ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΣΑΛΟΣ


«Όποιος βασίζεται στον Θεό θα... παχύνει»

“Όλες οι εποχές μαρτυρούν ποσο επικερδής ήταν εκείνος ο ΜΥΘΟΣ του Χριστού για εμάς και για τους ομοίους μας… Πλουτίσαμε ολοι με τον μύθο του Ιησού!!” Πάπας Λέων Ι’

«Όποιος βασίζεται στον Θεό θα παχύνει» (Παροιμίες, 28: 25).


Ο Πάπας Λέων Ι΄ , ήταν ο 217ος Πάπας της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας από το 1513 ως το θάνατό του.

Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Ελληνολάτρες Πάπες.

Ο Τζοβάννι, που ήταν ο δευτερότοκος γιος του Λαυρέντιου των Μεδίκων και της Κλαρίσε Ορσίνι, έφερε στην παπική αυλή τη μεγαλοπρέπεια και τη λαμπρότητα της αναγεννησιακής κουλτούρας.

Ο Λέων Ι΄ ήταν ένας πάπας καλλιεργημένος και μορφωμένος, μα μέσα σε μία Ευρώπη όπου με την αντιπαράθεση της Μεταρρύθμισης φούντωνε ο θρησκευτικός φανατισμός και οι θεολογικοί πόλεμοι, συχνά αποδοκιμάστηκε εξαιτίας των κοσμικών χαρακτηριστικών της διακυβέρνησής του και λόγω έλλειψης μεταρρυθμιστικού ζήλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Έρασμος του Ρότερνταμ του αφιέρωσε τη νέα έκδοση της Καινής Διαθήκης από τα ελληνικά. Οι αντίπαλοι του διηγούνταν πως όταν έγινε πάπας είπε στον ξάδερφό του Ιούλιο: “Αφού ο Θεός μας έδωσε τον παπικό θρόνο, ας τον απολαύσουμε”.!!

Και ξεφούρνισε και το διαβόητο:


“Όλες οι εποχές μαρτυρούν ποσο επικερδης ήταν εκείνος ο ΜΥΘΟΣ του Χριστού για εμάς και για τους ομοίους μας…Πλουτίσαμε ολοι με τον μύθο του Ιησού!!

“Οπως βλέπετε φίλοι κάποιες στιγμές οι ιουδαιοχριστιανοί λένε και καμιά αλήθεια!!

Και η αλήθεια είναι ότι με τον χριστιανισμό το ιερατείο πλούτισε και οι πολιτικοί με τον φόβο του Ναζωραίου μάζευαν τα πρόβατα στο μαντρί!!

ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΣΤΕΡΝΟΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΟΛΩΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΦΙΜΩΝΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More