ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΣΑΛΟΣ


«Όποιος βασίζεται στον Θεό θα... παχύνει»

“Όλες οι εποχές μαρτυρούν ποσο επικερδής ήταν εκείνος ο ΜΥΘΟΣ του Χριστού για εμάς και για τους ομοίους μας… Πλουτίσαμε ολοι με τον μύθο του Ιησού!!” Πάπας Λέων Ι’

«Όποιος βασίζεται στον Θεό θα παχύνει» (Παροιμίες, 28: 25).


Ο Πάπας Λέων Ι΄ , ήταν ο 217ος Πάπας της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας από το 1513 ως το θάνατό του.

Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Ελληνολάτρες Πάπες.

Ο Τζοβάννι, που ήταν ο δευτερότοκος γιος του Λαυρέντιου των Μεδίκων και της Κλαρίσε Ορσίνι, έφερε στην παπική αυλή τη μεγαλοπρέπεια και τη λαμπρότητα της αναγεννησιακής κουλτούρας.

Ο Λέων Ι΄ ήταν ένας πάπας καλλιεργημένος και μορφωμένος, μα μέσα σε μία Ευρώπη όπου με την αντιπαράθεση της Μεταρρύθμισης φούντωνε ο θρησκευτικός φανατισμός και οι θεολογικοί πόλεμοι, συχνά αποδοκιμάστηκε εξαιτίας των κοσμικών χαρακτηριστικών της διακυβέρνησής του και λόγω έλλειψης μεταρρυθμιστικού ζήλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Έρασμος του Ρότερνταμ του αφιέρωσε τη νέα έκδοση της Καινής Διαθήκης από τα ελληνικά. Οι αντίπαλοι του διηγούνταν πως όταν έγινε πάπας είπε στον ξάδερφό του Ιούλιο: “Αφού ο Θεός μας έδωσε τον παπικό θρόνο, ας τον απολαύσουμε”.!!

Και ξεφούρνισε και το διαβόητο:


“Όλες οι εποχές μαρτυρούν ποσο επικερδης ήταν εκείνος ο ΜΥΘΟΣ του Χριστού για εμάς και για τους ομοίους μας…Πλουτίσαμε ολοι με τον μύθο του Ιησού!!

“Οπως βλέπετε φίλοι κάποιες στιγμές οι ιουδαιοχριστιανοί λένε και καμιά αλήθεια!!

Και η αλήθεια είναι ότι με τον χριστιανισμό το ιερατείο πλούτισε και οι πολιτικοί με τον φόβο του Ναζωραίου μάζευαν τα πρόβατα στο μαντρί!!

ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΣΤΕΡΝΟΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΟΛΩΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΦΙΜΩΝΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΥ ΧΡΕΟΥΣ


Ο μικρός Jurre Hermans, κέρδισε 100 ευρώ ως τιμητική διάκριση για τις προσπάθειές του να κερδίσει το Οικονομικό Βραβείο Wolfon, με θέμα το πώς η Ευρώπη θα μπορούσε να προοδεύσει.

Ο 11χρονος πρότεινε να φύγει η Ελλάδα απο το ευρώ, να επιστρέψει στη δραχμή και να επιβληθούν κυρώσεις σε όσους θελήσουν να αποφύγουν το νέο νόμισμα.

«Ανησυχώ για την κρίση χρέους δήλωσε ο 11χρονος στην αίτησή του για το βραβείο, χαρακτηρίζοντας ότι η ευρωπαϊκή κρίση είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Πάντως, στην αίτησή του, ο Χέρμανς ανέφερε ότι αγαπά τα ζώα καθώς και να παίζει με πέντε φίλους του.

Σύμφωνα με την πρόταση του 11χρονου, στην οποία έχει βάλει και ένα σχέδιο το οποίο δείχνει έναν λυπημένο άνθρωπο από την Ελλάδα, προτείνει να φύγει η χώρα μας από το ευρώ και να υποχρεώσει τους πολίτες της να χρησιμοποιήσουν ένα «ανταλλακτικό μηχάνημα» ώστε να μετατραπούν τα ευρώ σε δραχμές. Τα ευρώ θα χρησιμοποιηθούν από την κυβέρνηση για να αποπληρώσει τα χρέη της που έχουν εκδοθεί στο ενιαίο νόμισμα.

Μάλιστα, ο Χέρμανς χρησιμοποίησε ως παράδειγμα για να εξηγήσει το σχέδιό του μια... πίτσα. «Όποιος έχει χρέος, είναι σαν να παίρνει ένα κομμάτι πίτσα στα χέρια του. Βλέπετε ότι όλα αυτά τα ευρώ που βρίσκονται στην πίτσα πηγαίνουν στις εταιρείες και στις τράπεζες που έχουν δώσει δάνεια στην Ελλάδα», αναφέρει.

