ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ


ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΤΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΔΩΣΟΥΝ ΕΝΑΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΛΑΟ
ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΟΤΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΠΕΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
Δεν πίστευαν στα μάτια τους όσοι παρακολούθησαν τον πρόσφατο Αγώνα Μπάσκετ των Σκοπίων μέσω του CONNEX-TV.

Στον Φιλικό αγώνα Σλοβενίας – Π.Γ.Δ. Μ που προσφερόταν από το γνωστό δορυφορικό κανάλι Eurosport 2 και προβλήθηκε ζωντανός, προκάλεσε πολλαπλά…. εγκεφαλικά.

Όποιος πάτησε το κουμπί πληροφοριών του Connex-TV και διάβασε το ελληνικό μενού της υπηρεσίας, θα μάθαινε πως σύμφωνα με το CONNEX-TV έπαιζε η Σλοβενία με Κάποια …Μακεδονία!


Ακόμα πιο εξοργιστικό ήταν το γεγονός πως ακόμα και η κάρτα που κατά διαστήματα έβγαζε το Eurosport, με την οποία πληροφορούσε για το score, έγραφε: Slovenia – F.Y.R. of Macedonia !

Αντίθετα το CONNEX-TV επέμεινε να χρησιμοποιεί αντί για το FYROM, το… Μακεδονία!!!! Ο ‘Ελληνας εκφωνητής πάντως (του συνδρομητικού καναλιού Eurosport 2), σύμφωνα με όσους παρακολούθησαν το ματς , σε όλη την διάρκεια της μετάδοσής του αναφερόταν –και σωστά- για «ομάδα των Σκοπίων» και για Σκοπιανούς παίκτες».

Για την ιστορία ο αγώνας, που ήταν αμφίρροπος, (λόγω της κακής εμφάνισης της Σλοβενίας που έπαιξε και με πολλές ελλείψεις) έληξε 70 – 69 υπερ της F.Y.R.Ο.M.

ΕΛΛΑΣ VS REST OF THE PLANET


ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΟΥΝΥΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΤΙΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ. ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΚΟΠΟ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ. ΗΤΑΝ ΤΡΕΛΟΣ ? ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΗΣ? ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΠΕΡΑΣ ΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ. ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΘΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΞΕΚΙΝΟΝΤΑΣ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΞΕΠΕΡΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ <<ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ>> ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΠΩΣ ΤΟ DNA EΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙΡΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.

Γνωρίζετε τι είναι το όσμιο;





Είναι ένα μέταλλο με ατομικό αριθμό 76 και ατομικό βάρος 190,2. Ανήκει στην ομάδα του λευκόχρυσου και είναι ένα από τα σκληρότερα στοιχεία που βρίσκονται στη φύση. Το στοιχείο με τη μεγαλύτερη πυκνότητα απ΄όλα τα γνωστά στοιχεία και το πλέον δύστηκτο μέταλλο της ομάδας του.

Τα μεγαλύτερα αποθέματα οσμίου στο κόσμο βρίσκονται στην Τουρκία. Υπολογίζεται ότι τα αποθέματα οσμίου είναι 127.000 τόνοι. Η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα που έχει αποθέματα είναι η Βουλγαρία με 2.500 τόνους. Η αξία του οσμίου που υπάρχει στην Τουρκία ανέρχετε στα 9 τρισεκατομμύρια δολάρια.Εάν αναλογιστείτε ότι το εσωτερικό και το εξωτερικό χρέος της χώρας είναι 220 δισεκατομμύρια δολάρια,η αξία του οσμίου είναι 40 φορές μεγαλύτερη από το συνολικό χρέος.

Οι φυλοδυτικοί δημοσιογράφοι μας άρχισαν να λένε ότι:

Η τουρκία είναι μια πολύ πλούσια χώρα για να την αφήσουνε στους Τούρκους (Τζουνέιτ Ουλσεβερ).
Παρόμοια δήλωσε έκανε και ο Μεμχέτ Αλί Μπιράντ σε ένα σεμινάριο στη Βιέννη: Απευθυνόμαστε σε όλους τους πατριώτες για να γνωρίζουν την αλήθεια.

Ο στρατηγός Γ.Αϋφαντής υποστηρίζει ότι ο διευθυντής του 2ου Ε.Γ του ΓΕΣ στρατηγός Στράτος Νταϊλάκη, του έδειξε μια φωτοτυπία δορυφορικής φωτογραφίας αμερικανικού δορυφόρου η οποία απεικόνιζε όλο το Αγαίο.
Το επίκεντρο της έρευνας των φωτογραφήσεων ήταν τα πετρέλαια του Αγαίου. Στο νοτιοανατολικό άκρο υπήρχε μια πιο σκούρα κηλίδα. Οι αναλύσεις της οποίας έδειξαν ότι υπάρχουν πολύτιμα μέταλλα κ.α, τα οποία εντοπίζονται κυρίως στην περιοχή των Ιμίων!

Για να αντιληφθούμε την αξία του οσμίου πρέπει να αναφέρουμε ότι ένα γραμμάριό του στοιχίζει 60.000 δολάρια!!! Ένα κιλό οσμίου αντιστοιχεί με πέντε τόνους χρυσού! Εάν στα στοιχεία αυτά προσθέσουμε και τα κοιτάσματα ουρανίου που υπάρχουν στη Καβάλα και αλλού σημαίνει ότι και η Ελλάδα είναι χώρα που δεν μπορούν να την αφήσουν στους Έλληνες!

Επειδή κανένας πόλεμος δεν γίνεται για τα μάτια της ωραίας Ελένης αλλά μόνο για τεράστια οικονομικά συμφέροντα,περιμένουμε από το Ίδρυμα Γεωλογικών και μεταλλευτικών Ερευνών να ενημερώσει τον ελληνικό λαό εάν αληθεύουν όλα αυτά.
Είναι τυχαία η στροφή της αμερικανικής πολιτικής στο ζήτημα του Αιγαίου;

Το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε εγγράφως από την Ελλάδα να προσέλθει σε διμερή ελληνοτουρκικό διάλογο με στόχο την επανεξέταση των συνθηκών που ρυθμίζουν το καθεστώς του Αιγαίου.
Με λίγα λόγια οι ΗΠΑ υιοθετούν τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και μας οδηγούν σε κάποιο συμβιβασμό. Πιθανότατα σε μια συνδιαχείριση του πλούτου της περιοχής, ο οποίος θα διανέμεται στα τρία, με λιγότερα ποσοστά στις δύο παράκτιες χώρες και μεγαλύτερα στους φίλους και συμμάχους. Κάτι σαν την εκμετάλλευση του πετρελαίου του Πρίνου...

Από το περιοδικό NEMECIS.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More