμό της Ελλάδας για παράδειγμα, που νομοθέτησαν με τον Καλλικράτη, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙ’ ΑΥΤΟ και τον διαφημίζεται εσείς οι δάσκαλοι στα ελληνικά σχολεία, μέσα από τα βιβλία, που παραλαμβάνεται, και διδάσκεται στα παιδιά μας αδιαμαρτύρητα, όπως των αγγλικών της Δ΄ δημοτικού σελίδα 15, όπου εικονίζεται ο χάρτης της Ελλάδας διαμελισμένης όπως τον ονειρεύονται Σλάυοι, Τουρκαλβανοί και Εβραίοι χωρίς την Μακεδονία, την Θράκη, την Ήπειρο, την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου.

Σβήνουν την Ελλάδα μέσα από τα βιβλία, αλλάζουν την ιστορία, προωθούν την παγκοσμιοποίηση και τον πολυπολιτισμό, καταργούν σιγά σιγά την γλώσσα μας.

ΑΠΟ ΜΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ!

Ο κάθε ένας από μας πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε την γη μας, την ιερή κληρονομιά μας, την γλώσσα μας, την ιστορία μας την πίστη μας, τη ζωή μας, την περιουσία μας. Αν δεν το κάνουμε εμείς τώρα, δεν θα το κάνει κανείς.

Μην περιμένετε να μας οργανώσει κανείς.
Ούτε κόμματα, ούτε συνδικαλιστές, ούτε εκπαιδευτικοί, ούτε σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων.
Είναι όλο το σύστημα ελεγχόμενο από τα κόμματα για να μην αλλάζει ποτέ τίποτα και καταπνίγουν οποιαδήποτε αντίδραση.

Δεν χρειάζονται συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας, χημικά κτ.λ,. Επιστρέφουμε απλώς τα βιβλία στους δασκάλους, ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ και απαιτούμε ένα σωστό βιβλίο ελληνικής γραμματικής όπως τη γραμματική του Τζαρτζάνου.

Έχουμε κάθε δικαίωμα να το απαιτήσουμε και θα το απαιτήσουμε, διαφορετικά τι λόγο έχουμε να στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο;
Δεν έχουμε δικαίωμα να διαμαρτυρόμαστε για την κατάσταση της παιδείας, αν συνεχίσουμε να αδρανούμε και να αποδεχόμαστε αδιαμαρτύρητα ότι σερβίρουν στα παιδιά μας οι διάφορες λέσχες.
Εάν θέλουν οι εκπαιδευτικοί μπορούν να βοηθήσουν, ενημερώνοντας τους γονείς και προτρέποντάς τους να επιστρέψουν τα απαράδεκτα βιβλία γραμματικής. Θα το κάνουν;

Οι γονείς θα είναι στο πλευρό σας στον αγώνα για την διεκδίκηση της αξιοπρεπούς διαβίωσης που δικαιούστε, εσείς θα είστε στο πλευρό των γονέων και των μαθητών για μια πραγματικά ελληνική παιδεία που τόσο πολύ επιθυμούμε;;;;

Μια ερώτηση

Στην λίστα των ονομάτων των 140 καθηγητών (οι περισσότεροι διδάσκουν σε ξένα πανεπιστήμια την ελληνική ως δεύτερη γλώσσα), συμπεριλαμβάνεται το όνομα της κυρίας Μάρω Κακριδή-Φερράρι, γλωσσολόγος, Επίκουρη Καθηγήτρια Ε.Κ.Π.Α.

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν έχει κάποια συγγενική σχέση με τον καθηγητή Ιωάννη Θ. Κακριδή, ο οποίος προσπάθησε να εισαγάγει το μονοτονικό στην παιδεία και την επιστήμη το 1941-1942 και καταδικάστηκε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αθηνών σε δίμηνη απόλυση και αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την έδρα του, μετά την «Δίκη των τόνων » που κίνησε εναντίον του η Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παραδόξως όμως, το 1964 τον επανέφερε ο …Γεώργιος Παπανδρέου, πρωθυπουργός τότε της Ελλάδας και …τον διόρισε πρόεδρο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου!
Τι είδους άνθρωποι μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν ακόμη;

Ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω…..

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ

Ευαγγέλου, Ο. Παλαιολόγου, Ν. (2005) Η ανάγκη ενίσχυσης της διαπολιτισμικότητας μέσα από το Αναλυτικό Πρόγραμμα: Διερεύνηση των απόψεων των εκπαιδευτικών, στο: Γεωργογιάννης, Π. Διαπολιτισμική Εκπαίδευση. Ελληνικά ως δεύτερη ή ξένη γλώσσα, 8ο Διεθνές Συνέδριο, Τόμος ΙΙ, Πάτρα,σσ. 289-300.