Συνειδητοποιώντας ότι οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις θα επιχειρήσουν να αποφύγουν να πάρουν τη νέα δραχμή, που θα χάσει «δραματικά την αξία της», ο Χέρμανς πρότεινε να επιβληθούν ποινές σε όσους προσπαθήσουν να κρυφτούν, ενώ σε κάποιο άλλο σημείο πρότεινε να επιστρέψει η χώρα στην ευρωζώνη εφόσον εξοφλήσει τα χρέη της.

Ωστόσο, η πρότασή του δεν εγκρίθηκε για να περάσει στις 5 ισχυρότερες προτάσεις, που ο νικητής θα πάρει το χρηματικό ποσό των 320,280 δολαρίων, ωστόσο ο ίδιος έχει κάθε λόγο να χαίρεται, αφού η επιτροπή αναγνώρισε την προσπάθειά του.

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ


1. Ξίδι και αλάτι: Το μείγμα τους αποτελεί πολύ καλό καθαριστικό επιφανειών.

2. Μαγειρική σόδα: Διαλύστε 4 κουταλιές σόδας σε 4 φλιτζάνια ζεστό νερό και θα έχετε ένα καθαριστικό για κάθε χρήση. Το ίδιο θα συμβεί αν ρίξετε λίγη μαγειρική σόδα σε ένα βρεγμένο πανί. Η μαγειρική σόδα θα καθαρίσει και θα αρωματίσει όλες τις επιφάνειες της κουζίνας και του μπάνιου…

3. Αμμωνία: Ένα από τα καλύτερα καθαριστικά με πολλές εφαρμογές σε – πλακάκια,πατώματα, συσκευές, κ.λ.π. – μπορείτε να παρασκευάσετε ανακατεύοντας 1/4φλιτζανιού μαγειρική σόδα, 1 φλιτζάνι αμμωνία, 1/2 φλιτζανιού λευκό ξίδι και 4λίτρα ζεστό νερό. Διατηρήστε το υγρό για επόμενη χρήση σε ένα καλά κλεισμένο δοχείο. Προσέξτε να μην ανακατέψετε την αμμωνία με χλωρίνη γιατί είναι δηλητηριώδης !!.Να συμπληρώσω στα Φυσικά Καθαριστικά, πως η σόδα θαυμάσια(και φθηνή) μπορεί ν’ αντικαταστήσει τις σκόνες κατά των αλάτων του πλυντηρίου ρούχων! Έτσι, δεν θα φρακάρουν τις αποχετεύσεις οι συμπαγείς μάζες απ’ τις διάφορες σκόνες.Ένα κουτί σόδας στο πρόγραμμα των 60 βαθμών χωρίς πρόπλυση (και φυσικά χωρίς ρούχα) κάθε 2-3 μήνες, διαλύει τα άλατα στον κάδο.Ακόμα, για περισσότερο οικολογικό σπίτι, αποφύγετε παντελώς τη χρήση χλωρίνης! Διότι εκτός απ’ τις διαβρώσεις που προκαλεί, βγάζει στο περιβάλλον αέρια τα οποία καταστρέφουν τους πνεύμονές μας και το όζον!Να θυμάστε πως το καλύτερο καθαριστικό είναι το ζεστό νερό!!!!

ΕΝΑ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ


Ο πρόεδρος της ισραηλινής εταιρείας Delek Drilling, Γκίντεον Τάντμορ σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή" τονίζει ότι: «Υπάρχει ένα ακατέργαστο διαμάντι στη χώρα σας, τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων και η Delek έχει σκοπό να το ψάξει και να το βρει!».

Η εταιρεία του ανακάλυψε στο Ισραήλ έξι κοιτάσματα και δηλώνει αισιόδοξος και για τη χώρα μας. «Η άνοιξη έφτασε και για την Ελλάδα στον τομέα των υδρογονανθράκων», τονίζει χαρακτηριστικά. "Μπορεί να αλλάξει η πορεία της Ελλάδας με τα κοιτάσμτα πετρελαίου και φυσικού αερίου".

ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 4 ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Οι σχολικές βιβλιοθήκες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της σχολικής μονάδας και βασικό εργαλείο στην εκπαιδευτική διαδικασία. Κι όμως, από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς, το Υπουργείο Παιδείας, έκλεισε 800 σχολικές βιβλιοθήκες στα πλαίσια της λιτότητας, αδιαφορώντας για τη στέρηση της πρόσβασης των μαθητών στις πληροφορίες που χρειάζονται!

Με λύπη μας διαπιστώνουμε σήμερα, παρά την γενική κατακραυγή όλης της σχολικής κοινότητας, εκατοντάδες σχολικές βιβλιοθήκες σε ολόκληρη τη χώρα, να παραμένουν κλειστές...


