ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ;


Η Ένωση χρειάζεται μια κοινή κυβέρνηση για την αποφυγή μελλοντικών οικονομικών κρίσεων, δήλωσε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, σε συνέντευξή του στο Der Spiegel και απηύθυνε έκκληση να δημιουργηθούν οι «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης»!

«Η σημερινή κρίση καθιστά αμείλικτα σαφές ότι δεν μπορούμε να έχουμε μια κοινή νομισματική ζώνη, χωρίς μια κοινή δημοσιονομική, οικονομική και κοινωνική πολιτική», τόνισε ο Σρέντερ. Και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να απαρνηθούμε την εθνική κυριαρχία. Από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα πρέπει να κάνουμε μια κυβέρνηση, η οποία θα εποπτεύεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Και αυτό σημαίνει τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Η Γερμανία και η Γαλλία έχουν στείλει ένα ισχυρό μήνυμα με το σχέδιο για μια ευρωπαϊκή οικονομική κυβέρνηση, αν βέβαια το εννοούν σοβαρά και θα έχει και την κατάλληλη αρχή, όπως ένας Ευρωπαίος υπουργός οικονομικών».

«Αυτός είναι ο σωστός δρόμος προς τα εμπρός και η προϋπόθεση για τη σωστή χρηματοδότηση , τα ευρωομόλογα», δήλωσε και συνέχισε το σκεπτικό του λέγοντας,πως τότε θα «είναι μια τεράστια αγορά ομολόγων και οι κερδοσκόποι δεν θα έχουν πλέον ελπίδες να την διαλύσουν». Για να ξεκινήσουν αυτές τις αλλαγές, ο Σρέντερ είπε ότι τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να συνάψουν μια νέα συνθήκη που θα αντικαταστήσει εκείνη της Λισαβόνας, η οποία σήμερα λειτουργεί ως θεσμικό πλαίσιο της Ένωσης.

Μάλιστα, κατηγόρησε την Μεγάλη Βρετανία, ως το μόνο «αγκάθι» σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και είπε σχετικώς : «Η Μεγάλη Βρετανία προκαλεί τα μεγαλύτερα προβλήματα. Δεν είναι στο ευρώ, αλλά οι Βρετανοί, θέλουν πάντα να συμμετέχουν όταν πρόκειται για το σχεδιασμό ενός ευρωπαϊκού οικονομικού χώρου. Και αυτό δεν λειτουργεί».

Δηλαδή όλοι οι άλλοι, πρώην Καγκελάριε, αυτό θέλουμε; Και ποιος θα κυβερνά αυτές της «Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης» που οραματίζεστε; Εσείς και οι Γάλλοι; Βρε για δες εμμονή που την έχουν να μας κυβερνήσουν όλους τους Ευρωπαίους εδώ και 70 χρόνια, μια με πάντσερ και στούκας και την άλλη με μνημόνια και ομόλογα! Πάλι καλά που … το μόνο «αγκάθι» είναι οι Βρετανοί δηλαδή, γιατί αν καταλάβαμε καλά με όλους …. τους άλλους συμφωνείτε! Τώρα εξηγούνται όλα!

ΠΕΡΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ


Την έντονη δυσαρέσκεια στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και του ίδιου του πρωθυπουργού προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών Γ. Ραγκούση για την επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Ραγκούσης είχε δηλώσει πως είναι ιστορική ευθύνη της δημοκρατικής παράταξης, για να μην έχει το ΠΑΣΟΚ το τέλος της Ένωσης Κέντρου, είναι ο συνεχής αγώνας να ανταποκρίνεται στις νέες κοινωνικές απαιτήσεις, να αντιστοιχείται με τις εθνικές προτεραιότητες και να εκφράζει την συμμαχία των παραγωγικών, δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας με τις κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της περιθωριοποίησης».

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ το Σάββατο δεν άφησε ασχολίαστες τις δηλώσεις του υπουργού του και δήλωσε με νόημα πως «το ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει την τύχη άλλων, παλαιότερων κομματικών σχηματισμών. Το σύνολο των ανθρώπων και των κοινωνικών δυνάμεων μας οδήγησαν μετά από 37 χρόνια να είμαστε και πάλι εδώ, παρόντες στην πιο δύσκολη στιγμή της πρόσφατης ιστορίας της πατρίδας μας.

ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ ΜΑΣ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ Ε.Ε


Ο ευρωσκεπτικισμός είναι στα «φόρτε» του. Τώρα μάλιστα που η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, οι Ευρωπαίοι σκέφτονται ακόμη πιο σοβαρά κατά πόσο τα πακέτα βοήθειας προς την Ελλάδα πιάνουν τόπο. Κάποιες χώρες, μάλιστα, θεωρούν ότι είναι προτιμότερο η Ελλάδα να βρεθεί εκτός ευρώ. Αυτό το εκφράζουν ανοιχτά πλέον οι Ολλανδοί, οι οποίοι δεν έχασαν την ευκαιρία που τους έδωσε η ελληνική κυβέρνηση, με τις επιλογές που κάνει…

Όσο τα σενάρια για «διακοπή» των συνομιλιών με την τρόικα μέχρι νεωτέρας δίνουν και παίρνουν, αυτοί που απλά μας ήθελαν εκτός ευρώ, θα έχουν και επιχειρήματα. Οι Ολλανδοί, μάλιστα, δεν αρνούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη… Δηλώνουν πρόθυμοι να βοηθήσουν την Ελλάδα, με την προϋπόθεση να βρεθεί εκτός ευρώ! Όσο βρισκόμαστε στο κοινό νόμισμα, θεωρούν ότι μπορούμε ως απασφαλισμένη χειροβομβίδα να τους ανατινάξουμε όλους…

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ .......ΜΑΣ ΔΙΩΧΝΟΥΝ


Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Deutche Welle...
επιφανείς Γερμανοί πολιτικοί, όπως ο πρόεδρος της επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων της βουλής, ο Χριστιανοδημοκράτης Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ, και ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου και μέλος του προεδρείου των Φιλελευθέρων Χέρμαν Ότο Σόλμς, αμφιβάλουν για το εάν η....
Ελλάδα θα είναι σε θέση να ξεπεράσει την οικονομική κρίση χωρίς αναδιάρθρωση του χρέους και να γίνει ανταγωνιστική παραμένοντας στην ευρωζώνη. Ο Μπόσμπαχ μάλιστα τονίζει ότι το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη πολιτικής βούλησης στην Ελλάδα, αλλά κυρίως η έλλειψη ανταγωνιστικότητας. Η Ελλάδα θα πρέπει να αποφασίσει εάν ως μέλος της ευρωζώνης μπορεί να είναι μακροπρόθεσμα ανταγ


Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ


Εκατό και πλέον εθνικιστές με μία αιφνιδιαστική κίνηση, προχώρησαν τις πρωινές ώρες της Κυριακής σε αποκλεισμό της προσωρινής μας συνοριακής γραμμής με τα Σκόπια. Αφορμή για την κινητοποίηση της ευέλικτης φάλαγγος με τα καταδρομικά χαρακτηριστικά στάθηκε ο προαναγγελθείς εγκαινιασμός του γιγαντιαίου αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη στα Σκόπια.

Διοργανωτές της εκδηλώσεως, ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος με επικεφαλής τον Πρόεδρο,Στέλιο Χάμο, η Πατριωτική κίνηση Καβάλας και ο τομέας των Ανένταχτων Πατριωτών της Βορείου Ελλάδος.