Ευαγγέλου, Ο., Κάντζου, Ν. (2009) SOS Ρατσισμός: Διαπολιτισμικές διαθεματικές δραστηριότητες για την αντιμετώπιση του ρατσισμού. Με αφορμή την 21η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού. Μια πρόταση για τη ΣΤ΄ τάξη του δημοτικού, Περιοδικό Σύγχρονο Δημοτικό Σχολείο. Έρευνα – Θεωρία – Πράξη, Τεύχος Νο 8, Μάρτιος-Απρίλιος, Εκδόσεις Δίπτυχο. σσ. 66-73.

Εισήγηση στις εργασίες του 11ου Διεθνούς Συνεδρίου, με θέμα «Παγκοσμιοποίηση – Μετανάστευση, Ελληνικά ως δεύτερη ή ξένη γλώσσα και Διαπολιτισμική Εκπαίδευση», που διοργάνωσε το Κέντρο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης (ΚΕ.Δ.ΕΚ) του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών, στις 11-13 Ιουλίου 2008

Σταυρινούδη, Α., Παλαιολόγου, Ν., Ευαγγέλου, Ο. (2008) «Η ένταξη των αλλοδαπών στην Ευρωπαϊκή Ένωση: Ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής. Η περίπτωση της Ελλάδας», στο Γεωργογιάννης, Π. (επιμ.) Διαπολιτισμική Εκπαίδευση – Μετανάστευση και τα
Ελληνικά ως δεύτερη ή ξένη γλώσσα, 11ο Διεθνές Συνέδριο, Πάτρα, τόμος Ι, σελ. 120-134.

Εισήγηση στις εργασίες του 12ου Διεθνούς Συνεδρίου, με θέμα «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση – Μετανάστευση – Διαχείριση Συγκρούσεων και Παιδαγωγική της Δημοκρατίας», που διοργάνωσε το Κέντρο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης (ΚΕ.Δ.ΕΚ) του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών, στις 19-21 Ιουνίου 2009, στην Αίθουσα Τελετών Πανεπιστημίου Πατρών (Κτίριο Πρυτανείας).

Περιμένετε ακόμα από τους καθηγητές των Πανεπιστημίων να ενδιαφερθούν για την Ελλάδα και τα ελληνόπουλα;

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ

Ποιά είναι η χώρα όπου:

1. Δεν υπήρχαν λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος. Ο ηλεκτρισμός ήταν δωρεάν για όλους τους πολίτες της.

2. Δεν υπήρχαν τόκοι στα δάνεια. Οι τράπεζες της ήταν κρατικές και τα δάνεια δίνονταν, σύμφωνα με το νόμο, σε όλους τους πολίτες της με μηδενικό (0%) επιτόκιο…

3. Η κατοικία θεωρείτο ένα ανθρώπινο δικαίωμα στη χώρα.

4. Όλα τα νεόνυμφα ζευγάρια λάμβαναν 60.000 δηνάρια (περίπου 50.000 δολάρια ΗΠΑ) από τη κυβέρνηση για να αγοράσουν το πρώτο τους διαμέρισμα και για να βοηθηθούν στο ξεκίνημα της οικογένειας τους.

5. Η παιδεία και οι ιατρική περίθαλψη ήταν δωρεάν. Πριν την άνοδο του ηγέτη τους στην εξουσία, μόνον το 25% των κατοίκων ήξεραν ανάγνωση και γραφή. Σήμερα το ποσοστό αυτό είναι 83%.

6. Όσοι αποφάσιζαν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του αγρότη, λάμβαναν δωρεάν αγροτική γη, δωρεάν αγροτική κατοικία και δωρεάν εξοπλισμό για να ξεκινήσουν τις φάρμες τους.

7. Όσοι δεν μπορούσαν να βρουν την εκπαίδευση ή την ιατρική περίθαλψη που χρειάζονταν στη χώρα, λάμβαναν χρηματοδότηση από τη κυβέρνηση για να πάνε στο εξωτερικό (συν 2.300 δολάρια/μήνα για έξοδα διαμονής και μετακινήσεων).

8. Η κυβέρνηση της χώρας επιδοτούσε το 50% του κόστους αγοράς ιδιωτικής χρήσης οχημάτων.

9. Η τιμή της βενζίνης ήταν 0,14 δολάρια/λίτρο.

10. Η χώρα δεν έχει εξωτερικό χρέος και τα συναλλαγματικά της αποθέματα φτάνουν τα 150 δισ. δολάρια (σήμερα, τα κεφάλαια αυτά έχουν «παγώσει» παγκοσμίως).

11. Αν κάποιος κάτοικος δεν μπορούσε να βρει εργασία μετά την αποφοίτηση του, το κράτος του κατέβαλε το μέσο μισθό του επαγγέλματος που θα λάμβανε αν ήταν εργαζόμενος, μέχρι ότου έβρισκε εργασία.