Παρά τα μέτρα λιτότητας και την απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, η σχολική βιβλιοθήκη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης δεν έκλεισε ποτέ. Παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, τις περικοπές δαπανών και τον περιορισμό των θέσεων εργασίας, η επιμονή του Διευθυντή της σχολικής μονάδας κ. Καραμούζα Δημήτρη και της Νηπιαγωγού Αγγελικής Ηλιάδου κράτησαν την βιβλιοθήκη, με νύχια και με δόντια, μέχρι σήμερα ανοιχτή.

Η κ. Ηλιάδου, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, προσφέρθηκε, σε εθελοντική βάση, να ανοίγει τη βιβλιοθήκη κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 18:30 έως 20:00, έτσι ώστε να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες του σχολείου και όχι μόνο.

Η βιβλιοθήκη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης είναι ένα κόσμημα! Διαθέτει περισσότερους από 1600 τίτλους βιβλίων (ξένη και ελληνική λογοτεχνία, τμήμα παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, πλήθος βιβλίων τοπικών συγγραφέων, πολιτιστικά, γενικής χρήσεως κλπ .) ενώ η διαχείριση των βιβλίων γίνεται με ειδικό λογισμικό, που έχει κατασκευαστεί με πρωτοβουλία του διευθυντή κ. Καραμούζα. Ο συντονισμός της λειτουργίας μιας τόσο μεγάλης βιβλιοθήκης, δεν είναι απλή υπόθεση για μια εθελόντρια. Ούτε οι 3 ώρες λειτουργίας αρκούν για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες της σχολικής μονάδας.
Η κυρία Ηλιάδου είναι αναγκασμένη, πολλές φορές, να έρχεται κι άλλα απογεύματα για να τακτοποιήσει τα βιβλία που έχουν επιστραφεί, αφού τον τελευταίο καιρό, αφότου έκλεισε και η βιβλιοθήκη που λειτουργούσε στο Δημαρχείο Κατερίνης, το αναγνωστικό κοινό αυξήθηκε σημαντικά.
«Δεν το βάζουμε κάτω! Στόχος μας είναι, η βιβλιοθήκη να λειτουργήσει την επόμενη σχολική χρονιά και τα πρωινά. Πως; Θα βρούμε τον τρόπο! Θα το απαιτήσουμε!» λένε οι δύο εκπαιδευτικοί στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε όλους εμάς. Βεβαίως, η εθελοντική προσφορά των πολιτών δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποκαταστήσει τη λειτουργία των βασικών δομών του κράτους. Οι οικονομικοί περιορισμοί και οι περικοπές των δημόσιων παροχών δεν επιτρέπεται να γίνουν πρόσθετο βάρος στις «πλάτες» των εθελοντών.

Είναι αλήθεια, πως οι εθελοντές συχνά παρεμβαίνουν για να καλύψουν τα κενά που αφήνει το κράτος, γεγονός που αυξάνει την ανησυχία, ότι οι κυβερνήσεις μπορεί να μπουν στον πειρασμό της μείωσης των κρατικών δαπανών, γνωρίζοντας ότι οι εθελοντές θα σπεύσουν να καλύψουν τα κενά. Ας πούμε πως είναι έτσι! Θα ήταν λοιπόν καλύτερα, να μείνει π.χ. η σχολική βιβλιοθήκη του 4ου Δημοτικού σχολείου Κατερίνης κλειστή;

Ο εθελοντισμός δυναμώνει και εμψυχώνει τους πολίτες, προωθεί την αλληλεγγύη, ενθαρρύνει τη συμμετοχή και ενισχύει την κοινωνική συνοχή. Ναι, δυναμώνει τη φωνή του πολίτη!

Θα το πούμε μια ακόμη φορά: Οι εθελοντές δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τους θεσμούς. Όμως, μπορούν με τη μαζική συμμετοχή τους και την επιμονή τους να θέσουν τους θεσμούς σε ανηλεή δοκιμασία μέχρι τελικής εξυγίανσης.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί τις τοπικές Αρχές και τη Διοίκηση της εκπαίδευσης, τοπικά και κεντρικά, να καλύψουν όλες τις θέσεις, ώστε με τη νέα σχολική χρονιά να εξασφαλιστεί η λειτουργία όλων των σχολικών βιβλιοθηκών με πλήρες ωράριο, αν θεωρούν ακόμα ότι το «πρώτα ο μαθητής», παραμένει εκπαιδευτική και κοινωνική προτεραιότητα.

Μια θέση γραφείου λιγότερη, θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες τουλάχιστον 5 σχολικών βιβλιοθηκών. Εσείς τι λέτε επ’ αυτού κ. Διευθυντά;
Από τη δράση «Φίλοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης»

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More