ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ........ΤΙ ΣΥΝΒΑΙΝΕΙ;


Κεραυνό εν αιθρία εξαπέλυσε προχθες (8.4.2011) στη βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης στη συζήτηση για τα ομόλογα. Και η τοποθέτηση του πρώην προέδρου της Βουλής δεν αφορούσε τα ομόλογα, αλλά τον κίνδυνο στον οποίο είναι εκτεθειμένες γεωγραφικές περιοχές της χώρας...!

Τι είπε;
ΕΑΝ Η ΧΩΡΑ ΔΕ ΣΤΑΘΕΙ ΟΡΘΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΚΙ ΑΝ ΟΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΠΕΡΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ,ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ,ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΝΤΥΠΩΝΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ,ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ,ΣΤΟ CBS, ΟΤΙ ΗΓΟΥΜΑΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ (ΥΠΑΡΧΟΥΝ;) ΑΛΛΑ Η ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ! ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΕΑΝ ΟΛΟΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΤΡΕΙΣ ΛΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΟΡΕΥΟΥΝ,ΑΝ ΟΛΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΜΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ
Μία ομολογουμένως σοκαριστική δήλωση, που αποτυπώνει -δυστυχώς- πλήρως την οικτρή κατάσταση της κυβέρνησης Παπανδρέου, αφού μέσα στον κυκεώνα των προβλημάτων, αλλά και των "ιδιότροπων" πολιτικών στάσεων και αποφάσεων, δεν μπορεί να υπερασπιστεί την εθνική κυριαρχία γεωγραφικών περιοχών της χώρας.

Δυστυχώς, αυτή η κυβέρνηση έχει μετατραπεί σε λίαν επικίνδυνη για την ίδια τη χώρα, αφού μέχρι και ο Απόστολος Κακλαμάνης, μεγάλο στέλεχος και πρώην πρόεδρος της Βουλής, προχώρησε στην συγκεκριμένη ανοιχτή αμφισβήτηση ικανότητας υπεράσπισης Ελληνικών εδαφών.

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΝΗΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου θα λυθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς που αφορά όλη τη νησιωτική Ελλάδα με τον καθορισμό των δικαιωμάτων κυριότητας που μπορεί να προβάλει το Δημόσιο για διάφορες κατηγορίες ακινήτων.

Τα νομικά ζητήματα που καλείται να επιλύσει η Ολομέλεια μέσα από δίκη - πιλότο για σωρεία παρόμοιων αγωγών και διεκδικήσεων, αφορούν στην ερμηνεία Συνθηκών και Πρωτοκόλλων που υπογράφηκαν το διάστημα 1830-2 αμέσως μετά την απελευθέρωση του ελληνικού κράτους από τους Τούρκους, σε συνδυασμό με το βυζαντινορωμαϊκό δίκαιο και τη νομοθεσία του 1837 για τα δημόσια κτήματα.

Αντιδικία δεκαετιών

Η αντιδικία που έχει ξεκινήσει τις τελευταίες δεκαετίες ανάμεσα στο Δημόσιο και πολλούς ιδιώτες αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς στις Κυκλάδες αλλά και σε πολλά ακόμη νησιά. Η συνηθισμένη επιχειρηματολογία των ιδιωτών είναι ότι οι περιοχές αυτές δεν εξουσιάστηκαν από το Σουλτάνο ή Οθωμανούς αλλά από Χριστιανούς ιδιώτες και δεν μπορούν να εφαρμοστούν η Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης και τα Πρωτόκολλα του Λονδίνου (1830-2), καθώς το ελληνικό Δημόσιο δεν απέκτησε κανένα ιδιοκτησιακό δικαίωμα επί των ακινήτων, είτε ως διάδοχο του Οθωμανικού Δημοσίου, είτε με «δικαίωμα πολέμου».

Η σχετική επιχειρηματολογία που είχε γίνει δεκτή το 1934 από τον Αρειο Πάγο (σε μια ιδιοκτησιακή αντιδικία στην Ικαρία), έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται από πολλούς ιδιώτες και το Δημόσιο έχει ανοίξει πολλές δίκες σε διάφορα νησιά για να υπερασπιστεί δικαιώματα κυριότητάς του σε βουνά, γκρεμνούς, λιβάδια, δασικές εκτάσεις μέχρι και σε αιγιαλούς. Το ελληνικό Δημόσιο χρησιμοποιεί την αντίθετη επιχειρηματολογία υποστηρίζοντας ότι είναι κύριο των επίμαχων εκτάσεων (που δεν ανήκαν σε ιδιώτες) αποκτώντας δικαιώματα ιδιοκτησιακά μέσα από τη διαδοχή του Οθωμανικού Δημοσίου ή «δικαιώματα πολέμου», όπως προβλέπεται στις επίμαχες Συνθήκες. Αποκρούει δε κατηγορηματικά την επιχειρηματολογία πολλών ιδιωτών ότι τα νησιά (Κυκλάδες κ.λπ.) αποτελούνταν στο σύνολό τους από «ιδιωτικές γαίες καθαράς ιδιοκτησίας» επί Τουρκοκρατίας, γεγονός πασίγνωστο (όπως έχουν δεχθεί κάποιες δικαστικές αποφάσεις).

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More