12. Ένα μέρος των πωλήσεων πετρελαίου της χώρας, πιστωνόταν απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς όλων των πολιτών.

13. Κάθε μητέρα που γεννούσε ένα παιδί λάμβανε 10.000 δολάρια ΗΠΑ.

14. Σαράντα καρβέλια ψωμί κόστιζαν 0,15 δολάρια.

15. Το 25% των κατοίκων έχουν πανεπιστημιακό πτυχίο.

16. Ο δολοφονημένος πια ηγέτης της είχε ξεκινήσει το μεγαλύτερο αρδευτικό έργο του κόσμου, γνωστό ως Great Man-Made River, ώστε να υπάρχει πρόσβαση σε νερό σε ολόκληρη την ερημώδη χώρα.

Την βρηκατε;


Οχι δεν είναι καμμιά από τις «πολιτισμένες» και βιομηχανικές χώρες του Δυτικού ημισφαιρίου.
Μιλαμε για την Λιβύη του «κακού» Καντάφι, ναι σωστά διαβάσατε και γι’ αυτο στη Λιβύη βομβαρδίζουν οι: Total, ENI, BP,Repsol, Exxon Mobil, Chevron, Occidental Petroleum, Hess και Conoco Phillips.

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... 
Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης. 
Το μεγάλο μυστικό που κρύβεται στο εσωτερικό της αφορά στον εντοπισμό των τάφων της συζύγου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ρωξάνης, και του υιού τους, Αλέξανδρου Δ’. 
Οι προσπάθειες για ανασκαφές στην «τούμπα» ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια τον Ιούλιο του 2009, ωστόσο σταμάτησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα. 
Το φετινό καλοκαίρι, οι προσπάθειες εντάθηκαν κι εδώ και δύο μήνες οι ενδείξεις είναι σοβαρές για την ανακάλυψη των βασιλικών τάφων της συζύγου και του γιου του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η προϊσταμένη της ΚΗ’ Εφορείας Κλασικών Αρχαιοτήτων Σερρών, Κατερίνα Περιστέρη σε δηλώσεις της εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκρατημένη πλην όμως αισιόδοξη για την πορεία των ανασκαφικών ερευνών. 
 «Δεν μπορούμε να πούμε τίποτε συγκεκριμένο», σημείωσε, «αφού δεν έχουμε στα χέρια μας κάτι περισσότερο, παρά μόνο ενδείξεις, ιστορικές πηγές και όσα μεταφέρουν από γενιά σε γενιά οι κάτοικοι της περιοχής». 
Σε αυτήν την ανασκαφική προσπάθεια πολύτιμη είναι η βοήθεια που προσφέρει στην αρχαιολογική υπηρεσία ο Δήμος Αμφίπολης. 
Οδηγός της Κατερίνας Περιστέρη σε αυτό το εγχείρημα ήταν ο πρώτος ερευνητής του χώρου, ο αρχαιολόγος Δημήτρης Λαζαρίδης, ο οποίος είχε επιχειρήσει ανασκαφές από το 1965 μέχρι τον θάνατο του το 1985. 
Η Ρωξάνη ήταν η πρώτη σύζυγος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που γεννήθηκε περί το 341 π.Χ. στην Βάκτρια (τότε Ανατολική Περσία, τώρα βόρειο Αφγανιστάν). 
Ύστερα από την κατάκτηση του φρουρίου του πατέρα της από τον Μέγα Αλέξανδρο και σε ηλικία 14 ετών, παντρεύτηκε τον μεγάλο στρατηλάτη το 327 π.Χ. 
Ο γάμος τους είχε πολιτική σκοπιμότητα για τον εξευμενισμό των Βακτρικών Σατραπιών, όμως σύμφωνα με μαρτυρίες ο Αλέξανδρος είχε δηλώσει ερωτευμένος. 
Η Ρωξάνη τον συνόδευσε στην εκστρατεία του στην Ινδία και γέννησε τον γιο τους Αλέξανδρο Δ’ μετά τον θάνατο του Αλεξάνδρου στη Βαβυλώνα το 323 π.Χ.
Ο θάνατος του Μεγάλου Αλεξάνδρου άφησε εκτεθειμένους τη Ρωξάνη και το γιο της, οι οποίοι έπεσαν θύματα άγριας δολοφονίας το 311 π.Χ. μετά από εντολή του βασιλιά Κασσάνδρου. 
Τα αίτια των δολοφονιών ήταν για να σφετεριστεί τον θρόνο του βασιλείου, μια και ο 12χρονος Αλέξανδρος Δ’ ήταν ο μόνος νόμιμος διάδοχος της τεράστιας αυτοκρατορίας.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More