Η άφιξή των εθνικιστών στο φυλάκιο των Ευζώνων συνοδεύτηκε από άμεση παράταξη κατά μήκος του οδοφράγματος. Τα εθνικιστικά λάβαρα και οι ελληνικές σημαίες άρχισαν έναν αγέρωχο κυματισμό, ενώ το θρυλικό εμβατήριο <<Μακεδονία Ξακουστή>> έκανε τους πάντες να παγώσουν στο άκουσμά του και σίγουρα ξύπνησε μνήμες ενός ενδόξου παρελθόντος. Όπως ήτο φυσικό προεκλήθη αναστάτωση στις τάξεις του υπουργείου Προ.Πο. και έπειτα από λίγη ώρα κατάφθασε μεγάλη αστυνομική δύναμη που ζητούσε την αποχώρηση των Ελλήνων Πατριωτών από το χώρο του μεθοριακού σταθμού. Τελικώς έπειτα από διαπραγματεύσεις απεφασίσθη η παραμονή των εθνικιστών για ακόμη μισή ώρα αφού τα σταματημένα οχήματα τόσο εντός, όσο κι εκτός των συνόρων είχαν σχηματίσει γραμμές χιλιομέτρων. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επευφημίες των Ελλήνων οδηγών και τα χειροκροτήματα αναπτέρωσαν το ηθικό των μελανοχιτώνων νέων, ενώ με έκπληξη δέχτηκαν τη συμπαράσταση των οδηγών φορτηγών οχημάτων, οι οποίοι ξεκρέμασαν τις ελληνικές σημαίες από τα οχήματά τους και πύκνωσαν τις εθνικιστικές γραμμές συμμετέχοντας τόσο στα συνθήματα, όσο και στην ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου με τον οποίο και έκλεισε η εκδήλωση. Τέλος, να αναφέρουμε ότι υπήρξαν και διαπληκτισμοί με ακινητοποιημένους Σκοπιανούς και Τούρκους (επιστρέφοντες στη Γερμανία) που επεχείρησαν να διαμαρτυρηθούν, αλλά ένα λεπτό αργότερα ζητούσαν ταπεινά συγγνώμη.

Το μήνυμα που εστάλη αφ' ενός μεν στο αθηνοκεντρικό κράτος, αφ'ετέρου δε στο μόρφωμα των Σκοπιανών ήταν ξεκάθαρο. Οι Έλληνες εθνικιστές απαίτησαν την απελευθέρωση της Βορείου Μακεδονίας, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται ποτέ να δεχτούν καμία ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία και σαφώς καμία διαστρέβλωση της Ιστορίας της φυλής των γενναίων. Η Μακεδονία είναι μία, αδιαίρετος κι ελληνική. Ας επωάσουν λοιπόν τα ωά τους κάποιες όρνιθες κι ας μην εγείρουν παράλογα αιτήματα.

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΓΕΥΓΕΛΗ ΕΙΝΑΙ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ Η ΓΗ

ΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;


Κοινοβουλευτικές ερωτήσεις
27 Ιουνίου 2011
E-006139/2011
Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης
προς την Επιτροπή
Άρθρο 117 του Κανονισμού
Andreas Mölzer (NI)


Θέμα: Κερδοσκοπία του έλληνα πρωθυπουργού σε βάρος της χώρας του
Ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου κατηγορήθηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο ότι απέκτησε μια περιουσία εκμεταλλευόμενος εμπιστευτικές πληροφορίες για την ελληνική δυσχερή θέση.

Κατά το έτος 2009, η συντηρητική κυβέρνηση αγόρασε τις συμβάσεις ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης (Credit Default Swaps) στην αξία του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, οι οποίες πωλήθηκαν τον Οκτώβριο του ίδιου έτους στον Παπανδρέου με κέρδος σχεδόν 30 εκατομμυρίων ευρώ, επομένως σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία το πρόβλημα στη χρηματοπιστωτική αγορά δεν ήταν γνωστό, ενώ στα παρασκήνια ήδη γίνονταν διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για πακέτο ενίσχυσης.

Η πώληση των συμβάσεων ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης, μέσω της οποίας η ελληνική χρεοκοπία μπορεί να μετατραπεί σε κερδοφόρα επιχείρηση, πραγματοποιήθηκε στην καλύτερη στιγμή για τον αγοραστή και στη χειρότερη για τον πωλητή. Λόγω των πακέτων στήριξης, αυτές οι συμβάσεις ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης θα αποκτούσαν στο μεταξύ αξία 22 δισεκατομμυρίων ευρώ. Επομένως, ο Παπανδρέου επωφελείται όσο η Ελλάδα δεν εξυγιαίνεται.

1. Γνωρίζει η Επιτροπή της ΕΕ τις εν λόγω κατηγορίες;
2. Πώς αντέδρασε ή θα αντιδράσει η Επιτροπή απέναντι σε αυτές τις κατηγορίες;
3. Εάν δεν έχει αντιδράσει, ποιες αντιδράσεις προβλέπονται;
4. Πώς θα αποτραπούν μιμητές σε άλλες χώρες, οι οποίοι από τη θέση ισχύος τους επηρεάζουν σημαντικά τη διαχείριση των χρεών;
Πρωτότυπη γλώσσα της ερώτησης: DE

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More